La Arad

De vineri seara, sunt la Arad, unde am fost invitat de colegii mei de partid, in principal de Doru Caprar – presedintele organizatiei judetene si de Ciprian Luca – deputat in colegiul 5 din judet.
Am participat la mai multe dezbateri si talk-showuri la televiziunile locale, m-am intalnit cu liderii nostri locali si am vizitat Universitate de Stat „Aurel Vlaicu”.

De asemenea, am avut o intalnire cu cateva sute de membri de partid dar si cu colegi din USL in localitatea Archis din colegiul 5.

Ieri seara, am lansat cartea „Codul Zambaccian. volumul 3” la Mallul din centrul orasului, unde au participat peste 300 de persoane.

Astazi voi merge la tarnosirea unei manastiri din Arad, unde va sluji si Preafericitul Daniel.
Va voi tine la curent.

Update: Imagini din Arad

27 Răspunsuri to “La Arad”


 1. 1 Dorina Avramut (Chirila) septembrie 25, 2011 la 9:54 am

  Domnule Adrian Nastase,

  legat de „Codul bunelor mamifere” si de multimea lansarilor de carte care abunda pe piata din România,vreau sa adresez si io o intrebare generata de „Niste raspunsuri”.Cu Poli rom matematica e simpla !? unii scriu, altii semneaza si toata lumea este multumita !?

  „Intreaba-ma orice” :Ce legatura poate fi intre „Povestea porcului si „Pastele cailor” ? dar intre Puric cel Frumos si Paun cel Mandru? dar intre Boul Rosu si Strada Paris?

  „Niste raspunsuri”:

  1. Porcul tace si face iar calul nu-si mai incape in piele de mandru ce este !?

  2. Atat Puric cel Frumos cat si Paun cel Mandru se exprima artistic!? Unul o face prin „Semne”, celalalt prin „Money talks”!?

  3. In Arad, ca sa ajungi pe Strada Paris , mai intai treci pe la Boul Rosu!? In Bucuresti, Boul Rosu locuieste chiar pe Strada Paris!?

  Morala : Unui lider nu-i sade bine sa se joace cu informatia.

  Dorina Avramut(Chirila) din Arad

 2. 2 nelu septembrie 25, 2011 la 10:42 am

  sunteti activ, bravo, ajuta la silueta

 3. 3 Marcus septembrie 25, 2011 la 11:15 am

  All: Deoarece la d-l Nastase acest text este cenzurat va rog sa-l cititi la mine pe blog si daca se poate sa-mi spuneti ce tribvialitati, injurii etc. contine de nu poate fi lasat sa treaca si aici:
  http://marcus64.wordpress.com/2011/09/24/unui-oltean-imbecil-ajuns-deputat/
  sa fiti iubiti
  marcus

 4. 4 Victor V. septembrie 25, 2011 la 12:28 pm

  @ Marcus

  Este obscen. Nu am înțeles de ce îți place genul acesta de „poezie”.

 5. 5 marcus septembrie 25, 2011 la 1:36 pm

  Victor V. De la dumneata (voi) nu ma asteptam la alt comentariu. In primul rand ca era vorba de epigrama si in al doilea rand persoanele carora le erau dedicate versurile au dovedit cu varf si indesat ca isi merita cu fiecare cuvintel inchegat din respectivele epigrame sanctiunea aplicata pentru prostie si hotie. Ce ai gasit obscen, daca nu este cu suparare in comparatia dintre materia cenusie presupusa a mobila tartacuta lui Oltean si cea reziduala din fundul regelui Cioaba? Sau din ‘a fura voturi in vazul unei tari in Parlament” fara a fi sanctionat si expresia intrata in folclor cu „a fura morcovi cu fundul” ?In alta ordine de idei, singurul cuvant care dintr-o pudibonderie de pension calugaresc (sac!) ar putea cere o eventuala cenzura este cuvantul „cur”: definit astfel in DEX:
  „cur (cúruri), s. n. – 1. Șezut, fund. – 2. Anus. – 3. Buci. – 4. Fund, parte posterioară sau inferioară a unor obiecte. – Mr., megl., istr. cur. Lat. cūlus (Pușcariu 453; Candrea-Dens., 450; REW 2984; DAR); cf., it. sp. culo, prov., fr., cat. cul, port. cú. – Der. curar, s. n. (opritoare la ham); curos (var. cureș), adj. (cu fundul mare); curimănos, adj. (cu bucile mari)”
  Ori eu nu stiam ca DEX-ul sa fie o culegere de obscenitati.
  sa fii iubit
  marcus

 6. 6 Floricica septembrie 25, 2011 la 4:34 pm

  Vizita d-voastra în județul Arad a fost foarte importantă, dar ușor umbrită de prezența în compania dumneavoastră de un personaj care „nu a produs un șurub în viața lui” și care a intrat în parlament dintr-o greșeală a fostului președinte Lazăr, care l-a băgat pe ușa din dos (cules de pe drumuri, dat afară de alții) peste voia celor din partid.
  Va mai asteptam în județul Arad

 7. 7 Ghita Bizonu' septembrie 25, 2011 la 6:22 pm

  Dle Nastase

  desi Victor V are proasta parere despre cititu ziarelor va atrag atentia asupra unui articol curios din Romaania Libera:Coridorul IV face ocol prin Braşov.
  Presupun ca macar pe vremea cand erati prim ministru aveati parte de o revista a presei sau cum s-o mai fi numind .
  Ascest articol impreuna cu alte cateva v-ar da prilejul unei cuvantari fulminate .. mult mai nimerite decat artiocolase pe blog ref la de ce tace Bechtel .
  Da dvoastra de ce? Ca deh inteoctual fin si diplomat ? Da de retorsiiune ati auzit ? Sau de prefrati pre tiganesca retaliere …tot diplomatie pe calea canonierelor si rachetrlor de croaziera …

 8. 8 dlnimeni septembrie 25, 2011 la 7:22 pm

  Scrieti aici cite ceva din ceea ce ati discutat cu Daniel?

 9. 9 acuvio septembrie 25, 2011 la 7:39 pm

  @Marcus – Bine că a trecut titlul linkului :))) Am citit şi eu postarea dumneavoastră şi vă spun de ce este moderată : https://nastase.wordpress.com/disclaimer/

 10. 10 Victor V. septembrie 25, 2011 la 7:47 pm

  @ Ghiță Bizonu’

  Iar îmi răstălmăcești spusele. Eu ți-am sugerat doar că ziarele (revistele) nu țin loc de cărți. Mă gândeam că și blogi are câteodată același hobby. Aș fi tentat să zic că aveți aceeași școală. Mai aveam un cunoscut cu aceeași meteahnă, dar la el era vorba de „studiile” făcute la Moscova. Presupun că la voi nu e cazul.

 11. 11 eficientaenerg septembrie 25, 2011 la 7:54 pm

  Bravos!Hai si la Calarasi….

 12. 12 Sibilla septembrie 25, 2011 la 9:20 pm

  Fără supărare şi no ofense…
  să ne mai scutească preadrăcitul daniel uns de masonul frunzesky cu slujitul şi ” slujitul ”, Biserica are nevoie de un Patriarh care să fie toiag şi SPRIJIN poporului, nu umăr la umăr cu gaşca – hoarda prăduitorilor ţărişoarei ! E heee… să fi avut noi un Pavle, s-ar fi dus pe jos până la Cotroceni să-l ia de guler pe securistul de la Anvers şi-ar fi fost PREZENT între oameni, nu ca ăsta daniel numai după bani pentru lăcaşuri în care acuşi, în ritmul jecmănelilor de până acum ( şi continuă ), cine oare va mai asculta hăle slujbe, că mor zi de zi în fiecare zi românii pe capete, iară danielsky nu vede, n-aude. …
  Biserica şi-a uitat rolul, pare rătăcită rău, dar rău, că bine zicea Părintele Arsenie Boca , iacă, în chiar sânul Bisericii vor găsi cuib satanele…
  Daniel ăsta numai la inaugurări, miruit bă-SECU prin Parlament, chestii mediatizate, de ce nu-l vedem printre nevoiaşi, la căpătâiul bolnavilor de leucemie, tot mai mulţi copii, tineri, alături de pensionari de ce nu, de ce nu luptă alături de populaţia înfometată acest aşa zis… ??? Pentru că nu îi e foame, pentru că nu-i pasă, pentru că e unul din ei, punct.
  Nu-mi va schimba nimeni părerea, de ani de zile n-a făcut decât să întărească ce spun, nimic altceva!

 13. 13 Bibliotecaru septembrie 26, 2011 la 12:05 am

  La ştiri se anunţă că s-au cam înghesuit credincioşii la Arad. Încep să cred că cetăţenii români încep să se abandoneze în practicarea religiei ca ultimă soluţie a sărăciei.

 14. 14 blogideologic septembrie 26, 2011 la 3:45 am

  Trebuie să admit că de data aceasta domnul TOM GALLAGHER a găsit un titlu bun : „USL infelix” http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/usl-infelix-238851.html

 15. 15 blogideologic septembrie 26, 2011 la 4:02 am

  Obsesia omotetică în educaţie : „Să fim la fel ca imperiul USA” ! http://www.romanialibera.ro/actualitate/educatie/funeriu-ma-simt-stingher-cand-aud-sintagma-reforma-lui-funeriu-238302.html Lipseşte viziunea specifică pentru România.

 16. 16 blogideologic septembrie 26, 2011 la 4:16 am

  Încă unul, perfect condiţionat în Occident, s-a întors cu mare chef să atace BOR ! http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/raportul-bor-cu-miscarea-legionara-este-un-subiect-minat-238845.html

 17. 18 blogideologic septembrie 26, 2011 la 6:34 am

  Cum văd unii ruşi liberali anunţata domnie a „ţarului” Putin continuată potenţial până în anul 2024 http://www.nytimes.com/2011/09/26/world/europe/for-russias-liberals-putin-announcement-stokes-woes.html?hp Articolul din NYT manifestă simpatie faţă de liberalii ruşi dezamăgiţi. Acum, noi, românii, trebuie certamente să vedem lucrurile altfel decât „liberalii ruşi” ! De altminteri, dintre aceştia, „liberali ruşi” vreau să zic, au fost tot mereu. De exemplu, la începutul secolului XIX, ofiţeri dekabrişti care dădeau numele oraşului Turnu Severin, transformând fals, dar în interesul panslavismului, denumirea medievală incertă Castrum Zeurini, ori, în secolul XX, scriitoarea Ana Ahmatova care povestind nişte evenimente implicând personaje din NovoRossiia, spunea la un moment dat despre un copil că „în ochii lui se ivise o căutătură rea, […] mama lui era româncă”, ca să nu mai vorbim despre anti-românismul foarte deschis afişat al doamnei Elena Bonner, soţia dizidentului rus Andrei Saharov. În articolulo din NYT apare pasajul „the aspirations of the Mikhail S. Gorbachev era had been snuffed out.” Şi americanii, şi „liberalii ruşi”, dar şi românii!, au mare simpatie faţă de Mihail Gorbaciov. Dar acei români simpatizanţi de „liberalii ruşi” proeminenţi pur şi simplu nu cunosc istoria URSS reală ! Mihail Gorbaciov n-a ascuns vreodată că dintre toţi liderii sovietici avea simpatie şi respect doar faţă de Nikita Hruşciov. O mătuşă basarabeancă, „tanti Gasia”, care fusese învăţătoare româncă şi fusese arestată împreună cu soţul în perioada ocupaţiei sovietice a Basarabiei din 1940-1941, îmi povestea după ce s-a întors din Sibir că Gheorghe Malenkov le-a redat libertatea, basarabenilor care scăpaseră de la moarte, iar nu tovarăşul Nikita Hruşciov ! Fostul lider sovietic Gheorghe Malenkov era etniceşte un macedo-român. Prin testamentul său politic, Stalin i-a lăsat puterea, o decizie care a surprins întreaga lume. De ce a făcut Iosif Stalin gestul acesta ? Pentru că Stalin îi era profund îndatorat şi recunoscător macedo-românului Malenkov (un fel de Exiguus, la fel ca şi călugărul scit Dionisie, inventatorul calendarului creştin). Colegul @Ghiţă ne-a vorbit pe aici despre cumplita represiune care fusese supranumită “Iejovşcina”. Puterea însetatului de sânge decident Iejov crescuse atât de exponenţial, încât însuşi Stalin se simţea ameninţat, nu ştia cum să se debaraseze de personaj. Iar Gheorghe Malenkov l-a ajutat aici într-un mod crucial. Istoricul Simon Sebag Montefiore (şi nu doar el) descrie într-un mod foarte realist atmosfera de la Kremlin. Sigur, Kremlinul era în primul rând centrul care comanda „teroarea roşie” peste lume. Dar tot de la Kremlin era condus eficient imensul imperiu rusesc. În literatura istorică de limba engleză s-a făcut comparaţia că atmosfera de lucru intelectual care domnea în acest departament de conducere ştiinţifică elaborată şi eficientă de la Kremlin era asemănătoare atmosferei intelectuale dintr-un colegiu oxfordian ! Când, imediat după război iar Stalin încă mai trăia, Gheorghe Malenkov a făcut o vizită în UK, i-a uluit sincer pe interlocuitorii săi britanici prin comportarea sa degajată de intelectual rasat. Iejov deţinea o putere ocultă şi imensă, putea controla în modul absolut orice forţe brutale din sistemul sovietic, dar numai acest departament intelectual de la Kremlin, un departament condus de Gheorghe Malenkov, nu s-a gândit să-l supravegheze cu mare atenţie ! De fapt nu s-au prea scris multe pe tema aceasta. Bănuiesc eu că după eliminarea lui Iejov şi câştigarea războiului cu germanii, Stalin îl va fi informat şi pe Iejov despre aranjamentul testamentar. În stilul său caracteristic, Gheorghe Malenkov va fi elaborat nişte proiecte ascunse dar luminoase. Imediat după ce a preluat puterea în URSS, Gheorghe Malenkov le-a pus în aplicare. Şi era vorba despre proiecte de sporire a forţei Rusiei şi de creştere a calităţii vieţii. Nu se mai construiseră case noi în Rusia încă de pe vremea ţarismului, oamenii trăiau îngrămădiţi în cămăruţe unde ordinea şi disciplina erau asigurate numai prin teama venită de afară. Gheorghe Malenkov a lansat programe de construire de blocuri de apartamente cu lumină electrică, baie, canalizare şi încălzire centrală. Tot Gheorghe Malenkov a dat ordin să fie importate fructe exotice, adică banane şi portocale, pe care le puteau cumpăra la preţuri accesibile oamenii sovietici simpli. Adevărul este că pe vremea lui Stalin, zone vaste din URSS erau scutite de foamete. Înfometarea letală din Ukraina a fost provocată intenţionat de Stalin. Nu ştiu ce avea gruzinul acesta împotriva haholilor, dar îi ura cumplit. Comunistul iugoslav Milovan Gilas, un muntean carnasier la fel ca Stalin, povestea cum îşi bătea joc Iosif Stalin de haholul Nikita Hruşciov. Apoi, Nikita Hruşciov a complotat pentru a-l da jos pe Gheorghe Malenkov. Chiar dacă programele de construcţii, în industrie şi oraşe, au continuat în ritmuri frenetice, Nikita Hruşciov a avut grijă să instaureze penuria alimentară acută peste întreaga populaţie din URSS.

 18. 19 Vasile, septembrie 26, 2011 la 6:56 am

  Vicotr V.,

  N-o fi Marcus un geniu asa cum exclama un cititor al dansului,dar in gramada de talent ,ca in orice roman de altfel ,zace un poet, Creanga si Eminescu s-au intrecut in trivialitati si intradevar pot spune ca si pe vreamea dansilor au fost destui victori , fara alte victorii de care posteriatatea ar fi auzit ulterior!
  Perspnajele surprinse de Marcus sunt de fapt niste mizerii pe care nu le poti descrie corect prin cuvinte si sintagme condescendente, asa cum sugerezi dumneata.
  Sunt insa de acord ,pe de o parte, cu optiunea incorecta a moderatorului de a sterge aceste postari, dar este obligatia morala a lui Marcus.de cealalta parte, ca sa incerce publicarea lor.
  Nu toti , pina la urma. pot fi perversi,lasi,duplicitari ,inconstanti sau „fofilatori”, dl.Victor V !

 19. 20 dlnimeni septembrie 26, 2011 la 8:51 am

  Blogideologic: dar de Banatul de Severin (si nu de Zeurin) ce ziceti?

 20. 21 Ghita Bizonu' septembrie 26, 2011 la 9:15 am

  Blogideologic

  Iejov o fi foat un arierat imbatat de sange insa nu crez ca isi ridica privirea spre Stalin.Cel mai sigur este ca Stalin l-a promovat ca sa il … impuste! Adica stia ca dupa ce epureaza partidul (si in 39 doar putini bolsevici din vechea garda suprevietuisera iejovscinei!) cineva trebuia sa plateasca tocami ca el Stalin si gasca sa (Molotov , beria) sa para oameni cumsecade. Adica ca i filme – atentatoru real si cel plasat sa o incaseze.

  Si cu Ucraina … ce urmeaza este o supozitie proprie si riscanta. Cu titllu de ipoteza.
  Stalin era un om crud. Hotarat. Samd. Insa era si un ins rational . Ticalos dar rational.Simpla cruzime stalinista nu explica ptr ce Ucraina a fost zdrobita cu atata cruzime, ci doar inumanitatea metodei. Ucraina era prea .. puternica. Prea importanta. Prea ruseasca si totusi altfel . Cu cadre de partid prea vechi . Poate se gandeau la ceva autonomie. Prea bogata. Si foamentea a zdrobit Ucraina. A compromis definitiv cadrele comuniste ucrainiene in fata ucranineinilor. Poate a permis incadrarea definitiva Ucrainei in circuitul economic rusesc- unde se afla si azi. Poate definitiv este un cauvant prea mare… insa tine si azi.
  (si as zice ca daca ii convenea Stalin ar fi putut fi si bland, iertator. Dar din necesitate! )

 21. 22 Ghita Bizonu' septembrie 26, 2011 la 9:58 am

  A da Victor V

  ziarele si revistele sunt , uneori , mult mai bune deact cartile!
  De exemplu este preferabila o colectie de „Sportul” daca te intereseaza campionatul din 1984 decat o carte scrisa de Paunescu ori barbu (care literaturrizeaza si aveau partis pris de suporteri).

  intre o carte care post factum, imi zice ce crede autorul ei (fie el si nobelit) si informatia ruta eu prefer informatia. Poa nu e „intelctual” ins aeste mai sigur asa.

 22. 23 dlnimeni septembrie 26, 2011 la 10:08 am

  Fac si pe dactilograful atunci cind media noastra se ocupa de altele. Flash News: pentru prima oara din 1968 incoace – incepind de ieri – stinga detine majoritatea in Senatul Frantei. Francois Hollande a vorbit chiar de o decompozitie a sistemului politic al dlui Sarkozy.

 23. 24 Draghi Puterity septembrie 26, 2011 la 10:25 am

  @Bibliotecaru

  Legat de inghesuielile de la biserici si manastiri – nu cred ca e vorba de o forma de practicare a religiei, si cu atat mai putin a credintei.

  Cred ca e vorba de un rezultat al fricii majoritatii oamenilor ca va fi fentata cumva, ca cineva ii va fura ceva, sau ca nu „va mai prinde un chilipir” daca nu e „pe faza”. Iar modul asta de gandire, adanc iradacinat in constiinta publica inca de pe vremea cozilor din anii ’80, persista chiar si atunci e vorba de realtia cu Dumnezeu.

  Totusi, trebuie sa recunosc, cand vad astfel de imagini, inteleg si eu mai bine raspunsul pe care mi l-a dat domnul Nastase legat de postarea mea cu Partidul Piratilor.

 24. 25 Victor V. septembrie 26, 2011 la 8:38 pm

  @ Marcus

  Nici mie nu îmi plac personajele cărora le sunt dedicate „epigramele”. Dar cred că expresiile folosite nu își au locul aici. Insultele nu țin loc de argumente.

  DEX-ul conține și cuvinte obscene. Asta nu înseamnă că este o „culegere de obscenitati”.

  @ Vasile

  „Creanga si Eminescu s-au intrecut in trivialitati” – asta îți amintești tu despre ei?

  Grosolan sau obscen nu sunt antonime cu: pervers, laș, duplicitar, inconstant sau “fofilator”. Sunt un perpetuu admirator al supleței tale intelectuale.

 25. 26 RuBen septembrie 27, 2011 la 10:17 pm

  Domnule Nastase, din vizita de la Archis…..putem vedea ceva poze?
  Multumesc.


 1. 1 Obsesia omotetică « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe septembrie 26, 2011 la 4:07 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: