Cu bocancii „comandantului” pe gatul statului de drept

Printre aberatiile spuse de Traian Basescu in ultimele saptamani, s-a strecurat, la emisiunea „Nasul”, o declaratie pe care nimeni nu a bagat-o in seama, dar care poate este mai grava decat celelalte.

„Izolarea politicului de justitie pe care a facut-o Uniunea Europeana trebuia facuta dupa ce justitia era verificata si curata”, a spus Basescu fara sa clipeasca. Altfel spus, „pana cand nu suntem siguri ca justitia nu face exact ce vrem noi, nu o lasati niciodata sa fie independenta!”

Intr-o singura fraza cheie, Basescu a descris intreaga sa filozofie despre statul de drept si separatia puterilor. Sunt tare curios daca in viitorul raport de monitorizare al Comisiei Europene referitoar la evolutii din Justitiei, se va puncta si faptul ca politicul din Romania, la cel mai inalt nivel, are grave carente in intelegerea statului de drept.

Diplomatii olandezi de pe langa Comisia Europeana au acreditat ideea ca Romania nu este stat de drept. Basescu vine si le confirma acest lucru public, la televiziune. Mai mult, le spune ca Romania nici nu ar trebui sa fie stat de drept.

Este oarecum absurd ca noi sa vorbim despre Uniunea Sovietica, cand astazi, in 2011, presedintele unui stat membru al Uniunii Europene spune ca justitia ar trebui controlata de comisari politici, care sa o „curete” si sa o „indrume”.

Pana la urma, declaratiile lui Basescu pot constitui o buna explicatie pentru multe din lucrurile care s-au intamplat in ultimii ani. Si poate ce a spus acum Basescu este si un semnal disperat pentru cei care vor sa paraseasca barca pe cale de a se scufunda.

Mai mult sau mai putin direct, se vede nevoit sa recunoasca faptul ca este un „om” iubitor de dosare politice, inclusiv maghiare, iar cei care ii intorc spatele ar trebui sa se mai gandeasca, pentru ca detine in continuare controlul asupra unor institutii de forta ale statului.

Nu intamplator, batalia pentru CSM de acum inseamna batalia lui Basescu de a se accepta ca, pe locurile de judecatori, vacante, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, sa nu vina JUDECATORI din sistem ci PROCURORI, obisnuiti cu comenzile politice. Probabil pentru a „rezolva” la instanta ceea ce au pornit la DNA…

Voi ce credeti, la „Tribunalul Suprem”, cine ar trebui sa vina sa judece? Judecatori sau procurori?

16 Responses to “Cu bocancii „comandantului” pe gatul statului de drept”


 1. 1 Cornu iulie 2, 2011 la 9:44 am

  Basescu, un schizofrenic,… nu poate fi acuzat de nimic !

 2. 2 Gica iulie 2, 2011 la 9:49 am

  Judecatori

 3. 3 Pali iulie 2, 2011 la 9:53 am

  Diplomatii olandezi au dreptate ! Cine sa vina sa judece ? Cred ca doar bunul Dumnezeu ar mai putea in tara asta macinata de jafuri,hotii,mizerie,coruptie,foamete si saracie !

 4. 4 Socrate iulie 2, 2011 la 10:37 am

  Raspunsul este unul singur. La “Tribunalul Suprem” ar trebui sa vina sa judece judecatori integri si de valoare, cei mai buni dintre judecatori, in nici un caz procurori, dintre aceia care au fost numiti cu miile de TB, conform legii Macovei. Se spune ca pana la Dumnezeu ( justitie ) te mananca sfintii (procurorii ). Marea majoritate a procurorilor sunt deja aserviti lui TB si portocaliilor, facand politie politica pe fata si executand cu “sfintenie” ordinele politice primite. Justitia mai are inca judecatori integri, profesionisti. Evident, printre judecatori sunt deja destul de multi care executa si ei ordinele politice primite. Sustin in continuare ca PSD ar trebui sa aiba o initiativa legislativa cu amendamente la codul penal, prin care sa fie definite si pedepsite actiunile de politie politica ale procurorilor, judecatorilor, ale politiei si serviciilor, ale tuturor functionarilor publici ( ma refer la terorismul politic al controalelor si amenzilor ). Este ridicol ca ne ocupam de actiuni de politie politica de pe vremea comunismului si ne facem ca nu vedem politia politica practicata de administratia portocalie de acum. Sunt de parere ca PSD-ul ar trebui sa aiba in vedere intocmirea unor liste cu procurori, judecatori, functionari publici, etc. care executa ordine politice si actiuni politice, si sa faca publice numele acestora.
  PS Procurorii lui TB controleaza si blocheaza, conform ordinelor politice primite, trimiterea in instanta a dosarelor intocmite politic sau nu ( vezi cazul Roberta Anastase ). La ei este painea si cutitul justitiei.

 5. 5 Vasile, iulie 2, 2011 la 11:38 am

  A nu ! Va contrazic,

  De data asta ati devenit Vasile!
  – Basescu a dorit sa spuna ca justitia mostenita de la Nastase a fost o justitie curupta,incompetenta si deci Romania nu ar fi trebuit sa fie primita in UE…pina cind nu ar fi refacut probabil el justitia lui!

 6. 6 harabula iulie 2, 2011 la 12:14 pm

  Ca intodeauna cand vine vorba despre Basescu, pe domnul Nastase il paraseste echilibrul intelectual.
  Intrebarea finala este de tipul celor afisate de Dan Diaconescu la postul sau de televiziune: „Este bine ca viitorul presedinte al tarii, Dan Diaconescu, vrea sa dea cate 20.000 de euro fiecarui cetatean al tarii?” sau „Este bine ca PDL si USL jecmanesc tara?”
  Oricum am interpreta spusele lui Basescu despre curatenia justitiei nu pot fi considerate ca un indemn la aservire politica.
  Realitatea este ca, asa cum am zis si eu pe acest blog, inamovibilitatea magistratilor a fost acordata la hurtă, cand in justitie predominau fostii comunisti. A fost o greseala grava care are consecinte si astazi. Tinerii intrati in sistem au gasit atmosfera corupta din timpul comunismului.

  Magistratii si-au acordat cu nerusinare privilegii si confunda in mod voit „actul de justitie” cu „organizarea judecatoreasca”.
  „Independenta justitiei” se refera la actul de justitie. Organizarea judecatoreasca poate fi conceputa intr-o mie de feluri.
  Daca un judecator este controlat,sar imediat cei impricinati ca „se incalca independenta justitiei.

  Revenind la intrebarea d-lui Nastase. Nu cunosc problema, dar presupun ca nu se va interzice judecatorilor sa faca parte din TRibunalul Suprem. Probabil se preconizeaza ca pot accede si procurorii. Nu prea vad ceva rau in asta.
  Sligarnicia, coruptia, prostia nu s-au concentrat la procurori, judecatorii fiind scutiti de ele.
  Experienta imi spune ca slugoii si nemernicii sunt egal distribuiti printre tarani, profesori, parlamentari, medici, elevi, cersetori si preoti.
  Poate cu ceva concentratie mai mare in politica.
  Poa

 7. 7 Marcus iulie 2, 2011 la 12:23 pm

  @Don Basil: sorry, coruptia in Justitia romana nu a lasat-o mostenire PSD-ul, aceeasi judecatori care judecau inainte de 89, aceeasi judeca si acum. Singura diferenta este ca daca atunci raspundeau in pozitie de „smirna” la comanda politica si nu dadeau doi bani pe calitatea actului de justitie, acum si-au deschis taraba la vedere, cu preturi afisate, pentru ca ei sunt, n’asa, Putere in Stat. Basescu a facut arta din relatiile de tip mafiot care au imbogatit justitiarii maiestatii sale chiombila.
  sa fii iubit si las-o cum a cazut, nu Adrian Nastase sau PSD-ul au fost factori inititori de coruptie in justitia romana
  marcus

 8. 8 Alex iulie 2, 2011 la 2:24 pm

  Este interesanta observatia. Intradevar nimeni nu a observat aceasta afirmatie „bolnava”.

 9. 9 Doru Coarna iulie 2, 2011 la 3:26 pm

  La „Tribunalul Suprem” trebuie sa vina direct Basescu sa judece, fara intermediari! Cum sa nu poata, pe vapor comandantul judeca, la o adica. Este drept, tot el face si legea… Deci daca-i dati Constitutia aia pe care o vrea el, atunci va judeca nemijlocit.

 10. 10 Valentin Boeru iulie 2, 2011 la 4:25 pm

  Justiţie staborizată! Hărmălaie, pole în cap, mâini în şolduri, scuipaţi, palme, şuturi, topoare. Recitaluri de prostie şi bătaie cu copii. Să moară ce-am mai…Să n-am parte…dom’ judecător mâncaţi-aş! Linişte că evacuez sala, finule! Hai, afară toată lumea, suspendăm şedinţa! Hărmălaie, fluierături, înjurături, îmbrânceli, ameninţări cât cuprinde. Liniştea de după în care doar femeia de serviciu bombăne ceva indescifrabil la adresa tuturor, apăsând ritmic şi nervos pe mop. Beznă!

 11. 11 Ghita Bizonu' iulie 2, 2011 la 5:34 pm

  se apre ca este nemultumit de roadele refomei macavite …. si descopera ca singurele :succesuri” sunt arestarile preventive ….

 12. 12 Vasile, iulie 3, 2011 la 7:06 am

  Marcus,

  Sunt doua , trei sau mai multe chestiune distincte.

  a) Ce a dorit sa spuna Basescu Traian (aiureli deoarece Basescu insusi a facut parte din toate sistemele ca exponent de baza al sistemului)
  b) Ce s-a facut efectiv in justitie in ultimii 20 de ani.
  c) ,d,e,….x)

  Concluzia justitia este identica cu cea a anilor ceausisti adica ceva mai buna decit acea din anii lui Dej !

 13. 13 santinela iulie 3, 2011 la 8:07 am

  Eu am multa incredere in doamna Mona Pivniceru !

 14. 14 romaniamare87 iulie 3, 2011 la 8:17 am

  Nu stiam ca exista si aceasta structura.Daca se poate trimiteti mai multe detalii.

  Olanda,are mari probleme cu traficul de fiinte umane si droguri.Ba mai mult da si lectii Romaniei,care prin intermediul CNN este terfelita,iar imaginea turistica are de pierdut.

 15. 15 Horatiu iulie 3, 2011 la 5:07 pm

  Parerea mea este ca nici judecatorii nici procurorii.Sa se faca un stabor „Staborul de Casatie si Justitie”in care sa participe ca membrii cu drepturi depline Basescu, Udrea, constitutionalistul Boc, R.Anastase, G.Maior, D.Morar, Kovessi, M.Macovei si regele Cioaba (completul de 9 camasi de forta) si sa judece in ultima instanta toate dosarele civil,penal,contencios,drepturile omului….

 16. 16 Draghi Puterity iulie 6, 2011 la 12:42 am

  Visul umed a lui Basescu:


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: