Inegalitatea accentuata pune in pericol cresterea economica

Teoria ciclicitatii economice are un fundament psihologic evident, iar revenirea ei in atentie in perioade de criza este cat se poate de naturala. Pentru ca fiecare societate isi doreste, in mod firesc, ca, dupa un moment de cadere, sa urmeze unul crestere, acest tip de abordare sinusoidala a evolutiei econmice este foarte popular. Gandind si actionand in aceasta paradigma, miza pentru orice guvern responsabil nu consta in evitarea crizei (ea va veni inevitabil), ci in prelungirea cat mai mult a etapei ascendente. Cum se face acest lucru? Destul de simplu, daca exista pricepere si vointa politica.

Soluţia, pentru a menţine cât mai mult creşterea, constă în reducerea inegalităţilor sociale şi în distribuirea cât mai echitabilă a veniturilor. Nu o spun doar eu. O fac şi analiştii FMI, care stabilesc o legatura de cauzalitate intre durata de crestere economica si inegalitatea veniturilor. Andrew G. Berg, Assistant Director si Jonathan D. Ostry, Deputy Director in cadrul Departamentului de cercetare al FMI o spun cat se poate de clar: valul de crestere economica va trece mai repede în tarile cu o distributie inegala a veniturilor.

Metafora pe care o propun cei doi este extrem de sugetiva: la sfarsitul anilor ’70 ai secolului trecut „barca medie” (a se citi venitul mediu) era o canoe de 12 metri, iar cel mai mare iaht avea 250 de metri. După 30 de ani, „barca medie” este uşor mai spaţioasă măsurând 15 metri, iar cel mai mare iaht are peste 1.100 de metri. „Atunci cand o mana de iahturi deven pacheboturi, in timp ce restul raman umile canoe, ceva este in neregula”, afirma pe buna dreptate expertii de la FMI.

Prin urmare, o crestere economica sustenabila si de lunga durata se poate obtine prin reducerea decalajului dintre bogati si saraci. In acest context, va reamintesc ca Romania este a doua tara din UE din punctul de vedere al inegalitatii veniturilor, calculata ca raport dintre cei 20% cei mai bogati romani (cu veniturile cele mai mari) si cei 20% cei mai saraci (cu veniturile cele mai mici).

In conditiile in care a devenit o evidenta faptul ca actuala criza a lovit cel mai puternic in categoriile sociale defavorizate, orice guvern care vrea binele populatiei ar fi trebuit sa ia masuri de protejare a celor vulnearbili si de sprijinire a IMM-urilor. Ce s-a intamplat in Romania? Exact invers: Guvernul s-a ocupat doar de clientela politica si a bagat adanc mana in buzunarul romanilor. Populatia a fost lovita din toate directiile: salarii taiate, pensii micsorate, indemnizatii reduse pentru mame, TVA majorat, surse de asistenta sociala obturate etc. Cei saraci s-au adancit in saracie, o parte din firava clasa de mijloc a fost retrogradata, iar cei bogati fie s-au mentinut la acelasi nivel, fie au beneficiat de sprijinul statului si apoi s-au „delocalizat” in strainatate, pentru a-si cheltui banii.

Societatea romaneasca este profund dezechilibrata, iar actuala putere actioneaza ca a o ancora ce trage la fund o barca neincapatoare si aflata in deriva. Pana acum, solutia aplicata de guvern pentru a evita scufundarea a fost aceea de a arunca peste bord anumiti pasageri. Cinismul sau este maxim: cine nu poate trage la rame, nu are ce cauta in barca!

208 Responses to “Inegalitatea accentuata pune in pericol cresterea economica”


 1. 1 Constantin Gheorghe aprilie 15, 2011 la 9:33 am

  Am şi eu o nelămurire: ăştia de la FMI sunt proşti, sau ipocriţi? Păi, după ce fac studii savante, care dovedesc ce altminteri se vede cu ochiul liber, impun statelor pe care pun gheara măsuri care fac fix ceea ce „condamnă”, adică accentuează polarizarea economică şi socială, cresc sărăcia şi numărul săracilor? Mişto!

  S-a inventat o modalitate de a folosi biţii pe post de hârtie igenică? Nu de altceva, dar studii de genul ăsta au doar o unică valoare de întrebuinţare: cea a hârtiei mai sus-pomenită.

 2. 2 Jr. aprilie 15, 2011 la 9:35 am

  „Un popor cu o constituţie democratică nu poate să trăiască fericit, dacă obiceiurile nu sunt simple şi condiţiile de trai aproape egale. Altminteri, asistăm la o adevărată invazie în profesiile liberale, la scoaterea la mezat a funcţiunilor publice; munca manuală e dispreţuită, bunăstarea şi luxul sporite,devenite necesare, bogăţia, puterea, sunt luate cu asalt, cu furie, numai pentru plăcerea lacomă de a te bucura de ele.”Emile Zola.

 3. 3 Daniel aprilie 15, 2011 la 9:52 am

  Sunt intru totul de acord cu parerile celor 2 autori si recunosc in ele si politica pe care ati dus-o in perioada cat ati fost PM. Este o politica buna. Sigur ca explicatiile sunt profunde si nu are rost sa intram acum in detalii. Trebuie sa fiti atent ca egalitatea sa nu se transforme in egalitarism, iar in procesul de aplicare a unor astfel de principii sa nu incalcati drepturile fundamentale ale omului. De cele mai multe ori aceasta se petrece cu intentie si folosind lipsa egalitatii ca pretext pentru a elimina adversari si a crea o si mai mare inegalitate dupa aceea. Totodata incercati sa aplicati principii echitabile si in politica, unde existenta doar a catorva forte politice creeaza premizele disparitiei democratiei. Este nevoie de curaj si este nevoie de principii sanatoase. Astfel nu va veti mai teme de concurenta, iar sistemul creat va fi unul care sa va ajute atunci cand nu veti mai avea puterea, in loc sa incerce sa va elimine.

 4. 4 Oana aprilie 15, 2011 la 10:21 am

  Directorul general al FMI, la Washington la Institutul Brookings, vorbea despre aceleasi lucruri sustinute de PSD- protectie sociala, impozitare progresiva, investitii in sanatate si educatie si mai putine restrictii fiscale (acest ultim punct sustinut in special de PNL).
  Am scris si eu despre opinia dlui Dominique Strauss-Kahn pe blogul meu, pentru ca mi s-a parut o intarire a celor sustinute de USL. O validare, daca doriti, pentru cei inca indecisi daca sa voteze cu USL sau nu.
  http://digerate.blogspot.com/2011/04/o-abordare-de-stanga-din-partea-cuiva.html

  Ma mir ca nu s-a facut suficienta popularizare acestui discurs. Serveste intereselor USL mai mult decat orice altceva. Este discursul unui capitalist, sustinut in cel mai capitalist stat al lumii, si nu se refera la Romania. Deci, nu se poate spune ca FMI lucreaza pentru USL. Folositi public acest dicurs!

 5. 5 Argusdre aprilie 15, 2011 la 10:28 am

  D-le Nastase,
  In articolul dvs, relevati printre altele :
  ”….In conditiile in care a devenit o evidenta faptul ca actuala criza a lovit cel mai puternic in categoriile sociale defavorizate, orice guvern care vrea binele populatiei ar fi trebuit sa ia masuri de protejare a celor vulnearbili si de sprijinire a IMM-urilor. Ce s-a intamplat in Romania? Exact invers: Guvernul s-a ocupat doar de clientela politica si a bagat adanc mana in buzunarul romanilor. Populatia a fost lovita din toate directiile: salarii taiate, pensii micsorate, indemnizatii reduse pentru mame, TVA majorat, surse de asistenta sociala obturate etc. Cei saraci s-au adancit in saracie, o parte din firava clasa de mijloc a fost retrogradata, iar cei bogati fie s-au mentinut la acelasi nivel, fie au beneficiat de sprijinul statului si apoi s-au “delocalizat” in strainatate, pentru a-si cheltui banii…”
  Dar, trebuie sa va atrag atentia ca aveti pretentii deosebite de la niste creaturi portocalii inculte, aeriene in domeniu, care sunt inafara teoriilor stiintifice economice, care n-au auzit de ele in viata lor ticaloasa, unica idee care i-a canalizat fiind aceea de inavutire rapida si prin orice mijloace.La astia nu au valoare, nici cat negru sub unghie, cartea, cultura, stiinta, omenia, semenul, patriotismul, tara, etc. si s-au catarat pe cadavre nu ca sa guverneze ceva, ci ca sa fure cat mai mult.Si toate cele de mai sus explica foarte logic evolutia, actiunile si comportamentul acestor jigodii cu chip de om.Dvs. aduceti in discutie metafora in care se expliciteaza ciclicitatea crizelor economice prin comparatia decalajului dintre barca medie (valoarea medie) si iahtul cel mai scump (culmea bogatiei), uitand ca la noi „sculele”de comparat sunt „pluta” ( adica ioc flota) si desigur „petrolierul” (Biruinta), cel care facea contrabanda en gros pentru capitan…
  Acelasi „Prim capitan al Romaniei”care dupa ce ne-a izolat pe rand, dupa crizele specifice de isterie (o fi sindromul nerealizatului, sau impotentului?) de Rusia, de China, de Germania, si de aproape intreaga Europa, acum ne-a paraduit profund si relatiile cu Franta, cea care ne sprijinise sa intram in UE, desi nu indeplineam toate conditiile cerute.Ziare franceze explica situatia foarte simplu : marinarul se razbuna, exact ca vacarul pe sat, pe Sarkozi si pe firmele frantuzesti deoarece primul nu l-a bagat in seama, respectiv firmele au refuzat sa dea parandaratul solicitat.
  Ma intreb si eu ca oricare, daca in situatia asta de izolare totala a tarii si cu numerosi dusmani creati de „priceperea Intaiului diplomat”, daca populatia Romaniei va iesi in drum cerand demisia bagabontilor portocalii, oare avioanele franceze vor bombarda Treicoceniul ?

 6. 6 Spiridus aprilie 15, 2011 la 10:29 am

  Dupa ce au fost pe punctul sa treaca in istorie, la aparitia crizei (s-a discutat vreo 2-3 luni despre asta, propunandu-se sa fie inlocuite cu o alta forma de conducere financiara globala, dar au ramas ca… „raul cel mai mic”), FMI si BM si-au schimbat discursul. In esenta, acesta este ca liberalismul nu mai rezolva totul, prin legile pietei. Este nevoie de interventii prin reglementari mai stricte (Atentie!, nu prin decizii administrative).
  Robert Zoellick, presedintele BM, propus chiar de SUA, are un discurs in care aproape intotdeauna nu uita sa aminteasca de efectele negative ale inegalitatilor sociale, care constituie mai ales CAUZA pentru accentuarea inegalitatilor in viitor. De ex., la 13 aprilie a.c., a alertat asupra perspectivelor economice negative determinate de cresterea preturilor alimentelor, la scara globala. El a identificat direct si inechivoc saracia drept cauza a revoltelor din Nordul Africii. Potrivit BM, indicele preturilor alimentelor a crescut in ultimul an cu 36% (exact, 36%)! Tot BM estimeaza o crestere de 10% in pana la anul.
  Chiar daca aceasta crestere nu se regaseste integral in pretul final, subventionarea aplicate de multe guverne nu poate fi viabila pe termen lung.
  R. Z. nu a ezitat sa compare aceasta perioada cu cea premergatoare crizei care a inceput in 2008.
  Cine vrea sa intelega cum merge lumea, nu e bine sa ignore astfel de aprecieri. Si sa actioneze in consecinta!

 7. 7 Cârcotaşu aprilie 15, 2011 la 10:37 am

  @ Aya,
  Adresezi o îmbărbătare:

  Daniel, daca iti auzi numele strigat din directia unui “aruncator” de dejectii, nu te opri din drum si, mai ales, nu privi acolo!

  Asta după citate multiple ignorate cu veselie.
  Parcă ziceai ceva despre nişte „suspiciuni” pe care nu le-nţelegi?

 8. 8 Pali aprilie 15, 2011 la 10:43 am

  @ constantin gheorghe

  Aveti dreptate !

 9. 9 Harabula aprilie 15, 2011 la 10:43 am

  Daca domnul Nastase crede ca problema inegalitatii economice dintre oameni se va rezolva prin masuri guvernamentale, îl asigur ca se autoiluzioneaza. Oamenii n-au fost economic egali nici in comunism, rezimul care se pretindea cel mai egalitarist.
  Dar, se pare, ca domnia sa nu vorbeste de egalitate. Il procupa ma mult saracia.
  Sa vrea sa mareasca ajutoarele sociale? Cred ca nu.
  Domnul Nastase vrea sa ia de la bogati si sa dea la saraci. Ma intreb daca a calculat cineva suma averilor tuturor bogatilor Romaniei, cat li se va lua si cat au nevoie calicii.
  Sa va intre bine in cao domnilor: marile averi sunt precum castgurile la loto. Daca s-ar imparti, calicii tot calici ar ramane.
  Asa cum mii de artisti care viseaza sa ajunga celebri,mor saraci si uitati, universitari, cercetatori, fotbalisti, ziaristi, prostituate, politicieni se rateaza cu ganduri de marire, tot asa pana si ultimul roman se viseaza bogat.
  A le lua celor bogati averea, sub orice forma, nationalizare sau impozitare, nu ajuta cu nimic saracul. Bogatia este limitata, saracia inepuizabila.

 10. 10 Pali aprilie 15, 2011 la 10:45 am

  @ sonialorean

  Aveti un raspuns din partea mea la ” Mai moare o legenda” ,…spre sa fie pe placul si inaltimea asteptarilor gramaticaleee a dvs.!!!

 11. 11 blogideologic aprilie 15, 2011 la 11:13 am

  Conferinţa de la Helsinki, –din anul 1975–, nu a făcut altceva decât să întărească turbinca lui Ivan ! Reamintesc : 1/ „ Doamne, dacă eşti tu cu adevărat Dumnezeu, cum zici, rogu-te blagosloveşte-mi turbinca asta, ca ori pe cine-oi vrea eu, să-l vâr într-însa; şi apoi să nu poată ieşi de aici fără învoirea mea.” (Rugămintea rusului către Dumnezeu, din povestea lui Ivan Turbincă, de Ion Creangă). 2/ Evaluarea istoricului colonel Dr. Paul Opriş pentru Conferinţa de la Helsinki : „We may state the fact that the Soviets were no longer consistent at the beginning of the 1980s with regard to many of their former communist principles. Such principles had been applied and strictly imposed on their own territory as well as by force in the European countries existing in their sphere of influence right after the Second World War had ended. The consistency of Kremlin relied more on requiring obedience from the political leaders in the various satellitecountries. These leaders were able to impose the Soviet directives. At the moment when communist leaders of the “new guard” appeared in different states, they were allowed to lead those countries as long as they did not put in danger the political strategic equilibrium in Europe established since 1945 and consolidated 30 years later, when signing the Final Act from Helsinki.” Excerpt din studiul http://www.coldwar.hu/html/en/publications/Online%20PublicationOpris.pdf 3/ Dizidentul pro-rus Gabriel Andreescu, decorat cu Ordinul Steaua României în grad de cavaler, a luptat ca să afunde şi mai mult România în turbinca lui Ivan !

 12. 12 Bibliotecaru aprilie 15, 2011 la 11:20 am

  @ Adrian Năstase

  Păi numai eu de când spun, chiar pe acest blog, exact despre dezechilibrul societăţii româneşti?😀
  Mă ascultă cineva? Nu…

  Chestiunea este că nici PSD-ul nu face nimic ca să repare dezechilibrul despre care vorbiţi, ţinta politicii social-democrate este tot destabilizarea normalităţii. În cazul PSD destabilizarea are ca ţintă „prăbuşirea sistemului Băsescu-Boc”. Ei se dau hâţa-hâţa cu barcazul numit România şi PSD-ul face şi mai mult tangaj ca să cadă căpitanul de la timonă.

  Cât despre creşterea economică… La cât de mult a fost anunţată şi trâmbiţată această creştere economică, cred că are o presiune devastatoare de tsunami. Din păcate creşterea asta economică va avea şi efect de tsunami, va izbucni odată, pe neaşteptate, într-o noapte fără lună când oamenii dorm adânc, şi atât de violent încât va rade toată România de pe hartă.

 13. 13 Ghita Bizonu' aprilie 15, 2011 la 11:27 am

  Argusdre
  si trebe zis ca firmele frantuzesti sunt obisnuite sa cotizeze de acasa … (cica fiecare partid are firmele lui de consultanta .. si antreprenorii interesati de duc la firma care trebe dupa cum este vopsita primaria, prefectura ori ministerul insa „comisionul” se afla in limita decentei. Acu 20 de ani au ofts sucare ca erau niste insi nesimtiti care bagau in buzunaru propriu .. si a iesit cu scandal si tribunal. Ins atoti isi aduceau aminte d eniste insi constiti de prin anii 50-60 care desi umpleau niste gebti cu bani ptr partide . ei bine acei cinstiti samsari traiau modest din lefuri modeste!!! Nu basnesc .. pe vremea aia cumparam Paris Match si Express)

 14. 14 Ghita Bizonu' aprilie 15, 2011 la 11:29 am

  societatea noastra cam seama cu aia din America Latina … adica ineglitati mari si dezvolatare economica mai putin !

 15. 15 Vasile, aprilie 15, 2011 la 11:43 am

  Domnule Nastase,

  Citind acest articul , pentru o clipa , am crezut ca l-a scris vasile , dar observand ca in afara de greselile de tiparire sunt si detalii tehnice eronate , mi-am seama ca eu nu puteam face asemenea afirmatii. Poate cinestie dumneavoastra ati citat exact textul specialistilor de la dept.de cercetare FMI!
  De inteles orice explicatie la care atasam o metafora, dar metafora e metafora iar hiperbola devine ceva care deterioreaza spiritul metaforei.
  Pai ce o sa rada Traian cind o sa va citeasca!
  Spre stiinta domneavoastra cel mai lung vapor din lume a fost construit sub Ceausescu in Romania.
  Dintr-o pierderea declarata totala de siguratorii a navei Vishva Shanti ,in rada portului Constanta ,romanii au salvat pupa navei cu toate facilitatile aferente , masina principala , cabine intacte, compresoare care sa tina un sistem frigorific al unui hambar de cca 3000 cbm., si au construit prova la Galati , ducind astfel iscusinta romaneasca la maximum ,anuntand ca noua nava „Vrancea”| este cea mai lunga nava de 200 de km de la Galati la Constanta.
  Pai unde ati auzit dumneavoastra de a doua nava ca lungime din lume , dupa fosta Vrancea,yaht ,pachebot ,containier ,petrolier de un km si 1oo metri, de la „Baronul….!
  Daca ati auzit de la specialistii FMI va rog sa nu-i credeti exagereaza ca de obicei petru propriul interes!

 16. 16 Karakas aprilie 15, 2011 la 12:28 pm

  Am vazut chiar ieri un documentar despre cum a distrus FMI economia din Jamaica. Tot prin anii ’70, din cauza crizei petrolului si a cresterii preturilor la produsele importate de Jamaica, guvernul a fost nevoit sa apeleze la FMI pentru un imprumut pe termen scurt. Primul ministru de atunci isi reamintea in documentar cind i-a intrebat pe FMI-isti: „bine, dar dupa ce se termina acordul, raminem tot cu problema, ce facem?”. „Nu este treaba noastra” au raspuns cei de la FMI (Not our busness). Ei insa si-au facut treaba, pentru ca au impus tarii un acord cu efecte devastatoare pentru agricultura. I-au obligat sa „liberalizeze” piata, si astfel au inundat-o cu produse ieftine din USA. Producatorii jamaicani nu au putut face fata competitiei si au disparut, ducind cu ei si agricultura, pe care se baza majoritatea populatiei.

  Iata calea pentru a coloniza si saraci o tara intreaga. FMI a avut un rol nefast si in Romania, pentru ca a obligat statul (si Guvernul Boc a fost fericit sa ia pozitia culcat) la masuri de austeritate care nu erau urgente, si se puteau implementa in alte moduri. Faptul ca Guvernul PDL inchide spitale (chiar si ilegal) fara sa sustina si sa dezvolte in paralel sistemul public, e un semn clar de obedienta fata de dreapta internationalista.

  Acordurile de la Bretton Woods care au stabilit FMI si Banca Mondiala au fost folosite de SUA pentru interesele sale pe termen lung. Sunt mult prea multe exemple in care FMI au distrus pur si simplu tarile pe care le-au imprumutat, in general tari mici si fara economii puternice.

 17. 17 Anneta aprilie 15, 2011 la 12:31 pm

  @teostanc: multumesc
  @Aya: Imi voi pastra inflacararea. Nu inteleg de ce acest cuvant este pus intre ghilimele, ceea ce ii confera, din start, o conotatie negativa. Voi continua sa cred ca aceeasi tarie ca Ion Iliescu, Adrian Nastase si Victor Ponta sunt cele 3 generatii care au facut din PSD un partid care reprezinta foarte bine stanga in Romania si este un partener de elita pentru partidele de stanga europene. Ca tanara viitoare intelectuala, nu pot sa ma revendic decat de stanga – sunt mandra si entuziasta de aceeasi alegere. Si cred ca entuziasmul meu ar trebui sa fie impartasit, nu criticat. Asa cred eu. Va rog sa ma scuzati, daca gresesc. Astazi, accept criticile zambind. Este o zi frumoasa. Prima mea zi, ca membru TSD. Va doresc si voua o zi minunata:)

 18. 18 Karakas aprilie 15, 2011 la 12:57 pm

  Cinismul guvernului e sincron cu cel al FMI. Insusi Franks a marturisit ca se are in vedere ca Romania sa devina o salupa mica si rapida. Citi romani incap acolo pe salupa lui Franks? Putini, si vor fi doar cei cu bani. Restul, polarizatii saraci de la extrema societatii vor incerca sa inoate, iar cei care nu stiu sau nu au bani pentru colac..adio!

  Poate ca sub Guvernul Nastase s-a reusit sa se foloseasca banii FMI pentru dezvoltare, ceea ce e o politica rara, pentru in general guvernele apeleaza la FMI ca ultima solutie, dupa ce nu isi mai permit sa ia imprumuturi de la rechinii privati, care speculeaza pe baza un ratinguri date de alti rechini privati acestor tari.

  Referitor la relatia cu FMI si impunerea de masuri de austeritate, taierile din sectorul public sunt intotdeauna vizate si recomandate de FMI. Pe FMI-isti nu ii intereseaza ca economia sa se dezvolte prin prioiecte de investitii publice sau private, ci cum sa taie cit mai mult din sectorul public, si sa inlature orice bariere care protejeaza economiile respective, in final ajutind interesele celor care fac globalizarea. De ce credeti ca Franks se pronunta despre sectorul energetic si preturile la energie? Pe el il intereseaza privatizarea industriei (citeste „instrainarea” a tot ce este domeniu public catre investitorii americani si cei avizati de grupurile din spatele FMI)

  Ma intreb oare de ce statele afectate de politicile FMI nu se coalizeaza pentru reformarea acordurile Bretton Woods…

 19. 19 Vasile, aprilie 15, 2011 la 1:24 pm

  Domnule Nastase,

  Ma luat valul cu yahtul de 1.1 km si am uitam sa mentionez ca sunt de acord partial cu mesajul din spatele titlulului , exemplu semificativ care contrazice FMIiul si nu numai este dezvoltarea Chinei,Indiei, Braziliei ,dezvoltare fara precedent datorata contravalorilor obtinute din inegalitatea fara precedent care alimenteaza motorul acestor economii!

 20. 20 Socrate aprilie 15, 2011 la 2:26 pm

  Off topic. O informatie interesanta aparuta recent.
  “Nati Meir sustine a fost batut crunt in puscarie, iar procurorii au facut presiuni asupra lui ca sa dea informatii compromitatoare despre lideri politici, printre care Corneliu Vadim Tudor si Adrian Nastase.
  „Ei au vrut de la mine sa fac denunt pe patru oameni. Unul este Vadim Tudor, sa spun cati bani a incasat partidul in 2004, dar eu nu sunt unul care sa predea oameni. Au cerut pe Adrian Nastase si asta pentru ca a spus Vadim ca eu am o caseta. Au spus ca, daca le dau caseta, il elibereaza pe baiatul meu si apoi si pe mine”, a declarat Nati Meir pentru Realitatea TV.”
  Si mai interesant este ca si Serban Mihailescu a sustinut recent acelasi lucru – ca procurorii i-au cerut sa-l “dea” pe Adrian Nastase.
  Daca asta nu e procuratura politica, eu sunt shaman indian.

 21. 21 Harabula aprilie 15, 2011 la 2:49 pm

  @Socrate
  Cu acelasi prilej, Nati Meir a declarat ca peste doua zile de la data arstarii trebuia sa se intalneasca cu Obama.

 22. 22 Harabula aprilie 15, 2011 la 2:54 pm

  Erata: In prima postare am pus o virgula intre subiect si presicat. Imi cer iertare. Voi incerca sa fiu mai atent in viitor.

 23. 23 Vasile, aprilie 15, 2011 la 2:59 pm

  Socrate,

  Ce a declarat Meir poate fi adevarat , nu este singurul intemnitat caruia i s-a spus ca va fi iertat daca da vina pe Nastase, Vosganian, sau Tariceanu.
  Problema ramane insa credibilitatea acestui personaj un Vadim evreiesc!

 24. 24 blogideologic aprilie 15, 2011 la 3:00 pm

  Ipocrizia organizaţiei Romani CRISS / Francezii fac o distincţie între ‘roms’ şi ‘gens du voyage’. Înainte de primul război mondial exista în Franţa o consemnare legislativă privitoare exclusiv la ‘gens du voyage’. Dar tot înainte de primul război mondial, nu găseşti la ei măcar un singur text literar, –şi totuşi, scriitorii sunt primii observatori!–, care să-i semnaleze pe ‘roms’. De ce ? Pentru că termenul încă nu exista! Termenul a fost inventat abia de către ideologii bolşevici internaţionalişti după naşterea statului sovietic. Mai precis, termenul rroma este o invenţie a Cominternului la iniţiativa lui Nikolai Buharin, ca reacţie la apariţia statului România Mare în spaţiul din Romania Orientală. Istoricul britanic Simon Sebag Montefiore demonstrează convingător în cărţile sale că există o continuitate între ideologia ţarinei Caterina cea Mare şi ideologia liderilor bolşevici după câştigarea puterii. Hai să ne întoarcem la surse. Ţarina Caterina cea Mare căpăta dreptul de a stăpâni Romania Orientală nord-pontică prin ideologia occidentală anti-Romania, ideologia Montesquieu-Voltaire-Gibbon. De altminteri Voltaire susţinea deschis în Occidentul European un lobby pro-Rusia, cu scopul de a fi creată butaforia geopolitică numită Rusia Sudică/NovoRossiia. Regele Prusiei Frederic cel Mare, aflat într-o relaţie epistolară cu Voltaire, ştia despre acele planuri. Încearcă să profite de ele în favoarea Prusiei. De aici împărţirile succesive ale Poloniei din secolul XVIII. Pe fondul acelor tratate predatoare apare şi Tratatul de la Kuciuk Kainargi din 1774 care furnizează legitimitatea şchioapă pentru crearea Rusiei Sudice în spaţiul nord-pontic din Romania Orientală. Dar, în termeni moderni, trebuie să judecăm Tratatul de la Kuciuk Kainargi ceea ce a fost el ca atare : un act predatorial ce dădea Rusiei drepturi de expansiune spre Sud. Ideologia lui Karamzin (chiar îmi plac cărţile lui!), un Karamzin care se considera el însuşi un fel de iluminist Gibbon rus, încearcă sa armonizeze ideologic consecinţele Tratatului de la Kuciuk Kainargi din 1774, reamintesc, este vorba despre consecinţele geopolitice extrem de favorabile Rusiei. În dezbaterile actuale dintre ocupantul rus din respublika Moldova şi românii autohtoni, tinerii ruşi din respublika Moldova invocă frecvent ideologia lui Karamzin, aceasta pare a fi principala sursa de putere spirituală pentru ei. În fine, după terminarea primului război mondial, bolşevicul rus Nikolai Buharin constata lucid că în Occident ideologia Montesquieu-Voltaire-Gibbon fusese aproape uitată. Cominternul avea nevoie absolută de a discredita România, de a dizolva România! În consecinţă, experţii Cominternului inventează etnia rroma, etnie pe care la 1824 omul de litere Alexandru Puşkin încă o denumea ţîganî, deşi convingea Europa (prin forţa literelor!) că Basarabia era populată de ţîganî. Atunci când vorbeşte despre Basarabia, lucidul critic literar care a fost Petre Haneş îi citează pe alţi doi intelectuali ruşi ajunşi în Basarabia. Care scriau foarte clar că populaţia din Basarabia vorbeşte o vernaculară neolatină asemănătoare cu vernacularele neolatine din Spania! Dar nici Puşkin, nici vreun alt intelectual rus ajuns în Basarabia înainte primul război mondial nu aminteau că ar fi existat pe atunci limba romani! Pe bună dreptate. Limba romani, la fel ca şi denumirea etniei rroma în loc de ţîganî, sunt invenţii cominterniste. Repet : Limba romani este un limbaj artificial inventat de specialiştii Cominternului după modelul sanskritei care se baza pe prakrită. “Specialiştii” în “Limba romani” de astăzi susţin în mod deschis că “Limba romani” constituie o dezvoltare din prakrită. Numai că, surprise!, surprise!, nici măcar vreuna dintre evaluările realiste de astăzi privind limba prakrită nu acordă vreo şansă ipotezei propagandistice cominterniste că din limba prakrită s-ar fi putut dezvolta “Limba romani”! Pe o gamă de evaluări ştiinţifice, mergând de la evaluări minimaliste şi ajungând până la evaluări maximaliste, se spune că : 1/ “Prakrit – vernacular and literary Indic language recorded from the third century BC to the fourth century AD” ; 2/ “Prakrit languages were spoken in India between 600 BCE to 1000 CE”. Asemenea detalii istorice nu contau pentru cominternişti, şi nu contează pentru urmaşii care duc mai departe politica lor. În Uniunea Sovietică interbelică, ideologizată anti- România la maximum, apare prima literatură în limba artificială “romani”, în vreme ce literatura în limba română era acolo strict interzisă ! După 6 martie 1945, alogeno-cominterniştii ajungeau la putere în România. Ei impuneau ca denumirea etniei conlocuitoare “ţigani” să fie înlocuită cu denumirea “romi”, denumire politiceşte corectă doar din punct de vedere strict cominternist. Iată însă că familiile de alogeno-cominternişti îşi impun iar puterea lor distrugătoare de România după “revoluţia din decembrie 1989”. Astfel, în statistici, denumirea de ţigan a fost înlocuită brusc cu rom, nu rrom, un termen stabilit de un oficiu internaţionalist. Reprezentantul României la acele discuţii peste capul românilor autohtoni a fost Petre Roman, fiul alogeno-cominternistului Valter Roman adus în România de tancurile sovietice. “Romani CRISS încearcă să contribuie la eliminarea fenomenului de segregare şcolară şi la construirea unui model de bună practică în ceea ce priveşte reducerea abandonului şcolar şi creşterea calităţii actului educaţional în rândul elevilor rromi din 90 de şcoli aflate în 20 de judeţe ale ţării.”, se scrie foarte laudativ în articolul http://www.romanialibera.ro/actualitate/educatie/vedetele-sustin-educatia-copiilor-rromi-222628.html . Problema este aceea că ONG-ul bine stipendiat Romani CRISS îi împiedică pe “romi” să înveţe limba română, de un rafinament şi complexitate care permite abordarea problemelor lumii actuale, în schimb îi convinge pe aceşti noi “romi” (pe numele lor autentic şi fără de ocară “ţigani”) să înveţe canularul lingvistic cominternist chemat ”limba romani”.

 25. 25 Karakas aprilie 15, 2011 la 3:12 pm

  @Harabula, zici: ‘tot asa pana si ultimul roman se viseaza bogat.’

  Daca bogatia este rezultatul valorii, nu vad de ce nu. Dar cind bogatia e rezultatul furtului si al exploatarii unui sistem legal imperfect (inclusiv al „ingineriilor financaire”), atunci e o problema. Una este sa discutam despre bogatia individului si alte despre rolul celor bogati in societate, daca vrem sa avem o societate. La fel cum putem discuta si despre relatia dintre bogatie si resurse, si despre rolul statelor in a asigura bogatie (un trai bun) cetatenilor sai. O alta dimensiune este discutia despre diferite modele de capitalism, si efectele diferite in raspindirea bogatiei.

  Cred ca abordezi foarte rudimentar subiectele bogatie/bogati si saracie/saraci. Rudimentar si populist. De exemplu, spui:

  „Daca domnul Nastase crede ca problema inegalitatii economice dintre oameni se va rezolva prin masuri guvernamentale, îl asigur ca se autoiluzioneaza”

  Banuiesc ca ii suspectezi pe toti cu vederi de stinga de miraj in masa. Si totusi cifrele reci spun altceva. Nu vreau sa iti dau mura in gura, dar cu putin efort vei descoperi ca politicile guvernamentale pot sa rezolve chestiuni ce tin de inegalitati economice, anume accesul la educatie, sanatate si alte servicii publice, de care, daca guvernele nu s-ar ocupa, s-ar putea bucura doar bogatii. Faptul ca serviciile astea nu exista in Romania, nu inseamna ca nu exista si in alte tari. Mai documenteaza-te.

 26. 26 Draghi Puterity aprilie 15, 2011 la 3:16 pm

  @Harbula

  Asa in graba…

  Domnul Nastase vrea sa ia de la bogati si sa dea la saraci.

  FALS! Vrea sa ii impiedice pe bogati sa ia si mai mult de la saraci. Orice om de buna credintza a inteles asta din postarea d-lui Nastase.

  Deci: esti Gica contra de amorul artei sau totusi un agent portocaliu?

 27. 27 cristi aprilie 15, 2011 la 3:21 pm

  În 2008, în campanie, Obama spunea „we need to spread the wealth around”. Sarkozy, tot în 2008: „le laisser-faire, c’est fini. Le marché qui a toujours raison, c’est fini”. Şi instituţiile financiare de tristă faimă, FMI şi BM, şi-au schimbat discursul. Dar faptele nu se potrivesc deloc cu discursurile. FMI şi BM au cam aceleaşi „soluţii” pe care le-au avut dintotdeauna. Europa e obsedată de austeritate şi are idei incredibil de retrograde, iar Obama şi democraţii americani s-au dovedit ezitanţi şi incapabili să îşi pună în aplicare ideile (asta presupunând că au fost sinceri).
  Nici finanţiştii noştri nu-s mai presus: genialul Isărescu şi echipa lui de „competenţi” de la BNR încă o ţin langa cu aderarea la euro, care în condiţiile actuale e o stupizenie nerealistă. Infailibilul geniu al finanţelor româneşti critică ideea de stimulare a consumului în general, dar subvenţionează cursul de schimb pe bani de împrumut şi în felul ăsta stimulează consumul dar numai de la import. Isărescu încurajează verbal „munca” dar prin aceeaşi politică descurajează producţia şi exportul. Şi nici un politician român nu are curajul să spună că aderarea la euro în 2014 e nerealistă şi de fapt contrară intereselor României. Portugalia, Spania, Grecia şi Irlanda suferă şi pentru că sunt în zona euro şi nu îşi pot formula o politică monetară, noi nu suntem dar ne comportăm ca şi cum am fi!

 28. 28 contele aprilie 15, 2011 la 3:31 pm

  Mă uit şi mă amuz la dezvăluirea lui Socrate… Ce spuneam mai devreme: aplecăm urechea la orice behăit de oaie.

 29. 29 Draghi Puterity aprilie 15, 2011 la 3:37 pm

  Ce spun americanii, cunoscuti ca fiind de stanga, in wikileaksuri:

  ILIESCU HAS TOLD US THAT THE STUDENTS PROTESTS OF SPRING 1990 WERE INSPIRED BY THE NEWLY REESTABLISHED HISTORICAL PARTIES — THE NATIONAL PEASANT PARTY (PNTCD) AND THE NATIONAL LIBERAL PARTY (PNL). THESE PARTIES, HE ARGUED, WERE ATTEMPTING TO USE THE STUDENTS TO “STEAL” THE 1989 REVOLUTION FOR THEIR OWN PURPOSES: REVERSAL OF THE TREND TOWARD EGALITARIANISM WHICH CAME WITH POST-WWII COMMUNIST RULE AND THE RESTORATION OF THE PRE-WWII SOCIAL ORDER, AN ORDER MARKED IN ILIESCU’S VIEW (AND IN FACT) BY ENORMOUS DISPARITIES OF WEALTH AND MASSIVE POVERTY.

  Cele trei cuvinte ingrosate spun totul. Ce s-a schimbat acum fatza de anii ’90 e doar vectorul prin care se doreste revenirea la acea stare de fapt. Nu mai sunt „partidele istorice” ci mafia securistilor-lichele care care l-a emanat pe Basescu.

 30. 30 teostanc aprilie 15, 2011 la 3:40 pm

  @Nastase,
  Da, dar:
  1. Sa nu uitam ca a fost/este o criza reala, in care majoritatea statelor a fost afectata. Sunt curios ce ar fi facut PSD.;probabil ar fi umblat la aceleasi masuri, indulcite putin; sa nu tai coada cainelui dintr-o data, sa o tai pe rand.
  2. Nu sunt adeptul PDL si al lui Basescu; cel putin, cand ma gandesc la acesta din urma cu:mitocaniile, mistocariile, minciunile, jocurile lui ma apuca furia cea mare; cum au putut romanii sa-si de-a cu prostul in destept.
  3. Trebuie sa recunosc ca dl Boc este un sacrificat pe altarul jucatorului.
  4. Am pararea ca ar trebui sa ne lasam de atatea revolutii, sa muncim si sa evoluam ca americanii. Astia, de la razboiul de secesiune tot se dezvolta in timp ce noi ne tot revolutionam.
  5. Imi aduc aminte, cu mare placere, ca pe timpul guvernului Nastase am avut parte de stabilitate si de evolutie; simteam ca statul are gija si de mine!
  6. Pentru ca victoriile electorale ale lui Basescu si acolitilor lui sa nu se mai repete trebuie ca PSD sa devina un partid apropiat, in primul rand, de cei mai multi si cei mai putin fericiti dintre cetateni iar purtatorii lui de cuvant sa fie credibili si competenti.
  6.a . USL/PSD sa detina stiinta si practica comunicarii. In 1996, cand Iliescu a pierdut alegerile, Conventia venise cu sloganul „Votati schimbarea” iar PSD cu impardonabila „Votati schimbarea in bine!”, de am crezut ca a trecut de partea Conventiei.
  6.b In locul americanilor, izraelienior, mai bine folositi niste romani talentati si priceputi, care, oricum, sesizeaza culoarea locala.

 31. 31 teostanc aprilie 15, 2011 la 3:53 pm

  @Nastase,
  P.S.

  Si sa nu faceti ce va indeamna cinicul Harabula. Ceea ce promiteti, sa faceti. Ce nu puteti, sa justificati!

 32. 32 contele aprilie 15, 2011 la 3:56 pm

  @Vasile

  Nu m-am autodeclarat „conte”. Eu am primit acest titlu. Poate, vreodată, am să-ţi explic.
  Dacă era după mine mi-aş fi luat nickul „Vasile”. N-a fost să fie, era deja unul aici. Aşa că m-am mulţumit cu ce aveam şi eu.
  P.S. Când îmi critici postările, îmi aduc aminte de şcoala generală unde profesoara de română ne cerea să comentăm o poezie , o nuvelă, o ceva…Ce-a vrut să spună poetul, prozatorul în această producţie literară… Ne chinuiam şi găseam tot felul de explicaţii încât, dacă maestrul ar mai fi trăit, s-ar fi luat cu mâinile de cap să vadă la ce lucruri s-a „gândit” el când a scris poezia. Aşa şi cu tine… e curios ce valenţe ascunse găseşti tu în comentariile mele, ce idei pe care habar n-aveam că le-aş fi putut gândi. Probabil că ţi-e teamă aşa de tare de manipulare încât faci nişte conexiuni absolut surprinzătoare.
  Mai schimbă şi tu unghiul sub care-mi citeşti postările, mai schimbă perspectiva. Crezi că poţi? Sincer, nu cred că poţi. Vigilenţa revoluţionară trebuia păstrată pentru că duşmanul portocaliu nu doarme, unelteşte din umbră.

 33. 33 Socrate aprilie 15, 2011 la 3:58 pm

  @Harabula * O fi cum ziceti, desi n-am gasit nimic pe net. Da’ de marturia arestatului preventiv Genica Boerica impotriva domnului Nastase va amintiti cumva ? Desi cazul era similar ( Boerica avea intalnire cu Bush, dupa cum se spunea prin targ ), marturia lui Boerica a fost luata in serios.
  @Vasile * Conform procedurilor DNA, inculpatii devin credibili numai cand depun marturie impotriva domnului AN

 34. 34 Doru Coarna aprilie 15, 2011 la 4:22 pm

  @ Dle Nastase,

  este just, o societate prea polarizata acumuleaza defectuos, insa ar trebui sa spuneti adevarul pana la capat: IDEEA NU ESTE DE A SARACI BOGATII DANDU-LE SARACILOR, CI DE A PRODUCE VALOARE SI CRESTERE SANATOASA REPARTIZATA MAI JUST!

  Adica degeaba schimbam schema de impozitare daca economia nu produce valoare noua ! Trebuie intai sa incurajam crearea de valoare reala si apoi sa realizam o cvasi-echipartitie! Asta ar permite relansarea consumului si de aici apare iesirea in scurt din crize.

  Am mai spus-o, daca statul ar asigura prin lege cosul zilnic minim plus cuantumul facturilor curente, relansarea pe consum ar veni de la sine si nicio criza n-ar putea apare… decat poate doar una de bancuri bune!

  Cheia adevarata ramane tot aia: incurajarea investitiilor si afacerilor sanatoase si descurajarea celorlalte, prin masuri fiscale diferentiate! Apoi prin politici sociale, salariale si manageriale, se poate asigura o repartitie decenta… dar daca n-ai ce sa imparti, la ce bun sa te gandesti cum s-o faci?

  Intrebare: care sunt acele investitii si afaceri sanatoase, creatoare de valoare noua certa? Dupa ce criterii le putem deosebi pe cele faste de restul?

 35. 35 epolitikon aprilie 15, 2011 la 4:46 pm

  As completa-o pe Oana si as spune, folositi discursul redistribuirii venitului pt. partea pozitiva iar pentru partea negativa (re)amintiti romanilor dimineata-pranz-seara ca PDL e partidul clientelei politice cu cel mai inalt grad de ferocitate (nu ca USL n-are clientela politica, sa ne-ntelegem din start) si ca dupa ei nu mai ramane nimic, poate doar datorii.

  Si cam atat. Doua idei dar clare.

  Dar chestiunea cu justetea redistribuirii venitului in societate ramane o chestie fundamentala si trebuie sa o aveti in vedere. Asta cam presupune si niste sacrificii pentru clientela dvs. politica, evazionisti si alte capuse USL si ma tem ca dvs. si USL-ul nu prea aveti la suflet tema anticoruptiei.

 36. 36 blogideologic aprilie 15, 2011 la 4:51 pm

  „să aruncăm o privire mai atentă asupra Critic Atac. C.A. este un portal de stânga finanţat de Fundaţia Friedrich Ebert a SPD-ului (fundaţia Partidului Social Democrat din Germania). Dată fiind pasiunea liderului Victor “Che Guevara” Ponta pentru lupta ideologică, nu este exclus ca şi PSD-ul nostru să bage bani în băieţii şi fetele din jurul lui Costi Rogozanu. ” Sursa http://inliniedreapta.net/despre-europenismul-critic-atac/ Să fie ceva adevăr în alegaţii ?

 37. 37 popalumi aprilie 15, 2011 la 4:52 pm

  „Summitul BRICS a fost primul dupa aderarea la organizatie a Africii de Sud.
  Acum organizatia e reprezentata de cele mai mari state de pe trei continente, ele reprezentind aproape jumate din populatia de pe glob si peste un sfert din PIB-ul mondial.
  Liderii tarilor BRICS au mentionat ca mecanismul BRICS joaca un rol pozitiv si constructiv in cresterea economiei mondiale”.

 38. 38 inginerul aprilie 15, 2011 la 4:55 pm

  @AN

  am constat ca pretuiti mai mult pe cei care va critica de cat pe cei care va dau argumente asa ca de astazi am sa va critic de cate ori scrieti ceva care nu este in ordine.

  sa incepem:

  „acest tip de abordare sinusoidala a evolutiei econmice este foarte popular.” ==> tipu asta de economie e special creat pentru specula, Asta se vede ca patea sinusoidei care se tavaleste tot mai mult in zona minusului se prelungeste accentuat.
  Porcaria asta a inceput cu inventarea bursei din Amsterdam.

  „la sfarsitul anilor ’70 ai secolului trecut „barca medie” (a se citi venitul mediu) era o canoe de 12 metri, iar cel mai mare iaht avea 250 de metri. După 30 de ani, „barca medie” este uşor mai spaţioasă măsurând 15 metri, iar cel mai mare iaht are peste 1.100 de metri.” ==> inca un pic si deveniti marinar.
  Despre ce economie este vorba aici ? e valabila pt economia mondiala ? Sau doar despre cea occidentala ?
  Pai sa va zic cum arata barca asta in Western Germany prin 79-80.
  Miner salar de peste 4000 de Deutsche Mark (monezile alea frumoase fara cercu asta naspa european) iar muncitorul in constructii castiga vreo 3500 DM, VW Golf pret 9000 DM , Honda Civic pret 8000 DM . Benzina vreo 0,7 DM. Chiria vreo 350 DM si incalzirea cu carbuni gratis pt mineri sau maxim 100 DM iarna pt ceilalti.
  Daca comparam cu „barca” de acum si punem un muncitor specialist de acum langa puterea de cumparare a minerului de atunci nu prea iese.
  Barca asta de acum de 15 metrii e din materiale foarte proaste. Calitatea alimentelor si a hainelor de atunci era mai buna ca acum.
  Daca facem un calcul echitabil barca de acum are pe bune vreo 9 m.

  Restul de 6 metrii sunt in iahturile bogatilor(vreo 4 metri) si 2m sunt duse fortat catre tarile fara aport intelectual mondial care fac shaorma
  Deci Catalin Botezatu e mare smecher pt ca indirect si-a intins laba prin conversie monetara si integrare europeana intr-o alta ciorba. In fond el tot cu tractoru de aluminiu de 3 lei ar trebuii sa se plimbe.

  China e pompata artificial cu tehnologie furata, ea nu isi merita rolu pt ca aportul ei intelectual propriu este de 2-3 % pt tehnologile pe care le produce acum.
  Ludovic al XIV lea ar fi facut mai bine sa nu finanteze stiinta

 39. 39 ingineru' aprilie 15, 2011 la 4:55 pm

  @AN

  am constat ca pretuiti mai mult pe cei care va critica de cat pe cei care va dau argumente asa ca de astazi am sa va critic de cate ori scrieti ceva care nu este in ordine.

  sa incepem:

  „acest tip de abordare sinusoidala a evolutiei econmice este foarte popular.” ==> tipu asta de economie e special creat pentru specula, Asta se vede ca patea sinusoidei care se tavaleste tot mai mult in zona minusului se prelungeste accentuat.
  Porcaria asta a inceput cu inventarea bursei din Amsterdam.

  „la sfarsitul anilor ’70 ai secolului trecut „barca medie” (a se citi venitul mediu) era o canoe de 12 metri, iar cel mai mare iaht avea 250 de metri. După 30 de ani, „barca medie” este uşor mai spaţioasă măsurând 15 metri, iar cel mai mare iaht are peste 1.100 de metri.” ==> inca un pic si deveniti marinar.
  Despre ce economie este vorba aici ? e valabila pt economia mondiala ? Sau doar despre cea occidentala ?
  Pai sa va zic cum arata barca asta in Western Germany prin 79-80.
  Miner salar de peste 4000 de Deutsche Mark (monezile alea frumoase fara cercu asta naspa european) iar muncitorul in constructii castiga vreo 3500 DM, VW Golf pret 9000 DM , Honda Civic pret 8000 DM . Benzina vreo 0,7 DM. Chiria vreo 350 DM si incalzirea cu carbuni gratis pt mineri sau maxim 100 DM iarna pt ceilalti.
  Daca comparam cu „barca” de acum si punem un muncitor specialist de acum langa puterea de cumparare a minerului de atunci nu prea iese.
  Barca asta de acum de 15 metrii e din materiale foarte proaste. Calitatea alimentelor si a hainelor de atunci era mai buna ca acum.
  Daca facem un calcul echitabil barca de acum are pe bune vreo 9 m.

  Restul de 6 metrii sunt in iahturile bogatilor(vreo 4 metri) si 2m sunt duse fortat catre tarile fara aport intelectual mondial care fac shaorma
  Deci Catalin Botezatu e mare smecher pt ca indirect si-a intins laba prin conversie monetara si integrare europeana intr-o alta ciorba. In fond el tot cu tractoru de aluminiu de 3 lei ar trebuii sa se plimbe.
  China e pompata artificial cu tehnologie furata, ea nu isi merita rolu pt ca aportul ei intelectual propriu este de 2-3 % pt tehnologile pe care le produce acum.
  Ludovic al XIV lea ar fi facut mai bine sa nu finanteze stiinta

 40. 40 inginerul aprilie 15, 2011 la 4:58 pm

  @AN

  am constat ca pretuiti mai mult pe cei care va critica de cat pe cei care va dau argumente asa ca de astazi am sa va critic de cate ori scrieti ceva care nu este in ordine.

  sa incepem:

  „acest tip de abordare sinusoidala a evolutiei econmice este foarte popular.” ==> tipu asta de economie e special creat pentru specula, Asta se vede ca patea sinusoidei care se tavaleste tot mai mult in zona minusului se prelungeste accentuat.
  Porcaria asta a inceput cu inventarea bursei din Amsterdam.

  „la sfarsitul anilor ’70 ai secolului trecut „barca medie” (a se citi venitul mediu) era o canoe de 12 metri, iar cel mai mare iaht avea 250 de metri. După 30 de ani, „barca medie” este uşor mai spaţioasă măsurând 15 metri, iar cel mai mare iaht are peste 1.100 de metri.” ==> inca un pic si deveniti marinar.
  Despre ce economie este vorba aici ? e valabila pt economia mondiala ? Sau doar despre cea occidentala ?
  Pai sa va zic cum arata barca asta in Western Germany prin 79-80.
  Miner salar de peste 4000 de Deutsche Mark (monezile alea frumoase fara cercu asta naspa european) iar muncitorul in constructii castiga vreo 3500 DM, VW Golf pret 9000 DM , Honda Civic pret 8000 DM . Benzina vreo 0,7 DM. Chiria vreo 350 DM si incalzirea cu carbuni gratis pt mineri sau maxim 100 DM iarna pt ceilalti.
  Daca comparam cu „barca” de acum si punem un muncitor specialist de acum langa puterea de cumparare a minerului de atunci nu prea iese.
  Barca asta de acum de 15 metrii e din materiale foarte proaste. Calitatea alimentelor si a hainelor de atunci era mai buna ca acum.
  Daca facem un calcul echitabil barca de acum are pe bune vreo 9 m.

  Restul de 6 metrii sunt in iahturile bogatilor(vreo 4 metri) si 2m sunt duse fortat catre tarile fara aport intelectual mondial care fac shaorma
  Deci Catalin Botezatu e mare smecher pt ca indirect si-a intins laba prin conversie monetara si integrare europeana intr-o alta ciorba. In fond el tot cu tractoru de aluminiu de 3 lei ar trebuii sa se plimbe.
  China e pompata artificial cu tehnologie furata, ea nu isi merita rolu pt ca aportul ei intelectual propriu este de 2-3 % pt tehnologile pe care le produce acum.
  Ludovic al XIV lea ar fi facut mai bine sa nu finanteze stiinta

 41. 41 Ghita Bizonu' aprilie 15, 2011 la 5:16 pm

  Se introduce coplata ptr serviciilor medicale. Da stiti cine mai sunt extrem de nemultumiti de coplata ?
  Medicii !!!
  Nu, nu faceti apel la ideea cea mai vehiculata din biblioteca standard a solutiilor teleptule-prefabricate : o sa le ia ciubucu de la gura samd . Ntz . Folositi a 2a : puturosenia. Ca coplata …. inseama scris si taiat chitanta. Apoi evidenta. Apoi depunere de bani. Deja doctoru meu se preocupa cam mult de formularistica … cica cel putin juma din cat timp se ocupa de pacienti … Va dati seama ce vesel este acu ca i se da si un time sharing de taxildar! (ma org cred ca inca unu care deplange fatu ca nu e cu cativa ani mai tanar sa o roiasca ..norocu meu !!!)

 42. 42 Daniel aprilie 15, 2011 la 5:21 pm

  @Carcotasu
  Ba tu esti mare nerusinat! Acum ca te-am expediat vii ca lasul si incerci un mic santaj la Aya. Stiu despre ce vorbesti, a scris si leo de acum doi ani. Nefiind prost m-am prins. Tu fiind prost si las, ai crezut ca va tine. A cata plasa o iei? Aproape ca mi-e mila de tine. Am constatat ca esti limitat, am constatat ca esti fals, acum dovedesti si ca esti las. Tu, marele antibasist! Pai de la el iti iei tacticile!

  @Aya
  Noi cand nu mergem pe magarus ne odihnim pe stanci. Potaile nu au decat sa latre caci atata pot. Doar sunt potai.

 43. 43 Daniel aprilie 15, 2011 la 5:58 pm

  @Anneta
  Vad ca te pricepi la ideologii. Eu recunosc ca nu ma pricep. De aceea am o intrebare pentru tine. Am un prieten care a castigat niste bani din capital, ceea ce e urat si sa-i fie rusine, asa cum scrie in programul PSD. Apoi, din acei bani, a ajutat un prieten care ramasese fara alocatia de la stat, de la Boc, cum zice lumea. Eu cred ca de vina era primarul, dar astea sunt amanunte. Intrebarea mea ar fi: el e de stanga sau de dreapta? Nu de alta, dar omul nu isi mai regaseste identitatea.
  Ar mai fi o varianta si sa imi fie rusine ca gandesc asa.
  Doua gasti de baieti se bat pe niste resurse (bani, creante, contracte, proprietati, etc). Resursele astea se afla unele in proprietate privata si sunt vizate de baietii pe care ii numim de stanga pretextand ca de aia sunt saracii saraci ca e conducerea de dreapta (ceea ce e o minciuna, dar ce mai conteaza?). Resursele proprietate publica sunt vizate de baietii care se declara de dreapta ca cica de aia nu sunt exploatate eficient ca nu sunt privatizate (adica sa le ia ei fara bani, sa le fure, la fel cum stanga vrea sa fure din proprietatea privata). In paranteza fie spus toti vor sa ia de peste tot, dar trebuie sa dai o spoiala, sa spui ca te bati pe ideologii, nu poti sa spui ca vrea si gura ta sa manance mai mult. Eu fiind un ticalos si avand niste idei scandaloase asa m-am gandit. Dar tu nu trebuie sa crezi pe nimeni. Vezi ce spun FAPTELE! Daca nu te intereseaza datele concrete si te intereseaza doar ceea ce iti poate oferi politica se pare ca ai facut o alegere mult mai inspirata decat noi. Nu sunt sigur de cine este inspirata. Cred ca depinde de alegerile pe care le vei face in continuare.

 44. 44 Ghita Bizonu' aprilie 15, 2011 la 6:30 pm

  Socrate
  ref Meir crez cestia cu tarna=l pe ala .. s-a mai facut (ubu parca a si iesit cu o acuza fantezista ref bratara dacica [parca aici raposau Dan Iosif avea dreptate cand sustinea ca era falsa! Adica aurul era adevarat da bratara noua!])
  Iar bataia … e pa bune. S-o fi dat smecher in sbarna si aia nu prea agreaza asa ceva . Multi au idea gresita ca societatile de infractori sunt cam .. anarhice insa se inseala. De fpat is al naibii de conservatoare si tin la disciplina(disciplina lor ! tocmai ca sa compenseze incalcarea celei legale!)

 45. 45 Harabula aprilie 15, 2011 la 6:57 pm

  @Socrate
  Mati Meir este uneori genial. Sloganul sau electoral a fost „O vrei pe Monica Columbeanu? Votati cu Nati Meir!” Al dracului ovrei, cum s-a urcat el pe Monica Columbeanu!
  Sa zicem ca Monica Columbeanu este o cacofonie mica asa cum este si Ion Luca Caragiale.

 46. 46 dlnimeni aprilie 15, 2011 la 7:32 pm

  Blogideologic: circula pe mail articolul „Ceandalaua” ca destin istoric – scris de Adrian Majuru. L-ati citit?

 47. 47 Harabula aprilie 15, 2011 la 7:42 pm

  M-am uitat mai atent la comentariul domnului Nastase.
  Domnia sa afirma ca adancirea crizei duce la cresterea diferentei dintre bogati si saraci. Asa o fi.
  Pe de alta parte sustine ca reducand diferenta dintre bogati si saraci, ar mări perioada de crestere economica. Asa sa fie?
  Se supune oare economia Chinei, Indiei, Braziliei, Rusiei, acestei reguli.
  Avem crestere economica tocmai in tarile in care diferentele sociale sunt uriase.

  Desigur se poate stabili o legatura intre cresterea ecomomica si diferentele sociale.
  Dar tot atat de bine, se poate stabili o legatura intre cresterea economica si consumul de branza. Cu cat economia creste cu atat se consuma mai multa branza.Este un adevar evident.Inseamna ca daca crestem consumul de branza, asiguram o prelungire a perioadei de crestere economica?

 48. 48 Baronul Munchhausen aprilie 15, 2011 la 7:43 pm

  @ all,

  Ce parere aveti de volumul 1 redat mai jos?
  Acest material se opreste la nivelul anului 2008, poate cineva scrie volumul 2?

  Guvernele postdecembriste au fost mereu conduse de prim-miniştri masoni

  Motto: „Tendinţa din ce în ce mai vizibilă a masoneriei de a acapara toate funcţiile importante în stat reprezintă un pericol pentru România.”
  Radu Timofte, fost director SRI, senator PSD în Senatul României

  Din cele opt guverne care s-au succedat în România după evenimentele din decembrie 1989 (fără a le lua în calcul interimatele), cel puţin cinci au fost conduse în mod cert de prim-miniştri a căror apartenenţă la francmasonerie este confirmată.
  Petre Roman a condus primele două guverne postdecembriste. Mason de nivel înalt, intens susţinut de Marele Orient al Franţei şi de lojile italiene, Petre Roman participă activ în septembrie 1990 la întâlnirile cu Marele Suveran al masoneriei italiene, Elvio Schubba.

  Un document inedit, publicat în 1990, demonstrează apartenenţa sa la masonerie. Este vorba despre o scrisoare care îi poartă semnătura, alături de menţiunea strict secret, adresată ca de la frate la frate, ambasadorului României la Cairo, Ion Angelescu. „Sunteţi autorizat”, scrie Petre Roman, „ca imediat după primirea la preşedintele Mubarak, să îl asistaţi la ceremonia afilierii în loja Memphis-Misraim din Cairo pe trimisul nostru, fratele Gelu Voican, adept al Ordinului nostru cu gradul de Cavaler Kadosh, în Loja de Rit scoţian, rectificat şi acceptat în care aţi primit Lumina”.

  Fratele Gelu Voican la care face referire ordinul lui Roman este nimeni altul decât Gelu Voican Voiculescu. Acesta ocupa pe atunci funcţia de viceprim-ministru, adică era adjunctul lui Roman.

  Deputatul Vasile Matei a dezvăluit ulterior, în februarie 1998, că Petre Roman şi Adrian Năstase (ministru de externe în al doilea guvern Roman) nu fac parte din aceeaşi lojă masonică, dar sunt amândoi francmasoni.

  Din 1998 până în 1999, România are un alt prim-ministru mason, dar provenit de pe o altă filieră: Radu Vasile.
  După ce se converteşte peste noapte la catolicism şi intră în masoneria italiană, Radu Vasile are o ascensiune subită.

  Se remarcă prin mai multe „performanţe” în premieră în România. Spre exemplu, este primul român care ocupă o poziţie de conducere în organismele europene, devenind vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

  O altă premieră a premierului Radu Vasile este vizita Papei în România. Relaţiile sale cu lojile italiene şi cu Opus Dei (grupare teroristă din interiorul Bisericii Catolice) îl fac să susţină curentul masonic ecumenist din cadrul Bisericii şi să intermedieze, în mai 1999, prima vizită realizată de un Suveran pontif într-o ţară ortodoxă, după schisma religioasă din anul 1054.

  Cu această ocazie, Patriarhia Română primeşte de la Opus Dei o donaţie în valoare de 200.000 de dolari pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

  Relaţiile sale de înalt nivel cu masoneria italiană fac să fie şi primul român primit în audienţă privată de Papa Ioan Paul al II-lea (care şi el a fost mason), nu o dată, ci chiar de patru ori. De altfel, Radu Vasile este cel care a tradus în limba română Biografia Papei Ioan Paul al II-lea.

  Între 1999 şi 2000 Guvernul României este condus de un alt mason recunoscut, Mugur Isărescu.
  Într-un mod inexplicabil pentru cei care nu cunosc apartenenţa sa la masonerie, Mugur Isărescu este de 17 lungi ani guvernator al Băncii Naţionale a României, poziţie pe care a rămas în ciuda schimbărilor de pe scena politică românească.

  Puţini ştiu faptul că Mugur Isărescu a fost menţinut pe această poziţie la presiunile unor organisme financiare mondiale, care au ameninţat că îşi retrag împrumuturile acordate României, de fiecare dată când s-a pus problema schimbării din funcţie a lui Isărescu.
  Explicaţia acestei susţineri trebuie căutată în perioada cât acesta a lucrat la Institutul de Economie Mondială din Bucureşti.

  Datorită acestei poziţii, Isărescu mergea deseori în SUA încă dinainte de 1989.

  Acolo a fost racolat de Consiliul pentru Relaţii Externe (Council of Foreign Relations) care avea nevoie să-şi implanteze în România un om pe care să se poată baza.

  După evenimentele din decembrie 1989 Isărescu a fost imediat activat. A petrecut o scurtă perioadă ca reprezentant comercial al României la Ambasada din Washington, apoi a devenit guvernator pe viaţă al Băncii Naţionale.

  Misiunea sa era să se asigure că România va face împrumuturi înrobitoare, care să o facă dependentă de organismele financiare internaţionale: Banca Mondială, Banca Europeană de Investiţii, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Fondul Monetar Internaţional.

  Şi-o îndeplineşte peste aşteptările stăpânilor săi. Dintr-o ţară care în decembrie 1989 nu avea deloc datorii, România are în iulie 2008 datorii externe declarate de 45,364 miliarde de euro.

  Puţini ştiu şi că Mugur Isărescu este membru al grupării masonice care face jocurile în economia mondială – Comisia Trilaterală.
  De altfel, Isărescu a avut grijă să se înconjoare la BNR de mulţi masoni. Cel mai evident exemplu este cel al lui George Virgil Stoenescu, membru în Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale, dar şi Mare Secretar General al Consiliului de grad 33 al Ritului Scoţian din România.

  Este deja de notorietate faptul că Adrian Năstase, prim-ministru al României între 2000 şi 2004 este mason de grad 33, cavaler de Malta şi face parte din Clubul Rotary.

  Într-un interviu din anii ’90, Adrian Năstase vorbeşte despre faptul că este cavaler de Malta, lucru pe care îl menţionează şi în CV-ul postat pe site-ul Parlamentului.
  Eugen Ovidiu Chirovici, actualul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale, a fost consilier pe probleme economice în cabinetul lui Adrian Năstase.

  La fel stau lucrurile şi cu actualul (fostul) prim-ministru, Călin Popescu Tăriceanu.

  Se ştie că acesta este fiul adoptiv al masonului Dan Amedeo Lăzărescu, desemnat în 1990 Suveran Mare Comandor al Supremului Consiliu de Rit Scoţian Antic şi Acceptat al României.

  Teoria neimplicării masoneriei în politică este un basm de adormit copiii, dacă ţinem cont doar de faptul că Dan Amedeo Lăzărescu este unul dintre cei care au reînfiinţat Partidului Naţional Liberal după 1989 şi a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PNL timp de şapte ani.

  Pe vremea când Tăriceanu era ministru al industriei şi comerţului în guvernul Ciorbea, l-a ales ca PR pe un coleg de masonerie, Corneliu Vişoianu, conducătorul Marii Loji a României.

  La rândul lui, Corneliu Vişoianu este foarte bun prieten şi partener de afaceri cu Bogdan Buzoianu, mason în Loja Alpina din Elveţia şi Pro Mare Maestru în Marea Lojă a României, unul dintre „băieţii deştepţi” din afacerile cu energie electrică, patron la Energy Holding şi protejat al premierului Tăriceanu.

  Valeriu Stoica, vicepreşedinte al PNL până în 2001 şi preşedinte PNL în perioada 2001-2002, a declarat, de altfel, că Tăriceanu este membru al Marii Loji a României şi că a încercat să îi racoleze pe toţi liderii PNL în această grupare.

  Iată deci că cinci din cei opt prim-miniştri ai României fac în mod cert parte din francmasonerie.

  Cât despre ceilalţi trei, nu s-a afirmat până acum explicit că sunt masoni.

  Fotografiile-semnal îl dau însă de gol pe Nicolae Văcăroiu, prim-ministru între 1992 şi 1996.

  În 2007, el va fi utilizat de fraţii de lojă pentru a-l înlocui pe Traian Băsescu, suspendat temporar din funcţia de preşedinte al ţării de 322 (numărul lojei Skull&Bones) de parlamentari.

  Înainte de numirea sa ca preşedinte interimar, ziarul masonic Ziua publica o poză-semnal. Imaginea înfăţişa un Văcăroiu diabolic, în ai cărui ochelari se reflecta un cerc alcătuit din mâini reunite – simbol al frăţiei malefice masonice.

  Theodor Stolojan, premier al României în perioada 1991-1992, povesteşte că a fost curtat de Marea Lojă a României, din care face parte Tăriceanu:

  „Îmi amintesc că acest domn Vişoianu a venit la mine şi mi-a propus să intru într-o lojă masonică. I-am zis să mă lase în pace cu prostiile”.

  Puţin probabil ca Stolojan să fi refuzat totuşi pactul cu masoneria, fie ea a lui Chirovici, fie a lui Vişoianu. Cert este că în perioada cât a fost prim-ministru s-a remarcat prin eforturile de a distruge economia românească alături de guvernatorul Băncii Naţionale, masonul Mugur Isărescu. De altfel, Stolojan a fost ulterior angajat la Banca Mondială.

  Un mason, doi masoni, trei masoni… un guvern

  Francmasoneria nu şi-a plasat degeaba oamenii în această poziţie cheie. Primul-ministru are privilegiul de a alege membrii guvernului.

  Consecinţa imediată a acestei manevre a fost că prim-miniştrii masoni şi-au ales echipa din rândul propriilor colegi de lojă. Aceasta a făcut ca în toate guvernele să existe cel puţin doi, trei sau chiar mai mulţi miniştri, despre care se ştie cu certitudine că sunt masoni.

  La o privire de ansamblu asupra guvernelor româneşti de după ‘89 se observă chiar că anumite nume se repetă. Lipsă de persoane pregătite şi dispuse să conducă un minister? Nicidecum. Deloc întâmplător, cei care apar în mod repetat pe posturile de miniştri sunt exact cei care fac parte din francmasonerie.

  Unul dintre „veterani” este Sorin Frunzăverde. Într-o emisiune difuzată de Realitatea TV, el a recunoscut că este mason.

  Aceasta l-a făcut de nelipsit în majoritatea guvernelor masonice de după ‘89: ministru al Mediului în Guvernul Ciorbea, ministru al Turismului în Guvernul Radu Vasile şi de două ori ministru al Apărării în Guvernele Isărescu şi Tăriceanu.

  Apoi, când nu a mai fost ministru, Sorin Frunzăverde a primit o călduţă poziţie de deputat în Parlamentul României şi mai nou este europarlamentar.

  Masonul Victor Babiuc apare şi el constant în guvernele postdecembriste, când la un minister, când la altul. Ministru de Justiţie în al doilea guvern Roman, ministru de Interne în Guvernul Stolojan, ministru al Reformei în 1998, de trei ori ministru al Apărării în Guvernele Ciorbea, Isărescu şi Radu Vasile.

  Ca şi Frunzăverde, cât nu a fost ministru a fost deputat, iar din 2005 a fost numit preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, poziţie pe care a ocupat-o până în 2007.

  Despre apartenenţa lui la masonerie s-a discutat şi în Camera Deputaţilor în 1998.

  Deputatul Petre Ţurlea afirma atunci, contestând ridicarea colonelului Nicolae Alexandru, senator de Prahova, la rangul de general de brigadă: „Domnul Nicolae Alexandru intră în PD în 1992. În perioada 1992-1996, este deputat din partea PD; din 1996, senator din partea PD.

  Domnul Nicolae Alexandru intră în masonerie în 1997.

  Tot domnul Nicolae Alexandru este ridicat la gradul de general, în 1998, în timp ce ministru al apărării naţionale este domnul Victor Babiuc, şi el membru al PD, şi el membru al masoneriei.”

  În unele ministere apartenenţa la masonerie a devenit o tradiţie

  Din cei nouă miniştrii de externe care au activat până în prezent se ştie cu certitudine că şapte sunt masoni. Adrian Năstase a fost ministru de externe atât în guvernul Roman, cât şi în guvernul Stolojan. I-a urmat, în guvernul Văcăroiu (1992-1996), Teodor Meleşcanu, coleg de lojă cu Dinu Patriciu şi Călin Popescu Tăriceanu.

  I-a urmat Andrei Pleşu, care a rămas în această funcţie preţ de două guvernări. Guvernul Ciorbea (1996-1997) l-a avut ca ministru de externe pe Adrian Severin şi el membru al francmasoneriei.

  În guvernul lui Isărescu, i-a urmat masonul Petre Roman. Un alt mason, Mircea Geoană a devenit apoi ministru de externe în guvernul Năstase.

  Mihai Răzvan Ungureanu, ministru de externe între 2004 şi 2007 aparţine tinerei generaţii şi a fost format din familie în spiritul masonic.

  Tatăl său, prof. dr. Ştefan Ungureanu este şi el mason şi a ocupat poziţia de viceprimar al municipiului Iaşi.

  Şi cum masoneria nu îşi uită oamenii în care investeşte, în noiembrie 2007, când nu a mai fost ministru, Mihai Răzvan Ungureanu a fost propus ca director al Serviciului de Informaţii Externe, funcţie pe care o ocupă şi în prezent.

  La fel stau lucrurile la Ministerul de interne: Victor Babiuc (Guvernul Stolojan), Doru Ioan Tărăcilă (Guvernul Văcăroiu), Ioan Rus (Guvernul Năstase) apar toţi trei pe listele de membri ai Marii Loji Naţionale.
  Un alt mason declarat, Ion Caramitru a fost Ministru al Culturii timp de trei guverne: Ciorbea , Radu Vasile şi Mugur Isărescu.

  Ministrul justiţiei din guvernul Văcăroiu, Gavril Iosif Chiuzbaian este şi el mason.

  A fost decorat cu cea mai înaltă distincţie a Supremului Consiliu al Ordinului Masonic Român, „Al.I. Cuza Princeps”.

  Ioan Talpeş, fost ministru de stat pentru coordonarea activităţilor din domeniile apărării naţionale, integrării europene şi justiţiei este şi el mason.

  La fel Dan Ioan Popescu, ministrul industriei, economiei şi comerţului din guvernul Năstase.

  Lista poate continua, întrucât subiectul nu a fost epuizat. Aceste câteva exemple sunt însă suficiente pentru a demonstra că masoneria minte cu neruşinare când susţine că nu se implică în politică.

 49. 49 teostanc aprilie 15, 2011 la 8:09 pm

  @Anneta,

  As mai vrea sa fiu la fel de entuziast ca tine. Mergi mai departe, cu bunavointa, ponderatie, credinta in idealuri si vointa.

  Ma bucur pentru tine ca intrarea in TSD ti-a dat satisfactiile despre care scrii.

  P.S.

  Am crezut si cred ca este de datoria celor mai in etate sa-i sprijine pe cei tineri.

  Numai bine!

 50. 50 Victor V. aprilie 15, 2011 la 10:15 pm

  @ Anneta

  Cred că nu realizezi cât de mult rău poate să facă „înflăcărarea” în contextul politicii „de stânga”. Mai ales când într-un singur paragraf reușești să spui „Ca tanara viitoare intelectuala, nu pot sa ma revendic decat de stanga – sunt mandra si entuziasta de aceeasi alegere.” și „O zi minunată. Prima mea zi, ca membru TSD.”

  Încep să-i suspectez pe portocalii că în sfârșit au găsit o metodă inteligentă de a discredita PSD-ul.

  Dacă nu înțelegi, citește oricare din edițiile Scânteii tineretului – anul 1989.

 51. 51 Sonia Lorena aprilie 15, 2011 la 10:21 pm

  @Pali: ma cheama Sonia Lorena, nu „sonia lorean”;)
  @Anneta: Felicitari! Pastreaza-ti entuziasmul si obiectivele pe care ti le-ai propus. Nu te lasa intimidata, arata tuturor ca ai valoare si sunt convinsa ca vei reusi.
  @All: Ma bucur sa vad ca tinerii vin spre PSD. De obicei oamenii vor carnet la partidele aflate la Putere. Faptul ca vin tineri la un partid aflat in Opozitie, arata ca PSD se afla pe drumul cel bun. Felicitari echipei Adrian Nastase-Victor Ponta!

 52. 52 Fantomas aprilie 15, 2011 la 11:03 pm

  Nu stiu despre ce vorbiti dar eu de cand stiu : unii oameni sunt saraci si unii „se descurca”.
  Acum cu criza, doar fortele de manipulare sociala ii face sa se simta mai saraci pe cei saraci, iar faptul ca nu mai pot sa si ia 2ha de teren cu credit pe buletin ii face sa se simta saraci si ceilalti.
  Daca ar fi asa simplu ca in teoria dvs ne-am apropia cu pasi mari de un eden promis acum vreo 7-8 ani de Basescu si acum vreo 20 de Iliescu.
  Dintr-un interviu cu Marin Moraru se pare ca si parintilor lui le promisese Ceausescu acelasi lucru acum 50 de ani…

  Salariul meu de profesor, nu va suparati dar a fost de tot rahatu de cand am intrat in invatamant. Faptul ca mi l-au micsorat astia ma frusteaza dar nu ma minte ca traiam pe roze supt ANastase premier, Iliescu prezident si acum dintr-o data ma simt mai sarac.

  Sigur ca imi vreau banii inapoi, dar asa de mult imi voi dori sa aveti cu totii soarta lui Sadam, daca ne mintiti ca ne oferiti marea cu sarea doar ca sa va votam si dupaia sa faceti ce ati facut si pana acum si ce au facut si astialaltii portocalii. Imi veti intelege probabil frustrarea daca ne dati 25% inapoi si mariti cu 50% preturile si impozitele scuzandu-va ca e din cauza lu Base asta. Imi veti intelege frustrarea ca acum sunteti asa de disperati pentru fotoliile astea incat va vad ca nu sunteti constienti in ce va bagati. Acuma stati si desenati harti cu mafii (i.e. V Ponta) ca sa impresionati patetic ca vai ce ati gasit voi acum. Nu domnilor, toata lumea stie ca PDL a fost un esec , ca este o mafie. Faptul ca postezi o caricatura se pare ca pe unii avantati de supararea saraciei ii face de isi pleaca urechea la prostiile astea si daca doar asta va va fi scopul in final o sa imi intelegeti frustrarea. Atunci o sa va dovediti ca ati facut doar barfa in „campania electorala” inceputa.

  Dvs personal poate n-o sa aveti trac in eventual scaun de premier, presedinte sau unde vreti sa candidati, dar cand ii citesc comentariile si figura dlui Ponta parca vad un copil rasfatat pe care il mint parintii ca e cel mai bun , cuminte si frumos de la gradi. Doar ca nu e chiar copil pt ca are experienta in cel mai murdar si nenorocit segment al organizarii astea de care avem parte: Justitia Romana.

  Sa ma insel oare? Oare sa diminuez involuntar saracia celor care pana in 2004 erau roz de sanatate, plini de bani, natura verde, familii fericite?
  Cand o sa terminati cu vrajelile astea o sa mi se para ca m-am inselat.

  Pana atunci va invit si pe voi si pe Base sa mergeti langa Ceausescu.
  Concluzia care am tras-o dupa blogul asta, a lui Ponta si din experientele actuale despre PDL e ca nu mai vrem conducatori – pe nimeni ( nici USL, nici PSD,nici PSDR,nici PDSR, nici PC, nici PDL, nici PDL, nici PDL, nici PNL,nici UAP,nici FIFA,..). Pentru haos nu ne trebuie sa platim politicieni si nici desenatori de harti cu mafii.

 53. 53 Fantomas aprilie 15, 2011 la 11:07 pm

  O mica corectie gramaticala:
  „Concluzia care am tras-o”
  este
  „Concluzia pe care am tras-o”

 54. 54 Fantomas aprilie 15, 2011 la 11:14 pm

  @Vasile
  In China scara diferentei intre cei saraci si cei bogati e comparabila cu cifrele populatiei Chinei.
  Nu pari sa stii nimic despre obiceiurile arhaice ale unei populatii imense la care nu a ajuns asfalt, electricitate, TV, semnal mobil si apa potabila.
  Stiai de exemplu ca fac supe din bebelusi?

  Pe youtube cred ca poti gasi mostre de „standard” chinezesc adevarat.

 55. 55 cristinamarcus aprilie 15, 2011 la 11:36 pm

  @Fantomas: harta de pe blogul lui Victor Ponta arata un singur lucru: dumneavoastra, domnule profesor,nu vi s-a taiat salariul pentru ca tara o duce greu. Vi s-a taiat salariul pentru ca Romania este furata cu totul de gasca politica a PDL-ului. Stiti ce inseamna un sistem mafiot pentru economia unei tari? E ca un cancer. Romania sufera in prezent de aceasta boala. Se construiesc drumuri judetene numai in zonele unde este stapan Flutur. Si cand se construiesc, costa zeci de milioane de euro kilometrul. Acolo sunt banii dumneavoastra, domnule profesor. V-as fi dat un raspuns mai detaliat dar dupa ce am citit ce ati scris, respectiv ca in China se gatesc bebelusi in supa, nu mai cred ca sunteti profesor. Cel putin unul activ. De ceva vreme incoace s-a introdus in scoli textul psihologic anual obligatoriu pentru profesori.

 56. 56 Aya aprilie 16, 2011 la 1:24 am

  @

  Anneta

  Retin, cu real interes, din mesajul tau, asumarea posturii de (viitor- cum afirmi) intelectual.
  Observ, tot cu real interes, atitudinea „bine temperata” pe care o ai fata de acest rol de maximala importanta – ceea ce exclude, benefic, inflacararea.
  (Lamuritor pentru forma: cuvintele intre ghilimele indica, dupa caz, si existenta unei conotatii nuantate, conexe sau diferite fata de sensul obisnuit; mai pot indica o sugestie; a considera ca sensul lor este exclusiv negativ este un reductionism).

  Sfatul meu este sa conservi acelasi tip de atitudine „bine temperata” (mai clar, care exclude inflacararea) si in politica. Inflacararea este specifica „romantismelor” (aici, ghilimelele indica sensul peiorativ!) politico- revolutionare.
  Parafrazandu-l pe Aron, acestea sunt „opiul” noilor sositi in politica- „drog” pe care trebuie sa-l evite. In politica reusesc doar cei lucizi.
  Inflacararea poate caracteriza temperamental un individ.
  Important este ca temperamentul sa nu prevaleze asupra ratiunii.

  Lamuritor, in ceea ce ma priveste: am fost, sunt si voi ramane, neconditionat, o sustinatoare a lui Adrian Nastase.
  Am incredere in Victor Ponta.

 57. 57 Aya aprilie 16, 2011 la 1:56 am

  @

  Fantomas

  In loc sa te „semetzesti”, absurd, inspre Vasile (care, te asigur, stie suficient de multe despre China!) mai bine ti-ai face (citez) „mica corectura” si in formularea:
  „doar fortele de manipulare sociala ii face sa se simta”.
  Ar trebui sa faci (citez) „mica corectura” si in alte parti din text.

  Tot o „mica corectura” (te-am citat din nou) ar trebui sa operezi si in privinta redundantelor, pe de o parte si, pe de alta parte, legat de limbajul de gang.

  In mod sigur ai multa treaba cu (citez) „mica corectura” si esti retinut aici.

  P.S.
  Afirmi ca lucrezi in invatamant.
  Daca esti altceva decat prestator de munci necalificate intr-o scoala, vai de invatamantul romanesc!

 58. 58 blogideologic aprilie 16, 2011 la 2:05 am

  După „economia socială”, se poate vorbi acum şi despre o „tehnologie socială” ? http://www.lemonde.fr/technologies/article/2011/04/15/les-robots-une-technologie-sociale_1508522_651865.html (a nu se confunda „tehnologia socială” cu „ingineria socială”)

 59. 59 blogideologic aprilie 16, 2011 la 2:22 am

  „Tehnologia socială” permite dezvoltarea unui „creier social” ? http://www.innorobo.com/en/images/stories/conferenciers/slides/4-CynthiaBreazeal.pdf

 60. 60 Aya aprilie 16, 2011 la 2:22 am

  @

  Baronul Munchausen

  ABEREZI!

  In textul din aprilie 15, 2011 la 7:43 pm afirmi cel putin doua enormitati.

  Prima enormitate se refera la Adrian Nastase.
  Afirmi ca este Cavaler de Malta si mason.
  Eu zic sa te hotarasti (nici macar ANul nu poate fi si- si).
  Oricum hotararea a luat-o Adrian Nastase in 1992, cand a devenit Cavaler de Malta.

  Cealalta enormitate (de fapt, trebuie numita clar: o imbecilitate) este ca Sfantul Parinte, Papa Ioan Paul al II-lea, era mason.

  Daca, la limita, consider admisibil, ca, pana la replica mea, nu detineai informatiile necesare legate de incompatibilitatea pozitiilor Cavaler de Malta- mason (acum stii!), este imposibil de acceptat ca un individ intreg la minte sau care a citit mai mult decat abecedarul va fi crezand ca Suveranul Pontif poate fi mason!
  Te invit sa alegi in care dintre cele doua categorii te incadrezi.

  P.S.
  Cine te-a prostit in legatura cu „ecumenismul” Opus Dei?

 61. 61 Aya aprilie 16, 2011 la 2:23 am

  @

  Baronul Munchausen

  Gavril Iosif Chiuzbaian este Cavaler de Malta- nu mason.

 62. 63 Aya aprilie 16, 2011 la 2:30 am

  @

  Carcotasu

  Nu vad legatura!

 63. 64 Aya aprilie 16, 2011 la 2:35 am

  @

  Doru Coarna

  Citez din mesajul tau (aprilie 15, 2011 la 4:22 pm):

  „IDEEA NU ESTE DE A SARACI BOGATII DANDU-LE SARACILOR, CI DE A PRODUCE VALOARE SI CRESTERE SANATOASA REPARTIZATA MAI JUST!”

  Subscriu!!!!!

 64. 65 Aya aprilie 16, 2011 la 2:44 am

  @

  Constantin Gheorghe

  In aprilie 15, 2011 la 9:33 am intrebi:
  „Am şi eu o nelămurire: ăştia de la FMI sunt proşti, sau ipocriţi?”

  Nu prostia sau ipocrizia reprezinta „clou”-ul problemei.
  Cei de la FMI sunt varianta „finantistica” a lui Josef Mengele.

 65. 66 Aya aprilie 16, 2011 la 2:57 am

  @

  Draghi

  In replica la afirmatia lui Harabula (citez) „Domnul Nastase vrea sa ia de la bogati si sa dea la saraci”
  scrii in aprilie 15, 2011 la 3:16 pm (citez):
  „FALS! Vrea sa ii impiedice pe bogati sa ia si mai mult de la saraci. ”

  Place sau nu place, in esenta sustii acelasi lucru cu Harabula.

 66. 67 Aya aprilie 16, 2011 la 3:08 am

  @

  Teostanc

  In aprilie 15, 2011 la 3:40 pm afirmi:
  „In 1996, cand Iliescu a pierdut alegerile, Conventia venise cu sloganul “Votati schimbarea” iar PSD cu impardonabila “Votati schimbarea in bine!”.”

  In alegerea acelui slogan a functionat exclusiv vointa echipei de la Cotroceni.
  A fost de-a dreptul socant faptul ca optiunea a fost pentru sloganul cel mai cumplit de lipsit de imaginatie (ca sa nu spun altfel).
  Urmarile, s-au vazut: pierderea alegerilor.

  Citez din aceeasi postare a ta:
  „In locul americanilor, izraelienior, mai bine folositi niste romani talentati si priceputi, care, oricum, sesizeaza culoarea locala.”

  Subscriu! Subscriu! Subscriu!

 67. 68 Aya aprilie 16, 2011 la 3:11 am

  @

  Socrate

  „Conform procedurilor DNA, inculpatii devin credibili numai cand depun marturie impotriva domnului AN” afirmi, cu ironie.
  Ai perfecta dreptate.
  In viziunea DNA, credibilitatea cuiva este direct proportionala cu gravitatea falselor acuzatii la adresa lui Adrian Nastase.

 68. 69 Aya aprilie 16, 2011 la 3:15 am

  @

  Oana

  Dominique Strauss-Kahn este social- democrat.
  Viziunea lui este total diferita de cea „mengeloido- finantistica” a multora de la FNI, de tipul sinistrului Franks, care a fost „repartizat” Romaniei.

 69. 70 blogideologic aprilie 16, 2011 la 3:36 am

  Instituţia cu însemne masonice din perioada ceauşistă exista pe Calea Victoriei, lângă Academia Română. Acolo era sediul Lojei de care aparţinea Petre Roman. Este interesantă evoluţia ideologică a familiilor alogeno-cominterniste din România. Cei din prima generaţie, veniţi în ţară pe tancurile sovietice, erau bolşevici stalinişti. Cei din a doua generaţie devin masoni, afiliaţi tocmai Lojei cu sediul amintit în Calea Victoriei. Este grăitor pentru gravitatea faptelor care nu ne sunt nici acum dezvăluite nouă, “simpli cetăţeni” ( Prin Constituţia Antoniniană ? În acest sens şi domnitorul Vasile Lupu, şi voievodul fals-fanariot Grigore Ghica al II-lea erau de asemenea “simpli cetăţeni”!), că Loja masonică din Calea Victoriei era îngăduită chiar de către Nicolae Ceauşescu ! “Nolens volens”, aş comenta eu acum. Vă daţi seama cât de mare se constituise puterea acestor alogeno-cominternişti din România ? Care conduc intenţionat spre dezastru destinele României din 24 august 1944 şi până acum!

 70. 71 blogideologic aprilie 16, 2011 la 4:47 am

  SALONTAN : „Haideţi la jaful din Salonta! Haideţi la Salonta să aflaţi cum a răpit Asociaţia Arany Janos, condusă de primarul Torok Laszlo, OBIECTE ŞI MANUSCRISE ALE POETULUI ARANY JANOS, bunuri din Patrimoniul cultural al României, abuzând Muzeul memorial Arany Janos! Aceştia le-au vândut mişeleşte în Ungaria, contra unor sume uriaşe! Ce fac autorităţile? NIMIC, UDMR CONDUCE ROMANIA, Torok nu are voie să păţească NIMIC!” Sursa http://www.romanialibera.ro/cultura/aldine/piese-din-tezaurul-dacic-in-valoare-de-1-3-milioane-lei-aduse-in-tara-221824.html

 71. 72 blogideologic aprilie 16, 2011 la 5:29 am

  Ce părere aveţi despre cartea „The Social production of scientific knowledge: Sociology of the sciences” ?, de Everett Mendelsohn, aflată la adresa URL http://books.google.co.uk/books?id=AdrPzN7LzJAC&pg=PA113&lpg=PA113&dq=arithmomorphic&source . Mă interesează în primul rând opinii privitoare la „Ontologia aritmomorfică” – sintagmă şi noţiune introduse în ştiinţa logică a universalului de către savantul român Nicolae Georgescu-Roegen. Apoi, în carte se mai analizează legătura dintre ideile de cauzalitate la David Hume şi la Nicolae Georgescu-Roegen. Punctul meu de vedere (pot să îl substanţiez) este acela că Nicolae Georgescu-Roegen a fost influenţat germinativ de ideile expuse în Prelegerile de metafizică ale anului 1926 de către filosoful Nae Ionescu la Universitatea din Bucureşti.

 72. 73 Vasile, aprilie 16, 2011 la 6:17 am

  Fantaoma, stay put,

  Inainte de a deschide gura si emana aberatii!

  Adica diferentele uriase dintrele dintre cei bogati comparabile cu populatia Chinei,constituie si motorul dezvoltarii , spui mata dn subconstient,!
  Adica un dolar in fiecare zi mai putin pentru fiecare chinez o agoniseala zilnlnica in sistem de un miliard de dolari ???

 73. 74 Vasile, aprilie 16, 2011 la 6:51 am

  Contele,
  Si eu imi amintesc de scoala de care vorbesti dumneata unde la cursurile de care amintesti , eram mai mult decit un conte eram pur si simplu un geniu,imi trebuia doar numele autorului si al nuvelei , romanului respectiv si analiza era gata,mai greu era sa ghicesc numele personajelor, toate nuvelele , romanele si inca multe biblioteci le-am citit insa ,dupa douzeci de ani si am constatat ca perioada mea de geniu fusese deja consumata!
  Dumitale ti-au trebuit multi ani si multe studii sa-l imiti acum pe copilul Vasile!
  Acum sa nu credeti ca in mod permanent ,ca un carcotas, f(a)ck analiza textelor dumitale , o fac doar atunci cind bateti campii , in rest sunteti ok, poate chiar mai pertinent decit impertinenta mea critica!
  Deranjante sunt luarile de pozitie ilogice pentru un conte ,fie el si unul popular, si nu as dori sa continui cu texte patetice sau sforaitoare ,si nici cu exemple adevarate dureroase care nu pot convinge un fan indragostit !

  Apropo am vazuto pe sticla, dupa unii, pe prea buna doamna blonda, o feblete nobila a domniei voastre pourtatoare pe blazon a unui sinonim al cocosului,la inaugurarea intr-un sat a unui stadion de hochei pe iarba!Am o expresie geniala,sau hai sa redevin modest ,potrivita pentru ce merita tipesa cind scoate asemenea perle, dar sunt sigur ca voi fi cenzurat! Oricum pentru fraza pe care a scapato , „de ce nu mi-ati spus ca nu-i asflatat ,ca asfaltam eu”, merita iubita in lant de toti romanii!

 74. 75 Vasile, aprilie 16, 2011 la 6:54 am

  Fantoma,

  Am uitat sa-ti precizez o chestie , poate nu chiar asa de importanta.
  Vasile a vazut si China din granita in granita!

 75. 76 Argusdre aprilie 16, 2011 la 7:06 am

  Ghita Bizonu,
  Alesii au parte de comisioane in fiecare tara, ca doar de aia se baga in politica ca sa ajunga sa guverneze, insa aia mai au grija si de natiunea lor.Fura, dar cu socoteala si cu cap…Capitalistii occidentali nu sunt nici mai umanitari decat ai nostri, ci doar mult mai destepti : ei au grija de sanatatea, de conditiile de munca si de distractie ale lucratorilor, numai in ideea de a fi cat mai apti de munca si a da un randament cat mai ridicat pentru a le spori lor beneficiile.Din motive oarecum similare au acceptat si grevele si demonstratiile : pe de o parte pentru a se descatusa unele energii acumulate, iar pe de alta parte pentru a afla din timp despre nemultumirile aparute, a nu le lasa sa mocneasca si sa se ajunga, Doamne fereste, la vreo revolutie si sa fie inlaturati de la putere…
  Ei bine pe ai nostri nu-i duce mintea nici macar la atat si daca te uiti la una alde „Cur pictat si blond”, iti dai seama ca ea n-are unde -si tine creierul decat eventual in chiloti…si cum astia-s numai sfoara…cade…

 76. 77 marius aprilie 16, 2011 la 7:42 am

  Nimeni nu contesta ca USL e pe val,sta bine in sondaje in acest moment,tendintele de vot sunt in favoarea /inspre USL. Insa aceste tendinte vor ramane la acest stadiu-doar de tendinte ,daca nu vor fi fructificate prin oameni competenti,valorosi ,munca,seriozitate,intentii bune .(ceea ce nu se intrevede la orizont).Si deloc de neglijat ,fara intelegerile pe sub masa in interes personal cu adversarul. Este doar o analiza (desi,prea mult spus)si in niciun caz nu o grija pentru soarta USL care imi este indiferenta.
  In orice caz ,un elector profund anti-PDL sau anti-Basescu daca crede ca daca va vota USL o face fiindca lupta e pe bune ,se inseala,dupa cum un elector profund anti PSD ,daca voteaza PDL ,la fel se va insela ca lupta e pe bune cu USL sau ca ce-i mana in lupta pe unii si pe altii nu are ca substrat interesele personale.Intotdeauna vor fi sacrificate sperantele si asteptarile ,uneori “ura” electoralui care e speculata doar pentru momentul votului ,decat sa se renunte la cele mentionate anterior. Se continua aceleasi combinatii,aceleasi intelegeri ,aceleasi…,aceleasi ..niciun semn ca s-a schimbat ceva,aceleasi ‘chestii’ se desfasoara si acum odata cu formarea USL si intentiile sunt aceleasi,acelasi tip de comportament,aceleasi atitudini,intelegeri informale,aceleasi tipare de personaje…
  Se acrediteaza ideea ca desi nici aia ,nici astia nu sunt ‘buni ‘,trebuie ales ‘raul ‘cel mai mic.Cei ce considera ca au de optat intre doua lucruri aproape la fel de rele ,considera ca trebuie ales raul cel mai mic.Dar aceasta nu a fost niciodata o solutie nici reala, nici viabila si mai intodeauna pagubosa pentru cetateni ,rezultatul vazandu-se in cei 21 de ani,cand s-a votat mereu anti – sau alegandu-se raul cel mai mic.
  Asa ca ideea ca trebuie sa inghitim fie’ galusca asta’, fie ‘galusca cealalta’,oricat de necomestibile ar fi, nu cred ca e buna.Si daca politicienii trag un ambalaj in care este infasurat ceva care miroase si mazgalesc ceva cu initiale pe el si-l ofera electorilor ,macar ca idée ar trebui sa ne intrebam ce e sub acel ambalaj .O simpla forma fara un continut consistent si valoros ?
  Daca ni se ofera spre a vota un bou/niste boi sa zicem ,peste care se trage ambalajul la moda ,ispititor ,marca USL ,trebuie musai sa votam,ca e in tendinte marfa? Chiar daca e de proasta calitate??
  Se mai zice ca alegatorul roman nu prea are ce sa faca si trebuie musai sa aleaga una din galuste ,oferite de partide. Exista totusi ceva ce poate macar sa faca si alegatorul dezamagit :sa nu mearga la vot,sa mearga la vot si sa anuleze votul,sa aleaga candidati independenti in defavoarea partidelor ca un vot de blam dat partidelor ,sa aleaga oameni, nu partide,etc,etc.
  @Vasile,
  Nu cred ca ma mai poate manipula cineva.Nu sunt un copil.Te inseli in privinta lui Daniel.Este o persoana cu adevarat deosebita .Nu ma intereseaza ce voteaza sau ce optiuni ,simpatii politice are fiecare ,ma intereseaza intr-un dialog ce probleme ridica,ce intrebari isi /sau pune,ce idei emite,ce viziune are,felul cum abordeaza interlocutorul ,chiar daca suntem de acord sau nu pe unele aspecte unii cu altii. Din cate mi-am dat eu seama,Daniel nu are nici in clin nici in maneca cu portocaliul ,dar nu este nici un sustinator neconditionat al celeilalte parti.Doreste sa voteze ,cred ,pentru ceva nu impotriva a ceva. Doreste o schimbare de atitudine in acest sens din partea politicului. Cred ca doreste ca ce voteaza sa fie valoros ,pe cat posibil onest si sa aibe la temelie intentii bune ,oameni onorabili ,competenta si seriozitate.. .Asa cred eu.
  Si daca cineva de pe acest blog are optiuni clare politice si va vota in consecinta o parte sau alta sau nu va vota deloc sau n-are simpatii politice ,pentru mine nu e important. Aici suntem pe o platforma de discutii ,nu la urne,unde fiecare decide cum considera.Pentru mine e important asa cum am spus ideile expuse intr-un eventual dialog cu care uneori pot sa fiu de acord total,partial sau deloc.Incerc sa inteleg ce sta la baza ideilor,viziunii fiecaruia ,ce mecanisme sau ce experiente proprii .In orice caz ,nu judec pe nimeni prin prisma optiunilor sau simpatiilor sale politice ,oricare ar fie ele.
  @Pali,
  Daca PSD –ul ar fi respectat si sustinut sau ar fi pus accent pe oameni onesti ,manati de intentii bune si fara interese meschine care au venit spre el , asa cum ai fost si tu…la ora asta PSD -ul mai putea avea pretentia sa se erijeze ca solutie viabila.Nu-ti fa probleme ca unii nu-ti vad ‘esenta”- valoarea ,sufletul,onestitatea si prefera sa se lege de niste chestii neelocvente(din graba ,toti facem greseli de scriere sau de tastare , ,mai ales atunci cand scrii mai multe mesaje esti mai obosit, mai deconcentrat ,este de inteles ,important este ca stii cum se scrie si iti dai seama de greseala .)Sunt oameni ,inclusiv pe acest blog ,care te apreciaza pentru felul tau sincer de a fi ,pentru modul direct in care te exprimi,(fiindca e ceva sincer ,ce vine din suflet si dintr-o mare dezamagire/nedreptate pe care ai trait-o) ,dar mai important decat pe blog si mai important este faptul ca esti respectat in comunitatea unde traiesti.
  Din partea mea ai respectul cuvenit ca om, dar si din perspectiva militantismului tau sincer fata de un partid care nu-si merita militantii .

 77. 78 santinela aprilie 16, 2011 la 7:47 am

  Este corect Harabula ce sustii in legatura cu averile bogatilor dar refuz sa cred ca nu intelegi.Nimeni nu ar trebui sa aibe nimic cu ele,dar este imperios necesar ca averile facute in mod frauduluos sa fie luate si astia sa raspunda.Facem pariu ca nu ar ramine nimeni bogat in Romania ?

 78. 79 Ghita Bizonu' aprilie 16, 2011 la 8:36 am

  Fantomas

  de ce uiti zidul de la Targoviste ?!?
  In rest dupa cate inteleg iti vrei banii inapoi si nu prea.. ca te simti cam la fel cand mergi la piata ….
  Pai uite d’aia mergem asa… daca si corpu profesoral o ia pe aratura …(prin 1994 un prof univ aplauda o greva de-a soferilor care defilau cu camionale prin fata givernului. L-am intrebat si ce castiga :Ii da jo9s pe nenorcitii astia si !!” „Si ce? Cel mult isi vor mari ei portia in detrimentul profilor!” „?!?!” „simplu prajitura fiind aceiasi oprice portioe in plus se taie in dauna altora!” Si i-am mai zis ca dpv intelctual soferii is superiori profilor. Ptr ca profii se imbata cu vorbe ! soferii prefera produsele de fermentatie …) Si daca voi sunteti asa .. este normal ca si elevii vosti …
  nu stiu daca te-ai prins insa mesaju lu matale este o minune de confuzie si frustare la 360 cu finalitatea „n-are decat sa ramana asa”(guvernul. Ca si Boc cadru univ!) si cu indemnu „sa sedem la papa vavilonului ca sa ne plangem”.
  Apopos sa stii ca Vasile stie bine despre discrepantele sociale chineze (dupa cate tin minte scria ca le-a vazut si in situ) . Stiu si eu (din lecturi… mai serioase). Materialele pe youtube sunt insa intotdeauna cam cu parti pris. Apropos domn profesore nu stiu de iti dai seama ca sustinerea lu matale „Stiai de exemplu ca fac supe din bebelusi?” este o acuza de canibalism ? Ori canibalismul este unul dintre tabu urile civilizatiei . Or fi majoritatea liositi de apa potabila si semnal ptr mobil , banuii ca in zonele rurale s-ar putea sa mai practice pruncuciderea (ca prin 1900-1930) insa canibalism este cam prea mult.

 79. 80 Ghita Bizonu' aprilie 16, 2011 la 8:49 am

  Argusdre

  ref la ca in late parti capitalistii au si cap.. citeam un reprotaj acu vreo 20 de ani. Seul . 2 filamonici : una stil chinezesc alta stil european. @ teatre de opera : una cinezeasca , alta italieneasca .(Si in toata lumea filarmonica si opera au nevoie de subventii ! Si astia cate 2 !!) teatre o puzderie – unele chinezesti , atltele europene. Un teatru cu piese englezesti! Doar englezesti si mult Shakespeare! Altu cu pese frantujesti, germane, spanile, rusesti samd. Bilete accesibile (coreeni nu erau platiti prea bine).
  Cum era posibil?
  un sef al patronatlro a raspuns : noi patronii sustinem aceste teatre!
  ?!?
  Stiti angajatii nostri lucreaza enorm , 54-60 ore pe saptamana . Nu dorim sa ajunga niste imbecili precum lenesii din Japonia !!!
  (ma rog tot acolo dictatorii militari de dreapta au bagat tzapan in invatamant – manuale gratuite , autobuze scolare , mese gratuite la scoala ptr tot copilul – si ceav in sanatate pe baza principiului ca omu este cel mai valoros capital si ei erau ptr capitalism. Asa ca ultimu , care era si silit sa faca alegeri democratice , explica : cei care ne contesta (guvernele militare) sunt cei din clasa medie care a aparut ca urmare a politicii noastre economice !!! Dar dintr-o tara fosta colonie cu un nivel cam sub al Egiptlui au facut o putere industriala!)

 80. 81 eficientaenerg aprilie 16, 2011 la 8:53 am

  Totul-trebuie a fi pentru Romani!
  Om eşti pentru oameni. Şi nu pentru a le cruţa sarcina de a se îngriji de tine, ci pentru a primi sarcina de a te îngriji de ei-Nicolae Iorga;
  Madam Boagiu,in carucior,ne impunea prin OUG -obligativitatea echipării maşinilor cu anvelope de iarnă în perioada 1 noiembrie-31 martie;zeci de milioane vechi-la achiziţia şi montarea anvelopelor de iarnă, lanţurile antiderapante şi antigelul.Nu aveti?_hai in Spania,Canada…
  Politicianule-nu uita:!.“Nu uita,ca esti Roman!Te-ai nascut sa fii Stapan!”-ne canta Furdui Iancu

 81. 82 Draghi Puterity aprilie 16, 2011 la 9:22 am

  @Aya

  Nu e deloc acelasi lucru.

  Sau vrei sa sustii ca singura cale pentru a deveni bogat e de a lua de la societate, mai exact de la partea cea mai dezavantajata a societatii? Nu crezi ca cineva poate deveni bogat oferind ceva societatii, de exemplu prin inteligenta, inovatie si modernizare?

  Ceea ce implica Harabula e ca exista un drept de a fi bogat a celor bogati, si ca d-l Nastase ar vrea sa ia acest drept bogatilor, ca solutie pentru problema saracilor, asa ca un fel de haiducie de stat.

  Ceea ce spun eu, de fapt articolul domnului Nastase (citand „comunistii” de la FMI), e ca sistemul actual are o problema pentru ca permite bogatilor sa devina din ce in ce mai bogati, oricat de bogati, iar asta se intampla in detrimentul saracilor. Asa ceva nu poate fi in ordine, pentru ca de la un moment dat fractureaza societatea. Sistemul nu mai produce progres, ci regres. Intreprinzatorii devin exploatatori, investitorii devin speculanti, angajatii devin sclavi, democratie devine plutocratie, s.a.m.d.

  Elita unei societati trebuie sa fie motorul societatii, nu frana.

  Un egalitarism fortat inabusa o societate taindu-i varfurile, ducand la o inversiune a valorilor si punand-o astfel pe o spirala descendenta. Lipsa unui mecanism de atenuare a diferentelor de avutie si bunastare sfarteca o societate deoarece multimea sa nu mai urmeze elita. Cand dispare si egalitatea de sanse (de ex. cand doar copii celor bogati pot beneficia de o educatie buna sau cand multimea e obligata sa isi consume toate resursele penrtu a subzista), ajungem la aceeasi spirala descendenta de care aminteam mai sus.

 82. 83 Ghita Bizonu' aprilie 16, 2011 la 9:25 am

  Aya
  Tu scrii catre Draghi “Place sau nu place, in esenta sustii acelasi lucru cu Harabula.:
  Harabula sustine ca ” Domnul Nastase vrea sa ia de la bogati si sa dea la saraci.”
  Iar Draghi raspunsese ca ”“FALS! Vrea sa ii impiedice pe bogati sa ia si mai mult de la saraci. ”
  Uf.. Eu am invata ca sunt si valori implicite (In programare le declari de la inceput iar in viata rebe sa le stii – cestii precum acceleratia gravitationala 9,8 m/s ori 1 atm = 767 mm coloana de Hg).
  Care este deci implicita micii tale inteventii ?! Ca ” Domnul Nastase vrea sa ia de la bogati si sa dea la saraci.”. Adica lupta de clasa . Comunism . Lagare si crime samd cf propagandei pe care ar trebui sa o cunosti . PSD=FSN=KGB si Nastase omu rusilor .
  Cu concluzia ”votati Base ca el ne scapa de bolsevicii de la PSD!” este implicita ta. Boc bun , PDL viitorul unei veieti pur si simplu !
  Cu adaugirea ca PDL bine face atunci cand ajuta pe ” bogati sa ia si mai mult de la saraci. ”(sustinereea lu Draghi). Ca asa este normal si bine.
  Deci articolul lui AN este eronat .
  Cum am mai zis este preferabil ca omu sa te numere printre dusmanii declarati decat printre prietenii apropiati. Ca iar comiti o perla care poa sa fie exploatata: “uitati o colaboratoare apropiata a lu AN recunoaste chiar pe blogu lu AN ca AN si PSD doresc sa va ia apartamentele sa le dea boschetarilor”. Concluzia aia de mai de sus !
  Oricum ma bucur ca AN este partial aprobat de acel nou Mesia la ieslea caruia se aliniaza noii magi de la Rasarit, Apus, Nord si Sud si sper ca ii va urma sfaturile sa nu incalcati drepturile fundamentale ale omului. De cele mai multe ori aceasta se petrece cu intentie si folosind lipsa egalitatii ca pretext pentru a elimina adversari si a crea o si mai mare inegalitate dupa aceea. Totodata incercati sa aplicati principii echitabile si in politica, unde existenta doar a catorva forte politice creeaza premizele disparitiei democratiei. “ renunatand la marsavele sale planuri ….

  Acleasi aruncator de dejectii, potaie latratoare samd
  Bizonu’

 83. 84 Daniel aprilie 16, 2011 la 9:25 am

  Vasile,
  ce scrie Marius acolo? Nu am vazut textul sursa, dar sa stii ca eu chiar te simpatizam. Inteleg ca ma considerai portocaliu sau ceva. E excelent ca iti pui intrebari si ai dubii. Important este sa nu ramai la stadiul de nedumerire si sa cauti si raspunsurile. Altfel vei fi tot timpul masa de manevra pentru un grup sau altul. Daca te uiti in urma vei vedea ca am sustinut fervent PSD, inchizand ochii la greselile acestuia. Dar am facut-o pentru ca am anticipat dezastrul care a urmat si nu vroiam sa prindem acesta perioada sub ceea ce vezi acum in materie de „conducere”. Dar ceea ce mi-ar aduce satisfactie, ar fi ca cetatenii sa fie in stare sa ia decizii pentru ei insisi intr-o mai mare masura decat o fac acum.
  Poate ai vazut la televizor gonacii cum starnesc vanatul sa ajunga in bataia pustii. Acelasi principiu e si in manipulare. Stai calm (foarte important), analizeaza, studiaza, ia decizia, verifica rezultatele, fa ajustarile! Asa face un individ matur. Turma reactioneaza la stimuli. Donald Trump spunea ca atunci cand avem de-a face cu o turma este posibil sa apara si un pastor, dar de obicei apar … lupii.

 84. 85 Ghita Bizonu' aprilie 16, 2011 la 9:30 am

  Marius

  asa ca sa ma amuz …
  Incepi catre Vasile cu o afirmatie „este” si termini cu „cred”.
  Dragule intre a stii si a crede sunt niste mici diferente… care cica o sa le traim pe la 80 de ani …

 85. 86 Pali aprilie 16, 2011 la 9:45 am

  @ Sonia Lorena

  Ma gandeam ca, poate esti barbat si mi-am permis un mixaj,….

 86. 87 dlnimeni aprilie 16, 2011 la 9:46 am

  Baronul Munchhausen: dar dumneavoastra ce parere aveti? Si cind copiati nu indicati sursa si nu puneti ghilimele?
  Aya: nu e textul lui, dar, dupa cum il prezinta, parca ar vrea sa fie.

 87. 88 Pali aprilie 16, 2011 la 9:49 am

  @ marius

  Iti multumesc pentru cuvintele frumoase.Din pacate asta e lumea in care traim si….cei care vor fii perdantii de maine distrug in continuoare munca noastra a ta a mea a celor care am fost de bune credita si dezinteresati.

  Iti doresc numai bine !

 88. 89 Fantomas aprilie 16, 2011 la 9:49 am

  @Vasile, @Aya
  Va doresc, cu ocazia raspunsurilor voastre sa ramaneti in opozitie.
  Nu meritati votul meu. Cand o sa intelegeti cu ce ati gresit si atunci si acum cand ma luati la „hai sictir frustratule”, atunci ori o sa fie prea tarziu ori o sa salvati Romania. Pana atunci ramaneti niste mancatori de rahat care vor iar puterea ( ma refer la USL , PSD sau cum o sa va mai botezati ca sa pareti mai noi )

  Si da.. pana atunci … eu va educ plozii ipocriti care o sa ajunga morti in accidente de motociclete ( pt ca se vor rebeli ca e mai „fun” asa ) , pseudo-nazisti ( pentru ca nu suporta lectiile de moralitate date de „taticul” ) . Pentru ca ii plictisim cu ce le predam, fiindca nu mai e „cool” si fiindca ii desconsidera si le inlatura dorinta de a studia si celor care ar mai fi fost inclinati. Si problema asta ramane un simplu subiect de barfa si de simpatie a snobilor atata timp cat tii profesorii doar ca un instrument de a face greve cand ti se ridica.

  @Ghita Bizonul
  Foarte frumoasa filozofia ta. Imi doresc banii inapoi ( luati de PDL) si nu imi doresc sa fiu furat de altii care profita de vulnerabilitatea mea acum (USL)

  @Vasile – Daca ti-ai permis sa vezi China din granita in granita nu ai nimic de comentat in tabara celor care nu isi permit asa ceva. Daca ti-ai si permis sa vezi China si nu ai vazut ceea ce eu am studiat fara sa ma trimita partidul , salariul, parintii , nu te pot lamuri eu prin comentarii. Bine atunci, spre linistea ta emotionala China este reperul mondial al dezvoltarii si pretenul international al tuturor natiunilor si rampa de lansare a oamenilor spre infinit – o sa ai un memory-flash probabil citind ultimele randuri.

  Punct.

 89. 90 teostanc aprilie 16, 2011 la 9:51 am

  @Aya,
  In sfarsit, avem aceleasi opinii si ma bucur sincer.

  @All,
  Postez mai jos ceva deosebit, aduceri aminte desprea acad. Moisil vs. Basescu.

  Lucrează preşedintele Băsescu?

  Fostul consilier prezidenţial Andrei Pleşu, în ultimul număr din „Dilema Veche”, spunea că „un preşedinte nu trebuie să se dea pe sine drept exemplu de precaritate salarială. E aproape stingheritor să te afli în situaţia de a explica unui preşedinte de ţară că cele 16 ore de predare ale unui profesor au, ca fundal, lungi zile şi ani de pregătire, că actorii nu prestează strict două ore pe seară, ocupându-se, în restul timpului, cu tăierea frunzei la câini, că nu toate meseriile pot fi reduse, cum spunea, cândva, academicianul Grigore Moisil, la numărul de ore-cur petrecute la birou. E nevoie şi de ore-cap, greu cuantificabile”.

  Declarația lui Andrei Pleşu este inspirată dintr-un articol al fostului consilier prezidențial Zoe Petre. Aceasta explică pe blog cum stă treaba cu academicianul Grigore Mosil.
  ”Grigore C. Moisil, marele matematician în preajma căruia am avut privilegiul să petrec lungi ani (Florica Moisil – sora lui Moisil – era …mama d-nei Zoe Petre, adica i-a fost nepoata buna), avea despre programele de lucru o opinie atât de des exprimată încât a intrat în folclorul moisilesc de bază. El (sau discipolii care îl imitau cu umor şi afecţiune, nimeni nu mai poate şti cu precizie) spunea aşa: Matematica NUu se face în orrrhe de birou. Dimineaţă când te scoli, faci matematică; când te speli pe dinţi, faci matematică, şi, dacă nu te speli pe dinţi, faci matematică atunci când nu te speli pe dinţi! Somat să-şi facă public programul de 8 ore de muncă, Grigore Moisil a prezentat odată o foaie de hârtie frumos lineată, pe care scrisese aşa:

  Luni

  ora 8 – ora 9.50: curs, Amfiteatrul Ţiţeica
  ora 10 – ora 11.50: consultaţii, catedră
  ora 12- ora 16: timp de gândire, în sectorul de Cultură al Parcului de Cultură şi Odihnă «I.V. Stalin».

  Altădată însă, exasperat, i-a trimis rectorului o hârtie pe care scria, mare: „Vă rog să precizaţi dacă vă referiţi la ORE-CAP sau la ORE-CUR”, scrie Zoe Petre pe blog într-un material intitulat „Necrolog pentru Domnul Trandafir”.

  Dat fiind faptul că preşedintele Traian Băsescu a anunțat că domnia sa lucrează 16 ore pe zi, avem şi noi o întrebare:
  câte din aceste ore sunt, domnule preşedinte, ore-cur şi câte ore-cap?

  Nu de alta, dar după cum merge țara, e sigur că nu toate sunt ore-cap.

 90. 91 Pali aprilie 16, 2011 la 9:56 am

  @ Baronul Munchhausen

  Stimate Domn,

  Si eu fac perte din Ordinul Cavalerilor de Bonaria ( http://www.omrcc.com ) si in afara unor fapte bune ( donatii,actiuni caritabile etc. ) nu ma facut nimic reprobabil.Ce vreti sa transmiteti cu acest material ?

 91. 92 Fantomas aprilie 16, 2011 la 9:56 am

  @Ghita Bizonul
  Supa de bebelusi se practica in China. Este un obicei arhaic chinezesc.
  Nu este ceva dedicat turistilor din inalta societate a tarilor prietene care fac poze cu zidul si se cred chinezi cu sufletul.
  Faptul ca in ultima perioada se propaga ideea confunzanta ca forta ieftina de munca, reteaua – foarte mare de magazine – prin toata lumea care aduce venit Chinei ar avea vreo legatura cu viata buna din China nu ma impresioneaza.
  Fac plecaciuni in fata culturii dvs si in fata materialelor serioase pe care le-ati citit dar va avertizez ca daca cititi carti despre Romania s-ar putea sa vreti sa convingeti oameni ca in Romania se traieste bine si noi restul suntem niste anarhici.

 92. 93 dlnimeni aprilie 16, 2011 la 10:11 am

  Oana, usurel.
  In primul rind deocamdata USL nu intentioneaza sa il propuna pe USL pentru presedintia Romaniei. Ideea mea privind libera circulatie a politicienilor (ca si componenta a fortei de munca) in UE ramine (inca) pentru viitor.
  In al doilea rind, nu cred ca USL nu are capacitate ideatica si programatica, problema lui fiind, cred, aceea de a-si doza „forma electorala” (ca un soi de echivalent al formei sportive).
  In al treilea – dar deloc in ultimul – rind, DSK doreste sa devina presedinte al Frantei. De aceea este normal ca – in cadrul unei strategii personale – el sa inceapa de la un moment dat a trage cu toate armele sale si din toate pozitiile posibile. Insa aici mi se pare si ceva nu foarte in regula: conform presei franceze, DSK are deja cinci fan-cluburi in Franta (cu caracter electoral, desigur) „cu antena”, zice presa franceza (adica fiecare dintre aceste cluburi de sustinere DSK are fie post de televiziune fie post de radio, fie ambele) – iar actiunea de deschidere a noi fan cluburi DSK este in plina desfasurare in Franta. Poanta este aceea ca PS francez inca nu si-a desemnat candidatul la prezidentiale si, in consecinta, neaga orice implicare in actiunile (inclusiv fan-cluburile) DSK. Utilitatea campaniei timpurii pentru DSK este vizibila, DSK fiind in acest moment pe primul loc in preferintele francezilor. Daca PS francez nu minte, atunci inseamna ca exista cineva care pompeaza bani frumosi in DSK, mai intii spre a influenta PS francez in desemnarea candidaturii iar apoi pentru a-l aduce la presedintia Frantei. Oameni mai cunoscatori ca mine (dintre aceia care, vazind cum este promovat Obama in SUA, au prezis ca vor fi evenimente in Africa in mandatul sau ) ar putea zice si de ce, eu nu sunt asa de cunoscator asa incit ma multumesc cu observatia in sine. Daca sunteti asa de incintata de DSK, atunci va fac sugestia de a lua legatura cu oamenii lui sau cu el (DSK are blog) si de a incerca sa-i deschideti lui DSK un fan-club (cu antena) in Romania – si francezii de aici (care vor mai ramine dupa usuiala din prezent) vor vota.

 93. 94 blogideologic aprilie 16, 2011 la 10:11 am

  „Naţiunea română stă deoparte, departe de viaţa economică, în care nu poate decât să fie spoliată, deoparte de statul liberalo-democrat, care înlesneşte spolierea. Naţiunea e în rezistenţă pasivă”. Excerpt din Manifestul revoluţiei naţionale (alcătuit de Petre Ţuţea, Sorin Pavel, Ioan Crăciunel, Gheorghe Tite, Nicolae Tatu şi Petru Ercuţă, în anul 1935).

 94. 95 Cârcotaşu aprilie 16, 2011 la 10:15 am

  @ Aya,

  Nu vad legatura!

  Mă faci să mă îndoiesc de capacităţile tale, de la psihanaliza pe text la ceea ce-nţelegi prin solidaritatea intelectuală, dacă vrei să mă faci să cred că nu realizezi că m-ai făcut „aruncător de dejecţii” alături de Marcus şi Ghiţă Bizonu’. În fine, dacă tu eşti dispusă să treci peste orice, eu nu sunt, deci rememorează: Les amis de mon ami… .
  Spun asta deoarece nici varianta cu „ţi-a scăpat un text”, nu stă-n picioare.

 95. 96 dlnimeni aprilie 16, 2011 la 10:16 am

  Oana, erata: sa il propuna pe DSK, nu sa il propuna pe USL, scuze.

 96. 97 Vasile, aprilie 16, 2011 la 10:21 am

  Marius,

  Fara nici o intentie de „patronising”, asculta de un batran, cind ajungi sa spui ca nu te intereseaza cu cine voteaza interlocutorul tau , amica,sotia,fratele,mama sau copii tai , esti de ja manipulat.Este dreptul lor sa aibe optiuni dar in nici un caz optiuni indecente dar ramane obligatia ta sa teintereseze alunecarile inspre indecenta a celor apropriati, cunoscuti.
  Decenta unui individ este intodeauna legata si de optiunea politica a persoanei care poate, reciclic fi mereu alta, indecenta morala poate fi si indiferenta AFISATA
  a celor care se doresc in afara politicului!
  Daniel are „optiuni ” fixe!

 97. 98 Pali aprilie 16, 2011 la 11:20 am

  @ Baronul Munchhausen

  P.S. Sorin Frunzaverde este Presedinte CJ caras-Severin si nu EU -parlamentar !

 98. 99 Pali aprilie 16, 2011 la 11:24 am

  @ blogideologic

  Da,da subscriu !!! Asa cum nu a avut voie sa pateasca nimic nici un fost Ambasador al Frantei la Buc acu’ vreo zece ani care a plecat din Romania cu opt colete imense sub „protectie” full de obiecte de arta.Si mai vin din urma alde’ Plesu si gasca si multi altii ! Am fost jefuiti ca la drumu’ mare !

 99. 100 teostanc aprilie 16, 2011 la 11:32 am

  @All,
  LA MULTINI ANI FLORINELOR SI FLORINILOR

 100. 101 Harabula aprilie 16, 2011 la 11:46 am

  @santinela
  Eu pot sa inteleg orice confiscare de avere din motive justitiare.
  Exista o demonstratie logica pentru economie etatizata 100%.
  Dar nu voi admite ca spolierea bogatilor va conduce la eradicarea saraciei. Si nici nu pot crede cs vs duce la crestere economica.
  Toate marile averi ale lumii vor fi inghitite sau risipite de saracii flamanzi in cateva luni.

  Repet intrebarea: a calculat cineva suma marilor averi ale romaniei?
  A calculat cineva cat ar consuma pe luna saracii Romaniei daca ar avea ce bea si ce manca. Eventual si pentru locuinte gratis si pentru imbracaminte?

 101. 102 Victor V. aprilie 16, 2011 la 11:50 am

  @ Adrian Năstase

  Analiza celor doi, aplicată României, ar arăta că ar trebui să avem cicluri lungi de creștere. Indicatorul folosit în analiză pentru a măsura inegalitatea este coeficientul Gini (pag 8), iar coeficientul Gini al României este de aproximativ 32 ceea ce ne pozitionează alături de Franța, Elveția, Canada, Grecia, Spania.

  După cum vă spuneam, nu cred că (aparent) inegala distribuție a bogăției din România este sursa problemelor noastre, ci prostia, incompetența și mizeria morală ale actualilor conducători.

  Reamintiți-le alegătorilor că România a avut și perioade bune în perioada guvernelor PSD și PNL (cu suport PSD). Lupta cu „inegalitățile” cred că este o cauză pierdută și pare demogogie ieftină în ochii multor oameni din clasa medie.

  Problema nu este existența oamenilor bogați, ci faptul că majoritatea absolută a acestora au făcut banii din afaceri (discutabile) cu statul sau și mai grav, sunt politicieni care nu pot justifica milioanele pe care le afișează. Din păcate aici chiar și PSD are probleme: Mazăre, Oprișan, Hrebenciuc, ca să dau doar câteva exemple.

 102. 103 Baronul Munchhausen aprilie 16, 2011 la 11:58 am

  @ aproape all,

  Fiindca azi e Sambata Floriilor va propun un mic exercitiu de memorizare:

  Test de memorie

  In prima parte vor fi aratate 12 poze.

  In partea a doua vor fi aratate alte 12 poze.

  In partea a treia vei vedea 48 de poze si vei fi intrebat daca le-ai vazut in prima parte, in a doua parte sau nu le-ai vazut deloc.
  Dupa ce vei termina si partea a treia vei primi rezultatele.

  Da clik pe link-ul de mai jos pentru a incepe :

  http://www.bbc.co.uk/science/humanbody/sleep/tmt/instructions_1.shtml

  P.S. Spor la treaba, tovarasi!!!😀😀😀

 103. 104 Marcus aprilie 16, 2011 la 12:10 pm

  Leano, Daca Taceai…

  Ibovnica lu’ chiombila, Unsa de la Dezvoltare,
  Se facu din nou de caca, altfel zis de “treaba mare”,
  Vrand sa para ‘telectuala c-un vocabular select,
  Il apostrofa pe Ponta pe motiv de tic Tourette.

  In viziunea doamnei Leana, in sindromul respecticv,
  Victoras e scatofilic, repetand fara motiv,
  Numele ei de codana: “Udrea-n sus si Udrea-n jos”
  Zis in loc de-obscenitate si cu inteles scabros.

  Asadar romanu’ nostru, maestru la injuratura,
  Ar putea sa scoata “udrea” in loc de masacari pe gura
  Si fiind suparat pe dansa pentru ca ii fura banu’
  S-o “udreasca” dur de mama si in “bip” sa-i “udrea” neamu’.

 104. 105 Dan aprilie 16, 2011 la 1:14 pm

  D-le Nastase,daca vreti sa ne scapati de pegra portocalie trebuie actionat acum,nu trebuie lasati sa mituiasca din nou pe amaratii adusi la saracia maxima.N-as exclude nici demisia in bloc a tuturor parlamentarilor opozitiei cu tam-tam-ul aferent pe plan international in vederea fortarii anticipatelor.Altfel riscam sa -si revina canaliile prin fraude.Intelegeti ca aveti datoria istorica de a scapa Romania de dezastru!

 105. 106 teostanc aprilie 16, 2011 la 2:57 pm

  O gluma:
  Exista un virus periculos care se transmite pe cale electronica, orala si prin atingere.
  Acest virus se numeste Worm-Overload-Recreational-Killer (WORK), mai pe romaneste MUNCA.

  Daca ti se da de MUNCA de catre vreun coleg ,sef sau oricine altcineva prin orice mijloace nu te atinge de ea. Acest virus va sterge complet viata ta privata.
  Daca vei intra in contact cu MUNCA pune-ti jacheta, ia-ti doi buni amici si du-te la cel mai apropiat butic. Cumpara-ti imediat antidotul numit Work-Isolating-Neutralizer-Extract (WINE), mai pe romaneste VIN sau Bothersome-Employer-Elimination-Rebooter (BEER), adica BERE. Ia antidotul pana ce te vei vindeca de acest virus si MUNCA va iesi complet din sistemul tau.
  Trimite acest mail la 5 prieteni. Daca nu ai 5 prieteni inseamna ca deja esti infectat si virusul MUNCA iti controleaza viata.

 106. 107 Pali aprilie 16, 2011 la 3:27 pm

  Eppur si mouve,….daaa,…si vedem o miscare / schimbare si la varful USL-lui,…avem in loc de Ponta – AM FOST PROCUROR ( si nu am facut nimic ) un nou Ponta – CARTOGRAFUL ! ,…care „deseneaza” harta mafiei PD-L ! Sunt curios daca printr-un miracol acest USL ajunge la guvernare cum o sa arate harta mafiei USL si daca tot Ponta o sa fie cartograful de serviciu ? Ma indoiesc,…

  Penibil oricum !

 107. 108 dlnimeni aprilie 16, 2011 la 4:16 pm

  Un articol pe care il gasesc limpede, corect, explicabil. Chestiunea este aceea ca propaganda guvernamentala isi va asuma meritul (pe care, in realitate, nu il va avea) al cresterii economice care va fi, asa amarita, chinuita si in ciuda guvernului, cum va fie ea.

 108. 109 ETC aprilie 16, 2011 la 4:28 pm

  Dilema comunicării

  Principala grijă a decidenţilor Opoziţiei ar trebui să fie în următoarele luni reducerea diferenţei dintre cantitatea de dezamăgire produsă de actualul sistem de guvernare şi cantitatea de încredere acordată Opoziţiei.

  Căci ambele partide – şi PNL, şi PSD – au o problemă majoră de comunicare cu structurile politice din teritoriu. Şi nu vorbim despre frecuşurile de la Bacău dintre Stavarache şi Hrebenciuc sau despre încrâncenarea de la sectorul 5, acelea pot fi încadrate cel mai bine în categoria orgoliilor personale ale liderilor din eşalonul doi al conducerii.

  Problema de comunicare, oricât de paradoxal ar fi, survine atunci când trebuie să explice electoratului propriu raţiunile acestei uniuni pe care, să fim cinstiţi, cetăţeanul mediu, fie el de „dreapta”, fie el de „stânga”, nu numai că nu a înghiţit-o complet, ci despre care are mari probleme de percepţie. Acest lucru poate fi scuzabil pentru Partidul Conservator, care nici măcar nu mai mimează apartenenţa la vreo doctrină politică, ci doar etalează resursele uluitoare pe care le poate pune la dispoziţia oricărei alianţe câştigătoare. Din acest punct de vedere, poate că partidul lui Dan Voiculescu se încadrează într-un comportament corect.

  Este impardonabil însă pentru comunicatorii PSD şi PNL că nu reuşesc, ascunşi în spatele lui Victor Ponta şi Crin Antonescu, să creeze o strategie de comunicare cu electoratul-ţintă, prin care să explice adevăratele raţiuni pentru formarea acestei uniuni aparent contra naturii. Lucru speculat cu măiestrie şi inteligenţă de comunicatorii PD-L, care au preluat un mesaj extrem de simplu şi percutant: „Comuniştii s-au aliat cu mogulii, şi ambele tabere vor să distrugă ţara!”. Căci, pentru majoritatea populaţiei sărăcite şi înnebunite de scăderea nivelului de trai, va fi mai important scenariul mogulilor şi al comuniştilor care-şi dau mâna pentru aruncarea ţării în marasm, decât corectitudinea şi eficacitatea actelor de guvernare. Aici va fi principala problemă de propagandă a USL: contracararea miturilor politicienilor vânduţi Moscovei şi a corupţilor politici. Poporului îi plac poveştile la gura sobei, şi Traian Băsescu ştie foarte bine că, având urechile ciulite către povestitor, poporul nu va mai fi atent la calitatea actului de guvernare.

  Ceea ce nu au reuşit până acum să sedimenteze în mentalul colectiv nici liberalii şi nici social-democraţii este faptul că ambele partide au mai avut alianţe cu Traian Băsescu şi că, de fiecare dată, nu diferenţele de doctrină sau de strategie de guvernare au dus la rupturile dramatice, ci tocmai comportamentul politic. Credem că, dacă electoratul celor două partide nu va fi convins de către comunicatorii USL că, până la a aplica o doctrină politică sau o strategie de guvernare, nu doctrinele politice fac diferenţa dintre sărăcie şi bunăstare, ci comportamentul politic, el trebuie să fie cel care decide viabilitatea unei guvernări. Dacă Ponta şi Antonescu nu vor reuşi acest exerciţiu de voinţă, atunci toate aceste procente sunt doar amăgiri primăvăratice.

  Dilema strategiei

  Aparent, construirea USL a fost pripită, la peste un an şi jumătate înainte de alegerile din 2012. Totuşi, realitatea ultimelor zile arată că încă mai sunt şi vor mai fi probleme de rezolvat în filialele din teritoriu, fiecare cu interesele şi cu orgoliile proprii. Dacă ar fi să luăm fiecare judeţ în parte, tot am găsi măcar trei-patru motive reale pentru neconstituirea USL pe plan local. De aceea, timpul de solidificare a relaţiilor va fi esenţial pentru USL, dar şi periculos, dacă liderii locali se vor baza doar pe combativitatea liderilor de la centru. Dar şi mai grav va fi dacă aceştia vor intra într-o stare de amorţeală generată de procentele mult prea optimiste cu care PD-L îi îmbată pe membrii Opoziţiei. Căci, pare-se, există încă o anumită reticenţă a USL de a se baza prea mult pe liderii locali, poate şi din cauza volatilităţii politicii din judeţe şi prea deselor dezertări care au existat până acum.

  În schimb, este de neînţeles lipsa unei capacităţi solide de acţiune a USL la nivel central care să genereze idei pozitive, şi nu doar critici. Inclusiv inventarea acelui „grup de reacţie” la nivelul conducerii centrale a USL denotă o anumită inapetenţă pentru o luptă politică reală şi o preluare peste timp a comportamentului de tip „pară mălăiaţă”! Căci, prin constituirea unei capacităţi de reacţie, se inoculează în conştientul public incapacitatea de acţiune şi legarea permanentă a USL de acţiunile PD-L, de politica guvernamentală şi prezidenţială, în locul creării unei capacităţi independente de acţiune, de propunere a soluţiilor pozitive, soluţii care să ajungă permanent şi percutant la electorat.

  Succesul USL va depinde în mod dramatic de afişarea unui nou tip de comportament politic. Uşor de spus, dar greu de făcut. Totuşi, dacă într-adevăr îşi doresc să modifice modul de guvernare a ţării, atât PNL, cât şi PSD ar trebui să cugete mult mai profund asupra lucrului pe care electoratul nu-l mai doreşte, comportamentul politic autoritarist al lui Traian Băsescu, dar şi asupra lucrului pe care şi-l doreşte, certitudinea viitorului.

 109. 110 blogideologic aprilie 16, 2011 la 4:35 pm

  Economistul Jeremy Rifkin consideră că omenirea a intrat în Civilizaţia empatiei http://www.lemonde.fr/week-end/article/2011/04/15/jeremy-rifkin-une-empathie-nouvelle-gagne-l-humanite_1507194_1477893.html . Mi se pare excesiv de Candide.

 110. 111 Baronul Munchhausen aprilie 16, 2011 la 5:24 pm

  Savurati mostrele de exprimari savante ale unora ce muncesc cu picioarele:

  Dorinel Munteanu:
  „La pomul lăudat nici mere nu face”

  Cristi Chivu:
  „Echipa naţională are nevoie de suportul suporterilor echipei naţionale”

  Claudiu Răducanu :
  „La bulanu meu o să dau şi gol dacă o să mă convoacă”

  Gabi Boştină:
  „Nu ştiu câte goluri ar trebui să marcăm ca s-o eliminăm pe Betis. Cât mai multe ar fi suficiente”

  Adi Ilie:
  „Dacă ar fi să scoatem primele 30 de minute, cred că am fi putut fi câştigători”

  Gheorghe Hagi:
  „Omul este o persoană umană”

  „Copii, mergeţi la şcoală, că şi şcoala e bună la ceva!” (în vizită la o şcoală generală)

  Măldărăşanu:
  „Este un meci de care pe care, dar nu este decisiv”

  Marian Iancu
  „Ionel Ganea, ca om, e capabil sa infecteze până şi penicilina!”

  Cornel Dinu :
  „Doar prin hazardul inconştient social nu se putea ajunge în sfere atât de aureolate şi în plan financiar”

  „Gestul domnului Mihai Stoica a fost unul de premeditare intempestivă”

  „Muncitor Nicoliţă, foarte muncitor, dar terenul de fotbal nu e şantier”

  „Filosofia este o transcedentală propedeutică pentru sufletul bântuit de moarte al românului.”

  Dumitru Dragomir
  „Dom’le, eu muncesc 24 de ore pe zi, iar uneori chiar şi noaptea”

  „Am ajuns la o vârsta la care mi-am dat seama că trebuie să fiu cinstit”

  „Familia e sfântă, pe când patria…. cum să vă spun, patria e sacră”

  Gheorghe Ştefan
  „Am puterea să recunosc că nu sunt vinovat”

  „Eu prin presupuneri deduc”

  Rică Răducanu
  „La examen mi-a căzut Comuna din Paris , dar le-am spus să-mi schimbe subiectul, că nu prea le am cu geografia”

  Marin Condescu
  „Cu privire la reapariţia blaturilor în campionatul nostru, nu mi-e frică, dar mă tem”

  Gabi Stan
  „Pase scurte şi pe sus, ai n-ai mingea, tragi la poartă”

  Gigi Neţoiu
  „Puteau să câştige ambele echipe, dar important este că noi am luat 6 puncte”

  Ionuţ Popa
  „Sincer, mie nu-mi place să mă duc la Vaslui! Păi, la ultimul meci au venit cu un tablou de-al meu şi scria „Popa prostu” –

  Şi…Gigi Becali = incultura românească ridicată la rangul de dogmă.

  „M-am certat şi cu Mitică Dragomir, dar fără jigniri. El
  m-a făcut oligofren, eu l-am făcut zdreanţa, dar nu ne-am insultat.”

  „Meritul pentru titlul câştigat de Steaua e 50% al lui Olăroiu şi 50% al lui Protasov, dar cel mai mare merit e al meu.”

  „Da cine e dom’ne Nichita Stănescu ăsta? A adus mai mulţi bani decât mine în România?”

  „Dumnezeu e cel mai tare serviciu de informaţii din lume – ştie tot, chiar şi-un fir de păr”

  „Becali e un brand. Eu la Avicola Iaşi pot să fac pui Gigi Becali, dacă vreau”

  „Becalizarea României înseamnă că România este
  într-un cancer moral şi spiritual din care se va salva prin becalizare”

  „Eu în tinereţe eram amfitrion pe oriunde mă duceam”

  „Sunt în silenzio stampa. Dar doar pentru ziarişti. Vorbesc numai cu televiziunile”

  „Dacă marcăm un gol la început, pe urmă putem să jucăm şi la
  0-0”

  „Am vorbit chiar zilele trecute cu mai mulţi parteneri de afaceri. Oameni serioşi, din lumea interlopă.”

  „Eu am înţeles că vorbim despre afaceriştii adevăraţi. Acest Cocoş este un papagal. „

 111. 112 Harabula aprilie 16, 2011 la 5:49 pm

  @Theodora
  Felicitari. A aparut o reglementare guvernamentala prin care orice absolvent de Stiinte Economice poate tine contabilitatea, la firmele cu o cifra de afaceri sub 36.000 de euro.
  Sansele d-tale de a gasi un loc de munca cresc. Daca nu cumva te-ai aranjat deja. Succes!

 112. 113 Doru Coarna aprilie 16, 2011 la 5:51 pm

  @ Baronul de M., All, AN

  Prima ar fi ca textul asta parca l-am mai citit acum cativa ani cand PSD-ul facea opozitie constructiva cu PNL-ul, si putzea a PDL ca si acum!

  A doua e ca nu stiu ce ne-au facut noua rau masonii astia, parca ne-au ajutat din 1848 si pana acum, si cu Unirea, si cu realipirea Ardealului, si cu rev. ’89, si de cate ori au condus Romania, Romania a cam crescut teritorial si economic! In schimb, cand au condus-o ceilalti am cam pierdut teritorii, am ramas fara economie, am pornit in razboie de partea gresita si a trebuit sa platim, alteori am mancat gheare, etc.

  Pe plan mondial le cam datoram reusita democratiei, industrializarea, sindicalismul, si chiar cucerirea templului sfant odata demult… pana si garda elvetiana a Vaticanului s-a instituit datorita lor. Si multe altele, inclusiv victoria aliatilor in WW2.

  A treia e ca masonii sunt adevaratii democrati-globalisti, numeste-i cum vrei tu sau cum vrea presa, Trilaterala, Consiliu pt af. ext., G, nu conteaza! Ei insa promoveaza singura solutie de a depasi faza suprapopularii planetei fara a fi necesar un alt razboi total, prin ordine globala impusa in mod democratic… Adversarii lor, republicanii acolo, popularii aici, propovaduiesc insa razboiul total ca sursa de imbogatire pt niste nebuni, in general chiar ei si clientela lor. Poti alege, cat mai ai timp!

  A patra e ca ei au reusit sa elaboreze singurul sistem global viabil, sistemul bancar! Renunta la bani si vezi ce inseamna asta… Faptul ca popularii nostri, pdl-ul, a ajuns sa se imprumute la ei, arata neperformanta modelului advers si performanta masonilor… intreaba-te ce ar fi fost si cum traiai tu daca Basescu nu gasea bani pe nicaieri dupa ce lacustele lui au devalizat tot ceea ce-au putut devaliza! I-au dat de dragul Romaniei si al stabilitatii in zona. Acum vor putea recupera imprumuturile doar cu ei la guvernare. Asta e, tipii sunt extrem de constructivi, talentati pe plan mondial!

  A cincea e cu Nastase: este, si daca este ce-i cu asta? Ti-a cerut tie ceva? Ai platit in vreun fel apartenenta lui? Dar te bucurai cand Romania era bagata in seama peste tot, cand veneau presedinti americani, papa, cand aveam functii serioase pe la ONU, cand ne primeau oriune, in NATO, in UE, la FMI… Sau e mai bine asa, singuri pe craca si ignorati de toti si toate, ba si cu niste unguri in spinare? Poate ca Nastase a fost curtat (a se citi presat) ca sa adere, in fond a facut-o spre binele Romaniei, doar nu-ti imaginezi ca a luat solda! Basescu ce a facut spre binele Romaniei? A adus disperarea in tara? Dezordinea, haosul? Furtul, frica, pervertirea, delatiunea, santajul, saracia, falimentul general, coniventa generala, moartea timpurie?

  In sfarsit, nici Ceasca n-a i-a muscat, doar s-a facut ca latra la ei ca un comunist sadea. Avea suficiente informatii reale ca sa inteleaga avantajele… idiotii astia nu au nici atat!

  Vezi? Cine (se face ca) nu-i intelege nu prea este roman, este unul care este trimis si platit de la alte mese ca sa cante pe aici, chit ca bea sau danseaza strident de neaosh… abia insa cand iti cere banu’ te trezesti, baroane! Iar mai nou nu-l mai cere, i-l ia si gata, doar le trebuie alor lui… Nu da socoteala nimanui, ca si guvernele interbelice care ne-au dus pana la urma intr-un razboi gresit! Astia ce crezi ca vor face, ce crezi ca vizeaza popularii lor prin tema „autonomiei minoritatilor”, de exemplu?

  Eu nu cunosc sa fie vreo disjungere intre Cavaleri si masoni, nu stiu de ce spune Aya asa ceva, poate ca sa-l „apere” pe AN, poate AN-ul a trebuit sa intre in vreun club si mai select din cine stie ce ratiuni de nespus, insa, per ansamblu, contributia si efortul lor au fost mereu benefice Romaniei.

  Alege deci evidenta sau nebunia… ti-am spus, cat mai e timp… in partea cealalta de asteapta ranita si conserva! Ah, am uitat: si razboiul!

 113. 114 popalumi aprilie 16, 2011 la 8:05 pm

  „Tarile BRICS s-au pronuntat,in cadrul documentului, pentru extinderea colaborarii, opunerea protectionismului, stabilirea noii ordini financiare internationale

 114. 115 popalumi aprilie 16, 2011 la 8:07 pm

  si realizarea dezvoltarii durabile.”

 115. 116 Mihnea Georgescu aprilie 16, 2011 la 9:49 pm

  A mai existat un Berg, Alban Berg… la Metropolitan Opera House din New York se cântă acum Opera lui – Wozzeck. Iată aici un filmuleţ cu interpretarea de excepţie a Operei de Stat din Bavaria. James Levine face o treabă foarte bună la NY…

 116. 117 dimenticaminfirenze aprilie 17, 2011 la 12:30 am

  La „Revolutie”eram in clasa a 7 a si in anii urmatori ni se spunea la scoala ca: voi veti fi „generatia de sacrificiu”. Nu intelegeam pe atunci ce vor sa spuna distinsii profesori. Acum am inteles perfect. Este dureros si din ce in ce mai greu. Succes!

 117. 118 sonialorena aprilie 17, 2011 la 12:42 am

  @Pali: imi faci impresia unui elev care deseneaza barbi si mustati pe copertile manualelor. Din cate am citit pe acest blog, tu ai avut niste probleme personale care iti intuneca judecata (altfel, limpede, probabil). Nu ma mai contrazic cu tine. Nu conteaza ce se spune, conteaza cine spune. Continua sa desenezi barbi si mustati:) Cand vrei sa vorbim serios, pe argumente, sunt aici. Dar cu mazgalituri, precum cartograful sau procurorul, nu pot decat sa te invit la o partida de X si O:)

 118. 119 Baronul Munchhausen aprilie 17, 2011 la 1:13 am

  @ all,

  Nu am zis ca e textul meu. L-am primit si eu pe mail si am vrut sa vi-l ofer gratis. De unde ati desus ca as fi pretins ca e productie proprie? Daca sunteti atat de buni critici ar fi trebuit sa observati ca exista o mare diferenta de stil fata de alte texte pe care le-am postat. Am observat si eu ca erau niste greseli dar nu m-a interesat sa le corectez. Le-am lasat sa va delectati……..:D😀😀
  Intentia mea era sa scrieti (vol.2 speram eu )daca mai stiti si alti masoni care au fost in guvernele postdecembriste.
  Nu am nimic cu masonii, fiindca incepand cu perioada pasoptista am avut destui masoni in partidele care au condus Romania. Romanii sufera de scenarita: oare nu putem spera ca masonul Severin sa fie ajutat de colegii din loja lui masonica si sa ajunga, intr-un viitor foarte apropiat, in locul lui Rompuy??? 😀 😀 😀
  Cred ca asta viseaza de vreo doi ani incoace 😀 😀 😀
  Asta e buba la unii de pe blog: cum citesc ceva, cum cauta sa descopere care e spilul, ce secrete stau pitite printre randuri, ce mari conspiratii se pun la cale, etc.

 119. 120 sonialorena aprilie 17, 2011 la 1:19 am

  @Pali: daca eu sunt barbat, tu esti postacul lui Geoana;)

 120. 121 Ghita Bizonu' aprilie 17, 2011 la 6:53 am

  Tuturor Florilor

  la Multi Ani !

 121. 122 Ghita Bizonu' aprilie 17, 2011 la 7:05 am

  Harabula

  Iar minti ca un pedelac (era sa insult furnizorii de sunca).
  Daca doresti sa contesti afirmatia mea arata tu unde PSD se pronunta ptr “confiscare de avere din motive justitiare.” (desi ceva dobandita pe cai penale ori “fara just temei” ar trebui …)
  Ai trecut de la Stalin la McCarthy….
  Apopos sper ca ia fost de fata cand egeria ta a zis succesuri …

 122. 123 marius aprilie 17, 2011 la 7:14 am

  @Daniel,
  Destept tip ,Donald Trump asta:)
  @Pali,
  Succes si tie,in orice loc te vei afla ! (de la un fost militant pentru un fost militant)
  @Vasile,
  incerc sa-mi dau seama de unde ai tras concluzia ca Daniel ar fi pro -PDL sau pro-Basescu,ca eu ,desi intru pe acest blog de vreo 6 luni,i-am citit toate comentariile ,nu am remarcat niciunul din care sa rezulte asta.
  Si daca ar avea optiuni politice clare intr-o directie sau alta,sau n-ar avea niciuna in acest moment,nu ma preocupa acest aspect. 21 de ani m-a preocupat si ce voteaza mama si ce voteaza tata si ce voteaza vecinul,si ‘catelul,’,consumandu-mi energia inutil,crezand ca daca votam intr-un anume fel,cei in care ne-am pus speranta nu ne vor minti,amagi …Dupa 21 de ani constat ca ne mint si ne amagesc toti, cu cinism,si cel mai mult cei in care ti-ai pus mereu speranta,asa ca cel putin nu as dori sa castige cineva (oricine) care se bazeaza exclusiv pe votul negativ ,si care ne propun aceleasi tipare de personaje ,animate de acelasi comportament si atitudine fata de cetatean ,mai pe romaneste spus ,care ne ofera pe farfuria ciobita aceiasi pita cu unsoare ranceda din care tot mancam de 21 de ani.
  De asemenea ,cred ca este total gresit sa consideri ca daca o persoana voteaza intr-un fel ,este deosebita(inteligenta,culta,etc,) iar daca voteaza in alt fel nu este o persoana deosebita,adica nu e cult,nu e inteligent,,etc.Nu are legatura inteligenta,cultura ,cu optiunea de vot indiferent care este aceea.
  Am inteles insa punctul tau de vedere,dar nu pot fi de acord cu el.Daca in 21 de ani as fi constatat la unii fata de altii ,o atitudine mai corecta, mai principiala fata de cei care-si pun speranta in ei ,probabil ca la ora asta as fi gandit putin altfel.As fi fost macar interesat ce voteaza unul sau altul ,insa tot nu i-as fi judecat prin prisma optiunilor politice .
  Sa-ti mai spun ceva: acum 6-7 ani,am intalnit o persoana care avea optiuni politice total diferite de ale mele,(sub toate aspectele,inclusiv ideologice asa zisa stanga ,asa zisa dreapta) motiv pentru care de cate ori ne intalneam ne enervam si ne antipatizam reciproc.Discutiile lungi se terminau inevitabil cu fraze de genul “in PSD sunt cei mai ticalosi,cei mai fara caracter,cei mai mincinosi,etc,etc’-convingere ferma a lui si cu fraze de genul ‘PSD-ul e bun,e frumos,corect ,principial si cinstit”- convingere ferma a mea..
  Fiindca ma intalneam destul de des cu persoana respectiva,din discutie in discutie,s-au deschis alte subiecte decat cele privitoare la optiunile politice,descoperind o persoana cu totul deosebita:cultura vasta,principiala,foarte inteligenta,fina.La ora actuala aceea persoana ,pe care o consider” deosebita” este cel mai bun prieten al meu,dovedindu-se un om de mare caracter si un prieten de nadejde.In tot acest timp el a votat asa cum a crezut conform convingerilor sale politice,iar eu asa cum am crezut conform convingerilor mele politice.

  @ Ghita Bizonu,
  In primul rand cred ca nici n-ai citit tot comentariul meu .”Asa este” se referea la faptul ca persoana in cauza este inteligenta,culta,cu un mod de a vedea lucrurile profund ,ceea ce in ochii mei o face cu certitudine o persoana deosebita.”Asa cred “ se referea strict la optiunile sale politice ,despre care nu pot eu sa vorbesc in numele persoanei respective,dar mai important este faptul ca nu ma preocupa sa am certitudini cu privire la optiunile /simpatiile sale politice daca exista,daca sunt clare,daca sunt intr-o directie sau alta.Si asta,fiindca crezul meu ca Daniel este o persoana deosebita,nu este influentat ,n-are legatura cu ce voteaza el sau ce simpatii politice are.Poate sa voteze ce doreste din partea mea, asta ,nici nu-l face mai putin inteligent,nici mai putin cult,nici mai putin “deosebit”…Daca citeai tot comentariul ai fi vazut ca spun ,ca nu judec pe nimeni prin prisma optiunilor/crezurilor sale politice. Nu optiunile de vot ne fac deosebiti ,culti,inteligenti.

 123. 124 LePrince aprilie 17, 2011 la 7:37 am

  @Adrian Nastase

  Nu-l banuiam pe Victor Ponta amator de rafinamente frantuzesti. Vorbeste franceza? Sau e la faza de culturalizare? Intrebati-l daca i-a placut ieri seara „Printesa de Montpensier”, sau l-a „tarat” Daciana cu forta?

 124. 125 LePrince aprilie 17, 2011 la 7:39 am

  @Aya

  Hai sa vedem situatia foarte realistic(sau daca vrei, metodic):
  1.Multe dintre spitalele din lista de desfiintari, nu sunt pur si simplu lichidate, ci sunt comasate cu alte spitale, adica sunt lipite administrativ altor unitati. Acestea vor functiona ca si pana acum, doar ca nu vor mai avea personalitate juridica proprie. Nu este o masura rea. Se desfiinteaza astfel multe posturi administrative care sunt inutile. Inclusiv cele de directori.De exemplu, in unele spitale de marime mica si medie, directorul medical este absolut inutil. Sefii de sectie pot prelua munca acestuia cu multa usurinta. In afara acestui lucru, se mai rezolva ceva, adica forta de negociere a unitatii respective. Cumparand mai mult, se pot negocia preturi mai bune la medicamente, la serviciile oferite spitalului, si asa mai departe. Ca urmare, este bine ca se intampla astfel. Una din masurile care ar rezolva multe probleme ar fi formarea de carteluri de spitale. Mai multe spitale dintr-un judet, sau chiar din mai multe judete, ar putea forma o singura forta de negociere (exista multe servicii si bunuri comune spitalelor care s-ar putea carteliza) si ar avea posibilitatea unor achizitii foarte avantajoase. O alta masura care ar putea ameliora lucrurile, ar fi stabilirea de catre organizatiile profesionale de specialitate (societatile medicale de specialitate) a unor scheme clare de tratament in unele afectiuni, cronice si acute, care ar simplifica atat administrativ cat si profesional lucrurile. Acestea exista in unele specialitati medicale, dar sunt atat de laxe , incat lasa mana libera spitalelor la achizitii. In ambulator, medicul trebuie lasat sa hotarasca singur ce si cum prescrie, dar in spitale aceasta masura ar aduce multe economii. Tot ce am spus eu aici, si multe altele pe care as mai putea sa le spun, vin in contradictie cu interesul unor sefi si sefuti de prin judete, cu numirile politice ( stipendii si sinecuri politice acordate unora care au servit partidele) si cu interesul unor moguli (mai degraba mogulasi) locali care fac multi bani din haosul care domneste la nivel de spitale. Dar daca macar 1% din probleme sunt rezolvate prin comasare , si tot e bine. Hai sa-ti dau si doua exemple concrete: Spitalul de Urgente Iasi si Caritas. Ca unitati administrative sunt desfiintate, si alipite Spitalului Universitar Sf.Spiridon,respectiv SUB. In rest , vor functiona ca si pana acum. Nimeni nu este concediat, chiar se rezolva unele probleme locative. Se face un mare tam-tam, inclusiv starngere de semnaturi impotriva desfiintarii lor ca entitati juridice. Intamplator, cunosc ambele spitale, si pot sa-ti spun ca masura comasarii este una foarte buna. Activitatea acestora nu va fi afectata cu nimic, ba este posibil chiar sa se imbunatateasca.
  2.Spitalele desfiintate cu adevarat. Aici exista cateva subcategorii:
  a. Cele care nu ar fi trebuit desfiintate. Cunosc doua cazuri in care spitalele orasenesti respective nu ar fi trebuit desfiintate: Negresti si Comanesti. Probabil mai sunt si altele.Am spus ca anterior masurii, ar fi trebuit sa aiba loc o dezbatere in care principalul decident sa fie comunitatea locala. Comunitatile locale mentionate mai sus sunt sigur ca ar fi hotarat mentinerea unitatilor sub o forma sau alta. Ceea ce se intampla in unele locuri este absolut criticabil. Nu stiu daca spitalele respective indeplineau conditiile de functionare(existenta a cel putin doua linii de garda, suficiente sectii si specialitati prezente, etc.), dar intr-o forma sau alta trebuiau mentinute. Ambele orase mentionate se afla la mai mult de 60 km de prima unitate spitaliceasca, si comunitatile sunt destul de mari.
  b. Exista insa spitale mici orasenesti care nu-si justifica existenta, nu neg ca anterior ar fi trebuit infiintate centre de prim-ajutor care sa rezolve sau sa trieze in urgenta, cazurile urgente. Acestea trebuie dotate cu unitati de salvare, sau cu subunitati de ambulante de la judet. Aceste spitale sunt doar consumatoare de fonduri si resurse, dar in practica ele nu pot rezolva nimic. In cel mai bun caz fac exact ceea ce ar face centrele de prim ajutor, adica triaza cazurile de urgenta. Multe din ele nu aveau decat o linie de garda , cu un medic, care te asigur ca facea garda de acasa(uneori de la zeci de km).
  c. Spitalele de cronici (in general psihiatrie si TBC). Nu cunosc situatia chiar atat de amanuntit, dar te asigur ca majoritatea sunt doar centre sociale, sau azile de batrani si cronici. Functionau cu un medic si cu multi administratori. Familiile sunt dispuse de multe ori „sa plateasca” intrenarea a la long pentru un membru care are afectiuni psihice sau este tuberculos. Dar spitalizarea continua nu este o solutie. Aici trebuie actionat pe doua planuri: internari periodice pentru evaluare in cazurile grave, si tratament ambulator in cazurile medii si usoare(vorbesc de psihiatrie). Familia trebuie sa ia in ingrijire pacientul si instruita asupra afectiunii, a tratamentului si a conduitei. Rezolvarea ar fi acordarea unui ajutor social familiei, pentru a compensa pierderea prin capacitarea unui membru de familie si scoaterea din circuitul social, sau implicarea asistentilor sociali, care si-ar justifica astfel mai bine existenta, acolo unde nu este disponibil un membru de familie. Te asigur ca exista multe cazuri de psihiatrie care ar fi mai bine ameliorate (nu se pune problema de rezolvare definitiva) in mediul familial decat in spital. In cazul tuberculosilor, masura poate fi genocidara mai ales pentru restul populatiei decat pentru acestia daca nu se gasesc solutiide internare , vorbesc de cei aflati in primele 40 de zile de la stabilirea diagnosticului. Dar daca transferul acestor pacienti poate fi asigurat fara incidente , nu exista riscuri. In acest caz, este mai bine de investit in profilaxie si depistarea precoce a bolii, mai putin in sanatorii, unde ajung doar cazurile tardiv depistate, multe terminale.
  3. In legatura cu sectiile „artificiale” infiintate pentru a servi interesele unuia sau altuia, sunt de acord cu tine. S-au facut multe abuzuri si enormitati, infiintandu-se sectii care nu se justifica. Acestea ar trebui desfiintate. Dar aici vorbim de mentalitati. Mentalitatea „internarii cu orice pret” ar trebui sa dispara. Sectiile de dermatologie de exemplu, in afara spitalelor universitare , nu-si justifica existenta in nici un alt spital. In alte tari, vei intalni rar cazuri de „sectii de dermatologie” cu paturi. Ceea ce spui despre sectiile chirurgicale este imposibil de realizat. Chirurgia este supraspecializata astazi. Nu se poate rezolva intr-o sectie de chirurgie orice caz chirurgical, nici tehnic, nici ca resursa umana. Nu poti amesteca chirurgia ortopedica cu cea oftalmologica. Oricum insa spitalele desfiintate nu rezolvau decat in rare ocazii cazurile de chirurgie, si in nici un caz pe cele supraspecializate.
  Insa simpla desfiintare a sectiilor „fara rost” , nu ar rezolva problema in ansamblu. Trebuie umblat la mentalitati, dupa cum mai spuneam.

  Spuneam ca aceasta masura ar trebui sa fie una dintre fatetele unui program de masuri, daca se doreste cu adevarat modernizarea si eficientizarea sistemului sanitar.
  O poti privi si ca genocidara, dar in unele cazuri este dureros de necesara. Ceea ce spun este ca opozitia ar trebui sa aiba replici mai pertinente si mai aplicate, nu indemnuri catre medici de a lucra in spitalele desfiintate, gest care ar putea duce doar la pierderea eventuala a dreptului de practica si la sanctiuni, sau chiar la consecinte grave pentru sanatatea pacientului. Un raspuns mai professionally correct(care include politically correct) este de preferat unuia politically correct doar, si ar fi de apreciat. Restul sunt artificii, si ca sa te parafrazez, „focuri bengale” (care se sting repede, si nu ramane nimic in urma lor).
  S-auzim de bine.

 125. 126 LePrince aprilie 17, 2011 la 7:41 am

  @Doru Coarna

  Nu stiu de ce cand ploua, pentru mine, parca ploua pentru prima data. Este unicul fenomen meteorologic care ma predispune la o mixtura de senzatii si trairi.
  Dar „Simplitatea Voastra” cu siguranta nu indeplineste toate criteriile pentru a intelege taririle unui Print.
  Despre ce reviste vorbesti, despre cele schimbate pe furis intre tine si Marcus?
  Astept cu multa nerabdare si infrigurare explicatiile asupra fenomenului „omuletilor gri”.

 126. 127 LePrince aprilie 17, 2011 la 7:42 am

  @George Ban

  Sa inteleg din replica ta ca ai senzatia ca Antonescu sau Ponta ii vor indesa in buzunar ceva bani lui Ghitza? Pentru ca nu stiu de ce dar am oareshce indoieli in legatura cu acest fenomen. In ceea ce o priveste pe Udrea , ma indoiesc ca i-ar imprumuta cu banii stransi de ea la ciorap pe Ponta sau pe Antonescu…..
  S-auzim de bine.

 127. 128 LePrince aprilie 17, 2011 la 7:44 am

  @Contele

  Dan Spataru? Oricand….. uite si ceva care-mi face placere s-ascult cu el:

 128. 129 Ghita Bizonu' aprilie 17, 2011 la 7:44 am

  Fantomas

  Dom profesore matale …. Sa zicem ca iei de bune orice se aude de la Radio Schantz si iti inchipui prea mult ce ar trebui sa gandeasca altii (prea mult ca sa ai matale timp sa gandesti!). Ai inteles macar ceva atunci cand ai citit ” canibalismul este unul dintre tabu urile civilizatiei” ? Ai incercat sa le numeri ? Hai ca nu sunt multe : incestul, paricidul, matricidul – care sunt universale – si canibalismul si jertfifrea de oameni care sunt al civilizatiei. Adica odata depasit un anume stadiu de civilizatie (a unei culturi) canibalismul si jertfifrea de oameni sunt strict interzise. Poti sa omori, violezi, furi in conditiile prescrise insa in nici o imprejurare canibalismul si jertifrea de oameni nu sunt acceptate (chiar daca in conditii de foamente extrema se ajunge la canibalism si canibalii nu sunt pedepsiti vor fi suspecti in ochii societatii – a ala care in loc sa-l ingroape l=a facut friptura!). Vezi aici si motivul ptr care inuitii nu agreaza termenul de eschimosi (care ar insemna la propriu cancator-de-carne-cruda dar mia trimite si la fatul ca uneopri primul care murea de foame era “servit” .) Ori chinezii ca asnamblu , ca civilizatie au depasit cu mult acest stadiu… Deja in timpul lu Homer antropofagia era privita cu oroare (v Polifem). Asa ca supa de bebelusi …..
  Si ref la preupunerea cum gandesc altii – ar avea vreo legatura cu viata buna din China nu ma impresioneaza. ori Nu este ceva dedicat turistilor din inalta societate a tarilor prietene care fac poze cu zidul si se cred chinezi cu sufletul. sau spre linistea ta emotionala China este reperul mondial al dezvoltarii si pretenul international al tuturor natiunilor si rampa de lansare a oamenilor spre infinit arata ca nu esti in stare sa discerni propaganda de razboi. Fiindca numa un idiot patent poa sa creaza ce este in italic (nu ca le-ai crede tu!) ori a presupune ca gasesti atatia idioti patenti cam seamana a fi intoxicat de propaganda. Fiindca da , China s-a dezvoltat mult prea mult fata de inceputul Erei Deng (scuze nu stiu cum sa zic altfel) si aceasta dezvoltare ridica multe probleme altora – inclus ca poa unii de prin Amerlocia vor fi intrebati :”auzi ba matretule luptator anticomunist ce rost a avut sa delocalizezi in China daca azi “comunistii” chinezi ne cumpara la bucata si la acru?!” Asa ca responsabilii arunca la inaintare propaganda cu “dreptul” chinezilor de a muri de foame , ca polueaza ori ca fac supa din bebelusi . Adevarul neplacut este ca Dragonul Celest se inalta si asta va insemna o redistribuiere a accesului la resurse si implicit o scadere a nivelului de trai al celor bogati ….
  Date fiind aceste limitari –as zice inerente ale ctgriei profesionale din care faci parte – dorinta ca exprimata sa (nu) fiu furat de altii care profita de vulnerabilitatea mea acum (USL) ramane una pioasa …..
  Ada era sa uit : daca plozii ipocriti … o sa ajunga morti in accidente de motociclete nu va fi pe motiv ca asa cred ei ca e fun ci ca au motociclete iar unii o sa ajunga neonazisti fiindca asa considera ei ca este fun si “anticomunist”. Nu uita ca “revolta” tinerilor este una biologica (mersoa frumos io nu uit ca am fost adolescent) si tine mai ales de nivelul de hormoni …..

 129. 130 LePrince aprilie 17, 2011 la 7:46 am

  @Daniel

  Spuneam mai demult ca Marcus a adus „acea Sicilie” (pentru ca exista si una frumoasa) aici prin postarile sale. Ai dreptate in legatura cu dialectul.
  Nu ai de ce sa-mi multumesti. Si nu-mi vorbi cu d-voastra, nu cred ca exista o diferenta de varsta care sa justifice.
  S-auzim de bine.

 130. 131 LePrince aprilie 17, 2011 la 7:47 am

  @Vasile

  Esti rautacios la adresa contelui. Te asigur ca este veritabil, se vede herbul si pe portiera trasurii.

 131. 132 marius aprilie 17, 2011 la 7:49 am

  scuze:cineva ne propune si nu ne propun
  acea persoana si nu aceea persoana

 132. 133 LePrince aprilie 17, 2011 la 7:50 am

  @dlnimeni

  Sigur, aveti dreptate, nu este un subiect pe care-l vom „rezolva” pe blog. Sunt de acord si cu cererile unor comunitati de a-si pastra spitalul orasenesc. Dar va asigur ca multe erau absolut inutile, tinute in viata doar pentru statistici si bifari. Nu numai ca nu rezolvau nimic, dar erau o veriga in plus, care de multe ori facea actul medical mai dificil, si mai greu de contabilizat ca responsabilitate.
  Putem extinde problema furatului la orice domeniu probabil, si responsabilitatea sa o impartim „frateste” intregii clase politice. Nu sustin politica actuala sanitara, care altfel, lipseste cu desavarsire. Masura lichidarii unor spitale si a comasarii altora, fara a fi parte a unui program mai amplu nu e decat o noua dorinta de „a taia” de undeva pentru a mai face o economie. Intamplator insa, ea se dovedeste a fi benefica in unele cazuri de spitale desfiintate.
  De ce nu avem un spital ca la Viena? Am putea avea, singura conditie ar fi buna organizare si dorinta sincera de a face lucrurile corect. Nici macar nu e vorba despre lipsa de bani.
  S-auzim de bine.

 133. 134 LePrince aprilie 17, 2011 la 7:53 am

  @sonialorena (de ce nu alsacialorena?)

  Nu am o varsta de la inaltimea careia sa pot privi spre tineretea annetei cu multa condescendenta. Nici nu m-am departat de freshness-ul dat de cifre care incep cu 2 atat de mult incat sa fi uitat entuziasmul si avantul varstei. Dar avantul si entuziasmul sunt malefice cand sunt dublate de suficienta. Iar tineretea nu este o calitate. Poate fi un atu, un joker daca vrei, care temporar suplineste.
  In privinta greselilor gramaticale ale lui Pali, m-a amuzat intotdeauna critica de gen. Pe un blog, de multe ori in graba, sau din neatentie, se poate gresi, si este scuzabil. Considera ca esti in forum, si nu citesti, ci asculti. Asculta-l deci pe Pali, nu-l citi. Fondul arunca forma in derizoriu in astfel de spatii virtuale.

 134. 135 LePrince aprilie 17, 2011 la 7:54 am

  @draghi puterity

  Harabula poate soca uneori prin cinism. Avand insa in vedere ca este un personaj cultivat, dar si sintetic, acest fapt este scuzabil in majoritatea cazurilor. Cinismul, dublat de cultura si instructie, la care se adauga o anume experienta de viata si de observare a vietii, poate da un spirit critic foarte ascutit si percutant. Ma intrebam de ce multi il vad portocaliu, eu nu consider ca lipsa de critica nuda, fara analiza, a guvernarii(de care oricum blogul este plin) il catalogheaza drept proguvernamental.
  In privinta intrebarilor pe care (ti) le pui, nu cred ca pot oferi un raspuns. Ar fi prea lung. In ceea ce ma priveste, am mai spus-o, nick-ul este (si) o porecla pe care am primit-o.
  S-auzim de bine.

 135. 136 LePrince aprilie 17, 2011 la 7:57 am

  @marius
  Nu stiu ce sa spun, poate dl Nastase ar putea sa ne raspunda, dar eu vreau sa cred ca n-ai dreptate. Cred ca are destula influenta in PSD ca sa poata preveni orice tentativa de marginalizare. Iar PSD-ul isi va da seama curand cata nevoie are de Nastase. Cand vor vedea ca au toate sansele sa piarda in 2012, vor reveni la „surse”. Spuneam ca Ponta nu m-a convins (cel putin nu inca) dar n-as putea nici sa spun ca nu-i mai dau nici o sansa. Experienta pe care ai trait-o in PSD o puteai avea in orice partid romanesc. Politica si partidele sunt ingrate. Dar depinde numai de acestea sa nu-si semneze singure disparitia daca nu realizeaza o revolutie a modului de a gandi un partid si in partid. Insa politica si finantele vor merge mana in mana permanent, pana se va inventa ceva nou, sa nu ne amagim.
  Apropo, sper ca lui Ponta i-a placut ieri seara filmul frantuzesc „Printesa de Montpensier”. Sau l-o fi dus Daciana cu forta, parea cam adormit?
  S-auzim de bine.

 136. 137 LePrince aprilie 17, 2011 la 7:58 am

  @Ghitz bichon

  Mesajul tau adresat lui Daniel in aprilie 14 ,1:03pm, este de o rautate fenomenala. Iti justifica porecla de Ghitz de Mauvaisefoi.

 137. 138 LePrince aprilie 17, 2011 la 8:00 am

  @nea’titi, dresor de soparle ideologice

  Liceele industriale , aparute ca ciupercile dupa ploaie in anii’80, scoteau semianalfabeti. Probabil erau si exceptii, dar in marea lor majoritate aceste licee nu pregateau pentru nimic, decat pentru esec. Ca sa nu mai vorbesc de desfiintarile de licee teoretice si reducerea continua a specialitatilor considerate a fi periculoase ca filologie, limbi straini, sau matematica-fizica. Daca privesti spre acea epoca ai impresia ca Romania urma sa fie o imensa fabrica si toti se pregateau sa lucreze acolo ca muncitori.

 138. 139 LePrince aprilie 17, 2011 la 8:00 am

  @Anneta
  Felicitari pentru membership-ul TSD, dar ai grija de distanta pe care ar fi bine sa o pastrezi fata de Banicioiu.

 139. 140 LePrince aprilie 17, 2011 la 8:01 am

  @Baronul Munchhausen
  Ma dezamagesti. Postarea ta relativ la apartenenta la masonerie a unor PM tine de categoria „senzational ieftin”- „almanahe”. Tu de unde stii ca masoneria nu se implica in politica?

 140. 141 LePrince aprilie 17, 2011 la 8:03 am

  @Bling-bling ideologic
  In legatura cu postarea ta din aprilie 16, 3:36am.
  Fleoshc! Vii si tu cu senzationalisme de doua parale. Ceea ce spui este atat de aberant incat nici nu merita comentat.
  Si de ce Grigore Ghica era „fals-fanariot”?!

 141. 142 LePrince aprilie 17, 2011 la 8:09 am

  @Aya

  E prima zi in care „indraznesc” sa ma gandesc la mare:

 142. 143 Vasile, aprilie 17, 2011 la 8:14 am

  Dorule,

  Problema masoneriei este o gogoasa ca multe altele. Ce ne spune logica, ca daca-i mason „seful” respectivului ar fi Marele Maestru , si dupa cum vezi Maestrul ar trebui sa indeplineasca niste „chestii” pe de o parte cit de pe cealalta seful este clar , Traian Basescu care nu indeplineste criteriile de „aderare….”!
  Daca dumneata crezi ca Traian indeplineste criteriile si ca ar fi chiar el Maestru il cred pe mincinos desi ar ar trebui sa realizezi si dumneata ca loja noastra a ramas aceiasi de pe vremea lui Ceausescu, ,Serviciile …si acolo iti trebuiesc alte calitati de maestru!

  PS.
  Mincinosul baron nu este nici pe departe baronul povestitor el este ciripitorul lojei romanesti de servici, daca ii urmaresti posturile lucreaza 24 cu 24!!Bancurile sunt tot o specialitate a serviciilor …dar el nu lucreaza acolo…nu are capacitati ,aya care le fac nu le si imprastie!Si apoi perlele spuse de unul sau altul de cine sunt inregistrate si arhivate?

  ETC,

  Aveti dreptate, dar ar trebui sa si realizati ca la strategia PDLeuluui lucreaza un intreg aparat de stat cu specialisti in dezinformare si dezinformarea observ ca va manipuleaza si pe dumneavoastra!

  Fantomas,

  Reia te rog threadul , ce am spus eu si ce aberatii ai debitat dumneata! Eu am vazut gardul inauntru leopardul, ce spui dumneata sunt doar aberatii.Ce imi spui mie de vot ? Eu doar constat ca sunt persoane , absenteisti care refuza in vreun fel cel putin pentru el sau familia sa sa considere sansa unei vieti mai onorabile ,daca dumneata doresti sa ramai in continuare amoral sa iti condamni copii si nepotii la aceiasi viata , chestiunea devine deja una cetateneasca,dar asta nu inseamna ca eu cer altceva de la dumneata in sensul politicului de un fel sau de altul!

 143. 144 Ghita Bizonu' aprilie 17, 2011 la 8:21 am

  @ toti

  ma cutremur dandu-mi seama ce noroc pe capul meu ….
  Dupa ce am fost condus de un Geniu cum nu se naste decat la 500 de ani , Geniu si Erou intre eroRi flancat de una bucata Academician Doctor de Larga Recunoastere Internationala (si nu I-am apreciat) , acu is condus de un Mare Carmaci Sef daruit cu o Providentiala Victorie flancat de Elita Intelectuala a Culturii Romanesti (in frunte cu promotorul artei latriniere HRP!) a europeana …si nu apreciez nici asta!
  Ba mai mult in netrebnicia mea nu apreciez ca pe acest blog is vecin de opiniune cu un sfert din Almanhul Gotha si cu o juna in mars spre devenirea ei intelctuala ca o noua Zoe Busulenga intersectata cu de Beauvoir cu adaugiri de Dolores Ibárruri . Si mai rau ma cert pe aici cu un nou geniu care este si Noul Mesia la a carui iesle se adunara crai si magi din cele 4 puncte cardinale…
  Stau sa ma intreb : cu ce am meritat Doamne asa o revarsare de genii si oameni deosebiti?!
  A da.. pe cine iubeste Dumnezeu pe acela incearca… Parca totusi as fi preferat pedeapsa unei mediocritati tip danez ….(nu mai ajung io in lumea celor drepti ! mai ales ca pune “umaru” si o spondilita!)
  Adcu lasand gluma la o parte … Nu va apuca asa o greata de asa o aglomeratie de genii de exceptie toate neintelese de biet poporu roman ? Sau cum ca avand asa un parc de genii suntem la coada Europei ?!
  Pe aici se invart doi care cica le au cu sociologia … Altcareva se da analizator de pisici dupa texte … Plus juma de duzina de insi care is gata oricand sa sustina ca este destpeti de bubuie , ca cultura lor europeana samd . Alo genii neintelese ati putea sa faceti o mica radiografie a culturii noastre sub acest aspect si necesitatea autoeducarii teleptualitatii romane in sensul schimbarii mentalitatii de tip sezut la apa Vavilonlui si plans ca boboru nerecunoscator si mioritic nu este prusac (norocu lor ca daca ar fi mai prusac multe suturi ar da in “distinsele” dosuri – ca sa aibe motiv de vaicareala!)
  Sa va dau asa un inceput – cultura noastra “culta” s-a “europenizat” sub influneta romatismului care exalta “geniul” neinteles de societate si considera ca ratarea (nerecunosterea) este distinctia intre “geniu” si vulg ….

 144. 145 blogideologic aprilie 17, 2011 la 9:32 am

  Problema nu este legată doar de acea manieră, discutabilă sau nu, în care bogaţii şi-au obţinut banii, ci şi de dificultăţile inerente pe care ei le provoacă în bugetele individuale ale familiilor cu venituri modice atunci când ei (bogaţii) îşi cheltuiesc banii altfel decât prin crearea de firme noi. Eu admit că singura manieră cinstită de câştigare a banilor într-o economie capitalistă este adăugarea de valoare în urma aplicării unei invenţii (dar, bineînţeles, nu printr-o inginerie financiară!). Steve Jobs a fost unul dintre industriaşii perfect conştienţi că dacă plăteşte dividende investitorilor în acţiuni la Apple, felul cum aceştia îşi vor cheltui ulterior banii poate crea în principiu probleme pentru oamenii săraci. Într-adevăr, prin efectul Cantillon, cheltuielile extra-antreprenoriale pe care şi le permit la modul efectiv bogaţii fac ca banii să devină automat mai scumpi pentru cei săraci. Habar n-am dacă experţii de la FMI şi-au îndreptat atenţia lor „divină” şi către acest aspect totalmente clasic din economia politică.

 145. 146 Vasile, aprilie 17, 2011 la 9:55 am

  Daniel,

  Noi toti politic ,material sau moral dorim ceva. Dorinta noastra este legata de multe ori mai putin de simtul datoriei cetatenesti si mai mult de optiunea optimista de speranta fiecarui individ de mai bine nu neapat numai pentru el.
  Aici intervine indecenta morala.Spuneam pe undeva ca ciclic dar in limitele decentei putem avea pareri si optiuni diferite.Exista insa si obtiuni ale individului care se cantoneaza precum gusturile gastronomica , ala este bun ala este rau.
  Din pacate cei din politicul nostru nu sunt o anume mancare care ne place sau nu, si de aici alte optiuni asa de diferite.
  Eu daca l-am cunoscut pe un anume individ, si stiu ca folosindu-se de o anume pozitie abuza sexual sau „marlanea” desconsiderand complet factorul uman ,pentru propriile lui interese , iti dai seama ca tipul respectiv nu mai este un fel de mancare ci ceva reprobabil un gunoi……..
  Deci da-mi voie sa am puncte de vedere diferite fata de dumneata si in momentul cind sunt obligat ca din ghena sa iau un gunoi , fi sigur ca-l prefer pe cel ambalat cit decit pentru ca cel putin sper eu, nu miroase!

 146. 147 Oana aprilie 17, 2011 la 11:57 am

  Am vazut ca mi s-a raspuns. Asa ca ridic manusa.🙂
  Da, asa este, DSK este socialist. Ca membru al acelui partid. Dar tinand cont de activitatea FMI, de oamenii pe care ii trimite sa negocieze cu tarile (Romania, de exemplu) dati-mi voie sa cred ca de fapt socialismul la fr este un capitalism cu puternice accente sociale. Nu socialism asa cum il inteleg romanii.
  Cat despre discursul lui DSK- sunt convinsa ca au existat motive puternice (nelegate de Ro) ca el sa pozeze in acest aparator al protectiei sociale. Stiti si voi cum se spune- faceti ce zice popa, nu ce face popa.
  Cu alte cuvinte discursul ar fi putut fi folosit intr-o lupta de imagine. Care sa intareasca public pozitia USL. Pentru ca romanilor intotdeauna le-a trebuit un arbitru extern ca sa le spuna cum sa faca, din pacate…

 147. 148 dlnimeni aprilie 17, 2011 la 12:21 pm

  Le Prince, cred ca guvernantii ne vor mai oferi prilejul de a discuta despre spitale. Deocamdata, eu retin ideea dumneavoastra ca, in unele locuri, nu in toate, desfiintarea unor posturi ori entitati medicale ar putea fi justificata. Daca si dumneavoastra retineti ideea mea ca ar fi meritat efortul ca toate unitatile spitalicesti sa fie facute sa mearga (vorba unui roman rusesc, totul pe lume e greu, numai sa dai din gura-i usor), efort pe care guvernanantii nu doar ca nici nu l-au incercat, dar nici nu l-au discutat, atunci cu siguranta vom fi cistigat amindoi cite ceva din dialogul nostru pe acest subiect. Toata stima.

 148. 149 Ghita Bizonu' aprilie 17, 2011 la 12:37 pm

  ma prins de mahalale

  partea frumoasa este ca mesajul de bazeaza pe cele spuse de client … Insa ce este si mai fumos este ca destui care nu au citit mesajul o sa se duca sa il citeasca …
  Mersi .

 149. 150 Baronul Munchhausen aprilie 17, 2011 la 12:52 pm

  @ Le Prince,

  Alteta voastra serenisima,😀😀😀

  Unde ai gasit tu propozitia, in mesajul postat de mine, prin care eu as fi sustinut ca masoneria nu se implica ori nu s-a implicat in politica? Textul l-am redat asa cum l-am primit fiindca daca as fi stiut cine l-a elaborat l-as fi citat, conform procedurii academice…..
  Dimpotriva, am scris in cel mai recent mesaj ca de-a lungul istoriei, am avut mai multi masoni la nivel de ministri, prim-ministri etc. si ca, spun asta acum, istoria noastra nu poate fi analizata facand abstractie totala de influenta masoneriei. Daca ne gandim doar la evenimentele post-pasoptiste, pana la detronarea lui Cuza inclusiv, avem dovezi palpabile despre influenta masonilor……
  Altceva?

  P.S. De ce lipseste, oare, felicitarea gazdei pentru cei ce se numesc Florin, Florica, Floarea, Florian? Spun asta, fiindca ne-a obisnuit, in ultimul timp, sa fie foarte atent……..

 150. 151 blogideologic aprilie 17, 2011 la 1:27 pm

  Care-i de fapt miza reală, perfid anti-românească în toate sensurile posibile, adică şi împotriva unui protocronism românesc, printr-un anti-protocronism manifestat ca o armă cu ogivă multiplă : 1/anti-zamolxism ce refuză constant drepturile noastre istorice dovedite ale unui acquis, demult câştigat, de universalism cultural saitic, şi 2/anti-tracism ce refuză clamările noastre la drepturi acordate legal prin Constituţia Antoniniană de la 212 AD, drepturi infinit legitime faţă de pretenţiile mirobolante la superioritate ale bogaţilor impertinenţi din lumea de-acum, pretenţii „justificate” prin conspiraţia puterilor răului CFR-Trilaterala-Bilderberg, dar totodată şi împotriva ideologiei Romania Neoacquistica prezentă în Dezideratul de Unire al lui Mihai Viteazu, deci care-i miza luptei internaţionaliste pornind de la Buharin, continuând cu Lioncik Tismineţki/Vladimir Tismăneanu, ajungând la GDS şi George Soros?

 151. 152 teostanc aprilie 17, 2011 la 3:07 pm

  @Baronul,
  Referitor la postarea cu masonii.

  Sper din toata inima ca nu ai scris d-ta acel articol; vreau sa cred ca l-ai luat de pe un site si ai venit sa” rupi inima targului”

  1. Faci afirmatii pe care nu le dovedesti. Procedand asa poti sa afirmi orice , despre oricine, cu motivatia ca scrie in jurnale sau este de „notorietate punblica”!?
  2. Masoneria are defectul major ca este o organizatie elitista, care nu da socoteala societatii. De aici toate scenariile. Un mason cunoscut de mine a fost Motu Pitis care a trait decent si a murit si mai decent.
  3.Vacaroiu i-a tinut locul presedintelui, cand a fost suspendat, pentru ca era a 2-a persoana in stat, ca ierarhie, fiind presedintele senatului, nu pentru ca era mason.
  4. Public s-a afirmat ca donatia de 200 000 E a fost facuta de Papa, care in oganigrama este si seful O.D.
  5. A-l face pe Papa mason este culmea copilariei. Are o retea si mai intinsa si mai puternica.
  6. Faptul ca Isarescu a ramas la conducere atata timp, nu inseamna ca este mason. Ai afirmat ca Radu Vasile a fost mason etc. El de ce nu a ramas la putere lsa fel de mult. Cand cineva incearca sa gaseasca alte argumente, decat cele firesti, pentru reusitele altora trebuie sa fim circumspecti; acel om este un invidios. Suspecteaza orice realizare prin cauze oculte.
  7. Vizita Papei in Romania se datoreaza, in cea mai mare masura, patriarhului Teoctist, unul din cei mai luminati si vrednici de stima capete al BOR.
  8. Ecumenismul este o tendinta pozitiva. Toti crestinii au avut acelasi trunchi. Daca s-au despartit se si pot uni. Sau macar pot sa aiba legaturi normale, nu adverse. Teoctist si Ioan Paul al 2-lea au dat un exemplu. Au sustinut, impreuna, o liturghie in parcul Izvor, langa Parlamentul tarii.

 152. 153 Alex aprilie 17, 2011 la 4:14 pm

  La 200 de ani de cand Principatul Moldovei a fost rupt în două iar partea lui de Răsărit a fost anexată Imperiului Rus:
  http://actiunea2012.ro/

  De ce ne trebuie Basarabia, respectiv de la Tripla Alianta noul RAZBOI PENTRU STAPANIREA ECONOMICA A LUMII
  http://roncea.ro/2010/11/21/de-ce-ne-trebuie-basarabia-document/

 153. 154 Ghita Bizonu' aprilie 17, 2011 la 4:25 pm

  Printz al mahalelei

  cartelizarea comenzilor spitalelor ar insemna , poate, o economie ptr fondurile CNAS si un castig ptr bolnavi, platitorii de taxe de sanatate samd .
  Insa ar fi paguba curata ptr importatori si diversi gagii din spitale ….
  A da. Era un progarm ptr detectia fenilcetonuriei – care produce tampiti (copilul detectat la timp , sub 20 zile si trecut pe alimenatie speciala se poa dezvolta normal DACA primeste hrana speciala, numai proteine vegetale). Noua directoare a insistat ptr achizitionarea unui aparat automat care reducea timpul de analize. Insa apartul are nevoie de „consumabile”. Asa ca aparatu functioneaza cu intermitente . Sau fucntiona acu 2 ani . Porgramu cam kaput . 5 sau 6 copii pe an condamnati . Ma rog nu-i mult insa mie mi-e ueor greata cand ma gandesc ca 5 sau 6 copii sunt condamnati sa devina tampiti …(si 5 sau 6 familii distruse )M aorg poa sunt prea sensibil

 154. 155 Pali aprilie 17, 2011 la 4:34 pm

  @ sonialorena

  Nu doresc sa intru in polemica cu tine ! Nu am nimic in comun cu tine;nici de comentat nici de analizat nici altceva.la revedere ,

 155. 156 marius aprilie 17, 2011 la 4:35 pm

  @ Le Prince,
  Nu prea cred ca traiam o experienta similara la oricare din celalalte partide,atat de ordinara si de brutala.Cunosc bine toate partidele ce au functionat in zona si pe militantii lor,dar nicaieri o asemenea situatie privitoare la militanti nu s-a intamplat .Nu e vorba numai de situatia particulara respectiva ,ci si despre cum functioneaza lucrurile in general. Interiorul tuturor partidelor nu este alb sau roz,dar in niciun caz asa gri ca la PSD.
  In ce-l priveste pe Adrian Nastase, acum cu atat mai mult PSD are nevoie de un creier,dar nici macar acesta nu cred ca mai poate face ceva cu ce este in PSD-ul de acum .
  De aceea ,eu il vad inca de pe acum ,tot mai singur in PSD,si in sensul ,ca face o nota profund discordanta cu toate personajele caricaturale din el,care devin din ce in ce mai multe .

 156. 157 Ghita Bizonu' aprilie 17, 2011 la 4:52 pm

  Bogati, bogatie si ceilalti

  Hai sa nu o luam „ideologic” adica ca oamenii cu idei …
  Ci de la baza. Bogatia se face ori creind valoare(Ford, Jobs) ori acumuland valoarea produsa de altii (joc de alba neagra, vanzare de droguri , specula si altele mai onorabile si nepenale).
  De aici 2 politici posibile.
  1) a actuala de idee miseniana – nu impozitezi sau impozitezi egal si creatorul de valoare si manelistu ori speculantu. In care doctorul si striperul sunt considerati egali sociali (cu avantaj ptr steiper daca cand nu mai are sex apeal se face carciumar ori altceva asemanator)
  2) sa impozitezi diferentiat. „Arzi” manelistu’, striperu’ , dansatoarea la bara , carciumaru’ et caeteri ejusdem farinae. Tunzi fara mila castigurle din speculatii. Impozitezi fara sa clipesti afaceri normale dar nu prea esentiale (negustoru de paine, de apa , cablistu si producatoru’ de alcool).
  INSA impozitezi cu mila alte afaceri – sa zicem constructii , medicamente. Impozitezi simbolic ori te abtii sa impozitezi cestiuni esentiale stil productia de grau, paine ori apa minerala (ca sa fii sigur bagi si berea pe lista ca „aliment”).
  Impozitezi crunt produsele de lux (mai ales daca le importi) – ca valoarea Vuitonului ori a Maibachului consta in elitismu lor si deci ii ajuti sa se dea „mari”. Impozitezi cu sub 5% sau chiar 0% painea si laptele.
  Stimulezi productia si taxezi crunt consumul somptuar.
  Aceasta este politica aplicata de statele dezvoltate in decursul celor 30 de ani gloriosi de crestere economica (1944-1974) si intarire a claei de mijloc in aceleasi state.
  Acu o sa sara unii sa zica ca „discriminare” . Ei si ? Disciminatu oricum va trai f bine – ca pana la urma un Mercedes E Klasse este la fel de util ca si unu S Klasse …

 157. 158 Doru Coarna aprilie 17, 2011 la 5:13 pm

  @ All !!!

  Mi-am amintit! Baronul a luat acest text dintr-un material referitor la dl Nastase si masonerie, l-am citit intr-adevar in urma cu vreo trei ani, se gaseste pe net daca-l cautati in extenso. Deci nu este vina lui in niciun fel, e intoxicare pdl si atat.

 158. 159 Vasile, aprilie 17, 2011 la 5:19 pm

  Le Prince,

  Orice ironie este si rautacioasa , daca dumneata crezi in finetzurile nerautacioase, da-mi voie sa te contrazic!
  Dar intradevar recunosc ca trapontina obligatorie intre ironie si rautate este un defect uman pe care oaia din postarea jignitoare intradevar nu il are ,deoarece nu poate manca un lup sau un conte .
  Eu totusi cred ca atunci cind contele a folosit indecent oaia ca obiect de perceptie sau comparatie a acelora care au alte idei decit ale dansului ar fi trebuit sa se autodefineasca de cealalta parte a regnului , altceva!

 159. 160 Doru Coarna aprilie 17, 2011 la 5:57 pm

  @ All,

  L-am regasit: Nastase-masonerie-frontpress-2008

 160. 161 Rangă aprilie 17, 2011 la 8:44 pm

  LEACUL INEGALITĂŢII SOCIALE

  Un minisubmarin la purtător de câţiva metri liniari
  M-ar proteja de JON*, bogaţii pdl-udmr şi alţi tâlhari,
  Iar ca muniţie de bord m-aş mulţumi c-o singură torpilă!
  Dom’le AN, acesta-i leacul; săracii toţi – o unică şenilă.

 161. 162 Observator aprilie 17, 2011 la 9:07 pm

  Inegalitatea accentuată între cine si cine? Între o mana de oameni bogați si o mulțime de oameni săraci? Chiar dacă luam totul de la acei putini bogați nu cred ca ne ajuta sa facem masa mare de oameni saraci mai „bogata”. Teoria o fi buna, dar nu stiu daca pentru Romania. Cred ca problema noastră e ca avem prea putini bogați, iar pe aceia pe care ii avem ii uram chiar dacă si-au făcut averea in mod cinstit, cu sacrificii chiar

 162. 163 Fantomas aprilie 17, 2011 la 10:08 pm

  @Vasile
  „asta nu inseamna ca eu cer altceva de la dumneata in sensul politicului de un fel sau de altul!”
  Din pacate nu pot sa cred ca toti participantii ultra-activi la acest blog nu au motive concrete sau interese politice pt PSD ( fie ele induse sau inconstiente ) Vei incerca probabil sa sustii contrariul. Nu poti aduce contra-argumente cand te semnezi Vasile si cand moderatorul este seful tau national.
  Toata stima totusi pentru cei care au principii socialiste si gasesc in acest blog, calea indelungata de a le impartasi.
  Despre dumneata am dedus asta (* motivele ) prin lauda trufasa care mi-ai adus-o ca ti-ai permis sa vezi China din granita in granita. Bun. Cand o sa te lamuresti mata ca faci lobby pt un partid politic sa mi transmiti si mie noile tale revelatii. Pana atunci haidem sa aberez eu cu cinste si sa minti dta cu nesimtire.
  PS: Te rog, daca n-ai altceva concret de zis decat sa te lauzi ca ai vazut China si ca ai vazut tu ce bine se traieste in China sa mi lasi comenturile in pace. Nu ai habar ori te-a mintit partidul ca in China se traieste bine. Asa se intampla si cu Romania lui Ceausescu. Apropos .. in ultimii ani era foamete in Romania si nu industrie concurenta cu cea a USA, etc.

  @altii Eu am comentat pe blogul asta sa-mi trasmit parerea critica nu sa ridic osanale celor care au fost n-au facut nimic si acuma vor sa ma faca sa cred ca iar o sa faca „ceva”. Pt ode si poezii vad ca deja se ocupa altii.

  De ce Adrian Nastate si nu presedintele PSD V Ponta ?
  Pt ca ANastase nu a devenit cartograf peste noapte. Pt ca as crede in educatia si in cultura lui Nastase. Daca il doare undeva de comentul meu, cel 50%+1 care din pacate nu sunt din inalta societate si nici educat si nici bine platit si nici investitor ( pt cei mai grei de minte nu sunt 50% – sunt un singur om ) , atunci implementeaza o forma de democratie mai aproape de adevar. Daca imi primeste comentariul, critica, injuratura, amenintarea, etc cu sila si dispret atunci dovedeste ( dovediti ) mai multa dictatura decat insusi dictatura de care va chinuiti sa il faceti pe Basescu vinovat.

  Si imi cer scuze ca v-am deranjat discutiile despre ce viata luxurianta aveam cu totii inainte de 2004 si ce ne-a nenorocit actuala putere.
  Inca imi mentin refuzul de a vota – PDL evident nu, iar USL – am sa tratez cu sictirul cuvenit campania voastra electorala, devreme va par nesemnificativ pe blogul unui om de marca PSD acum, cand nu se numara impresiile si voturile.

 163. 164 Fantomas aprilie 17, 2011 la 10:52 pm

  @G Bizonu
  De ce incerci sa ma lamuresti despre antropologie cand ideea spuselor mele era ca in China este saracie ascunsa de explozia de stiri despre „cresterea economica” in fapt – ca o simpla contradictie la ce-a spus altu pe acest blog. Faptul ca te legi de o virgula care – este virgula totusi, nu nu ma face raspund in vreo teza de doctorat cu acest subiect pentru ca nu ma intereseaza. Dta, daca esti pasionat de obiceiuri si culturi arhaice ai libertatea sa publici materiale oriunde. Ca o alta nelamurire, nu inteleg de fapt unde ti-ai dori de fapt sa fie negarea afirmatiei mele. Sigur ca pot sa ti citez si eu un articol enciclopedic care nu spune nimic sau daca spune ceva, spune altceva si o spune prea ambiguu oricum.
  Ce am spus eu e simplu, concis si coerent:
  – China este un exemplu de manual al inegalitatii pe care o anunta titlul acestui thread de blog.
  – Ponta este cel putin de luat in ras prin initiativa „Harta”

  Pt partea cu salariul meu, stai mata linistit ca m-a mintit si A Nastase si E Constantinescu si Boc. Nu mai stiu ce sa cred daca nu cumva a mintit si Tariceanu dar nu e extraordinar de relevant din moment ce el nu mai e actor in cursa voastra in care noi suntem simpli spectatori cumparatori de bilete. Nu imi da si mata raportul lui Ponta ca stiu ce state de plata am avut si am multi colegi de breasla. Evident poate vei vrea sa sustii ca oi fi vreun incompetent care merita pedepsit. Rusinea ta atunci.
  Asa ca pt mine vorbele tale reprezinta doar omniprezenta ipocrizie care ar merita inclusa in codul civil ca parca prea sunteti nesimtiti.

  Despre partea cu copii se pare ca nu am cum sa te lamuresc ca „hormonalii” care vin cu IPhone si heroina la scoala nu sunt la fel ca „ceilalti” . Despre diferenta dintre ei daca tu nu o simti nu am ce sa iti fac. Pseudo-nazisti cunosc. Motociclisti, copii rasfatati care isi pornesc toata rebeliunea fiindca nu le-a luat taticul Golf 5 in liceu cunosc. Personal consider unii dintre ei de potential mare. Proasta crestere si parintii snobi si idioti de regula castiga in detrimentul unei ore la scoala.
  Sau retrag ce zic ca poate iti par de moda veche…
  Nu ti-am citit tot raspunsul la comentariul meu. Am raspuns la primele 2-3 idei spicuite care mi-ai sters orice urma de interes in a citi ceva ce mi tine nici de cald , nici de foame si nici de politica.

  Sa stii dle Bizon ca socialismul este o chestiune despre care veti minti cu o nesimtire „politicianista” sustinand ca va caracterizeaza. Deduc ca va credeti astfel prin participarea vad eu prelungita la blogului unuia dintre reprezentatii de marca a socialismului romanesc
  In orice caz pana acum am remarcat pt pe blog numai aere de inalta societate care arunca cu dex-ul in farfuria goala a omului. Esti inclus si dta cu toata filozofia despre cultura arhaica a Chinei si teoria nesimtita a chibritului ca nu vreau sa mi fie bine si ca as fi un delasator care in loc sa vad cat de evidenta este salvarea care o ofera „Harta” si „Graficele” lui Ponta prefer efectiv sa nu mai votez. Poate ca nu iti sunt de inteles. Pt mine concluzia e simpla: daca nu intelegi la ce ma refer acum – nu ai inteles si nu o sa intelegi niciodata. Din respect pt cetatean cum aud pe acest blog, lasa-mi frustrarea si saracia in pace. Nu imi face reclama la PSD cand intreb de salariu. Pe observatia China – saracie, m-ati lamurit : deduc ca vreti sa sustineti ca in China e ok de trait. Accept si asta. Va las parerea voastra in pace.
  Raspundeti-mi in schimb de ce harta aia de pe blogul lui Ponta nu a aparut direct in publicatia catavencu sau la cronica carcotasilor? De ce recuperarea banilor mei ( propusa de voi ) imi arata ca are talent la desen?
  Nu sunt pregatit sa accept acest umor macabru cand ultimii care au facut o harta a coruptilor a fost insusi Basescu.
  Intelegi dle Bizon intrebarea acum?

 164. 165 Fantomas aprilie 17, 2011 la 11:17 pm

  O mica erata:
  „cum aud pe acest blog” – evident ca citesc nu aud.
  PS: A fi arogant e conditie de participare pe acest blog?
  Sa stiti ca „arogant” e un sinonim mai in alint pentru „nesimtit”.
  Am capatat impresia ca Nastase s-a lasat de politica si s-a apucat de sociologie si ca s-ia facut blog unde sa puna fanaticii si colegii stindarde cu „Jos PDL” si sa fie luati la misto altii care in loc sa vina si ei cu citate din cartile de istorie sau macar de pe wikipedia daca nu au carti, isi pierd timp cu intrebari actuale si reale.

 165. 166 Alex aprilie 18, 2011 la 1:26 am

  Mai oameni buni care o dati pe teoria conspiratiei, chiar nu aveti nici un pic de bun-simt?

  Fondul problemei este urmatorul: CUM AR PUTEA ROMANIA SA MANIFESTE MAI MULTA DEMNITATE IN RELATIILE CU RUSIA SI CU ORDINELE DE LA BRUXELLES DACA NICI MACAR IN RAPORTURILE CU UNGARIA NU DA DOVADA DE PUTINA COLOANA VERTEBRALA?

 166. 167 Aya aprilie 18, 2011 la 2:15 am

  @

  Le Prince

  Et des lors, je me suis baigne dans le Poeme
  De la Mer, infuse d’astres, et lactescent,
  Devorant les azurs verts
  (Le bateau ivre- Rimbaud)

 167. 168 Aya aprilie 18, 2011 la 2:20 am

  @

  Fantomas

  Ti-a (mai) spus cineva ca esti un caraghios?
  Daca nu, afla de la mine, acum.

  P.S.
  Ca sa te parafrazez (aprilie 17, 2011 la 11:17 pm)- „caraghios” e un sinonim mai in alint pentru “ridicol”.

 168. 169 Aya aprilie 18, 2011 la 2:30 am

  @

  Carcotasu

  Vei voi sau nu sa ma crezi, oricum spun adevarul: nu ma refeream la tine.
  Altcineva a fost „aruncatorul de dejectii”- textele lui au fost de-a dreptul sordide.
  Tu esti polemic.
  Doar nu ma vei fi banuind de faptul ca nu pot face diferenta intre polemica si sordid!

 169. 170 Aya aprilie 18, 2011 la 2:33 am

  @

  Doru Coarna

  Este lipsit de sens sa cauti un text imbecil.
  Cum altfel poate fi, atat vreme cat in el apar informatii imbecile conform carora Cavelerii de Malta si Papa ar fi masoni?

 170. 171 Vasile, aprilie 18, 2011 la 7:02 am

  Fantomas,

  Cel putin cit priveste optiunile,parerile mele de simplu votant esti pe departe de adevar.
  Cum tot asa ,de cealalta parte sa vezi ceva din granita in granita, , ceva mai greu pentru gradul dimitale de comprehensibilitate este o calatorie de cunoastere si nu de placere. Dispare confortul , iar placerea o primesti din inedit sau din minimul risk angajat!

  PS.
  Pot sa te asigur ca intr-o erarhie morala cam toti care cantau PSDeul lui 2000-2004,erau civic amorali, cum de cealalta parte cei care aduc vreun argument favorabil PDLeulu sunt complici la crima ,anti-nationala,anti-constitutionala,anti-democratica , pur si simplu la un genocid!
  Doar guvernarea -guvernarile lui Traian Basescu au ridicat prin comparatie guvernarea lui A.Nastase la nivel de exceptie!
  Ce tupeu aveti domnilor il citeam pe Cristian Preda, Buldozerele ceausiste ale lui…
  un om normal devenit peste noapte un mizerabil!

 171. 172 teostanc aprilie 18, 2011 la 8:00 am

  @Doru Coarna,

  M-ai linistit intr-un fel!
  Din ce am citit, din ce a pus pe blog, parca nu-mi venea sa cred ca el a facut-o.

  Dar nu ma-i linistit de tot!
  Prin simplul fapt ca a postat acel articol, fara sa indice sursa , este intr-un fel, co-autor, si-a insusit afirmatiile. Plus furtisagul in sine!

 172. 173 Ghita Bizonu' aprilie 18, 2011 la 8:43 am

  Fantomas

  discutia noatr a a pornit de la afirmatia ta ref la supe din bebelusi. Poti sa o sustii sau o retragi? Sau in loc retragi afirmatia – sa zicem ptr inceput eronata – preferi sa te muti in „morala” ?! Si nu iti dau in cap cu DEX ul … insa eu imi folosesc cunostintele (alea culturale ca altele n-am!) iar tu de insinuari .
  Si unde mama lu procest verbal am aplaudat eu socialismul ?! Citatul exact dom profesore ! Ca scrii Sa stii dle Bizon ca socialismul este o chestiune despre care veti minti cu o nesimtire “politicianista” sustinand ca va caracterizeaza. Si o lamurire ce ma caracterizeaza ? socialismul sau politicianismul vrei sa fii mai clar ? Apropos nu sunt membru PSD , nu sunt politician -adica implicat activ de partea unui partid samd .
  Si la fel unde mai scoti ca io am zis ca in China se traieste bine ? Citatul exact. Nu ce crezi tu ca „ar trebui” sa gandesc io din perspectiva „teleptualitatii” tale …. te cam descalifici singur don profesor ….
  Deci ai facut o afirmatie cel putin eronata (supe de bebelusi) si apoi continui cu fabulatii … ptr ca nu esti in stare sa citesti totul .. inventezi ca un elev care nu a invatat …Ca nici Vasile nu a scris ce bine se traieste in China .. doar ca a vazut China (adica si discrepantele sociale) si apropos Vasile nu este socialist ori simpatizant PSD ….

  Si leafa lu matale… Nu ma intereseaza. Daca vrei sa ti-o zic p’a dreapta nu iti fa sperante . Fiindca ca crez ca majorarea de 50% votata a fost rodul unui entuziasm „electoral”. Ptr rest nu va fi de unde . Si nu uita ca astea is pareri de particular care nu le are nici cu partidele, nici politicienii si nici mare habar de economia tarii nu are (adica exact la fel ca tine) deci nu angajeaza decat credibilitatea mea ins ama griza sa scriu „cred”, lasand loc la indoiala ….

  Insa ai o conceptie gresita . Nu toti de pe acest blog avem „motive concrete sau interese politice pt PSD” . Unii au interesul mai larg a unei guvernari care macar sa mimeneze competenta (na uita-te la Boc ce doreste sa faca 3 parcari in comuna sa natala. Parcari !!! Inutile intr-o comuna. Insa vreo 3 cismele in plus nu ! Cismelele fiind mai utile ca de canaliare nu poa fi vorba (prea scumpa) Incompetenta crasa sa arunci banii asa cand poti face lucruri utile!). O guvernare competenta este insa un tel prea abstract ptr tine ..

  Pricepe ca aici nu esti la catedra si noi nu suntem pusti. Dimpotriva. Asa ca aici vei gasi destui care sa iti fie egali ca informatie, cultura si inteligenta si de multe ori unii care sa detina informatii mai bune decat tine (in unele domenii). Si nu uita ca si Boc ori Udrea sunt cadre profesorale!

  Si ultima. Nu sunt G. Bizonu ci sunt Ghita Bizonu’. Ghita deriva din Gheorghe si nici unul sau celalat nu sunt nici obscene nici jignitoare. Insa sunt romanesti. Eu sunt roman . Deci Gheorghe precum Gheorghe Argeseanu (Ghita Soldatu) , Bratianu , Ştefan, Tatarascu samd.

 173. 174 Fantomas aprilie 18, 2011 la 11:18 am

  @Ghita Bizonu’
  Ultima ta abordare este prima ne – „la misto” pe acest blog.
  Nu inteleg de unde as fi crezut ca un blog deschis de un politician ar aduna oameni din politica. Nu stiu ce e cu mine de presupun coruptia, nemernicia, fatarnicia, falsul inaintea cinstei, onoarei, etc, etc. Mm.. Cred ca am uitat ca nu traim in tari precum Romania unde oamenii nu se prea prefac ca fac discutii ca in realitate ei sa faca influente de opinie.
  Da. Nu stiu unde sa mi fi fost capul. Imi cer scuze celor care chiar participa inocent ( am si spus deja asta ) si le doresc tot raul celor care inca mint ca ei nu fac asa ceva.

  Ca sa mi recapitulez experienta in curtea voastra aici, am inceput prin a posta un mesaj destul de suparat si aduc un extra despre supele de bebelusi care aparent pe Ghita Bizonu’ il deranjeaza ca nu am postat si certificatul de nastere al bebelusului. Deci dupa multe cuvinte despre „ceva”, voua va atrage atentia doar 3 propozitii despre China despre care repet ca nu ma intereseaza in mod deosebit dar se pare ca voua de plictiseala si de lipsa de problema farfuriei de pe masa va prezinta un unic subiect de interes. Dle Ghita Bizonu’. Nu schimb subiectul. Cu asta am inceput.

 174. 175 Cârcotaşu aprilie 18, 2011 la 12:16 pm

  @ Aya,
  Oricum, văd că acest blog devine din ce în ce mai puţin frecventabil, iar tu contribui din plin, după fragmentarea dialogului printr-o moderare absolut inacceptabilă. Mulţumesc, nu mă mai interesează.
  Tu vrei să mă convingi că Marcus e infrecventabil, pe motiv că nu mai suportă inconsecvenţa ta. Era la fel de infrecventabil şi când ţi-a sărit în ajutor, dacă n-ai uitat de Sile! Acum îţi miroase, dar tu miroşi şi mai tare. Da, nu pot face diferenţa dintre polemică (unde dracu’ ai văzut tu polemică între mine şi Daniel?) pe care-o vezi tu, şi nesimţirea subiectului în cauză. Eşti cu el? Eşti asemenea lui, îl aprobi şi te alături unui mizerabil, devii deci, mizerabilă. Îmi pare rău, n-am menajemente, mă retrag, acest blog devine nefrecventabil de către cei cu oarecare bun simţ, eroii lui numindu-se azi: Harabula, Prinţu’, Contele, Daniel etc, iar tu exponentul lor de frunte, anti-PSD, de fapt anti-Năstase.

 175. 176 Victor V. aprilie 18, 2011 la 1:21 pm

  @ Ghiță Bizonu’

  Tu de care Gheorghe Ștefan vorbești? De Pinalti? Sau de profesorul universitar de la Electronică și Telecomunicații?

  În altă (dez)ordine de idei, mi-a plăcut comentariul care începe cu „ma cutremur dandu-mi seama ce noroc pe capul meu…”. Nu a fost rău deloc. Cred că și ceilalți îți apreciază „stilul”. Mă simt un pic discriminat (nu prea m-am regăsit pe nicăieri), dar m-am consolat că nici pe Harabula nu l-ai pus în p(r)oză.

  Comentariul celălalt (Bogati, bogatie si ceilalti) e mai bizonian. Hai să vedem cât de „simplu” e să stabilești impozitele.

  Să luăm cazul unui dezvoltator de parcuri eoliene și microhidrocentrale. Cum l-ai taxa? Omul nici măcar nu cere subvenții pentru energia verde. Produce valoare? Ar trebui taxat minimal? Lamurește-mă și mergem mai departe cu exemplul.

 176. 177 Ghita Bizonu' aprilie 18, 2011 la 1:29 pm

  Fantomas

  nu ca o fac pre Fandor .. dar … nu te lasa indus in oroare daca glumesc.
  In cazul in care nu ai aflat daca din cele 15 sustineri ma leg de una ori doua inseamna ca nu sunt de acord cu acele sustineri …
  Acea sustinere punctuala este o exagerare mai ceva decat sangele jertfeii rituale din pasca … Daca doresti sa ti-o aperi te priveste. Eu ti-am adus argumente ptr care nu prea ar fi reala
  Insa faptu ca 13 ori 14 afirmatii is relativ corecte asta nu iti permite dpv moral sa trantesti o gogomanie . Ori sa lansezi ipoteze diversioniste fiinda iti corectez, ei da gogomania.
  Sau cum ziceam soferii de TIR macar au nevoie de spirtoase …. profesorii se imbata cu cuvinte …

 177. 178 Ghita Bizonu' aprilie 18, 2011 la 3:43 pm

  Victor V

  fata de voi care de destepti ce sunteti doriti sa descoperiti America macar odata pe semenstru io cam ma inspir de la altii (mde reverse engineering). Cestiile alea cu impozitele sunt idei ale anilor 50-60. Daca au fost bune acolo si atunci apai sunt bune si ptr noi (pana cand ajungem si noi la un nivelmai acceptabil).
  Oricum daca observi in „schema mea” energia – fie si de provenienta eoliana – ar intra la necesitati de baza . Pro asta inseamna impozte mici , eventual ZERO ba chiar si facilitati . Dupa cate stiu data find „eficienta” surselor alternative ele se bucura de „sprijin” cam in intreaga lume(macar) scaderi de taxe . Ce as cere insa ptr un parc eolian ar fi un studiu serios asupra impactului (la propriu!) cu pasarile! N-oi fi io ecologist da cica avifauna este pur si simplu tocata de eoliene si chiar daca nu sunt ptr protectia cainilor vagabonzi sunt ptr diversitatea faunei. Salbatice.

  Faptul ca nu ai fost inscris in lista „geniilor” si „aristocratilor” nu te impiedica sa te inscrii tu. Ca Victor lord Vadar of Ford von Misses Greath Sith or Silicon & Tzar si Imparat al Calculatoarelor sau ca unicu si adevaratul August Clovnu’ . Apropos imparate cat timp vei mai permite existenta colosului cavsimomonpolist Windows ?!

  Despre unele entuziasme juvenile de „stanga” asta imi aduce aminte cum in 90 junetea teleptuala tipa ca este de „dreapta” descinzand direct din lista de functii a UASCR si amestecand totu cu apucaturi trotzchiste. Oricum sezi bland asta se cheama „sincronizare” si „occidentalizare” dupa model vestic si stai sa vezi cate traznai vor deveni normale …

  Gheorghe Stefan – domn al Modovei in sec XVII . Pe la mijloc. Da cine este Pinalti bre ?! stii io nu sunt clasa de mijloc ….

 178. 179 blogideologic aprilie 18, 2011 la 4:27 pm

  @ Victor V. spune: +Să luăm cazul unui dezvoltator. Omul nici măcar nu cere subvenții pentru energia verde.+
  Nu cere, pentru că ştie că primeşte.

 179. 180 ema aprilie 18, 2011 la 4:39 pm

  noi tot timpul preluam c au facut alti cu multi ani in urma

 180. 181 teostanc aprilie 18, 2011 la 7:50 pm

  @Fantomas,

  Prea sunt negre si amestecate toate la d-ta. Eu, de exemplu, ca sa nu ma inraiesc de tot si pe toate, sau sa-mi sistematizez nemultumirile, mi-am facut un punctaj cu realizari si nerealizari, pe ani si guverne. La realizari au fost: 1.Nastase, 2.Tariceanu, 3.Vacaroiu iar dincolo: 1. Ciorbea, 2. Radu Vasile, 3.Boc.

  Referitor la China,
  Milioane de oamneni au vazut, direct sau la tv, cu ocazia ultimei olimpiade, ce au putut sa realizeze. Daca te uiti pe Discovery, sunt multe lucrari de arta in constructii, unicate in lume. Sigur, ramane de vazut cum se distribuie bogatia le ei. Nu am date recente. Dar cand am fost intr-o delegtie acolo, prin 1976, erau foarte mandri ca nu se mai moare de foame.

  Referitor la Ponta ,
  Acesta este un politician tanar valoros, dar cu experienta mai putina. Oricum, nu are fata de tatuc al PSD sau al natiunii ceea ce este bine.

 181. 182 Draghi Puterity aprilie 18, 2011 la 9:16 pm

  Intr-adevar, Ponta le-o trage in freza portocaliilor cu propriile lor limbaj. E insa mult mai credibil si mai articulat decat balbaitul asimetric si corul lui de papagali si sineguristi. De aceea se tem de el, pentru ca le ia exact din nucleul dur. Pacat ca nu preiau mai multi din PSD stilul acesta.

 182. 183 Draghi Puterity aprilie 18, 2011 la 9:22 pm

  Erata

  Scrisesem initial „cu propriile lor metode”, insa mi-am dat seama ca ar fi fost o exagerare, pentru ca metodele basesti si portocalii includ si politia politica, dezbinarea, incitarea la ura intre categorii sociale, minciuna sfruntata, s.a.m.d. Asadar am inlocuit „metode” cu „limbaj” in sensul de retorica politica si … am facut un dezacord. Corect – cu propriul lor limbaj.

 183. 184 Daniel aprilie 18, 2011 la 10:13 pm

  Printe,
  trebuia sa fiu consecvent in privinta formei. Nu rima formula de adresare cu singularul persoanei a 2-a. Chiar daca porti pe umeri greaua povara a titlului nobiliar, stiu ca in suflet ai ramas baiat de baiat.😉

 184. 185 Fantomas aprilie 18, 2011 la 10:19 pm

  @Teostanc:Pai asa e. Sunt destul de negre parerile. Cred ca asta i si concluzia. Din pacate eu din motive subiective nu as putea sa l pun pe Vacaroiu in topul de mai sus nici daca ma bat expertii in macroeconomie cu tratatele peste sentimentul meu trist ca n mandatul lui familia mea (tata unchi matusi) a fost exilata peste hotare sau trimisa in spital sau direct in groapa. Privind asa poate ca am si justificare sa am pareri negre. Sa zici ca eu familia mea este o mostra de ghinion prin astfel de fapte e iarasi o aiureala. Provincia e plina de asftel de fenomene.
  Faptul ca vine Boc si face Poc cu salariul meu e asa… doar un adaos la starea mea de spirit in aceasta tara.
  Iti multumesc oricum pt tonul mai putin salbatic care il dovedesc unii pe aici.

  @Aya
  Am facut niste printscreenuri cu raspunsurile tale. Alaturi de numaratoarea oolelor tale sper ca PDL se va folosi corespunzator sa iti puna aroganta la locul ei. In calitatea ta de nu ai dreptul sa vorbesti cu nimeni asa. Mizerie ordinara ce esti. Sper ca vei putrezi in inchisoare.

  Asta i pt Ghita Bizonu’
  http://www.bizarremag.com/weird-news/latest-news/6144/chinese_foetus_feasters.html
  Asta e cum e oole rosii si cozonacii.
  S-au din contra or servi si la McDonalds?

 185. 186 Daniel aprilie 18, 2011 la 11:27 pm

  Vasile,
  Ca sa lamurim o treaba: cred, asa cum am crezut inca din anii ’90, ca un om sanatos la cap, nu are cum sa voteze vreodata PD sau pe TB. Inspirata comparatia pe care o faci cu ghena de gunoi. Ceea ce face acum PSD mi se pare un santaj la care nu am de gand sa particip. In momentul in care ceea ce imi oferi este un gunoi, chiar ambalat frumos, consider ca iti bati joc de mine (vorbesc la modul impersonal). Nu spun ca am dreptate, nu spun ca poate atitudinea ta nu e mai potrivita. Poate ar trebui sa iti pui si intrebarea daca iti doresti sau esti obligat sa accepti un gunoi. Atitudinea asta gen – fie ne acceptati asa, fie ramaneti cu Basescu – nu este una pe care, eu unul, sunt dispus sa o accept. Ceea ce am sustinut a fost ca fiecare sa poata sta pe propriile-i picioare si sa nu mai fie influentat de sperietori (PSD, mogulii, Iliescu sau Basescu acum). Fanatismul si precipitarea nu au adus niciodata ceva bun.
  Daca sperantele tale ar fi realiste atunci la o opozitie de 90% in populatie nu ai avea doar cateva mii de persoane la miting. Sigur ca poti sa te minti si sa speri ca injurandu-l pe Basescu vei reusi sa schimbi ceva esential. Poate crezi ca daca vei aduce guvernul la 6% incredere de la 10% sau cat are acum, va conta. Realitatea te contrazice. Parerea mea este ca nu exista incredere in alternativa. Sigur ca exista diferente. Dar daca in 2004 acestea erau aproape ca intre alb si negru, acum nuantele de gri tind sa se apropie. Repet, daca eu spun prostii si tu ai dreptate, de ce nu iese lumea in strada?
  Ceea ce ar trebui sa faca opozitia ar fi sa isi dea seama ca merge prea departe cu compromisurile si sa revina la o atitudine mai responsabila. Abia jocul asta cu cine cedeaza primii, politicienii sau populatia de frica ramanerii cu PDL, mi se pare o nebunie. Oamenii se presupune ca ar fi putin mai neinformati, mai rudimentari, situatie in care pasul ar trebui facut de fortele politice. Poate isi vor da seama la timp ca au mers prea departe. Daca nu ar exista realitatea asta care ne incurca, sperantele, dorintele si modelele teoretice ar functiona asa cum vrem noi. Din pacate imboldurile la care raspunde lumea (politica si societatea civila) sunt foamea si frica si din ce in ce mai putin ratiunea sau compasiunea. Am ajuns sa uitam ce inseamna normalul. Am ajuns sa consideram normalul ca fiind alternativa mai putin proasta. A ajuns sa fie normal ca cineva sa se poarte urat sau nedrept si sa fii multumit ca totusi nu a fost chiar atat de rau cu tine. Motivul pentru care tara se afla aici nu este pentru ca a venit un om rau, Basescu, si daca nu ar exista el, noi am fi fericiti. Motivul este lipsa dorintei de a face bine, de a te purta responsabil cu tine si cu cei apropiati. Aceasta face ca in loc sa analizeze legile in vigoare, sa citeasca date macro-economice, sa se informeze nemijlocit, chiar si cei care isi aroga titlul de intelectual sa voteze un inculpat, un fost securist, care le vindea povesti. Tu cochetezi cu ideea ca oamenii trebuie sa voteze un anumit partid. Poate chiar ai dreptate in privinta optiunii. Eu vreau ca oamenii sa se duca la vot pentru ca au analizat si au ajuns, in urma unui efort constient, motivat de dorinta de a actiona benefic, la concluzia ca acel partid trebuie votat sau sa gaseasca o alta solutie la problemele lor.
  Sigur ca nu vor fi rezultate peste noapte, dar alternativa este sa stam si sa speram ca poate totusi va veni un om de omenie sa ne fie tatuc. Vesti proaste, Vasile: suntem pe cont propriu!

 186. 187 Victor V. aprilie 18, 2011 la 11:43 pm

  @ Ghiță Bizonu’

  O să vezi de ce m-am oprit cu demonstrația, așteptând să spui că impozitul ar trebui să fie mic („eventual ZERO”).

  Ce te faci dacă „dezvoltatorul” este de fapt doar un „inginer financiar”? Un „speculant” cum ar zice prematur pensionații bugetari de aici. Omul a găsit proiectul (fără finanțare) și și-a sunat colegii „speculanți” din Londra și Amsterdam, care i-au găsit „în doi timpi și trei mișcari” finanțare, având garanție chiar proiectul. Sigur că a avut nevoie de o mică sumă „cash” pentru credibilitate, dar a ieșit din afacere imediat după inaugurare și și-a scos de zece ori banii investiți în câteva luni.

  Pe el cum îl impozitezi?

  PS: V. de la ce credeai că vine? Normal – de la „(lord) Vadar of Ford von Misses…”.

  PPS: Eu sunt fan Apple, așa că „monopolul” Windows nu mă atinge. L-ai văzut pe „geniul” care l-a înlocuit pe Gates? Pe mine mă îngrijorează mai mult cancerul lui Steve Jobs. Nu din alt motiv, dar sunt și eu acționar la ei. Nu cu mult, dar sunt (acum ar fi un bun prilej pentru pensionarii blogului să spună că ducem banii în străinătate în loc să-i investim „la noi”).

 187. 188 Alex aprilie 19, 2011 la 5:53 am

  Observ ca oligarhii se agita foarte tare la Moscova, la Bucuresti, la Washington si Bruxelles sa il rastoarne pe Putin. Oare de ce?

 188. 189 Ghita Bizonu' aprilie 19, 2011 la 9:27 am

  Victor V

  ar fi bine sa si gandesti nu sa te mentii in cadrul vorbelor comnetarii apologetice ale Evangheliei dupa Mises.
  la „nelamurieea” ta sa facem o mica analiza gen ce este miltienii si ce vrea ei.
  Deci care este scopul MEU (de roaman traitor in Romania , de stat roman samd?) in acesata afacere?
  Sa am pe teritoriul meu o capacitate in plus de energie. Deci constructia si exploatarea sunt zero sau spre zero .
  Daca dezvoltatoru respectiv isi vinde proprietatea il taxez. Cu impozitul normal asupra valorii realizate . Eventual ii pun si un TVA (ca a fost adugata valoare!). Beneficile pe care le rezerv afacerii trec asupra noului proprietar. Asa castig si eu (energie) , castiga si investitorul prim jutsa comoensatie ptr efortu depus si castiga si cel care preia afacerea.

  Iar referitor la laudele tale (cam de satra! da s-ar putea ca si in satra sa fii considerat cam … prost crescut) ce sa zic. Cu lefurile mici de aici ajuti pe saracii din Amerlocia . Adica un criollios de Guatemala.

  Pai cum dracu vrei ca capitalismul sa aibe bun renume in Romania cand se bazeaza pe saracirea concetaneilor tai spre imbogatirea celor deja bogati?

 189. 190 Ghita Bizonu' aprilie 19, 2011 la 1:07 pm

  Victor V

  am sa oti spun ca de atat asta ai depasit masura.
  Mi se pare ca pe aici se mai afla cineva cu milioane de euroi . Insa nu se grozaveste laudandu-si afacerile …
  Tu isna ti s ate exobi in mdul cel mai lispit de bun simt .
  Ptr asta iti dedic o melodie care se potriveste mentalitatii tale

  hm sa zic asa il prefer pe Jiji .Macar e natur

 190. 191 Victor V. aprilie 19, 2011 la 3:58 pm

  @ Ghiță Bizonu’

  Cine a vorbit de „milioane de euroi”? Calmează-te. Poți să investești și sume mici, doar cât să zici că ești „speculant” (a se citi „investitor”). În plus, eu nu fac afaceri investind pe bursă. Nu mă pricep și nici nu am răbdare/nervi să mă tot uit la cotații. Poate te întrebi de ce-am „investit” în Apple. Îmi plăcea Iphone-ul și metoda Forest Gump de a investi.

  Poate îți amintești când am zis că multora din cei de aici le sună indecent cuvintele „investiție” și „profit”. Mai aveam puțin și eram linșat. Însă nu mă gândeam la tine. Uite că am greșit.

  „Pai cum dracu vrei ca capitalismul sa aibe bun renume in Romania cand se bazeaza pe saracirea concetaneilor tai spre imbogatirea celor deja bogati?” – să presupunem că vrei să investești 100$. Tu unde i-ai investi? La bursa din București în acțiunile Arcom, compania lui Jiji sau la New York în Apple, compania lui Steve Jobs? Bizon să fii și tot pe Steve Jobs l-ai alege.

  Am spus Arcom, că-l preferi pe Jiji cel „natur”. Mai poți să alegi și Fondul Proprietatea sau diversele Fonduri Private de Stat.

  Revenind la taxarea „inginerului financiar dezvoltator de proiecte eoliene” – mi-ai răspuns cât se poate de clar: „îl taxez cu impozitul normal asupra valorii realizate”. Adică? Cu ZERO, cum te lăudai la început sau ca pe un „speculant”?

 191. 193 Ghita Bizonu' aprilie 19, 2011 la 5:32 pm

  Victor V

  nu am zis milioane de investit ci per total.
  Si din partea mea nu ai decat sa iti faci si palt cu turnulete. V-ati asorta de minune!

 192. 194 marius aprilie 19, 2011 la 9:09 pm

  @Daniel,
  „vesti proaste”: ai perfecta dreptate!

 193. 195 Victor V. aprilie 19, 2011 la 9:11 pm

  @ Ghiță Bizonu’

  M-ai amuzat azi cu dedicația. A picat chiar bine – am avut o zi mai tâmpită și aveam nevoie de o poantă bună.

  Să știi că nu s-a terminat criza. Și nu mă refer la prostiile lui Boc și Băse. Marile corporații încă taie din bugete. Unele din ele au terminat grăsimea, apoi carnea și acum taie cu aplomb din os.

  Cred că tot Grecia o să cadă prima. Iar dacă bancile-mamă grecești cad, ne vor trage și pe noi prin efect de domino.

 194. 196 Aya aprilie 20, 2011 la 3:01 am

  @

  Alex

  „Observ ca oligarhii se agita foarte tare la Moscova, la Bucuresti, la Washington si Bruxelles sa il rastoarne pe Putin. Oare de ce?”- intrebi.

  Raspuns: pentru ca vor sa-l inlocuiasca printr-un personaj de tipul Boris Eltin.

 195. 197 Aya aprilie 20, 2011 la 3:08 am

  @

  Draghi

  Nu este bine sa preia multi din PSD stilul lui Victor Ponta (inclusiv tipul de discurs virulent- prin care sigur va prelua o parte din nucleul dur al PD-L, cum bine spui) pentru ca nu ar fi autentici (pe cale de consecinta, necredibili si cu impact electoral negativ).

  Este si cazul lui Adrian Nastase: nu ii poate prelua cineva stilul, din PSD, pentru ca, in adoptarea lui, doar ANul este autentic.

  Electoratul „simte” autenticul si ar respinge kitch-ul.

 196. 198 Aya aprilie 20, 2011 la 3:18 am

  @

  Carcotasu

  Nu iti inteleg vehementa, dupa cum nu inteleg de ce imi pui pe seama intelesuri care nu-mi apartin.
  Intr-un raspuns anterior, iti spusesem ca tu nu esti un „aruncator de dejectii”. Nu confund stilul (tau) polemic cu trivialitatea si expimarea de gang.
  Bref, am spus ca stilul tau este polemic- nicidecum ca ai fi avut, cu Daniel, o polemica.

  Repet: nu iti inteleg nici vehementa, nici acuzele (complet neadevarate- stii bine asta).

 197. 199 Aya aprilie 20, 2011 la 3:34 am

  @

  Teostanc

  Subscriu la opinia ta legata de ecumenism si la invitatia, in acest sens, facuta de doi mari reprezentanti ai Crestinatatii: Papa Ioan Paul al II-lea si Patriarhul Teoctist.

  Legat de vizita Sfantului Parinte, in Romania si de sublimul mesaj al slujbei pe care au tinut-o impreuna, Suveranul Pontif si Patriarhul BOR, in Parcul Izvor (in „marea Biserica” a lui Dumnezeu- sub cerul liber!) intr-un comentariu al Protopopiatului Ortodox Satu Mare s-a subliniat o semnificatie profunda, tinand de rasturnarea unei clasice apartenente:
  „A fost o vizita-eveniment care a avut ceva cu totul si cu totul aparte. Se întâlnea pentru prima data un papa catolic slav cu un patriarh ortodox latin, într-o tara de limba latina, majoritar ortodoxa”.

 198. 200 Aya aprilie 20, 2011 la 3:46 am

  @

  Teostanc

  Este adevarat ca vizita Papei Ioan Paul al Ii-lea, in Romania i s-a datorat, in mare masura, Patriarhului Teoctist.
  Dar, este tot atat de adevarat ca, tot in mare masura, vizita Sfantului Parinte in Romania, in 1999, i se mai datoreaza cuiva- un personaj public (si influent, atat cand se afla la putere cat si cand se afla in opozitie) la care eu, cel putin, ma refer foarte des.
  Ghicesti cine este?

 199. 201 Aya aprilie 20, 2011 la 3:51 am

  @

  Teostanc

  Ma bucur ca suntem de acord in privinta lui Victor Ponta ( despre care afirmi, in aprilie 18, 2011 la 7:50 pm):
  ” este un politician tanar valoros, dar cu experienta mai putina. Oricum, nu are fata de tatuc al PSD sau al natiunii ceea ce este bine.”).
  E drept, insa, ca opinia ta este mai „moderata” decat a mea, in privinta lui Victor Ponta.

 200. 202 Vasile, aprilie 20, 2011 la 7:07 am

  Daniel,

  Printre putinele adevaruri pe care le reiei deja standardizat dupa cum observ din restul postarilor dumitale spui si o gramada de vorbe goale, sintagme inexacte,reluari tipizate de Traian Basescu si nu numai.
  Eu ii spuneam lui Cristian Preda ,apropo de gunoiul de la ghena, ca au terfelit conceptul de democratie nu numai practic sau teoretic dar si emblematic si nu i-a placut cum tot asa nu-i plac nici moderatorului acestui forum multe!
  Democraticul atasat la numele de partid liberal fiind deja o zdreanta murdara pe care s-a sters pe picioare Basescu, Boc,si restul membrilor de partid.
  Intr-o oarecare masura acelasi lucru s-a intamplat si cu conceptul social agatat de PSD,dar revin PSDeul , si fostul activist Ion Iliescu nici in timpul mineriadelor nu au incalcat mai grav demnitatea acestui popor si putina democratie de care romanii se bucurau decit a facuto PDLeul in acesti ani.
  Daca dumneata folosesti hiperbolele securiste mogul sau sperietoarea Iliescu si nu discerni manipularea din propria dumitale persoana este destul de grav.
  USLeul nu a fost format pentru sau dupa percepte ideologice , ci indiferent de mesajul lui Ponta sau chiar si Antonescu, indiferent de calitatea inca indoielnica a anumitor persoane , USLeul este doar calea cea mai scurta de a salva de la dezintegrare teritoriala,demografica, sociala si morala a acestei tari,natii.
  Asa ca te rog sa nu mai umblii cu manipulari ieftine , eu iau punga pe care pot sa o arunc civilizat, din nou, la ghena si nu mizeria infestata de viermi!

 201. 203 Marcus aprilie 20, 2011 la 1:49 pm

  @Aya: Stilul asta de lovit cu mantinela nu onoreaza pe nimeni. Ai ceva de comunicat fa-o direct stimata doamna ! Atat eu, cat si altii de pe acest blog, care nu intram pe el doar din considerente si defulari de natura erototico-platonica si sentimente neimpartasite de proprietarul sau, ci o facem din convingeri care au sorgintea in social-democratia autentica, cat si in bunul simt elementar, fara a fi angajati politic altfel decat prin votul nostru, ti-am atras atentia ca blogul respectiv pe langa faptul ca nu are nevoie de un dispecer in persoana ta sau a pacaliciului de-si zice prins, ti-a ghicit de foarte multa vreme si duplicitatea de care dai dovada. Vrei polemica iti dau polemica Aya, de n-o vei putea duce, dar nu ti-o dau cu panoul ci voi inscrie cos direct de trei puncte. Eu, sincer sa fiu, practic nu pot sa va inteleg nici pe tine, nici pe „pretiozitatile” de d’alde prinsu’, conte etc. postaci portocaliii si care chipurile sunt departe de a fi intr-o tabara sau alta, ci purtatorii de drept ai valorilor intelectualitaii mioritice, cum Dumnezeu de aveti tupeul s-o dati de gard si sa ne luati pe unii dintre noi de tampiti, pe motiv ca nu inghitim mizeria portocalie. Ti-as spune mai multe, dar este Saptamana Mare asa ca ma abtin si-ti doresc din tot sufletul Lumina de la Dumnezeu, nu de la Elena Udrea.
  Un Paste Fericit
  Sa fii iubita
  marcus

 202. 204 Draghi Puterity aprilie 20, 2011 la 2:39 pm

  Mai e un aspect, relevat de laureata premiului Nobel pentru economie in 2009, Elinor Ostrom. Ea demonstreaza ca proprietatea comuna nu e mai prost gestionata decat proprietatea privata:

  Elinor Ostrom has challenged the conventional wisdom that common property is poorly managed and should be either regulated by central authorities or privatized. Based on numerous studies of user-managed fish stocks, pastures, woods, lakes, and groundwater basins, Ostrom concludes that the outcomes are, more often than not, better than predicted by standard theories. She observes that resource users frequently develop sophisticated mechanisms for decision-making and rule enforcement to handle conflicts of interest, and she characterizes the rules that promote successful outcomes.

  http://nobelprize.org/nobel_prizes/economics/laureates/2009/press.html

  Asadar, daca prin privatizari nu se obtine un spor de eficienta, care sa faca „felia mica de tort” sa creasca (chiar daca raportat la „felia mare” ea de fapt scade), la ce bun toata smecheria? E totul doar o frauda legala pentru a redistribui avutia de la saraci catre bogati?

 203. 205 Aya aprilie 21, 2011 la 1:24 am

  @

  Marcus

  Nu-mi amintesc sa te fi abordat critic in ultima vreme si nici sa fi deschis, cu tine, vreo polemica. Nu ma regasesc in „descrierea” facuta de tine si nici nu pot sa cred ca mi te-ai fi adresat cu acele formulari de caverna.
  Pe cale de consecinta, cred ca ai gresit adrisantul mesajului tau din aprilie 20, 2011 la 1:49 pm.
  Acum, dupa ce ti-am semnalat greseala, ai posibilitatea sa aduci cuvenita rectificare.

 204. 206 Draghi Puterity aprilie 21, 2011 la 10:04 am

  @Aya

  Daca tot e la moda chestia cu mantinela, mi s-a facut si mie chef de inghesuiala…😉

  Marcus se refera de fapt la altii care il ataca, curajosi si nobili „purtatori de sabie”, care actioneaza punandu-te pe tine in fatza, pe post de scut. O femeie arhetipica cum esti tu, nu ar trebui sa permita sa fie folosita in acest fel. Nu te lasa sedusa de cei care te folosesc. Rolul tau aici nu poate fi acela de pretext sau scut uman in luptele dintre barbatii.

 205. 207 Al aprilie 23, 2011 la 8:06 am

  Paste Fericit!


 1. 1 Civilizaţia empatiei « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe aprilie 17, 2011 la 8:49 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s


Arhiva


Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 1,147 de alți urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: