Dezamagitorul domn TB

Inainte de orice, o precizare de ultima ora: sunt absolut de acord ca nu trebuie sa facem compromisuri cu Basescu. El este cel care crede ca Boc e bun, in timp ce majoritatea covarsitoare a romanilor (nu doar noi, opozitia) cred ca Boc este o pacoste pentru Romania. Cata vreme Basescu considera ca tot ce face PDL e bun,  consultarile de la Cotroceni nu au niciun sens..Voi reveni la acest subiect.

Revin acum la domnul TB despre care chiar voiam sa scriu.

Zilele trecute, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a facut o afirmatie care nu il onoreaza. Respectiv, aceea ca „i-ar placea sa trimita oameni apropiati de opozitie sau din opozitie ca ambasadori”, daca acestia ar fi personalitati cu greutatea lui Catalin Avramescu. Nu contest calitatile intelectuale ale lui Catalin Avramescu (desi s-ar putea scrie multe randuri si despre asta), ci pe cele de „diplomat”, care nu prea s-au vazut, ca sa nu spun ca nu s-au vazut deloc! Si aici nu este vorba de pareri, ci de actiuni efective, masurabile.

Dincolo de asta, as face niste precizari obligatori. Ministrul de Externe nu trimite ambasadori nicaieri! Nu este atributul sau. El ii propune Guvernului, iar Guvernul ii propune presedintelui. Ca in acest caz relatia a functionat probabil invers, si prin impunere, nu propunere este deja o anomalie specifica acestui regim. Dar nici despre asta nu este vorba.

Pentru un om cu anvergura intelectuala a domnului Baconschi, pe care as putea sa o apreciez dincolo de toate lucrurile care ne despart, consider ca jignirea gratuita a Opozitiei sau a oamenilor de valoare apropiati de opozitie este absolut impardonabila.

Eu, in locul domnului Baconschi, as fi constat faptul ca opozitia a avut o atitudine foarte corecta, atat in cazul acestei nominalizari, cat si a altora. In ciuda unor talibani care se asteptau la un linsaj parlamentar asupra lui Catalin Avramescu, acest lucru nu s-a intamplat, si cred ca domnul Avramescu este primul care poate confirma.

Imi permit sa sper ca Teodor Baconschi nu a ajuns, in urma unui partenariat de sase ani, sa se intoxice total de la Traian Basescu cu viziunea ingusta conform caruia exista doar unii buni la orice, si aceia sunt doar ai nostri. Este o gandire periculoasa si asupra careia domnul Baconschi ar trebui sa reflecteze.

Asa cum ar fi trebuit sa reflecteze si inainte de a sustine Ungaria in problema Constitutiei propuse de FIDESZ, document care a speriat Europa, dar care l-a incantat si inspirat pe celalalt TB!

24 Responses to “Dezamagitorul domn TB”


 1. 1 Adi iunie 21, 2011 la 8:22 pm

  Ar trebui sa spuneti mai multe despre „calitatile” intelectuale ale domnului Avramescu , marele specialist in canibalism .

 2. 2 Pali iunie 21, 2011 la 8:27 pm

  Domnule Presedinte Adrian Nastase ! Va rog macar pentru o zi sa lasati gandurile negre deoparte,……maine e ziua dvs. de nastere si ca sa fiu primul ( sper;macar aici pe blog daca nu am avut norocul de anul trecut sa fiu prezent si fizic ) va urez inca de pe acum La Multi Ani ,multa sanatate si putere de munca ! ! !

  P.S. Poate va razgandit si in privinta candidaturii ,

 3. 3 Iuliu Tezar iunie 21, 2011 la 8:51 pm

  A fi ambasador este din pacate, la noi, o recompensa, care nu are legatura cu meritele celui desemnat. DIn pacate…

 4. 4 Mihnea Georgescu iunie 21, 2011 la 8:56 pm

  Credeam că e BT – Bulgar Tabak!

  Aşa şi AN poate fi Autor Necunoscut!

 5. 5 Mihnea Georgescu iunie 21, 2011 la 8:58 pm

  Bakonsky este alimentat de reacţiunea catolică, de aceea susţine Constituţia Fascistă a Ungariei…

 6. 6 Mihnea Georgescu iunie 21, 2011 la 9:09 pm

  Ce spuneţi de refecul pe care l-a tras Gitenstein judecătorilor de la Curtea Constituţională? Dar nu începeţi ca Ăl Bătrân cu „neamestecul în treburili interne”… :))

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/curtea-constitutionala-criticata-de-sua-pentru-blocarea-revizuiriii-constitutiei-934793.html

 7. 7 Paul iunie 21, 2011 la 9:30 pm

  Domnule Nastase,

  S-a vazut foarte clar ca Traian Basescu nu are ce face cu compromisurile. In schimb, ii este foarte utila mutarea atentiei opiniei publice de la schimbarea guvernarii la schimbarea decupajelor administrative. Adica, fiind clar ca cetatenii isi doresc o schimbare, orice schimbare!, Presedintele le va da o schimbare: cea administrativ-teritoriala, pentru a face uitate alte forme de schimbare: politica, economica, a nivelului de trai…

 8. 8 pivnicerunicolae iunie 21, 2011 la 9:48 pm

  Oamenii buni la toate ai pdl sint peste tot.De exemplu Manafu,de la DADL a venit director la OIL TERMINAL si apoi a ajuns director la aeroportul Kogalniceanu.Ape,titei,avioane .Expert.

 9. 9 Cârcotaşu iunie 21, 2011 la 10:29 pm

  Am înţeles de mult că dl Baconschi se bucură de aprecierea specială a dumneavoastră, acum doar confirmaţi

  Pentru un om cu anvergura intelectuala a domnului Baconschi, pe care as putea sa o apreciez dincolo de toate lucrurile care ne despart,…

  faptul că-l consideraţi ca fiind deţinător al unei „anverguri intelectuale”.
  Nu mă pot opri, şi continui să mă întreb (retoric desigur), ce anume v-a determinat această apreciere? Care-ar fi opera sa, realizările sale intelectuale care să ne dezvăluie nouă şi să ne convingă că putem vorbi de o anume, nu neapărat cine ştie ce, dar oriş’cât anvergură.
  Deocamdată se pare că, la fel ca şi alt personaj pe care-l admiraţi, nu reuşeşte să vă provoace decât nedumeriri, în totală contradicţie cu înalta apreciere pe care i-o acordaţi. Undeva, ceva este greşit. Oare ce? 😯

 10. 10 Karakas iunie 21, 2011 la 11:13 pm

  Nu imi place sa etichetez, asa ca nu o fac acum cu Avramescu, cu atit mai mult cu cit nu i-am urmarit indeaproape „opera”. Dar din luarile sale de pozitie publice pe chestiuni politice am remarcat o excentricitate retorica pronuntata care nu poate folosi in arta diplomatiei. Altii insa i-au citit „opera”, si nu le-a placut, remarcind lipsa argumentului acolo unde era necesar. Iata opinia unui scriitor despre lucrarea lui Avramescu despre Canibalism:

  Avramescu makes some interesting points in An Intellectual History of Cannibalism and his knowledge of philosophy is obviously profound. But his central idea that the world is worse off without the ‘radical alterity’ of the cannibal borders on the preposterous. I’m afraid that not even fava beans and a nice Chianti can induce me to swallow it

  Il recunoasteti probabil pe Avramescu dupa modul in care valideaza extremele: e util pentru lume sa existe alternative extreme (gen „canibalism”). Banuiesc ca pentru Avramescu e bine ca-l avem pe Basescu. Avem nevoie de radicalismul sau. Doar el se poate lupta cu socialistii, comunistii, coruptii, mogulii, pensionarii, militaroii, judecatorii, si…poporul nesimtit care nu intelege rolul sau mesianic in Istoria Romaniei.

  http://richardjking.blogspot.com/2009/07/review-of-catalin-avramescus.html

 11. 11 nic iunie 21, 2011 la 11:22 pm

  Inteleg ca nu sunteti de acord cu intalnirea de la Cotroceni intre TB si USL. De ce?

 12. 12 Harabula iunie 22, 2011 la 6:32 am

  @Carcotasu
  D-ta ai facee mai bine sa taci.
  Baconsky a publicat:

  Despre necunoscut
  Dumitru Staniloae sau paradoxul teologiei
  Roma Caput Mundi. Un ghid subiectiv al Cetatii eterne
  Rasul Patriarhilor. O antropologie a deriziunii in patristica rasariteana
  Iacob si ingerul.

  Si altele de care nu-mi amintesc.
  Eu am citit „Râsul patriarhilor”,”Iacob si ingerul”. precum si articolele sale din „Dilema” si „22”

 13. 13 Argusdre iunie 22, 2011 la 6:48 am

  ”Zilele trecute, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a facut o afirmatie care nu il onoreaza. Respectiv, aceea ca „i-ar placea sa trimita oameni apropiati de opozitie sau din opozitie ca ambasadori”, daca acestia ar fi personalitati cu greutatea lui Catalin Avramescu. Nu contest calitatile intelectuale ale lui Catalin Avramescu (desi s-ar putea scrie multe randuri si despre asta), ci pe cele de „diplomat”, care nu prea s-au vazut, ca sa nu spun ca nu s-au vazut deloc! Si aici nu este vorba de pareri, ci de actiuni efective, masurabile….”
  Pai, d-le Nastase, sunteti cred, in eroare. Din cate stiu eu, acest Baconschi, fiul lui tac-su si al ma-si (adicatelea Anatol si Clara), dupa cum se vede un pui de dac sadea, absolvent al diverselor scoli preotesti, n-am auzit sa se fi specializat el insusi in vreo unitate de diplomatie ca sa fie recomandabil ca ministru de externe al unei tari, a facut mai multe afirmatii care nu-l onoreaza, in mai multe randuri, basca, a mai mimat si pe submersibilul prin cada de baie a renumitei de acum, Manuela Vulpe…Daca presedintele Constantinescu l-a trimis prima oara ca ambasador, prin Portugalia mi se pare, nu inseamna ca acest „popit si raspopit” a fost si nimerit in asa functie.Ca dovada, atunci cand actualul presedinte, „Pleasca” l-a promovat in post la Paris, prima grija a acestui pervers imbracat in sutana a fost sa se cazeze pe bani publici multi intr-o vila in afara ambasadei.Ce-a facut acolo cu voturile romanilor, ce-a declarat dupa aceea, precum si actualele intentii exprimate: „ca se va caca un milion de voturi portocalii”, denota clar ca individul nu prea are legatura nici cu cinstea, nici cu preotia si nici cu diplomatia.Este doar o lighioana care si-a dilatat ochii cat sarmalele dupa bani publici pentru furat !
  Si, sincer sa fiu, nici din punct de vedere intelectual n-a speriat lumea si n-a pus pe nimeni ..”in cur”.Asa ca pentru mine, ceea ce spune el nu face nici doi bani de arama.D-apoi sa-l mai laude pe un altul care se cheama Avramescu Catalin, care a demonstrat cam des pe TV-uri ca-i instabil psihic si cazut clar in freza…
  Si mai este cazul sa ne miram ca tara e reprezentata de zarghiti si iresponsabili…La asa o „pleasca” pare foarte logic.

 14. 14 Argusdre iunie 22, 2011 la 7:01 am


  Bre ne-a Harabula, fii mai atent ce dracu ! „Aicisa”- vorba lui Mircea Badea, se facuse vorbaraie despre postura, calitatile, studiile si aptitudinile unui ministru de externe.Talica esti la alt capitol : Literatura bisericeasca. Ca atare schimbasi subiectul si incercai sa-l impui pe acest Baconschi la premiul „Piullitzer”pentru ceasloave.
  Apropos, nu ti se pare ca tipu-i mult prea necinstit si chiar curvar pentru o vietuitoare crescuta si…banuiesc educata mai mult in mediul preotesc ?

 15. 15 Emil Vulcanescu iunie 22, 2011 la 7:09 am

  @Harabula
  Daca castigi concursul ” Betivii au Talent ” iti poti permite sa-i ceri d-lui Carcotasu sa taca , pana atunci ABTINE-TE.
  Cu stima Emil

 16. 16 Ghita Bizonu' iunie 22, 2011 la 8:12 am

  Baconschi asta ce este ? Parca ministru la Externe , nu ? Asta dupa mari. successuri de jacuzzi la Roma*.
  Isn aud ca de minim juma de an nu avem ambasador in China. China stat care este banuit ca este a 2a putere economica a lumii , ca in curand va fi prima , care a imprumutat pe americani, pe FMI, pe toata lumea!!! Caere in 2000 ne-a ajutat sa nu dam faliment . Care erste membru permanent al consililui de securitate a ONU.
  Daca Vacsomki crede ca este normal sa nu ai ambasaori la Pekin apai anvergua sa este de la nul la negativ. A inteklectuala .
  Daca stice ca ar trebui da nu zicer ni9mic ca Nutzu Portuaru nu dopreste sa se deranjeze cu fleacuri , atunci caracteru de sluga anuleaza orice intelect.
  Oricum ar fi despre ce discutam ? Anvergura intelectuala a unui dobiBoc ?!
  O nulitate pupincurista asta este !!

  *A da.. sunt unii ametiti care sustine – sustine ca inteligenta lor totala este 0,75 dintr-un moron standard -ca el are amrele succes de a-l fi convins pe papa sa viziteze Romania. Mare succes n-am ce zice. Mai greu ar fi sa ma convingeti pe mine sa beau niste tarie – alta decat samagoanca Botosani!)

 17. 17 Cârcotaşu iunie 22, 2011 la 8:36 am

  @ Harabula,

  @Carcotasu
  D-ta ai facee mai bine sa taci.

  Lăsând la o parte „amabila” invitaţie la tăcere, îţi mulţumesc pentru rapida şi cuprinzătoarea informare referitoare la titlurile inestimabilelor opere ale „intelectualului” de renume mondial Baconschi. Acum nu era nevoie să mă informezi şi cu conţinutul lecturii tale din operele „nepreţuitului”. După conţinutul, etalat aici, al intelectului lu’ matale, era evident c-ai citit toate articolele din „Dilema” şi „22”, nu numai pe cele ale „neasemuitului” Baconschi, de altfel lectură obligatorie minimă pe calea devenirii, dar suficientă ca să poţi striga, eventual cu pumnul lovind pieptu-ţi de aramă: „io sunt intelectual, bey!”.
  Ei, şi ţinând cont de toate astea, e normal să te crezi f’un maestru, care-i programează, de la înălţimea staturii sale de titan, dreptul la opinie unuia care-ndrăzneşte să te-ntrebe: Ce dracu’ cauţi pe soclu’ ăla, bey,
  maistre? 😯
  PS – Acu’, aşa, la o mică bârfă: este că… dacă tăceai… ? :mrgreen:

 18. 18 Cârcotaşu iunie 22, 2011 la 8:39 am

  @ Harabula,

  @Carcotasu
  D-ta ai facee mai bine sa taci.

  Lăsând la o parte „amabila” invitaţie la tăcere, îţi mulţumesc pentru rapida şi cuprinzătoarea informare referitoare la titlurile inestimabilelor opere ale „intelectualului” de renume mondial Baconschi. Acum nu era nevoie să mă informezi şi cu conţinutul lecturii tale din operele „nepreţuitului”. După conţinutul, etalat aici, al intelectului lu’ matale, era evident c-ai citit toate articolele din „Dilema” şi „22”, nu numai pe cele ale „neasemuitului” Baconschi, de altfel lectură obligatorie minimă pe calea devenirii, dar suficientă ca să poţi striga, eventual cu pumnul lovind pieptu-ţi de aramă: „io sunt intelectual, bey!”.
  Ei, şi ţinând cont de toate astea, e normal să te crezi f’un maestru, care-i programează, de la înălţimea staturii sale de titan, dreptul la opinie unuia care-ndrăzneşte să te-ntrebe: Ce dracu’ cauţi pe soclu’ ăla, bey, maistre? 😯
  PS – Acu’, aşa, la o mică bârfă: este că… dacă tăceai… ? :mrgreen:
  PPS – Scuze pentru neîndemânarea de la post anterior. Repet spre înlăturare posibilitate echivoc.

 19. 19 Cârcotaşu iunie 22, 2011 la 8:53 am

  Precizare:
  Personajul la care am făcut referire, în postul din „iunie 21, 2011 la 10:29 pm, respectiv:

  Deocamdată se pare că, la fel ca şi alt personaj pe care-l admiraţi, nu reuşeşte să vă provoace decât nedumeriri, în totală contradicţie cu înalta apreciere pe care i-o acordaţi.

  este tocmai chelul care-şi pune mâna-n cap, celebrul Harabulaaaaa!
  Nu vi se pare admirabil cum se revendică el a face parte din aceeaşi… gaşcă? De data asta sunt convins că n-a citit atent ce spusesem, că altfel s-ar fi prins că nu-i momentul să-şi…. umfle pieptu’!

 20. 20 Doru Coarna iunie 22, 2011 la 10:06 am

  Dle Nastase, puteati replica lejer, „Avramescu va fi ambasador in aceeasi masura in care Baconschi este ministru de externe si TB presedinte, nu mai mult! Opozitia ar depasi limitele astea…”

  Eu, ca sa fiu sincer, ma tot minunez ca opozitia nu sare intr-un picior de bucurie ori de cate ori marele TB ordona cate o numire d-asta amuzanta. Asta arata cat de ingusta ii este echipa si cat de putin spatiu de alegere are: se bizuie pe tot mai putini insi. Deunazi cauta (si gasea!) premieri pe la banci si primarii…

 21. 21 teostanc iunie 22, 2011 la 12:52 pm

  All
  Ceva mai optimist si mai „intelectual”

  PE CINE AI LUA ?

  Conduci automobilul tau Sport, de 2 locuri, intr-o noapte cu o furtuna teribila.

  Treci pe langa o statie de autobuz, unde se afla 3 persoane asteptand:

  1. O batrana bolnava pe moarte

  2. Un vechi prieten, care, odata, ti-a salvat viata

  3. Femeia visurilor tale, sau barbatul ideal.

  Pe cine ai lua in automobilul tau, tinand cont ca nu ai decat un singur loc, doar pentru un pasager ???

  Gandeste-te foarte bine la raspunsul tau, inainte de a citi mai departe.

  Aceasta este o dilema etica si morala, care se foloseste in interviurile pentru angajare la serviciu.

  Ai putea lua batrana , pentru ca este pe moarte si trebuie salvata prima

  Ai putea lua prietenul care ti-a salvat viata si esti obligat fata de el.

  Neindoielnic e posibil ca niciodata sa nu mai reintalnesti femeia visurilor tale , sau barbatul ideal.

  Un candidat, intr-un interviu ca acesta,a fost angajat dintre 200 de concurenti, pentru magnificul sau raspuns.

  Vrei sa stii raspunsul lui ?

  El a raspuns simplu :

  „As da cheile masinii prietenului meu si i-as cere sa duca batrana la spital; in timpul acesta, eu as ramane sa astept autobuzul, impreuna cu femeia visurilor mele”.

  Ti-a placut istorioara ? Pai, asa este si viata, pentru asta trebuie sa ai mereu prezenta acea fraza banala:

  O PROBLEMA PUSA CORECT, ESTE PRACTIC REZOLVATA.

  M O R A L A :

  Sa dam mai multa atentie la ceea ce spunem si facem !
  Sper ca ti-a facut placere , chiar si mai bine daca iti va folosi….si daca e asa , daruieste-o si altor persoane.

 22. 22 Socrate iunie 22, 2011 la 3:40 pm

  „Tel maitre, tel valet” sau „Cum e turcul si pistolul”. Am spus.

 23. 23 Doru Coarna iunie 22, 2011 la 6:01 pm

  @ teostanc,

  ce garantii oferi ca dand cheile vechiului prieten, acesta nu va pleca cu femeia visurilor tale?

  Corect ar fi sa dai cheile femeii ca sa duca baba la spital, iar tu poti merge la pub cu amicul… urmand ca manzoaca sa treaca apoi sa te recupereze. Eu cred ca-i mai bine asa… Daca chiar revine cu masina, atunci iti poti petrece timpul (si viata) cu ea… daca nu, ramai cu berea si experienta.

  Daca insa tarasenia se intampla dincolo, iti spun eu, mergi drept si vezi-ti de treaba daca nu vrei sa-ti pierzi si masina, si portofelul. Poate si viata. Realitatea e ca pe acolo se opreste numai in filme, se merge cu usile blocate, fara acte originale, numai pe traseu cunoscut, fara bani, cu un singur card slabut si acela tinut ascuns intr-o bancnota marunta, chestii d-astea. De altfel, dupa ce o patesti prima oara, te invata prietenii iar politia se mira ca nu stiai… asta daca mai poti articula coerent…


 1. 1 Punct. ŞI… de la capăt : JOS cu javra ordinară, valea Mafiei PD ! « Sfinxul Trackback pe iunie 22, 2011 la 5:08 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: