Raspunsuri (mai vechi)

O stire pe care am lecturat-o acum cateva zile arata ca “Japonia susţine ediţia din acest an a Festivalului de Teatru de la Sibiu cu aproximativ 1,7 milioane euro”. Da, ati citit bine, Japonia, stat care se confrunta cu cea mai grava catastrofa naturala din istoria sa recenta, sustine 1/3 din bugetul unui festival de teatru din Romania. Pentru simplul motiv ca au promis acest lucru, iar o promisiune data in unele culturi nu poate fi retrasa. Sunt curios, in tot acest context, care va fi contributia Guvernului Romaniei, prin Ministerul Culturii, la bugetul dedicat editiei din acest an. Ajutorul guvernamental de anul trecut a fost de 238.000 de euro. Adica ceva mai mult de 4% din totalul bugetului.
Pentru cei care nu stiu, Festivalului International de Teatru din Sibiu este unul din cele mai importante festivaluri de acest gen din lume. Este momentul in care Sibiul (re)devine in opinia multora, pentru cateva zile cel putin, capitala culturala a Europei. In contextul in care, tot anul trecut, Emil Boc a acordat aproape 200.000 de euro satului natal, Rachitele, eu spun sa stati linistiti. Guvernul Boc lucreaza pentru scoaterea Romaniei din criza si promovarea tarii noastre peste hotare.

Exasperat, asa cum am mai spus pe blog, legat de locatiile unde va fi lansata cartea, rabdarea este raspunsul. In momentul in care voi sti clar ca vom merge si in Targoviste, sa fii sigur ca voi anunta pe blog si, pe cale de consecinta, vei afla si tu.

Ilie, oricat de tupeisti ar fi (si sunt, iar alegerile anterioare au dovedit-o din plin), eu cred ca cei din PDL vor fi constienti ca nu sunt singuri, in lumea lor. Si ca cineva este cu ochii pe ei. Nimeni nu spune, pe de alta parte, ca nu vor incerca sa fraudeze alegerile. Tocmai de aceea, dorinta noastra este sa nu permitem organizarea frauduloasa a viitoarelor alegeri, locale si parlamentare, de catre PDL.

Viban, a evada, din cand in cand, din incrancenarea politicii nu inseamna ca renunti la idealurile in care crezi sau la oamenii care au incredere in tine. Din contra, as spune, cate un moment de respiro te repune pe picioare si iti ofera energia atat de necesara pentru continuarea luptei.

blogideologic, proiectul de guvernare lansat anul trecut, in octombrie, este rodul activitatii Departamentelor PSD. Daca esti interesat, poti aceesa o sinteza, pe temele principale, aici. Tocmai de aceea, nu as fi atat de categoric in condamnarea eficientei muncii depuse de cei implicati in aceste departamente.

Adrian Balgradean, cred ca am fost suficient de clar in abordarea subiectului UDMR, pe blog, in cadrul acestei postari. Pe de alta parte, nu sunt de acord cu multe din propunerile tale. Fiecare este liber sa fie ales dupa orice criteriu doreste, inclusiv cel etnic, atat timp cat va reusi sa primeasca voturile necesare accederii in Parlament. Sunt un ferm sustinator al principiului reprezentarii minoritatilor nationale in Parlamentul Romaniei. Discutia si polemica ar trebui sa mearga mai degraba la unii dintre alesii care le reprezinta acele interese. Daca, evident, le reprezinta cineva in mod real interesele.

Zeus, pentru simplul motiv ca ai ales acest nickname olimpian, atat de drag stim noi cui, pot spune ca, pe undeva, sentimentul impartasit de tine este reciproc.

Draghi Puterity, imi vine greu sa cred ca dezbaterea deschisa la nivel european cu privire la securitatea centralelor nucleare va duce la renuntarea la acest tip de energie in spatiul comunitar. Efectele pentru Romania ar fi importante, avand in vedere proiectul de la Cernavoda. Cred mai degraba in sporirea masurilor de control si securitate, in toata Uniunea Europeana. Vezi si pozitiile ezitante ale socialistilor francezi.

Spiridus, accesul la o educatie performanta in Romania, conform unor experti in jocul de carti, se face foarte simplu, prin accesul la Google. Este si aceasta viziune o modalitate de investitie in noile tehnologii. Ba mai mult, cred ca ar trebui sa ne pregatim pentru programul “Un google pentru fiecare elev”. Profesorii, in tot acest context, vor fi considerati inutili si vor fi disponibilizati. Si performanti, si economi, actualii guvernanti.

Jugaru Lucian, nu cunosc dedesubturile acelei competitii, dar m-a socat vestea ca oficialii de la Cotroceni au acceptat, din start, gazduirea unui turneu de sah la palat. Din cate stiu, contrar zvonurilor conform carora Traian Basescu ar fi un mare strateg, presedintele Romaniei este un impatimit al tablelor. Sportul mintii provoaca o febra musculara mult prea acuta, care nu poate fi combatuta cu licoare de varza.

Maximmouse, rezultatul lipsei votului de la motiune, din partea reprezentantilor pedelisti, precum si (re)pozitionarile unora in contextul luptei interne sunt semnale foarte clare, care arata caracterul acestei formatiuni. Pentru a arata ca au personalitate, ar fi trebuit macar sa voteze in favoarea propunerilor propriului guvern. Asa, multi au dovedit ca sunt personulitati.

X, cred ca nu exista o culoare mai acra pentru romani precum portocaliul PDL. Iar cu fiecare reconfirmare a dezastrului Basescu-Boc in Parlamentului Romaniei, acrul se transforma in amar. Dovada este si ca, la diversele alegeri, multi candidati s-au lepadat de culoarea oficiala de partidului. Un vot de incredere pentru succesul si efectele pozitive ale guvernarii Boc.

ELMMAR, salut, la randul meu, revenirea ta pe blog.

Ing., curat ezoterica (re)alegerea lui Traian Basescu. Chiar ma intrebam, zilele trecute, ce se mai aude de acel domn Manolea. A disparut in mod subit din prim-planul sau preajma domnului presedinte. Inteleg ca nu mai are nevoie de aportul psihoenergetic extern, cu toate ca rezultatele guvernarii sale sustin contrariul. Pe de alta parte, de acord ca greselile trecutului nu mai trebuie repetate.

109 Responses to “Raspunsuri (mai vechi)”


 1. 1 blogideologic martie 26, 2011 la 10:03 am

  @ Adrian Năstase
  Nu condamn „eficienţa muncii” Departamentelor PSD. Semnalam doar faptul că rezultatele muncii Departamentelor PSD nu reprezintă o sursă de optimism. Am arătat, pe firul precedent, că munca politică utilă trebuie să se bazeze pe nişte reguli culturale universaliste. Fără a respecta asemenea reguli, se instalează anomia. Care nu-i sursă de optimism social, dimpotrivă.

 2. 2 Cârcotaşu martie 26, 2011 la 10:35 am

  @ Doru Coarnă afirmă,

  energia electrica provenita din resursa nucleara este cu mult mai scumpa decat cea produsa in termo si hidro centrale, daca iei in socoteala, in mod cinstit toate costurile, inclusiv cel al depozitarii deseurilor radioactive si al acoperirii riscurilor inerente!

  După datele publice este inexact, ar fi comparabilă, ca preţ de cost, cu cea de provenienţă hidro!
  OECD: Energia nucleară este confortabil mai ieftină decât cea în care se foloseşte cărbune sau gaz

  Astfel, potrivit proiecţiilor OECD pentru anul trecut, în Japonia, unde există 55 de reactoare nucleare, costul energiei nucleare este de 5 cenţi pe kW/h, faţă de cea cu gaz de 10,5 cenţi pe kW/h şi de 8,8 cenţi pe kW/h pentru cărbune.
  Pe de altă parte, în Franţa, care în momentul de faţă deţine 58 de reactoare nucleare, costul energiei nucleare este de 5,6 cenţi pe kW/h, în timp ce pentru energia eoliană este 9 cenţi pe kW/h, iar în Germania de 5 cenţi pe kW/h pentru energia nucleară, 7 – 7,9 cenţi pe kW/h pentru cărbune, 8,5 cenţi pe kW/h pentru gaz şi 10,6 pentru energia eoliană.
  „În toate ţările, energia nucleară este confortabil mai ieftină decât cea în care se foloseşte cărbune sau gaz. (…) Stocarea dioxidului de carbon emanat de arderea cărbunelui este mult mai scumpă decât depozitarea deşeurilor nucleare”, se arată într-un studiu realizat de OECD.

 3. 3 Vasile, martie 26, 2011 la 10:46 am

  Pai cum domn Nastase cu Cornu celelalt(altul decit cel cu lapte ,care uite ca-i bun) de care se vorbea atat de mult prin anii 2003 atunci cind cretinii nu au apreciat ca „trebuie sa va numere ouale”.
  Oamenii din zona Clujului amici sau cunoscuti spun numai lucruri bune despre favorizarea,prin deturnarea si alocarea inechitabila de la buget a Clujului sau a altor judete PDListe in detrimentul altora!
  Aceeasi oameni care se bulucesc ca salbaticii sau ca sclavii la uleiul promotional, dar nu o fac la fel atunci cind ar trebui sa iasa in strada si sa-si ceara drepturile!

 4. 4 Ghita Bizonu' martie 26, 2011 la 12:04 pm

  Limba romana – limab necusnocuta

  reclama la tembe :
  „Dylan adora sa construiasca si pe zi ce trece debine tot mai pasional
  Asta este pereche cu „firma nu va aplica ptr fonduri” si „efectivitate” samd.
  Cam neplivita Gradina Maicii Domnului !
  Si as observa ca poa in publicitate bau se catiga mai usor decat se castiga acu 100 de ani la tanti Elvira!

 5. 5 Marcus martie 26, 2011 la 1:08 pm

  Scoala Ardeleana In Varianta Basescu/ Funeriu

  Bula, singurul elev roman la o scoala din Miercurea Ciuc, vine suparat acasa.
  – De ce esti suparat, Bula, il intreaba maica-sa ?
  – Pai, m-a lasat doamna repetent, raspunde Bula.
  – Cum asa?
  – Am ramas corijent la Istorie, Matematica si Limba Romana.
  – Da’ ce n-ai stiut, Bula ?
  – La Istorie mi-a dat doamna cinci minute sa-i spun numele si adresele sooldatilor maghiari morti in Primul Razboi Mondial, la Matematica n-am stiut sa transform 1 litru de palinka si un kil de sunca in sistemul de masura secuiesc, iar la Limba Romana am avut cateva greseli de pronuntie cand am recitat Miorita in limba maghiara

 6. 6 Bah martie 26, 2011 la 1:11 pm

  @Adrian Nastase
  Felicitari pentru emisiune! Ati intrat in barlogul lupului si l-ati dresat pana a devenit oaie.😀

 7. 7 Fault martie 26, 2011 la 1:12 pm

  NU-I CE PARE

  Vezi, când ai IQ subunitar
  Albastru îl percepi doar apă;
  Sărind în cap ca salvamar,
  Iluzia te duce, vai, în groapă.
  Leşul nemerniciei tale JON*
  E aruncat ca lestul din balon.

 8. 8 neinfectat de comunism martie 26, 2011 la 2:11 pm

  a.nastase
  d-voastra cat ati daruit mizilului? nu cenzurati, e doar o intrebare…

 9. 9 Doru Coarna martie 26, 2011 la 5:13 pm

  @ Carcotasu,

  nu minte nimeni, numai ca OECD si partizanii energiei nucleare uita sa puna la socoteala cat costa amenajarea depozitelor pt materialele fisionate, adica deja folosite, deseurile radioactive, pe termen nelimitat (!) si nici acoperirea riscurilor inerente, cum ar fi in Japonia acum, pe care nu le suporta niciodata producatorul de energie electrica de provenienta nucleara, ci statul din buget!!! Daca s-ar aduna si astea la pretul ex-works al KW-ului, atunci s-ar inchide taraba.

  Cu totul altfel va fi cazul centralelor cu fuziune deuteriu-tritiu, combinatia cea mai accesibila tehnologic, insa mai avem de asteptat zeci bune de ani. In acest caz nu exista deseuri radioactive astfel ca stocajele nu costa nefiind necesare, iar pretul este dictat strict de cuantumul investitiei initiale, urias e drept, dar asta-i tot. Plus intretinerea si costurile de operare, tot uriase. Deocamdata nu s-a reusit stabilizarea fuziunii si nici un bilant energetic acceptabil, adica deocamdata obtinem energie cam tot atat cat consumam ca sa intretinem fuziunea.

  Cu piata energiei este insa o problema: exista surse si mai ieftine, insa pretul final la consumator este mediat astfel ca nu se ieftineste nicaieri dupa ce se da in functiune o noua centrala. Exceptie fac, ca si la noi, cativa smecheri asociati politicienilor, care de fapt fac bani pt ei.

  Deci chiar daca s-ar gasi o metoda de a produce energie absolut gratis (si exista asa ceva!), energia va avea mereu un pret, cel uzual.

 10. 10 Doru Coarna martie 26, 2011 la 5:45 pm

  @ Dle Nastase,

  ceea ce se intampla la Londra, sperie! Idem la Sofia! Nu mai zic de lumea araba, de Grecia, de Spania, Italia, Franta, ultimele in stand-by.

  Ce se intampla? De ce politicienii in exercitiu si-au luat obiceiul de a lua de la saraci si a da bogatilor? Intreb asa, filosofic, ce-i mana in a proteja bogatii, de ce nu-i lasa sa se descurce singuri, asa invingatori cum sunt ei? Care-i motivul, banii? Nevoia de apartenenta la o casta privilegiata? Jocurile globalizarii?

  Ce ne puteti destanui?

  O planeta intreaga sufera dar sistemul nu se repliaza! Ma gandesc la ultimul exercitiu democratic american real, spargerea monopolului Microsoft. De atunci lucrurile s-au schimbat cu 180 de grade si acolo, se ia de la saraci pt fortificarea bogatilor.

  Nici considerente economice nu sustin asa ceva, in definitiv economia se bazeaza intr-un final pe consumul general, iar consumul celor multi este cu mult mai important decat al catorva bogati… Ce se urmareste?

  Ce credeti Dvs, ce parere aveti? Nu de alta, dar protestele tot mai generalizate risca sa ajunga si la noi pt aceleasi motive, deci ce credeti ca ar trebui sa stim de pe acum?

 11. 11 Draghi Puterity martie 26, 2011 la 7:36 pm

  In ciuda faux pas-ului lui Rainer Brüderle, ministrul economiei din Germania, care sugera ca renuntarea Germaniei la energia nucleara e doar o pacaleala pentru actuala campania electorala, convingerea mea este ca presiunea populara din Germania impotriva energiei nucleare e atat de puternica incat nici o forta politica (democratica) nu o va mai putea slava.

  Consecintele preconizate vor fi o crestere imediata a pretului energiei electrice cu cel putin 18% si un necesar de investii de intr-o infrastructura energetica mai felxibila si mai inteligenta de peste 1.5 trilioane de euro pana on 2050 (data la care se doreste ca intreg necesarul de energie sa provina din energie regenerativa).

  Pe termen mediu va urma o dezindustrializare a Germaniei (de fapt continuarea unui proces care exista si acum) mai ales prin disparitia sectoarelor industriale energofage.

  Cum industrializarea Romaniei facuta de Ceausescu s-a facut dupa modelul german (industria grea cu pivotul pe industria constructoare de masini – parca asa suna motto-ul vremii), cred ca ne aflam in situatia unica ca Romania sa preia aceste ramuri in „diviziunea europeana a muncii”. Desigur, s-a distrus si s-a instrainat mult din infrastructura industriala a Romaniei dupa ’89, dar probabil inca mai exista suficiente resurse si inca ceva know-how. In plus, in Romania isteria anti-nucleara nu e atat de accentuata (desi in mod evident se incearca si la noi inducerea unei astfel de mentalitati) si s-ar putea continua extinderea centralei de la Cernavoda.

  Din punct de vedere strategic eu vad niste sanse in aici. Pentru a le fructifica insa, ar fi nevoie de o conducere care sa fie capabila de o gandire strategica si de o politica externa inteligenta si credibila.

 12. 12 Aya martie 26, 2011 la 9:11 pm

  @

  Ghita Bizonu

  Deh, ce sa-i faci!
  E mare diferenta- inclusiv de efort- intre unitatea de masura pentru castigat bani la tanti Elvira si „pixel”!
  In rest, activitatile, in sine, au acelasi „fond”- doar se numesc diferit, iar cea „cu pixel” are un nume cosmetizat, pentru a mima moralitatea.

 13. 13 Aya martie 26, 2011 la 9:12 pm

  @

  Doru Coarna

  Ceea ce se intampla la Londra este inspaimantator, la propriu.
  Daca este adevarat ceea ce apare ca semnal, se pregateste Parisul.

 14. 14 M.Voicu martie 26, 2011 la 9:23 pm

  @AN/Adrian Balgradean :
  1) AN: ”Fiecare este liber sã fie ales… atat timp cât va reuşi sã primeascã voturile necesare accederii în Parlament.”
  • * * Numãrul de voturi necesare accederii în Parlament trebuie sã-l spunã legea. Principiul constituţional al egalitãţii în faţa legii (Art.16 alin.1+2) a fost încãlcat de chiar textul constituţional din Art.62 alin.2 care n-a fost corectat la revizuirea Constituţiei – dar s-a gãsit loc pentru tumoarea ”adoptãrii tacite” a legilor, în timp ce cheltuielile parlamentare chiar au crescut (fiind plãtiţi, cazaţi, transportaţi şi consiliaţi şi cei care tac; iar e de aur tãcerea ?), personulitati la care vã referiţi pentru Maximmouse (lipsa votului de la moţiune, din partea unor reprezentanţi).
  2) AN: ”Sunt un ferm susţinator al principiului reprezentãrii minoritãţilor naţionale în Parlamentul României. … Dacã, evident, le reprezintã cineva în mod real interesele.”
  • * * Parlamentul nu trebuie sã fie curcubeu, ci reprezentanţa societãţii la proporţia de voturi calificante: ”PRAGUL ELECTORAL”, FÃRÃ DE CARE NU POATE AVEA SEMNIFICAŢIE UN GRUP PARLAMENTAR (deşi, înghesuit în ”Regulamentili” Camerelor – unde ”partidili” care nu au trecut pragul, n-au ajuns). Altfel, arbitrajul îl vor face chiar extratereştrii.

 15. 15 Mariana martie 26, 2011 la 9:33 pm

  Oare Basescu are habar de conceptul de teatru?

 16. 16 Aya martie 26, 2011 la 10:00 pm

  VICTOR PONTA, DEFINITIA DUBLEI MASURI SI OMISIUNEA ELOCVENTA

  Prezent in emisiunea Q&A, Victor Ponta a fost intrebat de Alassandra Stoicescu daca nu considera ca, in cazul lui Adrian Severin, se procedeaza, in PSD, cu dubla masura- comparatia fiind cu cazul Nicolescu.

  Citez din memorie raspunsul lui Victor Ponta- cu precizarea ca sigur am retinut corect:
  „Nu. Nu e dubla masura. A ridicat aceasta problema si Adrian Severin si i-am spus: „Nu, Adrian, nu e dubla masura pentru ca in cazul lui Nicolescu era clar ca a fost vorba de o inscenare facuta de DNA, PDL si Basescu, ceea ce nu e valabil si pentru tine. In cazul tau ar putea fi vorba de o inscenare facuta de jurnalistii de la Sunday Times, nu de DNA si Basescu”.

  Ce sa mai fie de spus, dincolo de cel putin ciudata abordare privind dubla masura?

  Cu alte cuvinte, un membru PSD isi pastreaza sprijinul politic daca este victima unei inscenari din partea DNA (sau Basascu)- in schimb, este executat politic sumar cel care este victima unei inscenari din partea altcuiva- a unor jurnalisti, de exemplu- iar acest tip de abordare nu se numeste dubla masura.

  Logica elementara dicteaza ca in „detalierea” dublei masuri, Victor Ponta a procedat la omisiunea elocventa.
  A „omis” sa spuna ca nu se aplica dubla masura in cazul Severin nu doar pentru ca inscenarea nu a fost facuta de DNA (si Basescu), asa cum s-a intamplat in cazul Nicolescu, dar si (mai ales!) pentru ca- detaliu esential!!!- in cazul lui Nicolescu nu a batut cu pumnul in masa komisarul Swoboda care sa-i ceara executia politica sumara, in PSD!

 17. 17 Victor V. martie 26, 2011 la 10:32 pm

  Bună seara tuturor!

  Deși in ultima perioada nu am participat la discutiile de aici, văd că atmosfera nu s-a schimbat deloc. Tot la „luptele” dintre bieții săraci și nemernicii de bogați am rămas. Încă mai dăm lecții americanilor, englezilor, olandezilor, nemților și altor națiuni care habar nu au cum arată o guvernare „justă” și „echitabilă”, pentru că nu înțeleg beneficiile „protecției sociale”.

  Am decis să revin, pentru a nu vă lăsa să vă plictisiți reciproc dezbătând problema doar din perspectiva „stângii” și a „statului” omnipotent.

  PS: Începe să-mi devină tot mai simpatic TB. Dacă-l mai înlocuiește pe Emil Boc cu Mihai Tănăsescu și susține public un guvern fară politicieni de carieră, o să-mi pară rău că nu l-am votat. Chiar vă dau voie să-mi spuneți că sunt băsist.

 18. 18 Alex martie 27, 2011 la 5:14 am

  Daca Ministerul Culturii sustine ceva, acest lucru sunt spectacolele de teatru in numeroase capitale ale lumii. Marti, 29 martie, va avea loc la Berlin o piesa a Teatrului Nottara interpretata de actorii Mircea Diaconu si Alexandru Repan.

 19. 19 Vasile, martie 27, 2011 la 7:29 am

  Doru vx Corcotasu

  Ultimul este primul!

  PS.

  Dorule chiar asa , pai rusii de la Markos is prosti de cumpara pe sezoane nucleara peste 60% si restul hidro? Fasci poate o confuze intre verdele eolian care este sub randamentul celorlalte conventionale si se aici mai scumpa!

 20. 20 Vasile, martie 27, 2011 la 7:40 am

  Fault,

  Se auto faulteaza.

  Cind citesti asemenea indivizi , mintea te duce la Caracal si nu la carul rasturnat ,incident care la tinut pe Fault imobilizat la pat 6 luni ,ci la celalalt caz in care o femeie cu acelasi |IQ a ramas insarcinata cu o clanta , si daca Fault , dupa nick ar fi de sex barbatesc atunci in mod sigur a ramas insarcinat de Basescu!

 21. 21 Viorel Dobre martie 27, 2011 la 8:30 am

  Duminică, 27 Martie, se împlinesc 93 de ani de la adoptarea în 1918 a actului unirii Basarabiei cu România.

 22. 22 Ghita Bizonu' martie 27, 2011 la 9:16 am

  Doru Coarna

  nu doresc sa intru cu dumneavoatra intr-o controversa in domenii in care stiti mult mai multe decay mine, dar nu ma pot abtine sa nu observ ca aceiasi presiune poporana care este impotriva energiei nucleare si mai este atat de puternica se poa rasturna imediat ce pretul energiei electrice va creste in mod satisfacator. Ca acei minus habet din partida verzilor sunt extrem de dispusi sa ceara altora ce refuza ptr ei .. Ecologistii astia doresc de fapat sa stea in maieu in casa si sa meraga cu masini rapide si nervoase, neparat cu cer conditionat si care nu stiu cum se face au toate peste 900 de kile (masiniile populare de la inceputul anilor 60 aveau intre 700 si 800 de kile si se multumeau cu viteze de 120 kmh . Insa nu vaz nici un mucat de grija poluarii dispus sa se mai inghesuie intr-un automobil de dimensiunile originalului Mini ori VMW 700 sau NSU Prinz ca ficatelu 600 le-ar produce atacuri de clautrofobie!).

  Si va rog – car energii mai ieftine ?

 23. 23 Ghita Bizonu' martie 27, 2011 la 9:40 am

  Victor V.

  dupa cate stiu in RF Gazpromaya statu este mult mqi social decat fu vreodata ala roman sa nu mai zic ca in URSS somerii riscau sa ajunga sa taie copaci prin Siberia in sistemu GULAG.
  Dupa cate auz si olandezii is si ei excesiv de generosi .
  Oricum preferintele tale erau vizibile. Insa ai progresat .. in curand o sa aderi la Fuhrerprinzip. Fiindca nu stiu daca observi ca dorinta lu matale
  Dacă-l mai înlocuiește pe Emil Boc cu Mihai Tănăsescu și susține public un guvern fară politicieni de carieră, o să-mi pară rău că nu l-am votat.
  este cam exterioara oricarei democratii … Chiar si in SUA unde presu este si premier punerea in fotel a unui ministru depanda de votu congresului. Tu se pare ca ajungi sa consideri parlamentarismul ca ceva daunator . Felicitari !!
  Si iti dedic o melodie care sa corespunda noilor tale inclinatii nedemocratice:
  http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/68522/Muzica-din-Epoca-de-Aur–Partidul-Ceausescu-Romania/

 24. 24 Doru Coarna martie 27, 2011 la 9:42 am

  @ Vasile,

  am raspuns, daca socotesti in mod obisnuit, energia electrica din sursa nucleara este mai ieftina. Daca pui la socoteala si costurile conexe, atunci este mai scumpa decat cea din surse termo si hidro. Smecheria consta in a derula investii la care iese ceva, deci se construiesc centrale nucleare, se ia comision, dar costurile cu deseurile rezultate si eventualele accidente ce pot apare, se acopera de la buget. In unele tari insasi statul construieste centralele si apoi le „ofera” unor baieti.

  Ia ganditi-va, de ce Cernobalul nu s-a descurcat singur cand a explodat? Doar avea bani in conturi caci functiona si vindea energie electrica si termica. La fel Fukushima, sa-si repare singuri centrala si sa depolueze zona si oceanul! Dar nu! Plateste fraierul de la buget, nu proprietarul centralei! Iar pretul energiei produse ramane astfel mic, insa doar aparent.

  Despre asta vorbeam. La noi situatia este insa si mai falsa, unii primesc contracte de la Cernavoda la preturi mai mici decat piata, NU pt ca energia de acolo ar fi mai ieftina, ci pt ca o folosesc la Slatina si aluminiul produs acolo ar sari peste pretul pietii daca energia electrica ar fi cumparata la preturi normale. Deci este vorba de protejarea unei afaceri, aluminiul fiind produs strategic. Si daca ramane si de-un parandarat e si mai bine…

 25. 25 Doru Coarna martie 27, 2011 la 9:46 am

  @ Vasile, Carcotasu,

  cum piata este libera, puteti incerca sa cumparati si voi energie mai ieftina de la Cernavoda, si daca reusiti ma bag si eu…

  Eu inteleg ca se tot repeta o minciuna pana cand ea prinde, dar cand s-o zgaltai la primul cutremur veti vedea pozitie distincta in bugetul national pt reparatii, lichidarea efectelor, lichidarea dezastrului nuclear, modernizare si retehnologizare, etc. Noi le vom plati, si apoi ei iar vor putea vinde mai ieftin.

 26. 26 Fault martie 27, 2011 la 11:11 am

  DIN LIRICA NORVEGIANĂ

  Învaţă de la ape să ai statornic drum,
  Învaţă de la flăcări că toate-s numai scrum,
  Învaţă de la umbră să taci şi să veghezi,
  Învaţă de la stâncă cum neclintit să şezi,
  Învaţă de la Soare cum trebuie s-apui,
  Învaţă de la piatră cât trebuie să spui,
  Învaţă de la vântul ce-adie pe poteci
  cum trebuie prin lume de liniştit să treci.
  Învaţă de la toate, căci toate-ţi sunt surori,
  Să treci frumos prin viaţă, cum poţi frumos să mori.

  Învaţă de la vierme că nimeni nu-i uitat,
  Învaţă de la nufăr să fii mereu curat,
  Învaţă de la flăcări ce-avem de ars în noi,
  Învaţă de la ape să nu dai înapoi,
  Învaţă de la umbră să fii smerit ca ea,
  Învaţă de la stâncă să-nduri furtuna grea,
  Învaţă de la soare ca vremea să-ţi cunoşti
  Învaţă de la stele că-n cer sunt multe oşti.

  Învaţă de la greier, când singur eşti, să cânţi,
  Învaţă de la lună să nu te înspăimânţi,
  Învaţă de la floare să fii curat ca ea,
  Învaţă de la oaie să ai blândeţea sa,
  Învaţă de la vulturi când umeri-ţi sunt grei
  Şi du-te la furnică să vezi povara ei,
  Învaţă de la păsări să fii mai mult în zbor,
  Învaţă de la toate, că totu-i trecător.

  ”Ia seama, fiu al jertfei, prin lumea-n care treci
  Să-nveţi din tot ce piere, cum să trăieşti în veci.”

  P.S. Cu mult timp în urmă vă învăţa cineva să descifrezi „Mama e una !”. Aţi progresat.
  Acum vă invit d-le Vasile să aprofundaţi din versurile 3, 5, şi 22 (cu acel „personaj” aveţi destule în comun).

 27. 27 Fault martie 27, 2011 la 11:13 am

  „descifraţi” e corect

 28. 28 Cârcotaşu martie 27, 2011 la 11:30 am

  @ Doru Coarnă,

  nu minte nimeni, numai ca OECD si partizanii energiei nucleare uita sa puna la socoteala cat costa amenajarea depozitelor pt materialele fisionate, adica deja folosite, deseurile radioactive, pe termen nelimitat (!) si nici acoperirea riscurilor inerente, cum ar fi in Japonia acum, pe care nu le suporta niciodata producatorul de energie electrica de provenienta nucleara, ci statul din buget!!!

  Nici n-a fost vorba despre minţit, doar că se pare ne întâlnim aici pe poziţii adverse, eu susţinând utilitatea centralelor nuclearo-electrice şi exploatarea lor în condiţii de siguranţă.
  În escamotarea unor costuri nu-şi fură nimeni căciula, tratarea şi stocarea deşeurilor face parte din funcţionarea centralei, nimeni nu-şi poate închipui că ar putea exploata o centrală nucleară fără să aibă asigurat tot lanţul de exploatare a combustibilului. La fel, cheltuielile aferente fac parte din cheltuielile generale de funcţionare a unei asemenea centrale. Pe de altă parte există răspândită o multitudine de idei preconcepute, cauzate pe necunoaştere, referitor la funcţionarea unui reactor nuclear, dar mai ales la depozitarea deşeurilor radioactive.
  Despre funcţionare, este suficient să spunem că timp de 50 de ani, la 18 km de Bucureşti, la Măgurele, a funcţionat un reactor de tip „Cernobâl”, fără ca acesta să stârnească niciun fel de temeri sau întrebări.
  Despre „monstruozitatea” depozitării deşeurilor, ar fi suficient să spunem că cel puţin un asemenea depozit este necesar a fi construit chiar şi fără a avea în exploatare niciun reactor nuclear, dacă vorbim numai de deşeurile radioactive produse de sursele de radioizotopi folosite în medicină sau industrie. Dacă mai lămurim şi faptul că, dacă ne referim la volum, la cantităţi, vom realiza că dimensiunile unui asemenea depozit nu sunt chiar atât de spăimoase ci mai degrabă dezolant de mici. Păi dacă o încărcătură pentru unul din reactoarele de la Cernavodă constă, să zicem, în 5 t de U238, suntem tentaţi să ne speriem. Dar dacă lămurim că U238 are densitatea cu cca 70% mai mare decât plumbul, fiind cel mai dens element, cu o greutate specifică de 19.100 kg/1mc, şi că o asemenea încărcătură asigură funcţionarea pe ani de zile a reactorului, cantităţile de depozitat nu mai sperie pe nimeni.
  În ceea ce priveşte accidentele asemănătoare celui de la Fukushima nu trebuie absolutizate, pe lângă centrala de la Fukushima, în Japonia mai funcţionează 49 de asemenea centrale, iar în lume nu se ştie exact câte.
  În general într-un accident aviatic nu supravieţuieşte nimeni, toată lumea are teamă de zbor, dar totuşi transportul aerian este considerat a fi cel mai sigur, comparat cu celelalte mijloace de transport.
  La fel aici, o hidrocentrală este devastatoare pentru ecosistem în comparaţie cu o centrală atomo-electrică.
  Sigur, când reacţia de fuziune controlată va deveni o realitate şi nu un obiectiv, alta va fi discuţia. Deocamdată însă omenirea are nevoie de energie din ce în ce mai multă, combustibilii fosili devin din ce în ce mai greu accesibili şi sunt extrem de poluanţi, hidrocentralele de regim sunt câteva în toată lumea, restul permit numai exploatare de vârf, energiile din surse regenerabile (altele decât cea hidro) constituie soluţii locale, şi cer investiţii uriaşe, deci, rămâne energia atomo-electrică o opţiune extrem de valabilă, iar crearea şi susţinerea curentelor alarmist-panicarde e complet contraproductivă.

 29. 29 Nicoleta martie 27, 2011 la 11:31 am

  @Aya

  Toata dezvoltarea ta pe subiectul Ponta-Severin sufera. La toate capitolele. Pur si simplu nu ai capacitatea mentala, in opinia mea, de a intelege ca domnul Severin a fost filmat, pe ascuns ce-i drept, cerand!!! 100.000 de euro (cei 12.000 pe care i-a luat erau doar o „rata” a deal-ului) pentru sprijinul acordat presupusei firme de lobby.

  In cazul Nicolescu, PSD si Victor Ponta au protestat pentru decizia de arestare preventiva a acestuia, pentru presupuse fapte de coruptie. PSD si Victor Ponta nu s-au opus niciodata cercetarii lui Nicolescu, dar s-au aratat impotriva deciziei aberante a Justitiei de a-l cerceta in arest. Omul nu reprezenta un pericol social, dovada ca a si avut acele probleme de sanatate care ar fi putut lasa PSD-ul fara presedintia CJ Arges.

  In cazul domnului Severin semnalele au fost foarte clare, iar omul, daca avea onoare, trebuia sa demisioneze in secunda doi. Dar a tinut cu dintii de functie. PSD-ul s-a delimitat de acest comportament si foarte bine a facut. Daca nu se delimita, crede-ma, consecintele ar fi fost foarte urate. Ar fi insemnat discreditarea partidului la nivel european, potentarea unor voci precum Macovei-Preda si alti luptatori anticoruptie din tabara PDL, decredibilizarea discursului anticoruptie avut de Victor Ponta si ceilalti conducatori PSD la adresa PDL.

  Dubla masura este doar in mintea ta. Iar daca demisia de onoare nu ti se pare o decizie normala in cazul domnului Severin, asta spune multe despre propriul tau sistem de valori. Despre propria ta onoare. Lasa lucrurile sa se aseze, lasa ambele cercetari sa se deruleze.

  Maine se va rezolva situatia lui Severin. Pentru ca singura decizie responsabila pe care PSD-ul o poate lua este cea luata inca de la inceput de Victor Ponta. Daca nu vrea sa demisioneze, il dam noi afara din partid, sa ramana in ultimele banci ale PE pana la urmatoarele alegeri. O rusine mai mare pentru un om cu o cariera atat de puternica in spate nu cred ca exista. Si cel mai trist este ca domnul Severin si-o face cu mana sa.

  Asa ca, stimata Aya, las-o mai moale cu analizele tale pe acest caz pentru ca ai fost total in afara subiectului, nu ai dovedit obiectivitate si, pe alocuri, ai dat dovada de naivitate crasa, ca sa nu folosesc un alt termen, mai grav.

  Zi buna!

 30. 30 Marcus martie 27, 2011 la 11:37 am

  de la marcus cu dragoste gastii formata din harabuleo, dragos, lio prins si contele „isonata” din strana de aya:

  Oda Elenei Udrea

  Faptura marmoreeana, Galateea din Plescoi,
  Daltuita e in fildes, si-a prins viata pentru noi,
  Icoana intre icoane are aura divina
  Din care ne tragem seva si ne capatam lumina.

  Frumoasa precum Elena ce vrajit-a pe Paris
  Eclipseaza si domina tot ce-n lume a fost Miss.
  Mintea ei, mana cereasca, calauza-i pentru neam
  Sclipitoare-i ca o raza ce ne-ncepe ziua-n geam.

  Dar mai presus de toate este-n rolul ei de mama
  Pentru natia romana, azi subiect de mare drama.
  Ea la pieptu-i plin hraneste pe urmasii lui Traian
  Dandu-le un sens in viata, ei strigand in cor: multam!

  Noi iti multumim Elena ca existi pe-acest pamant
  Si la unison din suflet ne legam cu juramant.
  Ca din vorba-ti noi cu fapta niciodata sa iesim
  Prin aceasta aratandu-ti cat de mult te pretuim.

  Si de-o fi si-o fi vreodata oameni rai sa te descoasa
  Ce-ai facut cu banii tarii disparuti in ceata deasa,
  Iti vom fi scut si pavaza, demonstrandu-le la toti,
  Ca de fapt ei sunt de vina, hotii care striga hoti.

  Sper ca aceasta realizare lirica de exceptie sa intruneasca exigentele literare ale Domniilor Voastre.

  sa fiti iubiti si sa va bucurati de saptamana luminata
  marcus

 31. 31 marcus martie 27, 2011 la 12:08 pm

  P.S-na, c-am uitat ce era mai important:) :

  Sau de altii iti vor zice ca i-ai fost saltea lui voda
  Lasa-i, draga, sa vobeasca gura lumii e sloboda.
  Noi te stim ca esti Fecioara, plina de cucernicie,
  Poza de tinut sub perne, exemplu de preacurvie (ups!, acilea am festelit-o!)

 32. 32 Sibilla martie 27, 2011 la 12:16 pm

  D-le AN,
  Întreb la rându-mi
  Ponta * in niciun caz nu se poate spune ca Traian Basescu, DNA si sefii de la PD-L ţi-au înscenat ţie ceva, Adriane ( Severin ) *
  De unde ştie Ponta ?? De unde siguranţa aista cel puţin suspectă ??

  Spre DEOSEBIRE de Ponta, VOCEA ECHILIBRULUI:
  „Am auzit niste discutii la Bruxelles si m-a surprins sa aflu ca Adrian Severin intr-o interventie la Grupul Socialist de la Parlamentul European ar fi afirmat ca eu si Adrian Nastase l-am sustine. In ce sa-l sustinem? Consider ca Adrian Severin ar trebui sa mearga mai departe intr-o pozitie mai clara, pentru ca a intrat intr-o situatie care il compromite pe el si grupul socialist si se pare ca dintre cei trei europarlamentari el ar fi cel mai implicat. Este de datoria lui sa adopte o atitudine mai ferma si mai clara, la fel ca si ceilalti doi colegi si care nu ar fi fost la fel de implicati. Personal, sunt de acord cu masurile decise la nivelul Grupului Socialist din Parlamentul European si la nivelul partidului” – ION ILIESCU

  Ponta SĂ IA NOTIŢE, CĂ ARE DE UNDE ŞI DE LA CINE, PUNCT.

  p.s. se-aruncă să… arunce cu vorbe Ponta… ufff!!

 33. 33 Sibilla martie 27, 2011 la 12:18 pm

  Petre Tutea: “Poate Dumnezeu se va milostivi de Noi si ne v-a mai da un sut in cur !”
  http://sfinx777.wordpress.com/2011/03/27/trezeste-te-romane-si-nu-mai-sta-n-genunchi/

 34. 34 Ghita Bizonu' martie 27, 2011 la 12:23 pm

  Victor V

  ia luminaza-mi bezna mintii ….
  De ce se apreciaza yenul ?!
  Japonia a fost lovita de un dezastru clasa Ia . Pagube cat cuprinde. Plus incurcatura aia cu centrala nucleara. Sute de mii de insi fara case, evacuati , probeleme cacalau .
  Si moneda japoneza se apreciaza ?!
  Nu ti se pare ca este cam anapoda ?

 35. 35 casandra martie 27, 2011 la 1:00 pm

  @Victor V.

  Esti in eroare. Nu noi dam lectii de protectie sociala celor amintiti de tine. ei ne dau noua.
  Cheltuielile publice de protectia sociala in aceste tari, asa cum le consemneaza OECD pentru anul 2007 sunt: SUA (16,2% din PIB), UK (20,5% din PIB), Olanda (201,1% din PIB), Germania (25,2% din PIB).

  http://www.oecd-ilibrary.org/social-issues-migration-health/government-social-spending_20743904-table1

  La noi, anul acesta, vor fi de 12% din PIB. Conform strategiilor guvernamentale, in 2013 trebuie sa ajunga la 10% din PIB.
  Acum, alege tu cine cui da lectii. Si ce fel de lectii.
  Oricum, ar trebui sa vii aici cu lectiile facute, nu-i asa?

 36. 36 Harabula martie 27, 2011 la 1:01 pm

  Eu nu stiu cum reusesc domnul Ponta si domnul Antonescu sa vorbeasca atât de mult fara consistenta.
  Antonescu nu stie daca va candida sau nu la Presedentie. Cred si eu ca nu stie. Dar, de ce simte nevoia sa declare asta ca sa afle tot mapamondul ca nu stie.
  Ponta declara ca Severin este exclus din partid. Desigur, nu este chiar exclus, dar trebuie sa afle poporul ca el îl crede exclus.

  Pe langa ei, Basescu pare un patriarh plin de intelepciune.

 37. 37 casandra martie 27, 2011 la 1:02 pm

  @Victor V.

  Evident, Germania cheltuieste 20,1% din PIB pentru protectie sociala. Regret eroarea de tastare.

 38. 38 Pali martie 27, 2011 la 1:11 pm

  ,…so asa cum va povesteam cu ceva timp in urma se dusei si comuna Apold ( jud.Mures ) din portofoliul PSD -ului ! Aici PNL a a vut un candidat propriu care a si castigat;lsene de inteles dupa ce PSD a sustinut un personaj condamnat in persoana fostului primar,….dar pe cine vedem azi pe micile ecrane ,…pai pe nimeni altul decat pe presedintele nestatuat al PSD Mures spnand: am invins ! Pe cine ai invins mai Frateneee cand penelistii te-au dat cu praf ? Pe cine ai invins mai nene’ cand sub obladuirea ta PSD Mures mai are 20 de primari din 49 + unul fost -sustinut de PSD ??? Si sa nu uitam,…din cei ramasi 8 au anuntat ca, vor candida ca si independenti ! Ii inteleg pe oameni ;unii stau foarte bine in sondaje si fara sigla PSD si si-au dat seama ca, actuala conducere nestatutara si ilegala a PSD Mures atarna de gatul lor ca un bolovan si nu vor sa se duca la fund odata cu aceasta organizatie muribunda.Daca intr-un judet slab ca Mures-ul se s-a intimplat cam asa stau si ma intreb ce se v-a intimpla de ex. la Arges …un judet puternic unde defileaza PD-L ul tot mai mult si mai insistent,…unde Umil Boc isi cumpara mergatoare ( a se intelege:pantofi ) pentru geoalele lui cracose si unde cu siguranta vor arunca baietii portocalii sume uriase in joc pentru a acapara judetul din mana pesedeului !?!

  Ponta fiule…dupa mirosul meu politic ai cam pierdut sustinerea in teritoriu …mai bine te-ai ocupa de o demisie de onoare in loc sa te plimbi de la un studio de televiziune la alta ( banuiesc ca, salarul il iei 100% ? nu ? ) cu zambetul tau infantil si neconvingator ! ,…am spus si repet,..nu credeam ca o sa-l regret pe Geoana !

 39. 39 Draghi Puterity martie 27, 2011 la 1:11 pm

  @Ghita Bizonu’

  Doar o ipoteza de lucru: poate cineva nu doreste ca japonezii sa exporte mai mult datorita compasiunii de care au parte.

 40. 40 Alex martie 27, 2011 la 2:08 pm

  Felicitari! Victorie istorica!

 41. 41 blogideologic martie 27, 2011 la 2:56 pm

  Joi, 31 martie 2011, „România iese din recesiune”. Dixit Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI în România http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/economie/franks-romania-iese-din-recesiune-la-sfarsitul-lunii-martie-220649.html

 42. 42 Victor V. martie 27, 2011 la 3:17 pm

  @ Ghiță Bizonu,

  Mi s-a părut și mie destul de greu de înțeles aprecierea yenului în contextul dezastrului generat de cutremur. Am găsit o explicație plauzibilă aici: http://business.blogs.cnn.com/2011/03/17/japan's-in-crisis-why-is-the-yen-strong/

  Referitor la Băsescu, Boc & Co – ma gândeam că doar un guvern apolitic ar putea face un pic de ordine în dezastrul creat de micro-prim-ministrul actual.

 43. 43 Victor V. martie 27, 2011 la 4:04 pm

  @ casandra

  Iar tu ești chiar simpatică. Ca să-ți permiți să aloci 25% din PIB pentru cheltuieli sociale trebuie mai întâi să produci banii respectivi. Altfel vom face precum grecii: vom trăi pe datorie, până când nu ne mai va împrumuta nimeni.

  Dacă ar fi să aleg cine să-mi dea lecții, aș alege pe cineva care lucrează în mediul privat (adică contribuie la buget, nu consumă din acesta) – spre exemplu florin m, Observator.

  M-am tot întrebat de ce protestele împotriva modificării codului muncii sunt organizate de sindicatele BUGETARE? De ce nu sindicatele din Petrom, Rompetrol, Vodafone, Orange, Romtelecom, RDS, banci?

  Încă o dată, cred că trăim în două Românii diferite:
  – cea a fraierilor care muncesc (în mediul privat) și au doar dreptul să plătească taxe;
  – cea a șmecherilor care au doar dreptul să consume ce produc ceilalți – Romania sindicatelor bugetare, a politicienilor, a rudelor și acoliților acestora.

  PS1: Ai încercat, atunci când ți-ai „făcut” lecțiile, să analizezi din ce se compune „social spending” în fiecare din țările discutate? Compară apoi cu Grecia sau România.

 44. 44 Pali martie 27, 2011 la 5:15 pm

  @ blogideologic

  Mai precis va rog…ora ? Asta ca sa am timp sa ma schimb si sa astept „mantuirea” in tinuta festiva ! Simtesc ( asa cum spunea si boier Belivaca cand era in patul femeilor de moravuri usoare in mahalaua Craiovei ) ca, nu apare la data stabilita….tot asa cum simtesc si nefunctionalitatea USL,…ce sa mai spun ,…

  sa inchei saptamana mai vesel ,….

  ” La poale de codru verde
  Mititel focsor se vede
  ,…au’ de haiduci ocolit
  ,…au’ de suflet incalzit”

  ,…no la buna vedere si sa iesiti bine din criza !

 45. 45 Ghita Bizonu' martie 27, 2011 la 5:21 pm

  harabula

  pare. Ptr prosti. Ca tot ce zice contrazice ce a zis ieri ….
  Asa ca tree sa fac o adugore – ptr prosti lipsiti de memorie!

 46. 46 Ghita Bizonu' martie 27, 2011 la 5:23 pm

  Marcus
  oda ptr toti :
  O Da-i dracului pe toti !

 47. 47 Ghita Bizonu' martie 27, 2011 la 5:47 pm

  Victor V

  deci speculatie .Mai rau „on line” (adica automat nu off line sau manual). Nici vorba de celebrele cortectari automate ale pietei …. Fiindca p’a dreapta emitentu va avea in curand unele necazuri ce ii vor reduce solvabilitatea . Cestie care in mod traditional ar duce la o depreciere a yenului .. Adica ca cam asa (scuze nu iti doresc dar te folosesc ca exemplu didactic) : tocmai ai ratat 3 contracte , ai datorii mari (sper ca nu!) , ai bagat masina intr-un stalp ca te grabeai acasa sa vericici daca nu ai uitat cicocanu de lipit in priza (si l-ai uitat asa ca iti trebe si o reparatie masiva a casei plus mobila! si asigurarea nu ti-ai inoit-o ca ai datorii !) iar eu bancher vin si iti ofer un imprumut de 5 milioane euroi in conditii de favoare : lasa draga , e pa 10 ani dobanda 1.5% si termen de gratie de 3 ani si nu iti cer ipoteca pe terenu casei (ca casa este cam paradita spre rau) ca suntem oameni nu hiene !!! Ce ai zice de un asa comportament ? (ofera-mi asa un imprumut si il iau imediat ! Ca numa dobanda …)
  In acest sens vezi ca bancile noastre pline de responsabilitate ofera un imprumut de pana la 4000 euro daca ai un salar de 850 leo /luna (cu o rata de 93 de euro pa luna sa tot platesti 370 lei din 850 mai ales iarna si sa iti raman de haleala cand chilu de cartofi este 1 dolar !)
  IRESPONSABILITATE !!!!
  Ca deh la o adica tasta F1 too big to fail !! Help us mister Statu!! Din banii lu bizonu’ (caz in care risti si tu sa te incolonezi in turma mea si sa platesti ptr ei si sa continui sa dai cu SLC ul in gropi!)
  A da .. pana acu te-am iertat. Ce zici de perfortmatele initiativei particulare de la centrala aia nucleara ? Adica benefii8c noi, costurile iresponsdasbilitatii noastre voi !!!

  A da..Vezi sa nu cu Olanda ….

 48. 48 blogideologic martie 27, 2011 la 6:05 pm

  @ Pali:-)

 49. 49 ORASAN IOAN martie 27, 2011 la 6:19 pm

  BLESTEM(fragment)
  de George Filip
  -Se aude la palat turbată fiară?
  Blestemul e rostit de-ntreaga ŢARĂ:
  Să te prefaci strigoi în racle reci
  Şi neamul tău sa nu rodească-n veci!

 50. 50 ORASAN IOAN martie 27, 2011 la 6:50 pm

  DOINA LIBERTĂŢII
  de George Filip
  Foaie verde libertate,
  Dunărea ne strigă-n sănge.
  Ţara cu cuţitu-n spate
  Strigă-n veac dar nu se frănge
  Din Ceahlău răsună bucium,
  Geme ţara în junghere
  Şi de foame şi de zbucium
  Rabdă neamul în durere.
  Doina mea de libertate,
  Dacă-mi eşti din neam şi sănge,
  Măi române,măi bărbate,
  Fii cu noi când ţara plănge.
  Ţară,unde-ţi sunt barbaţii?
  Cine mi te-nstrăinează?
  Prin istorie,ca fraţii,
  Treji,copii tăi veghează.

  Treji,copii tăi veghează
  Prin istorie ca fraţii.
  Cine mi te-nstrăinează
  Ţară…unde-ţi sunt bărbaţii?
  Fii cu noi când Ţara plănge
  Măi române,măi barbate,
  Dacă-mi eşti de-un neam şi sănge;
  Doina mea de libertate…
  Geme ţara în junghere,
  Din Ceahlău răsună bucium,
  Rabdă neamul în durere
  Şi de foame şi de zbucium;
  Strigă-n veac dar nu se frănge
  Ţara cu cuţitu-n spate,
  Dunărea ne curge-n sănge:
  Foaie verde LIBERTATE.

 51. 51 blogideologic martie 27, 2011 la 6:52 pm

  @ Adrian Năstase
  După Fukushima, lucrurile nu au rămas la fel. Japonia se baza în foarte mare măsură pe comerţul extern. Sînt sceptic că va mai accepta vreo ţară produse japoneze contaminate radioactiv. De oricare natură ar fi acestea, agricolă sau industrială. Problema japoneză modifică enorm trăsăturile comerţului internaţional. Dominat până acum de regula avantajului comparativ, în care costul de oportunitate (în ţara care produce pentru export) contează cel mai mult. Dacă regula avantajului comparativ cade, atunci nici globalizarea nu mai are viabilitate. Se intră într-o eră nouă, fără avantaje comparative şi costuri de oportunitate care să intre în ecuaţiile relaţiilor de evaluări şi echivalări. Dintre regulile mai noi, rămâne totuşi valoros avantajul competitiv. Dar în sensul dezvoltării care să fie realmente sustenabilă şi durabilă. Mă uit la progresele americane ale IMM-urilor noi dedicate dezvoltării durabile. Unele idei de afaceri pe această direcţie sunt realmente surprinzătoare, atrăgătoare, inovatoare, convingătoare, găsesc imediat capitalul de risc pentru iniţierea întreprinderii în faza de costuri mari dar fără câştiguri, apoi găsesc investitori providenţiali pentru continuarea afacerii. Nu ştiu dacă doar mi se pare mie, însă cred că noua abordare americană de acum în dezvoltarea durabilă pare să fie tributară într-o măsură destul de însemnată vechii economii politice fiziocrate. Ideile acestea nepreţuite sunt libere şi ar putea să fie aplicate pentru o reformă nouă, în spiritul vremii, practicată în agricultura românească. Şcoala, şcoala preuniversitară românească, şcoala periurbană şi a localităţilor mici, prin Agenda 21 de proximitate, ar putea să fie pepinieră pentru noile idei ale dezvoltării durabile în agricultură. Şi nu este vorba despre suprafeţe de exploatare mari. Suprafeţe mici, însă bine îngrijite şi caracterizate prin randamente agricole intense. Care nu poluează, dimpotrivă, reduc poluarea. Însă numai o „chiaburime nouă” ar putea să pună în operă noile dezvoltări în agricultura durabilă şi intensivă.

 52. 52 Alex martie 27, 2011 la 7:32 pm

  V. Victor, de data asta, sindicalistii cu cel putin opt clase au protestat si pentru angajatii din sectorul privat care, terorizati, n-au curajul sa ridice glasul, deh raporturile de forta in Romania; legea pe ei ii afecteaza, dar asta este, cineva trebuie sa le apere si lor drepturile; al doilea motiv al tacerii (de fapt, cine gandeste ca un om intelege o cerere muta) este ca ca forta de munca (virgula) calificata pleaca din Romania. In tara noastra, in fapt, exista doua categorii:
  – salariatii din administratie, calificati, o parte bursieri in Occident, inlocuibili (pune-o pe Jeana Udrea la fonduri nerambursabile, cu tot resp[ectul; pentru frumoase private, dar e tuta)
  – salariati gen Petrom care stiu ca nu prea au de pe ce pozitii sa negocieze pentru ca sunt muncitori, nu profesori sau cadre sanitare. Hai sa nu aberam cu gratie, asistenta medicala are un statut, muncitorul de la nus’ ce fabrica este altceva. Oricand altul asambleaza o piesa la fel de bine. Dar, revin, este prima data cand cei care te-au invagtat sa scrii le-au oferit si lor o mana de ajutor.
  Dar sa aberezi bine!

 53. 53 ellasarya martie 27, 2011 la 7:41 pm

  Un român din Japonia este dezamăgit de știrile transmise de mass media:
  „Sînt bine, mulţumesc, nu vă faceţi griji. Ce-a fost mai greu a trecut. Acum am mîncare, apă, curent, telefonie, internet, benzină, tot ce e esenţial. Încă nu am gaze, dar mă descurc cu gătitul la un cuptor electric, iar cu spălatul mergînd la izvoare termale. (Aici nu există încălzire centrală, fiecare locuinţă are boilerul ei cu gaz pentru apă caldă, iar încălzirea e cu calorifere electrice sau cu petrol lampant.)

  Întorsul în România e inutil. Ministerul de Externe a trimis un avion aici, în pripă şi dezorganizat, dar nu s-au urcat în el decît 30 de oameni, probabil şi aceia mai mult sub influenţa presiunilor din ţară decît dintr-o necesitate obiectivă. În România ca şi în alte ţări ştirile despre cutremur şi tsunami au fost exagerat de alarmiste şi senzaţionaliste; am văzut cîteva pe YouTube, chiar de la televiziuni altfel serioase, şi am rămas uimit cum au ales cu penseta ce era mai impresionant, dînd impresia că toată Japonia e devastată. Nici vorbă. Cutremurul a fost într-adevăr puternic, dar a fost departe în larg, iar tsunamiul a afectat doar cîteva regiuni de coastă, în general sate şi orăşele de pescari.

  Sub impresia ştirilor, rudele şi cunoştinţele mele din ţară m-au bătut zile în şir la cap să fug cît mai repede şi să mă întorc în România, că în Japonia e prăpăd. Ba pardon, cînd a fost cel mai greu, în primele trei zile de după cutremur, a fost cam cum era în România în ultimii ani ai lui Ceauşescu: frig în casă, fără curent, fără apă, magazine goale etc. Deci cu prăpădul ăsta sînt deja obişnuit. Iar între timp problemele s-au rezolvat în mare măsură.

  Singurul motiv de îngrijorare e centrala nucleară avariată din Fukushima, prefectura vecină. Dar şi acolo lucrurile sînt mai puţin grave decît se prezintă la posturile străine. Situaţia, chiar în scenariul cel mai nefavorabil, e mult mai puţin periculoasă decît accidentul de la Cernobîl, care nici el nu a avut efecte semnificative decît pe o rază de cîteva zeci de kilometri. Eu sînt destul de departe de centrală, la peste 100 km, iar vîntul bate în general spre ocean, aşa încît influenţele aici sînt mici, fără pic de efect asupra sănătăţii oamenilor. Nu mă bazez numai pe ce spun posturile TV japoneze, ci şi pe opinii ale experţilor independenţi, japonezi şi străini.

  Una peste alta, am aflat cu ocazia asta cam cîtă încredere pot avea în diferitele posturi, de aici şi din alte ţări, pentru că am putut compara cu ce văd cu ochii mei la faţa locului. Sînt dezamăgit de calitatea jurnalismului românesc, care mai mult impresionează decît informează.

  Toate cele bune tuturor!”
  Întrucât n-am acceptul autorului, nu-i voi dezvălui numele. Ar trebui să trec sursa, dar acest fapt ar duce exact la dezvăluirea lui…
  Întotdeauna e bine să aflăm și opinia părții „vătămate”, nu-i așa, domnule președinte?
  Dv. pe cine credeți?

 54. 54 Doru Coarna martie 27, 2011 la 7:45 pm

  @ Carcotasu,

  Evident ca optiunea nucleara nu trebuie abandonata, in fond cand e vorba de energie pretul conteaza mai putin, mai ales in contextul viitor.

  De acord ca reactoarele in sine sunt fiabile, eu insumi mi-am petrecut 4 ani in cel de la Magurele prin anii ’70, acolo faceam practica in timpul liceului, insa sunt totusi sensibile la cutremure si mai ales sunt extrem de dependente de sistemele de control, orice defectiune risca, cu oricate sisteme redundante, sa produca cel putin panica, daca nu ravagii in cazul cel mai nefericit. Mai e si problema competentei, inainte insasi constructorii operau reactoarele, le cunosteau perfect, acum insa ele sunt industrii propriu-zise iar angajarile se fac ca in industrie…

  De acord ca marimea depozitelor de deseuri nu impresioneaza, insa faptul ca a le construi presupune sa torni beton armat precomprimat pe la 800 m adancime, unde trebuie sa cunoasti la perfectie morfismul geologic ca sa nu atingi vreun rezervor de apa sau de altceva, ca trebuie sa ai grija ca sa nu se atinga masa critica in depozit (ca in Polonia), ori umiditate prea mare care ar afecta structura sau fisurarea in cazul cutremurelor, arata ca practic, faci un astfel de depozit si pana sa-l umpli trebuie sa te apuci de urmatorul, asa ca devine un sport national, o preocupare si o cheltuiala permanenta… Mai intervine si alt aspect: cand ceilalti vor afla ca avem depozit, sa te tii interventii politice si presiuni de tot felul ca sa ingropam la noi si deseurile lor!

  Carcotasule, aviatia nu este cel mai sigur mijloc de transport, caruta este! N-ai sa vezi accidente intre carute, morti sau raniti. Pt distante mari insa NU EXISTA alternativa la avion, asa ca masele trebuiesc incurajate ca avionul este ceva sigur si ca pot cumpara bilete. Similar se procedeaza in cazul E-urilor, nu exista alternativa eco viabila economic pe scara larga iar masele sunt facute sa creada ca in cantitati mici, aditivii astia de sinteza nu le fac rau. In realitate, decolarea este facultativa dar aterizarea este obligatorie, sub orice forma. Mancatul cu E-uri este facultativ dar evacuarea… (daca o mai poti face!).

  Nu vreau sa crezi ca sunt adversar al resursei nucleare, insa trebuie pusa la locul ei real pe lista eficientei economice. Sau putem ramane imbecili ca si pana acum ca sa imbogatim vreo firma canadiana sau mai nou, manelista. Pe langa riscuri. Cand ai o tara plina de ape curgatoare… cand ai enorme rezerve de carbune, prost dar mult…cand ai izvoare termale…cand ai multe echivalente energetice, sisturi, pamanturi, nisipuri, gata decopertate… si cand nu mai ai industrie! Nu mai spun de noile tehnologii, le stii. Se vede ca o astfel de centrala este un moft, nea Nicu se dorea si el membru in elevatul club atomic, atata tot.

 55. 55 Doru Coarna martie 27, 2011 la 8:12 pm

  @ Ghita,

  nu-s ecologist, si nici nu cred ca exista ecologisti adevarati, exista protectori ai faunei, ai florei, ai mediului si atat! Partidele ecologiste nu sunt altceva decat nise politice ocupate ca sa nu le ocupe naibii altii, ca de obicei.

  Tu crezi ca savantii si industria nu sunt capabili sa construiasca un vehicol autonom care sa consume altceva decat hidrocarburi, la pret accesibil? Pai afla ca toti constructorii sunt subventionati discret, prin mecanismele de creditare bancare, de catre companiile petroliere! Tu nu vei lua niciodata credit la dobanzi asa mici! Asa se explica goana nebuna dupa viteza, putere, demaraj, si de aici dupa stabilitate. Ca sa se consume! Si eu cred ca peste 1500cmc n-are rost in aplicatiile cotidiene, jipanele sunt bune pt cei care au oi, munca de teren, agricultori, constructorii montani, etc. A te deplasa cu asa ceva in orase este culmea prostiei si a sfidarii, insa si asta-i un mod de viata. E drept ca sunt mai sigure in caz de accident pt posesori si mai ucigase cu cel lovit, dar numai daca te troznesti de un Logan… Daca se bubuie doua de acelasi calibru, sa te tii!

  Ref la poluarea auto, ultimele sisteme cu injectie directa de motorina sau benzina polueaza mai putin, insa tot e prea mult in prezent. Nimeni insa nu poate renunta la automobil, alternativa biocombustibililor este si ea o traznaie, astea degaja mai mult NO decat cele pe hidrocarburi, si NO este otravitor. Alea degajau CO care e otravitor. NO2 si CO2 sunt insa metabolizate de catre plante, deci se absorb, nu insa si CO si NO care omoara direct prin aerosoli si indirect prin ploile acide. Totusi, acum minciuna este sa se cultive porumb, pentru.

  Realitatea este ca „sefii supremi” tin inventiile la sertar iar sefii cei mici incurajeaza consumul clasic. Noi doar platim si respiram lacomia lor. D-asta cred si eu in mesajul biblic ca binele invinge, insa raul conduce!

 56. 56 ORASAN IOAN martie 27, 2011 la 8:17 pm

  Pe Trilulilu.ro exista un videoclip cu poezia manifest scrisa de Virgil Ciucă,poezia se numeşte „La arme”,vă invit sa vedeţi ceva interesant.

 57. 57 Doru Coarna martie 27, 2011 la 8:28 pm

  @ Marcus,

  puteai fi un excelent poet de curte! Sau vrei sa-ti faci debutul acum, ai gasit o nisa libera si ai ocupat-o din plin! Insa ai grija sa nu ocupi de tot nisa asta ca se supara barosanu’, conexu’. La atatea suparari curente si dupa WikiLeaks, ii mai adaugi si tu una nou-noutza…

  Insa de criticat, tot te vor critica „literatii”… roaga-i insa sa o faca tot in versuri, daca pot…

 58. 58 Doru Coarna martie 27, 2011 la 8:35 pm

  @ Nicoleta,

  supararea este ca un roman ia bani de la straini, daca o facea unul de-ai lor se chema lobby, asa se cheama mita!

 59. 59 Doru Coarna martie 27, 2011 la 8:46 pm

  @ Ghita,

  bancile japoneze vor avea nevoie de bani ca sa crediteze reconstructia si iesirea din dezastru, asa ca strang yenii de pe piata crescand dobanzile si implicit, cursul creste! Adica produsele se ieftinesc, iar prin comparatie cu alte piete, rezulta ca moneda se intareste si in raport cu alte valute. Sigur ca este un semnal fals!

  Te las pe tine sa ne explici de ce creste leul…

  PS. Eu am pretentia de a ne tutui pe blogul asta, daca tu ai alte standarde, ma rog. M-a deranjat sa ma iei cu pluralul…trateaza-i asa pe nobilii blogului, te rog: „Dvs, dle conte”, „Dvs, dle printz”, asa…

 60. 60 Aya martie 27, 2011 la 8:52 pm

  Reproduc un text semnificativ, apartinandu-i lui Valentin Nicolau (l-am primit prin email, de la autor):

  INDIGNATI-VA!

  Un echivalent pentru Indignaţi-vă! este Deşteaptă-te!, doar că, în fapt, imperativul din imnul naţional a depăşit rareori starea de declaraţie cântată. O atitudine pe care am falsat-o cel mai adesea. În cazul românilor, predispoziţia spre indignare are ritmuri istorice de exprimare mult mai lente. „Vegetal“ sau nu, poporul român a fost mai degrabă „antrenat“ să se supună voinţei altora, dobândind o capacitate de a suporta demnă de remarcat, reflectată în puţinele momente în care şi-a contrazis propria înţelepciune conform căreia „capul plecat sabia nu-l taie“. Până şi alegerea conducătorilor a fost privită ca o fatalitate, suportată cu stoicism, mai ales atunci când şi-a dat seama că nu doar s-a înşelat, ci s-a şi lăsat furat. Totuşi, afirmaţia că „mămăliga nu explodează“ s-a dovedit a fi falsă în 1989. Asta nu înseamnă că, la peste douăzeci de ani de la Revoluţie, românii fac deja diferenţa dintre a supravieţui istoriei şi a o scrie.
  Ultimii ani, trăiţi sub semnul deriziunii concentrate, ne îndeamnă spre nevoia unei concluzii asupra întregii perioade postdecembriste. Astăzi, mai mult ca oricând, a devenit evident că România se află pe un drum greşit. Statul român a ajuns arma ţinută la tâmpla cetăţenilor pe care puterea politică îi jefuieşte zilnic. Statul român a devenit sluga unei bande mafiote care a subordonat totul propriilor interese. Se opune cineva? Există o opoziţie coerentă care să lupte pentru cetăţenii tăcuţi de felul lor? Mai degrabă mass-media se manifestă ca opoziţie şi asta oferă ambiguităţi suplimentare în societate. Absenţa indignării exprimate ne-a transformat în complici.
  Pe fondul unei ineficienţe sistematice a guvernării proliferează inechitatea şi injustiţia socială. Sărăcia s-a extins, mărind prăpastia dintre cei bogaţi/îmbogăţiţi şi cei săraci/sărăciţi. Ultimii ani au exacerbat indiferentismul şi individualismul. Suntem împinşi să trăim din ce în ce mai mult ca prădători solitari, pentru care celălalt e mai degrabă un duşman, numit concurent pentru a legitima efortul de a-l distruge. „Fraternitate“ este un concept demonizat de o sintagmă perfidă, „interesul naţional“. O naţiune se construieşte prin fraternizarea cetăţenilor în propriul interes. În absenţa acestuia, interesul naţional se reduce la interesul lacom al puterii politice, devenite proprietară a statului. Preocuparea puterii politice faţă de cetăţeni se rezumă la a le impune „solidaritatea“ cu jefuitorii, pentru propria lor jefuire. Sesizând înşelăciunea, oamenii s-au ataşat şi mai mult de „interesul privat“, pentru simplul motiv că e singurul realist şi nepervertibil. Statul social, adică statul naţiunii, este abandonat şi înlocuit cu statul captiv, slujbaş al deţinătorilor puterii politice. Semnalul abandonării a fost dat de însuşi preşedintele României, atunci când a decis că „statul român nu mai poate fi responsabil pentru toţi cetăţenii săi“. Statul este deja şi se doreşte a fi şi în continuare responsabil doar pentru elita partidului de guvernământ. Ne-am indignat?
  Şi indignarea a fost tranzacţionată uneori. Predispoziţia de a negustori orice, chiar adevăruri şi libertăţi, le-a adus unora un mic avantaj personal, contribuind la triumful naţional de a fi supravieţuit împreună. Fiecare după posibilităţile sale de a se fi asociat puterii a beneficiat măcar o vreme de jefuirea şi umilirea altora. Practică veche la români, de ce ne-am indigna?
  Pe de o parte, guvernanţii fac tot posibilul ca statul să preia controlul asupra justiţiei, a partidelor şi a sindicatelor, a economiei prin fondurile de pensii şi de sănătate, a presei. Pe de altă parte, statul se debarasează de responsabilităţile faţă de propriii cetăţeni, generând precaritate nu doar în învăţământ, sănătate şi cultură, în justiţie şi securitate personală, dar şi în instituţiile supravieţuirii: locurile de muncă, salariile, pensiile şi alte venituri din muncă, preţurile bunurilor esenţiale – de la hrană la locuinţă şi energie. Deciziile guvernului de a impune taxe şi impozite mai mari cetăţenilor, faţă de care nu se consideră responsabil, nu conduc la asumarea unor responsabilităţi mai mari faţă de contribuabil, ci la răsplătirea pe măsură a clientelei politice. Politica a fost privatizată în beneficiul unei grupări organizate după reguli mafiote, cu „soldaţi“, „naşi“ şi „capo di tutti capi“, şi doar asasinarea ad litteram este înlocuită de umilirea publică a adversarilor, prin campanii de presă sau prin spectacole cu „mascaţi“. Cât de mare ne e indignarea faţă de toate acestea?
  Individualismul a fost supralicitat şi politica de dezbinare naţională şi socială a devenit instrumentul preferat de guvernare. Idealurile unei ţări sunt doar citite pe fugă la adunările publice cu ocazia diferitelor comemorări care s-au transformat pentru politicieni în bune prilejuri de a se lupta cu adversarii, de a mai măguli populaţia şi de a mai face niscaiva promisiuni. Istoria rămâne în manuale, nu mai iese în stradă. Indignarea se dizolvă în comoditatea privitului la televizor. Uitându-ne la micul ecran, ne abandonăm confortului de a-i lăsa pe alţii să se indigneze în locul nostru.
  Se invocă scuza de a fi lipsiţi de alternativă. Dar tocmai blocajul pe care îl trăim ar trebui să ne enerveze din nou. Să ne ridice din amorţeală, determinându-ne să înlocuim politica privatizată cu una care să restabilească demnitatea şi interesele comunităţii. Ar trebui să oprim modelul economic şi social care până acum a generat inechitate şi nu a produs dezvoltare, cu certitudine el este epuizat. Altfel suntem condamnaţi la eşec şi la marginalitate. Dacă anumite partide politice au eşuat, dacă anumite curente ideologice s-au dovedit incapabile să genereze idei şi acţiuni viabile, asta nu înseamnă că sunt epuizate toate soluţiile. Este o minciună că ceea ce trăim ar fi unica soluţie. Există şi un alt fel de a face politică şi vedem asta zilnic, în multe din ţările din jurul nostru. Sunt oameni la fel ca noi: nici mai îndrăzneţi, nici mai fricoşi, nici mai deştepţi, nici mai proşti, nici mai buni, nici mai răi. Doar că au practicat două atitudini faţă de care noi suntem încă reticenţi: s-au indignat şi au cerut ca indignarea lor să fie respectată.
  Un mare cutremur sau o inundaţie reprezintă un viitor indezirabil, în faţa căruia te resemnezi sau din calea căruia fugi, evitându-l. Dar un viitor al sărăciei, al înapoierii, al umilinţei şi al lipsei de putere, proiectat de actuala guvernare, este un viitor în faţa căruia trebuie să te indignezi, respingându-l. Respingându-l, se deschide larg uşa unui orizont alternativ, unor opţiuni devenite posibile, unei răscruci. Să vedem în răscrucea la care ne aflăm posibilitatea de a stabili obiective clare pentru dezvoltarea economică şi socială, un nou proiect de societate care să pună capăt subdezvoltării, căci instrumentele dezvoltării nu sunt altele decât rutinele europene care oricum se cer respectate. Atunci modernizarea statului va fi o consecinţă implicită şi nu doar un efort impus inadecvabil. Pentru toate acestea e nevoie la început de indignare, de ieşirea din letargia supunerii sub vremuri. E nevoie ca şi ceilalţi intelectuali să devină vocali, nu doar cei care au trădat înrolându-se în solda puterii pentru a o cauţiona şi pentru a ţine în amorţire masele ce priveau spre ei aşteptând în zadar un semn de indignare care să-i mobilizeze.
  Trădările cele mai mari le-am făcut faţă de propriile noastre idealuri. Este momentul în care trebuie să ni le reamintim. Speranţa trebuie reîncărcată cu obiective precise, cu orizonturi de aşteptare concrete. Meritocraţia, reinventată. Atâta impostură şi farsă nu sunt de ajuns pentru a ne indigna într-un glas? Când în lume se vorbeşte deja de nevoia construirii unei societăţi a conştiinţei, să nu ne revolte egoismul amoral care ne-a înconjurat, copleşindu-ne?
  Cel mai adesea românul a înlocuit indignarea cu batjocorirea răului. A râs, suportându-l mai uşor. Vin momente însă când ironia şi satira nu mai sunt suficiente. Trăim într-o Românie ce se descompune zilnic, captivi neputinţei induse. Indignarea poate începe cu o încruntare a frunţii, cu un pumn încleştat. Dar şi cu privirea fermă că împreună ne putem schimba soarta, cu surâsul celui stăpân pe sine, care nu mai e dispus să i se dispreţuiască viaţa. Indignaţi-vă! ne îndeamnă la o „insurecţie paşnică“, în fapt, la a ne pune în acord gândurile cu vorbele, vorbele cu faptele.

  Valentin Nicolau

  (extras din Cuvânt înainte la volumul Indignaţi-vă! de Stephane Hessel – Nemira, 2011)

 61. 61 Sibilla martie 27, 2011 la 10:00 pm

  @Pali,
  Cu tot respectul şi sinceră prietenie, ca unul din militanţii care nu se dă bătută cu una cu două , nici douăjdouă, care ştie ce spui din … teren ( teritoriu, la fel ca tine ) şi care NU va înceta să spună lucrurilor pe nume, printre altele aceea că, da, se iegzistă panarame şi iude în PSD care continuă să fie fraţi buni de afaceri cu vajnici din PDL – ba o prezidentă a OFSD care freacă menta prin partid şi face anticameră pe la uşa ayatollahilor, periodic, ca să-şi rezolve pretenarele, ba câte un secretar al PSD care e bun amic al ayatollahului şi nu numai, căci fisu are afaceri cu ayatollahul pe la Temesvar, va să zică, cum mai zisăi PSD+PDL=love, geaba ei nu recunosc da-s jurnaliştii de investigaţie pe urmele unor acte, afaceri şi se tot strâng dovezile care atestă că mai ales d-aia ie mare parte din giudeţele patriei amărâte portocalii, nu doar din pricina ticăloşiilor la care se dedau şobolanii, putorile, pedelachee păstorite de Naşul bă-SECU, ci mai ales prin larga cooperare a unora ce se dau de-ai noştri, dar sunt de fapt neghina, bolovanii, scamele, iudele, ufff!!! – * ai noştri *, DAR, Pali draghe…. să afirmi că, citez :
  * nu credeam ca o sa-l regret pe Geoana ! * – AISTA E BLASFEMIE !!
  ÎL REGRETĂM PE ADRIAN NĂSTASE ŞI SPUN LIMPEDE, NICI ACUM NU-I TÂRZIU, AIA E !!
  Cum buba să-l regret pe …. pffff… cel care a întinat partidul, pe guguştiucul Jionel, Măicuţa Domnului…
  Te contrazic : USL ESTE FUNCŢIONALĂ!! ŞI TĂT USL E COŞMARUL LICHELELOR PEDELACHEE, AL MATROZULUI ALCOOLIC CARE NU E PREŞEDINTELE MEU IUDA bă-SECU!
  Că mai avem şi noi de lucru, o curăţenie, o deratizare, un şut direct în cur ălora carele sunt tartorii din pricina cărora parte din oameni de bază ai PSD s-au retras din peisaj ori li s-a impus de aceiaşi tartori statul pe margine, aista e altceva şi mereu vor exista ticăloşi, dar la fiece ticălos SE IMPUNE să sară douăzeci de Oameni, de PSD-işti în ceafă şi da, sigur că niciodată NU va fi uşor, dar NICI imposibil, da ! De aceea spun c-o fi ea politichia cea mai mare târfă, implicit scorpie, însă zău, majkă că nu s-a auzit de scorpie neîmblânzită….
  Şi iarăşi repet : POLITICIENI CA ADRIAN NĂSTASE SUNT RARA AVIS, ŞI CEI CA MINE ÎI SUSŢIN PENTRU CĂ MERITĂ ŞI PENTRU CĂ E ŞANSA NOASTRĂ, PENTRU CĂ E…. SOLUŢIA ! MAI ALES LA CONDUCEREA PSD!! Cine zice altcumfel , ăia sunt de fapt cei…. interesaţi personal să nu meargă treburile în direcţia bună, punctum.
  Pfoai… rogu-te Pali draghe să NU mai pomeneşti nici în glumă de zmintitul ăla carele le avu cu înjunghiatul pe la spate şi-l duseră vânturile de-a berbeleacul… În opinia dumneamea de neica nimeni Ponta NU e cel mai bun, nici pe departe şi am neşte reţineri în ce-l priveşte… cum am spus, să dea Bunul Dumnezeu să NU am dreptate!!! Însă NU e de comparat cu mâna tristă , păcăliciul de-l regreţi tălică. Io una, never ever, jur, pe cuvânt şi PROMIT ! ( zisăi mâna tristă că-mi tăt amintesc de … * aveţi grijă pe mâna cui daţi partidul * şi-l dădură nişte cretini nestârpiţi la timp , arză-i-ar focul Gheenei pe toţi ăia şi tăt neamul lor, AMIN ! ).

  Închei spunând limpede : tandemul Iliescu-Năstase e CHEIA, e cea mai mare SPAIMĂ a şobolanului Satanic Abuser, Iuda bă-SECU !!!
  Nu tre să-mi dea nima-n lume dreptate, AM !! Ştiţi al dracului de bine ca mine cu toţii CĂ AŞA ESTE !!
  FORŢĂ – ÎNŢELEPCIUNE- ECHILIBRU = ILIESCU+NĂSTASE = SOLUŢIA, PUNCT.
  s-auzim de mai BINE că de trăitul bine al haremului nazistului Iudă bă-SECU…. uff !! Boborul S-A SĂTURAT DE VOMA PORTOCALIE, DE GAŞCA DE HOŢI ŞI CURVE LA PUTERE. Spre deosebire de muuulţi dintre * politicieni *, românii NU vor pune never ever soarta copilaşilor îndărătul sânilor fluturaţi de una bucată Nutzi, pupila, cui oare ba… ptiii…
  Sibilla

  p.s. şi camarazii noştri din PNL ar colabora MUUULT mai bine, eficient cu cei ce se pricep şi sunt AŞII, tandemul în care am încredere Iliescu-Năstase, am zis !

 62. 62 Aya martie 27, 2011 la 10:27 pm

  @

  Nicoleta

  IN CAZUL SEVERIN (SPRE DEOSEBIRE DE CAZUL NICOLESCU) PSD PROCEDEAZA CU DUBLA MASURA IN URMA ORDINELOR LUI SWOBODA

  Observ ca toti cei care asteptati cu sufletul la gura executia politica sumara a lui Severin ati inceput sa va zbateti, cu disperare, de spaima ca s-ar putea sa nu vi se implineasca dorinta.
  Intrati in trepudatie de fiecare data cand sunt prezentate date concrete, care demonstreaza ca, in cazul Severin, totul este o marsava incenare, ca falsa vinovatie este intretinuta prin minciuni sfruntate, rostogolite public de komisarul Swoboda.

  Sunteti disperati ca executia politica a lui Severin nu a avut loc imediat si ca, intre timp, au iesit la iveala mistificarile komisarului Swoboda (iti recomand sa recitesti postarea mea legata de datele oferite de europarlamentarul Norica Nicolai- dar si ultimele stiri, care vin dinspre PE, legate, generic, de subiectul in cauza).

  Sunteti disperati ca, in baza noilor informatii, este posibil ca in PSD sa NU se ia decizia excluderii lui Severin.
  (Este o rusine ca socialistii europeni au la varf indivizi de joasa extractie, precum kopmisarul Swoboda- si este incalificabil ca acesta sa aiba imensul tupeu de a bate cu pumnul in masa, ordonand executii politice in PSD!)

  Dar, sa revin la jenantul tau mesaj.
  Fie esti complet lipsita de logica si nu ai proprietatea termenilor, fie- ceea ce imi pare mai aproape de realitate- asumi riscul incoerentei, replicandu-mi la anumite afirmatii prin ceea ce ar putea fi o contraopinie la cu totul si cu totul alt subiect!

  Am afirmat- si sustin- ca, daca se va ajunge la excluderea lui Severin din PSD, se va proceda cu dubla masura, prin comparatie cu Nicolescu.

  Reiau argumentatia.
  In cazul lui Nucolescu ne aflam in fata unei mistificari- la fel, in cazul Severin.
  In cazul Nicolescu ne aflam in fata unor acuze neargumentate concludent si nedovedite- la fel, in cazul Severin.
  In cazul lui Nicolescu, PSD s-a solidarizat cu acesta, neretragandu-i spriinul politic si asteptand lamurirea situatiei (atitudinea PSD fiind cat se poate de corecta)- in cazul Severin, NU se asteapta lamurirea situatiei si se ia IMEDIAT decizia executiei politice (excl;uderea din partid)- ceea ce este halucinant.

  Ne aflam in fata unei evidente duble masuri.
  Pe fond, situatiile sunt similare: este vorba despre doua victime ale unor scenarii mistificante.
  NU conteaza CINE a facut inscenarea (DNA- cazul Nicolescu- sau „altcineva” via mass media)- conteaza actiunea, scopul si viza. Or, schimband numele, acestea sunt identice.

  In aceste conditii, fiind evident vorba despre dubla masura, situatia apare ca NEFIREASCA (identificarea nefirescului ofera, totdeauna, informatii de prim ordin).
  Inseamna ca trebuie cautata cauza dublei masuri.
  In cazul Severin, apare, in plus, interventia in forta a komisarului Swoboda care, folosind „argumentul lui Dezejinski” (parintele CEKA)- pumnul in masa- a ordonat executia politica a lui Severin, in PSD.
  In cazul lui Nicolescu, aceasta interventie komisariala a lui Swoboda lipseste.
  Rezultatul este evident- la fel, evidenta este cauza dublei masuri!

  Ceea ce am expus doar explica- nicidecum nu scuza!- dubla masura aplicata in PSD pentru cazul Severin!

  Poate te vei jena recitind cum ai incercat sa motivezi, absurd, faptul ca „dubla masura ar fi in capul” meu (in realitate, afirmatiile tale NU „rezolva” problema dublei masuri, dar imi dau dreptate)!

  Afirmi despre atitudinea PSD in cazul Nicolescu (citez):
  „(…)nu s-au opus niciodata cercetarii lui Nicolescu, dar s-au aratat impotriva deciziei aberante a Justitiei de a-l cerceta in arest.”
  Afirmi, legat de Severin (si incercand sa motivezi intentia de excludere a acestuia):
  „In cazul domnului Severin (…) omul, daca avea onoare, trebuia sa demisioneze in secunda doi. ”

  Dupa cum se observa foarte usor, nu abordezi subiectul dublei masuri (desi „anunti” ca aceste ar fi subiectul!)- dimpotriva, asociezi doua lucruri care nu au legatura cu atitudinea diferita a PSD in cazurile Nicolescu si, respectiv, Severin.

  Bineinteles ca PSD nu s-a opus cercetarii lui Nicolescu- dar il sustine politic pana la elucidarea cazului (atitudine cat se poate de corecta, pe care o salut).

  Nu despre asta era vorba in textul meu, dar despre faptul ca, in timp ce Nicolescu este sustinut de PSD pana la elucidarea situatiei, in cazul Severin s-a avansat URGENT si inaintea (de fapt, in lipsa) oricarei cercetari a situatiei, ideea executiei sale politice (ca varianta, cerandu-i-se sa demisioneze; diferenta ar fi intre executie cu „mana altcuiva” si alternativa „autoexecutiei”, adica a sinuciderii politice; mare generozitate, n-am ce spune!).
  ATITUDINEA DIFERITA FATA DE CEI DOI, SUB RAPORTUL SUSTINERII POLITICE – EXECUTIE POLITICA INSEAMNA DUBLA MASURA A PSD!
  Orice om cu logica normala si care nu se zbate cu disperare incercand sa nu „scape din mana” posibilitatea executiei politice a lui Severin va realiza ca afirmatia mea este corecta. La fel, ca este corecta argumentatia mea.

  La randul tau procedezi cu dubla masura in raportarea personala fata de cei doi.
  Afirmi ca Severin ar fi trebuit sa-si dea demisia (citez precara ta exprimare) „in secunda doi”- mai exact, imediat dupa ce au fost lansate pe piata acele acuze (urmare a scenariului mistificant).
  In schimb, nu ai aceeasi atitudine fata de Nicolescu.
  Si in cazul lui a aparut in scenariu mistificant- dar nu scoti o vorba despre faptul ca acesta ar fi trebuit sa-si dea demisia (dimpotriva!).
  Firesc ar fi fost, umandu-ti logica, sa sustii ca si Nicolescu ar trebui/ ar fi trebuit sa-si dea demisia daca sustii ca aceasta ar trebui/ ar fi trebuit sa faca Severin!
  Or, atitudinea ta este nefireasca (dincolo de dubla masura).

  In ceea ce ma priveste, consdier ca in cazul Nicolescu PSD a procedat corect (si laudabil!) iar in cazul Severin, nu, operand cu dubl;a masura, ceea ce e inacceptabil.
  In ceea ce ma prioveste, sustin ca nici Nicolescu, nici Severin (amandoi, victime ale unor mistificari) nu trebuie sa-si dea demisia si ca trebuie sustinuti de PSD
  pana la lamurirea fiecarei situatii in parte.

  In ceea ce te priveste: nu te mai zbate atat de evident, pentru ca ti se vede disperarea si reusesti sa devii penibila!

 63. 63 casandra martie 27, 2011 la 10:49 pm

  @Victor V.
  Te cred ca ai prefera sa-ti dea lectii cineva din mediul privat. Daca lectiile copilariei si adolescentei le-ai primit de la „bugetari” – si ti-au folosit oare? -, te gandesti ca ar fi poate mai decent sa le primesti acum „de la privat”. Ai incercat cu Bill Gates si cei 40 de miliardari americani care s-au oferit sa plateasca impozite mai mari, in aceste vremuri grele, pentru a-l scuti de americanul obisnuit de o suferinta fara rost? Este o lectie importanta.
  Altfel, structura si evolutia cheltuielilor sociale ale tuturor statelor sunt usor de aflat. Sper ca tu sa fii ultimul care nu le stie si se aventureaza in comentarii incisive. Daca nu le stii, spune si ti se va preda si aceasta lectie. Evident, cu simpatie.

 64. 64 Aya martie 27, 2011 la 11:53 pm

  @

  Viorel Dobre

  Cites mesajul tau din martie 27, 2011 la 8:30 am:
  „Duminică, 27 Martie, se împlinesc 93 de ani de la adoptarea în 1918 a actului unirii Basarabiei cu România.”

  O minunata restituire. Este bine ca si-a amintit cel putin unul dintre noi, cei prezenti pe blog, de acel moment astral al Romaniei.

  La 27 martie 1918, Sfatul Tarii, care cuprindea reprezentanti ai tuturor nationalităţilor, a votat in favoarea Unirii Republicii Democratice Moldoveneşti (Basarabiei) cu Romania, dupa cum urmeaza: din cei 135 de deputati prezenţi, 86 au votat in favoarea Unirii, 3 au votat impotriva, iar 36 s-au abtinut, 13 deputati fiind absenti.

  Au votat pentru Unire:
  •Nicolae Alexandri •Elena Alistar •Ion Buzdugan •Ilarion Buiuc •Constantin Bivol •Ignatie Budisteanu •Vasile Barcă •Nicolae Bosie-Codreanu •Stefan Botnarciuc •Gheorghe Buruiana •Teodosie Barca •Vladimir Bogos •Vladimir Budescu •Alexandru Baltag •Ion Valuta •Nicolae Grosu •Vasile Gafencu •Simeon Galitchi •Vasile Ghentul •Andrei Gaina •Alexandru Groapa •Dimitrie Dragomir •Felix Dudchievicz •Dimitrie Dron •Boris Epure •Pantelimon Erhan •Vitalie Zubac •Ion Ignatiuc •Ion Inculeţ •Teofil Ioncu •Anton Crihan •Ion Creanga •Afanasie Chiriac •Dimitrie Caraus •Ion Corduneanu •Grigorie Cazacliu •Anton Caraiman •Pavel Cocarla •Ion T. Costin •Vladimir Ciorescu •Grigorie Cazacliu •Vladimir Cazacliu •Vasile Lascu •Nicolae Mamaliga •Mihail Minciună •Anatolie Moraru •Alexandru Moraru •Dimitrie Marta •Gheorghe Mare •Mihail Maculetchi •Dimitrie Marghitan •Teodor Neaga •Gheorghe Nastas •Constantin Osoian •Gherman Pîntea •Vasile Mandrescu •Ion Pelivan •Efimie Palii •Ion Pascaluta •Petru Picior-Mare •Elefterie Siniclie •Nicolae Suruceanu •Timofte Silitari •Chiril Sberea •Nicolae Sacara •Andrei Scobioala •Chiril Spinei •Gheorghe Stavro •Teodor Suruceanu •Gheorghe Tudor •Ion Tudose •Grigore Turcuman •Teodor Uncu •Pantelimon Halippa •Teodor Herta •Leonida Turcan •Vasile Ţantu •Nicolae Cernauteanu •Nicolae Ciornei •Vasile Cijevschi •Vasile Cerescu •Nicolae Cernof •Nicolae Soltuz •Constantin Stere •Zamfir Munteanu •Iacov Sucevan

  S-au opus: Stefan Balmez (bulgar), Arcadie Osmolovski (ucrainean) si Mihail Starenski (ucrainean).

  In toamna anului 1919, au fost convocate alegeri parlamentare in Basarabia. Au fost alesi 90 de deputati si 35 de senatori.
  Pe 20 decembrie 1919, acestia au votat, alaturi de reprezentantii altor regiuni romanesti, ratificarea Actului Unirii aprobat de Sfatul Tarii.

  Tratatul de la Paris (1920) a confirmat unirea Basarabiei cu Romania.

 65. 65 Aya martie 28, 2011 la 1:29 am

  ZGOMOTUL BRUSC INSTALAT E MULT PREA MARE.
  DE LA CE SE DISTRAGE ATENTIA?

  Presa din Romania a fost efectiv blocata printr-o puzderie de informatii din sursa Wikileaks, referitoare la telegrame (cablograme) transmise, in SUA, de diplomati americani acreditati la Bucuresti.

  Subiectele- de la relatarile unor intalniri de nivel inalt ale oficialilor romani pana la who’s who in materie de „intersectiile intre cearceafuri” ale unor persoane publice; de la aplecari puternice catre licori bachice pana la cine se crede (degeba!) number one in Romania; de la inalniri secrete ale „prelungirilor” pedeliste in PSD cu Traian Basescu pana la care sunt oligarhii si care sunt baronii locali importanti ai Romaniei (enumerarea poate continua)- acopera toata plaja posibilelor atractii ale consumatorilor media, pe principiul „de toate pentru toti”.

  Cei cu experienta de presa vor realiza repede ca nu subiectele, in cea mai mare parte a lor, merita efortul unei cercetari in amanuntite (cele mai multe fiind chiar binecunoscute- fie via mijloacele clasice de informare in masa, fie din textele postate pe blogurile care conteaza, intre care cel mai „consultat” este al lui Adrian Nastase) dar sursele care au stat la baza informarilor trimise peste ocean.
  Desigur, exista cateva subiecte (sau amanunte esentiale) care merita tot interesul- dar acestea sunt exceptii.

  Nu am parcurs toate textele. Dar, din ceea ce am reusit sa citesc, dupa parerea mea cablograma catre care ar trebui sa se indrepte, foarte serios, privirile- mai ales ale factorilor romani de decizie- este cea din 2007, clasificata “Confidential”, in care oficialii Ambasadei SUA transmit informarea de care au „beneficiat” din partea lui Gheorghe Dumitru, (inca) ambasador al Romaniei la Cairo.

  In fapt, ambasadorul roman le relatase diplomatilor americani amanunte (nedate publicitatii) din intalnirea pe care presedintele Romaniei o avusese, in 2007, cu presedintele Egiptului.
  Din punctul meu de vedere, in context NU continutul informarii este important, dar faptul ca un ambasador roman „alearga” sa dea raportul ambasadorului unei alte tari (faptul ca este SUA nu are importanta- ma refer la principiu, acum) legat de o intrevedere avuta de seful statului pe care il reprezinta cu un alt sef de stat.
  Maniera incalificabila in care a actionat ambasadorul Gherghe Dumitru (care s-a comportat exact dupa „standardele” informatorilor de duzina ai fostei Securitati) il descalifica.
  In mod firesc, dupa o astfel de stire, ambasadorul Gheorghe Dumitru ar trebui sa dea explicatii la MAE si, daca se confirma ca a fost informatorul unor diplomati straini acreditati la Bucuresti (neavand vreo relevanta ce stat reprezinta acestia) sa fie rechemat.

  In rest, fac o remarca: zgomotul brusc instalat PRIN mass media din Romania, in urma acestui potop de cablograme este mult, mult prea mare pentru a nu ridica semne de intrebare.
  Daca adaugam faptul ca majoritatea datelor care au napadit mass media nu sunt dezvaluiri noi si socante (se remarca, mai degraba, prin picanterie) apare si intrebarea: DE LA CE se doreste a (ni) se distrage atentia?

  Desigur, am in vedere (doar partial, insa!) si explicatia conform careia din cauza imensei presiuni puse pe Wikleaks si a pericolului ca fluxul informational sa fie oprit in orice moment, se va fi luat decizia aruncarii pe piata a cat mai multor informatii cu putinta, pentru ca, in urma unei actiuni in forta, acestea sa nu se piarda.
  Dar, asa cum am spus, o astfel de explicatie nu poate acoperi SENSUL avalansei de stiri via Wikileaks care s-a pravalit asupra Romaniei.
  Zgomotul este imens, de-a dreptul asurzitor, paralizant (de exemplu, Realitatea TV s-a ocupat doar de acest subiect pana dupa miezul noptii si este de asteptat ca in zilele urmatoare sa se discute si sa se scrie cel putin o saptamana, aproape exclusiv, despre „fenomenul stirilor Wikileaks in Romania”).

  Experienta m-a invatat ca, totdeauna, in astfel de situatii realitatea care se doreste a fi acoperita (sau de la care se doreste distragerea atentiei) se afla dincolo de perdeaua de zgomot (sau, dupa caz in CEALALTA directie decat cea indicata prin subiectele majoritar si insistent abordate).

  Un raspuns (generic) de tipul: „se dorste distragerea atentiei de la greutatile cu care se confrunta populatia” etc, etc este, in acest caz, facil.
  „Se simte” ca subiectul care se doreste a fi ascuns (sau ocolit, cata vreme e „fierbinte”) este unul concret si din alt registru.

  La nuit porte conseil!

  P.S.
  Dincolo de sensul acelor cuvinte frantuzesti, chiar ma voi „sfatui” si voi afla!

 66. 66 ing. martie 28, 2011 la 2:01 am

  diverse

  vroiam sa tratez diferite teme pe scurt sau pe larg intr-o singura postare

  => multumesc pt raspuns domnule AN

  ==> alegeri in Germania. Partidul anarhist de extrema stanga „B90/Die Gruenen” se pare ca va prelua conducerea landului Baden Wuerttemberg cu toate ca au iesit pe locul 2 dar o vor face impreuna cu SPD. (SPD un fel de PD-L al Germaniei si explic mai tarziu).
  Problema este ca economia Germaniei e dusa de doua Land-uri BW si Bayern.
  In BW au sediul firme precum Mercedes-Benz, Porsche si foarte multe firme de inalta tehnologie + Universitati si clinici de renume. Problema e ca Germania e motorul economic al Europei (Nu turcia cum sustine o colega de blog). Deci o defectare acestui centru economic in Germania va duce si la o problema economica a Europei.
  Acum de ce compar SPD (din Germania) cu PD-L ? Ca prostie sunt egali. Iar ministrul de interne al lui Schroeder Schilly a introdus prima data in Europa postnazista statul politienesc si interceptarile telefonice cu mandat pe naspa.

  PSD in Romania si CDU in Germania(ma rog fostul CDU, asta al caprei nu ma incanta) avea ca valori conservatorismul, echilibrul si pacea sociala. Foarte corect Ion Iliescu a comparat politica lui Helmuth Kohl cu valorile PSD-PDSR. (pt Ghitza==> nu am sa iti raspund ) . Proasta ideea de a nu il invita pe Kohl. Era buna si pt a spala un pic blazonul PSD de pro moscovism cica (asta tot bat din gura slugile beshiste)
  Eu unu nu am o parere buna de socialistii europeni. Fiecare tara sa ramana cu specificul ei si nu sa faca ce decide o gasca la Bruxeles. SPD in Germania e tributara si altor interese care sunt straine Romaniei de ex. (vezi al doilea razboi mondial)

  De ce e sustinut de americani presedintele am aflat de la Wiki Leaks.
  Dar de ce e sustinut oarecum de Germania si de Italia ? Nu domnule Nastase nu e ca sunt tot Popularii Europeni. Nu e asta
  Basescu nu ia bani europeni ! Asta e secretul. Da foarte simplu, Romania nu ia bani si Europa il tolereaza pe basescu. Asta e intelegerea.

  ==> Lupta anticoruptie a lui Basescu / La Tzepe / Lazaroiu si fenomenul PRM /Campania 2004

  ca fost PRM-ist , discutam la sediu la OTRM in Bucuresti prin Noiembrie 2004 ca basescu ia furat mesajul lui Vadim. In 2004 basescu a ajuns presedinte cu un mesaj Vadimist, furat aproape cuvant cu cuvant. Asta sa uitat deja , in timp ce grasunul cu 2 jumatati de facultate , una jumate sociologie si una jumate filosofie dormea in sosoni si facea doctorat la renumita universitate din craiova si ne aburea ca s-au furat alegerile.

 67. 67 ing. martie 28, 2011 la 2:46 am

  diverse – diversiuni 2

  basescu si Gregorian Bivolaru

  mai inainte de toate imediat dupa ce am scris pe acest blog dezvaluiri ezoterice pe care le-am aflat prin deducere si citind in carti publicate de diversi pro basisti am fost mereu si mereu atacat energetic. Va rog sa va abtineti de data asta. Atacati pe aia care va dau de gol. Stiti voi care sunt.

  Parerea mea e basescu face joc dublu cu MISA. MISA este o organizatie foarte mare si tin sa precizez ca apreciez multe gagici de la ei dar si filmele lor de natura erotica.
  In 2004 cu o zi inainte de primul tur am nimerit in compartiment cu membra a acestei organizatii care din pacat era un pic cam old pt mine, vreo 40 si. Nu ca nu ma atragea dar asta nu conteaza. Gagica mi-a povestit ca imparatul Japoniei conducea tara facand amor fara sa viziteze propria tara… asta era prin evul mediuI, dar si despre probleme cu guvernul Nastase ,si nici pe Vadim nu il agrea ea si ei. Deci faza cu imparatul Japoniei e de tinut minte. Eu nu intelegeam asta atunci poate nici voi acum…

  In MISA sunt foarte multi intelectuali, foarte multi fosti protestatari din Piata Universitatii probabil fac parte din MISA. Pararea mea ca este cea mai mare organizatie ezoterica din lume.
  Interesant este ca Basescu face joc dublu cu ei. Ei l-au facut presedinte de 2 ori si in mare parte il sustin inca. Sigur in Misa sunt si foarte multi naivi dar si multi manipulatori sireti.
  Dosarele lui Grig (zic asa sa sune familiar) sunt o gluma pe langa cele a lui Bercea Mondialu dar si multe altele spalate de regimul portocaliu. De 6 ani de zile basescu il tine cu vraja pe Bivolaru. Era clar ca il putea spala mai alb ca albusul si laptele (retinut) hahaha
  Parerea mea e basescu are intelegeri cu o parte a MISA care profita si ea de faptul ca Bivolaru nu e in Romania.
  Am fost anul trecut la congresul lor sa vad despre ce e vorba acolo. Acolo mi-a atras atentia un personaj cu camasa violeta (nu de asta) dar tipul emana o maleficitate subtila. El parea capul…
  Parerea mea e ca Bivolaru e lucrat pe la spate de oameni precum:

  http://www.mihaistoian.net/
  Mihai Stoian .
  E clar ca uni lideri MISA se simt bine sa faca ce vor ei fara sa asculte de Guru si eu cred ca Mihai Stoian nu vrea sa fie condusa de un Guru care are doar liceul. Apoi e vorba de faptul ca MISA are bani , e vorba si de bani.
  In Danemarca s-au vandut si fimele produse de MISA .deci e clar ca tipul are in mana bani ai sectei.
  Eu incurajez formele de manifestare libertine pt ca fac societatea colorata dar aici nu mai e vorba de culoare ci de un baston violet ahhh violent tinut in mana de ei prin care se manifesta basescu , lovind in simpatizantii AN, chiar aici pe blog.

  Alta tema , uite ce am gasit intr-o carte scrisa de Oberon Zell-Ravenheart intitulata „Manual de initiere in vrajitorie”

  ” Iluzionismul (magia portocalie)

  Introducere: in magia iluziiilor

  Numit si magia scenei sau magia interpretarii, iluzionismul sau magia iluziilor consta in trucuri „miraculoase” si efecte speciale. Menite sa uimeasca si sa mistifice privitorii, artele iluzionismului isi au originea in practica primilor samani.”

  tot din aceiasi carte legat de „magia portocalie” ==> Magicianul traieste intr-o lume care nu pote fi inteleasa de neinitiati . Insa una dintre menirile sale este sa revrajeasca lumea. Pentru a realiza acest lucru, el trebuie sa iti suspende ratiunea, iar cele cea mai buna metoda este inselatoria. (Christian Chelman)

  alt citat din aceiasi carte: ” Iluzionismul samanic, cu ventricolocii si cu numerele de evadare, cauta sa sparga suprafata realitatii, pentru a determina aparitia unei suprarealitati care este „mai reala” decat cea obisnuita. Principiul acestui „mai real” vazut ca terenul virtual al realitatii, combina trucuri spectaculoase si inselatoare cu demonstratii ale abilitatiilor fizice „supranaturale” ale corpului aflat in stare de transa.

 68. 68 blogideologic martie 28, 2011 la 4:25 am

  Teoriile lui Mario Alinei (http://en.wikipedia.org/wiki/Mario_Alinei) / Mario Alinei susţine că mult înaintea erei noastre, ungurii locuiau în Panonia şi Transilvania, iar ruşii în bazinul Dunării de Jos. Apoi au venit dacii şi le-au luat pământurile. Mario Alinei citează abundent din sursele ungureşti şi ruseşti în favoarea teoriilor sale.

 69. 69 LePrince martie 28, 2011 la 5:06 am

  @Aya
  @All

  Spuneam ca voi reveni la cazul Severin. Scriu „cazul” deoarece a devenit din nefericire un caz.
  1. Este evident ca Severin nu a facut ceva ilegal. Nu se poate imputa dpdv al incadrarii juridice ceva eurodeputatului. Strict legal, acesta nu este condamnabil.
  2. Este evident ca Severin are multa influenta in mediile social-democrate europene si in PE. Competenta sa indubitabila, experienta la externe, si vechimea implicarii sale in afacerile europene i-au construit anvergura unui om politic de suprafata .
  3. Este evident si faptul ca la nivelul PSD se doreste, de anumite grupari, indepartarea lui Severin si luxatia carierei sale politice. Adversitatile din PSE sunt stravezii, si sunt rezultatul competitiei in cadrul PSE si a grupului politic socialist din PE, unde Severin era vazut ca un candidat cu multe sanse la pozitii de leadership. Schulz si Swoboda, de coniventa, sunt direct interesati in prabusirea lui Severin ca om politic european. Personal, nu sunt de acord cu graba si usurinta lui Ponta de a-l exclude din PSD pe Adrian Severin, doar pentru a se arata obedient fata de PSE. Banuiesc nu numai anumite influente si „sfaturi” din propriul partid, dar si dorinta de a face pe placul PSE, unde Ponta spera in acest fel sa „preia” „constructia Severin” fara prea multe pierderi ,prin alti eurodeputati.
  4. Este evident in acelasi timp, din nefericire, ca atmosfera creata in jurul lui Severin, atat in tara cat si in PE este extrem de apasatoare. Capcana in care a cazut, cu multa usurinta, este foarte bine construita. Severin a gresit cand a acceptat sa „factureze”, in paralel cu discutia despre amendament. Chiar daca „lucratura” va fi demontata, timpul necesar este prea lung. Intre timp, aria manipulatorie va avea toate sansele sa sedimenteze in constiinta publica.
  5. Este evident ca Severin, pe termen scurt , nu poate ramane in PE. Cea mai eleganta solutie ar fi demisia din PE pana la urmatoarele alegeri europene, si autosuspendarea din functiile detinute in PSD, fara excluderea sa. PSD ar trebui sa-l sustina sa demonteze constructia calomnioasa, sa-l ajute in acest timp sa indeparteze suspiciunile, si sa-l sprijine pentru un nou mandat la urmatoarele alegeri(daca rezultatul anchetei ii va fi favorabil, si nu ma indoiesc ca ar fi). Ancheta asupra cazului poate avea un rezultat foarte rapid. Oricum, eventuala demisie a lui Severin din PE, ar trebui lasata la latitudinea acestuia si nu impusa de PSD sau ceruta de Ponta.
  In orice caz, Romania are de pierdut. Indiferent de ceea ce va face Severin si de deznodamantul situatiei, imaginea creata este legata si de Romania, iar in cazul reusitei incercarii de eliminare a lui Severin se pierde un om de valoare, depozitarul unui know-how necesar nu doar PSD-ului. Nu ar trebui sa bucure pe nimeni acest eveniment neplacut, indiferent din ce tabara face parte.
  S-auzim de bine.

 70. 70 LePrince martie 28, 2011 la 5:11 am

  @All

  In urmatoarele saptamani toata lumea se va ocupa de „dezvaluirile” wikileaks. Televiziunile vor „prepara” asa zisele dezvaluiri in toate felurile posibile si le vor servi telespectatorilor, ziarele vor umfla citatele din wikileaks adaugand ingrediente neaose, blogurile se vor involbura , si toti intr-o hora de „analize”, de afirmatii gatuite si scrasnite, vor dansa pe muzica wikileaks. Personal, nu am aflat nimic nou din textele wikileaks deocamdata, si cred ca este doar un foc de artificii lansat pentru deturnarea atentiei. Spumoase, hazlii, pline de expresii suculente, seamana cu notitele unor consilieri, luate pe colt de masa dupa discutiile cu unii politicieni romani, avand putine in comun cu limbajul diplomatic. Ma bucur insa sa citesc ca Georgian Pop considera ca dl Nastase are „planuri bune”. Printre altele.

 71. 71 LePrince martie 28, 2011 la 5:13 am

  @Victor V

  Bine ai revenit. Ocupat?

  Am vazut dorinta ta de „guvern apolitic”. Nu te lasa si tu atras de astfel de capcane. Orice guvern are nevoie de sustinerea parlamentului. O astfel de solutie nu ar face altceva decat sa salveze politic PDL-ul.
  S-auzim de bine.

 72. 72 LePrince martie 28, 2011 la 5:51 am

  @Adrian Nastase
  @All
  Relativ la „generatia Oajdea”.
  Problema pe care o ridicati este reala. Cred ca exista mai multe elemente:
  1. Nu cred ca diferenta intre generatii este uriasa. Si in generatia d-voastra au existat destui „oajdea” (exista plural la oajdea? o fi oajdi?). Desigur, oajdi cu caracteristicile acelei generatii. Pot cita cateva nume, dar nu imi vine spontan nici unul in minte(poate Mischie, Solcanu, deputatul acela PDSR de Constanta care era renumit pentru ca nu se spala?) Dar ei au fost. Probabil nu-mi pot aminti nici un nume pentru ca nu m-a marcat nici unul. Ei au disparut de la sine, s-au autoeliminat in cele din urma, desi unii au rezistat mai mult decat m-as fi asteptat.Cativa s-au imbogatit, „si-au facut suma”, si au plecat. Nici nu urmarisera altceva. Cred ca nici oajdii din generatiile mai noi nu au sanse sa ramana in istorie, sau macar intr-o lista mentionata intr-o lucrare despre perioada. Cred ca e mai mult o problema de tipologie, mai putin raportata la anumite generatii.
  2. Tipologia „oajdea” nu a intrat in politica pentru ceva principii, sau idealuri inalte, sau pentru ca au crezut intr-o idee sau doctrina. Au ales in momentul intrarii „partida castigatoare”, indiferent care a fost aceasta. Uneori au schimbat-o, in functie de urmatorul castigator. Au fost intotdeauna mimetici, de multe ori cameleonici. Spre deosebire de generatia anterioara, au considerat mult mai mult politica un mijloc pentru a face afaceri si afacerile un mijloc de a face politica.De multe ori le-au confundat. Dar nu au facut decat sa perfectioneze un sistem deja existent.
  3. Deplangeti faptul ca nu „rasar suficienti oameni de calitate”. Cred ca responsabilitatea trebuie cautata si in curtea partidelor, a actiunilor celor din generatia „veche”, care au blocat accesul sau au „molipsit” caracterele mai slabe de aceleasi „boli” ale politicii romanesti. Dar depinde foarte mult de d-voastra, ce veti face si de aici inainte. Si de modul in care veti reusi sa organizati sistemul politic pe viitor. Este dificil pentru spiritele oneste sa evolueze intr-un partid fara a face compromisuri majore si mai ales fara a cheltui bani in politica. Cum majoritatea considera firesc sa recupereze banii cheltuiti(in general cu „dobanda”),sumele sunt greu de recuperat fara alte compromisuri. E ca si cum ai vrea sa faci baie in melasa, amagindu-te ca intri in mare.
  4. Cei care nu sunt „oajdi”, au gasit un culoar de avansare in profesionalism, in afaceri proprii, in multinationale, in ONG-uri, in institutii apolitice, sau pur si simplu in mediocritatea comoda, uneori aurita. Nu cred ca politica presupune neaparat curaj, asa cum distanta de politica nu inseamna neaparat lasitate. Dar ambitia si curajul au gasit cai mai „curate” si uneori mai sigure de evolutie.

  Cred ca putem diferentia „oajdii” din generatiile pe care le mentionati prin cultura si educatie. Lipsa de cultura (inclusiv politica) si de multe ori si de educatie, frapeaza la tipologia „oajdea” de astazi. La „oajdii” mai vechi exista macar spoiala, care uneori insela. La cei noi, nici macar aparentele nu sunt pastrate.
  Una dintre cauzele aparitiei de „oajdi” este si votul uninominal, care a permis ca forta financiara sa primeze in fata calitatii umane. Nu am fost niciodata un sustinator fervent al votului uninominal, dar nici votul exclusiv de lista nu mi se pare corect. Intotdeauna am crezut ca un vot mixt ar reflecta cel mai bine optiunea electorala.
  „Oajdi” exista in toate partidele, inclusiv la PSD. Nu cred ca putem face o clasificare a partidelor dupa numarul , sau procentul de „oajdi”. Toate se bucura in aproape egala masura de prezenta specimenelor. Oajdea poate fi un prototip de cum nu trebuie sa fie, sa se manifeste, sa arate, sa se auda, sa se comporte un personaj politic. Nu cred ca se poate opri influxul de „oajdi” in politica.Dar se poate reduce, controla, si important ar fi ca tipologia „oajdea” sa aiba doar un parcurs meteoric .
  S-auzim de bine.
  PS In Anglia exista o expresie, nu stiu daca reproduc perfect dar suna cam astfel : „pentru ca nu stia ce sa faca in viata, a intrat in politica”. Un membru mai in varsta al familiei mele, caruia obisnuiam sa-i fac vizite cand eram copil, imi spunea, printre altele, de multe ori: „sa nu te prind in viata facand doua lucruri: ca fumezi si ca faci politica”. N-as putea spune ca l-am ascultat.
  PS bis: Oare Daniel Oajdea ce zice despre faptul ca a devenit substantiv? Oare paula sicareanu si zugu sunt Oajdea sub diverse nick-uri?

 73. 73 LePrince martie 28, 2011 la 6:02 am

  @Baronul Munchhausen

  Imi spui:
  „Pe de o parte sustineti ca Basescu nu mai este agreat de nimeni in UE, ca insisi europarlamentarii PPE nu-l agreaza, dar, culmea argumentatiei voastre, europarlamentarii socialisti apleaca urechile la masinatiunile lui si sunt de acord cu inscenarea pusa la cale impreuna cu Sunday Times.”

  Nu am sustinut niciodata ceea ce afirmi, si nu am spus nicaieri ca Severin ar fi victima masinatiunilor lui Basescu. Te rog, nu-mi pune cuvinte in gura pentru a trage concluzii. Nici Aya nu cred ca a afirmat ceea ce spui.

  Mai spui:
  „De aceea, te intreb, in numele carui criteriu, crezi tu, ca eu m-as bucura ca un intelectual roman a ajuns sa fie acuzat de coruptie, taman la sediul UE.”

  Ai totusi, trebuie sa recunosti, un militantism manifest. Toate postarile tale sunt marcate puternic de influenta propagandei unei anumite zone politice.
  Si esti mult prea preocupat de detaliile postarilor Ayei (inclusiv de orele la care scrie, de forma, de expresiile folosite) pentru a nu te banui ca de fapt iti face foarte mare palcere sa-i citesti textele si admiri acurateta fondului.
  S-auzim de bine.

 74. 74 Vasile, martie 28, 2011 la 6:50 am

  Sibila,

  Ai dreptate , USL a devenit un cosmar !

  Doru,

  Daca esti „frate „cu Traian poti sa te bagi. Portul Constanta primeste energie de la Cernavoda dar si Stefan tot de acolo o vinde ,si grupul Alro Slatina tot nuclerara… intelegi cu e cu bagatu?

 75. 75 Vasile, martie 28, 2011 la 7:17 am

  Harabula,

  Eu v-am mai spus ,sunteti la fel ca si cel pe care il cantati , funest,lipsit de imaginatie , un zero absolut pe post de scrib.

  Este asa cum a spus Sibila „USL a devenit un cosmar „si pentru dumneata.

  Nu aveti intaltimea morala ca sa va permiteti sa comparati doi tineri politicieni ,cu slabiciunile lor , cu un politician care a adus tara la zero absolut, indatorind si inrobind de acum inca multe generatii de tineri !

  Pe cine a jefuit pe cine a batut , cui i-a bagat mana in buzunar in mod direct Ponta sau Antonescu?

  Cum au abuzat cei doi de o natie doar in ambitia de o a pune in genunchi si in mizerie ?

  Deocamdata acestia sunt , asa cum sunt ei speranta acestei tari ce esti dumneata si ce reprezintati traieste si se mentine din bunatatea acestui popor mioritic care nu cunoastea pedeapsa prin lapidare pe care o meritati!

  Dumneata vorbesti de consistenta politica , ce consistenta ai avut dumneata ca politician , ai primit un pasaport diplomatic , ce ai mai primit, pentru ca ce ai facut se vede!

 76. 76 pietrarul martie 28, 2011 la 8:02 am

  Schimbati ,,suspendarea” din Constitutie cu ,,scufundarea” si angoasa-i va fi fatala. Asa doar se chinuieste,nu intelege nici ce i se poate intampla. Scufundarea o intelege.

 77. 77 Pali martie 28, 2011 la 8:32 am

  @ Sibilla

  No szervusz kolegina ! O fii functional USL -ul doar ca, nu se vede din cauza cetii,…cu regret spun ca NU cred in aceasta alianta hermafrodita !PNL a cerut derogare de la conventie in mai multe judete! Ref. la Geoana ….”regret” daca ma poti sa ma intelegi,…

  DAAA si eu regret perioada Nastase…si am jurat ca nu ma mai duc la vot doar daca Domnia Sa o sa candideze …si zau ca ma tin de cele „jurate” In momentul de fata nu avem sau cel putin eu NU am pe cine sa urmez nu m-a convins nimeni cu atat mai putin Ponta !!!!!!

 78. 78 Pali martie 28, 2011 la 8:41 am

  @ Nicoleta

  De ce nu au procedat identic si in cazurile Iacubov,Sechelariu,Mischie,Bivolaru ( ma rog aici s-au deranjat un pic…)…ca sa nu mai vorbim de Catalin Voicu care infunda arestul „preventiv”azi-maine de UN AN ??? Probabil o sa vina deontologul Ponta sa ne explice ca,acest caz Nicolescu este”altceva”,….oricum pentru Ponta si gasca lui ,…alde’Radu Moldovan,Banicioiu etc. e foarte OK sa atarne pe scarile argesene ca ciorchinele si sa strige in gura mare,…le’ vine aceasta imagine ca o manusa!!! Cand imi aduc aminte cine era unul din cei mai vocali pe acolo…Adrian Severin….oare atunci si-a completat declaratie de avere cu apartamentul mostenit in 1978 situat intr-un imobil construit acusica de trei ani ?

 79. 79 eficientaenerg martie 28, 2011 la 8:56 am

  Nu poţi clădi o reputaţie pe ceea ce intenţionezi să faci.
  Henry Ford
  Prietenia este, în primul rând, pacea reciprocă şi zborul spiritului pe deasupra amănuntelor vulgare.
  Antoine de Saint-Exupery

 80. 80 Ghita Bizonu' martie 28, 2011 la 9:17 am

  Domnule Coarna

  Cu tot respectu dar vorbiti cam mult despre lucuri ce POA’ va sa fie …. DACA .
  Deocamdat onorabila stiinta si mai putin onorabila industrie nu sunt in stare sa produca un vehicul autonom care sa consume altceva decat hidrocarburi, la pret accesibil si cu o exploatare care sa concureze motorul cu combustie interna …. Aveti dreptate cu automobilele actuale insa si destui insi ce se dau loviti de ecologism sacrifica pe altarul zeului Automobil . Eu asta puneam in discutie.
  As mai observa ca , caruta este in dezavantaj fata de motorul cu combustie interna. Mai rau Parisul a reusit sa aibe de abia dupa 1960 tot atatatia morti in accidente de circulatie cati avea in 1890 . In 1890 erau daor cateva magaoi mecanice si restu carute si trasuri!
  Insa Carco are dreptate – la mia de pasageri per milionu de kilometri avionul are cea mai mica mortalitate ….Scuze … (insa daca cade un autobuz in vreo prapastie este pe acolo o stire .. dar daca cade o vechitura de Triplacer se cheama ca e catastrofa!)
  As mai observa ca in anii cand s-a semnat acordul ptr Candu prin clib atomic se intelegeau DOAR tarile posesoare de armament nuclear . Atat. Insa sucarul ce ni se face cu Cernavoda are cam 2 motivatii :
  1) altii sunt sucariti ca nu ei sunt furnizorii
  2) din centrala Candu poti scoate bare iradiate cand vrei … deci este mai “proliferanta”.
  Iar eu am observat ca taunci cand cineva ma sfatuieste prea mult de bine se gabndeste mai ales la binele lui !

  Cat despre de ce creste yenul si de ce leul … nu cred cas pot fi date explicatii in limita bunului simt . Speculatii ….
  Cat despre adresare … presupusa gasca nobilaiara merita doar sa fie culbutata pe baza zisei unuia Charles Maurice multiplu print si duce plus restu :”pensez-y toujours, ne m’en parler jamais”. Iar modu in care ma dresez dvoasta sa zicem ca este o reverenta ptr cunostintele dvoastra si recunosatrea faptului ca in aceste domenii sunt pe din afara (desi imi pot aduce aminte de multe promisuni neonorate – motoare atomice, pile de combustibil , zborul pe Marte ….). Oricum imediat ce vom trece intr-un domeniu in care sa am io avantaj ….

 81. 81 Ghita Bizonu' martie 28, 2011 la 9:18 am

  Vasile

  esti prea mabil cu Basescu. El nu a dus tara la zero absolut ci a trecut la valori negative …

 82. 82 Doru Coarna martie 28, 2011 la 9:26 am

  @ Aya,

  eu n-am incredere in WikiLeaks, nu cred ca poate fi spart asa usor sistemul informativ al Dep. de Stat, nu cred ca n-ar exista consecinte extrem de rapide si grave, nu cred ca Internetul ar mai functiona.

  Eu cred ca este platforma prin care se dau publicitatii mesaje convenabile: ca toti baietii dau cu subs. la ei, ca Basescu este proAm, ca ceilalti sunt prorusi, ca nu va luati de Nutzi ca se tine de mana cu omul nostru, ca tara este condusa si jefuita de cativa moguli si baroni de-ai opozitiei (Videanu lipseste!), chestii d-astea. Unii cred ca CIA ar fi la radacina, altii ca adversarii lui Obama, altii ca globalistii, altii ca lumea araba, altii ca vreo chestie secreta ruseasca sau chiar din UE. Eu insa vad ca ele, cablogramele, produc deranj doar celor ce nu sunt oficial proAm, in timp ce aceia care sunt, sunt reconfirmati, adica reomologati ca fiind sprijiniti.

  D-asta nu cred ca merita mare atentie sau incredere ceea ce se „scurge”… nu de alta, dar asemenea informatii au pret politic ridicat, nimeni nu si-ar permite sa le iroseasca, sa le devalorizeze, aruncandu-le gratis pe piata.

  Vreau insa sa vad ceea ce crezi/afli tu.

 83. 83 Ghita Bizonu' martie 28, 2011 la 9:29 am

  wikileaks cica pericolu terorist in Romania… Aiurea !
  De ce nu:

  http://vremea.forumgratuit.ro/t28-terorism-in-romania-sau-cum-strici-orzu-pe-gaste

  http://vremea.forumgratuit.ro/t13-un-terorist-arab-ii-scrie-efului (Jefu, ma indorg agaza, daca mai scap de viu! Aştia romani nu are nevoie de terorism, face singur treaba noastra!!!)

  Primul imi apartine … si e cam vechi

 84. 84 Harabula martie 28, 2011 la 10:00 am

  O declaratie interesanta a domnului Ponta: „Basescu a dus o politica sinucigasa in relatiile cu Rusia, China, Brazilia, India” (citat cu aproximatie)
  Eu cred ca a vrut sa spuna, Rusia.
  Numai pentru ca Basescu este puternic filoamerican, opozantii tind sa devina filorusi.

 85. 85 Fault martie 28, 2011 la 10:00 am

  Din ciclul „Antiriduri”.

  DOSARE ŞI DOS ARE

  Traian Băsescu treând în revistă „dosarele prietenilor”…că nu se ştie ce-i rezervă viitorul apropiat :
  – Dosare Elena Udrea, bă…
  – Cât o târnă ! îi răspunde prompt, zâmbind, un trepăduş pe profil care înţelesese primul cuvânt ca „Dos are”.
  – Asta e treba mea nu a ta wikileaksistule nespălat în urechi !
  – !!!

 86. 86 Marcus martie 28, 2011 la 10:42 am

  @Doru multumesc, esti singurul care imi remarca genialitatea, intr-o lume de oameni rai si invidiosi gen harabuleo & cie. Nici cand scriu frumos despre idolii lor nu-mi recunosc meritele, ba mai mult ma trateaza cu dispretul ignorarii. Cat despre nisa gasita la Lenuta, i-as umple-o cu ciment pe model Cosa Nostra si as lasa-o sa „pluteasca” in punctul de coordonate fi si lamda din Oceanul Planetar:) . Oricum, ma multumesc cu ideea recunosterii postume, ca orice alt geniu tratat cu indiferenta contemporanilor sai.
  sa fii iubit
  marcus

 87. 87 Marcus martie 28, 2011 la 10:51 am

  O Noua Cucubata Basita, Wikileaks !

  Ultima gaselnita de incetosat mintile manelistilor si ale fanaticilor pupinbasisti care a constat in a lansa pe piata media gogoasa wikileaks, cu scopul de a pregati marele tun al lansarii bombei cu iesirea Romaniei din criza pe data de 01.04.2011, orele si ceva catre asfintit, pentru cei care deja l-au citit pe chiombila in materie de manevre securistice nu-i altceva decat o noua puturoasa sulfuros-baseasca care nu merita bagata in seama. Singurul lucru, care trebuie remarcat totusi, este talentul acestui mare imbarligator, specializat la scoala baietilor cu ochi albastri, de a genera false subiecte de discutie si de a ridica “arta mintitului si a minciunii” la rang de sport national. In rest, faptul ca Udroaica este tinuta de americani si nu numai drept amanta lui, sau ca el bea pana se pisa pe noi, sau faptul ca Geoana a dansat geamparalele la un moment dat pe muzica pusa de el in surdina, si cate si mai cate astfel de “dezvaluiri”, le stie si un copil de doi ani din tara noastra si aproape toate au facut la un moment dat, sub o forma sau alta, subiect de presa in media romaneasca.
  Se pare ca sacul cu scenarite basiste se apropie totusi de fund, daca altceva mai bun decât Ponta delapidator, Antonescu fost ofiter de securitate sub acoperire, sau Geoana agent KGB, chiombu n-a fost in stare sa lanseze intr-un moment crucial, in care pana si FMI-istu’ Banks se pregateste asiduu sa se arunce in lupta pentru a ne convinge ca am depasit recesiunea si ca incepe relansarea economica, motiv numai bun pentru un nou imprumut de la FMI, mai spre toamna, cat sa fie proaspat in anul electoral ce sta sa vina.
  Chiombu spera ca din una in alta sa uitam si de foame si de frig (ma rog, de frig scaparam pe cale naturala, de foame am putea scapa la fel, iesind la pascut, ca doar a rasarit iarba) si de zicerile despre fraxu relationat printr-o spaga de 300.000 de Euro de cumatru Mondial, si de intrebarea de ce nu se duce curvetu’ Anastase la puscarie, dupa ce a furat voturile in Parlament, si de Udrea, Cocos, el si ARLO, si de cate si mai cate care contribuie la intretinerea de zi cu zi a cosmarului pe care il traiesc intr-o obedienta si o docilitate bune de Cartea Recordurilor locuitorii plaiurilor mioritice.
  Numai ca de la o vreme votacu’ nu mai pune botu’ la cucubatele sale fiind mult mai mult preocupat de aerul din sacosa cu care se intoarce acasa de la cumparaturi, decat de balivernele sale imbarligatoare.
  Asa ca, lasa-ne Basescule, ia-ti ciumpalacii si te du direct la dracu’ pe pustii, ca ne-am saturat si de tine si de scenarite, mai ales ca nu tin de foame!

 88. 88 Draghi Puterity martie 28, 2011 la 11:26 am

  @Aya

  Eu cred ca zgomotul stirilor wikileaks e destinat tocami pentru a acoperi stirile wikileaks, care sunt autentice, in sensul ca e ce s-a transmis pe caile diplomatice, si nu ca totul corespunde realitatii. Diversiunea se bazeaza pe traditionala nastra superficialitate, care ne face sa retinem doar anumite aspecte de can-can, si pe neprofesionalismul presei romane care nu va merge suficient de adanc cu investigatiile.

  De exemplu, afirmatia lui Basescu ca „atata timp cat sunt eu presedintele Romaniei, Romania nu va cumpara alte avioane decat (rablele) americane” ar trebui disecata in toate conotatiile si implicatiile ei. La fel si suma de 1 miliard $ – la noi se vorbea de 4 miliarde $. Unde e diferentza. S.a.m.d.

  Probabil staff-ul lui Basescu spera ca va puta discutia in prima faza spre adversarii politici si oponenti incercand sa vanda ca americane propriile intoxicari (cele vechi dar si creatii noi). Vor incerca sa sadeasca neincredere si disensiuni in USL, aratand ca multi actori principali au fost in pat sau cu americanii sua cu rusii. Daca nu ii va reusi asta, va inceca sa mearga pe ideea de can-can, cu deep-throat-ul duduii(lor) si alte chestii similare. Retine ce am mai semanalt aici, pe baietii astia nu ii intereseaza ca lumea ii injura, si sunt expusi ca imorali si corupti. Dupa cum stii, la latini adulterul unui barbat chiar nu e in realitate un factor care sa oripileze cu adevarat pe cineva. Singurul lucru care ii deranjeaza pe baietii astia e cand investigatiile se apropie de bani. Presa si blogosfera din Romania ar trebui sa se concentreza asupra acestor dezvaluiri. Asa ca sfatul meu e: FOLOW THE MONEY THROUGH THE WIKILEAKS CABLES!

  Ceea ce putem putem constata inca de acum e cat de multi turnatori/tradatori avem care ciripesc pe la ambasadele straine (chiar asa, cum si-a facut Chireac asta averea?) si faptul ca „CIA e basista” (stie toata lumea cine e #2 in ambasada). Pe mine nu ma surprinde deloc acest lucru, l-am afirmat in repetate randuri si pe acerst blog, cu toate ca o prietena draga ma certa mereu („Termina Draghi, Basescu nu e sustinut de americani!”).

  In lumina asta se explica foarte bine si de ce „reformarea Romaniei” ne duce spre un model de capitalism salbatic de tip american (de fapt chiar mai salbatic, americanii sunt mai in urma decat noi cu desfintarea sindicatelor) si nu unul social de tip european, sau de ce poporul roman e obligat sa plateasca generatii intregi tribut bubulilor.

 89. 89 Draghi Puterity martie 28, 2011 la 11:30 am

  Imi cer scuze pentru mult prea multele greseli de ortografie din postarea precedenta. Am scris-o la mare repezeala.

 90. 90 blogideologic martie 28, 2011 la 11:33 am

  „Viitorul re-industrializării se bazează pe făbricuţa locală.” Delocalizarea industriilor a scăzut foarte mult costurile de producţie, însă a redus considerabil numărul de locuri de muncă şi sursele de venituri în economiile capitaliste cu o veche tradiţie. Delocalizarea industriilor este inerent asociată procesului de globalizare. Spuneam pe un fir precedent că dezastrul nuclear al puternicei (până de curând) economii japoneze a modificat în profunzime şi în extensie tiparul de până acum al lumii de afaceri şi al lumii de consum. Mai ziceam că globalizarea, după Fukushima, a devenit mult mai puţin importantă. Oricare doctrină de supravieţuire naţională va evita cu grijă conceptul acesta. Iar rolul comerţului internaţional va fi diminuat. Nu vreau să insist prea mult asupra chestiunilor extrem de dureroase ale Japoniei. Însă impactul negativ produs de Fukushima îşi va întinde inexorabil efectele peste economia lumii întregi. Fraza mea dintru început este de fapt traducerea titlului din cotidianul The New York Times http://opinionator.blogs.nytimes.com/2011/03/27/the-future-of-manufacturing-is-local/?hp

 91. 91 Marcus martie 28, 2011 la 12:01 pm

  @Dom’ Ghita: Leana i-ODA- doar lu’ chiombu’:)
  sa fii iubit
  marcus

 92. 92 Ghita Bizonu' martie 28, 2011 la 12:03 pm

  http://vremea.forumgratuit.ro/t276-altfel-despre-wikileaks#632

  Madam Gaina ne-a transmis opinia ei uitand ca mai bine “picanta” deact moartea .. constitutiei …
  Insa azi avem cestiuni mai emportante si partidu Gainii s-ar putea sa coctcodaceasca altfel.

  Ce retinem :
  1) Base e proamerican de musca lantu si Americhia il iubeste si il sprijina …
  2) Mogulii e subordonati Moscovei ( e ca < 50!)
  3) Geoana e asa cum zis-a Bunicutza
  4) Base e cel mai bun si nu avem ce face
  5) Nici o lae Taubman era un soi de proconsul aproape cat Pilat .

  Insa unele lucuri parca nu se potrivesc. Cruciada impotriva coruptilor petrolisti condusa de Base personal a avut unicu efect ca rusii au cumparat Jaffo Onesti si ca KaiMunai a cumparat Peromidia. Si cf telegramelor alora se pare ca Kaimunai nu ii face fericiti pre amerciani. Adica unde dai si unde .. crapa!
  Mai intelegm ca Taubman nu da Nici o lae pa democratie si ca se bashise si el … si Departamentu de Stat ! Ca se accepta siluirea Constitutiei si introducerea conceptului de Sefu Hotareste . De Depravamentu de Stat ! Ca oricum iubeau si pe Somoza …
  Plus interferentele lu JeffryUS Argentinicus Maximus si in curand si Romanicus Destructor ne arata adevaratele intentii amerloce in ce ne priveste – acelasi ca la Yalta ! Sau pe aproape …
  Mai intelegem ca pre SUA le intereseaza doar slugi proaste care impart cu ele rodul jafurilor de aici. Doar vanzarea a 24 de F16 si ceva trupe coloniale prin Irac ii intereseaza. Fara sa faca nici cel mai mic gest de curtuazie ( de exemplu sa ne ofere ca ajutor 12 F16 ca Grecia unde se pun bombe la firme americane a primit ceva mai mult!) ori macar sa se prefaca (vizele de exemplu). Ca ne toaca cica cu teroristii in timp ce in Magreb se bat pe burta cu Fratiile Musulmane si al Quaeda .

  Insa blonda aia de la Depravamentu de Stat nu tine cont ca se prea poa ca urmatoarea generatie crescuta la lumina marilor realizari baseshti sa aiba fata de Amerlocia sentimentele pe care le au vecinii lor de la S de Rio Grande …

  A da. Era sa uit. Mai retin ceva . Ca muricanii aia e boi rau. Uita cine a trimis trupele romane in Irac. Cine a facut contract cu Bechtel si cu Bell. Cine a fost impotriva si le-a denuntat. Si se multumesc cu declaratii generale …

 93. 93 Socrate martie 28, 2011 la 12:34 pm

  Cred ca Wikileaks Romania este o intoxicare si o diversiune, elaborata intr-un laborator specializat in dezinformare si manipulare, menita sa-l avantajeze pe TB si sa tina media “calda “ o lunga perioada de timp. Argumente in favoarea acestei ipoteze : 1. Momentul lansarii intoxicarii 2. Cornel Nistorescu a luat acum cateva saptamani un interviu lui Julien Assange si a promis ca va veni cu cablograme. CN a fost eliminat din schema. 3. In schimb, cablogramele sunt date mediei printr-un ONG ( prietenii stiu de ce ). O analiza a surselor de finantare al respectivului ONG ar arata imediat cine este in spatele operatiunii. 4. Ordinea de lansare pe piata prin scapari controlate ( Realitatea TV, Hotnews ). S-a inceput cu lista oligarhilor, menita sa intareasca teoria basesciana a mogulilor. 5. Pozitia ambasadei SUA, care lasa sa se inteleaga ca documentele sunt autentice. “Ambasada SUA la Bucureşti a precizat, luni, că Departamentul de stat nu comentează cu privire la materiale care este posibil să fi ajuns în presă, misiunea diplomatică menţionând că nu se poate pronunţa asupra autenticităţii nici unui document oferit presei, anunţă Mediafax. „Departamentul de stat nu comentează cu privire la materiale, inclusiv documente confidenţiale, care este posibil să fi ajuns în presă. Noi nu ne putem pronunţa asupra autenticităţii nici unui document oferit presei”, a comunicat Ambasada SUA. “ si “Luni, ambasadorul american la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat ca nu are niciun comentariu legat de telegramele atribuite misiunii diplomatice care au aparut in presa, adaugand ca documentele „vorbesc de la sine”, potrivit Mediafax. “.

 94. 94 Aya martie 28, 2011 la 12:37 pm

  @

  Le Prince

  Sunt de acord cu afirmatiile tale legate de Severin exceptand unica ta rezerva (afirm, rezerva, intrucat subliniezi ca decizia trebuie sa-i apartina, fiind inacceptabile presiunile exercitate de cineva- oricine va fi fiind acela- din PSD).

  Sustin ferm ca Severin NU trebuie sa demisioneze din PE.
  Absolventii de Drept cunosc „subtextul” ideii „cine accepta sa repare daunele, inainte de identificarea autorului, asuma vinovatia”.
  Dincolo de asta:
  Daca Severin demisioneaza din PE, SIGUR NU va mai fi sustinut in viitor pentru un nou mandat- iar atacurile impotriva lui se vor inteti, fiind tratat si ca un om slab (prin perderea pozitiei) asa cum se intampla totdeauna in astfel de situatii.
  Sunt sigura ca nu trebuie sa detaliz, intr-o discutie cu tine, faptul ca atacurile indreptate impoteriva unui om care nu mai detine o pozitie publica sunt, totdeauna, mult mai aspre si mai eficiente decat in cazul in care acela rezista pe baricade.

  Aminteste-ti ca, in 2006, s-au facut presiuni imense -atat directe cat si indirecte- asupra lui Adrian Nastase pentru ca acesta sa demisioneze din PSD si sa renunte la mandatul de parlamentar. Se stie ca Adrian Nastase a fost, atunci, victima unui scenariu mistificant la care au participat indivizi de o fenomenala joasa extractie.
  Si lui Adrian Nastase i se aduceau, in 2006, „argumente” de tipul celor „dirijate” acum catre Severin, in sensul ca trebuie sa demisioneze (si sa renunte la mandatul parlamentar) pentru ca, dupa ce se va dovedi ca este nevinovat, sa revina in partid si sa intre din nou in cursa alegerilor generale.
  Adrian Nastase a avut forta interioara de a nu renunta si intelepciunea de a nu da curs presiunilor. A avut taria de a infrunta totul si de a-i infrunta pe toti cei care il atacau, de a lupta, de a invinge si reveni in prim plan.

  Adrian Nastase stie un lucru esential- eu insami am fost educata de el, as putea spune, prin aceste cuvinte (imi amintesc ca acum cand mi le-a spus; totul se petrecea- inclusiv acea discutie cu mine- in „secolul si Mileniul” trecut):
  „”Aya”, nu uita, poarta-te totdeauna ca un om puternic si vei invinge. Daca te vei purta ca un om slab, ceilalti te vor calca in picioare”.

  Mai spun doar atat: acele cuvinte erau o concluzie si expresia unor invataminte. Ele fusesera precedate, insa, de referirea ANului la un moment al vietii sale, pe care mi l-a povestit, dincolo de ceea ce stiam eu (este vorba de un moment anterior anului 2000- dar nu voi spune mai mult).

  Daca Adrian Severin isi va da damisia din PE sau din PSD, se va purta ca un om slab.
  Daca va proceda astfel, va fi calcat in picioare, ca sa folosesc cuvintele cu care am fost eu insami educata de AN sa abordez situatiile de viata.

  Adrian Severin trebuie sa lupte de pe pozitiile pe care se afla pentru a reveni in prim plan. Este nevinovat. Este victima unei inscenari. Sunt sigura ca va reusi sa invinga. Dar, pentru asta, TREBUIE SA SE POARTE CA UN OM PUTERNIC SI SA NU DEMISIONEZE.

  Se vor aduna suficiente voturi in PSD pentru a fi exclus Severin?
  Sa vedem.
  Daca va fi asa, in mod sigur PSD va constata, foarte repde, ca si-a facut o mare paguba (avand „reflexe” pe multiple planuri) cu propria mana.

  ESte inacceptabil ca Severin sa se sinucida politic demisonand din PSD.
  Sa-i lase pe altii sa incerce executia lui politica sumara, la ordinul komisarului Swoboda. Sa vedem daca vor invinge, totusi, in PSD ratiunea si demenitate- si nu vor fi suficient de multi care sa voteze excluderea lui Severin, mai exact aplicarea ordinelor komisarului Swoboda- sau vor fi suficient de multi obedienti.

  Severin nu are voie sa se sinucida politic nici dandu-si demisia din PE.
  In primul rand, pentru ca este nevinovat- si victima unei masinatiuni.
  Dar, tot in primul rand, pentru ca este un VALOROS europarlamentar ROMAN.
  Oricare ar fi pozitia lui (afiliat unui grup- sau nu, cazul de acum) el va ramane la fel de valoros in initiativele lui favorabile Romaniei.

  Observ, cu imens regret, ca la „sfatul soptit” al unuia sau altuia, Victor Ponta a pus problema gresit, legat de PE- anume ca Severin ar trebui sa-si dea demisia din Parlamentul Europei pentru ca, nemaifiind membru in grupul P&S priveaza PSD de un loc.
  Or, problema nu se pune asa.
  Un PE, NU interesele PSD, sau ale unui alt partid sunt importante, dar interesele Romaniei.

  Membru al unui grup- sau nu- Severin va sluji totdeauna EFICIENT interesele Romaniei in PE si va vota, in plen, totdeauna in favoarea acestor interese, pe care mintea lui de exceptie si valoroasa lui experienta le vor distinge, mereu, foarte bine.
  Daca Severin ar demisiona, in locul lui ar ajunge PE, din partea PSD, Minodora Cliveti.

  Nu intentionez sa detaliez „subiectul Cliveti”, asa ca ma rezum la afirmatia: daca isi imagineaza cineva ca interesele Romaniei ar putea fi servite, in PE, de Minodora Cliveti, la nivelul prestatiei lui Adrian Severin, se inseala amarnic.
  Motivul (ma voi opri la ceea ce se vede cu ochiul liber):
  Diferenta CEL PUTIN de experienta- si cea majora, de cunoastere- intre cei doi.

 95. 95 Aya martie 28, 2011 la 12:42 pm

  ASTAZI ESTE ZIUA DE NASTERE A LUI ADRIAN SEVERIN

  Astazi, Adrian Severin implineste 57 de ani.

  La ora 17,00, organizatia PSD Bucuresti va lua in discutie excluderea lui din partid- mai exact, va supune la vot acceptarea aplicarii ordinelor komisarului Swoboda privind executia politica sumara a lui Adrian Severin- care este victima unui scenariu msitificant.

  Sper ca intelepciunea va invinge si ca Adrian Severin nu va primi, de ziua lui, PRIN „mana” PSD, cadoul otravit al komisarului Swoboda!!!

 96. 96 Sibilla martie 28, 2011 la 12:51 pm

  @Vasile,
  @Pali,

  SI voi aveti dreptate!
  Imi vine sa urlu, daca ma vreti intelege… urlu dupa schimbare, nu admit si recunosc, nah, decat numai AN Premier, NU…. rataciti prin ceata…
  Claro.
  Cu o chestiune vreau sa fiti deacord : ba-SECU, marlanul alcoolic, Iuda care a vandut Romania POATE FI INVINS! Trazneasca-l cu jagardeaua din dotare cu tot – iarta-ma Tata – si CU hienele de-l asculta orbeste, lacheii.NU admit ca nu se poa, ce-i aia… BA DA !
  NU s-a facut TOTUL, ca d-aia si onor opozitia o tat lalaieeee… tune buba-n curvasaraiul carele cica se zicea ca s-ar mai numi politichie , pffff…
  In ceturile de care pomeneste pe buna dreptate colegul Pali io parca totusi zaresc ceva : cam multi d-aia,muheri in izmene, iaca SI d-aia conduc fufele douajde ministere, de * vajnici * ce-s cam multi, PREA MULTI si de tate coloraturille….
  Da oare sa nu se poa sa umblam pe la franele AN-ului ? Ca de ce sa nu preia conducerea pesedelei fiind CEL MAI BUN ?

  @Draghi,
  CORECT, CORECT,CORECT !!!
  Par egzampla, subectul centrala de la Cernavoda unde afaceristii din iuesei sunt derecto interesati….

 97. 97 Aya martie 28, 2011 la 12:58 pm

  LA MULTI ANI ADRIAN SEVERIN!

  Astazi implinesti 57 de ani.
  Iti doresc sa ai forta de a ramane pe pozitii, de a infrunta loviturile celor implicati in scenariul mistificant al carui victima esti si de a invinge!
  Nu te indoi vreo clipa ca adevarul va iesi (repede!) la iveala!

  Iti transmit ceea ce mi-a fost spus si mie candva- si m-a ajutat la fiecare pas:
  Poarta-te ca un om puternic! Daca te vei purta ca un om slab, te vor calca un picioare!

  Nu uita: poarta-te ca un om puternic si nu demisiona!
  Demisia ta- din PSD sau din PE- ar fi dovada de slabiciune.

  Inca o data, la multi ani!

  Iti daruiesc o melodie ale carei versuri, IN INTEGRALITATE, descriu, parca, momentul prin care treci si, mai ales, faptului ca vei invinge daca te vei purta ca un om puternic:

  Citez (doar) mesajul increderii, pe care incearca sa nu-l uiti:
  „We are the champions – my friends
  And we’ll keep on fighting till the end
  (…)
  No time for losers
  ’cause we are the champions ”

 98. 98 Draghi Puterity martie 28, 2011 la 1:25 pm

  Revenind la documentul ICCV, intr-o caseta acesta spune urmatoarele:

  Ce este o variabila strategica?

  Sistemele complexe sunt un ghem de probleme interdependente. Sunt multe probleme care par a trebui sa fie abordate, dar multe dintre ele depind de alte probleme si sunt ca un zid de vata. Dupa primele succese modeste, efortul nu mai da nici un rezultat. Sistemul rezista la schimbare. In plus, ele nu dezleaga ghemul de probleme, nu difuzeaza schimbari in masa sistemului. Acestea sunt variabile blocate, nu sunt variabile strategice.

  O variabila strategica este aceea care dezleaga ghemul sau induce schimbari semnificative in lant.

  Concluzia: este o pierdere de energie sa te infunzi in probleme, e drept reale, dar blocate, care nu induc schimbari in lant si prin aceasta iesirea din criza. Este vital sa identifici variabila / variabilele strategice.

  Ca ipoteza de lucru, oare ce s-ar intampla daca am taia firele americane, si am incerca solutii „prin noi insine”? Nu cumva s-ar desira tot gehmul asta portocaliu (cu scame rosii si galbene) din care se construieste zi de zi funia cu care ne spanzuram singuri?

 99. 99 Baronul Munchhausen martie 28, 2011 la 2:27 pm

  @All,

  Cum va place😀

  12 motive pentru care Severin nu trebuie sa demisioneze

  Severin nu trebuie sa demisioneze de nicaieri, nici din S&D, nici din PE, cu atat mai mult din PSD. Motive ar fi urmatoarele:
  1) N-a existat un contract scris intre el si falsii lobbyisti, atunci pe ce baza il acuza? Alde Schulz si Swoboda n-au auzit de: Verba volant, scripta manent?
  2) Inregistrarea secreta nu are valoare de proba intr-o eventuala judecata, avand in vedere ca poate fi trucata, cu ajutorul tehnicii si interpretarii artistice(cineva care sa-i imite vocea) iar poza cu Severin poate fi luata din alte imprejurari
  3) Motivul pentru care a fost lansata factura de catre Severin este altul: cei doi jurmalisti sub acoperire au pierdut un pariu cu Adrian(cam cum a pierdut si Tiriac pariul cu alt Adrian, in 2004, dar acela a fost public). Acum, Convenisera ambele parti ca sa se motiveze prin consultanta…
  4) E-mailul trimis de severin ii anunta ca au pierdut pariul si ca trebuiau sa se documenteze si ei
  5) Poate ca si e-mailul este trucat: nu bag mana in foc dar….
  6) Schulz este un sovin: acum cativa ani, a fost primul care l-a acuzat pe italianul ce urma sa ocupe fotoliul de comisar pe justitie, deci are ceva cu ginta latina
  7) Cu cine sa se asocieze Schulz, daca nu tot cu unul din rasa saxona?
  Teama lui Schulz si Swoboda ca intr-un viitor destul de apropiat, urma ca Severin sa fie ales seful S&D sau chiar al PSE, i-a impins la aceste scenarii
  8) De ce credeti ca i-a telefonat Schulz lui Ponta sa-l sanctioneze? Ca sa fie sigur ca la viitoarele alegeri europarlamentare sa nu mai foe pe lista PSD….
  9) De ce i-a pasat ponta sarcina lui vanghelie? Este convins in sinea lui de nevinovatia lui Severin, mai ales, daca a citit mesajele de pe acest blog, dar nu si-a asumat nici o raspuindere directa
  10) de ce credeti ca Nastase nu a scris personal nici un articol pe blog pe aceasta tema? Fiindca era convins ca orice ar fi scris, se gaseau unii care sa-l acuze de ce a scris, tot asa cum, poate, il acuza unii ca nu a scris nimic
  11) Cea mai buna dovada ca Severin nu a pretins bani pentru amendament, ci pentru pariul pierdut de falsii lobbyisti, este ca nu i-a spus nimic lui Bodu, atunci cand s-au intalnit pe aeroport, altfel trebuia sa-i dea macar un coniac pentru ca a introdus un amendament de dreapta, ceea ce el, un deputat de stanga, nu ar fi putut face fara a intra in conflict cu proprii colegi din S&D
  12) Daca azi e ziua lui de nastere, ar fi inuman ca tocmai azi sa-l execute cei de la psd bucuresti. S-ar reedita scenariul cu executia maresalului Antonescu, tot de ziua lui nastere, tot de catre cei de stanga

  Hors concurs:
  13. Aceste argumente pot fi dezvoltate de orice jurist, chiar daca nu e avocat, ceea ce unii au si facut deja

 100. 100 Doru Coarna martie 28, 2011 la 5:18 pm

  @ Marcus,

  bine ca folosesti coordonate polare (sferice), fi si lambda. Numai ca Pamantul asta se arata a fi prea diform, nu-i sferic, asa ca imprecizia inerenta ma face sa te intreb cam cat il vezi tu a fi pe fi, si cam cat pe lambda?

 101. 101 Aya martie 28, 2011 la 7:15 pm

  @

  Doru Coarna

  A spus cineva ca a fost „spart” sistemul departamentului de Stat?
  Eu, nu!
  Preciarea este concludenta.

  Afirmi (citez):
  „cablogramele, produc deranj doar celor ce nu sunt oficial proAm, in timp ce aceia care sunt, sunt reconfirmati, adica reomologati ca fiind sprijiniti.”

  Lucrurile sunt si nu sunt asa cum spui. Fac o precizare care muta centrul de greutate de la faptul ca „proamericanii” sunt sprijiniti catre o nuanta esentiala.

  Cei „proamericani” sunt sprijiniti- dupa cum precizezi- atata vreme cat sunt utili sau puternici (nu doar ca pozitie sociala dar si ca indivizi, caracterial).
  Daca nu (mai) sunt- sau nu mai pot fi- utili, sau daca, in urma „analizarii in laboratoare” se dovedesc slab psihologic, incapabili sa se impuna in spatiul public, respectivii vor constata lesne ca nu (mai) beneficiaza de sprijin.
  Cel mai concludent exemplu este Prostanacul.
  Intr-o cablograma (mai veche) era clar ca americanii il creditau ca personaj.
  In alta cablograma (mai recenta) i se face un tablou psihologic total defavorabil- fiind cat se paote de clar ca nu mai beneficiaza de credit american de incredere (deci, nici de eventual sprijin).

 102. 102 Aya martie 28, 2011 la 7:44 pm

  @

  Draghi

  Ca si alta data iti spun: in cazul unui astfel de zgomot, priveste dincolo de orice aparenta, inceaca sa strapungi intunericul cu mintea. Sau, priveste insistent in directia opusa (trebuie sa „simti” incotro trebuie sa-ti indrepti ochii mintii si intuitia) pentru ca este posibil ca adevarul de la care se doreste a fi abatuta atentia sa fie sesizabil doar o fractiune de secunda.

  Una dintre intentiile celor care au lansat acest potop stiristic asupra Romaniei prin mass media ii vizeaza pe cei mai sofisticati, ca tine- dar care nu isi dau singuri voie sa creada ca, pentru a ajunge la anumite adevaruri, trebuie sa se elibereze de logica formala.
  Pentru cei ca tine au lansat o fractiune de sugestie, in subtext, care duce la concluzia formulata de tine: ca zgomotul este menit sa acopere chiar informatia.

  La limita, iti pot da dreptate in sensul ca prin zgomot se incearca SI distragerea atentiei de la „cine”, in Romania a „colaborat” la dirijarea si selectarea fluxului (fiind clar ca diplomatii nu aveau cum sa transmita, in principal, doar prostii demne de tabloidele cele mai stupide, asa cum au aparut, majoritar, acele cablograme).
  Or, aici lucrurile sunt simple: care dintre serviciile importante profita in detrimentul celuilalt. Banuiesc ca nu trebuie sa detaliez, intrucat este clar.

  In rest, Draghi, in partea principala a lucrurilor, nu este asa cum crezi, dar mult mai complicat.
  Rarele informatii importante, serioase, sunt extrem de clare- nu produc zgomot si tocmai prin asta trezesc interes.
  Bref, de la altceva se incearca a se distrage atentia.

 103. 103 Aya martie 28, 2011 la 7:59 pm

  @

  Le Prince

  Este asa cum ai banuit: nu am afirmat- si nici nu as fi putut sa afirm, intrucat mi se pare absurd- ca scenariul mistificant anti- Severin (via Sunday Times) are legatura cu Traian Basescu. Nu ama firmat asa ceva, dupa cum nici tu nu ai facut-o.

  Observ o ciudata repetitivitate a insistentei Baronului Munchausen in a ne pune pe seama aceasta falsa afirmatie (printr-un joc al singularului si pluralului a incercat sa faca acest lucru si intr-un mesaj pe care mi l-a adresat mie).
  Insistenta acestui tip de fractura in discurs este tipica peentru incercarea de a lansa o stire distorsionata, pusa, fals, pe seama cuiva- pentru ca, apoi, tocmai cel care a lansat falsa informatie sa-l atace pe cel acuzat absurd de difuzarea ei.

  In scenariul mistificat (realizat cu ajutorul si prin Sunday Times) al carui victima este Adrian Severin sunt implicati (nu ma indoiesc- si toate firele duc in acea directie) SI unii socialisti europeni, printre care komisarul Swoboda.
  Este adevarat ca scenariul e mai amplu si, pentru descatusarea lui, trebuie sa inceapa cu „secventa Severin” si executia lui politica.
  In scenariu sunt implicati, de coniventa, indivizi din PSE si din PPE- miza cea mare fiind detonarea USL, o constructie magnifica, unica in Europa si care sperie (e putin spus!), in egala masura, stanga cu accente comunistoide si dreapta crestin- democrata.
  Am detaliat subiectul.

 104. 104 dlnimeni martie 28, 2011 la 8:18 pm

  Aya: eu am afirmat ca necazul dlui Severin ar putea pleca (si ) de la Bucuresti si adeveresc faptul ca tu ai fost de opinie contrara. Dar si relativ la obiectiv am o alta parere si anume ca, daca angreneaza deja 6-7 europarlamentari, atunci obiectivul ar putea fi mai sus de USL – si sa fie unul tot la nivel european. Cel mai rau obiectiv care ar putea fi ar fi o destructie europeana prin demolarea increderii in europarlament, ori o reconfigurare majora a europarlamentului. Mai vedem.

 105. 105 epolitikon martie 28, 2011 la 8:52 pm

  Cam neplacut pt. dl. Severin sa demisioneze de ziua lui. Oricum a scapat ieftin.
  Si cand te gandesti ca si asta era garantat Vanghelie.

 106. 106 Draghi Puterity martie 28, 2011 la 10:26 pm

  @Aya

  Desigur, exista si metoda „double bluff” (triplu, quadruplu, etc) si evident exista o minoritate care poate fi pacalita cu asa ceva, insa ceea ce conteaza aici e reactia majoritatii. Pentru ea e showul asta.

  La nivel global, putem aplica principiul „cui prodest”. E clar ce se doreste cu WikiLeaks – subminarea increderii in SUA. La nivelul maselor, nu la nivelul „sofisticatilor” carora dezvaluirile WikiLeaks nu le aduc nimic nou decat cel mult inca o confirmare a unor concluzii la care ajunsesera de mult si singuri. Cine are interesul SI CAPACITATEA de a face asa ceva? Eu am o teorie, dar cred ca inoportun sa o expun acum. In orice caz, nu e vorba de rusi, iar Asange e doar un instrument care nu e constient de propriul rol. Bradley Maning e evident tapul ispasitor. Si nu e vorba nici de democratii care vor sa le-o traga republicanilor in SUA, nu pot fi nici aia chiar atat de stupizi incat sa creada ca in afara SUA diferentza asta conteaza.

  La noi insa, si despre asta vorbeam eu, e clar vorba de un management de criza, unde o solutie din manual e transpusa superficial si defectuos. Peste asta se suprapune o faza de tipul fiecare trage in toate partile si scapa cine poate, cam ca la revolutie. Fiecare parte implicata va incerca sa introduca propriile diversiuni pentru a iesi bine in configuratia care va urma. Ghemul se desira, pentru ca s-a tras de un fir important, rolul SUA in politica Romaniei. Unde se va ajunge insa, mi-e greu sa estimez. Daca in directia asta tu crezi a intelege mai multe, as fi bucuros daca m-ai putea lamuri. Aici sau privat.

 107. 107 Aya martie 29, 2011 la 12:50 am

  @

  DlNImeni

  Ti-am raspuns la sectiunea: „In sfarsit, e clar- sunt dosare politice”.

 108. 108 Aya martie 29, 2011 la 1:21 am

  @

  Draghi

  Ti-am raspuns la sectiunea: “In sfarsit, e clar- sunt dosare politice”.


 1. 1 Raspunsuri « ministru >> prim-ministru >> blogger Trackback pe mai 29, 2011 la 8:30 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s


Arhiva


Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 1,146 de alți urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: