Raspunsuri

M-am angajat ca, ori de cate ori voi avea ocazia, sa promovez pe blog diverse evenimente menite sa ofere un aport cultural si un plus de liniste noua, tuturor. Este si cazul festivalului Opera Nights din Hunedoara, prima editie a ceea ce se vrea sa fie cel mai mare festival de muzica clasica din Transilvania si, de ce nu, din tara. Plasarea intregului eveniment in curtea Castelului Corvinilor a amplificat, in mod cert, efectul terapeutic al pieselor puse in scena.
Turismul cultural, oricat de neavenit poate parea pentru unii, este in opinia mea una din directiile putin spre deloc exploatate de tara noastra. Iar orase precum Sibiul, Bucurestiul si, acum, Hunedoara se incapataneaza sa ne arate ca Romania poate fi atractiva pentru publicul sau intern, dar si pentru turistii din afara tarii, prin evenimente cu o puternica incarcatatura culturala.

Contele, nimeni nu a spus ca o dezbatere pe subiectul bacalaureatului nu este importanta si de dorit. Ba din contra. Dar ea trebuie sa fie echilibrata, cu toate datele, la rece si pe fondul problemei, nu sa polarizeze si sa se axeze exclusiv pe varful aisbergulul, respectiv pe rezultatele slabe din acest an. In tot acest context, da, m-a deranjat bucuria obtuza a ministrului educatiei si prim-ministrului Romaniei la auzul notelor. Doi oameni care pur si simplu nu constientizeaza ca sunt, la nivel formal cel putin, responsabili cu (sub)finantarea si (dez)organizarea educatiei romanesti.

Analist, de acord ca nu toti profesorii din sistemul educational sunt 100% pregatiti pentru postul pe care il ocupa. Dar, si in cazul ineficientei lor, tot sistemul bolnav si politizat de titularizare si remunerare se afla la baza problemei. Salarii marite nu ar insemna, automat, mai buna lor pregatire. Dar ar insemna, pe de o parte, revenirea oamenilor buni in sistem si, pe de alta, atragerea de alte valori in educatie. A celor care prefera astazi multinationalele sau strainatatea pentru ca nu pot supravietui cu un salariu putin peste 1000 de lei pe luna.

Bibliotecaru, contractul social pe care fiecare cetatean al Romaniei il semneaza cu statul roman este, din punctul meu de vedere, foarte clar. Tocmai de aceea, schimbarea regulilor in mijlocul unui proces, fara nicio interventie pe fond la cauzele sale, ci doar la efecte, mi se pare o nedreptate de care „semnatarii” din Romania au avut parte in ultimii ani. Nu poti cere aceeasi implicare si aceleasi rezultate, cand tu, stat, oferi mai putin de jumatate din tot ceea ce ai promis si ti-ai asumat sa faci in toata aceasta perioada.

RN, sunt de acord cu tine cand afirmi ca partidele din Romania sufera de o anumita carenta in ceea ce priveste pregatirea din timp a campaniei electorale din punct de vedere teoretic, aici incluzand atat elementul sociologic, cat si pregatirea ideologica, comunicationala si organizatorica. PSD organizeaza, in mod constant, scoli de pregatire politica in care membrii organizatiilor de tineret, dar nu numai, sunt invitati sa isi dezvolte aceste abilitati. Singura modalitate prin care ele pot fi perfectionate ar fi, intr-adevar, organizarea mai multor seminarii de acest gen la nivel local.

Adrian B., nu inteleg de ce te grabesti sa tragi concluzii in contextul in care nu esti suficient de bine pus in tema pe subiectul confiscarii averilor ilicite. Sper sa reusesc, prin acest raspuns, sa iti ofer un motiv de calm. Confiscarea extinsa a averilor este asociata unei condamnari pentru o fapta penala (cel putin asa este in cadrul modelului JAI propus de noi). Iar acest lucru este valabil atat in decizia cadru a Comisiei Europene, cat si in ambele proiecte de lege existente in acest sens din Romania, atat cel al PSD, cat si cel al guvernului. Deci nu, niciunui roman care a muncit cinstit si onest in Spania sau in orice alta tara din aceasta lume nu i se va confisca nimic. Decat daca nu cumva Blejnar nu va inventa el ceva ce nu a auzit nici Europa.

Baronul Munchhausen, am fost acuzat, in aceasta perioada, ca nu inteleg mecanismul si realitatea sistemului educational romanesc. Cu modestie cred, insa, ca atat in articolele recente, cat si in actiunile mele am dovedit ca sunt mult mai legat de invatamantul romanesc decat chimistul Funeriu, profesorul constitutional Boc sau dirigintele Basescu. Da, programele sociale din educatie (nu doar cornul si laptele, ci si „bani de liceu”, „un calculator pentru fiecare” si toate celelalte) au avut un rol important in combaterea abandonului scolar. Poate ca pentru copiii din orasele mari, dezvoltate, aceste ajutoare nu inseamna nimic. Dar pentru elevii din zonele izolate sau profund defavorizate ale Romaniei inseamna foarte mult.

Mariana, toata aceasta batjocura se cheama genocid social, iar PSD-ul l-a condamnat inca din primele zile ale guvernarii Basescu-Boc. Nu stiu in ce masura mai este de actualitate situatia prezentata de tine, insa sper ca mass media locale si centrale sa se intereseze si sa prezinte cu mai multe amanunte blocajul eliberarii de retete pentru diabetici din judetul Bistrita-Nasaud.

Argusdre, USL continua in teritoriu organizarea de referendumuri locale pentru a afla care este dorinta cetatenilor referitoare la reorganizarea teritoriala. Oricat de intors cu spatele la poporul suveran ar fi presedintele Romaniei (iar refuzurile organizarii unor consultari similare in judetele pedeliste ne dovedesc acest lucru), iti garantez ca nu va reusi sa impuna din pix propria viziune de reorganizare administrativ-teritorial. Este penibil si revoltator, insa, all in-ul basescian pe aceasta tema, cum a incercat el sa joace judetele Romaniei la barbutul organizat in Palatul Cotroceni.

George Serban, nu stiu si nici nu ma intereseaza care au fost motivele pentru care presedintele Frantei a ales sa premieze procurorul general al Romaniei. Cu toate ca, indirect, pot banui anumite motive pentru un astfel de gest, deloc departe de logica prezentata de tine. Principial, pana la urma, cred ca esti si tu de acord ca, in viata, nicio fapta buna nu trebuie sa ramana nepremiata.

Santinela, eu sunt convins ca Basescu intelege, dar nu vrea (sau nu poate?!) sa priceapa, dovedind o lipsa aproape patologica de aplecare spre alte opinii sau spre realitatea din teren. Cu totii am vazut, cred, diverse variante modificate ale speech-ului din filmul Der Untergang. Iti recomand, insa, si o vizionare a filmului cu pricina. Vei vedea acolo un alt exemplu de conducator centrat exclusiv pe propriile idei si viziuni. Un om care, atunci cand a fost pus in fata realitatii crunte despre el insusi si despre poporul sau suveran, jongla cu diviziile pe o harta plasmuita doar de si in mintea sa.

66 Responses to “Raspunsuri”


 1. 1 blogideologic iulie 10, 2011 la 2:47 pm

  Abia acum realizez ce luptă dificilă duceţi.

 2. 2 Adrian B. iulie 10, 2011 la 2:57 pm

  Basescu si PDL sunt cosmarul Romaniei ! Sper ca aceasta tara sa scape de aceasta gashca de lacuste portocalii care distrug tot ce ating!

 3. 3 Baronul Munchhausen iulie 10, 2011 la 5:19 pm

  D-le Nastase,

  Problema aceasta, cu criticile aruncate peste gard(intre liderii partidelor), o consider nu numai periculoasa, din perspectiva eliminarii disfunctionalitatilor si rezolvarea problemei in sine, dar si contraproductiva. Orice reforma are nevoie de sustinere din partea populatiei si cred ca aceasta masura a ministrului Funeriu va gasi sustinatori mai multi decat acel 1 milion al d-nei Andronescu, care ar invoca niscaiva trasaturi politienesti ale masurii de la bac….
  Daca e sa vorbim de supraveghere electronica, de ce nu se revolta acesti parinti, elevi sau bunici si impotriva magazinelor unde sunt instalate asemenea camere? Fiindca si acolo au acelasi impact: acela de a sili(de a-l inhiba sa fure) cumparatorul sa fie corect si sa nu ascunda sub camasa, diverse obiecte din magazin…..
  In contextul negocierilor de aderare, guvernul Nastase a avut cea mai mare sansa de a opera transformari radicale in aproape toate domeniile.Orice lege care ar fi schimbat vechea reglementare, in ideea de a transpune legislatia europeana, ar fi intampinat doar mici impotriviri, atata vreme cat toate sondajele de opinie indicau sustinerea cetatenilor pentru aderare. De aceea, comparativ cu alte sectoare, invatamantul preuniversitar a ramas cam la periferie, chiar daca au existat preocupari pentru reformarea acestuia(ma refer aici doar la programele acelea pilot pentru schimbarea regimului responsabilitatilor si a curriculei functie de zona geografica, urbana/rurala, etc). Vedeti dvs, in presa a fost dat, ca exemplu, gradul de promovabilitate din 2002, ca varf al deceniului 2001-2010. Este usor de argumentat ca, luand in considerare pozitia de acum a liderilor psd fata de masura lui Funeriu de a instala camere de supraveghere, rezultatele din 2002 nu pot fi luate drept reper de performanta(corecta) in invatamant.
  Nu comentez aici daca sunt sau nu indrepatite criticile ce vi le aduc adversarii politici, la fel cum nu-mi permit sa judec masura in care dvs aveti o viziune de ansamblu mai buna sau nu asupra reformelor ce trebuie aplicate aici, comparativ cu „chimistul Funeriu, profesorul constitutional Boc sau dirigintele Basescu”, vreau doar sa remarc ca nu exista suficienta intelegere, nici de o parte si nici de cealalta ca sa organizati o dezbatere adevarata, fara invocarea unor pseudo-motive, fara sa va jigniti reciproc. Trebuie sa realizati odata pentru totdeauna ca toate partidele politice, atat tabara dvs, cat si adversarii dvs, va aflati in pozitia unui agent, daca am lua in considerare teoria raportului principal-agent si ca poporul suveran(in conceptia constitutiei) ar trebui sa-si caute alti agenti daca cei de pana acum nu si-au facut datoria pentru care au fost alesi…..
  Asta ar responsabiliza oare clasa politica actuala?

 4. 4 Baronul Munchhausen iulie 10, 2011 la 5:52 pm

  Postasem un mesaj la un articol ce, deja a fost trecut in categoria „mesaje mai vechi” si cum sunt sigur ca nu va mai fi citit, am sa-mi iau inima in dinti si-l voi afisa mai jos. Era vorba despre intreruperea brusca a dezbaterilor la articolul „Funeriu si Mendeleev” care, in opinia mea ar fi trebuit sa treaca de 300 de mesaje, avand in vedere importanta subiectului. Nu vreau sa acuz pe nimeni, in mod special, dar prea repede s-a trecut la alte subiecte, care nu prezentau importanta celui despre bac.
  Nu va constitui un mesaj of topic luand in calcul ca e pe tematica educatiei, la care se refera si gazda in raspunsul ce mi l-a dat ….

 5. 5 Baronul Munchhausen iulie 10, 2011 la 6:07 pm

  Problema educatiei, a bacalaureatului, a masurilor pentru desfasurarea lui in conditii adecvate:

  Era prea important subiectul supus dezbaterii ca sa se incheie doar dupa 66 de postari. Pacat. Asta dovedeste insa altceva: atunci cand apar niste intrusi, cum sunt considerat si eu, care ridica niste semne de intrebare, la care majoritatea de pe acest blog stie ca nu poate oferi niste raspunsuri convingatoare, credibile, corecte, se ia decizia tacita de a se abandona, pur si simplu, campul de lupta…..
  Nu poti condamna pe cel care a incercat sa puna capat furturilor, fara sa te compromiti singur. Unii au criticat modul in care a fost decisa montarea camerelor de supraveghere:
  a) dupa unii, ar fi trebuit organizat un referendum printre elevi daca doresc sau, macar ar fi de acord, cu instalarea acestor camere; 😀 😀 😀
  b) altii ar fi vrut ca ministrul sa fi anuntat cu cel putin un an inainte ca va monta camere la examenul de bacalaureat; 😀
  Ca sa poata gasi antidotul, la o adica…..
  c) dupa alte opinii, ar trebui sa se renunte la acest examen si sa se acorde diploma de bacalaureat, in alte conditii: de exemplu, dupa o masa festiva in cadrul careia sa existe si momente distractive: fiecare absolvent de liceu sa cante prima strofa din imnul Romaniei, asa cum, pe vremuri, se dadea nota la muzica, in majoritatea scolilor din mediul rural, iar in baza acestei interpretari sa-i fie acordat calificativul; 😀
  d) dar cei mai rai de gura si, nu numai atat, au sugerat ca ministrul Funeriu ar fi trebuit sa dea si el acum bacul(fiindca in 1989 a ales sa-l sustina in Franta), reclamand ca ministrul trebuie sa constate singur pe pielea lui dificultatea examenului 😀
  e) in fine, ceilalti, ar fi vrut ca sa nu fie montate camerele acum, ci la anul si la multi ani, cand vor fi ei deja bunici si vor avea nepoti, carora sa le povesteasca, plini de ei, cum au reusit sa-i pacaleasca pe cerberii de la bacalaureat(care de frica lor s-au intors cu spatele) sa nu vada cum alde gigel si costel scoteau fituicile din buzunare, mai ceva ca maestrul Iosefini, pe vremea cand executa niste numere de succes ….

  Ar mai trebui adaugat ceva???

 6. 6 lupi iulie 10, 2011 la 6:07 pm

  Udrea :,,- Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita . ” ‘ Zgura ma-tii !!!!.

 7. 7 Al iulie 10, 2011 la 6:14 pm

  Al spune:
  mai 27, 2011 la 3:12 am
  …………………………………..,SI “poporul”are boli,dar n-are[paine,”LINISTE,din cauza politicienilor si televiziunilor de tip”COMERCIAL”], n-au spitale,scoli,autostrazi,strazi,drumuri,apa curenta si menajera,[in majoritatea satelor,chiar si „banala energie electrica]n-are “gologani”pentru “papica”etc.,etc.,etc.Sa traiti!…………bine????????????[Frunza verde si-un dudau,…o sa fie si mai ???…………………………… RAU.]
  ” POPORUL ISI MERITA „conducatorul”P.SBacalaureatul 2011+.”oglinda conducatorului iubit.”[nu-i mai zic numele de sila.]

 8. 8 Bibliotecaru iulie 10, 2011 la 6:33 pm

  @ Adrian Năstase
  Vă mulţumesc pentru răspuns. Speram să-mi acordaţi un răspuns la o întrebare ceva mai incomodă (ACEASTA) legată de ceea ce se întâmplă la organizaţia de Bucureşti, dar asta nu înseamnă că nu apreciez şi acest răspuns.

 9. 9 popalumi iulie 10, 2011 la 10:15 pm

  Doamne…Am vazut la TV pe consilierul basescian Fota. I
  se rotea cheita in spate scirt,scirt, scirt si incepea sa turuie. Toate ideile se amestecau Voia sa se razbune pe nedreptatile facute Romaniei inca de pe vremea epocii de piatra
  Asta imi fura mie banii din buzunar.

 10. 10 serban iulie 10, 2011 la 11:25 pm

  Adrian Nastase… te urasc din toata inima. atat.

 11. 11 blogideologic iulie 11, 2011 la 2:33 am

  Statele Unite vor intra în incapacitate de plată începând cu 2 august 2011 ? Se va ajunge, în fine, la un „moment al adevărului” în economia globalizată ? http://www.lemonde.fr/ameriques/article/2011/07/10/les-republicains-refusent-toujours-de-relever-le-plafond-de-la-dette-americaine_1547112_3222.html Va fi un fel de STRESS TEST economic global.

 12. 12 blogideologic iulie 11, 2011 la 3:11 am

  „Spiegel: Cum a fost distrusă Grecia de elitele politice” http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/spiegel-cum-a-fost-distrusa-grecia-de-elitele-politice-230425.html Dar ideologia politică nord-atlantică are nevoie de Grecia. Toţi grecii ştiu aceasta. Toţi, adică de la poporul hoi polloi („pulimea” cum traduce doctorul Sorin Oprescu), până la hoi oligoi (adică elitele). “De la fondarea sa, –la începutul secolului XIX–, şi până mult bine după cel de al doilea război mondial, statul Grecia modernă s-a aflat în continuă stare de faliment suveran virtual, adică faliment provocat de datoria ei suverană continuă.” Nu spun eu aceasta. Voi arăta în final şi sursa (prestigioasă) a respectivului citat. El sprijină afirmaţiile mele. Profit de prilej pentru a spune mai întâi direct un adevăr vital pentru noi: Dacă Istoria în Franţa se studiază în conjuncţie cu Geografia, dacă Istoria în Germania se studiază în conjuncţie cu Filosofia, ei bine, Istoria în România trebuie studiată în conjuncţie cu Economia Politică. Deci +Care-i problema Greciei ? Vorbesc despre problema sa economică. Toţi occidentalii acuză acum Grecia şi pe greci că i-au păcălit pe occidentali. Aş zice că-i mai curând invers : Elita intelectuală a Occidentului, intim angrenată în culisele Puterii din Europa Occidentală, şi “asta-i cam de multişor poveste”, încă din Epoca Luminilor, a dorit, a vrut, a adorat să fie păcălită de Grecia şi de greci. Totuşi extrem de realistul lider politic care a fost regele Frederic cel Mare al Prusiei, îl avertiza pe Voltaire asupra iluziilor şi decepţiilor posibile. Acest avertisment sosea într-o scrisoare datată 8 octombrie 1774 : „[Văd că] elenii cei vechi sunt resuscitaţi [acum] în Franţa ; [dar] Grecia va deveni numai ceea ce va putea ea să devină. ” Extraordinară premoniţie a regelui Frederic! Într-adevăr „cel Mare”! În secolul XVIII, ideologia Montesquieu-Voltaire-Gibbon a făcut toate jocurile posibile anti-Romania şi pro-Grecia! Fanarioţii şi muscalii au profitat. Chiar drepturile pe care le căpătase domnitorul Alexandru cel Bun de la Comneni şi Paleologi (un titlu imperial, iar acest lucru se învăţa în manualele de istorie de liceu din perioada interbelică) asupra spaţiului nord-pontic din Romania Orientală au fost transferate ilegitim Rusiei prin tratatul de la Kuciuk Kainargi din anul 1774. Grecii moderni ştiu prea bine că începând cu secolul XVIII şi până în prezent, ei au fost ajutaţi extrem de mult de Occident. Ei ştiu prea bine că şi în circumstanţa de criză a datoriei suverane actuale, dumnealor vor fi ajutaţi de acest Occident. Chiar trecând peste conflictul de interese economice între USA şi UE. „Pe ce se bazează?” – să pun şi eu celebra întrebare a ciclului Moromeţii. Ei cunosc faptul că economia globalizată se bazează pe principiul de creştere (a nu se confunda cu dezvoltarea durabilă). Or, principiul de creştere la rându-i se bazează pe crearea de bani Ex Nihilo. De fapt, din datorie. Să spunem limpede, plata datoriilor către bănci înseamnă distrugere de bani. În treacăt fie spus, politica dură a lui Nicolae Ceauşescu de a-i forţa pe românii din România să achite datoria externă contractată, şi folosită, pentru industrializare, a însemnat de facto, din punct de vedere occidental, distrugere de bani. Ceea ce însemna că România, românii, Nicolae Ceauşescu trebuiau pedepsiţi în mod exemplar. De aici loviluţia sângeroasă. Grecii din ziua de azi ştiu, de la politicienii cei mari şi până la demonstranţii sindicalişti, că politica de globalizare le permite, ei da, şi lor!, să profite de banii creaţi Ex Nihilo de către sistemul plutocratic. Chiar dacă acei bani n-au fost creaţi pentru anarho-sindicalişti, ci în mod expres pentru plutocraţie (vizibilă în CFR, Bilderberg, Comisia Trilaterală).+ Hai să arătăm şi sursa citatului de început : Este din cartea „This Time is Different […]”, scrisă de economiştii Kenneth S. Rogoff şi Carmen M. Reinhart. Să prezint şi un calcul de randament financiar al statului grecesc modern, un randament transpus într-un grafic relevant. Calculul arată că dacă un investitor ipotetic ar fi cumpărat în anul 1900, datorie suverană grecească în valoare de 10 quadrilioane dolari USA, acum acea investiţie iniţială în economia Greciei ar valora numai 1 dolar, repet, doar un singur dolar USA! Graficul corespunzător poate fi văzut aici http://www.dailywealth.com/1767/Greece-Is-Going-Bust-And-the-U-S-Is-Following-Right-Behind Reamintesc, statul Grecia modernă a fost fondat la începutul secolului XIX cu un sprijin concertat, masiv, din partea Angliei, Franţei şi Rusiei. Forţe care jucau atunci împotriva noastră. Nu mai comentez.

 13. 13 blogideologic iulie 11, 2011 la 4:12 am

  Drept măsură şi criteriu modern al bunăstării, doctrina economică neoclasică împachetată în ambalaje curate, –în sens Pristanda–, de corectitudine politică, foloseşte aşa-numitul PIB per capita. Adică PIB-ul ce revine unui singur individ statistic dintr –o ţară. Suplimentar, în contextul discuţiilor despre dezvoltarea/creşterea (de fapt nu-i totuna) economică, se consideră că evoluţia inegalităţii dintre bogaţi şi săraci urmează sensul curbei Kuznets http://en.wikipedia.org/wiki/Kuznets_curve . Cu alte cuvinte, PIB-ul per capita crescând, la un moment dat se va ajunge la situaţia fericită şi utopică a reducerii inegalităţii între bogaţi şi săraci. Şi unde a crescut, recent, PIB-ul per capita cel mai rapid ? În economiile emergente China şi India. Robert Jensen (profesor asociat de politici publice la UCLA) şi Nolan Miller (profesor de finanţe la Urbana-Champaign) au vrut să verifice. Şi ce au constatat ? Sărăcia segmentului deja sărac al populaţiei s-a accentuat şi mai mult. Atât de mult, încât a trecut în degradarea alimentaţiei cotidiene http://www.nytimes.com/2011/07/10/opinion/sunday/10gray.html?_r=1 Permiteţi-mi să repet aici: Recursul la OMG-uri înseamnă degradarea alimentaţiei şi reducerea valorii indicelui IQ pentru segmentele defavorizate ale populaţiei.

 14. 15 blogideologic iulie 11, 2011 la 6:53 am

  @ Baronul Munchhausen spune, în iulie 10, 2011 la 6:07 pm : +Problema educatiei, a bacalaureatului, a masurilor pentru desfasurarea lui in conditii adecvate: Era prea important subiectul supus dezbaterii ca sa se incheie doar dupa 66 de postari. Pacat. Asta dovedeste insa altceva: atunci cand apar niste intrusi, cum sunt considerat si eu, care ridica niste semne de intrebare, la care majoritatea de pe acest blog stie ca nu poate oferi niste raspunsuri convingatoare, credibile, corecte, se ia decizia tacita de a se abandona, pur si simplu, campul de lupta…..+ Cât de alunecos, de perfid, este personajul @Baronul Munchhausen, format în „atmosfera de luptă a şedinţelor PCR”, după cum indirect mărturisea. În primul rând, trebuie spus limpede : Situaţia rezultatelor de Bac reflectă totalmente situaţia din societatea românească. Şi vorbesc aici despre dezastrul proiectului naţional românesc, dezastru iniţiat prin victoria lui Traian Băsescu la alegerile din anul 2004. Dar ce părere extraordinară are acest ridicol @Baronul Munchhausen despre el însuşi, vezi citatul de mai sus ! Nu am ascuns vreodată că postările mele pe acest blog sunt numai în strictă concordanţă cu ideologia naţionalismului românesc şi doctrina Partidei Naţionale. @Baronul Munchhausen încearcă să ne convingă, –pe noi, „naivii”–, că rezolvarea situaţiei extrem de critice în care se află învăţământul românesc acum se află în abordarea propusă de către Traian Băsescu şi Daniel Funeriu ! Să fiu sincer, eu nu sînt chiar deloc impresionat de presupusele performanţe academice ale ministrului Daniel Funeriu. Problema bonjouristului ce calcă pe greblă pentru a-i reveni înţelepciunea este veche! @Baronul Munchhausen, i-a revenit lui Daniel Funeriu înţelepciunea strămoşească după ce a călcat pe grebla bacalaureatului din 2011 ? Răspunsul meu este negativ, negativ, negativ. Dar nu asta contează în definitiv. Nu contează nici măsurile luate de Valeriu Stoica (ideologul parşiv al puterii actuale, membru ICR şi avocatul lui Costanda – ce perfectă şi adecvată caracterizare pentru „valorile ICR”!), Traian Băsescu şi entropicul juvenil (contradicţie în termeni ?) Daniel Funeriu. Ce contează mai mult şi mai mult este felul cum conceptualizăm în cea de a doua modernitate, –personalistă–, Limba Română pentru a depăşi limbajul de lemn. Dar vigilentul . @Baronul Munchhausen fluieră imediat oricare depăşire a limbajului de lemn ca fiind „out of topic”. De exemplu, a fluierat intervenţiile mele pozitive şi tradiţionale, pe linia doctrinei Partidei Naţionale, atunci când am abordat chestiunea legăturii genetice între pedagogia senzualist-asociaţionistă Condillac, pedagogia Montessori şi pedagogia Waldorf. Eu nu mai am în biblioteca personală decât cărţulia scrisă pe vremuri de către George Băiculescu pentru educaţia elevilor de licee în spiritul ideologiei naţionalismului românesc cu acquis Destutt de Tracy incorporat, –la fel ca jeffersonianismul american, spun încă o dată !–, însă ideologul liberal Dan Amedeo Lăzărescu apucase totuşi să citească mult mai multe cărţi româneşti pe această temă, cărţi care fuseseră arse la anul 1948 prin intervenţiile înspăimântător de brutale, şi cu totul anti-culturale, ale lui Lioncik Tismineţki (tatăl „anti-comunistului” Vladimir Tismăneanu) şi Valter Roman (tatăl „revoluţionarului” Petre Roman). Îmi place cum Petre Roman şi Vladimir Tismăneanu încearcă acum să treacă drept intelectuali „fini” şi „subţiri”, educaţi aşa de părinţii lor bolşevici, nişte alogeno-cominternişti ce erau raportori (şi raptori) pentru Moscova la procesul distrugerii României. Învăţătura ce trebuie să o acumuleze societatea românească de acum este de fapt cu ţintă focalizată pe ştiinţa problemelor economice, adică pe Dismal Science, pe ştiinţa zilelor nefaste ! Şi urgenţa de incorporare conceptuală se referă în primul rând la „clasa politică” (deşi acum de fapt lipseşte aşa ceva, există doar o avidă pătură suprapusă!) Exemplific cu un citat din impertinenţa şi incapacitatea ministrului „Elena Udrea: Vom continua sa investim în litoralul românesc, indiferent câti crapa de ciuda la TV” http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/elena-udrea-vom-continua-sa-investim-in-litoralul-romanesc-indiferent-cati-crapa-de-ciuda-la-tv-230652.html Eu văd investiţiile nesăbuite în industria turismului, cheltuieli ordonate de ministrul Elena Udrea. Totuşi, niciodată n-am auzit-o să abordeze problema turismului prin prisma funcţiei de producţie în turism. Funcţia de producţie trebuie să se adreseze în mod „natural“, intrinsec, randamentului de scală. Or, dacă ne referim la turismul sezonier, atunci scala este determinată şi de timp prin vreme (meteorologică) şi climă. Aici diferenţele latitudinale contează. Nu poţi avea, de exemplu, acelaşi randament de scală pe turismul de litoral în România şi în Bulgaria. Totdeauna randamentul de scală pe turismul de litoral în România va fi mai mic decât cel din Bulgaria.

 15. 16 Ghita Bizonu' iulie 11, 2011 la 7:37 am

  Romania de azi : Triumful maimutei asupra filozofului

  Am mai zis politica noastra este cam asemanatoare cu cea a cetei de maimute . Orice lectura descriind comportamentul social al maimutelor sau daca vreti filmuletul ala Maimute la furat prezinta similitudini neplacute cu politichia noastra .

  Maimuta ca tare este un animal social si unul inteligent . Ierarhia intr-un grup de maimute nu se bazeaza doar pe forta bruta , ci depinde si de aliante mai mult sau mai putin statornice , rubedenii , inselatorie, disimularea , tradarea , minciuna si ei da previzune . Asa ca si orice politica umana .
  Insa ce deosebeste pe om de maimuta este faptul ca omul care se doreste in varful ierahiei mai are si alte scopuri decat asigurarea capriciilor sale si a accesului la femele. Sau are macar in societatile ceva mai evoluate , macar trib de dakotani. Na ca absolut intamplatr am gasit un citat :“Am trasat frontiera mea (…). Am mărit ceea ce mi-a fost lăsat. Acela care, demn de Majestatea Mea, va apăra această frontieră, îmi va fi precum un fiu. Însă acela care o va abandona sau nu va lupta pentru a o apăra nu va fi fiul meu”. (Senusret III, faraon al Egiptului, 1820 î.e.n..) Scopul acestuia era si asigurarea continuitatii comunitatii pe care o conducea pe care privea ca pe o mostenire ce trebuieste transmisa mai departe ….

  Insa daca privim in ograda noastra ce vedem ? Dezastru programat .Economic. Social. Institutional . O conducere haotica la nivel macro care destrama societatea si o aduce la forme de organizare nu premoderne ci sub zicala modernizarii la forme preumane de organizare O conducere care balmajind “filozofii” de 3 parale (sunt subconstientu natiei, nu ne mai permitem statu social samd) distruge nu numai viitorul societatii (invatamantul de pilda) ci si minima solidaritate sociala pe care o impune o colectivitate umana (cel putin din neolitic incoa). O societate in care gargara demagogica a “justitiei” inseamna belirea celui mai slab de catre cel mai puternic .
  De sapte ani incoace societatea romaneasca este impinsa spre forme preumane .. In schimb ni se serveste circ de dimineata pana la miezul noptii. Circ prost . Alcatuit din piese disparate, uneori contrdictorii , fara coerenta , fara logica interna avand cu un singur subiect : unu-I Prezidelu . Si unica logica priviti de tare is io !
  Insa stiti ceva ? Maimutele nu se pot concentra !!!
  Pardon am gresit . Coerenta exista prea multa atunci cand este vorba de satisfacerea “necesitatilor” gastii conducatore . Ei se imbogatesc in timp ce tara decade .. sunt tari din Africa neagra care afiseaza rezultate statistice mai bune decat Romania !! Ni se declara ca scopul urmarit este distrugerea sociala .. si la orizont se arata si posibiliatea reducerii tarii. Si sunt unii care aplauda in numele “europenismului” , al “modernitatii” si al negarii “protocronismului” . Seful Statului ne indeamna sa bajenim din tara .. ca asa poate o sa-I mai trimitem cativa firfirici pe care EL si gasca sa (se pare gastile aliate) sa ii risipeasca pe luxura . Acu comparati cu declaratia faraonului . Faraonu era om . Conducatorii nostri sunt niste maimute incapabile sa transceada tentatiei de moment. Sau sa fie consecventi (on altaceva decat in a ne beli)

  Culmea in mod vizibil clasa conducatoare este formata din indivizi fara o minima cultura … macar cat a unui trib papuas. .
  Dar culmea este ca au ajuns acolo sprijiniti de insi socotiti mari oameni de cultura si destui dintre ei filozofi sau absolventi de filozofie sau cu pretentii recunoscute ca ar fi . Deci cei mai … fin du fin crema si spuma intelectiala a Romaniei s-a pus in serviciul unui ins acultural care se pare ca nutreste un dispret total fata de cultura si oameni de cultura . O ultima iesire de o marlanie de neimaginat din partea unui sef de stat in epoci civilizate a fost trecuta cu vederea de zisii filozofi desi le jignea cele mai afirmate sentimente si convingeri . Nu-I nimic le-a trecut repede!
  Si au continuat sa sustina pe cel care conduce tara dupa preceptele politicii maimutesti si de la inaltimea “filozofiei” lor proclama ca cine nu este de acord cu obiectivele simiene ale conducerii sufera de ura patologica sau de dorinta de a jefui tara.
  In tara lu Maimuta Voda filozofii aplauda babuinu alfa . D’aia va zic in Romania postcomunista babuinu’ calareste fiozofu si filozofu nu mai poate de placere !!

  De fapt creieru de maimuta ne conduce destinele …. cu aceleasi scopuri ca si la babuini

 16. 17 VladM iulie 11, 2011 la 7:46 am

  Aoropo de invatamant si de aceste rezultate la Bac. Sunt deacord cu eliminarea fraudei din bacalaureat, si ceea ce s-a intamplat in acest an din acest punct de vedere este foarte bine.
  Am citit pe acest bloc ca domnii Funeriu si Boc au ras la auzul rezultatelor, pai ei ar fi trebuit sa fie primii care sa planga, aceste rezultate nu vin la inceputul guvernarii celor doi, ele vin la sfarsitul acestei guvernari, deci dansii nu au facut absolut nimic pentru a inbunatatii sistemul de invatamant in acesti ani. Domnul Funeriu ar trebui sa-si prezinte demisia, ca nu a facut absolut nimic pentru a creste calitatea invatamantului. Totusi ziaristii ar trebui sa-i puna intrebarea, ce a facut el pentru invatamant inafara de a organiza acest Bac? (dupa cum rezultatele se vad, nimic bun)

 17. 18 Doru Coarna iulie 11, 2011 la 8:04 am

  @ serban

  asta-i bine pt tine, inseamna ca vei trai mult, euzonofilele si mitocondriile tale lucreaza unitar!

  Noi pe aici incercam aceeasi reteta cu ai vostri, si noi vrem sa traim mai mult si mai bine.

 18. 19 Ghita Bizonu' iulie 11, 2011 la 8:46 am

  In atentia dlui Nastase , fost prim ministru , netot al matusii Tamara, campion al termopanelor, propetra al Deltei , samd ….

  Anca Boagiu: Nu e un secret că suntem în plin proces de negociere cu firma Bechtel. E un contract care, din punctul meu de vedere, nu are de ce să ne facă mândri pentru că există în România, un contract care, din nefericire, a fost semnat inițial ca un contract în baza căruia finanțarea trebuia să fie asigurată de către constructor. În 2003 sub guvernarea domnului Andrian Năstase, când a fost semnat, a fost schimbată această prevedere și a trecut pe bugetul de stat.
  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/autostrada-de-lux-a-romaniei-16-milioane-de-eurokm-149794.html

  Deci ce trebe sa inteleaga omu din sustinerile celei de-a treia fete a lu Basescu : un guvern bun , inteligent samd (Mugur Isarescu ?!) a semnat un contract prin care finatarea se facea de catre constructor (care? Bechtel ?) apoi a venit Adita cel Rau zis si 18 Mitsteti care a trecut finantarea la bugetu de stat. Oare de ce ati semnat asa ceva ?! Raspunsul indus este … nu are rost sa il scriu eu .
  Acu daca o sa stati de lemn Tanase bazandu-va ca ambasadoru Gatiimasi a zis ca firmele amerloce nu au voie sa dea nicii in Strainezia… apai nu toNt votacu oranjat l-a auzit sau l-a intels plus ca acelasi tont va rade superior-vulagar – lasa ba ca noi stim mai bine ca AN a lust spaga (desi spaga se baga nu se ia. Asta cat de bine stiu astia )

  Ori iesiti la bataie si dezmintiti si acuzati direct Basescu (PDL a raspuns de transporturi, aliatu PNL a reluat autostrada!) ori declarati ca va retrageti din politica. Nu intrebati cate exemplare din Capital se vand …sau dib EvZ ci cati mai viziteaza forumurile ziarelor astora. Si cat de galagiosi pot fi . Fiindca „e scris in Capital si astia se pricep” si acuza este directa – ati incarcat bugetu de stat, ati facut un contract prost (oare de ce? Pai nu stii ? Nu ii ajungeau termopanele!!) si ca PSD nu vrea sa faca autostrada prin Ardeal (deci voturi in minus in Ardeal. Voturi in plus ptr PDL!!) findca ne leaga de Apus (in subtext vrea una spre Moscova!) si deci alte voturi PDL prin Regat . Astea sunt scrise ca sa arat modul de *(ne)gandire al unora. O sa ziceti (sau o sa vi se zica) ca dvoastra nu doriti sa discutati cu prostii . Da o sa va raspunz ca Lapusneanu dar sunt multi si ca voteaza !!!!!

  Oricum lamuriti sustinerea cf careia În 2003 sub guvernarea domnului Andrian Năstase, când a fost semnat, a fost schimbată această prevedere și a trecut pe bugetul de stat. . Apartine Ancai Boagiu nu Bizonului . Cine tace consimte !!!

 19. 20 eficientaenerg iulie 11, 2011 la 8:58 am

  Atentie…”Nu poţi clădi o reputaţie pe ceea ce intenţionezi să faci.
  Henry Ford”

 20. 21 Doru Coarna iulie 11, 2011 la 8:58 am

  @ Baronul de M.,

  ar mai fi de adaugat ca trebuie invers: concurs dur la admitere si examen de evaluare la iesire cu subiecte la nivelul mediu al promotiei, adica de 7-8! Dand subiecte dificile, vei afla cat de multi sunt cei slabi, si dand din cele facile, vei afla cat destepti sunt cei multi. Deci secretul e ca trebuie subiecte de nivel mediu, la toate disciplinele si diferentiat la toate formele de invatamant, lasand astfel absolventul sa se autoevalueze spre ce domeniu isi poate permite sa se indrepte functie de rezultate.

  Sincer, dupa isprava asta, eu cred ca ministrul ar trebui scuipat. Dar nu se poate face deoarece tine de sistemul basist, acela care este menit sa distruga tot ce nu a fost inca distrus, d-aia si are sustinere prezidentiala maxima, a spus-o preventiv, inainte de bac, de parca presedintele stia dinainte cum ii va frige funeriu pe copii!

 21. 22 Doru Coarna iulie 11, 2011 la 9:04 am

  @ lupi,

  daca madama spune ca meciul a fost sponsorizat din bani europeni, cum de nu le vine ideea ca Romania sa organizeze toate olimpiadele si toate campionatele mondiale de acum incolo? Ar veni bani cu nemiluita din UE, iar noi am castiga enorm din drepturi de transmisie, ne-am alege cu campusuri olimpice, locuri de munca, etc…

  Se vede insa clar cati bani cheltuie secu pt imaginea lui Nutzi, matrozul n-are limite!

 22. 23 Paul iulie 11, 2011 la 10:21 am

  Domnule Nastase,

  In articolul „Romanul obisnuit si sluga regimului portocaliu” avertizati ca slugile regimului portocaliu („la fel de respingatoare ca cele care l-au servit pe Ceausescu si regimul sau”) ar trebui sa se gandeasca „la ce va urma dupa ce stapanii, care ii protejeaza acum, vor pleca din functii”.
  E interesant ca faceti analogie intre „slugile regimului ceausist” si „slugile regimului portocaliu”, pentru ca, daca si acestor din urma slugi le va fi rezervat acelasi viitor ca si „slugilor ceausii”, nu stiu cat de mult vor fi speriate de avertismentul lansat.
  Sau se are in vedere o „Lege a lustratiei portocalii”, care sa fie si pusa in aplicare imediat dupa castigarea alegerilor de catre „ros-galbeni”?
  Apropo, oare PDL-ul s-a gandit cand a devenit oranj ca va avea de luptat cu o coalitie a carei culori (rosul si galbenul), insumate, dau exact portocaliu? Dar viceversa? :).

 23. 24 Paul iulie 11, 2011 la 10:30 am

  blogideologic,

  dincolo de eruditia ta notorie, in raspunsul tau catre „florin m.” (din iulie 10, la 8:26 am, la articolul „Romanul obisnuit si sluga regimului portocaliu” ), dupa ce lauzi incercarile de „chiverniseala lingvistica” propuse de Ioan Eliade Radulescu (de genul, citez! 🙂 :
  ” […] am început mai întâi gramatica şi nu ca să pui la locul lor zicerile unei limbi ce nu o cunoşteam, ci ca să trec prin tipii limbii şi ca să pot pune pe vocabularul meu termenii cei mai gramaticali şi să-mi formez limba gramaticei […]” 🙂 ),
  ei bine, arati ca iti poti depasi mentorul in ceea ce tine de „limba gramaticei” :), scapand o constructie care ma face sa cred ca momentan iti redactezi comentariile in camera de hotel din vreo statiune estivala unde se asculta manele non-stop. Mai exact, îndemnul tau din text arata asa: „RECITI-TI-L, va rog, pe I.L. Caragiale” (sublinierea imi apartine – n.b.). 🙂
  Sper sa nu-ti prelungesti prea mult vacanta, printre manelisti, ca sa nu iti deturneze acestia Limba Româna in asa fel incat sa nu mai nimeresti „calea spre Absolutul pozitiv” :).

 24. 25 Paul iulie 11, 2011 la 10:43 am

  florin m.,

  sustii ca: „statul modern da azi o mana de ajutor celor care NU sunt dispusi sa-si asume munci intelectuale, fizice si riscul asociat obtinerii de profit” (in iulie 9, la 10:12 pm, la articolul „Romanul obisnuit si sluga regimului portocaliu”).
  Corect, concis si aproape complet schitata conjunctura economica româneasca. Ai uitat sa amintesti, totusi, ca acestor „parteneri” de afaceri, „statul” (mai exact guvernantii) le ofera toate aceste facilitati in schimbul recuperarii unei mari parti din ajutor (de aceea statul tranzactioneaza in special cu „actorii pietei care au inteles sa profite de pleasca incredibila ce li se ofera”, iar nu cu alti actori, seriosi, care ar fi dispusi la un minim efort personal). Recuperarea unui procent din ajutor, deloc surprinzator, este pentru aceleasi trebuinte (politice de aceasta data!), vazute parca in oglinda: „obtinerea de profit politic, FARA ASUMAREA DE MUNCI INTELECTUALE, FIZICE SAU RISC PERSONAL”, in activitatea de guvernare a tarii. Adica, scurtcircuitand traseul normal de accedere la puterea politica, prin utilizarea directiei care trece pe la „cumpararea de voturi” (singura investitie vizata de un partid politic lipsit de idei si de solutii de guvernare, dar plin de bani!).
  Astfel, privind in ansamblu decorul politico-economic creat, situatia nu mai pare chiar atat de cinstita si de legala cum o consideri tu dupa ce elimini din analiza elementele „hard” ale problemei.
  Ca sa nu mai vorbim despre cat de nociva este aceasta „strategie” pentru interesul general.
  Solutia chestiunii ar fi una simpla in enuntare si putin mai dificila in aplicare: adica, descoperirea „actorilor economici” care sunt dispusi la eforturi si riscuri personale pentru obtinerea de profit si, desigur, subventionarea numai a acestora, pentru obtinerea unei reale egalitati de sanse pe piata.

 25. 26 Vasile, iulie 11, 2011 la 11:31 am

  Baroane,

  Chestia este destul de simpla , politicienii de tipul domnului Nastase, adica din opozitie , contesta guvernul si masurile guvernului chiar si in problema bacalalaureatului , desi rezultatele de azi sunt acumularile elevului de’a lungul tuimpului,adica pe mai multe guvernari!
  Este foarte bine ca s-a ridicat stacheta,problema . Funeriu & Co este ca au abordat discretionar sau daca vrei iresponsabil subiectele de la BAC si acum nici cel putin nu-si nu isi fac mea culpa si nu corecteaza abordarea criminala unitara a subiectelor fara sa diferentieze programele diferite de invatamant intre un liceu industial/agricol si unul pur teoretic!

  Scuze, mea culpa, am uitat ca dumneata esti axat pe Nastase si nu pe Vasile sau in cel mai fericit caz pe Funeriu caruia ar fi trebuit sa-i formulezi nedumeririle dumitale si de la care ai fi putut sa primesti si un raspuns asa cum doresti dumneata!

 26. 27 Vasile, iulie 11, 2011 la 11:33 am

  Serbane,

  De obicei cind urasti pe cineva in contrapartida esti indragostit de altcineva.
  Ma asteptam ca in ura dumitale sincera ,exprimata public ,sa ne spui si pe cine iubesti!

 27. 28 VladM iulie 11, 2011 la 11:54 am

  Baroane:
  Este bine ca nu v-ati oprit din a comenta Bac-ul si intregul sistem de invatamant. Da anul acesta bac-ul a fost poate mai corect decat in alti ani, a fost mai dur, este un fapt bun ca acest examen al maturitatii s-a desfasurat fara incidente de fraudare, descoperite pana in momentul de fata. Dar de acolo si pana la a declara ca anul acesta a fost prima data in care bac-ul a fost corect este mult spus. Eu unul am muncit pe branci pentru bac, si chiar daca pe alocuri nu a fost corect a fost totusi un examen destul de greu, si da l-am luat pe fortele mele. Al doi-lea punct modalitatea in care si-au asumat aceste rezultate, adica cum sa razi sau sa zambesti la astfel de rezultate? Da ce domnul Funeriu este de ieri ministrul invatamantului? Adica la sfarsitul sau de mandat, ca mandatul sau este catre sfrasit, tu ai obtinut astfel de rezultate la bac, si tu te mandresti? Ce a facut acest om, platit din banii nostri pentru a ridica nivelul invatamantului? Dupa astfel de rezultate se vede ca nu a facut nimic! Nu spun ca sistemul de invatamant a fost mai bun in alti ani decat acuma, dar tocmai din cauza ca nu a fost mai bun se poate vedea ca acest om, impreuna cu seful sau Boc nu au facut nimic pentru invatamant!
  Daca erau oameni care vroiau sa faca ceva inbunatateau sistemul iar cu rezultate bune la bac, organizat drastic se puteau mandri. Deci in toti acesti ani in care PDL-ul a avut ministrii ai invatamantului nu s-a facut nimic decat s-a acceptat starea, iar acum la sfarsit de mandat isi dau un test pe care il pica si ei sunt mandri?

  Si chiar crezi ca, camerele de luat vederi sunt asa de importante in oprirea fraudarii? Nu sunt! Ca sa fie urmarite trebuie ca cineva sa le urmareasca, in plus nu poti sa urmaresti mai mult de 3-4 camere odata, deci mai trebuie un om sa urmareasca pe urmaritori care la randul lor o sa-i urmareasca pe copiii. Dar cine o sa-l urmareasca pe acel urmaritor, o sa-si instaleze dl Funeriu, toate camerele din tara la el in birou? Sistemul de urmarire prin video este bun doar in in cazul in care se constata o neregula si se reiau casetele, dar pentru prevenire sunt alte metode mai ieftine si mai bune, ori noi asta dorim prevenirea fraudarii examenului de bacalaureat. Nu spun sa nu se introduca, sa se introduca, dar spun ca este o metoda ineficienta de a urmarii. Tot la latitudinea supraveghetorilor din sala ramane situatia, la regulile de intrare la bac si la tipul subiectelor. Ca si o experienta proprie, am avut examene in facultate in care ne-au lasat cu cartile pe masa, dar nu au fost bune de nimic daca nu stiai materia, subiectele erau astfel facute incat daca nu stiai materia nu te puteai descurca la examen nici daca ai fi avut la dispozitie intreaga biblioteca.

  Si ca sa inchei, ceea ce a facut domnul Funeriu si Boc la bac, a fost sa-si dea o plma lor in primul rand, fiindca ei sunt cei responsabili pentru aceasta situatie. Este ca si cum ar spune:
  Uitati eu nu am facut nimic, iar acest test, singurul pentru dansul, foarte serios arata acest fapt. Sunt mandru de ce am reusit sa fac!

  Trebuie discutata totusi starea invatamantului din Romania, o discutie la care sa participam toti.

 28. 29 Mitocanu' iulie 11, 2011 la 12:00 pm

  Ma Vasile , Serban asta , o iubeste pe Udrea sau mai stii , poate ii pe invers si-l iubeste pe basescu.

 29. 30 blogideologic iulie 11, 2011 la 12:31 pm

  @ Paul
  Care-i problema dumitale ? Limba Română nu-ţi este limbă maternă ?

 30. 31 Baronul Munchhausen iulie 11, 2011 la 12:44 pm

  @Doru Coarna,

  Merci, ai sesizat bine umorul din ultima propozitie…
  Uite, hai sa ne focusam(vorba cuiva) asupra urmatorului aspect: ce a relevat instalarea camerelor de supraveghere?
  1) ca in scolile unde au fost instalate, promovabilitatea a fost mai scazuta decat acolo unde nu au fost montate; ce indica asta, oare?

  2) ca procentul promovabilitatii a scazut dramatic fata de anii trecuti; asta este o drama nationala sau momentul trezirii la realitate?
  3) ca nu-i poti baga pe toti in aceeasi oala la bacalaureat, daca in timpul anului au interpretat alte melodii(chestia cu diferentierea subicetelor functie de profil); de mult se tot vorbea despre congruente intre invatamant si piata muncii iar noi vroiam cumva ca si soferii de pe autobuze, femeile de serviciu, portarii de hoteluri, etc sa fie titrati cu diplome delicenta si /sau cu masterate? De unde si de cand e rusinos sa nu ai o facultate?

  4) ca trebuia un „kilometru zero” de la care sa se inceapa noua numaratoare; Acum e clipa potrivita sa se ia niste masuri corecte, cu impact pe termen lung pentru binele societatii. Crezi ca nu e acesta momentul ?

  5) in ciuda tuturor scaparilor sau defectiunilor de organizare, acest bacalaureat a scos la iveala niste adevaruri dureroase: ne-am furat singuri caciula atata vreme si acum suntem precum copiii carora li s-a luat jucaria: plangem si ne dam cu capul de pereti. Te-ai gandit , de exemplu, la situatia in care erau pusi cei care de-a lungul anului si-au vazut de treaba si au invatat, cand au constatat ca cei mai mari chiulangii au luat pe nemeritate aceleasi note la bac, sau chiar mai mari????

  P.S.1 Un exemplu, de pe vremea studentiei mele: cineva, care a haladuit vreo 10 ani ca student, fiind exmatriculat de la vreo 2 dintre facultati de profil diferit, a reusit intr-un tarziu sa termine si el o facultate. Dupa cativa ani, acesta se intalneste la o cafea cu 3 fosti colegi, de pe la doua dintre facultatile pe care le-a „vizitat” el in lunga sa studentie. Casatorit, intre timp si beneficiind de pilele socrului(recompensa ca i-a luat -o pe fiica-sa, acesta ajungand intr-un post lipsit de importanta dar si de batai de cap) chiulangiul a avut tupeul sa le arunce in fata celor de la masa.: „bai, eu am facut ce am vrut in timpul studentiei, nu m-am strofocat cu invatatul , uite am si diploma, am si post, asa ca va pot spune ca eu am fost cel destept, nu voi”. Cam asta este filosofia unora(din pacate, multora) dintre tinerii din Romania….
  P.S.2 Sanatate tuturor! Chiar acum plec in concediu, asa ca nu am timp de @blogi ca sa-i arat ca e un frustrat….nici de altii care asteptau sa le raspund la intepaturi…..

 31. 32 Socrate iulie 11, 2011 la 12:45 pm

  @Bibliotecaru * In legatura cu Vanghelie, intrebarea incomoda si motivatia lui Victo Ponta.
  Dan Ioan Popescu (DIP) are o postare excelentacu titlul “Deschide-te, PSD “ care cred eu ca explica ce s-a intamplat cu organizatia PSD din Bucuresti.
  DIP spune, si cred ca are dreptate :
  “Aproape nu a existat congres de partid în ultimii doi ani, la PNL, PDL, PSD sau UDMR, la care să nu se fi discutat o problemă majoră, care dă bătăi de cap formațiunilor autohtone în ultimii ani și care a fost sancționată de mult de către observatorii lucizi ai scenei politice. Mă refer la ”închiderea” partidelor față de noi membri. Într-adevăr, formațiunile autohtone au devenit de niște ani buni structuri închise, dacă nu chiar ”afaceri” locale de familie, în care diverși baroni decid numai ei cine intră și cine iese. Și, trebuie spus, mai mult se iese…Teama de concurență îi face pe mulți factori decidenți să bareze accesul unor noi membri de valoare, ori să elimine alții, iar pagubele se resimt exact cînd e mai greu, adică în anii electorali.”
  “Nici la PSD lucrurile nu stau mai bine, după epoca Geoană, care a avut, cred, drept unic obiectiv alungarea cît mai multor membri de valoare, fără a atrage mai nimic în loc. Cu excepția, desigur, a cîtorva cărători de geantă, a căror prestație a costat scump la ultimele alegeri.
  Cred că una dintre marile sarcini ale lui Victor Ponta va fi să repare ce a stricat predecesorul său și să deschidă grabnic partidul către figuri noi, de valoare, și asta, dacă se poate, nu cu trei zile înainte de alegeri. “
  Cred ca diagnosticul pus de DIP este corect si ca Victor Ponta a facut ce a facut si ce trebuia sa faca pentru deschiderea organizatiei municipale PSD si pentru corectarea greselilor facute. Raman la parerea ca PSD, ca partid socialist, ar trebui sa fie un partid de mase si nu de cadre ( citeste baroni ; cred ca sunteti de aceeasi parere cu mine ca dl. Vanghelie se baronizase si devenise un veritabil baron de Bucuresti, care garanta profesori universitari si fosti ministri (?? ).
  Victor Ponta a invocat, corect, art. 158(l) din statutul PSD : “ ARTICOLUL 158 * Comitetul Executiv Naţional are următoarele atribuţii: j) la propunerea Preşedintelui partidului, poate hotărî dizolvarea Birourilor Permanente ale organizaţiilor judeţene, de sector şi a municipiului Bucureşti; “ ( NB mai citez si ARTICOLUL 110 * Comitetul Executiv al organizaţiei PSD a municipiului Bucureşti are următoarele atribuţii: l) la propunerea Preşedintelui organizaţiei PSD a municipiului Bucureşti, poate hotărî dizolvarea Birourilor Permanente ale organizaţiilor de sector; “, pentru a arata ca aceste atrbutii de ziolvare de Birouri permanente sunt ierarhice ).
  Atunci cand o structura inceteaza sa mai functioneze in raport cu sarcinile si obiectivele pe care trebuie sa le indeplineasca, este evident ca fie trebuie luate masuri corective.
  Conform statului PSD, art. 190 si 191, si anume : ARTICOLUL 190 În cadrul Partidului Social Democrat, în conformitate cu prevederile legale şi ale prezentului Statut, sunt constituite şi funcţionează structuri interne, care au obiective specifice anumitor categorii sociale şi profesionale. ARTICOLUL 191 Structurile interne ale PSD îşi pot constitui organizaţii proprii în cadrul organizaţiilor PSD de la toate nivelurile., DIP propune :
  “Un prim mare pas care ar trebui făcut, în opinia mea, este înființarea, în interiorul PSD, a unei structuri de legătură cu managerii români care activează peste hotare. O resursă cenușie de excepție, prea puțin exploatată de partidele de la noi.”
  Alte structuri care ar trebui create, pe criterii socio-profesionale, cred ar putea fi : Specialisti in agricultura ( ingineri agronomi si tehnicieni agronomi ), Specailisti in Chimie, Profesori din pre-universitar, Profesori universitari, Ingineri, Juristi, Pensionari militari, Agricultori, etc.
  Aceste structuri ar putea asigura o reconstruire rapida a Organizatiei Municipale Bucuresti.
  Alegerile bat la usa.

 32. 33 harabula iulie 11, 2011 la 1:50 pm

  Nu am vazut meciul lui Bute. Nu prea ma omor dupa spectacolul sportiv.
  Dar, asta nu ma impiedica sa cred ca promovarea Romaniei prin astfel de mijloace este un lucru bun.
  Sa spuna criticii doamnei Udrea, cum cred ei ca ar trebui sa se faca publicitate?
  Platindu-se spatiu publicitar la Antena 3? Prin anunturi la Jurnalul National?

  Aici nu este vorba de calitatile si defectele Elenei Udrea. Este vorba de o actiune concreta de promovare.
  Nu am urmarit in mod special cine sunt criticii acestei actiuni, dar sunt tot atat de lamentabili ca si cei ai lui Funeriu pentru bacalaureat.

 33. 34 Cornu iulie 11, 2011 la 1:54 pm

  Sambata 9 iulie 2011 au fost afectate de grindina satele Cositeni, Corcioveni, Gohor, Brahasesti jud Galati, culturile de porumb, grau, orzoaica, floarea soarelui, etc. pe sute de hectare au fost distruse complet, precum si vita de vie, pomii si gradinile de legume din curtile oamenilor. Absolut toti batranii din acele sate, fara alta sursa de venit au ramas muritori de foame. Grindina a avut un diametru de 6 cm, batranii din sat spunand ca in 80 ani nu au vazut asa ceva. Furtuna cu grindina a durat 15 minute.

  Basescu ne spune ca statul nu are nici o obligatie fata de cetateni si ca noi ar trebui sa ne asiguram culturile. Am incercat sa ma asigur pentru la anu, la mai multe firme de asigurari si ce credeti ca am aflat, ca nu pot deoarece acestia nu fac asigurari pentru culturi mai mici de 1 hectar cultivat. Nu putem sa ne asiguram vita de vie sau gradina de legume din curte pentru ca nu exista firma de asigurare care sa faca acest gen de asigurari. Platim impozite pentru pamant, dar nu avem nici un drept atunci cand vine vorba de protectia la calamitati naturale cum ar fi grindina, furtuna, etc.

  Constat cu surprindere ca suntem la mila naturii si ca in Romania condusa de Basescu, tara nu mai are nici o raspundere fata de cei care fara voia lor au pierdut totul in 15 minute. Daca la inundatii s-a dat vina pe oameni ca si-au construit casa in zona inundabila, in cazul vijeliei si a grindinii, se da vina pe natura. Incompetenta si dezinteresul celor care ne conduc face ca mii de familii de la sate sa stea la mila naturii, desi exista diverse mijloace de aparare impotriva grindinii, si toate tarile dezvoltate le folosesc.

  Oamenii au arat pamantul, l-au semanat, l-au prasit, au muncit luni de zile, si brusc, in 15 minute, au ramas fara nimic. Dl Nastase, cum puteti ajuta oamenii din satele calamitate de grindina, care fara nici o vina au ajuns din buni gospodari muritori de foame ?

 34. 35 harabula iulie 11, 2011 la 2:08 pm

  @Serban
  Te invidiez. Sa poti urî este atat de omenesc, atat de naiv, atat de caraghios incat iti transforma viata intr-un vin care fierbe si se evaporă.
  Ce urăsti la domnul Nastase? Calitatile? Defectele?
  Presupun ca d-na moderator te va lăsa sa spui.

  Stimate domn, eu cel mai mult si mai mult am urât în viata mea dusmanii care aveau dreptate. Dusmanii idioti, cei mincinosi, cei care aveau succes in viata si chiar cei care-mi erau evident superiori mi-au fost mereu suportabili. Dar cei care imi demonstrau ca gresesc îmi trezeau o ura nesfarsita. Aveam nevoie de eroism ca sa recunosc cu durere in suflet ca am gresit.

  D-ta pe cine mai urăşti înafara de d-l Nastase?

 35. 36 lupi iulie 11, 2011 la 2:24 pm

  @ Doru Coarna – Da , domnule , securistii ne-au vandut din prima clipa a acelui decembrie fatal Romaniei !! N-am sa uit momentul cand , primind telexul cu ordinul ce spunea cam asa ,, totzi ofitzerii C.I. VOR FI DEZARMATZI SI IZOLATZI IN CAMERE PAZITE” , ma duc cu el la comandant in P.C. si dupa ce-l citeste ??????, spre stupoarea mea , care ma asteptam sa-mi dea ordin sa-l dezarmez [ erau totzi in PC, loctziitorii si sefii de servicii si C.I.-stul cu ei] zice , bine , esti liber !!!!.Si pana s-a terminat ,, lovilutzia” au stat mereu bot in bot !!! .

 36. 37 Paul iulie 11, 2011 la 2:30 pm

  blogideologic,

  ba, tocmai, limba româna imi este chiar limba materna (sau „paterna”, daca preferi, pentru ca primul cuvant pe care l-am pronuntat a fost: „tata” 🙂 ), de aceea o si folosesc atat de corect, spre deosebire de inaintasii pe care ii enumeri in comentariul tau. Recites-te-l (sic!) 🙂 si vei vedea.
  Oricum, Eliade Radulescu avea o scuza sa foloseasca „limba gramaticei” române asa cum o facea, pentru ca inca se mai lucra la aceasta…

 37. 38 blogideologic iulie 11, 2011 la 2:54 pm

  @ Baronul Munchhausen spune: +trebuia un “kilometru zero” de la care sa se inceapa noua numaratoare; Acum e clipa potrivita sa se ia niste masuri corecte, cu impact pe termen lung pentru binele societatii. Crezi ca nu e acesta momentul ?+
  Care sunt „măsurile corecte, cu impact pe termen lung pentru binele societăţii” ? Tocmai aici e tăcere totală din partea puterii actuale.

 38. 39 contele iulie 11, 2011 la 2:54 pm

  Adrian Năstase

  ” nimeni nu a spus ca o dezbatere pe subiectul bacalaureatului nu este importanta si de dorit”.
  Ar trebui să vă limitaţi la d-stră. După cum am văzut, reacţiile colegilor d-stră au fost absolut exagerate. Ce să mai spun de PC, membru USL, care, prin purtătorul său de cuvânt (vorbesc aici de Antena 3) au reuşit să facă până şi fals în acte numai pentru a-l denigra pe Funeriu, totul bineînţeles în numele unei dezbateri oneste despre Bacalaureat.
  Întotdeauna interesele politice sau materiale primează. Un singur lucru bun a făcut şi Funeriu, a stopat copiatul la examen. E.Andronescu a făcut şi dumneaei un singur lucru bun: a vrut să pună ordine în facultăţile private. Rezultatul pentru cele două acţiuni? Un val de înjurături şi contre. Orice încercare timidă de a schimba un sistem putred se loveşte de meschine interese politice sau materiale.
  Pentru că sutele de mii de absolvenţi, adunaţi cu părinţii şi bunicii lor ( cine spunea, culmea , asta?) înseamnă voturi şi bani.

 39. 40 contele iulie 11, 2011 la 2:56 pm

  …a reuşit să facă

 40. 41 Spiridus iulie 11, 2011 la 3:07 pm

  Coreea de Sud va inlocui, pana in 2014, manualele scolare pe suport de hartie – scoala generala si studii medii – cu manuale pe suport electronic. Fiecare elev are /va avea/ calculator personal conectat la internet. Toate acestea se fac gratuit, sunt parte a bugetului public.
  Corea de Sud este pe primul loc in lume in ceea ce priveste uzul calculatorului de catre copiii pana la 15 ani.
  Investitia in invatamant se recupereaza (financiar) in 15-20 de ani, apoi produce doar beneficii.

 41. 42 Alexandru iulie 11, 2011 la 4:39 pm

  Organizatorii festivalului Opera Nights de la Hunedoara va multumesc pentru aprecieri.

 42. 43 Bibliotecaru iulie 11, 2011 la 6:08 pm

  @ Socrate

  Vă mulţumesc că aţi acordat atenţie acestui mesaj şi, după cât de bine este documentat mesajul, aşi acordat şi ceva timp.

  După cum aţi văzut, am citat şi eu acel articol din statut la mine pe blog. Numai că… acel articol nu are legătură cu funcţia deţinută de dl. Daniel Vanghelie, adică preşedinte al Organizaţiei de Bucureşti.

  ARTICOLUL 105
  Conferinţa organizaţiei PSD a municipiului Bucureşti are
  următoarele atribuţii:
  a) analizează şi hotărăşte asupra activităţii desfăşurate
  de Consiliul organizaţiei PSD a municipiului Bucureşti
  de la Conferinţa precedentă şi aprobă programul
  pentru perioada următoare;
  c) alege şi revocă preşedintele şi membrii Consiliului
  organizaţiei PSD a municipiului Bucureşti;

  ARTICOLUL 106
  (1) Consiliul organizaţiei PSD a municipiului Bucureşti este
  organul de conducere al organizaţiei în intervalul dintre
  Conferinţele organizaţiei şi se întruneşte semestrial sau
  ori de câte ori este necesar, la convocarea Comitetului
  Executiv al organizaţiei PSD a municipiului Bucureşti sau
  a cel puţin 1/3 din numărul membrilor săi.
  (2) Membrii Consiliului organizaţiei PSD a municipiului
  Bucureşti sunt aleşi pentru un mandat de patru ani, în
  baza candidaturilor individuale.

  ARTICOLUL 109
  Comitetul Executiv al organizaţiei PSD a municipiului Bucureşti
  se constituie din: preşedinte, membrii Biroului Permanent
  al organizaţiei PSD a municipiului Bucureşti, preşedinţii
  organizaţiilor de sector, parlamentarii, consilierii municipali şi
  de sector, primarul general şi viceprimarii capitalei, primarii şi
  viceprimarii de sector, membri ai organizaţiei, precum şi alte
  personalităţi stabilite prin decizia Consiliului organizaţiei PSD
  a municipiului Bucureşti.

  Funcţia de preşedinte al organizaţiei de Bucureşti nu are legătură cu Consiliul sau a Biroul/Comitetul Executiv al organizaţiei de Bucureşti. Preşedintele face parte din Comitetul executiv, dar desfiinţarea comitetului nu înseamnă şi revocarea funcţiei de preşedinte al organizaţiei de Bucureşti, respectiv nici funcţiile de preşedinţi ai organizaţiilor de sector.

  Încălcarea statutului pe motiv de justificare a caracterului benefic al acţiunii este cheia de succes a dictaturii… Întotdeauna dictatura începe cu încălcarea regulilor pentru a atinge un obiectiv necesar şi justificat. Păi atunci de ce nu se duc liderii opoziţiei la Guvernul să rupă fizic picioarele premierului, sau la Cotroceni să le rupă pe ale preşedintelui… doar liderii opoziţiei spun că sunt elemente nocive României şi atunci încălcarea legii poate fi justificată. Vorba domnului Boc, mergem cu art. 53 în faţă şi putem face orice. Îl mai ştiţi pe preşedintele României spunând că era mai bine să se aplice legea declarată neconstituţională (cea cu scăderea pensiilor) decât să se crească TVA. Fostul ministru de finanţe îl aproba cu gura până la urechi… Nu vă sperie astfel de atitudini? Poate că mâine cineva îmi va trage un glonte în cap spunând că deranjez activitatea politică în România prin libera mea exprimare şi, nerespectarea legii este justificată, de celebrul articol 53 din Constituţie. Şi văd titlurile din ziare, „Vorbind, şi-a câştigat dreptul la moarte”. Măcar aş ajunge un martir cântat de baladele populare… Balada Bibliotecarului.

  Încălcarea căilor democratice nu poate fi justificată de faptul că domnul Vanghelie este un membru incomod pentru partid.

  Stimate domn,
  Ce este mai supărător este că nimeni nu spune ce s-a întâmplat exact, cine şi ce a hotărât… Tot ceea ce se ştie este cumva obţinut „pe surse”. Nimeni de la PSD nu comentează, nici domnul Năstase, nici domnul Ponta, nici doamna Creţu. Mai mult, doamna Mizil, după o primă reacţie mai agresivă, provocată de faptul că s-a simţit înşelată, a suferit imediat un atac (în sens de ameninţare) absolut incalificabil din partea organizaţiei de Călăraşi, dar mai ales o reacţie absolut jignitoare din partea unor lideri PSD care au găsit cu cale să „o ia la mişto” că nu ştie ce votează. Aşa ceva nu se face, indiferent de situaţie, într-un partid în care domneşte democraţia şi, sper eu, bun-simţul. Doamna Mizil a spus imediat pe blog „chiar daca au fost si puncte de vedere contradictorii enuntate de mine si conducerea PSD, finalul intalnirii a dus la o armonizare a parerilor noastre, concretizata si prin decizia mea de a nu mai adresa o scrisoare oficiala catre Secretariatul General al PSD cu privire la o eventuala reluare a votului”, adică a făcut un pas în spate.

  Repet, să nu fiu greşit înţeles. Eu înţeleg că viaţa internă a unui partid politic nu are de ce să fie publică şi comentată de cetăţeni. Sunt treburi interne şi de aceea se numesc interne. Cu toate acestea respectarea democraţiei este, sau ar trebui să fie, treaba tuturor. Eu sunt uimit, şi totodată mâhnit, când văd că cetăţenii patriei mele acceptă cu atâta uşurinţă o eventuală încălcare gravă a principiilor democraţiei şi a statutului PSD, pe motiv că nu-l plac pe Marian Daniel Vanghelie. Încălcarea statutului partidului nu ar trebui privită cu atâta uşurinţă, ea este motiv de desfiinţarea a partidului, conform Legii Partidelor Politice. Sancţiunile sunt atât de drastice tocmai pentru că încălcarea principiilor nu este un lucru banal şi uşor de ignorat.

  De aceea cetăţenii ar trebui să fie foarte atenţi la activitatea partidelor politice, mai ales în zona următoarelor aspecte…

  Art. 46. – (1) Un partid politic se dizolvă pe cale judecătorească în următoarele condiţii:
  a) când se constată încălcarea prevederilor art. 30 alin. (7) şi ale art. 37 alin. (2) şi (4) din Constituţie, de către Curtea Constituţională, precum şi ale art. 3 alin. (3) şi (4) din prezenta lege;
  b) când scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicită ori contrară ordinii publice;
  c) când realizarea scopului partidului politic este urmărită prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice;
  d) când partidul urmăreşte alt scop decât cel care rezultă din statutul şi programul politic ale acestuia;
  e) ca urmare a inactivităţii constatate de Tribunalul Bucureşti conform art. 47 alin. (1);
  f) ca urmare a neîndeplinirii obiectivelor stabilite la art. 1 şi 2, constatată de Tribunalul Bucureşti conform art. 48;
  g) ca urmare a aplicării art. 26.
  (trimiterile la Constituţie sunt relativă la constituţia de dinainte de 2003)

  http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=39753

  Am protestat atunci când PDL şi-a încălcat statutul, am protestat când PNL şi-a încălcat statutul, am protestat când PSD şi-a încălcat statutul. Din păcate, de fiecare dată, nu am avut nici un cetăţean al României alături de mine. Nu pot decât să trag concluzia că cetăţenii României s-au obişnuit atât cu dictatură încât nu-i mai deranjează. Sau poate că a ieşi învingător într-o luptă este singurul lucru important, în timp ce scopul luptei a ajuns să fie ceva derizoriu.

 43. 44 Ghita Bizonu' iulie 11, 2011 la 6:20 pm

  Bacalaureat ati zis / scris? Nu v-ati saturat de prosteala asta ?

  Pai toNtu incepe de la lipsa de analiza ce iaste muilitienii si ce vrea ei .

  Ce se vrea cu bacul asta ?
  Daca e sa fie ceva acolo 3 materii ca pe vremea „mea” sunt suficiente . Prea. Insa la facultate se intra cu examen …
  Daca este vorba ca bacu sa fie criteriu de admitere in faculate apao musai sa fie pa nasoale Oricum ce se aude nu egaleaza povestile de groaza ale celor care au dat bacu prin 1930 sa nu zic 20 … Buleala cumplita…Insa parca atunci numa unele sectii din politehnica si medicina dadeau asa un exemn ptr acceptare ceva de genu ca in gnl cine se prezenta … intra !!.
  Da la faculatea de drept dreptu roman se preda cam juma in latina… la medicina si farmacie termenii tehnici erau in latina – apai cum astfel ?! Si ala care se ducea la ASE nu se intreba la ce ii trebuieste sa stie ce e ala CaCo3 FIINDCA stia ! Iar cel care megea la politehnica stia gramatica si leteratura de rupea !!

  Deci la ce ne trebuieste bacu ? Sa intre in amfiteatre in mod democratic toti cei prea puturosi, derbedei ori numa prosti?! Ma mie-mi este destul sa vaz EBE scifosindu-se ca au diploma (mai cunosc 2 .. tute ..) Daca vrem ca scoala romneasca sa se evidentieze prin poductia de tampiti cu diploma apai sa-l democratizam ! Bacalaureatul.

  Bun .. da ce trebuieste liceu ? Sau ca tot copilu sa faca mai mult de 7-8 clase de scoala ?
  8 clase si o profesionala ar fi suficente plus ca in unele zone se poa si fara profesionala sa nu mai zic ca si scoala este superflua la taiatu de copaci …

  Hm sa zicem ca azi nivelu de ocupatie al fortei de munca plus moravurile publice nu prea ar agrea angajarea tinerilor de 14-15 ani … Ca scolile profesionale nu prea mai au unde sa isi expedieze absolventii ….
  Uite d’aia s-a ajuns la situatia ca sa bagam in liceu toti .. tontii . Hai pe bune un liceu unde se intra cu 4,76 este normal ca la bacalureat sa aibe “pierderi” masive .

  Daca cumva a fost prea multa “intelegere” pana acum in a promova loazele si pe cei mai putini dotati dpv mintal atunci a fost gresit , Bine le-a facut Funebriu!!! (va mai amintiti de scenele alea fikmate in “licee” unde elevii isi mascareau si terorizau profesorii ? Pai aia cam cat credeti ca au invatat ?!) Gresit a fost ca pana acum!

  Insa vaz ca de abia azi se vorbeste un bacalurat diferentiat. Insa se pare ca nu se intelege despre ce este vorba . Gradele de bacaluareat diferite “pe zona” dau dreptul doar la anume tipuri de studii . Adica daca ai bac de uman ia stai matale linsitit si nu avea pretentii sa intri la Fizica Atomica !!! Nu trebuieste sa ne inchipuim ca va fi un bacalaureat ptr elevi buni si unu ptr altii care sa le dea democratic aceleasi drepturi la toti. Ca este o ineptie .

  Asa ca lucrurile trebuies gandite in senul : ce vrem ? Adica ce putem si ce interese avem?
  De abia pe urma se poa discuta ce facem …. Si cum facem !

 44. 45 M.Voicu iulie 11, 2011 la 6:28 pm

  @Paul, iulie 11, 2011 la 2:30pm spune: ”Oricum, Eliade Radulescu avea o scuza sa foloseasca “limba gramaticei” române…”
  • * * Hei, TREBUIA SÃ MAI TRÃIASCÃ SÃ-L PUTEŢI SCUZA dacã şi numai dacã astãzi aţi fi avut vre-un ascendent asupra-i !
  • * * Hei, trebuia sã mai trãiascã SÃ-L PUTEŢI SCUZA DACÃ ŞI NUMAI DACÃ astãzi aţi fi avut vre-un ascendent asupra-i !
  • * * Hei, trebuia sã mai trãiascã sã-l puteţi scuza dacã şi numai DACÃ ASTÃZI AŢI FI AVUT VRE-UN ASCENDENT ASUPRA-I !

 45. 46 harabula iulie 11, 2011 la 6:30 pm

  @Cornu
  Nu stiu ce varsta ai, dar n-ai inteles nimic din legile capitalismului.
  Basescu si Boc n-au nimic comun cu asigurarile.
  In mod normal cativa oameni cu bani, pot sa infiinteze o societate de asigurari care sa ofere serviciile despre care vorbesti.
  Initiativa poti s-o ai si dumneata.
  Degeaba dai vina pe guvern.

 46. 47 blogideologic iulie 11, 2011 la 7:55 pm

  @ Paul
  În „Reciti-ţi-l” sunt exact trei cuvinte şi patru morfeme, asta a fost şi intenţia mea. Dacă dumneata vezi numai două cuvinte („Recitiţi-l”) şi trei morfeme, asta nu a fost intenţia mea.

 47. 48 Sibilla iulie 11, 2011 la 11:14 pm

  Radu Tudor:

  ” Din punctul meu de vedere, Daniel Funeriu n-a facut deloc lumina in trecutul sau. Prin acuzele la adresa Antena 3, ministrul a lansat un atac politic si a dezmintit atit cit s-a priceput ca n-a luat bacalaureatul din prima, cum am presupus noi. Pina cind ministrul roman al educatiei nu-si prezinta public diploma de bacalaureat, suspiciunea va plana asupra lui. Putea infirma simplu ipoteza de vineri seara, prin expunerea diplomei. Faptul ca n-o face spune ceva. Asta imi da mie dreptul sa ma indoiesc si sa investighez orice pista.
  In plus, cit timp seful educatiei romanesti refuza cu obstinatie sa-si echivaleze studiile in Romania, intr-un sistem pe care-l conduce de ani buni, suspiciunile se amplifica. De ce n-o face?! ”
  ” Eu sau alti colegi din presa vom continua sa-l investigam, chiar si cind exista riscuri asupra informatiilor vehiculate. Funeriu poate sa dea in judecata sutele de jurnalisti care au scris in ultimii 3 ani despre dubiile pe care le au pentru studiile sale ”

  Spun şi eu, dacă cineva a falsificat acte, cu siguranţă FUN-eriu NU e DELOC golumb, dimpotrivă, iar înstelaţii care ştiu oareşce sunt complici prin tăcere.
  FUN-eriu le e … colegă ( sic ! ), d-aia !

 48. 49 M.Voicu iulie 12, 2011 la 3:27 am

  @ Ghita Bizonu’, iulie 11, 2011 la 6:20pm spune:
  1)”Daca este vorba ca bacu sa fie criteriu de admitere in faculate…”
  :mrgreen: * * * De ce nu ar face facultãţile selecţia candidaţilor lor – pe care este de presupus cã trebuie sã-i pregãteascã în SPECIALITÃŢI PENTRU CARE SÃ FIE COMPATIBILI, sã le facã evaluãrile obligatorii şi pe parcursul studiilor, şi atestarea finalã – fiecare, ca etape eliminatorii !
  2) ”bacalaureat diferentiat … dã dreptul doar la anume tipuri de studii. Adica daca ai bac de uman ia stai matale linsitit si nu avea pretentii sa intri la Fizica Atomica !!!” Nu trebuieste sa ne inchipuim ca va fi un bacalaureat ptr elevi buni si unu ptr altii care sa le dea democratic aceleasi drepturi la toti. Ca este o ineptie .”
  😈 * * * Discuţia din spaţiul public tocmai spre simplificare merge, din pãcate – şi zic din pãcate pentu cã în plan individual s-a ajuns a se dori promovare proprie uşoarã, dar pretenţii cât cuprinde – de la alţii !
  3) ”Asa ca lucrurile trebuiesc gandite in senul : ce vrem ? Adica ce putem si ce interese avem? De abia pe urma se poa discuta ce facem …. Si cum facem !”
  🙄 * * * Cu un bacalaureat diferenţiat, alternativa ca un absolvent de liceu sã-şi poatã schimba drumul în pregãtire ar dispãrea – şi ar fi o mare pierdere pentru cã vocaţia nu se manifestã decât arareori înainte de admiterea la liceu. Cât am lucrat în învãţãmânt am fost împotriva admiterii la facultate ”pe secţii”, ci pentru opţiunea specializãrii mai târziu, eventual dupã anul II – cum am avut şansa sã pot opta eu – mai devreme nefiind clar profilul specializãrii ! Alfel, astãzi e de aşteptat ca o specializare nouã sã aparã dupã admiterea la facultate‚ şi STUDENTUL TREBUIE SÃ AIBÃ LIMBAJUL COMUNITÃŢII ŞTIINŢIFICE MAI LARGI, NU MAI ÎNGUSTE ❗

 49. 50 florin m. iulie 12, 2011 la 10:22 am

  Cornu

  Oamenii au fost dintotdeauna la mila naturii, si au cautat sa faca tot ce le-a trecut prin cap pentru a putea supravietui: s-au adaptat, au inventat tehnologii care sa-i protejeze pe ei si lucrarile lor de fenomenele naturii, si sa reduca riscurile datorate acestora, au inventat mecanisme de piata cum sunt asigurarile, hedgingul…

  Un fermier poate, de exemplu, sa parieze la bursa pe vreme. Pariaza o suma, (de obicei cam cat prima de asigurare), cum ca va ploua sau va fi seceta, depinde care este riscul lui. Daca acesta se adevereste, va incasa banii. Daca nu, e bucuros ca poate sa-si stranga recolta.

  Faptul ca tu consideri ca e treaba statului sa rezolve problema culturilor calamitate, nu demonstreaza altceva decat gradul de dependenta pe care acesta l-a creat in mintea si comportamentul oamenilor de azi. Este nu numai regretabil, ci de-a dreptul dezastruos.

 50. 51 Vasile, iulie 12, 2011 la 10:55 am

  Stimata moderatoare ,

  Un coleg ,bine crescut al domnului A.Nastase, si el blogger imi raspunde atunci cind ii semnalez anomaliile de pe acestt blog ,care apar de fapt ca cenzura si nu ca o chestie de soft ,ca ar trebui sa informez moderatorul despre situatia respectiva..
  I-am promis ca o sa va semnalez fara sa va mai intreb sdaca-i cenzura sau pur si simplu o neatentie!
  Vasile, spune: Comentariul tău e în așteptare.

  iulie 12, 2011 la 7:19 am
  Se pare ca luni si marti sunt zilele mele indesate.(dex. mai mult decit trebuie ,cu prisosinta)
  Telefoanele mobile + telefonul fix suna nebune dis de dimineata,voirbesc concomitent la toate inteleg despre cei vorba dar nu stiu daca aplenantii inteleg ce le spun eu,ajung la birou la 0630 si plec la 2000.

  Harabula recunoaste de ce ma uraste , Biblio scrie din nou bine, Ghita tipa din privat(a) din ograda dar nimeni nu il aude ca are nevoie de fotografia doamnei Udrea pupata de Sandu ca sa se stearga pe dos.

  Spiridus da un mesaj dl. Nastase extraordinar , il citeaza pe Vasile ,
  doream sa spun coreanul Vasile, care-l sfatuia pe Nastase la threadul de la forumul ecologistilor din PDL sa introduca carti si caiete electronice ca sa salveze paduri ,si ma minunez si eu ca fara sa le fur coreenilor meritele am avut o idee buna dar nebrevetata nici chiar de Harabula….un individ care este mai mentor decit alti mentori brevetati de la PDL.

  Ce mai pot spune ca il zilele mele bune de luni si mari, moderatorul m-a cenzurat “deep”, de ce oare , intreb si eu dar o sa-l intreb pe Biblio separat,poate stie dansul , asa ca Socrate ai un comentariu,dar nu-l ai pentru ca fu cenzurat.

  Ce sa mai spun , la-s intreba pe Harabula ce este diavolulul un spirit un om un animal, deoarece dansul cind se transforma in acest avocat nu este nici spirit si nici om.
  Un Om se plange de o nedreptate majora a guvernului,care se pierde in legi si ordonante dar care in cazul unor distrugeri din cauza unor fenomene naturale neobisnuite nu se apleaca asupra micilor agricultori aceia care cultiva
  pentru nevoile personale.Omul se plange ca statul nu obliga societatile de asigurare in cadrul licentele pe care le emit de functionare, sa cuprinda si pe sutele de mii de mici agricultori, adica ma obliga pe mine sa-mi asigur sandramaua la cutremur si nu aplica asigurari similare si agricultorului de subexistenta,ba mai mult il sfatuieste pe saracul om sa incheiei un contract cu Dumnezeu ca sa fie ferit de riscurile naturale.
  In sfirsit azi ma simt si mai bine pentru ca striu ca Harabula ma va ura si mai mult!

  In rest ce sa va mai spun ca sa ma injurati sau ca sa va destindeti , “Sa traiti bine!”
  Vasile, spune: Comentariul tău e în așteptare.

  iulie 11, 2011 la 3:41 pm
  Socrate,

  DIP este un tip inteligent, poate avea si analize corecte,el fiind din “sistem”, dar DIP este deep vinovat de insuccesul lui Nastase
  din 2004, DIP a fost unul din artizanii averii colosale de mai tiarziu alui Patriciu!

 51. 52 VladM iulie 12, 2011 la 11:52 am

  Baroane:
  Probabil ca nu mai citeste nimeni postarea, dar asta este. Ai dreptate, trebuia un „km zero” si sunt de acord cu tine ca Bac-ul trebuie sa fie serios, iar pentru seriozitatea bacului din acest an toata stima pt Dl Funeriu. Problema vine insa cand incepi acel km zero, Dl Funeriu l-a inceput la sfarsitul mandatului sau, iar cum zicea Bibliotecarul care sunt masurile pe termen lung pentru indreptarea situatiei? Daca a fost Dl Funeriu asa de pornit sa faca treaba, pai trebuia ca in primul an al mandatului sau sa faca ceea ce a facut acuma iar la sfarsitul mandatului sau sa se poata lauda cu o promovabilitate mai crescuta, dand acelasi tip de bac. Ma tem ca tot ceea ce a vrut sa faca Guvernul in aceasta chestiune este sa le bage pumnul in gura de tot profesorilor, aratandu-le ca este dezastru in sistem, un sistem la care si ei sunt partasi.

 52. 53 Socrate iulie 12, 2011 la 12:20 pm

  @Bibliotecaru * Eu cred ca in cazul lui Vanghelie s-a respectat statutul. Intr-adevar,
  “ ARTICOLUL 112(1) Din Biroul Permanent al organizaţiei PSD a municipiului Bucureşti fac parte următorii membri aleşi: preşedinte, 9-15 vicepreşedinţi, secretar executiv, trezorier; , deci inclusiv presedintele “.
  Biroul permanent al PSD Bucuresti a fos dizolvat in temeiul “art. 158(j) – la propunerea Preşedintelui partidului, poate hotărî dizolvarea Birourilor Permanente ale organizaţiilor judeţene, de sector şi a municipiului Bucureşti;.”
  Trebuie luat in consideratie si “ art. 158(g) – (CEN) hotărăşte asupra propunerilor de dizolvare a Consiliului sau a Biroului/Comitetului Executiv al organizaţiei locale, după caz, pentru încălcarea gravă a prevederilor Statutului, desemnează conduceri interimare si stabileşte măsuri pentru organizarea de noi alegeri în organizaţia respectivă;”
  Nici macar Geoana, bunul “prieten: al lui Victor Ponta, nu a putut sa spuna, in apararea lui Vanghelie, decat că “ este nevoie de alegeri la organizaţia PSD Bucureşti, pentru a se vedea ce doreşte organizaţia. “.
  Aveti dreptate in privinta faptului ca este vorba de chestiuni interne ale PSD-ului ; decidentii au mai multe informatii decat noi.

 53. 54 Paul iulie 12, 2011 la 1:22 pm

  blogideologic,

  probabil ca tu iti adaptezi argumentatia la noile tendinte linguale valabile in special in cazul limbilor Antichitatii in ceea ce tine de dinamica lexemelor, monemelor si a morfemelor din categoria flexionara a alomorfelor, mezomorfelor si antimorfelor sintacticoleme.
  Acum, ca mi-ai atras atentia asupra cuantumului succesiv al intregii probleme sistemice, totul este mai clar. Recunosc faptul ca m-am gandit la doar 3 (trei) cuvinte. Mea culpa!

 54. 55 blogideologic iulie 12, 2011 la 1:47 pm

  @ Paul
  Nu-i antică, este gramatica generativă naturală care acţionează în orice moment. „Reciti-ţi-l, vă rog, pe I.L. Caragiale” era topică prescurtată pentru „Vă rog a-l reciti pe I.L. Caragiale, –într-o experienţă personală de lectură ontică (acel– „ţi”).

 55. 56 Bibliotecaru iulie 12, 2011 la 4:55 pm

  @ Socrate

  Stimate domn,
  Am să încerc să dezvolt un pic pentru a mă face mai bine înţeles.

  Eu discut nu despre aceste organizaţii, eu vorbesc despre revocarea funcţiei de preşedinte a Organizaţiei de Bucureşti. De la bun început am spus că aceste organizaţii pot fi desfiinţate statutar. Poate că preşedintele organizaţiei locale face parte din Biroul Permanent, dar desfiinţarea Biroul Permanent nu conduce la revocarea preşedintelui.
  Alegerea şi revocarea preşedintelui unei organizaţii se face prin Conferinţa organizaţiei PSD care este echivalentul local al Congresului.

  Ce a spus domnul Geoană este deci perfect real, numai organizaţia PSD Bucureşti poate revoca funcţia de preşedinte al organizaţiei. Ce păcat că nu i-a dat nimeni atenţie.

  Avem deci Conferinţa care este evenimentul cu cea mai largă reprezentare. Între întrunirile Conferinţelor urmează întrunirile Consiliului. Între Consilii sunt întrunirile Comitetul Executiv. Între întrunirile Comitetului Executiv sunt cele ale Biroul Permanent. Conferinţa este deci „cea mai tare”, Biroul Permanent este „cel mai slab”.

  Art. 158 lit. g) hotărăşte asupra propunerilor de dizolvare a
  Consiliului sau a Biroului/Comitetului Executiv al
  organizaţiei locale, după caz, pentru încălcarea gravă
  a prevederilor Statutului, desemnează conduceri
  interimare si stabileşte măsuri pentru organizarea de
  noi alegeri în organizaţia respectivă;

  Mai întâi trebuie să existe o încălcare gravă a statutului despre care nu s-a vorbit absolut de loc. Şi tocmai asta spun şi eu, aceste lucruri ar trebui lămurite. De exemplu care este încălcarea gravă a statutului pentru care s-a ajuns la o astfel de decizie importantă care implică dizolvarea „Consiliului sau a Biroului/Comitetului Executiv al organizaţiei locale”.

  Chestiunea este că oricum s-ar învârti aceste informaţii, conducerea partidului de la nivel naţional nu poate revoca pe domnul Vanghelie din funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Bucureşti, numai organizaţia de Bucureşti poate face asta. Excluderea din partid se poate face „prin hotărâre a Biroului organizaţiei locale din care acesta face parte”. Retragerea sprijinului politic pentru funcţia de primar de sector se face şi ea numai propusă de Biroul organizaţiei locale din care face parte. Suspendarea pe timp limitat din funcţia pe care o deţine în cadrul unui organ de conducere a partidului este o sancţiune propusă de organul de conducere din care face parte,

  Aceste elemente există în statut tocmai pentru că urmează principiile de democratizare a partidului. Sancţiunea de jos în sus este democratică, sancţiunea de sus în jos este dictatorială.

  Eu nu înţeleg, dacă lucrurile sunt clare şi statutare, de ce NIMENI din PSD nu comentează normal, deschis şi corect acest eveniment. Ce opreşte apariţia unui anunţ de tipul… la data cutare următorii membri ai organismului X din PSD am luat cunoştinţă de… şi am votat, în consecinţă… conform cu art. din statutul PSD.

  Este banal şi nu ar trebui să mai fac eu efortul să văd ce s-a întâmplat în mod real.

  Tăcerea nu poate fi decât vinovată. Înţeleg că poate unul dintre politicieni, să spunem domnul Ponta, nu citeşte comentariile şi nu-i spune nimeni că scriu astfel de lucruri pe blogul domniei sale, se prea poate ca doamna Niculescu-Mizil să fi fost un pic intimidată de reacţiile obţinute şi să nu comenteze, se poate ca doamna Creţu să fie prea ocupată, se poate ca domnul Năstase să nu aibă nici domnia sa timp… Dar chiar toţi?

  Aici este ceva putred şi vreau să aflu ce, cu riscul să fiu huiduit de ceva voci din PSD. Numai aparent miza este domnul Vanghelie, pentru că nerespectarea statutului de partid, a legilor, a Constituţiei, a principiilor, a bunului-simţ… ne-a adus în situaţia în care suntem acum de ţară cocoşată şi jupuită de o oligarhie politică fără precedent în România (mai gravă şi decât perioada României Socialiste, părerea mea, evident). Dacă ar fi numai vorba de domnul Vanghelie, cum spuneam, aş lăsa partidul să-şi rezolve problemele. În definitiv e treaba lor pe cine au preşedinte al organizaţiei de Bucureşti. Problema este că dacă actuala conducere a PDL nu-şi respectă propriul statut, este foarte probabil că, o dată ajunşi în poziţia de a conduce România, nimic nu-i va opri în a deveni o problemă alături de problema de astăzi şi nu o soluţie înspre rezolvarea ei.

 56. 57 Bibliotecaru iulie 12, 2011 la 5:26 pm

  @ blogideologic

  😀

  „experienţă personală de lectură ontică”

  Adică un fel de…
  Te văzui citind la lumânare
  Pre-scufundat în ontică uitare

  Stimate domn,
  Dacă asta aţi exprimat prin acel „ţi” sunteţi cel mai parcimonios scriitor din lume. 😆

  M-am abţinut la râs (doar am chicotit în sinea mea) când vorbeaţi despre morfeme, foneme, alofone şi astfel de lucruri fonetice, dar acum trebuie să intervin şi să afirm, sus şi tare, că vă recunosc talentul. Jos pălăria.
  😆

  Din păcate, uneori, „asymetria” este foarte simetrică. Citeam zilele trecute că nişte băieţi, ce fac o parcare cam după ureche, au început să distrugă Sarmizegetusa. Căutând pe net, am găsit, întâmplător, următorul text care vorbea despre distrugerea aceloraşi vestigii:

  Incultura corectabilă a ministrului Culturii
  Oameni cu spirit civic, simpli amatori de ezoterism sau mari oameni de cultură, semnalizează extrem de alarmaţi către Ministerul Culturii despre distrugerea monumentelor de artă de Sarmizegetusa Regia. Printre alte valori, este ameninţat şi discul de andezit, care ne demonstrează că dacii cunoşteau arhetipul cultural Eratostene.

  Ce să vezi însă, textul era din 8 iulie 2006 şi se adresa domnului Adrian Iorgulescu şi nu… hmmm… cine este ministrul culturii? Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional este domnul Kelemen Hunor… uitasem pentru un moment.

  Stimate domn,
  Viaţa m-a învăţat că nu există trecut şi viitor, doar cauzalitate.
  Eu unul recunoşteam greşeala. Dumneavoastră aţi fost cu mult mai amuzant. Vă mulţumesc. Sunt cam încruntat în ultimul timp, orice motiv de zâmbet e bine venit.

 57. 58 blogideologic iulie 13, 2011 la 3:45 am

  @ Bibliotecaru spune: „despre morfeme, foneme, alofone şi astfel de lucruri fonetice”
  N-am vorbit decât despre morfem. Cea mai mică parte de cuvânt cu semnificaţie semantică proprie. Chestia cu „foneme, alofone şi astfel de lucruri fonetice” este o răutate absolut gratuită. Citează. Unde am spus eu aşa ceva ? „Eu unul recunoşteam greşeala.” Care greşeală ? Eu nu am vrut să spun „recitiţi”. Am spus “Reciti-ţi-l”. Trei cuvinte şi patru morfeme. Apoi mai spui : “experienţă personală de lectură ontică” Adică un fel de…Te văzui citind la lumânare/Pre-scufundat în ontică uitare/ Stimate domn,
  Dacă asta aţi exprimat prin acel “ţi” sunteţi cel mai parcimonios scriitor din lume.+ Iarăşi sunt răutăţi şi adăugiri gratuite. Dacă ţii neapărat să critici, atunci îţi semnalez eu lipsa de acord între “ţi” şi „vă”. De fapt în tot conflictul acesta nu sîntem în gramatică. Mai mult în psihologie behaviorală. Adică reacţii la ranchiune mai vechi.

 58. 59 Bibliotecaru iulie 13, 2011 la 10:26 am

  @ blogideologic
  Nu aţi înţeles. Nu-mi doream să fiu răutăcios, vă comunicam că m-am amuzat.

  „Vorbeaţi”, adică domnia voastră şi cu domnia sa Paul…

  „ceea ce tine de dinamica lexemelor, monemelor si a morfemelor din categoria flexionara a alomorfelor, mezomorfelor si antimorfelor sintacticoleme.”

  Nu am să răspund la atacuri lingvistice de tipul „psihologie behaviorală” pentru că nu are rost să discutăm aici despre W. Wilson, sfatul meu este să nu mai fiţi atât de încrâncenat şi să vă mai şi amuzaţi. Nu încearcă destul politica să ne frângă spinările (eu deja am spinarea frântă şi mâinile-mi sunt deja amorţite)? Relaxaţi-vă un pic şi bucuraţi-vă că încă puteţi duce discuţii despre morfeme pe un blog de politician fără să vă cerceteze un procuror pentru nu ştiu ce dosar inventat, aşa cum a început să se „poarte” în societatea românească. Iată, dosarul „temopane” a fost reeditat sub numele „zugrăveala soacrei”.

  PS.
  Eu nu am spus niciodată că ştiu gramatică. Mi-ar fi şi ruşine să afirm aşa ceva după ce profesoara mea m-a ţinut ani de zile numai în 5 la gramatică (noroc că „mă scoteam” cu literatura şi obţineam medii de 7 sau 8). Dar, stimate domn, din 100 de oameni, cred că 99,99 ar fi spus că este o greşeală “Reciti-ţi-l”. Tocmai de aceea este amuzant că aţi găsit totuşi o explicaţie. Eu unul nu obişnuiesc să atrag atenţia asupra greşelilor, mai ales că fac şi eu cu duiumul, din diferite motive (da, şi din necunoaşterea gramaticii, dar nu numai… de exemplu mai scriu concomitent cu privitul la TV… nu poate să iasă totul chiar bine 🙂 ). Cred că scrisul pe internet poate prezenta greşeli cât timp se înţelege ideea transmisă.

 59. 60 Cârcotaşu iulie 13, 2011 la 12:12 pm

  @ Bibliotecaru

  Dar, stimate domn, din 100 de oameni, cred că 99,99 ar fi spus că este o greşeală “Reciti-ţi-l”.

  Ce mai e suta astăzi? 😯

 60. 61 blogideologic iulie 13, 2011 la 12:24 pm

  @ Bibliotecaru
  Eu zic că lucrurile sunt serioase.

 61. 62 Cârcotaşu iulie 13, 2011 la 1:21 pm

  @ blogideologic,

  Eu zic că lucrurile sunt serioase.

  Îhî! Rezon!
  Copii, noi spunem: n-aţi înţeles textul, recitiţi-l, la fel ca citiţi-l, că altfel aţi zice citi-ţi, reciti-ţi
  Brrr! Naşpa!
  Da’ de fapt ce mai contează când vorbim în morfeme şi ne raportăm la psihologia behaviorală

  Adică reacţii la ranchiune mai vechi.

  Dom’le, chiar şi la definiţia asta uşchită a behavi…, tot rămâne un semn de întrebare: Ale cui îs ranchiunele mai vechi ş-ale cui reacţiile?
  Lasă, chestia cu sovieticii e… 😯

 62. 63 blogideologic iulie 13, 2011 la 1:37 pm

  “Reciti-ţi-l” este cartuş cu morfeme. Vă asigur, a fost scriere premeditată.

 63. 64 Bibliotecaru iulie 13, 2011 la 3:56 pm

  @ Cârcotaşu
  0,01 dintr-un om este ceva important… 😀 O urmă de îndoială într-o mare de indiferenţă. 😆 Ei, dacă sondajul de opinie ar fi fost totuşi făcut de domnul Baconschi la Paris… altă poveste. Creştea acest procent de 0,01 ca pruncul din poveste. 😀

 64. 65 Bibliotecaru iulie 13, 2011 la 3:57 pm

  @ blogideologic
  Stimate domn,
  Dacă lucrurile vi se par a fi serioase, îmi cer scuze că am intervenit. Vă rog să consideraţi că nu am spus nimic.

 65. 66 Cârcotaşu iulie 13, 2011 la 9:57 pm

  De fapt greşeala e profundă, că doar e fixată trainic, ba şi justificată, complet năucitor, ca fiind un„cartuş de morfeme”. Cu toată bunăvoinţa manifestată faţă de morfeme, în cazul de faţă „ţi” nu e pronumele personal la dativ, ci e terminaţia pentru persoana a II-a plural în cea mai banală conjugare, voi, dv. citiţi, recitiţi, deci nu poate fi considerat morfem, de nicio culoare, cum ar fi în formularea „reciteşte-ţi comentariul”. Aşa că despărţirea sa nu demonstrează altceva decât, în cel mai bun caz, confuzie (mama nesiguranţei).

  Vă asigur, a fost scriere premeditată.

  Păi înseamnă că n-a fost crimă din culpă ci cu premeditare!

  Bibliotecaru să mă scuze, nu pot fi la fel de „fin” ca domnia sa, aşa că, pe linia unor spuse mai vechi, asocierea asta a preţiozităţilor cu greşelile gramaticale ar putea fi considerată hilară doar în cazul tratării sale cu… sarcasm!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: