Joi, la FET

Fundatia Europeana Titulescu are onoarea sa va invite la evenimentul prilejuit de lansarea volumului:
Nicolae Iorga – Nicolae Titulescu. Interferente, autor George G. Potra
Evenimentul are loc joi, 22 decembrie 2011, orele 11.00, la Casa Titulescu, sos Kiseleff nr. 47.

38 Responses to “Joi, la FET”


 1. 1 blogideologic decembrie 20, 2011 la 3:25 am

  Legea bancară pe care guvernul ungar a prezentat-o în parlament : „Proiectul de lege, sub forma sa iniţială, (după plecarea FMI, au fost propuse modificări) periclita independenţa băncii centrale a statului. Se prevedea crearea unui organism de supraveghere unificat, cu drepturi de intervenţie în activitatea efectivă a Băncii Naţionale, numirea unui nou vicepreşedinte cu drepturi extinse şi retrogradarea actualului preşedinte, care urma să devină vicepreşedinte. Chiar şi numai această măsură contravine prevederilor Băncii Centrale Europene, potrivit cărora preşedintele băncii centrale dintr-o ţară trebuie să-şi efectueze întregul mandat. Iar crearea unei superorganizaţii de supraveghere, cu sarcini speciale, ar facilita accesul guvernului la fondurile de rezervă ale băncii şi folosirea lor pentru a umple găurile bugetare, spun analiştii. Naţionalizarea pensiilor private ar reprezenta un atac la independenţa Băncii Naţionale […] Întreruperea convorbirilor a fost o decizie personală a lui Olli Rehn, comisarul european pentru Afaceri Monetare şi Economie, care s-a sfătuit cu Bruxelles-ul şi a hotărât plecarea.Celălalt motiv al conflictului a fost lichidarea definitivă a sistemului de pensii private, aşa-numitul Pilon II. În primăvară, guvernul a apelat la o adevărată naţionalizare a fondurilor private de pensii, pe care le-a folosit pentru reducerea datoriei de stat. Pentru 2012, guvernul a decis să reorienteze banii vărsaţi la fondurile de pensii private către sistemul pensiilor de stat, pe care le poate apoi folosi arbitrar şi, dacă în prima etapă s-a afirmat că este vorba de o măsură temporară, valabilă un an, acum nu s-a mai fixat niciun termen. În acest fel, au calculat economiştii, guvernul ar dispune de un plus de 100 de miliarde de forinţi (330 de milioane de euro) în condiţiile în care bugetul are nevoie de peste 300 de miliarde.” http://ro.news.yahoo.com/fmi-sup%C4%83rat-pe-budapesta-doua-oar%C4%83-192900127.html

 2. 2 blogideologic decembrie 20, 2011 la 4:53 am

  Bun, Dacia Felix http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/reportaj/ultimele-redute-ale-daciei-articol-integral-248003.html , dar să nu uităm că prima provincie romană în spaţiul nord-pontic nu a fost Dacia Felix, ci Romania Orientală nord-pontică care crescuse din vechiul imperiu milezian. Mai precis, ştim că imperiul milezian nord-pontic se alipea de jure Imperiului Roman la anul 133 înainte de Hristos, odată cu metropola sa, Miletul. Şi Romania Orientală nord-pontică devenea efectiv provincie romană la anul 62 după Hristos, pe vremea împăratului Nero. Istoricul german Theodor Mommsen arată munca lui tenace pentru această construcţie. Abordarea lui Theodor Mommsen este cu atât mai credibilă, cu cât ea mergea încontra ideologiei intereselor expansioniste germane din secolul XIX. Astfel, s-a spus mereu că „valurile lui Traian” din spaţiul nord-pontic ar fi fost construite de goţi. Situaţia aceasta ar fi fost valabilă şi pentru Zidul lui Athanaric (regele care l-a ucis pe Sfântul Sava Gotul şi căruia i se atribuie posesia originară a Tezaurului de la Pietroasele) http://en.wikipedia.org/wiki/Athanaric's_Wall . Totuşi istoricul german Mommsen atribuie tocmai împăratului Nero iniţierea numitului Zid al lui Athanaric. Aceasta s-ar fi întâmplat pe la Anul Domnului 57. Să nu uităm că împăratul Nero vedea Imperiul Roman în primul rând ca pe operă de artă ! La 62 AD, tînărul imperator Nero instituia foarte oficial provincia Romania Orientală din spaţiul nord-pontic. Cucerirea lui Traian inserează astfel Dacia Felix într-un continuum teritorial nord-pontic. În delocalizarea funcţiilor imperiale practicată de către Paleologi, împăratul Manuel al II-lea transmitea drepturile (concretizate simbolic printr-o „diademă împărătească”) cele mai legitime asupra spaţiului nord-pontic către domnitorul Alexandru cel Bun al Moldovei. Istoricii ruşi cunosc foarte bine aceasta, şi deţin documente la care nu mai avem acces. Istoricii români au ales să tacă acum, deşi chestiunea era discutată chiar şi la noi mai înainte! Istoricul Zosimus, un advocatus fisci care a scris Historia Nova, şi care nu aminteşte acolo absolut nimic despre „retragerea aureliană”, spune că împăratul Aurelian considera încă provincia Romania Orientală nord-pontică în existenţă reală, ca pe un datum. De acolo Aurelian intenţiona să lanseze o expediţie de cucerire a Persiei trecând prin Porţile lui Alexandru cel Mare din Caucaz. Însă Aurelian a fost ucis de un complot aleatoriu.

 3. 3 Marcus decembrie 20, 2011 la 10:37 am

  Sa Ne Traiesti, Traiane !

  Dintre sute de catarge, portdrapel al Romaniei
  Cate oare vandu’ chiombu intr-o culme a hotiei?
  Cate oare pe oceane azi plutesc rebotezate
  Dupa ce voda nebunul le-a considerat casate?

  Dintre sute de catarge puse gaj si amanet
  Cate i-a lasat lui tac-su mostenire-n testament?
  Cine i-a lasat lui nave sa le dea la fufe dota
  Sa ne joace alba-neagra c-uite flota nu e flota?

  Pentru sute de catarge date-aiurea prin straini
  Da-va oare socoteala Nas de clan si ai sai fini?
  Vom trai noi ziua-n care derbedeul de chiombila
  Dupa gratii va sta-n zeghe insotit de camarila?

  Fiind in prag de sarbatoare, cu Craciun batand in geam,
  Le urez acestor monstri blestemati sa fie-n neam
  N-aiba parte de grasimea si de seu facut din jaf
  Din averi astfel croite sa se aleaga doar cu praf.

 4. 4 blogideologic decembrie 20, 2011 la 12:55 pm

  „Proba paharului” / Ministrul Laszlo Borbely, întrebat dacă va bea apă din lacul de la mina Roşia Montană, răspunde : „Dacă respectă procedura, da” http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/borbely-intrebat-daca-va-bea-apa-din-lacul-de-la-mina-rosia-montana-daca-respecta-procedura-da-247960.html Prin expunerea organismului uman la o substanţă poluantă nocivă se înţelege contactul organismului uman cu această substanţă nocivă. Contactul se poate face prin ingerare, inspirare, atingerea pielii şi/sau ochilor. Expunerea care produce vătămări poate fi de termen scurt (expunere acută), termen intermediar, precum şi pe termen lung (expunere cronică). Căile de expunere (‚Exposure pathway’) înseamnă drumul pe care o substanţă poluantă îl parcurge de la sursa ei de emisie, pînă la organismul uman expus substanţei respective (‚end point’). În general, o „cale de expunere” cuprinde cinci elemente: (a) o sursă de contaminare; (b) un mediu înconjurător (aer, apă, sol, acvifere pentru apa freatică) şi un mecanism geofizic de transport prin aceste medii ; (c) un punct de expunere (de exemplu o fântână alimentată de la un acvifer contaminat) ; (d) o manieră de contact cu organismul uman (mâncare, băutură, inspirare, ori prin atingere) ; (e) o populaţie receptoare a substanţei poluante (oamenii care sunt potenţial expuşi, ori care sunt în mod actual expuşi). Analiza completă (pathway analysis) a căilor potenţiale (pentru că ştiinţific este vorba despre „impactul ambiental potenţial”) pe care se face expunerea nu a fost făcută. Tipică superficialitate românească, la noi nici măcar ministrul mediului nu solicită o „pathway analysis”, se mulţumeşte doar cu „proba paharului” !

 5. 5 Baronul Munchhausen decembrie 20, 2011 la 1:31 pm

  off topic,

  O fi adevarat, o fi doar propaganda?

  Iata ca si China incepe sa incetiniteasca marsul ei triumfal, daca textul de mai jos, spicuit din presa, este credibil:

  „Semnele care au indicat prăbuşirea Chinei au apărut de ceva timp. Activitatea de producţie este la pământ, lovită de cererea scăzută din Europa şi SUA. Guvernele locale suspendă vânzările de terenuri. Această decizie duce la reducerea veniturilor din taxe municipale şi a cheltuielilor publice, în special în centre comerciale cheie precum Guangzhou şi Shanghai. Pe măsură ce mediul de afaceri al ţării se răceşte, investiţiile străine scad pentru prima oară în ultimii doi ani. Acţiunile chineze se clatină şi ele.
  Cu preţul mediu al locuinţelor din China, de circa nouă ori venitul mediu anual al populaţiei, balonul imobiliar al ţării se apropie de explozie. Guvernul forţează acum reducerea preţului la imobile pentru a evita o prăbuşire şi mai păguboasă”.

  Acum e nevoie de expertiza unor adevarati experti precum Aya, blogi, ghita bizonu’, draghi puterity, socrate, teostanc, vasile, s.a. ca sa ne explice de ce acest test este doar o minciuna propagandistica capitalista (sic!)

  P.S. Am apelat la scrierea in ordinea alfabetica pentru a nu-i lovi taman in orgoliile lor de experti 😀 😀

 6. 6 Baronul Munchhausen decembrie 20, 2011 la 1:33 pm

  Erata:

  In antepenultimul rand din mesajul anterior se va citi text in loc de test.

  Multumesc anticipat

 7. 7 Theodora decembrie 20, 2011 la 2:13 pm

  http://theodora0303.wordpress.com/2011/12/20/domnule-cristian-tudor-popescu-dumneavoastra-regretati-ca-nu-ati-avut-o-atitudine-similara-cu-cea-a-lui-havel/
  Domnule Cristian Tudor Popescu, dumneavoastra regretati ca nu ati avut o atitudine asemanatoare cu cea a lui Havel?
  Oare inainte sa ii intrebati pe altii daca regreta nu ar trebui sa va intrebati pe dumneavoastra de ce nu ati avut curajul, atunci cand ati fi putut, sa fiti un dizident de public, de strada, de mase, asa cum a fost Havel?
  Dumneavoastra nu sunteti un roman din cei 22 de milioane care au asteptat ca altcineva sa darame regimul?

 8. 8 Silvia Topardea decembrie 20, 2011 la 5:36 pm

  Azi am primit vestea ca gradul de handicap 2 nu s-a trimis intre 12 – 18 pentru ca o sa se trimita (poate!) pe 28 ale lunii. Noi nu santem oameni , santem niste creaturi.

 9. 9 Ghita Bizonu' decembrie 20, 2011 la 5:40 pm

  Aya

  fiindca ma acuzai de exces de fantezie … ia de aici dovezi de fandaxie :

  http://www.ziare.com/serban-mihailescu/senator/senatorul-serban-mihailescu-condamnat-la-un-an-de-inchisoare-1140686?utm_source=Newsletter__Breaking_News&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_53008

  sa citez cateva perle :corupt guvern pe care l-a avut Romania vreodata, care practic a devalizat tara (Petrom, Petromidia, Bancorex, FNI).parca io stiam ca FNi a fost in Zodia Tzapului dEbil da mai stii ?!
  Insa este mortala explicatia de! daca raminea la psd il achitau ca pe nastase!! ca deh onorata gazda este cea care are cea mia mare influenta in Romania …
  Ptr orice eventualitate reamintesc cel mai bun leac ptr greata : 30 ml de gin si o lingurita de zeama de lamanie.

 10. 10 Doru Coarna decembrie 20, 2011 la 6:11 pm

  @ Alo, dle. Ponta!

  Azi CCR a hotarat ca Blaga este OK ca sef al Senatului!

  Parca Sova sesizase CCR… genialilor!

  PSD e ca tara insasi, va rabda oricat, inocentilor!

 11. 11 Ghita Bizonu' decembrie 20, 2011 la 7:20 pm

  Dom tov Nastase

  cica al nost scump prezidel primi un „draft” cu ce ar trebui sa contribuim la FMI sa fie sustinut euro si a participat la o teleconferinta cu omollogii sai din UE (ma org aia nu sunt chiar asa ologi la apararea interselor natiunilor lor) Cica Cehia si Bulagria s-au ganditatara mai bine si au inceput sa zica : Nein! No ! Niet! Non …

  Asa ca va rog puneti maine o intrebare in palavramentu ala cam inutil …
  din patea mea a lu Ghita Bizonu’:

  ba musiu prezidelu de ce ma bagi ca musca-n lapte sa salvez io euro care sunt slab si prapadit si sa sar in apararea grasilor ? Ca si asa tampita aia de Europa imi ia din nimicu meu vreo 50 euroi impozit pe an ca sunt cotizant net ! Si-mi da cotu si piscotu numa batjocura si interdictii ! Daca Cehia nu are de unde are Romania ?!

 12. 12 Mircea Hamza decembrie 20, 2011 la 8:10 pm

  Din trecut, cu fata spre viitor: „Pantalonii lui Zavistie Voda” la http://www.mirceahamza.com/?p=1859.

 13. 13 ingineru decembrie 20, 2011 la 11:55 pm

  @AN

  cand v-am intrebat daca mai sunt deschise usile la departamente va intrebam daca mai sunt deschise pentru mine.
  Am incercat de mai multe ori sa ma inscriu prin formularul online in PSD dar nu ma sunat nimeni si nici nu mi-a scris vreun mail. Am primit tarziu dupa asta prin mail o invitatie in PSD-online si m-am inscris si acolo si nu sa intamplat nimic. Intre cele 2 tururi de la prezidentiale am incercat sa ma inscriu in PSD la sectoru 2 si doamna foarte neprietenoasa de acolo mi-a luat adeziunea si mi-a cerut si o recomandare a unui membru PSD ca sa ma pot inscrie.
  Am incercat apoi anul asta sa ma inscriu online intr-un departament si tot asa nu ma contactat nimeni.
  Se vede ca cerberii din PSD pazesc strasnic partidul si in special departamentele. De ce va intrebam direct pe dumneavoastra ? Eu consider totusi ca un lucru sau o colaborare trebuie sa inceapa cat de cat frumos sau cel putin neutral. Nu cred ca o treaba poate decurge frumos daca esti intampinat de priviri dusmanoase dar si mai mult cand incearca unii sa te traga pe sfoara.
  Cred totusi ca atitudinea asta a cerberilor nu e buna pentru imaginea partidului pentru ca ei sunt interfata intre dumneavoastra si cei care vor sa colaboreze cu dumneavostra.
  Am vazut ca ati vorbit cu parere de rau de faptul ca Oprea a ales alta cale. Am mai vazut ca Oprea in anii 90 era locotenentul lui Cozma. Acum e locotenentul lui Basescu. Asta e mentalitatea sunt multi ca el care vor merge cu cel care are puterea. Sa vedeti ca in clipa in care veti reveni la putere va aparea in 4 labe. Credeti ca e bine sa le ma dati o sansa unora ca astia ? Eu cred ca nu.
  Stiu ca majoritatea sunt asa dar mai cred ca cei care conduc trebuie sa dea un exemplu macar asa un pic.

  In consecinta va intreb daca se gaseste in PSD un loc pentru mine direct sub indrumarea dumneavoastra si departe de intrigi. Pe mine ma intereseaza politica la modul general iar departamentele sunt ca o uniune de breasle de meserii adica foarte specializate. As lucra la campania electorala. Sigur daca considerati ca e ok, va rog sa imi indicati pe cine anume sa caut si cand si unde. Poate la FET , poate pe Kisselef.

 14. 14 Sibilla decembrie 21, 2011 la 3:37 am

  chitarea fostului premier pesedist Adrian Năstase în dosarul ”mătușa Tamara” reprezintă eșecul regimului Traian Băsescu și demonstrează că mult invocata luptă anticorupție a fost doar o temă de campanie bazată pe fabricarea unor dosare care nu au legătură cu realitatea, afirmă analistul politic Bogdan Teodorescu, pentru Inpolitics.

  Atitudinea doamnei Raluca Turcan, care i-a urat lui Adrian Năstase succes spre șefia PSD, după ce fostul premier a fost absolvit de acuzațiile de corupție din dosarul ”mătușa Tamara”, vorbește de la sine. Raluca Turcan și-a dat seama de situația ingrată în care se află PDL și a dorit să provoace fisuri în USL. Este vorba despre un eșec clar al politicii duse de Traian Băsescu și de echipa sa. Traian Băsescu și PDL au venit la putere în lumina unor alegații potrivit cărora Adrian Năstase este un personaj corupt. Achitarea lui Năstase vine după șapte ani de regim portocaliu, într-un dosar făcut în perioada Băsescu. Se demonstrează astfel că motivul principal pentru care acești oameni se află la putere – lupta anticorupție – este fals. Nu mai au legitimitate. Actuala putere a preluat o Românie aflată în ascensiune și a dus-o pe marginea gropii. Cât despre lupta anticorupție, cazul Apostu vorbește de la sine. Și nu este un caz singular.
  http://www.pesurse.ro/#/2011/12/19/teodorescu-achitarea-lui-nastase-reprezinta-esecul.html

 15. 15 Aya decembrie 21, 2011 la 3:55 am

  @

  Draghi Puterity

  Ai un mesaj din partea mea la sectiunea „Parlamentul european se implica in negocierile pentru tratatul fiscal”. Este, cred, lamuritor.

 16. 16 Aya decembrie 21, 2011 la 4:53 am

  @

  Ghita Bizonu’

  Nu voi spune vreodata despre Serban Mihailescu- alias Miki Spaga- ca este curat ca lacrima. Dar dosarul cu pricina legat de Fanel Pavalache si de faptul ca iacesta i-ar fi dat mita 9 (noua) arme de vanatatoare in valoare totala de 6500- 7000 de euro (am aproximat) este „cu mare cantec”.
  Miki Spaga ispaseste, acum, pentru altceva (repet, nu il cred curat ca lacrima) nicidecum pentru relatia cu Pavalache (relatia fiind, practic, inexistenta) si pentru „mita” de 9 arme de vanatoare (o astfel de mita nu a existat- in plus, apare logic faptul ca Miki Spaga a primit doar un fel de „semnal” prin aceste acuze daca ne gandim ca, la suma totala respectiva, valoarea/arma ar fi, rotunjind, in jur de 750 de euro, ceea ce inseamna ca i-ar fi fost oferite si ar fi acceptat ca mita niste stifturi; or, pentru pozitia lui foarte puternica, din acel moment, asa ceva apare ca gluma proasta).

  Cunosc bine acea situatie.
  Nu voi da nume- doar voi puncta date (generice).
  Informatia ca Miki Spaga l-ar fi numit pe Fanel Pavalache consilier este falsa- mai exact, este construita ca fals pornind de la o baza reala.
  Fanel Pavalache nu a fost consilierul lui Miki Spaga- dar in cadrul unei structuri guvernamentale care nu era secretariatul general. Este adevarat ca, pentru a ajunge colaborator acolo, era nevoie de acceptul lui Miki in calitatea sa de secretar general al guvernului.
  Intr-un interviu acordat la inceputul scandalului, Miki a spus ca nu il cunoaste pe Pavalache dar a semnat (fara tragerea de inima, se pare) acceptul pentru postura de colaborator (pentru sase luni, din cate imi amintesc- nu stiu daca a fost prelungit termenul) pentru ca a fost rugat de cineva si nu putut sa refuze.
  Fara a da nume, spun doar ca stiu bine in ce structura a functionat (colaborator- consilier) Fanel Pavalache. Stiu bine si cine o conducea.
  Si mai stiu foarte bine ca personajul interesat ca Miki Spaga sa semneze acordul de colaborare pentru Fanel Pavalache (la acea structura) era de la Parlament . De ce acel interes? Pentru ca personajul de la Parlament avea o relatie (evident, de interese) cu Fanel Pavalache. De ce la acea structura? Pentru ca intre personajul din Parlament si persoana care conducea acea structura guvernamentala exista o veche legatura de colaborare (si un sir de complicitati, nu intelectuale)- astfel, Pavalache dobandea o legitimatie de Guvern (fie si de colaborator- asta conta mai putin in materie de „legitimare a intrarilor” si de imagine de forta) si era pozitionat sigur.
  Povestea cu cele 9 pusti de vanatoare (de cate 750 de euro fiecare- niste stifturi) primite de Miki Spaga, mita, de la Pavaleche, e o aiureala. Provine dintr-un autodenunt facut, din inchisoare, de Pavalache Repet, este „o atentionare”, „un semnal” dat lui Miki- care a produs efecte juridice.

 17. 17 Aya decembrie 21, 2011 la 4:59 am

  @

  Doru Coarna

  Alo, dl. Doru, ce ti-a venit sa strigi asa la Victor Ponta?
  De ce te iei de el ca boala de om sanatos?

 18. 18 Aya decembrie 21, 2011 la 5:13 am

  @

  Baronul Munchausen

  Textul este corect si cat se poate de logic.
  Pentru a evita explozia/implozia bulei speculative a imobiliarelor, guvernul s-a implicat (indirect) in reducerea preturilor respectivelor active.
  Ceea ce se petrecea in China legat de imobiliare urma o schema clasica avand finalitate previzibila. Odata sparta bula specualativa, urmeaza panica (presiune pe banci, retrageri masive de fonduri), falimente bancare, criza.
  Legat de interventie: ea produce efecte de moment si poate salva situatia.
  Exista, insa, opinii diferite (si divergente) legate de cum trebuie procedat in cazul unei bule specualtive (avand un grad mare de periculozitate daca apare in domeniul imobiliarelor). Una dintre opinii sustine o actiune de tipul celei desfasurate de guvernul chinez, acum. Conform celeilalte opinii, un astfel de demers este nefast, pe termen lung (sau chiar mediu). In fapt, data fiind interventia (care duce la evitarea panicii- si efectelor acesteia, in lant) situatia se calmenaza dar economia nu este „curatata” de „banii otraviti”- ca atare, probabilitatea aparitiei unei crize pornind de la alt domeniu este mare daca nu se iau si alte masuri de preventie, nuantate, sustinute si pe o perioada suficient de mare incat sa fie inlaturat pericolul crizei, toital.

 19. 19 ingineru decembrie 21, 2011 la 5:25 am

  basism in forma pura

 20. 21 Socrate decembrie 21, 2011 la 9:29 am

  @Baronul Munchhausen * Baron mutant ( cu sange portocaliu ) adus de vant, citez din acelasi articol din Capital din care ati extras doar finalul.
  “Republica Populară nu se zbate pentru o gură de aer, cum face SUA, lăsată singură să se confrunte cu propria economie care trage de moarte. Dar creşterile de două cifre care păreau de neoprit (în mare parte din cauza intervenţiilor pe cursul de schimb) s-au terminat. Oficialii guvernului chinez se aşteaptă ca PIB-ul, care în trimestrul trei şi-a încetinit creşterea la 9,1%, să cadă sub 9% în 2012. Pe termen lung, previziunile Chinei indică o creştere de 7-8% pentru următorii cinci ani. “.
  Nu e rau.
  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/o-spun-chiar-ei-china-este-aproape-de-sfarsitul-perioadei-de-crestere-economica-158470.html
  Acum, cate ceva despre economia americana :
  http://www.ziare.com/economie/criza-financiara/cifre-socante-despre-economia-sua-1140515
  Cifre socante despre economia SUA
  De la recesiunea cauzata de prabusirea Lehman Brothers, economia SUA a cunoscut un declin dramatic, consumul fiind mult mai ridicat decat productia, rezultand intr-o explozie a datoriilor.
  The Economic Collapse a pus cap la cap cateva cifre inspaimantatoare despre prima economie a lumii, pentru 2011:
  – 48 la suta din americani au venituri mici sau traiesc in saracie.
  Etc.,etc.
  Articolul original, din care s-a inspirat ziare.com, este si mai demolator si mai documentat.
  http://theeconomiccollapseblog.com/archives/50-economic-numbers-from-2011-that-are-almost-too-crazy-to-believe/comment-page-1#comment-91369
  50 Economic Numbers From 2011 That Are Almost Too Crazy To Believe
  The following are 50 economic numbers from 2011 that are almost too crazy to believe….
  #1 A staggering 48 percent of all Americans are either considered to be „low income” or are living in poverty.
  #2 Approximately 57 percent of all children in the United States are living in homes that are either considered to be „low income” or impoverished. ……….
  Parafrazand un banc vechi, un ascultator intreaba Radio Erevan “ Este adevarat ca China este pe marginea prapastiei ? “ Si Radio Erevan raspunde : “Este adevarat, si se uita in jos catre America”.
  PS * La noi salariul mediu net este cca 350 Euro. Salariul pe noua ani inseamna cca 38.000 Eur. Cam cat credeti ca este pretul mediu al unei locuinte la noi, 38.000 Eur sau mai ridicat ??

 21. 22 Ghita Bizonu' decembrie 21, 2011 la 10:05 am

  Aya

  se pare ca nu vrei sa intelegi. Eu ti-ma atras atentia asupra comentariilor. Adica ce zice raspandacu’ si apoi repeta papagalu oranjat.
  Si stii vorba lu Goebels : repetata suficient minciuna devine axioma.
  Si noua axioma va fi ca Nastase este atat de puternoc incat influenteaza si azi. Nu este vorba de acuzatii … de forma (de fapt victoria in 2004 s-a bazat pe celebra iesire cu „sa fie arestati cei care au furat alegerile” ), de „mijloacele de probatiune” bazate pe sa ne inchipuim ca sau daca nu e asa cum este?” , de rasturnarea cestiei ca actor incubit probatio, de „reforma” justitiei samd ci de fapatul ca saracu basescu , saracu Boc ar fi vrut dar nu au fost lasati….Adica ce a facut DDTV in direct cu Elodia se va face cu electoratu.
  Asa ca daca vrei sa zici de valoarea unei pusti , ca aia nu este mita decat la niveluri scazute de decizie , du-te matale pe Ziare.com si explica!
  Deocamdat Raluca Turcan nu recunoaste ci ameninta electoratul : de acu ia vedeti ca revine Nastase si face prapad cum a facut!!! Ca in ceallata pare maries a dat cu „praf de Iliescu” si USL stranuta bine …

 22. 23 Ghita Bizonu' decembrie 21, 2011 la 10:24 am

  Aya

  a da. Si uiti cel mai interesant lucru.
  Florin Pavalache , arestat ca a fost prins in flagarant cu mana in borcanu cu miere, condamnat la 6 ani de inchisoare in timpul cand premier era Nastase a fost eliberat ptr ca a dat „declaratie” impotriva lu Mihailescu …

 23. 24 Doru Coarna decembrie 21, 2011 la 11:02 am

  @ Aya,

  o tuse buna nu strica nimanui, o mica boala abia ca imunizeaza!

  Eu as vrea sa-mi explice cineva, poate tu, poate gazda, poate Victor, cum naiba se poate castiga altfel decat castigand? Se poate castiga pierzand? Sau cedand? Sau gresind?

  Eu as mai vrea ca macar in penultimul Craciun pur romanesc sa-si lase toti naibii epoletii si sa faca ceva bun, nu rau, nu gresit, nu pe ascuns, nu deghizat, nu inselator. Crezi ca la cate avantaje au acesti purtatori de epoleti, le cer prea mult? Eu zic ca nu, altminteri si-i vor purta doar prin propriile lor locuinte, asa, pt nepoti…

 24. 25 blogideologic decembrie 21, 2011 la 12:34 pm

  Rîurile curgeau roşii … Atunci când slavii au venit în Peninsula Balcanică, rîurile au început să curgă înroşite de sânge, consemnau cronicarii bizantini.

 25. 28 Vasile, decembrie 21, 2011 la 1:27 pm

  Baroane,

  Just think!

  China , mareata China, exceptand paginile de istorie a pornit cu un mare handicap,dar uite unde a ajuns si ce a construit in 20 de ani !
  Criza ,era si normal sa afecteze si o super-putere, boala molipsitoare , dar si daca miine este sfirsitul , lumea tot de chinezi va fi populata , chiar si sub sintagma , gaselnita africana , „zhing-zhong”!
  Sincer si eu mi-as dori Romania sa fie o aşa China inaintea unui presupus sfirsit care nu vine chiar asa cind vor câinii o chestie inversa in Romania unde poporul moare pentru ca asa isi doresc câinii!!
  Ce au facut chineyii ,so far , este intradevar un miracol!

  PS.
  La multi ani si sanatate , sarbatori fericite si…şi tutilor!

 26. 29 Socrate decembrie 21, 2011 la 2:19 pm

  @Aya * Despre Serban Mihailescu, citez din doua stiri de pe internet
  Şerban Mihăilescu le-a spus judecătorilor că în timpul audierilor din 2 şi 3 martie 2006 de la DNA, procurorii anticorupţie Mariana Alexandru şi Lucian Papici i-ar fi sugerat în primă fază, şi apoi l-ar fi ameninţat, să spună că armele de vănătoare trebuiau să ajungă la Adrian Năstase.
  „În 2006 am fost chemat la DNA şi procurorii mi-au spus că dacă declar că armele sunt pentru Adrian Năstase nu o să păţesc nimic. Am refuzat şi am fost chemat a doua zi, când mi s-a repetat pe un ton tăios să declar acelaşi lucru despre fostul premier şi pentru că mi-am păstrat declaraţia am fost pus sub învinuire”, a declarat fostul şef de la SGG. ( Jurnalul.ro, 26.01.2011 )
  In plus, Serban Mihailescu a aratat ca a aflat despre arme abia in 2006, cand a fost chemat la DNA. Potrivit senatorului, procurorii anticoruptie i-ar fi spus de mai multe ori, sub auspiciile scoaterii de sub urmarire penala, sa declare ca armele erau destinate fostului premier, Adrian Nastase. „In 2006 am fost chemat la DNA si procurorii mi-au spus ca daca declar ca acele arme sunt pentru Adrian Nastase nu o sa patesc nimic. Am refuzat si am fost chemat a doua zi din nou, cand mi s-a reiterat sa declar acelasi lucru despre fostul premier si pentru ca mi-am pastrat declaratia am fost pus sub invinuire”, a spus Mihailescu. (ziare.com, 26.01.2011.
  Si eu inclin sa cred ca Serban Mihailescu este nevinovat in ceeace priveste armele. A fost o inscenare ca si in cazul lui AN, tot cu un arestat pentru mita care-si aminteste subit cum a dat el mita ( Fanel Pavalache ). Adevaratul vizat era tot AN.
  De ce a fost condamnat ? Mister. Nepatrunse sunt caile lui Zeus, care are totusi inflenta, prin ale dosare, asupra unor judecatori de la ICCJ.
  PS * Oare de ce nu s-a sesizat CSM-ul la declaratiile din instanta ale lui SM cu privire la procurorii Lucian Papici si Mariana Alexandru ? Alt mister.

 27. 30 Aya decembrie 21, 2011 la 6:53 pm

  @

  Socrate

  Anul 2006 a fost cel al maximalului atac concertat impotriva lui Adrian Nastase. Mizeria la care te-ai referit (si care a fost abandonata- SI pentru ca Serban Mihailescu a refuzat sa participe la inscenare) facea parte din acel plan.
  Pavalache, insa, a fost un pion infam.
  Pentru ca stiu CINE era „omul important” din Parlament cu care Pavalache avea relatii de interese (deloc legitime) pot sa spun, fara ezitare, ca si acel parlamentar a fost implicat activ (in actiunea anti- AN).

  O precizare: in 2001- 2002, Pavalache trebuia sa fie „consilier” (colaborator) in Parlament (in „zona” de interes controlata de acel parlamentar).
  Se va fi considerat ca este „mai interesant” ca Pavalache sa fie colaborator intr-o structura guvernamentala- motiv pentru care a ajuns la Palatul; Victoria. Mai departe, am precizat cum s-au desfasurat lucrurile.

 28. 31 taranul decembrie 21, 2011 la 10:38 pm

  Dumnile presedinte,domnule prim ministru,va considerati responsabil ca ati pierdut alegerile din 2004 si din2009? Ce dracu a cautat acest prostanac in conducerea partidului,prim ministru sau presedinte.l-ati lasat pe Ciombu ,sa va fiarba fara apa 7ani de zile.Daca stiati ca sinteti nevinovat dece v-ati retras din conducerea partidului?Ati facut un rau imens economiei .Acum nu va vedeti deloc!Pierdem si in 2012?Singua activitate economica ce mai produce ceva este agricultura,daca ramine Tabara ministru in 2012 se duce dracului totul!As vrea sa vorbesc cu dumneavoastra,va rog respectuos sa-mi dati aceasta sansa,nu numai pentru mine ,cipentru rominii care au incredere in dumneavoastara.

 29. 32 Aya decembrie 22, 2011 la 4:19 am

  @

  Taranul

  In postarea ta din decembrie 21, 2011 la 10:38 pm transmiti un mesaj de rara pervesitate sub aparenta unei revolte generate de bune intentii.
  In fapt, construiesti o minciuna pe o baza precara (ceea ce arata ce arata ca esti un constructor lipsit de talent al realitatilor mistificate- dar te straduiesti).

  In realitatea, Adrian Nasase a castigat alegerile prezidenriale din 2004- acestea fiind „vandute” de indivizi abjecti- Baseescu fiind proclamat invigator, desi se clasase pe locul doi. Am detaliat subiectul- nu reiau.

  Legat de alegerile din 2009 (alegeri prezidentiale, desigur) minciuna ta devine evidenta.
  In 2009, Adrian Nastase NU a participat la cursa pentru Cotroceni (desi era cel mai bine cotat dintre toti posibilii candidati si- sigur capabil sa-l invinga pe Traian Basescu)- pe cale de consecinta, nu a avut cum sa o piarda.
  Intreaba-l pe Prostanacul (cunoscut si sub numele de Mircea Geoana, conform numelui din actele de identiate) de ce a pierdut (pe propria-i mana alegerile prezidential;e din 2009, intr-o situatie in care orcinbe altcineva, in afata de el, le-ar fi putut castiga.
  Intreaba-l pe Prostanacul cum a avut imensul tupeu de a batjocori toate eforturile pe care le-au depus militantii- si dubla coalitie politica si mediatica pentru sustinerea lui- si de ce, inaintea alegerilor, a ales sa faca o vizita unui reprezentant binecunoscut al marii criminalitati transfrontaliere fiind elementar ca acest lucru, facut public, poate impieta asupra victoriei sale, ceea ce s-a si intamplat. Intraba-l pe Prostanacul de ce a pierdut prezidentialele din 2009.
  Este penibila incercare ta de a indice ideea ca Adrian Nastase este vinovat.

  Dar, nu ar trebui sa ma mir.
  Cu o zi inainte de jenanta ta portare, pe blog era dezbatut subiecul falsei vonovatii a lui Adrian Nastase pentru tot ceea ce se intampla in Romania.
  .

 30. 33 Aya decembrie 22, 2011 la 4:38 am

  @

  Doru Coarna

  Afirmi (citez) : „o mica boala abia ca imunizeaza”.
  O boala puternica- precum cea preconizata pentru Romania- de obicei ucide.

 31. 34 ELMMAR decembrie 22, 2011 la 11:36 am

  @ blogideologic,

  Nea Titi,as putea indrazni sa am curajul de a cuteza o intrebare?
  Ce mai face matusa lu’ matale tanti Vikipedia?

  Te cuciuccainargi!

 32. 35 ELMMAR decembrie 22, 2011 la 11:57 am

  @ Adrian Nastase

  Felicitari!
  Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie este istorica pentru ca poate fi un precedent pentru a se face dreptate in viitor in Romania.

 33. 36 ELMMAR decembrie 22, 2011 la 12:07 pm

  @ Harabula,

  Nea Sandule te salut,te iubesc si imi este dor de matale.
  Hai p’acilea c avem treaba!


 1. 1 Dacia Felix într-un continuum teritorial nord-pontic « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe decembrie 20, 2011 la 5:10 am
 2. 2 O problema… « Motanul Incaltat Trackback pe decembrie 21, 2011 la 6:41 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: