Ziua in care totul s-a schimbat…

„Doamnelor si domnilor, in urma cu putin timp a avut loc un atac terorist fara precedent in Statele Unite, asupra mai multor puncte vitale. Acest lucru creeaza un sentiment de ingrijorare majora, nu numai in Statele Unite, dar si in intreaga lume. Condamnam acest tip de actiune, indiferent de motivatiile sale. Este un atac care nu poate fi justificat prin absolut nimic.”

Asa incepea declaratia mea de presa din data de 11 septembrie 2001, una din cele mai negre zile ale istoriei recente si una din cele mai amare experiente din cariera mea politica. In momentul producerii atacurilor ma aflam la Palatul Victoria. Am fost informat cu privire la tragedia care avea sa intre in istorie ca fiind una din cele mai adanci cicatrici produse Statelor Unite ale Americii. O rana care, vedem si in prezent, are nevoie de timp pentru a se inchide complet.

Aflarea vestii in acea funesta zi de marti mi-a produs o serie de reactii si sentimente care pot fi cu greu transpuse in cuvinte acum. Acelasi sentiment pe care, cred, l-au avut toti romanii care au privit descumpaniti si socati pe ecranele televizoarelor la prabusirea celor doua turnuri gemene. Mi-am dat seama ca another day at the office s-a transformat pentru multi newyorkezi si functionari americani angajati in cladirea Pentagonului, dar si pentru pasagerii zborului 93, in ultima zi a vietii lor. Si m-a cuprins un sentiment de furie fata de oamenii care, cu sange rece si extrem de calculat, au decis sa infiga un pumnal in inima democratiei americane in speranta ca vor transmite un mesaj lumii intregi.

Ca un automatism, pe masura ce priveam imaginile si primeam informari din strainatate si de la autoritatile competente din tara, am constientizat ca vom avea de gestionat o situatie de criza internationala fara precedent. Toate institutiile noastre au intrat in alerta si a urmat un lung sir de decizii si actiuni care aveau sa demonstreze ca suflul exploziilor din S.U.A va produce schimbari semnificative peste tot in lume, inclusiv in Romania.

Cum au reactionat autoritatile noastre atunci, in contextul in care o planeta intreaga era in alerta maxima, si noi toti aveam de gestionat o situatie de criza internationala fara precedent? Au urmat o serie de pasi care au demostrat buna comunicare si conlucrare intre diversele ministere, institutii si organe de control, dar si atasamentul si compasiunea intregii conduceri de atunci a Romanie si a PSD fata de poporul american. Va invit sa urmariti, in prezentarea-memento de mai jos, principalele momente, decizii si declaratii din acea perioada. Nu există un fundal muzical si va invit, pe aceasta cale, ca prin tacerea prezentarii sa oferim, la randul nostru, un moment de reculegere in memoria victimelor atentatelor din 9/11:

Nu cu foarte mult timp dupa tragedie, la o luna si ceva, am efectuat o vizita de cinci zile in SUA, in cadrul careia am avut o intrevedere cu presedintele George W. Bush la Casa Alba, cu vicepresedintele Richard Cheney (aflat inca intr-o baza militara), cu secretarul de stat, Colin Powell, cu alti membri ai administratiei  si, ulterior, aflat in New York, am vizitat Ground Zero. Acolo, am depus o coroana de flori in amintirea celor disparuti si am oferit autoritatilor un drapel romanesc cu semnaturile tuturor membrilor delegatiei romane. Imi este greu si acum sa vorbesc despre cel mai incarcat si greu moment al vizitei mele in SUA. In fata dezastrului, am vazut insa puterea si taria ce caracterizeaza autoritatile si cetatenii americani care, socati si cu amintirea inca vie, erau  decisi ca sa renasca din cenusa. Atunci, pus in fata ruinelor si a dezastrului provocat de teroristi, am inteles si mai tare ca lumea dupa 11 septembrie nu va mai fi niciodata la fel. Ca totul, atat la nivelul natiunii americane, dar si geopolitic, s-a schimbat.

Acum, privind inapoi, cu totii cred ca trebuie sa fim de acord ca lumea s-a schimbat profund. Ca nimic nu mai este la fel. De la intensificarea monitorizarii comunicatiilor (exclud, din respect pentru eveniment, sa vorbesc despre abuzurile pe care autoritatile de astazi din Romania continua sa le faca, in baza scuzei lui 11 septembrie…) si pana la aparitia crizei economice, atacurile din 2001 au fost semnalul unui nou act din istoria omenirii. Sper, doar, ca noi toti sa ne fi invatat lectia si sa constientizam ca fundamentalismul, de orice forma si culoare, trebuie condamnat la unison.

11 septembrie 2001 a mai insemnat ceva pentru Romania: apropierea tarii noastre de Statele Unite ale Americii si intrarea pe o logica si o serie de actiuni care au reusit sa indrepte tara noastra spre NATO. Tin minte ca, in cadrul vizitei la Casa Alba, am subliniat in discutia cu presedintele Bush sprijinul total pe care il poate acorda Romania in campania antiterorista initiata de Statele Unite, alaturi de coalitia antiterorista internationala. Tot atunci am vorbit despre rolul important pe care il poate avea tara noastra ca viitor membru NATO.

Terorismul, ca flagel, trebuia combatut in toate formele sale, iar de atunci si pana in prezent Romania a participat cu onoare si sacrificii la toate operatiunile majore din teatrele de razboi. Intreaga lume a inteles acest lucru si s-a unit in jurul unui tel comun, apararea democratiei si a bunei convietuiri la nivel mondial. Tara noastra a varsat, alaturi de aliatii americani si internationali, sange pentru garantarea unui climat normal, democratic, care sa  ofere cetatenilor lumii, indiferent de crezul religios sau ideologia  politica, certitudinea ca pot  trai in liniste alaturi de cei dragi. Iar Armata Romana s-a dovedit, de-atunci si pana in prezent, unul din cei mai eficienti, loiali si drepti ambasadori ai tarii noastre la nivel mondial.

Si pentru ca prietenia dintre Romania si Statele Unite ale Americii s-a sudat din 2001 si pana in prezent in niste puncte extrem de importante, formand in prezent un tot unitar, voi caracteriza aceasta relatie printr-un citat relevant, cred eu, din Nicolae Titulescu: „Exista un stadiu de prietenie unde nu e nevoie sa mai vorbesti spre a te intelege, nici sa te sfatuiesti pentru a actiona in comun”. Romania si SUA, dupa 11 septembrie 2001, au atins acel stadiu.

In memoria victimelor atentatelor si a pierderilor pe care SUA si tara noastra le-au avut in lupta impotriva terorismului sper, doar, ca Dumnezeu i-a iertat pe toti cei care au suferit atunci si ca ne va da noua, tuturor celorlalti, intelepciunea de a evita astfel de drame pe viitor! Dumnezeu sa binecuvanteze Romania si SUA si sa ofere oficialilor ambelor state intelepciunea necesara prelungirii acestui stadiu de buna intelegere si pentru perioada care urmeaza.

PS: Prezentarea poate fi urmarita aici si downloadata aici.

30 Responses to “Ziua in care totul s-a schimbat…”


 1. 1 bianca septembrie 10, 2011 la 7:10 pm

  Dumnezeu sa-i ierte pe cei care si-au gasit sfarsitul in acele zile negre si sa ne aiba in paza Lui pe noi toti!Trebuie sa fim solidari unii cu altii si sa fim oameni….la vreme de primejdie asta e tot ce ne ramane…nu conteaza cati bani ai in cont sau ce statut detii in societate. Statutul de „OM” este cel la care toti ar trebui sa aspiram.
  Multumesc, Domnule Nastase pentru acest post si pentru momentul de reculegere in amintirea sufletelor care nu mai sunt printre noi.

 2. 2 biancaadina septembrie 10, 2011 la 7:18 pm

  Dumnezeu sa-i ierte pe cei care si-au gasit sfarsitul in acele zile negre si sa ne aiba in paza Lui pe noi toti!Trebuie sa fim solidari unii cu altii si sa fim oameni….la vreme de primejdie asta e tot ce ne ramane…nu conteaza cati bani ai in cont sau ce statut detii in societate. Statutul de “OM” este cel la care toti ar trebui sa aspiram.
  Multumesc, Domnule Nastase pentru acest post si pentru momentul de reculegere in amintirea sufletelor care nu mai sunt printre noi.

 3. 3 centru septembrie 10, 2011 la 7:48 pm

  Nebunia studentilor arabi de buna familie din avioane ( contrar cliseelor politicului corect care-i face bieti ignoranti saraciti de capitalism ) a dus , printre altele , la schimbarea perceptiei noastre in ochii Washingtonului lui Bush . NATO si UE in 4 ani , cu vot amuzant de rapid in Parlament la Haga , Berlin , Londra , Copenhaga , care n-ar fi votat cu noi nici intr-o suta de ani fara ca unchiul Sam sa tuseasca la telefon … Bun , nu doar Bush ci si profesionalismul guvernului roman de atunci . Ce aderare azi , cu Obama , Sarkozy si Basescu pe ecrane ?

 4. 4 Adrian B. septembrie 10, 2011 la 8:08 pm

  Fara a fi catusi de putin cinic, cred ca aceasta tragedie a reprezentat marea noastra sansa de a ne apropia de SUA , de a intra in NATO si practic toate evolutiile politice pozitive ulterioare.Toate dublate si de o excelenta politica externa a Romaniei in acea perioada.

 5. 5 eficientaenerg septembrie 10, 2011 la 8:35 pm

  Si Eu eram la Birou Comisia de sanatate-cu Daniela B,IMPascu,etc/CDEP-aveam televizorul si am vizualizat!Am ramas….invinsul Terrei si ziceam,Hai Tov Naidin…muta-te pe Marte…Of,of….

 6. 6 Ghita Bizonu' septembrie 10, 2011 la 9:42 pm

  Si ca sa fiu cinic cati au murit in la haifobg sub bombele lansate de USAF?


  cum zicea madalina lu Briciu : victime colaterale! Au cescut un rotweikker care i-a muscat.

 7. 7 rizoaicad.arges septembrie 10, 2011 la 10:35 pm

  Eu astept ziua in care totul sa se schimbe in bine in Romania!

  Scrisoarea de mai jos a fost inmanata, pana acum, urmatorilor:
  Deputati: Aura Vasile, Valentin Iliescu, C.P. Tariceanu, Nicu Banicioiu (i-am dat si pentru Ponta), Cezar Preda, Valeriu Zgonea, Paul Dobre, Emil Radu Moldovan, Roberta Anastase, Mircea Toader, Mihai Voicu, Raluca Turcan, Victor Socaciu, Relu Fenechiu, Daniel Oajdea, Dan Nica, Marian Saniuta.
  Senatori: Mircea Geoana, Cristian Diaconescu, Petru Filip, Gabriel Berca, Sergiu Nicolaescu, Raymond Luca, Teodor Melescanu, Olguta Vasilescu, Sorina Placinta, Ioan Ghise, Verestoy Attila, Radu F. Alexandru, Georgica Severin si Mircea Banias.
  Altor personalitati si institutii media, partide, etc., precum:
  Presedintelui Emil Constantinescu, Presedintelui executiv al IICCMER, Ioan Stanomir, Mihai Tatulici, Ion Cristoiu, Marius Tuca, Victor Ciutacu, postului TV Antena 3, Realitatea TV, B1 TV, 10 TV, OTV, TVR (cu Nr.14189/09-09-2011), R.L., Jurnalul National, Curentul, Adevarul, Ev. Zilei, PSD (Nr.462/09-09-2011), PNL, PC, UNPR. (distribuirea ei va continua).

  ////Pe ce lista doriti sa va aflati, domnilor primitori ai acestei scrisori? Pe cea a oamenilor de Onoare, demni de stima si respectul semenilor, sau pe cea a IRESPONSABILILOR si NESIMTITILOR?
  1. Alegerea viitorilor consilieri si parlamentari trebuie sa fie politica, adica pe lista de partid, in sistem proportional, si nu prin vot de tip Miss sau Eurovizion, cand se alege cel mai simpatic, mai “bitiit”, mai,..,mai, .. care nu reprezinta pe nimeni!
  2. Primitorii acestei scrisori, vor fi inscrisi pe o lista, pentru a se sti care dintre ei prefera ca toti romanii sa stie ca ei sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, deci indivizi demni doar de dispretul tuturor, in cazul in care nu promoveaza, in dezbaterea publica, NOUL CADRU DEMOCRATIC!
  SCRISOARE EXPLICATIVA
  Reusita actiunii mele de inlocuire a actualului cadru democratic, cu cel propus, va avea asupra clasei politice romanesti efectele cumulate ale unui cutremur de gradul 8, urmat de un tsunami distrugator, care vor disloca toate gunoaiele din politica si din viata publica romaneasca!
  Toti cei care sunt persoane publice (politicieni, jurnalisti, parlamentari, etc.), si care vor intra in posesia acestei scrisori, insotita de doua APEL-uri, scrise pe file A4, si care nu vor face vorbire publica despre faptul ca Romania dispune de un proiect de nou cadru democratic, gata sa-l inlocuiasca oricand pe cel actual, care s-a dovedit septic si ruinator pentru societatea romanesca, vor dovedi, ca si “primii politicieni ai tarii”, ca sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI!
  Caci cel ce ia cunostinta de faptul ca noul cadru democratic poate elimina din politica si Administratia romanesca minciuna, hotia, tradarea Interesului National, iresponsabilitatea, nesimtirea, etc., si nu actioneaza in niciun fel pentru promovarea acestuia in dezbaterea publica, este un individ fara Onoare si NEDEMN de stima si respectul semenilor!
  Aceasta actiune a mea, dedicata inlocuirii actualului cadru democratic cu cel prezentat in APEL-ul scris in 20-08-2011, are potential de “epocalitate”! De ce? Pentru ca schimbarea ce s-ar produce in societatea romaneasca, prin inlocuirea actualului cadru democratic, ar fi una de dimensiuni “epocale”, cum nu a mai trait poporul roman!
  Odata cu aceasta inlocuire, s-ar incheia si epoca votului bezmetic, manipulat si fraudat, care, in ultimii 21 de ani, a transformat alegerile in farse electorale, si s-ar inaugura epoca votului comunitar, in care alegatorii vor vota natural, adica in conformitate cu interesele lor!
  In cele doua APEL-uri, scrise in datele de 02-07-2011 si 20-08-2011, este prezentata si NEDEMNA preferinta a “primilor politicieni ai tarii”! Astfel, Basescu, Ponta, Crin, Daniel Constantin, Cristian Diaconescu, Marian Sarbu si Gabriel Oprea, au preferat ca toti romanii sa stie ca ei sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, decat sa aleaga, pentru Romania, pe cel mai benefic cadru democratic, dintre cele doua oferite!
  O asemenea NEDEMNA prefernta trebuie adusa la cunostinta poporului roman, pana cand unul dintre “impricinati” va iesi “pe sticla”, si adresandu-se poporului roman, ii va aduce la cunostinta ca exista un proiect de un nou cadru democratic, care, inlocuindu-l pe cel actual, ar elimina din politica si Administratia romaneasca minciuna, hotia, tradarea Interesului National, iresponsabilitatea, nesimtirea,etc.!
  Cei tentati sa puna la indoiala o asemenea posibilitate, trebuie sa-si raspunda mai intai lor, si neaparat PUBLIC si poporului roman, daca ei si-ar putea incalca Juramantul implicativ, pe care si l-ar asuma in prezenta fiintelor ce le sunt dragi si apropiate (copii, nepoti, etc.). Juramantul implicativ se gaseste in materialul de pe blogul “Dreptate pentru toti”.
  Potentialul de “epocalitate” al actiunii mele va exista si daca aceasta va fi ignorata! Cum se va manifesta acesta? Intr-o asemenea situatie se va transmite viitorimii ca atat cei aflati la conducerea Romaniei, cat si cei ce aspirau la aceeasi conducere, la inceput de deceniul doi din Mileniul III, au acceptat ca sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, si ca nu rezolvarea problemelor Romaniei ii interesa pe ei, ci pastrarea sau accederea la CIOLANUL puterii!
  Sa nu se amageasca nimeni cu presupunerea (prosteasca), ca autorul acestei scrisori si al NOULUI CADRU DEMOCRATIC, este un ciudat ce nu trebuie luat in seama, pentru ca va trebui sa explice de ce considera el ciudata dorinta, si POSIBILITATEA REALA, de a elimina din societate minciuna, hotia, tradarea, iresponsabilitatea, nesimtirea, etc., precum si caracterul de farsa al alegerilor in care se voteaza bezmetic, manipulat si fraudat!?
  Cele doua APEL-uri pot fi citite (si copiate de) pe blogul “Dreptate pentru toti”, in comentariile postate in datele de 30-07-2011 si 23-08-2011.
  Cu toata consideratia cuvenita,
  Bucuresti, 03-09-2011. Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732.
  PS. APEL-ul scris in 02-07-2011, reprezinta reactia mea la lipsa de reactie a presedintelui Traian Basescu, care nu a raspuns Scrisorilor Nr.11270/03-05-2011 si Nr.16812/27-06-2011. Acest APEL a fost transmis, odata cu scrisoarea “ultimatum”, atat conducerilor partidelor politice PSD, PNL, PC si UNPR, cat si Conducerii TVR, cu scrisoarea Nr.14070/28-07-2011.////

 8. 8 Vasile, septembrie 11, 2011 la 6:49 am

  Nu-i chiar asa,

  Pentru noi , pentru romanii de aici ,ziua in care totul s-a schimbat este plasata pe undeva pe la finele lui 2004!

 9. 9 fault septembrie 11, 2011 la 7:32 am

  AN spune : „Aflarea vestii in acea funesta zi de marti…”

  Motto : Fără dubiu, CINEVA operează cu exactitatea neiertătoarei coincidenţe.

  UN OCHI A RÂS ALTUL A PLÂNS, ÎN SUA

  11 septembrie 1973 : asasinarea de către « democraţia consolidată SUA » a lui Salvador Allende – primul preşedinte marxist ales democratic. Aproximativ 3000 de morţi şi dispăruţi.
  11 septembrie 2001 : distrugerea prin atac terorist a Turnurilor Gemene din SUA. Aproximativ 3000 de morţi.

  ULUITOR : Ambele crime au avut loc într-o zi de MARŢI (3 ceasuri rele) !

  Sigur, Cel de Sus a iertat victimele de mai sus ! Îi mulţumesc !
  PS : Vizita la Washington a lui Jon*- alias Băsescu Traian începe « marţi » 13 răpciune 2011…

 10. 10 Adrian Grom septembrie 11, 2011 la 8:43 am

  Istoria are modul ei de a da lectii…
  Americanii au pariat permanent pe inviolabilitatea teritoriului propriu (lectia din 1812-1814, cind britanicii le-au aratat ce inseamna sa iti privesti propria capitala arsa) si au cistigat.
  Atit doar ca terorismul, spre deosebire de alte forme de purtare a razboiului (faptul ca terorismul nu e acceptat ca metoda legitima de purtare a razboiului … e altceva), poate lovi oriunde. A lovit dur, dar mai ales cretin, in populatia civila (punem pariu ca daca cele 4 avioane ar fi lovit exclusiv tinte militare gen Pentagon, baze militare, eventual un port militar atunci situatia ar fi fost complet diferita?).
  Tin minte si acum cum priveam cu stupoare cum ard cele doua turnuri si ma gindeam cit de timpit poti sa fii sa lovesti populatia civila…. si de ce nu sint evacuate cu viteza… (fara sa fiu expert stiu totusi ca zgirie norii au schelet metalic. Si ca un asemenea incendiu poate duce la reducerea drastica a rezistentei….). Iar sentimentul era ca va porni o noua cruciada, absolut inutila… Zece ani mai tirziu, daca e sa contabilizam rezultatele… Afganistanul e in continuare instabil, Irakul e plin de probleme…. Mult mai mult s-a realizat prin propriile forte in Tunisia, Egipt, Libia, Siria decit prin forta…. Pur si simplu, ripostind cu aceeasi forma de violenta la violenta si fara a avea un proiect ulterior s-a irosit inca o sansa istorica…
  Pe de alta parte trebuie sa recunoastem ca nenorocirea unora a insemnat bucuria altora. Pentru noi a fost un mare pas inainte si o alianta reala cu Washingtonul e un fapt.
  Dar toate astea nu acopera inutilitatea mortilor si suferintelor….
  Impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar…

 11. 11 scanlan septembrie 11, 2011 la 9:09 am

  Da.Ii dau dreptate lui Vasile,pentru Romania totul s-a schimbat in rau in noiembrie 2004 cand dl Nastase a pierdut alegerile prezidentiale.Mare blestem pe capul nostru acest regim din ce in ce mai totalitar.Greu de inteles unele gesturi ale partidelor de opozitie.Dl Ponta face din ce in ce mai multe greseli.Chiar nimeni nu-i poate atrage atentia din PSD? Toata compasiunea pentru victimele din 11 septembrie dar si pentru bietul popor roman ,ostatic al regimului basescu.

 12. 12 Cris septembrie 11, 2011 la 10:43 am

  Da, îmi aduc aminte. Era o guvernare serioasă și un președinte responsabil. Poziția României a fost sobră, fermă și amicală.

 13. 13 centru septembrie 11, 2011 la 12:10 pm

  Fara legatura cu subiectul , am aflat ieri seara despre remarcile asupra Romaniei si romanilor facute in emisiunea ” Les Guignols de l’Info ” a postului francez de televiziune Canal plus . ( ” cum se spune pubela in romaneste ? Bucuresti ” ” cersitul este sportul national romanesc ” ” romanii sunt plini de paduchi ” ) .Inimaginabil , incalificabil . Aceste emisiuni franceze sunt urmarite nu doar de o audienta de 10 milioane de francezi ci si de belgieni , elvetieni si luxemburghezi ,plus Africa Neagra francofona si Marocul si Tunisia . Efectele asupra perceptiei noastre in toata aceasta imensa regiune , de la Libreville la Liége , sunt dezastruoase . Imi amintesc deja ca la CM de rugby din 2003 aceeasi Guignols spuneau ” ce cauta romanii subnutriti de 40 de kg in rugby ” ? – fara nici o reactie oficiala . Ce se poate face pentru a raspunde , preveni si mai ales responsabiliza pe initiatorii acestor emisiuni defaimatoare , cum se poate raspunde , cum pot fi trasi la raspundere cei in cauza ? Este vorba de actiuni ultra-ostile , facute ( cunosc Franta , cineva dirijeaza aceste campanii anti-romanesti ) oricum numai spontan nu . nu avem nici o masura de protectie ?

 14. 14 centru septembrie 11, 2011 la 12:12 pm

  Fara legatura cu subiectul , am aflat ieri seara despre remarcile asupra Romaniei facute in emisiunea ” Les Guignols de l’Info ” a postului francez de televiziune Canal plus . ( ” cum se spune pubela in romaneste ? Bucuresti ” ” cersitul este sportul national romanesc ” ” romanii sunt plini de paduchi ” ) .Inimaginabil , incalificabil . Aceste emisiuni franceze sunt urmarite nu doar de o audienta de 10 milioane de francezi ci si de belgieni , elvetieni si luxemburghezi ,plus Africa Neagra francofona si Marocul si Tunisia . Efectele asupra perceptiei noastre in toata aceasta imensa regiune , de la Libreville la Liége , sunt dezastruoase . Imi amintesc deja ca la CM de rugby din 2003 aceeasi Guignols spuneau ” ce cauta romanii subnutriti de 40 de kg in rugby ” ? – fara nici o reactie oficiala . Ce se poate face pentru a raspunde , preveni si mai ales responsabiliza pe initiatorii acestor emisiuni defaimatoare , cum se poate raspunde , cum pot fi trasi la raspundere cei in cauza ? Este vorba de actiuni ultra-ostile , facute ( cunosc Franta , cineva dirijeaza aceste campanii anti-romanesti ) oricum numai spontan nu . nu avem nici o masura de protectie ?

 15. 15 Mircea Hamza septembrie 11, 2011 la 12:22 pm

  Numărul victimelor de la New York este cunoscut cu precizie. Dar a socotit cineva câți morți se află pe conștiința lui Băsescu? Cert e că numărul crește pe zi ce trece: bolnavi fără medici și medicamente, pensionari fără bani de mâncare, șomeri ajunși la disperare care se sinucid, copii părăsiți de părinții plecați la muncă în străinătate etc. Mai multe pe http://www.mirceahamza.com.

 16. 16 allblogs septembrie 11, 2011 la 12:29 pm

  Salut,

  Ne face placere sa te invitam sa te inscrii in revista blogurilor pe http://www.allblogs.ro .

  Beneficiezi de promovare gratuita a blogului prin inscrierea in http://www.allblogs.ro, care are un numar mare de indexari, impartite pe categorii, ajuta la cresterea popularitatii web a blogului in algoritmii de calcul al motoarelor de cautare. Blogul devine mai popular prin afisarea de linkuri catre acesta, afisarile atragand vizitatori targhetati.
  Cu cat exista mai multe linkuri catre un web site, cu atat importanta web siteului este mai mare in „opinia” motoarelor de cautare.

  Numai bine,
  echipa allblogs.ro

 17. 17 Karakas septembrie 11, 2011 la 1:41 pm

  Da, e o zi trista, insa la fel de trista ca si zilele care nu se marcheaza, cele in care sunt ucisi de bombele teleghidate aliate copii, femei si barbati inocenti de cealalta parte a conflictului.

  Din pacate, domnule Nastase, articolul asta este unul politic, „one-sided”. Regret ca nu ati incercat sa aruncati o privire mai ampla asupra cauzelor unui eveniment, in care au murit oameni inocenti pentru ca cei care ii conduc au hotarit sa impuna cultura Occidentului si alte modele de societate unor tari si popoare care nu impartasesc aceleasi valori, care au alte religii si care sunt altfel structurate social-politic. O aventura militara cu costuri enorme aparent pentru a da „libertate” si capitalism popoarelor „salbatice”. Romanii ii numeau „barbari”, in alt Imperiu. Dar, cei care vor sa vada peste orizont inteleg motivele complexe ale incercarii de extindere al acestui Imperiu. Motive care nu au nimic comun cu „democratia” si „libertatea”. Aventura ilegitima si criminala a domnului Bush Jr in Irak, fara suport international este ipoteza cea mai la indemina pentru argumentul meu anterior.

 18. 19 Doru Coarna septembrie 11, 2011 la 5:17 pm

  America are obiceiul de a se trezi dupa cate un dus rece, Pearl Harbor, 9-11, JFK, si exemplele pot continua oricat, ca si speculatiile ca s-a stiut, etc… Intotdeauna a stiut insa sa se mobilizeze si sa invinga!

  Acum lumea araba invata democratia, volens-nolens! Poate ca ar trebui sa-i multumim, cinic, autorului ideii cu avioanele… I-au multumit deja…

  Victime sunt multe, peste tot, dar peste tot exista si beneficiile, securitetea sporita, siguranta, vigilenta. Orice imperiu a trebuit in istorie sa plateasca enorm pt securitate, si uneori au falimentat pe chestia asta.

  Singura problema este ca acum America nu-si gaseste calea, echilibrul. Si nu mai exista nicio optiune pt planeta, vreun sistem comunist, vreo alternativa sau altceva bun de pansat ranile dezvoltarii dezechilibrate a lumii. Ramane globalizarea, ne place sau nu. Probabil se va construi si ea precum pacea mondiala, „cu arma in mana”… la fel cum se vor reconstrui Gemenii, blindati de data asta. Am vazut ca va fi altceva, dar trebuie blindat totul prin proiect, nu?

  N-ar fi mai bine sa intelegem in mod liber ca globalizarea rezolva totul, de la crize, foamete si epidemii pana la razboaie si terorism? Asta ar fi calea usoara…

 19. 20 Draghi Puterity septembrie 11, 2011 la 6:18 pm

  Patru romani morti la WTC, 21 romani morti in Afganistan. Si americanii au un bilant similar.

  Despre cauzele, autorii si concesecintele atentatelor din 11 septembrie 2001, cu alta ocazie.

 20. 21 fault septembrie 11, 2011 la 6:43 pm

  In cadrul programului de satiră „Les Guignols de l’Info” : „Tactic, trebuie evitat contactul direct cu românii, pentru ca au paduchi”.

  DIALOG CONCILIANT

  – Domnule franţuz de ce ne condamnaţi ?
  – Pe bune-ţi spun, m-am procopsit cu „laţi” !
  – Dar de la cine, cum şi unde i-ai luat ?
  – De la soţie făcându-mi datoaria de bărbat.
  – Poţi fii mai explicit ? E vorba de sindrom ?
  – Nu dragule, Anne-Marie are amant un rrom…

 21. 22 centru septembrie 11, 2011 la 8:16 pm

  Fostul ambasador la Paris si actualul ministru de externe a reactionat ! Ne explica , didactic , ca ” les Guignols de l’Info ” sunt o institutie in Franta , demna de respect pentru caracterul ei satiric si caustic si ca de fapt comentariile barbare din emisiune sunt ” o ridiculizare a xenofobiei ” , comentatorii francezi de fotbal fiind de fapt vizati pentru comentarii anterioare ” antisemite ” . Destul de greu de inteles asta dintr-o data pentru ambasadorul gabonez la Paris , pentru PDG-ul lui Royal Air Maroc sau menajera de la Perigueux . La fel si pentru mine , este ultimul lucru la care m-as fi gandit auzind ” glumele ” lui Canal Plus . De ce domnul Lescure ( PDG-ul lui Canal Plus , el insusi evreu ) nu a folosit in dialoguri pentru ” a ridiculiza xenofobia ” ” evreu ” in loc de ” romani ” ?

 22. 23 dlnimeni septembrie 11, 2011 la 8:32 pm

  Off topic:

  Bacalaureatul, dispariţia unui oraş. O Hiroshimă educaţională a pedeliştilor.
  Posted on 11 septembrie 2011 by dlnimeni

  Dacă s-ar întâmpla ca, peste noapte, să dispară din Romania un oraş cu 90000 de locuitori, Tulcea ori Târgovişte bunăoară, atunci nişte guvernanţi de bună credinţă ar trebui să admită situaţia, cauzele, să ia măsuri ca situaţia să se îndrepte ori să nu mai apară şi să îşi asume responsabilitatea, la o adică chiar părăsind guvernarea. Să dispară toţi locuitorii unui municipiu reşedinţă de judeţ? Cam aşa ceva s-a întâmplat cu acest bacalaureat, în urma căruia 90000 de tineri au rămas pe dinafară şi este probabil că vor părăsi Romania în marea lor majoritate; fiindcă Romania actualilor guvernanţi nu are pentru ei 90000 de slujbe, pentru că părinţii şi bunicii – cu salariile şi pensiile ciuntite – nu îşi permit să îi ţină un an acasă, pentru că sistemul nu le permite să înveţe într-un an ceea ce nu au învăţat în patru ani de diriguire pedelistă şi prezidenţială a învăţământului. Lipsa a 90000 de studenti din învăţământul superior antrenează dificultăţi şi suferinţe pentru alţi 50000-60000 de oameni, începând cu profesorii universitari fără studenţi şi terminând cu oameni care, în lipsă de alte resurse, mai închiriau câte o cameră câte unui venit la învăţătură. Este însă, doar începutul măsurării daunelor complete şi indelungate ale acestui grav eşec al guvernanţilor. Eşec pe care guvernanţii nu s-au grabit deloc să şi-l asume: am aflat astfel, cu stupoare, din gura dlui Boc cum că ministrul învăţământului are meritul de a fi arătat situaţia. Ţinem, deci, pe bani grei, un minister, cu ministru umblând în maşină de lux şi cu alte avantaje, cu sute de salariaţi, cu zeci de înspectorate judeţene – care au la rândul lor sedii spaţioase, maşini la scară şi plătesc salarii grase – cu mii de directori de liceu numiţi politic de guvernanţi, pentru ce? Ca să aflăm situatia? Păi situaţia nu doar că o ştim şi fără ei, dar cred că ar fi chiar mai bună fără ei. Ceea ce încearcă guvernanţii a ascunde în boscheţi este faptul că şi în educaţie şi învăţământ ne aflăm la capătul a şapte ani de guvernare pedelistă şi jucătorială. Şapte ani, însemnând printre altele patru promoţii cu liceul parcurs complet sub aceşti guvernanţi, promoţii din ce în ce mai slabe. Un învăţământ în care preşedintele s-a amestecat cât a putut şi în orice caz nepermis de mult; să ne amintim doar de dl Miclea, nu doar luat ca referenţial de presedinte şi făcut şef de comisie prezidenţială la Cotroceni, dar şi cu aşa-zisele idei promovate de preşedinte şi impuse, unor miniştri ai învăţământului. Vă mai amintiţi gălăgia cu pactul pentru educaţie, cu şantajarea profesorilor şi presarea ministrului de atunci? Vă amintiţi străveziile aluzii prezidenţiale la ospătari şi tinichigii? Dacă vă amintiţi, atunci cu siguranţă că veţi realiza ca nenorocirea educaţională din acest an nu a fost urmarea camerelor de luat vederi, a fost totusi în secundar urmarea incompetenţei ministrului Funeriu, ci a fost în principal consecinţa amestecului prezidenţial în domeniu ca şi consecinţa – cu dreaptă parte – a fiinţării în dregătoriile educaţiei – minister, inspectorate, directiuni de unităţi de învătământ – pe criterii politice. Trec, nu trec elevii bacul, dar in scoli se află centrele şi secţiile de votare, este? Bomba atomică de la Hiroshima a făcut între 90000 şi 140000 de victime. Bomba educaţională a pedeliştilor a făcut, doar în acest an, 90000 – 140000 de victime. O Hiroshimă educatională a guvernantilor.

 23. 24 Admin DeseneCopii.net septembrie 12, 2011 la 5:10 am

  Felicitari pentru site. Ati castigat un cititor.

 24. 25 Vasile, septembrie 12, 2011 la 6:17 am

  Fault,

  Fiind lovit ,ca si multi ,multi altii, fault are dreptate dupa ce Allende s-a dus pentru o perioada destul de buna, Chile a devenit cel mai puternic stat din America Latina, acum a coborit din nou gratie urmasilor lui Allende!

 25. 26 fault septembrie 12, 2011 la 8:32 am

  ŞCOALA VIEŢII

  Când ceva-ţi provoacă sile
  Nu-i răspunde lui (Va)sile…
  De n-a’ şti că stă pe oală,
  Azi l-aş da din nou la şcoală.

 26. 27 Ghita Bizonu' septembrie 12, 2011 la 10:22 am

  dlnimeni

  ref la bac.
  Ieri intamplator discutam cu o veche cunostinta profesoara. Avea niste amintiri din bacurile de acu cativa ani … Nu stiu cum sa zic da io ca supraveghetor nu as fi suportat .. cred ca as fi tinut un mic discurs :ba ! Daca voi credeti ca sunt momaie va inselati ! Mai cu fereala asinelor si magarilor , Prefaceti-va-ti macar ca va feriti de mine NU copiati pe fata !!

  Ce naiba am crescut generatii de soricei gata sa sara la bataie cu motanu’..Nu este sanatos nici ptr ei nici ptr societate .

  Ma rog vina este a intregii societati – profesori care au tolerat sa fie niste momai , parinti care au crezut ca democratie inseamna ca loaza sa nu invete si apoi sa copieze, ca democratie este sa il treci cand is bata… si apoi sa te indignezi de „coruptie” ca de ce sa dai „protocol”* cand se poa si pe gratis …..

  * sa mori de ras.. 200 lei de supraveghetor pe clasa ptr proba ! Adica contra mizerei sume de 10 lei/loaza sa te faci ca esti orb si surd … Pana la urma cunostinta mea a zis „pas” .

 27. 28 Vasile, septembrie 15, 2011 la 7:51 am

  Fault de la rima perfecta la adevar!

  insista in van a fi adult
  saracul fara nici un cult
  nimic maret dar si incult
  se regaseste in orice fault

 28. 29 fault septembrie 16, 2011 la 6:04 pm

  FANTEZIE DE TOAMNĂ

  Mă bucur că eşti iar la şcoală,
  Cinstit, nu e o vorbă goală.
  Când intri pe tărâmul poeziei
  Fără să ai permisul fanteziei,
  Poţi galopa ca orice gloabă ;
  @Vasile, locul tău este la roabă !


 1. 1 11 septembrie 2001 Politicienii romani despre atacurile teroriste din SUA | bucatar monden Trackback pe septembrie 11, 2011 la 6:03 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: