„Sa se faca justitie!” (si recordul meu national…)

Saptamana viitoare am programate, la ICCJ, 5 (cinci) termene LUNI, MARTI, MIERCURI, JOI, VINERI. In cele trei dosare construite la comanda lui Traian Basescu. Cred ca este dreptul meu sa consider ca, in felul acesta, stabilesc un record national absolut. Acest record vine dupa recordul mondial, in curs de omologare – sper – de catre Guinness World Records, pentru procesul penal cu cel mai mare numar de martori din lume (974).

Dintre toate „reformele” perioadei de tranzitie din Romania, reforma justitiei este probabil cea mai ciudata. Pentru a o „depolitiza”, factorul politic intervine la modul cel mai direct. Sigur, nu este vorba doar de ultimii ani, dar ultimii ani au fost cei mai expresivi.

Raman la parerea ca o imbunatatire a sistemului justitiei din Romania presupune, intre altele,

– un numar corespunzator de judecatori integri,  bine pregatiti si bine remunerati;

– conditii logistice si financiare decente de lucru (sedii, sistem informatic etc);

– stabilitate legislativa;

– eliminarea rolului politic al DNA, actionand la comanda si in campanii – cand impotriva vamesilor, cand impotriva fotbalistilor sau a primarilor; eliminarea numirii sefilor parchetelor de catre factorul politic (ministrul justitiei/presedinte), conform angajamentelor luate la intrarea in UE – asa nu am mai discuta acum de un al treilea mandat (ilegal) al lui Morar prin delegare in perioada anului electoral 2012;

In ultimii sapte ani, Traian Basescu, in siajul campaniei electorale prezidentiale din 2004, a atras stigmatul coruptiei asupra Romaniei, explicand la Bruxelles, direct sau prin intermediari, cat de grav este acest flagel in tara noastra. In timp ce el isi cauta argumente pentru a se lupta cu adversarii politici, politizand la maxim sistemul de justitie, inclusiv prin schimbari permanente de magistrati, prin fortarea unor pensionari anticipate intre judecatorii  „ne-ascultatori”, prin diminuarea rolului CSM – caruia ii stabilea in direct conducerea -, din pacate, fenomenul coruptiei   s-a amplificat la niveluri necunoscute, justitia nemaifiind capabila sa joace un rol de descurajare pentru un sistem profund clientelar – incurajat de Basescu pentru a-i asigura resursele financiare necesare realegerii sale din 2009. Acum, sistemul clentelar-mafiot, pastorit de Basescu, sistem ajuns la stadiul de metastaze, nu mai reactioneaza la morfina administrata selectiv de DNA.

Cunoscand aceasta situatie, Basescu  incerca sa manipuleze eventuale decizii  ale Uniunii Europene. Incearca rezolvarea dosarului Schengen in doua etape, martie si iunie 2012, si incetarea MCV-ului, in doua etape – februarie si iunie 2012, pentru a le prezenta ca „succese” ale puterii portocalii la alegerile „comasate” din noiembrie. Acesta este, de altfel, si unul din motivele pentru care alegerile locale nu trebuie sa se desfasoare la termen, in vara! Pentru ca aceste „reusite” sa poata fi mediatizate in pregatirea alegerilor.

Eliminarea MCV-ului  pana la alegeri este deci un obiectiv politic si electoral. El presupune un raport favorabil in februarie. Ce trebuie sa faca, in aceste conditii Traian Basescu? Simplu. Asemanator autorului genezei, el hotaraste: „Sa se faca justitie” si da si un termen – decembrie 2011.  In aceste conditii, s-ar oferi satisfactie controlorilor de  la Bruxelles, neinteresati de ceea ce, in realitate s-a dezvoltat sub aspectul criminalitatii si coruptiei in acesti ani in tara. Se incearca oferirea unui pretext pentru a incheia un capitol umilitor pentru Romania in relatia sa externa, capitol inventat de Monica Macovei, sub controlul lui Basescu. Ar fi si un bonus pentru alegeri.

Bun dar cum sa procedam? Simplu, incalcand toate regulile bunului-simt si toate conditiile de asigurare ale dreptului la aparare. In cazul meu, pentru a se obtine aceste obiective, saptamana viitoare  AM TERMENE DE JUDECATA LUNI, MARTI, MIERCURI, JOI si VINERI in cele trei dosare de la ICCJ.  Spre exemplu, in dosarul „afiselor electorale”, voi avea 3 (TREI) termene saptamana viitoare. Pentru ca nu au fost audiati pana acum decat 525 de martori din cei 974, sunt chemati zilnic 40-50 de martori, in doua etape (dimineata si dupa-amiaza). Va reamintesc, prejudiciul eventual adus de „Trofeul calitatii” Inspectoratul de stat pentru calitatea in constructii a fost stabilit printr-o  expertiza recenta la 3700 de euro (si neimputabili mie). Puteti citi detalii in Jurnalul National din 16 noiembrie  (Dan Constantin, „Trofeul calitatii” pune DNA in ridicol…) S-a decis insa ca trebuie  „administrate” toate probele in acest dosar pana la sfarsitul lui noiembrie. Trebuie sa se faca justitie cu orice pret, chiar cu pretul nrespectarii dreptului la aparare! Cum se poate pregati apararea de pe o zi pe alta? Cum pot avocatii sa se pregateasca pentru aceste termene fara sa aiba incheierile de sedinta? Sau cand sunt depuse vinerea? In plus, ei au si alte angajamente – in alte procese sau ca profesori la diverse universitati?! Cum pot fi audiati, in mod serios, 40-50 de martori pe zi?

Zilele trecute, in dosarul „Zambaccian” – cel cu termopane, bideuri si dusumea din China – a fost depusa o expertiza care demonstreaza ca inregistrarea realizata cu aparatura DNA, efectuata de Octavian Cretu si larg raspandita de DNA in presa, „NU ESTE AUTENTICA’  si are numeroase puncte de neuniformitate. Puteti citi detalii pe http://www.luju.ro, articolul „Se  naruie caramizi din castelul „interceptarilor” DNA. Raportul de expertiza din 7 noiembrie 2011 concluzioneaza ca suporturile optice expertizate in dosarul „Zambaccian” nu sunt originale si prezinta discontinuitati”. Concluziile le trageti singuri…

In cel de-al treilea dosar – si acesta cu termen saptamana viitoare – sunt acuzat ca am dat mita printr-o hotarare de guvern. Pentru ca nu mai aveau spatii la ICCJ, audierile au avut loc, la termenul anterior, undeva intr-un spatiu inchiriat, la Curtea militara de apel, pe langa „Electromecanica”… In acest dosar, nici macar nu am solicitat vreo proba. A fost atat de evident nefondata si neprofesionala acuzatia formulata de DNA.

Sunt acestea „dosare de mare coruptie”? Veti judeca singuri… Sigur, DNA-ul a cautat timp de sapte ani sa dovedeasca acuzatiile pe care mi le-a adus Basescu in campania electorala din 2004: „vagoane cu copii” trimisi pentru adoptii in strainatate,  spaga pentru Bechtel, miliarde in Marea Chinei, „tainuri” pentru primul ministru francez sau cel german, bratarile dacice si multe altele. Din toate, au ramas doar aceste acuzatii penibile si cheltuielile imense pentru a cauta dovezi. Cine le plateste? Dar mai grav cine plateste pentru ca sacrificiile facute, in perioada 2001-2004,  pentru a intra in Uniunea Europeana nu au generat beneficiile inerente din punctul de vedere al finantarilor nerambursabile, distrugand o sansa imensa de modernizare pe care Romania a avut-o in acesti ani daca ar fi avut o conducere inteleapta care sa se ocupe de utilizarea banilor europeni si nu de dezvoltarea unui sistem clientelar si de rafuieli cu oponentii politici?

In final, vreau sa va intreb: credeti ca obiectivul obtinerii unui raport favorabil MCV in februarie justifica incalcarea procedurilor si a dreptului la aparare? Credeti ca scopul electoral al lui Basescu justifica mijloacele folosite?  Ce rost au vizitele bisaptamanale (confirmate) ale lui Daniel Morar la ICCJ? Ce rost au presiunile si intimidarile care duc la pensionari in valuri ale judecatorilor de la ICCJ? Ce rost are batalia pentru un ANUMIT mod de promovare a judecatorilor, care a determinat o asa de mare nemultumire a lui Basescu fata de respingerea legii trimisa de guvern la parlament?

„Sa se faca justitie” si”justitie se facu!” Cred insa ca, in aceste conditii, dispare statul de drept. Statul social a disparut de cateva luni…

66 Responses to “„Sa se faca justitie!” (si recordul meu national…)”


 1. 1 George Ban noiembrie 20, 2011 la 11:46 am

  Domnule Adrian Nastase,

  Eu cred ca IMEDIAT trebuie sa dati in judecata statul roman. Basescu face pe viteazul numai cu cei slabi. Daca te ratoiesti un pic la el, ca orice las, incepe sa scheaune…

 2. 2 Jr noiembrie 20, 2011 la 12:34 pm

  Ş O B O L A N U L N O R O C O S
  Şobolanul de care vă povestesc este un animal disgraţios, miop şi caraghios. Născut cu dezabilităţi, a avut totuşi norocul să nimerească la CAŞCAVALUL unui iubitor de rozătoare.
  Pisica cu ochii albaştrii care asigura securitatea casei, l-a prins la furat pe nefericitul amator de bunătăţi din cămară; cu o singură gheară l-a imobilizat şi în loc să-l expedieze pe lumea cealaltă cum face deobicei, a decis să-l păstreze pentru antrenamente la orele de prins şoareci. Când STĂPÂNUL a observat tratamentul aplicat bietului avorton, s-a gândit să-l promoveze pe un post rămas liber după moartea unui dulău care îşi dorea să devină preşedinte. Pisica din respect pentru şef, l-a lăsat pe şobolan în plata DOMNULUI.
  De la o vreme, însă, şobolanul s-a urşit; se murdărea pe unde apuca şi mâţa era disperată, motiv pentru care din timp în timp îi arăta ghiarele. Miopul cel spurcat şi deşelat turna totul la ŞEF. Şeful îl apăra pentru că debilul animal îşi făcea nevoile în farfuria celui desemnat, fără să se gândească la consecinţe. Văzându-se şef mare, rozătorul a început să se întindă la bunătăţile interzise din cămară; Rezerva de subzistenţă a regnului animal din comunitate. Pisica urmăreşte cu ochii ei albaştrii şi răi, din umbră fraudele şobolanului, conştientă că într-o zi va veni Judecata de Apoi. Vai, mă cutremur când ştiu ce-l aşteaptă fără niciun fel de judecată.
  Asemănarea cu persoane reale este absolut întâmplătoare. Mă credeţi?!

 3. 3 George Serban noiembrie 20, 2011 la 1:08 pm

  Facaturile astea ale „Justitiei basiste”, devenita deja sintagma definitorie, fara legatura cu Justitia, sunt ingrijoratore. Ma ingrijoreaza in aceeasi masura atitudinea mass-media care, cu putine exceptii, musca din tampeniile astea fara responsabilitate si fara sa judece ca, astfel, devin promotori ai mesajelor politice, transmise de Basescu. Acelasi rol il joaca si ipocrizia unor politicieni ai Opozitiei, care considera „facaturile politice” ca fiind exceptiile si nu regula. Asa li se pare ca … da bine. Din pacate este invers. Faptul ca, prin exceptie de la regula, mai exista justitie in Romania, este un lucru bun. Daca nu se va produce, cat mai curand, o schimbare politica, vor disparea si aceste exceptii.

 4. 4 ingineru noiembrie 20, 2011 la 1:55 pm

  @AN

  asta mi sa parut si mie dubios ca aveti zilnic cate o audiere. Nu stiu daca e in concordanta cu legislatia europeana. Am observat ca legislatia europeana e punct de referinta pt a face rau dar nu a si face bine, si legislatia practicata in Europa ofera multe avantaje celui acuzat fata de cea romana. Ce e extrem de mizerabil e ca in Romania inculpatul e o obligat sa faca declaratii, ii vezi batuti etc In Europa exista dreptul de a tace. Chestia cu cooperarea cu justitia este un act samavolnic. Jobul lor e sa dovedeasca fara dubii si asta strict in limitele legii ca cineva e vinovat. Toti am vazut filme americane cu drepturile citite anterior.

  Eu v-as recomanda sa cereti reaudierea martoriilor si sa tot reveniti la martori anteriori. Sa le comparati declaratiile de la dosar si cele din sala sa vedem daca au fost convinsi „prietenos” sa declare acum altceva. Folositi toate trucurile de a intarzia verdictu. Au avut avocatii timp sa ii intrebe pe martori ???????????????????????
  Pentru ca arestarea lui Apostu si anchetarea lui Scripcaru pregatesc poate si drumul pentru un dosar mai baban …

 5. 5 Rangă noiembrie 20, 2011 la 1:57 pm

  UŞURARE

  Îl urăsc de moarte pe Jon* care mi-a mâncat 7 ani din viaţă, dar îngerul păzitor mă apără de păcat chiar şi în Postul Mare al Crăciunului.
  Numai că astă-noapte fiind martor la procesul public al lui Jon* am fost invitat de Jude să execut sentinţa cu un automat căzut dintr-o maşină spp mai acum ceva ani în Piaţa Universităţii. Nu am şovăit şi am tras, în uralele mulţimii… când o voce protectoare de lângă mine m-a dojenit :
  – Dragule, te rog să nu mai mănânci fasole la masa de seară înainte de culcare !
  PS : Domnule AN, daţi-l pe mâna mea pe cel care vă supără !

 6. 6 viban noiembrie 20, 2011 la 1:59 pm

  Statul de drept a dispărut odată cu alegerile câştigate de actualul regim , prin fraudarea rezultatelor, fenomen asimilat cu nepăsare şi consternare de către cei ce au fost grav prejudiciaţi iar dumneavoastră nu aţi declanşat anchete prin care să clarificaţi numărul real de voturi „importat” din străinătate ; au fost vehiculate temeri în legătură cu prezenţa la urne la unele ambasade şi consulate. Aţi verificat autenticitatea lor ? Consecinţele nu le suportaţi singur, le suportă un popor întreg, „pus la zid” de către propriul preşedinte. Eram – şi sunt un om de stânga – dar faptul că România a intrat în declin este imputabil instituţiilor Statului de drept care nu s-au implicat în acest rapt. Vă întreb : Vor afla vreodată românii câţi dintre ei au votat în afara ţării şi unde ? De aici a început decridibilizarea PSD şi a Statului Social care nu a ştiut să-şi consolideze stabilitatea şi creşterea economico-socială.
  Un alt pericol paşte acum opoziţia : deschiderea consecutivă a două fronturi : unul împotriva ei însăşi prin eliminarea lui Mircea Geoană şi altul privind suspendarea Preşedintelui Băsescu. Fără motivaţii solide şi obiective (primul chiar nejustificat) există pericolul unui eşec dublu. Cine câştigă?
  În timpul acesta „baza piramidei” PSD s-a perimat prin nonimplicarea structurilor teritoriale iar populaţia este debusolată şi o stare de lehamite se generalizează. Suntem în plin proces entropic iar noi suferim. Am zis „noi” pentru că eu sunt ţăranul fără ţară, agricultorul fără mijloace de muncă şi capital, pensionarul damnat pentru că are „neruşinarea să trăiască” , PSD-istul fără partid. Nu-i „Ţara lui Andrei” e „Ţara lui Neica Nimeni”.
  Am constatat şi lipsa dumneavoastră de reacţie la mesajele anterioare şi nici acum nu aştept ceva. De fapt, noi nu mai aşteptăm nimic.
  Vă doresc succes în abordarea propriilor dosare în justiţie-

 7. 7 Mihai ANDREI noiembrie 20, 2011 la 2:04 pm

  @ Adrian Năstase
  Îmi aduc aminte de o caricatură genială a lui Ion Barbu din perioada în care PD şi PNL erau împreună la guvernare: Băsescu, înveştmântat cu o togă romană, declama imperial: „Fiat Justitia, pereat P.N.L. !”

 8. 8 ion adrian noiembrie 20, 2011 la 2:06 pm

  Cum poti avea doua termene deja fixate intrun acelasi dosar? 🙂

 9. 9 centru noiembrie 20, 2011 la 2:11 pm

  Nu cred ca-i vor face rau lui Adrian Nastase . Ar fi facut-o in 2005 – 2007 , in plina isterie si dupa amenintarile deschise ale lui Basescu ” Adriane , nici nu stii cat de mic esti ” . Toti intelegem ca excesele din 2002 – 2004 ( fregatele britanice la mana a doua , Bechtel-ul lui Cheney fara licitatie , vanzarea la austrieci a perlelor BCR si Petrom , a Napolactului profitabil la olandezi etc ) au fost facute in interes national , pentru a imbuna Occidentul care ne putea rade atunci ( ca si acum ) cu un reportaj de 5 minute facut la comanda cu cersetori sau handicapati si pentru a inainta spre UE , obiectiv imens , comparabil cu Unirea din 1918 .Pana una alta , Basescu si-i baga pe ai lui la puscarie si asta este de admirat , nu cunosc alt exemplu la noi dupa 1990 . Personalitatile politice inchise dupa 1990 raman sinistrul Cozma , caz unic in Europa ( azi liber ca un pitigoi sa debiteze tampenii la antene ) si Victor Stanculescu , urmarit si rapus de Securitatea care nu l-a iertat pentru decembrie 1989 …

 10. 10 Bibliotecaru noiembrie 20, 2011 la 4:15 pm

  😀
  Încep să cred că fără „procesele lui Năstase” ieşeam de mult din criză. Păi statul cheltuieşte cu aceste procese cât pentru o comună… sau un orăşel.

 11. 11 Angela noiembrie 20, 2011 la 4:33 pm

  rog nr dosare , instanta , capete de acuzare

 12. 12 blogideologic noiembrie 20, 2011 la 4:34 pm

  @ centru spune : „Victor Stănculescu , urmărit şi răpus de Securitatea care nu l-a iertat pentru decembrie 1989 …”
  Ei, hai să nu exagerăm cu sanctificarea trădătorului general duplicitar Victor Stănculescu. El şi-a împuşcat propriul camarad, pe generalul Vasile Milea. Or, aşa ceva nu se face. Vasile Milea era aidoma unui legionar roman. Şi nici măcar nu a fost împuşcat de un legionar fârşirot! Aceia păstrau încă vie tradiţia luptelor intestine latine.

 13. 13 blogideologic noiembrie 20, 2011 la 5:01 pm

  Am mai scris aici pe blog că Banca Europeană Centrală are un singur obiectiv principal, anume ţinerea inflaţiei sub control, pe când Fed are două obiective principale, al doilea obiectiv fiind crearea de locuri de muncă. Văd că un tovarăş european de idei confirmă spusele mele : „Banca Centrală Europeană (BCE) va ajuta ţările vulnerabile financiar din zona euro atât timp cât nu va fi pus în pericol principalul obiectiv al instituţiei, acela de a preveni inflaţia…” http://www.zf.ro/business-international/bce-pusa-sa-aleaga-intre-sustinerea-tarilor-aflate-in-impas-si-pastrarea-inflatiei-sub-control-8992353

 14. 14 Argusdre noiembrie 20, 2011 la 5:02 pm

  Slugoiul de Daniel Morar ar trebui sa gandeasca ca nu mai e mult si va da socoteala exact in fata legii pe care zice ca o apara dar in realitate isi bater joc…

 15. 15 Angela noiembrie 20, 2011 la 5:08 pm

  @blogideologic

  Lasa-l pe Milea in pace ca nu stii ce vorbesti

 16. 16 blogideologic noiembrie 20, 2011 la 5:11 pm

  „Vladimir Voronin: Guvernul Vlad Filat are 16 consilieri membri ai serviciilor secrete din România” http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/vladimir-voronin-guvernul-vlad-filat-are-16-consilieri-membri-ai-serviciilor-secrete-din-romania-245323.html Măi băieţi (cei din servicii aflaţi pe blogul acesta), v-am spus eu că nu ştiţi să lucraţi !

 17. 17 eficientaenerg noiembrie 20, 2011 la 5:57 pm

  Yes-Herr Adrian-de ce nu suntem nemti -corecti? Si nu romani !

 18. 18 dlnimeni noiembrie 20, 2011 la 6:13 pm

  Inteleg ca ar trebui sa va mutati cu locuinta in incinta tribunalului – la fel si avocatii – ceea ce ar putea genera probleme de spatiu locativ. Am citit expertiza in cazul inregistrarilor. Cred ca se cam implineste un deceniu ( de prin 2002 cred) de cind dl Basescu isi construeste cariera si evolutia politica pe „spinarea” dlui Nastase; cam pe atunci cred ca au aparut primele afirmatii despre miliardele din Marea Chinei. E mult prea destul si cred ca e vremea sa se termine. Mai cred ca, asa cum sunt construite mai toate actiunile prezidentiale, motivul care pare a fi principal nu este cel real: motivul real mi se pare frica presedintelui pentru ceea ce ar putea pati dupa ce nu va mai fi presedinte. Sa nu uitam ca actualul presedinte a facut oricum un lucru ireparabil si anume acela ca dl Nastase nu va mai putea fi presedinte tocmai din cauza ca dl Basescu a devenit presedinte.

 19. 19 Adrian B. noiembrie 20, 2011 la 6:39 pm

  Am ajuns ca pe vremea lui Stalin !!! Doar ca acuma nu mai dispari peste noapte fiind apoi gasit intr-un sant ci iti trimit pe cap tot felul de „Institutii” securistice gen DNA , ANAF, ANI , Politia , Politia Locala ,… etc. , apoi te fezandeaza (devii material de presa!) la posturile de stiri , iti regizeaza o mascarada de proces (fiind judecat de niste tineri absolventi de Spiru Haret !!!) si daca nu ai norocul sa faci vreun infarct , iti confisca averea si te arunca intr-o celula pentru tot restul vietii !
  Din pacate asa a ajuns Romania!!! Un stat politienesc in cel mai adevarat sens al cuvantului ! Cum ridica cineva capul sau are pareri diferite de PDL devine automat tinta „institutiilor statului”.
  Si toate acestea din cauza unui om bolnav psihic care profita de ignoranta , lasitatea , frica si saracia acestui popor si a politicienilor lui!
  Sunt foarte dezamagit si de Opozitia din Romania ! Eu personal sunt capabil sa analizez situatia grea in care se afla Opozitia ; ca ea nu are majoritate in Parlament ; ca nu are niciun instrument prin care sa se opuna abuzurilor Puterii ; ca nu are resurse, etc.
  Dar ce anume opreste Opozitia din Romania sa protesteze prin Greva Parlamentara , sa incerce sa scoata oamenii in strada , sa protesteze si sa informeze Parlamentul European si Presedintiile tuturor statelor cu ceea ce se intampla in Romania , ca Romania a devenit o dictatura , sa publice articole in ziarele straine despre ceea ce se intampla cu adevarat , sa faca lobby pe langa grupurile parlamentare socialiste si liberale , etc
  Daca dumneavoastra sunteti supus unor astfel de abuzuri , ganditi-va ce pateste un om obisnuit care nu are notorietatea d-voastra , nu are posibilitatile d-voastra de a se apara si a protesta !

  P.S. Apropo de Guiness Book , mai exista vreo tara in lumea asta unde sa existe atatea procuraturi si politzii paralele ? Incerc sa le enumar pe toate : Procuratura Generala , DNA , DIICOT , Procuratura Militara , ANI , Politia , Politia Locala, etc. , s.a.m.d. Mai lipsesc Politia Modei , Politia Limbii (cica ar exista in Regiunea Quebec) si Politia Spirituala !!!

 20. 20 nastase noiembrie 20, 2011 la 6:56 pm

  ion adrian,
  pentru luna noiembrie, in dosarul cu cei 974 de martori, au fost stabilite 6 (sase) termene inca din luna octombrie. Cum? Asa…

 21. 21 nastase noiembrie 20, 2011 la 7:02 pm

  viban,
  am citit de fiecare data…Reactie? Simt si eu o parte din lucrurile astea. Poate mai acut. Deciziile se iau insa intr-o structura de partid.

 22. 22 Karakas noiembrie 20, 2011 la 7:50 pm

  Cred ca mai toti vrem o justitie corecta, dar si o justitie sociala.

  In Anglia guvernul conservator al lui Cameron face „reforma” serviciilor sociale. Unde sunt bani de taiat? Pai se va taia evident, de la saraci, si vor fi afectati in special familiile si copiii. Ca de bogati nu e voie sa te atingi, asa spune dogma dreptei. Astia bogati toti au cistigat bani muncind din greu, iar hotii de saraci trebuiesc pedepsiti.

  Totusi, diferenta e ca in Anglia 18 biserici, inclusiv un Bishop au semnat scrisori de protest, criticind public asa zisa „reforma”, care e mai degraba un act impotriva propriilor cetateni britanici.

  In Romania, s-a auzit ceva de la Mitrolpolie referitor la „reforma” sociala a lui Basescu? Eu nu am citit nimic, nici o declaratie, nici o miscare de protest a popilor ortodoxi, sau a altor culte. Pai cu asa un popor docil, si cu institutii atit de indiferente, cum sa nu ne indreptam spre dictatura?

  http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-15808922

 23. 23 ion adrian noiembrie 20, 2011 la 8:00 pm

  Am inteles.
  Nu incap fizic toti martorii intr-un singur termen. 🙂
  Dar daca procedura nu limiteaza numarul martorilor se poate ajunge ca un singur proces sa dureze pana la epuizarea celor 7 miliarde de locuitori, cam cum am auzit chiar azi ca se intampla la ICCJ unde se afla pe rol un dosar de 27 de ani !? 🙂

 24. 24 Doru Coarna noiembrie 20, 2011 la 8:06 pm

  Dle Nastase,

  gresiti la modul insistent atunci cand afirmati si reafirmati preocuparea lui Basescu pt distrugerea Dvs. si legatura cu MCV-ul si altele de acest gen. Mai vad si un nr. de creduli ce va tin isonul in acest sens.

  Realitatea e ca asta nu-i opera lui, Basescu habar n-are de capul sau, este doar un simplu mincinos speculativ si atat. Lucrarea denota coerenta, si deci nu-i cazul…

  Pe Dvs. va lucreaza sistemul, stiti care, cel atotprezent si in partidul Dvs., si in Camera, si in Justitie, si la DNA… Cum ati reusit sa vi-i puneti in cap nu stiu dar imi pot imagina: cred ca i-ati pus sa faca ceea ce trebuie si sigur ca asta nu le-a convenit, nu-i putere, nu-i resursa, nu-i protectie la abuzuri, etc….

  Acum, ca ati declarat ca nu vizati nici presedintia si nici conducerea guvernului, au accelerat lichidarea cauzelor din justitie, nu mai reprezentati niciun pericol iar PSD poate fi compromis in continuare nu prin imaginea Dvs ci mult mai vartos, prin colaborarea lui Ponta si a altor cativa, dispusi sa comita greseli in baza unui viitor garantat domestic sistemului…

  Mai amuzant imi pare faptul ca v-a luat 4 ani sa puneti ordine in treburile statului roman si vreo 7-8 ca sa scapati de urmarile de tot felul…

  Sigur ca eu imi doresc sa va vad presedintele Romaniei, ar avea tara asta o ultima sansa la preogres si bunastare, si daca ar depinde de mine ati incepe de maine, dar ar trebui sa incepeti cu proiectia unui viitor mai bun pt fiecare, inclusiv pt sistem, altminteri… Sa fim lucizi, Dle.!

 25. 25 Victor V. noiembrie 20, 2011 la 8:12 pm

  @ Adrian Năstase

  Îmi pare sincer rău pentru șicanele la care sunteți supus. Însă trebuie să existe și soluții pentru aceste aberații. Nu puteți să dați în judecată procuratura pentru abuz în serviciu? Nu există firme de avocatură în România (sau în lume) care să vrea să-și facă un nume din încercarea de a dovedi că procuratura este rău intenționată?

 26. 26 Ghita Bizonu' noiembrie 20, 2011 la 8:18 pm

  In alta ordine de idei …
  Domnule Nastase , dvoastra ca jurist , prof de drept unde ati incadra prestatia prefectului ala de Teleorman care tine sute de cadre didactice neplatite de luni de zile : la abuz sau la neglijenta in serviciu ?!

 27. 27 blogideologic noiembrie 20, 2011 la 8:52 pm

  @ Angela
  Nu l-am vorbit de rău pe Milea, să-i fie ţărâna uşoară !

 28. 28 nic noiembrie 20, 2011 la 9:13 pm

  Daca tot vorbiti de justitie si lege si procesul dvs., parca noul cod penal care permite fixare de termene urgente s-a votat prin asumarea raspunderii. Eu acum ma uit la TV (A3) la un reportaj despre jaful din padurile romanesti, si la oficialitatile care spun ca nu au legi si acolo unde le au nu le pot aplica, sau daca le aplica nu au nici un efect.
  Pentru o lege care sa protejeze padurile din Romania nu pot sa-si asume raspunderea, nu pot sa initieze masuri cu aplicare rapida?
  Dumneavoastra PSD-ul aveti in vedere sa faceti ceva rapid pentru asta?

 29. 29 Virgil Antonov noiembrie 20, 2011 la 9:34 pm

  Domnule Adrian Năstase.
  Am posibilitatea sa contribui la soluționarea cea mai eficienta a cazului din subiect. Pentru prima data aici menționez metoda conceputa de mine în scopul „Sa se facă justiție” unica pe principiul unui program inteligent de calcul (software) cu aplicație in prelucrarea și analiza datelor in scopul soluționării rapide și fără erori a cazurilor civile/penale. Propunerea este inițiata de un inventator-antreprenor Roman stabilit în California din 1979. Sunt autor de invenții în diverse domenii de aplicații si conduc firma personala din 1985 cu preponderență în computer software. Pentru detalii privind contribuția dvs. la acest proiect în proces de aplicare și folosire, va rog contactați-ma la: avtronics@usa.com si telefon (661) 943-2415.
  Cu sinceritate,
  Virgil Antonov – antreprenor
  P.S. Principiul și metoda a fost propusa si admisa de Ministerul de Justiție Roman și înregistrat cu nr. DRA2/5736/03..03.2011

 30. 30 Maximmouse noiembrie 20, 2011 la 10:19 pm

  Stimate Domnule Prim Ministru,

  Este absolut colosala chestia cu recordul absolut de martori la proces…abia astept sa vad.. . !:)

  Ma gandesc, cat va trebui sa scapam justitia de caiafele infiltrate de lumpen puterea porocalie…foarte trist.

 31. 31 Maximmouse noiembrie 20, 2011 la 10:27 pm

  Fratiloooor!

  Ia , atentiune la spanioli….vai de cozonacu’ lor….ppe le trebuie, ppe vor avea!

  dragi prieteni, v-ati lamurit acuma cu ce i-a dat satana pe la nas lui joanna? Pai cu casa din care nu se da dus, aia cu chirie modica , la rapps…ia-n priviti cum o scoate chioru’ la vanzare sa o cumpere „marele diplomat”…ha , ha ce mare diplomat, ma doare capu’…norocul lui a fost ca a avut un prim ministru ” de specialitate” cand a fost in guvern…vai de capu’ lui de carpaci…:(
  nu am sa inteleg niciodata atasamentul asta bolnav pentru case, de preferinta ale altora….ce naiba au astia fratiloor…cati metri patrati iti trebuie ca sa ai impresia ca esti ceva pe lumea asta….?

 32. 32 Maximmouse noiembrie 20, 2011 la 10:39 pm

  @Doru Coarna.

  Si eu as vrea sa-l vad pe domnul Nastase presedinte…dar rolul presedintelui este destul de discret in democratia noastra…numai satana l-a hipertrofiat . Abia stept sa treaca ciuma asta si cu o constitutie modificata sa scapam de cuvintele : Presedintele a dispus, a hotarat, Seful Statului a … eu stiu ce a mai facut sau zis….imi aduce aminte de bancul acela cu ceausescul…deschid televizorul, deschid, frigiderul, deschid, ce mai deschid si apare dracul….

  Asa ca daca dorim o sansa pentru tara…nu presedentia este solutia…

 33. 33 Rangă noiembrie 20, 2011 la 11:18 pm

  DREPTATEA DE LA KILOMETRUL ZERO

  Am capul plin de afaceri de succes. Iată una sugerată de calvarul gazdei : o carte album cu cei 974 de martori, prezentaţi după un tipic pe care nu-l dezvălui ; coperta este o fotografie nud a unui AN viguros legat la ochi, cu balanţa într-o mână, stând cu picioarele pe ţestele decapitate ale lui Jon* şi Daniel din care se scurge sânge spurcat pe o tipsie din tablă ruginită.
  Din banii câştigaţi am să-ţi ridic o statuie AN la kilometrul zero al Bucureştiului, aidoma cu reprezentarea de pe coperta cărţii cu un titlu de invidiat…

 34. 34 ingineru noiembrie 20, 2011 la 11:28 pm

  Apel pentru dreptate

  Emil Constantinescu si Victor Ciorbea sunt liberi dupa ce au distrus un popor. O economie inca functionala au distrus-o dupa ce au ridicat pretul energiei sa o faca neprofitabila. Au vandut totul in bataie de joc.
  Tariceanu a da-to rau in bara cu cu epoca lui a termopanele si multe altele… si e liber
  Traian Basescu si Emil Boc au distrus o Natiune !!! Da au pus drojdia sa conduca si au ridicat mafia la nivel de apostoli ai moralitatii iar la coruptia la nivel de religie.
  Greselile lui Bombonel a nostru sunt mici fata de astia numiti inainte.
  Bai baieti daca va mai luati de el o sa aveti de a face cu mine. Daca voi va credeti smecheri si credeti ca ma puteti speria sa ma chemati la vreun interogatoriu va spun ca ma bucur si chiar va rog.
  Un mare mentor spiritual al regimului Basescu mi-a zis „baiete pune mana pe carte si invata cum functioneaza lumea asta” . Acum stiu cum functioneaza lumea asta mai bine ca el si ei. De aia nu mai imi e frica de niste besinosi din justitie si securitate.
  Bombonel a facut mai mult bine decat rau asa ca lasa-ti labele voastre jegoase de pe el ca altfel aveti de a face cu mine.

 35. 35 Theodora noiembrie 21, 2011 la 12:20 am

  De necrezut … sambata si dumnica sunteti liber?!
  Bine ca se odihnesc si ei in weekend ca altfel … 😦
  Trist!

 36. 36 blogideologic noiembrie 21, 2011 la 3:10 am

  „O cafeluță, o șuetă – Proiect de 500.000 de euro bani europeni pentru combaterea șomajului/Un ONG din Ploiești încurajează fanteziile naive ale șomerilor slab instruiți și fără experiență din regiune, pe bani europeni.” http://www.money.ro/cum-vinzi-iluzii-de-500-000-de-euro-din-bani-europeni_1159141.html Spre deosebire de această tentativă reuşită de fraudă intelectuală, poate că în mediul românesc cu totul scuzabilă, pentru că există şi un ICR recomandat de culturnicii GDS şi sprijinit cu bani de preşedinţia României (adică suportat din bugetul României), nu-i aşa?, iată cum funcţionează un veritabil incubator de start-ups din New York, http://www.nytimes.com/2011/11/20/nyregion/new-york-as-a-tech-hot-spot-is-it-just-a-sci-fi-dream.html?_r=1&hpw (Sunshine Bronx Business Incubator).

 37. 37 blogideologic noiembrie 21, 2011 la 3:51 am

  Am privit ieri pe Antena 3 emisiunea moderată de Radu Tudor la care participa senatorul Titus Corlăţean. Spre surpriza mea, admit aceasta, domnia sa a demontat cu uşurinţă toate acuzaţiile pe care i le aduce preşedintele Traian Băsescu. Însă restatuarea multiplicată a rolului de „preşedinte jucător” în România a fost făcută în acea emisiune de către omul din mass media Bogdan Chireac. Ori de câte ori Titus Corlăţean încerca să aducă discuţia pe terenul culturii percepţiei riscului, singurul tip de cultură care se poate opune cu succes demagogiei politice, intervenea, salvator pentru Traian Băsescu, domnul Bogdan Chireac. De ce oare ? Încep să înţeleg acum că postura asumată de Traian Băsescu, aceea de „preşedinte jucător”, nu ar fi fost posibilă fără sprijinul unor asemenea lucrători din mass media.

 38. 38 blogideologic noiembrie 21, 2011 la 6:22 am

  După câte înţeleg eu studiind documentele internaţionale, manualul de căpătâi după care s-ar conduce procesul de autonomizare în Europa ar fi „Zur Entstehung des modernen Minderheitenschutzes in Europa: Handbuch der europäischen Volksgruppen”. Pentru aplicare expresă la judeţele Harghita şi Covasna, capitolul relevant a fost scris de profesorul Christoph Pan (din regiunea autonomă Trentino-Alto Adige-Südtirol). Dar, pe bune, „cei nouă consilieri ai Partidului Civic Maghiar (PCM) din cadrul CJ Covasna, care şi-au motivat demersul prin dreptul comunităţii locale de a decide asupra viitorului ei, inclusiv în chestiuni ce ţin de reorganizarea administrativ-teritorială” (vezi http://www.romanialibera.ro/actualitate/transilvania/disputa-pentru-autonomia-secuilor-245363.html ) au citit realmente această carte de bază ? Apoi, există o traducere a cărţii şi în limba română ? Atunci când profesorul Christoph Pan a vizitat judeţul Covasna, domnia sa le-a spus foarte clar militanţilor maghiari că „Autonomia nu va fi posibilă fără acordul populaţiei române locale”.

 39. 39 Vasile, noiembrie 21, 2011 la 7:45 am

  Ion Adrian,

  Ma uimiti domnule, ati inceput sa intelegeti ,sau doar mimati ?

 40. 40 catalin pit noiembrie 21, 2011 la 7:49 am

  sunteti o victima cum de altfel toata tara,ne a alungat pe toti din tara piratul o sa ramana sai predice lui udrea si gasca lui de golani care jefuiesc tara,trebuie batut mar la alegeri daca vor mai fi.nu a reusit sa ma alunge din tara ceausescu si a reusit boul asta de pirat bolsevic si dobitoc.mult succes in lupta cu justitia

 41. 41 M.Voicu noiembrie 21, 2011 la 8:02 am

  @centru noiembrie 20, 2011 la 2:11 pm
  Un interes de la care ”Occidentul… ne putea rade atunci (ca şi acum) cu un reportaj de 5 minute fãcut la comandã cu cerşetori sau handicapaţi” numai ”interes naţional” nu poate fi
  Când ziceţi ”ca şi acum” – acu’ ce ne-a mai rãmas sã dãm ?. – cã de acumulat, n’ica ❗
  Comparararea cu Unirea din 1918, e blasfemie.

 42. 42 ZOE, fii barbata ! noiembrie 21, 2011 la 8:16 am

  @Doru Coarna
  Esti mercenar al hoardei portocalii sau doar un admirator de pe mantinela ?! Si într-un caz si în altul, porti ochelai de cal !

 43. 43 ZOE, fii barbata ! noiembrie 21, 2011 la 8:16 am

  Erata
  ochelari

 44. 44 blogideologic noiembrie 21, 2011 la 8:17 am

  Multe urări de sănătate pentru domnul Mircea Cosma! În treacăt fie spus, acum observ că are vârsta mea.

 45. 45 ZOE, fii barbata ! noiembrie 21, 2011 la 8:22 am

  @Angela
  Ma distreaza interventiile tale de fiecare data. Acum ceri nr. dosare, instanta, etc. ca si cum în mâinile tale s-ar afla cheia succesului.
  Hai ca esti simpatica !

 46. 46 contele noiembrie 21, 2011 la 8:32 am

  Cum domnul Adrian Năstase ţine să ne informeze la fiecare victorie a stângii, victorii datorate evidentei superiorităţi a viziunii politice, ţin şi eu să aduc în prim plan o informaţie din Spania:

  „Partidul Popular (aflat în prezent în opoziţie) a obţinut 187 de locuri în Camera inferioară a Parlamentului spaniol, conform rezultatelor parţiale anunţate după numărarea a aproximativ 70 la sută din voturi, informează AFP.
  Partidul Popular pare să fi înregistrat o victorie istorică în scrutinul de duminică, iar socialiştii par să aibă cel mai slab rezultat de până acum.
  Conform rezultatelor parţiale, PP va avea 187 de reprezentanţi în Congresul Deputaţilor (Camera inferioară a Parlamentului), iar Partidul Socialist, 109 ( aflaţi la putere de peste şapte ani). Pentru forţele de dreapta, acesta este cel mai bun rezultat înregistrat de la instaurarea democraţiei în Spania, la jumătatea anilor 1970.
  Victoria conservatorilor era aşteptată într-o ţară grav afectată de criza economică şi de şomaj, actualul Guvern socialist devenind extrem de nepopular după adoptarea măsurilor de austeritate.”

  Cum spuneam mai demult: ce stângă? ce dreaptă? Spune-mi pe ce parte a baricadei erai când a venit criza ( la Putere sau în Opoziţie) şi-am să-ţi spun rezultatul la viitoarele alegeri.
  Sper să nu mi se „demonstreze” acum că guvernul socialist, aflat de 7 ani la guvernare, a decontat politica iresponsabilă a guvernului de dreapta de dinainte.

 47. 48 teostanc noiembrie 21, 2011 la 9:43 am

  Domnule Nastase,

  Sunt convins ca situatia dvs se datoreaza d-lui Basescu; nu pot decat sa va plang si sa ma rog sa nu ajung niciodata pe mana justitiei noastre, bine platita, demna urmasa a celei din RPR si RSR, organ de represiune a dictaturii din acele timpuri. A ramas naravul, s-a schimbat carmaciul.

 48. 49 Iluminatu noiembrie 21, 2011 la 9:44 am

  PERLELE DREPTĂŢII

  – Ce este direptatea, loază ?
  – Direptatea, domnule, este când nu se vede strâmbăciuni pe lung, pe lat, pe-nalt.
  – Şi cum se-ndreaptă acele stâmbăciuni, loază ?
  – Cu alte strâmbăciuni, domnule, dar pe contre…
  – No, meri la forja caracterelor politice…savantule !

 49. 51 Doru Coarna noiembrie 21, 2011 la 10:17 am

  @ zoe,

  habar n-am, tu ce zici?

  Dl Nastase are intotdeauna cate un comisar, uneori o femeie-comisar, care simte asa brusc nevoia, din interior de undeva, sa-i ia apararea, chiar daca nimeni nu formuleaza acuze la adresa sa. O fi asta o protectie gen „lins de mana”, sau un simplu caz de „purtare de tzucal”?

  Ma inoportunezi pt a doua oara, n-am a-ti explica nimic din moment ce nu pricepi, sustine copilul ala pana in panzele albe caci acolo veti ajunge, la pus rufe la uscat… luptele astea intestine aduc sfarsitul, zoe…

 50. 52 teostanc noiembrie 21, 2011 la 10:45 am

  @nastase,

  Cu placere!

 51. 53 sd noiembrie 21, 2011 la 10:48 am

  Acum deja e tarziu ..chiar si cu ..chiar si fara …raul a fost deja facut..si inca nu s-a incheiat.
  Asta pentru ca in 2004 el a promis mai mult.
  Si pentru ca Romania a devenit exact ceea ce s-a promis ..adica pres (covor) organismelor internationale …si teren de oina, capete-n gura ..de jaf … al partidului aflat la guvernare. Balacareala interna nu intereseaza pe nimeni din exterior, atata timp cat nu are ecou si dincolo de granite … iar tara are aspect de comunitate mocirloasa din afara..si o spun cu tristete.
  Nu ne ramane decat sa speram. Atat.

 52. 54 Ghita Bizonu' noiembrie 21, 2011 la 10:49 am

  Apropos dom Nastase nu credeti ca un pic de modestie ar fi indicata macar in acest caz ? De ce va insusiti „meritele” procurorilor? Ca recordul bizar nu este al dvoastra .. ci al lor!!! Si in intocmirea listei de martori ai acuzarii dupa cate stiu dvoastra nu aveti nici un „merit”. Ca aia nu au fost nici macar studentii dvoastra !!(caz in care v-as intreba cum au reusit sa termine!!)

 53. 55 Socrate noiembrie 21, 2011 la 12:19 pm

  @Victor V. * TB are controlul aproape total aupra institutiilor statului care ar putea sa ancheteze cazul AN, caz flagrant politic, si anume Ministerul Justitiei si CSM. De asemenea, are controlul aproape total al mediei ( cu un A3 nu se face primavara ), plus ca mai are priza la Comisia Juridica a MCV, prin sinistra Monica Macovei. Dupa parerea mea, la intern nu se mai poate face nimic sau aproape nimic. Cred ca singura solutie care a mai ramas este sesizarea UE, a comisiilor UE si a PE. Sa ne amintim despre procesul Iuliei Timosenko, in care PE a luat atitudine, e adevarat ca destul de tarziu.
  Nu inteleg de ce europarlamentarii PSD nu au prezentat cazul de politie/justitie politica in plenul PE si la CE, care automat ar fi preluate si de media internationala.
  Nu este voba numai de cazul AN, ci si de alte procese politice si de actiunile de intimidare a judecatorilor de la ICCJ, CSM si CCR.
  De mentionat ca orice hot care incearca sa sparga o casa si care se trezeste in lumina reflectoarelor isi arunca sculele de lucru si o rupe la fuga.

 54. 56 Vasile, noiembrie 21, 2011 la 12:53 pm

  Contele,

  Pai dumneata ce spui o sa curga lapte si miere pe Gran Via din Madrid …sau sangele manifestantilor spanioli?
  Ma gandesc cit de bine o sa le fie basistilor din Spania cind vor fi trimisi la pachet sa-l pupe pe iubitul lor si cu voia dumitale, al nostru conducator.

  Despre spanioli ce sa le spun decit sa le urez „Sa traiti bine!”

  PS.
  Ca o chestie intradevar dl. Nastase ar fi putut aminti ca se mai intoarce roata si in sensul acelor de ceasornic nu numai invers!

 55. 57 Socrate noiembrie 21, 2011 la 1:31 pm

  @contele * Constat ca dvs. jucati tontoroiul de bucurie ca stanga a fost invinsa in Spania. Motivul, asa cum este normal, nu este insa ideologic ci pur economic. Am serioase indoieli ca stanga spaniola este chiar de stanga stanga, avand in vedere ca teoreticienii si lectorii de invatamant politic capitalist au mutat centrul catre capatul din dreapta, si ca stanga si dreapta se gasesc la o distanta epsilon ( asta inseamna ceva foarte mic ) de acest centru deplasat.
  Electoratul in tarile UE este foarte pragmatic, si un partid cu un guvern care aduce crestere economica si bunastare nu cade de la putere. Cu alte cuvinte, nu dau vrabia din mana pentru cioara de pe gard. In Romania, electoratul, vrajit de sirenele de dreapta si/sau portocalii din media, au incalcat de trei ori acest principiu (alegerile din 1996, din 2004 si din 2008 ), cand trei partide cu guverne cu crestere economica. E deja prea mult.
  Cred ca va bucurati degeaba. Electoratului i-a venit mintea la cap, vezi sondajele.

 56. 58 Maximmouse noiembrie 21, 2011 la 2:32 pm

  @contele.

  acuma, cinstit, dupa guvernarea portocalie ..P P E ! Hap, hap!..ti-ai dat seama imediat catre unde se indreapta Spania? Ia’n priveste cum si-a inceput discursul marele popular care s-a aburcat acuma la putere : situatia este , putin spus , dificila….he, he , nu-ti aminteste de nimic?….ma bucur d’avantage ce o sa fie acolo…sigur, primul pas expedierea rapida a romanilor in tara de origine, pentru ca, nu-i asa , ne ocupa locurile de munca….ah, ah, am mai vazut. sigur, sigur, este o bucurie rautacioasa…omului ii place sa nu fie singur…:) adica , sa stie ca mai sunt si altii prosti…:) 🙂

  Da…ai si mata dreptatea ta cu ultima supozitie….hmmm….deci , urmeaza USL? 🙂 🙂

 57. 59 Draghi Puterity noiembrie 21, 2011 la 3:44 pm

  @contele

  Guvernul socialist a venit la putere in Spania pentru ca populatia nu dorea ca Spania sa fie implicata in cruciadele lui Bush inmpotriva „axei raului”. Ai uitat, sau nu ai stiu niciodata asta?

  In rest nu au avut nici socialistii spanioli cum sa evite prabusierea sistemului, cum nu vor reusi nici conservatorii, pentru ca problema e intrinseca sistemului. Solutia nu exista in capitalism nici pe dreapta nici pe stanga iar comunismul pare a duce inevitabil la totalitarism. In final ambele sisteme sunt condamnate la autodistrugere, pentru ca scot economia si societatea dintr-o anumita stare de echilibru metastabil.

  Doar o schimbare radicala de paradigma, ceva complet nou, in mod ideal la nivel global, ar mai putea scapa lumea de la catastrofa. Dar, dupa cum evolueaza lucrurile in lume, se pare ca ne indepartam tot mai rapid de asa ceva. Dupa ce „spoiala democratica” va cadea complet, sistemul isi va arata intreaga lui hidosenie. Si atunci, Dumnezeu cu mila…

 58. 60 Ghita Bizonu' noiembrie 21, 2011 la 8:23 pm

  Mai bine am discuta despre Apostu 10% si coruptia guvernamentalizata din Romania..sau de ce nu sunt bani!!

  Deci boc si-a tras un fond la dispozite baban de tot (de parca ar fi Spirtalu’ de urgenta!!)
  Din fondu asta se dau bani si fara urgenta (inundatii, incendii, seisme, o epidemie samd) . Care devin parte niormala e economiei .
  Deci ca unu sa isi primeasca prestatiile – acu de dragu argumentului – corecte 110% teeb sa se faca apel la fondu bocciu.
  Da Apostu se baga pe fir (trafic de influenta se cheama!!) si zice 10% (10% din miluion ca altfel nu se da jos din pat! Da le WC eu cum?).
  „Comision” (parca ar fi si un abuz in afara de trafic!)
  bun sa zicem ca totu este OK , adica ala de da comisionu nu se strofoaca prea tare ca il merita si ca Apostu are ceva drept sa ia „comision”.

  Insa de aici 2 probleme – ce te faci daca ai o afacere mai mica si ai de primit dopar 99.500,15 euro ? Apostru nu se da jos din pat si tu dai faliment! Ca PDL sprijina economia privata d’aia dai faliment!!

  A doua e mai metafizica (partea daca esti pacatos in iad nimeresti), Pai daca trebe sa dai 10% atunci dercat s aia pierdeir nu ar fi mai bine sa ceri 1.111.000 euro ca sa aiba de unde sa ia Apostu?! Si uite asa initiativa privata incarca pretul!!
  Da mai rau.. Omaneii s einavat prost sa ia 10%. Si sa considere ca important e sa ia nu ptr ce interbine ptr bani. Deci sa zicem ca io (exemplu io nu am faceri) ma duc la ala si-i propun sa ii dau 30% din 2 milioane. Ce sta ala sa mai gandeasca de ce 30% ? Pai de ce ii dau 305? Fiindca=l fac pe fraier ca de fapt eu am lucrat/furnizat de numa 500.000. Deci castig net io 900.000!!! Apoi fraieru se prinde si zice ca vrea mai mult. Vine chiar la mine cu gartiile gata facute si-mi da 20% ca sa semnez ! Si de nu as semna daca o pot face fara sa ma dau jos din … pat ?!?
  Ca zicea Badea – ala de il urmareste baselu si catindeaza impotriva lui -de unele comisoane de 60-80%. Sa va zic io asa ceva nu se egzsita . In timpu lu’ Lica Lupescu pre vremea cand Murdareanu afacerea bugetu comision era de 5%! Comsion de 60 % este parte din frauda (e bine E uman. Cica unu prin Constnata isi ingropa partenerii de vii… )

  Si uite asa se duce nu giudetu ci tara .. pe valea si apa Sambetei …

  Dar ar mai fi ceva. Vreunu s-a prins ca Apostu il lua de prost… Asa ca i-a trmis ancheta pe cap !!! Nu nu ca nu a dat mai sus , ci ca a dat doar din 10% nu din … 80?! Ca nu as crede ca Apostru nu dadea mai sus „dreptu”!

 59. 61 Maximmouse noiembrie 21, 2011 la 8:32 pm

  @Draghy Puterity!

  Intr-o lume in care se pot face la minut sute, daca nu mii de scenarii posibile de evolutie economica si politica, tinand cont de sute de variabile, cred ca solutia se cunoaste deja….dar, este cumva ca si leacul anticancer sau combustibilul viitorului…ar insemna ruina pentru multi…pentru multe natiuni, de fapt…asa ca stam intr-o coma de gradul I….acuma se incearca o trecere lina, adica sa piarda cat mai putin cei care sunt in sa deocamdata; ma tem , insa, ca se merge direct spre punctul critic in felul asta…nu pot sa zic : vom vedea, pentru ca probabil , chiar noi, nu vom vedea….

 60. 62 Maximmouse noiembrie 21, 2011 la 9:28 pm

  @Ghitza Bizonu

  Stimate coleg, inca n-ai vazut nimic….!

  Paharnicu’ igas ne da zvon ca opozitia este de fapt cu toti dracii in chestiile astea de coruptie….abia astept sa vad pentru cati bani se dau jos din pat crinul si vectorul…bani din fondul de rezerva al bocului,bietul pitic, cum il jefuiesc astia din opozitie , la drumu’ mare nu altceva….niste lotri…:) 🙂 🙂

  sa fim cu urechile ciulite si cu ochii cat cepele! INCA n-am vazut nimic….:) 🙂 🙂

 61. 63 ZOE, fii barbata ! noiembrie 22, 2011 la 9:28 am

  @Doru Coarna
  Fac abstractie de limbajul licentios folosit fata de o femeie – asta tine de bun simt si educatie, lucruri rare în Societatea româneasca din zilele noastre si… de unde nu e , nici Dumnezeu nu cere !

  Dar nu pot sa accept fara sa reactionez, ca tu sa-l denigrezi pe Ponta, numui asa ca nu-l suporti.
  Nu trebuie sa ajunga la vârsta lui Matusalem, ca sa-si dovedeasca inteligenta, întelepciunea, pregatirea si capacitatea de a conduce.
  Desteptaciunea nu sta în plete argintii – iar dovada cea mai clara, este însusi Ponta !

 62. 64 Gavrila noiembrie 22, 2011 la 2:01 pm

  Va urez sa aveti in continuare puterea de a rezista campaniei de uzura dusa de PDL impotriva D-voastra/in timpuri mai normale ar fi putut sa fie chiar un compliment atentia cu care va trateaza. Puterea, disperata ca pierde teren in favoarea opozitiei, mizeaza totul pe atac, arucand cu ce-i vine la mana.
  Cat despre Geoana, cu cat mai repede, cu atat mai bine; dupa cateva saptamani de oarecare zgomot mediatic, Psd va iesi intarit din situatia asta ce treneaza de cativa ani.
  Romania are nevoie de serviciul D-voastra mai mult decat oricand.


 1. 1 Basescu apasa la maximum pedala Justitiei pentru a bloca dreptul la aparare: Adrian Nastase chemat la audieri in fiecare zi lucratoare! « cristinamarcus Trackback pe noiembrie 20, 2011 la 3:29 pm
 2. 2 “Sa se faca justitie!” (si recordul meu national…) | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe noiembrie 20, 2011 la 3:39 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: