In Maramures, in campanie…

Ieri si astazi, am fost in Maramures, unde se desfasoara campania electorala pentru ocuparea unui loc de deputat, vacant in urma demisiei unui parlamentar din Colegiul 2 Baia Mare. Am avut un program incarcat, care a cuprins o vizita la o fabrica de confectii, alta la o fabrica de componente pentru aviatie (cu capital american), o lansare de carte, o conferinta de presa si trei emisiuni la televiziuni locale. Evident, am mers pentru a-l sprijini, alaturi de colegii din USL, pe candidatul nostru, Florin Tataru – o persoana echilibrata, de calitate care, sper , sa castige alegerile din 21 august.

Concluziile – in zilele urmatoare. Deocamdata, cateva fotografii de la evenimentele de ieri.

Reclame

34 Responses to “In Maramures, in campanie…”


 1. 1 Bibliotecaru august 13, 2011 la 11:12 pm

  @ Adrian Năstase
  Am căutat şi eu numele Florin Tataru pe internet şi trebuie să spun că presa nu prea îl iubeşte pe acest domn. Nu exista un alt personaj, mai puţin controversat, pentru aceste alegeri? Acele doamne de la fabrica de confecţii parcă sunt înainte unei extrageri stomatologice şi deloc bucuroase de oaspeţi.

 2. 2 blogideologic august 14, 2011 la 5:03 am

  Michael E. Porter (de la Harvard Business School) corectează opiniile nemiloase ale răposatului Milton Friedman despre afaceri http://www.nytimes.com/2011/08/14/business/shared-value-gains-in-corporate-responsibility-efforts.html?_r=1&hpw

 3. 3 blogideologic august 14, 2011 la 5:48 am

  Blogul lui Marius Stoian http://www.mariusstoian.ro/ are ca lozincă : „dacă nu înţelegi, probabil nu ţi se adresează”. Problema este că nici Marius Stoian nu înţelege. Eu înţeleg foarte limpede că Marius Stoian e împotriva ideologiei naţionalismului românesc, împotriva ortodoxiei (elineşti, româneşti, slavoneşti), şi împotriva Limbii Române. Că se simte foarte bine plonjând într-o colcăială de interese. Asta-i „noua elită” ? ( Marius Stoian utilizează de fapt barbarismul „punditocraţia”)

 4. 4 blogideologic august 14, 2011 la 6:12 am

  În articolul de blog „BRIC, NEXT-ELEVEN. CONCEPTELE SCHIMBĂ LUMEA”, punditocratul Marius Stoian vorbeşte despre organizaţii „precum Uniunea Europeană sau o asociaţie de tranzacţionare formală de tip ASEAN”. Bun, de acord, „conceptele schimbă lumea”. Iar când vine vorba despre organizaţii şi tranzacţionări, conceptul fundamental este „costul tranzacţional” din teoria organizaţiei la Ronald Coase. M-ar fi interesat şi pe mine să aflu care-s costurile tranzacţionale în organizaţiile UE, ASEAN şi BRIC, ca să deduc eventual nişte avantaje comparative între cele trei organizaţii pe baza unei metrici din teoria modernă a organizaţiei.

 5. 5 blogideologic august 14, 2011 la 7:38 am

  Două grafice arată scăderea valorii dolarului american. În principiu, dolarul american ca Fiat Money a fost introdus prin C(h)arta sau Legea Monetară din anul 1792 (the Mint Act). Aici http://minefund.com/wordpress/2011/03/28/purchasing-power-of-the-dollar-vs-gold/ se poate vedea scăderea puterii de cumpărare a dolarului american începând din anul 1792 şi ajungând până foarte aproape de momentul prezent. Iar aici http://www.aier.org/research/briefs/1826-the-long-goodbye-the-declining-purchasing-power-of-the-dollar se poate vedea scăderea valorii dolarului american din Belle Époque (mai exact anul 1913) şi până în august 2009. Din grafic se poate constata cum o legătură explicită între dolarul fiat şi aurul fungibil a putut servi ca o garanţie pentru stabilitatea puterii de cumpărare pe termen lung a dolarului Fiat!

 6. 6 eficientaenerg august 14, 2011 la 7:49 am

  Bravos-Actionezi!Hai,,,si la Calarasi…cu Mizilica se dracuie unii cu ceilalti…

 7. 8 Ghita Bizonu' august 14, 2011 la 8:53 am

  Bibliotecaru

  lasa draga ca a dezbatut suficent EvZ eaua . Insa acolo se facea o legatura draguta cu dom Costel si era criticat la modul gnl PSD …

 8. 9 Vasile, august 14, 2011 la 8:53 am

  Exista o „ordine” pe blogul domnului A. Nastase, nu ma refer specific la acest thread, articol?

  Cu certitudine DA , ordinea intereselor de partid!

  Si azi la birou inainte de ora 0700 am insailat niste comentarii privitor la unele raspunsuri ale colegilor sau la atacul domnului Nastase facut impotriva omului de cultura printre singurii ramas deocamdata intact Dan Puric.
  Pe la 0930 observ ca toate comentariile mele din jurul orei o700 sunt in asteptare.Intre timp se vor inmulti comentariile aplaudacilor directi ai domnului Nastase.Toate comentariile de care vorbesc au fost postate ca timp dupa ora la care eu mi-am inregistrat comentariul respectiv.
  Adica dupa ce in necunostiinta de cauza Dan Puric este balacarit avenit sau neavenit de aveniti sau neaveniti , poate apare si comentariul lui Vasile.
  Mihnea spune dar nu spune nimic, Nea Titi ataca semantica autorului…si contraire spune ce spune dar prea succint ca sa inteleaga si altii.

  PS.
  Am scris acest articol asa cum am mai spus anticipat postarii acestui articol si ale altora care banuiesc ca vor fi publicate inainte
  mea…
  Hai sa vedem!

 9. 10 dlnimeni august 14, 2011 la 10:52 am

  Off topic duminical:
  D’ale presei române.
  Posted on 14 august 2011 by dlnimeni

  Inteligenţa jurnaliştilor români de azi ne uluieşte iar asta din ce în ce mai des. Priviţi o captură de imagine de pe situl Prosport de astăzi:

  Titlu şi conţinut de articol din ProSport de astăzi.

  Dacă imaginea nu este suficient de mare, redau continutul si in text. Titlu:Imagini incredibile. Momentul în care o scenă se prăbuşeşte chiar în timpul unui concert. VIDEO Text: Nu este nicio noutate ca femeia mimeaza uneori orgasmul. Un studiu realizat recent vine sa confirme acest lucru, dar si sa explice ca intre zgomotele scoase de partenera in timpul sexului si orgasm nu exista legatura. […]

  Bravos, jurnalişti! Şi ne mai mirăm de coerenţa articolelor despre guvernanţi.

 10. 11 Pali august 14, 2011 la 11:13 am

  ,….nooo, Domnule Presedinte Nastase iarasi nu ati avut mana buna la oameni;Pai rau ati facut ca,v-ati dus la Maramuuu sa-l sustineti pe acest ( dez )echilibrat. Pai asta e un baiat care practica echilibristica amenintand cu arma,rapeste oameni dupa care fuge cu sacosa cu bani si vrea sa se impace cu cel agresat. Faina treaba’

  In rest a spus bine Bibliotecaru’ !!!

  P.S. Eu sper sa NU castige;dar ce mai conteaza macar Dan Pasat ( PD-L ) o sa aiba’ un coleg de „breasla” in Parlament.Mai un schimb de experienta,mai un schimb de focuri poate !Chiar nu se mai gaseste un om normal sa candideze ? Un profesor univ. un medic renumit ….Din cate se vede chiar NU!Banuiesc ca, un om cu un CV impresionant nu prea mai vrea sa se amestece in mocirla produsa de politicul romanesc,…halal gasca,…

 11. 12 blogideologic august 14, 2011 la 12:19 pm

  Corporaţie de inginerie cu proiectanţi, şi corporaţie de proiectare cu ingineri: o comparaţie. „What Apple Has That Google Doesn’t – An Auteur.” http://www.nytimes.com/2011/07/24/technology/what-apple-has-that-google-doesnt-an-auteur.html?hpw

 12. 13 Bibliotecaru august 14, 2011 la 2:51 pm

  @ Ghita Bizonu’

  Stimate domn,
  Eu habar nu am cine este dl. Florin Tataru, tocmai de aceea am căutat pe Google ceva despre domnia sa. Numai că în loc să dau de o fişă a candidatului, un CV, un program de campanie chiar, căci nu este puţin lucru candidatura pentru un post de deputat. Ei bine, în loc să găsesc aceste informaţii, eventual şi un site sau un blog, fie el şi de campanie, am fost asaltat de link-uri care cu răpiri, care cu agresiuni, mafia alcoolului… Eu ştiu că presa este în astfel de momente, foarte des, partizană şi că toate acestea pot fi articole legate de alegeri.
  Mai mult, cineva observă, şi nu fără logică, că domnia sa a rămas în funcţia de director economic la Romsilva, deşi PDL-ul a făcut o epurare rapidă a membrilor PSD după ieşirea PSD de la Guvernare. Se sugerează deci că domnul Tătaru ar putea trece rapid „la independenţi” dacă este ales.

  Poate că nu e nimic adevărat, poate că totul este o agitaţie de campanie… Eu întreb totuşi de ce ajung în postura de candidaţi oameni care sunt controversaţi, căci o astfel de campanie mediatică nu a început ieri. Repet, nu am nimic cu domnul Tătaru, dar, prin prisma celor ce citesc, nu am nici cum să fiu, ca cetăţean, atras politic de domnia sa. Din câte am înţeles, cealaltă variantă a fost doamna Ana Moldovan care este profesor. Doamna Moldovan, chiar dacă nu are nici domnia sa un spaţiu pe internet din care putem afla ce şi cum, măcar nu am descoperit, la o cercetare sumară, nici un articol negativ despre domnia sa.

  Poate că cei de la faţa locului au ales mai bine, eu, de la Bucureşti, văd însă un candidat dominat de semne de întrebare. Cetăţenilor li s-au promis că USL va fi altfel decât cei de la PDL, că logica baronilor va trece în logica proiectelor, aş fi vrut ca la aceste alegeri deja să se vadă roadele USL, un alt tip de materiale de campanie, un alt tip de candidaţi, un alt tip de a face campanie electorală, fără mici, fără bere, fără sărbătoare câmpenească… De ce nu se vede încă campania cu iniţiative legislativă prezentate alegătorilor?

  Tristeţea mea este că nici un partid politic nu iese de fapt din logica oligarhiei politice. Poate că Bibliotecaru nu reprezintă absolut nimic în România, dar tot cred că am dreptul să întreb… „Nu puteaţi găsi altul necontroversat?”

  Dumneavoastră luaţi în glumă aceste aspecte şi, poate, sunteţi ceva mai relaxat decât mine. Eu cred însă că asta nu poate fi decât un moment de îngrijorare pentru că demonstrează că USL nu aduce nimic nou în politica românească şi, în consecinţă, nici politicienii nu s-au schimbat cu adevărat, mentalitatea lor este tot spre un câştig propriu şi de grup.

 13. 14 dlnimeni august 14, 2011 la 3:36 pm

  Sa nu ocolesc insa subiectul. Lasind la o parte aspectele de broderie, cum ar fi faptul ca pare ca pozele sunt de la fabrica de piese de avioane, la ce investitii se fac la noi, ca in una dintre ele se afla o doamna care ne ilustreaza cam cum ar fi aratat astazi Sandra Bullock daca nu ar fi devenit actrita, ci ar fi lucrat in Maramures si ca lansarea ar fi putut fi a cartii dlui Tataru, un triller intitulat „In padurea de la Dej”, ramin citeva lucruri mai de temelie. Primul ar fi acela ca, la o astfel de desfasurare de forte in folosul dlui Tataru, ar trebui ca rezultatul sa fie unul zdrobitor in favoarea usele. Asa incit daca dl Tataru va pierde ori va invinge anemic, la mustata, atunci eu unul imi voi pune niste intrebari (asta nu ar fi nimic) la care imi voi oferi raspunsuri ( asta ar fi rau). Al doilea ar fi acela ca – indiferent daca scrierea despre dl Tataru din EVz este adevarata ori ba – nu stiu cum se face ca o categorie a oamenilor remarcati este aceea a fabricantilor de bauturi. Desigur ca ei, ca parlamentari, se vor contopi in mod natural cu o alta categorie a politicienilor de succes, aceea a bautorilor fruntasi. Iar un al treilea ar fi faptul ca a doua fotografie ilustreaza ceea ce pare a deveni relatia dintre politicieni si popor: barbatul de stat stringe mina muncitoarei blonde – si inca utilizeaza acea stringere cu ambele miini, ceea ce sugereaza caldura, afectivitate – dar nu se uita la ea, iar muncitoarea – pentru care intilnirea cu un om de asa calibru ar trebui sa fie un eveniment – nu se uita nici ea la barbatul de stat, iar expresia de pe fata ei sugereaza multa indoiala. Al patrulea este acela ca aceasta poza nu ar fi trebuit publicata. Duminica placuta, voi merge pentru o jumatate de ora de lectura la iarba verde (si ca sa recuperez foarfeca de gard viu pe care am uitat-o dimineata) si ma voi gindi la un top al politicienilor care au scris carti ilustrat de reducerile de preturi din edituri. Cei mai avantajati sunt, desigur, politicienii care nu scriu carti – iar cel mai bun exemplu este gloriosul presedinte.

 14. 15 blogideologic august 14, 2011 la 3:56 pm

  @ Vasile
  Atenţia mea spre semantica altui blog a fost o diversiune provocată de domnul AN. Nu ştiu de ce. În opinia mea, priorităţile sunt altele. Deoarece grupul de discuţii economice Putere-Opoziţie-BNR nu s-a format, discuţia trebuie provocată agresiv. Nu de mine. Însă, oricum, aici pe blog de multe ori s-a pus sub semnul întrebării politica monetară dusă de guvernatorul BNR, domnul Mugur Isărescu. Pentru că o politică monetară inteligentă poate să lanseze economia României. Nu spun că domnul Mugur Isărescu ar fi lipsit de inteligenţă. Ori de voinţă. Spun că este împiedicat, „sfătuit delicat” să nu se implice într-o politică monetară pozitivă pentru România. Şi ar putea. Pentru că România este în mod natural o ţară bogată. O pârghie extraordinar de puternică pentru creşterea economică a României ar putea fi creşterea ofertei monetare. Iar aceasta nu prin creşterea datoriei suverane a ţării. Ci prin monetarizarea aurului din subsolul României. Dar domnul guvernator Mugur Isărescu afirmă că anumite convenţii îi interzic să crească această monetarizare de aur din subsolul României la mai mult din 15% din rezerva BNR. După cum sublinia, aici pe blog, domnul Matache Voicu, Deutche Bank are voie să monetarizeze circa 65% din rezerva bancară sub formă de aur. De ce României nu i se dă voie să ducă acelaşi tip de politică monetară a tezaurizării aurului ? Compania Roşia Montană Gold Corporation duce o politică de corporaţie în mod cert orientată împotriva intereselor de creştere economică a României. Această conduită anti- românească a exploatării aurului din subsolul ţării noastre a fost iniţiată de „guvernarea geologică” a CDR. Dorin Marian, consilierul de atunci al preşedintelui Emil Constantinescu, este cel care a iniţiat proiectul exploatării aurului de la Roşia Montană. Însă nu pentru monetarizarea aurului de către BNR în slujba României. Ci pentru interese bancare străine, legate prin Daniel Fischer de interesele grupului bancar Rothschild. O prezenţă activă pentru modelarea şi modularea opiniei publice din România în spiritul „societăţii deschise”, citeşte pentru interesele exogene, a fost speculatorul financiar George Soros. Jucător la cacialma care speculează „paradoxul cretanului”. Când minte şi când spune adevărul domnul George Soros ? Văd că aici pe blog sunt comentatori prezenţi şi activi sub flamura/„hramul” PDL care îl disculpă în permanenţă pe George Soros. Este şi asta o manieră de a-ţi câştiga merite în ochii puterii PDL. De aici decurg contracte cu statul român aflat acum sub „călcâiul de fier” al PDL. Iată cum poţi câştiga sume imense fiind activ pe blogul AN, dar jucând tot timpul contra intereselor statului românesc! Sigur că nu pentru lupta cu neoliberalul pedelist @ florin m. sînt eu prezent pe blogul AN. În această postare concretă semnalez politica monetară foarte dubioasă faţă de aur pe care o practică guvernatorul Băncii Naţionale a României, domnul Mugur Isărescu.

 15. 17 Cititor in stele august 14, 2011 la 4:26 pm

  All,

  La sfarsit de saptamna, noi vrem bancuri, vin si voie buna:

  Fiul cu tatal la pescuit:

  – Fiule, da-mi te rog painea pentru nada.
  – Am mancat-o.
  – Atunci da-mi mamaliga.
  – Nu mai e… Am mancat-o.
  – Ok, hai mananca si ramele si sa mergem acasa.

  * * *

  La consultatie medicul ii spune pacientului:
  – Nu-mi place deloc cum arati! Cred ca ai deja o grava afectiune pulmonara. Cate tigari mai fumezi?
  – 10, cate mi-ati prescris! Nici una mai mult ….
  – Si inainte cate fumai?
  – Inainte nu fumam deloc …

  * * *

  Un turc agata o tipa in Gara de Nord si o duce la el acasa.
  O dezbraca si vede ca era epilata peste tot.
  – Unde e peru ’? intreaba mirat turcul.
  – Hai sictir : la 50 de lei ora vrei sa te invat si geografie?!

  * * *
  Proprietareasa, catre tanara sa chiriasa:
  – Ce s-a intamplat de nu va mai viziteaza fratele?
  – Presupun ca si-a gasit o alta sora …

  P.S. Daca electoratul ar fi fost insttintat ca se vor spune si ceva bancuri, ar merge mai multi la vot, data fiind setea noastra pentru bascalie.

 16. 18 rizoaicad.arges august 14, 2011 la 5:34 pm

  Mult succes campaniei dvs. dle Nastase! Succesul USL este necesar pentru o schimbare politica, care sa indeparteze de la putere aceasta guvernare iresponsabila si haotica!
  Pentru Romania va fi o schimbare neimportanta, ca toate cele din ultimii 21 de ani!
  Schimbarea de care Romania si poporul roman are nevoie, consta in inlocuirea actualului cadru democratic, cu acele pe care i l-am prezentat atat lui Basescu cat si tuturor conducerilor partidelor parlamentare!
  Am fost siderat sa constat ca atat Basescu, cat si sefii PSD, PNL, PC si UNPR, au preferat ca toti romanii sa stie ca ei sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, decat sa aleaga, pentru Romania, pe cel mai benefic, dintre cele doua!

  Urmariti mai jos schema NOULUI CADRU DEMOCRATIC:

  /// Romania are nevoie de un nou tip de democratie, una purtatoare de RESPONSABILITATE, care poate sa inlature toate neajunsurile, din societate si din Justitie, si care presupune indeplinirea a DOAR doua conditii, ABSOLUT POSIBILE:
  1. “Imunizarea” tuturor celor ce fac politica, sau detin functii publice, astfel incat acestia sa nu se mai poata “imbolnavi” de minciuna, de lacomie, de hotie, de nesimtire, de iresponsabilitate, etc.
  2. Informatia MINIMA, necesara si suficienta, de care au nevoie alegatorii, trebuie sa fie aceea a constientizarii APARTENENTEI lor la o comunitate sociala (a saracilor ori a bogatilor) sau etnica! Alegatorii vor avea, astfel, un criteriu OBIECTIV de formare a optiunii de vot! In acest fel campaniile electorale costisitoare de MANIPULARE a alegatorilor, vor deveni inutile, caci alegatorii vor trebui sa cunoasca DOAR partidele care reprezinta interesele comunitatii lor, dintre care vor alege pe unul dintre ele!
  Partidele ce reprezinta interesele celorlalte comunitati, NU VOR EXISTA PENTRU EI, oricat de “reformate,curate si uscate” ar fi ele, deoarece ele SUNT DIN ALT FILM!
  Iar pentru ca politicienii sunt “imunizati” cu ajutorul SOLUTIEI ce se gaseste pe blogul “Dreptate pentru toti”, initiat in 27-04-2010, acestia nu-si vor mai putea permite sa minta, sa fie lacomi, hoti, nesimtiti, iresponsabili, etc.
  Din combinarea ALEGATORILOR, care vor vota partide ce reprezinta interesele comunitatii lor, cu POLITICIENII “imunizati”, care le vor reprezinta interesele in Parlament, REZULTA DEMOCRATIA VIITORULUI, care va fi una transparenta, sanatoasa si purtatoare de RESPONSABILITATE pentu TOTI actorii din viata publca, caci se va baza, atat pe VOTUL COMUNITAR social sau etnic, care nu mai poate fi manipulat sau fraudat, cat si pe POLITICIENII imuni la toate mizeriile umane amintite mai sus! ///

 17. 20 Doru Coarna august 14, 2011 la 6:56 pm

  @ Pali,

  nu poti alege decat din ceea ce ai… Oricum, va iesi extremismul populist din pdl, adica aripa secreta DD, pt ca asa-i cel mai derizoriu, deci mai rau.

 18. 21 teostanc august 15, 2011 la 7:26 am

  @nastase,

  Si eu am fost in Maramures, recent, intr-un periplu pe la manastiri. Am fost 2 familii intr-o masina ca sa ne coste mai putin benzina si am vizitat, printre altele, Rohia, Lapusul, Sapanta, Barsana si Moisei.

  Sunt niste locuri minunate, in special Barsana, care pare o gura de Rai.

  Drumurile au fost bunicele dar semnalizarea directiilor si a obiectivelor este execrabila.

  Sa dau exemple: La Borsa am intalnit un panou care ne trimetea la o manastire noua indicand distanta de 1 km. In realitate erau 17 Km, pe un macadam degradat. La Lapus, indicatorul catre manastire indica stanga si manastirea era de fapt inainte.

  Datorita frumusetii locurilor, maramuresenii cred ca ar putea trai numai din turism si cresterea vitelor, dar numai daca ar veni niste nemti sa-i ajute.

  Sper ca dl Florin Tataru sa-i suplineasca pe nemti.

 19. 22 Criticos august 15, 2011 la 7:51 am

  @ Bibliotecaru, Pali
  Nu ştiu cât adevăr va fi fiind în imaginea zugrăvită candidatului USL. Şi dacă e aşa, asta e doar una dintre urmările nefericitului uninominal în conexiune cu glorioasa păstorire de către Geoană a PSD. Pe cât de insignifiant e fostul preşedinte al PSD „în scenă” – zici că e doar un abur – pe atât de abil şi despotic s-a manifestat în impunerea unor îndoielnici lideri locali. Nu e dl Ponta omul care să vrea şi să poată să descâlcească ghemul cârdăşiilor locale. Situaţia nu e diferită nici la celelalte partide, căci „banii vorbeşte” şi „n-au miros”. Cu toate că mă silesc să nu mai văd şi să nu mai aud nimic, tot am ştiinţă despre ce se petrece în urbea şi judeţul meu la vârful partidelor. Cu rarissime excepţii, e o viermuială urât mirositoare.

 20. 23 Aurel august 15, 2011 la 8:49 am

  Vizita lui Boc in China este exportul ciinilor vagabonzii din Romania care i sudul Chinei este o delicateze vai de mama lor au ajuns sa exporte si carne de ciinii

 21. 24 Pali august 15, 2011 la 8:52 am

  @ Doru Coarna

  Ai dreptate,…doar din ceea ce ai ….adica pleava !Crezi ca un astfel de individ ajungea sa candideze de ex. in Anglia ??? Oricum sunt convins ca, se poate si mai rau asa ca va doresc tuturor celor care mai creditati intr-un fel sau altul vreun politician cu mai mult de 0,5% „sa voteze bine” dupa care sa si traiasca bine.

 22. 25 Pali august 15, 2011 la 9:19 am

  @ Criticos

  Sunt de acord ! Totusi sa nu uitam un lucru si anume….Ponta nu este mai bun cu nimic decat Geoana,…daca vrei doar un singur exemplu revin cu mizeria patronata de el la Tg.Mures pe 28.febr. a.c. cand a venit la Conf.Minicipala sa-l sustina pe pretenu’ Dragos Popa care trebuia mort copt sa ajunga presedinte la org. minicipala.Si a ajuns,….si ce daca a ajuns,….acusica’ are in sondaje 1,2 % !!!!!!Place la tine Ponta ? Cat despre USL ce sa mai vorbim cand un primar PNL il suspenda de la exercitarea atribuitiilor pe viceprimarul PSD-t,….daca esti din Bucuresti poate ai si auzit despre aceasta colaborare minunata ,….oricum e usor de ghicit despre cine e vorba;eu ma abtin azi ca deeh e sarbatoare mare !Cu viermureala se descurca domnii la parlament,cum ai observat ajung in parlament tot mai multi medici veterinari,Kelemen Attila,Kelemen Hunor,poate si Liviu Harbuz ( o alta somitate care ne povestea cu ceva vreme in urma la radio din ce cauza nu se mai taie coada la un brac maghiar sau german de la a patra vertebra ….zicea fasolica asta’ : isi pierde echilibrul cainele !!!,…era sa mor de ras,….si pana acu’ cum rulau acesti catei,….cu parapanta mai nene’ ? ) care are un program de scoatere a taranilor din saracie whauuu ;zice nea’ doctoru’ pai sa acceseze proiecte europene ( in timp ce in fundal erau aratati viitorii „accesatori” cum se buluceau la un mic sio’ bere si dansau de fericire,la pariu max. patru clase elementare pe linie ),…am sa-i invat eu,….

  ,….despre ce sau cine sa mai vorbim ?

 23. 26 Ghita Bizonu' august 15, 2011 la 9:27 am

  Bibliotecaru

  ma rog am fost si eu curios in legatura cu faptele imputate lu Tataru. Unele lucuri nu se potrivesc (de ex firma care ar fi motivat acea activitate se pare ca este inscrisa in registul comertului din 2001.. ) sau sunt bizare – il ameniti pe subordonat cu pusca sa semneze contract de munca cu tine ?! Plangere depusa in alta localitate? Si totul bazat pe ceva care nu poa sa fie proba in justtie ? Mersi . Nu servesc

 24. 27 Bibliotecaru august 15, 2011 la 10:13 am

  @ Criticos

  Pe de altă parte văd la TV friptură şi mici oferiţi de oameni în „costume USL”, văd petreceri TNL în stilul cluburilor din Ibiza… şi mai văd oameni importanţi din PSD şi PNL care se fac că nu văd astfel de lucruri.

 25. 28 Bibliotecaru august 15, 2011 la 3:03 pm

  @ Ghita Bizonu’

  Dacă observaţi, şi eu spun că acuzaţiile pot fi cele obişnuite, „de campanie”, numai că ele sunt „nedemontate”. Acuzaţiile puteau fi demontate cu uşurinţă, mai ales că, din câte am găsit pe net, soţia domniei sale este prim-procuror adjunct al Parchetului de pe langa Judecatoria Baia Mare. Ştiţi cum se spune, nebunul aruncă piatra în lac şi zeci de înţelepţi nu o mai pot scoate de acolo.

  Un cetăţean nu are capacitatea unei infrastructuri logistice informative cu ajutorul căruia să studieze aceste probleme, astfel încât să vadă valoarea de adevăr a acuzaţiilor. Eu vă întreb pe dumneavoastră, dacă aţi afla din ziare astfel de informaţii despre un candidat pe care l-aţi vota, pentru că este de la partidul potrivit… i-aţi acorda votul? Personal nu aş putea vota în cineva în care nu am o minimă încredere şi o minimă părere „de bine”. În cazul acestor alegeri, probabil că aş fi stat acasă, dat fiind că nici unul dintre candidaţi nu trece de un prag minim al încrederii. Dacă însă ar fi fost candidat doamna de la inspectorat, probabil că aş fi votat-o, dintr-un motiv simplu… o doamnă de la inspectoratul şcolar nu are cum să facă o gafă foarte mare de-a lungul timpul şi să rămână în „viaţa politică”. Ce ar fi putut face? Să fure nişte radiere de la inspectorat, să ia mită nişte fursecuri la o inspecţie, să facă eventual nişte meditaţii fără să declare câştigurile? Domnia sa era mult mai credibilă.

 26. 29 Alexandru Astefani august 15, 2011 la 3:36 pm

  Pomenile, promisiunile desarte si veselia nemarginita din timpul campaniilor electorale nu vor disparea niciodata , iar romanii cu un coeficient IQ cu mult redus vor vota cu capul si mainile (si nu cu picioarele ca in ziua de azi) abia peste 2 generatii probabil cand vor fi deja satui sa vada la fiecare 4 ani (ori 5 ani) aceeasi „Marie cu alta palarie”. Imi pare rau ca traiesc intr-o tara vesela, cu oameni in permanenta aflati in stare de ebrietate, ocazional entuziasmati, revoltati in acelasi timp, redusi mintal dar cu pretentii.

 27. 30 ghitabizonu august 15, 2011 la 7:05 pm

  Bibliotecaru
  eu am cautat nitel dupa caz. Sa vedem firma in cauza . firma se pare ca nu exista la registul comertului la data indicata ! Mobilul infractiunii – sa il puna sa semneze contract de munca ?. Senatorul Urban Iulian prelua materialu. Materialu provine de al firma in conflict material cu Tataru. Gasite in 20 minute. Inclus textul original …
  Si ce se poate imputa dnei de la inspectorat ? Tot ce vreti stimabile . Ce parca ma impiedica careva sa tva denunt ca sunteti un renegat vulcanian in solda klingonilor da de fapt serviti pe romulani si ca ati furat comoara lu Decebal si Dromichete ca l-ati ucis pe Vlad Tzepes si ca ati fost adjunctu lu Mengele si ati dat ideea experimetului Pitesti ?!
  Bun insa ce am observat eu este ca se zice ca dom Costel revine. Daca nu as tine minte scandalul mi-ar veni sa cred ca este din acelasi partid cu Tataru …Mi se pare ca insa la dom Costel lucrurile au putut fi demonstrate Si ca tova Kovesi si DNA s-ar fi sesizat pronto in urma interventiei senatorului Urban

 28. 31 Sibilla august 16, 2011 la 1:43 am

  ” Deputaţii, indiferent de culoare politică, nu ţin cont de criză când vine vorba să-şi stimuleze financiar angajaţii din cabinetele parlamentare. Zeci de aleşi din Camera Deputaţilor îşi rezervă lunar bani frumoşi pentru plata subalternilor din teritoriu care răspund la telefoane, le fac cafeaua, le fixează întâlniri sau le scriu comunicate de presă.

  Deputaţii, indiferent de culoare politică, nu ţin cont de criză când vine vorba să-şi stimuleze financiar angajaţii din cabinetele parlamentare. ”
  http://www.antena3.ro/politica/vezi-cat-cheltuie-deputatii-cu-plata-salariatilor-din-teritoriu-133718.html

  Auuuuu…. râsu-plânsu, seriosno…. n-aşe, AN ?
  Râsu-plânsu când ştii cât.
  Urât mirositor, vorba colegei Criticos. Unde mai pui că… ajungi într-o zi să recunoşti că : indiferent de care parte a baricadei te afli, te loveşti de acelaşi pumn în gură, mucles, ciuti, gura ! N-ai dreptul la opinii că deh, ” imaginea ” ăsta, cum să-i zic, cică ” partidului ” carele partid ERA al celor mulţi, acum, AN… nije dobro !! 😦 Păcat, păcat mare, pt că NU se iegzistă să nu se poa ALTFEL, dacă şi numaI dacă se ia taurul de coarne şi se mai răresc din buruieni carele pretutindenea cresc, iară stejarii…. rara avis.
  Tare aş vrea să am io puterea să vă clonez, AN, jur !! ŞI pe cuvânt de ONOARE! În fiecare judeţ al patriei să hie câte-un AN, doi, să-i pună la cetit, la muncă, la luptă, că iunii ie cam boi, numa mânaţi precep şi iarăşi zic că… nije dobro. Pt că nu doar vrem ci E MUSAI SĂ CÂŞTIGĂM ALEGERILE !!

 29. 32 Bibliotecaru august 16, 2011 la 2:02 am

  @ ghitabizonu
  Observaţi o obsesie a mass-media?
  Întotdeauna există articole complexe despre faptul că anumiţi oameni „scapă” de rigorile legii, nimeni nu face anchete însă în ceea ce priveşte instituţiile care fac posibilă „albirea” infracţiunilor.

  Vedeţi, chiar şi dumneavoastră vorbiţi despre doamna Kovesi. Impresia generală este că doamna Kovesi este, într-un fel sau altul, în slujba PDL… şi totuşi lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Aici este nevoie de o adevărată reţea de interese care să ducă al „izbăvirea de păcat”. Deşi există o structură de comandă în procuratură, Procurorul şef al României nu poate comanda tuturor procurorilor unde să închidă ochii şi unde să nu închidă ochii. Vorbim de o puternică disfuncţionalitate a instituţiilor statului care nu protejează numai „Puterea” dar şi pe toţi cei „cu potenţă” din România.

  Or problema nu este atât că CINEVA FACE NU ŞTIU CE şi nu este pedepsit, problema este cineva face nu ştiu ce şi NU ESTE PEDEPSIT.

  În momentul în care instituţiile statului funcţionează, sistemul de autoreglare funcţionează şi el iar aberaţiile, anormalităţile, muşamalizările dispar de la sine.

  Totuşi mass-media are această hibă, nu se concentrează pe funcţionarea normală a statului, nu dă atenţie faptului că însuşi statul este cel care este împotriva statului. Sigur, până la urmă mass-media nu poate fi obligată să facă ceva, dar atunci nici nu-şi îndeplineşte rolul social.

  Ei bine, dacă presa nu poate fi obligată să fie paznicul democraţiei, nici eu nu pot să fiu silit să mă fac că nu văd ceea ce văd. Eu văd că USL, gruparea care spune că vrea să fie opusul a ceea ce reprezintă PDL, Traian Băsescu şi Guvernul Emil Boc… şi totuşi nu văd absolut nici o schimbare, nici o izbândă în dimensiunea normală, morală, nici o construcţie a excelenţei, a specialiştilor, a valorilor irefutabile…

  Astăzi am văzut imagini cu nişte oameni cărora li s-a dat o masă şi un carnet PDL. În politica românească principiile nu mai există. Mi-a fi dorit ca USL să fie dimpotriva acestei stări de fapt, aş fi vrut să simt sloganul, „nimic în afara principiilor, nimic în afara moralităţii”… Şi totuşi nimic nu pare să se fi modificat esenţial. Lucrurile merg mai departe ca şi în 2008, şi în 2004, şi în 2000… doar o nouă poleială. Dacă USL nu va fi ceva esenţial diferite de tot ce am avut până acum, înseamnă că nimic nu se va schimba de acum încolo, niciodată. Şi atunci ce pot să fac? Să-mi pun laţul de gât? Să închid orice cale de comunicare ca să nu mă mai enervez? Să mă pregătesc sufleteşte de o moarte chinuitoare cam cum este prin Somalia? Dacă USL se dovedeşte un puseu de populism şi nu o nouă cale în politică, viitorul României nu va mai fi. Nu pentru că Traian Băsescu devine dictator, nu pentru că se stabileşte oligarhia PDL… ci pentru că se pierde momentul evoluţiei politicii româneşti într-o formă superioară… şi nu mai cred că va mai exista un alt astfel de moment.

 30. 33 sibiu august 16, 2011 la 8:03 pm

  nu tot ce scrie in mass-media e si realitate…


 1. 1 In Maramures, in campanie… (via ministru >> prim-ministru >> blogger) « Popateapa's Blog Trackback pe august 14, 2011 la 7:06 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: