Intalnire, in 2004, cu Mariano Rajoy – noul premier spaniol

In 2004, am participat la o reuniune a Consiliului Internationalei Socialiste, la Madrid. Cu acea ocazie insa am dorit sa ma intalnesc si cu premierul Aznar, dar si cu  MARIANO RAJOY, candidatul Partidului Popular, pentru postul de Presedinte al Guvernului Spaniol. La alegerile de atunci Mariano Rajoy a pierdut. Acum a castigat. Dupa opt ani…

78 Responses to “Intalnire, in 2004, cu Mariano Rajoy – noul premier spaniol”


 1. 1 ion adrian noiembrie 21, 2011 la 4:05 pm

  Adriane, e bine ca stai bine si cu popularii:)
  Dar ce facem cu CA care cere de la mine niscai picioare in „fundul mintii lui dastepte”:

  ion adrian { 11.21.11 at 4:58 PM } Sinistra tampenie daca nu deranjez vreun auz mai delicat
  Crin Antonescu, ca pe Ponta nu l-am prins in desfasurare pe aceasta tema cu motive de suspendare.
  Eu ptr aceste afirmatii l-as da afara din orice partid serios, cu suturi in fund :
  1. Primul motiv esential:

  Basescu se substituie puterii judecatoresti. 🙂 🙂 🙂
  Fals, caci orice opinie ar avea Presedintele a te substitui nu inseamna a avea opinii ci a decide si a actiona in loc.
  Ori Basescu nu are nici posibilitatea sa judece in instanta si sa emita sentinte judiciare si nici sa actioneze in locul Guvernului in materie de politica financiara de platit datorii, pensii sau de incasat impozite ci doar poate sa aiba si sa comunice opinii politice chiar si personale caci dreptul de a fi si persoana nu i-l poate lua nimeni.
  Desigur ca unii pot spune ca Presedintele trebuie sa stea in “turn” si sa se faca ca nu stie ce se intampla sau sa foloseasca doar “firul scurt pcrist sau kgbist”, dar altii cred ca opiniile lui sunt importante si ca merita comunicate alegatorilor votanti sau din contra nonvotanti ai dsale, si eu fac parte dintre aceia, caci desi Presedintele nu este nici putere legislativa , nici executiva si nici judecatoreasca, consider ca este la intalnirea acestora trei, adica este chiar punctul nodal de legatura intre acestea, caci el poate participa la sedinte de guvern, el desemneaza primul ministru, numeste ministrii, adica se afla in raport cu puterea legislativa(desemnarea PM) sau executiva pentru ceilalti membrii ai guvernului al caror juramant il primeste la fel cum il primeste si pe cel al magistratilor(puterea judecatoreasca).
  Asa dar este pe deplin indreptatit sa exprime opinii si chiar sa spere ca ele ar putea fi in mod voluntar, dar nu imperativ avute in vedere de cele trei puteri.
  2. Al doilea conjunctural si subiectiv, caci dupa cum are interesul dl Antonescu si toate javrele politice de cafenea, care au ajuns din cretinism congenital neaos, sa fie niste alesi si chiar sunt asa,(chiar daca unii pe locul trei) in fruntea bucatelor, lucurile basculeaza azi fiind valabila ideea ca majoritatile din parlament sunt conjuncturale si nu mai reprezinta vointa electoratului, iar maine daca e vorba de schimbarea presedintelui unei Camere trebuie respectata configuratia aia primara rezultata din alegerile sacrosante si vesnic purtatoare de de vointa a electoratului.
  Cata cosecventa si demnitate politica
  Asa dar dle C. A daca as fi coleg de partid cu tine, cateva bine simtite si din suflet injuraturi si nu numai picioare in fund, te-ar gratula din partea mea.

  PS. Sper ca pudibonderia si falsa si ipocrita dorinta de exprimare asa zis academica sau poate doar utilizarea lor ca elemente de acoperire sa nu-mi perturbe acest mesaj, acum cand se pare ca ai ceva sanse sa revii in stima mea.

 2. 2 Fragmentarium Politic noiembrie 21, 2011 la 4:18 pm

  Cronica unei excluderi anuntate
  21/11/2011

  Probabil ca numai o minune l-ar mai putea salva pe Mircea Geoana de la excluderea din PSD. Cum cei care ar putea face aceste minuni nu au ridicat niciun deget, Adrian Nastase declarand ca Geoana ar merita o sanctiune exemplara, dar nu ca o forma de vendeta, deoarece, aflam sibilinic de la Ion Iliescu, si-a taiat singur craca de sub picioare, meritandu-si din plin o anumita porecla, mai mult ca sigur ca pentru personajul in cauza ziua de maine, cand Comitetul Executiv al PSD va lua in discutie sanctiunea de excludere propusa de Comisia de Integritate Morala, va adeveri zicala ca martea sunt trei ceasuri rele.

  Practic, ultimul rol care i-a mai ramas de jucat lui Mircea Geoana in PSD, prefigurat deja de scrisoarea de sambata, adresata partidului, este unul simbolic, cel al lui Maiakovski: „Nu trageti, tovarasi!” Desigur, lucrurile se petrec la o alta scara, cea a democratiei, dar, pe fond, atunci cand partidul nu te mai vrea, excluderea este tot o „executie” politica.

  Nu stiu daca acuzele lui Geoana din scrisoare, prin care califica excluderea sa ca fiind „nestatutara si ilegala”, sunt sau nu intemeiate, acest lucru il va dovedi istoria, dar observ statura diplomatica a impricinatului, data de alegerea unor contraargumente inconfortabile si cu rezonanta suparatoare pentru un lider de partid si un fost om al legii, cum este cazul lui Victor Ponta, cat si lasarea unei portite deschise, care ar fi fost mai greu sau chiar imposibil de realizat in situatia unei demisii. „Voi ma dati afara din partid, nu eu cer sa plec, pentru ca sunt nevinovat si in adancul fiintei sunt si raman social-democrat”, acesta pare a fi mesajul strategiei diplomatice pe care Mircea Geoana a ales-o, inspirat, sa o opuna sanctiunii de excludere din PSD. Aceasta este partea plina a paharului.

  Daca vom da insa la o parte problemele procedurale, intotdeauna discutabile, si unele declaratii penibile si provocatoare, cum ar fi cea facuta pe timpul vizitei in SUA, cand s-a dat drept „seful opozitiei” sau cea referitoare la pretentia de a mai candida inca o data la presedintie, ostila in mod fatis candidatilor USL, vom remarca faptul ca Mircea Geoana a devenit total inutil PSD-ului, la ale carui activitati nici nu mai participa in ultima vreme (inclusiv la Consiliul National din luna trecuta).

  Inevitabil, fractura de dupa pierderea in serie a tuturor alegerilor, neasumarea acestor esecuri si distantarea orgolioasa de presedintele partidului, Victor Ponta, cat si de ceilalti lideri ai USL, i-au creat in propriile randuri o ambianta politica deloc de invidiat pentru cineva care ocupa a doua pozitie in stat. Precum turistii snobi si rupti de realitate din filmul „Daca e marti, e Belgia!”, care presupuneau unde se afla dupa foaia de parcurs a excursiei, Mircea Geoana afla despre traseul politic al PSD dupa… agenda Senatului, ceea ce, evident, pentru partid nu era deloc un fapt spumos, precum celebra comedie! Rezultatul pentru Geoana a fost izolarea in PSD, implicit in USL, si prinderea intre linii, si PDL-ul vanandu-i capul, stari de lucruri carora, sub presiunea alegerilor, social-democratii au decis ca trebuie sa le puna punct.

  Ce va urma pentru PSD si USL? Daca PSD va pierde sau nu pozitia de sef al Senatului va fi mai putin important fata de pastrarea aliantei USL si a unitatii de actiune a cuplului motric Ponta-Antonescu. Sigur, in varianta nedorita de opozitie vor urma niste replieri, dar pierderea va fi mult mai mica decat daca o asemenea bresa ar fi provocata in plina lupta, in primul caz existand posibilitati compensatorii mult mai mari, prin organizare si mobilizare.

  Ce se va intampla cu Mircea Geoana? Putin probabil ca acesta sa doreasca sau sa aiba capacitatea sa infiinteze un nou partid, si nici sa se alature partidului de transfugi al UNPR sau altui partid. Inclin sa cred ca, mai degraba, va alege sa-si legendeze „nevinovatia” si „puritatea” neintinata de social-democrat, in asteptarea unor vremuri mai bune, mai ales ca pe termen scurt, cel putin, va fi terminat, nu va mai avea capital politic. Profesional, cele mai mari sanse, daca nu chiar singurele, le-ar avea daca s-ar intoarce acolo unde a performat inegalabil: in diplomatie. In aceasta ipoteza, “recuperatorul“, in a carui barca va fi cules, nu-i greu de ghicit…

 3. 3 ion adrian noiembrie 21, 2011 la 4:31 pm

  PPS . Adriane , chiar daca dintro eroare am pastrat ceva care indica o postare anterioara, sa stii ca l-am adaptat pentru tine.
  Iarta-mi insa neatentia.

 4. 4 blogideologic noiembrie 21, 2011 la 4:51 pm

  Cristian Preda :”România schimbă constituţiile la fiecare 21 de ani” http://www.romanialibera.ro/cultura/carte/romania-schimba-constitutiile-la-fiecare-21-de-ani-245340.html Cristian Preda a uitat ceva … În acel proiect constituţional vechi, elaborat şi discutat intens de ideologii naţionalişti români în anii 1831-1838, se cerea în mod expres o Lege a responsabilităţii ministeriale. Articol care nu este inclus totuşi nici măcar în noul proiect de Constituţie al lui Traian Băsescu. Halal progres !

 5. 5 PLANO10 noiembrie 21, 2011 la 4:53 pm

  Mircea Geoana a complotat la Valcea impotriva USL. Avea promisiuni ca va fi numit premier.

 6. 6 Marius Aldea noiembrie 21, 2011 la 5:48 pm

  Ah…ce realizare!
  Nastase s-a intalnit cu Rajoy….acum 7 ani!

  Mai bine v-ati face ganduri ca, la ora asta, Sova e peste tot in PSD.
  Sova a zis…
  Sova a decis…
  Sova ar vrea…
  Sova , Sova si iar Sova…

  A ajuns PSD atat de rau incat sa lase sforile pe mana unuia ca Sova?
  Hai sa fim seriosi dle Nastase.
  Lumea asteapta totusi altceva de la PSD.
  In niciun caz explicatiile unui individ ca Sova, pt care ziua are 28h (atunci cand e vb sa incaseze bani de la stat!)

  Ce se intampla cu PSD, dle Nastase?

 7. 8 George Ban noiembrie 21, 2011 la 6:11 pm

  A revenit jalnicul ion adrian, care are marinimia de a-l incuraja pe „Adrian” (Nastase): „….ai ceva sanse sa revii in stima mea”!!!!

  Extrase:

  „…caci dupa cum are interesul dl Antonescu si toate javrele politice de cafenea, care au ajuns din cretinism congenital neaos, sa fie niste alesi…”

  „…iar maine daca e vorba de schimbarea presedintelui unei Camere trebuie respectata configuratia aia primara rezultata din alegerile sacrosante si vesnic purtatoare de de vointa a electoratului.
  Cata cosecventa (sic!) si demnitate politica”

  „Asa dar (corect: „asadar”) dle C. A daca as fi coleg de partid cu tine, cateva bine simtite si din suflet injuraturi si nu numai picioare in fund, te-ar gratula din partea mea.”

  Pentru astfel de lucruri, pe buna dreptate, Geoana va fi exclus din PSD.

  i.a. le spune insa pe blogul lui Adrian Nastase fara sa pateasca nimic! Oare nu este evident ca acest batran, „ordonator de credite” in trecutul comunist, are tupeul specific delirului de grandoare?

  Am pentru el „gratulatii” similare cu cele pe care, in delirul sau, vrea sa le administreze lui Crin Antonescu.

 8. 9 Doru Coarna noiembrie 21, 2011 la 6:16 pm

  Dupa ce Ponta a indeplinit dorinta lui Basescu de a-l elimina pe Geoana, sigur ca trebuie sa combata semnele de intrebare, propunand un nimic, adica suspendarea lui Basescu, imposibila astazi, iar Basescu va juca rolul victimei ce-si face treaba serios, recuperandu-l pt diplomatie pe Geoana, poate chiar ii va da ministerul respectiv. Astfel, toti ies bine si nimic nu se schimba, ca deobicei. Mai mult, liderii USL ies mai puternici si importanti, Basescu iese iarasi victima si stie bine sa joace acest rol, mereu castiga cu el, Geoana se intoarce „la saiba”, comod dealtfel, dar jnapanii puterii, singurii vinovati de saracirea tarii, scapa in planul secund atentiei generale. Si mai mult, se vor grabi sa-si atraga PPDD-ul, si cu asta USL va ramane in opozitie iar puterea actuala va ceda un loc-doua de ministri, lui DD. Apoi, pot parasi barca si ungurii, si uneperistii, si nayionalitatile, ca degeaba, nu vor mai conta si vor merge direct la cosul politicii, pdl si ppdd vor detine majoritatea!

  Daca responsabilii nu gandesc asa, isi merita soarta de simpli executanti de ordine de tot felul, fara importanta pt tara.

 9. 10 Mihai ANDREI noiembrie 21, 2011 la 6:56 pm

  Toată stima pentru senor Mariano Rajoy pentru că a câştigat promiţând „lacrimi şi sânge”. Văd aici o uşoară deosebire faţă de colegul său „popular” băsescu şi ale sale promisiuni deşănţate din 2008-2009, ca să ne referim doar la războiul cu Tăriceanu pe tema „prioritizării” alocărilor bugetare către învăţământ. Sau către turism ? Nu mai reţin …

 10. 12 zoe enescu noiembrie 21, 2011 la 8:07 pm

  Daca venea la putere stanga spuneati ca se confirma un trend, ca se confirma necesitatea politicilor de stanga, ca este reflectata dorinta oamenilor si asa mai departe. Daca a castigat dreapta puneti poze cu dumneavoastra si politicienii de dreapta. Imi amintiti de Miky Alexandrescu care ne povestea cum a facut poza cu Schumacher, cum a dat mana cu Raikonen, cum a povestit cu Barichelo samd.

 11. 13 Maximmouse noiembrie 21, 2011 la 8:45 pm

  @Stimata Gazda,

  Nu m-am indoit nici o clipa ca sunteti in relatii normale cu exponentii politici ai tuturor popoarelor….e corect? da! si corect si bine…:)

  Pana la urma , votul universale al poporului spaniol l-a adus la putere, deci, RESPECT! 🙂

 12. 14 Maximmouse noiembrie 21, 2011 la 8:51 pm

  @Marius Aldea

  Acesti tineri juristi fara foame in gat, care au preluat niste fraie in psd, va cam dau fiori reci pe sira spinarii? Sunt de acord, temeti-va!

  Baronii aia cu care se puteau face oarecari „jocuri”, se cam pregatesc de pensionare, locul lor este preluat ,firesc, de urmasii lor ( nu ma indoiesc ca sunt urmasii lor!) dar care, ce sa vezi, nu mai au foamea in gat, doresc ordine , disciplina si LEGE pentru a trai in tihna din agoniseala parintilor…ghinion…:) 🙂 La voi in pdl inca nu s-au linistit apele asa-i ? Inca se tavalesc prin colb la ciolan….iara: ghinion! 🙂 🙂

 13. 15 Marius Aldea noiembrie 21, 2011 la 8:54 pm

  „”Această operaţiune înseamnă nu o suspendare în Parlament a lui Traian Băsescu, este vorba de o înlocuire a regimului Băsescu. Este vorba de o operaţiune mult mai complexă şi care nu este legată numai de Parlament.”
  A. Nastase.

  Fara suparare dar, in acest caz, nu e de mirare ca Sova si Ponta conduc PSD-ul!
  Decat cu un asemenea Nastase, mai bine cu unul ca Sova!

 14. 16 dlnimeni noiembrie 21, 2011 la 8:55 pm

  Dupa ce USL va cistiga alegerile, voi afirma si eu cu mindrie: am scris pe blogul dlui Nastase!

 15. 17 Maximmouse noiembrie 21, 2011 la 9:11 pm

  @ Fratiloooor!

  S-a dezlantuit Jihadul! Portocalii au imbracat camasa mortii in apararea aceluia de la Cotroceni….ce ma distrez!

  Cand i-am vazut azi pe cotoi, , pe r. (rama! 🙂 :)satanase , ma rog , imi venea sa-i pup pe frunte…cat sunt de combativi , de loiali de ….de…de….foarte tari nenica!

  Cel mai mult mi-a placut insa , ati ghicit, preanecajitul, dar vigilentul in afaceri, ctp! Doamne! cum nu pierde el nici o ocazie sa-si dea cu firma in cap….pe cuvant daca nu e de manual….zice ca demersul suspendarii aceluia este degeaba, este un exercitiu de imagine…asa dupa cum luarea sa de pozitie este un exercutiu de imaginatie vicioasa…

  Ce ne spunea el de fapt: mai usl ule, ia lasati-l in pace ca tot nu aveti majoritate, si vin si zic eu, ce vorbesti bai nenica?Pai dupa rationamentul tau ar veni cumava asa: de ce sa mai mancam , ca tot ne c….m? sau de ce sa ne maii spalam , ca tot ne murdarim… da de ce sa ne mai nastem , ca tot murim….s.a. Cred ca preanefericitului ctp nu-i este clar ce inseamna o actiune pentru sanatatea publica…el saracutul merge numai la succes….el scoate numai unt, sa zic asa….am vazut…este el milionar sau ce? Numai ca o natiune nu este un srl…confuzia asta o fac toti portocaliii….

  Raman la ideea mea, suspendarea aceluia a fost cel mai interesant si normal gest politic al Parlamentului Romaniei, cred ca de la infiintarea sa pana astazi.Ca poporul nu a inteles…ghinion, asta nu inseamna ca nu trebuia facut!.poate si acest gest mai tine acuma treaza lumina de veghe a natiunii.

  Stimata Gazda: Succes!

 16. 18 Social noiembrie 21, 2011 la 9:19 pm

  http://www.igobu.com este primul website de socializare din Romania!

 17. 19 ORĂŞAN IOAN noiembrie 21, 2011 la 9:20 pm

  Și totuși poporul trebuie să știe dacă parlamentarii îi reprezintă pe cei care le-au dat mandat să fie deputați și senatori sau reprezintă interesele PDL-ului,acum la încercarea de suspendare a președintelui se va vedea foarte clar,care și cum în ce ape se scaldă și după aceea vom vedea la anul cum se vor prezenta în fața electoratului,de fapt pe mulți din parlamentarii puterii nu-i vom mai găsi pe listele de candidați din partea portocalie,unde cu siguranță vor pune oameni noi,împroșcând cu noroi în foștii parlamentari și în guvern ca principali vinovați de toate relele din țară,de fapt parlamentarii din cercul puterii știu foarte bine care sunt metodele de lucru din interior și sunt convins că vor fi destui care vor trece de partea poporului acum cât mai au timp.

 18. 20 Maximmouse noiembrie 21, 2011 la 9:44 pm

  @Marius Aldea!

  Pai asta se si intampla… cam neplacut este? 🙂 🙂 🙂

  de fapt comentariul tau, care este public, de aceea ma exprim in legatura cu el, imi arata mie clar ca tu chiar crezi ca maine, nu mai tarziu, domnul Nastase va merge la partid si ii va etufa pe Sova si pe Ponta deopotriva , cumva, le pune paltonul in cap, le stinge lumina, cheama portarul sa-i zburataceasca….of, of…mai , tu crezi ca la psd e….pdl?

 19. 21 ORĂŞAN IOAN noiembrie 21, 2011 la 9:53 pm

  Propun USL ca programele și acțiunile din perioada următoare până la alegeri, să aibă un nume cum ar fi de exemplu: Să ne recuperăm țara și libertatea de la cei care au furat-o.

 20. 22 Maximmouse noiembrie 21, 2011 la 10:00 pm

  @Angela!

  ingerasule, am mers unde m-ai trimis….sunt deceptionat…nu ca nu ar fi ceva …dar am crezut ca ma trimeti sa recitesc prezidenta lui Arghezi din tablete din tara de Kutty! Stie cineva despre ce vorbesc.?..despre cum ar arata satanase in rol de presedinta de exemplu….:) 🙂 🙂

 21. 23 Maximmouse noiembrie 21, 2011 la 10:03 pm

  @dlnimeni

  stimate instalatorul, dupa ce castiga usl, cred ca ne vom muta pe blogurile opozitiei….:) 🙂 🙂 crezi ca dupa atatia ani de opozitie, isi vor mai aminti acestia ceva , de cineva.? 🙂 :)..:)

 22. 24 dlnimeni noiembrie 21, 2011 la 11:37 pm

  Maximmouse: ma cam impleticesc atunci cind incerc sa fiu subtil, dar, in fine, cu toleranta in ceea ce ma priveste, cred ca ati inteles. Ca sa completez, sunt curios daca – si cind – noul premier spaniol isi va aminti ca l-a cunoscut pe dl Nastase.

 23. 25 dlnimeni noiembrie 21, 2011 la 11:52 pm

  Maximmouse: si pot si eu sa ma laud cu corespondenta premierului Cameron cu mine. Pastrez si acm mesajul (automat) in care premierul imi scrie ca votul si efortul meu din campania electorala ( care nu a fost) au adus victoria fortelor politice responsabile si a salvat Britania. Sunt , deci, salvatorul Marii Britanii. Si dl Cameron imi trimite mesaje (tot automat) ca sa ma consulte cred, in problemele lor cele mai arzatoare, la una-doua saptamini. Eu ii raspund cu cuvinte intelepte (Sa nu-i lasam pe laburisti! Jos labele de pe Coreea! si altele). Pot spune ca aproape toata politica guvernului Cameron mi se datoreaza, ei nu fac nici un pas fara avizul meu scris.

 24. 26 ioin noiembrie 22, 2011 la 12:23 am

  Sper ca intelepciunea sa primeze!
  Rezultatul electoral din Spania este mai important fata de decizia USL anuntata astazi?Scrieti despre planul doi.
  Este prima actiune transpusa in fapte,prima suflare,chiar daca au sanse sau nu,USL trece la fapte!
  Decat in opozitie activisti de destktop sau comentatori anonimi,putin risti putin castigi.,fara fapte nu aveti nici o sansa !
  Unitatea este forta centrifuga cand stiu ca aveti sanse!Daca va vad uniti toate cucuvelele analiste se duc la culcare fara argumente.

 25. 27 George Serban noiembrie 22, 2011 la 12:49 am

  Dimineata, ati fost acolo. V-am vazut, v-am insotit. Acum, aici, cu aceste fotografii. Sunteti un om puternic. Si, orice ar spune cei care inteleg foarte putin din ceea ce se intampla in jurul lor, va admir. As da timpul inapoi si as transforma toata inversunare, din presa, din parlament, pe care am consumat-o impotriva dumneavoastra in dialog. Probabil ca n-am reusi. Ne-am intoarce in timp cu mintea de atunci, nu cu experientele de pana acum 🙂
  Imi pare rau de tot ce se intampla. In PSD se face o mare eroare cu Geoana. La fel cum s-a facut cu unii dintre cei care au fost lasati sa plece. Am asteptat sa nu taceti si, alaturi de dumneavoastra, sa nu taca nici altii. N-a fost asa. Asteptam sa nu taceti, la fel cum lui Adrian Severin, si va aprob in totalitate, i-ati oferit o tribuna selecta, sa spuna ce are de spus.
  Dimineata voi pleca din tara si sper sa ajung sa particip Vineri. Mi-ar placea sa-l salut pe fostul meu coleg, Adrian Severin. Succes!

 26. 28 blogideologic noiembrie 22, 2011 la 4:33 am

  @ Maximmouse
  Salut ! Sînt şi eu pe lista celor excluşi, nu doar colegul @instalatorul. La mine, cu circumstanţa foarte agravantă că nu aş şti prea bine Limba Română! Deşi eu chiar am realizat o sinteză între limbajul din Soroca şi cel de la Drobeta-Turnu Severin (acela în varianta Ştefan Odobleja). Însă dintru bun început mărturisisem că pentru mine blogul AN este o Gazetă de Perete (mă rog, billboard) pe care pot să-mi expun ideile.

 27. 29 blogideologic noiembrie 22, 2011 la 4:53 am

  Ce mai fac organizatorii mineriadei din 12 ianuarie 1990 împotriva lui Ion Iliescu? Unul dintre ei scria, destul de recent, pe un forum de ziar central :+Constituţia de la 1923, adoptată ILEGAL de Brătianu şi de ciracii lui lăbărali, conform modei fanariote „democratice” încetăţenită la Bukale de 100 de ani, în acel moment… Constituţia de la 1948, adoptată de trădători – căţăraţi la pârghiile puterii prin mijloace ilegale, marionetele unui regim de ocupaţie militară sovietică – fără anularea celei din 1923, aflată în vigoare ! Constituţia din 1965, o simplă modificare pe hârtie, în cadrul aceleiaşi dictaturi bolşevice, condusă de un alt trădător, Ceaşkă. Constituţia din 1991, adoptată fără ocupaţie militară, dar cu statul aflat sub controlul aceloraşi forţe bolşevice conducătoare, deţinătoare ale tuturor mijloacelor media, şi care au folosit pe-scară-largă forţele represive militarizate ale statului, şi grupări mari de cetăţeni organizaţi, înarmaţi, duşi la Bukale cu trenurile, de la mare distanţă. . . Concluzia : Rromînika a existat ca stat, cel puţin în ultimii 88 de ani, PE BAZE ILEGALE ! Caz unic în istoria din ultimii 200 de ani a Europei ! Cum se poate cere unei astfel de entităţi să aibă Justiţie şi alte instituţii, pe baze legale, dacă nici măcar originea statului nu este legală ? Mai vreţi în „Schengen”, zombie-lor instituţionali ?+ Pe acelaşi forum, el primea replicile : 1/ +cate pensii iei pe luna? tot bolsevic ai ramas mai liviule!+ 2/ +Corect ! „tot bolsevic ai ramas mai liviule! rusi=nika!” Bine educat împotriva României de serviciile secrete ruseşti. Şi nu-i singurul ! Tot ei au organizat şi mineriadele care au batjocorit Bucureştiul.+ Sursa http://www.romanialibera.ro/cultura/carte/romania-schimba-constitutiile-la-fiecare-21-de-ani-245340.html

 28. 30 blogideologic noiembrie 22, 2011 la 5:15 am

  Pensionara CIA Annely Ute Gabanyi spune : +FMI a vrut să-i sărăcească pe români înainte de ’89, pentru a-i scoate în stradă/Annely Ute Gabanyi argumentează, bazându-se pe cercetările şi analizele pe care le-a făcut, că regimul Ceauşescu nu ar fi vrut să-şi plătească datoriile la băncile occidentale, aşa cum scriu istoricii români, ci a fost obligat să o facă. Astfel, de pildă, FMI i-a propus României în perioada 1982-1983 un acord stand-by prin care datoriile ţării să fie re-eşalonate şi, în schimb, guvernul să aplice măsuri de austeritate extrem de drastice. Gabanyi explică mai departe că, sub presiunea Occidentului, România a fost nevoită să dea înapoi banii împrumutaţi în anii ’70, chiar cu preţul înfometării populaţiei. În acest fel, cancelariile vestice mizau pe două efecte: recuperarea banilor şi ieşirea în stradă a românilor umiliţi. /-Ce-i lipseşte României pentru a ieşi din starea de periferie în care se află?/A.U.G.: Pentru a depăşi periferia internă sau pe cea externă?/-Ambele./A.U.G.: Problema e destul de complexă şi nu este exclus să contrariez cu această apreciere. După părerea mea, pe plan extern, România a păşit în noua eră de după revoluţia din 1989 lipsită de capitalul politic pe care Occidentul ar fi putut să-l acorde României pentru politica sa de autonomie dusă în perioada războiului rece. Ştiu ca se mai vehiculează în anumite cercuri teza conform căreia opoziţia României, desigur în limitele posibilului, împotriva hegemoniei sovietice în Comecon şi în Pactul de la Varşovia nu ar fi fost reală. Aceste teze de care m-am lovit curent în cadrul cercetărilor mele de peste 40 de ani au fost contrazise şi invalidate de documentele şi studiile publicate după 1989. În plus, România a pornit ca cea mai săracă rudă din fostul bloc comunist. Era săracă, chiar dacă nu avea datorii la fel ca celelalte ţări comuniste care în 1989 erau în pragul falimentului de stat./-Faptul că a ieşit din comunism fără datorii nu i-a fost de mare folos României./A.U.G.: Ar fi putut să fie altfel. Într-o analiză făcută în februarie 1989 de Bogomolov, consilierul lui Gorbaciov, se arăta că acest lucru era în avantajul României, creând precondiţiile pentru ca această ţară „a cărei populaţie s-a eliberat de valorile socialiste şi care tradiţional a fost educată în spiritul destinului comun cu lumea latină să se orienteze definitiv spre Vest”. În aceste condiţii, susţine mai departe Bogomolov, sprijinul material şi financiar al Occidentului ar putea fi într-adevăr eficient într-o ţară care, spune el, posedă resurse economice şi naturale îndestulătoare. Din păcăte, sprijinul material şi financiar consistent al Occidentului a fost dirijat atunci către Polonia, Ungaria şi mai apoi spre cehoslovaci. De altfel, şi în privinţa susţinerii economice de către Occident există interpretări diferite./-La ce vă referiţi?/A.U.G.: Se spune curent că România ar fi vrut cu tot dinadinsul să-şi replătească datoriile pe la începutul anilor 1980. Or, de fapt, n-a avut încotro./-Vreţi să spuneţi că FMI a putut să oblige regimul Ceauşescu să-şi achite datoriile înainte ca ele să fi devenit scadente?/A.U.G.: Nu este vorba de scadenţa datoriilor. După criza polonă din 1980, statul est-european cu imense datorii la băncile occidentale, acestea au devenit foarte nervoase, întrebându-se dacă statele comuniste din estul Europei vor fi capabile să-şi achite datoriile contractate în decursul anilor 1970. În 1981, România avea o datorie de 11,8 miliarde dolari, dar de exemplu aceeaşi datorie o avea şi Ungaria, numai că, din cauză că această ţară avea doar jumătate din populaţia României, datoria per capita a Ungariei era dublă faţă de cea a României. Cu toate acestea, scria atunci un analist al Deutsche Bank, Ungaria a fost salvată de băncile străine occidentale, în vreme ce România a fost nevoită să-şi achite datoriile până la ultimul ban./-De ce?/A.U.G.: Este ştiut că şi deciziile de natură economică sunt în esenţă politice. În locul unei aprecieri proprii, vă prezint răspunsul dat de un oficial american ziaristei austro-americane Susanne Brand­stätter, în filmul ei „Şah Mat. Strategia unei revoluţii”: „Am vrut să forţăm România să facă reforme, care în cele din urmă ar fi scos populaţia în stradă, sau să plătească datoriile, fapt care, în cele din urmă, tot ar fi scos populaţia în stradă”./ -Vreţi să spuneţi că FMI, prin faptul că a obligat România să-şi plătească datoriile, a forţat de fapt izbucnirea revoluţiei?/ A.U.G.: Neîndoielnic, politica de austeritate la care a fost supusă populaţia României în anii 1980 a fost printre factorii decisivi care au dus oamenii la disperare şi, în final, la revoltă.+ Sursa http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/fmi-a-vrut-sa-i-saraceasca-pe-romani-inainte-de-89-pentru-a-i-scoate-in-strada-245463.html

 29. 31 Doru Coarna noiembrie 22, 2011 la 8:03 am

  @ dl nimeni,

  just, Maximmouse are dreptate, partidele sunt fortarete inchise, vax democratie, emulatie, etc. Ba chiar vom fi acuzati ca am deranjat enorm in perioada cand erau in opozitie, am derutat, am fortat, etc. Ceea ce speri tu este ultimul lucru ce se poate astepta de la orice politician, recunostinta. Nu ca am avea nevoie de ea in vreun fel, dar ar arata comportament normal. Ori, ma uit acum cat de usor le-a venit politicienilor sa taie drepturile pe viata ale revolutionarilor, sigur ca multi sunt dubiosi, trebuie filtrati iar si iar, dar totusi, sa votezi asa ceva, adica sa te caci pe ea de revolutie, asta dupa ce acesti politicieni erau majoritatea vai-mama-lor, mi se pare o mare jigodeala. Dar nu-i nimic, pana la urma vor dispare asa cum au aparut iar averile le vor pierde cf. proverbului, nu le vor putea pastra daca-i tai de la bugetele de tot felul intrucat, in afara de relatii dubioase, nu-s in stare sa cultive nimic. De ce crezi ca niciun mare om de afaceri roman nu se extinde in afara? Acolo pierd imediat, de pregatiti ce sunt…

 30. 32 PLANO10 noiembrie 22, 2011 la 9:40 am

  @George Serban
  Citeste despre trocul dintre Geoana si Basescu, dezvaluit pe Valcea 1 TV de deputatul PSD de Dragasani, Vasile Bleotu. Vei reevalua cainelile dupa “prostanacul” Geoana.

 31. 33 contele noiembrie 22, 2011 la 11:01 am

  Draghy Puterity

  Nu sunt un fan al teoriei conspiraţiei dar poate răspunsul nu-l găsim în politică ,poate-l găsim în tehnologie.
  Documentarul sunt convins că-l ştii..
  P.S. Mă distrează că apare şi Bechtel în film, cu aceleaşi apucături…

  http://video.google.com/videoplay?docid=2717678283852040582#

 32. 34 Marcus noiembrie 22, 2011 la 11:14 am

  Oprea, Ia-ti Aticile, Nasturii, Sosetele Si Du-te !

  Ministrul Oprea proslavit ca in Scanteia

  “De câteva luni însă, revista editată, tipărită şi distribuită din bugetul de stat pare o adevărată platformă electorală, construită pentru a imortaliza prin verb cuvintele ministrului Gabriel Oprea. De la Poliţia Aeriană şi până la succesul mondial al echipei feminine de spadă, prin scrisori patetice ale pensionarilor care-i mulţumesc cu lacrimi în ochi pentru creşterea pensiilor, zbătându-se printre zeci de fotografii-portret, figura lui Gabriel Oprea tronează din centrul paginilor. Toată această odă săptămânală scoate din bugetul MApN aproximativ 95.000 de euro anual. O sumă modică pentru o campanie electorală care se distribuie, potrivit datelor furnizate, în 13.000 de exemplare pe ediţie….”
  Sursa: Ziarul Adevarul

  Armia noastra strabuna are-n frunte-un izmenar
  General cu patru stele ce se vrea uns maresal
  De la numarat izmene si tinut cont la bocanci
  Si-a tras stelele pe umar, alte merite el:canci!

  Pentru a-si crea renume si imaginea de leu
  A dat ordin la redactii sa-l faca din scris erou
  Sa-l tamaie cat mai bine cu scrisori pupincuriste
  Surse certe de emotii si de lacrimi in batiste.

  Si-uite asa aflam din presa, din reviste militare
  Cum ca poza lui Izmana e subiect de aclamare
  Veteranii-o tin expusa langa poza cu maicuta
  Caci sub pern-au concurenta, poza nud a lu’ Lenuta.

  Scrisorica lu’ Izmana a ajuns azi talisman
  Pensionarii din armata folosind-o ca balsam.
  Pagini garla de elogii si cantari lacrimogene
  Umplu la refuz revista sa ne mangaie la gene.

  Dup-un Zeus, sus pe munte, si-o Elena la saltea
  Ne-am lipit si de-o Izmana, alta mare muhaia.
  Suntem un popor ferice, alintat de Dumnezeu
  Care-n loc de bani de papa, ne mai arde cu un zeu.

 33. 35 Socrate noiembrie 22, 2011 la 11:52 am

  @zoe enescu * Paradoxul este ca stanga a pierdut alegerile pentru ca nu a avut curajul sa aplice masuri de stanga, iar dreapta, invatand lectia, cum a ajuns la putere, a inceput sa aplice masuri de stanga, de exemplu nationalizeaza 7 ( sapte ) banci !!. Speram cu totii ca PSD sa traga concluziile care impun. Cat despre pozele incriminate de dvs. cu sfanta manie portocalie, mie imi arata ca daca PSD-ul ar fi la putere, Romania nu ar mai fi izolata.

 34. 36 Jr noiembrie 22, 2011 la 12:04 pm

  @ Ion Adrian.
  Stimabile, mă surprinzi cu analizele dumitale politice; Se vede cât de la Cotroceni că nimic nu ai a spune când nimic nu e de spus. Când susţii o idee pentru câţiva euroi, nu ai nici inspiraţie, recunosc. Dar când omul te citeşte şi vede că te limitezi la arunca cu noroi pe cei doi lideri ai opoziţiei care pune în pericol viitorul politic a lui Băsescu, intenţia ta iese ca păduchele în fruntea lui mumăta mare. Ţie nu ţi-i ruşine să ieşi în public cu asemenea producţie? Ce fel de intelectual eşti, sau poate numai un mic argat care ţine de borcanul cu miere şi îşi linge din când în când degetele?
  D-le, Hai să vorbim serios: Dumneata nu eşti român?! Cum poţi să loveşti în liderii unei formaţiuni politice care are 60% susţinere în electorat? Revino-ţi omule şi intră în normalitate. Vezi cum stai cu morala.

 35. 37 Socrate noiembrie 22, 2011 la 12:15 pm

  @PLANO10 * Multumesc pentru informare ( preluata si pe pesurse.ro ), Spuneti pe blogul dvs : “ Vineri seara, 18 11 2011, in direct, in emisiunea „Idei in actualitate”, moderata de Valeria Tanase, la postul local de televiziune Valcea 1, deputatul PSD, Vasile Bleotu, din  colegiul Dragasani, a dezvaluit ca, la inceputul lunii septembrie 2011, Mircea Geoana s-a deplasat la Rm Valcea, la nunta fiicei unui cunoscut om de afaceri, ocazie cu care s-a dus si la Dragasani. La restaurant  i-a propus deputatului PSD ca la inceputul sesiunii de toamna  sa  sustina in Parlament initiativa de spargere a  USL. Spunea ca are   promisiuni serioase ca va fi numit premier daca va reusi sa  sparga USL si sa reconstituie alianta cu PDL. Daca se va alatura proiectului Mircea Geoana  i-a propus  deputatului  functia de ministru de Finante in ipoteticul guvern Geoana. “
  Pai numai pentru acest lucru si Mircea Geoana ar trebui exclus din PSD. Sper sa fie exclus si mai sper ca aceasta dezvaluire sa faca parte din motivatia scris a excluderii.

 36. 38 Bumerangul prins in lasou noiembrie 22, 2011 la 12:49 pm

  In aceeasi poza cu bampiru care va suge sangele poporului spaniol si in special al celui de stanga? Care se va substitui justitiei spaniole si va suspenda vointa inteleapta a constituantei?
  Sunteti un spirit deschis. Totusi, sa-l deschideti atat de mult poate dauna incheieturilor deja hartuite de aderarea temporara la doctrina liberala care la randul ei a aderat putin la cea socialista.

  Unde mai punem ca vrea sa faca din Spania prima putere a Europei. Pai si Romania sub Ponta si sub Antonescu? Sa fie a doua? Pardon, sa fie a doua si a treia (nu cred ca Antonescu va sta pasiv in afara podiumului)?
  Si Germania sa pice pe patru? Dupa atata munca?

  Nu mai e morala. Nu mai e respect.
  Sa vina Dl Chiriac sa ne explice.

 37. 39 Draghi Puterity noiembrie 22, 2011 la 1:09 pm

  @kontele

  Tehnologia e doar un amplificator al posibilitatilor noastre. A avea mai multa putere si viteza cand nu stim unde vrem sa ajungem nu va face decat sa ne grabeasca prabusirea. E nevoie de o noua abordare ideologica a problemelor societatii si a omenirii. O ideologie mai putin „ideologica”. Cea mai interesanta abordare mi se pare cea a Partidului Piratilor din Germania – inteligenta, lipsita de prejudecati si prietenoasa cu tehnologia. Daca vor reusi sa transpuna in practica macar o parte din ideile lor, mai exista o sansa.

 38. 40 gabryela noiembrie 22, 2011 la 2:34 pm

  am inteles ca azi a fost adoptata legea asistentei sociale in camera deputatilor.asta inseamna moartea persoanelor cu handicap!

 39. 41 Socrate noiembrie 22, 2011 la 2:49 pm

  @blogideologic * Multumesc pentru postare. Nu stiam ca inca din 1837-38 se cerea o lege a raspunderii ministeriale. Cred ca ar trebui sa avem si o lege raspunderii parlamentare. De exemplu, privatizarea PETROM, facuta in timpul guvernarii Nastase, s-a facut cu votul majoritar al Parlamentului. Cel care e facut responsabil de privatizare este Adrian Nastase. Dreptu-i ?. Sau, sa presupunem ca Parlamentul portocaliu aproba autonomia Tinutului Secuiesc. Cine raspunde ? Cei care o propun sau cei care o voteaza ?
  Si ar mai trebui o lege – legea raspunderii prezidentiale. Pe scurt, ar trebui sa avem o lege a raspunderii demnitarilor si functionarilor publici ( sau mai multe legi ).

 40. 42 centru noiembrie 22, 2011 la 2:58 pm

  Provocatorul Zapatero , apostolul ” il est interdit d’interdire ” spaniol , cu atacurile lui contra Bisericii si inclinatia lui spre relativism ( casatorii intre cei de acelasi sex ) , a disparut . Oricum , castigase in 2004 datorita crimelor ramurii marocane a Al Qaida . Hola !
  Ceausescu victima FMI ? Mai degraba copiii de 6 ani care faceau coada la ulei de la ora 5 dimineata , impinsi si injurati de o gloata animalizata , erau victime … Ca si recrutii de 19 ani trimisi in conditii ingrozitoare la lucru la Canal sau Casa Republicii !
  Saracul Ceausescu . Marele patriot care ne tinea cu 2 ore de televizor pe zi . Patriotul care-i dadea rusilor pe basarabenii care veneau cu memorii nationale la CC … Patriotul care a scos racanii cu munitie de razboi pe strada intre 17-21 la Timisoara , Cluj sau Bucuresti … Marele patriot …

 41. 43 PLANO10 noiembrie 22, 2011 la 3:05 pm

  @Socrate
  Stii ce este curios?
  Informatia a fost blocata timp de trei zile, nefiind reluata, pana aseara, nici macar de media locala, desi ea se repeta, ieri, in stirile postului.
  Aseara am intervenit cu un mail la directorul Valcea UNU Tv pentru a pune informatia si inregistrarea pe site.
  Aseara am pus informatia si pe blogul domnului Iliescu si a fost cenzurata. Probabil ca nu corespunde viziunii sale de a nu-l suspenda pe Geoana si de organizare a unui nou Congres.

 42. 44 aadd@uahoo.com noiembrie 22, 2011 la 3:34 pm

  Cu doar o zi inainte de confirmarea excluderii lui Geoana din partid, Liviu Dragnea a cerut ajutorul presedintelui Senatului, in razboiul dus cu prefectul judetului Teleorman. Dragnea vrea ca Geoana sa-I faca un favor, respectiv sa constituie o comisie care sa ancheteze “nenumaratele actiuni subversive si extrem de nocive” comise de prefectul Teodor Nitulescu. Presedinte al CJ Teleorman, pesedistul Dragnea acuza de fapt blocarea mai multor acte administrative decise de Consiliu, ca urmare a atacarii lor in contencios de catre prefect.

  Dincolo de motivul in sine, ramane tupeul de a-i cere colegului de care tocmai te debarasezi, acuzandu-l ca s-a dat cu dusmanii si nu face nimic pentru partid, sa-ti sara in ajutor.

  Cititi mai mult: http://www.enational.ro/actualitate/tupeu-dragnea-ii-cere-favoruri-lui-geoana-106396.html/#ixzz1eROTY5c9
  enational.ro

 43. 45 Ghita Bizonu' noiembrie 22, 2011 la 6:12 pm

  centru

  Zapatero , a castigat in 2004 NU datorita crimelor ramurii marocane a Al Qaida ci faptului ca respectivele crime au fost imputate (fals) lui ETA. Cel acre a imputata ETA era „de dreapta” dar a uita mica cestie du formal si spaniolii au considerat de prost gust sa se sustina ptr o nenorocita de alegere ca niste spanili ar proceda ca niste ….morro.

 44. 46 Angela noiembrie 22, 2011 la 6:50 pm

  @maximmouse

  Din cate imi aduc aminte altcineva se lauda a fi martor a lui satanase…

  dar un soarece maximizat nu poate vedea mai mult de lungul nasului.

 45. 47 dlnimeni noiembrie 22, 2011 la 7:24 pm

  Maximmouse, Doru Coarna, Blogideologic. Nu contest dreptatea dumneavoastra privind recunostinta, dar nu la aceasta m-am referit. Am dorit sa glumesc nitel. In fine, sa o lasam moarta.

 46. 48 Fragmentarium Politic noiembrie 22, 2011 la 7:49 pm

  Ieri, 21 noiembrie, alianta USL a decis sa recurga la o arma constitutionala cu repetitie impotriva lui Traian Basescu, declansand procedura de suspendare a acestuia din functia de Presedinte al Romaniei. Atacand capul Puterii, Opozitia spera, potrivit propriilor declaratii, sa darame un regim nepopular si sa puna capat, cu un an inainte de alegeri, austeritatii sociale crescande si derapajelor de la statul de drept. Siguri pe ei, ca urmare a majoritatii parlamentare, reprezentantii PDL, principalul partid al Coalitiei de guvernare, au privit anuntul de sus, cu relaxare, ca pe ceva lipsit de importanta si de urmari, pe care s-au grabit sa-l arunce, impreuna cu intregul demers, in derizoriu si in ridicol: „sanse zero”, „lideri imaturi” sau „un exercitiu de imagine” au fost reactiile celor mai multi dintre pedelistii chestionati pe aceasta tema.

  Spre deosebire de 2007, strategia din 2011 de suspendare a Presedintelui are cateva caracteristici deloc de ignorat, ca urmare a unor conditii diferite, in primul rand sub aspectul raportului de forte. Daca in urma cu patru ani Parlamentul a spus DA, iar Electoratul NU, acum, pe fondul crizei economice si al erodarii Puterii, situatia este opusa, existand toate sansele ca, cel putin aritmetic, suspendarea sa fie blocata de mandatati, in timp ce, paradoxal, mandatantii ar vota demiterea, ceea ce ar arata ca ceva nu-i in regula cu masinaria noastra democratica (voi reveni mai jos).

  Trebuie spus ca strategia de suspendare aleasa de USL este corecta si adecvata situatiei din campul luptei politice. Este strategia celui slab, care evita confruntarea frontala, pe punctele tari ale adversarului, in cazul de fata superioritatea din Parlament, dar care alege sa-l hartuiasca si sa-l loveasca.marginal, in zone necontrolate, cum sunt cea sociala sau din justitie, dar nu numai, ai caror vectori pot fi compusi cu cel politic al Aliantei, putand deveni, in timp, niste multiplicatori redutabili de forta. Este un detaliu care a scapat PDL, detaliu care arata ca USL dispune de strategi de anvergura, infirmand aprecierile nemagulitoare la adresa liderilor Aliantei. Faptul ca USL alege sa-si infiga bine picioarele in spatiul social, care este fieful ei natural, evitand sa mearga cu suspendarea in cel al PDL, respectiv in spatiul parlamentar, pana cand nu va fi pregatita sa obtina un rezultat favorabil, dupa cum sublinia liderul Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, este cel mai bun concept posibil. „Calea inversa”, ca tip de presiune, le va da, banuiesc, destule batai de cap guvernantilor, care se vor vedea inclusiv la adoptarea bugetului pe 2012, pe segmentul cheltuielilor sociale (pensii, salarii, sanatate, educatie…), pentru care Basescu sustine ca nu sunt bani, desi legea pensiilor, de exemplu, prevede in mod expres obligativitatea indexarii pensiilor…
  Cred ca este de la sine inteles ca nu vom asista la un blitzcrieg, ci la o campanie indelungata, care se va suprapune perioadei de Iarna, al carei general ii va provoca Puterii serioase brese de imagine, pentru ca, nu-i asa, iarna nu-i ca vara. Deja, la primele ingheturi, care au venit mai devreme, au aparut primele victime ale taierilor subventiilor la caldura, iar ieri a fost adoptata legea asistentei sociale, care va lovi la fel de crud intr-o alta categorie vitregita de politica puterii de dreapta, in persoanele cu disabilitati… Si, atunci, daca USL ii trage pe carmuitori la raspundere, conform Constitutiei, pentru nerespectarea legilor si a oamenilor, inseamna ca-si face „imagine”?!… Categoric, nu, pentru ca acesta este rolul oricarei opozitii, de contraputere, prin metode legale si constitutionale, care legitimeaza orice putere (da, am zis bine!) si orice sistem democratic.
  Privind efectul „zero” al demersului de suspendare, nu as fi atat de sigur, pentru ca strategia USL, pe care as numi-o a „Ierihonului”, ar putea zdruncina sau chiar prabusi zidurile Cotroceniului (metaforic, desigur, in zilele noastre), asa cum s-a intamplat cu cele ale cetatii biblice, sub forta sunetului zguduitor al trambitelor si a glasurilor puternice unite ale intregului Israel (si asa cum avea sa simta chiar si Ceausescu, pe propria-i piele!). Si acum, ca si atunci, singura arma va fi cuvantul, iar de USL va depinde ca acesta sa se auda! Acesta este si rostul etapei premergatoare suspendarii, de dezbatere publica a acesteia, o alta tactica subtila a USL!

  Iar daca atunci cand USL va merge cu suspendarea in Parlament acest lucru nu se va intampla, va iesi la iveala, in toata „splendoarea” ei, instrainarea si lipsa de reprezentativitate sociala si electorala a „alesilor”, care, sub influenta banului, s-au transformat in servitori umili ai clientelei lor politice, nu ai poporului! Nu vad, in aceasta situatie-limita, un motiv mai puternic si mai legitim pentru ca USL sa ceara, sub rezerva retragerii din Parlament, devansarea calendarului electoral din 2012.

 47. 49 LePrince noiembrie 22, 2011 la 8:01 pm

  @Adrian Nastase

  „adio tovarasi, pe curand prieteni”

  Eu zic ca este necesar sa comentati.

 48. 50 Theodora noiembrie 22, 2011 la 8:08 pm

  Bucla deschisa in 2005 s-a inchis in acesta seara.

 49. 51 blogideologic noiembrie 22, 2011 la 8:11 pm

  @ centru
  Problema este că Nicolae Ceauşescu a fost răsturnat de puterea rusească. Iar la Timişoara, răcanii au fost arşi în TAB-uri. De cine ? Gaura din drapelul revoluţiei demonstrează că „revoluţia română” a fost o mişcare Bela-Kunistă. Doar intervenţia hotărâtă a preşedintelui Franţei (care a vrut neapărat moneda euro!, pentru asta a dat undă verde „revoluţiei române”) a oprit demantelarea totală a României.

 50. 52 Doru Coarna noiembrie 22, 2011 la 8:35 pm

  Eu asteptam dezagregarea pdl-ului, dar…?

  Adica iti ratez campania lui Geoana la Timisoara si la Vantu, apoi slabind motoarele si vigilenta si eventual contestand de forma cu shova, tu pui sistemul sa ma scoata presedinte psd, eu ti-l matzez iar, definitiv (?), tu, pt ca nu vom lua 51%, ma pui PM peste psd+pdl, si daca eu mai denunt si alianta usl, tu ma faci mostenitor la tron in 2014.

  Pe cat punem pariu? Nu ca asta-i viitorul, ci ati creat un pervers de la care, in 2014, si Basescu va lua notite… daca vrea sa scape de procese cu mii de martori (!!!)… se leaga?

 51. 53 blogideologic noiembrie 22, 2011 la 8:58 pm

  Anneli Ute Gabanyi: +Am citit cu atenţie, uneori cu stupefacţie, comentariile la interviul meu şi aş dori să răspund la unele dintre întrebările şi criticile exprimate.1. Nimeni nu a pretins că ceea ce spuneam este o noutate. Selecţia acestei teme dintr-o discuţie mai lungă a aparţinut redactoarei RL./ 2. Am publicat un articol mai lung într-o revistă de specialitate din Germania în octombrie 1989 (Rumäniens Außenhandelspolitik nach der Schuldentilgung – Politica de comerţ exterior a României după plata datoriei, în: Südosteuropa 10/1989, p. 573 – 607). Nu este vina mea că postul de radio Europa Liberă nu a preluat acest material. Eu îmi dădusem demisia de la Institutul de Cercetare al EL la sfârşitul lui 1987 în semn de protest faţă de politica postului…/ 3. Tezele mele despre revoluţia din 1989 referitor la lovitura de stat revoluţionară, la schimbarea elitei naţional-comuniste ceauşiste cu elita pro-sovietică gorbaciovistă au fost, enunţate în public, din chiar momentul izbucnirii ei, au fost multă vreme aprig combătute, uneori mai sunt şi astăzi./ 4. Prin cele enunţate nu am dorit să mă refer la relaţiile actuale ale României cu FMI.+ Acesta a fost comentariul numărul 23 de la http://www.romanialibera.ro/index.php?section=articol&screen=index&id=245463&page=1&order=0&redactie=0&main_pic=0

 52. 54 Mihnea Georgescu noiembrie 22, 2011 la 9:30 pm

  V-aţi scăpat de Prostănac! Felicitări!

 53. 55 LePrince noiembrie 22, 2011 la 9:53 pm

  @Theodora

  Eu sunt de parere ca PSD-ul este foarte buclat. Chiar carliontat as spune. Dar sunt curios: care bucla s-a inchis? Crezi ca era bucla de pe frunte, sau una de la ceafa? Sau pur si simplu crezi ca PSD-ul s-a tuns?
  Whatever, „panseul” tau metaforico-hiperbolizant este de o profunzime inspaimantatoare. Ma bucur insa ca recunosti prin aceasta concluzie definitiva, prin trasarea acestei linii finale, ca tu de fapt l-ai votat pe Basescu. Nu stiu de ce, dar intotdeauna am banuit asta.

 54. 56 Fragmentarium Politic noiembrie 22, 2011 la 10:12 pm

  Neindoielnic, prin excluderea lui Mircea Geoana PSD a castigat, eliberandu-se de un veleitar si un perdant de profesie, care a tras intotdeauna partidul in jos, ca o piatra de moara. Izbucnirea resentimentara, de dupa excludere, prin care a impartit acuze si insulte in stanga si-n dreapta, numai pentru el nu, este tipica unui aventurier frustrat. Toti liderii social-democrati, sunt vinovati pentru ceea ce i se intampla, si din trecut si din prezent, numai el nu are nicio greseala! Ion Iliescu, cu indelungata-i experienta de viata si politica, nu s-a inselat, cand l-a caracterizat printr-un singur cuvant: “Prostanacul”! (doar concilianta cu care l-a tratat si speranta ca va evolua i-au jucat feste, pentru ca oamenii fara caracter nu se indreapta). Imi pare rau sa o spun, dar tot umbland hai-hui prin lume Geoana ne-a cam uitat vorbele… Si tare mi-e teama ca daca va ramane la sefia Senatului, asa cum i-a scapat lui Sebastian Lazaroiu, omu’ lui Basescu, se va adeveri ceea ce este cel mai rau pentru PSD…

 55. 57 analist noiembrie 23, 2011 la 1:07 am

  @nastase
  Privind cele intamplate astazi, nu pot sa nu-mi aduc aminte urmatoarele; la primul congres dupa alegerile din 2004, dv v-ati retras, lasand locul domnului Ion Iliescu. La urmatorul congres, aranjat de Geona pana la ultimul vot, dv nu ati fost lasat sa exprimati un punct de vedere mai serios, nici macar contracandidatul Oprescu nereusind asta. (i-am admirat atunci puterea de caracter! ), la ultimul v-ati retras, fiind, poate, convins ca aranjamentele de culise ale lui Geona vor avea castig de cauza. Imi cer scuze ca sunt asa de sincer, dar mi-as dori sa va vad si pe dv. candidand la urmatorul congres. Asa cum v-am avertizat inca de luna trecuta timpul s-ar putea sa nu mai aibe rabdare cu PSD, iar coborarea in sondaje nici macar noi nu o mai putem opri.
  Regards,
  analist

 56. 58 Karakas noiembrie 23, 2011 la 1:14 am

  Referitor la remarca proaspatului exclus „Adio tovarasi…”, asta imi confirma ca MG e mai ranchiunos decit cei pe care ii condamna. In primul rind, referitor la forma si substanta apelativului „tovaras”, cred ca nu e nimic negativ in a fi un „tovaras” in orice partid, de stinga sau de dreapta, in sensul ca esti un bun camarad, un om pe care te poti bizui. Parca se spune despre sot/sotie ca este „tovaras/tovarasa de viata”, despre drumet se spune ca e „tovaras de drum”. Intre un „prieten” cu „darul” tradarii, si un „tovaras” de nadejde, as alege oricind pe ultimul.

  Cred ca MG a fost in rolul principal al unei scenete politice complicate, care sa duca PSD spre periferia politicii. Supararea lui e ca isi da seama ca nu o sa mai aiba acces la pupitru, si nu va fi doar supararea lui, ci si a celor care il telecomandau. Vom afla acum cine ii sunt adevaratii aliati si cine i-au aranjat proptelele. Dar, posibil ca si cei care l-au sprijinit sa nu il mai sprijine, asa ca poate se gindeste la vreo alta cariera.

  In final, supararea mare a opozitiei si a proptelelor este ca un PSD/USL fara MG va fi mai unit si mai periculos la alageri.

 57. 59 blogideologic noiembrie 23, 2011 la 7:19 am

  Există realmente în România un curent Bela-Kunist de sorginte cominternistă. Şi nu-i unicul curent anti- românesc cominternist. După 22 decembrie 1989, acest curent anti- românesc cominternist a dat un prim ministru României ! De fapt, primul guvern „emanaţie a revoluţiei” era format integral din personaje aparţinând acestui curent cominternist, familiile lor au instalat în 1946 comunismul în România. Oricât de ciudat ar părea, acest curent cominternist a fost sprijinit pro-activ de Nicolae Ceauşescu. Pentru că toţi membrii primului guvern îşi făcuseră studiile în Occident, însă pe banii statului comunist român, şi absolut cu toate aprobările date de Elena şi Nicolae Ceauşescu! Tovarăşa credea orbeşte în mitul ei de „savant de renume mondial” construit de Occidentul extrem de venal. Mitul de „savant de renume mondial” era forjat de fapt integral de interesele capitaliştilor din industria de sinteze, o industrie bazată masiv pe chimie. Instalaţiile noi, vândute fără licitaţie de aceştia pe piaţa factorilor de producţie, erau excesiv de scumpe. Din partea securităţii române, Ion Mihai Pacepa era organizatorul acestui proces de cumpărare. Să nu-mi spuneţi că n-avea parte de comisioane, corupţia în România comunistă a început cu el. Dar el era eficient anti- românesc. Le transmitea venalilor dorinţa infantilă a tovarăşei Elena Ceauşescu. Cu o firimitură din fluxul de bani primiţi din România, aceşti venali capitalişti de pe piaţa factorilor de producţie pentru industria de sinteze chimice organizau turneele tovarăşei pe la universităţi prestigioase. Se găseau acolo universitari, unii chiar Nobelizaţi!, care pentru ceva bani mărunţi erau dispuşi să laude ditirambic lucrările tovarăşei. Însă noua industrie de sinteze chimice era în realitate foarte puţin creatoare de noi locuri de muncă în România. Se intrase astfel într-un vicios cerc infernal. Forţa de muncă nouă era luată forţat din cel mai vechi sector economic al României. Dosoftei (1624—1693) şi Miron Costin (1633 – 1691) vorbeau despre el. Însă economia agrariană răzeşească este în realitate mult mai veche, ea se baza pe invenţia plugului cu bârsă şi cormană. Împăratul Mavrichie (care a trăit în intervalul 539 – 602 şi a domnit în Romania începând cu anul 582) descre indirect acest tip de economie în Strateghikon. Iar atunci când ideologii burghezo-moşierimii declarau că „România este o ţară eminamente agrară”, ei aveau în vedere în primul rând acest tip de economie agrariană răzeşească. Comuniştii au atacat prioritar economia aceasta productivă, bazată pe principiul „Omul sfinţeşte locul”. Toată metodologia comunistă pentru distrugerea acestei economii chiabureşti foarte eficiente (însă ea nu era economia practicată de „arendaşul român” care, cel mai adesea, era în realitate „supus austriac” ce nu plătea impozite, vezi cazul Fischerland pe care îl releva doctrinarul român Constantin Stere) fusese pusă la punct de ideologi bolşevici recrutaţi din vechiul curent Bela-Kunist din Transilvania. Fiul de chiabur Nicolae Ceauşescu a trădat atunci când s-a raliat după 23 august 1944 acestui curent. Incredibil, dar adevărat!, tînărul comunist Nicolae Ceauşescu îl ataca pe generalul român Constantin Sănătescu (1885 — 1947) aproape în aceeaşi termeni ca şi bolşevicii alogeni de extracţie cominternist- Bela-Kunistă. „Ar fi cazul sa incetati cu aruncatul kkt-ului in ograda ungurilor”, spune comentatorul numărul 27 de la http://www.romanialibera.ro/index.php?section=articol&screen=index&id=245463&page=1&order=0&redactie=0&main_pic=0 . Dar tocmai ideologii extremişti ai maghiarizării au creat Kakania (termen inventat de scriitorul Robert Musil) după Compromisul/Ausgleich din anul 1867. Aceiaşi ideologi extremişti ai maghiarizării controlau de facto jocurile politicianiste mizerabile practicate în Parlamentul popoarelor din Transleithania, un parlament instalat la Buda, reamintesc. Ca şi în parlamentul de acum aflat la Bucureşti, ideologii extremişti ai maghiarizării controlau orientarea prioritară a fluxurilor de bani colectaţi din impozite. Căci să nu uităm, o parte din datoria suverană imensă a României de acum a fost creată şi de fluxurile de bani pompate de statul român în judeţele Harghita şi Covasna! În Spania prezentului, cel puţin se admite foarte sincer că parte din datoria suverană a ţării a fost creată de fluxurile de bani pompate de la Madrid către regiunile autonome ale Spaniei. La noi se tace suspect în privinţa revelării şi evidenţierii acestui fenomen economic distrugător. Tăcerea este prezentă pe tot eşichierul politic, şi la Putere, şi în Opoziţie. Apoi, de ce nu vrem să recunoaştem că tocmai politicienii maghiari din România au fost cei mai activi în distrugerea bazelor economice ale unor regiuni întregi după anul 1989, şi vorbesc eu aici în mod expres despre judeţele Harghita şi Covasna.

 58. 60 ORĂŞAN IOAN noiembrie 23, 2011 la 7:31 am

  Pe tot parcursul cazului Geoană am avut impresia că acesta a făcut toate eforturile ca să fie dat afară din partid și după cum se vede chiar a reușit.

 59. 61 ORĂŞAN IOAN noiembrie 23, 2011 la 7:35 am

  Ieri pensionarii și-au manifestat nemulțumirile la București,era de preferat ca parlamentari ai opoziției să se fi aflat în mijlocul lor,pentru a fi solidari cu ei.

 60. 62 Doru Coarna noiembrie 23, 2011 la 7:44 am

  @ F. Politic,

  adica tu crezi ca acum, cand psd s-a debalastat de perdantul Geoana, va izbucni in sus ca o racheta, intr-un sir infinit de victorii? Eu cred ca va ajunge la disolutie intr-un final, e prea aleatoriu, la un moment dat insusi liderii se vor intreba la ce le foloseste acest partid, in afara de un loc ca rezerva pe scena politica, vesnic in opozitie, fara castiguri ori viitor, in afara imunitatii pt cativa, si asta relativa.

  Imi pare rau, insa in chestii din astea trebuie fie sa iei urma banilor, si nu e cazul, fie sa te intrebi cui foloseste. Raspunsul e ca ii foloseste numai lui Basescu! Pacat si ca el e in tarile arabe, acolo nu se bea, dar merita un paharel vartos pt asa o pleasca venita de la Ponta… Cand se vor trezi pesedistii? Pai cand se vor trezi, nu le va veni sa creada, asa cum nu le-a venit nici in 2009. Parca si-au facut un obicei, la 2-3 ani ei trebuie sa se mire!

  Singurul ce-i poate duce la victorie este dl Nastase, dar s-ar rata ocazia de a se mira toti, cum am spus, periodic. Acum sigur ca asteptam victorii zdrobitoare si rapide, presedintia Senatului si suspendarea dementului, ambele infaptuite de acelasi care acum un an a mai bagat o motiune jurandu-se ca are promisiuni din partea unora din arcul puterii ca vor vota…

  Nu numai dl Nastase se va mira de actualul lider, dar pana la urma si Basescu va regreta.

 61. 63 ZOE, fii barbata ! noiembrie 23, 2011 la 7:51 am

  Geoana jalnica figura, jalnica prestatie si uite asa „Mihaela, dragostea mea”
  a trecut pe tusa !

 62. 64 Aurelio Texanu noiembrie 23, 2011 la 8:02 am

  Dupa cateva zile (vreo doua saptamani) am ajuns sa cred ca undeva intre intervalul 2 noiembrie (cand Ponta a zis ca el nu va repeta greseala de la demiterea lui Nastase) si 7 noiembrie (cand a aparut brusc chestia cu “rocada”) pesedistii au aflat ceva. Ceva ce nu pot spune (!!!) dar nu pot ignora. Ceva care explica toate prostiile facute de Geoana si care (TOATE) l-au ajutat pe Basescu sa castige – mi-am amintit si de chestia cu “platforma Magurele” din campania la Primarie din 2004 (sau il confund cu Diaconescu, ca nu mai stiu), prea a mers Basescu la fix cu o intrebare tampita de fapt.
  Nu cred ca Ponta a pornit brusc un razboi personal cu Geoana, exista un fel de armistitiu dupa suspendarea de anul trecut, se obisnuisera unul cu altul si nu aparuse niciun element nou (dealtfel asta intriga in toata chestia cu suspendarea lui Geoana – pare ca s-a trezit dimineata Ponta cu fata la perna si s-a hotarat sa-l suspende, dar nu cred ca e asta).
  In sfarsit, un alt motiv e acela ca Ponta, sfatuit gresit, a pornit campania asta convins ca exista in acea hotarare a CC secretul care-l poate ajuta sa scape de Geoana fara a pierde sefia Senatului. Iar ulterior n-a fost suficient de destept ca sa accepte ca a gresit (a-ti accepta greseala mi se pare dovada de inteligenta, dar nu toti o vad astfel).
  Astea ar fi cele 3 motive posibile pentru a-mi explica ce s-a intamplat. Sincer, Geoana nici nu merita atata taraboi. Daca intr-adevar a fost coloana a cincea pedelista(basista) in PSD (cel putin atata intelegere si compasiune pentru Geoana din partea PDL ca-n ultimele zile eu n-am vazut nici pentru primarii lor saltati de DNA) va vedea cat de mult il va “rasplati” Basescu daca va ajunge la concluzia ca nu-i e de niciun folos.
  Omul e si de-o vanitate ridicola (chestia cu 5 milioane de voturi, bine spusa, ca si aia cu pierderea a 20% din procente daca pleaca el).
  Singurul lucru pe care-l regret e pierderea sefiei Senatului. Un “agent acoperit” care sa tradeze “cu fereala” era mai bun decat un pedelist care sa n-aiba astfel de scrupule. Dar asta e!

 63. 65 blogideologic noiembrie 23, 2011 la 8:04 am

  Scriam pe alt fir de blog în 22 noiembrie : @ Victor V. Ţi-am pus de două ori o întrebare legată de Place, recte de loc de acces pentru informare, despre “marfă”, evident!, la firma ta. Consideră acum că pun exact aceeaşi întrebare. Iar @ Victor V. răspundea : „Până în 2007: România, după 2007: EU. Puteai să deduci și singur din conversațiile anterioare. Încă o dată, te rog nu-mi mai adresa întrebări. Nu îți voi mai răspunde.” Dar, @ Victor V., nu-i vorba despre aria geografică largă, ci despre locul (fie în spaţiul real, fie spaţiul virtual) unde poate fi accesată firma ta. Pricepi ? Coordonatele foarte exacte ale locului firmei tale. Şi mai spuneai pe firul acela : „@ Adrian Năstase / Zău că nu înțeleg de ce credeți că sărăcia poate fi eradicată prin lege.” Dar nu-i câtuşi de puţin vorba despre „eradicarea sărăciei prin lege”, @ Victor V., ci despre principii de economie normativă enunţate (şi este exact ceea ce a făcut domnul Adrian Năstase în postarea sa) şi apoi aplicate în cadrul politicii macroeconomice a partidului care ajunge la putere în acel stat. Este vorba, fireşte, despre accesul la putere în stat prin mijloace complet democratice. Însă mult mai bine a fost poate surprinsă importanţa acestei teme de către domnul Ion Iliescu. Domnia sa îl citea în anul 1990 extrem de atent pe economistul John Kenneth Galbraith. Care, şi admit că poate era absolut întâmplător, aborda normativ economia politică oarecum în congruenţă cu abordarea pozitivă a economistului şi matematicianului român Nicolae Georgescu-Roegen. Dacă Roegen vorbeşte în modelarea sa termodinamică a economiei politice despre necesitatea descreşterii pentru supravieţuirea lumii şi despre un proces managerial dirijat către menţinearea creşterii de entropie la valoarea minimă, John Kenneth Galbraith spunea : „Ritmurile de creştere importante ţin de o epocă revolută […] În consecinţă, ar fi necesar ca preocupările faţă de redistribuirea veniturilor şi faţă de justiţia socială să redevină un element important al agendelor politice” http://www.lemonde.fr/idees/article/2011/11/21/introduction-a-john-kenneth-galbraith-de-stephanie-laguerodie_1606858_3232.html

 64. 66 Vasile, noiembrie 23, 2011 la 9:01 am

  Fragmentarium Politic , mai mult decit spumos arata o stare de fapt a politicului nostru mai de graba veleitari de profesie decit politician real.

  Din pacate sa nu fie o victorie a la Pirrus, in care celalalt veleitar Ponta alaturi de alti veleitari dupa ce in alegeri la purtat pe Geoana din victorie in victorie acum isi vor continua seria victoriasa de infrangeri la un alt nivel antrenind total nu numai dezastrul unui partid supraincarcat cu veleitari ci si o natie nevinovata ca un leader prost a ales intr-un moment nepotrivit sa-si spele lenjeria intima intre-un moment nepotrivit.

  Cea ce a facut Ponta este condamnabil, nici chiar Basescu nu putea sa-l intreaca, ma intreb totusi Ponta este pina la urma inconjurat de neaveniti care pun de fiecare data orgoliile proprii si rafuielile personale mai presus decit interesele generale?

 65. 67 Maximmouse noiembrie 23, 2011 la 10:18 am

  @Fratilooor!

  Stimate instalatorul, am inteles exact gluma dvs., dar, nu ma condamnati, am prins un culoar sa il asigur inca o data pe stimata noastra gazda sa nu isi faca probleme ca vom racai usile dupa alegeri, vezi?

  Scenariul cu mutatul pe blogurile opozitiei viitoare, este putin fantastic…cred ca la targusor, sau periprava nu le da acces la net, si acuma chiar sa facem trafic la mirceatoader de exemplu…ESTE SUB DEMNITATEA oricarui bloger respectabil.

  dragi prieteni, cred , totusi ca vom fi, daca suntem sanatosi,tot aici in vizita la dl. Nastase…dar vom fi catze….:) 🙂 🙂

 66. 68 Maximmouse noiembrie 23, 2011 la 10:20 am

  @angela!

  Angel dear, bine, nu ai inteles asta, dar daca am si eu 2 procese…ma ajuti? 🙂 🙂 🙂

 67. 69 blogideologic noiembrie 23, 2011 la 11:05 am

  Aşa pun problema antreprenorii români autentici : „Plătim taxe foarte mari, dar rezultatul e zero. Nu avem infrastructură, sănătate şi învăţământ! Unde se duc banii?” http://www.gandul.info/financiar/buget-2012-antreprenorii-romani-platim-taxe-foarte-mari-dar-rezultatul-e-zero-nu-avem-infrastructura-sanatate-si-invatamant-unde-se-duc-banii-8998403 Observaţi că niciunul dintre antreprenorii români autentici nu îi atacă pe pensionari.

 68. 70 centru noiembrie 23, 2011 la 6:48 pm

  Blocideologic , am un consatean numit Merca , impuscat mortal pe la 2 dupa masa in 21 decembrie 1989 in fata Hotelului Continental din Cluj de trupetii de la Floresti condusi de capitanul Dando Carp . Merca era un om simplu , un muncitor . Se pare ca ar fi spus doar ” ce faceti voi , trageti in poporul vostru ? ” . Sunt chiar fotografii cu bravii cu casca din centrul Clujului , agitati si tinand armele in pozitie de tragere spre populatie . Am avut chiar o colega de facultate , bucuresteanca , arestata in noaptea 21-22 de Securitate la Romana – mi-a spus ca pe baietii arestati i-au batut mar … Sa nu vorbesc de ce stim toti din presa , de cei 40 de asasinati din Timisoara trimisi la Bucuresti pentru incinerare , in secret ( chipurile periculosi KGB-isti , intr-un jurnal am vazut-o pe mama unuia dintre ei , femeie simpla cu naframa , smulgandu-si parul de durere ), de mama timisoreanca iesita in 17 sa-si caute copiii , impuscata de racani ( probabil inainte sa arda in TAB-uri , aveti cunostinta de vreun MAN sau MI ucis de timisoreni in 16-17 , eu nu ) si ascunsa moarta in casa de familie ?
  Ceausescu era detestat de moarte in anii 1980 de intreaga Romanie . Eu aveam colegi de clasa , pusti de 15 ani , care , indignati de netransmiterea meciurilor de cupe europene ale echipelor romanesti spuneau cu voce tare ” cat il mai suportam pe asta , sa vina dracului rusii sa-l dea jos ” – daca Ceausescu avea o minima sustinere populara nici un milion de agenti KGB sau ai Secu maghiare , plus ai Mossad in plus , nu puteau determina imensa miscare populara din decembrie 1989 …

 69. 71 Victor V. noiembrie 23, 2011 la 11:29 pm

  @ blogideologic

  Ești bun de consultant! Deși nu ți-a cerut nimeni „ajutorul”, te-ai repezit să dai sfaturi. La gargară ești bun, inutil ești, mai rămânea să-mi demonstrezi că ești și nepriceput.

  După cum îți spuneam, înainte de 2007, clienții erau doar companii românești, iar după 2007 sunt multinaționale europene, care ne „accesează” în țările unde au prezență locală.

  PS: Uite și bancul:
  Un tip citadin cu față de intelectual, cam trecut, dar în forma și bine echipat, merge pe o potecă de munte. La un moment dat, întalnește un cioban (genul proptit în ghioagă), cu o turmă serioasă răspândită în jur. Tipul se oprește, scruteaza analitic peisajul și apoi îl întreabă pe cioban: “Bade, ale matale-s oile?” “Da”, zice omul. “Aha. Îmi dai și mie o oaie dacă-ți spun cât de mare-i turma?” Baciul, zâmbind a râde, zice “cum sa nu”. “Treisutepatruj’doua” vine raspunsul instantaneu. “No, bun”, zice oierul, “alege-ți ce oaie vrei”. Turistul înhață repede un ‘item’ și dă să plece. “Apăi, stai numa’ o târa”, îl oprește ciobanul. “Daca-ți zic ce meserie ai, îmi dai animalul inapoi?” Citadinul, neîncrezător: “Păi… da.”, zicându-și în sinea lui “s-o văd și p-asta”. “Ești consultant”. “Extraordinar!… Așa e. Uite oaia înapoi. Da’ zi-mi și mie de unde ai știut”. Baciul, calm: “Păi… ai venit fără să te cheme nimeni. Ai și cerut ceva înainte să faci v’o treaba. Mi-ai zis un lucru pe care-l știam. Și nici nu te pricepi la biznisu’ meu, că era să pleci cu câinele”

 70. 72 blogideologic noiembrie 24, 2011 la 4:59 am

  @ centru
  Şi Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost împuşcaţi. Dumnezeu să-i ierte pe toţi ! Pe de altă parte, am ascultat un studiu al unui institut londonez pe tema aceasta (transmis de BBC World Service). A fost conspiraţie, conspiraţie, conspiraţie … Sigur că Nicolae Ceausescu nu fost un Vodă protejat de moşneni şi răzeşi. Dar asta nu din vina lui. Pentru că economia agrariană chiaburească fusese demantelată sistematic după un plan elaborat de Alexandru Moghioroş. Şi a fost implementat în toată România de echipele lui de activişti mineri recrutaţi mai ales din judeţul Hunedoara. Noi nu am vorbit prea mult despre ilegaliştii Bela-Kunişti din mediul transilvan (într-un roman publicat înainte de 1989, Mihai Sin vorbea vag despre ei, însă mărturisea sincer că nu avea curajul să spună mai multe!). Iar Nicolae Ceauşescu nu putea să revină la vechiul sistem agrarian, deoarece Banca Mondială îi dădea în mod expres fonduri pentru menţinerea marilor ferme agricole. Exporturile masive de produse agro-alimentare erau metodă de contabilizare a fluxurilor la scară macroeconomică. Banca Mondială le cerea, pentru că vroia să verifice în permanenţă PIB-ul României ! Iar PIB-ul, ştim cu toţii, este un indicator macroeconomic total insensibil la durere …

 71. 73 blogideologic noiembrie 24, 2011 la 8:35 am

  @ Victor V.
  Cu aria aria geografică largă te situai deja pe teritoriul nedefinitului. Am cerut să divulgi locul, fie în spaţiul real, fie în spaţiul virtual, unde poate fi accesată firma ta. Pricepi ? Coordonatele foarte exacte ale locului firmei tale. Şi iar te-ai situat pe teritoriul incertitudinii prin răspunsul tău în mod premeditat foarte vag : +După cum îți spuneam, înainte de 2007, clienții erau doar companii românești, iar după 2007 sunt multinaționale europene, care ne “accesează” în țările unde au prezență locală.+ Dar nu mă interesează clienţii necunoscutei tale afaceri. Erai totuşi suspect de prompt în a cere întâlnire la o cafea unei persoane care îţi critica opiniile şi avea defectul major că primea salariu de la stat. Deci eşti foarte eficient în identificarea altora şi în actul, absolut mizerabil, al delaţiunii. Repet : Care-i firma ta, unde este înregistrată, şi cât impozit plăteşti ? Te rog să iei lucrurile în serios.

 72. 74 Victor V. noiembrie 24, 2011 la 3:56 pm

  @ rozătorul ideologic

  Tu pricepi că nu am de ce să-ți „divulg” nimic? Ești un inutil, sâcâitor și obositor.

  Și cărui „bugetar” i-am sugerat eu întâlnire la cafea? Dacă te referi la „aceeași”, era un răspuns politicos (dar sincer interesat) la acest comentariu:

  https://nastase.wordpress.com/2011/10/31/realitatea-tv-ora-20-00-6/#comment-143731

  care se termina cu: „[…] sunt aspecte pe care le putem dezbate… (si la o cafea, acolo unde intuiesc faptul ca am mai baut cateva sau ma insel?)”

  Spre deosebire de discuțiile lipsite de sens cu tine, discuțiile cu „aceeași” au fost o reală plăcere, mai ales că aveam puncte de vedere diferite.

 73. 75 blogideologic noiembrie 24, 2011 la 4:48 pm

  @ Victor V.
  Am spus în mod clar că eşti un om din serviciile de informaţii care foloseşte masca de „om de afaceri” ca acoperire. Sigur, aveţi dreptul printr-o lege votată de parlament. Dar eram curios să văd aspectul P(place) al firmei tale. Pentru că orice firmă autentică face şi marketing autentic ! Fără acest aspect, la firma ta rămâne doar aspectul „dubios”. Te întrebasem anterior despre „modelul economic” al firmei tale. A fost o tăcere totală. Sau nu, a fost şi atunci tot un val de jigniri pentru că pun întrebări supărătoare. Cred că nu înţelegi cele două sensuri fundamentale din noţiunea franceză de „commerce”.

 74. 76 Victor V. noiembrie 24, 2011 la 7:35 pm

  @ blogi

  Nea Titi, de ce ți-aș răspunde la șirul de întrebări inutile? Ce am de câștigat din discuția (stupidă) cu tine. Nu îmi ești de folos la nimic și nici nu îmi ești simpatic. Îmi pare rău pentru duritatea exprimării, dar devii agasant cu aceleași veșnice tâmpenii.

  Om din servicii, care militează pentru reducerea taxelor și reducerea rolului statului. Măcar realizezi absurditatea acuzației?


 1. 1 Intalnire, in 2004, cu Mariano Rajoy – noul premier spaniol | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe noiembrie 21, 2011 la 5:04 pm
 2. 2 Ce se intampla cu Romania…? « Motanul Incaltat Trackback pe noiembrie 22, 2011 la 1:07 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: