Antena 3 – ora 20.00

Adrian Nastase este astazi invitatul Gabrielei Vranceanu Firea la emisiunea „Stirea Zilei”Antena 3, ora 20.00.

Emisiunea poate fi urmarita live aici.

Echipa AN

47 Răspunsuri to “Antena 3 – ora 20.00”


 1. 2 Un mizilean mai 27, 2011 la 11:37 am

  Domnule Nastase, ati obsevat de cine a fost reprezentat Guvernul Romaniei in acest an la Bookfest? Nu sunt xenofob, dar parca prea am ajuns de ras. Marko Bela si Kelemen Hunor. Bun, vor fii unii care vor spune ca ministrul Kelemen Hunor a venit ca reprezentant al Ministerului Culturii, dar chiar nu s-a gasit niciun roman sa reprezinte Guvernul in ansamblu? Ba mai mult au dat si interviuri in maghiara. Am ajuns de ras…alte cuvinte sunt de prisos..:(

 2. 3 contele mai 27, 2011 la 11:40 am

  Theodora

  Văd că ai votat acest articol. Explică-mi şi mie te rog ce-ţi place la acest articol scris de A.Năstase:

  „Adrian Nastase este astazi invitatul Gabrielei Vranceanu Firea la emisiunea “Stirea Zilei” – Antena 3, ora 20.00.
  Emisiunea poate fi urmarita live aici.
  Echipa AN ”

  Uite, asta numesc eu fan necondiţionat….

 3. 4 ZOE, fii barbata ! mai 27, 2011 la 12:04 pm

  @nastase,

  Fiti STRONG si n-o lasati pe Firea sa va ia vorba din gura !
  Niciun invitat nu reusesete sa-si duca ideea pâna la capat, din cauza ca madam Firea are mâncarici la limba!
  Ma uitam la Constantin de la P Conservator, saracul baiat, prea educat ca
  sa-i atraga atentia cucoanei sa-l lase si pe el sa vorbeasca !
  Fiti pe faza, succes !

 4. 5 contele mai 27, 2011 la 12:34 pm

  Se caută de zor un nou şef la FMI. Văd că toată lumea este interesată de acest post şi nu înţeleg de ce pe noi nu ne interesează .
  Dacă Franţa, de exemplu, şi-a propus Ministrul de Finanţe, de ce noi nu putem la o adică să-l propunem pe-al nostru…Gheorghe Ialomiţeanu , parcă!

 5. 6 contele mai 27, 2011 la 12:55 pm

  @ Vasile

  Văd că transsexualul Zoe, fii bărbată! te-a categorisit drept pedelist! Se vede treaba că nu-i de ajuns să-i înjuri pe portocalii; dacă nu-i admiri necondiţionat pe cei de la USL nu poţi fi decât un democrat-liberal nenorocit!

 6. 7 Jr. mai 27, 2011 la 1:06 pm

  Aştept cu nerăbdare să văd cum abordează A. N. explicarea Programului Economic al USL. Zilnic, liderii USL trebue să intre în dialog cu cetăţenii, în orice condiţii impuse de PDL. Lipsa de comunicare a guvernului Boc şi a activiştilor PDL cu populaţia, a dus la scăderea dramatică a PDL în sondaje. Sper ca USL să nu repete aceiaşi greşeală. Atacurile actualei puteri nu vor întârzia să apară; Liderii USL până la nivelul organizaţiei de bază, trebue să aibă argumente în secunda doi, să apară în presă şi să contra-careze insinuările momâilor lui Boc.
  Îndemn parlamentarii coaliţiei de guvernare să ia parte activă la îmbogăţirea acestui PROGRAM lansat de USD şi să sprijine orice iniţiativă care duce la bunăstarea populaţiei. În acest fel pot şterge o parte din păcate şi mai pot spera la un nou mandat parlamentar. De la „învăţătura” Băsescu-Boc-Udrea, guvernarea nu s-a ales decât cu vot de blam. Ce trebue făcut? USL are răspunsuri la orice problemă din oricare domeniu. Vă doresc succes în emisiune; Sunt cu ochii pe dumneavoastră!

 7. 8 ZOE, fii barbata ! mai 27, 2011 la 1:13 pm

  @”contele”second hand ,

  Mai conte de varza murata, nu e nimeni vinovat ca nu ai auzit de I.L.Caragiale si de opera lui. Ca ai „cultura” de spatele blocului se vede, însa
  asta nu înseamna ca trebuie sa-ti suportam noi frustrarile !
  Opreste calomnia si nu-ti forta norocul !

 8. 9 ZOE, fii barbata ! mai 27, 2011 la 1:30 pm

  @Theodora,

  Prea îl iei în serios pe nebun ! Oricâte întrebari logice ai pune, raspunsul este unul singur, stiut de toata lumea :
  CÂND DUMNEZEU VREA SA PIARDA PE CINEVA, MAI ÎNTÂI ÎI IA MINTILE !
  Asa a început si sfârsitul lui ceausescu( intentionat scris fara majuscula) !

 9. 10 mumu mai 27, 2011 la 2:03 pm

  @contele

  Băiete, văz că te dai de ceasul morţii să-ţi depăşeşti condiţia de colvn insolent şi să te transformi întru-un ascaris lumbricoides cu mono neuronul plin de rabie şi dotat cu vuvuzea.

 10. 11 Pali mai 27, 2011 la 2:17 pm

  Succes !

 11. 12 Harabula mai 27, 2011 la 2:47 pm

  Dupa ce am contestat paternitatea lui Paunescu asupra poeziei postate de blogideologic, am cautat pe internet mai multe informaii.
  Am vazut ca exista o asemenea poezie „scrisa de Adriam Paunescu la Dabuleni, la 5 iunie 1997”
  O observatie imediata: nu putea s-o dedice „colegilor sai” intrucat pe atunci nu era parlamentar.
  Poezia circula in mai multe variante. Se vede ca cei care o transmit isi permit sa-si adauge contributia proprie.

  Ceeace a postat blogideologic este un text vulgar fara valoare artistica. Il stiam pe Filipas de un pic sarit, dar imi inchipuiam ca-i scrantit intru cultura. Cand colo descoper ca este cazut in zoaie.

 12. 13 blogideologic mai 27, 2011 la 3:25 pm

  @ Harabula
  Bravo! Ai făcut un efort. Dar îmi rămâi dator cu @ Harabula spune: “Personaj in romanul Principele, al lui Eugen Barbu, Fanus Neagu l-a demascat ca plagiator punand texte din roman pe doua coloane cu Paustovski.” Îl respect pe marele prozator Constantin Paustovski, iubesc romanele sale, dar nu înţeleg la ce text din Paustovski te referi. De fapt nu-i din Paustovski, ştiu şi eu, ştii şi tu, tot după cum ştia prea bine regretatul Fănuş Neagu. Textul aparţine unui scriitor protocronist român dinainte de comunism. Dar întrucât protocronismul românesc a fost vehement condamnat de Volodea Tismineţki (alias Vladimir Tismăneanu) în infamul Raport pentru înşelarea românilor, se cuvine să dăm vina pe Fănuş Neagu, Eugen Barbu, şi Constantin Paustovski.

 13. 14 florin m. mai 27, 2011 la 3:51 pm

  Viorel Dobre

  Vin aici pentru o explicatie legata de asretiunea mea, „Inca 2 presedinti ca Obama, si SUA capitaliste vor fi istorie.“

  Ceea ce caracterizeaza capitalismul este antreprenoriatul, libera initiativa, suprematia pietei si neamestecul statului in treburile acesteia. Un astfel de tablou este pe cale de disparitie, iar presedinti precum Obama dau cate o puternica lovitura acestor realitati, favorizand in schimb altele, cum ar fi corporatismul implicat si sustinut politic, monopolul de stat, etc. Uriasele taxe colectate de catre SUA nu sunt suficiente pentru a le acoperi cheltuielile, ocazionate intre altele de operatiuni militare costisitoare, dar si alte si alte capitole, care ingrasa corporatii ce sustin partide si presedinti pozitivi unor politici de acest gen. In vreme ce tara se ineaca in datorii, impulsionata de politici falimentare si care risca sa distruga fundamentele celei mai puternice economii, mare parte din acesti bani curg in buzunarele unor companii apropiate guvernului si presedintelui, companii fericite sa sustina un regim care le finanteaza si le elimina concurenta in acelasi timp, cat se poate de legal. Acesta nu este capitalism, ci etatism de cea mai rea factura. Cresterea asistentei sociale creaza masa critica de votanti care sa sustina astfel de politici distructive, in dauna spiritului antreprenorial, care se vede din ce in ce mai mult marginalizat intr-o societate pe care a creat-o si a ridicat-o la rang de prima putere economica a lumii. Daca SUA se margineau la asta si nu intrau in primul razboi mondial, probabil ca suprematia lor economica ar fi fost si azi de necontestat. Insa acela a fost momentul in care politicul a invins capitalismul in tara care l-a consacrat, iar restul este istorie. Presedinti precum Obama sunt printre cei care s-au insarcinat probabil sa dea loviturile decisive capitalismului autentic, intrucat daca acesta este puternic, paradigma politica americana actuala, care propulseaza in fata oameni ca el, ar fi in pericol sa dispara.

 14. 15 Karakas mai 27, 2011 la 4:05 pm

  Komisarul adjunct al Misiunii Imperiului la Bucuresti a dojenit aspru Romania pentru ca ofere imunitate parlamentara intr-o forma diferita decit a lor. Cind o sa ma convinga cineva ca in marea lor majoritate parlamentarii americani lucreaza pentru poporul american si nu pentru „the big business” atunci o sa accept lectii de democratie. Altfel, sunt satul de propaganda ieftina pentru prosti.

  http://www.gandul.info/international/adjunctul-sefului-misiunii-sua-noi-criticam-imunitatea-parlamentara-din-romania-8290194

 15. 16 Constantin Răduţ mai 27, 2011 la 4:12 pm

  @Nastase

  Va place acest tip de comentarii? Am fost la RomAgroTec si LAPAR spunea in gura mare ca ei nu vor vota PSD pt ca dl Ponta a iesit pe TV si a spus ca nu vrea OMG. Stie dl Ponta ce sunt OMG?
  PSD stie ce politivca trebuie sa adopte fata de taranime/micii fermieri si fata de marile exploatatii?
  Dv. dle Nastase stiti ce politica trebuie sa adoptati fata de taranii romani?

 16. 17 blogideologic mai 27, 2011 la 4:39 pm

  @ Constantin Răduţ
  Dumneata ştii cât rău fac OMG-urile ? Înseamnă profituri pentru marii cultivatori, boli pentru micii consumatori.

 17. 18 Harabula mai 27, 2011 la 4:40 pm

  @mumu
  Esti uimitor. Un om care isi ia pseudonimul din scrierile lui Turgheniev, cum poate sa scrie atat de infect? Esti cumva basarabean? Exersezi limbajul subteranei?

 18. 19 Doru Coarna mai 27, 2011 la 5:07 pm

  @ florin m.,

  Si eu cred ca anteprenoriatul uzual, lejer accesibil, este solutia. Nu cred ca economia capitalista a oricarui stat puternic, se poate baza doar pe corabiile albastre: acelea akung inerent sa domine sistemul, statul. O multinationala a branzei ar presa prin lobby legi care sa interzica alte marci…

  Problema este ca statul sa lase lejer acest sector al economiei, sa nu-lsufoce cu legislatie care, in fapt, protejeaza corabiile albastre. Am vazut un film ieri, in SUA existau in anii ’70 circa 14000 de abatoare, acum sunt doar 4!!! Deci americanii mananca aceeasi reteta 3/4 soia si se ingrasa la fel, la unison! E un exemplu imediat, insa arata racilele pierderii domeniului anteprenorial, mica initiativa, mica afacere, cea de familie, chiar IMM-ul…

  Greseala este, cred eu, ca statul ar putea construi job-uri frumoase tinand sub observatie si control sanitar, etc, aceste mici afaceri, insa lasandu-le deplina nitiativa! Mai simplu, ar trebui ca florareasa sa poata vinde orice fara multe hartii, nu numai flori pt care i se cer acte de acelasi fel precum Combinatului Galati pt un import de 50000to minereu! In fond, impozitul conteaza si sanatatea oamenilor, restul este birocratie falimentara.

 19. 20 Harabula mai 27, 2011 la 5:07 pm

  @blogideologic
  Pe internet gasesti destule informatii despre plagiatul lui Eugen Barbu.
  Cauta pe google „eugen barbu plagiat”.
  As considera ca sunt incorect reproducand informatii accesibile oricui.
  Imi amintesc scena din „Principele” cand personajul care-l intruchipeaza pe Fanus Neagu „crescut la Dunare” inoata voiniceste in canalul cu dejectii al Bucurestilor. Principele îi pune piciorul pe cap siţl ineaca. „Rahat ai mancat, inecat in rahat sa mori”.
  Daca amintesc scena, nu inseamna, Doamne fereste, ca vreau sa intinez memoria marlui scriitor. Intotdeauna mi-a placut fraza sa. Lectura unui text de Fanus Neagu era o adevarata sarbatoare.
  I-as reprosa totusi lipsa unui vector al povestirii sale, a unui sens nu neaparat moral, dar al tensiunii povestirii.
  Povestea lui Fanus negu poate curge la infinit fara valuri si fara pericole.

  Dar nu inseamna ca scrierile sale nu ofera bucurie si emotie artistica.

 20. 21 Marcus mai 27, 2011 la 5:40 pm

  @Harabuleo: daca poezia lui Paunescu este trash, in opinia ta, atunci Povestea P.lii a lui Creanga ce este exegetule carele iesti tu da destept si teleptual ce iesti?

 21. 22 Doru Coarna mai 27, 2011 la 6:03 pm

  @ Constantin Radut,

  pe de-o parte LAPAR nu va putea vota PSD nici daca ar vrea… va trebui sa voteze USL! Iar pe de alta, fara asistenta solida din partea statului, ca acum, nu le merge nimic bine (tot ca acum!).

  In ceea ce priveste OMG-urile, cred ca Ponta a nimerit-o, nu ne trebuie asa ceva! Adica putem alege marea cultura modificata genetic si sa obtinem preturi mici, sau cultura clasica, nemodificata, ale caror preturi vor creste apocaliptic in anii urmatori! Deci, producand mai putin cu cheltuieli si efort mai mic, obtinem acelasi castig… si asta conteaza, pe langa faptul ca tehnologia plantelor nemodificate genetic este indeobste bine stapanita in Romania.

  In fond, am putea si-si, adica marile exploatatii sa mearga pe OMG, iar asociatiile si particularii, pe clasic. (Apropo de politica fata de taranime)

  Nici macar in sectorul zoo nu avem ce face cu OMG, avem variantele furajere demult… Pacat insa ca imbecilii au distrus temeinic agricultura deoarece au inteles superioritatea jelibonului…

  Oricum, avantajul e ca dupa distrugere, ca si in cazul Germaniei, se poate reconstrui de la zero si foarte bine, adaptat cerintelor vremii.
  Macar atat de-am reusi…

 22. 23 Ghita Bizonu' mai 27, 2011 la 6:03 pm

  Florin M

  si companiile alea cu buznare largi is cumva de stat ? Sau is particulare ?!
  Iar daca SUA unu intrau in primul rezbel mondial . nu se stie ce curs aveau. Ca I ul a fost o afascere excelenta ptr SUA (numa al doilea a depasit beneficiile!) . La final toti ii erau datori (si Romania!) si cucerisera piete ….
  Mde am impresia ca pe lanaga stat o sa zici ca ar trebui desfiintate IBM, GE , EXXON , GM , plus puzderie de banci …

 23. 24 Ioan mai 27, 2011 la 7:00 pm

  Uniunea si-a anuntat azi programul economic. Stirea a fost difuzata la ora pranzului si de RRA. Numai ca, postul public de radio, nu s-a situat nci de asta data in postura insttitutiei neangajata portocaliu; asa cum ar fi de dorit. Ba dimpotriva, redactorii de serviciu au ingrhesuit evenimentul intr-un manunchi de stiri la printre altele; banalitati de doi bani interes. Intr-un tarziu a revenit totusi la subiect apeland la un artificiu, prezentand chipurile in antiteza capitole din programul USL cu idei dintr-o iluzorie strategie basista. Ceea ce a urmat este de inteles: campii patriei, cu imensa parloaga neaose, batuti in lung si in lat de un redactor agramat; incapabil sa citeasca un text la prima vedere. Saracu’ de el, cred ca a fost proptit in microfonul din Popov tocmai din redactia unei fituici clujene. Si zau, credeti-ma, ca arareori mi-a fost data sa ma insel la musterii din teapa astuia. Dar nu-i nimic, ca odata cu plecarea Bocciului din fotoliul Maresalului, sa vezi imbulzeala in Gara de Nord.

 24. 25 Harabula mai 27, 2011 la 7:11 pm

  @Marcus
  Daca ar fi dupa dumneata, Bercea Mondialu’ ar fi egalul lui Creanga.
  „Povestea povestilor” si „Povestea lui Ionica cel Prost” ma incanta ca pe orice alt cititor,
  Dar Creanga a scris si „Olteni la Iasi”- o poezie antisemita proasta.

 25. 26 Victor V. mai 27, 2011 la 8:17 pm

  @ contele

  După stil aș fi zis că cei doi sunt de fapt unul și același personaj. Însă tot nu îmi e clar de ce s-a supărat.

  PS: domnișoara Manuela e din ce în ce mai tolerantă.

 26. 27 Victor V. mai 27, 2011 la 8:46 pm

  @ Ghiță Bizonu’

  Există companii private cum ar fi Google, Apple, Microsoft, IBM, Intel, HP și companii gen Halliburton, Fannie Mae, Freddie Mac. A le pune în aceeași oală, doar de dragul de a le numi „companii private” e profund contraproductiv.

  Ești la fel de absurd ca și atunci când mă faci pe mine „cioară hoață”, pentru presupusa solidaritate cu mafia firmelor de partid și sindicat (asfalt, patinoare, borduri, săli de sport), deși eu nu am contracte cu statul.

  PS: Dă-mi voie să observ că nici până astăzi, dl. Năstase nu mi-a răspuns la întrebarea legată de Petrom Service și Liviu Luca. Probabil a considerat-o întrebare „tendențioasă”.

 27. 28 Harabula mai 27, 2011 la 8:57 pm

  Foarte interesant!
  Un Vasile sau Marius reproseaza lui Basescu primitivismul, grosolonia, lipa de rafinament.
  Tocmai ei, capionii la obscenitati pe acest blog.
  In cazul lui Marius este explicabil. Este obisnuita invidie fata de cel ce reuseste. Desigur este si educatia portuara.

  Interesant este ca acest mod de exprimare,uneori poate avea succes. Era prin PD un politician, Stancov. In argumentatiile sale, una doua, trecea la prostituate, virginitate, sex, daravela etc. N-am inteles niciodata de ce era atat de apreciat. Este adevarat ca avea aspect de baiat fin si curat. A lucrat, mi se pare si prin diplomatie. Nu mai stiu unde este acum.

  Dar sa revenim la scatologii nostri. Limbajul obscen este tot atat de delicat ca si limbajul dragostei. Poate avea virtuti artistice, dar poate fi si penibil. Iubirea lui Guta Popandau este tot atat de degradanta ca o „poezie” a lui Marius.

 28. 29 Harabula mai 27, 2011 la 9:21 pm

  Ma intreb daca îl mai asculta cineva pe d-l Nastase.
  Vorbeste despre Institutul „Sincai”, comentatorii vorbesc despre Paunescu. Vorbeste la Tv., comentatorii vorbesc despre orice altceva.

  Eu am privit la Tv. cu sonorul inchis. Ascultam muzica pe calculator si am recitit Caragiale (Ion Luca).
  Am vazut figurile imberbe ale lui Antonescu si Ponta, pe Chiriac si inca unul.
  Domnul Nastase era singurul barbat bine, dar vad ca incepe sa capete trasaturi mefistofelice. Incruntat, figura dispretuitoare, din cand in cand cu un zambet sardonic.Nu stiu ce a zis, dar am remarcat tacerile fie dispretuitoare, fie de supraveghere superioara.

 29. 30 contele mai 27, 2011 la 9:34 pm

  @cogito ergo sum;@pupăza din tei; @mumu..(.interesantă evoluţie a nickurilor!)…

  Dintre toţi cei care scriem pe blogul ăsta dumneata eşti o figură aparte. Eşti o ciudăţenie şi n-o spun acum cu intenţia de a te jigni. Sunt pe-aici mulţi supărăcioşi, colerici, unii cu limbaj suburban, trivial, alţii inteligenţi, cu arma ironiei şi a băşcăliei mai mult sau mai puţin calibrată. Toţi au, în schimb, ceva UMAN în ei, fie simţi că-s cu adevărat exasperaţi de Băsescu iar agresivitatea lor e o urmare a stresului pe care-l suportă, fie întreţin conversaţii amicale cu alţi colegi ce împărtăşesc aceleaşi idei, fie, atunci când A.N. postează vreun articol legat de vreo sărbătoare religioasă sau de vreun deces, le simţi implicarea sinceră în colectivitate; într-un cuvânt, oamenii ăştia sunt NORMALI : iubesc, urăsc, compătimesc, trăiesc pur şi simplu.Pe oamenii ăştia îi simţi calzi chiar şi atunci când te înjură.
  În schimb, când mă gândesc la individul din spatele nickului @ mumu am o senzaţie de parcă aş atinge o reptilă ( iar nu încerc să te jignesc, pur şi simplu este vorba de-o senzaţie subiectivă). Nu mi te pot imagine decât ca pe-un bătrân ursuz şi mizantrop a cărui singură bucurie este umilirea celorlalţi. Parcă eşti un personaj dickensian: cenuşiu la faţă, puţin gârbovit, cu un rictus permanent şi răutăcios pe o faţă veştedă. Stai ca un păianjăn mare şi flămând aşteptând următoarea victimă. Nefericirea altora e hrana ta. Împroşcarea cu mizerii îţi dă o senzaţie de împlinire, de lucru bine făcut. Doar atunci simţi ceva cald prin vene. Îmi amintesc câte porcării ai scris despre Aya, cu o satisfacţie de om bolnav. Aveai o plăcere perversă de a-i aduce viaţa privată în lumina reflectoarelor, bineînţeles, în propria-ţi versiune indecentă.
  În afară de asta dumneata ai o înclinaţie la fel de bolnăvicioasă spre ceea ce se cheamă produsul finit al digestiei umane. Ai o obsesie ce ţine de patologic şi care ar trebui să te pună pe gânduri. Acum vreun an de zile nu era atac de-al tău împotriva colegilor de blog fără nişte stereotipuri: ” precursor de lucilia caesar”( pentru cine nu ştie „lucilia …”este o muscă verde ce face şi ea ce face o muscă verde…), ” metamorfoză spre o existenţă coprofagă” ,” latrină secată, fără hrana zilnică” …Pe astea le ţin minte pentru că am simţit nevoia atunci să-i apăr pe Aya şi Neutrino, bălăcăriţi de tine chiar de Sfântul Andrei. Ai făcut în acea zi de sărbătoare religioasă o întreagă filozofie despre latrine, rahat şi insecte coprofage. Se pare că eu sunt mai jos pe scara evoluţiei , n-am ajuns nici măcar vreo zburătoare coprofagă, sunt şi eu acolo, un nimic coprofag, un vierme.
  Singurul care m-a enervat de când scriu pe blogul ăsta ai fost dumneata cu postările dumitale pline de imprecaţii . Se simţea plăcerea de a murdări, înclinaţia către detalii sordide. La restul comentatorilor este o răutate de conjuctura, de suprafaţă, la dumneata este una de profunzime.
  Acum nu mai sunt nervos. Am înţeles în fine că de fapt dumneata eşti nefericit, foarte nefericit. Mi-e milă de tine domnule mumu, pupăză din tei, cogito ergo sum sau ce nick te poate face fericit.

  P.S. Domnule Năstase, cu comentariul Domnului mumu la ce număr de postări a ajuns blogul? Să nu mai spuneţi că nu pun umărul la popularitatea lui.

 30. 31 blogideologic mai 28, 2011 la 3:11 am

  @ Harabula
  Esenţa problemei este una psihologică. Există o reală nemulţumire populară faţă de parlamentari. De ce te superi pe mesager ?

 31. 32 blogideologic mai 28, 2011 la 4:01 am

  @ Harabula spune: “Personaj in romanul Principele, al lui Eugen Barbu, Fanus Neagu l-a demascat ca plagiator punand texte din roman pe doua coloane cu Paustovski.”
  Tu ai spus asta. Iar ce ai spus arată că eşti fie într-o mare eroare, fie că lansezi o intoxicare a publicului. Deci pe coloana de comparaţie este vorba despre o carte la care avea acces Fănuş Neagu. Eu nu aveam acces. Era scrisă de un scriitor protocronist român dinainte de comunism. Fănuş Neagu îi dădea numele. Nu l-am reţinut, nici nu m-am străduit. Era un scriitor interzis. Cartea se găsea totuşi în bibliotecile publice din România până la anul 1948. Apoi a fost arsă, din ordinele alogeno-cominterniştilor care conduceau treburile din România. Ordinele de ardere a cărţilor bune din bibliotecile noastre fuseseră aduse de la Moscova de către Lioncik Tismineţki – tatăl lui Vladimir Tismăneanu. Lioncik Tismineţki/Tismăneanu avea deja experienţa eradicării sentimentului naţional românesc în Basarabia şi a instalării comunismului acolo. În infamul Raport, Vladimir Tismăneanu leagă în mod expres protocronismul românesc de ideologia naţionalismului românesc şi de comunism (pe care tocmai bolşevicul său tată îl întronase în România). Princepele lui Eugen Barbu a apărut parcă în 1969, şi evidenţa plagiatului dintr-un autor român protocronist şi non-comunist fusese prezentată imediat de Fănuş Neagu. Problema regimului comunist de atunci era exact problema regimului „anti-comunist” de acum. Dacă publică opera primului autor, –cel după care s-a inspirat Barbu–, înseamnă că deschide calea spre a privi o faţetă de veche tradiţie a culturii române. Dar Vladimir Tismăneanu a decretat în Raport : Faţeta aceasta se numeşte protocronism şi rămâne interzisă ! Nici măcar criticul literar Nicolae Manolescu n-a îndrăznit şi nu îndrăzneşte să vorbească despre acel autor român care a inspirat scrierea Princepele de către Eugen Barbu. Regimul din 1969 avea calea de a-l publica pe ilustrul autor român protocronist al cărui nume fusese aruncat de către alogeno-cominternişti în Necunoscut. Faptul că nu se vorbeşte nici acum despre el arată limpede că statul România este condus tot de interesele anti-româneşti, ai căror primi reprezentanţi au fost şi au rămas, în plină putere, familiile de alogeno-cominternişti.

 32. 33 santinela mai 28, 2011 la 7:23 am

  Harabula- daca nu sti ce a zis Nastase nu crezi ca ar trebui sa „taci”,adica sa nu mai bati cimpii pe aici?

 33. 34 Ghita Bizonu' mai 28, 2011 la 7:44 am

  Victor V

  adica ajungi la vorba mea – sunt companii care produc valoare si companii care produc doar specula . Insa ai uitata ca ai zis ca specula este buna ? Specula ca atare nu specularea momentului (de ex cum a fost lansarea ceasurilor digitale. Mama ce preturi !!! Au speculat momentu pe baza lu prostia si domnia costa .. ). SI pe langa companiile alea mia poti pune o carte de telefon ….
  Eu unul sunt ptr companiile care produc valoare . Insa aici trebuie sa observam ca companiile au tendinta sa absoarba pe altele cu rezultate nu inttdeauna cele mai fericite (na un ex. VB5 avea un Crystal Report facut de Seagate. Excelent CR ul … Azi Seagate este propretate Microsoft si rapoartele sunt mai nashpa sub toate aspectele)

 34. 35 cititorul mai 28, 2011 la 8:27 am

  Nastase, despre situatia din vama Constanta: O reglare de conturi in PDL

  Fostul premier Adrian Nastase a declarat vineri seara ca din punctul
  sau de vedere ceea ce se intampla in momentul de fata cu senatorul
  Mircea Banias si cu Laurentiu Mironescu reprezinta o reglare de
  conturi in Partidul Democrat Liberal si ca este un mod de a-i pune la
  „respect” pe Vasile Blaga si oamenii sai.

  „Eu am cateva explicatii. Sunt trei motive. Trebuie tinuti la respect
  Blaga si oamenii lui. E o reglare de conturi in interiorul PDL-ului. A
  fost vorba de o solutie de compromis legata de situatia de luni din
  Senat. Asa s-a intampat si cu Gheorghe Stefan cand a spus ca il
  sustine pe Blaga si a doua zi a fost chemat la DNA. Sacrificare de
  pioni pentru a justifica reluarea atacurilor impotriva unor
  reprezentanti ai opozitiei”, a declarat Nastase la Antena 3.

  Boc si Udrea s-au distrat la Campina – El a jucat ping pong, ea a
  taiat panglici (Video)

  Fostul premier a comentat si gestul lui Emil Boc de a juca ping-pong
  in timpul inaugurarii primul bazin de inot didactic din cadrul
  Programului „Bazine de inot” derulat de Compania Nationala de
  Investitii.

  „Boc se pregateste pentru anul urmator. Incepe cu tenisul de masa si
  probabil va ajunge la tenisul de camp. Mi se pare jenant cand vedem ce
  se intampla in tara”, a comentat Nastase, mentionand ca admira
  culoarea rochiilor purtate de Elena Udrea si Roberta Anastase,
  tinutele celor doua avand culoarea rosie, culoarea PSD-ului.

  USL si-a anuntat programul economic: Un milion de joburi noi si taxe mai mici

  USL a lansat vineri programul Opozitiei pentru repornirea economiei,
  iar Nastase spune ca „incercam si sper sa reusim sa gandim pornind din
  doua unghiuri diferite, din doua experiente de guvernare diferite sa
  construim o abordare pentru guvernare, care va fi bazata pe
  responsabilitate, solidaritate si dialog.

  Azi am inceput prin prezentarea unor principii de gandire politica,
  dar care reprezinta numai o parte din ceea ce inseamna alternativa.
  Apoi va urma programul de guvernare care va prezenta mult mai complet
  aceste prezentari”.

  Ziare.com

 35. 36 eficientaenerg mai 28, 2011 la 8:30 am

  Le-ai stiut pe Toate!

 36. 37 teostanc mai 28, 2011 la 8:59 am

  @Harabula,
  mumu se pare ca este ea. De aici gingasia expresiilor.

 37. 38 Marcus mai 28, 2011 la 11:24 am

  @harabuleo: pe zi ce trece dovedesti fara drept de apel ca tu si limba romana sunteti doua linii paralele in geometria euclidiana, nu va intalniti neam si cand va intalniti, la infinit (sic!), plange sarmana limba si-si smulge parul din cap la asa o umilinta la care-i supusa. La capitolul logica si argumentatie stai la fel de bine ca si la limba romana. Singurul domeniu in care excelezi este pupincurismu’ desantat si nelimitat. Cumatru cu Mondialu nu sunt eu, invidiosu’, ci modelul tau de reusita in viata, golanu cu limbajul elevat de „tiganca imputita, gaozar” etc. Ti-am mai spus, nu ai proprietatea termenilor si incercand sa rastalmacesti un mesaj nu faci altceva decat sa dovedesti cat de redus mintal esti.
  hai ura si la gara, „time is money” si nu dau gratis meditatii la toti retardatii
  amicu’ marcus

 38. 39 Argusdre mai 28, 2011 la 11:52 am

  „Harabula spune:
  mai 27, 2011 la 9:21 pm

  Ma intreb daca îl mai asculta cineva pe d-l Nastase.
  …………………
  Domnul Nastase era singurul barbat bine, dar vad ca incepe sa capete trasaturi mefistofelice. Incruntat, figura dispretuitoare, din cand in cand cu un zambet sardonic………………….”

  Gasesc foarte normala postura aceasta atunci cand ai de-a face cu un fel de gasca intru hotie numita PDL, formata din incompetenti profesional, poale lungi si minti scurte, curve de toate genurile si foarte multe oratanii…toti condusi de unul care nu prea are boii acasa. Sau poate-ai vrea sa hahaiasca aiurea precum scheletul asta ambulant pe care nu stau ca lumea nici macar hainele de firma ? Ia fa dumneata o propunere cam cum sa se pozitioneze …
  D-le dupa cum vad ca mereu faci mofturi, sunt convins ca ai ramas profund frustrat de pe vremea cand erai PSDR si-ti imaginai ca n-ai fost promovat dupa adevaratele dumitale calitati….De, fiecare are o parere mult prea buna despre sine, desi in realitate lucrurile stau cu totul altfeliu…Totusi impaca-te cu gandul.

 39. 40 Victor V. mai 28, 2011 la 5:28 pm

  @ Ghiță Bizonu’

  Ai înțeles greșit. Eu le-am împarțit în companii normale și companii (sposorizate) de stat, adică mafiote.

  Ideea ta fixă cu specula mi se pare amuzantă. Cuvântul „speculă” e o relicvă a dicționarului de termeni de socialism științific. Într-o piață liberă, poți să „speculezi” până te plictisești sau îți termini banii.

  Exemplele tale cu ceasurile digitale și Cristal Reports mi se par irelevante sau nu le-am înțeles eu.

  Microsoft s-a purtat precum Jiji cu Arcomul. De asta îmi și place piața liberă. După cum ziceai tu: prostia și „domnia” costă.

 40. 41 teostanc mai 28, 2011 la 7:23 pm

  @Harabula, @blogideologic,

  Cu mult inainte de descompunerea regimului Ceausescu, Eugen Barbu a fost condamnat de Uniunea Scriitorilor de plagiat. Presedinte era, parca, George Macovescu. Plagiatul era dupa Paustovski.

  De Barbu, cel mai mult mi-a placut Groapa, iar adolescent fiind, Unsprezece. Acestea in mod sigur nu erau plagiate.

 41. 42 blogideologic mai 29, 2011 la 2:10 am

  @ teostanc
  Plagiatul după Paustovski era în Incognito, nu în Princepele. Unde sursa de inspiraţie era un autor român interzis în comunism, rămas interzis şi în continuare.

 42. 43 olivia mai 29, 2011 la 2:50 am

  @contele
  Poate ca intentia a fost sa jigneasca dar din cate stiu eu larvele mustei verzi sunt folosite in medicina ptr curatarea unor plagi necrozate. Sa compari pe cineva cu un viermisor care de la micimea lui reuseste sa curete o plaga infectata si necrozata exact pana la tesutul viu pe care il lasa curat, permitand in acest fel vindecarea, in mod ciudat mie imi suna ca un compliment.

 43. 44 Ghita Bizonu' mai 29, 2011 la 12:19 pm

  Victor V

  Haliburton nu este GSE (government-sponsored enterprises) . Ca re legaturi cu statu .. ei da. Da si GE are. Si Boieng. Sa nu zic de Northrorp.
  Si specula si prostul ei renume dateaza de dinainte de Marx …

 44. 45 Vasile, mai 30, 2011 la 12:36 pm

  Adica dupa dumneavoastra estetul lui Aya poate jigni pe oricine deoarece el este sigur ca dumneavoastra din partipris o sa cenzurati orice replica pe care cel putin moral , individul Harabula sau individa zoe ar meritao?

  Reformulez:
  Contele,

  Primitivismul doamnei ,domnului vorbeam bineinteles de putinatatea ideii , a puterii de a gandi realist daca normal nu poate, este un atribut pe care il imparte egal si doamna barbat si domnul nebarbat Harabula!
  In mod special , se pare ca dl. Harabula nu realizeaza cea ce spune , (citez din textul pe care harabula la transmis lui Vasile fara ca moderatorul sa-l cenzureze) „Limbajul obscen este tot atat de delicat ca si limbajul dragostei. Poate avea virtuti artistice, dar poate fi si penibil. Iubirea lui Guta Popandau este tot atat de degradanta ca o “poezie” a lui Marius”.
  Adica ,cu alte cuvinte si Harabula s-a nascut din dragoste si din obscen, apropriat de mitocania care face din teorian iubirii un context palpabil,contgext pe care Harabula il duce fara sa-l simta sau fara sa-l recunoasca atunci cind trece in penibil!!

  Harabula,

  Doresc sa va felicit pentru inovatia lexicala pe care nu o pot categorisii ca grobiana ci potrivita in context , probabil ca o recompensa morala pe care o datorati lui Vasile in mod special.

 45. 46 teostanc mai 31, 2011 la 5:58 pm

  @contele,

  Ducesa „mumu” are pretentii mari. Trebuie sa fii, pe langa conte, si oleaca de academician, prof.dr. de renume mondial. De, femeie pretentioasa!

 46. 47 teostanc mai 31, 2011 la 6:05 pm

  @contele,

  mumu doreste sa vorbeasca numai cu academicieini, prof. dr. ing. , de renume mondial. Ai incurcat-o!

  Nu stiu pe unde umbla Aya care este zana zanelor!

  Aya, revin-o pe blog sa vezi ce face mumu!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: