Renuntarea la functie, nu la demnitate.

Ceea ce s-a intamplat ieri la Senat, disputa legata de inlocuirea presedintelui Senatului mi-au adus aminte, inevitabil, de decizia mea de a demisiona, in 16 martie 2006,  din postul de presedinte al Camerei Deputatilor,  in urma deciziei luate de liderii PSD de atunci, sub conducerea lui Mircea Geoana, de a-mi retrage sprijinul politic.

Am citit cu emotie acel text si doresc sa-i multumesc colegului de blog care mi l-a reamintit. Imi permit sa-l reproduc si eu aici:

Domnule preşedinte,

Stimaţi colegi,

Doamnelor şi domnilor deputaţi,

Vă aduc la cunoştinţă că ieri, 15 martie, am anunţat Biroul permanent de intenţia mea de a demisiona din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Demisia mea, pe care o anunţ astăzi în plenul Camerei, este o consecinţă a deciziei colegilor mei din PSD şi un gest de onoare faţă de instituţia Parlamentului.

Ştiu că prin această decizie se deschide calea unor noi complicaţii politice. Scena politică va fi marcată din nou de convulsii şi de conflicte. Nu ştiu cine va câştiga această dispută şi cine va ocupa fotoliul de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Fără îndoială, o instituţie ca Parlamentul poate funcţiona foarte bine fără un om anume, în măsura în care funcţionează pentru oameni, în general.

Aş vrea să părăsesc acest fotoliu cu sentimentul că va începe o perioadă de normalitate şi de responsabilitate, care este refuzată de prea multe luni. Nu-mi fac însă iluzii.

Mecanismul care a stat la baza acestei demisii va funcţiona în continuare, fabricând nu legi, nu bunăstare, nu justiţie, ci false probleme, în spatele cărora va rămâne ascuns un mare adevăr trist. Nu construim altceva decât scenarii, nu conducem nimic, ci regizăm.

Acest mandat parlamentar ar fi trebuit să fie unul al construcţiei şi al realizărilor, cea mai importantă dintre toate fiind integrarea europeană. Din păcate, prima sa jumătate se apropie de sfârşit, lipsită de glorie şi dominată de politicianism.

Am fi putut fi cei care realizează reforma sistemului politic românesc şi cei care schimbă radical imaginea profund negativă a parlamentarului român. Nu am reuşit decât să ne războim între noi, să ne răzbunăm, să ne disputăm funcţiile, să ne subminăm reciproc şi să ne apărăm teritoriile, uitând că nu sunt ale noastre, ci ale oamenilor care ne-au trimis aici cu un sens şi cu multă speranţă.

Ce va rămâne în istorie din anii 2005 şi 2006 ai Parlamentului României? Cărţile de istorie ne vor spune cândva.

Într-un alt moment important al carierei mele, vorbeam de cele două Românii pe care le reprezentau PSD şi Alianţa: o Românie a populaţiei asistate, rurale, îmbătrânite, neajutorate şi o Românie urbană, ceva mai prosperă şi cu gustul valorilor liberale. Poate că nu am avut dreptate în totalitate.

Cred însă că, după ultimul an, riscăm cu toţii să contribuim la formarea unui nou clivaj: împărţirea într-o Românie a politicienilor şi o Românie a oamenilor obişnuiţi. Prima tinde să se îndepărteze tot mai mult de cea de a doua, iar la acest lucru contribuim cu toţii. De aceea, perioada care urmează va fi una decisivă pentru credibilitatea democraţiei româneşti.

Viitorul preşedinte al Camerei, oricine ar fi acesta, are datoria de a încerca să readucă spiritul parlamentarismului autentic, cel care inspiră respect şi care demonstrează profesionalism.

Va fi nevoie de vot uninominal, de întărirea Parlamentului, de noi formule de control al activităţii aleşilor.

Va fi mult de muncă. Dar, dacă vom construi fiecare pas de acum înainte doar în funcţie de interesele politice de moment, ale diverselor majorităţi conjuncturale, nu avem nici o şansă de a reface prestigiul şi imaginea celei mai importante structuri a unei democraţii.

Mi-ar fi fost comod să mă ascund în spatele sprijinului pe care o parte dintre colegi mi-l acordă în continuare.

Le mulţumesc, însă, tuturor celor care m-au susţinut, indiferent dacă au făcut parte din PSD sau din alte partide. Pentru ei am decis să rămân în continuare în politică şi să încerc, cu mijloacele pe care le am la dispoziţie, asumându-mi greşelile, dar folosindu-mi energia şi experienţa, să contribui la realizarea speranţelor celor care m-au trimis în Parlament şi la împlinirea proiectului european al României moderne.

Doamnelor şi domnilor deputaţi, vă mulţumesc pentru sprijinul pe care mi l-aţi acordat şi vă doresc succes în continuare (Aplauze din partea Grupul parlamentar al PSD, unii dintre deputaţi aplaudă în picioare).

Domnul deputat Adrian Năstase merge la prezidiu şi dă mâna cu preşedintele de şedinţă şi cu cei doi secretari. Mare parte a deputaţilor aparţinând Grupul parlamentar al PSD părăsesc sala.)

63 Răspunsuri to “Renuntarea la functie, nu la demnitate.”


 1. 1 Stilet noiembrie 24, 2011 la 9:13 am

  Motto : „Gura păcătosului adevăr grăieşte. „

  „Mecanismul care a stat la baza acestei demisii va funcţiona în continuare, fabricând nu legi, nu bunăstare, nu justiţie, ci false probleme, în spatele cărora va rămâne ascuns un mare adevăr trist. Nu construim altceva decât scenarii, nu conducem nimic, ci regizăm.”

 2. 2 Pali noiembrie 24, 2011 la 9:22 am

  Renuntare la functie ,nu la demnitate ….hmmm,….interesant ! Poate sa fie si viitorul slogan de campanie …in mod special pentru cei care au facut deja mucegai la cur in Parlament ( inpropriu zis „Parlament”,…la cel mai scump grajd din lume ) dar evident splabe sanse iar daca reformarea clasei politice inseamna un Ponta,un Sova,un Adomnitei sau un Banicioiu atunci suntem „pe drumul cel bun” ,…..catre….cavou !!!

 3. 3 Zamfir noiembrie 24, 2011 la 9:29 am

  Din păcate, tocmai demnitatea este caracteristica lipsă la mulţi … demnitari. Chiar dacă nu am fost de-acord cu opiniile Domniei Voastre întotdeauna, v-am admirat echilibrul şi coloana vertebrală.

 4. 4 Adrian Grom noiembrie 24, 2011 la 9:33 am

  Romanii o numeau dignitas.. Era o sumă a calităţilor personale şi publice, a carierei cuiva (ei, naivi, nu prea făceau distincţie între viaţa privată şi cea publică..)… Aceeaşi formă de demnitate prin care bătrânii romani i-au impresionat pe galii lui Brennus…
  Şi ceea ce lipseşte profund în politica românească. Atunci când pleci cu demnitate, poţi reveni oricând. Ba chiar mai sus… Atunci când pleci cu ruşine… nu ar trebui să mai fie loc de întors (bine, în politica românească e posibil aproape orice…încă).
  Spunea un comentator politic că reciclarea liderilor este aproape o imposibilitate în România. Şi avea dreptate, doar că nu înţelegea de ce. Explicaţia e simplă. E foarte simplă. Liderii care sunt demni sunt foarte puţini. Pentru cei mai mulţi, pierderea funcţiei e o ruşine nemeritată (fals – Churchill a câştigat războiul pentru Anglia dar.. a pierdut alegerile imediat după încheierea conflictului.). Liderii cu adevărat demni înţeleg necesitatea alternanţei, a lucrului în echipă (cea de a doua mare problemă a românilor – imposibilitatea de a înţelege că în spatele unui lider se află o echipă şi că cele mai bune rezultate vin din munca în echipă, nicidecum din indicaţiile geniale – asta e una din cele mai otrăvite moşteniri pe care ni le-a lăsat istoria ).
  Un lider demn îşi promovează în primul rând echipa şi nu e niciodată afectat de faptul că un membru sau mai mulţi din echipa sa sunt cei care primesc mulţumirile publice pentru succese (foştii consuli romani nu aveau nici cea mai mică jenă să servească sub conducerea consulului în funcţie. Astfel cel în funcţie avea alături de el o veritabilă echipă cu experienţă şi în acelaşi timp învăţa că va trebui şi el să facă acelaşi lucru – acest mod de organizare, fără genii şi fără conducători celebri a dus la transformarea unei republici mici într-un imperiu universal – geniile precum Pyrrhus sau Hannibal au capotat în faţa lucrului în echipă. Această echipă a transformat armata romană dintr-o imitaţie a hopliţilor în legiunea manipulară descrisă de Polibius – cea mai puternică armată a timpului. Pâna la reforma lui Marius NU există nici un nume care să fie asociat cu aceste reforme.).
  Mi-e frică să număr liderii reali din România. Mi-e frică pentru că degetele de la o mână s-ar putea să fie prea multe… Restul sunt făcături şi impostori…

 5. 5 George Ban noiembrie 24, 2011 la 9:46 am

  @Pali

  Ce ai domnule cu Ponta? Poti sa detaliezi? Eu cred ca nu…

 6. 6 Marcus noiembrie 24, 2011 la 9:46 am

  Geoana? Brrrrr si Cah, O Mizerie!

  Desi mi-am impus sa nu mai scriu despre Geoana, trecandu-l in acest fel la capitolulul Istorie Neagra, modul in care acesta a inteles sa-si paraseasca fostii camarazi din partid, partidul, dar mai ales scaunul de presedinte al Senatului Romaniei m-au determinat sa-mi inving scarba produsa de acest personaj lamentabil si sa-i dedic acest epitaf politic.
  Si fac asta mai mult in speranta ca poate, cei ce se hotaresc sa faca politica in aceasta tara vor inteleage ca aceasta activitate este intreprinsa de oameni cu sira spinarii, verticali care stiu la o adica sa se retraga, atunci cand circumstantele le sunt ostile, cu fruntea sus, pe usa din fata dovedindu-si lor si alegatorilor ca exercitiul demisiei a fost inventat tocmai pentru igienizarea la un anumit moment a esicherului politic. La noi, incepand cu d-l “imi voi da demisia in cinci minute” si terminand cu manifestarea de toata jena si greata a lui Geoana de ieri din Parlament, demisia, ca forma directa de a face politica constructiva, a disparut din vocabularul majoritatii alesilor neamului, motiv pentru care o ducem asa bine ca natiune.
  Revenind insa la Geoana, cu toate ca aceasta revenire imi readuce senzatia de voma, pot spune ca refuzul lui de ieri de a-si deslipi dosul de jiltul presedintelui Senatului, mi-a adus in minte niste imagini filmate cu mai bine de douazeci de ani in urma, in care un criminal odios in serie, Ramaru pre numele lui blestemat, afland sentinta condamnarii sale la moarte, s-a impotrivit cu toata fiinta sa sa fie scos din sala de judecata, crezand ca in felul acesta poate eventual invinge inexorabilul, fiind nevoie de un pluton de militieni, la vremea aceea, pentru a-l lua de pe scaunul pe care statuse pana atunci.
  La Geoana au lipsit militienii, insa a fost nevoie de un batalion de senatori pentru a-l face sa inteleaga sa: “go home, Mircea Geoana!”.
  Un amic de-al meu scria descria foarte plastic intr-o postare de-a sa: http://numarareainversa.wordpress.com/2011/11/22/lombelico-del-mondo/ , impresia pe care o are probabil numitul Geoana despre propria sa persoana. Subscriu la ideea amicului meu cu un mic amendament, in loc de “buricul pamantului”, in cazul lui Mircea Geoana, putem folosi fara niciun risc de a fi acuzati de limbaj licentios zicerea neaoasa cu “lidicul principesei” sau cu paduchele iesit la promenada pe fruntea purtatorului.
  Auzindu-i discursul tinut imediat dupa ce a fost exlus din partidul care i-a dat atatea micutului Mirciulica, discurs rupt parca bucatica cu bucatica din retorica chiombalaie antiiliescu si anti PSD, si intregit pentru a fi recitat de distinsul nostru pesedist cazut in dizgratie, n-am mai avut nicio indoiala ca omul i-a facut Basescului cu varf si indesat jocurile in PSD, de pe pozitia de cartita suspusa. Vorba unui alt ilustru politician roman imediat postdecembrist cu aceasta retorica “s-a demascat” pur si simplu (de parca ar mai fi fost nevoie) drept conducatorul coloaniei a cincea basiste infiltrata in PSD. Josnic si lipsit de orice urma de bun simt sau macar cei sapte ani de acasa.
  Insa climaxul comporatamental al acestui personaj lipsit de inventia numita coloana vertebrala, ne-a fost oferit de susnumitul in cadrul sedintei de Senat in care, rand pe rand, liderii grupurilor parlamentare incercau sa-l convinga ca este beat, motiv de dus acasa la culcare, moment in care el isi infingea coltii in holsuruburile fotoliului de sub fund si refuza cu obstinatie evacuarea. Din pacate, iar a fost nevoie de un maghiar ca si la Revolutie, d-l Frunda, pentru a-l determina pe catar sa inteleaga ca “gata, pauza s-a terminat, capu’ la fund!”.
  Ar mai fi multe de comentat, comportamentul lui Geoana putand foarte bine sa umple un dosar cu fise de observatie intr-un spital de psihiatrie, insa ma opresc aici din scarba profunda fata de subiect si cu speranta ca alesii nostri au inteles totusi ca o demisie data la timpul ei, pe langa fatul ca indreata o situatie de facto nedorita, poate fi totodata luata drept baza de relansare a unei cariere politice.
  Ceea ce la Geoana nu mai este cazul!

 7. 7 Doru Coarna noiembrie 24, 2011 la 9:50 am

  Intotdeauna sunt mai multe modalitati de a proceda, de a face un acelasi lucru, oamenii difera, interesele tot asa, dar logica ar trebui sa fie comuna.

  Rezultatul este si el acelasi, retragerea unui om dintr-o functie, insa raman amintirile, modul cum o face.

  Acestea toate sunt firesti, insa nefireasc este sensul lor, adica de ce in Romania, ori de cate ori se forteaza astfel de retrageri, noii ocupanti sunt incontestabil mai slabi si mai rai, mai insetati de putere si mai dispusi sa renunte la o minima sansa pt altii, mai pasionali si mai egoisti? Pana la urma functiile astea inalte vor reveni, in logica asta, ultimilor borfasi pe care natiunea ii poate genera. De unde vine fatalitatea asta? Nu mai scapam de ea?

  Cuvinte frumoase se spun intotdeauna atat la sosire cat si la plecare, nu le crede nimeni, nici vorbitorul si nici asistenta caci spectacolul trebuie jucat dupa libret, pana la capat, insa ranile fiecaruia raman deschise, despartirile nu se fac cu clarificari finale ci din ratiuni de a lasa o falsa decenta peste adevarul de nerostit. De ce nu se poate rosti adevarul nici macar la plecare? Daca nici oamenii politici nu au libertatea de a o face, ce sens mai au carierele lor si ce mai pot astepta cei obisnuiti, publicul?

  Cred ca show-ul asta al democratiei si-a atins limita suportabilului, costa prea mult si uite ca nu ofera nicio garantie privind reusita, progresul ori delimitarea de dictatura. Atunci?

  Atunci imi amintesc de o situatie din generala, noi eram o clasa nebuna , copii mai „subtiri” ca sa zic asa, alturi era una cazona, elevi cuminti si corecti: la liceu noi toti am intrat cu primele medii care unde a dat, ailalti au cacarisit-o, unele fete au ajuns pe la liceul sportiv intr-o clasa de fotbal!

  Cred ca balamucul asta este obligatoriu daca tintim, in mod inerent, devenirea societatii. Dar trebuie scurtat, stilizat, simplificat si depersonalizat. Iar pt asta ne mai trebuie niste ani buni de exercitiu democratic. Din pacate, abateri gen Basescu aduc lucrurile inapoi si anuleaza eforturile tuturor, caci chestiile astea se tot intampla de cand acesta absoarbe putere intr-una…

 8. 8 eficientaenerg noiembrie 24, 2011 la 10:06 am

  Politica…Afurisita…”Câinele este singura fiinţă de pe Pământ care îşi iubeşte stăpânul mai mult decât pe el însuşi.
  Josh Billings”

 9. 9 contele noiembrie 24, 2011 la 10:10 am

  Atenţie mare astăzi la discursul lui Mircea Geoană de la Dăbuleni. Va fi un discurs istoric ce va zgudui din temelii clasa politică actuală. Se va înscrie în marile momente ale neamului românesc.
  Avem Proclamația de la Izlaz, avem Proclamaţia de la Alba Iulia, acum avem, iată, şi Proclamaţia de la Dăbuleni!
  Cred că acolo se va rescrie istoria. Pepenilor.

 10. 10 george noiembrie 24, 2011 la 10:28 am

  Dl Nastase….si dl Iliescu atui gresit de mai multe ori cu dl feoana asa ca a va plange acu de ce face e cam aiurea cand semnele erau vizibile demult.
  Dvs lti propulsat cand erati min de externe, iliescu l-a trimis ambasador apoi geoana scrie scrisori prin 96 pt ca apoi dupa toate astea sa-l puneti ministru in cab dvs..deci stiati ce-i poate pielea. Ati avut un talen deosebiti sa va inconjurati de impostori si ciurucuri…care acum sunt in alte partide si care v-au tradat….ca s anunmai vb de dl truica….

  dar ce vreau sa spun este ca am citit in Adevarul de azi ca dl Geoana se crede din alt aluat fata de dl Iliescu…..ca cica batranul vine din est…zau…poate nu stiti sau ati uitat voit ca intrarea dlui geoana in s-a fcaut inainte de 90 cand a venit Postelnicu cu el de mana sa roage pe acolo sa-i primeasca ecrerea ca s-a trazit micutul ca-i place diplomatia…asa hodoronc tronc…si dvs l-ati propulsat ca pe o rachea doar ca faceau presiuni americANII??

 11. 11 Vasilescu Valentin noiembrie 24, 2011 la 11:03 am

  As fi curios sa stiu ce intelegeti dvs. prin demnitate ?


 12. 12 Mihai ANDREI noiembrie 24, 2011 la 11:34 am

  Acum vreo 20 de ani am fost singur la premiera filmului Forrest Gump. Am ieşit cu un acut sentiment de frustrare – deşi filmul e foarte bun, ceva mă nemulţumise şi nu reuşeam să-mi dau seama ce anume.
  A doua zi am fost să-l revăd, dar cu nişte prieteni. Discuţiile ulterioare m-au edificat – există un element de o neplauzibilitate crasă: oamenii atât de proşti ca eroul filmului nu sunt şi buni !
  Omul e un prădător. După ce s-a instalat confortabil în fruntea lanţului trofic a avut timp şi disponibilitate şi pentru activităţi ludice şi cognitive. După mii de ani de evoluţie/popularizare a civilizaţiei/culturii, cei mai mulţi au devenit membri decenţi ai societăţii, unii chiar buni. Dar aceştia nu sunt cei mai proşti dintre noi. De unde a apărut şi proverbul românesc (deci fatalist) „decât cu un prost(ănac) la câştig, mai bine cu deşteptul la pagubă”. Zic fatalist pentru că, în realitate, cu prostul nu poţi merge la câştig decât cel mult pe termen scurt.
  Cântecul de lebădă al d-lui Geoană a fost un veritabil finis coronat opus. S-a îngropat politic mai eficient decât ar fi putut-o face adversarii săi. În lumina mostrelor de genialitate oferite în ultimii 3 ani de d-sa, boc, igaş, botiş, ialomiţianu, ş.a, majoritatea românilor abia aşteaptă întoarcerea lui Iliescu, Năstase sau Tăriceanu care, cu toate păcatele lor reale sau imaginare, măcar au dovedit că nu suferă de indigenţă intelectuală. Aşa încât filipicele d-lui Geoană au efect invers celui vizat de d-sa.

 13. 13 Jr noiembrie 24, 2011 la 11:36 am

  @ A.N.
  D-le Adrian Nastase, e bine că aţi pus pe blog intervenţia din Camera Deputaţilor când aţi demisionat din funcţia de preşedinte al camerei. Cel puţin mie îmi este util acest lucru. De regulă românul trăieşte momentul, trece mai departe şi uită istoria neînţeleasă. Eu, ca cetăţean român care mă ţin după presă cu urechea la radio şi ochii la televizor, mă străduesc să înţeleg ce se întâmplă în viaţa politică de la o zi la alta. Ca vechi membru PSD am urmărit atent ce I s-a întâmplat d-lui Mircea Geoană. Nu ascund faptul că am fost fan M.G. că am consumat energie pentru ai aduce câteva voturi în plus candidaturii la preşedinţie, că am de la el o carte cu autograf pe care scrie “cu prietenie” şi iată ce s-a ales de prietenia noastră?! Acum aflu că M.G. este un politician eşuat. Partidul l-a sancţionat ca atare, dar reacţia lui a fost absolut incompatibilă cu formaţia sa de om politic. Modul în care a procedat A.N. într-o situaţie similară acum câţiva ani, în comparaţie cu atitudinea descalificantă a d-lui M.G. de ieri, este de AŞA DA, AŞA NU. Să fie orgoliul un flagel al caracterului care poate fi ţinut ascuns şi eliberat atunci când nu te mai poţi folosi de forţe proprii? Dacă dumneavoastră nu postaţi acum intervenţia de atunci în Cameră, uitam că chiar dl Geoană a propus retragerea sprijinului politic pentru Adrian Năstase ; sprijin care a dus la DEMISIE şi ce e mai rău a făcut loc d-nei Roberta Anastase să acceadă în această funcţie importantă şi care cu sau fără voia ei a făcut atâta rău poporului român. Îndrăznesc să cred că şi Adrian Năstase a plătit o poliţă care se cerea decontată şi aştept să procedaţi în consecinţă cu Roberta Anastase. Cum? Asta numai dumneavoastră ştiţi; Eu ştiu că nu rămâneţi niciodată dator. Vă doresc mult succes în toate.

 14. 14 Barbie noiembrie 24, 2011 la 11:39 am

  Pentru conformitate si comparatie, ca poate am uitat tot ce a spus geoana, redau mai jos speechul lui de adio.. pentru ca, dupa prostiile facute si penibilul de care continua sa se umple, inclusiv acum, cand scriu, la Dbuleni, sunt sigura ca si-a pus capat oricarei cariere politice. Caracterul unui om se vede cand risca sa piarda, nu cand asteapta sa castige, iar la geoana se vede, extrem de tare, lipsa de caracter. Si mai stiu una, ca maimutei, cu cat se urca mai sus, cu atat i se vede mai bine fundul. Cam asta e geoana…de acolo,de sus, de pe scaunul senatului, i s-a vazut asa de bine caracterul…

  Reactia lui Mircea Geoana, la decizia Biroului Permanent al Senatului, privind revocarea sa din functia de presedinte al Camerei Superioare
  A existat o decizie, astăzi, a Biroului Permanent al Senatului de convocare a plenului, pentru a se lua în discuţie solicitarea Grupului PSD cu privire la aşa-zisa încetare a mandatului meu, ca membru al Biroului Permanent, în virtutea deciziei de ieri. Este clar că planul e pe cale să reuşească. Ceea ce a iniţiat Victor Ponta şi echipa de tineri turci de la partid e pe cale să producă efecte şi să dăm celor de la PDL sau UDMR funcţia a doua din stat. Deci, trebuie să recunosc că atât de multă măiestrie politică n-am văzut demult. Pentru mine, lucrurile sunt extraordinar de simple şi de clare. Nu am o problemă de cramponare de această funcţie, dar am spus din prima zi, şi vreau să vă reamintesc, că toată această nebunie pornită din senin, acum câteva săptămâni, va conduce, dacă se va persevera, în prostie – asta e prostie politică, asta nu mai e logică politică – la cedarea acestei funcţii adversarilor noştri politici. Ceea ce am spus din prima zi, că, de fapt, se face jocul actualei puteri, se confirm astăzi. Nu ştiu care va fi votul. Astăzi se declanşează o procedură – vom vedea cine va…, ce candidaturi vor fi, dar, în mod evident, din ce am simţit în Biroul Permanent, grupurile parlamentare vor face propuneri. O să facă şi PSD-ul, şi PDL-ul, şi majoritatea va decide. Deci, din acest moment, vreau să spun cu mâna pe inimă şi cu conştiinţa extrem de limpede, că această conducere a PSD-ului, în frunte cu Ponta şi cu Ilie Sârbu, şi cu alţi câţiva gealaţi produc un deserviciu imens acestui partid şi electoratului nostru. Sunt oameni care, din inconştienţă, din răzbunare sau, pur şi simplu, din cretinism, nu pot să găsesc un alt termen, decât cretinism politic, pentru a da a doua funcţie care o al la tine adversarului tău, când? Când începe procedura de suspendare a preşedintelui. Asta mi se pare, într-adevăr, o lovitură de maestru. Felicitări! Oameni cu multă minte politică şi oameni care calculează cu trei paşi înainte. Dacă n-o fi blat între oamenii ăştia, să nu-mi spuneţi mie pe nume…
  Eu am insistat în această perioadă, şi insist în continuare, pentru respectarea Constituţiei, a regulamentelor, a ordinii de drept. Nişte puşti ţâfnoşi se joacă cu funcţiile în stat. Nici nu ştiu, n-au ieşit încă de la grădiniţă şi vor să se joace cu funcţia întâi şi funcţia a doua în stat. Dar iată ce înseamnă actuala conducere a PSD-ului, iată ce înseamnă să fi avut dreptate din prima clipă. În acest moment, ultima mare funcţie de rezistenţă împotriva marii puteri, Senatul României, este pusă pe tavă, adversarilor noştri. Dacă cineva poate să înţeleagă o astfel de logică, să-mi spună şi mie. Eu nu înţeleg, din această situaţie, decât că avem de-a face cu nişte oameni care nu merită să conducă un partid de 2%, da’ de 30%. Oamenii care se visează prim-miniştri? Păi, ăsta nu poate să conducă nici măcar o autobază, dar să conducă Guvernul României. Aceşti oameni pur şi simplu n-au nimic de-a face cu bunul simţ şi cu interesele alegătorilor. Până la urmă, nu m-au votat pe mine milioane de oameni, au votat şi PSD-ul. Să pui pe tavă a doua funcţie în stat, aşa, cadou. Cred că ar trebui să-i trimită un buchet de flori domnul Băsescu domnului Ponta, trandafiri roşii, în semn de preţuire….
  V-am zis că am nevoie de timp să mă reculeg, pentru că e o situaţie păcătoasă. Nu Senatul mă doare. Nu m-a făcut mama preşedinte de Senat, dar mă doare faptul că vorbesc în van şi că le-am spus din prima clipă că este vorba de un risc imens la adresa partidului. Cred că în acest moment responsabilitatea pentru pierderea funcţiei din Senat aparţine domnului Ponta şi acoliţilor săi. Cred că astăzi e nevoie de un congres al partidului, pentru a stabili de unde până unde, cine îşi permite să pună pe tava lui Băsescu a doua funcţie în statul român care aparţinea, de bine, de rău, opoziţiei. De unde până unde cineva are această nebunie politică să te autodistrugi. Deci, astăzi, excluderea mea de ieri, cedarea funcţiei de preşedinte al Senatului astăzi, înseamnă, de fapt, condamnarea USL-ului la înfrângere, pentru că este clar că în acest moment toate pârghiile de putere aparţin celor care conduc, iar aceşti imberbi care conduc partidul, nu au ce căuta în fruntea unui partid serios. Ce calcul e ăsta?…
  Azi va fi o decizie, probabil, în Senat. Săptămâna viitoare, începe circul, cu înlocuirea la Senat. Şi, vreau să vă spun că, din poziţionarea, cel puţin a UDMR-ului – pentru că e clar că UDMR-ul ţinteşte această funcţie – ce m-aş mai distra, să ajungă funcţia la Marko Bela; asta chiar că ar fi un cadou naţiunii române. A doua funcţie în stat, la Marko Bela. Bravo, Ponta!

 15. 15 Theodora noiembrie 24, 2011 la 11:46 am

  Insanatosire domnului presedinte Ion Iliescu!

 16. 16 Theodora noiembrie 24, 2011 la 11:47 am

  Cred ca ar trebui sa mearga cineva din conducerea PSD sa le explice oamenilor de acolo de ce a fost exclus Mircea Geoana.

 17. 17 Pali noiembrie 24, 2011 la 12:17 pm

  @ George Ban

  Eu cred ca DA ! Doar ca,m-am plictisit deja de detalierile intutile ,….DAAAAR,…te asigur de faptul ca, vobesc in cunostinta de cauza fiind in acelasi timp si martor ocular la unele „evenimente” de tip stalinist pe care le-a patronat Ponta & Co.Pentru lecturare pro causa mergi inapoi pe blog,….

 18. 18 Fragmentarium Politic noiembrie 24, 2011 la 12:26 pm

  “Renuntarea la functie, nu la demnitate”. M-da, asa ar fi normal, dar ma poate convinge cineva ca in vremurile astea portocalii mai exista demnitate dincolo de bani si functie?!… Mircea Geoana pare a raspunde negativ, din moment ce s-a dat de ceasul mortii sa-si pastreze functia, dar intrebarea e ce fel de „demnitate” mai au unii dintre demnitarii nostri ticalositi?!…

 19. 19 Alina Moise noiembrie 24, 2011 la 12:32 pm

  Pentru aceasta va stimez domnule Nastase – ati avut taria sa renuntati de mai multe ori la functie pentru a va pastra demnitatea. Episodul prezentat de dvs. este doar unul. Eu am sa-l amintesc pe cel din 2005, cand ati ales sa renuntati la functia de presedinte PSD pentru a va pastra cuvantul dat de dvs. impreuna cu noi ceilalti participanti la congresul extraordinar din 2004 – cererea de revenire a domnului Iliescu in functia de presedinte al partidului, dupa incheierea mandatului prezidential. Printre noi s-a aflat atunci si un oarecare Mircea Geoana care a votat cu doua maini si a tinut si un discurs aproape lacrimogen in sustinerea revenirii domnului presedinte Iliescu. Spre deosebire de el, dvs. ati ales sa va respectati cuvantul desi ati fi avut sustinerea spre a ramane presedinte al partidului.
  Mi-a placut foarte mult aceasta parte a discursului dvs. de demisie: ”am decis să rămân în continuare în politică şi să încerc, cu mijloacele pe care le am la dispoziţie, asumându-mi greşelile, dar folosindu-mi energia şi experienţa, să contribui la realizarea speranţelor celor care m-au trimis în Parlament şi la împlinirea proiectului european al României moderne.” A fi in stare sa iti asumi greselile, dar luptand mai departe spre a le indrepta sau macar a face alte lucruri care sa compenseze, totul in numele sperantelor colective si avand in permanenta baza unui proiect concret – iata ceea ce noi romanii avem nevoie sa vedem la cei care intr-un fel sau altul ne reprezinta si care pot deveni astfel o garantie ca viata noastra poate intra pe niste coordonate cel putin mai prielnice.
  Sper din toata inima ca vor fi din ce in ce mai multi oameni capabili sa vada aceste lucruri si astfel ne vom oferi cu totii sansa de a opri dezastrul, cat nu este prea tarziu. Dar indiferent de situatie eu apreciez gesturile dvs. la adevarata lor valoare.

 20. 20 Romeo noiembrie 24, 2011 la 1:03 pm

  Se intampla ceea ce e logic sa se intample. Fiecare primeste dupa actiunile si meritele sale. Nu e cazul sa facem nici o tragedie din astfel de lucruri. De fapt cel ce sufera e egoul fiecaruia din noi cu care ne confundam mereu. Sa lasam lucrurile sa treaca si sa iertam, astfel vom castiga iar timp vom dobandi luciditate.
  Pentru dumneavoastra d-le Nastase eu cred ca tocmai aceste momente pot constitui o satisfactie ca ati avut taria de caracter sa luati decizii intelepte in situatii asemanatoare. De fapt astea sunt marile castiguri ale vietii. Ele se dobandesc greu dar sunt profunde. Si ele nici nu au macar nevoie de ovatii. Discretia este absolut necesara pentru cei intelepti.

 21. 21 Iceflame noiembrie 24, 2011 la 1:05 pm

  Sper ca acum este, in sfarsit, clar pentru toata lumea cine este cu adevarat Mircea Geoana si cat a avut de pierdut PSD tinandu-va atata vreme in planurile 2-3…
  Este interesant de vazut in aceasta poveste, diferenta de comportament a unuia si a celuilalt in fata aceluiasi tip de problema.
  Frumoasa lectie de politica si de viata pentru cine vrea sa invete.

 22. 22 Marius Aldea noiembrie 24, 2011 la 1:30 pm

  USL a cam facut-o de oaie.
  Asta e adevarul.

  Ca acum incearca fiecare sa-si traga spuza pe turta lui sau sa-l gaseasca vinovat NUMAI pe adversar, este (relativ) normal.
  Insa, sa nu uitam ca Geoana a tacut chitic foarte multa vreme.
  Si cand Ponta l-a numit public „omul mogulilor, simbolul esecului, protectorul coruptiei” si cand Mitrea il facea in toate felurile si cate si mai cate.
  Ca sa nu mai aspun de permanentele intepaturi cu care Geoana a fost tratat de proprii sai colegi si (fosti) sustinatori (Mitrea, Dragnea, etc)
  Sa nu uitam ca Iliescu, l-a numit acum cateva zile „tradator” iar Ponta…de Ponta nu mai zic ca e pacat de spatiul consumat.

  Ei bine, l-ati adus pe Geoana in pragul isteriei, l-ati macinat si l-ati calcat in picioare in cel mai jenant si penibil mod posibil – in public, iar dupa ce l-ati vazut la pamant si „plin de sange” ii reprosati ca nu si-a pastrat demnitatea in fata voastra!?

  Miroase a ipocrizie cat casa aia mare , stiti dvs. care….”a poporului”

  In afara de asta, ati fi putut evita toata aceasta mascarada din care toata lumea USL a avut de pierdut (pt ca ar fi absurd sa sustina cineva ca exista vreun invingator.)
  Cu Geoana ar fi trebuit discutat pe indelete, cu usile inchise, propuneri, medieri, sustinere…ma rog, tot tacamul si , mai mult ca sigur ca, in spatele acelor usi inchise ati fi ajuns , ori la un rezultat care sa impace si capra si varza, ori ati fi evitat mediatizarea unei vendete cat se poate de penibile.

  Dar, asta a fost alegerea Domniilor voastre….
  Consecintele se vad.

 23. 23 George Ban noiembrie 24, 2011 la 1:58 pm

  Basescu continua sa fie ciudat de penibil:

  „Bancile austriece ar putea da dovada de „lipsa de fair-play”!!??
  „Cei care au obtinut profituri uriase pana in 2009, sa nu ne oblige sa le platim lacomia”!!!

  A-loo, A-loo, A-loo! (cu intonatia lui Ceausescu de la balcon!). Suntem in capitalism, to-VA-rase Basescu! Puternicul dicteaza slabului! Vrei „fair-play”? Hă – Hă – Hă!

 24. 24 Sibilla noiembrie 24, 2011 la 2:00 pm

  D-le AN,
  Unde este bibicul Dragos ie dragosi ???
  Am vesti pt el si alti mameluci aidoma lui trimisi de ba-SECU, loaza de la Cotroceni pe acilea….
  Las ravasul pt Dragos esti dragosi, ca mi-e MILA de scribii astia sub simbrie, sarmanii…. sa ceteasca intr-u meditatie :
  Scandal în PDL diaspora: 6 organizații au demisionat în bloc de rușine că sunt pedeliști
  ”După puci am primit extraordinar de multe telefoane din toată diaspora, în care foștii colegi, și vorbesc de persoane importante în partid și străinătate, au spus clar că nu suntem numai noi ci și alții care vor să își dea demisiile. Din Italia, Spania, Franta, Germania. Îmi era rușine să spun că fac parte din PDL.”, a declarat Ștefan Stănășel.

  “Fie vorba între noi, Partidul Deomocrat Liberal în Italia nu mai există și o să demonstrez treaba asta cât de curand. Sunt două organizații. S-au certat Badea cu Brânză și au făcut două organizații. Eu făceam parte din amândouă, tot cu gândul că se vor uni. Însă nu se mai poate acest lucru. Și-au dat demisia și din aripa Brânză și din aripa Badea. PDL Italia, nu numai că nu mai are un lider, nu mai are un Birou permanent la nivel național”, a mai precizat acesta.
  http://www.dcnews.ro/2011/11/scandal-in-pdl-diaspora-6-organiza%C8%9Bii-au-demisionat-in-bloc-de-ru%C8%99ine-ca-sunt-pedeli%C8%99ti/#comment-14849

 25. 25 Sibilla noiembrie 24, 2011 la 2:01 pm

  Scandal în PDL diaspora: 6 organizații au demisionat în bloc de rușine că sunt pedeliști
  ”După puci am primit extraordinar de multe telefoane din toată diaspora, în care foștii colegi, și vorbesc de persoane importante în partid și străinătate, au spus clar că nu suntem numai noi ci și alții care vor să își dea demisiile. Din Italia, Spania, Franta, Germania. Îmi era rușine să spun că fac parte din PDL.”, a declarat Ștefan Stănășel.

  “Fie vorba între noi, Partidul Deomocrat Liberal în Italia nu mai există și o să demonstrez treaba asta cât de curand. Sunt două organizații. S-au certat Badea cu Brânză și au făcut două organizații. Eu făceam parte din amândouă, tot cu gândul că se vor uni. Însă nu se mai poate acest lucru. Și-au dat demisia și din aripa Brânză și din aripa Badea. PDL Italia, nu numai că nu mai are un lider, nu mai are un Birou permanent la nivel național”, a mai precizat acesta.
  http://www.dcnews.ro/2011/11/scandal-in-pdl-diaspora-6-organiza%C8%9Bii-au-demisionat-in-bloc-de-ru%C8%99ine-ca-sunt-pedeli%C8%99ti/#comment-14849

 26. 26 Marcus noiembrie 24, 2011 la 2:10 pm

  @ce-i Muius Aldea: nu ti-a ajuns ce-ai patimit pe blogul Roxanei, te produci si aici cu dragosime, contisme si lio prinsisme?
  N-aveti pic de rusine sau de bun simt in voi, neamuri proaste ce sunteti!

 27. 27 ion adrian noiembrie 24, 2011 la 2:21 pm

  Revenind la la ca….ria la care asistam, dupa tot ce stim despre adevarul relatiilor din PSD in care Geoana, Iliescu, Ponta, de fapt se urasc unul pe celalalt fiind insa prin orgoliu si ambitii egoiste nemasurate uniti doar contra acestui neam, sa observam ca si intre Ponta si Crin relatia este de acelasi gen, adica daca maine Crin e debarcat, ceea ce ar fi salutar nu numai cei pe care se baza in PNL dar si toti Psdistii vor vorbi despre el cam cum vorbim si noi azi, caci ce alceva spun Iliescu, Ponta , Geoana et co cand vorbesc cinstit decat ce spunem noi despre ei de ani de zile?
  Dovada ca alianta USL este de cacao este ca avand deja un candidat la Presedentie in persoana nemernicului umflat cu vid si compus din domenii multiplu conexe lipsite de continut, si ma refer la Antonescu, ei stiu ca este cum spun eu(nu ca Ponta et co ar fi mai buni) si nu-l propun drept candidatul USL la sefia Senatului gest logic si consistent cu candidatura respectiva la Presedentie, caci daca azi nu-l pot inca face primul om in stat, au totusi ocazia sa incerce sa-l faca al doilea, macar ca un antrenament util si care sa-l lecuiasca de o lene si suficienta ce pare congenitala .
  Dar nici vorba, punem o alta marioneta psdista .
  Cum sa nu ai nevoie, nu de jumate de lamaie cum spunea aseara Turcescu ci de una pe ora?

 28. 28 dlnimeni noiembrie 24, 2011 la 2:31 pm

  Domnule Nastase, sugestia mea: nu va duceti luni cu dl Corlatean candidat al pesede la presedintia senatului, desemnati un alt candidat, care sa aiba sanse; opinia mea este aceea ca dl Corlatean nu va fi ales. Poate nu va fi ales nici un altul, dar macar dl Corlatean va avea ocazia sa spuna ca, daca era el, atunci cu siguranta cistiga.

 29. 29 George Ban noiembrie 24, 2011 la 2:57 pm

  @Pali 12:17pm

  Quod erat demonstrandum!

 30. 30 George Ban noiembrie 24, 2011 la 3:17 pm

  Concurs fara premii (criza…!):

  Cine a spus azi:

  „In Europa se practica de mult timp mituirea alegatorilor. In Romania, doar de 5 ani…”

  Variante de raspuns:
  a) Dan Sova
  b) Ion Iliescu
  c) Victor Ponta
  d) Adrian Nastase
  e) Crin Antonescu
  f) Dan Voiculescu
  g) Altul

 31. 31 teostanc noiembrie 24, 2011 la 3:21 pm

  D-le Nastase,

  Va multumesc ca imi dati, zi de zi, argumente solide pentru a va sustine.

  Mie mi-ati castigat increderea, nu de azi de ieri, ci cu mult timp in urma. Ati fost lider al PSD, ati fost dat jos, dar nu ati parasit PSD, ati fost fidel promisiunilor date lui Iliescu si cel mai important ati fost un foarte bun administrator al tarii

  Eu va sustin neconditionat!

 32. 32 Marius Aldea noiembrie 24, 2011 la 3:32 pm

  @Marcus

  Acolo, pe acel blog, nu stiti decat sa injurati ca la usa cortului si sa va lasati libere vulgaritatea si abjectiile.
  Aici n-aveti nicio sansa pt ca nu vi se permite!.
  Asta va doare de fapt.

 33. 33 Doru Coarna noiembrie 24, 2011 la 3:59 pm

  @ Marius Aldea,

  „consecintele se vad”?

  Stai sa-si revina nenea din vilegiatura si sa-si inregimenteze total dregatoria senatului, si abia atunci se vor putea cuantifica daunele produse de aceasta decizie imatura. Eu ma gandesc ca oricum altfel s-ar fi procedat, era mai bine decat garagata asta reciproca din care usl-ul nu poate decat pierde. Mult, putin, inca nu stim, dar cand eroul national va juca tontoroiul cu tot parlamentul, ma tem ca dl. Ponta si restul killer-ilor vor trebui sa explice congresului inabilitatea si poate stiti cum e, ce-i faci altuia ti se intoarce… insutit zice Biblia, dar si la fel ar fi grav…
  Spun asta pt ca normal, urmatoarea miscare a tartorului va fi decapitarea opozitie sub diverse motive, aflate in constructie, desigur, si asta pt ca asta-i ultimul detaliu ce-i poate periclita viitorul personal.

  Cred ca usl si in special psd s-au expus inutil analizei populare, si din asta nu poti iesi decat sifonat bine… si toate astea dintr-un capriciu, alt moft la fel de pueril e suspendarea, adica usl se lupta cu insasi miezul problemei, da un semnal… dar bineinteles ca si aia va fi un chix notabil, ceea ce aduce la trei (3) scorul NEELECTORAL al infrangerilor lui Ponta: motiunea trecuta (si altele), ejectarea lui Geoana odata cu a doua functie in stat si suspendarea ingenua a Geniului din Basarabi.

  Cu chestia asta il veti aduce spre romantism pe Basescu… memoriile sale vor fi savuroase, mai ales cand se va umfla el relatand despre vremea cand se lupta cu Ponta si Antonescu, adversari temuti dar mereu perdanti, subalterni de altfel. Evident, intre doua lupte d-astea, eroul ni se va prezenta ca fugind in ascunzis romantic cu nutzi, plin de energie. Deocamdata insa s-a intors fara pitzule din Qatar, din SUA nix, din UE tot asa, acum ii fug si bancile alea straine si sa vezi alte taieri: va mai da afara 300,000 de bugetari, cica o face inteligent privatizand spitalele, mai joaca isarescu leul si inflatia si gata, pana sa ne prindem noi cum sa iesim din criza, la anul pe vremea asta ne va spune c-am iesit, ca randul trecut…

 34. 34 Marcus noiembrie 24, 2011 la 4:15 pm

  @Muius: eu nici macar nu te-am bagat in seama, deoarece sunt anumite categorii (din intamlare biede) pe care si inuuraturile inseamna un orz sticat ad gascam. iar cu vulogaruitatea si abjectiile las-o, coane, jos ca macane de se trezeste Roma ante portas.
  sa fii nedaragosi
  marcus

 35. 35 justitiaru noiembrie 24, 2011 la 4:24 pm

  D-le Nastase
  Toata consideratia ,ati dat o lectie de viata exemplara ,de care nu multi sunt capabili, in perfecta concordanta cu neuitatul „Il faut savoir”

  „Il faut savoir, coûte que coûte
  Garder toute sa dignité
  Et malgré ce qu’il nous en coûte
  S’en aller sans se retourner”

 36. 36 justitiaru noiembrie 24, 2011 la 4:27 pm

  @Marius Aldea
  Total de acord cu d-ta

 37. 37 Vasile, noiembrie 24, 2011 la 4:28 pm

  E pur si muove!

  In ciuda aplaudacilor de stanga sau de Basescu , precum contele fara comitatul de sus, se omite un fapt , istoric, Mircea Geoana a fost presedintele PSDeului , si daca nu erau vicii la alegeri ar fi fost presedintele tarii si Ponta ar fi ramas o poanta de prost gust.

  Se omite de asemeni ca in ciuda acuzelor indreptatite la adresa lui Geoana ,pentru a-si impaca razgaiatul de presedinte copil, PSDeul si-a incalcat propriul statut de partid , deci la un alt nivel „propria constitutie”, deci la o adica poate incalca orice si pe orisicine la fel ca si PDLeul sau ca orice formatiune politica aflata la un moment dat la putere!

  Eu nu stiu citi pepenari il vor urma pe Geoana , dar sunt sigur ca Basescu jubileaza , PSDeul in mod sigur a coborat sub 15% dupa procedura Ponta-Sarbu-Sova si cine o mai fi in aceasta echipa,ca domn Nastrase zice phii drace ca eu nu-s!
  Asa cum se vehiculeaza pe aici ca eu is mafalda , altul ba eu, eu sunt mafalda !
  Ati pierdut si senatul si v-ati apropriat din nou in sondaje de PDL, si Dan Diaconescu!
  Atentie Domnule A. Nastase ca daca ajung sa va spun „v-am spus eu …”
  o sa ne intilnim ,daca o sa mai traim , tot aici dumneavoastra fost PM….
  iar eu critic mereu!

 38. 38 justitiaru noiembrie 24, 2011 la 4:31 pm

  @Marius Aldea
  Referitor la modul cum trebuia tratat „cazul Geoana”

 39. 39 blogideologic noiembrie 24, 2011 la 4:32 pm

  @ Adrian Grom
  Chapeau ! Aţi învăţat la şcoala rusească de istorie ? Mă bucur mult că scrieţi pe româneşte.

 40. 40 contele noiembrie 24, 2011 la 4:33 pm

  George Ban

  Oricine a spus chestia aia minte. Sau, mă rog, face politică…ia-o cum vrei. În România alegătorii se mituiesc de 20 de ani.

 41. 41 justitiaru noiembrie 24, 2011 la 6:27 pm

  @Sami
  Compara comportarea Dlui Geoana cu a D-lui Nastase intr-o situatie similara.Rezulta evident dorinta D-lui Geoana de as parasi PSD in comparatie cu respectul acordat conducerii PSD de d-l Nastase.Sefia la Senat nu era „Mosia” personala a d-lui Geoana ci o functie de incredere in care a fost promovat pe linie de partid.Intr-un partid preomovarea depinde de ssustinerea colegilor atunci cand le dai cu „flitul” inseamna ca vrei sa pleci.A facut asta in mod marsav fata de colegi.Si la Prezidentiale l-am votat cu inima grea datorita modului iresponsabil de a gestiona campania,ultimele sale actiuni confirma ca nu a meritat increderea cetatenilor.

 42. 42 Karakas noiembrie 24, 2011 la 6:27 pm

  @contele
  Te asigur ca nu doar in Romania alegatorii se mituiesc de politicieni. In Canada au fost de curind alegeri provinciale. Cine crezi ca incerca sa imparta „breakfast bars” in statia de tren? Trimisa unui parlamentar local care vroia sa fie reales. Si a fost 🙂

 43. 43 justitiaru noiembrie 24, 2011 la 7:39 pm

  @contele
  In orice loc din lume exista hoti.dar ei actioneaz sa actioneze pe ascuns cu frica de organele de justitie, alta este insa statul mafiot pedist care finanteaza si sustine hotia pe fata fara teama de pedeapsa caci hoitii sunt in cele mai inalte functii ale statul -vezi cazul Anastase care a adus hotia pe fata la nivelul parlamentului sub acoperirea procuraturii la comanda politica.
  Regimul actual restaureaza dictatura unipartinica dar a uni partid antinational al carui scop este genocidul social.
  „Ce spui tu straine …”

 44. 44 Ghita Bizonu' noiembrie 24, 2011 la 7:57 pm

  Karakas

  cand ala comeseanu de notre mahahalale zice de 20 de ani are in cap ca amu 20 de ani cand golanea – unica data cand fu cinstit in viata lui a fpst cand si-a pus indugna de golan! – cei ca el sustineau ca cei care au votata FSn au fosst mituiti ,adica ca a inceput sa se mai gaseasca unt (greu greu copii .. inca 1 an a fost cam …) …Si mai sustineau ca laegrile nu au fost corecte.. dovada? Pai muncitorii au votat cu .. FSN !!

 45. 45 Augustin noiembrie 24, 2011 la 8:16 pm

  Stimate domn,
  Am privit, cu dezgust, ipostazele incredibile in care ni s-a prezentat cetateanul care pare sa mai creada, inca, faptul ca el insusi a adus PSD-ului 5 milioane de voturi. N-am putut sa-mi infrinez curiozitatea de a revedea textele pe care le-am postat pe blogul dvs. si, doar la o citire in diagonala, am descoperit vreo 25 de ocazii in care m-am exprimat raspicat cu privire la respectivul. Nu-mi pot reprima impulsul de a va oferi, acum, citeva mici fragmente:
  -februarie 27, 2008 la 2:36 pm
  …Am o mare nedumerire : cum dracu’ se face ca Mircea Geoana ( il stiti ! ) agreaza , sustine sau chiar militeaza pentru proiectele dragi lui Traian Basescu ? Ma ajuta cineva ?
  -iunie 3, 2008 la 3:00 pm
  …De altfel, multe din actiunile lui au fost ca o manusa pe intentiile lui Basescu, facindu-ne sa ne intrebam daca nu cumva este omul acestuia.
  Eu nu ma mai intreb
  – iunie 28, 2008 la 11:36 am
  …Domnule, daca Traian Basescu va “supravietui” in functia de presedinte dupa alegerile din 2009, (Doamne fereste!!!) cheia succesului sau se va numi Mircea Geoana! Intr-un fel sau altul, direct sau indirect, parerea mea e ca Geoana e controlat de Basescu.
  Oricine poate remarca faptul ca toate initiativele marinelului, care vizau PSD, au gasit in Geoana un sustinator!
  -septembrie 28, 2008 la 1:50 pm
  …Oare il vom auzi pe A.N. spunind ca regreta numirea lui M.G.? Pentru ca motive, sint convins ca va avea! Lasind la o parte numeroasele gafe cu care si-a presarat cariera politica, si care i-au atras etichetari binemeritate, despre Geoana vorbeste decisiv evolutia in sondaje a PSD, de-a lungul a 4 ani de opozitie. In plus, pe mine ma bintuie, de multa vreme, ideea ca Geoana e omul lui Basescu.
  – martie 10, 2009 la 2:56 am
  …Cit despre Mircea Geoana, …, trebuie impiedicat cu orice pret sa candideze impotriva unui Basescu caruia ii este dator vindut, dupa cum a declarat chiar marinelul! Asta nu-i candidatura, asta-i cacialma!
  – iulie 4, 2009 la 4:46 pm
  Romania, END OF CHOICE!
  @ A.N.
  Stimate domn,
  Am tot pus, pe blogul dvs., intrebari grele, la care am asteptat raspunsuri pe masura. Raspunsuri care n-au venit. Mai adaug una. O intrebare la care, de asta data, nu astept sa-mi raspundeti decit in forul dumneavoastra interior.
  Cred eu ca e limpede pentru toata lumea: Geoana nu-l va bate pe Basescu la prezidentiale. Dar daca, in aceste conditii, Basescu va cistiga un nou mandat (cu consecinte la care nici nu vreau sa ma gindesc!), VA VETI REPROSA CEVA?

  Nu am rememorat toate acestea din vanitate, desi asa s-ar putea crede. Ci doar din amaraciunea ca istoria ramine doar stiinta din care invatam ca din istorie nu invatam nimic.

 46. 46 Radu noiembrie 24, 2011 la 8:22 pm

  Domnule Nastase,

  Jos palaria – un discurs de nota zece ! Daca nu e indiscret: dumneavoastra l-ati scris ? Nu sunt malitios, dar stiu ca nu toti politicienii scriu bine.

 47. 47 Pali noiembrie 24, 2011 la 9:06 pm

  @ George Ban

  Nu am timp si nici un interes sa mai demonstrez ceva,…asa cum am mai spus / scris am si documente care atesta ceea ce spun ! Multumit Coane’ ? Si nu uita … ” Venia nova peccata ciet” !!!

 48. 48 Mihnea Georgescu noiembrie 24, 2011 la 10:34 pm

  Domnule Filipaş, vă ştiu preocupat de problematica orientală şi rusească. Vă rog să-mi spuneţi, cum citiţi asta, cum tălmăciţi:

  http://www.lovendal.net/wp52/mausoleul-lui-lenin-templul-satanei/

 49. 49 Gabriela Savitsky noiembrie 24, 2011 la 10:51 pm

  Mircea a cam „dăbulit-o”. Probabil că avea o promisiune uriaşă care-i atârna precum morcovul în faţa botului măgarului îndărătnic. Jalnic.

 50. 50 blogideologic noiembrie 25, 2011 la 3:52 am

  @ Mihnea Georgescu
  Salut ! Văd că tocmai prezentarea lui George baron de Lovendal lipseşte acolo. Habar n-am care-i „secretul portalului Lovendal”.

 51. 51 George Ban noiembrie 25, 2011 la 8:27 am

  @Pali

  Iar o dai pe dupa visin! Ce naiba, credeam ca esti om serios. Ma pui sa rascolesc blogul pentru a-ti savura „operele”? Nu esti in stare sa scrii 3 (trei) explicatii la afirmatia „Ponta ne duce spre cavou”? Atunci inseamna ca vorbesti dupa ureche sau dupa dictare.

  Problema pentru voi, astia care lipiti etichete si atat, este ca nu mai suntem in 1990. Anul curent este doua mii unsprezece! In 22 de ani, asa cum spunea militianul din „Reconstituirea”, „am mai citit si noi cate ceva”…

 52. 52 George Ban noiembrie 25, 2011 la 8:50 am

  Tot pentru Pali:

  Institutul „Ovidiu Şincai”, 27 ianuarie 2010: „Geoană, principalul responsabil pentru rezultatele alegerilor, trebuie schimbat.”

  Unii dintre cei care au facut masteratul (de buna voie, cred!) la Institutul de Studii Social-Democrate (!!!) „Ovidiu Sincai”, sunt acum dreptaci! Tipic romanesc!

 53. 53 Pali noiembrie 25, 2011 la 12:10 pm

  @ George Ban

  Nu vad legatura,…dar ma rog,…ce are Institutul Social-Democrat „Ovidiu Sincai ( a carui masterand sunt si eu si sa vezi si sa nu crezi chiar cu recomandarea stimabilului nostru amfitrion;lucru pentru care ii sunt profund recunoscator ! ) cu discutia noastra ? Nu vad de ce amesteci aceasta institutie de prestigiu cu „scandalul” Geoana !

  toate bune,

  P.S. Eu am ramas de centru-stanga si dupa absolvire asa cum a fost si inainte,…

 54. 54 Victor V. noiembrie 25, 2011 la 2:05 pm

  @ Adrian Năstase

  Felicitări pentru atitudinea demnă de care ați dat și dați dovadă. Sper ca PSD/USL-ul să dea dovadă de maturitate atunci când își va alege candidatul pentru funcția de Președinte al României.

  În ce mă privește, nu voi vota nici cu Victor Ponta și nici cu Crin Antonescu pe care-i consider superficiali și imaturi.

 55. 55 Augustin noiembrie 26, 2011 la 6:44 pm

  Victore, chiar nu stii ca USL si-a stabilit DEJA candidatul la presedintie sau incerci sa bagi fitile?

 56. 56 Sibilla noiembrie 26, 2011 la 11:13 pm

  @Augustin,
  Maestre…. da Baciu Leo, dar dumneamea, dar mulţi alţii, nu tot asta am spus şi…. totuşi, NU de AN depind toate cele, că şi d-aia măscăriciul dăbulitu a belit-o-n ferişiri pe barba sa de….. uuuuuffff, că numai din respect pt acest spaţiu mă abţin de la sudulame la adresa păcăliciului Geoană, însă recunosc că-şl sudui de f mulţi ani şi never ever nu mi-a fost drag, că-i……. nu cum greşit se spune că l-am face noi prostănac, el sărmanul ESTE.

  @Mihnea Georgescu,
  Măi dragă, guştere, se impune, că dacă insişti periodic…. să-ţi reamintesc să ne explicitezi tălică iunele cestiuni, că adicătelea cum e cu… templele la care şi mătăluţă te închini… Carele va să zică, machidoane, nu te da la d-l Titus, că-i ortakul meu iubitoriu de ţară şi Neam, că dacă insişti şi mă nerviraş…. auuuu, ţi-l dăscânt la ceas de seară pe ” fratelo ” frunzesky să te ia de …. castravete excelenţa sa ( parcă ăştia-s termenii… !! ) prin sălile templelor sale de pe feuda Caraş-Severino !
  Mai bine…. CIUTI !…. că iară mă stârnişi, guştere…. 😛

 57. 57 Victor V. noiembrie 27, 2011 la 6:42 am

  @ Augustin

  Nu știam. Alegerile pentru Președinte sunt încă departe. Vom vedea atunci ce va fi.

  PS: am încercat să găsesc pe net, cine e candidatul. Fără succes.

 58. 58 Mihnea Georgescu noiembrie 27, 2011 la 7:35 am

  Bre majko,

  Vezi-ţi de Famiglie şi lasă-ne pe noi, intelktualii :))) să discutăm cestiuni de Filosofia Culturii, de Istoria Mentalităţilor… Mereu m-am închinat spre Răsărit, nu e o Taină, Lumina vine de la Răsărit. Uite, o dedicaţiune în Semn de împăcare:

 59. 59 Sibilla noiembrie 27, 2011 la 12:18 pm

  Bre teleptualule, guşter,
  d-apăi cum să mă împiedic dumneamea de compasky carele-ntre noi hie vorva, never ever NU m-a impresionat şi-aista becouse dumneamea NU se închină decât numai Unuia Unic Doamne , Doamne…. Că veni vorva, machidoane teleptualsky, ia d-acilea de la alt fratelo de-al tălică, preadrăcitul Daniel uns de masonsky frunză”verde ”:
  ” … Daniel, a declarat că ridicarea controversatei Catedrale a Mântuirii Neamului, a cărei valoare se ridică la 300 de milioane de euro, este necesară pentru că … membrii Sfântului Sinod nu mai încap în altarul actualei Catedrale. ” ….
  Ce ţi-e şi cu teleptualitatea aista, majkă, ntz, ntz, ntz…. boborul, prostimea , în grija Celui de Sus, ” feţele ” bisericoase, vorba tălică…. se închină şi-au nevoie de spaţiu laaarg… temple, mă-nţelegi.
  A fost odată BOR…. A FOST!
  Auzi, auzi… zău ia-ţi ” fratele ” frunzesky la discuţiile celea despre mentalităţi şi păstrează-l, promit să nu-i ducă niciun cărăşean dorul 😉 Nu-ţi fă griji, tinere talentsky, de dinamitarea templelor din jurul a fost odată frumoasa Răşiţa, se ocupă dumneamea, că mă ştiază, Doamne, Doamne….. praful şi pulbărea să se-aleagă de hrubele halea şi de tăt neamul lor de masonsky, AMIN.

 60. 60 Ghita Bizonu' noiembrie 27, 2011 la 1:23 pm

  Mihnea Georgescu
  voi ce? Tu ?!

 61. 61 Sibilla noiembrie 28, 2011 la 2:18 am

  ” de vei pisa în piuliță cu pisălogul pe cel nebun- cu dovezile- ca pe boabe, și tot nu-l vei desface pe ateu de nebunia lui” ( Pildele lui Solomon 27,22).


 1. 1 Renuntarea la functie, nu la demnitate. | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe noiembrie 24, 2011 la 10:29 am
 2. 2 Puţină arheologie politică « Gabriela Savitsky Trackback pe noiembrie 24, 2011 la 2:01 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: