Sunt aproape opt ani, de cand diversi idioti continua sa vorbeasca despre imunitatea parlamentarilor pentru fapte penale.

In 2003, sub regimul „cripto-comunist” si „ticalosit” al guvernului PSD, a fost revizuita Constitutia, in principal pentru a permite ratificarea tratatelor de aderare la NATO si la Uniunea Europeana. Cu acel prilej, au fost facute insa mai multe modificari, intre altele, ELIMINAREA imunitatii parlamentare pentru fapte penale.

Textul actual al Constitutiei prevede,  doar imunitate pentru „voturile sau opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului” (art 72, para 1).

Ca sa fie clar, chiar si pentru idioti, articolul 72 (2) al Constitutiei revizuite  dispune: Deputatii si senatorii POT fi urmariti si trimisi in judecata penala pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului…” Se mai prevede ca „Urmarirea si trimiterea in judecata penala se pot face numai de catre Parchetul de pe langa ICCJ. Competenta de judecata apartine ICCJ”

Masurile de siguranta – retinerea sau arestarea sau perchezitia presupun o incuviintare din partea Parlamentului dar fara a a afecta in vreun fel posibilitatea Parchetului de a efectua urmarirea penala sau trimiterea in judecata. Iar in caz de infractiune flagranta nici macar aceasta incuviintare nu mai este necesara.

Si atunci, te intrebi cum „geniul” justitiei romanesti, fostul procuror ceausist, actual europarlamentar sinecurist, Monica Macovei, poate sa ceara, cu aplomb, modificarea Strategiei nationale anticoruptie, prin modificarea Regulamentelor Camerelor, astfel incat „procedura de ridicare a imunitatii sa presupuna ca

1) decizia sa se ia in plen in maximum 48 de ore de la primirea cererii;

2) votul sa fie la vedere ;

3) decizia sa fie luata fara analiza probelor…”

Tot din „putul gandirii” sale, aflam   ca „parlamentul trebuie doar sa se asigure ca cererea de ridicare a imunitatii parlamentare nu este determinata de declaratii sau actiuni politice ale parlamentarului adica invinuirea PENALA  nu este inventata …”   (se foloseste detectorul cu flacara violet pentru ca nu ai voie sa analizezi probele! n.b.)

Intrebarea este cum sa ridici ceva care nu mai exista. Nici macar cu Viagra nu cred ca se mai poate obtine un astfel de rezultat. Chiar si in 48 de ore. Acest personaj a fost ministru al justitiei si duce acum la Bruxelles batalii cu oponentii politici, in numele lui Basescu, pentru a le ridica, iata, o imunitate care nu mai exista de 8 (opt) ani!

Despre bebe Neamtu si republica lui de nisip care se revolta grav impotriva imunitatii parlamentarilor nu mai are rost sa comentez…

45 Răspunsuri to “Sunt aproape opt ani, de cand diversi idioti continua sa vorbeasca despre imunitatea parlamentarilor pentru fapte penale.”


 1. 1 Vasile, octombrie 26, 2011 la 10:36 am

  Va intreb sincer dl. Nastase,

  Care ne sunt idiotii , parshivii care vorbesc in cunostinta de cauza sau inocentii care-i cred?

 2. 2 Doru Coarna octombrie 26, 2011 la 10:43 am

  Treaba trebuie mereu mentinuta la cald, reincalzita cand e cazul, telul este pregatirea asternutului pt sesiunile de arestari de iarna/primavara 2011-2012, nu? Incepe circul, publicul si dusmanii sa afle!
  In rest, sigur ca-i inutila, chestiile utile sunt insa mult prea dificile, sau ingrasa, sau sunt interzise…

 3. 3 Pali octombrie 26, 2011 la 11:04 am

  Idioti sau nu cu sau fara imunitate cert este faptul ca, in 21 de ani doar Bivolaru si Ioana M Vlas sunt „pestii mari” care au facut puscarie in timp ce tara a fost PRADUITA direct sau indirect de politicieni !

 4. 4 Bibliotecaru octombrie 26, 2011 la 11:38 am

  🙂
  Nu sunt ei idioţi… doar se fac că nu se pricep. Uite aşa a apărut conceptul de imunitate totală pentru un anumit om în stat, nu spun cine, persoană importantă.

 5. 5 nicu octombrie 26, 2011 la 12:20 pm

  buna ziua

  nu stiu daca aberez sau nu in acest caz, dar eu, de obicei sunt omu pesimist, mai exact, pun raul iniante.
  am vazut ca s-a dat drumu unei campanii de strangere a peste 500,000 de semnaturi pentru asa zisa ( modificare a constitutiei ) printre altele si ca basescu sa poata sa fie dat jos.

  v-ati gandit ca aceasta campanie este una inceputa chir de basescu si pdl pentru a modifica constitutia inainte de alegerile de anul viitor, pentru ca sa poata manevra cum doreste?

  stima

 6. 6 PLANO10 octombrie 26, 2011 la 1:07 pm

  MM nu e idioata, dar gaseste naivi care o cred.
  Insista, altfel cum s-ar mai realiza decredibilizarea principalei institutii democratice a statului de drept, Parlamentul, cel de care se tot impiedica jucatorul de la FC Cotroceni!

 7. 7 George Serban octombrie 26, 2011 la 1:52 pm

  Plano 10 are dreptate, MM nu e idioata, face pe idioata, la fel ca Basescu, cand vrea sa-i imbrobodeasca pe adevaratii idioti. Si cati sunt?! La fel, facea pe idioata cand a inventat asa zisa imunitate a lui Basescu care, potrivit Constitutiei, are aceeasi imunitate ca parlamentarii, deci numai pentru declaratii politice, nu si pentru fapte penale. Cine-i opreste pe procurori sa inceapa cercetarea penala a lui Basescu? Sa intocmeasca rechizitoriile si sa astepte judecare pana isi va incheia mandatul!

 8. 8 Dragos octombrie 26, 2011 la 1:55 pm

  nu pot comenta, deocamdata*, in perfecta cunostinta de cauza pe subiectul propus de dl. Nastase – nu sunt jurist, deci n-o sa bat campii ca alti colegi postaci.

  *deocamdata – adica astept analiza d.nei Macovei pe parerile d.lui Nastase ref. la imunitatea parlamentara, pe care am rugat-o sa aiba bunavointa si rabdarea sa-si arunce o privire experta si sa-si dea si dansa, la randul dansei, cu parerea.
  de-abia cand o sa am si punctul de vedere al d.nei Macovei o sa postez.

 9. 9 Karakas octombrie 26, 2011 la 2:26 pm

  @off topic
  Dl Gitenstein face ce stie mai bine: lobby pentru capitalism si capitalul american. Dl ambasador s-a pronuntat pentru liberalizarea/privatizarea industriei energetice. Dar nu a scos o soapta despre protectia consumatorilor. Se stie ca orice „privatizare” in domeniul energetic duce inevitabil la cresterea pretului pentru consumator, fie ei industriali/business sau casnici. Daca consumatorii industriali isi pot perimite sa absoarba potentialele cresteri de costuri mai usor, pentru cei casnici va fi foarte greu. Oamenii de abia isi pot plati intretinerea.

  Sigur ca o eventuala privatizare ar fi in interesul corporatiilor americane si europene (apropo, deja se vintura firca fata de dependenta fata de rusi din nou; in fapt Borbely a spus clar ca Romania are „toata deschiderea” doar pentru americani si europeni). Dar va fi in interesul romanilor? Ma refer la 99% din romani, cei care se lupta sa supravietuiasca.

  http://www.mediafax.ro/economic/ambasadorul-sua-nu-veti-atrage-investitii-daca-nu-liberalizati-complet-piata-de-energie-8904158/

 10. 10 contele octombrie 26, 2011 la 3:04 pm

  Adrian Năstase

  V-o enerva Monica Macovei dar nu vă stă bine s-o faceţi idioată…poţi să-l faci (din punctul meu de vedere) pe un bărbat „idiot” dar pe o femeie…nu prea merge!
  Umblaţi cu dublă măsură, cu dublu disclaimer… atunci când l-am trimis la plimbare cu un „Marş potaie!” pe unul care m-a jignit grosolan , mi-aţi oprit „îndemnul” ( care era în concordanţă cu subiectul dezbătut!), în schimb d-stră faceţi o femeie idioată…şi nu vă cenzuraţi! Singur.

  În altă ordine de idei…Monica Macovei a ridicat ştacheta prea sus prin acele norme ce se vor a fi aplicate în PDL. E ca şi cum ai obliga un grup de graşi să sară 1,5m înălţime…majoritatea se vor furişa pe sub…
  E drept că a pus oarece presiune şi pe USL, opinia publică aşteptând un gest oarecum similar ( de exemplu…eu!). Nu aşa categoric, nu cu un standard aşa de sus dar cu nişte reguli etice cât de cât rezonabile.
  Una dintre ele, ca exemplu, ar putea interzice mita electorală. Vorbesc aici inclusiv de cele 10.000 de telefoane ale lui Vanghelie date, chipurile, „pentru o mai bună legătură între cetăţean şi primar”.

  P.S. Termenul de „mită electorală” este ambiguu…nu cred că înseamnă numai găleata, făina, zahărul dat în perioada de alegeri. Ce înseamnă atunci construirea de biserici pentru 50 de votanţi, paranghelii de sute de mii de EURO, bani mulţi îngropaţi în diferite mici proiecte locale ( gen stadioane în sate de bătrâni!), legi de măriri de pensii şi salarii fără acoperire în economie…ar fi multe de spus…
  Şi mai am o nelămurire
  La alegeri,un candidat dă în colegiu lui zahăr, făină, cozonac. Lumea primeşte pentru că lumea e săracă. Acest candidat se cheamă că dă mită.
  Mazăre face pachete cu mâncare şi de sărbători le dă la bătrâni. Aceştia primesc pentru că bătrânii sunt săraci. Acest primar nu se cheamă că dă mită electorală ci că face o faptă creştinească.
  Mă întreb care este diferenţa dintre ei…pentru că nu-mi vine să cred că petrecăreţul „nazist” Mazăre este vreun cucernic pios şi filantrop. Am zis Mazăre dar putem pune oricare alt primar.
  Scopul este acelaşi. Diferenţa ar fi că unul o face o dată iar celălalt o face periodic.
  În acelaşi timp opinia publică se uită cu oarecare îngăduinţă la un „Vanghelion” pentru bătrâni şi profesori; ştim că este pur şi simplu mită electorală dar suntem subiectivi: „Lasă-i şi pe ei să se bucure, că-n vremurile astea…”.

  Părerea mea este că atâta vreme cât există sărăcie mita nu va dispărea.

 11. 11 Kartouche octombrie 26, 2011 la 3:46 pm

  Individa, o mizerie de femeie, care nu trebuie la nimeni, insista nu numai aceasta prostie, ci si a „sarcinei probei” in cazul proprietatii.
  Deci, daca am pantofii din picioare, vine ANI sau DNA si ma descultza, ca mi-am pierdut bonu` ?
  De aceea sunt anunturi la magazine : pastrati bonu` pana la iesire !
  Ma mir, mult, de tot, cum unii oameni chiar nu gandesc si ii accepta aberatiile.

 12. 12 teostanc octombrie 26, 2011 la 3:52 pm

  D-le Nastase,

  Pai chestia aceasta ridicata de dvs. este potrivita pentru o motiune de cenzura impotriva idiotilor (a se citi PDL).

  Si totusi, dvs si Iacob Rotzi sunteti dati ca exemple de ocultare a justitiei de catre parlament. De ce ?

  PS

  Referitor la procesele dvs. eu am credinta ca sunt facaturi politice: termopane (eu mi-am pus termopane, dar si jaluzele), pixuri, trofeul calitatii, parca bideuri au fost la altii.)

  PPS

  M-ai pasttrez un pix cu numele dvs. Dac vor eu pot sa-l inapoiez.

 13. 13 Vasile, octombrie 26, 2011 la 4:25 pm

  Hahaha , analiza Doamnei Macovei inainte sau dupa spritz?

 14. 14 dadatroll octombrie 26, 2011 la 4:35 pm

  Da dece nu se scriie si despre cat de micai pensia.

 15. 15 teostanc octombrie 26, 2011 la 4:56 pm

  Recitind postarea mea anterioara am constatat ca fac parte din idioti. Am scris M-ai in loc de Mai. Fac cuvenita corectie.

 16. 16 SAMI octombrie 26, 2011 la 4:58 pm

  M-am luat dupa toti si nu am dat CNP-ul, desi il are toata lumea, dupa cum spuneam. In toate locurile unde mergem ne legitimam de fapt mai mult cu CNP-ul decat cu restul datelor noastre. Ce fac acum? Platesc amenda? Ce proasta am fost! Cred ca o sa o sun pe persoana care a facut recensamantul si sa-i comunic CNP-ul. CNP-ul este la vedere peste tot , incepand cu cartea de identitate si terminand cu un banal abonament RATB, este peste tot. Tot nu inteleg care este de fapt pericolul. Noi suntem inregistrati ca cetateni in Romania ,deci existam .Care este pericolul cu CNP-ul mai concret? Ce ni se poate intampla? Daca cineva isi propune intr-adevar sa fure identitatea cuiva, trebuie in primul rand sa aiba un motiv foarte intemeiat si sa mai si poata face acest lucru. Eu sunt cetatean de rand , nu ma da bogatia jos, ce sa pot pati eu , sau multi altii ca mine?De la vot nu lipsesc niciodata, caci ma intereseaza, asa ca nici acolo nu-mi poate folosi altcineva CNP-ul, ci dimpotriva, imi intaresc votul cu CNP-ul ptr. ca e unic. CNP-ul este ca numarul de inmatriculare al masinii sau ca seria motorului-este unic.

 17. 17 nicu c. octombrie 26, 2011 la 6:08 pm

  pe mine unu nu ma mai mira parsivenia acestor indivizi , efectiv sunt diabolici , cand romania este aproape prabusita din toate punctele de vedere, economic, politic, moral acesti derbedei din pd-l nemaiavand cu ce sa iasa in fata idiotilor , de fapt niciodata nu a avut cu ce iesi in fata alegatorilor ma refer cu un program clar de dezvoltare sau investitii pentru romania. parsivi stiu foarte bine ca nu mai sunt crezuti de nimeni dar simt mirosul de sange din partea populatiei, si atunci ce sau gandit derbedei hai sa mai venim cu o diversiune nu sa putut face dreptate in romania recte justitie din cauza parlamentului nenorocit , care a fost terfelit in fel si chip de basescu si gasca, si iata ca vine aceasta foanfa de macovei si cu o seninatate demna de o cauza mai buna , scoate flacari pe nari pozand in harap alb calare pe armasar si decide ca imunitatea parlamentara este cauza principala in nerealizarile dna-ului si a tuturor necazurilor din aceasta tara. din pacate pentru noi avem o gramada de naivi ce o cred si o gramada de imbecili ce se numesc ziaristi care vor propaga la puterea zece prostiile acestei foanfe. ma intreb oare isi face mila dumnezeu de noi, ne va da oare un picior in cu-r sa ne trezim la realitate au ba.

 18. 18 Cris octombrie 26, 2011 la 6:31 pm

  Asta e posibil pentru că există alți idioți care nu sunt informați și nici nu vor să se informeze și înghit orice prostie.

 19. 19 Doru octombrie 26, 2011 la 6:41 pm

  Ei asa mai veniti de acasa,cum se spune,d-le Nastase cu asemenea articol.Asa trebuie cel putin asa trebuie tratati imbecili astia portocalii,luati pe rand si tocati marunt.

 20. 20 eficientaenerg octombrie 26, 2011 la 7:09 pm

  Yes-Herr Adrian-de ce nu suntem nemti -adica corecti administrativ si juridic;cum erau si austriecii,ca Parlament,Presidentie si Guvern, cand i-am analizat impreuna si cu prietenul Borbely- am fost in vizita in toamna anului 1995? Si nu romani ! Am ajuns sa contestam,ca roman, la Curtea Constitutionala-in 2008-cu 1418 Decizii ,cu ceea ce ne ..nemultumeste legislativ,administrativ local sau central !Si cu Macovita…care-i place mult…

 21. 21 ahi octombrie 26, 2011 la 7:19 pm

  🙂 hahahahahaha 🙂 …..

  In vremurile astea nebune, un ton ca acesta este, uneori, mai mult decat reconfortant, macar pentru cititor daca nu si pentru autor …
  Admir curajul, impartasesc mesajul si multumesc pentru cele cateva momente de amuzament copios, facand abstractie de amarul concluziilor mai mult decat evidente…

 22. 22 Reni octombrie 26, 2011 la 7:21 pm

  Dna Macovei cred ca a avut toata viata probleme cu….ridicatul. In schimb, a reusit in chip magistral sa castige bani buni de la statul umflat si gras, asa cum fac toti acesti capitalisti mareti de la PDL…mari afaceristi

 23. 23 Bibliotecaru octombrie 26, 2011 la 7:41 pm

  @ Dragos

  Domnia voastră vă aşteptaţi ca doamna Macovei să răspundă?

 24. 25 Cârcotaşu octombrie 26, 2011 la 8:20 pm

  Citind Disclaimerul şi apoi trimiterea la Lămuriri, redau citatul referitor la moderare:

  în mod absolut cert, nu va trece mai departe nici o injurie (la adresa autorului dar şi a oponenţilor săi, de aşa zisă “suţinere”).

  Adică vor fi reţinute mesajele care conţin injurii, adică:
  INJÚRIE ~i f. 1) Vorbă sau faptă care lezează demnitatea sau reputația cuiva; insultă; ofensă. 2) Ofensă gravă, adusă cuiva în public; afront.
  Ar trebui specificat în Disclaimer şi la Lămuriri că proprietarul blogului beneficiază de exceptare, altfel, conform definiţiei de dicţionar, epitetul idioţi este clar o injurie şi nu ar fi trebuit să fie publicat. Şi asta chiar dacă sunt de acord cu conţinutul articolului, inclusiv cu acest calificativ.

 25. 26 ahi octombrie 26, 2011 la 8:21 pm

  @ pali

  „Consecinta” logica a mesajului postat: „Vinovat, nevinovat, stuful trebuie taiat!
  Acesta era „temeiul legal” invocat de judecatori, in anii 50, cand zeci de mii de oameni erau condamnati la munca silnica de la Canal.

  Daca tara asta a fost „praduita” 20 de ani, s-a gasit „vinovatul” de serviciu care sa satisfaca nevoia/setea de sange a boborului ????

  Jenant mecanism de gandire….

 26. 27 gabryela octombrie 26, 2011 la 8:31 pm

  aici pe acest blog http://www.nasul.tv gasesti cei mai mari pupincuristi ai regimului basist care nu au respect pt.regele nostru.

 27. 28 Reni octombrie 26, 2011 la 9:01 pm

  Ceea ce face Basescu cu FMI este tradare nationala….din anumite surse externe ( USA) se pare ca FMI negociaza cu un singur om vinzarea catre „investitori” strategici a tot ce a mai ramas resursa in Romania. Inteleg pretul platit acestor sacali pentru aderarea la UE, dar acum, parca nu merita sacrificat pentru o anume …….viitorul industrial al tarii

  http://www.adevarul.ro/financiar/FMI_ne_obliga_sa_vindem_tot_0_578942689.html

 28. 29 aceeasi octombrie 26, 2011 la 11:17 pm

  @Sami
  citeste, te rog, comentariile facute pe tema recensamantului in articolul/articolele anterior/anterioare acestuia.

  Dupa ce le vei citi, poti trage linistita concluzia asupra momentului efectiv in care poti fi … “proasta” 🙂

 29. 30 blogideologic octombrie 27, 2011 la 2:21 am

  Nanoparticulele, prezente „cu scop” în diverse produse comercializate recent, alterează bariera hemato-encefalică protectoare a creierului. Anumite funcţii cerebrale (printre care memoria) sunt puternic dereglate.

 30. 31 Alexandru octombrie 27, 2011 la 2:29 am

  „Sefu'” ,n-ati aflat ca de mii de ani incoace,cainii latra a[dica] noi si porcii[ul],pardon ursii[ul] merg,merge{a[dica]}ei_”portocalii stalinisti”???TOTUL INTR-UN CUVANT:-LEHAMITE.

 31. 32 Argusdre octombrie 27, 2011 la 5:37 am

  Sunt insa si idioti care sustin imunitastea lui Basescu pentru fapte penale. ceea ce e o alta gogomanie inventata de pupincuristii sai, pentru a=l scapa de dosare precum Flota, ALRO, etc….

 32. 33 Argusdre octombrie 27, 2011 la 5:47 am

  @Dragos,
  N-ai minte, vorba lui Eugen Barbu, „nici cat lumina-n cur la licurici”. Pai daca nu-ti poti exprima parerea in legatura cu tema, nu mai posta nimic.
  Iar dupa ce Monica Macovei isi va afisa propria-i parere, crezi ca mai intereseaza pe cineva ceea ce vei ingaima tu, cata vreme va fi tot ideea Monicai ?
  Mai pune-ti si tu mintea la munca !

 33. 34 blogideologic octombrie 27, 2011 la 6:53 am

  „-Cine a construit Cetatea Aradului?” /-„Nu ştiţi? Maria Tereza.” http://www.romanialibera.ro/actualitate/transilvania/cum-s-a-reinventat-societatea-civila-in-arad-242363.html În realitate Cetatea Aradului a fost construită de corpul de ingineri militari ai Imperiului Habsburgic. Iar modelul folosit pentru Cetatea Aradului era franţuzesc, şi fusese inventat de Sébastien Le Prestre, Marchiz de Vauban. Altă întrebare : -„Cine a dat Habsburgilor pământurile acelea vechi româneşti? /- Un general prinţ latin, cu numele Eugène de Savoie-Carignan.” Când se scrie istoria generală şi completă a corpurilor de ingineri militari, povestea începe cu prezentarea unor imagini de pe Columna lui Traian. Aceasta-i istoria adevărată ! Dar acum, cel puţin despre o imagine aflată pe Columna lui Traian (călăreţul sarmat catafract) se afirmă că ar reprezenta un cavaler ungur. Treptat, treptat, ni se fură drepturile şi istoria.

 34. 35 VladM octombrie 27, 2011 la 7:14 am

  @Dragos,
  Este bine ca nu-ti exprimi parerea fara sa te documentezi inainte, dar hai sa fim seriosi, doar D-na Monica Macovei este experta? Gasesti pe la toate colturile cate un avocat care ar putea sa-ti raspunda la intrebarile tale, desi nu cred ca se poate spune mai pe romaneste in textul de mai jos ca parlamentarii pot raspunde penal si ca nu au imunitate (citeste atent postarea Dl-ului Nastase macar), bine dar daca tu nu vrei sa crezi nici ce „scrie pe hartie” este opinia ta.
  “Deputatii si senatorii POT fi urmariti si trimisi in judecata penala pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului…”

  @contele
  Nu ca as vrea sa disculp pe vreunul dintre primarii cu inima mare, dar eu nu consider a fi o mita electorala un act de caritate care are loc periodic, fata de celalalt act de „caritate” care are loc doar in timpul campaniilor electorale, ca dupa aceea sa le stea la oameni in gat toata faina si uleiul primite! Una este sa faci un singur act de caritate, inainte de a te vedea in functie ca dupa aceea sa te doara la t-spe metri de ….. de acele persoane si alta este ca in timpul mandatului sa-i ajuti.
  Dupa parerea mea mita electorala sunt actele de caritate din timpul campaniei electorale. Ceea ce nu intelege romanul este ca in cabina este singur si poate pune stampila pe cine crede de cuviinta facand abstractie de galeata primita la intrarea la vot. (Votul este inca secret, pana cand nu ne cer sa ne punem CNP-ul si pe buletinul de vot, nu de alta dar o sa ajute la statistica, sa vada cati au votat, cu cine si de ce)

 35. 36 blogideologic octombrie 27, 2011 la 7:17 am

  Contradicţie fundamentală între oferta Naturii (limitată prin capacitatea ei de refacere) şi cererea globală impusă prin politica macroeconomică http://www.synapse9.com/signals/2011/10/26/as-physical-growth-slows-finance-demands-dont/

 36. 37 Mihai ANDREI octombrie 27, 2011 la 8:15 am

  Există o categorie numeroasă de oameni ce sunt concomitent idioţi (în sensul primar al cuvântului, cu IQ scăzut) şi foarte smecheri, perverşi.
  În ultimii 20 de ani de activitate pe cont propriu am cunoscut personal, nu doar la televizor, mulţi astfel de oameni, care, surprinzător, reuşesc să escrocheze persoane cu mult mai inteligente decât ei. Prostia lor e compensată de GENA şi o formă de GENIU ale escrocheriei.
  Vorba lui Vasile, dacă prostimea muşcă astfel de false teme, de ce să nu le exploateze idioţii şmecheri ?
  Pe de altă parte, noi ce păzim ? Postările pe acest blog seamănă cu bătutul la uşi larg deschise. Suntem aproape toţi ca membrii unui club ce împărtăşesc aceleaşi opinii. Cred că trebuie să ne propunem să lămurim pe alţii, care, teoretic, nu prea citesc acest tip de bloguri.

 37. 38 Mihai ANDREI octombrie 27, 2011 la 8:23 am

  @ Bibliotecaru’
  Cum naiba să răspundă ? Astfel de imbecilităţi se declamă ritos, ca orice lozincă iraţională, şi gata ! Muşcă şi fugi. Nu e chiar atât de proastă ca să nu realizeze că o astfel de temă nu rezistă în cadrul unei dezbateri raţionale.

 38. 39 Pali octombrie 27, 2011 la 9:34 am

  @ ahi ( asa te cheama taica’ ? )

  Jenanta postare,…m-ai inteles gresit.

  drum bun,

 39. 40 Bibliotecaru octombrie 27, 2011 la 9:38 am

  @ Mihai ANDREI
  Sunt foarte curios pentru că şi eu am o întrebare pe acelaşi subiect la care nu am primit răspuns.

  Bibliotecaru spune:
  03/10/2011 la 9:27
  http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=714#comment-5227

  @ Monica Macovei

  Modificările legislative din România nu pot urma pur şi simplu practicele din alte ţări. Orice schimbare legislativă trebuie pus în acord cu întregul sistemul instituţional românesc. De aceea, pentru a înţelege exact ceea ce propuneţi, vă rog să specificaţi:

  1. Acea prevedere de maximum 48 de ore cum poate fi pusă în operă atunci când cererea vine într-o zi de joi (vinerea este zi de teritoriu, şi sâmbăta, duminica sunt nelucrătoare, deci numai ziua de luni poate fi accesibilă unei şedinţe), dar mai ales pe perioada în care camerele nu sunt în sesiune ordinare (pot fi chemaţi la muncă parlamentarii astfel încât să voteze în 48 de ore… se poate întruni o sesiune extraordinară pentru acest scop, este o urgenţă naţională ridicarea imunităţii unui parlamentar)?

  2. Motivaţia pentru care iniţial votul a fost stabilit ca fiind secret.

  3. În lipsa studiului dosarului, care este sensul existenţei unei vot parlamentar? Pe baza căror fapte i-au decizia parlamentarii?

  În lipsa acestor realităţi explicate, propunerea mi se pare a fi un fel de ludic legislativ.
  Doamnă Macovei, am aşteptări mult mai mari de la domnia voastră.

  Cred că am întrebat destul de politicos… dar nu am primit nici un răspuns.

  Este evident o greşeală de exprimare pentru că nu este vorba despre ridicarea imunităţii parlamentare, care, după cum observă şi domnul Năstase, nu există, doamna Macovei se referă probabil (nu bag mâna în foc) la legea răspunderii ministeriale şi la votul pe care parlamentarii trebuie să-l dea pentru începerea urmăririi penale în cazul unui fost sau actual ministru care este şi membru al Parlamentului. Poate greşesc (eu am voie să greşesc), dar nu văd de ce doamna Macovei nu a putut să-mi de un răspuns. Nu înţeleg de ce doamna Macovei nu a răspuns NICIODATĂ la NICI O ÎNTREBARE a mea sau a altcuiva. De aici şi mirarea mea relativă la spusele domnului Dragoş. Poate că domnia sa are însă un alt tip de relaţie cu doamna Macovei decât aceea de simplu comentator pe blogul domniei sale.

 40. 41 santinela octombrie 27, 2011 la 10:07 am

  Domnule CONTE-va faceti ca nu intelegeti.Diferenta dintre Mazare si ailalti este uriasa.Asta da tot timpul mincare la saraci pe cind restul doar
  inainte de alegeri.Unde este mita ?
  Standarde inalte la Macovei,acum in pragul alegerilor ? Haida de.Sint pe hirtie iar pe sefii PDL-isti ii doare drept in cot.Parca traiti pe alta lume !

 41. 42 Roxana Iordache octombrie 27, 2011 la 11:53 am

  @nastase. Partea cea mai proastă e că dintre idioţi nu puţini sunt parlamentari. :mrgreen: O dau la televizor cu ridicarea imunităţii chiar şi unii din opoziţie. Evident, dacă ar exista. Opoziţia. 😐

  Cât priveşte „republica de nisip”, (s)puneţi-o odată, că mai toţi cu excepţia lui Tăriceanu vă tot daţi după plopi jenant. Sunt sigură că un fiu de şef de promoţie de la Mânăstirea Dealu are în adâncul nealterat al inimii visul de a fi prim-ministru al Majestăţii Sale. Şi ce Majestate!

  Eu dacă mă hotărăsc să dau jos puterea 😛 – că voi se vede treaba că nu vreţi – imediat ce mă duce Armata triumfal la Cotroceni, îl invit cu toată reverenţa pe Majestatea Sa Regele Mihai acolo unde îi e locul şi îi fac smerita sugestie ca pentru primii patru ani de guvernare să numească, alternativ, doi prim-miniştri: Adrian Năstase în primii doi ani şi Călin Tăriceanu, în următorii. Timp în care celălalt e vicepremierul celuilalt.De fapt, al României.

  Adevăratele înfrângeri sunt renunţările la vis şi un om inteligent, care chiar ţine la ţara noastră atât de încercată, ştie că numai acest vis devenit realitate ne poate nu doar scoate din mizerie, ci propulsa direct la înălţime, în înalta societate europeană şi internaţională.

  Faceţi-o, ca nişte adevăraţi bărbaţi de stat, e atât de simplu cu speranţă, credinţă şi dragoste. Pentru tot ce avem înălţător, pentru măreţia noastră ca popor şi ţară. Just do it!

  NIHIL SINE DEO

  @G. Norocul ei că nu trebuie, totuşi, să facă eforturi prea mari. 😀

 42. 43 Vasile, octombrie 27, 2011 la 2:46 pm

  Santinela,

  Nu este nici o diferenta intre Mazare , Oprisan, Vanghelie si ceilalti , ba din contra.
  Eu va pot preciza daca dumneavoastra nu observati deja , ca altii in mai putin ani de primarie , bineinteles cu acelasi suport de la partid pe care l-a avut si Mazare in ani trecuti , au construit cite ceva. Este adevarat ca judetul Constanta a fost boicotat de insusi locuitorul de honoare printre altele si presedinte al Romaniei ……dar eu vorbesc de mandatele lui Mazare din vremea CDReului si din timpurile lui Nastase.
  Din pomenile , multe japciuite, Mazare a reusit sa incropeasca o echipa de volei si una de hanbal, sa faca pomeni sociale din banii contribuabililor a ridicat cu propriile firme un mic cartier cu apartamente la rosu ,pentru tineri, apartamente la prima vedere mai iefitine decit altele ,
  de fapt o escrocherie ,pentru ca cel care ii iau un asemenea apartement , preia riscul sa mai plateasca inca o data pretul acestuia in finisaje sau inlocuirea materialelor de proasta calitate, sau sa locuiasa intr-un bloc insalubru!
  Sunt mujlti constanteni care frustrati de PDL , precum si multi oameni fara coloana vertebrala care se indoaie pentru un pachet de la Mazare , dar sunt tot atat de multi oameni corecti si lucizi care nu-l doresc primar pe acest domn.

 43. 44 ahi octombrie 27, 2011 la 11:08 pm

  @pali
  1. poate da, poate nu…
  2. „habar n-ai tu….” :), vorba cantecului, nu-i vreo jignire 🙂

  De ce te-ai enervat? Te recunosti in ce am postat? Nu mi-as fi imaginat…

  Cam asta a ajuns sa faca din noi acest regim: butoaie de pulbere, cu nervii intinsi la maxim, predispusi spre reactii rapide de respingere a tot ceea ce ni se pare a nu se incadra in mica noastra oaza de confort.

  Inteleg perfect reactia ptr ca, am si eul a randu-mi, uneori, cand sunt obosit si incarcat, tendinta de a nu face nici un fel de efort in a intelege ratiunile pentru care cineva ce ma deranjeaza ….

  Eu nu fac un lucru: nu cer celuilalt sa dispara. Pot sa-l ignor, pot sa vad daca acea prima impresie mi se confirma sau nu, pot sa fiu tolerant dupa cum pot sa si iau decizia de a nu mai consuma vreodata un dram de energie cu sau pentru acea persoana….

  O lectie invatata/inghitita greu, dar cu care ma simt infinit mai usurat.

  ti-as fi putut raspunde scurt: esti cumva, vataf?
  Nu vad de ce sa intram in logica lor. Nu vad de ce sa mai poluam si noi acest spatiu. O fac destul turmele lor


 1. 1 Adrian Nastase pe blog, despre imunitatea parlamentara: Intrebarea este cum sa ridici ceva care nu mai exista. Nici macar cu Viagra nu cred ca se mai poate obtine un astfel de rezultat | Xnews – Stiri in pas cu actualitatea Trackback pe octombrie 27, 2011 la 7:43 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: