Experimentul. Cod: dezumanizarea.

Povestea, pe scurt: Zilele trecute, politistilor le-a fost taiata norma de hrana. Acest lucru s-a intamplat dupa reducerea brutala a veniturilor, care a avut loc anul trecut. In acest moment, sunt multe cazuri de angajati ai MAI pentru care ratele la banci sunt mai mari decat veniturile.

Ministrul de Interne a anuntat ca norma de hrana va fi reintrodusa de luna viitoare, dar vor incepe si concedierile in minister.

Acum – care a fost sensul acestei decizii?  Ea nu este o decizie disperata, generata de lipsa de bani, ci una extrem de bine calculata, gandita poate in laboratoarele celor care spun povesti cu pitici si Baba Cloanta. Care este efectul unei astfel de decizii? Este unul puternic, de natura psihologica. In cazul politistilor, vorbim de o categorie cu un grad destul de ridicat de solidaritate interna. O masura precum cea luata de Basescu si impusa legal de Igas are menirea de a sparge aceasta solidaritate, prin aducerea individului – in acest caz politistul cu sotie, copii si rate la banci – in situatia disperata in care nimeni si nimic nu mai conteaza, dincolo de propria situatie. O prima consecinta a acestui efect psihologic a fost remarcata la cel mai recent protest al politistilor, unde au mai indraznit sa vina doar cateva zeci de angajati MAI.

La acest moment, oamenii traiesc sub teroarea de a-si pierde slujba, casa, de a nu avea ce sa dea copiilor de mancare.

Toata aceasta strategie nu are alt scop final decat facilitarea masurii de destructurare a aparatului de ordine publica, prin concedieri masive, care va fi pusa in practica, dupa cum ne-a informat Igas, incepand cu luna viitoare.

Acum, li s-a aratat politistilor, care nu ii au in spate pe Igas sau pe Boc, ce pot pati daca indraznesc sa protesteze atunci cand colegii lor vor fi dati afara. Nu vor concedieri – atunci sa incerce sa traiasca cu veniturile taiate!

Daca vreti, aceasta este si o explicatie pentru reactia sociala relativ slaba a societatii in fata masurilor de austeritate fara precedent pe care le-a luat puterea. Pentru mult mai putin, in alte state s-a putut protesta. In Romania insa, frica de statul folosit ca instrument de opresiune ghideaza actiunile oamenilor simpli. Este un fenomen specific unei tari care a experimentat totalitarismul si s-a procopsit in democratie cu conducatori nostalgici dupa acele vremuri.

31 Răspunsuri to “Experimentul. Cod: dezumanizarea.”


 1. 1 Catana iunie 6, 2011 la 9:19 pm

  Domnule Nastase,nu le mai plangeti atat de mila imbuibatilor de politisti.Exista categorii largi de romani mult mai amarati decat burtosii astia care sunt mai rai decat militienii.Nu fac nimic in afara de constatarea unor fapte .Nu fac nici un fel de munca preventiva.Pe sosele politia rutiera in loc sa patruleze cu masinile si motocicletele din dotare pentru a induce siguranta in randul participantilor la traficul rutier stau la panda cu bradarele si amendeaza oameni cinstiti care depasesc intr-un anumit segment de drum cu cativa km viteza legala.smecherii cu masini de fite trec pe langa patrulele politiei cu 160km/h.Gastile de hoti actioneaza la orase si sate sub protectia politistilor in schimbul unor „bonusuri”consistente.Politistii sunt obraznici ,umilesc cetatenii de cate ori au ocazia.Credeti-ma ,am lucrat in sistem ca specialist si vorbesc in cunostinta de cauza.Ceea ce le face Basescu este tot ca urmare a unei crase indiscipline manifestata in timpul protestului din 24 sept 2010.Locuiesc foarte aproape de o unitate de politie si pot sa va spun ca aduc oameni nevinovati la sediu si ii bat cu o bestialitate de nedescris.Spagile se tin lant.Este cea mai corupta categorie de functionari publici.Politia trebuie reformata din temelii!

 2. 2 cwcwec@hotmail.com iunie 6, 2011 la 9:54 pm

  http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/INVESTIGATIE_ADEVARUL_Hotelul_lui_Dragnea-renovat_de_clientii_asfaltatori_0_494351155.html

  Firma Tel Drum, în care preşedintele Consiliului Juteţean Teleorman, Liviu Dragnea, pompează bani publici i-a refăcut acestuia hotelul familiei. O parte din profitul obţinut de firma Tel Drum din contractele atribuite de Liviu Dragnea ajunge în afacerile familei baronului PSD, sub forma unor contracte paravan.

  După ce, în numerele trecute am arătat care sunt legăturile lui Dragnea cu firma Tel Drum, acum a ieşit la iveală o nouă verigă: un contract de locaţiune, din 2002, încheiat pe o perioadă de trei ani, între firma respectivă, ca locatar, şi firma Hotel Turris SA, deţinut de familia preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman. Obiectul contractului este folosirea hotelului Turris, din Turnu Măgurele, de firma Tel Drum pentru: „turism, activităţi hoteliere şi alimentaţie publică“.

  Conform dateleor de la Registrul Comerţului acţionar principal al firmei Hotel Turris S.A., cu un capital de peste 95%, este doamna Bombonica Dragnea, nimeni alta decât soţia lui Liviu Dragnea.

  Liviu Dragnea neagă toate acuzaţiile care i se aduc.

  În materialul de astăzi despre Liviu Dragnea, reporterii „Adevăruld de Seară“ au demonstrat faptul că acesta îi cunoaşte pe asociaţii Tel Drum, care sunt foştii lui colegi de facultate şi de trupă. Dragnea a susţinut că nu ştia cine sunt acţionarii firmei care câştigă cele mai mutle contracte pe bani publici cu firma pe care o conduce.Dragnea, prins cu minciuna de „Adevărul de Seară“: acesta a încheiat contracte cu foştii colegi de facultate, pe care spunea că nu-i cunoaşte

 3. 3 Emil Vulcanescu iunie 6, 2011 la 9:57 pm

  Domnule Adrian Nastase

  Sub numele asa zisei RESTRUCTURARI vor fi dati afara toti politistii care la miting au avut curajul sa strige IESI AFARA JAVRA ORDINARA si care si-au aruncat caschetele in curtea Palatului Cotroceni, Basescu nu ia uitat , cum de altfel a spus ca nu-l uita nici pe d-nul Razvan Dumitrescu realizator de emisiune la Antena 3. Lozinca sub care se lucreaza este : ” CINE NU ESTE CU NOI ESTE IMPOTRIVA , IAR CINE ESTE IMPOTRIVA TREBUIE DISTRUS”.
  D-nul Prof. Dr Andrei Marga a spus ca Tartorul Cotrocenilor are idei naziste si fasciste. NU AR TREBUI SCOS IN AFARA LEGII ?

  Cu stima Emil

 4. 4 inginerul foarte obraznic iunie 6, 2011 la 9:58 pm

  foarte corect punctat ! Eu nu cred ca vor fi dati politisti afara, orice stat politienesc are nevoie de politisti. Le fierbe creierii si foloseste arma numaru unu a terorii si anume frica pentru a le paraliza mintiile.
  Ca sa faca exces de zel si sa se puna bine cu puterea. Evident ca opresiunea acum vine din interior nu de la Moscova si asa se manifesta.
  Ar fi bine sa discutati mai des cu specialisti din serviciul de informatii al armatei pentru ca ei se ocupa cu asa ceva. Romania are , a avut o unitate de top in acest domeniu, contrainformatii, arma psihologica etc

  P.S intrebati-l pe Emil Hurezeanu ce obraznicie mi-am permis Sambata la Sibiu ca sa nu mai zice-ti de mine ca sunt numa obraznic cu PSD-ul.
  L-am facut praf pe Iohannis fata de consilierii lui. Misto mascat pe fata

 5. 5 ORAŞAN IOAN iunie 6, 2011 la 10:00 pm

  Boc ne abureşte cu presupusul fapt că în luna Mai numărul angajaţilor a crescut cu 353000,din câte ştiu eu despre oferta publică a locurilor de muncă,nu cred că aceasta a depăşit 20-25 mii locuri oferite spre ocupare,în plus televiziunile şi ziarele ar fi avut un subiect bun pentru public,mai ales că întreprinzătorii privaţi locali nu primesc credite şi nici nu am auzit că au dat năvală investitorii străini şi locurile virane sunt umplute cu construcţii industriale şi civile,asta aşa să se înteleagă că nu toţi suntem uşor de minţit cu cifre aruncate în acord global politic.Referitor la cifrele aruncate pe piaţă privind densitatea poliţiştilor la suta de mii de locuitori,mi se pare o gogoaşă mare umflată din pix ca element de propagandă proastă,de fapt gura tărgului spune că disponibilizarea unui asemenea număr de poliţişti se face pentru a nu fi deranjaţi în viitoarele campanii electorale,putem lega de asta şi faptul că desfiinţează posturile de poliţie din mediul rural,acolo la sat şi în străinătate şi-au făcut planul să acumuleze numărul de voturi pentru a se menţine la putere în mod fraudulos.Răul făcut demnităţii poliţiştilor şi autorităţii statului este de neimaginat şi în viitor foarte greu de reparat,strada cu poliţişti puţini va fi ocupată de infractori,satele fără poliţişti vor deveni raiul infractorilor şi iadul locuitorilor de la sate care în mare majoritate sunt bătrâni,bolnavi şi fără putere,un pedelist a încercat să mă convingă că primăriile comunale dispun de politii locale şi că acestea vor înlocui poliţia naţională,uitănd de fapt să spună că este poliţie neprofesionalizată,slabă numeric şi nedotată tehnic,de regulă aceşti poliţişti sunt oamenii primarului folosiţi la orice,numai la munca de poliţie,nu.Cu ăştia la putere,în România şi în secţiile de votare din străinătate putem avea alegeri cât de cât corecte numai dacă densitatea observatorilor şi ziariştilor străini va fi măsurată la mia de votanţi şi nu la suta de mii de locuitori şi în plus de pe acum ar trebui dezvăluite ziarelor şi televiziunilor străine posibilele metode de fraudare a alegerilor de anul viitor,derapajele de la democraţie şi legile contrare intereselor comunitar europene.În mare majoritate populaţia României îi vrea plecaţi de la guvernare pe portocalii şi aliaţii lor,dar cel mai mult vor să plătească pentru hoţiile şi relele făcute,acum politica lor principală este ca un locuitor din şapte să treacă la cele veşnice,iar dacă vor căştiga alegerile viitoare,rata de plecare spre cele veşnice va fi doi din cinci.

 6. 6 inginerul foarte obraznic iunie 6, 2011 la 10:08 pm

  Din pacate romanii fac de multe ori exces de zel fara sa primeasca ordin de sus, doar pentru a le merge lor mai bine. Unii fac rau daca au spatele acoperit, doar din sadism. Chestia asta cu excesu de zel se poate intalnii si la alte nationalitati. Aici trebuie consultati sociologi si psihologi care s-au ocupat cu asemenea societati cu traditie mare in dictatura.

  P.S. Tot Sambata am avut ocazia sa ii pun domnului Paleologu jr o intrebare si anume daca mai are ciocolata. Si a zis ca mai are. Se luase unu de el inainte ca de ce anume sta el in acelasi partid cu mediocrii. Credeti ca unul ca Paleologu ar avea sansa intr-un partid ca PSD ? Pai daca eu ca mare obraznic nu am avut o sansa de ce sa aibe el ….

 7. 7 inginerul foarte obraznic iunie 6, 2011 la 10:43 pm

  propunere !!!
  ce zice-ti daca am discuta si niste chestii de politica externa. Cum ar fi alegerile din state de la anul. Dar daca se poate si decent pe blogul asta fara smecherii ieftine din partea colegilor de blog.
  Am fost si eu invitat de un academician sa imi fac doctoratul dar nu mai am chef de scoala , asa ca luati voi peste picior pe altii. Dar mai bine nu luati pe nimeni peste picior. Foarta urata e tara asta de 7 ani incoace. Toti sunt smecheri. Sa trecem la alegerile din state
  Eu pariez pe Mitt Romney

 8. 8 inginerul foarte obraznic iunie 6, 2011 la 10:46 pm

  diferenta dintre arogantul Adrian Nastase si micul Cuza (dupa barba) Emil „Piata Universitatii” Constantinescu.

  Daca il saluti pe Adrian Nastase, iti mai da si mana. Daca il intrebi ceva sigur iti va raspunde. Daca il saluti pe Emil Constantinescu se face ca nu aude.
  Eu aici prefer aroganta ! Voi ce preferati ? Piata Universitatii ? Poate vin minerii

 9. 9 Ghita Bizonu' iunie 6, 2011 la 10:49 pm

  Imi fulgera o amintire dintr-o lectura „completeaza cu venitul mitei salariul insuficent al guvernului”…
  Acu cer este drept se pare ca destui sunt si asa corupti (politai cu masina de lux si viloi …. ar trebui dat afara imediat !! ) insa masura asta este taman buna sa ii faca sa recite „Pe langa plopii fara sot/ Adesea am trecut/Puteam sa trec si printre ei/Da ce gheseft aveam ?!” si chiar sa reduca catimea „dreptului”! De acu sa te tii !!!! Sa te tii cu mana in portofel …. ca daca ai capcittae finaciara de ce sate privezi de placerea de a incaleca legea ?!
  Insa as observa si ca sistemu de salarizare a devenit cam ciudat – nu ma refer la politai sau numa la ei. Au inceput sa conteze prea mult sporurile nu leafa ….

 10. 10 Dragos iunie 7, 2011 la 12:01 am

  „decizie gandita in laboratoare”, „destructurare a aparatului de ordine publica”, „instrument de opresiune”, „totalitarism”, „conducatori nostalgici dupa acele vremuri”.

  Domnule Nastase, ne cunoastem suficient incat sa-mi permit un sfat:
  acest tip de „discurs” a tinut in anii ’90, ani cand romanul era convins ca Soarele rasare datorita presedintelui dvs. de… „onoare”.

  Nu mai tine !

 11. 11 olimpiu iunie 7, 2011 la 12:09 am

  Domnule profesor ma uimiti din nou.In sens pozitiv.Ganditi precum un om normal.Javrele astea de pdl-isti,scuzati-mi expresia,nu mai tin cont de nimic.Calca totul in picioare.Zilele trecute vorbeam cu un coleg de breasla care spunea cat de parsiva e puterea actuala:prin faptul ca trec din nou 18 ore in norma unui profesor cu vechime care ar trebui sa aiba 16 ore reduc pe tara mii de posturi.Puterea actuala tace malc.Cu alte cuvinte fac noi disponibilizari invatamant facandu-se ca ploua.Pentru cei din sistem nu e o noutate insa la nivelul aceste lucruri nu se stiu.Asa fac cu toate categoriile sociale:pun sa se manance oamenii intre ei.Paine si circ e un slogan vechi de mii de ani.Are eficienta sociala:oamenii incep sa se manance intre ei in timp ce puterea surade:fraierii se cearta,noi facem averi.Ceea ce pe mine ma ingrijoreaza e ca puterea de rabdare a populatiei e fara limite sau,ma rog,are limite foarte largi.Ma gandesc de exemplu la egipteni.Faptul ca turisti din toata lumea mergeau in statiuni de lux dadea impresia ca Egiptul e o tara super.Rahat.Smecherii de Egipt o duceau super.Prezentau locuri si statiuni in stil occidental care iti luau ochii ca turist.In rest,egipteanul de rand o ducea greu,foarte greu.Cu toate acestea egiptenii au indurat decenii la rand suprematia unei dictaturi sub Mubarak,un presedinte corupt si dictator.Cam asa stau din pacate lucrurile si cu romanii.Noi nu avem vana grecilor de a iesi in strada si de a sparge capete la propriu.Noi vorbim pe la colturi si cam atat.Intr-un fel ne meritam soarta.Pe de alta parte,e de datoria politicienilor cu suflet sa nu lase lucrurile asa.Puterea actuala e un adevarat cosmar.Si totusi romanii suporta.Intrebarea e pana cand?

 12. 12 blogideologic iunie 7, 2011 la 3:43 am

  Înntr-un interviu acordat de străinezul Laurent Chrzanovski ziarului Gazeta de Cluj http://www.gazetadecluj.ro/citeste/2660-laurent-chrzanovski-romania-medievala-un-mozaic-al-artei-unic-in-europa- , constat că Europa îi tratează pe români ca pe nişte copii naivi. Am folosit intenţionat termenul „străinez” şi declar că nu are conotaţie xenofobă. Însă fără îndoială că el îşi găseşte efectiv şi o definiţie, o definiţie deschisă către universalism, în lumea culturală românească. Termenul străinez este derivat din Străinezia. Cuvânt cult propus de poetul Nichita Stănescu. Unii cetăţeni români nu îl consideră pe Nichita Stănescu a fi un Poet Naţional Român. Aceasta pentru că Nichita Stănescu nu este un rumân. Ceea ce poate conced şi eu. Însă lui Nichita Stănescu îi aparţine asertarea : „Limba Română este Patria mea!”. Or, Limba Română modernă a fost creată pe tot parcursul secolului XIX ca răspuns cult la îndemnul dascălilor de rumânism de la începutul veacului. Circumstanţa îl face automat pe Nichita Stănescu un Poet Naţional Român. Ascendenţa lui află şi în Romania Orientală din spaţiul nord-pontic. În manualele alternative de istorie din perioada interbelică scria despre delocalizarea funcţiei imperiale Romania către domnitorul Alexandru cel Bun. Chiar şi unii dintre istoriografii ruşi de acum scriu despre delocalizarea funcţiei imperiale Romania către Alexandru cel Bun, însă numai pentru a-i arăta limitările esenţiale în Romania nord-pontică. Dar principalul punct de valoare pentru noi este acela că istoriografii ruşi amintesc subiectul. Numai istoriografii români continuă să tacă. Prudenţi. Istoriografii români care cunosc bine subiectul acesta sunt istorici militari. Iar după intrarea României în NATO, zona de tăcere le-a fost impusă. Ce semnificaţie geopolitică are termenul, –totuşi, utopic–, Străinezia ? Iarăşi trebuie să ne întoarcem la secolul lui Alexandru cel Bun. Este secolul când cade şi cetatea Nova Roma. Şi atunci Calea Mirodeniilor se schimbă. Forţele continentale europene o mută pe mare. Înspre îndepărtate ostroave : Indonezii, Melanezii, Polinezii, Micronezii, Indii Orientale şi Occidentale. Faţă de configuraţia veche a lumii, şi vorbesc aici în mod expres despre Romania creată în primele trei veacuri de creştinism, lumea cea nouă este chiar Străinezia. Îmi place invenţia lingvistică a poetului naţional Nichita Stănescu.

 13. 13 nastase iunie 7, 2011 la 6:56 am

  Dragos,
  nu stiam ca ne cunoastem suficient. Dar daca e asa, imi permit sa va dau si eu un sfat: luati legatura cu cei din MAI sa vedeti ce cred ei despre masurile luate de Igas.

 14. 14 VladM iunie 7, 2011 la 7:15 am

  D-le Catana, nu contest ca unii politisti nu-si fac treaba, sau ca cei de la conducerea Politiei Romane, nu stiu sa realizeze actiuni de prevenire. Aveti dreptate cand afirmati ca politisti stau mai mult in loganele lor albe pentru a vedea cine este cel care a depasit cu cativa km viteza legala, desi pe acel tronson o limitare de 50 sau 60 km/h este o ineptie. Dar cu toate astea, nu cred ca o generalizare, politia romana, merita a fi facuta, asa cum nu merita nici medicii o generalizare pe baza faptelor unora. Din pacate reducerea veniturilor politistilor nu va a vea efecte pozitive la populatie, poate chiar invers, asa ca nu sunt deacord cu dsv cand spuneti despre toti ca sunt inbuibati.
  Oricum de plecat din politie nu o sa plece acei inbuibati care nu fac nimic, or sa plece tocmai persoanele care au vrut sa realizeze ceva, si care au incercat sa ia atitudine. Asa ca incaodada aceasta masura nu va face decat sa scada, si asa proasta calitate a oamenilor prezenti in randurile politistilor.

 15. 15 Pali iunie 7, 2011 la 7:22 am

  Politia pe langa faptul ca,e o institutie unde legea se numeste SPAGA e plin de necalificati si de oameni veniti din exterior care nu au nicio treaba cu munca de politist.Ma uit la Mures unde Politia arata parca am fi la o ferma,….numai fete adunate din cele mai intunecate catune ale judetului ! Insa cred ca, de data asta politistii platesc nota de plata pentru „iesi afara javra ordinar”

  ,….ca venii in minte….pe cine trimitem noi atasat la Roma ? Pai pe nimeni altul decat pe un fost militian de la Pitesti ( cu o faima de ordinar inca inainte de ’89 ) Fatuloiu pe numele lui real….un gangster….ma rog prieten cu unii gangsteri,…si ne mai miram de faptul ca suntem paria Europei !

 16. 16 Pali iunie 7, 2011 la 7:25 am

  @ Catana

  ,…de unde stiti de bataile aplicate unora sau altora ? Daca aveti dovezi de ce nu le trimiteti unui post de televiziune ?

 17. 17 Pali iunie 7, 2011 la 7:31 am

  @ cwcwec@hotmail.com

  Despre pedistul de Dragnea si sotioara lui ghicitoarea Bombonica ( „sfetnica” lu’Prostanacu’ ) s-au asternut multe randuri pe acest blog,….si tot degeaba ! ,…se pare ca celor de la PSD le convine acest personaj infect.Asa cum le convine si un purtator de cuvant ca semi-analfabetul Radu E Moldovan sau un alt saltimbanc V Zgonea.Dar probabil sunt alesi dupa chipul si asemanarea presedintelui Ponta ! ,….ca deeeh cine se aseamana se aduna nu ? Daca astfel de oameni te reprezinta cum oi fi tu Victorash ???

 18. 18 Marcus iunie 7, 2011 la 8:10 am

  @dragosi:iesti prost!

 19. 19 Cetateanul intrigat iunie 7, 2011 la 8:17 am

  Nu sunt simpatizantul niciunui partid de la noi. Am o părere foarte proastă şi despre genul de indivizi care le populează. De asta nici nu votez, de foarte multă vreme, nu am de fapt cu cine. Cum trăim însă într-un sistem în care viaţa noastră, vrând-nevrând, este puternic influenţată de opiniile partidelor, îmi place să mă informez asupra orientărilor lor. Sunt surprins că în articol se ia apărarea unei tagme care, alături de judecători, vameşi şi parlamentari stă în partea inferioară a clasamentului simpatiilor majorităţii absolute a locuitorilor. Faptul că veniturile miliţienilor sau vameşilor, grup corupt în marea lui majoritate, este sfidător faţă de veniturile profesorilor sau personalului medical, ar revolta pe orice socialist sincer. Înlăturarea întregului personal din jumătatea inferioară a clasamentului, desigur pe baza performanţei nu pe criterii politice, ar fi o măsură care ar produce efecte cu adevărat impresionante pentru o ţară aşa de decăzută. Angajaţii din ministerul de interne, ca şi cei din armată, ar trebui angajaţi pe bază de jurământ, fără drept de grevă. Ei sunt plătiţi de noi, din rezultatele noastre economice, numai noi suntem în măsură să le stabilim şi numărul şi salariul. Noi suntem de drept decidenţii, dar drepturile noastre au fost uzurpate de ciocoimea politică, în care se reunesc politicienii din toate partidele, fără excepţie. În istorie, naţiuni mai hotărâte au rezolvat radical problema lefegiilor turbulenţi (ienicerii la turci şi streliţii la ruşi), prin exterminarea acestora. Acele naţiuni au avut conducători responsabili, pentru acele vremuri. Faptul că angajaţi ai Statului Român, miliţieni, vameşi, militari, judecători, în fapt slugi proaste, obraznice şi corupte ale naţiuni române, îndrăznesc să manifeste o solidaritate internă având unic obiectiv menţinerea privilegiilor de castă, în detrimentul poporului care-i întreţine, este un fapt în sine intolerabil şi nescuzabil, este cel mai făţiş atac la adresa democraţiei pe care l-am văzut în ultimii douăzeci de ani. Iar argumentul cu ratele la bănci, repetat obsesiv doar pentru cei din MAI şi alte structuri, în loc să fie o dovadă a neamprostiei şi nechibzuinţei crase a celor ce ajung să fie angajaţi la stat, ne ilustrează acum şi dispreţul ostentativ al politicienilor dâmboviţeni faţă de capacitatea de judecată a românilor.

 20. 20 blogideologic iunie 7, 2011 la 9:15 am

  @ Cetateanul intrigat spune: „În istorie, naţiuni mai hotărâte au rezolvat radical problema lefegiilor turbulenţi (ienicerii la turci şi streliţii la ruşi), prin exterminarea acestora.”
  Inteligent exemplu.

 21. 21 eficientaenerg iunie 7, 2011 la 9:38 am

  Votul -Mult aduce! Pentru cine….?/??
  „Om eşti pentru oameni. Şi nu pentru a le cruţa sarcina de a se îngriji de tine, ci pentru a primi sarcina de a te îngriji de ei.
  Nicolae Iorga”

 22. 22 dlnimeni iunie 7, 2011 la 10:08 am

  Cred ca parlamentul poate face verificari (adica opozitia poate trece la actiune), fie prin comisiile obisnuite fie printr-o comisie dedicata: amputarea fie si temporara a drepturilor politistilor, motivata bugetar, trebuie sa isi afle corespondent atit in buget cit si in nivelul de colectare a taxelor si impozitelor (iar in situatia accidentala a unei colectari insuficiente, sa existe dovada ca drepturile politistilor au fost cel mai putin prioritar domeniu) in lunile premergatoare. La fel si cu proiectatele concedieri. Cred ca mentinerea opozitiei in pasivitate, la nivelul comentariilor, in aceasta chestiune, este foarte periculoasa, deoarece este posibil sa nu avem de a face doar cu o razbunare, ci si cu o actiune calculata in vederea urmatoarelor alegeri: pot fi dati afara politisti care se comporta neutru politic si angajati ulterior oameni devotati pedeleului, care vor garanta „linistea si corectitudinea” viitoarelor alegeri. Consider ca problema impune actiunea imediata si decisa a opozitiei in favoarea actualului corp politienesc.

 23. 23 Vasile, iunie 7, 2011 la 10:24 am

  Dragos,

  Nu pot garanta ca dl. Nastase ar avea dreptate in privinta dumitale!
  In mod sigur pot garanta ca Marcus atunci cind vorbeste despre dumneata si te vede, la capatul tunelului ca un om obisnuit , neinregimentat, deloc ticalos, are dreptate in aprecierea succinta pe care ţi-o face.
  Ori, ori!

 24. 24 Vasile, iunie 7, 2011 la 10:27 am

  Inginerule foarte …..

  Dumneata ai dat mana cu A. Nastase si nu ai dat mana cu Emil ?
  Cind vad cit de dragos esti ma crucesc.

 25. 25 VladM iunie 7, 2011 la 1:34 pm

  @cetatene indignat, parerea mea este ca ar trebui te lasi de comentat, pai tu esti indignat de ce, ca societatea romana este corupta, ca in partide nu sunt persoanele care le vrei, ca nu se merge intro directie buna, ca…… Lista poate continua. Dar ti-ai pus intrebarea TU ce faci ca sa schimbi ceva? NIMIC este raspunsul, daca nici macar dreptul de a vota nu-l exerciti!
  Spui ca nu sunt persoane capabile in nici un partid, pai de rog intra intr-un partid care crezi ca are ideologia care-ti convine, incearca sa faci ceva.
  Parerea mea este ca esti una dintre persoanele care a contribuit mult la situatia actuala a tarii, tu si multi altii care cred ca daca nu voteaza sunt mai presus de noi restul.

  Deci Te rog voteaza, exprima-ti parerea prin vot dupa care poti spune am gresit sau am avut dreptate, pana cand nu mergi la vot ciocu’ mic.

 26. 26 Socrate iunie 7, 2011 la 2:59 pm

  Despre teama. Teama este unul dintre mijloacele prin care un regim totalitar ramane la putere.
  In cazul unui regim totalitar propriu-zis, o dictatura, teama este indusa brutal prin teroare. Orice cetatean stie ca poate fi arestat si incarcerat fara nici un motiv penal ( evident ca un motiv exista – comportare, comentarii, exprimare publica, incercarea de organizare a unor grupuri care nu convin dictaturii ). In cazul semidictaturii portocalii, obligata sa mimeze un stat de drept, teama este indusa si prin mijloace mai subtile, saracire si nesiguranta locului de munca, adica teama de ziua de maine ; este vorba de teama ca iti vei pierde serviciul, posibilitatea de a-ti castiga painea cea de toate zilele si de a avea un acoperis deasupra capului. Saracirea prealabila este necesara ( un soi de pre-conditionare ), pentru ca cetateanul-tinta sa nu-si poata asigura rezerve si sa traiasca de pe o zi pe alta ( de remarcat ca in dictatura comunista, unde partidul-stat era partidul comunist. ) cat era ea de dictatura, nimeni nu era lasat fara un acoperis deasupra capului si fara un serviciu ( chiar daca era la munca de jos ), astfel incat sa-si poata castiga painea si existenta. Partidu-stat portocaliu este mai feroce. Orice cetatean, fie el simplu salariat fie el patron, trebuie sa traiasca cu teama in suflet – teama ca-si va pierde fie slujba fie afacerea. In acest scop partidul stat a mobilizat tot aparatul represiv al statului – procuratura, DNA, politie, jandarmerie, servicii secrete, judecatori aserviti puterii, aparat fiscal, nenumarate agentii care verifica, controleaza si aplica amenzi, sau chiar pot sa inchida unele afaceri ( toti cei enumerati sunt cozi de topor ale puterii portocalii ). Ca in orice dicatura, se practica interceptarea convorbirilor telefonice, se practica imixtiunea in viata privata si se intoarce pe dos prezumtia de nevinovatie. Evident, si nu in ultimul rand, si arestarea preventiva ; poti sa zaci mult si bine in arest preventiv – vezi cazul Voicu, aflat in arest preventiv de peste un an ( acum TB vrea si arestarea preventiva decisa de procurori pentru 48 de ore in loc de 24 de ore ).
  Peste 200.000 de cetateni au avut telefoanele interceptate ( date oficiale ; cred ca de fapt sunt mult, mult mai multi ). Intrucat nu sunt multi cetatenii care sa nu aiba macar un punct negru fie in trecut fie in prezent, nimeni nu poate fi sigur ca aceste puncte negre nu pot fi scoase in evidenta prin interceptari. Partidul-stat ( portocaliu ) a luat si masuri legislative in scopul de a induce teama de ziua de maine – Codul muncii, masurile de austeritat, reducerile continue de personal, ANI – o sabie a lui Damocles deasupra oricarui cetatea care ocupa o functie de raspundere in administratie.
  Culmea este ca si cozile de topor portocalii care pun in practica masurile partidului stat traiesc cu aceeasi teama de ziua de maine.
  Portocaliii spera ca cetateanului preconditionat cu teama ii va fi frica pana si in cabina de vot sa nu fie interceptat cu mijloace ambientale si va vota portocaliu. In plus, cei saraciti sunt mult mai usor cumparabili.
  Cum se poate rezolva situatia ? Eu cred ca opozitia ar trebui, la randul ei, sa induca in cozile de topor portocalii teama zilei de maine, de ziua de dupa dupa alegeri sau de dupa revolta. Fara cozi de topor, portocaliii care ne conduc s-ar vedea redusi la adevarata lor dimensiune – mici grupuri mafiote, atat la nivel centra cat si la nivel local.

 27. 27 alex iunie 7, 2011 la 10:01 pm

  Mda..

  ..ca bine ziceti.
  Baietii lui base aplica metoda lui lui Filip al II-lea.
  „Divide et impera”(dezbină şi stăpâneşte)

 28. 28 Cetateanul intrigat iunie 8, 2011 la 7:55 am

  @VladM
  S-a scris: Dacă vrei să elaborezi o soluţie creativă la o problemă, identifică riguros elementul cu cea mai mare pondere, vinovat de neajunsul respectiv, apoi, energic şi cu maximă perseverenţă, acţionează pentru înlăturarea lui.
  La noi neajunsul îl văd în încetineala ultra-tradiţională de a opera schimbări în direcţia occidentalizării societăţii. Partidele noastre au toate o singură ideologie, anume utilizarea resurselor publice în folosul unor grupuri de interese. Garniturile de lideri, ce licitează favorurile electoratului, agită în faţa turmei derutate simulacre de alternative, care evită sistematic, de două decenii, demantelarea sistemului social, politic şi economic depăşit. Ca atare, dacă nu am alternative, nu am ce să aleg. Neavând ce să aleg, nu are niciun sens să votez. Îmi păstrez însă dreptul la liberă exprimare.

 29. 29 mumu iunie 8, 2011 la 10:04 am

  Domnule Năstase, tot mai surprins observ că vă transformaţi blogul într-o tribună din zi în zi mai virulentă la adresa PSD-uli.
  Să fiţi, asemenea Băsescului, adeptul principiului „Eu v-am focut, eu vă omor.”?
  S-ar putea ca alăturându-vă eforturile (fie disimulate, fie inconştiente) de cele (foarte evidente) ale Antenei 3 să obţineţi moartea clinică a partidului mai repede decât vă aşteptaţi.

 30. 30 teostanc iunie 8, 2011 la 4:09 pm

  On topic

  Noi reglementari pentru iesirea din criza

  CONCEDIUL MEDICAL

  Din acest moment nu mai acceptam concediu medical eliberat de doctor prin care se adevereste ca sunteti bolnav. Daca puteti merge la doctor, inseamna ca puteti veni si la serviciu.

  OPERATIILE CHIRURGICALE sunt interzise . Atata vreme cat sunteti angajat la noi, veti avea nevoie de toate organele. Nu veti elimina nimic. Noi v-am angajat intact. In cazul in care eliminati un organ, vom considera acest lucru indisciplina la locul de munca.

  ZILE IN FOLOS PERSONAL se vor primi in mod egal, fiecare angajat va primi 104 zile personale pe an. Ele se numesc sambata
  si duminica.

  ZILE DE CONCEDIU – Toti angajatii vor primi concediul in aceeasi perioada a anului. Zilele sunt dupa cum urmeaza: 1 ianuarie si 25 decembrie.

  ZILE LIBERE PENTRU INMORMANTARI
  Aceasta nu e o scuza sa lipsiti de la serviciu. Oricum nu mai puteti face nimic pentru prietenii, rudele sau colegii morti. In cazurile rare in care un angajat va fi nevoit sa participe la inmormantari, acestea se vor programa seara tarziu. Suntem bucurosi sa va permitem sa lucrati in pauza de pranz pentru a putea pleca mai devreme, cu conditia sa va terminati insarcinarile pe ziua respectiva.

  ABSENTA CAUZATA DE PROPRIUL DECES
  Acest incident poate fi acceptat ca scuza . In orice caz, este necesar un preaviz de 2 saptamani precum si pregatirea unui inlocuitor care sa va preia atributiile.

  FOLOSIREA TOALETELOR
  Mult prea mult timp se petrece la toaleta. In viitor se va merge la
  toaleta in ordine alfabetica. Spre exemplu angajatii al caror nume
  incepe cu „A” se vor duce de la 8:00 la 8:20, cei cu „B” de
  la 8:20 la 8:40, si asa mai departe. Daca nu va puteti deplasa in timpul alocat, veti fi nevoiti sa asteptati pana a doua zi cand sunteti programati. In situatii de maxima urgenta, angajatii pot face schimb de locuri intre ei.
  Superviserii ambilor angajati implicati in schimb trebuie sa aprobe
  aceasta schimbare in scris.
  In plus, acum exista o restrictie de 3 minute de stationare in toalete.
  La sfarsitul celor 3 minute se va declansa o alarma, hartia igienica se va retrage automat, usa de la toaleta se va deschide si contravenientul va fi fotografiat. La a doua abatere, fotografia va fi publicata in ziarul intern al companiei la rubrica „Acte de indisciplina”.

  Va dorim o saptamana placuta.
  Conducerea

 31. 31 Nicolae Pivniceru iunie 10, 2011 la 11:53 am

  Vom asista la nasterea politiei private ?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: