Regele Mihai si secta PDL

In ultimele zile, am asistat la un spectacol cinic, al celor de la PDL, pe tema invitarii fostului rege al Romaniei in plenul Legislativului, cu ocazia implinirii venerabilei varste de 90 de ani.

Unul dintre copresedintii USL a vorbit, la un moment dat, despre faptul ca PDL nu mai reprezinta un partid, ci o secta. Abordarea este corecta. „Secta” este, intr-adevar, conceptul care defineste cel mai bine ceea ce a ajuns astazi PDL.

O secta se caracterizeaza, fundamental, nu doar prin fanatism, ci si printr-un anumit mod de aborda istoria si viitorul. Istoria, prin rescriere. Viitorul, prin descrieri pur si simplu la limita dementei.

Ma voi rezuma aici doar la partea de istorie. Ce a facut PDL in aceste zile? A incercat sa rescrie istoria. Opozitia lor la o propunere de normalitate a inseamnat exact acest lucru: istoria oficiala a PDL nu concepe ca a existat ceva inaintea lor, ca timpul nu incepe cu Traian Basescu. Nu uitati formula: Suntem urmasii lui Traian, ai lui Traian Basescu.

In conceptia PDL, regalitatea a fost ceva nociv pentru Romania, iar fostii presedinti ai Romaniei democratice sunt vinovati, impreuna cu guvernele din acele perioade de tot ce este rau in tara si, eventual, doar Nicolae Ceausescu „ar fi putut fi un bun presedinte”.

Eu inteleg atitudinea PDL. Ei trebuie sa accepte rescrierea istoriei, pentru ca insusi Seful sectei a decis asta, iar orice abatere de la „calea cea Dreapta” se poate lasa cu pedepse dure.

Acesti oameni au deja nu doar istoria lor, dar si religia lor, pentru ca doar fata de Dumnezeu se mai raporteaza lumea pe principiul „crede si nu cerceta” asa cum fac cei din PDL cu Traian Basescu. Ma uit cu groaza si la tinerii care vin acum sa slujeasca acelasi zeu. Fanatismul este inzecit, orice forma de toleranta fiind absenta din discursul lor. Ma intreb oare ce a vrut sa spuna unul dintre acesti tineri atunci cand a scris ca venirea USL la putere trebuie oprita „cu orice mijloace”? O astfel de formula, venita din partea unui tanar intelectual, ma ingrozeste, pentru ca ea arata ca democratia este un proces reversibil.

Eu nu sunt monarhist si nici partidul pe care il reprezint nu sustine monarhia. Cu toate acestea, PSD a reusit sa treaca peste propriile temeri politice si sa initieze reconcilierea in interes national cu o parte a istoriei Romaniei – Casa Regala. Am facut-o si eu, alaturi de presedintele Iliescu, in 2001, cand am creat o colaborare stransa cu Casa Regala pentru aderarea la NATO. Am facut mai multi pasi prin care am incercat sa oferim respectul cuvenit fostului monarh, intelegand rolul acestuia in istoria Romaniei si potentialul sau simbolic si valoric pentru viitoarele generatii. Nu este suficient sa vrei sa schimbi lucrurile – trebuie sa stii si sa conservi valori, sa promovezi punti peste generatii si sa scoti in evidenta lucrurile bune din istorie. La fel am procedat, ca ministru de externe, aducandu-l in tara pe Nicolae Titulescu sau, ca premier, aducandu-l in tara pe dusmanul sau de moarte, Carol al II-lea. O tara e puternica atunci cand este ancorata solid in istorie, prin radacini numeroase. De aceea ii cautam inca prin lume pe „fiii risipitori”, pe cei care au marcat cultura mondiala pornind din Romania. Si ma bucur ca, acum, PSD s-a raliat demersului liberalilor de a invita Regele in plenul Parlamentului. Si mi-a placut lectia de eleganta pe care Teodor Paleologu a tinut-o colegilor sai. Si nu mi-a placut deloc ducerea in derizoriu a dezbaterii de catre secretarul general al PDL, Ioan Oltean, care ne avertiza ca daca acordam acest tratament „Regelui” Mihai, va trebui sa facem acelasi lucru si cu „Regele” Cioaba!

Pare ca PDL este convins ca istoria Romaniei incepe in 2005, odata cu inscaunarea lui Basescu iar comportamentul lor – al celor mai multi membri – pare al unor persoane carora li s- a spalat creierul. Este exagerat ce scriu acum dar imi aduc aminte de felul in care, in urma cu cateva decenii, membrii unor secte isi urmau, fara discernamant, un guru dezechilibrat care ii indemna la actiuni iresponsabile.

63 Răspunsuri to “Regele Mihai si secta PDL”


 1. 1 Vasilescu Valentin septembrie 24, 2011 la 8:17 am

  Am mai discutat fenomenul si la Scoala de dresaj politic – “Legiunea Arhanghelului Traian”. Dresajul, spalarea creierelor si cultul personalitatii sunt la ordinea zilei la PDL si nu de ieri, de azi. Episodul cu regele Mihai in Parlament e doar una din imprejurarile in care se manifesta, devine vizibila din exteriorul PDL. N-am sa va spun eu care este antidotul la asa ceva, e simplu de gasit cind te pricepi si e si eficient. Va reamintesc doar bancul in care cowboy-ul sef intra intr-un saloon si intreaba amenintator : „cine mi-a impuscat maimuta ?” La care lautarul-lingau improvizeaza pe loc o manea de of si inima albastra cu versurile de mai sus care repetata la modul pavlovian devine hit, colana muzicala in filme, etc. Asa cum a devenit celebra si alta ineptie „profunda” a lui T.B : „iarna nu-i ca vara !”.

 2. 2 Vasile, septembrie 24, 2011 la 8:35 am

  Dl. Nastase,

  Traian Basescu repeta ceace dl. Iliescu il invata prin 91-92.Cu o baza solida de la Nicolae Ceausescu si up-gradat de dl. Iliescu ce putea sa iasa?
  Ati omis sau ati „uitat” intentionat ca si Ioan T. a avut rolul lui in aproprierea , pentru interesul general al tarii, de familia regala!
  Nu ma mira ca acelasi domn nu se duce la patatul domn Cristoiu sau la pretinsul nas , de fapt o sluga ordinara, sa-i combata istoriceste pe latraii lui Traian,sau se complace precum Paleologu ca sa-l citez intre „mizerabili”!

 3. 3 acuvio septembrie 24, 2011 la 8:37 am

  Nu sunt un simpatizant al ideei de monarhie, nici al fostului rege, însă comportamentul liderilor noştri faţă de el, după revoluţie, lasă de dorit, au primat interesele politice la un moment dat aşa cum recunoaşteţi şi dumneavoastră.
  De neînţeles este agitaţia pe tema invitării fostului rege al României în parlament, cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 90 de ani, idee absolut firească, probabil au luat-o rău pe arătură “urmaşii lui Traian” 🙂

 4. 4 Draghi Puterity septembrie 24, 2011 la 9:25 am

  Goethe spunea: „Doua lucruri trebuie sa primeasca copiii de la parintii lor: radacini si aripi„. In opinia mea, acelasi lucru este valabil si in relatia dintre clasa conducatoare si poporul pe care il conduce.

  Ce face secta PD-L, in numele guru-ului de la Cotroceni ? Ne taie si radacinile si aripile.

 5. 5 Marcus septembrie 24, 2011 la 10:02 am

  @Domnule Nastase, vad ca din nou, pe principiul de a juca mai mult decat fair play cu niste adversari care au ca regula a jocului aceea ca „nu exista reguli”, dintr-o pudibondrie rau inteleasa si aplicata, nu mi-ati lasat sa-mi treaca o epigrama dediiata acestui troglodit intitulat Oltean. Domnule Nastase comparatia pe care a facut-o el intre regele Cioaba si Majestatea Sa Regele Mihai, nu dovedeste doar precaritate in domeniul culturii generale, ci prostie de-a binelea, ceea ce dvs. mi-ati cenzurat. Cenzurati si asta dar nu-l veti destepta cu fair play-ul dvs. pe Oltean, tot prost va ramane. Iar dvs. faceti , ce faceti si reusiti sa mai puneti o caramida la zidul dintre partidul dvs. si un electorat satul de acesti sferto-docti.
  sa fiti iubit
  marcus

 6. 6 Sergiu septembrie 24, 2011 la 10:49 am

  Treburile stau mult mai simplu. Nu ii intereseaza! Nici pe „sectanti”, nici pe romani! Si asta e cel mai dureros lucru! Cum poate fi explicata diferenta de realitate daca o pot numi asa: 80!=170 dar oamenii in teritoriu nu spun nimic, nu-i intereseaza. In schimb cei de la PD-L au un singur scop sa scarbeasca poporul de clasa politica, pentru a fi o prezenta cat mai mica la vot, ei stiind foarte bine ca au electoratul lor care se vinde m-ai ieftin ca pe Plevnei (imi cer scuze, dar sunt inversunat). Se spune ca daca te consideri prea destept pentru a te implica in politica, vei ajunge sa fii condus de oameni prosti! Iar asta se intampla, romanii nu isi fac nici macar datoriile civice…

 7. 7 justitiaru septembrie 24, 2011 la 11:03 am

  PDL este doar o secta devotata „guru”-lui ei. El insusi se simte amenintat (pe buna dreptate) de tot ce misca „raul ramul”, de toti si tot ce pot deveni o alternativa la actualul regim.Regalitatea in general si Regele Mihai in special, atat de popular si cu merite istorice atat de mari, raportat la contraperformantele actualului regim reprezinta neindoios o mare amenintare .Asa ca…

 8. 8 Mihai ANDREI septembrie 24, 2011 la 11:16 am

  Da, neînţelegerea sectarismului PD e cea mai mare vulnerabilitate a USL. Voi face şi eu o paralelă uşor exagerată: în august 2001 DST-ul francez a transmis FBI foarte multe şi concrete informaţii despre 5-6 terorişti arabi care luau lecţii de pilotat avioane comerciale şi care nu erau deloc preocupaţi să înveţe procedurile de aterizare ! În afară de WTC, DST a transmis cu acurateţe toate celelalte 3 ţinte + Casa Albă. Un director FBI a râs bine citind mesajul, spunându-le colaboratorilor săi că francezii sunt paranoici, că nu există om pe lumea asta atât de fanatic, crud sau nebun – şi n-a transmis mai departe informaţiile !
  Din ce văd în dezbaterile televizate, foarte puţini leaderi USL conştientizează ce feroce va fi lupta din 2012 (dvs., M. Mitrea, Crin A. şi cam atât). Deşi lecţia Neamţ ar fi trebuit să fie mai mult decât elocventă.
  Dacă veţi merge călare pe cai mari şi albi, eleganţi şi zâmbitori, contra încrâncenaţilor din panzerele PD, nu ne va fi bine.

 9. 9 Marius septembrie 24, 2011 la 12:01 pm

  Regele Carol al II-lea si Nicolae Titulescu nu erau dusmanii de moarte, cel putin in domeniul cel mai important, al politicii externe. Ambii credeau ca cel mai bine pentru Romania e sa fie aliata cu SUA/Marea Britanie/Franta. Carol al-II-lea l-a inlaturat probabil datorita unor presiuni. Totusi a fost ministru de externe mai multi ani, inseamna ca a fost o perioada in care l-a sustinut. Cred ca „dusman de moarte” poate fi schimbat si cu „relatie buna terminata nefericit”.

 10. 10 Adi septembrie 24, 2011 la 12:08 pm

  Din fericire, domnule Nastase, nu aveti foarte multa dreptate. Nu e niciun pic de fanatism in felul in care „sectantii” PDL isi urmeaza guru. Sunt calcule reci, cu zerouri, procente… Nu va faceti probleme, cand Basescu nu va mai fi cel care imparte favorurile, prima data il vor scuipa actualii PDL-isti. N-am nicio indoiala, prea i-a umilit atata timp.

 11. 11 Adrian Grom septembrie 24, 2011 la 12:22 pm

  E o zicere foarte înţeleaptă: cine nu îşi cunoaşte istoria e condamnat să o repete.
  Dezbaterea pro şi contra monarhiei sau pro şi contra persoanei fostului suveran e o problemă strict pentru istorici sau pentru adepţii unui sistem de guvernare.
  Dar dacă nu îţi respecţi proprii conducători atunci, ca popor, ai o mare problemă. Pentru că nu te respecţi, de fapt, pe tine.
  Onorurile acordate unui fost şef de stat, oricare ar fi el, trebuie acordate. Indiferent de poziţia acelui şef de stat. Până şi Traian Băsescu va profita de această poziţie. Pentru că a fost ales de două ori ca şef al statului. La fel, MIhai I de România, a fost şeful statului. Are onoarea de a fi considerat ca atare. Să îi interzici accesul sau să îl compari cu Cioabă e dovada unei limitări intelectuale demnă de milă. Şi totodată recunoaşterea unei slăbiciuni cumplite. Deriva partidului Urmaşii lui TB este clară şi faptul că acţionează şi reacţionează în forţă la orice e dovada lipsei de putere şi de legitimitate. Cei care sunt puternici cu adevărat se lipsesc de asemenea mizerii… pentru că au asentimentul celor conduşi. Exemplul cel mai bun e chiar T.B.
  Atunci când a fost suspendat (demersul a fost constituţional dar a fost o prostie politică!) T.B. a clamat, pe bună dreptate, că este nedreptăţit. Nu legal ci moral. La mitingurile pe care le-a organizat atunci a avut audienţă spontană. O ştiu din experienţa proprie. La Iaşi nu a fost adus nimeni, toată lumea din piaţă a venit de bunăvoie. Pentru alegerile din 2009 însă, piaţa a avut cam aceeaşi populaţie. Adusă cu autocarele şi plătită. În nici 2 ani popularitatea s-a a scăzut catastrofic. Dacă ar fi fost transformat de către Parlament nu în victima prin suspendare ci in caricatura de Monsieur Veto (aşa cum a fost transformat Ludovic al XVI-lea) punem pariu că pierdea cu brio alegerile? Nu ar fi putut fura cât să îşi acopere lipsa de popularitate.
  Iar azi l-am fi avut prim ministru pe Johannis.
  La fel astăzi comportamentul de mahala al pedeleilor nu face decât să crească popularitatea fostului suveran. Înjurăturile nu îl degradează pe destinatar ci pe cel care le emite. Şi poporul are stilul său de a taxa aceste deraieri de la bunul simţ.
  Istoria recentă e plină de multe dureri. Şi am fost plăcut surprins de repatrierea acelor mici bucăţele de istorie (Titulescu, Carol al II-lea) care ne ajută să ne definim ca popor.
  Mereu îmi aduc aminte de vorbele dispreţuitoare ale lui Stalin: Papa? Câte divizii? Şi de lecţia administrată de Polonia catolică celor ce mânuiau acele multe divizii…
  Regele Mihai? Câte voturi?

 12. 12 exasperat septembrie 24, 2011 la 1:03 pm

  Apropo de lecţiile domnului Paleologu la adresa propriului partid.

  Am observat că domnul Paleologu este slăvit mediatic pentru poziţia faţă de subiectul „Rege”. Şi-mi pare exagerată atitudinea.

  Desigur, e corect tot ce spune Toader Paleologu, desigur, o spune poate mai bine decât o fac liderii Opoziţiei, dar e deplasat să-i oferim atâta credit. Doar pentru faptul că face altfel decât partidul său. Domnul Paleologu rămâne parlamentar PD-L, este vicepreşedinte PD-L, complice alături de Boc la „reforma” ţării. Eu nu l-am văzut pe domnul Paleologu să se dezică de vreuna din măsurile economico-sociale aberante ale Guvernului. Abia atunci putea deveni „simpatic”.

  Desigur, dă frumos să ieşi din tiparul unui partid pe o chestiune flagrant de simplă. Trăgând însă linie, domnul Paleologu pare a se simţi foarte bine alături de „nespălaţii” din partidul său.

  E un soi de ipocrizie încurajată, de tip Oajdea sau, pe alocuri, Prigoană.

  Petruţ

 13. 13 Al septembrie 24, 2011 la 1:32 pm

  Dan Diaconescu:” Visul meu a fost sa OTV-izez toata tara si am reusit.”

 14. 14 latinist septembrie 24, 2011 la 2:19 pm

  Eu, spre deosebire de unul dintre comentatorii anteriori si de dvs., sunt un mare simpatizant al ideii de monarhie si evident, un simpatizant al Majestatii Sale. Am fost indignat sa aud enormitatile si mitocaniile scoase pe gura de acest asa-zis presedinte, care e presedinte doar pentru unii, pentru secta lui. El iese din nou in decor, la una din televiziunile sale preferate, suparat saracul de el (chipurile) cum de si-ar fi permis Principele Radu sa spuna nasoale de Constitutie, intr-un interviu de la castelul Peles de luni seara. In primul rand mitocania modului de adresare, numindu-l „domnul Duda”, de parca era un individ oarecare, apoi diversiunea cu scoaterea din context a afirmatiilor Principelui, care a catalogat eventualele dezbateri sau ideea de a nu putea fi modificat un anumit articol din Constitutie o „bazaconie”, nu Constitutia insasi ca fiind astfel.
  Mi se face greata de mocirla in care ne afundam tot mai mult, in grobianism, manelism, lipsa de educatie in general, victime ale unor manipulari si diversiuni de tot soiul.
  Dumneavoastra spuneti ca nu sunteti monarhist, dar enumerati-mi va rog niste lucruri bune care s-au intamplat in aceasta tara de cand a devenit republica. Sa punem putin in balanta ce s-a realizat in deceniile de monarhie si ce dezastruoase au fost deceniile republicane, care au reusit sa distruga tot ce s-a construit atunci. Inclusiv dupa momentul ’89, cand nimeni din cei care au preluat puterea nu s-au aratat interesati (oare de ce?) sa propuna readucerea monarhiei, implicit a normalitatii si stabilitatii. Din contra, s-a continuat politica comunista, aceeasi iritare doar la auzul cuvantului „rege”.
  In Spania de ce a fost posibila revenirea monarhiei, dupa 40 si ceva de ani de regim dictatorial, iar la noi nu? Si atunci, daca s-ar fi facut referendum, mai mult ca sigur ar fi picat aceasta varianta, procentul de simpatizanti fiind mic. El insa a crescut exponential in cativa ani, oamenii au redescoperit valorile monarhice. La noi a fost o intreaga manipulare, trambitandu-se niste sondaje obscure, care indicau monarhia undeva pe la 5%, daca nu ma-nsel. Curios, sa fi fost toti acei 5% pe strazi, intampinandu-l pe Rege in ’92 oare?

 15. 16 blogideologic septembrie 24, 2011 la 3:54 pm

  Dogma lui Albert Einstein este sfărâmată ? Dogma spune că nicio particulă nu poate circula mai rapid decât viteza luminii. Descoperirea prezentată şi de un articol în NYT afirmă că unii neutrino se deplasează mai rapid ca lumina http://www.nytimes.com/2011/09/24/science/24speed.html?_r=1&hp Ce semnificaţie ideologică are aceasta pentru libertarieni ? Putem să jefuim liberi tot Pământul ! Descoperirea spune că putem călători în timp ! Deci putem achiziţiona un Pământ nepoluat şi plin de resurse din trecut ! Tema e tratată umoristic, dar în termeni monetari, şi aici http://xkcd.com/955/

 16. 17 Paul septembrie 24, 2011 la 5:23 pm

  Domnule Nastase,

  Despre invitarea regelui Mihai de ziua lui, la un speech in Parlament, nu pot spune decat ca ar fi un banal act de normalitate diplomatica in orice tara civilizata. Fara conotatiile si simbolistica deliranta presimtite de unii.

  Despre faptul ca PDL ar fi o secta, insa, am o parere clar diferita de a dumneavoastra.
  Daca PDL ar fi o secta in adevaratul sens al cuvantului, ar deveni un adversar redutabil in raport cu alegerile de anul viitor. Insa PDL, nu e vreo entitate originala care si-a creat o doctrina proprie si care ameninta sa revolutioneze tot ceea ce s-a facut pana acum in politica. Dimpotriva, PDL e o simpla adunatura de profitori comuni, cu ideologie imprumutata de pe la altii, cu metode de actiune imprumutate si ele, cu o clasica organizare piramidala in varful careia „troneaza” (fara a fi rege, inca – pentru ca nu i-a venit ideea 🙂 ) un lider conjunctural (nu providential, deci!) care nu are „sectar” in el decat incapacitatea de a purta orice dezbatere pe o tema data.

  Deci, nici vorba de ingredientele unei secte: manipulari mentale (in cazul PDL: simple amenintari cu pierderea functiilor), discipoli (niste pedelisti dezorientati in cautare de functii), pericole de atragere a unor multimi de adepti (doar pericolul obtinerii unei lehamite generale referitoare la mecanismele democratice) sau lider carismatic (un fost marinar tare-n dosare si care isi sperie anturajul cu „sinuciderea colectiva” in cazul disparitiei sale. – Apropo, o sinucidere colectiva chiar i-ar incadra pe pedelisti la secte 🙂 ).

 17. 18 blogideologic septembrie 24, 2011 la 5:23 pm

  Iulian Anghel : „Din 2004 până în prezent România a cheltuit în jur de 800 mil. dolari pentru a-şi susţine trupele în teatrele de operaţiuni în principal în războaiele deschise de Statele Unite în Irak şi Afganistan, după cum poate fi estimat din bugetele aprobate pentru Armată.” http://www.zf.ro/eveniment/pretul-platit-pentru-a-fi-aliat-romania-a-cheltuit-peste-800-mil-dolari-pe-razboaiele-americii-ce-va-obtine-basescu-la-washington-8737171

 18. 19 Ghita Bizonu' septembrie 24, 2011 la 5:37 pm

  Romania – o societate care nu se egzista
  http://vremea.forumgratuit.ro/t347-romania-o-societate-care-nu-se-egzista#744
  Cea umana .

 19. 20 Jr. septembrie 24, 2011 la 5:40 pm

  Stimaţi colegi, vreau să fiu bine înţeles: Comentariile noastre pe bloguri degenerează cu fiecare zi care trece, într-un fel de dialog al surzilor. Calomniile, înjurăturile, jignirile, prostiile, sunt materie primă pentru îngenuncherea adversarului politic şi scoaterea lui din joc. Putem fi alături de oamenii politici de la PUTERE sau OPOZIŢIE, dacă aducem în discuţii idei noi care să susţină sau nu, declaraţiile lor oficiale cu diferite prilejuri. Observ că despre acest lucru nici nu mai poate fi vorba. Problema unora e că celălalt a ratat o criptogramă, un verb pus aiurea, o cacofonie sau un paradox, în timp ce tema de bază din care a pornit discuţia, a dispărut. Dacă eu spun acum, că cea mai nefericită declaraţie pe care am auzit-o din gura unui om politic, este a lui Ion Oltean, mă aştept la o ploaie de sudalme. Ion Oltean, a comparat de la tribuna Parlamentului României pe regale Mihai I, cu regele ţiganilor, dl Cioabă! Această blasfemie s-a produs fix în casa forului legislativ de către nimeni altul decât, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ion Oltean. Domnilor, sunt în lume lucruri care NU SE FAC, a căror cutume sunt respectate de oameni indiferent de pregătire, apartenenţă politică, religioasă, rasă, etc. E deajuns un minim de moralitate care să ne ferească de condiţia de bou.
  Când l-am auzit pe Ion Oltean ce tâmpenie scoate din gură la tribuna Camerei Deputaţilor, vă rog să credeţi că am rămas lipit de fotoliul în care mă aflam. Omul acesta a mai făcut gafe lingvistice, dar atât de dramatice, încă nu l-am auzit. Pentru prima dată mi-a fost ruşine că sunt român, compatriot cu oameni de asemenea speţă. Ce caută unul ca Ion Oltean în Parlamentul României dacă nu-i în stare să facă diferenţa între sublim şi ridicol? Poate mai sunt şi alţii cu mintea în suferinţă; Deocamdată, Ion Oltean TREBUE să-şi dea DEMISIA.
  Priviţi-l pe Ion Oltean cum arată, cum vorbeşte, cum se poartă: pare a fi un pădurar, vânător sau pescar, scamator din obor, păpuşar, găozar, vidanjor, toate meserii frumoase, numai DEPUTAT În Parlamentul României, NU! Şi dacă nu am reuşit să enervez suficient de bine lacheii PDL, adaug că absolut toţi pedeliştii au PROFILE asemănătoare. Replica, vă rog!

 20. 21 Argusdre septembrie 24, 2011 la 5:45 pm

  Da, PDL este o sectă, dar este în acelaşi timp şi o… insectă, o lăcustă par igzamplu.

 21. 22 rizoaicad.arges septembrie 24, 2011 la 5:45 pm

  Text excelent, a carei culminatie este ultima fraza!

  Dar pentru o schimbare benefica in Romania, nu este suficienta inlaturarea de la guvernare a „sectei PDL”!

  Dle Nastase! Dvs. trebuia sa primiti Scrisoarea de mai jos de la Grupul PSD, unde am transmis-o prin Registratura, in 19-09-2011.
  Daca nu ati primt-o, va rog sa o solicitati!

  Textul de mai jos se doreste a fi “rezumatul” Scrisoarii ce a fost transmisa, pana acum, unui numar de circa 130 de parlamentari (senatori si deputati), carora le-am cerut sa nu urmeze exemplul rau al “sefimii” clasei politice, care a preferat ca toti romanii sa stie ca ei sunt iresponsabili si nesimtiti, decat sa aleaga, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre cel existent si cel propus mai jos!

  Scrisoarea a fost inmanata si altor personalitati, institutii media, partide, etc., precum: presedintelui Emil Constantinescu, presedintelui executive al IICCMER, Ioan Stanomir, Mihai Tatulici, Ion Cristoiu, Marius Tuca, Victor Ciutacu, Antenei 3, Realitatii TV, B1TV, 10TV, OTV, TVR(cu Nr.14189/09-09-2011), R.L., Ev. Zilei, Adevarul, Jurnalul Natinal, Curentul, PSD(cu Nr.462/09-09-2011), PNL, PC, UNPR, si distribuirea va continua!

  SCRISOARE EXPLICATIVA
  Reusita actiunii mele de inlocuire a actualului cadru democratic, cu cel propus, va avea asupra clasei politice romanestiefectele cumulate ale unui cutremur de gradul 8, urmat de un tsunami distrugator, care va disloca toate gunoaiele din politica si viata publica romaneasca! ——————————- ——– ———-Aceasta Scrisoare a fost insotita de doua APEL-uri catre compatrioti!
  In primul APEL aratam ca in actualul cadru democratic, nu putem spera la o lume mai buna!
  In al doilea APEL aratam ca la originea RAULUI care ne bantuie de 21 de ani, nu este partidul X sau Y, ori politicianul Z sau T, si nici mogulul V ori P.
  La originea RAULUI din societatea noastra se afla actualul cadru democratic, care trebuie schimbat!

  ///NOUL CADRU DEMOCRATIC, care poate inlatura RAUL din societatea romaneasca!

  Romania are nevoie de o noua democratie, una purtatoare de RESPONSABILITATE, care poate inlatura toate neajunsurile din societate si din Justitie, si care presupune indeplinirea a doar doua conditii: 1.“Imunizarea” tuturor celor ce detin functii publice, prin alegeri sau numiri, astfel incat acestia sa nu se mai poata “imbolnavi” de minciuna, de lacomie, de hotie, de iresponsabilitate, de nesimtire, etc. 2.Informatia MINIMA, necesara si suficienta, de care au nevoie alegatorii, trebuie sa fie aceea aconstientizarii APARTENENTEI lor la o comunitate sociala (a saracilor ori a bogatilor) sau etnica! Alegatorii vor avea astfel un criteriu OBIECTIV de formare a optiunii de vot! In acest fel campaniile electorale costisitoare de MANIPULARE a alegatorilor, vor deveni inutile, pentru ca alegatorii vor trebui sa cunoasca DOAR partidele care reprezinta interesele comunitatii lor, dintre care vor alege unul! Partidele ce reprezinta interesele celorlalte comunitati sociale sau entice, NU VOR EXISTA PENRU EI, deoarece SUNT DIN ALT FILM! Iar pentru ca politicienii sunt “imunizati” cu ajutorul SOLUTIEI ce se gaseste pe blogul “Dreptate pentru toti”, ei nu-si vor mai permite sa minta, sa fie lacomi, hoti, iresponsabili, nesimtiti, etc.///

  NOTA: Scisoarea Explicativa se poate citi integral in comentariile postate in datele de 4 si 11-09-2011, pe blogul “Dreptate pentru toti”. Dumitru Rizoaica, 0723966732.

  In cele doua APEL-uri se precizeaza: “Basescu, Ponta, Crin, Daniel Constantin, Cristian Diaconescu, Marian Sarbu si Gabriel Oprea, au preferat ca toti romanii sa stie ca ei sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, decat sa aleaga, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, din doar doua supuse alegerii”!

 22. 23 rizoaicad.arges septembrie 24, 2011 la 5:47 pm

  Text excelent, a carei culminatie este ultima fraza!

 23. 24 blogideologic septembrie 24, 2011 la 6:11 pm

  „Exces de putere” e titlul unei emisiuni pe Antena 3. În limba română cultă mai veche se spunea prevaricaţia. Aveam la şcoala Petrache Poenaru din Craiova, şi la liceul Fraţii Buzeşti, profesori de Limba Română care încercau să ne înveţe acestă semnificaţie a cuvântului. Nu s-au impus. Îndrăznesc să propun atunci echivalentul forfaitura, provenind din contractarea sintagmei latineşti „foris factura”.

 24. 25 blogideologic septembrie 24, 2011 la 6:26 pm

  @ Marius spune : “Regele Carol al II-lea si Nicolae Titulescu nu erau dusmani de moarte. Carol al-II-lea l-a inlaturat probabil datorita unor presiuni.”
  Motivul real a fost faptul că Nicolae Titulescu se iluziona că el încheiase cu URSS o pace eternă pentru România. Se pare că domnul Nicolae Titulescu nu cunoştea semnificaţia termenului “disuasiune” în politica externă cea bună. Ministrul Nicolae Titulescu a cedat Spaniei Republicane, sprijinită de URSS şi de alogeno-cominternişti, comanda de avioane de luptă produse de fabrici franţuzeşti pentru Armata Regală Română.

 25. 26 blogideologic septembrie 24, 2011 la 6:33 pm

  @ Adi spune : “cand Basescu nu va mai fi cel care imparte favorurile, prima data il vor scuipa actualii PDL-isti.”
  Va fi chiar mai rău. Chiar dacă USL va câştiga alegerile, presimt că guvernarea va continua pe principiul „business as usual”. Iar toţi traseiştii din PSD care au fugit la Traian Băsescu vor fi reprimiţi după 2012 cu mare plăcere în USL.

 26. 27 centru septembrie 24, 2011 la 7:00 pm

  PDL nu este un partid , nici o secta . Totul depinde acolo de d-l Basescu . Fara Basescu acest ” partid ” va deveni la fel de mic si pierdut ca PNT-ul anilor 1997 – 2000 al d-lor Radu Vasile , Diaconescu , Ciorbea sau Sarbu de la Cluj ( si-l mai aminteste cineva pe acest trist personaj ? ) atat de urat de romani dupa tampeniile de atunci incat nici azi nu reuseste sa intre in Parlament . Ce cadre are PDL ? Zero , desertul Sahara . Singurul lucru bun pe care il recunosc la ei , presiunea pe care o fac pentru terminarea autostrazilor Ploiesti – Bucuresti , Arad – Timisoara si Medgidia – Constanta , care vor fi gata cel putin una in noiembrie , iar celelalte in 3 – 4 luni ( cand vad sfortarile lui Bechtel de a face 52 de km inaintand la lucru ca sub focul inamicului , este mai bine decat nimic ) .
  Regele ? Este o culegere aparuta prin 1992 , cand rusii permiteau accesul la arhivele lor , cu documente secrete despre Romania din anii 1945 – corespondenta citita de sovietici intre Stalin , Beria , ambasadorul lor la Bucuresti . O analiza de sinteza NKVD il numeste pe Rege
  ” nu foarte inteligent ” .
  Ajunge sa va uitati la numarul de versiuni pe care Regele le da asupra marii lui victorii impotriva unui Antonescu neinarmat si fara garda , singur in Palatul in care soarta lui era stabilita inainte de a ajunge in biroul Regelui . De la un autor la altul , Mihai schimba de ton si cuvinte , isi da postura martiala a unuia care-i da lectii de buna – purtare lui Antonescu . De fapt se pare ca viteazul a iesit din incapere DUPA CE A PRONUNTAT GREU doua trei fraze pe care clica lui s-a ostenit sa-l invete sa le zica pe de rost lasand garzile sa-l aresteze , inainte de -si pune persoana la adapost in Oltenia si a livra tara , fara nici o intelegere prealabila , milionului de rusi de pe frontul din Moldova si a agentilor lor din furgoanele Armatei Rosii ( culmea , copiii acestor agenti demasca azi comunismul in fundatii …) .

 27. 28 Doru Coarna septembrie 24, 2011 la 7:00 pm

  @ blogi,

  nu exista vreo forma materiala care sa poata depasi viteza luminii, la acea viteza toate cuantele componente ale particulelor elementare isi apleaca propriul vector B in sensul de inaintare si fiecare degenereaza in cate doua fronturi electromagnetice elementare disipative care isi cedeaza energiile primului conglomerat cuantic intalnit (atom sau particula elementara).

  Daca vrei sa depasesti viteza luminii cu o forma materiala, atunci trebuie s-o impachetezi intr-o cuanta de tip SCAQ care la acea viteza va degenera, dar continutul ei va fi eliberat cu acea viteza. Pt dublu, impachetezi in doua cuante, etc. Baietii astia au ramas captivi in teoria bobitelor… insa nu pot explica cine le-a fabricat pe toate la fel, de 3 tipuri, care-i „firma” aia? Si „de ce”? Au ocolit convenabil problema prin teoria stringurilor, apoi au abandonat-o intrucat o coarda are mai multe moduri proprii de vibratie decat particule elementare exista, si oricum, era doar un model, fara nimic real in el…

  Insa nu se mai aloca bani, deci nici creier! E criza mare de ambele… In fapt cred ca lipsa razboiului rece i-a prostit pe ambii, si pe toti apoi. Nu-i motor!

 28. 29 Monarhist de buna voie! septembrie 24, 2011 la 7:11 pm

  Daca sustineti, Domnule Nastase, ca sunteti antimonarhic si anticomunist (sa presupunem!), ce va mai ramane sa fiti, in conjunctura actuala din Romania?
  Cum s-au putut declara in ’89, fariseii(!) ce s-au imburicat la conducerea tarii, anticomunisti si s-au instalat totusi comunistii la putere?
  Asadar, cei ce sustineti ca sunteti antimonarhisti, nu sunteti altceva decat comunisti, sau victimele lor!
  Daca in Romania, se instaura democratia autentica si avea castig de cauza Republica, atunci scoteam palaria si ma plecam cu smerenie in fata voastra, antimonarhistilor! Nefiind asa, dati-mi voie sa fiu convins ca monarhia si implicit Majestatea Sa, Regele Mihai I, era solutia fireasca in ’89!

 29. 30 Doru Coarna septembrie 24, 2011 la 7:21 pm

  Era s-o zic p-aia cu gura pacatosului… dar intr-adevar, la Arad este „capitala” lor religioasa, de acolo spala creierele tinerilor din Ardeal, insa tot ar fi bine sa fie o secta, ar crede dracu’ in ceva!

  Realitatea e ca ele, creierele, se spala cel mai bine cu bani, nu cu Vanish sau vreun alt detergent! Am mai spus ca toti pedelacii primesc lunar stipendii, nu ma credeti, iar ori de cate ori face Base rost de lovele, gradina lor se mareste negresit. Adica aia, comunistii, cheltuiau cu educatia, astia cu prostia! Si ca si atunci, rezultatele se vad.

  Oricum, e distractiv! Eu abia astept finalul, dar ma tem ca USL n-are chef sa schimbe muzica ci doar interpretii.

 30. 31 dlnimeni septembrie 24, 2011 la 7:47 pm

  Fostul rege va vedea si el in sfirsit cum arata un parlament. Pentru asta va trebui sa faca cinste parlamentarilor de ziua lui, asa ca va trebui sa dea citeva sute de tuici care vor costa nu gluma, fiindca parlamentarii nostri nu se incurca, asa incit poate ca pentru asta va mai vinde un tablou, ocazie ca dl Nastase sa publice pe blog reproducerea acestuia – nu reproducerea fostului rege, fireste. Dar ce le-ar putea zice, de la tribuna, contra taxei in tuici, fostul rege parlamentarilor? Eventual cum ar fi viata Romaniei fara parlamentari, situatie pe care el o cunoaste foarte bine. De aici cred ca este si gelozia lui Traian Basescu, care poate ca ar dori sa ofere romanilor o viata fara parlament. Iar daca, in ochii presedintelui, fostul rege este un tradator, atunci parlamentul ce poate fi altceva decit un asezamint care primeste tradatorii, lucru pe care poate ca ar incerca sa il exploateze politic ulterior. Ma gindesc ca, fiind vorba doar de o tuica in plus, ar putea fi invitat si printul Charles, daca o fi prin Transylvania. Dar cel mai frumos ar fi sa vina si dl Basescu si, impreuna cu invitatul fost rege, sa citeasca alesului public din „Cartea regilor” a regretatului Florin Mugur, in duet: .,Cum să fii rege? întreba. / Sosim / întotdeauna prea tîrziu / la locul g/oriei / Noi, Zeus călărind pe iepuri şchiopi, / noi rob senin cu capul plin de lună, / noi, cel ce calcă temător pe nimburi sparte – / cum să fim rege? // într-adevăr, cum să fim rege? clama Regele „.

 31. 32 Victor V. septembrie 24, 2011 la 9:05 pm

  @ blogideologic

  „Ce semnificaţie ideologică are aceasta pentru libertarieni ? Putem să jefuim liberi tot Pământul ! Descoperirea spune că putem călători în timp ! Deci putem achiziţiona un Pământ nepoluat şi plin de resurse din trecut !” – ai o logică uimitoare. De ce libertarieni? De ce ar vrea libertarienii să jefuiască pământul? De ce nu extratereștrii? Sună mai logic. Mai poți să încerci cu bubulii, marea finanță, reptilienii sau chiar cu bilderbergii. Dacă ești în pană de idei, încearcă și tu o carte de Coruț.

 32. 33 Ghita Bizonu' septembrie 24, 2011 la 9:11 pm

  Florine puiule frumos mai vorbesti, Da din carti. Ei! cum le spui dumneata, să tot stai s-asculţi; ca dumneata, bobocule, mai rar cineva.

  Problema ta este insa ca sunt cativa pe aici care le mai au cu cartile (nu doar alea de joc!).
  Si recunoasteam un “credincios” fie el iehovist, baftist ori libertarina din denominatiunea Mises.
  Problema ta , vezi tu sunt chiar cartile !!

  Uite de exemplu ceva timp in urma am trecut cu mare viteza prin una din evangheliile cultului tau (Mises von Osterrich). Parca Rothbard .Cautam sa vaz ce crede evanghelistu despre stat si aparitia lui . Si ce gasesc ? Ceva in genul “sa ne inchipuim ca ajungem pe Marte si hotaram sa dam lu Jones toate armele noastre si sa ..” De aici incolo nu am mai citit. Nu de alta dar am citit destule carti despre sa ne inchipuim ca ajungem pe Marte insa asta era cea mai proasta chiar comnparata cu Aelita lu Alexei Tostoi si Printesa martiana a lu’ tata’ lu Tarzan. Mai proasta chiar decat Tarzan. Sub toaNte aspecteele . Pardon “aspecturile” dupa cum este gramatica noilor convertiti la statu minimal .

  Problema ta este ca eu am citit carti cu cap si coada … ori voi nu aveti nici una nici alta!
  Problema voastra este ca trebuieste sa ne inchipuim o lume perfecta plina de oameni perfecti (caz in care si doctrina comunista ar functiona Zeiss!). Nu se lipeste de (i)realitate.

  Pai hai sa ne inchipuim altaceva. Ca de o pilda maine prin voia Alui de Sus (sau a simetricului Sau) Statu cel rau dispare de pe teritoriul numit Romania. Adica nema presedinte (BUN!) palavrament (mm sa zicem bunicel) guvern (de parca am avea ! ha ! A disparut de prin 2009!) primarii , judecatori, agenti fiscali politai si ce mai vrei tu plus BNR . Ba inca dispar si monezile fiduciare numite euroi, lei, dolari, franci elvetieni , ieni si remimbi . Si moneda de 10 bani. Si codul civil. Si mai ales cel penal. Si puscariile .
  Bun ! raiul pe pamant ! Da?

  Si sa zicem ca imi place masina lu Victor (ca el cica SL 600 .. tu nu stiu ) Ce crezi tu ca ma opreste sa o achizitionez cu pretul unei lovituri de cutit (in spate!). Morala ? Pe mine da. Dar pe aia care au iesit ca au disparut puscariile ? Dar daca un vecin de-al tau (sau al meu) mai tare in pumn si iute se sis cine crezi ca il opreste sa se extinda in spatiul nost locativ ? Morala?
  Da pe Fane Capatana ? Mondialu ? Morala ? Pai astia nu au !!! si iti garantez ca nu are rost sa discuti cand ala tine sabia/toporu de-asupra ta! Parca te vaz pe tine cu cutitu la gat si alaturi cu famila violata zicand “domnilor Rotbard si Mises zic ca violenta este inadmisibila!” si aia zicand “Ho ! Scuzati domnule nu am ajuns la pagina aia .. Suneti amabil sa imi aratati” si scotand sfintele evanghelii ale Scolii Austriece sa le explici ce si cum …

  Hai sa lasam amuzamnatul negru si caricatura … Sa ne uitam nitel prin stirile de pe prima pagina. Afaceri ! Afacetri cu statu’. Adica statu pierde mereu si mereu castiga “particolerii”. Nu eu. Nu Blogi. Nici Socrate. Nici Cacotasu. Nice Teodora. Sau Marcel Castiga Cocos. Udrea. Blejnar. Jiji .Virinel Clamparu . Si multi altii care – coidat inalcaca regulile! Si cam toti umbla cu bodyguarzi.
  Sau sa ne uitam la alte stiri.. Mafia tiganeasca acapareaza case in centrul Timisoarei. Cica Virinel a platit unui .. interlop ca sa renunte la Hormonica .Bun baiat Virinel Filobentley!

  Ce crezi tu ca ar face acestia imedait ce ar disparea statul ?
  Nu ai destula fantezie ? Ce s-a intamplat in Liberia cand a disparut statul cel urat ? Dar in Somalia? Dar in Congo ?! Koso.. passons .
  Vezi tu povestile voastre incep prin apune niste conditii . Irealiabile. Pornesc de la premize false .
  Voi sunteti ultimii utopisti.
  Insa te-ai gandit de ce azi nu se mai scriu utopii ci distopii ?!

 33. 34 Dan Doboseriu septembrie 24, 2011 la 9:52 pm

  AUTUMNALĂ

  În sezonul de pastramă şi de tulburel ,
  Matrozul conduce ţara ca pe-o şaică ;
  Dar după cum vorbeşte gura făr’ de el ,
  Cred că a băut şi … ţuică de pufoaică .

 34. 35 fault septembrie 24, 2011 la 10:03 pm

  INSECTA PDL

  Se potriveşte şi „insecta PDL”, ca musca ţeţe;
  Jon* şi istorici consacraţi se iau în beţe…
  Nonagenarul stă pe tronul său de ultim rege
  Republica zâmbeşete: ce-a fost nu se mai drege.

  PS : Deşteaptă-te române… din „boala somnului”.

 35. 36 Sibilla septembrie 25, 2011 la 1:21 am

  @Sergiu,
  CORECT !!

  @Ghita Bizonu’
  AI DREPTATE !!
  Si n-am deloc impresia ca m-ar fi auzit careva pe dumneamea de cati ani urlu in pustii despre anume drame ca par egzampla in Caras-Severino unde NU se iegzistă numai pedelichele ci si… O-pozitie cu urechile astupate si care in toti acesti ani n-au miscat un dejt, că d-aia dramele continuă, de cât le pasă de acele suflete nevinovate. Se limitează să fie/existe pe harta patriei ca… fraţi de Lojă şi atât. Pardon, ŞI ca fraţi de ciuri-burii, muheri în izmene, ” durii ” buni de strivit furnici, halal păcălici de-şi spun politicieni 😦
  ” Lege care are nevoie de o tragedie, pentru a fi schimbata. ”
  CARE LEGE ???? CARE ASISTENTA SOCIALA ??? O MAMA VAI STEAUA EI, O TARA VAI STEAUA EI, UN GUNOI CE-SI SPUNE PRESEDINTE CARE NE TRIMITE IN BEJENIE, MASONI DE TOATE COLORATURILE CICA SE NUMESC AUTORITATI, O SOCIETATE VAI STEAUA EI SI…. MOR COPII, SI TOT MOR… CUI PASA ???
  SE INGHESUIE TEMBELIZIUNILE ABIA DUPĂ… UNDE SUNT OAMENII …. ???
  ” Pentru ca familia nu are bani de inmormantare, Sindicatul Politistilor din Banat s-a oferit sa plateasca toate cheltuielile. ”
  RESPECT POLITISTILOR !!!
  Dar…. mai departe, noi, noi toti, cum oprim dramele, tragediile … 😦 Drame care sunt atat de multe, Doamneeeee… atat de multe…. SUNTEM o societate sinucigasa ? Politicienii de toate coloraturile, acesti pacalici de doi bani care fac legea NU vor opri sirul durerilor ! NU o vor face cat timp nu le cerem ! Cu pusca daca altfel nu se poate, iarta-ma Tatal, dar e prea mult !!!!!
  Ghita Bizonu’,
  pe bă-SECU şi gaşca-i de nemernici i-aş dinamita de mi-ar sta mie, neica-nimeni în putinţă, dar…. pleznesc de n-o spun şi n-aş mai fi eu, : când vine vorba de copilaşi, de dramele din spatele zidurilor nepăsării, să crezi ce spun, ŞI jumate din haia O-poziţie tot cu dinamită aş ” vindeca-o ”, că-i dijiaba!! La câte cazuri am tooot semnalat numai eu, să-mi dea mie exemplu pesedeaua în care din cazuri s-a implicat şi de care i-a păsat ” onor ” O-poziţiei ??….
  Da, m-au auzit Ion Iliescu, Corina, AN-ul nostru, dar cei ” de lângă mine ”… ăştia ie busy, majkă, ie busy să se împiedice în Mitul ayatollahului, ia mai dă-i dracului de copiii ” nimănui ” şi de ne-buna aia ce vociferează şi care turbură liniştea lumii lor buuuuneee… uuuufffffffff… !!!!
  Tu, eşti un OM. Dar de ce tot mai puţini Oamenii…. ???? 😦

  @D-le AN,
  N-am murit, deşi se depun eforturi 😉
  N-am părăsit ACEST spaţiu nicio secundă. Bun.

  ” ‘Ideea că există diferenţe în abordare pe judeţe este total greşită.
  Noi vrem să câştigăm peste tot şi să obţinem funcţiile importante
  pentru a putea pune în aplicare soluţiile pe care le avem. Ne batem
  pentru readucerea la normalitate a judeţelor aflate sub ocupaţia unor
  baroni locali PDL’, a spus Adrian Năstase, într-o conferinţă de presă
  susţinută la sediul PSD Arad. ”

  Ziceţi BINE, daaaarrrr…. VĂ AŞTEPT !!!
  Vă aştept mai ales pentru că NE BATEM pe foarte bune unii, alţii, fie mimează de ochii liderilor de la Centru, fie depun strădanii să scoată la interval candidaţii fără nicio şansă, să servească pe tavă şi la tavă anumiţi ayatollahi, adicătelea hăia care au ca unic scop în peisaj acela de-a ţine PSD ÎN URMA PD, prin diverse metode/scenarii/mijloace şi ştiţi bine că nu vorbesc întâmplător ori de amorul de-a mă băga în seamă….
  Cum spuneam… VĂ AŞTEPT, căci şi eu zic la fel, SĂ CÂŞTIGĂM. Mă simt însă cam singură !!!! Pe redute, zic ! NIJE DOBRO !
  O să vă scriu. Măcar să crăp cu conştiinţa curată că am făcut Ş asta, ufff !!

 36. 37 blogideologic septembrie 25, 2011 la 1:40 am

  Prin gaura din drapelul „revoluţiei române” se vede Ungaria. Drapelul revoluţiei maghiare din 1956 era tot cu gaură. Revoluţionarii “anti-comunişti” maghiari din 1956 îl reabilitaseră pe Bela Kun. De ce ? Pentru că Republica Sovietică Maghiară a lui Bela Kun semăna cel mai mult cu Ungaria Mare. Care fusese desfiinţată pentru totdeauna de Soliman Magnificul în 1526 la Mohaci. Hungaria Neoacquistica habsburgică a fost construită mai apoi de un prinţ latin, Eugeniu de Savoia, care nu ştia boabă ungureşte. Iredentiştii maghiari din 1956 din Transilvania sunt consideraţi după 1989 “luptători anti-comunişti”. Dar luptătorii anti-sovietici români sunt consideraţi şi acum “fascişti români”. Aceasta după o prevedere a vechiului codului penal comunist din RPR, prevedere care a fost reiterată după 1989 de Constantin Ticu Dumitrescu.

 37. 38 Sibilla septembrie 25, 2011 la 1:40 am

  @blogideologic septembrie 24, 2011 la 6:33 pm

  ” Va fi chiar mai rău. Chiar dacă USL va câştiga alegerile, presimt că guvernarea va continua pe principiul „business as usual”. Iar toţi traseiştii din PSD care au fugit la Traian Băsescu vor fi reprimiţi după 2012 cu mare plăcere în USL. ”
  EXACT !
  Un ” mic ” ex din Twin Peakse-ul cărăşean, doda Ana Vasile, patroana ” protecţiei ” copilului …. Ca la noi, la nima-n lumea largă, jur că la nima !!
  Şi-am o listuţă, auuuu… Şi ca mine au listuţe câţi alţii de prin ţărişoară, auuuuu…
  Că d-aia insist şi nu încetez să , recunosc, răcnesc din toţi rărunchii, VREAU SCHIMBARE CU TOATĂ FIINŢA MEA, dar aia schimbare SĂ FIE FĂRĂ de pălămizi, omizi, buruieni, fufe, d-ăia, dijiaba, sconcsi, cameleonsky ! Şi ăştia NU se schimbă dacă nu le cerem zi de zi şi… mai mulţi !!
  Peisajul politichiei mioritice, DEOCAMDATĂ e unul bacovian, aista-i trista realitate. Până la PROBA contrarie, NU tac ! Iar proba aia fie dincolo de vorbe şi deasupra de tăcerile de ni se impun.
  Mai vorbim, DUPĂ alegeri, c-abia aştept …. să vorbească rezultatele de prin anume colţişoare ale patriei şi să asistăm la penibilul spectacol oferit la acel moment, ” scuze ”, ” explicaţii ”, chestii, văicăreli. Zisăi limpede, NU la nivel naţional, ci, în unele colţişoare ale patriei unde se joacă hora unirii şi nu se mai gată jocul, trăznească-l de … joc !

 38. 39 blogideologic septembrie 25, 2011 la 4:07 am

  @ Adrian Grom spune : „popularitatea s-a”
  Oo, nu se pune cratimă aici. Altminteri totul este perfect. Bine aţi venit pe blog !

 39. 40 blogideologic septembrie 25, 2011 la 5:42 am

  Grupul de reflecţie francez auto-definit „progresist şi independent” Terra Nova http://www.tnova.fr/a-propos/presentation are drept scop să producă şi să difuzeze, în Franţa şi în Europa, soluţii politice inovatoare. Obiectivele prioritare ale fundaţiei Terra Nova sunt : 1/ Favorizarea renovării intelectuale a social-democraţiei. Fundaţia Terra Nova doreşte să contribue la reformularea « matricei ideologice » a stângii progresiste. 2/Producerea de expertiză şi de soluţii politice operaţionale sub formă de propuneri concrete în domeniul politicilor publice la nivel naţional, regional şi local. 3/ Fundaţia Terra Nova doreşte să înscrie acţiunea sa într-o reţea europeană şi internaţională de grupuri de reflecţie progresiste. Terra Nova se inspiră din reuşitele de bune practici în domeniul politicilor publice din ţările UE. Grupul de reflecţie Terra Nova contribue la însufleţirea dezbaterii democratice, la viaţa ideilor, la studierea politicilor publice cu scopul de a le îmbunătăţi. De asemenea grupul de reflecţie Terra Nova popularizează ideile politice şi marile mize ale lumii contemporane. Reiau de aici http://social.blog.lemonde.fr/2011/09/21/terra-nova-relance-le-debat-sur-la-democratie-sociale/#comment-3130 dezbaterea asupra meseriilor/joburilor din artizanat, recent organizată de această fundaţie Terra Nova. În Franţa, zona de muncă din artizanat numără 250 de meserii înregistrate, ea este organizată managerial în 1 200 000 de întreprinderi mici unde lucrează 4 milione de persoane înregistrate. Se constată că în Franţa artizanatul rezistă bine în faţa recentei crize economice, fiind înregistrată o creştere de 2% a sectorului respectiv în primul semestru din acest an, se mai constată că sectorul artizanal continuă să recruteze forţă de muncă, concluzia optimistă fiind aceea că vechile meserii artizanale continuă să joace rolul de amortizare a şocurilor economice şi sociale. Se mai recunoaşte că asociaţia patronatelor din artizanat a trebuit să se confrunte cu un atac venind din partea marelui patronat Medef. Asociaţia patronală din artizanatul francez mai doreşte să fie acceptată ca membru cu drepturi depline în Asociaţia angajatorilor din sectorul economiei sociale din Franţa (l’Association des employeurs de l’économie sociale).

 40. 41 santinela septembrie 25, 2011 la 8:25 am

  Este simplu ! Basescu a scapat pasarea la TV si a fost jignit regele.Nimeni din PDL nu mai indrazneste acum sa aibe alta parere.Isi string cu incrincenare rindurile si nu ies din front de teama sa nus-i piarda pozitiile.Ei,desi sint constienti de dezastrul din sondaje, mai spera in aceste alegeri.VOR FACE ORICE ! De aceea nu inteleg pozitia opozitiei.
  Spunea cineva aici ca trebuie sa-ti respecti conducatorii.Da sa respecti „conducatorii” nu paranoicii.Daca el vrea sa-l respecte pe Basescu este liber sa o faca.
  Domnule ‘LATINIST”- este iduiosatoare sustinerea pe care o faceti monarhiei dar acele timpuri s-au cam dus! Adica de ce sinteti indignat ca i s-a spus „Domnul DUDA”.Cum trebuia sa-l numeasca? OK ! Sa vina monarhia si sa faca ce? „Regele DUDA” se va adresa natiunii. Hai zau, este de tot risu.

 41. 42 Socrate septembrie 25, 2011 la 11:59 am

  @exasperat * Spuneti, despre pozitia lui Paleologu “ E un soi de ipocrizie încurajată, de tip Oajdea sau, pe alocuri, Prigoană. “ Foarte corect. Subscriu. Astfel de “dizidente” fac parte din tactica diversionista portocalie.
  @Adrian Grom * Spuneti : “Atunci când a fost suspendat (demersul a fost constituţional dar a fost o prostie politică!) T.B. a clamat, pe bună dreptate, că este nedreptăţit. “. Nu, nu a fost nedreptatit, incalcase grav Constitutia si bunul simt. Opozitia de atunci, si in special PSD-ul, condus de Geoana ( piaza rea a PSD-ului ) este de vina pentru cum a organizat si infaptuit campania si mobilizarea pentru referendum. De atunci il suspectez pe Geoana de blat cu TB, care il are cu ceva la mana.
  Mai spuneti “Dar dacă nu îţi respecţi proprii conducători atunci, ca popor, ai o mare problemă. Pentru că nu te respecţi, de fapt, pe tine. “. Poporul german l-a respectat pe Hitler si a pierdut razboiul. Daca o sa-l respectam si menajam pe TB o sa pierdem razboiul economic si o sa disparem ca tara.
  @Paul * Aveti dreptate. Subscriu. PDL-ul nu seamana cu o secta ( nu au nici un crez ), seamana mult mai bine cu o structura mafiota. Principala lor realizare este interlopizarea clasei politice portocalii, prin care inteleg alianta toxica de la guvernare.
  @Ghita Bizonu’ * Corect spus “Romania – o societate care nu se egzista “. Un capitalism primitiv cu fata mafiota, nu cu fata umana.

 42. 43 Victor V. septembrie 25, 2011 la 12:00 pm

  @ Ghiță Bizonu’

  Mă gândeam că ai fi bun de textier la „Paraziții”. N-ai nevoie să te încurci Rothbard, Mises sau Hayek (Friedrich nu Salma), care oricum sunt greu de citit. Revistele franțuzești din anii ’70 sunt exact ce-ți trebuie, ca să lași impresia vecinilor de palier că ești un „om citit” și „umblat”, deși probabil ai vizitat mai des Geoagiu-băi și Perișul.

  Acordeonu’ la maxim Ghiță!

  PS: CL nu SL.

 43. 44 Victor V. septembrie 25, 2011 la 12:19 pm

  @ Ghiță Bizonu’

  “Particolerii” de care vorbești tu sunt exact mafia politică de care vorbim noi. Sunt excrescențele canceroase ale democrației românești. Și nu au culoare politică. Pe Oprea, Cocoș, asfaltangii & Co o să-i găsești întotdeauna la putere. Astăzi sunt PDL, ieri au fost PNL, alaltăieri PSD și tot așa.

  Au fost prietenii domnului Adrian Năstase când era prim-ministru, s-au plimbat cu motocicleta cu Calin Popescu-Tăriceanu și sunt prieteni de șpriț cu Traian Băsescu.

  În ce mă privește, mă mai duc la vot, doar când voi auzi un politician care să-mi arate că se străduie să nu-și bată joc de banii pe care statul îi fură sub formă de taxe și impozite. Poveștile cu subvenții și protecție socială le-am auzit destul între 1990 și 1996. Sunt doar pretexte pentru furat. Iar politicienii „săraci dar cinstiți” există doar în imaginația lui Ion Iliescu.

  Așa că mai votez doar când va apărea Partidul Contribuabililor, care să nu accepte drept membri, indivizi care trăiesc de pe urma statului.

 44. 45 M.Voicu septembrie 25, 2011 la 1:18 pm

  @Sibilla septembrie 25, 2011 la 1:21am spune :
  • lui @Ghita Bizonu’: ”Tu, eşti un OM. Dar de ce tot mai puţini Oamenii…. ?
  • şi lui @D-le AN: N-am murit, deşi se depun eforturi”
  * * * Domnule Adrian Nãstase, aşa vi se adresau, când eraţi pe cai mari, românii din Harghita şi Covasna, forţaţi a fi minoritari în ţara noastrã ❗

  ➡ Sibilla, scupmete, ţine seama: cu timpul, nicovala capãtã tãria tuturor ciocanelor care au bãtut-o !

 45. 46 M.Voicu septembrie 25, 2011 la 1:47 pm

  @Jr. septembrie 24, 2011 la 5:40pm spune: ”Pentru prima dată mi-a fost ruşine că sunt român, compatriot cu oameni de asemenea speţă…. Replica, vă rog!”
  • * * Vã rog, primiţi replica de la mine : Sunteţi român, fiţi mândru: ”Patria este ţara, iarã nu tagma…” Povestea-i a ciocanului ce cade pe ilãu !
  • * * Ion Oltean are dreptul sã vorbeascã în Parlamentul României… a venit timpul sã ne întrebãm: dece Dumneavoastrã, nu ! Datoraţi/datorãm un rãspuns angajat şi pentru pãrinţii Dumneavoastrã şi ai noştri, şi pentru cei ce-o urmeze dupã noi ❗

 46. 47 M.Voicu septembrie 25, 2011 la 2:43 pm

  @centru, septembrie 24, 2011 la 7:00pm spune: ”Ajunge sa vã uitaţi la numãrul de versiuni pe care Regele le dã asupra marii lui victorii împotriva unui Antonescu neînarmat şi fãrã gardã” …şi: a livra ţara, fãrã nici o înţelegere prealabilã, milionului de ruşi de pe frontul din Moldova şi a agenţilor lor din furgoanele Armatei Roşii (culmea, copiii acestor agenţi demascã azi comunismul în fundaţii…)
  • * * La proces, referitor la telegrama „pierdutã” –, Mihai Antonescu întreabã: ”dece nu i-a comunicat atunci d-lui Mareşal Antonescu acea modificare venitã de la Stockholm?”, la care Iuliu Maniu rãspunde: ”Da, d-le Preşedinte, am spus, nu era o condiţie oficialã precizatã şi care ar fi putut forma de bazã la o acţiune de stat. (Este redat aici transcriptul înregistrãrii fonice de la proces !).

  Pe ce ”formã de bazã la o acţiune de stat” a acţionat Mihai de Hohenzollern (mare sculã – în traducere foarte liberã (sic!)

  ➡ Pare cã victoria comunismului a fost mai susţinutã ca distrugerea sa – şi au plãtit toate popoarele; în primul rând Românii care sunt sigura naţiune care a învins un stat comunist (în 1919, republica sovietelor din Ungaria), şi D’ATUNCI, NIMINEA !) – dar dece şi acum, atâta înverşunare împotriva României din toate pãrţili ❓

 47. 48 Ghita Bizonu' septembrie 25, 2011 la 2:59 pm

  Victor V

  Multumesc ptr aprecieri.
  Insa sa stii ca presa are si ea importanta ei . Ca istoric al ideilor. Ca “dara” a propagarii ideilor (habar nu ai cat din senzationalele articole “anticomuniste” din 22 si RL in anii 90-93 erau preluari din Paris Match … in plus prescurtate! Prezentari ale doctrinei noii drepte rezentate ca adevaruri absolute!Asa cum “senationalele “ si anticomunistele articole ale unui Fl. G marvculescu de la Romania Libera erau preluate din niste cursuri PCR)
  Si Rothbard nu mi s epare greu de citit. El si \Mieses mi se par greu de suportat prin reductionismul lor , parca ar fi manuale de clasa a 3a! Asa cum a fost si cestia cu statul – spream sa gasesc un expozeu la aparitia si dezvoltarea ideii de stat si am gasit un sa ne prefacem sa credem si in rest propaganda proasta… Apropos eu m-am distrat citind despre primele 6 minute ale universului si despre evolutia stelelor (inclus transmutarile atomice).
  Si vizitat – nu am fost la Geoagiu si prin Peris decat am trecut cu trenul . Dar fata de tine nu am avut bani ptr piramide, Cnosos, Florenta … tu pun pariu ca ai facut cateva cumpararturi la Paris si la Milano . Poa’ harrod’s din Londonistan .

  Cat despre mafia de partid si de stat nu te contrazic. Tu ca imbogatit este mult mai probail ca ai de-a face cu ei . Eu nu – spre paguba mea finaciara! Apropos si eu contribualbil …. Si am platit si in anii 70-80 ca sa aibe aia de unde taia fier vechi. Sigur ca nici un surub de la SL 600 al tau nu vine din asa ceva ?!

  Insa dragule problema este aceiasi. Ce crezi ca s-ar intampla a doua zi dupa ce statu va disparea? Tu esti o tinta ptr jaf mult mai buna decat mine (eu sunt cam in situatia alauia care a fost trezit noaptea de un necunoscut ce ii cotrobaiai pin casa : Ce vrei? Banii ! Bine daca gasesti trezeste-ma ca sa-i impartim…. La tine sigur ca s-ar gasi …. )
  Sau sa explici de ce nici un libertarian nu s-a mutat in Somalia ci prefera sa stea ambuscat prin faculati pe banii contribuabililor scriind carti ptr – scuze- copii mari si prosti!
  A da . Eu sarac tu bogat Deci tu destept eu prost. Da Jiji este si mai bogat decat tine si totusi la carti citite il intrec … Cum se explica ?!

 48. 49 blogideologic septembrie 25, 2011 la 3:03 pm

  @ Victor V.
  Eşti forţat, repet, eşti forţat, să priveşti economia din lumea întreagă ca pe o funcţie de producţie agregată. Şi această funcţie de producţie agregată are intrări. De pe ce planetă provin aceste intrări ca resurse ? Şi ţine minte, o chestiune esenţială în privinţa resurselor este aceea că ele sunt finite. Iar dacă doar iei, şi nu pui nimica în loc, aceasta se cheamă jaf. Mai precis, un jaf al Pământului la scară planetară. Aceasta este esenţa doctrinei libertariene.

 49. 50 Ghita Bizonu' septembrie 25, 2011 la 6:01 pm

  latinist

  uneori lumea se strange ca la urs. Asta nu inseamna chiar mare lucru. parca Walpoole a zis ca daca il spanzurau veneau de 3 ori mai multi…
  Asta nu inseamna ca sunt de aceiasi parere cu ala .. Oltean . Sau cu mitocaniile portocalii …doar o atentionare sa nu te iluzionezi …

 50. 51 M.Voicu septembrie 25, 2011 la 7:11 pm

  @ Ghita Bizonu’ septembrie 25, 2011 la 2:59pm spune:
  1)=”Apropos, şi eu contribuabil …. Şi am platit şi în anii 70-80 ca sa aibe ãia de unde taia fier vechi.”
  * * * Prin factura de apã (am detaliat altãdatã), contribui (încã odatã) şi la hidrocentrale – sã aibã stolojenii ce mãtrãşi la aldeor-lor :mrgreen:
  2)=”o chestiune esenţială în privinţa resurselor este aceea că ele sunt finite.”
  * * * Justiţia, pe când ? – prejudiciul e deja copleşitor

 51. 52 Victor V. septembrie 25, 2011 la 7:19 pm

  @ Ghiță Bizonu’

  Așa cum am mai zis și pe un alt fir, eu nu spun că se poate fără stat. Poliție, armată, sistem judiciar, parlament, guvern sunt instituții absolut necesare ale statului. Ceea ce mă deranjează este implicarea (mafiotă) a statului în economie. Nu cred că avem puncte de vedere fundamental diferite aici.

  PS: îmi pare rău pentru comentariul cu Paraziții. „Si sa zicem ca imi place masina lu Victor (ca el cica SL 600 .. tu nu stiu ) Ce crezi tu ca ma opreste sa o achizitionez cu pretul unei lovituri de cutit (in spate!)” – cineva apropiat a avut o experiență similară cu ce ai relatat tu. De atunci chiar și violența sugerată mi se pare inacceptabilă.

 52. 53 Victor V. septembrie 25, 2011 la 7:30 pm

  @ blogideologic

  Îmi e foarte greu să îți urmăresc logica. Unde ai văzut tu că libertarienii promovează exploatarea aberantă a resurselor?

  Iar în ceea ce privește resursele, cred că cea mai valoroasă este cea intelectuală, care ar trebui să fie inepuizabilă, deși judecând după anumite comentarii aș zice că în ciuda faptului că numărul de indivizi crește, cantitatea totală de inteligență rămâne aceeași.

  PS: Nu te simți vizat, nu e cazul.

 53. 54 Victor V. septembrie 25, 2011 la 9:20 pm

  @ M.Voicu

  Cine este Justiția? D-na aceea legată la ochi, tocmai bună de a fi folosită la diverse „activități” de orice „bărbat de stat” mai hotărât? Din câte îmi amintesc nu Traian Băsescu e primul partener. E doar ultimul din serie (deocamdată) și ceva mai „creativ” decât precedenții.

  Vă mai amintiți de afacerea Megapower, Dacia Felix sau mai recent de povestea cu Alexandru Lele și Cristian Panait? Eu nu am înțeles nici acum ce s-a întâmplat de fapt. Parcă am vorbi despre aventuri petrecute în Papua-Noua Guinee sau Africa ecuatorială nu în România.

 54. 55 Cârcotaşu septembrie 25, 2011 la 10:17 pm

  Victor V spune:

  judecând după anumite comentarii aș zice că în ciuda faptului că numărul de indivizi crește, cantitatea totală de inteligență rămâne aceeași.

  Sigur, acest enunţ nu este creaţia domniei sale, e doar o citare „din memorie” a unui murphism celebru: Deşi suma inteligenţei pe planetă este constantă, populaţia se află într-o continuă creştere!, dar important este că domnia sa o descoperă astăzi.
  Mă îndoiesc de faptul c-ar mai ţine minte cam ale cui comentarii existau pe blog atunci când „numărul de indivizi” a crescut cu domnia sa! 😯

 55. 56 blogideologic septembrie 26, 2011 la 2:04 am

  @ Victor V. spune : „Îmi e foarte greu să îți urmăresc logica. Unde ai văzut tu că libertarienii promovează exploatarea aberantă a resurselor?”
  Principalul indicator economic promovat de libertarieni este PIB-UL. În care termen din PIB este inclus jaful resurselor planetei ? De exemplu biodiversitatea. Caută, dar nu vei găsi.

 56. 57 M.Voicu septembrie 26, 2011 la 6:15 am

  @ Victor V. septembrie 25, 2011 la 9:20pm
  InDEED !
  În justiţie nu e omogenã nici teoria: începând cu PRESCRIEREA – care exonereazã prãduitorii, în timp ce toatã ţara încã le plãteşte angaralele: administratorii politici zic cã rãspund politic – deşi şi-au asumat decizii economice prin prepuşii lor în consilii de administraţie (începând cu Bancorex ş.a.m.d.)

 57. 58 Ghita Bizonu' septembrie 26, 2011 la 8:51 am

  Victor V

  nu este vina mea ca o masina SL600 trezeste pofetele mai ceva decat sandalele mele chinezesti . De fapt de aia ai si luat-o (ded fapt doar Loganu se ia ca sa ai o masina .. la peste 12.000 euro iti ieiei si sa placa!!).
  Insa ar fi bine sa nu uiti ca violenta este un mijloc de „achiztie” practicat destul de des .. si ca cei care o practica nu se sinchisesc de ce au zis Rothbard sau chiar Decalogul … Si furtu (fara violenta), inselatoria idem .
  Iar cestia aia cu achiztia originala draga liberatrienilor este de o mie de ani cel putin strict teoretica. Ah ! ma gaist aur in Black Hils! Bun pun si un rach! Si pana la urma in urma acelei achizitii originale au fost ucisi niscaiva indieni … Consecintele …
  Acu ca tu accepti ca trebuie sa existe si politice , adevarul este ca sunt libertarieni care viseaza fara si organiatii de secruitate particulara si macar unul pe Mises s-a extaziat vazand ca yakuzza a dat ajutoare in regiunea sinistrata, vazand in yakuzza prototipul societatii private de securitate . Gran mersoa, crima organizata visul libertarian. Ar mai trebui sa fie trecut in wiki si Fane Capatana.

  De fapt – si repet inca o data ! a nspea!- statul este o extensie a societetaii. Societatea este aia care sustine sfnata Piata si isi creaza instrumentele ptr a o sustine – politie, justitie samd. Si principala sa caracteristica este ca el monopolizeaza violenta, adica este unicul indreptatt sa o aplice. Ca sa nu se apuce toti, sa nu se ajunga la razboie private samd . La asta ar trebui sa gandesti inainte ca unu dintre cunoscutii tai sa devina victima! Sau sa te sucari ca te=-am folosit dreept ilustrare ptr o mai buna intelegere. Si iar zic – curios cum nici un libertarian nu se muta in somalia – fara stata impozite , politie numa particulari care exercita violenta…de oarca ar fi scobarati din evangheliile Mises.

  Apoi mai este ceva,. Libertarianislul vost ridica in slavi obtinera profitului. Totul se invarate in jurul profitului numit „ordinea proprietatii private” .. oe Mises s-a gasit u7nu sa isi bata capul cu propunerea unei constitutii bazate doar pe propreietate.. (da si nevasta? Da debitorii nu?). Intr-p societate bazata pe profit a te preocupa de mediu samd este un dezavantaj competitiv. De altfel in numele „eficentei” statelele socialiste au poluat enorm …Asa ca lasa-ma .

  Hai ca am ocupat spatiu destul
  Oricum nu m-am simtit jiganit. Doar amuzat de .. tzoparlania implicita a afirmatiei „Revistele franțuzești din anii ’70 sunt exact ce-ți trebuie, ca să lași impresia vecinilor de palier că ești un “om citit” și “umblat”, deși probabil ai vizitat mai des Geoagiu-băi și Perișul.” care imi evoca casele cu turnulete ale parvenitilor unei anume etnii (si ea mare amatoare de mertzan)- baza fiind tot aia :eu am mai mult decat tine! Insa Jiji are si mai mult decat tine !!
  M-a amuzat si faptul ca omiti ca tu ai multe sanse decat mine sa ai de-a face cu mafia de partid si de stat … si cerl mai mult m-a delectat Rothbard, Mises sau Hayek (Friedrich nu Salma), care oricum sunt greu de citit. Mai greu decat un drept finaciar sau analiza economica ? Ca oricum sunt mai usoare decat un manual de istorie a religiilor de la facultea teologica . Adica dragule daca alea sunt texte grele ptr tine … naspa rau . Se palica cestia cu inteligenta omenirii este o constanta ….ins aimpartita neuniform. Si asta o scrii tu nu eu !! Fiindca vezi tu tot omu care circula pe aici se prinde ca de fapt am citit mai mult decat recunosc …
  Nu te mai retin .. poa ai o inalnire de bischnitz cu un membru al mafiei de partid si de stat …

 58. 59 Al septembrie 26, 2011 la 5:00 pm

  Hai Dinamo Bucuresti!

 59. 60 florin m. septembrie 26, 2011 la 5:33 pm

  Ghita Bizonu

  Nici macar nu intrasem pe acest topic.

  Pentru mine, personal, vrei sa sintetizezi intrebarea pe care vrei sa mi-o pui?

 60. 61 florin m. septembrie 26, 2011 la 6:02 pm

  Victor V.

  Am fost izbit de puterea acestui panseu:

  „Principalul indicator economic promovat de libertarieni este PIB ul”.

  Intelegi? Concis, dar patrunzator. Ceva in genul analizei sintactice a frazei „Venea o moara pe Siret”.

  Dar, tinand cont de subtirimea acestei cugetari, ma gandesc sa insist si eu,pentru a ma lumina:

  – care este indicatorul economic, sau formula biodiversitatii?
  – cum au facut libertarienii sa-l castige pe PIB de partea lor?
  – de ce nu au fost luati in calcul libertarienii in vreuna din ipotezele disparitiei dinozaurilor? (aici, e posibil sa se fi contrazis cu vreo varianta protocronista)

 61. 62 Al septembrie 29, 2011 la 11:26 pm

  „Pare ca PDL este convins ca istoria Romaniei incepe in 2005, odata cu inscaunarea lui Basescu iar comportamentul lor – al celor mai multi membri – pare al unor persoane carora li s- a spalat creierul. Este exagerat ce scriu acum dar imi aduc aminte de felul in care, in urma cu cateva decenii, membrii unor secte isi urmau, fara discernamant, un guru dezechilibrat care ii indemna la actiuni iresponsabile”NOTA:NU PARE,CI ESTE.ADIO!.


 1. 1 Meserii şi joburi în artizanatul francez « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe septembrie 25, 2011 la 5:49 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: