Inaugurarea oficiala a noului sediu al Institutului „Sincai”

Miercuri seara a avut loc inaugurarea oficiala a noului sediu al Institutului social-democrat „Ovidiu Sincai”, din strada Negustori nr. 3. 

Au participat membri ai Colegiului de patronaj, membri ai Consiliului stiintific, parlamentari, colaboratori ai Institutului. S-a deschis astfel un nou capitol in in existenta Institutului, intr-un sediu modern, intr-un moment in care ne apropiem de sarbatorirea unui deceniu de la infiintarea sa.

Misiunea asumata de Institut este aceea de a contribui la profesionalizarea clasei politice, de a fi un think-tank, un laborator doctrinar pentru PSD, o scoala pentru mai tinerii oameni politici – ce cred si sprijina valorile stangii moderne -, un partener pentru alte fundatii, asociatii si institutii din Romania si din strainatate.

La aceasta inaugurare, cvartetul TONICA, format din membri ai Orchestrei Nationale de Tineret, au oferit un superb recital. 

De acum, portile Institutului va sunt deschise.

24 Răspunsuri to “Inaugurarea oficiala a noului sediu al Institutului „Sincai””


 1. 1 Bogdan mai 27, 2011 la 8:34 am

  Felicitari si la cat mai multe generatii ISD! Adevarata valoare a acestui Institut sunt profesorii si invitatii de la cursuri. ISD avea nevoie de un spatiu ca cel de acum si va felicit pentru eforturile depuse. Mi-as dori ca progamele institutului sa se diversifice si, de ce nu, sa abordeze si educatia non-formala in viitor.

 2. 2 blogideologic mai 27, 2011 la 8:42 am

  Un dicţionar interesant pe tema „Industrie, Fabricaţii, Tehnologii” http://www.businessdictionary.com/terms-by-subject.php?subject=28

 3. 3 blogideologic mai 27, 2011 la 9:09 am

  O poezie oltenească, de Adrian Păunescu : +Marș de adio (colegilor mei MÂRLAMENTARI) // La muncă, derbedei, că trece anul /şi vin ăilalţi şi-o să vă ia ciolanul. /Făceaţi pe democraţii cei cucernici, / P…. mamii voastre de nemernici. // Scuipaţi-vă-ntre voi cum se cuvine / şi-apoi convingeţi-vă că e bine. /C-aţi luat o ţară de mai mare dragul /şi i-aţi distrus averile şi steagul. // S-ajungem colonia de ocară / care-şi va cere scuze în maghiară. /Şi, prin complicităţi cu demoni aprigi, /aţi desfiinţat uzine , câmpuri , fabrici.// Şi, prin vânzări de ţară infernale, / aţi omorât cu voia animale. /La greul greu care mereu ne-ncearcă, / răspundeţi cu un greu de moarte, parcă.// Şi i-aţi găsit şi bolii un remediu / întoarceţi România – n Evul Mediu.// Ce căzături, ce târfe, ce mizerii, / v-aş desena cu acul, să vă sperii. / Dar voi nici sânge nu aveţi în vine, / ci credite din călimări străine. // Le ştiţi lui Hitler şi lui Stalin taina / şi-mpingeţi Bucovina în Ucraina. / Aşa cum ceilalţi, limpezească-i valul / s-au compromis negustorind Ardealul.// De unde sunteţi, mă, din ce găoace , / cum v-au putut părinţii voştri face ? / Ce condimente le-au picat în spermă / de e trădarea voastră-atât de fermă ? // Aţi pus nenorocita voastră labă / pe-această tristă ţară Basarabă. / Şi vreţi cu-ameninţare şi cu biciul / s-o faceţi curva voastră de serviciu. // Mimaţi respectul pentru cele sfinte, / dar vindeţi şi pământuri şi morminte. / Aţi inventat examene severe, / supunere poporului spre-a-i cere.// Şi toată zbaterea a fost degeaba / că-n nas mai marii v-au închis taraba. / Minciuna voastră v-a adus pe scenă, / actori într-o politică obscenă. // Şi-acum, că-i un prăpăd întreaga ţară , / ia cereţi-vă puţintel, afară. / Decât să vă trimită ţara noastră , / mai bine mergeţi voi în mama voastră. // Plecaţi de-aici, cu-o grabă funerară, / şi nu albanizaţi această ţară . / Băgaţi viteză, că vă trece anul / şi s-a scurtat şi s-a-nvechit ciolanul. // Şi ce vă pot eu spune la plecare/ decât lozinca lui Fănuş cel mare : / Nenorociţilor, se rupe şnurul, / «La muncă, la bătut ţăruşi cu curul !»+

 4. 4 Harabula mai 27, 2011 la 9:22 am

  Ieri Gaspar Miklos Tamas trebuia sa tina la Institutul European Titulescu conferinta „Scrisoare deschisa catre prietenii romani. Zece ani mai tarziu.” S-a tinut? Nu s-a tinut?
  Nici un ecou in presa sau pe internet.

  Bineinteles ca am citit „Scrisoare deschisa catre prietenii romani” scrisa acum zece ani.
  Era un semnal de alarma fata de recrudescenta dreptei romanesti, a nationalismului si a ascensiunii lui Vadim Tudor.
  Dupa parerea mea, Tamas se arata ingrijorat fara un motiv real.
  Frica fata de dreapta uneori este sincera. La unii evrei, la unelele minoritati sau la unii activisti de extrema stanga. Este de inteles ca un Zigu Ornea se arata alarmat de reinvierea legionarismului: evreii au un simt dezvoltat al primejdiei.
  Dar cand un Iliescu spune ca tara este in pericol pentru ca s-a arborat undeva „steagul verde legionar”, dati-mi voie sa-l banuiesc de manipulare.

  In cazul lui Tama, sunt curios cum mai vede acum aceleasi chestiuni. Intelectualii de stanga romani ar fi putut sa-i puna multe intrebari.
  Ce are de spus cu privire la dreapta maghiara? Dar despre actiunile din Tinutul Secuiesc.
  Unele raspunsuri sunt previzibile: sa nu confundam natiunile cu statele administrative, zice el.

  Actuala politica pesedista pare a fi de hartuire a puterii, a asteptarii sa cada para malaiata coapta. Nu este nelinistita de probleme metafizice. Altfel nu-mi pot explica tacerea in jurul conferintei lui Tamas.

 5. 5 Harabula mai 27, 2011 la 10:15 am

  @blogideologic
  Cred ca mai jos nu poti coborî. Poezia postata de dumneata este demna de un Vasile sau Marcus.
  Vulgaritatea nu poate inlocui banalitatea spiritului.

 6. 6 Pali mai 27, 2011 la 10:17 am

  Felicitari tuturor celor implicati in „proiectul” ISD !

 7. 7 Ghita Bizonu' mai 27, 2011 la 10:42 am

  Harabula

  unii mamanca o paine alba combatnad extremismu romanesc. Intamplator postu s emosteneste din tata-n fiu

 8. 8 ZOE, fii barbata ! mai 27, 2011 la 11:48 am

  @Harabula,
  1.
  Mai bula lui Hara, iar te-ai dat în stamba, poezia apartine lui Adrian Paunescu, prin fata caruia tu nici sa treci n-ai fi putut!
  Pe de alta parte emana atât talent si realitate, încât singurul tau neuron
  nu poate întelege.
  2. Înainte de a vorbi despre MARCUS, du-te la alfabetizare!

 9. 9 vasile dumitru mai 27, 2011 la 1:31 pm

  sa nu ma puna unul din voi alaturi de Marcus ca pate urat.Eu nu stiu multe.Vasile.

 10. 10 Harabula mai 27, 2011 la 1:37 pm

  @ZOE, fii barbata
  In mod normal n-am ce sa comunic cu d-ta.
  Totusi, daca ai avea cat de cat simt artistic, ti-ai da seama ca poezia nu-i poate apartine lui Adrian Paunescu. Nu sunt fan Paunescu. Dar nici nu pot crede ca a ajuns atat de jos.

 11. 11 Marcus mai 27, 2011 la 1:41 pm

  @harabuleo: prost, prost da’ uneori le nimeresti. Stii vorba cu bou’ care se leaga de gard si harabuleo de marcus. A ma compara cu Adrian Paunescu nu poate decat sa ma onoreze, bey, loaza analfabeta! Noroc ca am bun simt in mine si-mi stiu lungul nasului ca altfel ti-as fi multumit pentru o astfel de comparatie.

 12. 12 Marcus mai 27, 2011 la 2:12 pm

  @lui harabuleo „Din Dragoste” de Mircea si nu mai stiu cum;

  DeNeA Episodul 1, Sezonul IV

  A-nceput din pom sa cada cate-un pedelast mai copt
  Fruct zemos ca pergamuta pentru a lu’ chiombu moft.
  Presa, toata-nnebunita, comenteaza zi lumina
  Ba si-n noapte se propaga un ecou l-asa basina.

  Daca nasii Cosei Nostra isi lesteaza debitorii
  Si-i trimit pe fundul marii sa-i manance pestisorii
  Nasu’ chiomb din capul tarii isi lanseaza dobermanii
  Sa ii umfle pe datornici sa le scoata gologanii.

  Totu’i doar un joc de-a leapsa cu mascati si cu catuse
  Sa-nteleaga mafiotii ca nu sunt doar frati de cruce
  Si-au o datorie sfanta ca din banii ce-i furara
  Trebuie sa-i dea procentul chiombului din cap de tara.

  Cum de inteleg aceasta si-si platesc comisionu’
  Liberi sunt sa plece-acasa sa-ntretina familionu’.
  Boborenii, jurnalistii si toti cei ce au pus botu’
  Tampi nu pot sa inteleaga care fu treaba cu moftu’.

  PS Bey, harabuleo tu chiar atat de tont esti de nu poti recunoaste un pamflet?

 13. 13 Marcus mai 27, 2011 la 2:19 pm

  @harabuleo: ia d’aci si invata ca iar iti zice Zoe pe nume, analfabetule 🙂
  sa fii iubit si luminat
  amicu’ marcus
  „Pamfletul Specie a genului liric in care sunt criticate defectele unei persoane, societatii cu intentia indreptarii. Poate fi in proza sau in versuri.”

 14. 14 blogideologic mai 27, 2011 la 3:24 pm

  @ Harabula
  Bravo! Ai făcut un efort. Dar îmi rămâi dator cu @ Harabula spune: “Personaj in romanul Principele, al lui Eugen Barbu, Fanus Neagu l-a demascat ca plagiator punand texte din roman pe doua coloane cu Paustovski.” Îl respect pe marele prozator Constantin Paustovski, iubesc romanele sale, dar nu înţeleg la ce text din Paustovski te referi. De fapt nu-i din Paustovski, ştiu şi eu, ştii şi tu, tot după cum ştia prea bine regretatul Fănuş Neagu. Textul aparţine unui scriitor protocronist român dinainte de comunism. Dar întrucât protocronismul românesc a fost vehement condamnat de Volodea Tismineţki (alias Vladimir Tismăneanu) în infamul Raport pentru înşelarea românilor, se cuvine să dăm vina pe Fănuş Neagu, Eugen Barbu, şi Constantin Paustovski.

 15. 15 Harabula mai 27, 2011 la 4:06 pm

  Suntem la o informare privind inaugurarea noului sediu al Institutului „Sincai”.
  Comentariile cititorilor: obscenitati.
  Tonul l-a dat blogideologic.
  Blogul incepe sa semene cu o cearta intre interlopi.

 16. 16 blogideologic mai 27, 2011 la 4:45 pm

  @ Harabula
  Problema reluată de mine era în legătură cu faptul că tu nu răspunzi la întrebări. Legate de infatuarea ta ignară. Îţi faci Loja de rîs.

 17. 17 Doru Coarna mai 27, 2011 la 5:35 pm

  @ Blogi,

  prezinta-i lui Harabula si o alta poezie de-a maestrului, ceva care sa nu-i stimuleze inteligenta ori sa-i transmita vreun lesaj, ceva asa, care sa-i stimuleze inutil doar cromatica faptului in sine precum un afis, ceva fara sens, acolo, simplu dar colorat naiv, accesibil dar aparent elevat… Sau mai bine citeaza-i din Basescu, nu va putea refuza favorul si nici contrazice fondul, nu va avea probleme nici cu nivelul, asa ca… Chiar si Boc ar merge, daca l-ar chema Bocescu, Boccevici, Bocwitz, p-aici…

 18. 18 Marcus mai 27, 2011 la 5:42 pm

  @harabuleo mai iesti si delator mincinos. Ea sa vedem cine a inceput:
  „@blogideologic
  Cred ca mai jos nu poti coborî. Poezia postata de dumneata este demna de un Vasile sau Marcus.
  Vulgaritatea nu poate inlocui banalitatea spiritului.”
  huideo turnatorule !

 19. 19 blogideologic mai 27, 2011 la 5:51 pm

  @ Harabula spune: „Blogul incepe sa semene cu o cearta intre interlopi.” Mai spuneai : „Tonul l-a dat blogideologic.”
  „Tonul” pe care l-am dat a fost : Un dicţionar interesant pe tema „Industrie, Fabricaţii, Tehnologii” http://www.businessdictionary.com/terms-by-subject.php?subject=28 Ca mason, inginer, şi fost director de fabrică, aş presupune că trebuia să te intereseze.

 20. 20 Victor V. mai 27, 2011 la 7:45 pm

  @ blogideologic, Doru Coarna

  Scrisă de Adrian Paunescu sau nu, „poezia” este plină de obscenități și vulgarități inutile.

 21. 21 teostanc mai 28, 2011 la 7:33 pm

  @blogideogic,@Harabula

  Nu cred in ruptul capului ca poezia postata este de Paunescu. Paunescu era sensibil si uman, amintiti-va de „Repetabila povara”

 22. 22 ZOE, fii barbata ! mai 29, 2011 la 8:47 am

  @Harabula,
  Bula lui Hara, n-ai ce sa comunici cu mine, pentru ca EU nu discut
  cu un semidoct.
  Cât despre aprecierea ca Paunescu ” a ajuns atât de jos”, tin sa-ti spun
  ca special a scris asa, ca sa fie înteles de catre cei carora li-se adreseaza.
  Si pe lânga cei vizati de el, mai sunteti si voi – destuit pe aici- care n-ati fi înteles daca s-ar fi exprimat altfel.
  Ar fi fost pacat sa strice orzul pe gâste. Sa foloseasca limbaj academic într-o mahala infecta ca a voastra?!

 23. 23 Harlam mai 29, 2011 la 1:05 pm

  Poate cineva sa imi ofere un numar de contact al celor de la Cvartetul Tonica? Am auzit ca au oferit un recital impresionant… Daca se poate v-as fi recunoscator.


 1. 1 Adrian Năstase cu think-tank’u « Interacțiunea dintre cauză și efect Trackback pe mai 30, 2011 la 9:07 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: