Imagini – avanpremiera editoriala „Romania dupa Malta”

30 ianuarie 1992, Praga. Adrian Năstase, ministru de Externe al României, se salută cu Václav Havel, preşedintele Cehoslovaciei.

31 ianuarie 1992, Praga. „Poza de familie“ la încheierea Reuniunii Consiliului ministerial al CSCE.

5 februarie 1992, Madrid. Regele Juan Carlos îl primeşte pe Adrian Năstase, ministrul Afacerilor Externe al României, aflat în vizită oficială în Spania.

22 februarie 1992, Bucureşti. Adrian Năstase, ministru de Externe al României, salută pe Manfred Wörner, secretar general al NATO, la sosirea la Ministerul Afacerilor Externe.

6 aprilie 1992, Chişinău. Conferinţa de presă a miniştrilor de Externe ai României, Republicii Moldova, Federaţiei Ruse şi Ucrainei prezenţi la Reuniunea cvadripartită consacrată căilor de soluţionare politică a conflictelor din stânga Nistrului. De la stânga la dreapta: Adrian Năstase, Nicolae Ţâu, Andrei Kozîrev, Anatoli Zlenko.

17 aprilie 1992, Chişinău. Adrian Năstase, ministru de Externe al României, împreună cu Andrei Kozîrev, ministru de Externe al Federaţiei Ruse.

21 aprilie 1992, Bucureşti. Ceremonia semnării de către Adrian Năstase, ministru de Externe al României, şi Hans-Dietrich Genscher, vicecancelar şi ministru federal de Externe al Germaniei, a Tratatului între România şi Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească şi parteneriatul în Europa.

21 aprilie 1992, Bucureşti. Conferinţa de presă a miniştrilor de Externe român şi german, Adrian Năstase şi Hans-Dietrich Genscher.

28 mai 1992, Bucureşti. Adrian Năstase, ministru de Externe al României, are convorbiri cu Lawrence Eagleburger, adjunct al secretarului de Stat al SUA.

9 iulie 1992, Helsinki. George Bush, preşedintele SUA, Ion Iliescu, preşedintele României, Adrian Năstase, ministrul Afacerilor Externe al României, Brent Scowcroft, consilier al preşedintelui SUA pe probleme de securitate naţională.

10 iulie 1992, Helsinki. Ion Iliescu, preşedintele României, şi Adrian Năstase, ministru de Externe, conferă cu Boris Elţîn, preşedintele Federaţiei Ruse, şi Andrei Kozîrev, ministru de Externe al Federaţiei Ruse.

3 septembrie 1992, Bucureşti. Adrian Năstase, ministru de Externe al României, şi Anatoli Zlenko, ministru de Externe al Ucrainei, semnează Acordul de colaborare în domeniile culturii, ştiinţei şi învăţământului între România şi Ucraina şi Acordul consular.

14 septembrie 1992, Roma. Ion Iliescu, preşedintele României, şi Adrian Năstase, ministrul Afacerilor Externe, au o întâlnire cu Papa Ioan Paul II.

24 septembrie 1992, New York. Adrian Năstase, ministru de Externe al României, se întâlneşte cu Boutros Boutros-Ghali, secretar general al ONU.

122 Răspunsuri to “Imagini – avanpremiera editoriala „Romania dupa Malta””


 1. 1 Fragmentarium Politic decembrie 22, 2011 la 2:45 pm

  Cineva spunea ca omul este esenta relatiilor sociale, o definitie corecta (chiar daca printre multe altele gresite), pentru ca omul este eminamente o fiinta sociala. Mutatis mutandis, despre omul politic se poate spune ca este esenta relatiilor politice, dar si ca suma acestor relatii politice este sau ar putea fi o sursa de putere. Pe cale de consecinta, niciun politician, aflat in exercitiul puterii, ca om de stat, deci, nu ar trebui sa uite vreodata ca, uneori cel putin, deciziile politice isi au sursa in relatiile politice, inclusiv la nivel informal. Cand vezi imaginile cu Adrian Nastase conferind cu mai marii lumii (si chiar socializand, la nivel informal cu acestia), iti dai seama ca, atunci, Romania era pe maini bune, chiar daca totul in jur era extrem de fluid… Acum, nu as mai fi atat de sigur, cand il vad pe Traian Basescu ocolit de marimile zilei, iar pe Theodor Baconschi nu-l vad deloc… Si, din pacate, vremurile au redevenit agitate, bantuite de un alt tip de crize sistemice… Sa ne gandim bine, alegerile se apropie, mai putem lasa corabia in deriva?!…

 2. 3 Pali decembrie 22, 2011 la 3:33 pm

  Am spus si ma repet ( mai tot timpul ) ,…sunteti singurul om politic valoros din Romania !!! Felicitari inca odata !

 3. 4 ingineru decembrie 22, 2011 la 3:51 pm

  @AN

  vaiiiii v-ati intalnit cu politicieni de dreapta si vede toata lumea :))))))
  Astia mai aveau mutre de politicieni. Nu tot ce e nou e bun idem si in tehnica, viata noastra nu e mai usoara ca acum 20 de ani.
  Genscher asta a fost un politician bun, acu ca sa para cosmopoliti partidul FDP (de centru dreapta cica) l-au pus pe asta sef si au scazut la 2 %
  http://en.wikipedia.org/wiki/Philipp_R%C3%B6sler

  sigur si Voiculescu ne arata prin Carmen Avram cine sunt artizanii nostrii si ce inebuniti sunt „nemtii” dupa prajituri romanesti hahahahaha El ne arata si cum vor arata romanii viitorului, nice accents from Congo. Sigur uni nu mai sunt de mult cu picioarele pe pamant. In general propaganda asta prinde doar la debili. Cu cat mai multi debili cu atat mai multi vor crede chestii de astea gen Roessler sau Voiculescu. Urat compromis Voiculescu asta.

  In rest ce sa mai zic, SARBATORI FERICITE domnule Nastase si la ceilalti aici pe blog. Si nici o grija va potriveati bine cu politicienii din imaginile de sus, pt ca aia mai erau politicieni de cuvant nu ca astia de azi.

 4. 5 ingineru decembrie 22, 2011 la 4:00 pm

  Oare ce vrea Basescu ?

  Habar nu am cate miliarde peste cele 100 de miliarde cunoscute deja are Romania datorii. La anul vor mai veni cel putin 16 miliarde.
  Oare nu vrea sa bage Romania in faliment si sa declara Romania bancrot ?
  Apoi preia un fel de „federal reserve” privat de printr-o tara sudica Banca Nationala si Romania isi va pierde suveranitatea. In america Banca Nationala se numeste Federal Reservere si este o banca privata. In 1933 America a fost declarata bancrot si de atunci finantele SUA sunt gestionate de banksteri.
  Voi ce credeti ca vrea ?

 5. 6 Baronul Munchhausen decembrie 22, 2011 la 4:40 pm

  Speram sa vad si niste poze din primavara anului 1991 de la cateva intalniri importante
  Sau acelea au aparut in volumele din 2009?

 6. 7 ELMMAR decembrie 22, 2011 la 6:16 pm

  @ Pali,

  Toti am inteles de muuult ce vrei dar nu vezi ca nu se poate?
  In maghiara exista strigatura: domnule director ve ti avea o scama?

 7. 8 teostanc decembrie 22, 2011 la 6:21 pm

  Dle Năstase,

  Felicitări pentru sârguință. Cred că este un adevărat eveniment cultural, determinat, am certitudinea, de un volum de muncă extraordinar .

 8. 10 Karakas decembrie 22, 2011 la 7:00 pm

  M-am amuzat cind am vazut ca guvernul vrea sa ia 90% din profiturile companiilor de stat. Ce bune-s mincale-ar mama de intreprinderi de stat, ca mai aduc ceva bani la buget, pe foamea asta de lichiditati. Hmm, pai cum domnilor capitalisti, intreprinderile statului pot face profit? Ceva nu e in regula! Pe cind management strain si vindute pe nimic „specialistilor” externi?

  http://www.mediafax.ro/economic/guvernul-vrea-sa-ia-din-nou-90-din-profitul-companiilor-de-stat-dublu-fata-de-limita-maxima-9087820

 9. 11 Ilie decembrie 22, 2011 la 7:35 pm

  @Theodora

  Motiunea de cenzura a fost respinsa cu 209 voturi “pentru” si 4 “impotriva”.
  Ce logică o fi şi asta în democraţia noastră, adică moţiunea să fie respinsă cu 4 voturi!? Oare, prietenii noştri europeni văd aceste anomalii de logică elementară? Dacă le văd, de ce tac?
  Pe fond, ca întotdeauna, puterii îi este frică de parlamentarii săi, şi nu le dă voie la vot! Dacă se va face vreodată o nouă Constituţie, trebuie curmată această anomalie, printre multe altele.
  Dacă, totuşi, alegerile vor fi comasate, propun măcar ca ele să se desfăşoare în două zile consecutive. Pariez că altfel, dacă s-ar prezenta toţi cetăţenii, nu vor avea timp fizic să voteze pentru că fiecare va intra în cabină cu un braţ de dosare! O altă variantă ar fi dublarea secţiilor de votare. Dar, în ambele cazuri, unde mai este economia de bani de care vorbeşte puterea?

 10. 12 Victor V. decembrie 22, 2011 la 8:54 pm

  @ Karakas

  Dacă guvernul ar fi luat 90% din profitul de Oltchim nu aș fi avut mare lucru de zis. Deși în articol am văzut că există o lege care prevede că limita maximă e 50%. M-aș aștepta ca Guvernul României să respecte legea. Mă întreb dacă e contravenient sau de-a dreptul infractor.

  Însă vorbim de Transgaz, Romgaz și alte MONOPOLURI. Indiferent cât de prost ar fi administrate, ele vor fi profitabile. Ești chiar simpatic când te extaziezi așa. Bună și inocența juvenilă, ne face să uităm de aberațiile democrației lui TB.

 11. 13 Karakas decembrie 22, 2011 la 9:00 pm

  Se mai mira cineva ca Basescu vrea sa faca din Romania un fel de Texas, unde totul e privat in sistemul de sanatate?

  Intr-o cotcodaceala nedemna de un Presedinte, s-a dat din virful functiei la Raed Arafat, cel care a pus bazele SMURD in Romania. Acum, eu nu stiu ce interese are acest Arafat, dar cert este ca Presedintele vrea sa privatizeze serviciile de urgenta. Vine Salvarea doar daca ai bani in cont, sau ceva colateral.

  http://www.mediafax.ro/social/ritli-arafat-nu-a-blocat-legea-au-fost-discutii-de-intrare-necontrolata-a-privatului-in-urgenta-9087837/

 12. 14 Victor V. decembrie 22, 2011 la 9:04 pm

  @ Ilie

  +++Motiunea de cenzura a fost respinsa cu 209 voturi “pentru” si 4 “impotriva”.+++

  Sinistră „democrație” de Dâmbovița… Poate că PDL nu încalcă litera constituției, dar e cert că încalcă spiritul ei.

  Împotriva acestei mizerii, aș ieși oricând să demonstrez. Știu că nu s-ar schimba nimic deocamdată, dar poate că mai mulți români ar înțelege că România nu mai este de mult o democrație.

  Și s-ar gândi mai mult la următoarele alegeri.

 13. 15 Ghita Bizonu' decembrie 22, 2011 la 9:46 pm

  Ilie

  in cazuri din astea unu Reed speeraker al Congresului SUA , supranimit Tzarul , a zis ca cei resenti care nu voteaza se abtin,
  ma rog daca ai avea presedentia camerei si ala s-ar numi ..sa zicem Bizonu .. motiune ar trece : pentu 209, impotriva 4 restu se abitn … Motiunea a fost votata!!

 14. 16 Ghita Bizonu' decembrie 22, 2011 la 9:47 pm

  ingineru

  putere . bani . Sa rate ca el poa. Sa zic ce tratament recomand eu ,

 15. 17 Victor V. decembrie 22, 2011 la 9:52 pm

  @ Karakas

  Salvarea de stat o să vină ca și până acum. Hai să nu exagerăm. Cred că aici Traian Băsescu are dreptate. Dar m-ar interesa și argumentele lui Raed Arafat împotriva liberalizării serviciului. De ce ar trebui să rămână SMURD singur?

 16. 18 Victor V. decembrie 22, 2011 la 10:25 pm

  @ Adrian Năstase

  Îmi cer scuze pentru postările mele „off-topic” de aici.

  Aș avea o întrebare „on topic”: de unde pot fi cumpărate toate cele 10 volume (firește, după apariția ultimelor trei, are abia au plecat spre tipar) ?

  Mulțumesc mult anticipat.

 17. 19 Victor V. decembrie 22, 2011 la 10:56 pm

  @ Adrian Năstase (dar și Ghiță Bizonu)

  Un excelent curs ținut la Universitatea Harvard de către Prof. Michael Sandel ( http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Sandel )

  Mi-ar plăcea să vă ascult contra-argumentele.

  PS: @ isabel_allende: Mulțumesc mult încă o dată pentru http://www.iversity.org

 18. 20 Ilie decembrie 22, 2011 la 11:20 pm

  M-a surprins atacul lui Traian Băsescu la Raed Arafat. Acest palestinian a făcut ceva în România şi va lăsa în urma sa SMURD-ul. De numele lui se va aminti peste ani, dar Traian Băsescu ce a lăsat în urma lui? Flota?! Ce tupeu să se ia de un om aşa de deosebit!
  Se pare că T.B. a devenit extrem de nervos, nu se mai poate stăpîni. Inistenţa sa pentru Roşia Montana şi, acum, pentru privatizarea asigurărilor de sănătate este suspectă. A devenit supărător de insistent şi nervos iar asta nu miroase a bine!

 19. 21 Ghita Bizonu' decembrie 22, 2011 la 11:45 pm

  La multi ani, Aya!

 20. 22 Victor V. decembrie 22, 2011 la 11:56 pm

  @ Aya

  La Mulți Ani!

 21. 23 isabel_allende decembrie 23, 2011 la 1:52 am

  @Victor V,

  Pleasure :))

  Ma bucur ca il gasesti util. Ma voi inscrie si eu cel putin la un curs (nu cu nickul pe care il folosesc pe acest blog, evident :)) si care e luat „as a tribute” to http://en.wikipedia.org/wiki/Salvador_Allende-nepoata lui, isabel, care traieste in SUA, e o scriitoare fa-bu-loa-sa ! :)) ).

 22. 24 isabel_allende decembrie 23, 2011 la 1:53 am

  @Edit, pentru ca linkul s-a inregistrat defectuos :

  http://en.wikipedia.org/wiki/Salvador_Allende

 23. 25 ELMMAR decembrie 23, 2011 la 3:42 am

  @

  Teostanc

  Ai un mesaj din partea mea la sectiunea „Mostenirea lui Havel nu incape in banci”.
  Este un raspuns la intrebarea ta- de ce afirm ca Adrian Nastase este junicul im de stat pe care il are Romania (si de ce consider alti oameni politici importanti nu s-au putut ridica la acest nivel).

 24. 26 Aya decembrie 23, 2011 la 3:47 am

  @

  Teostanc

  Imi cer scuze.
  Zilele acestea impart computerul cu Elmmar.
  A scris cateva mesaje inaintea mea si efectiv am uitat sa inlocuiesc adresa lui de email cu a mea.
  Este motivul pentru care apare nickname-ul lui (si „covorasul” lui, desigur) la mesajul meu din decembrie 23, 2011 la 3:42 am, care iti este adresat.

  Reiau:
  Eu (Aya) ti-am transmis un mesaj la sectiunea “Mostenirea lui Havel nu incape in banci”.
  Este un raspuns la intrebarea ta- de ce afirm ca Adrian Nastase este junicul im de stat pe care il are Romania (si de ce consider alti oameni politici importanti nu s-au putut ridica la acest nivel).

 25. 27 Aya decembrie 23, 2011 la 3:49 am

  @

  Ghita Bizonu

  Ti-ai amintit ca e ziua mea astazi (23 decembrie)!

  Iti multumesc!

 26. 28 ingineru decembrie 23, 2011 la 4:27 am

  Iata ce scrie pretenu vostru Vadim

  http://www.ziarul-tricolorul.ro/eveniment.html
  http://www.ziarul-tricolorul.ro/

  Totusi mult timp la-ti mangaiat pe cap si la comanda va musca.
  Cica e nationalist. In 2004 l-am cautat pe Bolcas la sediu central ala demolat creca tot din motive violete si acolo erau vreo 2 angajati romi si mai era Gelil Eserghep. Ba ce nationalist sa fiu al naibii. Vadim Caca Maca. Tineretu PRM era mega comunist se vorbea numa de Ceausescu si ce tare era si ce misto comunismu ala, aveau sediu in casa slusbasilor lui Iuliu Maniu. Daca va ganditi am fost 3 ani in PRM si mai am carnetu cu autografu nationalistului hahahaha

  P.S
  Vadim nationalistu dupa ce a facut statuia aia de si-a injumatatit electoratu cu ea, a avut aceiasi idee sa nu aibe pe nimeni in sediu central in ziua alegerilor si a facut 13 % in 2004. Sambata inainte eram eu cu Nicu Vasilescu , inca un tip si o femeie de servici si inca o femeie care facea sandvitciuri. Sper sa nu copiati modelu. Informatiile trebuie centralizate undeva si undeva trebuie sa existe o centrala de comanda si mai e si comunicarea cu presa.

 27. 30 blogideologic decembrie 23, 2011 la 6:31 am

  @ Victor V. spune : „Salvarea de stat o să vină ca și până acum. Hai să nu exagerăm. Cred că aici Traian Băsescu are dreptate. Dar m-ar interesa și argumentele lui Raed Arafat împotriva liberalizării serviciului. De ce ar trebui să rămână SMURD singur?”
  Pentru că resursele sunt rare, pricepi? Acesta este principiul numărul 1 în Ştiinţa economică !

 28. 31 blogideologic decembrie 23, 2011 la 7:06 am

  @ Adrian Năstase
  Trebuie să observăm lipsa de reacţie înţeleaptă la „reforma din sănătate” iniţiată de gaşca lui Băse’ . Niciun lider politic, lider sindical, ori „reprezentant al societăţii civile” nu tratează problema aceasta prin prisma optimalităţii/eficienţei Pareto ! Parcă ne întoarcem la începuturile lui 1990, când nici măcar un singur reprezentant vizibil al „partidelor istorice” (mai focalizat, nici naţional-ţărănistul Corneliu Coposu, nici naţional-liberalul Radu Câmpeanu) nu arăta faptul că prioritatea României la acel moment era implementarea justiţiei distribuţionale (după cum sublinia economistul John R. Nellis atunci când a vizitat România, există în arhivele ziarului RL un interviu cu acest John R. Nellis pe tema respectivă).

 29. 32 blogideologic decembrie 23, 2011 la 7:15 am

  Datoria publică a Statelor Unite ale Americii a depăşit produsul intern brut, pentru prima oară http://ro.news.yahoo.com/15-131-979-264-288-usd-este-datoria-105143280.html

 30. 34 Vasile, decembrie 23, 2011 la 7:32 am

  Rusine Baroane,

  Sau mai putinas rusine, deoarece in alta ipostaza te-as fi acuzat ca nu esti pregatit profesional, daca nu ai citit cartile domnului Nastase!

 31. 36 blogideologic decembrie 23, 2011 la 7:50 am

  „Cuvântul revoluţie îmi produce repulsie, nu cred că există ceva mai scârbos : nu ştii cum începe, nu ştii cum se termină şi nu ştii cine e în spatele a tot ce se întâmplă. Şi chiar dacă ştii, … e tot una : când te trezeşti, e prea târziu. Doar două lucruri sunt clare : prostimea pune morţii, iar canaliile şi scursorile câştigă. Pe urmă vin anii de plumb ai tranziţiei : de nicăieri spre nici unde, străbătând deşertul … Şi încet, încet, totul împietreşte aşa, strâmb, fals, urât.” Comentariu de la http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/campaniile-rl/maistru-la-metrorex-care-revolutie-247894.html

 32. 37 Doru Coarna decembrie 23, 2011 la 8:06 am

  @ All,

  V-am postat de ieri ca urmatoarele tinte ale maniei prezidentiale vor fi sanatatea si apoi exportatorii, una a iesit, astept pe a doua…

  Cred ca Basescu n-are stare pana cand nu va reusi sa treaca sanatatea, sau macar asigurarile de sanatate, la ministerul dezvoltarii… la fel si cu Rosia Montana, exploatarea aurului de catre straini inseamna dezvoltare, nu? NU! Dar veti vedea ca asta inseamna, inca nu stiti!

 33. 38 ELMMAR decembrie 23, 2011 la 8:27 am

  @ Aya,

  La multi ani!

 34. 39 blogideologic decembrie 23, 2011 la 9:19 am

  O glumă : Companiile producătoare de automobile văzute prin prisma modelului de afaceri al companiilor tehnologice http://pogue.blogs.nytimes.com/2011/12/22/if-car-companies-were-run-like-tech-companies/?hpw

 35. 40 dlnimeni decembrie 23, 2011 la 10:20 am

  Aya: La Multi Ani!
  Doua variante muzicale, una mai frumoasa ca alta:

 36. 41 dlnimeni decembrie 23, 2011 la 10:25 am

  Dna moderatoare a muncit tot anul pe blog, rog a primi ca felicitare de Craciun:

 37. 42 dlnimeni decembrie 23, 2011 la 10:39 am

  Blogideologic, scrieti si dvs. un la multi ani pentru Aya, ce naiba?

 38. 43 Ghita Bizonu' decembrie 23, 2011 la 10:40 am

  Victor V

  tocmai ca SMURD nu este singur !
  mai sunt servicii de ambulanta. Platita.
  ia de aici :
  http://forum.7p.ro/Ambulante-private.aspx?g=posts&t=4598

  Insa , acu dupa modernizarea facuta SMURD (pe bani publici si intege ai unor fundatii) serviciul SMURD e numa bun de privatizat catre prieteni!

  De ce se opune Arafat? Pai adica el a muncit sa faca din SMURD un serviciu gigea (sa umble dupa fonduri – poa si sa pune niste funduri!, sa organizeze , sa puna pe roate) si la final vine un golan : ba ce buna e! Numa buna sa castig io mardei multi!!! Adica unii cu munca altii cu profitui deh liberatrianismu in actiune!
  Fiindca ciaoca este alta – banu public trebuieste sa serverasca intereslot pribate – adica vile in N Capitalei. vile la Snagov , masini de lux, tabel la Cannes samd.

  Da ia zi – de ce nu stii de ambulantele private ? Ca sunt vechi.. PULS e de cel putin 10 ani .
  Si .. intotdeauna esti asa pe faza? Le „stii” asa de bine ? Acu ia zi ce valoare au toate linkurile, trimiterile tale daca la prima confrunatre cu realitatea incepi sa baerezi „De ce ar trebui să rămână SMURD singur?” ATUNCI cand nu este singur de ani de zile?!

 39. 44 ORĂŞAN IOAN decembrie 23, 2011 la 10:47 am

  A trecut 22 Decembrie 2011,a căzut moțiunea pentru democrație și a câștigat contrademocrația și privind în băncile parlamentului am văzut mulți parlamentari ai puterii fără bărbăție politică care stau supuși în scaune,refuzând să voteze de frica stăpânilor,uitând că Decembrie 1989 le permite să fie parlamentari,că acolo în parlament ar trebui să reprezinte interesele cetățenilor și nicidecum interesele lor personale și de partid,de fapt căderea moțiunii fără voturi în sprijinul guvernului este victoria ticăloșiei.Dorința de schimbare a guvernării si de organizarea alegerilor corecte,mai mult decât opoziția o dorește majoritatea românilor într-un procent distrugător de mare,toată lumea știe că după 2012 dacă portocalii rămân la putere,vor continua concedierile,se vor reduce și mai mult veniturile,accesul la sănătate și educație va fi un lux de neatins,drepturile câștigate se vor reduce și mai mult,guvernarea va fi doar în folosul căpeteniilor portocalii și clientelei lor politice,banii statului vor fi împărțiți între ei și funcțiile din administrație vor fi în continuare împărțite slugilor supuse,românilor le rămâne doar soluția plecării din țară.Nu cred că Curtea Constituțională supusă lui Băsescu va spune altceva decât că Legea comasării este perfect democratică și constituțională și ulterior va veni Băsescu trist și ne va spune că a fost învins de cei care vor alegerile comasate,de cei care vor să distrugă sistemul de sănătate,de cei care vor să înstrăineze ce mai este în proprietatea statului și lista poate continua.Peste tot pe unde apucă Boc un microfon,ne spune cât de bine o ducem și cât de bine guvernează el și ai lui și cum fac ei reforma de distrugere a statului și implicit a cetățenilor,se face Boc că nu înțelege că poporul are nevoie urgentă de locuri de muncă,de școală,că fără oameni cu carte nu te poți dezvolta în secolul ăsta,fără infrastructură rămânem o țară înapoiată,cu o poliție și o justiție supusă politic România a devenit raiul hoților și corupților.Să lăsăm să treacă sărbătorile și cred că după sărbători,opoziția să lanseze public în afara parlamentului o moțiune pentru democrație.

 40. 45 ELMMAR decembrie 23, 2011 la 11:12 am

  @ dlnimeni,

  Ai dreptate, sa iasa nea Titi la interval cu „La multi ani” pentru Aya.

 41. 46 ELMMAR decembrie 23, 2011 la 11:15 am

  @ blogideologic,

  Nea Titi iesi la interval cu “La multi ani” pentru Aya.
  Azi ai voie si cu cuciuccainargi.

 42. 47 Pali decembrie 23, 2011 la 11:21 am

  @ ELMMAR

  Sorry,…nu am cum sa comentez o aberatie ! Dar poate imi explici tu,…

 43. 48 Ilie decembrie 23, 2011 la 11:34 am

  @ORĂŞAN IOAN
  @GHITA BIZONU

  Şi cînd te gîndeşti că unii vor să introducă votul obligatoriu – pentru noi, votanţii lor! Dar ei, în Parlament, nu votează! Curat democratic şi, mai ales, bună logică!
  Dacă un cetăţean este prins cu frauda la alegeri, este aspru sancţionat, dar cînd preşedinta Camerei Deputaţilor este dovedită că a fraudat, nu se întîmplă nimic! Păi cetăţenii de rînd, de unde să ia exemplu?

  @Aya
  Dacă azi e ziua dv., mă alătur celor care vă urează La mulţi ani!

 44. 49 Pali decembrie 23, 2011 la 11:42 am

  @ ELMMAR

  P.S. Ceea ce am afirmat ( si nu de prima data ) am afirmat din convingere ,sincer si dezinteresat ! Eu asa percep persoana Dl. Nastase! Poate pentru tine valoare sau valoros inseamna,….Base’,Nutzi’,Anastase,Boc sau poate Guta cu Adi minune !

  Bine a spus Petre Tutea,….am facut 11 ani de puscarie pentru un popor de tarani,….eu as completa cu : si pomanagii !Ei,…asa iti place? Si ca sa-ti raspund si la intrebarea ta,…Nu exista acea zicala in lb. maghiara,…lesne de inteles de ce daca citesti printre randuri !

 45. 51 ORĂŞAN IOAN decembrie 23, 2011 la 11:58 am

  Părintel Daniel vorbește în pastorala către credicioșii ortodoxi despre viitorul neamului românesc și despre familie,nu știu dacă este de ajuns doar atât,viitorul acestui neam este strâns legat de întemeierea familiei și în special de îmbogățirea familiilor cu urmași,dar astăzi sunt puțini cei capabili să-și unească destinele într-o familie datorită multiplelor probleme legate de lipsa unei locuințe,a unui serviciu,de imposibilitatea creșterii și educării copiilor.Cred Preafericite Părinte Daniel că această pastorală urmată de măsuri clare ar trebui cuprinsă în toate programele de guvernare de acum încolo,ar trebui prins și un program de fericire a copiilor,nu cred că putem vorbi mai departe de iubirea creștină,când obrajii copiilor sunt mereu brăzdate de lacrimile neputintei in fața lipsurilor de tot felul,prea de micuți copilașii României sunt supuși necazurilor și durerilor,prea mulți copii stau departe de mame și de familiile lor,pentru că părinții lor asudă pe pământ străin,fiind alungați de sărăcie din patria care nu face nimic pentru ei.Aș vrea Preafericite Părinte Daniel ca slujitorii strămoșeștii noastre biserici să-și ridice glasul în ajutorul poporului doborât de sărăcie,asuprire și obiceiuri proaste căpătate cum ar fi:băutura,nepolitețea și neiubirea aproapelui.

 46. 52 Socrate decembrie 23, 2011 la 12:51 pm

  @Aya * La multi ani !

 47. 53 Vasile, decembrie 23, 2011 la 1:14 pm

  Ce colegi!

  Ala lu aia , aia lui ala si asa excetera si mai doriti solidarite , bravo romanilor intelectuali!

 48. 55 M.Voicu decembrie 23, 2011 la 1:47 pm

  Aya: Multi Ani Fericiţi, cu împlinirile dorite!!

 49. 56 dan capitan de plai decembrie 23, 2011 la 2:13 pm

  Stimate d-le prim-ministru,

  Urmaresc cu placere blogul dumneavoastra, deja de cativa ani. Articolele pe care le scrieti, si cativa dintre comentatori, au devenit un „must read” periodic.Va doresc multa putere de munca, si sper ca intr-o zi, si in urma votului meu, sa pot sa ma adresez cu d-le Presedinte. Cred ca sunteti unul dintre putinii politicieni romani care poate scoate tara din marasm. Sarbatori fericite!

 50. 57 dan capitan de plai decembrie 23, 2011 la 2:23 pm

  D-na Aya,

  La multi ani. Va urmaresc postarile, si doream sa va spun ca va bucurati de toata admiratia mea. Dumneavoastra si LePrince (si dl Harabula , pe care il cunosc personal, si imi pare rau ca nu mai scrie) imbogatiti acest blog prin prezenta. Multa sanatate si sarbatori fericite.

 51. 58 ingineru decembrie 23, 2011 la 2:54 pm

  @AN

  SARBATORI FERICITE SI UN AN NOU FERICIT PLIN DE ACHITARI SI SATISFACTII ELECTORALE.

 52. 59 Karakas decembrie 23, 2011 la 2:58 pm

  @Victor V, eu as fi fericit daca ar exista competitie care sa ajute pe pacienti, in special pe cei saraci, sa nu mai moara asteptind salvarile, ci sa fie luati cu elicopterul medical.

  Dar iata si din experienta altora, care au privatizat o parte din serviciul de ambulanta. In Ontario, Seful noului serviciu privatizat, numit ORNG, si condus de un apropiat al liberalilor, Mazza, lua un salariu de 1.4 milioane dolari. Provincia i-a dat lui Mazza toate ‘assetts’ pe $1. Acest ONG era finantat cu bani publici. Un alt exemplu de privatizare „desteapta”, cu baieti descurcareti, amici ai puterii.

  >>‘”All provincial assets were transferred to Mazza’s non-profit (eventually called ORNGE because air ambulances are often orange) for a nominal fee of $1.”

  http://www.thestar.com/news/canada/article/1105806–ornge-president-steps-down?bn=1

 53. 60 Victor V. decembrie 23, 2011 la 3:55 pm

  @ Ghiță Bizonu’

  Ai dreptate, uitasem de de Puls, BGS & Co. Pe cei de la Doris chiar îi știam. Era compania unui prieten de familie, doctorul Magherescu. A murit acum zece ani – Dumnezeu să-l odihnească!

  Cred că ai observat însă că nu sunt singurul care a uitat. Lui blogi i se pare normal și în plus a găsit justificare științifică: „resursele sunt rare”. Cred că se referea la inteligență.

  Mă așteptam să comentezi cursul despre libertarieni al lui Michael Sandel. Sau e prea greu de urmărit?

  Sărbători fericite!

 54. 62 teostanc decembrie 23, 2011 la 4:21 pm

  Aya,

  Mulțumesc pentru completări, sunt de acord că guvernul Năstase a avut cea mai bună administrare a tării în toți anii postbelici iar dl Năstase este un important lider politic al țării.

  Nu sunt de acord că este singurul om de stat de la noi. Definiția unui om de stat dată de wikipedia este:

  Termenul om de stat este un termen politicos folosit pentru a face referință la un diplomat, politician, sau alte figuri notabile ale statului. Este adesea folosit în context internațional sau de afaceri externe, de exemplu „întălnire a oamenilor de stat“. De exemplu un ministru de externe este adesea numit om de stat, în timp ce oficialități locale, cum ar fi primarul nu sunt.

  Problema dacă un om este sau nu om de stat e în general o chestiune de opinie, deși în unele cazuri există controverse. Politicienii considerați oameni de stat sunt de obicei în vârstă, populari și au cariere remarcabile.

  În general se poate folosi acest cuvânt ca un eufemism pentru politician. Când un politician se retrage, se face referire la el ca un „senior om de stat stimat” de către suporterii săi.

  NB: În DEX nu se dă definiția, explicația pentru om de stat.

  Față de cele de mai sus mai am un singur comentariu. Aprecierea dvs. pentru dl Năstase seamănă ca două picături de apă cu cea pentru Ceaușescu, scrisă de activiști culturali ai PCR, în epocă. Sper că a fost un entuziasm datorat apropierii sărbătorilor de iarnă.

  Vă doresc numai bine și să aveți parte de sărbători fericite!

 55. 63 Victor V. decembrie 23, 2011 la 4:41 pm

  @ Karakas,

  Nu mă pot pronunța asupra corectitudinii transferului („privatizării”) în acest caz, pentru că nu am date. Depinde de valoarea companiei, datoriile acesteia, etc. Pot fi cazuri în care vânzarea pe 1$ este corectă. Pe de altă parte am văzut sute de cazuri când astfel de „privatizări” către clientela partidului aflat la putere sunt de fapt FURTURI. Mai ales dacă transferul se face pe ascuns și nu prin licitație publică, transparentă, poți să fii sigur că este o escrocherie.

  Dacă ești curios să înțelegi cum gândesc de fapt, încearcă să urmărești dezbaterea de la cursul profesorului Michael Sandel de la Harvard, postată mai sus. Crede-mă că merită, cu atât mai mult cât acesta nu este libertarian, ci comunitarian http://ro.wikipedia.org/wiki/Comunitarianism fiind mai aproape de punctul vostru (tu, Socrate, Ghiță, Blogi, teostanc) de vedere.

 56. 64 Victor V. decembrie 23, 2011 la 4:54 pm

  @ blogideologic

  Dom’ profesor – e ziua lui Aya. Nu te mai încrunta atât și urează-i „La Mulți Ani!”. Vorba lui Elmmar, pe urmă ai voie să ne zăpăcești cu un nou curs cu Voltaire, Montesquieu, Kuciuk Kainargi.

  PS: Nu te demotiva, e interesant, chiar dacă-l ții cam prea des, iar cei vechi l-au auzit de 100 de ori.

 57. 65 teostanc decembrie 23, 2011 la 4:59 pm

  Doru Coarnă,

  Oricum ar fi, ciclurile sunt M-B-M sau B-M-B adică planul financiar este în interdependență cu planul economic și social.

  A lucra cu deficite financiare înseamnă a consuma mai mult decât produci Acest lucru este asemănător cu un perpetuum mobile din fizică.

  Sigur că pe termen scurt poți avea relații de interconectare cu alte sub sisteme, dar finalmente trebuie respectat echilibru bugetar, ca proiecție în plan financiar a legii conservării energiei.

  Nerespectarea acestui principiu duce la colaps, așa cum îl trăim în prezent.

  Ca să realizeze acest echilibru Ceaușescu ne-a lipsit de alimente, căldură, energie, apă, esențiale vieții iar grecii au îndatorat generațiile viitoare.

 58. 66 Doru Coarna decembrie 23, 2011 la 5:20 pm

  @ Aya

  LA MULTI ANI!

  Sa traiesti si tu, ELMMAR!

  Restul, maine…

 59. 67 Ghita Bizonu' decembrie 23, 2011 la 6:01 pm

  Victor V.

  da prea greu . Mai ales cand mai ai si alte trebi. In plus e in tiganeste.
  Insa blogideologic a zis o cestie pe bune :resursele sunt rare!!
  Si pe ceata asta resursa bugetara este cea mai buna !!!!
  Asa ca tu nu ai uitat –„Era compania unui prieten de familie,” – ci ai mintit. Naspa ptr tine ca eu am platit odata o ambulanta din astea ….
  Asa ca ce vrei sa comentez despre libertarieni ? Irealisti sau mincinosi sau invers ?! Ca resursele de inteligenta fiind rare nu au mai ajuns si ptr libertarieni?! Alea de onestitate fiind si mai rare…

  Daca taceai filozof ramaneai. Daca erai cat de cat inteligent ai fi zis mersi o sa notez si sper sa nu am nevoie cum nu am avut nevoie (chestie credibila)
  Chiar nu integi ca asta te acopera de ridicol si anuleaza taote referintele tale „culte” ? Exact situatia aluia de conferentia doct despre superioritatea economica a socialismului cu un Atlantic pe mana …Sau cum a zis Argezi – cica tragand dintr-o maraseasca – una zicem si alta fuman despre nu stiu ce tovaras care fuma Kent. Ca la naiba ziua cand Dej a schimbat Zilu cu Chrysleru* a inteles tot omu ca industria autao americana este cea mai buna . Dej avea unele motive – si politice. Tu ce motive ai ?

  Sarbatori cum? O eventuala privatizare a sanatatii s-ar putea ca sa faca din astea ultimele … asa sarace cum sunt..

  *(eram pusti. Masinile de pe strada – Pobeda – cah , uraratica- , Volga – asta da!!- Moscvici , cate o Skoda . si vechiturile antebelice . Rar din cand in cand – in Bucuresti – cate o Ceaika , ZIS, Tatra 600. Sovietcii erau cei mai tari! Si se aude ca Dej are un Chrysler … pronuntat de noi crisler …)

 60. 69 contele decembrie 23, 2011 la 6:14 pm

  Aya

  La mulţi ani şi multă sănătate!

 61. 70 contele decembrie 23, 2011 la 6:22 pm

  Ministrul de externe sârb a afirmat că Băsescu ar câştiga alegerile în ţara lui fiind iubit şi de sârbii şi de românii de acolo. Ca să vezi ce falnic preşedinte avem…
  Şi noi aici, pe blog, dăm cu el de pământ…Nu ştim să ne respectăm valorile!

  Acestea fiind spuse vă urez la toţi Sărbători fericite!

 62. 71 blogideologic decembrie 23, 2011 la 6:30 pm

  @ Victor V.
  Am vorbit despre Pareto. Care presupune şi un „endowment”. În cazul SMURD, acest „endowment” provine din bani publici. PULS nu a beneficiat de el. Deci ieşea din cadrul discuţiei mele. Traian Băsescu rezervă acum acest „endowment” din bani publici pentru nişte mizerabili profitori privaţi, din categoria Cocoş.

 63. 72 ORĂŞAN IOAN decembrie 23, 2011 la 6:30 pm

  Vă doresc dragi români un Crăciun fericit și mă rog la Bunul Dumnezeu să Ne ierte pe noi păcătoșii și să șteargă lacrimile și supărările de pe obrazul și din sufletul creștinilor români.

 64. 73 Felix decembrie 23, 2011 la 6:45 pm

  Mda, a fost o perioadă a tragediilor… Sper la un an mai bun!

 65. 74 Ghita Bizonu' decembrie 23, 2011 la 6:50 pm

  Ilie

  idea asta cu votu obligatoriu este „creata” . Oamerni nu ies sa voteze fiindca simt ca nu ajuta la nimic. Ca pleaca ai nostrii, vin ai nostrii noi ramanem tot ca prostii!. Altii ca nu sunt reprezentati.
  Oricum si in alte tari avem un vot popualr slab .
  Insa ce este hazliu la noi este ca clasa* medie nu prea voteaza . Desi fata de interbelic nu te maseaa nimeni cu electoralu** pe spinare ..
  Mi se pare ca este si o teroie ca democratia reprezentativa nu functioneaza decat daca proprotia la vot este pana la 60% …
  Insa in conditiile noastre sa fortzei oamenii sa iasa la vot (sub pedeapsa amenzii) este buna numa daca doresti sa afli ceva despre expresii obscene. Sa nu mi se zica ca se pune stampila .. ca omu ia un ciot de creion , un pix si isi revarsa libidoul electoral

  * cacofoniile sunt voluntare. In directa proprotie cu stima si entuziasmul meu
  **electoralu – baston cu ceva maduva de plumb in partea de jos … si o intaritura de tabla (cilindru) sau tinte .. Pare normal pana il iei in mana ..
  Am vazut unu la unu nea Tache Vana de Bou .. (la un moment dat nea Tache s-a hotarat sa fie mai .. suplu si adoptat vana! Zicea ca era mult mai eficienta !!)

 66. 75 dumim09 decembrie 23, 2011 la 7:08 pm

  Sarbatori Fericite va doresc domnule Nastase!

 67. 76 Baronul Munchhausen decembrie 23, 2011 la 7:45 pm

  @Victor V,

  Votul pentru motiunea de cenzura poate fi comentat si astfel: opozitia este atat de „puternica” incat si atunci cand oamenii puterii stau in banca, deci nu voteaza, ea, opozitia, nu este in stare sa darame guvernul. Asta s-ar traduce, in termeni sportivi, cam asa: „a ratat cu poarta goala”.
  Daca v-a placut discursul deosebit de elevat(atentie, e in cheie rebusistica!) al inimitabilului ponta, atunci va anunt ca opozitia de acum, va fi aceeasi cu cea de dupa 2012: chiar daca ar fi de dorit o schimbare la guvernare….

  P.S. Va raspund acum la chestia cu intelesul gresit. Va citisem, in prealabil, anuntul ca veti experimenta functia de avocat al diavolului asa ca atunci cand v-am scris ca nu trebuie sa va fie rusine cu pledoaria „portocalie”, am vrut sa adaug si urmatoarea jumatate de fraza: „fiecare face ce poate. Nu pot avea pretentia sa fiti un adevarat avocat al presedintelui Basescu, atata vreme cat vreti sa fiti apreciat drept credibil pe acest blog”. Reactiile multora la acele sustineri in favoarea lui Basescu au demonstrat, probabil, ceea ce va asteptati: e suficienta o singura abatere de la linia blogului pentru a fi categorisit aplaudac sau postac. Restul e tacere.

 68. 77 Aya decembrie 23, 2011 la 8:40 pm

  @

  DlNimeni

  Multumesc.
  Mai departe, spune Bon Jovi:

 69. 78 Aya decembrie 23, 2011 la 8:45 pm

  @

  Elmmar

  Bob cu bob lumina creste de astazi- cand m-am nascut.
  Cum puteai sa nu-ti amintesti?

 70. 79 Aya decembrie 23, 2011 la 8:52 pm

  @

  Draghi Puterity

  Iti multumesc si te invit sa petrecem impreuna (ca, de altfel, pe toti cei care isi amintesc ca, intr-un minunat ciclu al vietii, de astazi, re-incep sa exist an de an).

 71. 80 Aya decembrie 23, 2011 la 9:01 pm

  @

  Socrate

  Mutumesc- cu o mica reverenta!

 72. 81 marius decembrie 23, 2011 la 9:03 pm

  Fotografia aceea intre domnul Vaclav Havel si dvs. este simbolica. Novicele si maestrul. Aveti o stare de plecaciune atat interioara respectul omului politic tanar fata de senseiul care a luptat pentru a demonstra ceva victoria valorilor fata de un sistem . Era bine daca clasa politica pe care dvs. o reprezentati sau cei care atunci veneati din esalonul 2 si 3 a partidului comunist ati fi inteles exemplul. Pacat.

 73. 82 Aya decembrie 23, 2011 la 9:17 pm

  @

  M.Voicu

  Intampin urarea cu sufletul si privirea!

 74. 83 dlnimeni decembrie 23, 2011 la 9:20 pm

  Domnule Nastase, succesul de stima il aveti asigurat, va urez si un frumos succes de librarie.

 75. 84 Ghita Bizonu' decembrie 23, 2011 la 9:21 pm

  „Slabiciunea pentru cumparaturi a romanilor” .. ma face sa rad!
  Denota o imbeciliate completa.
  Este perfect adevarat ca multi comercianti profita porceste sa mareasca preturile de Craciun (in alte parti le mai scad nitel.. )
  Insa .. insa urmeaza si reversu – dupa sf Ion urmeaza depresia. Se cumpara foarte putin pana prin martie – ma rog sa zicem ca mai sunt uenel rezerve, ca oamenii zic sa stea nitel la post (si eu trec pe apa si sifon vreo 2 saptamani) ca kilele si hainele INSA adevaruleste ca nu pra mia sunt bani!!
  Ma rog ziaristii se pare ca traiesc in alta tara ..una in care veniturile sunt suficiente.

 76. 85 Aya decembrie 23, 2011 la 9:26 pm

  @

  Dan capitan de plai

  Iti multumesdc pentru caldele cuvinte si pentru a fi (re)adus, in „privirea” tuturor doi oameni dragi mie: Le Prince si Harabula (de care imi e tare dor!).

 77. 86 teostanc decembrie 23, 2011 la 9:29 pm

  Linkul postat de mine anterior cu muzica a fost corupt si l-am scos din partajarea publica. Cer scuze pentru inconvenientul creat.

 78. 87 Aya decembrie 23, 2011 la 9:45 pm

  @

  Carcotasu

  Imi esti alaturi, ca totdeauna.
  Multumesc!

 79. 88 Aya decembrie 23, 2011 la 9:59 pm

  @

  Ghita Bizonu’

  Pentru tine:

 80. 89 Aya decembrie 23, 2011 la 10:05 pm

  @

  Victor V

  Multumesc.
  Pentru tine- ca un „ecou” al discutiilor purtate:

 81. 91 Daniel decembrie 23, 2011 la 10:35 pm

  Ajunitza iubita,
  FIe ca de aceste sarbatori inima ta senina, inteleapta si atenta sa molipseasca inimile tuturor colegilor de blog!
  Craciun fericit tuturor!

 82. 92 Victor V. decembrie 23, 2011 la 11:20 pm

  @ Ghiță Bizonu’

  Ai plătit o ambulanță particulară? Te dau banii afară din casă? De ce nu ai așteptat-o pe cea de stat? Pe care oricum o plătești lună de lună, de pomană.

  Crăciun Fericit acritură!

 83. 93 aceeasi decembrie 23, 2011 la 11:49 pm

  @ Karakas, Victor V

  Aparent, habar n-au pe ce lume traiesc. Ma tem insa ca este doar aparent.

  Mai toate societatile importante la care statul era unic actionar au fost trecute in portofoliul Fondului Proprietatea cu pachete de actiuni cuprinse intre 9% si 20%. Rar mai gasiti societati mari care sa aiba 100% capital integral de stat. In FP a fost inclusa mai toata industria strategica a romanicii ca atare, la aceste societati statul detine acum doar intre 91% si 80%. In baza acordului cu FMI, pentru multe din cele mai importante societati in care FP este deja actionar, s-a stabilit faptul ca se vor scoate la privatizare noi pachete de actiuni, cuprinse intre 15 si 30% sau chiar mai mult. Ca atare, marea lor majoritate desi, poate, vor mai avea statul ca actionar majoritar – cu putin peste 50%, aceste societati vor avea si un actionariat de regula strain, nedispersat, cu detineri mai mari de 30-35%.

  Ce nu se prea stie si nimeni nu coreleaza acest aspect cu cele mai sus mentionate, este faptul ca, macovei, modificand in 2005 si legea 31, a introdus un articol (115) conform caruia, ptr decizii ale societatii precum cea referitoare la majorari de capital, este necesar votul a cel putin doua treimi din actionarii prezenti. In consecinta, daca ai deja un actionariat care detine cel putin o treime din numarul total de actiuni, acesta poate bloca actionarul majoritar – statul – in cele mai importante decizii pe care ar dori sa le ia in societate.

  Astfel se explica si situatia de la Oltchim unde statul, desi este actionar majoritar cu aprox 54%, nu a putut face o majorare de capital ptr ca nu a vrut… unul din actionarii minoritari impreuna cu o alta societate, la randul ei minoritara. Acesta este rezultatul unei “istorii” mai vechi in care, si Roibu si min economiei, au jucat un rol “esential”. Initial, PDG-ul avusese palma batuta cu acel actionar minoritar cu care ulterior s-a tot harait prin presa. In urma cu cativa ani, si statul, care avea atunci detineri de peste 75%, si actionarul minoritar, au fost de acord in AGA sa majoreze capitalul social. Dupa AGA, mec se trezeste ca nu mai vrea majorare de capital lasand actionarul minoritar sa-si majoreze de unul singur ponderea in capitalul societatii, de la vreo 2%, la aprox 20%! Cum Oltchimul fusese deja listat la bursa, dupa aceasta operatiune de majorare de capital, apare o alta societate, cu sediul intr-un off-shore, care incepe sa cumpere de pe bursa ce actiuni gaseste la vanzare. Nu peste mult timp, ambii actionari minoritari ajung sa detina peste 33%, impiedicand „intamplator” actionarul majoritar – statul – sa mai impuna decizii in folosul societatii.

  La un asemenea procentaj, daca minoritarii sunt putini si nu sunt in mod real interesati ca societatea sa functioneze normal, actionarul majoritar nu mai poate lua nici o decizie importanta. Nu mai intru in detalii, cert este ca (si) asa poti distruge o societate ptr ca apoi sa poata fi “preluata” pe mai nimic…

  Revenind la motivul reactiei mele, daca bocul vrea sa le confiste tot profitul sub forma “donatiilor”, iar in timpul anului unul dintre minoritari vrea sa faca majorare si statul zice iar da, facand ulterior pasul inapoi pentru ca “nu are bani” de investit…, avem “privatizarea” de tip oltchim: le dam degeaba…

  Confiscarea profitului, vanzarile succesive de pachete mari la preturi mici, dublate de „ameteala” mai mult sau mai putin disimulata a guvernantilor anuleaza din start capacitatea de functiona normal a unor entitati la urma urmei, strategice ….

 84. 94 Aya decembrie 24, 2011 la 2:02 am

  @

  Contele

  Multumesc pentru urare. Ma bucur ca ti-ai amintit de aniversarea mea si anul acesta.

  Pentru tine:

 85. 95 Aya decembrie 24, 2011 la 2:16 am

  @

  Ilie

  Da, sunt nascuta in 23 decembrie.
  Multumesc pentru urare.

  Iti daruiesc:

 86. 96 Aya decembrie 24, 2011 la 3:20 am

  @

  Doru Coarna

  Mi-ar fi facut placere sa te vad, in 23 decembrie, la Fundatia Titulescu.
  M-a insotit ELMMAR.

  Multumesc pentru urare.

  Pentru tine:

 87. 97 Aya decembrie 24, 2011 la 3:29 am

  @

  Marius

  Referitor la postarea ta din decembrie 23, 2011 la 9:03 pm:

  Din respect fata de adevar fac o precizare: Adrian Nastase nu a facut parte nici din esalonul 2, nici din esalonul 3 ale partidului comunist, asa cum sugerezi (cu atat mai putin din esalonul 1- fac cuvenita completare).
  Pur si simplu, nu a apartinut vreunui astfel de „esalon” corespunzand „pozitiilor de pe podium”.

 88. 98 Aya decembrie 24, 2011 la 4:07 am

  @

  Teostanc

  Wikipedia nu este sursa mea de documentare.

  Modul in care abordezi subiectul „om de stat”, strict din perspectiva definitiei date termenului, reprezinta un reductionist inacceptabil.

  Fiecare personaj aflat in pozitii publice decizionale are propria importanta in „destinul” unei tari. Daca, accedand politic intr-o functie foarte importanta, un astfel de om pune interesul public, al tarii, deasupra intereselor partidului din randul caruia provine- si actioneaza in consecinta- el depaseste conditia de om politic si devine om de stat.

  Atat presedintii cat si premierii Romaniei au fost sustinuti politic pentru a ajunge la respectivele demnitati publice.
  Dintre acestia (repet, presedinti si premieri) doar Adrian Nastase, ca prim ministru, a depasit conditia de om politic, devenind om de stat, prin aceea ca a servit exclusiv interesele Romaniei- nu ale partidului din care facea (si face) parte.
  Toti ceilalti- unii explicit, altii implicit- nu s-au putut desprinde, in perioada ocuparii inaltelor functii in stat, de atitudini partinice si, indiferent de pozitia lor publica, au ramas, pur si simplu, oameni politici (unii dintre ei, valorosi) nedevenind oameni de stat.
  Este motivul pneru care am afirmat si repet: Adrian Nastase este unicul om de stat pe care il are Romania.

 89. 99 M.Voicu decembrie 24, 2011 la 6:16 am

  @ALL
  Bunã dimineaţa
  la Moş Ajun !
  în ţara asta te-ai nãscut sã fii stãpân

 90. 100 Criticos decembrie 24, 2011 la 8:10 am

  Sărbători fericite gazdei noastre şi tuturor oaspeţilor acestui spaţiu virtual!

 91. 101 George Ban decembrie 24, 2011 la 8:28 am

  @baronul, 23,7:45pm

  Nu ma astept sa pricepi ca opozitia are mai putine voturi decat majoritatea parlamentara. Dar chiar si pentru tine e clar ca majoritatea a fost atat de curajoasa, incat a indraznit sa se opuna cu doar 4 (patru) voturi!!! Scorul a fost 209 – 4!!!! Si cu toate astea, ai tupeul sa vorbesti! N-ai decat, dar nu trebuie sa te miri ca esti trecut la portocalii. Numai ei au tupeul acesta infinit!

  Inca o data: Numele proprii se scriu cu initiala majuscula. Asta ca sa aratam, formal cel putin, ca suntem „obiectivi”. Daca din start suntem marlani si scriem „ponta”, inseamna ca tot de portocalii apartinem. Sau inseamna ca esti mai slab la „romana” decat Marian Vanghelie… Doar la Shakespeare ce te mai „pricepi”…

 92. 102 blogideologic decembrie 24, 2011 la 8:40 am

  Văd că Wikipedia face din ce în ce mai dificilă învăţătura economică. De exemplu, legea cererii şi ofertei, baza în economia politică neoclasică, este reprezentată fie prin intersecţii de segmente de dreaptă, unul cu pantă descendentă (graficul Cererii), altul cu pantă ascendentă (graficul Cererii), fie prin intersecţii de parabole pătratice, deplasate faţă de origine, vezi aici http://en.wikipedia.org/wiki/File:Supply-and-demand.svg Pe axa orizontală este reportată mărimea Q, prin care înţelegem cantitatea de marfă pusă pe piaţă, iar pe axa verticală este reportat preţul P. Acum, în economia politică neoclasică se jonglează cu algebra şi analiza matematică. Aceste instrumente de kit logic permit introducerea unor noi mărimi din economia politică, dacă se ştie forma funcţiei. Forma de bază a parabolei pătratice este P = Q^2. Forma algebrică pentru curba ofertei, notată S pe figură, ar putea eventual să rămână aşa (până la un factor în faţa lui Q ce ţine cont de unităţile de măsură), dar pentru curba de cerere, notată D pe figură, pe lângă coeficientul de multiplicare care ţin cont de unităţile de măsură diferite pentru Q şi P, mai trebuie şi o deplasare spre dreapta, care se realizează scăzând o cantitate constantă din Q. Problema este aceea că dacă aplicăm mai departe matematica simplă pentru a obţine mărimi medii şi mărimi marginale, rezultatul nostru nu concordă cu paradigma acceptată pentru acele mărimi. Ce-i de vină ? Forma graficelor date acum de Wikipedia pentru curbele de cerere şi ofertă. Până acum vreo doi ani, Wikipedia dădea şi graficele bune care permiteau aplicarea de matematici care conduceau la rezultatele concordante cu paradigma acceptată. De ce au dispărut ele ? Probabil se doreşte crearea de confuzie maximă printre nişte hoi polloi ca noi.

 93. 103 blogideologic decembrie 24, 2011 la 8:42 am

  „altul cu pantă ascendentă (graficul Ofertei)”

 94. 104 Silviu decembrie 24, 2011 la 9:24 am

  Sărbători cu bine, frumoase, aşa cum ţi le doreşti să fie!
  Felicitari şi pt. verdictu’ obţinut, chiar dacă este greu digerabil pt. toţi cei ce nu suportă că el – verdictu’ achitării – chiar este real, oficial, şi le strică toate planurile de luptă politică, şi nu numai. Prigoana politică se apropie de sfârşit, SPER.

 95. 105 blogideologic decembrie 24, 2011 la 9:30 am

  Cum forţează Wikipedia maghiarizarea Românilor ? Iată un singur exemplu, dintr-o mulţime. Aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Maghiarizare apare o hartă pentru Transleithania şi popoarele sale. Harta respectivă are legenda „Harte etnică a Ungariei Mari conform recensământului din 1880”. Este evident că alcătuitorul articolului din Wikipedia este un etnic maghiar care nici măcar nu s-a străduit să înveţe bine Limba Română! Dar nu aceasta-i problema, ci strecurarea insidioasă pe româneşte a conceptului geopolitic „Ungaria Mare” care a dispărut după bătălia de la Mohaci din anul 1526. Sursa hărţii este o hartă pentru Transleithania şi popoarele ei, cu legenda scrisă în limba germană http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Hungary-ethnic_groups.jpg Nici gând de „Ungaria Mare” la anul 1880. Anacronismul este total.

 96. 106 dlnimeni decembrie 24, 2011 la 9:35 am

  Urez Craciun Fericit si La Multi Ani colegilor comentatori! Indiferent opiniile lor politice.
  Cu doua exceptii, doua persoane care au binevoit sa ma insulte.

 97. 107 George Ban decembrie 24, 2011 la 10:37 am

  Un Craciun fericit, cu sperante care se vor indeplini si cu multa voie buna!

  Daca totusi sunteti tristi, nu ratati blogideologic 24 dec. 8:40am.

  Daca nu i-a placut fizica, ne inveseleste cu parabole economice… Este cu adevarat simpatic…

 98. 108 Victor V. decembrie 24, 2011 la 12:13 pm

  Crăciun Fericit tuturor! În special celor cu care am discutat, indiferent cât de prietenos (sau nu) a fost dialogul.

 99. 109 ELMMAR decembrie 24, 2011 la 12:32 pm

  @ blogideologic,

  Ref la postarea lu’ matale din 24 dec. 8:40am.

  Mnezicul paroxismului congnitiv duce la nepersiflarea drumului irefutabil spre ataraxie?
  E simplu ce cuciuccainargiu’ meu…in rest multa sanatate!

 100. 110 ELMMAR decembrie 24, 2011 la 12:35 pm

  Sarbatori frumoase si linistite tuturor!

 101. 111 Baronul Munchhausen decembrie 24, 2011 la 12:59 pm

  @george ban(sic!),

  Esti tare, nene!(de cap)!

  N-ai priceput ironia mea, poate esti acordat doar pe frecventa lui ponta. Referitor la utilizarea majusculelor in cazul lui victoras, am o explicatie simpla:
  Tasta mea are capriciile ei: bate majuscula doar cand vrea ea.

  In rest, numai bine, poate vine moshu’ si iti aduce ceva dulce….. 😀

 102. 112 Aya decembrie 24, 2011 la 4:07 pm

  Buna dimineata la Mos Ajun!

 103. 113 Vasile, decembrie 26, 2011 la 8:33 am

  Aya hai , hai sa nu exageram !

  Domnul Adrian Nastase a fost mereu „tanara garda” din primul esalon al tinerilor PCRisti .Nu doresc sa elaborez despre alte legaturi , acelea interzise ,muritorilor de rand!

 104. 114 Aya decembrie 27, 2011 la 2:30 am

  @

  Vasile

  Adrian Nastase NU a facut parte din „“tanara garda” din primul esalon al tinerilor PCRisti” asa cum afirmi in decembrie 26, 2011 la 8:33 am. NU a facut parte nici din din esalonul 2, nici din esalonul 3 ale partidului comunist
  (lucru pe care l-am prezizat in decembrie 24, 2011 la 3:29 am, replicandu-i unui coleg de blog).
  Fac aceste afirmatii in cunostinta de cauza.
  Daca ai auzit altceva, te asigur ca ai fost gresit informat (sau mintit).


 1. 1 Imagini – avanpremiera editoriala “Romania dupa Malta” | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe decembrie 22, 2011 la 3:26 pm
 2. 2 La mulţi ani prieteni! « Popateapa's Blog Trackback pe decembrie 22, 2011 la 5:34 pm
 3. 3 A mai scapat odată Boc, sau unde ne este opoziţia? « Popateapa's Blog Trackback pe decembrie 22, 2011 la 5:36 pm
 4. 4 Atentat la democratie!! « Motanul Incaltat Trackback pe decembrie 22, 2011 la 10:54 pm
 5. 5 Filmul motiunii de cenzura… « Motanul Incaltat Trackback pe decembrie 23, 2011 la 1:27 am
 6. 6 Sionismul american nu vrea să fie pace! « Popateapa's Blog Trackback pe decembrie 23, 2011 la 10:40 am
 7. 7 Primiți cu colinda? | Blogu' care va să zică… Trackback pe decembrie 24, 2011 la 4:35 pm
 8. 8 Graficul Cererii şi graficul Ofertei « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe decembrie 25, 2011 la 12:02 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: