La multi ani de Sfantul Nicolae!

Cu ocazia zilei de Sfantul Nicolae, urez La multi ani! celor peste 800.000 de mii de romani care isi serbeaza astazi onomastica. Nicolae, Nicu, Nicusor, Nicoleta… Tuturor va urez sa aveti o zi calduroasa si luminoasa – macar in spirit, daca nu si fizic (de dimineata, ploua marunt, nespecific pentru o zi de iarna).

Bucurati-va de aceasta zi alaturi de familie si de persoanele dragi, mai ales ca este ziua in care intram, mai mult sau mai putin oficial, in perioada frumoasa a sarbatorilor de iarna.

Sper ca, pentru copii, Mosul sa fi fost darnic asta noapte.

Sa ne amintim insa ca sunt si copii la care cadourile ajung mai greu, familii pentru care aceasta zi, ziua de Craciun sau orice alta zi de sarbatoare sunt la fel de cenusii ca cerul innorat pe care il vad pe fereastra cand scriu aceste randuri.

Inca o data, sarbatoare fericita si multa dragoste!

PS Mosul nu a fost foarte darnic cu Dinamo, aseara. Din pacate. Le-a pus plumb in pantofi jucatorilor. Am fost aseara la stadion si am fost foarte dezamagit… Ramane pentru data viitoare.

22 Răspunsuri to “La multi ani de Sfantul Nicolae!”


  1. 2 Baronul Munchhausen decembrie 6, 2011 la 11:32 am

    Mos Nicolae a sunat aseara la sediul psd si a intrebat ce cadou isi doreste de 6 decembrie. O voce care s-a recomandat a fi Victor ponta a raspuns ca vrea sa castige steaua.Cand a fost intrebat de mosu’ in ce calitate vorbeste a zis ca este presedintele psd si aspirant la postul de prim-ministru, mosu’ i-a promis ferm ca-i va face aceasta bucurie…..
    Unde era Nastase la ora aceea??? 😀 😀 😀

  2. 3 Marcus decembrie 6, 2011 la 12:10 pm

    @La Multi Ani de Sfantul Nicolae!
    sa fiti iubiti
    marcus

  3. 4 Marcus decembrie 6, 2011 la 12:17 pm

    Paduchii Basisti

    Regimul Basescu, pe langa toate nenorocirile pe care ni le-a adus, mai ales dupa ce chiombu si-a insusit cu japca si al doilea mandat si si-a instalat guvernul de marionete boccii la carma tarii, a mai reusit o contraperformanta care va intra in anale la capitolul “Asa, nu !” si anume generarea si proliferarea unei specii mutante de paduchi, care spre deosebire de paduchele traditional:”Paduchele este o insecta – parazit, minuscula (1 – 5 mm). Se hraneste cu sangele omului sau al mamiferelor, pe care il suge de 2-3 ori pe zi. Omul este parazitat de 3 specii: paduchele de cap (traieste pe firele de par), paduchele de corp, mai mare decat cel de cap (traieste numai pe rufe) si paduchele pubian (lat).”, este o productie proprie basista, el vietuind in usoarele urme de par care i-au mai ramas basescului pe cap sau, situatia privilegiata a Elenei Udrea, in zona pubiana a acestuia, zona in care pe langa sangele, respectiva doamna se simte ca la ea acasa. Spre deosebire de paduchele traditional, indeobste recunoscut drept parazit, mutantul basist, desi se hraneste cu sangele purtatorului, nu este perceput de acesta drept parazit, ci ca traind in simbioza cu gazda, de la care ia surplusul pe care aceaasta il acumuleaza zilnic sugand la randul sau sangele supusilor, surplus care la un moment dat s-ar putea dovedi nociv pentru chiombila.
    Caracteristic insa paduchelui basist este faptul ca acesta si-a insusit toate trasaturile de caracter ale gazdei ajungand la o forma avansata de mimetism in care practic el poate fi confundat cu gazda in ceea ce priveste apucaturile si tarele acesteia.
    Cel mai elocvent exemplu in acest sens il constituie megalomania exprimata prin dorinta avida de a fi pupat in fund pe care o afiseaza ostentativ chiombu, megalomanie care s-a transmis la indigo si paduchilor basisti, care din cand in cand, ies pe chelia purtatorului, in lumina reflectoarelor postului public de televiziune, tranmsformat de lacheii presedintelui in televiziunea de casa a acestuia, chelie pe care se dau in spectacol cersind aplauze la scena deschisa, dupa ce in prealabiil au fost tamaiati la greu de cate un pupinbasist recompensat regeste din banul public pentru osanelele aduse paduchelui plictisit de ceafa presedintelui.
    Tonul la aceasta panarama, care face din cultul personalitatii practicat sub Ceausescu un biet joc de copii, l-au dat la inceputurile regimului asa-zisii intelectuali ai tarii care, pentru avantaje materiale grele sustinute de eforturile contribuabilului roman, au facut din Basescu ot Basarabi un Basescu ot Cosmos, personaj mesianic, plin de supercalitati precum w.c-ul de hartie igienica folosita, uns in fruntea romanilor pentru a-i duce pe acestia in climax-ul Nirvanei.
    Faptul ca in acesti mai bine de sase ani suntem cu mult mai departe de acest deziderat, ba mai mult, chiombu reusind sa ne aduca periculos de aproape de mormant (pe unii dintre noi, chiar ingropandu-i de vii) nu a contat, atata timp cat paduchii basisti au putut sa imite modelul tamaierilor insalubre si pesilentiale practicate de pupinbasisisti la adresa lu’ Tatuca, model pe care dupa ce si l-au insusit l-au perfectionat pana la nivelul de provocator de voma.
    La inceput mai timid, cand EBA, cazuta pe spate de contemplatie baligoasa, ni-l prezenta pe Boc drept un inegalabil “editor de fraze intregi” performanta la care, in viziunea imbecilei triplubuzate, doar un geniu poate ajunge, trecand mai apoi la congresul, adunarea sau ce mama dracului o fi fost in Modrogan, cand pedelistii rupti de sale de admiratie fata de Elena Udrea, i-au sustinut acestiea candidatura la sefia organizatiei de Bucuresti cu o baie de elogii, in care tiganca ba era purtatoare de Lumina Sfanta, ba era asemuita cu o mama universala inlocuitoare pentru ma-sa lu’ Izmana, ba femeia visurilor rasopitului de la externe, ba…etc am ajuns sa aplaudam astazi, la scena deschisa, performantele unui alt paduche basist, si aici fac vorbe despre diasporeanul Branza Wiliam care, datorita combustiei interne mai puternuice decat a vulcanuluii Krakatao care a dus la deazstrul ecologic de acum doua secole, a ajuns sa-i detroneze pe Marin Sorescu sau Mircea Eliade si sa reprezinte idealul si modelul de existenta a milioane de romani din diaspora.
    Sincer sa fiu, auzind-o pe duduia cu elogiul trogloditului, pe care nu ar fi putut s-o opreasca din litania de tamaiere a imbecilului nici armata sovietica in mars spre Berlin, mi-a venit pur si simplu sa vomit si sa-mi dau palme pentru faptul ca fac parte dintr-o asemenea populatie.
    Cretinii astia au intrecut orice masura si ceea ce este mai inspaimantator in toata afacerea consta in faptul ca ei sunt convinsi de faptul ca aceste osanale reprezinta numai si numai adevarul, care chiar si in aceste conditii nu este spus pe de-a-ntregul din lipsa din vocabularul limbii romane a unor cuvinte care sa reflecte cat mai fidel rolul lor mesianic in devenirea poporului urmas a lui Basescu Traian.
    La lipsa de reactie a acestui popor nu ar fi de mirare daca maine, poimaine ne vom trezi cu sfintii stersi de pe peretii bisericilor si in locul lor pictati d’alde boc, udrea, branza si clanul.
    Pe modelul acesta, la Agapia, nu ne-ar mai intampina Dacul si Romanul lui Grigorescu, ci Elena si Traianul pictati de derbedeii care-i dau Patapieviciului marfa pornografica cu care sa faca expozitii in strainatate.
    Sa te tii atunci distractie pe ortodocsii mioritici!

    Fiind lasat descult de chiombu’, cu izmana rupta-n ..geamantan,
    Nicolaie anul asta ne-a zis: “pas, mai stati un tur!”
    Geab-am vacsuit opinca si am pus-o in pridvor,
    Mosu’ ne-a adus o laie suparat la greu pe chior.

    Plang copiii-n batatura c-au ramas cu gheata goala,
    Dar mai rau plange mamica, neavand ce pune-n oala.
    Plang bunicii, saracutii, caci din pensia ce-au luat
    Le-a ajuns de-o lumanare, nicidecum de-un dumicat.

    Plange toata lumea-n tara si priveste consternata
    La golanii lui chiombila care-o lasa nemancata.
    Nesatula este sleahta de argati portocalii,
    Care i-au furat lui Mosu’ sacul plin cu jucarii.

    Fericit e insa chiombu care hahaie a cobe
    De cand pleca cucuvaia lasand locul unei tobe.
    Si la “tobaitu”-i sumbru, prezicator de moarte,
    Romanasu-i satisface orice vreri vorbind in soapte.

  4. 5 blogideologic decembrie 6, 2011 la 12:23 pm

    @ Baronul Munchhausen
    Ghicitoare pentru domnia ta: În ce an a fost baronul Münchausen (cel real) la Iaşi ? O ancoră în timp : s-a întâmplat înaintea semnării Capitulaţiei de la Constantinopol – tratat internaţional care legitima frontiera răsăriteană pe Bugul pontic pentru principatul moldovenesc (domn acolo era bunul Grigore Ghica al II-lea, un fals fanariot).

  5. 6 popalumi decembrie 6, 2011 la 12:24 pm

    Cu ocazia zilei de Sfintul Nicolae ,Mosul sa aduca VICTORIA in alegerile din 2012!.

  6. 7 Vasile, decembrie 6, 2011 la 12:56 pm

    Domnule AN,

    De ce va parut rau?Eu sincer nu as putea fi fanul echipei Steaua din cauza de Becalii&Co. cum tot asa nu as putea fi fan Dinamo din cauza de Borcea&Co.. cum tot asa unui om cinstit i-ar fi rusine sa fie fan CFR Cluj unde se poate spune tuturor romanilor „aici sunt si banii dumneavoastra”..,…….,nu-mi spuneti ca echipa este alta sau are alta prestatie decit insusi influenta patronilor, militienii de ieri milionarii de azi, dintrei nici cel putin aceia cinstiti , onesti buni profesionisti!

    Nu doresc sa extind perceptia publicului catre echipele politice si leaderii acestora!

  7. 9 contele decembrie 6, 2011 la 1:52 pm

    blogideologic

    Cred că înainte sau după Pacea de la Kuciuk Karnagi.

  8. 10 Fragmentarium Politic decembrie 6, 2011 la 2:48 pm

    La multi ani! Mos Nicolae nu aduce insa numai daruri, mai aduce si cate-o nuielusa pentru cei sturlubatici, inclusiv din politica…

  9. 11 Baronul Munchhausen decembrie 6, 2011 la 2:53 pm

    @blogideologic,

    Pentru vasta ta cultura(de pepeni, de la dabuleni 😀 ), accesata de pe google, o mica gluma de sf.Nicolae!

    Un tanar scotian suna la HOT LINE :
    – Buna iubitule, spune tipa.
    – Buna scumpo ,raspunde el.
    La care tipa spune :
    – As face orice pentru tine!
    Da’ el raspunde:
    – Bine, atunci inchide si suna-ma tu!

    P.S. Nu ma intereseaza subiectele propuse spre dezbatere de catre domnia-voastra…..

  10. 12 ZOE, fii barbata ! decembrie 6, 2011 la 3:05 pm

    @blogideologic
    Si asa e saracul „Baron M” în ceata, nu-l mai bramburi si tu ca pierde drumul spre casa !

  11. 13 Vasile, decembrie 6, 2011 la 4:20 pm

    Contele,

    Nu pot spune ca raspunsul a fost o simpla ghiceala,dar fiind vorba de amicul si suptpusul excelentei voastre , nu cred ca stiti cum a calatorit el pina la Iasi!

  12. 14 blogideologic decembrie 6, 2011 la 4:22 pm

    @ contele
    Ce şcoală, vorbesc despre liceu, ai urmat dumneata ? Nu se rîde, pricepi?, de suferinţa neamului românesc ! După pacea de la Kuciuk Kainargi din 1774 a urmat un genocid al românilor din spaţiul nord-pontic.

  13. 15 blogideologic decembrie 6, 2011 la 5:18 pm

    @ BM
    Din cauza unor tipi cu instincte culturale ca dumneata se găseşte România în groapă. N-ai vină personală în iniţierea procesului dezintegrant de instinct naţional. Începea înainte de 1989, cu ideologia culturnicilor Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu.

  14. 16 blogideologic decembrie 6, 2011 la 6:39 pm

    Prof. Univ. Magdalena Jianu – decan la Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din cadrul UCB Tg.Jiu, Laudatio pentru William Brînză, şeful PDL- Diaspora, excerpte : William Brînză este „liantul şi motorul românilor din străinătate, intervenind în toate momentele de criză ale specificităţii lor, restabilindu-le onoarea, ştergându-le lacrima, aducându-le aproape umărul personal, iniţiative legislative şi zeci de mii de cărţi”. Când se gândeşte la William Brînză, Magdalena Jianu „are sentimentul unei plinătăţi şi combustii interioare a devenirii”. http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/cazul-oda-lui-william-brinza-sau-cum-va-arata-romania-fara-presa-de-investigatii-246999.html

  15. 17 Alexandru decembrie 6, 2011 la 7:15 pm

    La multi ani tuturor celor care isi serbeaza onomastica de Sfantul Nicolae!

  16. 18 Baronul Munchhausen decembrie 6, 2011 la 8:21 pm

    @blogi,

    Esti incurabil cu fobia ta versus Liiceanu, Tismaneanu, Plesu s.a.
    Fiindca respectivele persoane nu ti-au apreciat vasta „eruditie google” si nu te-au invitat sa tii conferinte despre petele din Soare, ai trecut la represalii gen vadim.

    Ti-am mai spus ca nu ma intereseaza absolut deloc vreo dezbatere, polemica , sau orice alt fel de discutie , cu augusta voastra persoana. Bistosh???????

  17. 19 nic decembrie 6, 2011 la 11:25 pm

    Multumesc frumos de urare ! 🙂

  18. 20 Aya decembrie 7, 2011 la 1:31 am

    La multi ani tuturor celor care isi serbeaza patronul de Sfantul Nicolae!

  19. 21 Draghi Puterity decembrie 7, 2011 la 5:08 pm

    @blogideologic

    Citind citatele date de tine din laudatio-ul Branzei, am ajuns sa imi pun o problema pe care eram convins ca nu imi voi pune-o niciodata: oare nu era mai bine pe vremea lui Ceausescu? Macar atunci il pupau in … doar pe sheful cel mare, nu si pe ultimul activist sau securist. Infect…

    @Baronul Mu(e)nchausen

    Stii vorba aia: „din … Branza, ca oile îs pa munte”? Am auzit (pe surse) ca o sa fie din nou la moda, la anu’ 😉

    Zambeste, ca nu-i concurs… :mrgreen:


  1. 1 La multi ani de Sfantul Nicolae! | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe decembrie 6, 2011 la 11:08 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!