The Money Channel – ora 20.00

Adrian Nastase este astazi invitatul lui Ionel Danca la emisiunea Incisiv- The Money Channel, ora 20.00.

Emisiunea poate fi urmarita live aici.

Echipa AN

35 Responses to “The Money Channel – ora 20.00”


 1. 1 ion adrian noiembrie 9, 2011 la 1:19 pm

  PS. Unele guri rele spun ca in cadrul mosorului denumit Vantu si care este in curs de descalcire, doar un Geoana presedinte de senat si aflat si el in aceiasi barca poate sa-i apere pe politicienii spurcati in barca Deltei lui Vantu. :))))))

 2. 3 artistu' noiembrie 9, 2011 la 2:59 pm

  @dinu – Ba da! Si sunt multumit ca, in sfarsit, PETROM plateste taxe si impozite statului roman; inainte de privatizare nu platea nimic, ba chiar avea datorii vreo 10.000 de miliarde (de lei)…..

 3. 4 Karakas noiembrie 9, 2011 la 3:04 pm

  Doua comentarii scurte despre declaratiile lui Isarescu:

  1.”Trebuie să terminăm cu disputa internă, acordurile au fost necesare, reformele benefice”

  Parca democratia asta insemna, sa poti avansa discutii libere pe orice subiect. Imprumuturile externe intotdeauna sunt sursa de dezbatere politica. „Linistea” era doar pe vremea lui Ceausescu.

  http://www.mediafax.ro/economic/isarescu-trebuie-sa-terminam-cu-disputa-interna-acordurile-au-fost-necesare-reformele-benefice-8840616/

  2. „Românii trebuie să conştientizeze că o parte din datoria externă a României, de 90 de miliarde de euro, a fost alimentată de populaţie, prin credite sau maşini luate în leasing, afirmă guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.”

  Gaina, sau oul, care a fost primul? Creditele au fost luate de populatie pentru ca sistemul bancar capitalist din care face parte domnul Isarescu incurajeaza cetatenii sa isi faca datorii pentru consum. Creditul excesiv e o boala a sistemului capitalist.

 4. 5 Dragos noiembrie 9, 2011 la 3:06 pm

  daca Ionel o sa intrebe la un moment dat „cine conduce, in fapt, PSD-ul ?”, dvs. aveti raspunsul pregatit ?

 5. 6 blogideologic noiembrie 9, 2011 la 3:28 pm

  Este halucinant ceea ce declară guvernatorul BNR, domnul Mugur Isărescu : „Când vorbim de credit, v-aş ruga din toată inima să spuneţi cetăţenilor că atunci când s-a luat un credit s-a creat un debit, pentru că atunci când se ajunge la datorie parcă a făcut-o Dumnezeu. […] O parte din datoria de 90 şi ceva de miliarde de euro, o parte de 20 miliarde este publică. Supărare mare. (… ) Da’ cele câteva milioane de maşini luate în leasing nu sunt credit şi în partea cealaltă nu sunt debit? […] Unii dintre noi îşi amintesc cum în anii ’70, după zece ani de prosperitate au venit zece ani în care ne-am plătit datoria. A fost o crimă economică.” Ce semnifică această formulare criptică ?Aşa cum spunea foarte direct guvernatorul de atunci al BNR, domnul Florea Dumitrescu, datoria suverană a României a fost achitată pe vremuri prin vânzarea de 80 tone aur din rezerva BNR. „Soluţia României este să avem o datorie pe care s-o putem gestiona.” Ce semnifică această formulare criptică a domnului Mugur Isărescu ? Faptul că datoria suverană a României este destinată să crească prin rostogolire până la declararea falimentului suveran al ţării ? http://www.gandul.info/financiar/isarescu-intr-o-tara-care-a-suferit-atat-de-mult-in-anii-80-datoria-este-acum-un-fel-de-bau-bau-8955006

 6. 7 Karakas noiembrie 9, 2011 la 3:54 pm

  Pentru ca o sa vorbiti la un canal despre bani: in SUA administratia vrea sa ajunga la un „deal”/compromis cu bancile care au facut prostioare, desi 3 district attorneys (procurori) se opun. Este aici o intreaga dezbatere despre relatia guvern/administratie-banci, responsabilitate si legalitate. In final, o discutie deapre capitalism si statul de drept cu efecte sistemice globale.

  http://www.nytimes.com/2011/11/09/opinion/letting-the-banks-off-easy.html?_r=1&ref=global-home

 7. 8 blogideologic noiembrie 9, 2011 la 4:19 pm

  Mugur Isărescu spune : „Cum poţi să vorbeşti despre criza zonei euro, când ea nu are o logică.” Ei, chiar aşa ? Ce fel de monetarist este guvernatorul BNR ? http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/economie/mugur-isarescu-criza-euro-nu-are-logica-244014.html

 8. 9 cu drag, dina noiembrie 9, 2011 la 7:00 pm

  @dinu
  L-a pus pe ganduri inca din 1999 cand seful nostru intru’ toate de astazi, trecea vreo 20 din societatile strategice in programul PSAL II incheiat cu Banca mondiala. Pe vremea aceea, toti deontologii, inclusiv ilustrul domn Serbanescu, strigau din rarunchi: privatizare la un dolar!
  Asa s-a obligat statul Romanica atunci, in 1999, sa faca…
  Si, din cele vreo 20, a salvat, in patru ani, trei sferturi dintre ele. Ca sa le vedem acum, pe acordul cu FMI, puse din nou la mezat. Nu era de asteptat, dinule?

 9. 10 LePrince noiembrie 9, 2011 la 7:34 pm

  @Adrian Nastase

  V-am vazut la A3. Am citit si blogul, am urmarit si stirile, si declaratiile. Va admir pentru perseverenta si pentru rabdare. As putea spune chiar ca va invidiez, personal, nu as da dovada de o astfel de tenacitate. Aveti o reteta?
  “Reversul medaliei”, pe care mi-l pot doar imagina , inseamna insa un consum personal pentru care imi pare rau. Regret ca sunteti pus intr-o astfel de situatie. Sau mai bine spus, imi pare rau ca Adrian Nastase este obligat de evenimente sa faca atat de multa politica. Va doresc destula putere ca sa puteti rezista.

  S-auzim de bine.

 10. 11 ion adrian noiembrie 9, 2011 la 8:25 pm

  Ce haios!

  TVR1 intreaba : cine va catiga din conflictul din PSD?

  Cu siguranta COADA DE PESTE.
  🙂 ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 11. 12 ALEXANDRU noiembrie 9, 2011 la 8:55 pm

  D-ULE NASTASE, CE SE INTAMPLA IN PSD ? VAD CA SOCRU ARE INFLUENTA NEFASTA ASUPRA LUI „MICUL TITULESCU”. STITI RASPUNE LA INTRBAREA :”ce-i mai bun decat soricul” ? Se pare ca asta ajunge partidul . PANA CAND POPI VOR MAI FACE POLITICA ? MA REFER LA SOCRUL LUI PONTA SI LA MINISTRUL DE EXTERNE.

 12. 13 ALEXANDRU noiembrie 9, 2011 la 8:58 pm

  CU PONTA SI socru SARBU psd nu castiga alegerile nici dupa ce asterioidul loveste pdl-UL.

 13. 14 ion adrian noiembrie 9, 2011 la 8:58 pm

  Noua inițiativă UE:

  ………adoptă un grec pentru doar 500 de euro!
  Pentru această sumă, el va face tot ce n-ai tu timp să faci: va dormi până la amiază, va citi ziarele, va bea o cafea, va discută despre sport și politică, va trage un pui de somn după masă, va merge la bar, la restaurant și la buzukia……….”.

 14. 15 ahi noiembrie 9, 2011 la 10:17 pm

  @ domnului Nastase

  Va cam grabiti cu cecurile in alb…. puteti si nuanta, ca viata e plina de culoare… dar, sunteti si aici elegant!
  Da, a avut 2-3 iesiri, dar se spunea ca a fost nemultumit. Acum sa inteleg ca este multumit ? :-), :-), 🙂 ……

  La mine, mai greu cu capul, m-a „nedumerit” un lucru: daca datoria totala este 90 mlde, daca „20 mlde sunt ale statului”, daca „30 mlde sunt datorie privata (cetateni si firme) iar restul sunt ale bancilor”, clasa intai spune ca: 90-20-30=40, nu?
  Deci, din cele 90 mlde datorie, 40(!) mlde sunt datorii contabilizate in contul bancilor…

  Romanica are vreo 4-5 banci cu capital romanesc din care, doua mai maricele: CEC si Eximbank. Sa intelegem ca fiecare dintre ele are datorie egala cu cea a statului roman? Exclus, am fi aflat din New York Times :-)!
  Ale cui sa fie aceste datorii?

  Cumva (si) ale bancilor ce functioneaza pe aici cu capital francez, austriac, grecesc, ungar etc? Pai nu ne-a spus domnul presedinte ca i-a anuntat la ultimul Consiliu European ca dansul/noi nu acceptam asa ceva? Nu ne-a anuntat ca statul roman nu accepta sa suporte pierderile altora?

  E clar, ori eu n-am facut clasa intai, ori guvernatorul a gresit (oare?), ori guvernatorul stie una si presedintele alta, ori cei doi nu(mai) vorbesc, ori presedintele nu l-a informat pe guvernator ori, ori, ori ?

  Vorbeam si eu, asa….

 15. 16 Ghita Bizonu' noiembrie 10, 2011 la 12:12 am

  Nestimate domnule Geoana
  Am neplacerea sa va trag de atentie ca nu meritele dvoastra personale v-au adus 5 milioane de voturi ci faptul ca ati fost candidatul PSD si dusmania dintre PDL si PNL. In aceasta situatie de “uniune sacra” ati reusit performata de a piede alegerile. Eu personal cred ca ar fi trebuit sa dati dovada de ceva bun simt si sa evitati sa va vizitati cu SOV …
  Ma rog traim intr-o tara inca libera si Gedanken sind frei si puteti visa cat doriti la o alta eventuala candidatura la presedentie. Insa ar fi bine sa dati dovada de maturitate si ca aceste vise sa le pastrati ptr dvoastra .. sau de nu va puteti abtine apucati-va de literatura! Eventualaia mai fantasta care v-ar permite sa visati la cucerirea Pamantului si de ce nu a Galaxiei .. insa in plan real intelegeti ca nu puteti castiga niste alegeri decat daca contracanditatul dvoastra ar fi Gipsy Gipsanu .. ca Marean v-ar baga in cofa!
  Sunt de acord ca inlocuirea dvoastra ar oferi o nesperata ocazie PDL ului de a isi impune candidtaul la conducerea Senatului … insa poate ar trebui sa meditati daca sunteti indreptatit sa ocupati zisa functie .. Si aici ma refer la 2 adoptari tacite ale unor legi .. Cestie ce ridica intrebare asupra capacitatii dvoastra de a va ridica la inaltimea pozitiei pe care o detineti!
  In plus iesirile dvoastra din ultimul timp ma fac sa ma intreb daca macar mai puteti fi utilizat ca personaj important in politica externa … Eu fiind mai putin bland decat colegii dvoastra incep sa va consider prea putin fiabil …si ma intreb ce v-a- indreptatit sa ocupati posturi importante in diplomatie si guvern . Ca dpv al presedentiei partidului ati fost cam .. palid .
  Ghita Bizonu’
  Elector , in gnl votac al PSD
  (inclus cu regret al dvoastra ,… din lipsa unui candidat mai bun!!)

 16. 17 blogideologic noiembrie 10, 2011 la 12:55 am

  +Furtul, delapidarea, distrugerile au început chiar din ziua de 22 decembrie 1989, mai întâi în sediul Comitetului Central al Partidului Comunist Român, apoi în celelalte instituţii publice, autorii declarându-se revoluţionari, hotărâţi să lichideze toate urmele regimului Ceauşescu. O asemenea atitudine a fost încurajată de noii diriguitori ai României. La începutul lunii ianuarie 1989, primul ministru Petre Roman declara că industria românească era „un morman de fiare vechi”, apreciere interpretată de cei ce aveau să fie alintaţi cu calificatvul de „băieţi deştepţi”, ca un îndemn la lichidarea întreprinderilor. Ca urmare, au trecut la tăierea utilajelor şi vinderea lor ca fier vechi, însuşindu-şi sumele respective. Asemenea acţiuni erau mediatizate cu satisfacţie, de-oarece ţara scăpa de „mamuţii industriali”, care constituiau un „balast insuportabil” pentru economia ţării. Spiritul demolator a cuprins toate domeniile, astfel că s-a procedat la distrugerea sistemelor de irigaţie, a întreprinderilor agricole, a institutelor de cercetare ştiinţifică etc etc. Pe acest fond, guvernul a micşorat vârsta de pensionare a salariaţilor, iar foarte mulţi români au cerut, sau au fost nevoiţi, să se pensioneze, fapt ce a început să grefeze tot mai puternic bugetul statului. Intr-o următoare etapă, unii politicieni au teoretizat necesitatea „statului minimal”, drept care guvernanţii au decis vinderea întreprinderilor de stat, pentru a demonstra că sunt adepţii capitalismului. Un slogan extrem de mediatizat a fost cel privind „privatizarea rapidă” a tuturor întreprinderi-lor, deşi era limpede că cetăţenii români nu dispuneau de resursele financiare necesare cumpărării acestora. Evident, a fost şi o presiune a guvernelor occidentale, care au urmărit să scoată din criză economia din propriile ţări pe seama statelor socialiste. Astfel s-a produs o înstrăinare a economiei naţionale, România pierzând pârghiile de comandă în aproape toate sectoarele şi devenind o anexă a marilor companii internaţionale.+ http://foaienationala.ro/venit-vremea-rspunderilor.html

 17. 18 koubadera noiembrie 10, 2011 la 1:01 am

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/cronica-de-haita-geoana-si-ponta-se-pregatesc-de-masacru-revansa-lui-nastase-lupoaicele-95.html

  Articolul e bestial desi e din Evz Zilei care efieful PDL, dar de data asta au scos un articol bun. Si Geoana si Ponta sunt de sacrificiu, iar in spate marii lupi isi ascut dintii deci s-ar putea sa vedem o partida de sah Nastase cu bataie lunga spre 2013.

  Referitor la privatizarea Petrom (si alte privatizari mari) sunt 2 aspecte:

  1. Pe de o parte a fost o greseala strategica si cei care au facut-o ar trebui impuscati pentru ca stiau foarte bine ce fac.

  2. Pe de alta parte in Romanica se fura si indiferent cine era la putere Petrom tot fara profit ar fi fost. Asa ca mai bine maninca strainii si ne arunca niste oase la impozite, tva si salarii.

  Singura solutie la companiile privatizate era ca statul roman sa pastreze 49%, pentru ca investitorul doreste majoritatea, si sa lase investitorul sa isi faca treaba. Povestea cu contractul de management nu e viabila in Romania pentru ca oricine e la putere vrea bani in timp scurt si banii acestia nu pot veni decat din devalizarea companiilor de stat.

 18. 19 Roman noiembrie 10, 2011 la 3:29 am

  @N
  eu nu inteleg cum in zona media apar doua pareri diferite despre un SUBIECT important din PSD.. din partea ”CONDUCATORILOR”si se asteapta sa castige USL-ul..ori o fi o strategie prin care.. datorita faptului ca G a tradat PSD (USL-Antonescu) sa fie EXCLUS din partid (astfel iese in evidenta PUTEREA lui P ..si cuvantul GREU a lui ponta in PSD–contra lui I si N ( ”batranii”- care-l ”iarta” pe GEOANA )- si uite asa incercam sa creem un nou PILOT (ca imagine) ?

 19. 20 Roman noiembrie 10, 2011 la 3:48 am

  1 ! – @Adrian Nastase

  .. de ce nu promiteti ca in cazul in care ajungeti la putere schimbati 3 lucruri in ROMANIA, te iubesc………?

  1- CAZUL ROSIA MONTANA si celelalte MINE care se vand strainilor(GC) despre care nimeni nu spune nimic.. si care cred ca.. daca s-ar gasi o solutie sa fie exploatate de ROMANIA, prin dirijarea unor bani in tehnologizare (am inteles aprox. 100 mil euro),ar fi o cale spre rezolvarea probabila a tuturor problemelor…
  2- STOP TAIERII PADURILOR ( vezi padurile virgine ALE ROMANIEI )
  3-PROGRAME de ajutoare a ROMANILOR prin care sa se sustina AGRICULTURA si legi favorabile CONCETATENILOR…

  –-Daca la toate astea promitem/FACEM si SCHIMABAREA CONSTITUTIEI in favoarea acestor PRINCIPII , ( care ar trebui sa le gasim in NOI ) –––( ar putea fi o baza de inceput ? )( si sa continuam spre BINE, daca la 24 de ani am ajuns sa ma gandesc la SALVAREA ROMANIEI…EU cred ca MERITA !!!!!!!!) , CRED CA ASA AM PUTEA AJUNGE LA GUVERNARE !!!!!!!!!!!

 20. 23 blogideologic noiembrie 10, 2011 la 6:47 am

  A suferit Mântuitorul şi pentru klingonieni ? http://www.nytimes.com/2011/10/18/science/space/18starship.html?ref=defenseadvancedresearchprojectsagency Aici este analizat de fapt un proect spaţial DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency).

 21. 24 blogideologic noiembrie 10, 2011 la 7:01 am

  Am văzut, vedem şi acum, faptul că România trăieşte/supravieţuieşte într-un mediu extrem de ostil. Acest mediu trebuie să fie examinat de noi cu atenţie şi în permanenţă. Trebuie să fie prezentată de fiecare dată ultima fază, cea mai recentă fază adică, din conjunctură. Însă acţiunea politică pentru România trebuie să fie modulată şi modelată ţinând cont nu doar de ultima fază, ci şi de evoluţia pe termen lung a istoriei noastre. Spun iarăşi, coerenţa acţiunilor politice este asigurată prin Doctrina Partidei Naţionale. „Toate-s vechi şi nouă toate” (Mihai Eminescu)

 22. 25 blogideologic noiembrie 10, 2011 la 7:57 am

  „Un imperiu agricol din România se prăbuşeste” http://www.money.ro/imperiul-agricol-din-romania-se-prabuseste_1147216.html Este bizară prăbuşirea aceasta într-un an cu o recoltă agricolă record !

 23. 26 dsv noiembrie 10, 2011 la 8:22 am

  Excelente aparitiile dvs la A3 si The Money Channel.

 24. 27 M.Voicu noiembrie 10, 2011 la 8:50 am

  @ artistu’ noiembrie 9, 2011 la 2:59pm apune: in sfarsit, PETROM plateste taxe si impozite statului roman; inainte de privatizare nu platea nimic, ba chiar avea datorii vreo 10.000 de miliarde (de lei)…..

  ►► Datoriile au fost fãcute !
  Santa simplicita SRL ! Sunt mai multe telefoane decât numãrul de debitori la bãnci şi de abonaţi la termoficare; unde credeţi cã sunt cele mai mari restanţe la plãţi ❓ Dece oare ❓

 25. 28 teostanc noiembrie 10, 2011 la 10:44 am

  blogideologic,
  noiembrie 10, 2011 la 12:55 am ,

  Ati facut o scurta istorie a dezastrului Romaniei. Semnez si eu

 26. 29 Socrate noiembrie 10, 2011 la 1:07 pm

  @Ghita Bizonu’ * Subscriu, insa am si eu ceva de adaugat. Impresia mea este ca Geoana, in afara de faptul ca este prostanac, este si santajat. Nu cred ca “gafa” din 2004, cand a spus ca PSD-ul nu are nevoie de voturile PRM a fost o simpla gafa. Nu cred nici ca vizita la SOV a fost o simpla gafa, indiferent de cat ar fi de scazut IQ-ul personajului. Nu a avut voie ( de la cine ? ) sa castige. Explicatiile post gafa au fost subtiri. Sa ne mai amintim ca TB avea o caseta video de santaj, pe care nu a utilizat-o din “cavalerism” ( ? ) si de care nu s-a mai auzit nimic. Si el si cumnatul sau Ionut Costea au fost chemati recent la DNA, in calitate de martori ( oare ? Si daca a fost o aratare de pisica ? ). Sa ne mai amintim de alta gafa. Citez “ “Geoana este si autorul unei gafe rasunatoare. Intrebat de o ziarista, la o conferinta de presa, despre cati agenti acoperiti se mai afla in presa si despre influenta acestora, presedintele PSD a raspuns, spre rasul general: „Nu stiu, nu ne-am numarat inca!””. S-ar putea sa fie manipulat si cu dosarul respectiv.
  Presedintele Senatului s-a comportat ca si cum ar fi o cartita portocalie si cred ca a fost un pion, poate dormant, al puterii.
  Personal, cred ca se pregatea ceva, Geoana avea un rol de jucat ( poate premier ? ), si ca atacul brusc al PSD-ului a incurcat borcanele puterii.
  Gazda noastra spunea ca a fost un test de fidelitate. Eu cred ca a fost mai mult un test de inteligenta, si ca Geoana a gafat din nou.

 27. 30 const noiembrie 10, 2011 la 5:50 pm

  @blogideologic 12:55 si 7:01

  Gind-la-gind apropos de „mormanele de fiare vechi”, ziceam pe alt fir:

  https://nastase.wordpress.com/2011/11/06/cine-conduce-romania-frica/#comment-144401

  Const

 28. 31 Ghita Bizonu' noiembrie 10, 2011 la 10:05 pm

  Socrate eu as mere mai degraba pe dotarea natiurela…
  Tin minte niste incurajari de prin anii 2005-2007 ca el era marele Refoirmator al PSD .. si ca putea sa il faca frecventabil …. Nua r fi primul care sucomba laudelor interesate ….

 29. 32 blogideologic noiembrie 11, 2011 la 5:14 am

  @ Const
  Mulţumesc !
  Referitor la Termodinamica Roegen (o variantă de interpretare fizicistă a ideilor economice, mecanica Poinsot fiind cealaltă variantă de interpretare fizicistă), trebuie să subliniez că oferă cel mai bun cadru pentru înţelegerea noţiunii de cost. Pe care domnul Roegen îl leagă de „săgeata timpului”. Apoi, subliniez ideea domniei sale de a substitui „agentului raţional” din teoria economică neoclasică, „agent” care urmăreşte maximizarea utilităţii şi a profitului, ceea ce, în adevărul resurselor rare şi a unui singur Pământ locuibil (asta-i o teoremă demonstrată încă de Sfântul Părinte Vasile cel Mare !), îl transformă pe „agentul raţional” într-un „agent kakademonic”, deci ideea lui Roegen de a-l înlocui pe „kakademon” cu „agentul eudaimonic” ce urmăreşte reducerea creşterii de entropie prin deciziile sale economice. Tocmai în lumina economică a Termodinamicii Roegen, mi se pare dubioasă şi interpretarea lui Ronald Coase care introduce forţat în teorema sa celebră o simetrie perfectă între făptuitorul de externalitate negativă şi acela care o suferă.


 1. 1 The Money Channel – ora 20.00 | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe noiembrie 9, 2011 la 1:22 pm
 2. 2 Geoana… « Motanul Incaltat Trackback pe noiembrie 10, 2011 la 4:26 am
 3. 3 Rămâne… cum am stabilit ! « Sfinxul Trackback pe noiembrie 10, 2011 la 5:28 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: