Cine conduce pe cine…

Am ezitat mult timp sa fac comentarii pe o tema extrem de „arzatoare” pentru unii, mai ales din presa „prietena” sau pur si simplu partizani fatisi ai puterii, dar cred ca acum este mai potrivit ca oricand.

De cand Emil Boc a devenit presedinte al PD, ulterior al PDL, nu a fost nevoie de presa sau de adversari politici, ci doar de atitudinea sa, pentru a demonstra ca este „zana” care iese din lampa lui Traian Basescu de fiecare data cand acesta are o dorinta. De cand a devenit premier, acest lucru a devenit si mai evident, relatia dintre cei doi ajungand efectiv sa fie una caracterizata de reflexe pavloviene. Amintirea acelui Emil Boc din perioada 2000-2004, pana la urma un tip activ, care parea competent si cu personalitate, a fost stearsa de un comportament total inadecvat pentru functiile pe care le detine. Fara coloana vertebrala, fara instinct de premier, fara nici un fel de ambitie sau de respect pentru functia personala. Modelul sau a fost perpetuat la nivel de arta in partid – obedientii cu tupeu au devenit modelul de „comunicatori”, iar atitudinea de haita nevertebrata a inlocuit-o pe cea de echipa. Efectul – firesc: accentuarea imaginii lui Basescu de „papusar” suprem, care este si premier, si presedinte de partid, in paralel cu cea de „mascota” pentru Emil Boc.

PDL nu a putut contra aceasta imagine indiferent de ceea ce a facut si a preferat sa se lase pagubas. Pentru a incerca totusi sa contracareze acest tip de perceptie publica, ei au gandit o strategie – as spune „smechera”: daca nu pot convinge electoratul si activul de partid ca au un presedinte de partid –atunci sa arate ca nici in alte partide lucrurile nu stau diferit. Asa s-a nascut, spre exemplu, legenda „Iliescu si Nastase sunt cei care il conduc pe Ponta, scos in fata doar pentru a face frumos”. Fara sa citeasca ce spunem, folosind titluri de ziar masluite…

In PSD, putem avea opinii contradictorii, chiar puncte de vedere diferite, dar exista  o ierarhie in partid si o capacitate de a discuta intre noi si de a ne convinge unii pe altii, capacitate care nu poate exista in modelul „zana din lampa”. 

Am scris randurile astea, pentru autorii scenariului din spatele PDL. Ramane cum am vorbit: presedintele PDL este Traian Basescu iar Emil Boc nu mai este nici macar profetul sau. 

P.S. Sunt curios cine este „papusarul” in povestea de la Cluj. Boc este, in cazul acela, cel care manipuleaza sau cel care este manipulat? Din nou, cunoscatorii  stiu raspunsul…

45 Responses to “Cine conduce pe cine…”


 1. 1 Bibliotecaru noiembrie 12, 2011 la 8:21 pm

  @ Adrian Năstase

  Domnule Năstase,
  Aţi spus ceva extraordinar de interesant care mă interesează în cel mai înalt grad:
  In PSD, putem avea opinii contradictorii, chiar puncte de vedere diferite, dar exista o ierarhie in partid si o capacitate de a discuta intre noi si de a ne convinge unii pe altii, capacitate care nu poate exista in modelul „zana din lampa”.

  Domnule Năstase,
  Ne puteţi spune, succint, prin enumerare, care este ierarhia în partid. Cine este „cel mai tare” în decizie şi cum se răsfrânge apoi decizia în ierarhia care execută (pune în operă) ceea ce stabileşte „cel mai tare”.

 2. 3 Reni noiembrie 12, 2011 la 8:55 pm

  Opinia mea : BVB sah la TB prin EB cu piesa Apostu. Mutarea urmatoare TB prin EB sah la BVB prin Calian.

  PSD si Victor Ponta vor iesi intariti din povestea Geoana, iar pozitiile publice ale greilor din partid arata ca in campanie se vor folosi tactici cu adevarat inteligente

 3. 4 Ghita Bizonu' noiembrie 12, 2011 la 9:04 pm

  EPURARE !
  Dupa metoda IVS . Ptr ca
  1) se arata pisica. Soriceii vor deveni mi ascultatori
  2) se primeneste garda. Cu insi noi, l lacomi care stiu cui sa multumeasca
  3) se intareste fidelitatea fata de centru vital al .. epurarii …
  4)se intareste diciplina interna!

  Jubele Paleolog , viciupresedinte al PDL a percutat cortespunzator :”Diferenta e ca in PDL avem un singur Dumnezeu” (lu Stalin slava slava inalta si pupam papucu Sulatnului!!)

  In particular , in acest caz adica, bine instrumentat se arata o fata luminoasa a anticoruptiei gen „In guvernarea Nastase ar fi existat un „caz Apostu”?” Ma rog tin minte de unu de la guvern bagat la sbarna de guvernu Nastase si eliberat sub Monica Macovei …Pavalache da?! Deci ei este puri si USL .. cah si corupt (PSD a obtibut un rezultat invers ,,,) Asta est arta epurarii

  Oe cealata parte .. ma rog Jeoana ar putea fi o incercare – copilareasca – de iepurare. Una nereusita – epuratu nu treve sa mai aiva ocazia sa miste! Zbang si gata! In plus nu trebe sa iti comprimiti pozitiile cheie … Adica sa nu fi in pericol sa dai pistu de [resedinte al Senatului ,,,, intr-un caz din asta se aplica metoda oblica – ii arzi unu doi preteni ca sa obtii conformitatea …In plus cred zona Cluj ca trebuia „epurarat” de ceva vreme de cuibu bocciu de Duraci si Hanci .. ca pesemne asta este cauza ptr care se da de pamant cu primarele de la Slujnicestii de pe Somes. Ca deh fara concurenta se piot baza ca tot PDL va castiga primaria.
  A sa ne inteleg. Nu il aparam pe Geoana. Contestam doar modul gresit de actiune ….

 4. 5 Victor V. noiembrie 12, 2011 la 9:28 pm

  @ Adrian Năstase

  Excelent!

 5. 6 Sami noiembrie 12, 2011 la 10:42 pm

  Eu nu-l percep pe Boc ca pe o zana ci ca pe un caine . II lipseste doar zgarda antipuricei portocalie , sau cine stie , poate violet . Boc are clar temperament de caine docil . Stapanul e T.B. -ul .
  Asa ca Boc erau toti activistii aia tampiti din vremea asazisului comunism . Asta ne-a pierdut si atunci , asta ne pierde si acuma . Din cauza unor astfel de tampiti cu temperament de caine am suferit si atunci si suferim din pacate si acum . Executanti din astia ca Boc nu au lipsit niciodata din Romania . Personaje anoste , spalate in creier , lipsite – de curaj , de idei si de personalitate si dominate doar de dorinta de a-i face pe plac stapanului ( cel care tine de lesa – nici nu conteaza cine este stapanul ).

  Victor Ponta nu pare deloc sa duca lipsa lesei . Nu stiu cine are interes la astfel de comparatii . Cum sa compari un prostanac docil ( precum cainele Boc) cu un om care stie ce vorbeste si chiar gandeste ( cum este V.Ponta ).
  Asta face parte din ciclul : „toti sunt la fel „!
  Sau poate ca unii se gandesc ca PSD-ul duce lipsa de personaje cu zgarda si doresc sa-l ofere pe Boc spre adoptie , caci , repet , patrupedele canine nu prea au preferinte in privinta stapanului .

  Posibil ca unii au observat si ca Dumneavoastra iubiti animalele … .

 6. 7 justitiaru noiembrie 12, 2011 la 10:49 pm

  D-le Nastase
  Este cred evident ca d-l Geoana s-a pus intentionat in “bete” cu propriul partid facand declaratii contrare acordurilor USL.El de fapt cauta un pretext sa iasa onorabil din PSD ( ca fost presedinte) si i-i este mult mai comod sa apara ca o “victima” si nu ca un tradator.

 7. 8 justitiaru noiembrie 12, 2011 la 11:11 pm

  Berlosconi a demisionat ! Incepe numaratoarea inversa pentru regimul mafiot romanesc.

 8. 9 StareaNatiunii Ro noiembrie 12, 2011 la 11:26 pm

  Raspuns la P.S.
  Din pacate papusarii sunt atat TR cat si EB, mi-e teama ca se pregateste o lovitura la varful aliantei USL, sub forma unei arestari.

 9. 10 Karakas noiembrie 13, 2011 la 12:08 am

  In ultimul timp Alladin freaca lampa tare, si nu mai iese Boc, iese Jeffrey. Boc cred ca s-a ascuns in alta lampa.

 10. 11 gigip1948 noiembrie 13, 2011 la 12:12 am

  Intaiul Carmaci,incearca de mult timp sa faca rocada(ca tot e la moda),Diva blonda ot Plescoi,in locul micutului si incompetentului Boc! L-au salvat ,de fiecare data,greii partidului,Blaga,Videanu ,Berceanu si alti baroni!Ei stiu ca daca vine multiubita blonda a matrozului,ajung la mila Marinarului! Arestarea lui Apostu si Bica reprezinta atacuri decisive asupra redutei batranilor pedelei! In final,le va conveni si lor mutarea pentru a-l invinovati pe incompetentul Boc-ulet,de toate masurile antiromanesti luate de regimul basist!

 11. 12 BogdanGabriel noiembrie 13, 2011 la 1:43 am

  o idee:
  poate ar fi interesant sa avem 2 bugete in loc de unul: un buget de salarii, pensii si ajutoare sociale si un buget de investii.
  Taxele ar trebui sa fie platite la 2 ghisee, dar e mai interesant asa, fiindca cetateanul decide prioritatea: investitii sau salarii bugetare.
  De exemplu : impozitul pe venit, impozitul pe profit si contributia angajatului merg la bugetul de salarii, pensii si ajutoare sociale,
  iar TVA + contributia angajatorului merg la bugetul de investii.
  Din bugetul de salarii si pensii se platesc doar : salariile bugetarilor, pensii si ajutoare sociale.
  DIn bugetul de investii se platesc bugetele primariilor + achizitii + investii + orice alte cheltuieli inclusiv dobanda la datoria externa de stat.
  Ideea ar fi sa avem un buget separat pentru plati catre persoane fizice fata de platile pentru alete tipuri de cheltuieli.
  Iar legat de contributiile pe salariul brut :
  Ar trebui sa platim unele contributii limitate in timp. De exemplu daca am avea ceva numit Proiecte Nationale (cum ar fi autostrazile).
  Sa zicem ca o autostrada costa 5 miliarde. Atunci platim toti o contributie pe salariul brut de 3 la suta timp de 10 ani, dar dupa aceea contributia respectiva isi incheie existenta.
  E important sa stii pentru ce platesti taxe. Si mi se pare logic ca atunci cand un Proiect National se termina, contributia respectiva sa nu mai fie platita de cetateni.

 12. 13 ingineru noiembrie 13, 2011 la 4:23 am

  misto articol

 13. 14 Sibilla noiembrie 13, 2011 la 4:24 am

  Din câte se aude…. cică Geoană ar fi la curent cu… : arestarea lui AN f curând. Nu mai e cazul să spun din ordinul cărui alcoolic, încă Doamneeee, locatar la Cotroceni, arză-l-ar focul Gheenei de Iudă, c-a vândut România !
  Adevăru-i că Geoană s-ar baza pe chestia aista ?
  D-aia flutură fără perdea cum că e foarte sigur pe el că va prelua curând şefia PSD şi caută prin toate mijloacele să atragă de partea lui ( ce urât sună !! ) acoliţi ?
  Oameni buni, departe de mine gândul să apăr pe careva, io-s neica nimeni, dar… :
  – ” Eu nu am o viziune comună cu domnul Iliescu cu privire la social democraţie sau cu privire la viitorul României, ” – GEOANĂ
  – Şova e un pseudo-jurist ( zice Geoană )
  – Adrian Năstase şi Mitrea nu au avut şi nu au intenţii bune faţă de el ( Geoană )
  – Ilie Sârbu, bunic cu nepoţi în casă se scălămbăie
  – Corlăţenu e un pămpălău care nu are relaţiile lui în State
  – Bănicioiu nu-i bun de nimic că l-a adus Ponta pe funcţie
  – Corina Creţu n-ar fi ajuns vicepreşedinte dacă ar mai fi fost el preşedinte …
  etc etc etc
  Numai el, Jioană, el cu Vanghelie sunt cităvi în partid, numai ei sunt bine intenţionaţi, numai ei crapă şi se sufocă de grija României… fîţâindu-se prin USA….
  Şi Geoană şi Vanghelie sunt la curent cu luna când ar fi arestat Năstase ( februarie ) , ba mai şi mizează pe faptul că Ponta fără AN şi cu Iliescu pe tuşă, c-aşa visează ei, ar rămâne izolat, deci cale liberă pentru…. pentru unul care nici ACUM nu recunoaşte, nu are el chef să realizeze şi nici bun simţ măcar să tacă naibii ( să-mi fie iertat ! ), că pentru el a tras pe brânci un partid întreg+PNL ca să culeagă peste 5 mil voturi, NICIDECUM nu le-a adus el de la Dăbuleni, pufarina !
  NU a avut bărbăţia să demisioneze după…. vizita la Vântu, dar de ce naiba n-a fost măturat de la prima abatere după ?Că nu s-ar mai fi ajuns aici, la circul pe care-l face DELIBERAT.
  Dacă e aşa porumbel imaculat, acest Geoană, de ce insistă în disperare să convingă colegii din teritoriu trimiţându-le zeci de mesaje cum că vai ce-l iubeşte toată suflarea din USA şi-şi flutură relaţiile ostentativ că d-aia le subliniază cu roşu-n text ? Ca să ce ? N-are chipurile intenţii ascunse, hmmm ?

  ” La nivel ţării lumea nici nu ştie că Ponta este preşedintele partidului, pentru că durează, publicul nostru este inerţial. ” – GEOANĂ … = ce proşti ie românii, nimic nu ştiu…. bravos !!
  Muuuult bine face partidului ŞI USL ” stimabilul ” Geoană…. halal !!
  Fanul lui Geoană, gene rimelate Gabi Oprea :
  ” Sunt ca nişte găini fără cap, se mişcă din gard în gard, se ceartă pe funcţii. ” ( V P ŞI C A )…. PĂI OARE NU CUMVA NUTZI COCOŞ VĂ ÎNVÂRTE PE DEJTE PE VOI GĂINILE CARELE I-AŢI PICAT SECERAŢI ÎN MREJE, OPREOOOO ? PĂI OARE NU CUMVA TUMNA TU, GENE RIMELATE EŞTI EXPERTUL ÎNTR-ALE ÎMPĂRŢIRII ” IA ŞI TU UN GRAD, PAC ŞI TU O AVANSARE, NA MĂ ŞI TU COLONEL… ”, pffff….
  Atenţiune, atenţiune, zdronc şi zbang REEEEINTRĂ-N SCENĂ, NIMENI ALTUL DECÂT şambelanul Cozmin Guşă, iegzbertul lui Jioană…. :
  „Aş face chiar şi o previziune: dacă Mircea Geoană va fi dat afară din
  PSD, şi va accepta să candideze fie ca membru UNPR sau candidat
  independent, la primăria Bucureştiului, având în vedere că mai mult
  decât sigur şi armata lui Marean Vanghelie l-ar sprijini în acel caz,
  Mircea Geoană ar putea fi următorul primar general al Bucureştiului.
  Iar în cazul susţinerii UNPR, acest lucru s-ar putea întâmpla chiar
  dacă Sorin Oprescu va candida”
  Va să zică şambelanul Guşă, de-ale cărui viziuni şi profeţii, strategii, li, li, li, li ne-am lămuritără…. se gudură again pe lângă guru Jioană, ca un veritabil linge-blide.
  Ferească-ne Dumnezeu ce ne-o mai aştepta cu asemenea exemplare din nou la interval !!

  Adevăru-i că i-a promis Geoană Duduii Nutzişor neşte vizite în State ? Că s-aude… cum şi altele se auziră, băi Geoană…

  Adevăru-i că deplasările lui Geoană în USA au avut parte întotdeauna de sponsori şi au şi acum.
  Adevăru-i că în timp ce Ponta şi-a văzut de Program în perioada 7-12 nov 2011, Geoană în schimb şi-a văzut doar de Plan, de interesele personale ( să pozeze în victimă, să coordoneze echipa care să-l apere în online, să trimită e-mailuri organizaţiilor din teritoriu şi sms-uri unor leaderi din teritoriu, etc )
  Adevăru-i că bă-SECU&Nutzi DORESC cu orice preţ spargerea PSD şi atragerea în barca mişcării populare a unei mari părţi din electoratul USL ( fidelii lui Geaonă şi eventual contestatarii lui Crin ), ca să dea procentul care altfel nu iese.
  Adevăru-i că aşa cum România are nevoie de AN în special pe probleme de Economie, la fel are PSD pe probleme de ordine, disciplină, organizare, responsabilizare, etc
  Adevăr vă spun că Geoană forţează plecarea din PSD de ceva vreme şi că se va alătura unuia cu-aceiaşi stofă, C Diaconescu, o va face, punct.

  p.s. Dacă tot s-a declanşat, ar fi fost CORECT ca-n toată povestea aceasta, Ilie Sârbu să nu se fi băgat!

 14. 15 blogideologic noiembrie 13, 2011 la 4:47 am

  Motivat de scrierea lui Theodor Mommsen care interpretează istoriceşte foarte logic două versete din Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul („Şi m-am uitat şi iată un cal alb şi cel care şedea pe el avea un arc; şi i s-a dat lui cunună şi a pornit ca un biruitor ca să biruiască. […] Şi a ieşit alt cal, roşu ca focul; şi celui ce şedea pe el i s-a dat să ia pacea de pe pământ, ca oamenii să se junghie între ei; şi o sabie mare i s-a dat.”), am citit şi ce mai urmează. Vin imediat versetele : „Şi când a deschis pecetea a treia, am auzit pe a treia fiinţă, zicând: Vino şi vezi. Şi m-am uitat şi iată un cal negru şi cel care şedea pe el avea un cântar în mâna lui. Şi am auzit, în mijlocul celor patru fiinţe, ca un glas care zicea: Măsura de grâu un dinar, şi trei măsuri de orz un dinar.” Dar îmi amintesc că am mai discutat, aici pe blog, tema aceasta, în metrica de ban fungibil/commodity pentru Shekel. Au oare versetele citate semnificaţia unei crize monetariste de proporţii apocaliptice ?

 15. 16 blogideologic noiembrie 13, 2011 la 5:21 am

  @ Traian Băsescu
  Apocalipsa financiară grecească este consecinţa investiţiilor megalomaniace în infrastructură (vezi cheltuielile nesăbuite făcute pentru Olimpiada din 2004). Iar acum, Ukraina este realmente sufocată de datoria ei suverană deoarece investeşte în infrastructura pentru campionatul european de fotbal din 2012. Politica macroeconomică a preşedintelui Traian Băsescu pentru investiţii după „dorinţă” în infrastructură pregăteşte Apocalipsa pentru România.

 16. 17 Vasile, noiembrie 13, 2011 la 8:43 am

  Victor V.aplauda eu nu, sau, In apararea cuplului Traian Boc!

  Ar trebui sa incep cronologic sau vorba hronicului de la descalecare.

  De la descalecare printre noii luptatori ai dreptatii propulsati de alianta ADA si de ce nu de excelentul alegator roman , in tara s-a purtat o lupta dura pentru schimbarea zonelor de influenta politico – mafiote altfel decit exista aceasta pina la 2004 , pentru ca aceasta exista si pe vremea lui..
  sau a lui!.

  Pe tiparul noii impartriti teritoriale similare statului persan condus in secolul IV sau V sau II sau trei BC, de inaintasii lui Traian, satrapiile ne omologate (inca)in Romania au devenit piloti vorba marinarilor, zone de influenta politico administrative, si de aici ce mai este pina la trasarea oficiala a granitelor.

  Descalecatii unii politicieni de marca de acum inregistrata,,sinonimi ai vechilor baroni, primari, proprietari de restaurante, ,mari oameni de afaceri in faliment, si-au cumparat campuri de influenta cu orase si sate cu suflete ,aiurea in tara , departe de stadionul pe care-l promisese la alegere suporeporterilor echipei in care isi spala si banii si rufele.

  La intamplare as spune ca un primar moldovean a devenit iubitor de pamant dobrogean si a inceput sa numeasca directori de regii sau concentrate in Constanta, Primarul de Craiova a confundat Valcea cu Bania, Altul a descoperit ca langa dansul e o hidrocentrala si ca el are drepturi pamantesti in kilolvatii respectivi,, …dar peste toti a venit fifty-fifty,si de aici si englezii au descoperit ca fifty – fifty nu mai este o proportie impartita egal in doua parti…. ei si de la acest mod antipartinic de a impartire li s-a tras si anagrama ADNeului!

  Si toate astea din cauza PSDeului a lui Adrian Nastase …si aici nu mai este nici o gluma deoarece crezul si mostenirea uzurpatorilor a avut deja o baza de pornire SOL i DA!.

  Cum spuneam Victor il aplauda dar nu mai el isi aude aplauzele pe Domn Nastase ca nu pricepe ca de fapt lampa fermecata , nu a emanat nici o data zane , lampa fermecata a cunoscutului hot Aladyn nu era decit un obiect care emana un gaz si care era conceput in mintea inhalatorului ca un duh facator de minuni.

  Acest produs la incercat si inca il mai incearca si cuplul Boc-BASescu ,dar ce iese dintro lampa in care pui de multe ori boc pina la urma ….nu ieste BASescu in emanatia care ameteste aceasta tara de atatia ani, raspunsul ar fi trabui sa-l dea tot Adrian Nastase , dar dansii se pierd in emanatii interne!

 17. 18 santinela noiembrie 13, 2011 la 8:44 am

  Ati spus domnule Nastase ca ” in PSD-exista ierarhie „.Exista pe d r a c u
  Nici ierarhie nici disciplina.Fiecare iese pe post si spune ce-l taie capul.Chestia cu Geoana a facut mult rau USL-ului.Adica a facut rau „cintarirea „avantajelor si a dezavantajelor facuta in public.Acum trebuie disciplina.Pentru ce a facut Geoana-excludere fara discutii cu un comunicat sec de presa.
  Mai faceti o data asa si vom pierde si alegerile astea.Chiar nu va ginditi ca nu mai merge in acest moment cu „stilul” lui Iliescu de a impaca pe toata lumea ?

 18. 19 blogideologic noiembrie 13, 2011 la 11:52 am

  „Dacă România nu are o creştere economică de 3-4% pe an, nu poate ţine datoriile sub control” http://www.zf.ro/companii/daca-romania-nu-are-o-crestere-economica-de-3-4-pe-an-nu-poate-tine-datoriile-sub-control-spune-ambasadorul-italiei-8963486

 19. 20 Szasz Sebes Paul noiembrie 13, 2011 la 12:22 pm

  Mlult noroc domnule Nastase. La PD-L e dictatura

 20. 21 Emil Vulcanescu noiembrie 13, 2011 la 12:36 pm

  Arestarea baptistului (satanei ) Apostu trebuia sa se faca mai de mult , se stia de toata „activitatea” lui dar numai acum s-a primit unda verde.

 21. 22 Horia Pană noiembrie 13, 2011 la 12:38 pm

  Domnule Năstase, spuneţi pe bună dreptate că „există o ierarhie în partid”, adică în PSD. Tot aşa există o ierarhie şi în PDL, pentru că ne referim la ierarhia formală, cea conferită de statutul organizaţiei.

  Când pomeniţi de „papuşari” şi „mascote” faceţi referire la un alt tip de ierarhie, şi anume la cea informală. Sunt oare îndreptăţit să cred că şi în PSD există o ierarhie informală? Bineînţeles. Că aşa sunt cam toate organizaţiile: înzestrate cu ambele tipuri de ierarhie.

  Numai că dumneavoastră comiteţi – cred eu cu buna ştiinţă – o falsă analogie, o eroare de conţinut, „ierarhia formală” şi „ierarhia informală” având în comun doar termenul „ierarhie”, conţinutul fiind fără îndoială diferit.

  Prin urmare, din cele susţinute de dumneavoastră nu rezultă cu necesitate că Victor Ponta este mai lider al PSD decât Emil Boc al PDL.

  Să greşesc eu oare?

 22. 23 Emil Vulcanescu noiembrie 13, 2011 la 12:39 pm

  Singurul birou din Primaria Cluj unde nu scrie ” Aici nu se ia mita ” este cel a lu’ Apostu

 23. 24 Adrian Z. noiembrie 13, 2011 la 1:27 pm

  Domnule Nastase,
  Acu arde povestea cu Geoana, de ce nu scrieti nimic despre asta? Uitati, noi membrii PSD Botosani, in marea majoritate, ne bucuram sincer ca in sfarsit, il dati deoparte de ratacitul de Geoana, omul lui Base, este cel care l-a dat afara pe domnul Contac, seful PSD, cel care a tinut partidul, girand cu seriozitatea si cinstea lui acest partid, ne bucuram s-o ia peste bot si Geoana, sa vada cum e…caci nici pe domnul Contac nu l-a invitat in comisia de disciplina, antepronuntandu-se la soaptele dulci ale securistului Nichita de la Iasi…uitati ce a ajund PSD Botosani! Un tamp fara carte, ca alde MARCU, subinginer facut pe.nnoptate , apoi s-a scolit la ff, pe parcursul mandatului de deputat(va dati seama cum)sa se faca economist..si tampul cand iese in public , abia leaga doua vorbe si alea tampite…un personaj scabros, in legatura directa cu Flutur de la PDL…..asta e PSD local, care aduna 70%, ori acum, cu alde MARCU….e jale….acestea sunt rezultatele meritorii ale strategului Geoana, omul lui Base….ma bucur ca dati de pamant cu el….luati-l si pe Nichita, un hot ordinar, un neica nimeni, fara carte, dar cu pretentii politice nesfarsite

 24. 25 Mihai Daniel noiembrie 13, 2011 la 1:44 pm

  Buna ziua domnule Nastase , as avea cateva intrebari pentru dvs. In contextul in care USL castiga alegerile , care va fi politica vizavii de datoria publica a romaniei , o platim sa continuam sa luam bani cu dobanda ? Romania va fi condusa de romani sau guvernul va fi o marioneta in mana FMI , si altor grupuri de interese ? Agricultura , va ramane in paragina ca pana acum si vom manca din import sau , dezvoltam , investim in utilaje , cercetare , productie si depozitare ? Infrastructura rutiera , ramane la fel sau ne apucam de treaba ? Ce se va intampla cu rezervele de cupru ? Cu stima .

 25. 27 blogideologic noiembrie 13, 2011 la 2:00 pm

  Sinceritatea şi luciditatea ministrului german Wolfgang Schäuble http://www.lemonde.fr/economie/article/2011/11/12/m-schauble-pour-une-vraie-revolution-en-europe_1602899_3234.html#ens_id=1268560 Se ştie că trei evenimente au fost unite în plan : revoluţiile europene de Răsărit ale anului 1989, unificarea Germaniei şi adoptarea monedei euro. Ce aduce criza de acum a datoriilor suverane ? O „revoluţie europeană adevărată”, spune Schäuble.

 26. 29 George Serban noiembrie 13, 2011 la 3:05 pm

  Mi se pare sau a iesit ca dracu’? Numai la Basescu am mai vazut un mixaj atat de reusit intre doua Constitutii, cum am vazut, azi, mixajul intre doua Statuturi. Unul vechi si altul in vigoare. Interesant este ca dl. Ponta s-a folosit de un PSD, rezultat din arhitectura aplicata in ultimii cinci ani de dl. Geoana asupra partidului. Oricum, a iesit ca dracu’ Se pare ca semantica cuvantului „inteligenta” se schimba sub ochii nostri. O spun cu convingerea ca nu ma veti banui de simpatii pentru Mircea Geoana.

 27. 30 LePrince noiembrie 13, 2011 la 3:18 pm

  @Adrian Nastase

  Sunt extrem de curios ce ati putea spune despre “cazul” Geoana daca ar fi posibil sa aveti libertatea sa fiti perfect sincer. Adica daca ar exista posibilitatea sa ganditi cu voce tare. Cum aceasta varianta este foarte putin probabila, m-as multumi daca nu veti foarte tacut.
  Gestionarea conflictului este nu doar defectuoasa, dar si foarte paguboasa. Iar faptul ca Sova “secretizeaza” motivele propunerii de excludere este nu numai de neinteles dar va da nastere la multe speculatii si discutii care vor eroda pozitia PSD. Aceasta, impreuna cu “balbaiala” invitatiei si a orei la care Geoana trebuia sa se prezinte la comisie, vor duce la scandal. Aveam o parere mai buna despre Sova. Cred ca a fost “la ordin” de aceasta data, si nu s-a simtit prea bine in armura care I s-a impus.Dupa comportamentul nedemocratic in interiorul partidului, PSD-ului ii va veni greu sa mai vorbeasca de “dictatura” sau “ lipsa de comportament democratic” in curtea altora.
  Oricum, concluzia este ca astazi nu asistam la un final, ci la un inceput. Inceputul unui scandal ce va dura si care va macina. PSD-ul a mai trecut prin astfel de perioade. Dar niciodata adversarul politic nu a fost atat de puternic. Astfel ca nu era cazul.
  Va spuneam cu ceva timp in urma, ca PSD va trebui sa rabde pana in 2016. Ma tem ca aveam dreptate.
  S-auzim de bine.

 28. 32 Marius Aldea noiembrie 13, 2011 la 4:28 pm

  Avand in vedere ceea ce s-a intamplat (acum 2 ore) in PSD, chiar ca intrebarea din titlu merita pusa.
  Insa, ar trebui adresata PSD-ului!

 29. 33 Sibilla noiembrie 13, 2011 la 5:13 pm

  Decizia CAIM – CORECTĂ !
  SINGURUL care PUTEA să EVITE o astfel de situaţie ( in tot acest timp, în toate aceste luni de zile în care a tot greşit ) a fost Geaonă!
  A preferat să facă ce ştie el mai bine : să pozeze în victimă !
  GEOANĂ NU A ANUNTAT CAIM CĂ VA PARTICIPA LA LUCRĂRILE COMISIEI, CI A FĂCUT DECLARATII LA TV, AZI, CU O ORA INAINTE FARA SA INSTIINTEZE SI CAIM DESPRE ACEASTA !
  Mai intai a fost anuntat in scris, apoi el, Geoana a raspuns in scris printr-o Scrisoare, ca NU va da curs invitatiei !!! NU deformati adevarul !!! Abia AZI, cu o ora inainte de ora stabilita de CAIM in Invitatia initiala si pe care Geoana a sfidat-o ( !!! ), deci azi cu o ora inainte, in timp ce CAIM era deja in sala, se discuta, el Geaoana a anuntat ca s-a razgandit !!! Si aceasta in fata tv !!!
  GEOANĂ A PROCEDAT MURDAR, MESCHIN, PREFERAND SA POZEZE IN VICTIMA, CHESTIE LA CARE CHIAR SE PRICEPE !! PUNCT.

  p.s. şi mai continuă să ameninţe că după ce pleacă îl vor urma f mulţi ( AR VREA EL SĂ FIE MULŢI ! ), omiţând cu bună ŞTIINŢĂ să spună exact unde anume !! Geoană continuă să-şi joace rolul, teatru. Un teatru IEFTIN!

  p.p.s. pentru le-prin-sulea…. ” analist ” ” atotştiutor ”… şi alte asemenea exemplare:

  2012 – ANUL VICTORIEI USL !

 30. 34 Adrian B. noiembrie 13, 2011 la 5:39 pm

  FABULOASA declaratia d-lui Ion Iliescu referitoare la ginerele d-nei Margareta Costea: Geoana are stofa de tradator , nu merita nicio concesie dar nu sunt pentru excluderea sa din PSD !!!??? Superb! Adevarul este ca si eu m-as desparti cu greu de un asa tantalau si ” sursa de bancuri ” ! Am sa va reamintesc cateva:
  Daca nu stiti cum se pune inapoi dopul la o sticla de sampanie , intrebati-l pe d-ul Mircea Geoana !!!
  Acest domn a pierdut toate alegerile (parca vreo 6 !) la care a participat pentru ca a absolvit Liceul Gheorghe Luzar din Bucuresti !!!
  Si pt. ca tot suntem la capitolul bancuri as vrea sa va spun unul fff. tare , fara a vrea sa intru sub incidenta regulilor de conduita ale acestui blog:
  Stiti cum se numeste o doamna/domnisoara din jud. Harghita sau Covasna care tzine strans cu mainile un barbat de boashe? Se numeste TINUTUL SECUIESC…

 31. 35 Dragos noiembrie 13, 2011 la 6:20 pm

  Sibilla: „GEOANĂ A PROCEDAT MURDAR, MESCHIN, PREFERAND SA POZEZE IN VICTIMA, CHESTIE LA CARE CHIAR SE PRICEPE !! PUNCT”

  punct ca punct, da’ cand l-ati votat cum era Geoana ?

  Sibilla: „2012 – ANUL VICTORIEI USL !”

  😀 😀 😀 sunteti extrem de amuzanta…

 32. 36 casandra noiembrie 13, 2011 la 6:25 pm

  Probabil ca cea mai riscanta functie politica din Romania este, de departe, aceea de presedinte al PSD. Toti presedintii PSD care au ramas in memoria publicului au fost, dupa ce au pierdut pozitia in partid, amenintati cu excluderea sau chiar supusi procedurilor de excludere. Unii au rezistat, altii nu.
  Iliescu si Nastase au fost amenintati de Geoana, Geoana este amenintat serios de Ponta. Va veni si ziua lui Ponta. Si acuzele ce li se aduc fostilor lideri sunt teribile, dar raman neclarificate pana la final.

  O intrebare: toti acesti lideri au PSD au fost propusi pentru cea mai inalta magistratura in stat la un moment dat, exceptandu-l pe Ponta, caruia nu i-a venit inca vremea. Unii au castigat, altii nu. Apoi, dupa un timp, fiecare dintre ei a fost acuzat, judecat chiar de instantele partidului. Ce parere ar trebui sa avem noi, de pe acum, despre viitorii candidati ai PSD si cam cat ar trebui sa-i sustinem daca apoi, invariabil, aflam ca sunt „comunisti”. „corupti”, „prostanaci” sau „tradatori”. Cam cata incredere mai putem avea in judecata limpede a PSD si a liderilor lui daca asta este schema de baza? Ceva trebuie sa schimbati: ori criteriile de selectie a presedintelui, ori criteriile de selectie a candidatului. Este cam aiurea sa aflam ca ni se serveste repetat cate o carte masluita pe care sa mizam, nu-i asa?

 33. 37 Doru Coarna noiembrie 13, 2011 la 6:25 pm

  Eu sunt sceptic privind viitorul PSD, vazand prezentul sau: in 2004 acest partid conducea tara perfect, pe crestere, cu toate obiectivele externe vizate, atinse! Acum, actualul PSD (!) nu-si poate administra nici doua amarate crize interne de orgolii, isi scoate desuurile pe gard la vedere!

  Imi pare rau, lucrurile in PSD s-au tot croit prost ori de cate ori s-a pus mana pe foarfeca, aidoma unui ins perfect competent care insa nu stie sa se spele pe dinti…

  De curand am lecturat un text care se va publica curand dincolo, este o poveste extrasa dintr-o situatie reala iar eu am avut ocazia sa vad cum este construit un partid performant! Cu neplacere va spun ca PDL se apropie mult mai mult de acest model de performanta decat PSD, USL si restul… Este vorba, intai, de seriozitate. Daca asta lipseste, restul este inutil. Ori, imaginea trista de azi arata un partid bazat pe improvizatii, cu un statut care face victime dar nu permite constructia unor structuri de lupta, mai exact autoconstruirea lor. Ori, rigiditatea se plateste, este ultimul lucru care ii trebuie unui partid. In fapt, doar asta se mai poate ataca, rigiditatea PDL, altceva nimic, din pacate…

  Concluzia e simpla, prea putina minte si prea mult efort, din pacate. Asta atrage si imaginea generala de colaborationism cu puterea actuala, si cam de aici incolo incepe sa se termine…

 34. 38 Marius Aldea noiembrie 13, 2011 la 6:28 pm

  @adrian B

  Nu credeti ca aici mai apare un aspect, cat se poate de spinos pt Ion Iliescu?
  Sa declari, public, ca Geoana este un tradator (pt ca are stofa) si totodata sa-l consideri taman bun pt a ocupa a 2-a functie in stat?

  In privinta asta, Ponta macar ramane pe pozitie. Doreste schimbarea lui Geoana din functie.,
  Bineinteles ca nici Ponta nu este , deloc, deasupra lui Iliescu daca ne gandim ca „rocada ” propusa de el si de Sova e mai infantila decat atitudinea lui Iliescu.
  Pe Iliescu l-ar putea scuza varsta…
  Dar Ponta?
  La fel greseste si Adrian Nastase prin felul in care abordeaza problema, aparandu-l pe Geoana. (chiar daca numai de forma)
  Cu alte cuvinte, in ochii PSD, Geoana se face vinovat de cele mai incalificabile actiuni, dar , totusi, asta nu-i impiedica pe PSD-isti sa-l mentina in functia de sef al Senatului!..

  Cam absurda pozitia PSD in aceasta situatie.

 35. 39 Sibilla noiembrie 13, 2011 la 9:12 pm

  @Dragoş,
  EŞTI dragoşi !
  pen că EŞTI…
  Pe mine mă întrebi tu, păpuşel despre… Geoană ? Pe mineeee ?? :))))
  Io-s constantă, majkă, aceiaşi părere dintotdeauna.
  Citeşte de o sută de ori pe zi până bagi la tărtăcuţă, tinere :
  2012 – ANUL VICTORIEI USL !

 36. 40 Adrian B. noiembrie 13, 2011 la 10:18 pm

  @ Marius Aldea

  D-ul Iliescu il umileste (pe buna dreptate!) si face mishto de Geoana cu aceste remarci . Cat il privese pe Geoana : e rau cu raul dar mai rau fara rau ! Adica , decat sa activeze la dusmani , mai bine pe coji de nuca la PSD…

 37. 41 Tiza "casandrei" noiembrie 13, 2011 la 11:45 pm

  @ „casandra”

  Nuuuu! Cea mai periculoasa functie este aceea de prim-ministru care nu-si vinde tara la taraba! Asta-i singura care se plateste greu, urat! Numai daca lasi „o tara la cheie”, ai garantia ca vei fi alergat o viata. N-am vazut premier care sa nu-si fi pus tara pe butuci si/sau care sa nu pactizeze si sa fie „deranjat” cu ceva.
  Ai tupeul sa nu vinzi si sa nu „colaborezi”? Platesti pana mori odata cu tara si cu intelighentia ei – mandra ca-si petrece ultimele clipe …. lapidand

 38. 42 aceeasi noiembrie 14, 2011 la 1:31 am

  @Angela

  TTF ( taxa pe tranzactii financiare), o tampenie cat casa, marca Sarkoszi, „inghitita” de Europa pe nemestecate.
  Verifica proiectul de Directiva deja publicat, inclusiv in limba romana. O cretinatate! Criza nu se rezolva cu 10-15 articole intr-o directiva…

  Cum ar fi ca, doar in spatiul UE, toate tranzactiile sa fie impozitate cu 1% si la vanzator si la cumparator, iar in restul lumii, aceste tranzactii sa fie in continuare, ca si pana acum, taxate la nivelul 0,0x% doar la cumparator sau doar la vanzator?!? Tot capitalul fuge in afara UE ptr ca nu-i nimeni nebun sa accepte o asemenea fiscalizare – mai ales acum. Nu-i ajunge Europei lipsa de lichiditate in sistemul bancar? Vrea sa-i intre in colaps, definitiv, si pietele de capital?

  Din punctul acesta de vedere, au infinit mai mult creier englezii care s-au opus de la bun inceput. Astia stiu carte…

  Nu nivelul fiscalizarii tuturor tranzactiilor este cheia crizei. O idee desteapta, impartasita si in UE, dar care n-a intrunit majoritatea (!) poate fi cu adevarat regasita si in pdv exprimat de Taleb, in New York Times-ul din 7 sau 8 noiembrie a.c.

  TTF-ul , asa cum e gandita acum, e specifica ideologiei dreptei: nationalizam pierderea si privatizam profiturile. Platim 1% toti, iar cei ce speculeaza si creeaza acele pierderi uriase au permanent o „plasa de siguranta” oferita de suportarea pierderii din bugetele publice. Pierdere pe care iar o platim toti prin reducerea fondurilor bugetare alocate domeniilor sociale…

  Taxa trebuie aplicata proportional cu cresterea profitului/riscului asupra fondurilor publice si, concomitent, ar trebui sa dispara existenta obligatorie a plasei de siguranta pe care o reprezinta bugetele nationale…. Daca vor sti ca au in fata ochilor spectrul falimentului si/sau al restituirii banilor pierduti – macar intr-o oarecare masura -, fiecare isi pune limite in a mai specula banii altora indiferent de consecinte. Asa dispare/se reduce substantial si presiunea de pe bugetele nationale.

  Dar, cine-i „nebunul” de dreapta care sa renunte la asemenea profituri?

  Intr-un cotidian detinut de Patriciu, la ce sa te astepti? La un articol precum cel semnalat. 🙂

 39. 43 Vasile, noiembrie 14, 2011 la 8:12 am

  Dragos,

  Din pacate sau poate din fericire uite ca Geoana nu a iesit ,eu insa iti pun dumitale aceeasi intrebare pe care ai adresato Siblilei cu un mare amendament , Cum mai indrazniti sa iesiti in lume , sa scrieti aiureli pe bloguri cu un personaj care a tradat o natie pe care l-i votat si a castigat deja al doilea mandat?


 1. 1 Cine conduce pe cine… | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe noiembrie 12, 2011 la 8:43 pm
 2. 2 Executia « Motanul Incaltat Trackback pe noiembrie 13, 2011 la 7:45 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: