Prima zi de scoala la Ciorani, in Prahova

In dimineata asta, am participat la deschiderea Anului scolar in colegiul meu din Prahova, in localitatea Ciorani. Cu aceasta ocazie (deschiderea Anului scolar), s-a inaugurat noua cladire a Grupului scolar din  Cioranii de jos, o cladire moderna, cu etaj, cu echipamente si dotari noi, proiect pornit in urma cu cativa ani.

Au participat sute de copii si parintii lor si, desigur, cei peste 40 de profesori. Efortul primarului Marin Voicu, sprijinit de presedintele Consiliului judetean, Mircea Cosma,  dar si de mine, a dat rezultate.  A fost un moment emotionant cand fostul director al scolii, dascal in localitate de peste patru decenii, si-a luat ramas bun de la cei prezenti.

Inregistrarea interventiei mele o puteti asculta aici.

14 Responses to “Prima zi de scoala la Ciorani, in Prahova”


 1. 1 Dragos septembrie 12, 2011 la 1:45 pm

  cel mai mult si mai mult imi place poza 2. se observa pe fetele d.lor Voicu si Cosma jdemii de biblioteci devorate intru potolirea setei de cultura…ceva de speriat.

 2. 2 dlnimeni septembrie 12, 2011 la 2:05 pm

  Doamne, ce mititei si frumosi eram si noi! Cum au trecut anii!
  Felicitari, domnule Nastase! O scoala noua este ceva deosebit, chiar si in aceasta perioada in care guvernantii nostri urasc invatatura.
  Ce profil are grupul scolar?
  O sugestie: va rog sa va feriti, in viitor, de scenele de inaugurari facute in stil pedelist, in care nenumarati indivizi taie panglica inaugurala (si, eventual, bucati de panglica sunt impartite in multime). Priviti inca o data poza, e penibil. Cel mai elegant era sa fi fost lasat – trimis chiar – sa taie panglica acel copil, ar fi fost semnificativ si delicat. Inaugurarea in prezenta dumneavoastra este suficient. Ori, daca nu pot fi potoliti ambitiosii taierii panglicilor, atunci va sugerez sa nu mai existe nici o panglica inaugurala, copiii intra in scoala pentru prima oara si gata.

 3. 3 Doru Coarna septembrie 12, 2011 la 5:32 pm

  @ Dragos,

  mie imi place pustoaica din poza unu, cea cu cravatica rosie, ii sade bine, nu? E si un copil reusit, din cate se vede.

  Eu imi pierdeam mereu cravata de pionier in prima zi de scoala prin primara, ne puneau sa jucam perinita si o uitam pe acolo, probabil stresat de alegeri si pupici. Scoala gen. 145, Buc. Scoala de cartier. Directorul, poreclit de catre cei mari, bineinteles, „porcul”, era un tip tare de treaba: ii puneam biletele murdare prin buzunarele paltonului ori de cate ori venea la lectii deschise. Nu se supara, dar se plangea mereu de asta la serbari, fara jena! Proful de mate era si seful orchestrei scolii, din care cu onoare faceam parte ca violonist. La fiecare serbare ma punea sa execut un solo care sa arate ce talentati sunt elevii scolii, fii de muncitori si tarani. Ma rog, ai mei erau intelectuali, dar nu se punea, ceilalti cladeau tara… Pe asta de mate, tot bineinteles, il chema Galeansky, dar se scria Galeanschi, normal.

  Cand eram printr-a doua, l-au impuscat pe Kennedy. Am dus la scoala o revista adusa de tatal meu de pe afara (pleca des si mult). Mi-au confiscat-o, au dus-o fiecare profesor, pe rand, pe acasa, ca s-o vada si sotia pe dna Kennedy sfasiata de tragedie, mi s-a intors rupta iar diriginta mea, dna Antim, a aparut coafata identic, dupa primul week-end… iar Galeansky a rarit-o cu repetitiile la orchestra, era miscat si el… Evident ca n-au inteles nimic, pe vremea aia nimeni nu stia oficial germana, cu exceptia amicilor mei din echipa de polo.

  La naiba, am luat-o razna dar… las asa, nu sterg, poate va amuzati.
  Ciudat e ca parca imi e tot mai greu sa ma opresc cand derulez amintiri, de la o vreme…

 4. 4 Ghita Bizonu' septembrie 12, 2011 la 7:23 pm

  Iata altii care nu inteleg marele adevar ca statu social nu mai poa sa fie. Si luai-ar mai se decalra si populari ! Comunisti nenrorociti :
  Christlich Soziale Volkspartei. In Luxembrug. O fi comunist si marele duce?!

 5. 5 Bibliotecaru septembrie 12, 2011 la 8:30 pm

  Nu observ în acele poze de mai sus nici măcar un copil fericit că începe şcoala, de unde reiese că şcoala este tot o corvoadă.

  http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/09/ipocrizia-dominat-si-acest-inceput-de.html

  Altfel şcoala pare recent renovată sau construită. Nişte poze din interior ar fi fost şi mai edificatoare. Aş fi vrut să văd dacă şcoala este dotată şi cu reţea de calculatoare.

 6. 6 allblogs septembrie 12, 2011 la 9:55 pm

  Salut,

  Ne face placere sa te invitam sa te inscrii in revista blogurilor pe http://www.allblogs.ro .

  Beneficiezi de promovare gratuita a blogului prin inscrierea in http://www.allblogs.ro, care are un numar mare de indexari, impartite pe categorii, ajuta la cresterea popularitatii web a blogului in algoritmii de calcul al motoarelor de cautare. Blogul devine mai popular prin afisarea de linkuri catre acesta, afisarile atragand vizitatori targhetati.
  Cu cat exista mai multe linkuri catre un web site, cu atat importanta web siteului este mai mare in „opinia” motoarelor de cautare.

  Numai bine,
  echipa allblogs.ro

 7. 7 blogideologic septembrie 13, 2011 la 6:12 am

  Există două categorii de bănci franceze în ceea ce priveşte cultura percepţiei riscului. Cele două categorii au fost stabilite de către agenţiile americane de notaţie Moody’s, Standard & Poor’s şi Fitch. În prima categorie (cea rea) se află băncile franceze BNP Paribas, Crédit agricole şi Société générale. În cealată categorie sunt Natixis, Banques Populaires şi Caisses d’Epargne. Spuneam pe fire mai vechi despre cultura percepţiei riscului că ea ţine de unul dintre cele trei tipuri de cunoaştere esenţiale pentru lumea modernă : anume de cunoaşterea prudenţială. Să nu se înţeleagă de aici că tipurile de cunoaştere umană ar fi limitate la trei, aceasta-i doar abordarea curentă din antropologia pragmatică, bine înstăpânită şi respectată de exemplu în ecologia industrială (nu doar în filosofie, în treacăt fie spus, nu înţeleg de ce preşedintele Traian Băsescu afirmă atât de peremptoriu că „filozofii sunt tâmpiţi!”). Pe de altă parte, oamenii care lucrează în toate băncile amintite mai sus au trecut prin aceleaşi şcoli de educaţie franceză. Atunci, se pune întrebarea : De ce nu au reacţionat ei exact în acelaşi chip ? Răspunsul, în opinia mea, poate fi dat de ceea ce numesc a fi „perturbaţia internaţionalistă”. Mai exact, de normele impuse prin acordurile Basel privitoare la riscul bancar. Am mai zis că acordul Basel II asociază un risc nul titlurilor/obligaţiunilor pentru datoria suverană. Un adevăr este bine ştiut de toţi, inclusiv de Rusia şi China : anume că obligaţiunile americane T-bonds prezintă risc zero. Chiar şi acum ! Problema pentru BNP Paribas, Crédit agricole şi Société générale a fost aceea că au luat drept perfect valabilă, cel puţin pentru oricare stat din UE, normarea din acordul Basel II privitoare la obligaţiunile de stat. În consecinţă, aceste bănci au cumpărat cu mare lejeritate obligaţiuni de stat ale Greciei. De unde au apărut problemele lor actuale !

 8. 8 blogideologic septembrie 13, 2011 la 9:02 am

  Despre formidabilul guvernator al Texasului, domnul Rick Perry ! Unul dintre ultimii pretendenţi ai partidului republican la nominalizarea pentru cursa prezidenţială americană este actualul guvernator al statului Texas, Mister Rick Perry ! Şi pentru că, pare-se, cursa prezidenţială va fi efectiv câştigată tocmai de către acela dintre candidaţi, –fie republican, fie democrat–, care va reuşi să convingă electoratul din USA că este capabil să creeze un mare număr de locuri de muncă de bună calitate în USA, guvernatorul Rick Perry subliniază ostentativ performanţele sale în crearea intensă de noi locuri de muncă în Texas. Anume, subliniază faptul că în perioada cuprinsă între ianuarie 2000 şi ianuarie 2010, el a reuşit să dirijeze foarte eficient în zona Valea Rio Grande din statul Texas o creştere cu 42 % a numărului de noi locuri de muncă. În vreme ce media USA pentru crearea de joburi în perioada amintită a fost numai de 1 %. Voi arăta ulterior calitatea acestor joburi noi create sub directa îndrumare a domnului Rick Perry. Dar voi puncta şi altă performanţă remarcabilă a guvernatorului texan Rick Perry. Performanţă pe care excelenţa sa pare a fi ruşinat acum să o reaminteacă. Guvernatorul Rick Perry a trimis implacabil la moarte 234 de persoane, altminteri condamnate cu dovezi irefutabile la pedeapsa supremă de către justiţia statului Texas ! Dura lex, sed lex! Nu blamez eu aici justiţia statului Texas, nici măcar nu o pun sub semnul îndoielii. Totuşi, uneori prea multă peformanţă strică. Repet, nu fac vreo referire cu judecată de valoare la justiţia din statul Texas. Dar îmi pot permite opinii despre calitatea acelor joburi create sub directa îndrumare a domnului Rick Perry (ştiu că am mai folosit exprimarea aceasta, dar îmi place !) pentru locuitorii din Valea Rio Grande geografic aflătoare în Texas. Sunt joburi elastice, cu salarii mici, care abia de permit subzistenţa familiilor exact la pragul de sărăcie ! Nici mai mult, nici mai puţin.

 9. 9 dlnimeni septembrie 13, 2011 la 10:45 am

  Blogideologic: si in crearea de locuri de munca excesul de performanta da de banuit. De exemplu, media zice ca dl Barack Obama ar fi primit un fond de 450 de miliarde de dolari pentru crearea de locuri de munca, nereusita de pina acum din domeniul locurilor de munca fiind o importanta piedica in calea unei a doua candidaturi a dlui Obama. Aceasta suma este insa – la o suma de 2000 usd/luna – suficienta pentru a plati suma enuntata, timp de cam 3 luni de zile, intregii populatii active din SUA. Sau, pentru 10% din populatia activa – cam ceea ce este afectat de somaj – timp de 30 de luni, adica doi ani si jumatate, adica pina dupa urmatoarele alegeri prezidentiale. Rezulta ca dl Obama, cu suma pe care a primit-o la dispozitie, ar putea eradica somajul in SUA, pina dupa alegeri, pur si simplu transferind – pe o cale oarecare, comenzi de exemplu – sume unor firme care sa plateasca salarii unor angajati suplimentari. Dimensiunea ne arata cit de mult mizeaza unii pe un al doilea mandat Obama si ne obisnuieste de pe acum cu ideea revigorarii unor „obamisti” de pe la noi care (ma intreb daca gratuit si cred ca nu gratuit) cintau prin media, inclusiv bloguri, pe struna lui nea baraca. Vi-i mai amintiti, macar pe citiva dintre ei? Ne ramine de vazut, deci, daca acesti 450 miliarde dolari vor fi utilizati in maniera corecta, de reducere a somajului prin dezvoltare economica ori asa cum am inceput a suspecta eu. Iar noi, daca am avea 450 de miliarde usd, va dati seama ca am putea cumpara 100000 de F-16 second hand?

 10. 10 dlnimeni septembrie 13, 2011 la 11:04 am

  Blogideologic: fiindca mi-ati prilejuit amintirea alegerii dlui Obama, sa va mai scriu ca mi-am amintit si detaliul ca partizanii acestuia au anuntat (desigur, inainte de vot) atunci ca ofera o petrecere publica de 5 milioane de dolari, in Chicago parca, in situatia victoriei sale. Idee care, odata omologata de americani, este de studiat si la noi: adica ar putea fi anuntate si organizate, in capitala si resedintele de judet, petreceri publice in situatia prabusirii electorale a actualilor guvernanti (pedelistii, udemeristii, gloriosul) si trecerii usele la guvernare.

 11. 11 blogideologic septembrie 13, 2011 la 3:42 pm

  @ dlnimeni
  Bună ziua ! Mă apucă groaza dacă USL va sosi la guvernare. Cât va fi de lucru ! Dar asta ar fi partea cea bună. După cum este foarte, foarte plauzibilă varianta că USL va continua politica business as usual. Conivenţa recentă între PDL şi USL în cazul RMGC o dovedeşte.

 12. 12 Flr septembrie 17, 2011 la 1:24 pm

  @bibliotecaru eu invat in aceasta scoala. este dotata cu calculatoare,in jur de 35 si acces la internet

 13. 13 ELENA septembrie 26, 2011 la 11:46 pm

  felicitari pentru toate realizarile ce au avut loc in ultimii 4 ani in comuna ciorani.ma bucur ca satul meu natal arata atat de bine si sunt mandra ca m-am nascut si am copilarit acolo.sunt fericita ca acum copiii de acolo au atatea sanse sa-si dezvolte talentele,lucru la care poate nu sperau stiind ca parintii lor nu au posibilitatea sa ii duca mai departe la cursuri si concursuri.de cand am plecat din sat,totul e schimbat iar atunci cand vin sa-mi vizitez familia,sunt placut impresionata de toate schimbarile ce au avut loc.sper ca pe viitor comuna ciorani sa devina oras asa cum am auzit ca se va intampla,si cred ca merita sa devina un oras renumit pentru ca este foarte frumos.bravo.va urez sa aveti pofta si forta de munca sa realizati tot ce va propuneti.sa va ajute BUNUL DUMNEZEU!


 1. 1 Prima zi de scoala la Ciorani, in Prahova « blog mizil Trackback pe septembrie 12, 2011 la 2:03 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: