B1Tv – ora 19.00

Adrian Nastase este astazi invitatul lui Vlad Petreanu la emisiunea X-Press B1TV, ora 19.00.

Echipa AN

25 Responses to “B1Tv – ora 19.00”


 1. 1 Vasile, iulie 5, 2011 la 2:27 pm

  Vlad cauta de mult un cuibusor sub paleta carmaciului, problema este ce cautati dumneavoastra acolo, cind va vad si la OTV?

 2. 2 Vasile, iulie 5, 2011 la 2:35 pm

  Apropo de justitia romana hulita in aceeasi masure si de putere si de opozitie dar si de amarastea.
  Sa ne bucuram ca justitia americana face gafe si mai mari sau sa ne intristam precum zicala rusa „u nas kak u vas”?
  Ma minunez anticipat de remarcile care vor fi ale imberbului Badea si nu numai,cred ca de acum se va trece per scenariul victimizarii sefului FMI , ca sa-i creasca cotele la urmatoarele alegeri presedentiale!
  Hoti mai mari, oameni mai corupti, justitie ca la toata lumea au si altii , unii insa au filme mai multe cu happy end!

 3. 4 Doru Coarna iulie 5, 2011 la 4:30 pm

  Dle Nastase, uitati-va bine sub scaunul care vi se va oferi acolo!

 4. 5 harabula iulie 5, 2011 la 4:53 pm

  In mod normal, majoritatea celor care au cazut acum la bac, nu-l vor lua niciodata. Am spus majoritatea, n-am spus ca toti.
  Daca nu a invatat matematica in liceu, este imposibil s-o invete pana-n toamna. Oricate meditatii ar lua.
  La fel si la Romana. Cand naiba va putea citi atata literatura?

  Uitati-va la Vasile. Om batran, in toata firea si are goluri in chesiuni elementare. Pe desupra se exprima infatuat, adica „subtil”. Este irecuperabil.
  Sau Marcus. Sunt gata sa pariez ca n-a citit in viata lui literatura de calitate.Asa ca isi permite sa fie stupid in
  versuri. Nu se mai poate scoate din el un om cat de cat acceptabil.

  Realitatea este ca scoala, asa cum functioneaza acum, este criminala. Varsta la care omul isi formeaza definitiv personalitatea, cand se daruieste unui ideal, cand este generos si curat se topeste in vulgaritate, alcool, etnobotanice, violenta etc.
  Iar pentru esecurile lor sunt vinovati Funeriu, Basescu, Ponta, Antonescu,Udrea si mai stiu eu cine.
  E, he, he, he, dar va veni el USL la putere. Si toti vor trece bacul, toti vor fi juristi si ziaristi sau macar consilieri comunali. Si va fi o fericire… toti se vor inmulti, vor face alti juristi si vor trai fericiti pana la adanci batraneti.

 5. 6 harabula iulie 5, 2011 la 5:13 pm

  @blogideologic
  Explicatia d-tale „bacalaureat” = „baie de lauri” este fantezista.
  Probabil ai tradus cuvantul frantuzesc „baie” in romanescul „baie”.
  Etimologia cuvantului este din franceza „baccalaureat” care la randul sau provine din latina „baccalaureatus”.
  Mai studiaza!

 6. 7 rizoaicad.arges iulie 5, 2011 la 5:21 pm

  Dle NASTASE! Cereti colegilor dvs.de partid, sa paraseasca zona dezinteresului, si nesimtirii, „patronata” de Basescu, si sa-si asume o alegere fara echivoc intre cele doua cadruri democratice, asa cum se solicita in Scrisoarea Nr.333/16-06-2011, inregistrata la Sediul din Kisselef!

  APEL, catre romanii patrioti, pentru inlocuirea actualului cadru democratic!
  Dragi compatrioti! Toti cei care doriti, ca voi si pentru copii vostri, sa traiti intr-o lume mai buna, TREBUIE sa stiti ca acest lucru nu se poate intampla in actualul cadru democratic, care permite minciuna, lacomia, hotia, nesimtitea, iresponsabilitatea, etc., in viata publica si politica romaneasca. De aceea, ganditi si sustineti, cu toata forta fiintei voastre, noul cadru democratic, care elimina toate tarele umane mentionate mai sus!
  Sa analizam defectele “palpabile” ale actualului cadru democratic, care ar dispare din viata sociala odata cu inlocuirea lui:
  1. Alegerile sunt transformate in farse, deoarece votul este bezmetic, pentru ca alegatorului nu i se ofera un criteriu OBIECTIV de formare a optiunii de vot! Aceasta situatie conduce la rezultate aberante, alegatorii fiind determinati, prin manipulare, sa voteze impotriva intereselor lor! Tot aceasta situatie antreneaza doua consecinte de neacceptat pentru cei rationali:
  A). Consuma resurse imense in campaniile electorale;
  B). Promisiunile electorale, si actiunile de captarea bunavointei electoratului, impovareaza insuportabil bugetele postelectorale (a se vedea cazul Greciei, dar nu numai).
  2. Actualul cadru democratic este un “sol” prielnic pentru minciuna, lacomie, hotie, nesimtire, iresponsabilitate, etc., deoarece nu contine niciun “insecticid” impotriva acestor “daunatori” sociali! Aceasta carenta a actualului cadru democratic exacerbeaza practicile de la punctul 1.

  In anul de gratie 2011, in Romania, exista un inlocuitor al actualului cadru democratic, care elimina deficientele acestuia! Caracteristica de farsa a alegerilor, este anulata de faptul ca alegatorilor li se ofera un criteriu OBIECTIV de formare a optiunii de vot, ceea ce duce la un vot politic, conform cu interesele alegatorului! Daca la conducerea Romaniei s-ar afla politicieni onesti si patrioti, imediat ce ar afla de existenta acestui nou cadru democratic, ar si purcede la analizarea si la implementarea lui! De ce ar face-o? Pentru ca acest nou cadru democratic ESTE BENEFIC Romaniei!
  Dar la conducerea Romaniei …..

  Cer scuze anticipat celor ce vor fi socati de de limbajul pe care il voi folosi la adresa presedintelui Romaniei, dar ii asigur ca acest limbaj este indreptatit 1000% de Scrisoarea Nr.16812/27-06-2011, care ii solicita presedintelui sa-si asume o ALEGERE fara echivoc, intre cele doua cadruri democratice, pana la 01-07-2011! Ii aminteam ca in caz contrar , ignorarea acestei solicitari il descalfica TOTAL, si il timite, pentru mine, pe ultima treapta a societatii! Deci, CU VOIA SA, imi este permis orice limbaj!

  Dar la conducerea Romaniei se afla politicieni iresponsabili (pot exista si exceptii, necunoscute mie!), nesimtiti si hoti, in frunte cu Traian Basescu, care, in loc sa fie interesat de imbunatatirea cadrului democratic din Romania, se ocupa prosteste de inveninarea atmosferei sociale si de iritarea tampeasca a marelui nostru vecin, Rusia! El este primul intre vinovatii fata de Romania si poporul roman, pentru ca nu este interest de prezentul si viitorul Romaniei! Lui i se alatura, in nesimtire si iresponsabilitate, conducerile tuturor partidelor politice, care au vadit acelasi dezinteres fata de prezentul si viitorul Romaniei, ca si Traian Basescu! In 03-05-2011 ii prezentam presedintelui Basescu, cu Scrisoarea Nr.11270, NOUL CADRU DEMOCRATIC, cu solicitarea de a ALEGE, dintre cele doua, pe cel mai benefic pentru Romania! In prima parte a lunii Mai am transmis acea Scrisoare tuturor conducerilor partidelor politice, cu aceeasi solicitare, ca si lui Basescu.
  Toti au dovedit acelasi dezinteres, aceeasi nesimtire, aceeasi tacere!
  M-am adresat apoi catorva “mari” jurnalisti privati: Cristoiu, Tuca, Ciutacu, Tiberiu Lovin, pentru ca ei sa ceara public celor nesimtiti, sa reactioneze in conformitate cu legea, daca Interesul National le este strain!
  Si acesti jurnalisti au vadit acelasi dezinteres, aceeasi nesimtire, aceeasi tacere!
  M-am adresat si unor Institutii media private, astfel: R.L., Ev.Zilei, Jurn.Nat., Realitatea TV, Antena 3, B1TV, 10TV, si OTV. La unison au vadit acelasi dezinteres, aceeasi nesimtire, aceeasi tacere!

  In data de 16-06-2011 m-am adresat, cu Scrisoarea Nr.13912, Televiziunii Romane, care trebuie sa sustina si sa promoveze Interesul National, si nu interesele hotilor, nesimtitilor si iresponsabililor politicieni romani, in frunte cu Traian Basescu, care, pentru a nu le fi afectate propriile interese, sau ale grupului lor, IGNORA solutiile care promoveaza Interesul National!
  Rog Conducerea TVR, sa nu admita in comprtamentul acestei Institutii publice, dezinteresul, nesimtirea si tacerea politcienilor, ale institutiilor media private indicate, sau ale “marilor” jurnalisti amintiti mai sus!
  Rog, de asemenea, pe toti cei care pot contribui la popularizarea si promovarea noului CADRU DEMOCRATIC, sa faca, pentru ei si copii lor, toate demersurile in acest sens!
  Toate materialele, ce trateaza noul cadru democratic, pot fi citite in comentarii postate la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, astfel:
  – Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, in comentariile postate in data de 08-05-2011
  – ADRESARE catre cei ce pot contribui…, in comentariile postate in data de 10-06-2011; aici se gaseste ( in finalul comentariului al doilea) NOUL CADRU DEMOCRATIC, ABSOLUT NECESAR ROMANIEI!
  – Scrisoarea catre TVR (Nr.13912/16-06-2011), in comentariul postat in 25-06-2011
  – Scrisoarea Nr.16812/27-06-2011, in comentariul postat in data de 02-07-2011

  PS. Precizez ca textul Juramantului implicativ, ce intervine in noul cadru democratic, se poate negocia intre cei de buna credinta, pana este acceptabil tuturor celor ce doresc eliminarea din societate a minciunii, lacomiei, hotiei, nesimtirii, iresponsabilitatii, etc.

 7. 8 blogideologic iulie 5, 2011 la 5:28 pm

  @ harabula spune, în iulie 5, 2011 la 5:13 pm : +@blogideologic. Explicatia d-tale “bacalaureat” = “baie de lauri” este fantezista.+
  Încearcă să citeşti mai atent. Ai probleme cu focalizarea atenţiei.

 8. 10 Cârcotaşu iulie 5, 2011 la 7:09 pm

  @ Harabula,

  @blogideologic
  Explicatia d-tale “bacalaureat” = “baie de lauri” este fantezista.

  Total pe câmpi, te referi la textul (îl citez pe blogideologic): @ Bibliotecaru spune: „Termenul modern derivă din forma latină bachalariatus, respectiv bacca laurea, adică baie de lauri.”
  Scrie şi-n cuvinte, da’ e şi-ntre ghilimele. Se impune concluzia că e vorba fie de ramoleală, fie de… reavoinţă. Eu cred mai degrabă c-ar fi vorba de o anvergură intelectuală absolut „remarcabilă”. 😯
  Legea lui Liehling
  Daca iti dai toata osteneala, cu siguranta izbutesti sa-ti tragi un sut in fund.

  Comentariu: Harabula are talentul de a izbuti cu maximă naturaleţe, fără a-şi da nici cea mai mică osteneală.

 9. 11 dlnimeni iulie 5, 2011 la 7:39 pm

  Am vazut. Nu mi-a placut.

 10. 13 Pali iulie 5, 2011 la 9:24 pm

  ,…da ce agresivi au fost la un moment dat toti trei ! Dl.Presedinte sa nu mai mergeti in vizuina lu’ Base ! Totul este infectat pe acolo cu un virus mutant Ebola-Base !

 11. 14 Vasile, iulie 6, 2011 la 6:56 am

  Harabula,

  Eu am probabil acele goluri,dar fiind logic si fara sa fiu subtil,le rezolv cu secretara sau cu mai multe secretare.
  Cind vei avea maturitatea mea iti vei citi doar ideea!

  Dumneata oricit te stradui tot gol ramai si in interior si in exterior ,asa cum ti-am mai spus nu am bitzi destui ca sa demonstrez ca dumneata esti inca corijent.

  Vorbind de goluri elementare hai sa te citez:….La fel si la Romana….inchei citatul si te intreb ce ati dorit sa spuneti ..”La fel si la Romania ,”La Limba si Literatura Romana” sau „la fel si la romana” ?

  Sincer ma intreb cind o sa realizati ca dumneavoastrra sunteti un nume propriu de litera mica?

 12. 15 Doru Coarna iulie 6, 2011 la 7:58 am

  Dle Presedinte,

  v-ati lovit de Zidul Plangerii, era de asteptat: adica nu-s de vina basescu care a nasit comisia aia prezidentiala pt reformarea invatamantului, boc ca si-a asumat-o si funeriu ca a aplicat-o cu bata ca sa-l spele pe marinar cu scoala care scoate tampiti, ci Dvs, cei dinainte, societatea, profesorii, absolventii, Luna si Soarele.

  Mi-a „placut” securismul lor, camere de urmarire, curat reforma! Ati fi putut intreba cu ce se ocupa acele camere asa, in viata de zi cu zi, cand nu sunt examene, bac, licente, etc. Si cat au costat ele contribuabilul roman.

  Dar nu-i nimic, absolventii se pot relaxa cu telegondola lui Nutzi pana la urmatoarea sesiune de bac. In acest timp, colegii lor mai mici vor umple taberele scolare din toate statiunile Romaniei, cei mai mari, studentii, statiunile lor studentesti, iar min. Invatamantului le va majora peste vara norma de calorii pt hrana din timpul scolii alaturi de suplimentarea alocatiilor pt rechizite, manuale, material didactic. Mai mult, guvernul va subventiona integral energia termica si electrica a unitatilor de invatamant din tara. Numai a celor pendinte de stat! Iar profesorii vor fi chemati sa renunte la orice forme de protest intrucat salariile le vor creste, retroactiv din 2008, cu 50-60%, pe langa revenirea la sporuri…

  Dar scopul reformei este unul major: mai multi chelneri si tinichigii!
  Eu unul zic ca merita(m)! Mandri vor fi nuntasii, mandre masinile!

 13. 16 dlnimeni iulie 6, 2011 la 10:03 am

  Pare ca departamentul de specialitate pesedist, desi a avut doua zile la dispozitie, nu a redactat un material ca lumea pentru dl Nastase, lasindu-l sa vorbeasca tot despre cornul si laptele si transportul scolar. Sa scriu acum doar despre doua lucruri despre care intentionez sa scriu si pe propriul blog. In conformitate cu proverbul care zice ca pestele de la cap se impute, am face bine sa observam – mai inainte de a da vina pe elevi care, fara indoiala, o au si ei pe a lor – ca din titulatura ministerului care ar trebui sa se ocupe de invatamint lipseste exact cuvintul invatamint: pe site-ul care ar trebui sa fie cel oficial, ministerul se numeste ministerul educatiei, cercetarii, tineretului si sportului; pe un alt site la fel de oficial, acela de curriculum national, ministerul se numeste ministerul educatiei, cercetarii si inovarii – de unde deducem ca tineret+sport=inovare – insa ceea ce este mai rau este aceea ca pare ca tipii de acolo habar nu au cum se mai numeste ministerul in care ei se fac ca lucreaza. Ca sa revin la titulatura, fac observatia ca educatia are mai multe componente, dar nu toate absolut necesare pentru a spune despre un cetatean ca este educat. Din educatie pot face parte dansul, de exemplu, arta conversatiei, bunele maniere si, uneori, chiar si invatamintul. Pe vremea cind invatamintul mergea in Romania, ministerul de resort se chema simplu, ministerul invatamintului – si nu pot sa nu observ ca invatamintul a inceput a o lua usor-usor la vale pe masura ce numele ministerului a inceput sa se modifice. Al doilea lucru, mult mai important. Cunoasteti cu totii ca, sub pretextul ca modernizeaza invatamintul si il fac mai occidental decit cel occidental, tipii din minister au facut o gramada de modificari. Mai putin vizibil a fost faptul ca, pentru tinuta stiintifica, or fi facut specializari costisitoare pe afara, si-ar fi dat titluri, pozitii, doctorate, adica unii s-au facut efectiv oameni din treaba asta. Este vremea sa le examinam rezultatele muncii si voi aborda un aspect. Ceea ce este unificator si, totodata, mediator in procesul de invatamint la nievl national este, pentru fiecare materie, programa scolara. Stiti cum era programa scolara in trecut, desi nu era internet: era detaliata la maxim, spunind tuturor profesorilor din tara ce trebuie sa predea si cum si in ce numar de ore. Programa scolara garanta faptul ca la nivel mediu atit profesoral cit si scolaresc, cam toti ajung sa stie cam aceleasi lucruri si cu siguranta abordeaza subiecte care pot sa apara in examene. Ia sa vedem cam cum sunt astazi programele scolare, facute de specialisti in curriculum (oare? – oricum chestia cu curriculum imi aduca aminte de bancul cu coniacul curvoisier). Sa mergem, deci, pe site-ul http://curriculum2009.edu.ro/Ciclul_liceal/, site oficial al ministerului nici-nu-mai-stim-cum-se-cheama si sa vedem o programa scolara, de exemplu, luata cu totul la intimplare, programa de matematici pentru clasa a XI-a, profil real, specializare stiinte ale naturii, 3 ore saptaminal. Programa are 9 pagini, suficient ati zice pentru programarea detaliata a procesului de lucru la materia respectiva. Ei bine, va rog sa aflati ca materia de predat este descrisa pe o pagina, mai bine zis pe o coloana dintr-o pagina, adica o jumatate de pagina cum ar veni. Dar ce se afla oare in celelalte 8 pagini si jumatate? Prima pagina este titlul si urmeaza o nota de prezentare intinsa pe doua pagini. Spicuiesc: „În noua structură a învăţământului preuniversitar, nivelul ridicat de complexitate al finalităţilor este determinat de necesitatea asigurării deopotrivă a educaţiei de bază pentru toţi cetăţenii – prin dezvoltarea echilibrată a tuturor competenţelor cheie şi prin formarea pentru învăţarea pe parcursul întregii vieţi – şi a iniţierii în trasee de formare specializate.” Tare, este? Cred ca pina la citatul cu ospatarii si tinichigiii nu mai e mult. Retinem ca programa (curriculum) are un scop intiatic – ca la triburile africane – in scopul ca elevii sa termine complex si multiplu. Ia sa vedem ce urmareste programa:” esenţializarea conţinuturilor în scopul accentuării laturii formative;
  compatibilizarea cunoştinţelor cu vârsta elevului şi cu experienţa anterioară a acestuia;
  continuitatea şi coerenţa intradisciplinară;
  realizarea legăturilor interdisciplinare prin crearea de modele matematice ale unor
  fenomene abordate în cadrul altor discipline;
  prezentarea conţinuturilor într-o formă accesibilă, cu scopul de a stimula motivaţia pentru
  studiul matematicii;
  asigurarea unei continuităţi la nivelul experienţei didactice acumulate în predarea
  matematicii în sistemul nostru de învăţământ.” Pot observa succesul deplin al programe: esentializarea a fost asa de puternica incit multi elevi au esentializat la maxim, adica au scris unul -doua cuvinte maxim. Compatibilizarea cunostintelor a fost exemplara: cine a luat nota proasta la un obiect a luat note proaste si la celelate obiecte. Si asa mai departe, din victorie in victorie. Urmeaza competente, valori, atitudini, cu o vorbarie care i-ar face invidiosi pina si pe dnii Basescu si Boc si, la pagina 5, ajungem la materie. Acolo, la coloana de competente specifice, adica acea coloana in care apare ce ar trebui sa ajunga sa stie si sa faca elevul, cuvintul cel mai des intilnit este „unor” si derivatele sale. De exemplu: „Rezolvarea unor sisteme utilizind algoritmi specifici”, prevedere care acopera tot corpul profesoral, toti profesorii de matematici si-au instruit elevii sa rezolve unele sisteme. Un exemplu de formulare defectuoasa este „Asocierea unui tabel de date cu reprezentarea matriciala a unui proces”: cind am citit asta m-am intrebat daca autorul programei a facut misto de programa ori el chiar a incercat o extindere de competenta, fiindca specificatia de mai sus este obscura si multor studenti din anii superiori si chiar si destulor ingineri si face trimitere spre o parte destul de complicata a teoriei sistemelor. Si tot asa, iar in finalul programei propriu-zise, o poanta: putem vedea indicatia de detaliu de a nu fi introdusa definitia cu epsilon, dar nu scrie nicaieri mai sus ca definitia de referinta trebuie introdusa. Urmeaza, in acelasi spirit, alte patru pagini de bla-bla-uri metodologice, in care cu greu poti afla, ca profesor, ceva util in mod concret. Puteti lua aproape orice programa, foarte putine dintre ele pot folosi, fie si partial, la ceva. Insa acest gen de programe se faceau si pe vremea dnei Andronescu, ceea ce ma face sa inteleg de ce l-au lasat pe dl Nastase sa mearga insuficient documentat in emisiuni.

 14. 17 Marcus iulie 6, 2011 la 11:12 am

  @harabuleo: incep sa cred din ce in ce mai mult ca esti mai mult decat protejat de gazda acestui blog. In timp ce tu neprovocat nu incetezi sa-ti tocesti proteza in fesele mele, anumite reactii ale mele de bun simt, cu adresa la talica, raman in stadiul de comentariu in asteptare.
  harabuleo, pana acum n-am incercat in niciun fel sa ma dau mare sau sa-ti contrazic aberatiile pornite dintr-o ura crancena la adresa celor care indraznesc sa arata fata hada a basescului, dar m-am convins ca boala ta nu tine de scleroza caracteristica unei anumite varste ci, vorba romanului: prost te-ai nascut, prost mori! In plus mai si precurvesti prin lasitate, ma tot lovesti cu mantinela, neavand curajul sa ma ataci direct, intr-un schimb de replici. harabuleo, vei veni cu argumentul ca sunt vulgar. Ei bine nu sunt vulgar, harabuleo, dar cu decrepiti indoctrinati politic precum talica, am si cultura dar si talentul respectiv de a fi extrem de acid intr-o eventuala confruntare mano a mano 🙂 , ceea ce talica nu poti face. Si stii de ce? Deoarece prost te nasti, prost mori. Din nou cand ma gandesc la faptul ca ai avut privilegiul de a fi parlamentar mi se increteste pielea pe mine si imi crapa obrazul de rusine ca fac parte dintr-o populatie, ca numai popor nu este asta, care poate sa opteze prin vot pentru asemenea reprezentanti.
  sa fii iertat
  marcus
  PS Doamna Manuela: Pentru a nu stiu cata oara va rog sa fiti impartiala si sa-mi acordati drept la replica. Nu accept ca o nulitate ca harabuleo, sa-si permita sa ma faca in toate felurile, neprovocat iar eu sa fiu redus la tacere de anumite hachite pe care sincer nu le inteleg.
  sa aveti o zi minunata si
  sa fiti iubita
  marcus

 15. 18 Marcus iulie 6, 2011 la 2:16 pm

  @Stimate Domnule Nastase,
  Pentru a nu mai pierde timpul inutil pe blogul dvs., incercand sa nu ma las jignit de oameni ca harabuleo, va rog frumos confirmati-mi dvs, sau ma rog, moderatoarea acestui blog, faptul ca sunt banat, moment in care va voi dori toate cele bune si nu va voi mai deranja cu prezenta mea antibasescu si antiportocalie. Am vazut tendinta ca sa nu-i spun toleranta dvs. fata de oameni gen harabuleo, sincer sa fiu nu inteleg ca va transmit acestia, de intrati in dialog si mai ales tolerati atacul acestora impotriva altor participanti la discutii, dar acest lucru este treaba si decizia Dvs.
  Sa fiti iubit
  marcus

 16. 19 Mitocanu' iulie 6, 2011 la 2:56 pm

  Marcusule nu pleca de pe blogul asta. Te rog !!!

 17. 20 teostanc iulie 6, 2011 la 3:32 pm

  @Marcus,

  Ce-ti veni d-le simpatic?

  Harabula le spune pe ale lui, mata pe ale d-tale, care-i problema?

  Am observat ca dl Nastase incurajeaza opiniile minoritare, probabil ca sa mentina o stare entropica, competitionala.

  Ce ar fi sa cantam toti ode conducatorului iubit? Doamne fereste!

 18. 21 Doru Coarna iulie 6, 2011 la 7:16 pm

  @ Marcus,

  cu de-alde harabula s-a ajuns aici!

  Apoi, nu ti-ai insusit operele fostului tau coleg de servici: nu conteaza ca te injura pe la colturi unu-doi, cand te vor injura pe blog vreo 10 milioane abia atunci poti parasi blogul…

  Tu te iei de harabula, justificat spun eu, dar trebuie sa intelegi si chinurile lui, s-a dus dracu’ puterea, s-a compromis pe absolut toate planurile, la toate nivelurile si in ochii tuturor, a ramas de ea doar ochiul si timpanul, cu perspectiva ca acestea sa functioneze si invers, oricand! Cand introduci spiritul de haita, la prima slabiciune tu vei fi devorat cu manie si nesat, chiar de catre ai tai. Adica la modul exemplar. Daca nu crezi, ask mr. Cesar.
  Iar harabula, in toata conjunctura, trebuie sa-si forteze neuronii ca sa-l justifice pe fostul tau coleg si gasca sa de retardati.
  Apreciaza-i deci efortul, a spus ca n-o face pt el, ca s-a retras, deci o face pt tara! D-asta nici AN-ul nu va interveni.

  Mai bine stai cu noi si creeaza, oricum harabula si ai sai nu-ti pot lua locul, fiecare cu abilitatile sale native sau exersate. Harabula cu cele estetice (crede el), adica priveste si ii place sau nu. Atat. Tu insa, creand, te perfectionezi, te ridici. Peste niste ani, harabula nici nu te va mai putea citi… insa vor apare alti harabula, la nivele tot mai inalte, asta-i sigur.
  Totul e sa nu ajungi la 10 milioane de harabule simultan. Pe rand, esalonat pe ani buni, uite insa ca merge.

 19. 22 Sibilla iulie 7, 2011 la 1:54 am

  @Harabula,
  Nea Hara, pe zi ce trce mai simpatc numai băieţii de p-acilea nu se prinsără :)))
  Argumentez :
  1.
  – ” Varsta la care omul isi formeaza definitiv personalitatea, cand se daruieste unui ideal, cand este generos si curat se topeste in vulgaritate, alcool, etnobotanice, violenta etc. ” , am încheiat citatul.
  etnobotanice=EBA
  violenţă=tacsu, bă-SECU
  alcool=again bă-SECU
  vulgaritate=Nutzi Udrea
  în fine FUN-eriu=etc…..

  2.
  Sfânta simplitate
  Un preot de la ţară, mergând cu treburi spre satul vecin, a văzut o femeie
  din parohia sa spălându-şi rufele în râu şi, apropiindu-se, a întrebat-o:

  – Duminică, la slujbă, am văzut că nu m-au ascultat toţi cu atenţie. Poate am vorbit lucruri prea savante şi mă gândesc, duminica asta, să vorbesc mai pe înţelesul oamenilor. Spune-mi, dumneata ce-ai înţeles din ce-am spus eu la predică?

  – Părinte, i-a răspuns cu smerenie femeia, eu n-am multă carte, dar aş vrea să vă întreb şi eu ceva: vedeţi pânzele ce le spăl eu acuma? Apa trece prin ele şi le curăţă. Credeţi că au ele habar- de cum le-a curăţat apa? Şi cu toate astea, devin albe şi frumoase. Nu înţeleg eu, în biserică, tot cuvântul sfinţiei tale, dar simt în suflet căldura Duhului Sfânt, Care mă curăţeşte de păcat, aşa cum apa aceasta curăţă pânzele mele.
  Tare mulţumit a plecat preotul văzând un om care nu e doar cu gândul la
  cele sfinte, ci şi cu sufletul.
  „La Dumnezeu ajungem printr-un anume mod de viaţă, nu printr-un anume
  fel de a gândi.”
  (Christos Yannaras)
  – fragment din lucrarea recomandată cadrelor ddactice, tipărită cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Teoctist Patriarhul –

  3.
  N-oi fi dumneamea suspectată de careva de prea multă subtilitate, dar de stupiditate ori subiectivitate nici atât, d-aia insist : nea Hara ESTE simpatic şi în opinia neînsemnatei furnici şi nea Hara ŞI colegul Marcus MUSAI să rămâie în zonă fie şi numai pentru că sunt atât de ” răii ” că nu ne lasă neuronii să lâncezească deşi aista ar cam fi spre bucuria cuplului de pomină bă-SECU-Nutzi, adicătelea să nu gândim ci să… tinichigim…
  Pe sufletul meu că nea Hara în adâncul corasonului său , io crez diloc negru cum vrea domnia sa să dea ( ! ), ar fi fost un bunic pe cinste pentru nepoţi di jenu Marcus ori sibilina ori alţii de pe-acilea iar măscăreala lui s-ar opri la dojană şi-atât, cât să ne stimuleze şi să-şi reverse blajinitatea atent ş planificat mascată în dosul unor vorbe/replici, fără să se concretizeze vreodată în pedepse crunte.
  Pe de altă parte, are nea Hara ŞI ” nepoţi ” : i-a enumerat pe câţiva mai sus…. şi insistă că-s ai săi, dar io cred că totuşi NIET iară motivele pen care i-a acceptat pe-acei ” nepoţi ” ţin de cu totul alte… ” conjucturi ” şi nu numai…

  p.s. ” nepot ”, ” nepoți ” s. m. (intl.) om prost, ușor de înșelat.
  nepoţi NU e egal cu ” nepoţi ”
  În Banat ” nepoţii ” sunt necităvii, netoţii la mansardă, adicătelea cine alţii decât pedelichelele şi…. cu regret, dar nu-s ipocrită să nu spui că şi alţii de prin vari ogrăzi, dar în niciun caz comentatorii de pe blogul AN-ului şi NU mă refer la guguştiucii ” rătăciţi ” din ordinul Cotroceniului , sub simbrie, of course .

 20. 23 M.Voicu iulie 7, 2011 la 7:11 am

  @Marcus, iulie 6, 2011 la 2:16pm
  N-aşteptaţi sã vi se dea DREPTATE ; AVEŢI
  NU ABDICAŢI !

 21. 24 Marcus iulie 7, 2011 la 11:46 am

  @teostanc: eu cu harabuleo si spusele sale, la modul general, nu am nimicuta, pentru cacalitatea (corecteaza aici, harabuleo!) acestor zise vorbeste de la sine. A inceput insa sa ma deranjeze lipsa de barbatie a acestui om care, culmea, a fost ales de romani sa-i reprezinte in Parlamentul tarii, lipsa de barbatie care se manifesta prin atacarea, pe model „chiombalau”, pe la spate, a adversarului. In rest
  sa fii iubit
  marcus
  @ Mitocanu: acum ce sa fac, o sa fac si eu precum chiombila dupa primul mandat, paraca as mai vrea unul, asa ca pana gazda nu-mi confirma faptul ca sunt indezirabil, „daca ei (pupinbasistii) nu ma vor, eu ii terorizez cu prezenta mea” 🙂
  sa fii iubit
  marcus
  @Amice Doru: nu pot sa-ti raspund decat ca in reclama de la Western Union: „DA”. 🙂
  sa fii iubit
  marcus

 22. 25 M.Voicu iulie 7, 2011 la 1:27 pm

  @Marcus, iulie 6, 2011 la 2:16pm, faţã de iulie 7, 2011 la 7:11am/supra, vã a rog vedeţi la joi-la-fet/iunie 30, 2011 la 5:40pm : Fixuri de grãmãtíc – pct.2): Când includ un text care conţine el însuşi un citat intercalat, pun altfel de ghilimele la începutul şi sfârşitul textului preluat, şi apoi, conform 1.a.i. O singurã datã ”mi-a fost greu” sã tastez «» – pe care-l folosesc de preferinţã când citez din Constituţie – şi-am încadrat cu puncte-puncte; a trebuit sã-mi cer scuze cã se putea înţelege şi altfel.
  * * * Acu’ vã dau un citat care-mi place, şi-l mai aştept : «sã fii iubit, marcus»; fãrã procurã, M.Voicu


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: