The Money Channel – ora 19.15

Adrian Nastase este astazi invitatul lui Radu Soviani la emisiunea The Money Show The Money Channel, ora 19.15.

Emisiunea poate fi urmarita live aici.

Echipa AN

 

 

14 Responses to “The Money Channel – ora 19.15”


 1. 1 Vasile, august 16, 2011 la 12:34 pm

  Soviani,,

  Baiat destupat , atentie e „doctor” specialist, de necotrazis!

 2. 2 Draghi Puterity august 16, 2011 la 1:41 pm

  Interesant… iseamna ca o sa avem o seara PSD-ista la TMC. Ar fi bine ca mesajele transmise sa fie convergente. 😉

 3. 3 Fragmentarium Politic august 16, 2011 la 1:43 pm

  Un loc potrivit, cu un invitat de anvergura politica si un moderator calificat economic pentru a dezbate probleme precum noua faza a crizei (sau o alta criza?) si despre cum incompetenta Guvernului Boc ne poate arunca inapoi in tunel sau despre cum acelasi guvern merge fara programe si cu pitici la un gigant economic (China)… Asteptam cu interes pozitii si alternative. Succes!

 4. 6 BG august 16, 2011 la 5:40 pm

  o idee de sistem de impozitare pe munca :
  pe sistemul actual de cota unica, lasand neschimbate toate cifrele, se poate introduce o deducere fixa pe salariul brut la toate contributiile plus IPV de , sa spunem, 600 de ron, care sa nu se impoziteze deloc.Aceasta suma ar fi data in mana angajatului, urmand ca sa fie impozitata doar diferenta de salariu brut.
  Deducerea ar trebui sa fie aceeasi pentru toate salariile indiferent de marimea salariului brut.
  In acest moment suma taxelor raportate la salariul brut reprezinta cam 58 la suta din salariul brut.
  Noul mod de calcul al taxelor pe munca ar fi urmatorul : din salariul brut sa scade deducerea de 600 de ron iar suma ramasa se considera a fi noul salariu brut care se impoziteaza.
  De exemplu :
  la un salariu brut de 640 ron – se dau in mana angajatului 600 de ron si se impoziteaza diferenta dintre 640 si 600 – adica 40 de ron – ceaa ce inseamna 0.58 * 40 = 23 ron
  La un salariu brut de 1000 ron, taxele pe munca se vor calcula pe un salariu de 1000-600=400 de ron, ceea ce da o valoare a taxelor de 400 * 0.58 = 232 ron .
  Deci 232 de ron taxe la un salariu brut de 1000 de ron, asta inseamna 23 la suta, fata de 58 la suta cat e acum.
  Sa calculam pentru un salariu brut mai mare , de sa zicem 6000 ron. Deducerea fixa este de 600 de ron deci taxele se calculeaza pe diferenta dintre 6000 si 600 adica pe 5400 de ron. Rezulta 0.58 * 5400 = 3132 ron. adica 52 la suta din salariul brut. Da, 52 la suta este mai mic decat 58 la suta cat e acum, dar nu cu mult mai mic.
  Deci pe acest sistem toata lumea are reduceri de taxe, dar cei cu salarii mari au reduceri mici (52 la suta versus 58) .
  Este practic o cota progresiva.
  De fapt este „cota unica cu o singura deducere fixa” – ceea ce echivaleaza cu o cota progresiva.
  Interesant e ca pe acest sistem, daca se forteaza deducerea fixa ca sa fie egala cu zero, se obtine sistemul de cota unica actual.

 5. 7 eficientaenerg august 16, 2011 la 5:57 pm

  Bravos1Ce facea Soviani si cu mine- in 1999 la Tele7Abc…cu proiectele mele de Lege-„parcuri industriale” sau „cine devine cenzor”…iar,taica-sau de la Finante/am fost!

 6. 8 iluminatu august 16, 2011 la 6:51 pm

  ® MAXIMA MINIMEI DECENŢE

  Ştiu să trag cu toate, şi cu ochiul.
  În urmă cu ceva ani, în Piaţa Universităţii, dintr-o maşină a „Siguranţei” care-l însoţea pe Jon*, a căzut la picioarele mele un automat, încărcat şi cu piedica pusă.
  Curajul democraţiei a învis ura lăuntrică pe care diavolul mizase când mi l-a oferit pe tavă, ziua, în mijlocul mulţimii, umflată precum caşul la soare.
  ® CURAJUL, ăsta este : Să te măsori cu proprile-ţi slăbicini pentru a ţâşni în învingător.

 7. 9 cititorul august 16, 2011 la 7:35 pm

  Un articol interesant in Puterea

  Boc le „vinde” chinezilor proiectele lui Năstase
  de Stefan Etves

  PDL-iştii vor să atragă chinezii în proiectele de infrastructură de pe care a alungat chiar… firmele chinezeşti. Premierul Emil Boc, aflat în vizită în China, le-a prezentat oamenilor de afaceri din această ţară proiecte din 2004, an în care Guvernul Năstase semnase un memorandum privind construcţia Centurii Capitalei la nivel de autostradă, în lungime de circa 100 km, la un preţ de aproximativ 400 milioane de euro. Contractul, care urma să fie atribuit unui consorţiu de firme chinezeşti, a fost rupt de PDL în 2005.

  Premierul a mers cu tolba plină de proiecte, vechi de şapte ani, la oamenii de afaceri chinezi, în încercarea de a-i convinge să investească în România. Mai precis, Emil Boc şi Anca Boagiu au prezentat proiectele de autostradă gândite de Guvernul Năstase în 2004. ”Unul dintre cele mai importante proiecte este varianta de ocolire în regim de autostradă a Bucureştiului, care vizează construirea a 101 km de autostradă în jurul Capitalei, parte a Coridorului IV pan-european”, a explicat ministrul transporturilor, Anca Boagiu, oamenilor de afaceri chinezi.

  Un alt proiect prezentat este Canalul Dunăre-Bucureşti. “Canalul Dunăre-Bucureşti este un alt proiect cu potenţial de valorizare economică prin care se va da în exploatare o cale navigabilă de 104 km prin care capitala României este conectată cu Dunărea”, a explicat Boagiu.

  Bota: “PDL-iştii au scos în şuturi firmele chinezeşti”

  Senatorul Sorin Bota, şeful Departamentului Transporturi în cadrul PSD şi fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor în mandatul lui Miron Mitrea, ne-a spus că autostrada din jurul Capitalei ar fi putut fi finalizată în doi ani, dacă PDL nu ar fi anulat contractele încheiate cu firme chineze. “În 2005, PDL-iştii au scos în şuturi firmele chinezeşti. Din 2007 am fi putut avea autostradă în jurul Capitalei, la un preţ aproximativ de 400 milioane de euro. În 2004, Guvernul Năstase a negociat, a licitat şi a semnat construcţia Centurii Capitalei la nivel de autostradă. Contractul în parteneriat public-privat era negociat pentru o perioadă de 29 de ani. Exista şi un program de întreţinere a Centurii Capitalei la nivel de autostradă. În prezent, centura costă peste 1,5 miliarde de euro”, ne-a mai declarat Bota. Potrivit acestuia, Canalul Dunăre-Bucureşti poate fi finalizat cu fonduri europene.

  Boc, de la China Town la Beijing

  Premierul Emil Boc a început să facă lobby pe lângă oamenii de afaceri chinezi dinainte de a pleca în China. Recent, Boc a inaugurat complexul comercial China Town de lângă Capitală, o investiţie de aproape 100 milioane de euro controlată de oameni de afaceri chinezi. China Town include 3.275 de spaţii comerciale, pe o suprafaţă de 40 de hectare, în Afumaţi. Investiţia va fi completată cu un cartier de locuinţe în viitorul apropiat.

 8. 10 Pali august 16, 2011 la 7:47 pm

  Daca nu turuia Soviani asa de groaznic era si mai OK,oricum ati punctat cateva chestiuni foarte bine ! Insa Ponta premier,….whhhaaauuu,…chiar asa de rau „o sa ajungem” ? Ce fel de premier( sper din tot sufletul sa nu iasa pasenta ) o sa fie un individ iubitor de nereguli ???

 9. 11 Victor V. august 16, 2011 la 8:00 pm

  @ BG

  Ideea pare interesantă la prima vedere (mai ales că taxele scad), dar are două mici neajunsuri:

  1. Veniturile bugetare (și acum mici) vor fi și mai mici, iar scăderea va trebui compensată prin o nouă creștere a TVA-ului, impozitarea pensiilor (glumesc) sau creșterea cotei unice.

  2. Toată lumea va incerca sa profite de reducere și va declara salarii mai mici, compensând „la negru” diferența. În final va fi ca la greci – vor rămâne doar câțiva plătitori de taxe, în timp ce marea majoritate se va „descurca”.

  Îmi pare rău că nu sunt foarte pozitiv, dar sunt de părere că sistemul actual (cotă unică) este simplu și eficient și ar trebui să rămână așa cum este.

 10. 12 Victor V. august 16, 2011 la 8:31 pm

  @ blogideologic

  Foarte interesantă „dezvăluirea”. Max Kaiser este cumva „analistul financiar” de la Russia Today? Trebuie să recunoști că cealaltă dezvăluire a rușilor, cea cu DSK și aurul dispărut din Fort Knox a fost și mai tare.

  Aveam și noi un tip specializat în conspirații. Îl cheamă Pavel Coruț și îți poate produce la comandă niște dezvăluiri beton despre bubuli și Marea Finanță. Iar dacă ai răbdare îți oferă și metodele (paranormale) de luptă cu aceștia.

 11. 13 BogdanGabriel august 17, 2011 la 7:35 pm

  Victor V.
  e posibil sa aveti dreptate dar nu incercam sa demonstrez superioritatea cotei progresive fata de cota unica , ci faptul ca mi se pare mai interesanta o cota progresiva „lina” fata de cota progresiva „in trepte” (adica valori diferite ale taxelor pe intervale diferite de impozitare).
  Daca va fi sa avem o cota progresiva as prefera acest tip de cota progresiva (si anume „cota unica cu deducere fixa” pe care am explicat-o in postarea anterioara) fata de cel in trepte.
  Acum evaziunea fiscala : aici as avea o sugestie : conditionarea acordarii de deduceri fiscale cu intrarea intr-un program de control al statului.
  Adica sistemul normal este cota unica iar optional – cine doreste „deducerea fixa” o poate primi daca semneaza o declaratie prin care:
  – se obliga sa dea declaratie de avere in fiecare an
  – se obliga sa declare venituri extra-salariale atunci cand le primeste
  – accepta controlul Fiscului asupra conturilor sale bancare etc.

  BG


 1. 1 Boc s-a dus in China ca să bată primul ţăruş « Hai ca se poate! Trackback pe august 16, 2011 la 3:55 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: