Cutia Pandorei, varianta 2011

Este titlul editorialului meu de miercuri din Jurnalul National. Editorialul poate fi citit aici.

26 Responses to “Cutia Pandorei, varianta 2011”


 1. 2 Mihnea Georgescu iunie 21, 2011 la 10:40 pm

  Trebuie, cu toţii, să ne depăşim Complexul Băsescu.

 2. 3 Socrate iunie 21, 2011 la 10:50 pm

  @AN * La multi ani.

 3. 4 Mihnea Georgescu iunie 21, 2011 la 10:52 pm

  Credeţi-mă, subiectul Băsescu este prea mărunt. Mai ales pentru Noi.

 4. 5 Mihnea Georgescu iunie 21, 2011 la 11:00 pm

  Nu vă mai COBORÂŢI să scrieţi despre acela care nu merită să fie numit…

 5. 7 rizoaicad.arges iunie 21, 2011 la 11:12 pm

  RELELE din Romania sunt parte integranta a actualului cadru democratic!

  Inregistrat cu Nr.13912/16-06-2011
  CATRE TELEVIZIUNEA ROMANA

  Domnului Presedinte-Director General
  In atentia Departamentului de Stiri si Politica Interna
  Televiziunea Romana este Institutia Media a tuturor romanilor, si are DATORIA sa functioneze in interesul lor si al Romaniei!

  Spre deosebire de Institutiile Media cu actionariat privat, de felul celor carora m-am adresat in speta de fata, precum Romania Libera, Ev. Zilei, Jurnalul National, Realitatea Tv, Antena 3, B1Tv, 10Tv si OTV, ca si ziaristii privati Ion Cristoiu, Marius Tuca, Victor Ciutacu si Tiberiu Lovin carora, de asemenea, le-am prezentat speta de fata, Televiziunea Romana are DATORIA sa faca cunoscute opiniei publice toate ideile si actiunile care au ca finalitate promovarea Binelui in societate.

  In aceasta idée va transmit alaturat, asa cum am transmis si “privatilor” (institutii media si ziaristi), Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, adresata presedintelui Basescu si transmisa intregii clase politice, si de la care eu, si opinia publica, astept/asteptam, gestul responsabil, de a-si asuma o ALEGERE, fara echivoc, intre cele doua CADRURI DEMOCRATICE, cel actual si cel prezentat in Scrisoarea amintita mai sus!

  Pentru ca nici unul dintre adresanti nu si-a exprimat, nici public si nici fata de emitent, ALEGEREA solicitata, si pentru ca termenul legal de raspuns se apropie de expirare, VA SOLICIT stimati profesionisti ai TVR, sa-i invitati pe “impricinati” si sa le solicitati, in numele celor pe care ii reprezinta, sa-si exprime ALEGEREA, fara echivoc, intre cele doua CADRURI DEMOCRATICE, astfel incat cei ce le-au dat votul, sa poata avea o imagine cat mai exacta atat asupra lor, cat si despre “valorile” pe care acestia le impartasesc, si le promoveaza in societatea romaneasca!

  Cu speranta ca veti fi la inaltimea asteptarilor poprului roman, in slujba caruia va aflati,
  Va asigur de toata consideratia mea,
  Bucuresti, 16-06-20011 Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732.

  PS.
  1. “Romani! Va somez, sa nu mai acceptati statutul de indivizi /vegetali/!”
  2. Scrisoarea adresata presedintelui Basescu, si transmisa intregii clase politice, poate fi citita pe internet, in comentariile postate in data de 08-05-2011, la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/.
  3. ADRESAREA catre cei ce pot contribui la promovarea noului cadru democratic, poate fi citita pe internet, in comentariile postate in data de 10-06-2011, la adresa de mai sus!

 6. 8 Karakas iunie 21, 2011 la 11:33 pm

  Basescu fata in fata cu Istoria:

  …voi face un apel la parlamentari ca în procesul de revizuire a Constituţiei să găsim o formulă să inserăm în Constituţie şi faptul că primul furnizor de prosperitate pentru orice cetăţean este munca „, a spus Băsescu

  Eu as fi mers si mai departe si as fi propus sa inseream in Constitutie ca al doilea furnizor de intelepciune e laptele matern si cei 7 ani de acasa. Eventual sa mai adaugam si alte vorbe de duh, sau de pahar la Constitutie, ca sa avem, in sfirsit, un document fundamental care, pe linga insiruiri seci si plictisitoare despre drepturi si responsabilitati, sa fie plina de tilcuri mai mult sau mai putin adinci. Preferabil mai usurele sa nu incalzim neuronii ca e mare seceta de inteligenta pe la Cotroceni.

  Si daca nu e de munca, l-as intreba pe Presedinte, ce sa faca Constitutia?

  http://www.mediafax.ro/social/basescu-voi-cere-in-parlament-sa-inseram-in-constitutie-ca-primul-furnizor-de-prosperitate-e-munca-8368804/

 7. 9 Paul-Gerhard Otoiu iunie 21, 2011 la 11:51 pm

  La Multi Ani
  fericire, sanatate , noroc si sansa de a va lua revansa

 8. 10 Walt Disney iunie 22, 2011 la 12:03 am

  La multi ani, domnule Premier! Va doresc multa sanatate si sansa de-a va pune cat mai curand in valoare abilitatile, la nivelul corect.

 9. 11 Sibilla iunie 22, 2011 la 12:23 am

  Interpelarea nr. 3439B/21-06-2011

  Situaţia îngrijorătoare a membrilor Asociaţiilor de Crescători de animale din Caraş-Severin privaţi de unele primării de locurile destinate păşunatului.

  Un număr de 70 de localnici, membrii ai Asociaţiei Crescătorilor de animale din Domaşnea au blocat zilele trecute traficul pe Drumul European 70. Anterior, un număr de 100 de vaci şi câteva sute de oi au fost aduse de proprietari în faţa primăriei din Domaşnea. Exasperaţi fiindcă nu mai au unde să îşi ducă aproape 3000 de vite – vaci, cai şi oi la păscut, localnicii din Domaşnea au trecut la măsuri extreme. Crescătorii de animale îl acuză pe primarul comunei Domaşnea, Petru Lorinţ, de numeroase ilegalităţi.
  Principala problemă a oamenilor este aceea că edilul refuză să concesioneze asociaţiei 250 de hectare de pământ, loc destinat paşunatului. Consilierii locali din Domaşnea au emis o Hotărâre ( CL ) prin care terenul se concesionează doar persoanelor fizice, nu şi asociaţiilor. Acuzaţiile membrilor Asociaţiei vizează şi aspectul referitor la modul în care au fost cheltuiti milioane de lei din bani publici pe lucrări de întreţinere a păşunilor, lucrări care ar fi putut fi făcute gratuit de membrii asociaţiei, care deţin utilaje corespunzătoare, totuşi, primăria a contractat firme plătite cu sume mari din bugetul local, firme agreate de către acelaşi edil.
  De subliniat şi faptul că de ceva ani localnicii din Domaşnea şi-au tot manifestat nemulţumirile vis-a-vis de primarul Lorinţ şi consilierii PD-L, multe dintre hotărârile consilierilor fiind atacate în Contencios administrativ sau au trezit polemici, conflicte în comună.
  Oamenii spun că primarul a vândut şi concesionat aproape tot izlazul comunal unor oameni de afaceri din afara satului. Ei suspectează intenţia primarului de a desfiinţa Asociaţia Crescătorilor de Animale din Domaşnea. ,,Aceasta numără peste 160 de membri care la un loc au peste 500 de cornute şi cabaline. În această formă, membrii doresc accesarea unor fonduri europene cu care să pună la punct o afacere ce cuprinde toate fazele: de la creşterea animalelor, producţie şi până la procesarea laptelui şi comercializarea cărnii de vită” spune preşedintele Asociaţiei, Petru Izbaşa.
  Protestatarii solicită ca administraţia publică locală să nu-i discrimineze pe membri Asociaţiei şi să încheie şi cu Asociaţia Crescătorilor de Animale un contract pe o durată de cinci ani, în aceleaşi condiţii cu persoanele fizice. De asemenea, protestatarii solicită începerea acţiunii de revendicare a păşunilor alpine pe care sunt coproprietari şi care aparţin comunei Domaşnea. Acest lucru le-ar permite accesarea de fonduri de la APIA, dar se pare că tocmai acest lucru este mărul discordiei în sat. Neexistând Asociaţie, fondurile sunt ridicate de primărie şi distribuite după bunul plac al primarului.
  La presiunea contestatarilor, Prefectul judeţului Caraş-Severin, Ioan Ţunea, a decis constituirea unei Comisii de control, după multe insistenţe şi după ce membrii Asociaţiei au fost puşi pe drumuri să bată şi să se umilească la uşile autorităţilor care dacă manifestau interes s-ar fi evitat astfel de situaţii . Deşi prefectul a promis să fie prezent la întâlnirea cu protestatarii, acesta a preferat Buziaşul, locaţie unde Frunzăverde s-a întâlnit cu ceva primari PD şi oamenii au aşteptat în zadar onorarea promisiunii reprezentantului Guvernului în judeţ.
  În spatele refuzului de prelungire a contractului se ascund mari interese financiare a căror miză o reprezintă sumele care trebuie primite de la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. Membrii Asociaţiei doresc, firesc, un loc de păşunat. Reprezentantul Guvernului în teritoriu pare incapabil să găsească soluţii, priorităţile sale sunt de altă natură, iar oamenii au ajuns la limita răbdării. Subprefectul județului, Nicolae Merindeanu, spune că problemele din Domaşnea ” sunt încă în evaluare ”, deşi de mai multe luni oamenii sunt plimbaţi cu vorba şi puşi pe drumuri iar soluţiile şi răspunsuri limpezi lipsesc. Nimeni nu este interesat în a restabili normalitatea într-o localitate în care se trăieşte din creşterea animalelor şi agricultură.
  Zilele se curg… în folosul cui, d-le Premier ??
  Vă atrag atenţia că situaţii similare celei prezentate mai sus se petrec la nivelul judeţului Caraş-Severin , acesta nefiind un caz unic. Recent, Consiliul Local al primăriei Vermeş, majoritar PD-L a adoptat o Hotărâre a CL prin care se ia dreptul de păşunat a 100 crescători de animale, care sunt constituiţi în Asociaţie de creştere a animalelor. Şi la primăria Bozovici sunt nereguli semnalate des iar primarul Aurel Miclea se joacă de-a concesionatul. Ce să înţelegem ? Cărăşenii pun întrebări, nemulţumiţi pe bună dreptate : ” Au găsit primăriile PD-L vreo metodă de-a face rost de bani în acest fel, lovind în crescătorii de animale ? ”, ” În Caras Severin primăriile au devenit focare de coruptie si stagnare economică ? ”
  Prefectura afirmă declarativ doar cum că evaluează şi ar căuta soluţii iar timpul trece în defavoarea cărăşenilor şi repet : favorizând pe cine, d-le Premier ?
  Sunt convins că ne veţi informa cum se va soluţiona situaţia îngrijorătoare prezentată şi veţi face demersurile necesare astfel încât nemulţumirile crescătorilor de animale din judeţul Caraş-Severin să fie rezolvate.

  Data deputat PSD :

  20 iunie 2011 ION MOCIOALCĂ

  Solicit răspuns scris şi oral
  http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=183&leg=2008&cam=2&pag=3&idl=1&prn=0&par=

  2.
  Nu va fi referendum în Caras-Severin
  Stiti de ce ? Curat MURDAR, d-aia !!
  S-a intamplat cum a vrut Frunzaverde
  „Aţi dat dovadă de tărie de caracter“, i-a spus Nicolae Ştefănescu ( PSD ) lui Frunzăverde.( PD )
  În Caraş-Severin, Opoziţia e pe val: îi mulţumeşte lui Frunzăverde!
  Deşi USL a ridicat problema referendumului în acele judeţe în care PNL şi PSD sunt majoritare, iată că acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Caraş-Severin cu toate că, din start, se ştia că n-avea nici o şansă să treacă de votul consilierilor lui Sorin Frunzăverde. Propunerea a fost respinsă şi, cu toate acestea, unii consilieri din Opoziţie nu s-au putut abţine să nu-i mulţumească lui Frunzăverde pentru faptul că a fost singurul membru BPN al PD-L care s-a opus propunerii de reorganizare teritorial-administrativă a ţării, în forma avansată în prezent. Nicolae ŞtefănescuŞi cine o putea să o facă – de parcă Frunzăverde i-ar fi fost şef de partid şi nicidecum adversar politic – decât Nicolae Ştefănescu, liderul consilierilor judeţeni ai PSD. Ştefănescu i-a mulţumit pentru faptul că s-a zbătut şi continuă să lupte pentru o regionalizare, dar cu păstrarea judeţelor actuale. Mai mult decât atât, Ştefănescu nu a scăpat ocazia să-i mulţumească lui Frunzăverde şi pentru implicarea sa în organizarea Târgului de Fonduri Europene, desfăşurat la Răcăşdia în urmă cu zece zile. Şi, ca să se ştie cine este jupânul judeţului, liderul social-democrat a avut o remarcă demnă de a intra în istoria şedinţelor CJ, conform căreia, deşi n-a putut veni la Răcăşdia, Frunzăverde a fost prezent spiritual la acest târg!

  Cu un asemenea discurs şi o astfel te atitudine de permanentă căciulire, cu siguranţă că PD-L va câştiga lejer alegerile de anul viitor din Caraş-Severin.

  http://www.argument-cs.ro/content/%C3%AEn-cara%C5%9F-severin-opozi%C5%A3ia-e-pe-val-%C3%AEi-mul%C5%A3ume%C5%9Fte-lui-frunz%C4%83verde
  3
  O-pozitie sau Opozitie ???

 10. 12 Viorica Buda iunie 22, 2011 la 1:46 am

  La multi ,multi ani , domnule presedinte

 11. 13 Marian din...Berceni iunie 22, 2011 la 2:57 am

  Domnule Prim Ministru doresc sa fiu primul ce va ureaza …LA MULTI ANI!!!Sper ca am reusit asta .Sa dea Dumnezeu sa reveniti in functia de prim Ministru cit mai curand ! inca o data : LA MULTI ANI …DOMNULE ADRIAN NASTASE!

 12. 14 Cristi Popa iunie 22, 2011 la 7:52 am

  La multi ani!
  Sa aveti parte de multa sanatate, putere de munca, si… nu in ultimul rand va doresc o revenire in functia de Presedinte al PSD!

 13. 15 Doru Coarna iunie 22, 2011 la 8:00 am

  @ AN

  Pai daca Basescu i-a facut lada de zestre Romaniei inseamna ca vrea s-o marite! Mirele se arata a fi maretzul popor maghiar! Ungurii sunt poate vreo 2 milioane la noi, din care iredentisti cam 1000, dar oriunde te duci dai de ei! I-a plantat nebuneste prin toata administratia, de la nivel de premier in jos.

  Daca insa mirele se va dovedi ca este, dupa alegeri, USL, atunci se poate refuza zestrea iar Zeus va ramane in istoria recenta ca unic posesor al ei, de jude si de facto.
  In fond, el este intr-o situatia in care cred ca va invidiaza, dle Nastase, pt cele numai trei dosare stravezii…

  Chestia este insa ca USL ar trebui sa-l lase sa scoata singur piatra din balta, poate se ineaca cand se scufunda dupa ea…

 14. 16 eficientaenerg iunie 22, 2011 la 9:13 am

  Sa Aplicam!
  „Credinţa şi adevărul sunt cele mai sacre împliniri şi înzestrări ale minţii umane.
  Marcus Tullius Cicero”

 15. 17 nicu iunie 22, 2011 la 9:53 am

  in primul rand la multi ani domnule nastase, sanatate si putere de lupta cu alcolicul basescu!!!!! domnule nastase , prima grija a acestui alcolic dupa ce sa vazut presedine al romaniei sa dus urgent la cutia pandorei si a deschis-o fara menanjamente dand frau liber minciuni, hotiei, razbunari, bautului cu sticla la gura, hahaieli , santajului, mitei , badaraniei, marlaniei, sarlataniei, curvarasiei toate aceste valori morale cu ghilimele de rigoare devenind copii sai de suflet cu aceste valori a pacalit prostit inselat si escrocat poporul roman. in prezent datorita disperari sarlatanul scoate la mezat si teritoriul romaniei poate poate va mai prosti ceva cretini idioti. ma inspaimanta , pana unde poate merge acest bandit numai sa nu piarda alegerile el si camarila portocalie. poate ne vom trezi la realitate pana nu este prea tarziu.

 16. 18 Pali iunie 22, 2011 la 10:55 am

  „ungurii ” din PSD ,…tare de tot !

 17. 19 Cârcotaşu iunie 22, 2011 la 12:06 pm

  Nu se-nţelege mai nimic! Cred că-i o scăpare, corectaţi-o dacă se mai poate!
  În articol spuneţi:

  Când partenerul are pretenţii periculoase într-un domeniu nu deschizi discuţia asupra acelui domeniu şi, mai ales, nu oferi tu însuţi prilej de negociere şi nu oferi posibilitatea ca acele pretenţii să poată deveni monedă de schimb. Dar, exact asta a făcut acum Traian Băsescu, deschizând o discuţie inutilă în legătură cu desfiinţarea judeţelor

  Păi „partenerul” cu pretenţii periculoase se subînţelege a fi Băsescu, iar cei ce n-ar fi trebuit să deschidă discuţia şi să nu ofere…, ar fi fost V.Ponta şi C.Antonescu. Apare nedumerirea la fraza următoare în care… exact asta a făcut acum Traian Băsescu deschizând o discuţie… 😯 Cum adică? Să mă iertaţi da’ io n-am înţeles! 😯

 18. 20 Socrate iunie 22, 2011 la 1:15 pm

  Ma intreb daca deschiderea cutiei Pandorei nu s-a facut, indirect, de catre Marele Licurici, Basescu, Orban, Tokes, UDMR, nefiind decat pioni pe o tabla de sah in care Marele Licurici joaca cu negrele (sic) impotriva Romaniei si, prin ricoseu, impotriva UE. Asta ar explica interventiile ambasadorului Gittenstein in favoarea lui TB, prin declaratii din care lipseste un minim bun simt simt juridic de asteptat de la un diplomat. Declaratiile domniei sale sunt, pe fata, un amestec in treburile interne ale Romaniei.
  Evident, si domnul TB si alti pioni, au adaugat la initiativele comandate de la Inalta Poarta Licuriceasca si interesele lor personale.

 19. 21 Karakas iunie 22, 2011 la 1:24 pm

  La Multi Ani!

 20. 22 Vasile, iunie 22, 2011 la 4:34 pm

  Pali,

  Imi pare rau , nu merge. Eu credeam ca ungurii din PSD sunt acum la UNPR!

 21. 23 Doru Coarna iunie 22, 2011 la 5:42 pm

  @ Carcotasu,

  e vorba despre TB si udmr, nu despre „consultarile” de la Cotroceni. Cu udmr avea el de negociat ceva, nu cu opozitia. Dar a crezut ca negociind cu amandoi, ii pune cap in cap si-i poate pacali. Nu i-a iesit, ba i-a iesit fix pe dos: acum trebuie el singur sa gaseasca o solutie cu ungurii sau zboara toti pe la casele lor sau prin tribunale. Si nici nu poate renunta ori amana caci nu mai primeste Boc credite…

  Cum am spus, a aruncat piatra in balta si trebuie lasat s-o scoata singur; eu speram sa se inece cautand-o pe la fundul apei, dar mi-am amintit ca e marinar, totusi…

 22. 24 Cârcotaşu iunie 22, 2011 la 10:55 pm

  @ Doru Coarnă,
  Da, se pare că asta a vrut să fie. De fapt de negociat, Băsescu n-a negociat nimic cu UDMR. În schimb s-a lăudat că vrea să negocieze cu opoziţia. În legătură cu UDMR numai a încercat marea cu degetul, semn că nu pricepe faptul că nu mai poate păcăli pe nimeni. L-aş putea bănui şi de perversiunea propunerii acestui scenariu ca să aibă posibilitatea să facă să pară că oferirea Har-Cov-ului nu a fost rezultată din prostia lui ci din ambiţia de a realiza reorganizarea teritorială. Oricum ar fi, Băsescu nu poate fi bănuit de subtilităţi în tehnica negocierilor. Altfel era de aşteptat să se ajungă aici, UDMR-ul va pleca de la guvernare când vor dispărea câinii din vecinătatea măcelăriilor.

 23. 25 Cris iunie 23, 2011 la 10:08 pm

  La mulți ani, domnule Năstase! Sănătate! Numai bine familiei dv.! Nici nu știți cât de rău îmi pare că nu sunteți dv. președinte. Nici nu vă închipuiți cât de mult urăsc acel electorat care l-a votat. Regret că nivelul scade neîncetat…


 1. 1 Punct. ŞI… de la capăt : JOS cu javra ordinară, valea Mafiei PD ! « Sfinxul Trackback pe iunie 22, 2011 la 5:08 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: