Scoala de dresaj politic – “Legiunea Arhanghelului Traian”

Cam asa ar fi trebuit sa se numeasca scoala politica de vara a PDL, din acest week-end. Pentru ca ce am vazut acolo este dincolo de orice ne puteam imagina. Tinerii PDL nu au fost stransi la mare pentru a invata politica, pentru a afla cate ceva despre democratie sau despre guvernare. Au fost adunati pentru un singur lucru: sa fie dresati sa devina “caini de asalt”. Pentru ca altfel nu poate fi interpretat sensul tuturor mesajelor publice lansate de liderii PDL. Fiecare dintre ei (nu-i mai nominalizez, pentru ca nu merita), pe rand, au dat doar mesaje despre cum trebuie sa isi atace adversarii, despre cum adversarii vor muri, despre cum trecutul este rau, despre cum cei care ti se opun trebuie invinsi, despre cum vocea celuilalt nu conteaza…

Tot ce au facut a fost sa inventeze inamici, sa ii prezinte ca pe un rau absolut, si sa ii asmuta pe cei tineri impotriva lor (fie ca vorbim de opozitie, de presa sau de cetatenii care isi apara drepturile). Nu cu idei, cu nu programe, nu cu solutii democratice alternative – nu, doar prin injurii, prin minciuni, prin ura si prin intoleranta. Prin epitete dubioase, prin metafore de prost gust, prin lovituri personale.

Curiosilor le recomand sa caute in media mesaje constructive despre guvernare emise la aceasta scoala politica. Mesaje despre solutiile lui Boc. Mesaje despre de ce dreapta ar fi mai buna decat stanga. Mesaje despre democratie, despre institutiile politice, despre respectarea regulilor, despre valori autentice… Nimic. Fiecare lider de partid a venit la microfon pentru a ataca opozitia, pentru a ataca trecutul, pentru a oferi solutii la singurul lucru care conteaza pentru ei – alegerile de anul viitor.

A fost, mai mult ca oricand, o scoala politica cu iz totalitar. Tinerilor (oricine ar fi fost acolo) li se spala mintea si li se ofera lectii anti-Romania, anti-democratie si anti-societate. Sunt multi care, ca si mine, au citit in istorie si au vazut ca cei din PDL nu inventeaza ceva nou. Lumea a mai trecut prin astfel de atitudini. Doar ca cei din PDL chiar se joaca cu focul! Promoveaza pe fata valori care, in alte vremuri, au dus la totalitarisme, la ura, la razboi civil, chiar la fascisme… Acesti tineri sunt pregatiti sa devina “caini de asalt”, sa devina membri disciplinati si inraiti ai Legiunii lui Traian.

De ce fac asta? Pentru ca PDL nu mai este un partid care ofera solutii de guvernare. Nici nu vor asta – vor doar ca, prin violenta de orice fel sa isi mascheze incompetenta si coruptia. Este o structura care produce sistematic si constient un Genocid Social. Am mai vorbit de acest concept cand au vrut sa taie pensiile si cand au taiat salariile in mod absurd. Acum, fac acelasi lucru prin taierea subventiei la incalzire. Pentru ca efectul este condamnarea pe fata la saracie a milioane de romani. Este un Genocid Social, iar PDL devine un Partid al Genocidului Social. Indiferent de culoarea pe care o adopta (apropo, si legionarii aveau tot culoarea verde!), ei sunt partidul care condamna la saracie, boala si moarte milioane de oameni nevinovati. Nu o fac direct, dar asta nu inseamna ca nu ei sunt autorii suferintei lor. Si sunt suficient de perversi incat sa dea vina mereu pe altii.

PDL devine inca o data un pericol pentru Romania. Este un pericol pentru tinerii sai, care pot crede ca, modelul de ura si razbunare promovat de seniorii partidului poate fi urmat.

Nu imi fac iluzii – PDL va merge din rau in mai rau. Si repet avertismentul meu – incetati sa mai tratati acest partid ca pe o structura la fel ca oricare alta, ca pe o formatiune politica obisnuita. Nu sunt – devin o autentica Legiune anti-romaneasca. Si vor face orice pentru a ramane la putere – chiar daca asta inseamna distrugerea tarii, a viitorului sau si a legaturilor sale cu lumea civilizata. Cu cat vom intelege mai repede – si cat mai multi – acest lucru, cu atat va fi mai usor sa ne organizam pentru salvarea Romaniei.

49 Răspunsuri to “Scoala de dresaj politic – “Legiunea Arhanghelului Traian””


 1. 1 Dragos septembrie 5, 2011 la 2:46 pm

  „romanii au inceput sa inteleaga ca nu exista om providential ci exista idei credibile care pot fi puse in aplicare” – Presedintele Romaniei – Traian Basescu, la scoala de vara PDL.
  intrebare: numiti macar o idee CREDIBILA din programul Aliantei Socialiste care sa poate fi pusa in aplicare si care sa nu dauneze.

  „(apropo, si legionarii aveau tot culoarea verde!)”
  apropo, si PCR avea tot culoarea rosie!

  „… cu atat va fi mai usor sa ne organizam pentru salvarea Romaniei”
  noi care ne organizam pentru salvarea Romaniei fiind cine ?

 2. 2 Karakas septembrie 5, 2011 la 3:03 pm

  „PDL devine un Partid al Genocidului Social”

  Acesta este tipul de mesaj care trebuie repetat de fiecare politician din opozitie. Simplu, percutant, si adecvat realitatii.

 3. 3 mircea1965 septembrie 5, 2011 la 3:34 pm

  eu inteleg ca sunteti un om de stanga si ca nu ii agreati pe legionari, totusi… ce legatura au ei cu tradatorii de la PDL? in afara, eventual, de culoarea verde. Nu va puneti nationalistii in cap fara rost. Ei vor vota impotriva lui Basescu mai abitir decat oamenii de „stanga” care v-au tradat si in 2004 si in 2009 si tot ei v-au facut posibili din 1989 incoace.

 4. 4 virusverbalis septembrie 5, 2011 la 3:34 pm

  Subiecte BAC //Toamna 2011// Subiectul I (Limba Engleza) 1. Plecand de la cantecul lui Puya “American Dream”, sa se traduca expresia “Die my mother if I lie you”. Subiectul II (Limba si Literatura Romana) 1. Cati iezi avea capra cu trei iezi? 2. Alcatuiti o compunere de maxim 10 cuvinte in care sa povestiti cu lux de amanunte firul epic al romanului Morometii insistand pe scena taierii salcamului. 3. Pornind de la “Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi”, scrieti pe foaie cand ati facut ultima data dragoste si dedesubt scrieti cand credeti dumneavostra ca va fi urmatorul razboi. Subiectul III (Matematica) 1. Asezati in ordine crescatoare numerele: 1, 2, 3, 4 si 5. 2. Desenati o multime vida. 3. Suma a doua numere este 4. Numerele sunt egale. Incercati sa aflati macar unul dintre ele. 4. Folosind moneda de 50 de bani gasita pe banca, incercati sa desenati un cerc. 5. Se da ecuatia x este egal cu radical din 9. Daca ati afla valoarea lui x, sunteti rugati sa o aratati catre camerele de supraveghere din sala, folosind degetele de la mana. Aveti mare grija la colegi, sa nu copieze dupa dumneavoastra. Su biectul IV (Istorie) 1. Intre ce ani a domnit Viorel Lis? 2. In anul 64, Nero a dat foc Romei. Desenati cat mai frumos o masina de pompieri. 3. In anul 1789 a avut loc Caderea Bastiliei. Precizati cum a cazut Bastilia: a. i-a pus cineva piedica; b. a fost impinsa pe scari; c. a fost cucerita de revolutionari. 4. Cine a fost Decebal? a. un conducator al dacilor; b. un bulevard cu cafenele in Bucuresti; c. nu stiu, ca nu suntem prieteni pe Facebook. 5. Ce mare conducator rus a murit la nastere? Subiectu l V (Geografie) 1. Ordonati in functie de altitudine urmatoarele masive: Himalaya, Dealul Feleacului si un musuroi de cartite. 2. Desenati necenzurat Pestera Muierii. 3. In cazul in care ati raspuns la intrebari astfel incat sunteti la limita intre a promova sau a pica examenul de bacalaureat, aveti o intrebare de baraj: Cat de inalt este barajul Bicaz?

  Bacalaureatul fotbalului românesc !// Subiectul I (Limba și Literatura Română) Se dă textul: “Vorskla Poltava elimină pe Dinamo”. Pe foaia de examen sau pe o altă hârtie pe care o aveți la îndemână, șervețel, ambalaj de ciocolată, etc. scrieți răspunsul la următoarele întrebări: 1. Cine elimină pe Dinamo? 2. De unde vine Vorskla? 3. Extrageți echipa eliminată din text. 4. Desenați stema lui Dinamo fără câini și extrageți metafora 5. Scrieți un alt nume de echipă de 2 lei în afară de Vorskla care a eliminat-o pe Dinamo. Dacă nu vă amintiți e bun și un nume de rușine internă, gen Foresta. 6. Alcătuiți o scurtă compunere în care să vă imaginați o calificare a lui Dinamo în grupele Uefa Champions League. 7. Analizați textul în 3-4 pagini, sau la alegere scrieți un banc caracteristic loserilor din Ștefan cel Mare. Subiectul II (Matematică) 1. Aflați înălțimea jucătorului Elton din ecuația: eltonX = 360cm (x=?) 2. Suma a două supendări este 6 etape. Suspendările sunt egale. Aflați măcar una dintre cele două echipe suspendate, dat fiind faptul că acestea vin sunt din București 3. Borcea avea 3 copii din prima căsnicie. Vine Mitică și zice că Borcea mai are unul din flori. Între timp, noua soție naște gemeni. Câți copii va avea Borcea în anul 2016, dacă în 2013 următoarea soție va naște tripleți ? 4. Desenați un câine cu coada între picioare. 5. Imaginați-vă o ceafă de porc triunghiulară regulată de la Casa Fotbalului. 6. Puneți în ordine crescătoare următoarele retrageri de la echipa națională: Rădoi, Hagi, Chivu, Mutu, Luțu, Vasile Jercălău. 7. Gândiți-vă la două escapade ale lui Mutu la alegere și scrieți-o pe cea în care a băut cel mai mult. Subiectul III (Istorie) 1. Asociați următoarele echipe din Liga 1 cu anii în care s-au desființat: Unirea Urziceni, Rocar București, Fulgerul Bragadirul, Transpirația Tușnad și Universitatea Craiova. 2. Scrieți un scurt text istorico-fotbalistic folosind următoarele cuvinte: blat, Giani Kiriță, Ștefan cel Mare, Pinati, lovitură liberă indirectă, folcloriste, Pițurcă. 3. Faceți un portret al lui Jean Pădureanu așa cum vi-l imaginați. 4. Ordonați cronologic următoarele blaturi: U Craiova – CFR Cluj 2-3, FC Vaslui – Steaua 0-4, Ceahlaul PN – Dinam0 1-2 și CFR Cluj – Oțelul 0-1. 5. Ce echipă s-a format în urma Marii Uniri de la 2009 dintre Internațional Curtea de Argeș și Pandurii Lignitul Târgu Jiu? 6. Deduceți o calitate a conducătorului George Becali plecând de la cuvântul brânză. 7. Analizați comparativ în 2-3, maxim 4 cuvinte funcția de manager de 2 zile a lui Mihai Stoica la FC Vaslui și cea de 47 de ani a lui Gheorghe Ștefan la Ceahlăul. Încercați să analizați din cel puțin 3 perspective (rezultate, blaturi, pumni în gură) și să construiți un text care să respecte rigorile unei scrieri microbistice cu caracter academic. Depășirea limitei de 4 cuvinte duce la excluderea din examen!
  8. Alcătuiți un scurt text istoric despre căderea Regimului Mititelian de la Craiova, plecând de la următoarea afirmație ”Bă, mânca-v-aș…” Subiectul IV (Geografie) 1. Comparați din punct de vedere al limbajului injurios următorii conducătorii: Marian Iancu și Giovanni Becali, specificând gloata geografică din care provin. 2. Enumerați două blaturi făcute de Gloria Bistrița. Dacă nu vă amintiți, enumerați doi vecini ai acestei echipe care au recurs la blaturi. 3. În 7-8 pagini, analizați fauna, flora și relieful complex al palatului lui Gigi Becali. 4. În ce punct cardinal al României este situată Concordia Chiajna? 5. Pasuri și trecători: Cine a spus “Ar fi un pas uriaș pentru echipa noastră să trecem de Sparta Praga”? 6. Alegeți variant corectă: Nunta lui Cristi Borcea a strâns: a) 2 milioane de dolari, b) 1 milion + un Bentley second-hand c) 100 de mii + 25% din Roșia Montană 7. Conform unor măsurători, Gloria Bistrița ar avea la activ 1789 de blaturi cu echipe din sud-vest, conform altor măsurători ar avea 1456 cu echipe din nord-est. Care credeți că este varianta corectă. Argumentați.

 5. 5 adrian preda septembrie 5, 2011 la 3:37 pm

  @ dragos
  amice, nu e o discutie pe idei politice. nu trebuia prezentat de ce e mai buna stanga sau dreapta. acolo trebuia facut asta. aici s-a deszbatut ce s-a discutata acolo si ti s-au prezentat alternativele la „discutiile” (instigarile) de la scoala de vara.
  afirmatia lui basescu cu exista solutii dar fara a le numi este din ciclul trebui sa acceptam ca toti suntem vinovati dar fara noi.
  daca exista solutii, care sunt?
  n-am auzit de alianta socialista. tu unde ai auzit de alianta socialista? la scoala de vara?
  un minim de decenta (bun simt) impune sa nu jignesti un om in casa lui. si tu ce faci? vii si vorbesti ca la scoala de vara de alianta socialista

 6. 6 blogideologic septembrie 5, 2011 la 3:41 pm

  @ Dragos pune o „intrebare: numiti macar o idee CREDIBILA din programul Aliantei Socialiste care sa poate fi pusa in aplicare si care sa nu dauneze.”
  Pun şi eu o intrebare: Care-i „Alianţa Socialistă” ?

 7. 7 romi septembrie 5, 2011 la 3:51 pm

  http://glsa.ro/arad/stiri-din-arad/13221-am-planuri-mari-pentru-arad.html

  Guvernul Nastase descoperit iar vinovat in urma unui studiu al reputatului G. Falca …………..

 8. 8 Bibliotecaru septembrie 5, 2011 la 4:19 pm

  @ Adrian Năstase

  Ceea ce îmi aduce aminte că problema şcolilor care să construiască viitoarele cadre de partid încă nu există.

 9. 9 Pali septembrie 5, 2011 la 4:29 pm

  @ Dragos

  te ajut eu….o super-idee marca USL: Casinourile sa fie scutite de taxe ! Iti place ? Autor : marele gambler si om politic credibil ( cu o prezenta de 1,2% la Senat ) George Crin Laurentiu Antonescu ! Pentru mine cea mai mare dezamagire ca om politic !!!

 10. 10 Pali septembrie 5, 2011 la 4:30 pm

  @ blogideologic

  Pai USL ! Sau nu ?

 11. 11 lupi septembrie 5, 2011 la 4:39 pm

  Nu trebuie sa-i dreseze nimeni , ei au in gene hotzia , minciuna , ura , ticalosia !!!. Cine credetzi ca l-a dresat pe acel pd-lacheu , Calian , sa ceara deputatzilor sa nu accepte constatarea decesului unui coleg de-al lor ???? Retardul ala , lacheu cu mintea plecata de-acasa , asa l-o fatat mama lui iar in gasca pdlista si-a gasit implinirea !! Acolo nu potzi fi decat ori ticalos , ori cretin !!!Amandoua la maxim !!!.

 12. 12 blogideologic septembrie 5, 2011 la 4:47 pm

  @ Adrian Năstase
  Este adevărat ce spuneţi. Şi poate, ca om simplu, aveţi chiar motive reale să fiţi indignat. Dar sunteţi un om politic. Tinerii aceia din PDL sunt şi ei biete victime ale „doctrinei Traian Băsescu”. Am auzit sintagma din urmă vehiculată, la modul cel mai serios :-), de domnul Săftoiu. De unde „doctrină” la Traian Băsescu ? Ce rost avea această înnobilare ad hoc a lui Traian Băsescu de către domnul Săftoiu ? În fine … Aici @ Dragos punea o întrebare despre “Alianţa Socialistă”. Sigur, USL pune problema partiţiei producţiei vândute a unei firme între profituri şi salarii. Faptul că firmele străine care operează în România scot anual din ţară un flux de bani de 250 miliarde euro arată că România este exploatată masiv. Înţeleg că impozitul plătit la această sumă enormă este numai de 1 miliard de euro. Eu nu cer creşterea impozitului. Oamenii care lucrează în acele firme ştiu mult mai bine cum să gestioneze banii. Însă Controversa Cambridge a Capitalului (CCC) trebuie reluată ! Deşi la noi nu a fost niciodată discutată, decât sub forma unui slogan comunist stupid : „Cincinalul în patru ani şi jumătate!”. Abia acum văd şi eu că avea un sens : Prin importul de tehnologie nouă, chiar creştea produsul marginal în organizaţiile industriale socialiste ! Totuşi existenţa unui flux de 250 miliarde euro ce iese acum anual din România arată că una dintre problemele CCC, anume partiţia între profituri şi salarii trebuie să fie pusă. Desigur, cu tact. Dar şi cu fermitate de politică macroeconomică aplicată.

 13. 14 ciprian septembrie 5, 2011 la 5:00 pm

  Domnule Prim Ministru apreciez calitatea dumneavoastra de om politic, diplomat, om de cultura si nu in ultimul rand de mare conducator, nu inteleg de ce atat de retras in aceasta lupta de combatere a totalitarismului, vreau sa stiu de ce trebuie sa votez PSD la aceste alegeri si sa stiu care sunt acei combatanti care au puterea morala sa-i infrunte pe astia.

 14. 15 Alexandru Petria septembrie 5, 2011 la 5:06 pm

  Eu le-as zice Martorii lui Băsescu.

 15. 17 Paul septembrie 5, 2011 la 5:48 pm

  Domnule Nastase,

  Este foarte important sa atrageti atentia asupra „artificiilor” PDL de pre-campanie. Ati vazut, cred, ca unii comentatori considera ca tinerii PDL stiu in sinea lor la ce impostura se expun acceptand „dresajul” seniorilor PDL; in timp ce altii nu considera deloc rau ceea ce li se intampla TDL-istilor (comparand situatia cu cea din Opozitie)!
  Adevarul este ca tinerii de orice coloratura politica ii accepta mai usor drept mentori pe cei care par a fi mai apropiati de indeletnicirile lor cotidiene, decat pe cei care, chiar daca vorbesc intelept, par izolati in „turnul lor de fildes”.
  De aceea cred ca jucatorilor de „counter strike” din zilele noastre (fie acestia de stanga sau de dreapta) nu le displace foarte mult cand cineva ii antreneaza pentru a deveni niste eficienti „caini de asalt”…

 16. 18 Sebastian septembrie 5, 2011 la 6:31 pm

  Ce fac PDL-isti acum, ma duc cu gandul la vestita reclama cu „preotul Batman”… Cam asa ceva fac si nebunii de la PDL. Ne arunca in gol, pe noi Batmani, ca la final sa-si dea seama de tampeniile facute si sa gaseasca un fraier sa dea vina pe el…
  Pot sa fac pariu ca foaaaaarteeeeee multi PDL-isti, la final ii vor zice lui Basescu, „Ba berbecule, ti-am zis ma ca este popa. Tu nimic… Bataman, Batman…” 🙂

 17. 19 Argusdre septembrie 5, 2011 la 6:43 pm

  D-le Nastase,
  Ati realizat un articol care oglindeste perfect realitatea.Daca tinem cont ca matrozul si al sau pitic de gradina au venit echipati si in camasi verzi, parca intrezaresc reinvierea Legiunii Arhanghelului Mihail.

 18. 20 Vasilescu Valentin septembrie 5, 2011 la 7:07 pm

  Indoctrinarea tinerilor PDL reprezinta un vector, o unealta electorala. Ca orice vector, este caracterizata prin modul ( educatie politica, undeva sub zero ), un sens si o directie. Partea proasta e ca profesorii tineretului PDL in marea lor incompetenta nu au nici o idee ( sau pur si simplu nu vor ) cum sa indrepte acest vector spre populatia care voteaza. Asa cum ati observat si dvs. directia si sensul de actiune al acestui vector este dirijat agresiv impotriva opozitiei politice, presei neconvenabile si indivizilor care au curajul sa-si ceara drepturile. Prin urmare in loc de vlastare viguroase ale natiei sunt cultivate tot soiul de buruieni toxice.

 19. 21 Cris septembrie 5, 2011 la 7:44 pm

  Total de acord, dar ce ne facem cu acest electorat înapoiat? Știu că nu sunteți de acord cu mine în această privință, însă eu persist în convingerea mea: cea mai mare parte a electoratului e foarte înapoiată.

 20. 23 Maximmouse septembrie 5, 2011 la 8:51 pm

  Stimate Domnule Prim Ministru,

  Am vazut „lucrarile” tineretului portocaliu….isi pregatesc batranii schimbul de maine al pretorienilor actuali…destul de dificila sarcina , as zice…actualii pretorieni au fost si sunt FOARTE motivati…teama astora este ca prasila lor , care nu mai este motivata, sa nu scape chilipirul din mana…Il vor scapa! Bineinteles ! Sunt atat de prooosti , de te sparii…Hm…

  Banii nu pot cumpara orice! Asta ar trebui sa le bage bine in capetele acelea tunse 0 !- si sigur , tot ar fi degeaba,,,asteptam daramarea.

  Remarc : ati schimbat grafica blogului? De ce? pacat….are mai putina personalitate….intai, am avut impresia ca am gresit …usa…In fine, chestie de gust…zic , totusi , ca sunt destui ani de cand ar aici , ca sa pot sa-mi dau o parere, ma scuzati! era , totusi , un „brand”…:) nu cumva ati fost sfatuit de …cine? 🙂

  Imi permit sa postez si ref. la precedentaul post, cel cu parlamentarul ungar…He, he…

  Fiind eu in vacanta si prins in diverse activitati neplacute, apoi, nu am incetat totusi sa ma gandesc la chestia asta cu Ungaria.

  Da’ daca de fapt Ungaria vrea sa se uneasca cu TARA? ! ce mi-e un plus de populatie de 6 milioane, mai ales ca a u locul lor , de fapt nu vin peste noi? ii vad cum ii mistuie dorul! Ar trebui sa fim mai atenti, sa nu ramanem in vechile clisee….daca ei vor sa se uneasca cu noi, de fapt? Ce spuneti, nu este o posibilitate? pentru ca , daca ne gandim invers, nu se poate ca noi suntem si mai mari, si mai multi…deci numai asta poate fi…Ha.ha…baieti dornici ungurii astia…:)

  Cu stima.

 21. 24 Maximmouse septembrie 5, 2011 la 8:58 pm

  @Dragos!

  Dragos, tu ca tanar portocaliu, de mare viitor, si deja infiat de satanail, de ce esti asa turbat…vezi, se arata ca voi astia micii sunteti complet nemotivati, lipsiti de rabdare , si ma scuzi…hai sa zic rudimentari…

  Dragos, iti recomand cu caldura sa mergi in istorie si sa lecturezi postarile lui hara,inaintasul tau ,de la care , chiar pe unde este oare?,! ai avea multe de invatat…el facea cu mult mai mult rau , intr-un mod subtil, fata de cat faci tu cu bata…zau asa..altfel, toate bune! 🙂

 22. 25 Maximmouse septembrie 5, 2011 la 9:00 pm

  @Fratilor, nu vad eu bine, sau ” cel mai util membru al bloguli”, l-am numit pe hara , nu mai este pe aici? Ce a patit? Sper ca nimica rau! probabil pune la punct startegia electorala 2012?

 23. 26 Draghi Puterity septembrie 5, 2011 la 10:34 pm

  Dragos propagand ideologia portocalie pe blogul lui AN:

  😀

 24. 27 Cornu septembrie 6, 2011 la 12:04 am

  Un popor indobitocit 50 ani de comunism ne miram ca reactioneaza imbecil la alegeri, pai ce pretentii putem avea de la acesti oameni indoctrinati fara busola si principiii morale ? Trebuie sa-i acceptam asa cum sunt !
  Dl Nastase, va asigur ca nici macar 10% din populatie nu intelege nimic din ceea ce se intampla, doriti sa le tineti lectii de moralitate unor extraterestii folosind limba chineza … zero sanse. Tactica PDL e cea corecta, limbaj pe intelesul prostimii, ca sunt multi si votul lor conteaza, un peste si o galeata rezolva problema, ce atata filosofie si strategie … va pierdeti timpul.
  Nesansa noastra ca popor este ca suntem constransi nu de Basescu sau de PDL ci in primul rand de imbecilitatea infometatilor care voteaza.

 25. 28 Eleonora F. septembrie 6, 2011 la 12:24 am

  „Cu cât vom înţelege mai repede – şi cât mai mulţi – acest lucru, cu atât va fi mai uşor să ne organizăm pentru salvarea României.”
  Iată o frază care, de fapt, amână acţiunea.
  Nu trebuie să fim mulţi cei care înţelegem, dar trebuie să avem energie în noi şi să ieşim în stradă pentru a ne manifesta nemulţumirea. Noi plătim sindicate degeaba.
  Iar parlamentarii trebuie să înţeleagă mai repede că, numai acţionând ,vor câştiga încrederea şi adeziunea maselor.
  Ce să facă? Să nu se mai lamenteze, să îşi depună mandatele, împiedicând comasarea alegerilor şi votul prin corespondenţă şi forţând alegeri anticipate şi atunci poate s-ar obţine o prezenţă masivă la vot.
  Să introduci votul obligatoriu? Dar se poate face şi vot alb… După ce s-a făcut opoziţie albă.

 26. 29 Motanul Incaltat septembrie 6, 2011 la 2:38 am

  De parca ceea ce vrea Traian Basescu se poate gasi, constata in ceea ce el declara…. Cu alte cuvinte, el declara una, dar ar dori, daca se poate, exact opusul. O sa incerc sa ma explic si o sa va spun ceva de o sa ramaneti masca! Spre exemplu Basescu a declarat ca ar dori un viitor guvern PDL+PNL+UDMR, dar ar vrea altceva! Si anume, mare atentie, un guvern PDL+PSD si eventual UDMR. Cel putin asa mi se pare. Amintiti-va cand a declarat ca daca ar fi sa aleaga intre PNL si PSD la guvernare, ar alege PSD pentru ca e raul cel mai mic!! Uitati-va la cat de critic a fost si este la adresa PNL! I-a facut pe ministrii PNL incompetenti. In schimb a laudat guvernarea Nastase pentru deficitul bugetar foarte mic pe care l-a lasat la sfarsitul mandatului. PDL, bineinteles, s-a raliat opiniei lui Basescu in critica la adresa PNL. PDL, culmea, care are in titulatura sa cuvantul liberal! Uitati-va pe blogul lui Cristian Preda cum vorbeste, in articolele recente, fata de PNL si ce atitudine are fata de PSD!! Daca vreti sa-l intelegeti pe Basescu, ganditi-va ca e un om plin de contradictii, de unde si declaratiile sale facute parca sub o stare de stres interior, retinuta, dar exprimate cu duritate. S-a inconjurat de un grup de oameni in care are cea mai mare incredere, dupa parerea lui. Dar e un tip ce nu suporta sa-i faci opozitie – daca faci intri imediat in conflict cu el, dar asta tine de un anume caracter. Autoritar, ce-i drept. Insa sunt mai multi oameni in omul Traian Basescu si nu intotdeauna acestia se impaca foarte bine. Iar din acest punct de vedere Basescu e un om dificil.

  Domnule Nastase, Dvs. spuneti: „Acesti tineri sunt pregatiti sa devina “caini de asalt”, sa devina membri disciplinati si inraiti ai Legiunii lui Traian.”
  Atunci va revine Dvs., PSD, sa aratati de ce stanga e mai buna decat dreapta politica. Mai ales ca mesajele transmise la scoala politica a PDL nu sunt constructive si chiar nocive. N-ar trebui sa fie greu, daca lucrurile stau asa. Iar sondajele arata ca electoratul prefera USL. Problema ar fi ca sa nu va contaminati si Dvs, USL, de o astfel de tonalitate nociva, cu iz totalitar de la PDL. Vreau sa spun ca nu trebuie sa lasam niste chestiuni de moment sa intunece democratia.
  „Tinerilor (oricine ar fi fost acolo) li se spala mintea si li se ofera lectii anti-Romania, anti-democratie si anti-societate.”. Chestiunea cu spalatul mintii se intampla cand omul respectiv nu are informatiile si nici cultura necesara, dar nici convingeri ferme, pentru ca sa judece corect lucrurile. Si ignoranta joaca un rol important. Dar daca omului respectiv incepi sa-i explici lucrurile si sa-l lamuresti cu argumente viabile, atunci „spalatul mintii” s-ar putea sa nu mai tina, sansele sunt mari. Si eu cred ca ar trebui sa avem o parere mai buna despre tineri, pentru ca au fost tineri care au sustinut PDL si care s-au indepartat de acest partid. Greselile oricarei guvernari sunt vizibile cetatenilor.
  Pe de alta parte eu nu cred ca discursul fulminant (amenințător; violent; ațâțător, provocator) al Robertei Anastase ar putea convinge pe cineva si ar putea spala creierul cuiva. Nici macar unor tineri mai lipsiti de experienta. Toate aceste manifestari au un iz electoral evident, se vede de departe. PDL a inceput campania electorala, lucru de inteles pentru ca stau foarte prost in sondaje si se tem de alegerile de la anul. Vor merge pe ideea ca „Alianta Socialista” nu are nicio idee credibila, dupa cum ii invata „omul providential” Traian Basescu. Vor ataca „presa moguleasca” la indicatiile doamnei Kill-Bill a politicii romanesti, Elena Udrea. Baconschi va face in continuare eforturi monumentale sa nu cada sub farmecele ei, in calitate de coleg… 😆 Daca nu-s in stare sa guverneze ca lumea, macar campanie electorala sa faca. Adica circ.

 27. 31 blogideologic septembrie 6, 2011 la 5:27 am

  http://blog.mises.org/11985/up-with-destutt-de-tracy/ : „Tracy is long overdue for celebration.” Cu atât mai mult în societatea românească. Unde ideologia primară a lui Destutt de Tracy a fost un important acquis pentru doctrina Partidei Naţionale.

 28. 32 Argusdre septembrie 6, 2011 la 5:35 am

  @Dragos,
  Bai Ţâcă, esti atat de slabut la bila, neinstruit si prapadit, incat am ezitat mult daca sa-ti raspund ori ba la prostiile tale pline de naivitate si infantilism.Angajarea in discutii pe un blog inseamna sa vii cu idei noi, cu solutii, propuneri, etc, in vreme ce tu nu faci altceva decat sa copiezi o
  cate o propozitie care crezi ca-i avantajeaza pe paranoicii basisti, s-o comentezi in stil pro-portocaliu, ori pro-verde acum, dupa care „razi fericit in oglinda de cat de inteligent esti”.
  Idem procedezi si-n cazul cand ti se pare ca pui intrebari cheie si incurci blogerii…Prostie curata ba….joaca de puradel care n-are ce face.Mai bine zi-i ma-tii sa-ti cumpere o gonflabila, leag-o cu sfoara si plimb-o prin parc.
  Esti prea mic pentru un blog serios si sincer doar ocupi hartia degeaba cu povesti si intrebari neroade.Iar daca esti la varsta intrebarilor, apeleaza la familie si lasa-ne !

 29. 33 ELMMAR septembrie 6, 2011 la 8:37 am

  @ Dragos,

  Intr un banal aparent in care traiti,voi batranii pdl isti, creati un senzational ieftin prin exultarea marginalului obscen, a delirului colectiv,dezarticularea individului si inducerea potentialului primitiv antropofag ( vezi basescu),in tineretul bovin adunat la scoli.Daca sunt intrebati, sigur nu stiu cate litere are alfabetul si la ce folosesc,o incultura enciclopedica in amestec cu o manelizare virila( vezi eba). Vocatia distrugerii,bani,femei,manele…orgasm de hoarda,psihiatrie clasica: faci ordine creand haos.Exploatarea viciilor,racilelor si a trecutului pestrit indosariate este arma voastra de lupta.
  Salubrizarea nationala prin desfiintarea sectei Martorii lui Basescu este singura solutie,viata din spatele frunzei va iesi la iveala,pupincurismul consecvent,trasul cu invizoace,sminteala umana…introspectie acum?…canci!
  Vituperatul,ratoitul,agitatul,autoinsultatul,expectoratia umana betiva deghizata in presedinte cu un comportament maniacal obsesivo-psihotic,a avut un discurs ce jignea pana si o inteligenta submediocra si totusi a fost aplaudat. Tomberonistii au ramas singurii fideli ai unui partid resapat,fezandat,tunat,rezugravit in verde,cu inca o operatie de schimbare de sex.
  Se zice ca atunci cand omului nu i mai este frig,foame si frica devine nemultumit.Oare?

 30. 34 eficientaenerg septembrie 6, 2011 la 8:57 am

  Se aplica:”Democraţia este un mecanism care garantează că nu vom fi guvernaţi mai bine decât merităm.
  George Bernard Shaw”

 31. 35 popalumi septembrie 6, 2011 la 9:10 am

  Partid al Genocidului Social
  Vom sta cu gura cascata?

 32. 36 ELMMAR septembrie 6, 2011 la 9:59 am

  INCREDIBIL! Boc exista…azi era sa calc in ceva cu mot,portocaliu, cu nume de prim ministru. Cica daca o faci ai noroc in viata. Eu nu vreau sa am…la multi ani domnule bok!

 33. 37 blogideologic septembrie 6, 2011 la 10:12 am

  În cartea sa din 1952, „Contra-Revoluţia în Ştiinţă”, economistul Friedrich August Hayek (1899 – 1992) insistă că Destutt de Tracy propunea o definiţie mult mai bună pentru valoarea economică decât autorii britanici ai timpului.

 34. 38 blogideologic septembrie 6, 2011 la 10:21 am

  Dacă Limba Română în Biserica noastră post-slavonă (şi post-boscorodeală), adică Limba Română de pe vremea domnitorilor Vasile Lupu şi Matei Basarab, purcedea dintr-un act de voinţă politică (la fel ca şi Pohta Viteazului), la Diaconul Coresi alegerea Limbii Române ca platformă prioritară a discursului se bazează pe Epistemologie. Această Epistemologie culturală universalistă explică poate diligenţa şi starea de graţie care îl vor ajuta pe mitropolitul Antim Ivireanul să înregistreze succes în definitivarea limbii române liturgice. Bizar, culturnicii elitişti de acum pun pe seama fanarioţilor tocmai această diligenţă şi stare de graţie ! Este aici numai altă mostră de anacronism culturnic care asmute premeditat Distopia peste condiţia noastră de rumâni.

 35. 39 Socrate septembrie 6, 2011 la 10:54 am

  @AN * Stimate domnule PM, ati uitat sa mentionati una dintre cele mai importante materii de studiu pentru tinerii PDL – tupeul fara margini. Ilustrez cu o mostra de tupeu, culeasa de pe internet :
  „Romania nu trebuie sa mai fie statul pomenilor electorale, mai exact, un stat cum isi doreste USL”, scrie Elena Udrea pe contul sau de Facebook.”Pentru a castiga alegerile, liderii Opozitiei prefera sa isi cumpere electoratul cu alimente si diverse cadouri, in loc sa le ofere sansa unei vieti la standarde europene”, apreciaza sefa PDL Bucuresti pe reteaua sociala.
  PS Cine a mai vazut arhanghel care hahaieste ? Eu nu.

 36. 40 Marcus septembrie 6, 2011 la 10:54 am

  @”Tinerilor (oricare ar fi fost acolo) li se spala mintea”.
  Care minte, domnule Nastase, tinerii (oricare ar fi fost acolo) cand au fost intervievati si-au dat masura impotentei lor intelectuale intrecandu-se in „ING-uri” si balbe care mai de care mai savuroase. Stati linistit ca nu au ce sa le spele, partie de saniute le sunt creierasele. Eventual sa le faca Udrea oarece telegondole pe creiere ca la altceva nu sunt buni.
  Dovada:
  http://marcus64.wordpress.com/2011/09/06/chiombu-la-adunatura-de-vara-a-trogloditilor-pedele-jrs/ 🙂
  sa fiti iubit
  marcus

 37. 41 Marcus septembrie 6, 2011 la 10:57 am

  @Argusdre: dragosi are gonflabila, da’ ie suparat pe ea ca i-a dat o boala rusinoasa asa ca n-o mai scoate o perioada la plimbare.
  sa fii iubit
  marcus

 38. 42 latinist septembrie 6, 2011 la 11:55 am

  Recunosc sincer ca nu am avut rabdarea si nervii necesari sa urmaresc la buletinele de stiri informatii despre scoala de vara a pedelistilor…efectiv nu mai pot cu astia! Am senzatia ca o iau razna cand vad ce pot sa scoata oamenii aia pe gura, cu atata nonsalanta, seninatate! Nu ma mai mira absolut nimic, nici macar perla lui Boc, cu „recomandarea” din legea partidelor politice. Nu stiam ca legea in Romania e facultativa. Ma rog…cel putin pentru unii. Dar ma gandesc totusi cat de vulnerabili sunt tinerii aceia care au asistat la acele discursuri grotesti, cat de usor pot fi ei manipulati, ei neavand cunostinte despre foarte multe lucruri…nu stiu, am o senzatie de scarba si de neputinta in acelasi timp, nu stiu cum vor mai putea fi recuperati, ei reprezentand viitorul acestei tari.
  Nu pot sa nu ma gandesc cum se repeta istoria (evident pentru ca nu invatam nimic din ea) si usor usor ajungem din nou la doctrine extremiste si totalitare (cu toate ca in cazul lor e greu sa vorbesti de „doctrina”), exact ca in urma cu mai multe decenii.
  Problema e cu aceasta populatie saracita, care se vinde extraordinar de ieftin…poate in campanie, in discursurile publice ar trebui explicat oamenilor faptul ca ei voteaza pentru o punga si pentru 4 ani in care li se va intampla la fel de mult rau. Sa se gandeasca daca e mai importanta punga sau cei 4 ani in care li se va taia din venituri sau din drepturi.
  Si mai trebuie sa se gandeasca daca vor in continuare libertate in Romania sau vor sa se intoarca la „epoca de aur”. Problema va fi ca „noua epoca de aur” va fi implementata, din cate am observat, pe idei de extrema dreapta.

 39. 43 florin m. septembrie 6, 2011 la 1:33 pm

  Destut de Tracy este un important precursor al liberalismului clasic, (metodologia deductiva, atitudinea fata de guvernamant si abordarea subiectivista a teoriei economice din perspectiva actiunii umane), si de aceea salutat ca atare de toti cei care impartasesc viziunea liberala asupra economiei in sensul consacrat de asa zisa „scoala economica austriaca” si cei care se reclama apartinatori : Menger, Mises, Hayek, Rothbard, Hazlitt, etc. Este si cazul lui Condillac, ca precursor al teoriei subiectiviste a valorii si avocat al „laissez-faire”.

 40. 44 florin m. septembrie 6, 2011 la 1:38 pm

  Continuare a comentariului de mai sus, plecat intempestiv:

  Ceea ce ma minuneaza pe mine este insistenta cu care Blog il pomeneste pe Destutt de Tracy, desi pare sa fie departe de a-i impartasi convingerile. Nu poti sa il apreciezi pe Destutt de Tracy si sa fii partizan al statului-tutela si adversar al laissez-faire, este o contradictie ireconciliabila. „It is not consistent”, cum spune englezul.

 41. 45 romi septembrie 6, 2011 la 2:58 pm

  Mai candidati odata!

 42. 46 blogideologic septembrie 6, 2011 la 5:22 pm

  Gramatica Generală a lui Destutt de Tracy i-a servit lui Ioan Eliade Rădulescu drept model fiducial (împreună cu Gramatica filosofică a lui Condillac) pentru elaborarea Gramaticii de la Sibiu, din 1828. În dezvoltarea limbii româneşti, efortul educaţional şi gramatical depus de Eliad este catapultat de modelul rugăciunilor create, păstrate, de biserica română ortodoxă, în care elementul laic şi elementul ecleziastic se contopesc. Era şi racordarea ideologiei româneşti din secolul XIX, când „boierii deveneau rumâni” printr-o alegere hotărâtă de ei, la tradiţia românească din „prima epocă de renaştere culturală la noi – epoca lui Matei Basarab şi a lui Vasile Lupu.” (apud P.P. Panaitescu), când înceta „boscorodeala” slavonă a popilor, îngăduiţi de acum să vorbească frumos româneşte. La lecţiile de gramatică generală, şcolarii de la Sfântu Sava repetau şi texte paradigmatice de rugă pentru cultură, precum: „Fie binecuvântată toată tinerimea, coboară-se mila şi fericirea Cerului peste dânsa ; slăvească-se naţia Românească, înmulţească-se cei ce o apără şi o ajută; stingă-se numărul celor ce voiesc să o derapene; stingă-se cu sunetul numele lor din cartea pomenirii şi a vieţii; păşească cu repeziciune sfânta filozofie şi ştiinţele de la marginile pământului până la celelalte, întinză-se, înmulţească-se şi în nenorocita noastră Patrie; fie bine primite ca să rămâie şi să se vecineze între noi!”, ori „Dea Domnul ca să sporească râvna culturii între Români şi să înceteze toate împotrivirile, coboară-se pacea şi fericirea Cerului peste mult suferitoarea noastră patrie; fie lacrimile şi năcazurile ei cele îndelungate şi pline de deznădăjduire auzite de Cer, şi vază de acolo mângâiere; împărăţească sfânta unire în braţele ei cele ostenite şi dreptatea însoţească toate pasurile şi săvârşirile Românilor, ca să fie ei toţi fraţi şi toţi să se bucure de drepturile pământului lor celui blagostovit, fie! fie! fie!… ” Acela nu era bigotism. Era sublinierea faptului că Limba Română, chiar standardizată gramatical după sfaturile lui Condillac şi Destutt de Tracy, continua să ofere calea spre Absolutul pozitiv. Prin încorporarea rugăciunilor, această carte de gramatică românească din 1828 construia o punte în timp până în secolul XVII. Ideologia primară a lui Destutt de Tracy a fost integrată, ca un acquis, în ideologia naţionalismului românesc la începutul secolului XIX. Aceeaşi ideologie primară a fost integrată în jeffersonianismul american şi în dekabrismul rusesc.

 43. 47 RCA ieftin septembrie 7, 2011 la 8:01 am

  Adevarul e undeva ala mijloc. Cred ca o mare parte din cele scrise aici se pot aplica si pentru Opozitie!


 1. 1 Adrian Nastase: Tinerii din PDL au fost dresati sa faca parte din "Legiunea Arhanghelului Traian" | bucatar monden Trackback pe septembrie 6, 2011 la 12:28 am
 2. 2 Pe Agenda USL! « Sfinxul Trackback pe septembrie 6, 2011 la 1:39 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: