Avanpremiera editoriala

In curand va aparea, sub ingrijirea lui Alexander Socolov si Florin Rotaru, la editura Biblioteca Bucurestilor, un volum de documente referitoare la istoria Romaniei, documente aflate in arhivele Rusiei.

Iata, spre exemplu, un document din 1826, din care se vede cum lucra imperiul rus si ce evaluari se faceau in acea perioada in legatura cu reprezentantii vietii politice din Principatele romane.

23 Răspunsuri to “Avanpremiera editoriala”


 1. 1 blogideologic noiembrie 17, 2011 la 7:50 am

  Cred că este o carte foarte utilă pentru noi acum.

 2. 3 Doru Coarna noiembrie 17, 2011 la 9:45 am

  In sfarsit, unde poate fi gasita, daca exista editie de lux si daca se pot achizitiona mai multe exemplare (unul pt lectura si altul pt biblioteca, daca tirajul permite)?

  Sa traiesti, blogi!

 3. 4 eficientaenerg noiembrie 17, 2011 la 10:18 am

  Bravos-sa le stiim pe Toate!

 4. 5 Mircea Hamza noiembrie 17, 2011 la 12:27 pm

  In penitenciarele din Ucraina si România, culoarea la moda pentru 2012 si pentru multi ani dupa este portocaliul!
  http://mirceahamza.com/?p=1396
  mirceahamza.com.

 5. 6 Socrate noiembrie 17, 2011 la 2:56 pm

  @AN * A propos de postarea domnului Mircea Hamza. Domnule Presedinte, propun ca PSD-ul sa depuna la Parlament un proiect de lege cu articol unic, prin care zeghea vargata a puscariasilor din penitenciare sa fie data la reforma si sa fie inlocuita cu zeghea portocalie, care este uniforma puscariasilor din cea mai democrata tara din lume – SUA. Zeghea vargata este o relicva comunista si ma mir ca a scapat nemodificata in 1990, cand au fost modificate toate uniformele. Banuiesc ca aceasta initiativa ar fi salutata cu entuziasm de prietenii nostri americani. Ce parere aveti ?

 6. 7 blogideologic noiembrie 17, 2011 la 4:23 pm

  @ Adrian Năstase
  @ Doru Coarna
  Tocmai am venit de la biblioteca Aman, unde am început să recitesc Biblicele şi Echilibrul între antiteze. Spune Ion Heliade Rădulescu acolo nişte adevăruri crunte despre fanarioţi şi protectoratul rusesc. Acum înţeleg de ce refuză Gabriel Liiceanu să re-publice cărţile noastre esenţiale, cărţile despre ideologia naţionalismului românesc.

 7. 8 Cristina noiembrie 17, 2011 la 4:30 pm

  imi cer scuze, este off topic insa va rog frumos lamuriti cateva aspecte pe care le consider extrem de importamte si urgente:
  CITEZ

  „…U.S.L. a propus un set de zece masuri menite sa duca la relansarea economiei si reducerea cheltuielilor bugetare:
  1- reducerea CAS, (cu cat….?)
  2- TVA de 19% (care este analiza de impact )
  3- introducerea schemei de ajutor a agricultorilor prin retinerea doar a 9% TVA, (analiza de impact asupra bugetului total)
  4- mentinerea surselor de finantare pentru proiecte din fonduri europene, (care este suma respectiva? calcul coroborat cu pct 10?)
  5- respectarea legii pensiilor, (corect! dar prezentati si in cifre cat reprezinta)
  6- reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri si servicii (cat exact…)
  7- suspendarea programului PNDI si a alocarilor de bani pe criterii politice, (care este suma ?)
  8- interdictia ca Fondul de rezerva al premierului sa fie folosit pentru finantarea unor autoritati publice pe criterii politice, (cat este valoarea si pentru ce sunt alocate aceste fonduri mai exact?)
  9- pastrarea contributiei actuale la pilonul II de pensii si (in cifre si care este analiza de impact?)
  10- imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene….” (cat estimati?)

  Sunt economist , inteleg perfect necesitatea acestor masuri si sper sa reusiti sa le implementati….macar din 2012. Nu vreau sa fiu critica insa nu pot sa nu atrag atentia asupra lipsei de comunicare- am cautat pe site-ul oficial al psd, pe cel al pnl…pe blogurile celor 2 co-presedinti…nicio informatie (acum am citat din ziare.com….).

  Cred ca ar trebui sa prezentati aceste masuri la fiecare aparitie tv…si IN PLUS:

  -incercati sa alaturati si analiza de impact…nu per total cu o majorare de 0,7 ci detaliat (parca 0,7 a fost…nu sunt sigura…asa am inteles ca s-ar fi prezentat reprezentantilor FMI). majoritatea celor care va citesc nu au sursele dvs de informare;

  Inca o data, imi cer scuze, nu am vrut sa „trag de urechi” pe nimeni insa faceti prezentarea asta exhaustiv astfel ca sa poata pricepe inclusiv cei opaci in gandire…

  Cu stima,
  Cristina

 8. 9 cine sa raspunda ? noiembrie 17, 2011 la 6:22 pm

  Unde sa gasesti astfel de carti ? In librarii se lafaie peste tot inteleptii desemnati de Putere : Gallagher , Boia , Neagu Djuvara si Stoenescu ! Orice referire la trecut alta decat autorizata de cine trebuie ( Patapievici , Cartarescu , Liiceanu ) a disparut – nu gasesti un jurnal de front din ultimul razboi , nu vezi memoriile unui Duca sau Magherescu , s-a facut curatenie peste tot …

 9. 10 ingineru noiembrie 17, 2011 la 11:38 pm

  Dedicatie muzicala pentru contele

  ca sa vezi si tu cat ma deranjeaza pe mine scremerile tale ti dedic urmatoarea piesa in scopuri profund meditative:

  Pentru ca stiu ca Ioan Oltean , Traian Basescu si Roberta Anastase sunt obsedati de acest blog am sa propun urmatorul exercitiu meditativ.
  Asezati-va comod in pozitie meditativa. Puneti melodia de mai sus sa se repete de 55 de ori in Winamp de exemplu, intrati in starea alfa asa incat sa accesati subconstientul vostru si sa va autoprogramati, valabil si pentru contele.

  Pentru contele:
  dupa ce intrii in stara alfa, repeta urmatoarea mantra atata timp cat dureaza repetarea melodiei de 55 de ori. In ritm lent si profund deschis noilor idei:
  „inginerul este tata meu , el e singurul inginer , inginerul e cel mai destept, vreau sa il slujesc pe inginer, inginerul a inventat gramatica si el a inventat stiintele, eu sunt un nimeni, inginerul este totul, de la inginerul vine lumina”

  pentru Roberta Anastase repeta urmatoarea mantra atata timp cat dureaza repetarea de 55 de ori a melodiei, dar dezbracata pe canapea:
  „inginerul este tata meu, inginerul e cel mai frumos si destept, eu apartin inginerului, vreau sa ii fac mereu pe plac inginerului, il ador pe inginer, inginerul e soarele meu, il iubesc pe inginer”

  pentru Ioan Oltean, repeti tot de atatea ori:
  „inginerul este tata meu, imi dau demisia din PDL , am sa il slujesc pe inginer, am sa il injur pe Traian Basescu si am dau la iveala tot ce stiu ca au facut cei din PDL, am sa fac tot ce zice inginerul”

  Pentru Traian Basescu avem mantra, repetat idem ca la ceilalti, dar te imbraci doar in camasa si bocanci:
  „inginerul este tata meu, eu sunt un nimic pe langa inginerul, eu il voi sluji pe inginer, imi dau demisia de la Cotroceni si spun tot ce am facut, ma angajez argat la Ion Iliescu, in fiecare zi il voi lauda pe inginer si ii voi multumii pentru ca el este lumina ce ma luminat”

 10. 11 blogideologic noiembrie 18, 2011 la 4:35 am

  Am mai spus pe aici că pentru preluarea şi transportul energiilor alternative, este necesară construirea unor reţele electrice distincte. Dar nu bănuiam că ele vor fi reţele de curent continuu HVDC http://www.nytimes.com/2011/11/18/business/energy-environment/direct-current-technology-gets-another-look.html?_r=1&hp

 11. 12 blogideologic noiembrie 18, 2011 la 5:55 am

  În anul 1764 apărea de sub tipar Dicţionarul filosofic al lui Voltaire (numit încă „Raţiunea expusă în ordine alfabetică” şi „Dicţionarul filosofic portativ”). Un articol recent din cotidianul the Guardian atrage atenţia asupra articolului „Abraham”. Este el, sau nu este, politiceşte corect ? Pentru că Voltaire scrie : „Eu nu vorbesc aici decât despre istoria profană ; în ceea ce priveşte istoria Evreilor, care sunt stăpânii noştri şi duşmanii noştri, pe care îi credem dar îi şi detestăm, întrucât istoria acestui popor în mod evident a fost scrisă de însuşi Saint-Esprit noi avem faţă de aceasta sentimentele pe care trebuie să le avem. Noi nu ne adresăm aici decât Arabilor ; ei se laudă a fi coborâtori din Abraham pe linia Ismael ; ei cred că acest patriarh a clădit Meca şi că a murit în oraş. Fapt este că stirpea lui Ismael a fost infinit mai favorizată de Dumnezeu decât stirpea lui Iacob. Adevărul este că atât unii, cât şi ceilalţi, sunt nişte hoţi; însă hoţii Arabi au fost în istorie superiori hoţilor Evrei. Descendenţii lui Iacob nu au cucerit decât o mică ţară pe care au pierdut-o ; descendenţii lui Ismael au cucerit o parte din Asia, din Europa şi din Africa, au făcut un imperiu mai mare decât imperiul Romanilor, şi i-au alungat pe Evrei din cavernele lor pe care aceştia le credeau a fi Tărâmul Făgăduinţei.” http://fr.wikisource.org/wiki/Dictionnaire_philosophique/La_Raison_par_alphabet_-_6e_ed._-_Cramer_(1769)/Abraham

 12. 13 Bumerangul prins in lasou noiembrie 18, 2011 la 9:49 am

  @ingineru

  Daca Mohamed ar fi avut avut privilegiul sa va cunoasca, probabil ar fi orientat pozitionarea pentru rugaciune spre Frankfurt nu spre Ierusalim.
  Credeti totusi ca merita sa va faceti atata sange rau pentru ca cineva va observa gramatica? Puteti fi colosal si fara sa stiti a scrie daca aveti geniul pe care il banuiesc in dvs.

 13. 14 gabryela noiembrie 18, 2011 la 10:31 am

  astept sa faceti cat mai mult pentru a impiedica adoptarea legii asistentei sociale in forma initiata de pdl.
  aceasta lege este un genocid impotriva persoanelor cu handicap.

 14. 15 Bibliotecaru noiembrie 18, 2011 la 11:56 am

  @ Adrian Năstase
  Domnule Năstase,
  Când vor începe arhivele româneşti să fie şi ele, cum se cade, scanate. Sunt şi la noi „purcoi” de documente unice ce nu sunt accesibile tuturor. Nici măcar opera fundamentală a românilor nu este scanată integral. Culmea este că fraţi noştri de peste Prut au mai multe cărţi româneşti scanate decât avem noi. Măcar biblioteca necesară în învăţământul preuniversitar ar trebui scanată. Culmea este că şi ceea ce este scanat nu prea poate fi luat cu PDF-ul, trebuie să le citeşti acolo, la ei, astfel încât îţi iese peri albi până se întoarce pagina, nu mai vorbesc despre o căutare în text…

 15. 16 nastase noiembrie 18, 2011 la 2:09 pm

  Cristina,
  Multumesc pentru comentariu.

 16. 17 isabel_allende noiembrie 18, 2011 la 6:33 pm

  Adrian Severin nu ar trebui resuscitat, sub nici o forma; ar trebui trecut la „damages” si gata; asta este, viata nu e intotdeauna fair.

  Doua observatii, bazate deopotriva pe cercetare (o lucrare cvasi-academica) si practical insights:

  1)MEP’s (deputatii europeni) au la dispozitie mijloace foarte, foarte sofisticate si perfect legale de a face bani din lobbying,conditia principala fiind aceea de a fi activ, de a face rapoarte care intereseaza jucatorii economici pe de parte, de a avea contactele necesare si de a face parte din anumite organisme (perfect, dar perfect legale), pe de alta parte. Nu detaliez care sunt aceste organisme si cum functioneaza ele, les connaisseurs le cunosc , insa presa europeana nu vorbeste despre ele. De ce? Din multe motive, usor de intuit. Singutele care mai exprima o pozitie sunt cateva ONG-uri specializate in lupta imotriva lobbyingului corporatist. Sunt sume foarte mari in joc, proportionale cu interesele reprezentate (si pentru care se cere ajutor in PE). Sunt anumiti deputati care au un turnover ametitor si sunt realmente pe LISTELE de plata ale multor multinationale si firme de consultanta. Pot sa dau multe exemple, numai asa, daca ma scotocesc prin memorie un pic. Brief conclusion: eurodeputatii fac multi bani din lobbying, si asta pentru ca legislatia europeana referitoare la lobbyingul pe lana institutiile europene (nu regulamentul Parlamentului European, atentie, nici macar cel modificat recent, care oricum nu schimba lucrurile pe fond) PERMITE acest lucru . Si NIMENI nu are inca chef sa schimbe ceva .

  2) Dl Severin, daca a ajuns in situatia respectiva, adica de a fi descoperit, a ajuns din (scuze) propria limitare (am vrut sa spun prostie, dar limitare e mai soft) in principal, la care se adauga slaba consiliere (sa nu discutam aici desprecum isi aleg deputatii europeni romani consilierii si calitatea acestora). Daca vroia bani, si dorea, dupa toate aparentele, putea sa acceseze alte canale si organisme (vezi punctul 1). El s-a lasat „agatat” ca ultimul ageamiu , imi cer scuze pentru franchete, dar aceasta este realitatea. In lumea lui de norisori roz , a unui deputat european (cu multe privilegii financiare), a crezut ca poate sa joace alaturi de rechinii adevarati. Ar fi putut, dar pentru asta e nevoie de multe alte lucruri, inclusiv materie cenusie.

  PS; Sper ca acest post va fi publicat

 17. 18 isabel_allende noiembrie 18, 2011 la 6:36 pm

  @Off-topic: iar am facut greseli (multe) de editare, dar nu ma mai scuz, pentru ca se interpreteaza :))

 18. 19 teostanc noiembrie 19, 2011 la 3:31 pm

  Cristina,
  Mi-ai dovedit, inca odata, ca cel mai greu este sa stii sa pui intrebari.
  Dupa cum se vede , d-ta stii acest lucru!

 19. 20 Victor V. noiembrie 19, 2011 la 11:12 pm

  @ Cristina

  Felicitări pentru excelentul comentariu! De o săptămână mi-am propus să caut soluțiile USL, ca să pot da un răspuns decent domnului Năstase. Mă bucur că ai făcut tu acest lucru. Încă o dată felicitări și pentru remarcabila claritate.

  @ Adrian Năstase

  Scuze pentru comentariul (și întrebările) „pe lângă subiect” (ca să nu zic handicapate) de aici: https://nastase.wordpress.com/2011/11/10/raspunsuri-157/#comment-144511

  Eram plecat și scriam pe genunchi, dar mai bine mă abțineam.

  @ teostanc

  Ai perfectă dreptate. Păcat că nu comentează mai des.


 1. 1 Joia-i cu ZeList « Ulise al II-lea cel Ocoş Trackback pe noiembrie 17, 2011 la 6:41 pm
 2. 2 Marele Urs se zbârleşte: “Rusia ar putea fi implicată într-un război nuclear” « Popateapa's Blog Trackback pe noiembrie 18, 2011 la 7:31 am
 3. 3 Marele Urs se zbârleşte: “Rusia s-ar putea implica într-un război nuclear” « Popateapa's Blog Trackback pe noiembrie 18, 2011 la 7:32 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: