Un pranz cu Majestatea sa Regele…

Am fost invitat si am participat astazi la un pranz, oferit  cu ocazia implinirii de catre Regele Mihai a varstei de nouazeci de ani.

Evenimentul a avut loc in Sala de marmura a BNR. Lume selecta, eleganta, din tara si din strainatate. Regele Mihai, atent in conversatie.  Mugur Isarescu o gazda foarte buna. Principesa Margareta, alaturi de care am fost asezat la masa, atenta la protocol si in cunostinta de avatarurile politicii interne.

Multi cunoscuti, din politica dar si jurnalisti sau oameni de afaceri.

Un eveniment memorabil.

 

57 Răspunsuri to “Un pranz cu Majestatea sa Regele…”


 1. 1 Pepe Bogatie octombrie 24, 2011 la 9:19 pm

  Adriane ai bagat la traista o friptura si ptr basescu ca nu a fost prezent ,si la cat e de fomist m-am gadit ca poate ti s-a facut mila de el:))))) . Nu sunt monarhist dar respectul ptr acest om trebuie sa-l aiba toti romanii!!!

 2. 2 Adrian Bunea octombrie 24, 2011 la 9:28 pm

  FELICITARI PENTRU NORMALITATE! AVEMN NEVOIE DE RESPECT INTRE CEI CARE NE CONDUC!

 3. 3 Augustin octombrie 24, 2011 la 9:36 pm

  Nu v-au asezat linga Basescu? Ciudat!

 4. 5 blogideologic octombrie 24, 2011 la 11:58 pm

  @ Cantemir
  Mă bucur că vă pot citi.

 5. 6 petre octombrie 25, 2011 la 3:20 am

  cand aveti prilejul, data viitoare, nu de ziua lui, sa nu ii cada greu poate il intrabti ce se mai aude de tablourile coroanei regale..macar sa mai stim pe unde sint…in rest numai de bine

 6. 7 Scutierul morţii octombrie 25, 2011 la 6:58 am

  RĂMÂNE-NTRE NOI

  Eram şi eu lângă bucătărie,
  purtând jumate dintr-o pălărie,
  să iau din resturi şi din oase,
  cu Jon* în zgardă ; fioroase
  relicve din mioritica menajerie.

 7. 8 Vasile, octombrie 25, 2011 la 7:31 am

  -Augustin evidentiaza o ciudatenie ,macabru sau nu nici la cimitir nu pot fi asezati alaturi!

  -Adevarul este ca de la „Bals” incoace Romanika noastra nu a vazut si nu va vedea ever asa fete(samiturile au in componenta politicieni vremelnici) in Micul Paris ,decazut in dizgratia granzilor lumii!

  -Si ar mai fi o chestie pe care publicul larg nu o cunoaste , Prinipesa Margareta este o veche amica a domnului Nastase cum era de fapt si a lui Ioan Talpes , asa ca locul domnului Nastase nu a fost un loc ales la intamplare sau prin tragere la sorti. Ma intreb Talpes nu a avut loc sau a fost ca la Iliescu cu intalnirea secreta din 1994 cu Basescu, „ori eu ori Nastase?

  -De fapt Ioan continua sa ma nedumireasca ,el un amic al Casei Regale , culmea si istoric nu a zis nici pas cu privire la badaranismele presedintelui sau la atitudinea la modul general in care Basescu trateaza casa regala sau daca vreti in particular exprimarea de doua parale a presedintelui ,exprimare care deconspira un crez ,asupra unei personalitati ajunsa la venerabila varsta de 90 de ani!
  De ce Ioane esti las?

  PS.
  Domnule Nastase
  Traducatorul electronic nu-i enought bright nor ready to translate free but corect a romanian script!

 8. 9 Vasile, octombrie 25, 2011 la 8:09 am

  Petre,

  Ce ai invatat la istoria patriei scrisa de activistii PRMeul , cu aia ai ramas!

  Mai multe posibile raspunsuri ar fi urmatoarele:
  Tablourile au parasit tara si au ajuns in URSS!
  Tablourile au parasit tara si sau reintors in colectia dl. Nastase
  Tabourile au fost ascunse in tavanele false ale celor 100 de vagoane cu aur pe care casa regala le-a furat la abdicare din Romania!

  Spre stiinta dumitale PM Tariceanu a confirmat in 2005 ca Regele Mihai nu poate fi acuzat de scoaterea tablourilor din tara deoarece acestea ,presupusele tablouri , bunuri ale coroanei ca sa va citez ,practic nu se ragasesc in nici un inventar al vremii..

 9. 10 Doru Coarna octombrie 25, 2011 la 8:11 am

  Cat ne-a mai costat si pranzul asta? Cat ne va costa?

  Va asociati gresit, dle Nastase…

  In logica situatiei curente, ati pierdut astfel mai mult decat a castigat Basescu, disociindu-se… Vom vedea…

 10. 11 DanM octombrie 25, 2011 la 9:17 am

  @Adrian Nastase
  Sa va aduc aminte ca in anii ’90 va era frica de rege. Nu stiati cum sa il dati afara din tara. Acum ati facut o reconciliere cu Casa Regala? Cine PSD? Imi vine sa rad. Este o ipocrizie si o lipsa de bun simt din partea PSD ca participa la acest discurs al regelui.

 11. 12 teostanc octombrie 25, 2011 la 10:37 am

  D-le Nastase,

  Am o mare nedumerire. Principesa Margareta a spus ca tatal ei are 88 de ani dar oficialitatile l-au sarbatorit pentru 90 de ani.

  Ma bucur ca ati contribuit la reconcilierea cu Casa Regala atunci cand ati fost prim ministru. Gestul nu poate fi decat in folosul Romaniei si romanilor.

 12. 13 Vasile, octombrie 25, 2011 la 11:00 am

  Dorule,

  Ai pierdut pariul si dumneata cu demnitatea!

 13. 14 blogideologic octombrie 25, 2011 la 11:30 am

  Academicianul Dinu C. Giurescu definea cel mai bine semnificaţia de astăzi a regalităţii în România : Coroana regală este o cale prin care România îi poate reafirma suveranitatea, regalitatea este o voce prin care România îşi poate clama suveranitatea împotriva tuturor puternicilor lumii. (dintr-o emisiune TV)

 14. 15 al.c octombrie 25, 2011 la 12:44 pm

  De ce nu vreti voi, elitele Romaniei, monarhie constitutionala? In definitiv republica are peste 2000 ani , in schimb monarhia constitutionala a aparut dupa 1688 in Anglia, deci e cea mai recenta forma de guvernamant. Prestigiul Romaniei ar creste, ar exista stabilitate si nu lupta pentru putere la fiecare 5 ani si partizanat, chiar si mascat, al presedintelui in favoarea unor politici de partid . Unei tari europene ca Romania i se potriveste monarhia, insa asta ar l-ar opri pe Voiculescu , dumneavoastra , Geoana sau Antonescu sa deveniti presedinti. De portocalii nu pot sa vorbesc, doarece nu pot vorbi despre oameni de nimic. Ambitiile voastre personale , ale politicienilor sub vremi , sunt cauza. Poate noi, tinerii, vom schimba ceva ce voi nu vreti, urati sau nu aveti curaj

 15. 16 despredemnitate octombrie 25, 2011 la 12:55 pm

  După 84 de ani de când am devenit rege, pot spune că cele mai importante lucruri, după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea. (Regele Mihai, discurs 25.10.2011)
  http://despredemnitate.wordpress.com/2011/06/23/regele-meu/

 16. 17 gabryela octombrie 25, 2011 la 1:17 pm

  astazi cred ca s-a scris o noua fila de istorie prin discursul regelui in parlament!?
  un moment emotionant in care am lacrimat!

 17. 18 Emil Vulcanescu octombrie 25, 2011 la 3:33 pm

  Domnule Adrian Nastase
  La pranzul cu Majestatea Sa Mihai , regele tuturor romanilor cred ca nu ati avut in meniu politica. Ne puteti spune cu ce „bunatati” ati fost servit.
  Cu stima Emil

 18. 19 Vasile, octombrie 25, 2011 la 4:24 pm

  Teostanc,

  Buna sau rea gluma ar fi ca principesa nu stie decit eightyeight!

 19. 20 cine sa raspunda ? octombrie 25, 2011 la 4:24 pm

  Nu inteleg nimic : suntem republica sau regat ? Urmasii lui Victor Emanuel nu sunt numiti ” regii Italiei ” ci ” printii de Savoia ” . Majestatea Sa Regele se spunea inainte de 1948 . Nu ca as avea cea mai mica simpatie fata de Groza si Dej care l-au facut sa abdice dar au trecut de atunci 54 de ani iar imaginea mea despre Regele Mihai ramane imaginea unui personaj extrem de docil si maleabil , ca sa nu spun altcumva . Antonescu a fost dat in primire in 23 august unei echipe de chelneri comunisti , ca sa vedeti infiltrarea minusculului partid comunist in cercurile Palatului . A citit , ca un prunc ascultator , mesajul scris de Patrascanu . NKVD nu i-a pus un glonte in ceafa , ca celor 21000 de ofiteri polonezi la Katyn , nu l-a impins pe fereastra , ca pe Masaryk in 1948 ….A stat cuminte in Elvetia pana in 1985 , la aparitia lui Gorbaciov , cand americanii l-au reactivat si i-au dat sa citeasca mesaje de Anul Nou 3

 20. 21 Doru Coarna octombrie 25, 2011 la 4:30 pm

  OK Vasile, inteleg ca vei contribui doar tu, cu demnitate! Cu a cui demnitate s-a platit, ca pe mine nu m-au intrebat, cu cea a BNR? Asta inseamna ca BNR produce la greu demnitate, nu? Apoi, cand ospetele de tot felul vor curge garla, iti rezervi tot tu contributia?

  Glumesc, dar vreau sa intelegi ca si drumul catre iad porneste tot asa, cu un prim pas marunt, sovaielnic… iar daca participantii cred ca asa isi prezerva viitorul, se insala! Schimbarile vor fi atat de mari incat viitor nu au decat muntii si apele! Ai vazut ce-a cerut ieri Vaticanul? Despre asta sa vorbim, mai bine!

 21. 22 Vasile, octombrie 25, 2011 la 4:36 pm

  DanD

  Ipocrizie sau nu , nu te contrazic , desi reconcilierea cu Casa Regala a fost un „must” pentru a ne apropria de elita europeana.!
  Si ar mai fi o chestie pe care nu o intelegi ,Iliescu nu este ca seful tau, Iliescu este adaptabil , sau a fost adaptabil, si-a sacrificat pornirile de sorginte comuniste pentru interesul general pentru tara o notiune necunoscuta voua!

 22. 23 blogideologic octombrie 25, 2011 la 5:17 pm

  Academicianul Dinu C. Giurescu definea cel mai bine semnificaţia de astăzi a regalităţii în România : Coroana regală este o cale prin care România îşi poate reafirma suveranitatea, regalitatea este o voce prin care România îşi poate clama suveranitatea împotriva tuturor puternicilor lumii. (dintr-o emisiune TV)

 23. 24 dlnimeni octombrie 25, 2011 la 8:42 pm

  Omul trebuia sa dea o tuica, ce ziceam eu, nu poti fonfai in parlament pe daiboji. Sper ca nu a cuvintat in Sala Somnolentei: e acolo o sala, am uitat cum o cheama, trage acolo la somn ceva de speriat, cred ca e din constructie. Am intrat o data acolo si m-am asezat pe un fotoliu, sa vad cum mi-ar sedea ca parlamentar. Credeti-ma ca mi-ar sedea bine, dar in 10 secunde in fotoliul acela deja picoteam, noroc ca m-a trezit domnul cu care eram. Acolo si-a lansat candidatura dl CVT, in ziua bocetului dlui Basescu: cu toata experienta si lupta lor politica, o buna parte din fruntasii peremisti erau la aghioase dupa un sfert de ora. Ceva de speriat acea sala, de atunci nu-i mai injur pe parlamentarii pe care ii vad, la televizor, dormind.

 24. 25 Maximmouse octombrie 25, 2011 la 8:48 pm

  @al.c

  Asa este, nadejdea noastra este in voi!

  Reprosurile….sunt , cred eu, facute in necunostinta de cauza…cine stie de ce ROMANIA nu a redevenit monarhie dupa ’89?

  Putem presupune ca vesnica vecinatate estica ar fi un motiv…nu cunosc alt popor mai flamand de regalitate decat rusii….da? cum ar fi fost , Regatul Romaniei, regatul Bulgariei, Regatul Serbiei…etc…cum ar fi fost?

  Pai, stimate forumist, ar mai fi fost Putin?Medvedev? pleiada de miliardari?….ce sa zic….Fapt este ca Romania nu era sa fie atunci regat…Romania, din nefericire nu va fi nici in viitorul apropiat regat…decat poate , cine stie, printr-o miscare temerara si maiastra….dar ma indoiesc…Pamantul Deocamdata….este cum este…:)

  Deci, stimate coleg, nu cred ca trebuie sa tavalim acuma oamenii politici pentru ceva care nu statea in puterea lor sa faca…A, sigur, sa-i certam ca nu se zbat destul sa scapam o data de ceea ce se petrece azi….dar am nadejde…greselile se fac usor, reparatiunile , infinit greu..sau cu alte cuvinte, Da-i Doamne romanului mintea cea de pe urma , sau De ar stii omul ce-ar pati…etc.

  In general, in maniera autodispretuitoare , care ne este specifica, inclinam sa credem ca putem face tot ce vrem in tara noastra draga..GRESIT! Intuiesc o fosgaiala de interese mondiala aici , la noi, de ne-am mira cu totii …

  Oricum , ce este important pentru astazi, este ca am petrecut o zi fara tzoape, am trait istorie, ne-a reincoltit nadejdea si respectul fata de tara si fata de noi.

  TRAIASCA REGELE!

 25. 26 Victor V. octombrie 25, 2011 la 9:05 pm

  @ al.c

  Ce faci dacă te alegi cu un rege precum TB? Carol al II-lea era doar ceva mai mustăcios. Îmi pare rău, dar prefer să-i văd agitându-se măcar o dată la 5 ani pentru scaun.

  PS: Nu am nimic cu regele Mihai, însă e cam târziu pentru el. Ce părere ai de „prințul” Duda?

 26. 27 Maximmouse octombrie 25, 2011 la 9:08 pm

  @Cine sa raspunda…

  Hm….nu-i asa ca era bine sa nu fi abdicat si sa se fi executat studentii arestati? Nu-i asa ca asa ar fi fost bine? ar fi fost si mai usoara anihilarea totala a intelectualitatii romane,asa-i?

  Tradare….tradare fata de ce? fata de furer…da….cred insa, ca germanii inainte sa ne considere astfel, ar fi foarte bine sa se puna in papucii nostri , atunci….Regele Nostru, nu trebuia sa serveasca interesele Germaniei, pana la urma. Sugerezi ca l-a dat pe Antonescu pe mana gealatilor…hm…ti-ai pus , o secunda intrebarea: Maresalul , nu cumva a consimtit la acest sacrificiu? Asa dupa cum mi l-a descris unchiul Georgica, Dumnezeu sa-l odihneasca , Maresalul era un om aspru, dar drept si iubitor de tara…ce crezi tu ca ar fi facut un astfel de om in conditiile acelea? Nu-ti cer sa-mi spui ce ai fi facut tu…dar incearca sa-ti imaginezi despre ce fel de oameni vorbim, despre ce momente vorbim…

  Cred , ca pana la urma iti displace la maxim statul cuminte in Elvetia, asa-i? Hm…esti copil, ai fost sa traiesti in Elvetia ? Nu. in mod sigur….ca altfel n-ai spune-o asa…cu apa in gura…:)

 27. 28 Maximmouse octombrie 25, 2011 la 9:10 pm

  @blogideologic!

  Va salut cu respect! Ma bucur sa va citesc! 🙂

 28. 29 Maximmouse octombrie 25, 2011 la 9:43 pm

  @Stimata Gazda!

  Sunteti un om foarte norocos! Ati trait si traiti momente istorice….

  Am rasuflat un aer proaspat in Parlament azi…puscariabilii nu erau de fata! Lumea spune ca este jignitor ca cei trei care au speriat tribunalele, b.b.a, nu s-au aflat de fata…Acum, hai sa ne imaginam cum ar fi prezidat satanase sedinta Parlamentului Romaniei in fata Regelui? Valeuuuu! Cum s-ar fi aferat satanail si piticul acela , pe langa Rege? Puteti sa va imaginati ceva mai penibil? Pana la urma , zic ca a fost un gest intelept din partea lor…

  Ceea ce ma doare , intradevar este absenta mult prea fericitului daniel….Ce a fost asta? A fost o confirmare (pentru mine nu era nevoie , dar pentru natiune, da!) a faptului ca si un calugar poate sa nu aiba nimic in comun cu Dumnezeu! Pacatul lui! Asteptam represaliile divine, sunt convins ca nu vor intarzia sa apara! 🙂 Imi amintesc cum scandam Teoctist securist….Gresit! Chiar Teoctist a fost un Preaferict…ma gandesc ce rimeaza cu daniel ?! 🙂 Cand s-a „uns” satanail , extrem de fericitul era pe tot terenul, cu pupaturi de maini si cu mini slujba la comanda clientului, , la parlament….pfff…Este de mentionat ca , acest patriarh cu un simt comercial extrem de dezvoltat , in marea lui fericire, o data cu ocuparea tronului patriarhal, a introdus o teroare de care nu au fost capabili, niciodata patriarhii Romaniei, nici macar, sau mai ales in timpul comunismului…mai am si eu oarece antene, mai aflu ca nu sunt rupt de lume…

  Mai am o nelamurire: extrem de necajitul ctp, pe care nu-l „fregventez” de obicei, era contrariat de prezenta liderilor parlamentari psd pe langa Rege. Consider ca este o cerinta obligatorie ca psd sa-si clarifice pozitia, las la o parte ca aceia erau in dreptul; lor institutional sa se afle la momentul acela langa rege.

  Ma intreb, oare social democratii nu sunt cetatenii acestei tari? etse interzis pentru membrii psd sa aiba simpatii regaliste? Nu vad de ce ar fi asa, dar , in fine , aceasta chestiune trebuie lamurita.Psd -istii sunt cetateni normali ai acestui stat cu toate drepturi;e si obligatiile ce decurg din asta…cred ca aici, ctp este total nelamurit…si confuz, ca de obicei…:)

 29. 30 dadatroll octombrie 25, 2011 la 10:23 pm

  Iti zic eu ce era inca si mai memorabil. Dacai puneati pusca in fata si il trimiteati la aeroport cum ati facut prin ani 90. Super memorabil.

 30. 31 ionin octombrie 25, 2011 la 11:15 pm

  Este onoranta invitatia regelui la masa,un fel de recunostere a valorii.O istorie vie a tarii.Ca om politic,constiinta si cunostinte,cred ca va pozitionati corect.
  Pentru cei ce urasc monarhii,trebuie sa stie ca regii,domnitorii.au iubit asa mult supusii si supusii pe regi(ex-Deceal,Mihai,Stefan…etc),ca au lasat istoriei locul asta unde apartin unei natii,dar varsa ura impotriva monarhiei.
  Monarhia constitutionala ar fi un echilibru intre forte politice acum.Puterea absoluta,corupe absolut.

 31. 32 blogideologic octombrie 26, 2011 la 5:24 am

  @ Maximmouse
  Salut şi mulţumesc !

 32. 33 Vasile, octombrie 26, 2011 la 7:39 am

  Dorule,

  M-ai inteles gresit! Eu nu pot sa coontribui cu demnitatea mea in mod vizibil ,concret dumneata ai fi putut.Am avut poate si eu contributia mea , cel putin fata de mine insumi!
  In propozitie era vorba de un simtamant al demnitatii pe care e bine sa-l avem sa-l manifestam in cit mai multe ocazii deoarece in restul timpului romanii de la vladica la opinca ori nu li se da prilejul sa fie demni ori pur si simplu sunt nedemni!!
  Daca-l urmareai aseara pe Ambasadorul Angliei , interviul acestuia , ai fi realizat ca era vorba de un eveniment istoric plin de demnitate ,acum nu-i nevoie sa ma confunzi cu purtatorul de kilt!

 33. 34 Vasile, octombrie 26, 2011 la 7:45 am

  Contele si Harabula,

  Ce mult imi lipsesc comentariile dumneavoastra pro presedentiale in consonanta ca pozitia sefului dumneavoastra!

 34. 35 Vasile, octombrie 26, 2011 la 7:51 am

  Victor V.

  Printul Duda , ar fi un accident fara os domnesc!Si ar mai fi o chestie se pare ca nu ati inteles absolut nimic, pina la urma era vorba doar de o aniversare a unui om deosebit , un eveniment istoric !
  Intrebare in 1990 ce varsta aveati , daca aveati, ati spus si atunci ca este prea tarziu pentru regele Mihai?

 35. 36 Ghita Bizonu' octombrie 26, 2011 la 8:54 am

  Maximmouse

  cestia cu executia studentilor arestati este inventie … o recunoaste si Giurascu . Insa in 1944 Mihai si mai ales regina mama aveau in minte familia imperiala rusa si „dificultatile” familiei regale grecesti (mai ales ca regina Elena era din casa Greciei) …asa ca s-a ajuns la un compromis amiabil (ca poa nici Dej si nici Groza nu doreau inca un episod sangeros)
  Si as obsewr4va ca ziau armatei este sarbatorita pe 25 oct – data si a nasterii *regelui Mihai. Pai nu din cauza de prestanta a regalitatii ci din cauza de „national-comunism” . Cu aceasta data PCR tinea sa sublinieze apasat ca eliebrarea ultimului petec de tara – in lupsta cu nazismu si hortismu!- nu s-a facut de catre „poporul sovietic eliberator” (parca asa suna un imn al RPR) ci de catre poporul roman …

  * in mod traditional cel mai d epret dar ce se poa face unui suveran este o victorie armata . Atunci cand se poate !

 36. 37 Ghita Bizonu' octombrie 26, 2011 la 8:57 am

  blogi

  deci SUa nu prea isi poa clama suveranitatea ?
  Curios Ungaria nu are aceste dificultati .. desi ….
  Coroana este doar un simbol (inchisa si surmontata de cruce inseamna doar Dumnezeu este superior) .. insa s epare ca nici intelectualu roman nu scapa nevoii de tatuc . Sau mai ales el!

 37. 38 Doru Coarna octombrie 26, 2011 la 10:51 am

  @ Vasile,

  eu n-am inteles gresit, eu am atentionat ca astfel de manifestari sunt politic sinucigase, indiferent ce declara ambasadorii, doar nu esti naiv sa crezi spusele unui ambasador!

  A oxigena acum intreaga camarila regala, ba mai mult, a o constitui, este o prostie fara de margini, vei vedea… scenariul asta va costa de zece ori cat spune BNR-ul ca are la beci! Ai vazut, venira si rudele, sa vezi cand vor incepe sa ceara!

 38. 39 teostanc octombrie 26, 2011 la 3:16 pm

  O completare,

  Venirea regelui la parlamentul Romaniei o salut ca un act de normalitate.

  Dar, in niciun caz, nu as dori sa revenim la regalitate.

  In timp, poate ,se va face la fel cu Ceausescu, dar in niciun chip, nu as vrea sa revina acele timpuri.

 39. 40 blogideologic octombrie 26, 2011 la 5:14 pm

  @ Ghiţă
  Salut ! Ungaria are Coroana Sfântului Ştefan (cu puteri magice aproape, mare-i puterea credinţei !). USA nu-i unica hiperputere ? România pe ce cale îşi poate redobândi suveranitatea pierdută ? Nu-s naiv să cred că-i posibil.

 40. 41 Victor V. octombrie 26, 2011 la 6:33 pm

  @ „Vasile”

  Viorele, eu nu am comentat în niciun fel evenimentul. De altfel, prezența guvernatorului și faptul că evenimentul a avut loc la Sala de marmură a BNR, are o semnificație aparte.

  Mă bucur că inteligența ta ascuțită a decodat această semnificație.

 41. 42 Kolaps octombrie 26, 2011 la 7:47 pm

  Domnule Nastase…ca specialist in Drept Constitutional ar trebui sa stiti ca Romania este,a fost si va fi cat va mai exista, REPUBLICA. Ce-i aaia „Maiestate”??? Din cate sunt informat numele acestei mumii ambulante(tradatoare pe deasupra) este Mihai Argesanu!!! Pe scurt..prin toata propaganda pe care partidul,si alianta pe care le reprezentati, isi face un mare deserviciu. Cu parere de rau ma vad nevoit ca la urmatoarele alegeri sa nu va acord nici d-voastra,partidului d-voastra sau aliantei d-voastra, votul meu!!! Traiasca REPUBLICA!!! Vive La Republique!!!

 42. 43 Maximmouse octombrie 26, 2011 la 9:57 pm

  Ghitza Bizonu!

  Nu cred ca studetii nu au fost arestati….da; nu am citit in clar, este ceea ce stiu de la „neamuri”. Ma interesez si- ti dau dreptate , daca e cum zici!

  Sa crezi , insa, ca Regele s-a gandit la soarta Romanovilor, chiar mi se pare o speculatie….Regele Romaniei era totusi , la momentul acela , un aliat…il vezi impuscat , impreuna cu intreaga familie, precum un caine, in conditiile in care …pacea era ochestiune relativa? …as spune ca Rusia , la o adica era la un pas de un …”accident” nuclear ca sa zic asa? 🙂 Nu era cazul de asa ceva..de altfel , daca am priceput eu bine, Romanovii au avut aceasta soarta in mare masura din neglijenta ” neamurilor” din Insula….acuma cand ii vad mandri de regalitatea lor de mare gabarit, mi se cam strepezesc dintii si as avea pagini de comentarii rautacioase…:(

 43. 44 Maximmouse octombrie 26, 2011 la 10:05 pm

  @Doru Coarna

  Am sa-ti marturisesc: si eu ma gandesc adesea la chestiunea asta, mai putin la rude care ar dori sa ceara ceva…Asta ar fi o problema..dar cred ca nu avem o idee foarte clara despre asta pentru ca stim din auzite…si mai este un aspect, camarila asta este relativ inchisa…deci se poate la o adica satura…pe cata vreme fa-ti socoteala ca actuala camarila este de aproximativ 1000.000 de persoane, si nu punem la socoteala rudele lor…ei? Nu te ia cu ameteala …cati presedinti, cate camarile, cati flamanzi? MULTI, mult mai multi decat in cazul camarilei regale.

 44. 45 Maximmouse octombrie 27, 2011 la 8:38 am

  @teostanc

  De ce?

  @Kolaps!

  Ok! Dar te rog ai grija , cu felul in care te suguseaza ura, sa nu cumva sa intri ,pana atunci, in…colaps! Ha, ha….mai da’….esti! 🙂

 45. 46 Vasile, octombrie 27, 2011 la 8:57 am

  Dorule,

  Un posibil raspuns pentru tine si pentru alte persoane care nu inteleg ce este si acum regalitatea, ar fi ca respectiva camarila de care amintiti si-a
  arogat intodeauna mult mai putine drepturi si decit abuzurile pe care le-a exercitat camarila-camarilele din partid cu precadere acele camarile care au produs presedintii de tara!

 46. 47 Maximmouse octombrie 27, 2011 la 9:22 am

  @Kolapse!

  Nu in franceza, zi-i mai bine in germana sau un dialect, ca republica asta de aici si din est in general nu e aia care o crezi tu! 🙂

 47. 48 Doru Coarna octombrie 27, 2011 la 9:27 am

  Da mai Vasile, dar problema e ca aceste camarile de partid nu dispar intr-o eventuala monarhie, adica raman si astia si li se adauga si cei ai Casei Regale, din toate zarile!

  Vezi, cand nu stiu ce print va dori el sarea si posta lui Basescu, nu il poti refuza… dar pe Basescu, daca vinde anapoda, il poti schimba, nu?

  Eu n-am nimic cu Casa asta Regala, au facut chestii bune dar care ar fi putut fi si mai bune, au si ratat la greu, eu am insa o problema cu eforturile inutile! Ah, daca in afara de cativa nostalgici dupa monarhie, insi in general nehotarati dealtfel, aceasta ar fi un curent de masa, ar trebui sa ne gandim serios, nu de alta dar nu vad cine ar mai putea forta, daca nu iese bine, o noua abdicare… Oricum, acum e ultima noastra problema, eu ii doresc multi ani cu sanatate, imi place sa-i vad pe aici, dar nu vad nimic conex in viitor, asta e!

 48. 49 Vasile, octombrie 27, 2011 la 9:40 am

  Teostanc,

  Reminiscente comuniste draga coleg. Unde ai vazut dumneata un rege in Europa sa devina un Ceausescu este cel putin hilar daca nu infantil !
  Un presedinte da, are mereu pirghiile constitutionale si parlamentare pentru a abuza de popor si propria constitutie si dupa cum vedeti pe la alte case regale incepind cu Coroana Britanica, spaniola… un regii,reginele nu
  au ce are un presedinte fie el si al nostru!.
  Daca nu toti am fi fost „teo” ca dumneata in 1990 acum am fi avut o alta Romanie!

 49. 50 teostanc octombrie 27, 2011 la 2:57 pm

  Vasile,

  1. Esti un pic cam incifrat pentru mine. Nici prin gand nu mi-a trecut sa-l transform pe rege in Ceausescu, dar amandoi au fost sefi de stat in Romania.

  2. Prefixul ‘ teo ‘ se refera la divinitate si intelegerea ei. In acest context nu am inteles chesia cu 1990.

  3. Inteleg din cele scrise de d-ta ca regreti regalitatea. Ca sa te consolez iti reamintesc ca m.s. Carol al II – lea il timetea pe maresalul palatului sa-i aduca studente care sa faca fata priaprismului si apetitului sau sexual. 4 ani sau 8 ani ai putea suporta, dar sa-l ai mai multe generatii este cam mult!

  4 Comunismul se refera, in principal, la negarea proprietatii private si exacerbarea proprietatii colective( comune) . Am luat temenul de negare in sens filosific, adica distrugere, desfiintare. Nu ma regasesc.

 50. 51 Maximmouse octombrie 27, 2011 la 7:06 pm

  @teostanc!

  Pentru ca postarea ta este publica, ma incumet sa consider ca reprezinta si un raspuns la intrebarea mea: De CE?

  Bref, ca ne scoate Manuela din pagina, argumentele tale sunt fragile si tabloide… zvonuri securistica , la vremea comunistilor…pacat, asteptam altceva! 😦

  SIi dorinta de a schimba figura reprezentativa a statului o data la 4..hai 8 ani,cum zici,asa, ca pe o haina de blana, denota tot un apetit pentru „eveniment”, care ma intristeaza…In rest…nimic…:(

 51. 52 Emil Vulcanescu octombrie 27, 2011 la 9:58 pm

  @teostanc
  ” 2. Prefixul ‘ teo ‘ se refera la divinitate si intelegerea ei. In acest context nu am inteles chesia cu 1990. ”

  Schimba-ti prefixul , nu ai nimic comun cu divinitatea.

 52. 53 teostanc octombrie 28, 2011 la 11:23 am

  Maximmouse,

  Carol al II -lea a tradat tara in primul razboi mondial. A dezertat si a contractat o casatorie morganatica; dupa a doua casatorie a trait cu singura femeie care i-a rezistat, d-na Lupescu. A dat o lovitura de stat cand a revenit in tara dupa exilul impus de ms regele Ferdinand si apoi o lovitura de palat cand a desfiintat partidele politice si a instaurat dictatura regala.
  Cele de mai sus sunt date istorice certe iar marturia via peste timpuri o cunosti foarte bine : printul Paul de Romania.

  Emil Vulcanescu

  Raspunsul era pentru Vasile. Nu cunosti contextul.
  Evident nu am nimic cu divinitatea.

 53. 54 teostanc octombrie 28, 2011 la 11:25 am

  Emil Vulcanescu,

  PS Prefixul meu, teo, are comun cu divinitatea cat are prefixul d-tale, vulcan, cu vulcanii.

 54. 55 Maximmouse octombrie 29, 2011 la 8:33 pm

  @teostanc.

  Carol al II lea a fost un trist eveniment pentru Casa de Romania.Sa zicem ca era o monarhie tanara, sa zicem ca din greseli invatam intotdeauna, DAR ! sa vorbim de Carol I sa vorbim de Ferdinand, si nu in ultimul rand de Mihai I ! Cred ca este mai corect! 🙂

  Iarta-ma ca te intreb, cu teo m-am lamurit, dar tanc? e de la tanc sau …cum? ! 🙂

 55. 56 teostanc octombrie 30, 2011 la 2:29 pm

  1. Pai asa putem s-o luam de la Mihai Viteazul sau mai bine de la Traian si Decebal. Sau, scuzele astea se potrivesc si lui Ceausescu.

  2. Regele Mihai imi place si mie, nu de ieri, de azi, cam din 1967. Il consider o mare personalitate politica romaneasca. Merita toate onorurile si Dumnezeu sa-l tina sanatos.

  3. Mi-ar place mie ca tanc din teostanc sa vina de la tanc, o redutabila masina de lupta terestra, dar nu, teostanc este un nick name pe care il folosesc pentru 2 avantaje; a) ma protejeaza de interesul bolnavicios al unora si b) este mult mai scurt decat numele si prenumele meu.

  Banuiesc ca cei mai multi dintre internauti urmaresc aceste avantaje, inclusiv dvs.


 1. 1 22 de ani pierduți, spre agonia unor generații ratate. Ce scuză avem? | Bciprianmp’s Blog Trackback pe octombrie 24, 2011 la 9:28 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: