In colegiu

Ieri, am fost, din nou, in Prahova, la mine in colegiu.  Am avut, mai intai, o intalnire  in comuna Colceag – satul Inotesti, cu viceprimarul comunei (primarul este de la PDL) si cu mai multi colegi – consilieri locali si membri PSD. Am vizitat si santierul Dispensarului din comuna, unde de mai multe luni lucrarile sunt oprite. A fost prezent si Mircea Cosma, presedintele Consiliului judetean, care a promis ca la viitoarea rectificare de buget, vor fi alocate sumele necesare pentru reluarea lucrarilor.

Am mers, in continuare, la Ceptura, unde m-am intalnit, de asemenea cu consilierii nostri locali si cu colegii din organizatie. Am vizitat si unul dintre  sediile unei cunoscute societati de viticultura din zona.

In fine, in comuna Fantanele, am avut o intalnire, la Centrul cultural, cu primarul comunei si cu colegii din localitate.

Reclame

23 Responses to “In colegiu”


 1. 1 eficientaenerg iulie 7, 2011 la 8:58 am

  Si Nu au intrebat de-Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice-Sa le stim pe toate!
  Anticipata partiala -dar cu Penalizari/diminuare Of,of….Pensie in lei:in fiecare luna de 0,45% pana la indeplinirea conditiilor pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta….Fi-r-ar sa fie Cioc,Soc,Foc…Aceiasi penalizare!
  (Legea nr. 19/2000-la 42/10 ani de -3,9%;35 ani – 60%)

 2. 2 blogideologic iulie 7, 2011 la 9:13 am

  „Secretele succesului la Bac al elevilor Waldorf” http://www.romanialibera.ro/actualitate/educatie/secretele-succesului-la-bac-al-elevilor-waldorf-230357.html Se spune că pedagogia Waldorf se bazează pe antroposofia esoterică a lui Rudolf Steiner (1861 – 1925). Dar însuşi Rudolf Steiner recunoaşte că a fost influenţat de epistemologia lui Johann Wolfgang Goethe. Astfel, în textul său din 1883, –Ştiinţa Goetheană–, antroposoful Rudolf Steiner scria : “Gândirea … nu este nici mai mult nici mai puţin un organ de percepţie, aşa cum este urechea sau ochiul. La fel cum ochiul percepe culorile, iar urechea sunetele, gândirea percepe ideile.” Surpriză pentru mine să constat aici trei influenţe. Bineînţeles, Goethe, însuşi Steiner declară aceasta, din păcate eu nu recunosc textul originar al literatului Goethe. Ceea ce constat, în schimb, este influenţa iluministului scoţian Thomas Reid (1710 – 1796), fondatorul Şcolii Scoţiene a Bunului Simţ (the Scottish School of Common Sense – reamintesc, în sensul cartezian, „le Bon Sense” ori the Common Sense înseamnă Raţiunea). Însă descopăr că Johann Wolfgang Goethe l-a citit, măcar în parte, pe scoţianul Thomas Reid. Iar în formularea „gândirea percepe ideile” observ influenţa ideologiei primare a lui Destutt de Tracy (1754 – 1836). Care, la rându-i, a fost influenţat de filosoful scoţian amintit. Ştim, –recunosc că eu n-am avut acces decât la cartea lui George Băiculescu–, faptul că Ioan Eliade Rădulescu, „pruncul român”, elevul apoi profesorul la şcoala de la Sfântu Sava, citea Ideologia lui Destutt de Tracy, comenta fragmente alese împreună cu Petrache Poenaru. Ideologia primară a lui Destutt de Tracy a fost un acquis european care a influenţat pozitiv ideologia naţionalismului românesc şi doctrina Partidei Naţionale. Liberalul Dan Amedeo Lăzărescu citise şi textele altor autori români care scriseseră înainte de 1948 pe tema aceasta. Dar la 1948, alogeno-cominterniştii Lioncik Tismineţki (tatăl lui Vladimir Tismăneanu) şi Valter Roman (tatăl „revoluţionarului” Petre Roman) au ordonat arderea tuturor cărţilor despre ideologia naţionalismului românesc. Este oarecum de înţeles că în Raportul Tismăneanu, influenţa ideologiei europene primare asupra ideologiei naţionalismului românesc nu-i deloc amintită. Dar de ce au aplaudat această uitare filozofii Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu ?

 3. 3 Theodora iulie 7, 2011 la 10:39 am

  PSD-ul ar castiga mult daca toti ceilalti parlamentari ar proceda ca dumneavoastra si ar merge printe oameni, in colegiile in care au fost alesi.

 4. 4 Theodora iulie 7, 2011 la 10:41 am

  Zece primari din judetul Dolj, sase de la PNL, trei de la PSD si unul de la PC, au semnat miercuri o declaratie comuna prin care anunta ca vor candida din partea UNPR la alegerile din anul 2012.
  Este adevarat?
  http://www.ziare.com/unpr/alegeri/10-primari-usl-din-dolj-candideaza-din-partea-unpr-in-2012-1105900

 5. 5 Bibliotecaru iulie 7, 2011 la 11:38 am

  Observ două rânduri de pahare, o carafă acoperită cu hârtie care conţine ceva şi nişte scobitori… Înţeleg că a existat şi un banchet.

  Dincolo de glumă…
  Mi-aş fi dorit să aflu mai multe despre acea societate de viticultură. Pe internet nu este interzisă reclama, mascată sau nu. Dimpotrivă, orice promovare a unei afaceri româneşti este binevenită 😀

  Viticultura este un sector care începe să-şi revină în România. Uşor, uşor vinurile româneşti, nu numai că încep să aibă căutare peste hotare, dar încep să aibă şi un preţ bun. Cred că viticultura este un domeniu care ar trebui promovat cu asiduitate de toată lumea, pentru că deja există siguranţa că va întoarce ceva bogăţie în ţara noastră şi va fi mai bine pentru toţi.

 6. 6 Vasile, iulie 7, 2011 la 11:57 am

  Dl. Nastase,

  Am vazut de curind niste sondaje. As fi curios sa stiu cum stati dumneavoastra in sondaje in colegiul dumneavoastra?

 7. 7 demaGOGU iulie 7, 2011 la 11:58 am

  ma intreb ce il poarta pe AN – intelectual rasat in ciuda puseelor de snob – printre figuri patibulare extrase si ramase! in evul mediu romanesc

 8. 8 Marcus iulie 7, 2011 la 12:12 pm

  Secretele Lui Traian

  Chiombu a reusit performanta de a baga toata societatea romaneasca, si nu numai, in chinurile descoperirii motivatiei, ratiunii, intelesurilor declaratiilor sale, mai mult decat ostile la adresa Federatiei Ruse si a Majestatii Sale, Regele Mihai. S-a ajuns pana acolo cu nebunia incat un pupinbasist, pe un post de televiziune, ca sa justifice aberatiile sale si-a inceput monologul recitativ cu asertiunea ca-i acorda basescului “prezumtia de patriotism” (sac!). Lasand la o parte faptul ca si georgienii i-au acordat lui Shaakashvili initial aceasta “prezumtie”, cand au vazut apoi in ce cacat i-a tarat “patriotismul” unui presedinte dement, care nu stia cum sa se ascunda la auzul rafalelor de arme rusesti trimise sa-i bage mintle in cap, au inceput sa se dea de ceasul mortii pentru a gasi o solutie de a drege busoicul, pornesc de la ideea ca numai de patriotism nu poate fi suspectat chiombu’.
  Si asta deoarece declaratiile sale nu numai ca nu au avut niciun efect benefic pentru poporul pe care-l conduce, ci dimpotriva, ele starnind un val de replici, la nivel national, dar mai ales international cu efecte viitoare din cele mai grave pentru situatia romanilor dependenti in proportie de 30% de gazele rusesti, ca sa nu mai socotim inghetarea oricaror relatii comerciale intre noi si Federatia Rusa. Cat despre modul in care rusul, adanc atins in sentimentele sale nationale, uzeaza de pozitia sa de lider mondial pentru a-si impune puncul de vedere atat in fata oficialior NATO cat si in fata celor din UE, vom vedea urmărind în continuare poziţia federaţiei ruse.
  Eu, unul, nu inteleg de ce atata vanzoleala pentru descifrarea “cabalei” antiruse si antimonarhice basesciene cat timp adevarul este langa noi si numai cine nu-l cunoaste pe chiombila poate cauta in declaratiile sale sensuri absconse sau judecati de valoare inaccesibile profanilor.
  Bull shit! Basila, manat de caracterul sau infect, se razbuna in felul acesta, de pe pozitia de sef de stat, atat pe Majestatea Sa, cat si pe liderii Federatiei Ruse, mai apasat pe Putin, daorita dispretului pe care atat Majestatea Sa, cat si tarul rus, l-au aratat fata de persoana sa de-a lungul timpului, dispret remarcat de toata lumea cu ceva glagorie.
  Basescu ii mai uraste pe cei doi si din alte motive. In timp ce atat Majestatea Sa cat si Putin, au dovedit lumii intregi ca sunt doua personalitati puternice si stimate, atat de prieteni cat si de adversari, prestatia sa mai mult decat lamentabila la sefia statului, unde a trecut de la extazul pozelor cu atuograf, a palincilor baute cu bacii ungureni carora le-a cersit voturile in campanie, a petrecerilor tiganesti, cu prima doamna pe post de piranda sefa, a bailor de multime care-l ovationau mai ceva decat pe Dobrin cand dadea goluri echipei Dinamo etc, la apostrofari ale politistilor materializate in sloganul “iesi afara, javra ordinara” si la ascuns dosul in spatele termopanelor antiglont de la Cotroceni de frica multimii nemultumite de asa o caricatura de sef de stat, ei bine, toate astea ii dau chiombului un teribil sentiment de inferioritate care-i determina acest comportament agresiv si visceral impotriva a doi oameni net superiori lui.
  Acest om care este in stare sa se razbune colectiv pe pensionari, politisti, profesori etc, acest om care a perfecţionat “arta” injunghierii pe la spate a tuturor celor care l-au ajutat in viata, acest om care (dupa declaratiile sale emfatice) nu uita si nu iarta nimic si care dovedeste acest lucru folosind institutiile statului doar in scopul rezolvarii vendetelor sale personale, ei bine acet golan ajuns accidental presedintele Romaniei, nu poate suferi pe de-o parte succesul altora, iar pe de alta parte “The Esec”-ul sau total cand, dupa doi ani de mandat va fi pur si simplu aruncat la cosul de gunoi al Istoriei, cu o halta initiala prin puscariile patriei.
  Asa ca, stimati compatrioti, nu-i mai acordati basescului “prezumtii de patriotism” sau si mai grav “de inteligenta” ci luasti-l in deplina nuditate a caraterului sau imund, meschin, razbunator, si mi-e lehamite sa-l mai descriu, asa ca pun salvatorul etc.

 9. 9 Paul iulie 7, 2011 la 12:47 pm

  Domnule Nastase,

  am vazut ca ati avut si vreme destul de buna, iar oamenii v-au primit cu speranta; si cu ce mai au si ei prin „patrimonii”… (probabil, ceva soiuri de vin; fiind si o societate de viticultura in zona).
  Dar, in afara de asta, vad ca nu spuneti nimic despre atmosfera care domina in colegiu. Organizatia din Colceag pare a ezita intre trecutul „albastru” al PSD si prezentul „rosu” (ma refer la cele doua sigle PSD de la coltul cladirii din photo). Adica, regreta vremurile din urma cu cativa ani – chiar daca „situatia era cam albastra” -, din cauza ca in prezent „vad rosu inaintea ochilor”?
  Oare viitorul cum il percep toti acesti cetateni?

 10. 11 Gogu iulie 7, 2011 la 2:26 pm

  Daca ar fi toti deputatii din tara asta ca dumneavoastra, ar merge altfel Romania.

  Felicitari si multa bafta in tot ce faceti !

  Gogu

 11. 12 harabula iulie 7, 2011 la 2:42 pm

  @Adrian Nastase
  Faceti foarte bune ca pastrati legatura cu fieful dv.
  Este cea mai importanta treaba a dv.
  Am vazut ca in judetul Dolj, nu mai putin de 10 primari USL au trecut la UNPR.
  Sa aiba drept cauza unirea celor doua partide si prezentarea la alegeri a unui singur candidat? Fixarea pe unul cunduce automat la migrarea celorlalti doi.
  Am vazut ca la Dolj e deputat Zgonea.
  Domnule Natase, trageti-i o spalatura de sa nu se vada. Si celorlalti deputati de Dolj.
  Au stat de vorba cu oamenii respectivi? Cine naiba e presedinte acolo? Schimbati-l imediat.
  Daca nu cumva totul este vreun aranjament de la centru.
  Argumentul cu promisiunile puterii, nu tine. Mai este atat de putin pana la alegeri incat,sigur, toate aranjamentele sunt electorale.
  Vad ca incepeti sa pierdeti alegerile.
  Degeaba veti veni pe urma sa spuneti ca s-au furat.

 12. 13 Socrate iulie 7, 2011 la 3:57 pm

  @AN * TB si cu Boc au folosit cu succes, din nou, tehnica impasului, si Victor Ponta a cazut in cursa. PSD-ul, corect si european, a venit cu o initiativa legislativa, tradusa cuvant cu cuvant dupa directiva europeana 212. Ca si directiva europeana, proiectul nu cuprinde coruptia. Dupa cateva zile, guvernul, sarind peste cal, vine cu propria sa varianta, care include si coruptia. Ca sa nu se spuna ca PSD vrea sa protejeze coruptii ( frica de gura lumii ), Victor Ponta spune ca proiectul de lege al guvernului este mai bun ( adica excede directiva europeana !!) si ca PSD va vota acest proiect, asa cum a fost elaborat de muschii portocalii ai portocaliilor ( care numai de buna credinta nu pot fi suspectati ). Cu naivitate, mai si previne portocaliii ca “ Noi, legea asta a Guvernului o votam, dar atentie pentru pedelisti o s-o si aplicam “. Zau ? Cum o sa o aplice legea PSD-ul, sau, ma rog, USL-ul, portocaliilor corupti, atata timp cat DNA, procuratura, o mare parte din judecatori sunt in si la mana lui TB si a Ministerului Justitiei ( mai ales dupa noile propuneri legislative menite sa aserveasca si mai mult justitia executivului ) ? Daca USL o sa voteze legea asa cum vor muschii portocaliilor, vor urma imediat valuri-valuri de deschideri de dosare DNA pentru toata opozitia. Pana sa se obtina NUP-uri sau sentinte de achitare in instanta, vin si trec alegerile locale si parlamentare.
  P.S. 1. Ilie Sarbu, cu mai multa experienta, are un punct de vedere mai nuantat “ Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat ca USL nu intentioneaza sa obstructioneze ideea in sine de confiscare a averilor, insa a atras atentia ca trebuie respectate directivele europene, aratand ca varianta Uniunii este europeana, pe cand Guvernul vine cu „inventii”.
  P.S.2. Si UE are destui corupti. Personal cred ca directiva 212 nu a mentionat coruptia tocami pentr ca directiva sa nu poata fi utilizata ca arma politica ( coruptia apare numai in aparatul administrativ al statului ).

 13. 14 blogideologic iulie 7, 2011 la 4:29 pm

  N-aveţi idee câtă „inginerie” cu produse financiare derivate ştie EBA (Elena Băsescu) 🙂 http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/eba-a-salutat-in-pe-crearea-unui-cadru-legal-privind-credit-default-swap-230564.html

 14. 15 harabula iulie 7, 2011 la 4:40 pm

  @demaGOGU
  Afiseaza-ne poza d-tale din fata si din profil. Si una nud.
  Probabil ca esti foarte multumit de figura d-tale. Daca esti sigur ca nu esti bun de spanzurat, esti convins ca nu faţă de de călău?

 15. 16 Spiridus iulie 7, 2011 la 5:13 pm

  „Elena Băsescu în PE: Reorganizarea teritorială va duce la ruperea ireversibilă de statul comunist.”

  De ce nu pune in oglinda planul lu´ tat-sau si Planul Valev? Si culorile de la regiunile din harta lui Basescu sunt lidentice cu cele ale lui Valev, nu numai limitele acestora.
  Desi nici nu cred ca „inteligenta” familiei Basescu stie cine a fost ala…

 16. 17 teostanc iulie 7, 2011 la 5:19 pm

  Apropos de examenul la fizica

 17. 18 teostanc iulie 7, 2011 la 5:20 pm

  Simularea reactiei de fisiune nucleara

 18. 19 Tanase Simona iulie 7, 2011 la 6:23 pm

  Nu ar fi rau daca domnul presedinte Cosma ar lua in considerare la urmatoarea rectificare de buget, alocarea de fonduri necesare pentru ca acel dispensar sa fie finalizat pina la sfarsitul anului. Lucrarile de constructie au fost sistate, intrucat in bugetul local nu au prevazut nimic, ce ati vazut construit este tot cu sprijinul domnului Cosma, in anul 2010. Reprezint firma de constructii.

 19. 20 Pali iulie 7, 2011 la 7:32 pm

  @ harabula

  Nu te agita prea mult ! Zgonea nu e decat un fost lacatus,….ramas tot langa „menghina” doar ca, acum a ajuns dintr-o grava eroare ( parerea mea ) deputat ,…specializat in dansatoare la bara.”Spalatura” tebuia sa vina de la votantii din zona respectiva ,…dar ce pretentii sa ai de la romani,….defileaza doljenee cu cine ai votat !Nu v-am spus eu de atitea ori ca s-a umplut PSD-ul de ospatari,magazioneri,adjuncti sef de sala ,lacatusi etc.? Pai la ce va asteptati ? La performata cumva sau la onestitate ? Vorba mamei mele,….vergessen ( uita ) !!!

 20. 21 nastase iulie 7, 2011 la 7:45 pm

  Tanase Simona,
  stiu, din pacate, ca asta e situatia. Oamenii de acolo n-au insa nicio vina si de aceea am insistat macar pentru finantarea lucrarilor pentru a asigura inchiderea constructiei dispensarului pana la venirea iernii.

 21. 22 dlnimeni iulie 7, 2011 la 9:02 pm

  Imi aduc aminte care era programul (si completarile si sugestiile noastre) la alegeri, adica tot ceea ce s-ar fi putut face, intr-un colegiu, intr-o tara normala in dezvoltare, si cum va chinuiti acum, in tara guvernantilor nostri, fiindca nu stiu cit si cita mai e si a noastra, sa faceti citeva fapte si lucruri, inchiderea unei cladiri de dispensar devenind un obiectiv important in loc de a fi doar ceva din multe altele. Cam asa ne-am consumat si noi ultimele doua decenii, reusind doar cite ceva dintre lucrurile cele mari si minunate pe care le-am fi putut realiza. Cred ca am ajuns o tara a energiei potentiale.
  Sigur ca trebuie sa perseverati in munca dumneavoastra pentru colegiu, posibilitatile dumneavoastra nu sunt asa mici ca ale noastre.
  Este bun vinul de pe acolo.

 22. 23 Tanase Simona iulie 8, 2011 la 7:12 pm

  Va multumesc pentru raspuns, deja sunt mai optimista. Sunt convinsa caci asa va fi, pentru ca am incredere in ce spuneti dumneavoastra.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: