O tragedie pentru Norvegia

Am transmis si neoficial condoleantele mele catre poporul norvegian, precum si catre Partidul Laburist din Norvegia, care au suferit un soc teribil ieri, prin acest atac absolut neasteptat. Este un masacru care a socat intreaga comunitate internationala, si care acum ridica semne de intrebare cu privire la cum se va schimba viitorul.

Personal, sunt absolut socat, pentru ca am foarte multe cunostinte in cadrul Partidului Laburist Norvegian – cu actualul prim ministru Jens Stoltenberg  am colaborat in 2001, in timpul primului sau mandat de prim ministru iar cu tatal sau, Thorvald Stoltenberg am colaborat,  la inceputul anilor ’90, in calitate de ministru de externe – si pentru ca am ajuns, in ultimii douazeci de ani, sa cunosc aceasta tara. Scriam pe blog despre Oslo si despre Parcul Vigeland, in urma cu cateva saptamani, la sfarsitul unei reuniuni la care am participat in Norvegia. La fel ca mine, multi colegi din PSD au fost in Norvegia, fie pentru studii, fie pentru diverse colaborari cu laburistii. Sunt, la fel ca si colegii mei, alaturi de poporul norvegian si vreau sa folosesc si aceasta cale pentru a-mi exprima solidaritatea fata de soarta lor.

Traim vremuri tot mai ciudate, si multe din reperele pe care le cunosteam s-ar putea schimba. Vom avea timp sa analizam in detaliu ce s-a intamplat. Si vom vedea in ce masura aceste atacuri sunt si altceva decat niste accidente teribile.

Să nu ne îmbătăm cu apă rece că în România nu este posibil un astfel de eveniment. Norvegienii nu s-au gândit nici în visele cele mai urâte la aşa ceva, dar iată că s-a întâmplat.

Nu este doar un act de teroare, ci un atac direct împotriva democraţiei, împotriva unui popor paşnic şi civilizat, în care drepturile şi libertăţile civile reprezinta o componenta esentiala a functionarii societatii..De altfel, modelul dupa care s-a creat Institutul roman pentru drepturile omului (IRDO),  l-am preluat, in 1991, de la structurile neguvernamentale norvegiene.

Îmi exprim deplina solidaritate faţăde poporul norvegian şi faţă de Partidul Laburist Norvegian, colegii şi prietenii noştri din cadrul PES.

Indiferent de sursa extremismului care alimentează atrocităţile teroriste, fie ea internă, fie de natură fundamentalistă, astfel de catastrofe ne demostrază o dată în plus cât de importante sunt structurile şi politicile antiteroriste ale unui stat.

51 Răspunsuri to “O tragedie pentru Norvegia”


 1. 1 Jr. iulie 23, 2011 la 4:58 pm

  Sunt şocat şi speriat în acelaşi timp datorită atacului terorist care a avut loc ieri în Oslo. Teroriştii atacă la vedere pe oricine le iese în cale cu scopul de a suprima două sau mai multe persoane. De azi în colo nu mai particip la nicio adunare de cetăţeni în preajma preşedintelui Trăian Băsesc, părim ministrul Boc, alţi guvernanţi şi oameni politici, care ar putea fi vizaţi de terorişti.
  Norvegia a fost atacată ca fiind ţară NATO care a neglijat măsurile de securitate; nu că în România securitatea naţională ar fi mai grozavă, dar sunt mai mulţi ochi atenţi asupra ţărilor din limita de sun-est a Europei. Asta nu înseamnă că românii se pot culca şi dormi liniştiţi!
  Parcă l-am auzit pe Gadafi liderul libian spunând:
  (taxt aproximativ) „Dacă NATO continuă să bombardeze obiective strategice libiene, Libia îşi asumă dreptul să atace ţări europene”. Să fie vreo legătură între declaraţie şi faptă?!

 2. 2 Doru Coarna iulie 23, 2011 la 5:07 pm

  Cine sa vrea asa ceva? In afara de naparca care l-a muscat si pe DSK, in rest nu stiu cine. Ei vizeaza destabilizarea generala si-un mare razboi, ceilalti globalizarea. Ce-i de ales?

 3. 3 Ion Ciprod iulie 23, 2011 la 7:12 pm

  Domnule Nastase,

  Chiar nu vedeti ce se intampla in tara asta, apopo de declaratiile lui Viktor Orban si ale lui Tokes? Ce face PSD-ul?
  Mr. Ponta este galagios la tv pe diderite subiecte banale, uneori cazand in ridicol, acum, in fata acestor declaratii belicoase – as zice -, ale fruntasilor maghiarimii tace. Asteapta intai reactia lui Basescu, pt a-l ataca?
  Iara dv, macar pe acest blog, de ce nu deschideti o discutie serioasa pe aceasta tema?
  In rest, ca se mai Zic: Se vede deja „viitorul” USL. O sa va joace Dan Voiculescu asa cum si-a propus.

 4. 4 PLANO10 iulie 23, 2011 la 7:42 pm

  Fundamentalism crestin in Europa.
  Feriti-va de habotnici care pot sa spuna „O persoană cu credinţă este egală cu 100.000 de persoane care au doar interese”

 5. 5 eficientaenerg iulie 23, 2011 la 8:32 pm

  Impresionant…..dar,ne vine sa …Plangem….

 6. 6 Pali iulie 23, 2011 la 9:44 pm

  @ Ion Ciprod

  ,…da ce bine le ziceti !!!

 7. 7 georgeserban iulie 23, 2011 la 11:47 pm

  Dati-mi voie sa profit de notorietatea blogului dumneavoastra, sa folosesc aceasta cale pentru a-i transmite, din tot sufletul, multumirile mele domnului Orban, premierul Ungariei, ca ne-a mai pasuit un pic, inainte de a se ocupa de reorganizarea teritoriala a Romaniei. In vremuri in care Romania a ajuns ceva in care toti se baga, cu tot ce au la indemana, in guvernarea si administrarea tarii, iata un ungur de omenie care intelege sa ne menajeze. Dl. Orban ne mai pasuieste, sa ne tragem sufletul, si se va baga si dumnealui dar mai incolo, mai tarziu, cand n-o sa strice prea tare … deranjul electoral al unora sau altora. Mare caracter!

 8. 8 blogideologic iulie 24, 2011 la 5:25 am

  Exprim compasiune şi solidaritatea mea cu poporul norvegian, oricum şi în orice condiţii. Mai ales că norvegianul Thor Heyerdahl susţinea, în ultima lui carte (Jakten på Odin), că vechea elită regală norvegiană provine din Romania Orientală, mai precis din spaţiul ei nord-pontic. Spun şi eu, vorbind despre Thor Heyerdahl, împrumutând o frază din Henry James : „Suddenly, in these circumstances, I became aware that, on the other side of the Sea of Azof, we had an interested spectator. ” Pentru că Thor Heyerdahl focalizează atenţia lui către o discuţie mai curând de cenaclu la noi : Romanizarea/latinizarea ori „socii”-alizarea (cum îmi place să spun) spaţiului nord-pontic cu un veac înainte de naşterea Domnului nostru Iiisus (vă previn că eu sînt un fundamentalist creştin autentic, nu unul fals precum invenţia recentă din Norvegia, şi mă întreb, cine are interesul să discrediteze fundamentalismul creştin asociindu-l acum de crimele contemporane cele mai abjecte ?).

 9. 9 Vasile, iulie 24, 2011 la 6:17 am

  Regretabil incident…sunt si eu alaturi de sentimentul general de solidaritate si parare de rau , sa batem in lemn, avem ci noi norvegienii si fundamentalistii nostri!

 10. 10 blogideologic iulie 24, 2011 la 7:00 am

  A murit cântăreaţa Amy Winehouse http://www.romanialibera.ro/cultura/muzica/amy-winehouse-o-viata-traita-pe-muchie-de-cutit-232066.html / http://new.music.yahoo.com/blogs/amplifier/89528/the-troubled-life-of-amy-winehouse/ Amy Winehouse făcea parte din categoria acelor personaje feminine britanice descrise prima oară de Charlotte Brontë în romanul Jane Eyre. Era de fapt rivala aceleia. Era „nebuna furioasă” închisă în turn. Şi purta acolo numele Bertha Antoinetta Mason: „the violently insane first wife of Edward Rochester” cum o descrie Wikipedia. Chiar scriitoarea Charlotte Brontë îi face primei, –şi legitimei–, doamne Mason prezentarea cea mai detestabilă. Câţiva ani în urmă, citeam o prezentare psihologică foarte bine cumpănită a cântăreţei Amy Winehouse, un personaj real cu multe şi cumplite probleme. Vorbind despre inteligenţa sa distrugătoare şi predispoziţia ei spre binge (dar aceasta era toată caracteristica unei generaţii educată hedonic de sistem pentru a spori turboconsumerismul, impulsionând astfel economia !, ciudată doctrină economică este aceasta), autorul eseului din ziarul the Guardian făcea atunci o comparaţie între Amy Winehouse şi scriitoarea britanică Jean Rhys (1890 – 1979). Care a încercat să o reabiliteze pe Bertha Antoinetta Mason într-un portret de mare sensibilitate din romanul Wide Sargasso Sea (înainte de 1989 a fost publicată la noi o traducere excelentă a romanului). Frumos a scris la noi, despre Charlotte Brontë, doamna Zoe Dumitrescu-Buşulenga. Faţă de care demonstra ostentativ o favorizare ciudată, maladivă, distrugătoare , „tovarăşa” Elena Ceauşescu. Dar eu sînt mai mult tentat să o aşez pe doamna Zoe Dumitrescu-Buşulenga alături de Jean Rhys, nu de Elena Ceauşescu (aşa cum fac la noi vajnicii „lupători anti-comunişti”).

 11. 11 Emil Vulcanescu iulie 24, 2011 la 7:46 am

  @ Doru Coarna
  Dupa criza anilor ’30 a urmat un razboi mondial , s-ar putea sa fie si un razboi urmat de globalizare…
  Sa fiti iubit…
  Cu stima Emil

 12. 12 santinela iulie 24, 2011 la 7:59 am

  In Romania nu numai ca este posibil sa se intimple asa ceva dar se va intimpla precis.Cu reorganizarea asta a statului pe care au facut-o cretinii de PDL-isti in frunte cu asimetricul sistemele de paza si informatii au ajuns de risul lumii.

 13. 13 blogideologic iulie 24, 2011 la 8:56 am

  @ Adrian Năstase
  Totuşi sînt îngrozit de felul cum îşi foloseşte Dan Voiculescu Antenele !

 14. 14 pisicaru iulie 24, 2011 la 9:11 am

  O minte nebuna a adus doliu in milioane de inimi . Norvegieni ma plec cu durere si sufar impreuna cu voi la catafalcul acestor eroi nevinovati, care trag un semn de alarma pe aceasta planeta.

 15. 15 Vasile, iulie 24, 2011 la 9:53 am

  Blogi,

  Ar trebui sa fi ingrijorat cum isi foloseste altcineva antenele!

 16. 16 George Serban iulie 24, 2011 la 10:11 am

  @blogideologic
  Antenele sunt folosite, ca deobicei, pentru acelasi lucru. Prin forta lor de atractie, de cele mai multe ori nejustificata, micutul partid capuseaza un partid mare pentru a intra in parlament sau pentru a fi partas la „solutii imorale”. De doua ori … si un pic, i-a „tras-o” PSD ului. Urmeaza, la rand, PNL ul. PSD nu mai e in pericol. In mare pericol este USL. Dar asta nu pare sa fie o problema pentru cineva, atat timp cat locurile in viitorul parlament sunt sigure.

 17. 17 Ghita Bizonu' iulie 24, 2011 la 10:33 am

  Emil Vulcanescu

  ref la ipoteza ca am mai putea vedea un razboi mare… nu este neaparat ca el sa fie urmat de globalizare- cel putin nu sub forma pe care o intelegem…. Ca daca se bat intre ei dracii cei mari vor folosi armele nucleare… si urmarea ar fi distrugerea bazleor civilizatiei asa cum o concepem . Si adio globalizare ….

 18. 18 Radu Alexandru Vasilescu iulie 24, 2011 la 11:42 am

  Nu pot sa ma alatur corului de persoane – si nu ma refer aici la oamenii politici ci la simpli indivizi – ce, fara a avea cu adevarat vreo legatura cu victimele si fara a resimtii compasiune pentru familiile acestora, se intrec in a transmite condoleante pe absolut toate canalele media si in mod special online – vezi facebook sau twitter – din simplul motiv ca este de bon ton.

  Nu contesta nimeni tragedia si drama prin care trec familiile si apropiatii victimelor insa mi se pare de un prost gust extrem modul in care oamenii inteleg sa se intreaca in false mesaje de condoleante si „sincere” pareri de rau iar peste tot si toate troneaza astazi intrebarea „nu pot sa imi imaginez cum reusesc sa se descurce in fata unei asemenea drame?” – intrebare repetata obsesiv in absolut toate mediile de comunicare.

  Realitatea este ca in afara persoanelor direct afectate viata continua relativ normal avand insa in plus asa-zisa cautare a unor raspunsuri in general la intrebari fara raspuns sau la intrebari al caror raspuns nimeni nu vrea sa il auda.

  Intamplarea face sa am cativa prieteni in Norvegia si una din observatiile realiste facute de unul dintre acestia este faptul ca multi oameni acolo – si dupa parerea mea nu doar acolo – sunt exasperati de faptul ca atacul nu a fost comis de un grup de teroristi – de preferinta musulmani insa nici imigrantii din Africa sau Europa de Est nu erau candidati rai – ci de un localnic mai mult sau mai putin dezaxat.

  Am observat in ziua atentatului frenezia cu care jurnalistii si comentatorii de „mare probitate profesionala” dar mai ales analistii pe probleme de securitate – si era o ploaie de asemenea „specialisti” – se intreceau atat in Romania dar mai ales peste hotare sa caute motivele pentru care islamistii ar fi atacat Norvegia si sa ne explice tuturor cum caile gresite ale libertatilor individuale sunt de vina pentru nedepistarea teroristilor arabi.

  La aceasta constructie logica a marilor analisti ai neamurilor de pretutindeni – iar aici americanii au excelat – nu as putea sa adaug decat expresia romaneasca „oha si la gara”.

  Am avut posibilitatea sa urmaresc in direct informatiile despre atentate si pot sa spun – cu tot grotescul de rigoare – faptul ca nu am mai vazut niciodata o asemenea reprezentare a idiocratiei ce adesea guverneaza si ghideaza lumea ca in seara atentatului cand toti de la guvernele grabite sa-i condamne pe islamisti pana la „analistii neamului” care au analizat pana s-au intors la 180 de grade nu stiau cum sa se mai dezvinovateasca pentru prostia absoluta de care dadusera dovada in ultimele 8 ore.

  Tema ramanea insa in cuvintele si grimasele chinuite ale acestor adevarati conducatori in materie de probleme de securitate: libertatile noastre sunt de vina pentru tragedia din Norvegia.

  Imi permit si eu sa lansez cateva intrebari pe tema atacurilor intrucat dupa prostia afisata de acesti mari specialisti in ziua atentatelor eu unul consider ca pana si vecina bunicilor mei de la tara poate emite concluzii la fel de competente ca si acestia:

  1. Cum reuseste o persoana particulara fara o precedenta activitate in agricultura sa procure 6 tone de ingrasamant chimic ce poate fi folosit la fabricarea de bombe – plus aditivii … – fara ca nimeni din prea-stimatele servicii de securitate sa bage de seama? Si aici nu vorbim de ascultatorii pe la usi si telefoane de la noi din Romania…

  2. Cum reuseste o persoana sa-si procure armele si mai ales munitia – ce a fost folosita in cantitati mari – fara ca iarasi nimeni dintre competentii platiti sa-i protejeze pe norvegieni sa bage de seama?

  3. Cum parcheaza o masina incarcata cu o bomba artizanala, apoi ajunge pe o insula – privata apropos – unde se tine o conferinta fara sa-l intrebe nimeni de sanatate? Asta numai tine de competenta serviciilor secrete ci de minima norma de bun-simt dar bunul simt este in stransa legatura cu gradul de inteligenta…

  4. Daca tot terorismul este marele pericol mondial – la naiba cu pretul alimentelor care arunca zeci de milioane intr-o stare de foamete literalmente sau cu bolile ce omoara zeci de milioane de oameni tineri – cum spuneam daca terorismul care in acest secol nu a facut mai mult de cateva mii de victime civile in intreaga sfera a Europei si Americii de Nord este marea problema mondiala atunci cum se face ca un individ care discuta clar si direct despre acte de provocare violenta – vezi presa britanica de astazi – trece nesemnalat si isi poate procura tot ce are nevoie pentru a construii o bomba artizanala si pentru a ucide aproape 100 de oameni?

  Raspunsurile sunt evidente si am sa formulez doar unul: mult prea slavitele si mult prea putin controlatele servicii de securitate sunt populate de indivizi cu un grad indoielnic de capacitate mentala si care au invatat o singura poezie pe cea a teroristului islamist iar in rest stiu sa se faca utili prezentand raporturi si analize vaste pe care nimeni fie nu le citeste fie nu le intelege.

  Concentrandu-se pe purtatorii de turban la propriu sau figurat acesti oameni care in cele mai dese cazuri actioneaza fara un control real si fara simt de raspundere au uitat cum sa isi faca meseria si au uitat ca mai exista si alti extremisti in afara islamistilor.

  PS: pentru a nu fi suspectat de vreo alte lucruri ma simt nevoit sa spun faptul ca eu unul consider ca Europa reala este confruntata cu o problema ce are doua infatisari – imigratia masiva ce risca sa rupa echilibrul social si cultural -inclusiv religios – in Europa si demagogia, populismul si extremismul unor miscari reactionare ce tind sa atraga frustratii societatilor Europene si sa le dea coeziune si un mesaj simplu:”imigrantii sunt de vina pentru incapacitatea noastra de a prospera” as adauga eu derivata din prostie si lipsa de educatie. Eu consider cele doua probleme la fel de grave insa in timp ce este relativ usor sa opresti imigratia – daca exista vointa politica si mai ales acceptul mediului de afaceri – prostia si demagogia sunt mult mai greu de infrant.

 19. 19 Theodora iulie 24, 2011 la 11:48 am

  Vrea Ungaria sa devina un judet al Romaniei?
  Viktor Orban, premierul Ungariei a declarat ca, „inca nu e momentul sa intervenim in reorganizea teritoriala din Romania”
  http://theodora0303.wordpress.com/2011/07/24/cum-s-a-ajuns-aici/

 20. 20 Emil Vulcanescu iulie 24, 2011 la 11:55 am

  @ Ghita Bizonu’
  De ce te gandesti ca ar putea fi un razboi nuclear ?
  Se lucreaza la arme care ataca un anumit tip de structuri ADN , inceputurile acestor arme s-a facut de catre regimul rasist sudafrican .

 21. 21 lupi iulie 24, 2011 la 11:57 am

  @ George Serban ,, In vremuri in care in RO. totzi se baga …”’. ERATA ,, In vremuri in care in RO. TOTZI SI-O BAGA ……..”.Pentru ca unu’ incrucisat i-o baga uneia blonde [ cica !!!, puahhh !!!], astia cred ca fu–tul e sport natzional in ro.!!OK. ,pot fi de acord, da de ce NUMAI EI PE NOI ???.

 22. 22 Emil Vulcanescu iulie 24, 2011 la 12:54 pm

  Romania a fost scoasa la vanzare

  Stare tehnică:
  Are probleme cu alimentarea, o mică defecţiune la mecanismul de
  direcţie, că nu ţine linia dreaptă, şi merge cam înfrânată. Cutia
  de viteze e blocată în marşarier. Este înmatriculată în Europa, cu
  numere provizorii, se mai poate circula cu ea maxim o lună.

  Istoric:
  Este fabricată acum 2000 de ani, sub licenţă romană. A fost avariată
  în repetate rânduri. Prima dată a fost condusă de nişte ciobani, dar
  au mai călărit-o şi alţii. A fost reparată numai cu piese second
  hand, aduse de pe la turci. O perioadă a fost condusă bine de nişte
  nemţi, Carol I şi Ferdinand, dar apoi a încăput iarăşi pe mâna unor
  idioţi care au băgat-o prin toate gropile.
  Exteriorul a fost vopsit în 1989, dar interiorul este încă plin de
  rugină. A mai avut câteva reparaţii capitale, în 1600, 1859 şi 1918,
  dar a mai şi pierdut o parte din piese.

  Combinaţii:
  Predau leasingul, mai sunt de plată la ea câteva zeci de rate FMI.
  Accept şi variante de schimb cu o ţară similară din Africa , oricât
  de mică ar fi dar să funcţioneze.

  De ce o vând:
  Sincer să fiu, o vând că m-a lăsat în drum şi nu mă pricep la ea.
  Plus că îmi consumă cam mult, şi ca s-o repar mă costă cât nu face.
  Oricum, eu n-am permis de conducere pentru categoria asta de ţară, aşa
  că să o conducă cine s-o pricepe. Dacă nu o vrea nimeni, o dezmembrez
  şi o vând pe bucăţi. E păcat de ea, vă spun. Sper să o ia cineva
  care ştie să o aprecieze.

 23. 23 Ioan iulie 24, 2011 la 2:21 pm

  O trgedie ieri la Oslo. Mai de demult o nenorocire la Bucuresti. Nici nu stiu cum e mai rau. Totul se masoara in vieti omenesti pierite gratie unui eveniment. La Oslo atac terorist iar la Bucuresti alegerea lu Chombu in cea mai inalta functie in stat. Norvegienii reusesc intr’un tarziu sa-si numere mortii. Noi in schimb asta asta facem de aproape trei ani si nu ajungem la nici un rezultat. La noi si rezultatul acestei operatii macabre este original, altfel, diferit caci, dupa cum constatat, si moartea poate fi, dupa caz, constitutionala si neconstitutionala. Daca nu gresesc eu grav, pana la probele ce nu mai sosesc, alegerea si realegerea lu’ Nenumitu au fost constittionale. Bag seama ca si actele lui nescrise, ca din cele scrise nu are voie sa emita, sunt constitutionale. In consecinta darele (nicidecum urmarile, dupa propria marturie) prezentei sale pe Deal sunt toate si fara exceptie constitutionale; in consecinta chiar si moartea lenta din motive sociale. Probabil din aceleasi motive si reactiile dlui V Ponta la evenimentele majore ce marcheaza zilele fiecarui cetatean roman lipsesc. Pentru el nenorocirea ce produce moartea este bine venita atat timp cat baietii dsale cresc in liniste si pace, sotia are serviciu si lu’ tata socru i se rupen-saispe de ce-l inconjoara. Ati vazut el, dl V Ponta, devine iute rotund si zambitor, ca orice imbecil, si in clipa urmatoare dispare din decor; urmand exemplul idolului pe care il imita copios.

  PS

  Totusi intr-un tarziu am rasfoit si Dexul, sa vad diferenta dintre continutul celor doua vocabule: trgedie; nenorocire. Nu, eu nu sesizez in esenta nicio diferenta continutul lor fiind complemetar. Si ce folos cand realitatea este la fel de cruda si pentru norvegieni si pentru romani; indiferent de nationalitate. Numai ca Romania de azi este condusa de un „presedinte impostor pus pe harta şi jaf şi care din joacă a falimentat o ţară, a flămânzit un popor. A jucat destinul ţării la ruleta istoriei personale, mizând totul pe blond. Crimele sale sunt cu premeditare, …”

 24. 24 florin m. iulie 24, 2011 la 2:41 pm

  Specific unui atac terorist este si irationalitatea sa. Asta il face practic impredictibil, in conditii normale, intr-o societate normala. Scopul unui astfel de atac este de cele mai multe ori confuz, fiind o reactie violenta impotriva status quo ului, inainte de orice. Radacinile actului terorist sunt adanci, atat de adanci incat uneori dai chiar si de un filon al legitimitatii.

  Cineva, mai sus, critica serviciile de securitate: atat asteapta acestea, sa fie provocate sa ceara atributii mai largi asupra libertatilor civile.

  Milioane si milioane de oameni au murit in razboaie si conflicte de tot felul. Razboiul din Rwanda nu a provocat decat o fractie din emotia generata de catre astfel de acte teroriste precum cel din Norvegia, desi numarul victimelor a fost inzecit mai mare, iar cruzimea crimelor impotriva femeilor, copiilor, inimaginabila. Motivul -mass media.

  Desigur, consideram violenta mult mai fireasca in Africa decat in Norvegia. De aceea, mass media stie ca suntem mult mai socati de moartea violenta si neasteptata a 90 de persoane in Norvegia, decat de cea a 1 milion in Rwanda.

  In ambele cazuri, vorbim despre tragedii. Parerea mea personala este ca mai curand era evitabila cea din Rwanda, decat cea de la Oslo.

 25. 25 blogideologic iulie 24, 2011 la 3:23 pm

  +Ce-a mai făcut alt „moţ deştept” : Victor Ciorbea. Reînfiinţată în 1994, succesoarea UM 0110 avea să cunoască o altă decimare. Unul dintre rezervişti ni se confesează: „În 1998 a fost chemat activul unităţii succesoare 0110 şi ni s-a ordonat scurt să ridicăm dispozitivul de pe maghiarii revizionişti şi să închidem dosarele deschise. Pentru că, trebuie să înţelegeţi, şi noi şi fosta 0110 se ocupa atât de KGB şi STASI, cât şi de AVO şi urmaşele lor. Am zis, bine-bine, dar avem spioni documentaţi, în lucru, oficiali – unul dintre ei este secretar de stat azi – ce facem cu ei? Nimic, a fost răspunsul. E ordin de sus, de la Cotroceni. Una din primele măsuri criminale luate de Victor Ciorbea, prim-ministru al CDR, a fost desfiinţarea direcţiei de contraspionaj pe relaţia cu Ungaria. Serviciile secrete maghiare sunt foarte active pe întreg teritoriul românesc, şi în special în judeţele Mureş, Covasna şi Harghita. Prin urmare, pe tărâm informativ, instituţiile noastre au capitulat fără nici o scuză. Sigur că, în astfel de condiţii, ungurii şi-au pus în aplicare programul, pas cu pas, profitând din plin de lipsa noastră de reacţie. Şi s-a ajuns unde s-a ajuns. Adică să ni se impună să facem o ţară pentru 250 de secui declaraţi ca atare.+ Sursa : Comentariu pe forum la http://www.romanialibera.ro/actualitate/transilvania/tokes-in-schimbul-teritoriului-pierdut-cerem-dreptul-la-autonomie-232052.html

 26. 26 blogideologic iulie 24, 2011 la 3:46 pm

  Bănuiam că se va insera alegaţia cum că „fundamentalismul creştin” invocat de atentatorul din Oslo a fost calibrat după fundamentalismul ortodox românesc. Confirmarea : „Teroristul norvegian, un admirator al lui Vlad Ţepeş!” http://www.jurnalul.ro/stiri/externe/teroristul-norvegian-un-admirator-al-lui-vlad-tepes-criminalul-a-postat-un-video-pe-youtube-cu-cateva-ore-inainte-de-atacuri-585564.html

 27. 27 Criticos iulie 24, 2011 la 3:58 pm

  Am primit prin mail – şi nu cred că sunt un caz izolat – două mesaje violent antimusulmane (unul produs în Franţa, celălalt în Austria) în care se vorbea despre „invazia oraşelor noastre” şi se chema la acţiune hotărâtă împotriva „invadatorilor”. În opinia mea în Europa şi în SUA agitaţia antimusulmană a ajuns la cote alarmante şi nu cred că suntem foarte departe de apariţia unei mişcări teroriste armate împotriva musulmanilor. Ne putem consola cu gândul că va fi paneuropeană şi că „elita ţărilor occidentale” (e o formulă care circulă) îi va da grosul militanţilor şi liderii.

 28. 30 blogideologic iulie 24, 2011 la 4:34 pm

  Dezvoltarea infrastructurii feroviare în China se face fără atenţie la securitatea transportului http://www.nytimes.com/2011/07/25/world/asia/25train.html?_r=1&hp

 29. 31 Cititor in stele iulie 24, 2011 la 4:49 pm

  @all,

  Statul v-a dat minte sa ganditi cu capetele voastre. 😀 😀 😀
  Asta era expresia favorita a fostului meu profesor de matematica(Dumnezeu sa-i ierte pacatele!) atunci cand vroia sa ne certe pentru incapacitatea noastra de a rezolva o problema….
  In schimb, voi, cei mai multi dintre forumisti, nu faceti altceva decat sa intrati in rezonanta cu ideile d-lui Nastase. Chiar nu va deranjeaza modul cum se pozitioneaza liderul psd, victoras ponta, fata de problemele tarii? Oare, toate articolele d-lui Nastase trebuie luate drept etalon de corectitudine politica? Sau, altfel spus, tot ce face guvernul trebuie desconsiderat si criticat fara menajamente?

  P.S. Oare, d-l Nastase a uitat ca in perioada 2001-2004 a luat unele masuri care nu au intrunit adeziunea unora(multi sau putini, asta are mai mica importanta) dintre cetatenii Romaniei? Eu sunt de acord ca, din postura de prim-ministru, nu ai cum sa-i multumesti pe toti cetatenii romani, dar scopul este de a servi intereselor generale. Crede d-l Nastase ca interesele psd si cele ale cetatenilor Romaniei sunt mai congruente decat oricare altele?

 30. 32 Doru Coarna iulie 24, 2011 la 5:47 pm

  @ Radu Alex Vasilescu,

  e simplu, orice ingrasamant pe baza de azotati explodeaza in contact cu o hidrocarbura, in speta motorina. Pt aprindere trebuie insa atinsa o temperatura care nu se obtine decat printr-o ardere. Problema este ca motorina nu se aprinde de la flacara deschisa, trebuie deci altceva, si anume o sticluta cu benzina, iar pe asta trebuie s-o aprinzi cu o scanteie, deci trebuie o bobina de autoinductie, o bujie, cateva sarme, un acumulator de motocicleta, un condensator de anume fel si un intrerupator electronic sau un releu comandat prin radio, telefonic, de la distanta. Toate astea se gasesc la liber in orice tara si sunt nesupravegheate de autoritati. Iar nebuni sunt destui.
  La ce sa renuntam, la ingrasaminte, la combustibili, la motociclete, la telefonia celulara? Nu mai bine la arme?

  Noua ni se pare aiurea, insa in aceste tari efectiv nu se monitorizeaza populatia, nici indivizii, se merge pe alte valori iar cetateanul consimte liber la ele. De acum insa, si tarile nordice nu vor mai fi ce-au fost… Sunt unii care vizeaza deranjul maxim pt a bloca globalizarea, negandind ca in felul asta condamna la inanitie si criza perpetua cam toata planeta, poate chiar la un mare razboi.

 31. 33 lupi iulie 24, 2011 la 6:40 pm

  Bai fratzilor , e groasa rau , cu atentatele astea ! Adevarul e ca , de ex., aci in Birmingham , 60% sunt arabei si negri , unde intra astia cotropesc tot , fug englezoii , in doi-trei ani se goleste cartieru ‘, Da astia n-au vana-n ei ca aia nordicii , fascisti adevaratzi , astia se-ndoapa cu bere si Big John’s si toarna copii – cel mai tanar BUNIC are 29 de ani , tziganii nostri sunt maicutze si ,, taici’ neprihanitzi !!! Da , fereasca domnul sa inceapa si pe-acilea !!!

 32. 34 Adrian VASILE iulie 24, 2011 la 7:43 pm

  Rezultatul armelor utilizate de exponentii miscarii globaliste. In societatile afectate puternic de globalizare efectul psihologic la nivelul indivizilor este devastator. Exemple sunt mai ales in scolile americane. E pacat ca s-a ajuns aici. Facebookul si mijloacele de propagare in masa de tip retea vor distruge omenirea. Liderii mondiali au o bomba cu ceas in mana. Fascismul va reinvia sub ochii lor vigilenti si ei vor fi victimile tinta. Mai mult ca sigur ca in viitoarea decada vom asista la asasinate la adresa magnatilor multinationalelor si a politicienilor obedienti lor.Lumea se schimba si masele vor crea valurile de schimbare prin semnale disparate de revolta sociala si de inadaptare la stresul social impus de elitele financiare oculte mondiale. Noua ordine sociala se va impune de la rasarit.

 33. 35 Radu Alexandru Vasilescu iulie 24, 2011 la 11:25 pm

  Exista o expresie in limba engleza „I feel vindicated” .. haideti sa vedem … spuneam intr-un post anterior ca multi norvegieni sunt exasperati de faptul ca atacatorul este norvegian si nu musulman sau est-european … deschid jurnalul.ro in aceasta seara si …
  http://www.jurnalul.ro/stiri/externe/est-europeni-cercetati-in-ancheta-privind-atacurile-de-la-oslo-585574.html
  Concluzia: orice problema are o solutie … sa nu va mire daca auzim in cateva zile ca un grup de imigranti romani sau bulgari au contribuit in mod fundamental la instigarea „tanarului norvegian cu probleme psihice” …

  Apoi am mai spus ca sarabanda de indivizi cu titulatura de analisti pe probleme de securitate s-au facut pur si simplu de ras si impreuna cu ei mai toate canalele media ce i-au citat si mai mult invitat sa-si spuna parerea … ei bine spre deosebire de „jurnalistii” romani cei englezi au invatat ca exista si responsabilitate in meseria lor si ca atunci cand se petrec grave abateri de la norma e bine sa fie explicate:
  http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/jul/24/charlie-brooker-norway-mass-killings

  Asta pentru cine este interesat sa invete din greseli.

 34. 36 PLANO10 iulie 25, 2011 la 12:00 am

  @Theodora
  E tare chestia aia cu Ungaria un judet al Romaniei!
  Il punem pe Orban prefectul judetului cu capitala la Budapesta! 🙂

  Cititor
  Tu de ce mai citesti in stele daca gandesti cu capul de Base?

 35. 37 Vasile, iulie 25, 2011 la 7:04 am

  Cititor in stele,

  Ai avea dreptate , daca masurile care au venit dupa 2004 ar fi fost mai bune, mai corecte ,daca baronii tari nu ar fi fost multiplicati prin noi oligarhi , adica ce consideram noi in 2001-2004
  mizerii acum noile masuri sunt deja orori!

 36. 38 George Ban iulie 25, 2011 la 9:54 am

  Cititor in stele spune:

  „Statul v-a dat minte sa ganditi cu capetele voastre.”
  Chiar asta facem!

  „…voi, cei mai multi dintre forumisti, nu faceti altceva decat sa intrati in rezonanta cu ideile d-lui Nastase.”
  Da, capul nostru ne spune ca sunt idei bune.

  „…tot ce face guvernul trebuie desconsiderat si criticat fara menajamente?”
  Nu, dar capul nostru ne spune ca nu avem ce lauda.

  „Oare, d-l Nastase a uitat ca in perioada 2001-2004 a luat unele masuri care nu au intrunit adeziunea unora (multi sau putini, asta are mai mica importanta („ce vorbesti?” – n. mea)) dintre cetatenii Romaniei?”
  Nu a uitat, dar ce are bula cu prefectura?
  Iarasi hodoronc-tronc sloganul „Lasa, ca nici voi nu sunteti mai buni!” . Asta e echivalent cu „Suntem la fel de prosti ca voi!”

  Penibili mai sunteti, bascistilor!

 37. 39 Roxana Iordache iulie 25, 2011 la 1:42 pm

  @nastase. Tot nu răspunde nimeni la întrebarea de ce un asasinat în masă sub titlu de anti-musulman a fost comis contra unei tabere de tineri declarat anti-israeliană.

  Mulţumesc pentru posibilitatea adresării mesajului următor către George Şerban.

  @G. Tema de pe blogul tău e de maximă importanţă. Faci cum crezi, dar ar fi relevant să-ţi deschizi comentariile.

 38. 40 dlnimeni iulie 25, 2011 la 4:09 pm

  Roxana Iordache: de acord cu dl Serban. Mai ales ca mi se pare ca persoana in chestiune e cam transpartinica si pare a folosi pesedeul ca vector, asa ca pesedeul risca a pati ce a mai patit si cu altii, adica sa fie lasat exact cind ar avea mai mare nevoie de loialitate. Nici cu penelistii nu mi-e rusine, am vazut mai ieri ca fata aia cu liceu – de a fost cindva sef al vamilor nici nu stiu daca cu bacalaureatul dat si luat – e tot in virful plopului (care face pere).

 39. 41 dlnimeni iulie 25, 2011 la 4:11 pm

  Roxana Iordache: dar cine, ce, cind, unde, cum si de ce a pus intrebarea pe care o specificati? Mi-ar fi facut placere sa raspund la ea la timp.

 40. 42 dlnimeni iulie 25, 2011 la 9:00 pm

  Cred ca media proguvernamentala a inceput sa atace si sa incerce a discredita opozitia si prin simularea unor erori de tipar, vezi cuvintele de mai jos, atribuite de Hotnews dlui Ponta: „In teritoriu e normal sa apara neintelegeri. Sondajele nu vor fi facute pulice decat dupa ce sunt stabiliti candidatii” a declarat presedintele PSD, Victor Ponta.” Linkul catre eroare este:
  http://www.hotnews.ro/stiri-9548355-partidul-lui-dan-voiculescu-revendica-primaria-iasi-ataca-usl.htm?utm_source=GSP&utm_medium=Widget&utm_campaign=Footer
  Poate ca aceia care sustin guvernul vor dori sa explice public ce este un sondaj pulic.

 41. 43 Radu Alexandru Vasilescu iulie 26, 2011 la 8:22 am

  Imi permit sa revin, pentru ultima data, asupra acestei chestiuni, cu toate ca am speranta ca va mai fi dezbatuta si pe viitor.

  Urmatoarea informatie a aparut in presa – am sa citez din cea britanica:

  „It also emerged on Monday that Norway’s police security service had been alerted to a suspicious chemical purchase by Breivik in March, but had decided not to investigate further.”

  „Breivik was said to have been placed on an intelligence watch list in March after apparently buying chemical fertiliser from a Polish company. Janne Kristiansen, the chief of Norway’s police security service, told national broadcaster NRK that the purchase had set off an alert because the company was under scrutiny. But since the transaction was legal, security police did not have a reason to investigate further.”

  Cu alte cuvinte intreaga tragedie putea fi prevenita daca cineva din serviciile de securitate isi batea capul sa investigheze – insa cum am spus si in posturile anterioarea ceea ce s-a intamplat in Norvegia se datoreaza first and foremost esecului monumental al acestor servicii iar incapacitatea lor de a considera potentiale pericole ce vin din alte surse decat din sfera teroristilor musulmani incepe sa aiba costuri majore pentru societatile pe care ar trebui sa le protejeze.

  In final as vrea sa adaug o scurta analiza pe marginea declaratiei sefului serviciului se securitate norvegian care spune ca stituatia nu a fost cercetata deoarece achizitia de ingrasamat chimic fusese legala.

  Pai as spune eu, daca cineva se gandea sa caute pe google, nu mai departe si nu prin „mijloace specifice”, ci doar pe google, numele individului care facuse respectiva achizitie ar fi descoperit zeci de posturi pe site-uri extremiste ce incitau la ura si in mod special la violenta, lucru ce in mintea pana si a ultimului om de pe Planeta ar fi trebuit sa trezeasca suspiciuni.

  Complicata munca depusa de serviciile secrete … Eu chiar „cred” ca trebuie sa avem intelegere pentru ei atata timp cat nu au fost capabili nici macar sa faca o minima cercetare, de bun-simt, ce statea la indemana absolut oricui si presupunea costuri zero.

  Tot, dar absolut tot, ceea ce se intampla acum in Norvegia, toate victimele acestui psihopat sunt cauzate de incompetenta unor oameni din serviciile de siguranta, oameni care au uitat cum sa-si faca meseria – asta presupunand ca au stiut vreodata.

  Ce este infiorator este faptul ca aceeasi oameni isi folosesc acum toate contactele pentru a lansa dezbateri in media despre crestinism, democratie, libertati individuale etc cand singura dezbatere ar trebui sa fie legata de incompetenta, inabilitatea si incapacitatea lor si nimic mai mult.

  Iar aici nu vorbim de ascultatorii de telefoane din Romania ci de serviciile de securitate ale unui stat evoluat si democratic in adevaratul sens al cuvantului.

 42. 44 teostanc iulie 26, 2011 la 9:01 am

  Atentatorul se pare ca a fost motivat de participarea Norvegiei la atacul NATO asupra Iugoslaviei.

  Si eu cred ca a fost o barbarie si o incalcare a dreptului international dar n-as comite, in viata vietilor mele, un atentatat.

  Totusi, cauza, pe langa psihologia individului, o constituie jocul celor puternici, tari, partide, bogati, paturi sociale care, de foarte multe ori, nu tin cont de morala si/sau de lege, de faptul ca nu iau in calcul si interesele celor care nu au acces la butoane. Si de partidele politice care nu stiu sa le apere interesele.

  Cand s-a bombardat Iugoslavia in SUA era un presedinte democrat, in Anglia un premier laburist, in Italia un premier comunist.

  Faptul ca cei de mai sus nu au avut mandat ONU ii transforma in adevarati teroristi. De stat!

 43. 45 Draghi Puterity iulie 26, 2011 la 10:40 am

  Situatia e mult mai grava decat simpla fapta a unui criminal nebun. Sunt disponibile prea multe ingrediente, care puse la un loc vor produce o expozie atomica in Europa:

  – In primul rand e vorba de o reactie de teama generalizata in fata „pericolului islamic”. De cativa ani circula pe internet tot felul de virale care arata ca musulmanii vor „ocupa Europa” chiar si prin extrapolarea unor tendinte demografice. Anul trecut a facut valva in Germania cartea senatorului (SPD!) Thilo Sarazin – „Germania se autodistruge” in care se tematizau (extrem de polarizat) aceleasi probleme, carte care pentru multi cetateni germani a devenit mai citita decat Biblia.

  – Mecanismele care favorizeaza aceste tendinte sunt considerate multi-culturalismul, „marxismul” si globalizarea.

  – Exemplul Al-Kaida de celule independente care actioneaza in numele unui ideal dar fara a fi coordonate central.

  – Sustinerea internationala, de exemplu a miscarii Tea Party din SUA.

  – Serviciile de informatii din tarile vestice nu monitorizau pana acum astfel de activitati, pentru ca aceasta noua ideologie nu isi avea „sertarasul ei” in care sa poata fi incadrata.

  – Pierderea tot mai rapida a granitei dintre lumea virtuala (unde uciderea a zeci si sute de „dusmani” e legitima si incurajata) si cea reala.

  Cateva contradictii si aspecte care „nu rimeaza”:

  – Aceasta noua forma de extremism nu se vrea reinviere a fascismului din perioada celui de al doilea razboi mondial. Ea nu e antisemita si nici anti-americana, fapt inconsecvend din p.d.v. ideologic, deoarece atat globalizarea cat si marxismul sau multi-culturalismul provin, cel putin in perceptia publica, din aceste zone.

  – In manifestul lui Breivik se vorbeste despre necesitatea unui regim totalitar pentru a slava cultura vestica de… totalitarismul musulman.

  – Interesant e si cum s-a mutat instantaneu tema de discutie atat in mainstream media cat si in blogosfera dupa atentat. Inainte se discuta din ce in ce mai vehement despre faptul ca sistemul actual al finantelor vestice e gresit, si trebuie reformat. A fost nevoie de un eveniment de o asemena magnitudine doar pentru a deturna atentia publica de la aceste aspecte?

  – Vina aruncata stangii in acest context, de a incuraja islamizarea Europei, e foarte trasa de par. In general verzii sunt si intr-o mai mica masura liberalii sunt cei care propaga multi-culturalismul. Insa nici verzii nici liberalii nu pun in discutie corectitudinea si privilegiile sistemului financiar.

  Sunt cu siguranta multe alte aspecte importante care imi scapa in acest moment. Intuiesc insa foarte precis ca am asistat la nasterea unui lucru extrem de rau.

  P.S. E clar ca partidele populare europene, cele care adapostesc cel mai natural acest mod de gandire, se vor „adapta din mers” la fel cum au facut-o si in cazul ecologismului. Ma intreb ce va face Traian Basescu si zona care l-a produs cand va realiza noul trend. Isi va sacrifica „prieteniile lucrative” din Orientul Mijlociu?

 44. 46 popalumi iulie 26, 2011 la 5:02 pm

  Ce diferenta este intre mutanta genetico-fascista de la Cotroceni si personajul patologic din Norvegia?

 45. 47 dlnimeni iulie 26, 2011 la 10:02 pm

  Radu Alexandru Vasilescu : tema va mai fi cu siguranta dezbatuta, daca va fi timp pentru asta si va rog sa primiti sugestia mea de a manifesta o anumita prudenta in ceea ce priveste serviciile norvegiene. Pe de o parte, se pare ca exista cel putin un martor ocular (supravietuitor) al masacrului de pe insula care indica un al doilea tragator – ceea ce ar explica mai bine numarul mare de victime produse intr-un timp relativ scurt – ceea ce ar insemna o conspiratie mascata in care publicului i se ofera pe tava un vinovat – real, dar care ar putea sa nu fie singurul. Chiar dumneavoastra scrieti de faptul ca serviciile secrete se siguranta norvegiene au gasit ca legala tranzactia cu ingrasamint, ceea ce inseamna ca au investigat-o si ceea ce inseamna ca il aveau pe individ sub observare, deoarece banuiesc ca nu toate cumpararile de ingrasaminte din orice tara sunt investigate de serviciile locale de securitate interna. Doar ca, din cite imi dau seama, problema supravegherii incelungate a cuiva este, pentru servicii, o chestiune de resurse, asa incit mi se pare ca o cheie a evenimentelor norvegiene ar fi aceea ca a existat cineva printre sefi care a declarat supravegerea individului ca neprioritara si cel mai probabil invocind limiterea resurselor. Pare ca acum serviciile norvegiene au plecat la vinatoare, dat fiind ca am citit ca sase polaci au cam avut necazuri pe acolo, ei fiind probabil oameni ai furnizorului de ingrasamint. Depinde insa pe ce fel de urme sunt trimisi. Publicatiile individuale virtuale sunt supravegheate, dar stiti ca toata lumea militeaza pentru ca nimeni sa nu fie acuzat pentru vorbe, ci doar in situatia in care comite fapte (desigur, cu exceptia a 2-3 lucruri pentru care cineva poate fi acuzat la nivel de vorbe). Nu putem lucra cu dublu standard, adica sa nu dorim la noi dar sa dorim la altii. Cred ca serviciile noastre de securitate publica nu se limiteaza doar ca interceptarea comunicatiilor, ci cred ca densitatea de informatori este cam tot aceea indicata de Pacepa, iar traditia de a utiliza ofiteri acoperiti este cu sfintenie respectata, toate acestea – cred eu – inclusiv in politica, dar unora le-ar place ca lumea sa creada ca totul se limiteaza la ascultarea telefoanelor.

 46. 48 Draghi Puterity iulie 27, 2011 la 1:23 pm

  O posibila solutie pentru a dezamorsa ideile toxice din manifestul lui Breivik (si nu numai).

  http://pastebin.com/DktSNbme

 47. 49 Mélanie iulie 27, 2011 la 5:45 pm

  Domnule Nastase,

  Va multumesc pentru acest post dedicat poporului norvegian înca sub socul masacrului din Insula Utoya.

  Eram la Trondheim, în drum spre Cap-Nord când aceasta drama s-a desfasurat si-aseara am survolat Utoya, dupa ce-am decolat de la Oslo… Acum 24h am intrat în Primaria orasului si-n Centrul Premiului Nobel pentru pace, unde erau registre de condoleantze, am lasat în ambele locuri câteva rânduri de încurajare si de respect… Peste tot erau buchete de flori depuse de autohtoni si de turisti, cu lacrimi în ochi, calmi, rezervati, tacuti. Zona Parlamentului era barata pe un perimetru de circa 400m.

  Dupa cum stiti, în Norvegia, natura, traditiile seculare si patriotismul înnascut sunt într-adevar la ele-acas’… à propos de-acest monstru psihopat-criminal(pleonasm intentionat!), evident ca nu-i reprezinta pe norvegienii actuali, chiar daca stramosii lor vikingi erau de-o cruzime dincolo de cumplita…
  Voi fi re-constatat zilele-astea ca acest popor e pasnic, tolerant, generos, unit, demn, mândru de-a trai într-un regat de libertate, de independentza si de altruism. Am încredere în capacitatea lui de-a face fatza acestei triste si oribile poveri ce i-a marcat pe viata.

  Admiratie si respect pentru modul în care norvegienii se vor fi comportat în asemenea situatie, vor fi dat o lectie de valori solide, formidabile, de umanism, de modestie si de tolerantza. Acte barbare si masacre au loc zilnic, pe toate meridianele, dar tragedia norvegiana dovedeste si demonstreaza concret(din pacate!) ca societatea în care traim va fi devenit din ce în ce mai instabila, ca se schimba periodic, dar nu neaparat în bine…

  Last, but not least: am aflat în Norvegia ca tatal acestui psihopat rupsese orice relatie cu el si ca traia în Franta, cu a doua sotie, la aprox 100kms de Toulouse, lânga Limoux, localitatea viticola, (re)cunoscuta pentru vinul alb “blanquette de Limoux”! Small world, indeed…
  ===
  In memory of the dead at Utøya, Norway, July 22nd, 2011… RIP.

  înainte de-a deveni insula celui mai oribil masacru de la al doilea razboi mondial încoace:

  http://home.online.no/~jon-o2/index.cfm

  Dirge – Percy Bysshe Shelley

  Rough Wind, that moanest loud
  Grief too sad for song;
  Wild wind, when sullen cloud
  Knells all the night long;
  Sad storm, whose tears are vain,
  Bare woods, whose branches strain,
  Deep caves and dreary main, –
  Wail, for the world’s wrong!

 48. 50 Mélanie iulie 27, 2011 la 5:58 pm

  Incredibil, dar adevarat si patetic: nu numai republicanii, dar si extrema-dreapta americana se pot „mândri” cu un asemenea reprezentant, „a multimillionaire darling of the Tea Party movement”… brrr!

  pentru francofoni:

  USA: Glenn Beck compare les victimes d’Utoya aux jeunesses hitlériennes:

  http://www.rtbf.be/info/monde/detail_usa-glenn-beck-compare-les-victimes-d-utoya-aux-jeunesses-hitleriennes?id=6508893
  ===
  pentru anglofoni:

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/norway/8660986/Norway-shooting-Glenn-Beck-compares-dead-teenagers-to-Hitler-youth.html


 1. 1 Fundamentalismul creştin « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe iulie 24, 2011 la 7:03 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: