Reuniunea Consiliului Naţional al PSD

Consiliul Naţional al Partidului Social Democrat se va reuni vineri, 21 octombrie 2011 şi sâmbătă, 22 octombrie 2011, la Palatul Parlamentului.
Lucrările Consiliului urmează să dezbata, in principal, două teme esenţiale pentru etapa pe care o traversează România. Prima temă se referă la Statul social responsabil – în viziunea Partidului Social Democrat, acum, după o guvernare haotică şi identificarea  soluţiilor pe care stânga le poate oferi pe termen scurt şi lung, pentru redresarea economică, dar şi socială.
A doua temă, cel puţin la fel de importantă, este Democraţia şi libertatea  – un subiect sensibil astăzi, când principala ocupaţie a tuturor instituţiilor statului o reprezintă ascultarea telefoanelor, monitorizarea mailurilor şi publicarea „pe surse” a ceea ce se întâmplă în fiecare birou.
Decizia de a organiza o serie amplă de dezbateri vine în urma faptului că viaţa politică recentă nu a mai oferit aşa de multe ocazii de a vorbi mai mult şi de a gândi mai mult la identitatea ideologică şi la felul în care Partidul Social Democrat se raportează la crizele actuale, la problemele actuale economice.
În prima zi a Consiliului, se vor desfăşura ateliere de lucru pe subiecte aplicate, cum ar fi educaţie, sănătate, agricultură, cultură, justiţie, administraţie. Aceste ateliere vor fi organizate de către departamentele PSD şi vor fi deschise tuturor membrilor Consiliului Naţional, presei şi bloggerilor. La ateliere vor participa şi invitaţi, specialişti în domeniu, dar şi liderii partidului. Toate concluziile şi documentele redactate în cadrul atelierelor vor fi înglobate în programele viitoare ale PSD.
De asemenea, materialele de la care vor porni dezbaterile sunt disponibile şi pot fi discutate şi on-line la adresa http://ateliereleviitorului.psd.ro .
Partea politică a reuniunii nu va fi nici ea lasată deoparte, astfel ca, joi, 20 octombrie, va avea loc un Comitet Executiv, care va fi urmat vineri dimineaţă de reuniuni ale organizaţiilor de Tineret, Femei, Pensionari şi Diaspora.
Tot vineri, de la ora 18.00, va începe prima parte a reuniunii Consiliului Naţional, în care concluziile primei zile  vor fi prezentate de preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.
Consiliul se va relua sâmbătă, 22 octombrie 2011, începând cu ora 10.00, când  Victor Ponta, președintele PSD, Liviu Dragnea, Secretar general PSD si cu mine – în calitate de președinte al Consiliului Național – vom prezenta rapoartele de activitate ale partidului, precum şi proiectele viitoare.

De asemenea, la Consiliul Național, Loja Bloggerilor va fi, asa cum v-am obisnuit, deschisa tuturor bloggerilor interesati de activitatile care vor avea loc in cele doua zile. Doritorii pot trimite la  psdweb2.0@gmail.com,  solicitările de participare, însoțite de datele de contact, până marți, 18 octombrie 2011.

51 Responses to “Reuniunea Consiliului Naţional al PSD”


 1. 1 Pali octombrie 13, 2011 la 7:52 am

  Fapte si nu vorbe !!! „Atelierele” ar trebui instalate in strada si NU la „palat” ! Ce sa zic,….Dragnea ,….marele raportor,….rusinos specimen !

  P.S. Cat costa acest eveniment „monden” si cine achita factura daca nu-i cu suparare ?

 2. 2 Popateapa octombrie 13, 2011 la 8:49 am

  Domnule Nastase, va propun sa cititi si articolul meu http://popateapa.wordpress.com/2011/10/13/asa-functioneaza-alianta-usl-la-oltenita/
  La nivel local astfel de personaje, sau astfel de practici fac mult rău partidului.

 3. 3 George Ban octombrie 13, 2011 la 9:57 am

  Poate se gaseste timp si pentru discutarea unei propuneri care – cred eu – ar deschide perspective extraordinare pentru evolutia in bine a Romaniei: trecerea bisericii romane la catolicism.

  Evident ca asta e de fapt treaba bisericii, dar poate fi creat un curent de opinie…

 4. 4 Draghi Puterity octombrie 13, 2011 la 10:08 am

  As fi curios cum vede PSD-ul recentele schimbari in gandirea economica a unor economisti proeminenti cum ar fi Stiglitz sau Roubini. Acesta din urma afirma recent:

  „Karl Marx had it right. At some point capitalism can self-destroy itself. That’s because you can not keep on shifting income from labor to capital without not having an excess capacity and a lack of aggregate demand. We thought that markets work. They are not working. What’s individually rational … is a self-destructive process.”

 5. 5 PLANO10 octombrie 13, 2011 la 10:37 am

  Buna ordinea de zi!
  Mai ales ca in Camera Deputatilor se dezbate transformarea sigurantei nationale in securitate nationala care, din nou, va avea anchetatori penali! Traiasca democratia fara libertate! 😦

 6. 6 Bibliotecaru octombrie 13, 2011 la 11:28 am

  @ Adrian Năstase

  Domnule Năstase,
  Credeţi că măcar de această dată se va renunţa la atacurile la PDL, Emil Boc, Traian Băsescu, Elena Udrea… şi se va construi prima pagină de doctrină „reală şi LIVE” a PSD? Cele două teme conduc imediat la ideea de doctrină. Tare mi-aş dori ca după acest congres să apară o colecţie cu discursurile (tezele) Consiliului Naţional care să reprezinte prima carte reală din biblioteca doctrinară a PSD, care să constituie ţintele PSD pentru stat, democraţie şi societate.

 7. 7 un cetăţean octombrie 13, 2011 la 11:57 am

  „Într-un interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu, Sorin Ovidiu Vîntu a declarat că România ar fi mers într-o direcţie mult mai proastă dacă alegerile din 2004 ar fi fost câştigate de Adrian Năstase în loc de Traian Băsescu.

  Sorin Ovidiu Vîntu a mărturisit la postul B1 TV că nu regretă că l-a susţinut în 2004 pe Traian Băsescu, căci atunci considera că era o variantă mai bună decât Adrian Năstase.

  „Dacă Adrian Năstase câştiga alegerile atunci, era un personaj infinit mai rău decât Băsescu”, spus Sorin Ovidiu Vîntu.

  Omul de afaceri a mai afirmat că şeful statului a învăţat multe de el, însă nu ştie să le pună în aplicare: „Domnul Traian Băsescu a învăţat foarte multe de la mine. Din nefericire, le aplică prost.””

  Sunt nedumerit…când te critică un personaj de calibrul lui Vântu o fi bine, o fi rău…Cred c-o fi bine…interesant că-l critică şi pe Băsescu…

 8. 8 un cetăţean octombrie 13, 2011 la 12:08 pm

  Eu zic să vă concentraţi la identificarea soluţiilor pentru redresare economică.
  Că la partea socială sunt convins că sunteţi aşi: vom da… vom creşte…vom majora…

 9. 9 Mihai25 octombrie 13, 2011 la 1:23 pm

  In acest nou puzzle nume ca Timosenko , Basescu , Geoana(standbye) nu au loc si voi trece direct la subiect.Solutia pentru Romania cuprinde USL ,BNR si mass-media.USL trebuie sa ofere o stabilitate a pretului la gaze, benzina(„renegociere”) si alimente (credite/subventii/fonduri europene pentru agricultura).Avem nevoie de o lege a cersetoriei.Persoanele minore (reluarea adoptiilor internationale)si cei in varsta(noi azile) se vor duce in grija statului iar cei apti la munca obligatorie(sub paza politiei) in folosul comunitatii.Prevad o reducere o dobanzii BNR de 1% in 2012-2013 pentru incurajarea consumului .Viitorul guvern are nevoie de sprijinul televiziunilor (inclusiv TVR – accent pe agricultura/afaceri),internet,ziare prin prezentarea a cat mai multor stiri pozitive(incredere) si reluare consumului. Sper ca SUA sa extinda si la alte state(unde se poate-din pacate criza UE va dura inca cel putin 10 ani) modelul de colaborare cu Romania pe tema scutului de la Deves6lu.

 10. 10 blogideologic octombrie 13, 2011 la 1:28 pm

  Pentru BCE, recapitalizarea băncilor şi participarea sectorului privat nu sunt panaceu pentru criza datoriei suverane greceşti. BCE a mai declarat că se opune oricărei declaraţii de faliment suveran al oricărui stat din zona euro. http://www.lemonde.fr/economie/article/2011/10/13/pour-la-bce-recapitalisation-des-banques-et-participation-du-prive-ne-sont-pas-la-panacee_1587259_3234.html#ens_id=1268560

 11. 11 blogideologic octombrie 13, 2011 la 1:30 pm

  @ George Ban
  Cum?

 12. 12 Pali octombrie 13, 2011 la 1:49 pm

  @ un cetatean

  Un personaj de „calibrul” lui Vantu intr-o societate normala trebuia sa fie la parnaie pt. tot restul vietii lui de sarlatan si de derbedeu-tepar,….iauzi’ o fi bine o fi rau,….este foarte rau ca un astfel de personaj nu a fost trimis la o mina de plumb,secondat de toti cei de teapa lui,o mare parte din TOP 300 si o mare parte a politicienilor ,….excrocu’ dracului;a nenorocit sute de mii de oameni !

 13. 13 blogideologic octombrie 13, 2011 la 1:55 pm

  Mineriada „ZERO” a avut loc pe 18 decembrie 1989, când muncitori din judeţele limitrofe judeţului Timişoara au fost înarmaţi cu cozi de târnăcop şi duşi cu trenul spre Timişoara. Sigur că toate mineriadele se aseamănă. Mineriada zero, din 18 decembrie 1989, a fost organizată de regimul comunist putred al lui Nicolae Ceauşescu. Era atât de putred şi de indiferent faţă de viitorul României, încât în acel moment de cumpănă şi de pericol pentru ţară şi familia lui, dictatorul şi-a permis să plece într-o vizită în Iran. Ce fel de comunişti au organizat mineriada din 12 ianuarie 1990 împotriva lui Ion Iliescu ? Aceia care au organizat-o erau „din Ardeal” şi nu vorbeau bine româneşte. În mineriada din 14-15 iunie 1990, minerii care au distrus laboratoarele ce evaluau termodinamic şi geochimic potenţialul geologic al României (ca surse de materii prime) de asemenea nu vorbeau bine româneşte. Dar Virgil Măgureanu, cu nume de origine unguresc şi comunist înfocat pe linia Bela Kun, se plimba liber şi nestânjenit printre ei. Trebuie descifrate şi misterele „revoluţiei române” din decembrie 1989. Josué de Castro în Geografia foamei (cartea a fost tradusă şi pe româneşte) descrie exact sindromul răbufnirilor de mâine provocate de foame. Nu s-a făcut în 1989 „revoluţie” pentru a mânca în prezent OMG-uri !Ştim că “revoluţia română” a fost organizată de alogeno-cominternişti, vezi Silviu Brucan şi Petre Roman în cazul Bucureşti, vezi influenţa comunistului sârb Slobodan Miloşevici în cazul Timişoara (el încerca să re-câştige întregul Banat românesc ocupat de trupele sârbe după primul război mondial, şi numai geniul politic şi de negociator extern al lui Ionel I. Brătianu a reuşit atunci să-i extragă de acolo!). Dar tot atunci mai avem un alogeno-cominternist organizator de revoluţie comunistă în Transilvania, şi vorbesc eu despre Bela Kun, fondatorul Republicii Sovietice Maghiare! Revoluţionarii maghiari din 1956 l-au reabilitat pe cominternistul Bela Kun, întrucât li se părea că Republica Sovietică Maghiară a lui Bela Kun împlineşte visul lor nebun chemat Ungaria Mare. Care fusese desfiinţată de facto prin victoria zdrobitoare a sultanului Soliman Magnificul în 1526 la Mohaci. Cei învinşi atunci au adoptat necondiţionat simbolurile învingătorului ! Nimic nu este mai grăitor decât Laleaua, o floare adusă din Asia în Europa de către oamenii sultanului Soliman Magnificul. Nu-i nimic mai surprinzător decât să vedem azi Laleaua pe herbul UDMR! Revoluţionarii maghiari din 1956 nu au fost atât de anti-comunişti, pe cât au fost de iredentişti ! Steagul revoluţiei maghiare din 1956 avea gaură. După acel model a fost calchiat steagul “revoluţiei române” din 1989. Oficiali maghiari de prim rang vorbeau, începând cu anul 1988, despre viitoarea “revoluţie română” din 1989. Iar macheta timbrului înfăţişând tricolorul românesc cu gaură fusese pregătită înainte de 22 decembrie 1989, chiar şi ziarul RL a publicat un articol pe temă. Tricolorul românesc cu gaură ne arată victoria revoluţiei lui Bela Kun în România. Prin această victorie, România a fost condamnată la regionalizare, dezagregare, dispariţie.

 14. 14 blogideologic octombrie 13, 2011 la 1:58 pm

  @ Pali
  Bună întrebare !

 15. 15 vioricabuda octombrie 13, 2011 la 2:04 pm

  Nu sint intodeauna de acord cu Bibliotecarul , pe care il apreciez ,insa acum trebuie sa fiu ,fiindca ,sint tot mai multe voci care doresc sa asculte altceva ,inafara de duieluri. Stiti d-le presedinte ca tv. influienteaza foarte mult .PSD-ul are ce spune.Faptul ca d-voastra pe parcurs ati lamurit niste legende si acuzatii nedrepte a fost foarte bine.
  Citind tot timpul blogul d-voastra ,informata fiind ,cu notitele in buzunar ,am tinut piept cu greu dar bine; insa la o singura intrebare ,cea cu m.T. nu -mi amintesc nici o explicatie.A fost chiar numai o facatura a muscai??

 16. 16 Socrate octombrie 13, 2011 la 2:31 pm

  Asa este, avem nevoie de un Stat social responsabil, nu de un stat antisocial iresponsabil, asa cum este partidul-stat portocaliu actual. Solutiile nu pot sa vina decat de la stanga, si tot cu masuri de stanga se poate iesi din criza economica actuala. Cred ca ar trebui spus “Ajunge “ privatizarilor si ca ar trebui definite domenii strategice care nu pot fi privatizate, cum ar fi energia, resursele minerale epuizabile, industria de aparare, altele, in care statul sa se implice activ si sa investeasca. Pe ultimii metri, portocaliii se grabesc sa privatizeze ( citeste instraineze contra comision ) Cupru Min Deva ( rezerve de 900.000 tone de cupru in valoare de 7 miliarde de euro ). De asemenea, “Guvernul a avizat, miercuri, înfiinţarea complexurilor energetice Oltenia şi Hunedoara, două companii pentru care Executivul s-a angajat în negocierile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) să le privatizeze până la sfârşitul lunii iunie 2012. “. Avem o boala sinistra – sa privatizam gasca cu oua de aur ca apoi sa cumparam ouale, cu suprapret, de la altii.

 17. 17 Ghita Bizonu' octombrie 13, 2011 la 3:01 pm

  Ideologia economisirii

  Anul trecut, ALEBA a criticat tare guvernul, cand acesta a introdus planul de austeritate cu măsuri aproape exclusiv în detrimentul angajaţilor.
  In pesiminsmul său, guvernul s-a justificat in primul rand prin „ideologia economisirii..” Economisirre , desigur, numai pe seama angajaţiilor obişnuiţi, nu si la societăţi sau la veniturile mari, şi, astfel, obliga angajaţii sa se sacrifice în numele „solidarităţii naţionale”.
  Nu era prima dată când guvernul a fost folosind, probabil conştient, cifres false şi astfel înseala oamenii cu privire la situaţia reală finatelor publice din această ţară.
  Sa ne reamimtim ca in 2006 şi manipularea prea putin inesta a indicelui, care la acea vreme s-a bazat , de asemenea, pe cifre depăşite, şi, prin urmare, false.
  Încă o dată , asa cum si era de prevăzut, din nou venituri sunt anuntate venituri suplimentare substanţiale pentru finatele publicei. Mai mult de 750 de milioane € numai pentru şpreimele ase luni ale acestui an! Cu toate acestea, guvernul doreşte să-şi continue politica sa economică, sau mai degrabă ei „ideologia economisirii.”]
  Chiar daca guvernul a abolit impozitul de criza inutil în 2012, ne întrebăm dacă el nu va cere un „contraserviciu” din partea sindicatelor din comisia tripartita de exemplu, în contextul discuţiilor privind indexul sau reforma sistemului de pensii.
  Lipsa de credibilitate a „ideologiei economisirii”, de asemenea, a fost demonstrată recent de ABBL.
  Scenarii apocaliptice ale viitorului pieţei financiare au fost menţionate în cazul în care „noi” nu vom putea controla costurile – şi anume costurile slariale ale angajatilor protejaţi prin contractul de negociere colectivă – şi anume, oprită sau chiar redusă .
  Rezultatele din 2010, publicat recent, arată că aceste viziuni dramatice asupra viitorului, nu s-au dovedit corecte. Aceste rezultate sunt, în general, mai mult decât satisfăcătoare şi amintesc de anii de dinainte de criză. În sectorul financiară , nu există deci nici un argument economic pentru a gandi la dumping salarial sau modificare a indexului.

  ALEBA va lupta cu hotărare impotriva unor astfel de aspiraţii!

  Textul de sus apartine vreunui sindicacat romanesc. Ci unuia luxemburghez – tara aia unde salariu minim este/era de numa 1600 euro/luna si unde de plictiseala binelui se spanzura gagii la concurenta cu ungurii. Si nu un sindicat de muncitiori cu carca ametiti de nostalgii comunsite si bauturi ieftine .. ci ALEBA este Association Luxembourgeoise des Employés de Banque et Assurances. Adica sunt madria capitalista a angajatului roman cititor de missisme si iubitor de auteritate basesc boccie , angajati ai „multinationalelor” …. (ca si DEXIA … ca nu de mult aveau ceva cam comunist de zis in privinta DEXIA).

  Dă clic pentru a accesa aleba%20rapport%20cs4_2011.pdf

 18. 18 blogideologic octombrie 13, 2011 la 5:14 pm

  Preşedintele Barack Obama a propus un plan, pe termen scurt, pentru crearea de locuri de muncă. Însă nu prin soluţii realmente noi, ci prin injecţia de bani noi, tipăriţi în neştire, în economia americană. Republicanii au respins proiectul acesta cu totul şi cu totul obişnuit, pentru un partid de stânga, de Jobs Bill http://www.nytimes.com/2011/10/13/opinion/no-jobs-bill-and-no-ideas.html?_r=1&hp Însă fără ca republicanii să ofere alt plan în loc. Pare ceva cunoscut ? Fireşte, aceeaşi situaţie se observă şi în România. Chiar mai rău. Niciun partid din România nu-şi poate propune un program pe termen scurt, prin tipărirea în neştire de bani ce vor fi aruncaţi pe piaţă. Doar America îşi poate permite aceasta, fără să aibă ca rezultat doar inflaţia. Însă PSD poate urma o direcţie de acţiune deja anunţată, parcă de vreo doi ani. Anume, o politică a ofertei pe termen lung prin reforme structurale. Dar pentru a crea structuri noi, este nevoie de idei! (am ezitat la alegerea între punct ori exclamaţie)

 19. 19 Doru Coarna octombrie 13, 2011 la 5:36 pm

  In sfarsit, poate asa va incepe inviorarea PSD si vor fi degajate cateva directii care sa atraga interesul societatii, prea prostita in ultima vreme de teoriile si mesajele de dreapta care iata ca au sucombat pe plan mondial in fata realitatii economice: totul a cazut, sau se pregateste s-o faca!

  Ma inscriu, desigur. Nu pt a putea urmari lucrarile, ci in primul rand din nevoia de a asculta in direct, pe viu, oameni rationali, sper eu aidoma mie… Dupa atata propaganda imbecila in cam toata media care ne duce fix la pierzanie, simt aceasta nevoie.

 20. 20 dlnimeni octombrie 13, 2011 la 7:18 pm

  Interesanta formula cu ateliere. Cred ca merita studiata si organizarea de webinare. Ii voi transmite dnei moderator adresele a doua site-uri prin care ar putea fi organizate webinare, ca sa poate fi evaluate costurile.

 21. 21 nastase octombrie 13, 2011 la 8:49 pm

  vioricabuda,

  sper sa se clarifice rapid in instanta. Nu cred ca mai dureaza mult.

 22. 22 eugennl octombrie 13, 2011 la 10:07 pm

  Site-ul atelierele viitorului are o animatie si un design foarte reusit dar nu se pot face comentarii. Cel putin deocamdata …

  Poate Consiliul National ar putea fi transformat intr-un organ mai independent de puterea executiva a Partidului. In sesnul ca cei alesi acolo sa nu devina sa zicem pe 4 ani ministrii , presedinti de Consilii judetene, parlamentari sau alte demnitati.
  Asta ar permite o evaluare mai critica si mai lipsita de o o agenda care vizeaza un eventual… ciolanel a ce face Biroului Permanent si parlamentarii. Si la nivel local Consillile PSD judetene ar trebui sa nu se permita sa devina primari,viecprimari de mari orase.
  Altfel PSD va ramine un partid fara o dezbatere critica interna. Cine vrea o cariera politica va trebui sa-si tina gura pina ajunge mare sef. Cum a facut si dl.Ponta ale carui opinii politice despre marile probleme politice erau necunoscute pina sa devina presedinte. Si a nascut imaginea dansului de Medvedev autohton propulsat la putere pe cai necunoscute.

 23. 23 Victor V. octombrie 13, 2011 la 10:44 pm

  @ Ghiță Bizonu’

  Textul demonstrează impecabil că sindicatele se comportă aberant indiferent de pachetele salariale sau condițiile de muncă. Parcă văd că la următoarele alegeri câștigă stânga în Luxembourg. Apoi se naționalizează băncile, iar peste 50 ani vedem la televizor revoluția luxemburgheză în direct și execuția tiranilor.

 24. 24 Victor V. octombrie 13, 2011 la 11:00 pm

  @ blogideologic

  Te-ai plictisit de alogenii din est și ai trecut la cei din vest? Înțeleg că în timpul mineriadelor din 14-15 ianuarie 1990, Universitatea a fost devastată hoardele de huni conduse de Virgil Khan în cătare de informații stratetige despre zăcămintele noastre. Ai naibii șmecheri, nu le-a ajuns că i-au gonit pe Gelu, Glad și Menumorut la suprafață, acum vor să-i gonească și din subteran.

  Să știi că e ceva putred și cu Roșia Montană Gold Corporation. N-ai gasit niciun acționar alogen după tată sau mamă? Ori măcar cu nevastă unguroaică?

 25. 25 Sibilla octombrie 14, 2011 la 12:44 am

  ” La ateliere vor participa şi invitaţi, specialişti în domeniu, dar şi liderii partidului. ”…
  Să viu, să nu viu… merită să văz una bucată duduie specialistă multilateral dezvoltată reprezentând plaiurile cărăşene, auuuuuu… deci, pt aşa bucată, NU merită !
  De mă hotărăsc, apăi pentru alţii voi veni, căci nădăjduiesc că nu de peste tot s-or delega zbecialiste di jenu…
  Mă cam îmboldeşte corasonul spre capitală, macar pt fo două zle să NU mai văz mufa lui Geoană pe pereţi şi s-o urmăresc pe coana cât de ” activă ” e la dezbaterile de la Ateliere, că dacă-s ŞI ” bloagără ”, am incheiat citat, e rostul de niscaiva relatări obiective de la faţa locului!
  Cum distinşii loco NU se inghesue sa mă trimită , oi găsi o cale, totuşi, dar oare la capitală, vă riscaţi să mă primiţi ? Mă lămuresc in câteva zile, dară !
  Aaaaaa…. ” La ateliere vor participa şi invitaţi, specialişti în domeniu, dar şi liderii partidului. ”… , apropo, FACEŢI-VĂ ÎNŢELEŞI ÎN TERITORIU CU CHESTIA AISTA!!
  Mai pe şleau, că n-aş mai fi io şi mi-aţi duce dorul ( sic ! ): pe unii dintre noi ne chiar interesează iar costurile deplasării şi cazării ne depăşesc leafa pe o lună, apăi zău c-ar fi păcat ca-n loc de specialişti in domeniu ,pe Ateliere să fie cam multi din hăia, ” să fie la număr ”… sau, să se mai întâmple ca-n timpul discursului d-lui Preşedinte Iliescu şi/sau Năstase, să se rădice un number de să o tulească mişeleşte şi să ” zăute ” again fo furnică prin captală fără bagaj, că pe ăla l-au luat, nah.
  În altă ordine de idei, propun ca:
  – cei doritori a fi prezenţi la Loja Bloggerilor să fie dacă NU sprijiniţi, măcar neîmpiedicaţi şi cu haripile tăiate, apropo de ” Democraţe şi libertate ”
  – la reuniuni ale organizaţiilor de Tineret, Femei, Pensionari şi Diaspora, să se prezinte analiza actvităţii pe ultimul an pe fieşce organizaţie din teritoriu – pe scurt -, deci pe un an, nu pe o lună ori pe ” sistem ”, vom face, vom drege, bla, bla, bla…
  – la Ateliere, să vedem live cu ce propuneri iniţative ies la interval oareşce dudui majstore la sesizări, că vorba aia, sunt prezidente de neşte cam multe departamente jud PSD, deci… pe cuvânt de Onoare că luăm notiţe dacă se întâmplă Minunea ca să gângurească ceva p-acolo ;)…
  Ufff… mă opresc la doar atât, că aş păcătuii să continui şi-o fac NUMA din respect pt cei pe care-i preţuiesc, AN ( !! ) şi-o fac pentru că îniţiativa E lăudabilă, că d-aia insist ca şi mobilizarea şi prezenţa şi prezentările celor din teritoriu să fie pe măsura iniţiativei !! Altfel, vorbim vorbe…

 26. 26 blogideologic octombrie 14, 2011 la 5:22 am

  Despre „şcoala lui Mihalache şi Maniu” scrie doamna SABINA FATI în articolul http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/de-ce-plange-iliescu-la-moartea-lui-diaconescu-240860.html De fapt sunt două şcoli distincte. Şcoala lui Ion Mihalache se referă la distributivismul dintr-o economie. Cea mai dificilă problemă de rezolvat în Economia Politică este chestiunea alocării resurselor. Exact pentru rezolvarea acestei probleme a fost instituită ca ştiinţă Economia Politică, la începutul revoluţiei industriale. Este evident ca în chestiunea alocarii resurselor, ab initio şi în principiu sunt posibile multe seturi de alocări. În justiţia distributivă (vezi studiile lui John Rawls) se pune în primul rând problema echităţii acestor alocări. Despre justiţia distributivă şi impactul distribuţional s- a discutat pe un forum RL cu prilejul unui interviu acordat de John Nellis, expert al Băncii Mondiale pentru ţările postcomuniste. John Nellis a scris în 1999 studiul: “Timpul să regândim privatizările din economiile în tranziţie”, unde argumenta că “entuziasmul iniţial nu era justificat”. Pe ţărăniştii formaţi la şcoala lui Ion Mihalache, în ianuarie 1990 Ion Iliescu i-a conjurat să participe la organizarea privatizării în spiritul justiţiei distributive. PNŢ-CD a refuzat. Ţărăniştii români au cerut lichidarea imediată şi totală a economiei româneşti. Ţărăniştii români au reuşit să ducă acest proces până la capăt. Dumnezeu să-i ierte pe ţărăniştii români !

 27. 27 blogideologic octombrie 14, 2011 la 6:43 am

  @ Victor V.
  Un personaj care ştia cum merg lucrurile, vorbesc despre fostul ministru de interne Alexandru Drăghici, vinovat de nenumărate crime împotriva românilor şi a României, un om care se aştepta să fie judecat pentru aceste crime după 1989, s-a refugiat imediat la Budapesta (unde, protejat, a murit liniştit în anul 1993).

 28. 28 VladM octombrie 14, 2011 la 6:47 am

  @George Ban, la dorinta ta exista un raspuns si acestia sunt enoriasii, biserica romaneasca se poate converti si la Budism daca oamenii o vor, dar care este scopul? Pe mine unul nu ma afecteaza daca este ortodoxa, catolica, sau in extremis budista.

  @Fraghi Puterty: pai e normal ca Marx sa fi avut dreptate, se pare ca omul acela stia si un picut de fizica, ceea ce domnii economisti de astazi nu prea cunosc, Un sistem este in echimlibru cand energia medie pe particule, in cazul nostru oamenii, este minima, iar aceasta se intampla daca majoritatea particulelor, oamenilor, au o energie mica, iar doar cateva au o energie mai mare decat media. Desigur sistemul este mult mai complex, dar sistemul capitalist in sine, fara restrictii, nu este un sistem la echilibru decat in cazul in care majoritatea oamenilor nu vor avea bani, iar cativa vor avea toti banii din lume. De aceea trebuie restrictii cum ar fi impozitarea mai mare a veniturilor din activitati neproductive, bursa, servicii, etc si impozitarea mai mica a veniturilor din activitati productive. Toata lumea se raporteaza la reluarea consumului, binenteles este foarte important, dar fara a produce produse finite ne va aduce in aceeasi situatie ca si acuma.

  @nastase:
  D-le Nastase, de ce nu am auzit discutii privind reducerea impozitarii in mai multe domenii productive decat IT-ul, care nu este singura industrie care produce plus valoare. Sunt si alte activitati la fel de importante, sa luam de exemplu cercetarea cu aplicatii in industrie, de ce acesti oameni nu ar putea beneficia de impozite mai mici, si alte avantaje? De ce nu se impoziteaza mai mult „secta” notarilor publici, la care 90 la suta din activitate consta in editarea unui document prin schimbarea numelor din acel document, si inceracarea liberalizarii acestei munci pe baza performantelor nu pe baza cunostintelor si a banilor pe care parintii ii detin? As vrea sa stiu totusi de ce acelasi document word costa mai mult pentru un apartament mai mare decat pentru un apartament mai mic! In productie un produs costa la fel indiferent de aplicatiile acestuia, doar cantitatea lui poate defini pretul. Degeaba ne vom zbate sa facem aceasta economie sa mearga daca nu incercam sa si directionam banii spre investitii pentru activitatile de productie, si nu spre activitatile de specula. A da si o curiozitate personala, de ce trebuie un proaspat absolvent al Facultatilor de Drept sa trebuiasca sa pompeze puternic bani la alti doi avocati sau notari publici pentru a putea deveni unul dintre ei? De ce nu poate da examenul de intrare in barou fara acceptul a 2 avocati, sau la notari la fel? Dai examenul si daca ai cunostinte intri in barou punct. Practica? pai firmele de avocatura o sa-si aleaga in functie de competente pe cei pe care sa-i angajeze.
  As putea vorbi mult de avocati si notari, care dupa parerea mea sunt mult mai bine platiti fata de munca pe care o presteaza, dar asta este doar opinia mea. Acum trebuie sa ma intorc la cerceta noi produse industriale, pe salarul de inginer (o munca care-mi ocupa buna parte din viata, exact ca si al avocatilor, ca notarii chiar au o viata de invidiat).

  A da scuze ca m-am lasat luat de val.

 29. 29 demaGOGU octombrie 14, 2011 la 7:58 am

  vad „atelierele viitorului” ca pe o reactie fireasca la mutararea lui base via lazaroiu – madame blogary\noua republica – : in context, ar fi necesara o delimitare graduala de conducerea formala a USD (ponta, antonescu) prin sublinierea tarelor acestora: imaturitate, lipsa de consistenta a mesajului, demagogie, etc

  succes!

 30. 30 Vasile, octombrie 14, 2011 la 8:39 am

  Viorica B,

  Nici altii nu sunt de acord cu „emisiunile” dumneavoastra , asta este!

  Privitor la Bibliotecar , aparent nici su nu sunt de acord cu el, ideea dansului probabil va face sa credeti ca o alta atitudine ar face din PSDeul sau USLeu personajul proverbial al maximei „capul plecat sabia nu-l taie, adica transparent ar arata o slabiciune dar…….
  Cred ca bibliotecarul solicitr prin vocea domnului Nastase o noua strategie o noua abordare o mai temeinica pregatire pentru alegeri si mai mai putin show, atacturi la anumite persoane.
  Si eu cred ca ar fi normal sa laudam realizarile PDLeului sunt atat de evidente incit criticile nu-s mai au nici un rost!

 31. 31 George Ban octombrie 14, 2011 la 9:56 am

  @VladM

  In primul rand, multumesc pentru atentie!

  Daca spui:
  „Pe mine unul nu ma afecteaza daca este ortodoxa, catolica, sau in extremis budista.”,
  acesta este un prim pas in directia propusa de mine.

  Apoi, biserica nu este democratica! Nu enoriasii hotarasc, ci Dumnezeu, prin intermediarii sai. Din pacate, intermediarii ortodocsi sunt putred de corupti. Ei sunt „in plata” enoriasilor, pe care ii lasa in plata Domnului.

  Intermediarii (preotii) catolici sunt mult mai bine organizati, mult mai disciplinati, sunt preocupati efectiv ca enoriasii sa duca o viata cuvioasa si CIVILIZATA. Acesti preoti simt deasupra lor autoritatea Papei si nu isi permit sa-i exploateze pe enoriasi sau sa faca alte lucruri interzise. Exceptiile negative sunt pana la urma descoperite si pedepsite. A se vedea cazurile de pedofilie, care daca s-ar fi petrecut in biserica ortodoxa ar fi fost sigur musamalizate.

  Mai ales acum, cand cetatenii romani au devenit mult mai religiosi, biserica ar putea fi izvorul de cinste si civilizatie de care avem atata nevoie.

  In final o constatare: daca exceptam mica zona a Ciprului, Grecia este singura tara ortodoxa din zona euro.

 32. 32 Socrate octombrie 14, 2011 la 10:44 am

  Dupa cercetari aprofundate, nu am gasit urme de alogeni printre actionarii de la Rosia Monata ( conform definitiei DEX ). Totusi, avand in vedere ca Rosia Montana este un subiect intens mediatizat, mai ales de catre RMGC care m-a astenizat cu reclamele care descriu in detaliu raurile de lapte si miere care se vor revarsa asupra Romaniei, v-as pune o intrebare.
  Daca dv. , ca antreprenor si membru de succes al clasei de mijloc, ati fi proprietarul zacamintelor de aur de la Rosia Montana, ati concesiona exploatarea lor, multumindu-va cu 4% din valoare, sau v-ati imprumuta la banca si ati demara imediat exploatarea lor, stiind ca astfel puteti obtine 50 % din valoare lor ?

 33. 33 Bibliotecaru octombrie 14, 2011 la 11:13 am

  @ Vasile,
  Stimate domn,
  Sunt destul de jignit de ironia dumneavoastră (şi mă refer la „Si eu cred ca ar fi normal sa laudam realizarile PDLeului sunt atat de evidente incit criticile nu-s mai au nici un rost!”).
  Credem că v-am obişnuit cu faptul că eu nu prea vorbesc să mă aflu în treabă.

  Conform statutul PSD…

  Articolul 57
  Consiliul Naţional al PSD este organul de conducere al partidului în intervalul dintre două congrese.

  Articolul 59
  Consiliul Naţional al PSD are următoarele atribuţii:
  (1) alege şi revocă, prin vot secret, preşedintele Consiliului Naţional şi trezorierul, validează componenţa Comitetului Executiv Naţional şi a Biroului Permanent Naţional;
  (2) asigură realizarea hotărârilor Congresului;
  (3) hotărăşte încheierea alianţelor politice, precum şi comasarea prin fuziune sau absorbţie cu alte partide sau formaţiuni politice la propunerea Comitetului Executiv Naţional;
  (4) audiază rapoartele de activitate prezentate de membrii Biroului Permanent Naţional, de preşedintele Comisiei de Arbitraj şi Integritate Morală, de preşedintele Comisiei Naţionale de Control Financiar şi de trezorier şi hotărăşte în consecinţă pe baza mandatului dat de Congres, potrivit dispoziţiilor Statutului;
  (5) răspunde de organizarea campaniilor electorale prezidenţiale, parlamentare, europarlamentare şi locale;
  (6) validează activitatea preşedintelui Consiliului Naţional al PSD şi a Comitetului Executiv Naţional;
  (7) analizează activitatea grupurilor parlamentare, a organizaţiilor de femei şi tineret, a Ligii Naţionale a Primarilor şi Consilierilor PSD;
  (8) validează hotărârile Comitetului Executiv Naţional privind Programul de guvernare şi confirmă propunerile de membri ai Guvernului;
  (9) soluţionează contestaţiile formulate împotriva hotărârilor pronunţate de Consiliile organizaţiilor judeţene sau a organizaţiei municipiului Bucureşti;
  (10) soluţionează divergenţele ivite între Consiliile organizaţiilor judeţene, respectiv al organizaţiei municipiului Bucureşti şi Comitetul Executiv Naţional în legătură cu desemnarea candidaţilor pentru alegeri legislative, în situaţia în care acestea persistă;
  (11) aprobă bugetul anual de venituri şi cheltuieli al partidului, hotărăşte asupra execuţiei acestuia;
  (12) îndeplineşte orice alte atribuţii care decurg din prezentul Statut.

  Adresam domnului Năstase, adică preşedintelui Consiliului Naţional al PSD, îndemnul de a îndeplini cu conştiinciozitate scopul acestui consiliu, respectiv cele două teme anunţate, „Statul social responsabil” şi „Democraţia şi libertatea”. Nu scrie în statut că la Consiliul Naţional se vorbeşte despre guvernarea altora sau despre competitorul politic şi, în consecinţă, domnul Năstase nici nu a anunţat o temă precum „gradul de îndeplinire a Programului de Guvernare de către Guvernul Boc”. Cum Consiliul Naţional este organul de conducere al PSD şi, totodată, cel care asigură realizarea hotărârilor Congresului, se poate spune, cu alte cuvinte, că este organismul care expune problemele legate de doctrină iniţiate de Biroul Permanent Naţional (art. 69) şi elaborate de către specialiştii partidului şi Institutul Social Democrat (art. 91).

 34. 34 blogideologic octombrie 14, 2011 la 11:17 am

  @ VladM spune : „cercetarea cu aplicatii in industrie”
  Păi face omul un start-up şi îşi aplică acolo imediat cercetarea.

 35. 35 Vasile, octombrie 14, 2011 la 4:20 pm

  Biblio,

  Ca de obicei nu prea intelegeti sau nu separati in mesajele tertilor ironia de seriozitate.
  Eu va rog sa mai recititi de citeva ori raspunsul meu pentru al intelege cu adevarat!
  Sincer ,m-ati jignit profund cu nedeslusirea „ironiei” mele !

  Marcus ,

  Stiu ca mi-ai fost si prieten si „coleg” in mai multe ocazii ,sincer dumneata ce ai inteles , catre cine se indreapta ironia mea?

  Carcotasu,
  Care de multe ori tot din sincera amicitie m-a corectat si cind a fost cazul si cind nu a fost ce parere are ,l-am ironizat eu pe bibliotecar?

 36. 36 Mihai ANDREI octombrie 14, 2011 la 5:32 pm

  @ Vasile
  Nu te preocupa. Aşa-i bibliotecaru’ – mai susceptibil – probabil de la stilul de viaţă cam sedentar (izolat). Da-i băiat bun şi nu ţine la supărare, mai ales după ce mai citeşte încă o dată postarea. Altminteri, nu mai fi nici tu aşa zgârcit cu virgulele, să pricepem mai repede unde baţi.

 37. 37 Cârcotaşu octombrie 14, 2011 la 7:39 pm

  @ George Ban,

  Poate se gaseste timp si pentru discutarea unei propuneri care – cred eu – ar deschide perspective extraordinare pentru evolutia in bine a Romaniei: trecerea bisericii romane la catolicism.

  Probabil nici nu realizaţi enormitatea „gândului” dv, altfel nu l-aţi fi făcut public. Evident cugetarea nu-i urmare unei gândiri profunde. Altfel, aţi fi avut în vedere şi alte variante, cel puţin una care ar fi trecerea bisericii române la islamism, asta ar deschide o perspectivă şi mai extraordinară! Ia gândiţi-vă! :mrgreen:

 38. 38 Bibliotecaru octombrie 14, 2011 la 7:40 pm

  @ Vasile,

  Parcă v-am mai spus… uneori mă mai fac că nu înţeleg pentru că nimeni nu mă provoacă la o discuţie şi nu pot spune chiar tot ceea ce mai am de spus… 😀 Aşa am învăţat de la Socrate, că trebuie să o iei pas cu pas… 😆

  De exemplu, de trei zile aştept şi eu ca un politician să se îngrijoreze de faptul că domnul Comisiei Trilaterale Isărescu de România îl chemă într-o mediatizată întâlnire pe chairman of the annual Bilderberg conference Étienne Francois Jacques Davignon. Un politician nu s-a arătat îngrijorat, nici măcar Corneliu Vadim Tudor… Chiar aşa, nici măcar unul nu semnalează pericolul intervenţiei oligarhiilor mondiale, unul nu s-a arătat îngrijorat de asemenea „potriveală” care, în plus, are şi tema: „despre UE si criza datoriilor suverane”. Mai că era să citesc vi-conturi în loc de viconte, că tare pare să aibă legătură datoriile suverane ale României cu grupul Bilderberg şi Comisia Trialterală. Mă şi aştept ca domnul Davignon să facă o conferinţă cu titlul „Noi v-am făcut rost de datorii, haideţi să vă spunem acum cum să vă descurcaţi cu ele”.

 39. 39 Cârcotaşu octombrie 14, 2011 la 7:44 pm

  @ Vasile,

  Carcotasu,
  Care de multe ori tot din sincera amicitie m-a corectat si cind a fost cazul si cind nu a fost ce parere are ,l-am ironizat eu pe bibliotecar?

  Cum spui, cred că, deşi din sinceră amiciţie, vei zice că acum nu-i cazul să te corectez, aşa că mă abţin. 😯

 40. 40 M.Voicu octombrie 14, 2011 la 9:28 pm

  @ George Ban octombrie 13, 2011 la 9:57am scrie: ”Poate se gaseste timp si pentru discutarea unei propuneri…: trecerea bisericii romane la catolicism.”
  • * * Aţi convins vreo rudã sã-şi schimbe credinţa strãmoşeascã ?
  @ George Ban octombrie 14, 2011 la 9:56am.
  • * * Vã agãţarãţi de indiferenţa ”a fi-şatã” de Domnul @VladM – care NU ESTE în direcţia bolşe-vicã pe care o propuneţi unui partid politic ❗ Apostolul Pavel nu a fost dintre cei 12 ucenici ai lui Christos, dar nici-un creştin nu a fost sectar. Vã afirmaţi, când vreţi sã excludeţi popoare. ”Mica zonã a Ciprului” pare cã nu v-ar deranja… încã; aveţi cãtarea sã daţi indulgenţe ?

 41. 41 M.Voicu octombrie 14, 2011 la 9:30 pm

  @ Socrate octombrie 14, 2011 la 10:44am se adreseazã cuiva de p’acilea: ”Daca dv., ca antreprenor si membru de succes al clasei de mijloc, ati fi proprietarul zacamintelor de aur de la Roşia Montanã, ati concesiona exploatarea lor, multumindu-va cu 4% din valoare, sau v-ati imprumuta la bancã şi aţi demara imediat exploatarea lor, ştiind cã astfel puteţi obţine 50 % din valoare lor ?
  * * * Vã mulţumesc pentru reluarea subiectului – la esenţã

 42. 42 blogideologic octombrie 15, 2011 la 2:39 am

  @ George Ban
  Îl ai deja pe cardinalul Daniel în fruntea BOR. Ce vrei mai mult ?

 43. 43 Mihai ANDREI octombrie 15, 2011 la 5:47 am

  @ M. Voicu
  Din păcate, cred (statistic vorbind) că noi toţi avem câte o rudă care şi-a schimbat credinţa strămoşească în ultimii 20 de ani, şi încă mult mai grav decât dacă ar fi vorba de trecerea la catolicism.
  Sectele americane ne-creştine (martorii lui Iehova, scientologi, sâmbetişti, etc.) au şi la noi abordări de un prozelitism feroce. Pe fondul sărăciei ŞI A LIPSEI DE PERSPECTIVE, ei oferă, în faza iniţială, avantaje materiale consistente / suficient de tentante.
  Trebuie să vă spun că fenomenul are o amploare teribilă – avem peste 5% din populaţie ce a aderat deja la aceste secte. Cercetările sociologice sumare nu pot decela amploarea reală a acestui fenomen pentru că încă se jenează / se tem să recunoască acest tip de apartenenţă religioasă – nici la recensământ nu cred că prea mulţi vor bifa corect această rubrică.
  Cel mai mare şoc (pe această temă) l-am avut în Maramureş. Aveam şi eu imaginea idilică a maramureşeanului tradiţional, conservator, păstrător înverşunat al tradiţiilor strămoşeşti, etc. Ei bine, există ÎN TOATE localităţile din acest judeţ CEL PUŢIN câte o clădire de cult aparţinând acestor secte – în special iehoviştilor, iar participarea la adunările lor religioase este extrem de numeroasă. Succesul incredibil pe care îl au aceste secte în acea zonă se explică şi prin structura aparte a emigaţiei localnicilor.

 44. 44 Vasile, octombrie 15, 2011 la 7:41 am

  Carco,

  Multumesc din nou pentru inca o data gestul tau colegial!

  Biblio,

  Mihai spunea ceva de virgula desi de multe ori este vorba de punct,inca o data sincer am apreciat sincer mesajul dumitale!
  In lipsa aparatorilor tip carco trebuie sa ma disculp eu de fapt sintetizam ironic rezultale demne de lauda ale actulei guvernari!
  Dar asta este , fara o muscatura de fund cum as putea eu sa nu-l consider pe Carco sau pe Marcus amic si coleg!l

 45. 45 eficientaenerg octombrie 15, 2011 la 8:29 am

  Bravos-din presa-“….USL ar obţine mai multe voturi în alegerile ce vin dacă cele două partide din alianţă, PSD şi PNL, ar fi conduse de Adrian Năstase, respectiv Tăriceanu”

 46. 46 Bibliotecaru octombrie 15, 2011 la 11:21 am

  🙂
  Mai sus am spus că aşa am învăţat de la Socrate… Apoi mi-am dat seama că este cineva cu acest nick. Desigur, vorbeam despre Socrate cel cu „metoda Socrate”.

 47. 47 dlnimeni octombrie 15, 2011 la 12:22 pm

  Bibliotecaru: fata de acest eveniment, politicienii pot fi impartiti in mai multe categorii: cei care stiu despre ce este vorba si care nu au de ce sa se manifeste, cei care – fie ca stiu, fie ca nu stiu despre ce este vorba – considera ca este mai bine pentru ei sa nu se manifeste si cei – cei mai multi – pe care chestiunea nu-i intereseaza deoarece este in afara universului lor politic foarte mic, limitat la interese marunte si personale. Insa vedeti ca ne manifestam noi, nepoliticienii. Nu stim daca evenimentul pe care il citati este malefic sau benefic, mai vedem.

 48. 48 M.Voicu octombrie 15, 2011 la 1:33 pm

  @ Mihai ANDREI octombrie 15, 2011 la 5:47am spune: ”…abordări de un prozelitism feroce. Pe fondul sărăciei ŞI A LIPSEI DE PERSPECTIVE, ei oferă, în faza iniţială, avantaje materiale consistente / suficient de tentante.”
  * * * Aţi fãcut o prezentare realistã. La ce aţi enunţat, aş adãuga la limitã şi ”creditul doar cu buletinul” (aici şi aiurea) pentru cumpãrat sufletul
  Mãcar sã nu acceptãm sã le plãtim noi angaralele – dacã am obosit în încercarea de a face lumea mai bunã [v.şi florin m. octombrie 7, 2011 la 10:56pm/la iSad]

 49. 49 Bibliotecaru octombrie 15, 2011 la 4:45 pm

  @ dlnimeni
  😆
  Am înţeles… ori că vine, ori că pleacă, dar cu siguranţă că nu se există…
  Sper şi eu la normalitate. Am aşa o poftă de normalitate încât simt cum îmi nu mi se opreşte din chiorăit stomacul. 😀

 50. 50 dlnimeni octombrie 16, 2011 la 8:29 am

  Bibliotecaru: normalitatea a ajuns marfa de export, nu mai este de gasit la intern.


 1. 1 Reuniunea Consilului Naţional al PSD (21 – 22 octombrie 2011) | Blog Ioan Mang Trackback pe aprilie 10, 2012 la 2:33 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: