La multi ani, de Sfintii Constantin si Elena!

Cu ocazia sarbatoririi Sfintilor Constantin si Elena doresc sa la urez, pe aceasta cale, tot binele din lume celor aproape 2 milioane de romani care isi serbeaza, in aceasta zi, onomastica. Este o zi minunata, si vara pare sa fi venit deja.

Constantin si Elena reprezinta doua exemple, unele dintre cele mai importante din istoria umanitatii, de tarie de  caracter si de  toleranta.  Cele doua exemple sunt foarte importante pentru noi, pentru ca, in zilele de astazi, daca nu ducem lipsa de oameni care vor sa lase ceva in urma lor, ducem vadit lipsa de toleranta.

Nu ma refer aici, cum s-ar putea crede , la societatea romaneasca, ci la tot ceea ce se intampla in lume in aceasta perioada. Se confirma paradigme asupra carora am fost mereu sceptic. Sunt inca si acum.

Inca odata, va urez toate cele bune si sa petreceti alaturi de cei dragi si/sau sa iesiti in natura, pentru ca se anunta un week-end foarte frumos, chiar daca unii dintre noi nu vor scapa in totalitate de ploaie si de tristete.

 

26 Responses to “La multi ani, de Sfintii Constantin si Elena!”


 1. 1 Pali mai 21, 2011 la 10:46 am

  La multi ani tuturor sarbatoritilor !

 2. 2 Parmalat mai 21, 2011 la 11:49 am

  http://www.gandul.info/news/muzica-la-terase-va-fi-interzisa-dupa-ora-22-00-legea-care-te-obliga-sa-ai-aprobarea-scrisa-a-vecinilor-daca-dai-o-petrecere-8277453

  AIA 40 DE PESEDISTI DIN 42 SUNT O ADUNATURA DE PIERDE-VARA CARE DIN LIPSA DE OCUPATIE SE APUCA SA MAI RESTRICTIONEZE PUTIN LIBERTATILE CETATENILOR.

  M-AM SATURAT DE VOI, NICI OPOZITIE HABAR N-AVETI SA FACETI!!! LA 2-3 WEEKENDURI APARE CATE UN LUNATIC CA SOCACIU PE CARE IL TRAZNESTE CATE O IDEE.

  NU DEGEABA SPUN ASTIA DE LA PNL CA EI NU VOTEAZA CU COMUNISTII.

  O SA VA DAU EU 50 DE IDEI UTILE CARE TREBUIE FACUTE IN ROMANIA, DIN CARE SA SCOATETI CATE 10 PE SESIUNE CA SA NU MAI IESITI CU PROSTII CA M-AM SATURAT!!!

 3. 3 Parmalat mai 21, 2011 la 12:01 pm

  INCEPETI CU ASTA:

  Andrei Taga says:
  21/05/2011 at 2:52 am

  Propunerile mele sunt urmatoarele:

  – 150 de Euro / hectar de teren agricol nelucrat, impozit anual
  – 10 Euro / mp spatiu comercial neocupat (contract de inchiriere nedeclarat la Fisc), impozit lunar

  Aceste active fac parte dintr-un fond de echilibru al oricarui stat, impreuna cu televiziunea nationala, compania nationala de telecomunicatii, companii exploatatoare de resurse strategice etc… aceste active nu pot fi considerate “pe deplin” in proprietatea niciunei alte entitati.

  Statul este obligat sa-si asigure echilibrul, inclusiv vis-a-vis de buna exploatare a acestor active. In acelasi fel in care pe timp de razboi, stare de necesitate, calamitati naturale etc… statul roman impune televiziunii nationale difuzarea informatiilor menite sa echilibreze situatia, restrictioneaza sau conditioneaza folosirea telecomunicatiilor, rechizitioneaza resurse strategice sau face uz de alte masuri exceptionale cu scopul de a-si restabili echilibrul – IN ACELASI FEL, PE TIMP DE CRIZA, STATUL TREBUIE SA IMPUNA ADMINISTRAREA FONDULUI FUNCIAR SI IMOBILIAR IN CONFORMITATE CU INTERESELE DE STAT

 4. 4 Dragos mai 21, 2011 la 12:25 pm

  La multi ani, Elena Udrea !

 5. 6 Harabula mai 21, 2011 la 5:09 pm

  Intr-adevar Edictul de la Milano este un exemplu de toleranta religioasa.
  Ca persoana, Constantin nu era chiar atat de toLerant. A ordonat executia fiului sau, Crispus, facut cu o amanta din tinerete, pentru o presupusa legatura cu sotia sa Fausta. Si-a dat seama ca fusese nevinovat. Si-a executat si sotia (Fausta).

 6. 7 costel mai 21, 2011 la 5:18 pm

  spuneti ca basescu face o mare greseala sprijinind crearea partidului maghiarilor din Transilvania. Poate fi suspendat pentru tradare de tara?

 7. 8 Argusdre mai 21, 2011 la 5:22 pm

  „Dragos spune:
  mai 21, 2011 la 12:25 pm

  La multi ani, Elena Udrea !”
  Iacata atitudinea unuia care n-are minte nici cat lumina-n cur la licurici.De la alde astia care-s aburiti de vulgaritatea jegoasa si incultura unei simple crapaturi boite nici nu ai ce sa ceri.

 8. 9 Pali mai 21, 2011 la 5:46 pm

  @ Parmalat

  Am 5 ha de teren agricol de foarte buna calitate;fertil ,nepoluat. Il iei in primire la un castig 60 %( pt. tine ) – 40 % ?

 9. 11 Harabula mai 21, 2011 la 6:47 pm

  @Adrian Nastase
  Ma obsedeaza o intrebare pe care am ezitat sa v-o pun. Si asa sunt considerat dinamitard al blogului.
  In legatura cu Legea minoritatilor, scrieti pe blog ca v-ati spus parerea in Biroul Permanent al Camerei in prezenta reprezentantilor UDMR.
  In Biroul Permanent al Camerei nu se fac dezbateri politice. Nu au rost (cred eu) evaluari ale calitatii legilor. Biroul se ocupa de proceduri.
  Exista urmatoarele explicatii:
  -Intalnirile cu udemeristii sunt dificil de obtinut pentru dv. Discutii oficiale nu puteti initia avand in vedere construirea aparentelor de virilitate ale lui Ponta. Ati profitat de intalnire si le-ati vorbit inafara ordinei de zi.
  -Discutiile cu privire la calitatea Legii, le-ati provocat pentru a continua politica de tergiversare din Parlament. Ati vrut sa deturnati cumva Biroul de la problemele care îi revin prin regulament.

  Exista si alta explicate?

 10. 12 Harabula mai 21, 2011 la 7:40 pm

  @Argusdre
  Esti un tip ciudat.
  Orice ai spune, Elena Udrea nu se machiaza exagerat.
  Si apoi ce are a face cultura cu feminitatea?
  Ai citit poeziile de dragoste ale lui Eminescu? Dar ale lui Baudelaire? Dar ale lui Esenin? Nicaieri nu este vorba despre cultura, inteligenta iubitei. Ba chiar Baudelaire facea elogiul femeii primitive la care tacerile sunt sau par tot atat de profunde ca si inteligenta veritabila.
  Desigur ca exista si femei inteligente apetisante.
  Si la urma urmei, unui barbat adevarat îi plac toate femeile.

 11. 13 nastase mai 21, 2011 la 7:40 pm

  Harabula,
  exista si alta explicatie. Proiectul de lege este din 2005. Am explicat implicatiile legii si am cerut reprezentantului guvernului actual sa ne transmita daca si-l insuseste…

 12. 14 taranul mai 21, 2011 la 9:15 pm

  @Pali,excelenta propunerea pentru Parmalat,eu ma angajez sa-i fac ogorul gratis,dar ma intreb daca macar iti va raspunde.

 13. 15 Sibilla mai 21, 2011 la 9:49 pm

  La Mulţi Ani, sărbătoriţilor !!

 14. 16 Parmalat mai 21, 2011 la 11:01 pm

  @Pali

  Foarte bine ca il ai, atata doar sa nu-l lasi sa zaca. Pune ceva pe el: daca nu poti sa pui grau ca e greu de lucrat, pune mac pentru opiu ca ala creste singur, sau cactusi (e 10 ron un fruct de cactus la Cora) sau fa-l livada cu pomi, numai nu-l lasa sa stea degeaba.

  Daca vin eu acum si iti spun ca vreau sa-l cumpar ca sa pun ceva pe el, o sa-mi ceri un pret exorbitant pentru un lot de pamant nefolosit.

  Ei bine din acest motiv oamenii care au pamant pe care nu fac nimic trebuie sa se hotarasca – ori platesc la Stat un impozit consistent, ori planteaza ceva pe pamantul ala ori il vand la un pret atractiv, direct proportional cu interesul pe care si l-au dat fata de acel lot de pamant. Numai sa nu stea degeaba fiindca toata lumea are de pierdut.

 15. 17 Parmalat mai 21, 2011 la 11:08 pm

  @taranul

  Poti sa fii sigur ca daca aveam teren agricol la tara nu-l lasam sa zaca. In cel mai rau caz, daca alte idee nu-mi venea, il vindeam si la revedere, ii lasam pe altii cu mai multe idei.

 16. 18 blogideologic mai 22, 2011 la 1:14 am

  @ Harabula spune: „In legatura cu Legea minoritatilor, scrieti pe blog ca v-ati spus parerea in Biroul Permanent al Camerei in prezenta reprezentantilor UDMR. In Biroul Permanent al Camerei nu se fac dezbateri politice. Nu au rost (cred eu) evaluari ale calitatii legilor.”
  UDMR se prezintă drept „oranizaţie culturală”. În consecinţă, se puteau face evaluări culturale, în prezenţa UDMR, privind calitatea Legii minorităţilor.

 17. 19 Pali mai 22, 2011 la 7:59 am

  @ taranul

  Propunerea e chiar pe bune,…pentru orcine ! Terenul se afla in jud.Alba ( comuna Unirea ) .

  P.S. Banuiesc ca, Parmalat este un „mare agricultor” si din acest motiv propune impozitele acestea mistho’ !

 18. 20 Argusdre mai 22, 2011 la 9:45 am

  ” Harabula spune:
  mai 21, 2011 la 7:40 pm
  @Argusdre
  Esti un tip ciudat.
  Orice ai spune, Elena Udrea nu se machiaza exagerat.
  Si apoi ce are a face cultura cu feminitatea?…..”

  Stimate domn, daca o sa analizezi bine si o sa incerci sa fii profund realist, o sa recunosti ca ciudatul esti dumneata.Si spun asta deoarece ne aflam pe un blog cu caracter politic, infiintat din motive pur politice (nu cred ca Nastase era interesat de frageda sau uzata crapatura de Buzau), cu postari politice si concluzii de aceeasi nuanta. Din cate am aflat la etatea mea, impresiile pur masculine despre o crapatura sau alta, sunt foarte binevenite pe siteurile de la Can-Can, Libertatea, Click si alte tabloide de profil, pline de bunatati si prospaturi, dar si de comentariile aferente. In consecinta, concluzia evidenta este ca aici, coana Udrea, coana Anastase si toate celelalte coane talentate sunt tratate doar ca politicieni si atat.Restul „non importa” si…sa te lamuresc in continuare :
  1.” Elena Udrea nu se machiaza exagerat.”Asa o fi, dar i-am spus „vacsuita” deoarece celebrele sale pletele-n vant sunt satene si nicidecum blonde dupa cum i-a mers..buhul;
  2.” Ai citit poeziile de dragoste ale lui Eminescu? Dar ale lui Baudelaire? Dar ale lui Esenin? Nicaieri nu este vorba despre cultura, inteligenta iubitei. Ba chiar Baudelaire facea elogiul femeii primitive la care tacerile sunt sau par tot atat de profunde ca si inteligenta veritabila.
  Desigur ca exista si femei inteligente apetisante…”

  Deci, eu pe blogurile politicienilor scriu despre modul in care se face politica in tara asta. Poate daca lucrurile ar merge bine as aborda poezeaua filozofica a lui Rabindranath Tagore, sau Am facut vorbire la inceputul postarii.Pe mine ma intereseaza fiinta doar ca politician si consider ca o persoana cu asemenea pregatire precara nu are ce sa caute in elita politicii, dara-mi-te sa mai si ghidoneze pe alocuri matrozul si sa decida si asupra bugetului Romaniei.Apropos, a ajuns Turismul nostru undeva ? A sapat dupa izvoarele termale din subsolul Bucurestilor ? A inceput canalul Bucuresti-Dunare ? A realizat macar vreun obiectiv din cele trambitate ? Sigur ca nu !Nu ascund ca o vreme am postat si pe blogul duduii, unde m-am convins de crasa dumisale incultura, de spoiala care-i ascunde adevarata fatada, de meschinaria frecventa a individei, etc., dar am fost alungat deoarece spuneam clar lucrurilor pe nume si nu a convenit echipei moderatoare hei-rupiste.

 19. 21 Ghita Bizonu' mai 22, 2011 la 10:35 am

  Harabula

  ptoblema cu Elena Udrea nu este daca este desteapata /prosta , cu bun simt sau doar vulgara, blonda/stena ori ca mie mi se pare ca este cam fanata , ca gusturile nu se dicuta. Problema este ca zisa Gaina de-o tine Cocos este politician care este banuit ca are putere de decizie in Romania . Ca de pilda dimineata auz vro 5 minute in sir progarm realizat de Minsiteru turismului pe banii uniunii europene. {ersonal as prefera un mod mai util de a cheltui banu.
  In rest sa fii sanatos , ppti sa dormi si cu poza udrei sub perna .Insa as observa ca totusi un barbat la varsta ta ar trebui sa judece cu capu de pe umeri ….
  Oricum sper sa observe si dnle de pe aici ca tie iti plac muierile proaste . Da proaste.

 20. 22 Harabula mai 22, 2011 la 1:05 pm

  @Argusdre
  Cred ca sunteti un ipocrit stimate domn.
  Ce legatura are parul vopsit cu politica.
  Dumneata pretinzi ca te intereseaza Elena Udrea ca om politic. Dar toate acuzatiile d-tale incearca sa fie insulte fara nici o legatura cu politica.
  Despre vopsitul parului mai bine ai tacea.La nici o femeie nu se mai stie acum care-i culoarea parului. Mai scriu si doamne pe aici.

 21. 23 Harabula mai 22, 2011 la 2:30 pm

  @Ghita Bizonu’
  Ai dreptate. Imi plac femeile proaste. Dar imi plac femeile destepte!
  De exemplu imi place Aya care este o femeie desteapta, dar are niste sâni…

 22. 25 Argusdre mai 22, 2011 la 6:32 pm

  Harabula,
  Te-am atentionat in mai multe randuri ca cei cu inclinatii catre stiintele umaniste stau prost cu logica si n-ai dorit sa iei aminte.Adica ce-ai vrea dumneata, pe de o parte sa mor de dragul crapaturii, ca-i frumosa, dragastoasa si devreme-acasa, sa-i inalt imnuri si s-o pup unde pot, sau sa-i relevez toate defectele si sa le satirizez intr-un fel sau altul ? Daca dumitale poate ti-o fi convenit in viata sa te conduca vreo mare frumusete, si n-ai dat importanta ca-i proasta si malefica, mie nu mi-a fost indiferenta niciodata cea de-a doua latura a problemei.Si apoi mi se pare ca te poate deranja pozitia mea doar daca te-ai amorezat de „fâţa” in cauza si esti orbit de pletele-i asa zis balai, de nu reusesti sa vezi adevarata situatie.”Par igzamplu” de ce cuconetele acesta de conjunctura care sta pe post de plosnita prezidentiala ar avea voie sa-i insulte mai mereu pe Ponta, pe Antonescu(doi ponei inhamati la caruta..), pe Orban (ii zicea Organ) si pe multi altii, fara a avea legatura cu activitatea lor politica, iar mie mi s-ar interzice acest lucru, desi sunt unul dintre electori si sufar direct mofturile acestei Elena Lupescu ?Ca zic a fi vacsuita ? Da, deoarece cauta sa-si mascheze pletele negre si originea indiana din partea taticutului !(aspect confirmat de M.Voicu).
  Si in definitiv, ca alegator nemultumit pot sa-i spun cum vreau pana se satura si-si ia elan…(numai ca lacomia e mare si nu va pleca).
  Cat priveste ultima afirmatie a dumitale, foarte categorica :” Dumneata pretinzi ca te intereseaza Elena Udrea ca om politic. Dar toate acuzatiile d-tale incearca sa fie insulte fara nici o legatura cu politica” , fac efortul special sa extrag pasajul pe care l-ai sarit din prea multa concentrare pe frumusetea blonda :„consider ca o persoana cu asemenea pregatire precara nu are ce sa caute in elita politicii, dara-mi-te sa mai si ghidoneze pe alocuri matrozul si sa decida si asupra bugetului Romaniei.Apropos, a ajuns Turismul nostru undeva ? A sapat dupa izvoarele termale din subsolul Bucurestilor ? A inceput canalul Bucuresti-Dunare ? A realizat macar vreun obiectiv din cele trambitate ?” Pai, ne-a Harabulea, pune destu acolo unde-i insulta si n-are legatura cu politica ! Nu de alta da poate nu vad eu.(Oricum te scuz pentru ca de la varsta…lucrurile…se vad vitavercea).
  Si atunci, cine-i ipocritu ? Nu cumva fortezi nota fara sa ai suflu ? Sau mai stii, ma bate gandul ca incerci sa fii mereu de profesie contra si sa epatezi poate fiindca ai pastrat oarece ranchiuna ca fiind in PSDR nu te-au avansat astia in PSD dupa unificare…Ca doar aveai atatea merite…Insasi faptul ca prea esti stabil doar pe acest blog, unde emani mereu suficienta invidie personala, spune multe..
  Desigur unui fin psiholog, asa ca baiatul.

 23. 26 Vasile, mai 23, 2011 la 11:04 am

  Harabula,

  Sani….cui vrei dumneata deoarece geografic va desparte doar un fleac!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: