4.278.864 de „voturi” pe blog

Astazi va anunt cu multa bucurie,  ca, la patru ani de la deschiderea acestui blog -in mai 2007 -, am depasit 4.278.864 de accesari. Pentru mine aceasta cifra are o semnificatie aparte, intrucat reprezinta numarul de voturi pe care l-am obtinut in primul tur al alegerilor prezidentiale din anul 2004.

Fara a dori sa fiu acuzat de lipsa de modestie, as vrea sa cred ca si numarul de accesari de care a beneficiat acest blog reprezinta voturi de incredere pentru titularul sau.

Dincolo de numarul de accesari, as mentiona ca, in cei patru ani de la deschiderea blogului, am ajuns la un numar de 2.134 de postari (aceasta e a 2135-a)  si la 118.818 comentarii.

Prima postare pe acest blog a fost scrisa de Darius, acum 4 ani, la 17 mai 2007.

Eu am inceput sa scriu in iunie 2007.

Le multumesc tuturor celor care au pus „umarul”, dar mai ales mintea, pentru ca  numarul de accesari de  pe blog  sa atinga aceasta cota impresionanta. De asemenea, le multumesc tuturor care au postat comentarii si care au inteles – inclusiv cu ajutorul Manuelei – ca acest blog poate functiona ca o platforma de dezbatere, nu ca o tribuna de proferat injuraturi sau delatiuni la adresa celor care nu le sunt simpatici.

Prin calitatea comentariilor si prin interesul sporit aratat de voi, nu ma ascund sa afirm ca acest blog a devenit un brand de sine statator. Nu orice fel de brand, ci chiar unul cu valente de brand colectiv, ca urmare a contributiei voastre directe.

69 Responses to “4.278.864 de „voturi” pe blog”


 1. 1 Mariana mai 16, 2011 la 8:49 am

  Un mic multumesc si pentru Aya,care a moderat de-atatea ori postarile noastre.La ceas aniversar va doresc sa nu ne dezamagiti niciodata.Va iubim mult,de-aceea am si postat la dvs.pe blog,persoane din toate categoriile sociale.
  Musai sa mai candidati odata!! Cifra trebuie sa ca dea de gandit la asa-ceva.Este sansa dvs pe care trebuie sa o fructificati in primul rand fata de dvs si in al doilea rand fata de poporul roman
  Va doresc sa aveti si de-aici inainte cat mai multe postari si succes in toate

 2. 2 eficientaenerg mai 16, 2011 la 9:02 am

  Ma bucura..si,Eu-Pedros,comentez…sa Nu stau,Poet,ce nu am fost,ca parlamentar/12 ani;m-am inscris la EU-in sept.2006,la Energie durabila…!Felictations-Adrian…si „Adevărul se găseşte întotdeauna în simplitate, şi nu în multiplicitatea şi confuzia lucrurilor.
  Isaac Newton”

 3. 3 Cristi mai 16, 2011 la 9:36 am

  Felicitari!

  Cu totii tragem pentru a contura un brand online. Unii trudesc mai mult, altii mai putin, cert este ca avem sustinatori si contestatari, care ne motiveaza sa ne continuam munca.

  Blogul devine o alternativa pentru mai multe tipuri de campanii. Orice ai face, cititorii sunt cei care te ridică sau te coboară. La ei trebuie să te raportezi, pe ei trebuie să-i pomeneşti în rugăciunile tale. Căci ei sunt cei care iti dau satisfactie sau dimpotriva, te dezamagesc.

  La reblogare .

 4. 4 nicu mai 16, 2011 la 9:37 am

  felicitari si la mai mare, in proportie de 99 la suta comentatori acestui blog sunt oameni de bun simt si buna crestere si asta spune ceva, dar din pacate mai scapa si cate o lichea cate un marlan cate un badaran cate un manelist si cate un hahaitor ma bucur ca sunt respinse asemenea jeguri umane ce contribuie la cretinizarea societati romanesti din pacate. deci inca odata felicitari si la mai mare iar pe acest blog sa apara cat mai multe opinii pentru a intelege cu adevarat ce se intampla in viata politica si nu numai.

 5. 5 Vasile, mai 16, 2011 la 9:39 am

  Daca ati fi avut 6 milioane astazi nu mai erati pe blog cu noi!

 6. 6 Harabula mai 16, 2011 la 9:39 am

  Mereu am avut o pozitie ex-centrică fata de blog. Motivul nu este ideologic.
  Sunt cetatean al Romaniei neangajat politic.
  Imi traiasc viata cu bune si rele.
  Eu consider viata nu numai suportabila, chiar uneori este frumoasa.
  Raporturile mele cu viata si cu …moartea nu depind de umorile unui Basescu sau Nastase.

  Observ pe blog o atitudine incrancenata de refuz al realitatii actuale, de asteptare a unui viitor iluzoriu. Regimul lui Basescu are si componente acceptabile asa cum regimul lui Nastase a avut unele trasaturi inacceptabile.
  Cuvantul „fericire” imi pare indecent. Este aplicabil fratelui nostru porcul. Dar, frumusetile si urateniile vietii n-au nici o legatura cu Basescu.

  Stimati domni, n-am timp sa astept binefacerile useliste. Ma ingrozeste ca exista oameni care cred ca lumina vine de la Ponta si Antonescu.

  @Aya
  Am citit observatiile tale privitoare la Cosea. L-am cunoscut destul de bine. Ai dreptate in toate privintele cu o singura exceptie: lenea.
  Poate ca in politica nu si-a aratat adevarata masura.
  Tin prea mult la parerea ta ca sa nu-mi fi transmis indoiala cu privire la evaluarea mea.

 7. 7 George Serban mai 16, 2011 la 10:20 am

  4.278.864 + 1= 4.278.865
  Va rog sa corectati pentru ca m-am razgandit. De fapt, m-am razgandit mai demult. In 2004, nu am votat. Nu puteam vota oroarea Basescu. Intretimp, m-am razgandit. Va voi fi votat.

 8. 8 dlnimeni mai 16, 2011 la 10:49 am

  Da, dar sunt si citiva votanti multipli!
  Felicitari, domnule Nastase.
  Intotdeauna ginduri bune Manuelei.

 9. 9 Marcus mai 16, 2011 la 11:03 am

  @la cat mai multe d-le Nastase !
  sa fiti iubit
  marcus

  Du-te La Balaceanca, Basescule! Du-te, Ba, La Balaceanca!

  S-a terminat beneficiind de un final fericit si cunoscut dinainte de toti romanii si mascarada de Conventie a pedelelului, pastisa nefericita, de doi bani a Congreselor multiubitului si preaimpuscatului Tovaras. Si ca orice chestie in care-i implicat actualul Tovaras, chirias la Cotroceni, am avut din nou parte de scena cu plansu’ a carei celebritate l-a trimis in umbra pe marele Will cu balconu’ lui din Verona cu tot, si a carei repetare, fara niciun motiv, altul decat un profund dezechilibru psihic al personsajului, nu sensibilizeaza niciun medic psihiatru din aceast tara care, ingrijorat ca un nebun conduce destinele Romaniei, sa se urce intr-o ambulanta si insotit de doi zdrahoni si o camasa de forta sa-l umfle pe dement si sa-l spitalizeze de urgenta intr-un ospiciu, facand astfel un mare bine manelistilor care acum isi dau cu caramida in coa… dintre picioare pe motiv ca l-au votat si a doua oara.
  In rest, la congres ca la congres, nimic nou cu exceptia setei de libertate manifestata prin strigaturi scandate si repetate de adeptii lui Blaga care, cu talpa piciorului chiombului pe grumaz, s-au saturat sa-l vada pe acesta cu dosarele lor intr-o mana si cu tigva lui Niciolae in cealalta, interpretand o alta scena shakespeariana in care se intreaba referitor la destinele lor : “a fi, sau a nu fi”. Ca saracutii de ei s-or bucura ei de banul public de au ajuns ca dupa ce inainte de ’89 se chinuiau cu note informative la Securitate, astazi sa conduca d’alde Bentley si alte celea de lux, dar orisicat parca ar dori si ei macar un metru de lant mai mult in batatura, cat sa ajunga macar pana la gard sa latre trecatorii pe strada, nu sa latre doar la comanda stapanului, ca deh, acum sunt si ei Vipulete si au oarece pretentii, n-asa?
  Ah, era sa uit, la scena cu plansu’ am mai putea bifa ceva si anume faptul ca printre lacrimi, suspine si sughituri, chiombu le-a dat o lectie de fair-play termitelor portocaliii in sensul ca, ei nu ar trebui sa faca precum d-l Petre Roman care nu i-a intins mana sa-l felicite ca l-a injunghiat in spate cand a tras sforile, in stilul mafiot deja consacrat, de a-l debarca de la conducerea partidului pe care il infiintase, ci sa se aiba ca fratii, uniti in cuget si simtiri sub faldurile generoase ale stindardului pedele si sub conducere realesului Boc cel mic si fara minte. Si pentru ca teoria sa cunoasca si o demonstratie practica, a trecut ca acceleratul prin gara pe langa invinsul Blaga, fara sa dea mana cu cel care i-a asigurat al doilea mandat prezidential. Ca asta-i Basescu, n-asa?
  Tot acest ghiveci rasuflat a avut totusi parte de un desert care i-a mai luat din amareala, desert continut in discursul altui mascarici, dar simpatic (netragic si plangacios ca chiombila) si pus pe sotii si ironii, si-l numesc aici pe creatorul lui Plesaca, cel cu panglicile si cu cacariseala, nimeni altul decat ilustrul Paleolog de generatie tarzie.
  Lasand totusi la o parte circul si mascarada care au caracterizat aceasta facatura ordinara, nu pot totusi sa nu remarc si un lucru extrem de grav, care ar trebui sa dea de gandit la greu si cu traspiratii reci romanilor in ceea ce-i asteapta in viitor si anume prestatia orala a ministrulu de externe Baconschi care le-a spus pedelistilor ca pot dormi in pace deoarece el vegheaza, propunand in acest sens o lege care sa le permita fraudarea nu doar a 100.000 de voturi ca la prezidentiale, ci a un milion de voturi la viitoarele alegeri parlamentare.
  Fara alte comentarii din motive de scarba, greata si senzatie acuta de voma.

 10. 10 blogideologic mai 16, 2011 la 11:06 am

  În urmă cu vreo câteva zile, primeam un e-mail care mă anunţa că dolarul va începe să crească. După arestarea lui DSK, moneda euro a început să scadă faţă de dolar.

 11. 11 grigore mai 16, 2011 la 11:06 am

  ar fi mai bine sa analizati cum stati la „increderea populatiei”. de aceste sondaje sunt satul. stomacul populatiei e gol. v-am mai spus de nenumarate ori teceti la treaba. timpul nu asteapta ,acum vin alegerile si nu va vad bine.

 12. 12 Vasile, mai 16, 2011 la 11:59 am

  Harabula,

  Incrancenare poaate , dar nu de la Vasile.
  Vasile te percepe asa cum sunteti de fapt in spatele mesajului care se doreste echidistant,un frustrat politic.
  Dumneata ai o frustrare care nu se manipesta neaparat impotriva PSDeului ci impotriva a tot ce este democratic , anti basesc, asta nu inseamna ca PSDeul ar fi algoritmul democratiei..
  Dumneata ca partid de stanga ai facut parte din conventie, si eu am votat conventia eu am facuto din patriotism local !iar dumneata ca un politician din sete de putere!
  Dl. Cunescu s-a plasat in opozitie , intro opozitie care aduce la putere si va ofera si dumneavoastra un loc in parlament ca imediat sa tradati conventia ,pentru ca aveati patul deja asigurat!Ce ati cautat in conventie ce cauta pe acelasi scenariu din USL , un partid traditional de stanga alaturi de traditionalele partide de dreapta Taranist si Liberal.Asa l-ati pacalit si pe Emil sa se baxzeze si pe voi si pe PD atunci cind plin de optimism promitea tarii specdialisti de frunte.
  Din pacate ati fost specialistii dezastru, dupa 2000 refuzul PSDeul de a primii alaturi de propriile dezastre si traseisti si pe altii din exterior , va determinat sa treceti imagologic si nu numai de partea lui Basescu.
  Pina la urma este o chestie personala , a dumneavoastra si nu neaparat de discernamant, de a va plasa mereu in favorea elementului negativ , cu alte cuvinte de partea raului. Tot din pacate pentru dumneavoastra de data asta plasarea in aceasta tabara nu va vindeca de frustrare!
  Haha , ca mi-am aduse aminte ca sa va citez „Observ pe blog o atitudine incrancenata de refuz al realitatii actuale, de asteptare a unui viitor iluzoriu”
  Adica a dori o viata mai buna pentru dumneata inseamna un viitor iluzoriu, sau dumneavoastra chiar credeti in pofida minciunilor pe care le vehiculezi de echidistant ca Basescu nu vinde iluzii , si iluziile sunt doar un patent USL?

  jOS MASCA MITIC ULE!

 13. 13 Ghita Bizonu' mai 16, 2011 la 12:10 pm

  felicitari ?!??

  Acum depinde.. Daca va definiti ca blogher atunci da .. este o suma , este ceva ESTE (as vrea si io ….)
  Daca tinem cont ca sunteti fost premier, fost sef de partid, om politic care si azi trebuieste tinut in sah … cestia cu blogu este sa zic asa colaterala.
  Personal s v-as fi preferat fara blog da fost presedinte ales in 2004.

 14. 14 teostanc mai 16, 2011 la 12:45 pm

  @nastase,

  Este impresionant numarul dar mai ales straduinta dvs. de a fi in pas cu inovatia tehnologica. Pentru mine este o placere sa va citesc, sa invat si sa aflu noutati, la varsta mea destul de …, de la dvs. si de la alti blogeri.

 15. 15 Dragos mai 16, 2011 la 12:57 pm

  „…acest blog poate functiona ca o platforma de dezbatere, nu ca o tribuna de proferat injuraturi sau delatiuni la adresa celor care nu le sunt simpatici”.

  Proba: am votat cu dl. Basescu !

 16. 16 Observator mai 16, 2011 la 1:27 pm

  @Dragos :-). Si? Esti multumit de ce a iesit?

  Numai bine.

 17. 17 Viorel Dobre mai 16, 2011 la 1:37 pm

  @Dragos spune:
  mai 16, 2011 la 12:57 pm

  Asa pare ca ati votat!
  Despre dezbaterea pe blog n-as zice chiar ce zice dl Nastase, dar daca dansul asa crede inseamna ca citeste doar „unele” comentarii….

  Cu respect, domnule.

 18. 18 Vasile, mai 16, 2011 la 1:38 pm

  Bravo Dragos,

  Ai facut bine continua pe aceiasi linie.In mod sigur doar eu si Nastase nu am votat nici o data cu Basescu!

 19. 19 Cornu mai 16, 2011 la 1:39 pm

  Felicitari ! Eu as mai vota inca odata tot cu Dvs daca ati mai candida la Presedentie. Va invidiez pentru felul in care stiti sa va organizati timpul, dati impresia ca la Dvs ziua are 36 ore. Va propun, ca de acum inainte, sa-l ignoram total si nici macar sa nu-l mai pomenim pe Base… ca daca nu mai are la cine sa se incordeze, va ramane fara muschi.

 20. 20 micutzul mai 16, 2011 la 2:22 pm

  Noi, am putea scrie oriunde. Ne bucuram insa cand suntem tratati cu buna cuviinta. Spor la treaba in continuare. Cred ca e nevoie ca votul prin corespondenta sa fie blocat. Ca si autocarele.

 21. 21 Socrate mai 16, 2011 la 2:32 pm

  @AN * Felicitari, si va urez sa va dublati numarul de accesari in acest an.
  @Dragos* Ca sunteti de culoare portocalie si ca ati votat cu Basescu,era clar dupa postarile dvs. Cei mai multi dintre cei care nu v-au injurat, in loc sa va injure s-au rugat crestineste pentru dvs, spunand “ Iarta-l, Doamne, ca nu stie ce face “. Multi dinte cei care v-au injurat, au facut-o din invidie, intrucat, spre deosebire de ei, aveti un loc asigurat in Imparatia Cerurilor ( Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este Imparatia Cerurilor ).

 22. 22 Ghita Bizonu' mai 16, 2011 la 2:44 pm

  Vasile
  ref la PSD Cunescu .. este normal ca a disparut. Din dorinta de a se da „istoric” nu a avut nici o pozitie proprie …. era o anexa! In Zodia Tzapului PSD Cunescu aflat la guvernare nu a zis nimic si a aceptat teza ca dezindustrilizarea inseamna anticomunism : sa maeraga inapoi la tara de unde i-a luat PCR (de ce nu or merge la tara Boc si Harabulea mister . p[oa doar lipsa de consecventa). Unicu lor program au aoft dezindustrializarea si restituirea (cuar social democrat). In plus cred ca si H a avut unele merite prin Botsani ….

 23. 23 teostanc mai 16, 2011 la 2:52 pm

  @Carcotasu, @Nastase,

  pentru luare „la cunostinta”

  http://www.antena3.ro/romania/112-cadre-militare-trimise-in-judecata-pentru-fraudarea-unor-concursuri-125320.html

  PS Armata este tot dintre romani, nu din angeli.

 24. 24 Iceflame mai 16, 2011 la 3:59 pm

  Mie, acest blog mi-a dat prilejul de a va intelege mai bine domnule Nastase si ma bucur pentru asta, desi, sunt sigur ca ar fi fost mai bine pentru Romania daca erati presedintele ei din 2004.

  Felicitari pentru cifrele cu adevarat impresionante pentru un blog politic, insa, dupa parerea mea, mai mult calitatea decat cantitatea dau farmec acestei platforme.

  @ Harabula

  „Regimul lui Basescu are si componente acceptabile asa cum regimul lui Nastase a avut unele trasaturi inacceptabile. ”

  Mi-a placut fraza asta.

 25. 25 Victor V. mai 16, 2011 la 4:05 pm

  @ blogideologic

  Am înțeles. Cineva ți-a „sugerat” prin e-mail că DSK urmează să fie arestat. Nu vrei mai bine să discutăm despre elasticitatea cererii proiectelor „turn-key”? E mai normal.

 26. 26 Marcus mai 16, 2011 la 4:14 pm

  @Mai, nea Dragos, ca ai votat cu d-l Basescu, nu-i problema, o data dar cand te-ai dat cu talharu'(aici il alint) si a doua oara, lumea cu ceva gandire la tartacuta, participanta la discutii pe blog, se intreaba: de ce Dumnezeu nu va baga, pe chiombila la Balaceanca si pe alde Dragos la un curs de alfabetizare- (adica talica esti recuperabil si punem o vorba buna intru reabilitare).
  Duce-ti-va, bre, si lasati-ne ca ne-am saturat de astfel de caricaturi!
  Si asta ti-am zis-o ase, fara folclor si fara….
  sa fiti iubiti
  marcus

 27. 27 Velisar Iancu mai 16, 2011 la 4:15 pm

  Darius este o minte sclipitoare si are umor cat cuprinde. Regret ca nu am timp sa trec pe la el…

 28. 28 Doru Coarna mai 16, 2011 la 4:16 pm

  OK,

  Hai sa ne felicitam si noi azi pt ceva, mai mult ca sa stergem din retina felicitarile alea vanturate ieri, toata ziua.

 29. 29 Doru Coarna mai 16, 2011 la 4:17 pm

  @ Dragos,

  tu de cate ori ai votat cu Basesco? Eu nu l-am votat de 4 ori…

 30. 30 Criticos mai 16, 2011 la 4:24 pm

  @Harabula
  Câtă dreptate ai! Azi, când a trebuit să mă despart de o amintire de familie ca să plătesc dentistul – un lux, o excentricitate pentru un „asistat social”, mi-am înfrânt melancolia, bucurându-mă că, slavă Domnului!, nu mai am copii de şcoală spre a trăi coşmarul unei amice, o „chiulangioaică” de profesoară (aşa apreciai dăscălimea) amendată cu îndreptăţire de guvernul portocaliu cu 25 la sută. Fiul ei mai are doi ani de facultate şi ea se luptă nu cu angoasele leucemiei (are parte de ea), ci cu spaima că nu va supravieţui aceşti doi ani,din cauza lenii excesive (căci năravul din fire, n-are lecuire, nu-i aşa?!) cu 7-8 ore zilnic. Cine nu vrea să recunoască binefacerile regimului portocaliu e pur şi simplu răuvoitor. Viaţa-i frumoasă, nu-i aşa, şi când mai lăcrimează la vreo ocazie chiorul de la Cotroceni, devine chiar excesiv de frumoasă! Numai unii ca mine se îmbolnăvesc de greaţă când văd mârlanii şi jegurile decelebrate în fruntea bucatelor.

 31. 31 Argusdre mai 16, 2011 la 4:26 pm

  @Dragos,
  „Dragos spune:
  “…acest blog poate functiona ca o platforma de dezbatere, nu ca o tribuna de proferat injuraturi sau delatiuni la adresa celor care nu le sunt simpatici”.

  Proba: am votat cu dl. Basescu !”
  Bravo tie, inseamna ca treiesti bine, insa nu mai vorbi in acest loc elegant despre golani.Ia cauta tu in dictionare si-ai sa te dumiresti ce-i ala domn…

 32. 32 Doru Coarna mai 16, 2011 la 4:32 pm

  @ Harabula,

  de ce n-ai timp sa astepti binefacerile useliste? Te duci undeva, te grabesti intr-acolo?

  Ma gandesc ca mai e mult pana la Ignat, ai avea tot timpul, apropo de fratele acela….

  De unde stii ca porcul este frate cu omu’, ca seamana organele interne? Pai asa sunt la toate omnivorele… eu m-as da frate cu ursul… unii cu sobolanii, care si ei… d-aia se si fac experiente pe ei…

 33. 33 Vasile, mai 16, 2011 la 5:00 pm

  Iceflame,

  Cica toamna se numara bobocii , este o vorba simpla si nu trebuie sa fi si inteleptul inteleptilor ca sa o pricepi.
  Daca fraza lui Harabula va placut si daca dumneavoastra gasiti , o singura masura , una singura acceeptabila inseamna ca Traian e mare si nu am observat eu.
  Dar eu ca sa parafrazez zicala de mai sus si ca sa contest total si ce spui dumneata si ce spune manipulatorul Harabula , va intreb, care este rezultanta masurilor bune luate de Traian Basescu?

 34. 34 4.278.865 mai 16, 2011 la 5:03 pm

  1. DIALOG NECENZURAT (încă)

  – De ce jeleşte Jon* aşa de des ?
  – Îşi plânge singur de milă.
  – Bă săracu !
  – …Cu duhul, se-nţelege.

  2. JON* v.s. BELLU

  – Se aude că Jon* ar fi donat 66 kmp din Marea Neagră pentru « Cimitirul Naţional Plutitor » ce-i va purta numele (66.000.000 mp : 3 mp/om = 22.000.000 oameni).
  – Corect calculul ! Dar stranie donaţia…
  – Deloc ! Plata împrumuturilor se va putea face numai prin vinderea teritoriului miorittic, nemaifiind locuri de-ngropăciune…

 35. 35 Harabula mai 16, 2011 la 6:31 pm

  @Doru Coarna
  Esti surprinzator. Pe blogul domnuui Nastase sa gasesc putini oameni cu lecturi precare.
  Cauta pe google „fratele nostru porcul” si te vei lamuri.

 36. 36 radu c mai 16, 2011 la 6:34 pm

  Felicitari si la mai mare !
  Chiar daca nu am fost de acord de fiecare data cu modul de abordare a unor teme,vreau sa va spun ca m-am simtit onorat sa fac si eu parte din acest club select . Tuturor le multumesc , iar daca uneori am fost prea critic sau nedrept ,azi le cer iertare la toti !

 37. 37 Harabula mai 16, 2011 la 6:41 pm

  @Criticos
  Doamna prpofesoara despre care graiesti nu-i bolnava de leucemie din cauza lui Basescu.
  Cum naiba spui ca lucreaza 7-8 ore zilnic? Care mai este norma acum?
  In privinta timpului de lucru, profesorii nu sunt de plans.
  Boala este o nenorocire in orice tara si in orice regim.
  Asa ca, sa fereasca Dumnezeu pe oricine de asta.

 38. 38 Baronul Munchhausen mai 16, 2011 la 7:43 pm

  @Nastase,

  Numarul asta de voturi, coroborat cu cel din 2004, nu va nelinisteste deloc? Ma refer la faptul ca in 2004 nu v-a purtat noroc……

  Daca m-as referi la populatia de pe blog, as spune ca situatia e roza, e ok, puteti porni linistit la vanatoare. Dar, cand ma gandesc la structura lor ideologica, la reprezentativitatea lor la scara nationala, parca nu mai sunt atat de sigur si v-as recomanda inca o evaluare. Mai ales cand ii iau in calcul pe cei ce au drept arma de atac injuratura, nu demonstratia clara, sofismele nu teoremele sau axiomele….
  Chiar inclin sa dau dreptate cuiva de pe blog care scria ca unii participanti nu stiu deloc de e aceea democratie: ma refer la faptul ca acei putini care au curajul sa isi exprime alte opinii, care nu sunt de acord cu opinia gazdei: sunt luati imediat in vizor. Ba, as spune ca sunt unii vanatori cu pusca in pozitie de tragere care ii iau la ochi pe „rebel”i. Acesti cerberi, ce se vor fiorosi, dupa ce o iau pe aratura cu replicile la adresa „mofturosilor si rebelilor”, vor sa-i alunge de pe blog fiindca au alta opinie. Ma refer la alde ghita, aya, (poate si teostanc) si altii care se cred cu 2 cm mai inalti pe altarul inteligentei……

  P.S. Dar ei nu stiu legea conservarii inteligentei pe Pamant: Cica volumul de inteligenta este o constanta in timp, in schimb, populatia este in crestere continua. Concluzia: celor nascuti mai recent, decat altii, le-a revenit o alta portie de inteligenta 😀 😀 😀
  De aceea, apeleaza acestia atat de frecvent la injuraturi si alte mizerii, atunci cand simt ca cineva nu e de aceeasi parere cu ei….

 39. 39 Pali mai 16, 2011 la 8:55 pm

  Felicitari tuturor !

 40. 40 Criticos mai 16, 2011 la 9:29 pm

  @Harabula
  Boala fireşte că n-are nimic de a face cu chiorul şi piticul lui servitor. Cu ei are doar reducerea de 25 la sută din salar care o obligă pe amica mea să lucreze până la epuizare contrar instrucţiunilor medicale şi să se gândească în fiecare seară când se simte complet secătuită dacă acest program îi va da răgaz de viaţă încă doi ani. Nu cred că poţi să negi meritul secăturilor de care aminteam în această problemă. Să nu mai vorbim de umilinţă!

 41. 41 Sibilla mai 16, 2011 la 11:28 pm

  Felicitări AN-ului şi întregii Echipe!
  Nu mă vreu însă abţine :
  ” as vrea sa cred ca si numarul de accesari de care a beneficiat acest blog reprezinta voturi de incredere pentru titularul sau. ”
  D-le AN, m-aţi nervat nervos… păi nu zisăi se pare în ultimul timp de cătrănită ce-s, dar, o spun again and again :
  RĂMÂNE CUM AM STABILIT!! AN PREMIER, PUNCT.

 42. 42 caine pana la moarte mai 16, 2011 la 11:44 pm

  harabula,
  Grele cuvinte!
  Ai scris un adevar,multi vad..putin pricep.In Romania unii au inca mentalitate de C.A.P_STI!

 43. 43 Iceflame mai 17, 2011 la 2:49 am

  @ Vasile

  Stimate domn,

  colegul Harabula spune in textul dumnealui ca

  „Regimul lui Basescu are si componente acceptabile asa cum regimul lui Nastase a avut unele trasaturi inacceptabile. ”

  Avem deci doua regimuri: cel Basesc si cel Nastasesc.

  Daca Harabula zica ca regimul Basesc are si componente acceptabile, asta inseamna ca, restul componentelor acestui regim, majoritatea lor adica, sunt INACCEPTABILE, deci, rele…

  Daca tot Harabula zice ca regimul Nastasesc a avut si unele trasaturi inacceptabile, asta inseamna ca, restul componetelor acelui regim, majoritatea lor adica, erau ACCEPTABILE, deci bune…

  Haideti stimate domn, ca nu e nevoie sa fie cineva insusi inteleptul inteleptilor ca sa priceapa de ce mi-a placut mie asa de mult fraza colegului Harabula…

  Va salut!

 44. 44 Aya mai 17, 2011 la 3:00 am

  @

  Mariana

  Ma onoreaza gandul tau bun.
  Vreau sa fac, insa, o precizare: nu sunt moderator al blogului, dar comentator.
  Desi am inteles ca prin „moderare” ai desemnat, in context, implicarea mea activa in schimburi de replici, consider ca sublinierea precedenta este binevenita.

 45. 45 Aya mai 17, 2011 la 3:03 am

  @

  Adrian Nastase

  Din partea mea, tzunami virtual de sampanie!

 46. 46 Vasile, mai 17, 2011 la 8:10 am

  Iceflame,

  Oare trebuie sa va repet ce a scris dl…Harabula, sau ce mi-ati citat dumneavoastra si ce am spus eu ca sa inteleeti ca nu am nevoie de
  treducerea ideilor ingrate ale politicianului frustrat de putere, harabula ?
  „Regimul lui Basescu are si componente acceptabile ” eu ma asteptam sa-mi dati coordonatele „componentei acceptabile” , si sa mergeti pe firul rationamentului omului normal si sa-mi numarati bobocii din toamna obtinuti gratie componentei acceptable , sau hai sa traducem gandul sublim a lui harabula „componenta pozitiva” ,
  Da si eu sunt de acord ca singurul fapt pozitiv care la adus Basescu a fost lectia prin care PSDReul a mai trecut si in 1996 si nu si-a aprofundato in 2000, istoria s-a repetat gratie baroniadei care a fost si care va mai fi,, eu nu vad un PSD fara mazare,oprisan , vanghelie…si multi altii.Basescu este pentru aceasta natie dojana meritata pe care o mama o face atunci cind copilul pune pina pe plita incinsa a sobei!
  Da si pentru mine ramane intrebarea „a invatat PSDeul indeajuns in pauza competitionala , sau din lectia Geoana”. Alianta cu Liberalii si formarea USL pentru un STAT INTELIGENT, aparent da un raspuns favorabil ….dar hai sa ne pastram
  „pasiunile” in speranta unui viitor mai bun si nu incert cum il prezinta domnul frustrat!

 47. 47 Cârcotaşu mai 17, 2011 la 9:49 am

  @ Teostanc,
  Analizând modul în care te manifeşti şi gândeşti, mă aşteptam să te fereşti de a trage concluzii definitorii şi a imagina măsuri generale (legi) rezultate din faptele unei minorităţi.
  Sigur, dacă-mi spui că acea categorie socio-profesională de care aparţii e, săraca, de natură divină, aş avea ocazia să-ţi dau exemple gârlă de hoţi, escroci etc. Nu se pune?
  De fapt recunosc aici tentaţia de a blama oamenii în bloc, pe criteriul apartenenţei la o categorie, instituţie etc. Îmi pare rău, dar asta faci.

 48. 48 Doru Coarna mai 17, 2011 la 10:32 am

  @ Harabula,

  m-am uitat pe google la sfatul tau, n-am gasit decat imbecilitati prind fratele acela, porcul. Deci nu e vorba de lectura precara in cazul meu, ci de lectura la gramada, in cazul tau.

  Deci, am ramas nelamurit in sens cultural asa ca ma intorc la propriile-mi consideratii privind asemanarea organelor interne si la renuntarea la o astfel de fratietate. Scuze. Le las celor ce le revendica.

 49. 49 teostanc mai 17, 2011 la 10:48 am

  @Carcotasu,

  Nu-i adevarat. Nu trag nicio concluzie.
  Semnalez doar ca, ca in toate mediile, sunt aceiasi romani. si toti trebuie tratati la fel.

  Vreau sa spun ca nicio categorie sau grupare sociala de la noi nu este mai altfel decat majoritatea romanilor.

  Se vede aceasta peste tot, justitie, biserica, politica, militari, functionari, muncitori, politie.
  Mi-am rememorat discutia despre pensiile speciale si tocmai, la dvs. si la dl Nastase, am observat o preocupare deosebita pentru militari, pentru a le creea un standard mai ridicat.

  Eu cred ca daca au venituri corespunzatoare pregatirii, riscului si sarcinilor, nu mai este nevoie de alte stimulente ca pensiile speciale.

  Pensiile, daca veniturile sunt mari si ele vor fi mari, dar calculate in aceleasi conditii pentru toti.

  Eu daca am avut un salariu mai mic am si o pensie mai mica iar dvs. daca ati avut un salariu mai mare veti avea si o pensie mai mare. Nu trebuie nimic special.

  Am inteles, din postarile dlui Nasatase, ca a 2-a zi dupa ce va veni la putere USL , va calcula din nou pensiile profesiilor din domeniu apararii si sigurantei ( probabil si magistratii, parlamentarii) pe criterii speciale.

  Ca sa fiu mai explicit. Criteriul trebuie sa fie acelasi pentru toti, contributia de-a lungul vietii active. Altfel se ia de la unii si se da la altii!

  Ma si mir ca un partid social democrat poate sustine contrariul acestui principiu.

 50. 50 Roxana Iordache mai 17, 2011 la 10:49 am

  @nastase. Felicitări! Şi o întrebare: dacă votul meu din turul al doilea 2004 era învingător, cum se numea premierul PSD? Paradoxul a făcut să ajungă premier amicul Tăriceanu, împotriva votului meu. 😀 Ăla a fost singurul lucru bun pe care l-a făcut Băsescu în viaţa lui, involuntar. 😆

  P.S. Sper că PSD va vota contra legii criminale privind uciderea căţeilor şi îndoparea corupţiei. La comisie, au votat pesediştii cot la cot cu pedeliştii. O fi transpartinic profitul de la Protan? 😡

  @Ghita Bizonu’. Meritul matale e că eşti conştient de nivelul pe care-l reprezinţi. Deşi cred că lezez(i) bizonii. 🙂 Hai, acum pune placa aia stricată că iubesc animalele mai mult decât oamenii. 😆

  @George Serban. Şi ce-ai făcut dacă te-ai abţinut de la vot? L-ai trimis pe Băsescu la putere. Noroc că te-ai răzgândit între timp. 😉

  @blogideologic. Bine-i face! 🙂 Mă refer la Strauss-Can-Can. Allez, Sarko! 🙂 Se sufocă Băsescu de furie că va câştiga dreptaciul. 😆

  @Harabula. Fiţi fericit cu minunatele condiţii de muncă şi viaţă asigurate de regimul Băsescu! Idolul dv. este educat, elevat, plin de iubire care se revarsă necontenit peste poporul român atât de ingrat. :mrgreen:

  @Aya. 🙂 Eu zic să te limitezi la şampanie. 🙂

  @Sibilla. Păi atunci spune-le să tragă un congres extraordinar, în care Ponta se retrage elegant. 🙂

 51. 51 Baronul Munchhausen mai 17, 2011 la 2:17 pm

  @Cornu,

  Scriai, printre altele, urmatoarele:
  ” Va propun, ca de acum inainte, sa-l ignoram total si nici macar sa nu-l mai pomenim pe Base… ca daca nu mai are la cine sa se incordeze, va ramane fara muschi.”
  Eu i-am cerut asta d-lui Nastase acum vreo 2 ani si i-am si explicat de ce ii propuneam asta. Ca n-am avut succes, poti s-o constati singur. Deci, slabe sperante, din doua motive: unul tine de gazda, al doilea de publicul de pe blog. Unii chiar saliveaza doar la gandul ca pot sa-si arate muschii si/sau „indemanarea anchilopoetica” si sa verse pe blog, „resturi literare”, „productii” pe care nici o redactie literara nu ar indrazni, din respect pentru cititorii ei, sa le publice in revista. Chiar participantii asteapta, precum catelul lui Pavlov, sa apara ocazia in articolul gazdei, pentru ca ei sa-si arate netarmurita dragoste pentru gazda si ura fata de dusmanul de moarte al acesteia.
  Chiar daca Nastase s-ar hotari candva sa nu mai scrie despre Basescu, ar trebui sa renunte repede la aceasta idee, sub presiunea cititorilor sai, fiindca participantii pe blog nu s-ar alinia la noua situatie, deoarece le-a intrat drogul in sange: sa-l critice pe marinar(e si asta un mod ca sa-si arate legitimatia de pesedist, liberal sau pc-ist, uslas, in fine) si ar continua cu versurile schioape, cu „analizele” gen vadim, gen felix, etc….
  O zi buna…..

 52. 52 George Serban mai 17, 2011 la 2:55 pm

  @Roxana Iordache, de ce rasucesti cutitul in rana? Ti-am mai spus, de altfel si lui AN ca regret acest lucru.

 53. 53 Iceflame mai 17, 2011 la 3:29 pm

  @ Vasile

  Domnule, imi pare rau ca ironia nu se afla in topul preferintelor dumneavoastra…

 54. 54 Socrate mai 17, 2011 la 3:46 pm

  @Cornu * Eu sunt de parere ca ar fi mai sanatos sa-l ignoram pe TB numai dupa ce il suspendam. Pana atunci, tunurile pe el.

 55. 55 Harabula mai 17, 2011 la 5:14 pm

  @Doru Coana
  Speram sa gasesti singur cine din cultura romana a lansat expresia „fratele nostru porcul”
  Poate ca o fi spus Constantin Noica lucruri cu care nu esti de acord, dar ca ar spune imbecilitati e prea de tot.
  Se vede ca am aruncat margaritare inaintea…fratelui nostru.

 56. 56 Cârcotaşu mai 17, 2011 la 6:43 pm

  @ Teostanc,
  Ştiu foarte bine ce urmăreşti şi ştii foarte bine că nu eşti aprobat. N-are rost s-o mai lungim, ştiu că asta vrei.

 57. 57 teostanc mai 17, 2011 la 7:44 pm

  @Carcotasu,

  Nu stiu foarte bine la ce te referi:
  Ce stii foarte bine, cine, ce nu aproba?
  Cel putin aici folosesti un limbaj de lemn.
  Si de ce sa vreau eu s-o lungesc, probabil ca te referi la discutie; nu, nu vreau sa lungesc nimic. Cand simt nevoia sa comentez ceva o fac pur si simplu, de regula incerc sa fiu cat mai concis.

 58. 58 Aya mai 18, 2011 la 12:02 am

  @

  Harabula

  Oblomovismul nu-i este caracteristic lui Cosea.
  In rest, exista si o voluptate a „starii de lene”!

  P.S.
  Cosea nu a fost- si nu ar putea fi- un om politic, in sens profund.
  Este, insa, un foarte bun teoretician si un valoros initiator de proiecte, chiar politice.

 59. 59 Aya mai 18, 2011 la 12:17 am

  @

  Roxana Iordache

  Limitarea la sampanie (cum imi propui) duce la tot acel „tzunami” pe care l-am invocat in spiritul „Parisului vesel” (amanunt esential, pe care uitasem sa-l mentionez).

 60. 60 Aya mai 18, 2011 la 12:51 am

  @

  Doru Coarna

  Harabula este un intelectual autentic, rafinat- pe cale de consecinta afirmatia ta conform careia ar avea (citez) „lecturi la gramada” este, pentru a ma exprima eufemistic, un exces care nu te onoreaza.

  P.S.
  Formularea „fratele porc” ii apartine lui Constantin Noica.
  Pentru conformitate:
  „prea mare respect pentru fratele porc” (Noica, ian. 1980, in Jurnalul de la Paltinis, 1983, p.117)

 61. 61 Vasile, mai 18, 2011 la 7:47 am

  Aya,

  Apropo de intelectualul Harabula estompat de frustratul on politic, fost daca vrei dumneata…parlamentar de sosoneni !

  Ar fi mizerabil sa-i contesti unui om cea ce are , o anume valoare, dar cind pliezi intelectualul peste moral , valoarea se disipeaza…,in loc sa creasca cel putin progresiv ,folosind un pleonasm cred ca ma pot exprima mai bine…Romania are ” mai” intelectuali decit Harabula, dar ce folos!

 62. 62 Aya mai 18, 2011 la 3:19 pm

  DESPRE BLOG- LA MOMENT ANIVERSAR

  Blogul lui Adrian Nastase este un spatiu atipic si unic in peisajul (y compris virtual) al societatii.
  Forta sa remarcabila si cununa de premiant incontestabil al spatiilor virtuale sunt date atat de „marca Adrian Nastase” cat si de „vocile” (noastre!) ce se „aud” din „incaperile” locului si de minunata sa constructie .
  (Am avut curiozitatea sa accesez numeroase alte bloguri- atat romanesti cat si straine; marturisesc ca nicaieri nu am gasit emulatia spirituala de aici, schimburile fascinante de idei, propuneri politice argumentate si prin trimiteri culturale, tulburatoare sugestii ale mainilor atingandu-se in virtual, stralucirea marilor saloane deopotriva cu nesatul sorbirii spatiilor deschise, culise si joc la scena deschisa, constructii indraznete si fara egal, proiectii ale viitorului, puzzle-uri „rezolvate” prin „descrierea” unor piese lipsa- in pofida faptului ca acelea sunt bine tinute sub obroc; opinii fulminante si, uneori, sclipiri de geniu; o lume vie, atragatoare, populand un spatiu in care adauga la forta sa colosala de atractie).

  Valoarea acestui blog, de tribuna publica a ideilor si solutiilor, se verifica prin preluarea multora dintre ele in spatiul real, ceea ce face ca numarul impresionant de accesari si comentarii sa nu fie simple „elemente statistice” dintr-un „clasament” formal, neinteresante in sine daca nu corespund pozitiei de important formator de opinie.
  Dincolo de acestea, pe acest blog au aparut, argumentate analitic, demistificari, previziuni, atentionari asupra unor scenarii bine disimulate, semnale de alarma, radiografii ale personajelor cu reala (nu doar formala!) influenta, demontari ale mecanismelor unor complicate politici, deconstructii care au revelat planuri intentionale periculoase- enumerarea poate continua.

 63. 63 Aya mai 18, 2011 la 3:21 pm

  @

  Vasile

  Ai disjuns cauzele in privinta caracterizarii pe care i-o faci lui Harabula.
  Faptul ca ii recunosti meritele intelectuale este un cap de pod pentru dialog.

 64. 64 nastase mai 18, 2011 la 3:39 pm

  Aya,

  multumesc pentru acest comentariu generos…

 65. 65 Aya mai 18, 2011 la 3:49 pm

  @

  Adrian Nastase

  Cu multa placere.
  Si cu drag!

 66. 66 Vasile, mai 19, 2011 la 6:58 am

  Aya,

  Imi pare rau dar despre ce dialog vorbesti ?Liber la dialog are numai autorul accidentului genetic, noi muritorii de rand nu prea!
  Manuela lasa ,probabil cu liber de la Nastase , sa treaca „accidentele genetice, o culme a intelectualului autentic in exprimarea despre o femeie si daca vrei despre un om politic mult mai echilibrat ,mai dinamic decit a fost traseismul domniei sale in PSDR!
  „Accident genetic” , cum spuneati intelectual ….out etnic ?
  Eu l-am vazut pe acest intelectual surprins de obiectivul fotografic, nu prea pare , mai de graba este un suferind dezorientat, acest suferind a indraznit public sa persifleze suferinta unui detinut politic , deaceea poate intra in categoria tortionarilor politici intelectuali autentici!

 67. 67 Aya mai 20, 2011 la 4:46 am

  @

  Vasile

  Nu a fost traseist.

  Nu am cunostinta despre celelalte lucruri la care te referi.


 1. 1 Victor Ciutacu: “La 33 de ani, am dansat cred, ultima oară, pe mese!” | Dragoş Sorin Nicula Trackback pe mai 16, 2011 la 9:09 am
 2. 2 4.278.864 de “voturi” pe blog | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe mai 16, 2011 la 9:49 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: