Mastermindul diversiunilor PDL

Sebastian Lazaroiu se descalifica tot mai mult ca sociolog, incercand sa foloseasca autoritatea sa profesionala pentru a sprijini, prin mesaje-diversiune, politica lipsita de viziune si de fair play a PDL. Ultimul dintre ele – cel privitor la acordarea ajutoarelor sociale.

Departamentele PSD au verificat la ministerul Muncii documentatia referitoare la actele de control efectuate de institutiile subordonate, in cazul ajutoarelor amintite.

Ce am aflat:

 • Exista un singur act de control, el poate fi citit aici (raportul in format pdf.)
 • Documentul se refera la controlul privind acordarea de ajutoare pentru incalzirea de locuinte pentru anul in curs, deci este pentru 31.01-31.03.2011, iar echipa care a controlat, echipa instituita prin ordinul primului-ministru, a spus asa: la ora actuala sunt 1392293 de dosare in plata, din acestea a fost verificat un esantion de 417320, ceea ce reprezinta cam 30% din total. Concluzia lor a fost ca din cele 1392000 au fost gasite cu nereguli numai 73346, ceea ce reprezinta 5,2% din totalul dosarelor. Dupa aceea, continuand activitatea, au scos din plata numai 8900, ceea ce inseamna 6‰ din totalul dosarelor gasite cu nereguli.
 • Daca luam realitatea de 5% de dosare care nu se mai platesc  observam ca ea este una absolut fireasca din punct de vedere statistic – in orice sistem statistic este acceptata ca normala sau chiar sub valoarea normala o astfel de proportie.
 • In acelasi timp, daca va uitati in documentul de la ministerul Muncii este destul de clar de unde au iesit acele ponderi „electorale”.

PS: Probabil ca in aceea conferinta de presa, domnul Lazaroiu era sub influenta ultimului sondaj intern al PDL si au ajuns sa il obsedeze cifrele de peste 60% pentru USL.  E prea mult de furat la alegerile din 2012. Ce incearca acum, prin diversiuni, in unele regiuni ale tarii, nu va merge atunci.

Anunțuri

15 Responses to “Mastermindul diversiunilor PDL”


 1. 1 ELMMAR August 21, 2011 la 9:50 am

  „E prea mult de furat la alegerile din 2012.”…
  Nu cred ca e naivitate in afirmatia asta cred mai degraba ca e o convingere si e mai grav.
  Domnule, astia sunt genetic hoti, exemplele zilnice sunt edificatoare. Nu trebuie sa fure ca sa castige alegerile, trebuie sa fure atat cat este necesar ca USL sa nu aiba majoritatea absoluta si atunci base redevine tatic jucaus…si atunci pa USL!
  Ce aveti dom’le de sunteti asa de amortiti…

 2. 2 nic August 21, 2011 la 10:30 am

  @Adrian Nastase
  Meseria domnului Lazaroiu il face sa imbrace cum vrea el cifrele.
  Probabil o sa spuna ca din cele 5% 60%( adica 3% din total) apartin USL. Deci nu a mintit dar nici nu a spus nimic. Pentru ca aceste cifre sunt normale iar ponderea mai mare a primarilor USL duce si la pondere mai mare in nereguli.
  Insa scopul nu era sa transmita informatii ci doar sa mai dea o copita in adversarii politici.

 3. 3 teostanc August 21, 2011 la 11:27 am

  Parca 5% ar fi cam mult. Imi aduc aminte ca la esantioane mari eroarea este mai mica; la alegeri, unde esantioanele sunt mult mai mici, eroarea este ,de parca, 2%.

 4. 4 NICU August 21, 2011 la 11:40 am

  puterea face ce trebuie sa faca, sa se mentina la putere prin orice mijloace daca nu sunt ilegale, pai domnule nastase si opozitia in ansamblu nu va mai vaicariti atat de mult ca ne apuca si pe noi alegatori plansu, ca sa nu spun mila de dvs. intreg u.s l.-ul pai domnule nastase acest borfasi isi permit sa faca ceea-ce fac datorita faptului ca opozitia in totalitate doarme in bocanci si doarme frumos, imi permit sa faca o prezicere azi 21.08.2011 mare mirare daca nu veti pierde alegerile in neamt si baia mare datorita faptului ca nu va implicati aproape deloc in a transmite mesaje clare si ferme alegatorilor. lasati senzatia ca si noi daca vom veni la putere vom proceda la fel ca inaintasi nostri, iar diversiunile arucate pe piata de catre borfasi pd0listi prind de minune la prostime , rezultatul o sa-l aflam azi la orele 22.in alta ordine de idei cu talhari si borfasi nu poti sa te porti civilizat ci ferm si hotarat in a transmite mesaje ca nu se va intampla la fel ca la dansi , iar cei ce au gresit vor plati scump, dar asta cu o singura conditie daca avem demnitate si caracter. asta asteapta alegatori acestei tari. IN REST SA AUZIM DE BINE….!!!!!

 5. 5 Socrate August 21, 2011 la 12:10 pm

  @AN * Din pacate, codul penal nu pedepseste dezinformarea, facuta clar cu rea-credinta. CP Art. 168(1) “Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, dacă prin aceasta se pune în pericol  siguranţa statului se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani “ este practic inutilizabil, mai ales ca nici notiunea de siguranta nationala nu este definita. Democratia pune accentul pe apararea si respectarea drepturilor omului ( deci ale persoanei ), neglijand aproape total persoanele juridice, cum ar fi un partid politic. Cred ca ar fi necesare, in acest sens, unele amendamente la Codul Penal. Pana atunci, conform dreptului de acces la informatii publice, dl. Lazaroiu ar trebui somat sa dea publicitatii dpcumentul de control din care si-a extras datele.

 6. 6 Justitiaru August 21, 2011 la 12:53 pm

  D-le Nastase
  Doua observatii pe marginea postarii dv.
  1))Cele 8900 dosare in care s-a sistat platile fata de numarul de 73348 dosare cu nereguli reprezinta cca. 12% (si nu 6% cum ati mentionat dv.).
  2) Relevanta insa in opinia mea este raportarea celor 8900 de cazuri de sistare a platilor(probabil din motive intemeiate) fata de 417320 dosare controlate, ceeace reprezinta cca. 2% de dosare in care este dovedit ca s-au facut erori de fond( cu sau fara buna stiimta).

 7. 7 Nicoleta August 21, 2011 la 12:55 pm

  Pe surse venite din ambele partide, gasiti mai jos cateva date despre situatia votului din Maramures si Neamt la ora 12:

  In Maramures, candidatul USL este cu mult in fata competitorilor, avand 50% din voturi, pedelista are 28, iar Dolha 20%.

  In Neamt, pe de alta parte, lupta se prezinta ceva mai stransa. Si aici, insa, Harbuz si USL conduc cu 48%, avand peste 5% peste Radulescu (43%). In Neamt, insa, PDL recupereaza distanta din furat. Din cate am inteles, zeci de microbuze sunt pe traseu si duc lumea la vot, fiind vorba de implicarea directa a lui Pinalty, Porumboiu si Culita Tarata.

 8. 8 Justitiaru August 21, 2011 la 1:11 pm

  D-le Nastase
  1)Consider ca minciunilor pediste sistematice( ca cele legate de Bechtel,,de declaratiile lui lazaroiu etc.)trebuie sa li se raspunda prin declaratii ofixiale de presa care sa fie transmise de toate canalele media, Comentariile dv. pe blog nu au suficient impact mediatic fata declaratiile din sfera puterii ,mult mai puternic mediatizate.
  2)Toate aceste subiecte trebuie sa devina subiecte de atac comune din partea tuturor purtatorilor de cuvant USL.De ce nu liuati exemplu de la campaniile mediatice pediste desfasurate cu tenacitate pe perioade lungi pentru reusi inocularea mesajele lor nocive.Bagati de seama ca pedisti vorbesc la unison? Aceasta solidaritate -a adus la putere.
  Cu neplacere constat ca politica mediatica portocalie este mult mai bine organizata decat cea opozitiei.Trebuie facute imbunatatiri radicale in acest domeniu critic pentru reusita electorala.

 9. 9 Bibliotecaru August 21, 2011 la 3:03 pm

  @ Adrian Năstase

  Am o nelămurire.
  Dacă acel control este legat de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 5/2003, adică de ajutoarele la energie termică, atunci, din câte îmi aduc eu aminte, ce merge ca subvenţie către cetăţean vine prin dispoziţia primarului din fondurile bugetelor locale.

  De unde până unde face control ministerul muncii asupra acestor dosare? Nu ar trebui ca primăriile să iniţieze un astfel de control dacă ar considera că este necesar?

 10. 10 dan popescu August 21, 2011 la 4:39 pm

  “E prea mult de furat la alegerile din 2012.”…

  Erodarea la guvernare , da, strategie castigatoare in orice stat democratic.
  Romania daca nu stiati, nu se mai incadreaza in acest etalon.
  Nu este nevoie sa fure 11%, va spun sigur ca daca reusesc sa obtina 40% cu tot cu partidul poporului si cu UDMR, se vor gasi cativa USL-asi, care cu toate ca vor trece de selectia pentru a fi candidati ai USL, vor trece in barca lui Basescu, UNPR 2.

  Asa ca visati in continuare, si va mai spun ca aproape de campanie … va asteapta o surpriza neplacuta, dar neplacuta rau de tot.

  O sa vedem daca timpul imi va da dreptate.

  Cu stima,
  Un cetatean

 11. 11 Doru Coarna August 21, 2011 la 4:50 pm

  E mult mai simplu: Lazaroiu a vrut sa arate ca iarasi n-au bani din cauza opozitiei, atat si nimic altceva! Si ca vor taia ajutoarele din cauza opozitiei, deci simplu, nu?

  Putea emite orice cifre, nu-l poti reclama nicaieri pt iresposabilitate sau manipulare, ca pe niciunul dintre pedelaci dealtfel, nu exista biroul sau institutia asta!

  Dar poti, dle Nastase, sa ataci spunand ca si aceste ajutoare, ca si toate taierile, vor fi reacordate din 2012, in litera si spiritul legii.

 12. 12 bazarroSorin August 21, 2011 la 6:04 pm

  Intr-o tara normala o astfel de tema deschisa de un ministru i-ar aduce acestuia si partidului din care face parte un grav prejudiciu de imagine. Opinia publica imediat si-ar pune intrebarea: De ce concetatenii nostri recurg (sa presupunem ca ar fi reale afirmatiile) la astfel de smecherii sa mai aduca la bugetul familiei 100-200 lei? Si tot imediat opinia publica ar gasi raspunsul, sunt saraci si din disperare incerca pe toate caile sa supravietuiasca.
  Cauza reala care provoaca aceste masuri disperate la care concetatenii nostri recurg vine din faptul ca cei care guverneaza aceasta tara nu au nici cea mai mica solutie pentru dezvoltarea tarii si crearea de locuri de munca.

 13. 13 florin August 22, 2011 la 3:34 pm

  De ce oare traiesc cu impresia ca intrati cu totii (politicieni si jurnalisti) intr-o fundatura derizorie?! De ani de zile se comenteaza disproportionat „zisele” unor neica nimeni. Alde Basescu, Lazaroiu si gasca lor, arunca cu vorbele aiurea si toti ii iau in seama si incearca sa descifreze ce e in spatele lor… ce-au vrut sa zica.. Nimic!!! Dau teme si se mentin in atentie. Atat! Spunea odata cineva „decat tacerea e buna si o reclama negativa”. E greu de facut, dar daca n-ar mai fi bagati in seama ar disparea. Ar trebui anuntat numai ce fac si atat. Oricum se vede cu ochiul liber ca nu sunt sanatosi mintal. Cum ar putea fi cand ne mint in fata pe chestiuni evidente?! Ajungi la un moment dat sa te intrebi daca nu cumva ai luat-o tu pe aratura, atat de flagrant mint.

 14. 14 Cris August 22, 2011 la 7:15 pm

  Personajul e absolut penibil.

 15. 15 SAMI August 23, 2011 la 11:03 am

  Nu inteleg de ce va mirati !? Eu am observat de mult ca cei din PDL nu le au cu cifrele , caci se cam incurca pe la zerouri sau zecimale. Cat de clara credeti ca le-a fost lectia cu procentele ??? Astia nu stiu nici aritmetica simpla de scoala primara. Iata un nou criteriu care ar trebui sa stea la baza capacitatii intelectuale de a ocupa o functie. Sunt mai rau decat Ceausescu la arimetica. Poate nu ar fi rau sa -si ia niste meditatii de arimetica de la profesorii de scoala generala ( carora s-au grabit sa le ciunteasca salariile).


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean pe Anunt!
fostă basarabeancă pe Anunt!
Ce scriam acum exact… pe Anunt!
De ce n-am criticat… pe Anunt!
Cum e posibil asa ce… pe Anunt!

%d blogeri au apreciat asta: