Se reabiliteaza doar „drumurile turistice” din localitatile PDL?

Puteti citi aici cum se distribuie, in teritoriu (spre  exemplu, in judetul Prahova) sumele de la guvernul Basescu-Boc pentru modernizarea drumurilor judetene si locale.

Din pacate, discriminarea politica, in functie de apartenenta politica a primarilor, este mai evidenta decat oricand.

32 Responses to “Se reabiliteaza doar „drumurile turistice” din localitatile PDL?”


 1. 1 Al mai 12, 2011 la 2:17 pm

  IDEM tot””_Fara comentarii!””.Toate-s vechi si…………….portocalii[….pana si …….copiii [elevii ]de la TONITZA S-AU COLORAT!!!?????,s-au colorat primariile,blocurile,WC-urile,etc.,etc.,etc………DE CE SI PANA CAND????????????.Pentru ca DETIN PUTEREA IN MOD nereprezentativ in asa-zisul PARLAMENT FARA PUTERE OPOZABILA[CI DOAR PORTOCALIE]!!!,au banii pe care-i fura cu nerusinare{{ „”JAF PORTOCALIU de……………..ROMANIA „”}} o ROMANIE NECONTROLABILA”,dar…..controlata la sange de pede_leii flamanzi,care nu se mai satura.S-auzim si de bine!

 2. 2 Vasile, mai 12, 2011 la 2:42 pm

  D’aia va zicea Vasile despre alegerile din Baia Mare ,”bucurie prematura”!

 3. 3 Vasile, mai 12, 2011 la 3:50 pm

  Domnule A. Nastase,

  Cu ce „obiect” gireaza statul roman, FMIul in cazul unui imprumut ?

 4. 4 anonim mai 12, 2011 la 3:57 pm

  Domnule prim ministru,

  Doresc sa va informez(asta ca sa va readuc aminte) ca suntem in Romania. Cand domnia voastra a fost premierul acestei tari v-am „iubit” mai putin. Acum, regret oarecum iubirea. Pentru mine sunteti si veti ramane un exemplu constructiv.

  Cat despre drumurilie PDL care vor fi modernizate au o oarece cutuma politica. Pe ei ii condamnam, ii blamam. Dar sa nu uitam ca asa s-a facut si pe vremea domniei voastre. (nu sunt PDL-ist!!!)
  Vorba lui Badea-„Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul”.

  Politica basesciana m-a secatuit prin tot felul de reforme care le-a luat. Lucrez in invatamant si am de suferit, fiindca salarul meu de profesor calificat, este de nici 100 de euro. Oare e posibil sa fiu motivat sa mai raman in Romania?
  Prbabil imi veti reprosa, dar imi place ceea ce fac, ma simt in largul meu. Aici, in institutia unde lucrez, este o provocare pe zi ce trece. Invat sa fiu autodidact si totodata invat sa fiu cat se poate de inteles de cei carora le impartasesc cunostintle mele.

  Cu deosebit respect,
  anonim

 5. 5 Doru Coarna mai 12, 2011 la 4:01 pm

  Ar trebui sa-i incurajati sa cheltuie cat mai mult si mai anapoda… Si puteti sa va notati daca aceste cheltuieli se incadreaza in buget, pt uzul viitor al procurorilor si Curtii de Conturi… desi cred ca exista destula lene si dezinteres si pt asa ceva…

 6. 6 Harabula mai 12, 2011 la 5:10 pm

  Nu am motive sa pun la indoiala cele scrise in articol. Daca as fi interesat de problema, as verifica. As vedea cati primari pesedisti sunt in judetul Prahova, cati pedelisti si cati liberali. Apoi cati au primit subventii. Desigur analiza se poate face pe obiective turistice. Dar cifrele date sunt elocvente: din 44 primarii subventionate, 38 sunt pedeliste.

  Comunismul m-a invatat sa citesc printre randuri. Presa noastra actuala nu este demna de incredere. Orice informatie trebuie verificata.
  Din presa nu poti sa-ti faci o imagine despre realitatea din tara.
  Asta nu se intampla numai in Romania.
  Ce imagine avem noi despre Statele Unite? Am citit destul de mult si am vazut un numar imens de filme. Crezi ca poti sa-ti faci o oarecare imagine despre traiul americanilor. Fals.
  O emisiune instructiva este „Politia animalelor” de pe Animal Planet.
  Inspectorii respectivi intra locuri sordide cu batrani decrepiti, negri violenti si mincinosi, case mizerabile, incaperi intunecoase, magazii darapanate, maidane murdare etc. Casele sunt demne de periferiile oraselor noastre. Oamenii la fel de cruzi ca mahalagii nostri care isi lasa calul sa moara de foame.
  Imi veti spune ca la ei fenomenul n-are dimensiunile din tara noastra. Se pare ca nu-i asa.
  Am vazut un reportaj realizat la una din televiziunile noastre cu familia unui american de origine romana, mort in Afganistan. Sotia si copii locuiau intr-o casa meschina, cu usa exterioara de placaj care dadea direct in camera de locuit, cu mobila saracacioasa inghesuita in camere mici. Era iarna si totul era urat.

  Desigur in arta militanta americana este prezenta si mizeria materiala. Dar, stimati domni, arta inobileaza totul. Lacrimile nu sunt vulgare, penibile, sunt inaltatoare. Cand omului îi este foame, el rabda pe fond muzical.
  Am intuit, stimati domni si o America salbatica conform unei vorbe care m-a cutremurat: „Stiti ce este in Sud o virgina?” Raspuns: „O fata care alearga mai repede decat frate-sau”

 7. 7 contele mai 12, 2011 la 5:57 pm

  @ blogideologic

  Bunul meu prieten, Nicolae Manolescu, a citit mâhnit cele spuse de dumneata şi m-a rugat pe mine să postez aici editorialul d-lui din „România literară”…doar-doar îţi vei mai îndulci tonul.

  „Editorial:
  Cum ne asumăm prezentul de Nicolae Manolescu

  Urmare a editorialului meu din 22 aprilie, Nicolae Breban mi-aadresat o scrisoare deschisă, pe cât de vehementă, pe atât de nedreaptă. Nu-i răspund tot printr-o scrisoare, fiindcă nu cred că e la mijloc o problemă personală.
  Las să treacă de la mine paharul amărăciunii personale. Îi voi răspunde lui Nicolae Breban în calitate de preşedinte al USR. Şi nu neapărat pentru a replica învinuirilor pe care le aduce actualei conduceri („niciodată de aproape un secol de când Uniunea noastră există prestigiul şi importanţa scriitorului român n-au fost mai coborîte în societatea românească. Nici măcar sub comunişti!”), cât pentru a lămuri câteva chestiuni de principiu.
  Din scrisoarea lui Nicolae Breban rezultă, înainte de orice, faptul că a fost informat tendenţios cu privire la ceea ce s-a discutat în Consiliul USR, la care n-a participat, şi cu privire la ceea ce am spus eu însumi. În esenţă, poziţia Consiliului a fost aceea pe care am enunţat-o în editorialul care l-a nemulţumit pe Nicolae Breban, şi anume că decizia CNSAS de a trimite în instanţă propunerea de colaborator al Securităţii nu se bazează nici pe un angajament, nici pe denunţuri, ci pe rolul de agent de influenţă jucat după întoarcerea din Franţa în 1972. Am considerat că e vorba de un „caz atipic”, care se cuvine examinat cu circumspecţie. Părerea majorităţii membrilor a fost că, în lipsa unei legi a lustraţiei, şi, încă, înainte de o sentinţă a Justiţiei, nu se pune problema excluderii lui Nicolae Breban, din Consiliu. Într-un P.S. la scrisoare, Nicolae Breban declară : „Cu această ocazie, îmi anunţ retragerea mea din Consiliul USR. Nu, nu poate fi vorba de o demisie, nici măcar de onoare, cum se spune, actualul comitet de conducere a breslei noastre şi nici preşedintele ei nu sunt demni de un asemenea act”. Dincolo de caracterul jignitor al declaraţiei, este echivocul ei : nu e limpede dacă o putem considera ori nu ca o demisie. Dar asta nu mai prea are importanţă.
  Am afirmat în editorialul de acum două săptămâni că nici eu, nici colegii mei din Consiliu nu dorim să-l judecăm pe Nicolae Breban. Adevărata problemă nici nu este aceea a vinovăţiei trecute, ci a felului în care este recunoscută şi asumată. E neîndoielnic că Nicolae Breban se consideră nevinovat, victimă a unei vânători de vrăjitoare, prin care Consiliul şi eu „atacăm” sistematic memoria unor scriitori „de vârf”, pe care îi „terfelim” cu neruşinare. Faptul că am publicat pagini din dosare sau că am permis exprimarea unor puncte de vedere diferite referitoare la, exemplele sunt ale lui Nicolae Breban, Ion Caraion sau Adrian Marino, nu contează câtuşi de puţin în ochii autorului scrisorii. În delirul lui epistolar, Nicolae Breban răstoarnă rolurile : nu el şi ceilalţi ejusdem farinae, sunt răspunzători de faptele lor, ci noi, care le consemnăm sine ira et studio, şi apoi CNSAS, fireşte, şi preşedintele României, de care „nu vă jenaţi să staţi aproape”. Logica asocierii îmi scapă.
  Cum ne asumăm trecutul, am văzut. Cum ne asumăm prezentul, iată o întrebare încă nepusă. „Oare să fiu din nou profet în vremuri tulburi?” se întreabă Nicolae Breban, la sfârşitul scrisorii, cu o candoare paranoică. E, se pare, mai simplu să arunci răul în spatele timpurilor decât să-ţi asumi răspunderea faptelor tale. Timpurile, tulburi sau nu, nu-l scutesc însă pe Nicolae Breban de laşităţile trecute şi nici de neonestitatea prezentă. Vicepreşedinte al USR în legislatura 2001-2005, când s-a mulţumit să-şi încaseze conştiincios indemnizaţia, fără vreo altă contribuţie, membru al Consiliilor din legislaturile următoare, când a fost pe punctul de a fi exclus pentru absenţe repetate de la sesiunile statutare, Nicolae Breban este cel din urmă calificat moral să judece activitatea colegilor săi, cu atât mai mult cu cât n-o cunoaşte decât din zvon public sau din informaţiile binevoitorilor. Sunt gata să prezint un bilanţ oricui ar cere-o (de altfel, el există pe site), mai puţin lui Nicolae Breban, care avea posibilitatea şi datoria să se informeze singur ca membru al conducerii USR de zece ani încoace. Şi care a avut ineleganţa de a le spune colegilor lui scriitori că nu participă la Consilii fiindcă scrie. Iar la observaţia mea că toţi membrii Consiliului scriu, aceasta fiind şi meseria lor, să răspundă sfidător că el scrie bine.
  Nu-mi face nici o plăcere să dezvălui astfel de lucruri. M-a obligat scrisoarea lui Nicolae Breban, nedemnă de pana unui mare romancier, dar perfect ilustrativă pentru un om moralmente grav bolnav. Colegii lui din Consiliu şi eu însumi i-am întins o mână după ce am luat cunoştinţă fără nici o bucurie de dosarul lui de la CNSAS. A socotit că e potrivit să scuipe pe mâna care îi fusese întinsă fără nici un gând ascuns şi cu cele mai bune intenţii. De aici înainte, va rămâne singur, cu ruşinea lui.”

 8. 8 epolitikon mai 12, 2011 la 6:13 pm

  Am si eu un mic pitic pe creier. Daca de la Pestera la Babele nu-i nicio localitate, de ce s-au pus pe facut drum? Sunt terenuri cumva pe acolo?
  Vorbim despre niste locuri ce formeaza Rezervatia Naturala Bucegi si nu e bine sa aduci acolo toti ghiolbanii…

 9. 9 Baronul Munchhausen mai 12, 2011 la 6:17 pm

  @Nastase

  Vreti sa spuneti ca asemenea practici se intampla doar de azi, de ieri? Eu cred ca ar trebui sa priviti putin mai in urma, cu ceva anisori, pe vremea cand nu era Basescu presedinte si nici Boc, premier….
  Am mai scris asta: cineva , membru psd, imi spunea prin 2004, chiar inainte de alegerile locale ca ideea conducerii psd de a arunca in lupta, pentru capitala si Cluj-Napoca, ditamai ministrii de externe si respectiv de interne, avea rolul de a da semnal catre electorat sa voteze candidatii psd daca vroiau sa primeasca bani de la bugetul central pentru investitii locale. Altfel spus, practica de a acorda preferential alocatii catre primariile proprii nu a brevetat-o pdl, cel mult puteti sa-i dati in judecata fiindca v-au plagiat.. 😀 😀 😀
  Ca sa fiu si mai clar, am sa scriu aici ca nu pot fi de acord cu asemenea practici, dar stiti desigur proverbul cu „Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face”…. 😀

 10. 10 i.nicolae mai 12, 2011 la 7:25 pm

  Aceasata „boala” o au toate partidele asa ca domnule Nastase, va reamintesc zicala ” ce tie nu-ti place , altuia……………”.Dati cateva exemple de primarii PD :PRM :PNL etc din perioada 2000-2004 care au primit mai multi bani decat o primarie PSD de aclasi rang ,si poate va cred. Asa ca ..

  Sa auzim de bine.

 11. 11 Harabula mai 12, 2011 la 8:13 pm

  Nu am citit comentariul domnului Nastase „Baia Mare a ales PSD. PDL a ales sa fie penibil” dintr-un sentiment al … penibilului.
  Titlul m-a dezarmat.
  Cum, Doamne Dumnezeule, poate jubila domnul Nastase pentru aceasta „victorie” pur si simplu neidentificabila.
  Cred ca se manifesta acea componenta militanta a personalitatii domnului Nastase, pe care eu o detest, pentru abandonul obiectivitatii.
  Ma consoleaza gandul ca domnul Nastase nu mi se adreseaza mie. Domnia sa stie ca eu stiu. Iar eu stiu ca domnia sa stie ca eu stiu.

 12. 12 ORASAN IOAN mai 12, 2011 la 9:15 pm

  Dar cu sărăcia cum rămâne?
  Putem discuta despre orice,dar nu trebuie sa uităm că sărăcia este la ora actuală o boală contagioasă care se extinde extrem de rapid pe cuprinsul României şi în mod cert sursa de „infectie” provine din politicile guvernamentale şi din asumarea cu iresponsabilitate a cerinţelor FMI şi a unor cercuri de dreapta din Europa.Atâta vreme cât sărăcia se simte în largul ei aici la noi acasă,putem să ne despărţim încet de democraţie,libertate şi de ce nu,de omenia din noi,spun asta pentru că lipsurile îi transformă pe oameni în lupta lor de supravieţuire indiferenţi la necazurile celor din jur şi să nu mai pună preţ pe valorile democraţiei.Bruma de clasă de mijloc a fost atât de tare subţiată că aproape nu se mai vede deloc şi nici nu se văd speranţe ca aceasta să fie revigorată în vreun fel,dimpotrivă se caută toate mijloacele ca ceea ce nu este încă portocalie,dacă nu poate fi subjugată intereselor puterii,să fie distrusă,putem spune cu certitudine că puterea de acum nu este de dreapta este doar nimicitoare şi autodistrugătoare.Ţara este într-o situaţie atât de grea şi aproape fără de ieşire încât orice formă de protest din faţa instituţiilor statului din capitală sau din reşedinţele de judeţ nu-şi mai au rostul,pentru că înalţii funcţionari ai statului de dincolo de zidurile acelor clădiri sunt surzi şi orbi la strigătele şi mişcările celor atât de apăsaţi de greutăţi,trebuie găsită o altă locaţie gen „Câmpia Libertăţii” unde călăii şi victimele,jefuitorii şi jefuiţii,asupritorii şi asupriţii să nu fie nevoiţi să fie aproape unii de alţii,oricum cei din tagma puterii privesc la televizor şi ascultă la radio protestele celor nemulţumiţi şi nu au curajul să asculte problemele poporului,nemaivorbind de faptul că nu au vreo treabă în a sluji interesele poporului suveran(vorba unui jurnalist cu sânge în instalaţie).Putem să ne adunăm laolaltă toţi cei care mai putem simţi înţelegere şi solidaritate faţă de cei fără putere,putem să ne unim în lupta pentru democraţie si libertate,putem să ne organizăm în lupta împotriva corupţiei şi hotiilor de tot felul,putem să ne opunem practicilor de mită electorală,putem cere să avem o presă liberă,putem arăta că suntem verticali în demnitatea noastră,putem să le spunem NU practicilor şi politicilor lor proaste şi putem să le arătăm că ţara este a noastra,a oamenilor liberi,demni si fără frică de mijloacele lor de intimidare şi manipulare.Acum după ce unii dintre cei care au colindat ţara în lung şi în lat în spatele uşilor închise în săli umplute cu clientelă portocalie,se luptă între ei pentru interesele lor,aşa că din punctul meu din vedere privind alegerile din partidul lor este acela că un asemenea eveniment nu are legătură cu ţara şi mai ales cu oamenii din ea,indiferent că unii sunt aleşi şi alţii realeşi,lupta împotriva poporului român va continua cu aceleaşi arme şi nu contează că se schimbă utilizatorul armelor,planul de luptă rămâne neschimbat.

 13. 13 olivia mai 13, 2011 la 4:49 am

  @ Harabula
  Nu-mi vine sa cred ca aveti rezerve in legatura cu viata din state. Dar trecand peste asta, o parere personal ar fi, legat de politia animalelor, ca sunt mult mai barbari si mai cruzi dintre noi. Adica ei cica salveaza animalele de la niste stapani saraci care le hranesc prost si nu au bani de veterinar si le duc la adapost unde le eutanasiaza. Ca parca a vazut cineva vreodata un animal care sa te roage sa il omori ca is scapi de chinuri. Asta e o gandire pur umana, in schimb orice animal o sa se agate cu ghiarele si cu dintii de viata fara sa se planga de conditii. Asta era o paranteza. Am avut un prieten, care era in top 5 urmariti pe vremea lui Ceausescu. Ma rog, el si nevasta-sa. A plecat in state dupa revolutie, si dupa vreo 10 ani s-a intors zicand ca acolo e al treilea Reich. Sa mor de ras, nu alta. Ca acolo orice faci, orice cumperi, e urmarit pin cartea de credit. Ca dc faci o plata cash cu 100$ mai au putin si chiama FBI-ul ca te suspecteaza de venituri liegale, ca dc iti iei o masina noua toata lumea isi baga nasul ca de unde ai avut bani, si dc nu e evident, se poate sa te caute politia. Ca sa nu mai zicem de cat de mult i-a placut acolo sa caute slujbe, si in cele din urma sa nu-si gaseasca ptr ca e „overqualified”. Aaaa..si si-a taiat odata o mana cu felxul, iar cu asigurare, a mers la spital unde l-au cusut, dupa care a facut infectie era sa-si piarda mana , oricum nu ii reconstruisera si tendoanele ca cica nu era in asigurare(pai si atunci de ce mai platea, ptr urgente? credeam ca si la ei urgentele sunt ptr toata lumea), asa ca a trebuit sa scoata vreo 15 000 din buzunar – sau card de credit – ca sa i se repare mana in sistemul privat. Iar la inceput, pana au reusit sa isi gaseasca surse de venit, chiar traiau ca vai de ei. Iar dupa, nu traiau bine ci doar decent. Oricum parcurile de rulote mi se par edificatoare. E o tara care da unora posibilitatea sa castige sume cu 7-8 cifre, dar prapastia sociala e enorma. Si banii nu ies ca si la noi din productie atat, cat din sectorul financiar. Iar ptr cei saraci, e rau. Nu stiu dc ati vazut Sicko, dar arata cum sunt tratati cei saraci in probleme medicale, si chiar si militarii dupa ce nu mai sunt utili. O societate foarte brutala. Si apropos de militari, si la noi s-a sinucis un militar intors dintr-un teatru de operatiuni ptr ca ii murisera 2 colegi si altul fusese mutilat in fata lui. Dupa cum se vede, armata a avut mare grija de oamenii ei, ca nu prea cred ca la el in sat beneficia de consiliere psihologica. Dar e bine ca ne folosim oamenii in razboaiele altora si dupa ce nu mai sunt buni ii aruncam la gunoi. Si nimeni nu e de vina.

 14. 14 blogideologic mai 13, 2011 la 5:25 am

  Patronii privaţi care postează aici pe blog, nu mă refer decât la persoanele patronale care îşi obţin câştigurile din Analize Costuri şi Beneficii, ideologic ei sunt eventual şi libertarieni înfocaţi (să nu credeţi că neg dreptul a crede sincer şi aprins în doctrina libertariană ce-i categoric împotriva Statului, relev numai o contradicţie în unele afirmaţii economice, adică nu poţi să fii în acelaşi timp libertarian dar totodată să practici Analize Costuri şi Beneficii cu firma ta, aceste ACB-uri genetic şi generic se practică doar acolo unde Statul plăteşte pentru afacerile firmei tale!), au evitat cu maximă grijă (ori maximă neştiinţă?!) să discute legătura dintre venitul total ce-l obţin cu firma care vinde pe piaţa industriei unde activează un produs specific, –industriei dar şi firmei–, şi elasticitatea cererii pe piaţă în cazul produsului pe care-l oferă firma lor. Câştigul firmei unui „privat autentic” (adică unul care nu este implicat în contracte cu Statul) tocmai din această zonă de analiză economică provine.

 15. 15 blogideologic mai 13, 2011 la 6:09 am

  LinkedIn se pregăteşte de IPO. Va emite acţiuni propuse spre vânzare pe piaţa bursieră.

 16. 16 teostanc mai 13, 2011 la 6:51 am

  Off topic for all,

  Iata de unde pot iesi bani pentru toata lumea si pentru toate obiectivele:

  „În acest an, trecem prin patru date neobisnuite: 1.1.11, 01.11.11,11.1.11, 11.11.11.

  Şi asta nu e tot. Ia ultimele două cifre ale anului naşterii tale, adauga vârstă pe care o vei indeplini in acest an, iar rezultatul va fi 111 – pentru toti!
  Acesta este anul banilor!

  Urmatoarea luna de octombrie, va avea 5 duminici, 5 zile de Luni şi 5 de Sambata. Acest lucru se întâmplă doar o dată la 823 de ani. Acesti ani speciali au ca specific bogatia.”

 17. 17 Vasile, mai 13, 2011 la 7:47 am

  Din nou un text pervers marka Harabula,

  Dupa ce se arata favorabil informatiei primite din articolul lui Nastase , Harabula sterge cu buretele adevarul, si il inlocuioeste cu gunoiul de sub propriul pres pentru faptul ca asa a invatat el din comunism ca informatia trebuie veritifcata. Pai de ce nu o verifica el in Botosani, sau Botoseniul nu se afla in republica basescu?
  Cel putin ar fi trebuit sa aibe bunul simt si sa-l citeasca pe Baron , sau pe asta poate ca-l cunoaste si nu-l crede desi Baronul are dreptate atunci cind aminteste proverbul „ce tie nu-ti place….”
  Dupa ce in patru rinduri termina articolul lui Nastase ,aparent fara nici o noima trece la cu totul alta tema ,!
  Pervers el incearca sa ne demonstreze ca americanul de rand traieste tot asa de mizer ca si orice al roman din epoca lui Basescu. Adica stati blanzi romani, ce se intampla in Romania se intampla si in visul vostru american..Cghiar asa mai Harabula de ce nu in visula real Spaniol?
  Eu ce sa spun ,ca in citeva luni traite alaturi de romanii care lucrau in mod oficial in America, romanii se bucurau de aceleasi drepturi ca si muncitorii americani sau mexicani .Da , erau diferente intre muncitorul roman sau american din Florida si muncitorul american sau roman din Louisiana, sau o mare diferenta intre cele doua categorii si muncitorii romani sau americani din Portland sau Seattle?
  Sa vorbesti despre America aiurea tip harabula poti vorbi , doar daca esti inapoiat si pui inaintea plugului boii din Romania, in America este adevarat pot fi prin colturile cele mai intunecate, pete asemanatoare ,petei care a devenit Romania, pete pe care le vezi si in Franta si in Germania si in Spania si in Italia,si oriunde in lume dar rareori generalizate asa cum a ajuns Romania.iSi americanii produc gropi tip Harabula ohoo!, unele sunt si acolo „neasfaltate” , este si normal ca intro tara cit 50 de Romanii sa ai astfel de „gropi”, dar esti jalnic Harabula daca pe un iaht de lux cauti petele unei ploi acide doar ca sa ne demorstrezi ca ai calitate!
  In America ,dl. Harabula toata nedreptatea sociala nu o poti strange nici in suprafata a doua judete din Romania, ai inteles, poti insa strange multa frustrare ca peste tot!

  PS.
  Apropo de pete neasfaltate, din America. Aveam la cantina un bucatar sef roman si un ajutor de bucatar american , o doamna Pamela, divortata cu un copil.

  . Intro zi Dan ma abordeaza si imi explica ca ar dori sa-si aduca si sotia cu el in America.
  Il refuz pe considerentul ca nu puteam sa-i asigur in zona santierului o locuinta adecvata, iar in tabara o cazare ar fi fost imposibila, Nici o problema domn Vasile am gasit , o sa stau la Pamela.
  Trebuie sa va spun ca Dan are o vila in Constanta de peste 25o m2 , gradina….intradevar nu are …piscina.
  – Bine Dane daca nevasta-ta accepta sa stea la Pamela nici o problema!
  Una din marile probleme pe care o aveam la cele trei mese platite nu din salariu muncitorilor, in zona respectiva era calitatea piinii pe care o primeam. Indiferent de valoarea nutritiva a mancarii sau calitatile bucatarului, romanii erau ca un butoi de pulbere gata de greva pentru ca piinea era dulce , si eu nu mai aveam bani sa mai angajez un brutar si sa le fac practic si o brutarie, cu utilajele necesare.
  Am hotarit sa-l iau pe Dan si pe Pamela si sa mergem al alte firme decit acelea de catering, la firmele de distributie de piine ca sa testam o piine „romaneasca”.
  Nu faptul ca am gasit piine nefeliata „frantuzeasca” ar fi spilul povestirii ci faptul ca Pamela , brusc opreste masina in fata unei case , fara gard si fara ..un aspect prea ingrijit si ne declara plina de mandrie, aici stau eu, asta este casa mea!
  Lui Dan i s-a indoit fata si a renuntat la aventura familiala din America.Acum iarna e sofer pe propriul taxi, adaptabil , vara bucatar pe litoral, recunoaste ca a invatat ce-i munca de la americani.
  Nu ca sa-l conving pe Harabula ca America este altceva dar daca in Lousiana romanii traiau destul de decent in rulote , pot spune ca cei din Florida, Portland sau Seattle traiau in apartamente de peste 130 m2 in cartiere rezidentiale,
  adica si pentru Harabula intre americanii de rand , de unde de multe ori am fost obligati sa ne mutam din cauza deranjului pe care o parte din locatarii romani il produceau vecinilor, mediului in general.

 18. 18 Vasile, mai 13, 2011 la 7:58 am

  Aaaa,
  Am uitat sa va spun ca linga tabara venea zilnic si un aligator, invatat de baieti sa manace „sanvisuri” , daca l-as fi cunoscut atunci pe Harabula , nu-l mai botezam Iliescu!

 19. 19 teostanc mai 13, 2011 la 8:41 am

  All,
  Mergeti la Ploiesti!

  http://www.personality.com.ro/

 20. 20 Doru Coarna mai 13, 2011 la 8:57 am

  @ teostanc,

  vei castiga si la anu’ bani tot asa, cu nemiluita, caci suma dintre ultimele doua cifre ale anului nasterii si varsta oricui se va termina cu 112!!! Pentru toti! Ha! Asta pt ca exista evident si un 12.12.2012!
  Si apoi, in 2013, cu 113! Adica acest 2013 va fi tragic ca da cu 13, nu? S-or devansa alegerile si s-o alege tot Basescu?

 21. 21 Doru Coarna mai 13, 2011 la 9:15 am

  @ epolitikon,

  n-ai inteles nimic! Bentley-urile nu pot ajunge in prezent la Babele, asta-i adevarata problema a lui Nutzi si tine de dezvoltarea si modernizarea Romaniei!

  Candva, odata in viitor, un alt pedelist va propune ca sa fie coborate Babele jos, in Busteni, pt a se evita poluarea zonei de catre autovehiculele ce transporta gratarele si mititeii tocmai sus… Coborarea se va realiza pe drumul ce-l construiesc acum!!! Intelegi ca astfel toate isi gasesc sensul iar Babele vor putea fi admirate si de sus, fara sa te urci pe Cruce!!! Prin grija pdl, evident.

  Oare cate vieti de pensionari sau someri se vor curma multumita acestui drum? Care oricum, se va reduce doar la multe-multe licitatii…

  Pt comunisti dezvoltare insemna electrificare, pt astia asfalt! Totusi, cu electrificarea puteai raspandi fabrici, cu asfaltul raspandesti bugetul…

 22. 23 Doru Coarna mai 13, 2011 la 9:29 am

  @ Vasile,

  America e in cofa! Agerul Harabula i-a dovedit ca practica propaganda mincinoasa! Adica (vrea el sa spuna ca) acolo e poate mai nasol decat in ograda lui Basescu, au ajuns mai saraci si mai cruzi… Noi nici nu stim sa apreciem ce entitate ne binecuvanteaza cu intelepciunea sa…

  Pe logica asta, americanii ar trebui sa ne propuna curand un inevitabil schimb de presedinti, tot sunt ei obisnuiti sa ia tot ce le trebuie in orice fel…

 23. 24 florin m. mai 13, 2011 la 11:23 am

  Blog Ideologic

  Faptul ca Aanaliza Cost Beneficiu este OBLIGATORIE in cererile de finantare adresate finantatorului public, recte UE, intrucat acestea au o anume intentionalitate legate de impactul proiectului in zona de implementare in functie de care este evaluat rezultatul analizei si se aproba sau nu proiectul, nu inseamna ca ele sunt EXCLUSE in cadrul altor fundamentari de proiecte sau decizii manageriale, totul depinzand de modelul de evaluare cerut de cel care urmeaza a finanta proiectul sau ce o fi. Nu este nici o interdictie sau vreo contradictie, iar practica o confirma.

 24. 25 Vasile, mai 13, 2011 la 12:19 pm

  Dorule,

  Cind America va fi in cofa cu adevarat ,asa cum doresc bezmeticii, sau poate oameni fara orizont va fi sfarsitul acestei lumii.Nu te mai grabii cu harabulisme sau chestii tampite, adica nu te mai gandi la sfarsitul prematur al acestei lumi……..

 25. 26 teostanc mai 13, 2011 la 1:27 pm

  @Doru …
  Verifica si chestia cu octombrie!

 26. 27 Roxana Iordache mai 13, 2011 la 4:10 pm

  @nastase. Dacă nu suntem sinceri, chiar nu putem rezolva nimic pentru ţara asta. Deci, la Slatina e o cârdăşie într-o veselie între PD-L şi PSD. De-aia e situaţia care e. Că nu-i doar o situaţie locală. Din păcate. 😐

 27. 28 Doru Coarna mai 13, 2011 la 6:40 pm

  @ Vasile,

  eu sunt cel mai optimist exemplar in viata al speciei umane, nu cred in apocalipse de niciun fel, dar cred ferm in ticalosia unora precum Harabula si asta pt ca am o incredere oarba in jalnicul sistem securistic romanesc, en chef. Astia au nenorocit socialismul, tot astia nenorocesc si capitalismul, probabil in dezideratul de a termina Romania odata si odata. S-ar prea putea crea o comunitate a serviciilor dupa (si pt!) disparitia statelor, un „brat de fier” autonom si regresiv, nu zici?

  Daca nu-i asta, atunci cei ca Harabula trebuie dirijati inspre ospicii.

 28. 29 Dan Pascu mai 14, 2011 la 12:46 pm

  Aveti dreptate insa si vedeti dumneavostra fiecare partid si nu numai are tendinta fireasca de a trage focul sub oala lui.Oameni suntem!

 29. 30 Velisar Iancu mai 14, 2011 la 2:26 pm

  @baroane, spui:”cineva , membru psd, imi spunea prin 2004, chiar inainte de alegerile locale ca ideea conducerii psd de a arunca in lupta, pentru capitala si Cluj-Napoca, ditamai ministrii de externe si respectiv de interne, avea rolul de a da semnal catre electorat sa voteze candidatii psd daca vroiau sa primeasca bani de la bugetul central pentru investitii locale”
  Asadar, 1) psd avansase IDEEA, nu trecuse la fapte;2) oare cati membri avea psd in 2004? Se pare ca esti f.usor de convins daca cineva, membru psd, iti spunea…

 30. 31 Baronul Munchhausen mai 14, 2011 la 6:49 pm

  @velisar iancu,

  Se pare ca nu esti destul de atent ce citesti: respectivul membru psd nu era un oarecine, fusese mionistru in guvernul Vacaroiu, stia ca psd-ul in perioada 2001-2004 a dat bani in mod preferential doar acelor localitati unde primari erau psd-istii, sau acelor primari de alta culoare pe care au reusit sa-i cumpere si sa treaca la psd. Poate nu stii, dar in 2004, psd avea cu cca 30% mai multi primari decat castigase la alegerile din 2000, tocmai prin politica de santaj: bani contra dezertare de la partidul pentru care candidase in 2000.

 31. 32 Baronul Munchhausen mai 14, 2011 la 6:57 pm

  continuare:

  …..Acel membru era incantat ca Geoana si Rus au fost desemnati candidati la primaria capitalei si in Cluj fiindca era sigur ca vor invinge candidatii PD. Nu cred ca trebuie sa-ti reamintesc rezultatele….
  Chestia cu acordarea preferentiala a banilor catre primariile psd a starnit o dezbatere foarte dura intre mine si persoana respectiva si, fiindca era un om de calitate, a inteles ca psd a procedat incorect. Ca sa fiu si eu corect pana la capat, declar aici ca nu pot sa accept ca pdl sa procedeze la fel, nu am probe, doar ce citesc si eu prin ziare…..
  Dar cata incredere poti avea in ziare azi?????


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: