Antena 3 – ora 21.00

Adrian Nastase este astazi invitatul lui Razvan Dumitrescu la emisiunea Subiectiv- Antena 3, ora 21.00.

Emisiunea poate fi urmarita live aici.

Echipa AN

Update>>> Transcrierea emisiunii poate fi urmarita aici.

Reclame

82 Responses to “Antena 3 – ora 21.00”


 1. 1 Argusdre martie 14, 2011 la 12:34 pm

  Sunt de parere sa accentuati cu hotarare pe faptul ca toti cei care au incalcat Constitutia, legile, in aceasta guvernare, vor plati in Justitie dupa ce Opozitia actuala va castiga puterea…E foarte posibil ca aceasta va starni in unele capete mustrari de constiinta, temeri, etc. care i-ar face sa devina oscilanti si chiar sa paraseasca coalitia de guvernare, mai ales ca scadenta se apropie…

 2. 3 Harabula martie 14, 2011 la 1:27 pm

  Probabil ca se vor comenta consecintele cutremurului din Japonia. Poate si divortul lui Iri.
  Despre sclavia indusa de Codul Muncii? Vom afla daca exista viata pe alte planete? Caderea guvernului Boc pana la Paste? Rolul benefic al dezintoxicarii din post?

 3. 4 anarhistu martie 14, 2011 la 2:23 pm

  Aş dori să vă aud părerea referitoare la recentele „lupte de gherilă” din interiorulpartidului. Sincer nu cred că e momentul luptelor interne dar eu sunt un neavizat în doemniu de aceea vreau să aud părerea dvs.

 4. 5 Ghita Bizonu' martie 14, 2011 la 2:31 pm

  Bashescu catre PDLachei sa auza intraga tara :
  primul sinistu este taributia mea constitutionala, partidele nu au ce sa se bage
  Pesemen nici parlamentu.
  Ca dandu-ne votu nost Pestonentialului dtau-iam acestuia pleniputorile asa cum explicatu-ne-a Paleologu Pleasca ot GDS .
  ia sa fi zis asta Ilici ! mama mama societatea in civil belita teleptuala a Romaniei lua foc ca comuni9smu ca democratiea ca Europa ca car ca mar.
  Acu ori consimte pri justifica.

 5. 6 Socrate martie 14, 2011 la 2:36 pm

  Din surse PSD care vor sa-si pastreze anonimatul, se pare ca domnul AN are de gand sa-i ceara azi, public, doamnei Roberta Anastase ca ziua de 16 martie sa fie proclamata ziua portilor deschise la Parlament. Este vorb de portile din gardul construit de AN in jurul Parlamentului. Prietenii stiu de ce.

 6. 7 Argusdre martie 14, 2011 la 2:44 pm

  Sunt foarte convins ca se va discuta si se va face o paralela intre cutremurul din Japonia, tzunami-ul nipon si matelotul roman, cine are puterea mai mare de distrugere si declansarea carui fenomen nu poate fi inca prevazuta de catre pasnicii romani..Poate se va comenta, da’n pauzele de publicitate, despre divortul Elenei Lupescu de nu mai stiu care ofiter de la Cocosii de munte…Sau poate despre smechera (aia care a mostenit talentul de-a matura higienic de la ma-sa) care s-a lipit de „marina calareata”doar pentru avantaje personale; Nu-i exclus cred, sa se dezbata nitel si despre multiplele doze de prostie adevarata si hotie nativa care s-a cuibarit taman in clica portocalie.Sper de asemenea sa se discute si despre devierile de comportament care pot macina breasla marinareasca si cum se pot rasfrange acestea asupra unei intregi natiuni…
  Multe „succesuri” d-le Nastase, chiar daca „nu vor sa vorbesc cu tine”!

 7. 8 Socrate martie 14, 2011 la 3:00 pm

  @Harabula * Ati nimerit doar pe jumatate. Domnul AN va vorbi despre pagubele aduse de alianta toxica aflata la guvernare, apreciate la cca. 25 miliarde Eur in numai doi ani de zile, comparativ cu cutremurul din Japonia, cu pagube de cca 35 miliarde de dolari ( cam tot 25 miliarde de Eur ).
  De asemenea, se va discuta despre cererea in casatorie facuta de catre sedusul si abandonatul Irinel sedusei si abandonatei Oana Zavoranu. Se aude si ca Pepe are aceleasi intentii cu Monica.

 8. 9 contele martie 14, 2011 la 3:27 pm

  Opoziţia clamează lipsa de diplomaţie de care dă dovadă Băsescu în politica externă. În schimb, “diplomatul” Ponta, unul dintre viitorii conducători ai României declară nici mai mult, nici mai puţin, că Viktor Orban este la fel de îngust la minte ca şi Băsescu…Orban, vecinul nostru. Iar Ungaria deţine Preşedinţia UE…

  Domnule Adrian Năstase, omul ăsta chiar nu a învăţat nimic de la d-stră? Îi place aşa de mult exprimarea ” şmecheroasă” încât îl ia valul?
  Eu am impresia că alternativa la Băsescu sunt doi adolescenţi întârziaţi şi teribilişti:Ponta şi Antonescu. Eu am impresia că singura calitate pe care trebuie să o aibe un politician este uşurinţa de a trăncăni.
  Vorbesc, deci exist!

 9. 10 Draghi Puterity martie 14, 2011 la 3:34 pm

  Succes!

  E posibil sa se aduca vorba si de interviul din Lumea Justitiei, si despre refuzul dvz. de a folosi justitia pe post de politie politica (ma refer la raspunsul dumenavostra in legatura cu Basescu si Flota). Face valuri prin targ pasajul respectiv, poate nu ar strica sa faceti unele clarificari.

 10. 11 Dragos martie 14, 2011 la 4:00 pm

  Argusdre, „Socrate”

  eu sunt sigur ca nu astazi il veti auzi pe dl. Nastase spunand „Victorica, esti cel mai bun !”

  Nu, nu in seara asta… ;P

 11. 12 Draghi Puterity martie 14, 2011 la 4:03 pm

  O intrebare, domnule Nastase.

  Dezastrul de la centralele nucleare din Japonia a redeschis discutia (citeste isteria) anti-atomica din Germania. Este foarte probabil ca doamna Merkel va anunta schimbarea macazului in legatura cu recenta hotarare de a folosi totusi in continuare reactoarele nucleare germane. In aceste conditii, cat de probabil e ca Germania sa influenteze UE pentru a se renunta complet la acest tip de energie? In aceste conditii care sunt efectele sau/si oportunitatile pentru Romania?

 12. 13 Florea Dumitrescu martie 14, 2011 la 4:10 pm

  GHILOTINA EXTERNĂ (IV)
  CRIMINALITATEA POLITICĂ. NEUTILIZAREA UNOR
  FONDURI EUROPENE DE 14 MILIARDE EURO

  I. VORBĂRIE GOALĂ. VORBĂRIE GOALĂ – VORBĂRIE GOALĂ

  VORBĂRIA GOALĂ despre fondurile europene neutilizate – ocupă un
  loc important în discursurile stupide şi penibile ale politicienilor Traian Băsescu, Mugur Isărescu, Emil Boc şi ale altor guvernan i ț – după 4 ani de neglijentă şi dovedesc că nici acum nu au înțeles răspunderile lor pentru lipsa de acțiune în acest domeniu.
  Guvernanții au dat cu piciorul – în 4 ani de la aderare la UE – la fonduri
  europene de circa 14 miliarde de euro, după cum dovedim în analiza noastră în continuare.
  Regretăm că nici misiunea FMI, în frunte cu domnul Jeffrey Franks, nu a
  reuşit să acorde o asistență eficientă autorităților române în anii 2009-2011 în această problemă și să determine o schimbare substanțială a situației.

  CONSTATARE TRAGICĂ. În cei 4 ani de la aderare la UE, ABSORBŢIA EFECTIVĂ a fondurilor europene este de mai puțin de 3% din
  fondurile structurale prevăzute pentru cei 7 ani (2007-2013).
  Pentru a nu exista îndoieli asupra cifrelor, cităm din documentul FMI din
  22 decembrie 2010 (privind a 6-a evaluare în cadrul Acordului Stand-by, la pag.16): „Programarea şi execuţia proiectelor de infrastructură este
  împiedicată de mai mulţi factori legislativi, administrativi şi instituţionali, ce au condus la o ABSORBŢIE de mai puţin de 3% din fondurile structurale disponibile pentru perioada 2007-2013”.
  Este evidentă atitudinea de nepăsare, de neglijenţă criminală, de
  iresponsabilitate a guvernanţilor centrali şi locali. Şi nimeni nu a fost sancţionat, niciun ministru, niciun demnitar, niciun ales.

  II. CRIMINALITATEA POLITICĂ a constat în faptul că, chiar şi în
  condiţiile de criză cumplită şi de lipsă de lichidităţi, inacţiunea guvernanţilor români – în cei 4 ani de la aderare la UE – a condus la neutilizarea fondurilor europene alocate de multe miliarde de euro – ceea ce a uimit cancelariile occidentale.
  Criminalitatea politică se măsoară prin consecinţele pentru România –
  care se exprimă în aspecte de o gravitate excepţională.
  De ce au preferat guvernanţii români să mărească deficitul bugetar, să
  mărească cheltuielile pentru nevoi care puteau fi acoperite prin fonduri
  europene?
  De ce guvernanţii iresponsabili ai acestei ţări au preferat să mărească în
  mod nebunesc datoria externă în ultimii 2 ani cu peste 20 miliarde euro şi
  datoria publică cu peste 10 miliarde de euro şi nu au apelat la fondurile
  europene? Nu ştiau de ele?
  De ce guvernanţii au preferat ca – renunţând la utilizarea fondurilor
  europene – să recurgă la măsurile criminale de tăiere a pensiilor celor 5,5
  milioane de pensionari, a salariilor, a alocaţiilor sociale, a fondurilor pentru sănătate, a fondurilor pentru educaţie?
  În final, există pericolul ca o parte din aceste fonduri europene să se
  piardă, să nu mai fie disponibile, pentru că nu au fost utilizate la timp, conform regulilor şi procedurilor UE.
  Toate aceste efecte extrem de negative de multe miliarde de euro se
  încadrează în conceptul de criminalitate politică pe care îl supunem analizei.
  A fost mai uşor pentru guvernanţii incapabili, incompetenţi şi
  iresponsabili, să adopte măsurile criminale de „tăieri” enunţate mai sus, decât să depună eforturi organizatorice şi administrative pentru accesarea fondurilor europene.

  III. CIFRELE CARE CONDAMNĂ NEPĂSAREA GUVERNANŢILOR Guvernanţii iresponsabili Traian Băsescu, Mugur Isărescu, Emil Boc şi
  alţii – în discursurile lor penibile – se feresc să se refere la cifrele concrete, la eşalonarea lor, pe fonduri şi pe ani, ceea ce îi acuză grav.
  În studiile şi analizele noastre publicate (trimise tuturor autorităţilor) neam referit la aceste cifre concrete pentru a informa corect pe cetăţenii români şi pentru a atrage atenţia guvernanţilor centrali şi locali.
  O facem din nou.
  Conform datelor din Programul de convergenţă – pentru perioada 2007-
  2013 s-au alocat României de către UE fonduri post-aderare în sumă totală de 34,8 miliarde de euro.
  A existat un calendar, o eşalonare iniţială pe ani, pentru toţi cei 7 ani ai
  acestor fonduri post-aderare (2007-2013), care însă a suferit anumite
  modificări şi adaptări. Prezentăm cifrele de care dispunem din etapa iniţială.

  A. EŞALONAREA INIŢIALĂ PE PRIMII 4 ANI (2007-2010)
  ÎN SUMĂ DE 15,8 MILIARDE EURO
  – în milioane euro –
  2007 2008 2009 2010
  Total
  general
  pe 4 ani
  2007-2010
  TOTAL GENERAL PE ANI
  din care: 2.034 3.799 4.780 5.255 15.868
  1. Fondul European de Dezvoltare
  Regională (FEDR) 653 857 1.150 1.380 4.045
  2. Fondul de Coeziune (FC)
  445 638 858 1.030 2.971
  3. Fondul Social European (FSE)
  233 358 493 580 1.664
  4. Fondul European pentru Agricultură şi
  Dezvoltare Rurală (FEADR) 0 1.146 1.442 1.359 3.947
  5.Fondul European de Garantare Agricolă
  (FEGA) 688 735 805 867 3.045
  6. Fondul European de Pescuit (FEP)
  15 22 30 36 103
  ALTE FONDURI 172 188 191 53 604

  PATRU ANI PIERDUŢI
  Avem patru ani pierduţi de regimul dictatorial Băsescu în ceea ce priveşte
  accesarea fondurilor europene. La o absorbţie de sub 3% din fondurile
  structurale disponibile pentru perioada 2007 – 2013 nu se pot formula decât critici severe şi acuzaţii grave la adresa guvernanţilor.
  Rămâne întrebarea către politicienii Traian Băsescu, Mugur Isărescu,
  Emil Boc: de ce nu au luat măsurile organizatorice şi administrative necesare pentru pregătirea proiectelor şi accesarea efectivă a fondurilor? Din cei peste 1,4 milioane de salariaţi la stat – nu se puteau identifica şi repartiza specialiştii necesari în acest scop? Dar din cei peste 30.000 de salariaţi din sistemul Ministerului Finanţelor şi al BNR – nu se puteau găsi specialişti care să se ocupe de aceste finanţări?
  Răspunsul nostru: nu există nici o scuză pentru guvernanţi, ci numai
  acuzaţii politice grave.
  În presă, în societatea civilă, pe bună dreptate se pun întrebări: de ce în
  transporturi nu s-au folosit cele peste 4 miliarde de euro alocate pentru
  perioada 2007-2010? În schimb, s-au cheltuit miliarde de euro de la bugetul de stat. Aceeaşi întrebare este valabilă pentru toate celelalte sectoare – până la suma de 14 miliarde de euro neutilizată. A fost vreun ministru tras la răspundere? Politicianul Băsescu, ca să acopere inacţiunea şi lipsa de răspundere, recent, a încercat să se plângă de proceduri, ceea ce nu este de luat în considerare. Nici acum nu a înţeles că trebuiau să fie luate măsuri practice administrative pentru utilizarea şi absorbţia efectivă a acestor fonduri şi nu să ţină discursuri pe la televiziuni: multă gălăgie şi demagogie politică, total iresponsabilă.

  B. EŞALONAREA INIŢIALĂ PE ULTIMII 3 ANI (2011-2013)
  -în milioane euro-
  2011 2012 2013
  Total general
  pe 3 ani
  2011-2013
  TOTAL FONDURI ALOCATE
  din care: 5.666 6.051 6.435 18.152
  1. Fondul European de Dezvoltare
  Regională (FEDR) 1.518 1.617 1.776 4.911
  2. Fondul de Coeziune (FC)
  1.109 1.193 1.278 3.580
  3. Fondul Social European (FSE)
  626 691 703 2.020
  4. Fondul European pentru Agricultură şi
  Dezvoltare Rurală (FEADR)
  1.358 1.359 1.356 4.073
  5.Fondul European de Garantare Agricolă
  (FEGA) 1.017 1.150 1.277 3.444
  6. Fondul European de Pescuit (FEP)
  39 42 45 126
  ALTE FONDURI 60 62 – 122

  PROPUNEREA NOASTRĂ Guvernul, împreună cu Ministerul Finanţelor şi alte instituţii de stat implicate, să facă publice – în presa scrisă şi la
  televiziuni, în mod sistematic, sumele alocate de UE, pe tipuri de fonduri,
  eventual cu o nouă eşalonare actualizată pe ani şi cu procedurile necesare pentru accesarea lor; această transparenţă ar putea ajuta factorii interesaţi la nivel central şi, mai ales, la nivel local (în toate judeţele, oraşele şi comunele) şi i-ar stimula să manifeste mai multă iniţiativă în întocmirea proiectelor şi documentaţiilor necesare.

  PERSPECTIVA SUPRAÎNCĂRCATĂ
  În următorii 3 ani, ar trebui să se elaboreze şi implementeze proiecte şi
  documentaţii de peste 30 de miliarde de euro (14 miliarde de euro reportate din 2007-2010 şi 18,2 miliarde de euro eşalonate iniţial pentru anii 2011-2013).
  Este greu de evaluat ce soartă vor avea aceste resurse financiare, având
  în vedere experienţa total negativă şi amară din primii 4 ani ai regimului
  dictatorial, nepăsarea şi dezinteresul guvernanţilor Băsescu, Isărescu şi Boc şi al celorlalţi guvernanţi.
  După ritmul de utilizare a fondurilor europene din primii 4 ani,
  guvernanţilor Băsescu, Isărescu şi Boc le-ar trebui alte câteva mandate ca să atragă fondurile europene de peste 30 miliarde de euro neutilizate.
  Lipsa de interes a guvernanţilor îşi are explicaţia – între altele – în
  controlul mai sever al organismelor UE asupra modului de cheltuire a
  fondurilor europene, ceea ce este total neconvenabil clientelei politice a PDL finanţată din belşug cu miliarde de euro din banii publici de la buget (la preţuri necontrolate) pentru alte proiecte.

  IV. POSIBILITATEA DE A PIERDE O PARTE IMPORTANTĂ DIN CELE PESTE 30 DE MILIARDE DE EURO
  Domnul Jeffrey Franks, ne-a dat un avertisment în legătură cu faptul că,
  după regulile UE, o parte din bani – datorită întârzierilor – nu va mai putea fi disponibilă pentru România. Cităm: „Suntem îngrijoraţi de absorbţia fondurilor europene. Vrem să depunem tot efortul pentru a îmbunătăţi atragerea acestor finanţări şi vrem să lucrăm împreună cu guvernul pentru găsirea unei strategii… Principala provocare este ca banii să fie folosiţi, înainte să înceteze să fie disponibili pentru România.”
  Recent, într-o conferinţă de presă, domnul Dacian Cioloş, comisarul
  european pentru agricultură, atrăgea atenţia că „utilizarea ineficientă a
  fondurilor europene destinate agriculturii ar putea conduce la pierderea unor surse importante de bani de la Uniunea Europeană”.
  Putem vorbi de o lipsă de încredere a cetăţenilor în capacitatea actualilor
  guvernanţi de a se dedica intereselor ţării. Incapacitatea, incompetenţa şi
  iresponsabilitatea guvernanţilor actuali sunt dovedite.
  Aceşti guvernanţi sunt obsedaţi în continuare de „tăierea” pensiilor,
  salariilor, alocaţiilor sociale, desfiinţarea subvenţiilor pentru încălzire, reducerea alocaţiilor pentru sănătate şi medicamente, de majorarea substanţială a preţurilor care lovesc pe „cei mulţi şi săraci”.

  V. SUNT FONDURILE EUROPENE AJUTOARE GRATUITE?
  Răspundem: DA, acele fonduri absorbite efectiv, care depăşesc –
  CONTRIBUŢIA ROMÂNIEI LA UE – de-a lungul anilor.
  Acest aspect esenţial este neglijat de guvernanţii noştri în discursurile pe
  care le ţin. Deocamdată suntem un „contributor net” la UE. Să ne explicăm.
  România, ca ţară membră a Uniunii Europene, are obligaţia să plătească
  „contribuţii” la bugetul Uniunii, conform reglementărilor acesteia. Aceste
  obligaţii elementare sunt cunoscute de milionarii guvernanţi Băsescu, Isărescu şi ceilalţi. „Contribuţia” nu este deloc mică, fiind de peste 1 miliard de euro în fiecare an. Guvernanţii se feresc să discute de această sarcină bugetară, care nu este de neglijat, având în vedere efectele ei – mai ales în anii de criză când căutăm cu disperare surse de finanţare.
  România şi-a achitat aceste obligaţii, astfel:
  În miliarde lei
  În miliarde euro
  2007 3,8 1,2
  2008 4,5 1,2
  2009 5,6 1,3
  2010 5,9 1,4
  Total 2007 – 2010 19,8 5,1
  Prin urmare, în limbajul preferat al milionarilor Băsescu şi Isărescu,
  deficitul bugetar al României a fost afectat, în fiecare an, cu sume între 1,2 – 1,4 miliarde euro. Totalul cumulat pe 4 ani urcă la 5,1 miliarde euro. Până în 2013, ar urma să se facă plata „contribuţiilor” pe ultimii 3 ani – de încă 4,2 – 5 miliarde de euro. Deci în total, în cei 7 ani – „contribuţiile” noastre la UE vor însuma 9,3 – 10 miliarde de euro, care afectează direct bugetul României, inclusiv deficitul bugetar.
  Cu regret şi amărăciune, subliniem următoarele aspecte esenţiale:

  A. În aceşti ani de criză cumplită, guvernul României – din vina sa – a
  fost finanţator net al celorlalte ţări mai bogate din UE, deoarece a absorbit în mod efectiv sub 3% din fondurile structurale alocate (cum ne informează documentul FMI).

  B. Fondurile care se primesc de la UE nu sunt în totalitate gratuite,
  deoarece o parte importantă din acestea este acoperită de „contribuţiile” noastre anuale.

  C. Milionarii guvernanţi Băsescu, Isărescu şi ceilalţi guvernanţi – în loc
  să fi atras de la Uniunea Europeană fonduri pentru ţară în aceşti ani de criză economică groaznică, de circa 14 miliarde de euro, ei finanţează alte ţări mai dezvoltate şi mai bogate şi aruncă vina pe cetăţenii români – promovând politici de exterminare a pensionarilor, profesorilor, medicilor şi altor categorii sociale, care se zbat în sărăcie.
  Este evident pentru orice om raţional că, prin mobilizarea celor 14
  miliarde de euro, guvernanţii puteau să diminueze o parte importantă din
  deficitul bugetar al României, dacă s-ar fi atras din fondurile europene
  nerambursabile alocate o sumă mult mai mare decât contribuţia noastră totală la UE. Ar fi fost mai bine pentru România.
  Se poate afirma că s-a ratat posibilitatea de a avea un EXCEDENT de
  câteva miliarde de euro în relaţia financiară cu UE (un excedent prin mobilizarea integrală a celor 15,8 miliarde de euro, din totalul de peste 34,8 de miliarde de euro alocate, deoarece am trecut de jumătate din calendarul stabilit până în anul 2013).
  Noi nu putem să fim solidari cu asemenea guvernanţi, total iresponsabili,
  care acţionează împotriva României şi a românilor. Nu există NICIO SCUZĂ pentru aceşti politicieni guvernanţi în acest caz.
  * *
  *
  „Ghilotina externă”, „critica externă”, ar putea juca un rol extrem de
  pozitiv, dacă ar acorda impulsul necesar guvernanţilor români şi i-ar determina să ia măsurile organizatorice şi administrative ce se impun, ceea ce ar permite absorbţia efectivă – în aceşti ani de criză groaznică – a unei părţi cât mai substanţiale din fondurile europene alocate de 34,8 miliarde de euro şi să nu se oprească la absorbţia de numai 3% din fondurile structurale şi de coeziune, ceea ce este o ruşine pentru un popor de 22 milioane de cetăţeni.

  13 martie 2011

  Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 13. 14 Harabula martie 14, 2011 la 4:19 pm

  @Augustdre
  Dumneata ai convingeri bine definite in toate problemele. Atunci, ce rost are sa mai vezi la televizor discutandu-se inca odata?
  Toate reprosurile la adresa lui Basescu iţi suna ca o melodie placuta, pe care vrei s-o asculti iar si iar?
  O palavrageala de la tv. actioneaza ca un excitant in puncte prestabilite, care te face sa simti ca traiesti?
  Comentariul d-tale dovedeste ca stii totul. Viata este simpla: Ponta premier, Antonescu presedinte si Andronescu, Vozganian, Sarbu etc. ministri. Este destul ca sa duci trai pe guleai.

 14. 15 Spiridus martie 14, 2011 la 4:31 pm

  Obama in Congresul SUA: “Lumea s-a schimbat. Natiuni ca China sau India si-au dat seama si au facut schimbari (de politica interna) pentru a putea fi competitive in aceasta lume. Si au inceput cu educatia copiilor – de mai devreme si pentru mai mult timp, cu un interes sporit pentru matematica si stiinte exacte, investind in cercetare si in noile tehnologii. Noi nu putem sa ramanem impasibili. Trebuie sa-i depasim in inovare si educatie”.

  Deci SUA isi pun problema sa tina pasul cu China sau India. Si incep cu educatia.

  Ce ziceati ca fac Romania cu educatia? In afara de experimentele facute dupa mintea unora interesati doar de ciolanul puterii…

 15. 16 Doru Coarna martie 14, 2011 la 4:34 pm

  @ Draghi,

  Franta are vreo 64 de centrale nucleare, este greu ca nemtii sa le poata impune, via UE, renuntarea la ele. Mai ales ca fuziunea cea mare nu s-a reusit.

 16. 17 Ghita Bizonu' martie 14, 2011 la 5:15 pm

  comesene de malotru de la poarta portului

  1)Orban ala vorbeste prea mult ce nu trebuie! A incalcat toate obiceiurile diplomatice cu referirea la autonomia secuilor. Sau ma rog a reindoat cu MittelOrropa lu Adolf Austriacu’ ..
  2)Ar fi9 trebuit ca un ufical sa ii dea replica .. Da cine ? baselu e bun doar cand se ia de „pasaricile” si „gaozarii” intidmidati de SPP …iar minstru de extrene … e prep[rezentantu nu stiu cui in Romnaia si ata
  3)Tpnta – nu e chiar marea mea simpatie ca tpata ponta asta de caralateni samd ouati dupa model boc – a spus ceva ce trebuia spus de fetele de masa sifonate care repreznta agentura SOros in Romania . Ca e mai putin diplomat … scuze nu e uficial .
  Asa ca daca vrei sa pupi .. OPrban te priimeste da numa dupa ce dai iexsamen in ungureste !

 17. 18 Vasile, martie 14, 2011 la 5:43 pm

  Contele,

  Da! In sfirasit avem un punct de vedere comun , desi grupul dumneavoastra evita comentarii privitor ultima prestatie la „externe” a lui Traian. Dealtfel nici Nastase & Co., alias forumistii sustinatori ai dl.Nastase nu au prea avut comentarii.
  Sa fi prestat Traian de nota 1o?

 18. 19 Marcus martie 14, 2011 la 5:45 pm

  @conte: daca chiombila v-ar cere-o sunt convins ca v-ati scoate si consoartele pe piata pentru cauza. Nu-i destul ce a facut pentru a mentine UDMR-ul la guvernare, ca element de osatura pentru partidul derbedeilor, acum nu-i da nici replica lui Orban, care a ajuns sa dicteze ce si cum sa facem in Romania pentru a le da satisfactie seculior. Ponta si Antonescu i-au tras ungurului peste bot in lipsa unei reactii oficiale a Romaniei pentru o asemea imixtiune grosolana in treburile interne ale unui stat partener in UE. In loc sa-l puna la punct pe Orbam, Basila s-a apucat sa invenineze si mai rau relatiile cu Franta lui Sarkozy, sustinand un dictator care a pus aviatia militara si blindatele pe populatia civila satula de dictatura. Daca va merge in ritmul asta, pana la urma frantuzu’ tot o sa-i dea o flegma in chelie sau un cap in bot. De data asta a avut noroc cu D-na Merkel. Chiar nu va este un picut de rusine sa sustineti tradarea de neam si sa va scapati peste tot pe unde va apuca diareea basista? Sunteti jalnici, ati ajuns lifte la curtea lui Orban, vanduti de basesc pe treizeci de voturi secuiesti.

 19. 20 Argusdre martie 14, 2011 la 6:39 pm

  ”Harabula spune:
  martie 14, 2011 la 4:19 pm
  @Augustdre
  1.Dumneata ai convingeri bine definite in toate problemele. Atunci, ce rost are sa mai vezi la televizor discutandu-se inca odata?”

  Mi s-o fi parut mie ca ai oarece inclinatii catre genurile literare ?Posibil, ca altfel m-as mira foarte sa nu fi observat dumneata modul meu de exprimare referitor la ce se va discuta in asta seara pe TV :”sunt convins ca se va discuta…” ;„..Poate se va comenta,..”; „Sau poate despre…”, etc. Cu toate acestea as putea sa-ti destainui si faptul ca sunt ruda cu….moderatorul si mi-a dezvaluit din subiecte…
  2.”Toate reprosurile la adresa lui Basescu iţi suna ca o melodie placuta, pe care vrei s-o asculti iar si iar?
  O palavrageala de la tv. actioneaza ca un excitant in puncte prestabilite, care te face sa simti ca traiesti?”

  Daca n-as fi sesizat exact ceea ce a observat 88% din populatia Romaniei si anume ca un marinar farseur , plin de ifose si razbunator a dus tara la pierzanie, ziceam ca m-a facut mama chiar fara nici un har…Asa m-am linistia si ma consider foarte normal si deosebit de logic, ceea ce-i caracteristic pentru ingineri, dar se intalneste extrem de rar la…literati.

  3.”Comentariul d-tale dovedeste ca stii totul. Viata este simpla: Ponta premier, Antonescu presedinte si Andronescu, Vozganian, Sarbu etc. ministri. Este destul ca sa duci trai pe guleai.”
  Nu, viata este deosebit de complicata, mai ales cand apar unul sau mai multi neaveniti exaltati, incompetenti, dornici doar de averi nemuncite si darama visele si sperantele unei intregi natiuni.Insa cel mai regretabil lucru e acela ca indivizii in cauza gasesc avocati ieftini…
  PS
  Nu inteleg de ce ai tabarat asupra comentariului subsemnatului.Ai ceva impotriva clarvazatorilor ori ai neamuri pe la Murfatlar ?

  Sunt foarte convins ca se va discuta si se va face o paralela intre cutremurul din

 20. 21 eficientaenerg martie 14, 2011 la 6:59 pm

  Asigurarea obligatorii a locuinţei –fara Norme commune de aplicare….

  Iar suntem supusi…Batalii de …! -Proprietarii care nu şi-au asigurat locuinţele până la 15 ianuarie 2011, fie printr-o poliţă obligatorie, fie printr-una facultativă, pot fi sancţionaţi de autorităţile locale cu amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei, a declarat, marţi, directorul general al PAID, Marius Bulugea;raspunde- Ministerul Administraţiei şi Internelor-tot 15 iulie 2011.
  Revin cu Nota Naidin:Desi NU a fost emisa H.G. cu Normele metodologice de aplicare a legii;modificat art.40,cu procedura de “asigurare Obligatorie prin contract” se realizeaza prin adoptarea de Noi Norme de către Ministerul Administraţiei şi Internelor şi C.S.A,dupa care in 90 zile ,trebuie sa revina Obligativitatea-art.3 alin.(1)!(Urmeaza,apoi-durata de 1 an conform:Art. 35.)

 21. 22 Harabula martie 14, 2011 la 7:54 pm

  @Vasile
  Esti de o naivitate dezarmanta. In conceptia d-tale, daca prestatia lui Basescu ar fi de nota 10, domnul Nastase si sustinatorii sai ar face liniste.
  Tacerea pentru faptele bune, prezentarea ca nocive a celor neutre si crearea unei stari de isterie in cazul greselilor. Iata culmea obiectivitatii.

 22. 23 alex martie 14, 2011 la 9:21 pm

  interesanta emisiune

 23. 24 Aya martie 14, 2011 la 9:39 pm

  @

  Adrian Nastase

  Observ ca Razvan Dumitrescu se manifesta neobisnuit de nervos (chiar m-a deranjat).
  Ce sa se fi intamplat cu el?

  Aparent fara legatura: Blejnar a intervenit telefonic in emisiunea lui Gabriela Vranceanu- Firea si a anuntat, destul de transparent, ca a declansat o mare operatiune la Realitatea!
  Sa mai aiba Razvan Dumitrescu relatii de afaceri cu Realitatea?
  Sa stie ca este amenintat cu o „descindere” la firmele sale, desi nu mai este la Realitatea?

 24. 25 absolventul_de_politehnica_care_nu_mai_avea_chef_doctorat martie 14, 2011 la 9:51 pm

  la tvr 1 era beshe , la antena 3 era AN.
  Miercuri la motiune multi dintr noi si-ar dorii o asemenea lupta intre cei doi ca in secventa de mai jos.

  hopaa curand va aparea si el…
  http://www.cotidianul.ro/139926-Liderul-MISA-Gregorian-Bivolaru-a-fost-achitat

 25. 26 Aya martie 14, 2011 la 9:52 pm

  @

  Adrian Nastase

  Am revazut (cu o reactie de-a dreptul viscerala) la emisiunea lui Razvan Dumitrescu, declaratiile facute de Prostanacul si de Marean- care- este inainte de miscarea mafiota de la Hotel Confort (14 martie 2006- exact acum cinci ani!).
  Niste nemernici!
  Iar mizeria aceea umana „care-este-almanahe” sta in continuare in jilt de lider PSD- si, inca, unul foarte important. Astept debarcarea sa rapida si atentionez la modul cel mai serios ca, daca acest lucru nu se va petrece, individul sigur va incerca sa se manifeste ca in 2006 (sa nu uitam si cum l-a catalogat pe Ponta in 2005- citez din memorie: „maimutoi implementat”).
  Este o mare greseala sa se creada ca asenemea tipi lipsiti de scrupule devin inofensivi si nu isi vor folosi pozitiile pentru a incerca sa loveasca.

  Pe de alta parte, a lasa nesanctionata tentativa foarte periculoasa a Prostanacului de a forma acea „platforma” (parte a unui scenariu de consolidare a puterii PD-L- am detaliat in aceasta dimineata) ar fi o greseala politica grava, cu posibile urmari.

 26. 27 Aya martie 14, 2011 la 9:55 pm

  @

  Draghi

  Adrian Nastase a fost cat se poate de clar in legatura cu flota.
  Nu mai este nevoie de nici o alta clarificare si nici de redeschiderea subiectului.

 27. 28 Spiridus martie 14, 2011 la 11:06 pm

  „Basescu, dispus sa faca orice pentru economie – vezi cum ar modifica Constitutia” (www.ziare.com)

  Nu mi-e clar de ce sa mai modifice Basescu Constitutia. Are vreo valoare Constitutia pentru el? Atunci cand mai zice si Opozitia cate ceva (rar, foarte rar, si atunci mai mult neprofesionist) Curtea Cosntitutionala (CC) ii da imediat dreptate lui Basescu. Chiar inainte ca acesta sa ii solicite „parerea”. De exemplu, in legatura cu Codul Muncii, presedintele CC chiar s-a antepronuntat, declarand ca, la prima lectura, nu vede nimic neconstitutional.
  Cum era treaba aia in justitie cu antepronuntarea unui judecator?
  Cum a reactionat (sic!) Opozitia la aceasta „parere”?
  Toate ca de obicei…

 28. 29 Maximmouse martie 15, 2011 la 12:26 am

  @Aaaayaaa!

  Ce faci? ma bucur sa te citesc din nou! 🙂 🙂

  De ce cazi in capcana intinsa de dumitrescu? sau mai bine zis, este acesta atat de abil incat sa cada in capcana lui o persoana atat de subtila ca tine, porumbita rotata?

  Tu crezi ca este acuma timpul revansei in psd? ca acest partid ar trebui , acuma, sa se sfasie in lupte idioate, de tipul cine a fcaut mai multe boacane? NU! Acum este timpul unirii tuturor fortelor, inca pe picioare , pentru atingerea scopului, intamplator, comun atat politicienilor cat si natiunii: rasturnarea regimului satanicesc.Orice altceva NU CONTEAZA! iar pe cei care incearca sa induca subiecte false, trebuie sa ii privim cu mare prudenta si , mai ales, cu suspiciune.

  De acord? 🙂 🙂

  @ Domnule Prim Ministru,

  O emisiune slabuta, ca toate emisiunile de la antene, unde moderatorii au inceput sa fie patologic megalomani…astia chiar au impresia ca ne intereseaza comentariile lor si de aceea urmarim emisiunile…uuf! Repet , ce bun ar fi fost un post de televiziune cu acoperire nationala , acuma in mod special. Da’ daca nu este , nu este.Oricum, manipularea cu : hai sa vedem ce se intampla acum cinci ani, ce ne spune noua ? ca vor sa bage zazanie, corect? dumitrescu razvan acesta este oricum un tip cetos… nu cred ca e mare lucru de capul lui, si oricum , face niste jocuri, il studiez ca sa ma lamuresc.

  Sunt curios sa vad la prima emisiune la oana stancu si cu ursu, cand veti fi invitat, cum o sa fie.

  Ca idee principala, sa observam: sunt anumiti lideri psd, la care TOTI moderatorii antenelor au un fel de alergie…devin , brusc, limbuti, prezinta fapte fara de importanta, intrerup frenetic invitatul, il pun in situatii jenante. Aceste lucruri nu se intampla cu, Joanna , de exemplu, uneori cu crin…si ma rog oricine altcineva.

  Sa spunem ca printre acesti lideri psd ,care produc alergie, va numarati si dvs, si , nu in ultimul rand tanarul Ponta.

  De ce? Hmm….sunt mai multe posibilitati….oricum, ceea ce conteaza , este desigur , ca trebuie sa apareti pe sticla….dar,dar,dar,…de ce pierdeti din vedere ca fara de voi, politicienii, mideratorii ar fi NIMIC!….nu sunt eu in situatia de a da sfaturi, dar , emisiunile lor de tip claca, isi pierd substantial din interes…interesul este treaz NUMAI daca emisiunile sunt onorate de lideri care conteaza….asa deci , solutia este simpla….:)

 29. 30 Maximmouse martie 15, 2011 la 1:00 am

  @toata Lumea!

  Fratilor, astazi Crinul a avut o interesanta conf.de presa , am vazut ceva pe la antena3…eeei, tocmai cand devenise interesant, au taiat emisia.La fix! Politicianul se referea tocmai la problema , spinoasa, a minoritatilor (eu le zic neamuri, in intelesul biblic al denumirii, mi se pare foooarte potrivit).

  Si pentru ca tot i-au taiat Crinului macaroana, m-am gandit EU cam cum ar trebui pusa problema neamurilor in parlament, mai ales ca , asa cum s-a dovedit , acestia reprezinta o mare provocare …

  Cand o problema , de mai mare sau mai mica importanta, pentru statul roman , sta in votul unui deputat care reprezinta 200 de italieni, apoi atunci situatia este intolerabila.

  Ideea mea este , nu stiu ce a zis Crin, dar eu asa as fi zis: avand in vedere ca PARLAMENTUL ROMANIEI este o institutie reprezentativa si legislativa, atunci, neamurile pot fi reprezentate , dar, daca numarul de voturi prin care sunt alesi acestia,nu este mai mare sau egal cu numarul de voturi minim necesare pentru un mandat de deputat sau senator normal ales, atunci, acestia sa nu aiba drept de vot.Mi se pare corect asa.

  Doreste reprezentantul ce;or 200 de italieni sa se voteze ceva anume pentru specia lui? Simplu, sa faca lobbby pe langa grupul parlamentar care ii intruneste dorintele…mai bine de atat nu se poate. Este suficient.

  Cred ca ar fi o ,modalitate de a stopa acest pocker cu puterea pe care neamurile il practica de 20 de ani. Numai cand ma gandesc la neamurile neamurilor, neveste, copii , nepoti, cumetri, cumnati, surori si frati, etc, etc, etc, care capuseaza bugetul Romaniei, ma ia cu racori…

  Ce parere aveti, sunt eu rautacios sau chiar ar trebui facut ceva cu…neamurile?

  Sa zicem ca la viitorul Parlament este foarte posibil ca pdl de limba maghiara sa nu mai intre, asta pentru ca in sfarsit romanii maghiari,sau maghiarii romani, si-ar da seama ce sarpe au incalzit la san 20 de ani, si s-ar apuca , asa cum ii sta bine oricarui cetatean onest, sa voteze o doctrina nu o adunatura de rasisti fascisti.

  Daca neamurile , celelalte decat maghiarii ar ramane fara drept de vot , ci numai cu reprezentare, atunci, iata, deja, 2 factori de nocivitate si viciere a realitatii parlamentare ar fi exclusi. atunci, si numai atunci, am putea spune ca legile vor fi alcatuite functie de doctrine , urmand regula majoritatii , asa cum de altfel au si fost alesi membrii Parlamentului.

  N’asa?

 30. 31 lupi martie 15, 2011 la 1:08 am

  @ Dragos – Homuncule, vad ca le ai cu fotbalul , oi fi fost si jucator ??!! Cred ca muma-ta care te-a fatat a vrut sa te faca fotbalist , si stii de ce – ca atunci cand ratezi de la 3 m. , tot stadionu sa urle :- baga-mi-as pla in ma-ta !!!! .

 31. 32 jugaru lucian martie 15, 2011 la 1:19 am

  Turneul International de Sah Cotroceni editia a II-a, 1-11 martie 2011:
  Desfasuarat sub Inaltul Patronaj al Excelentei Sale Domnul Traian Basescu, Presedintele Romaniei si avand probabil ca scop crearea unei imagini pozitive a organizatorilor, la nivel national si international, evenimentul a sfarsit prin a le face praf si pulbere reputatia : http://www.chessintranslation.com/2011/03/farcical-end-to-strong-womens-event/ (aici aveti un interviu cu impresiile Marilor Maestre participante la competitie)
  http://games.groups.yahoo.com/group/RoChess/ (aici reactii ale iubitorilor sahului si raspunsurile absurde ale organizatorului)
  Asta dupa ce asta vara la Eforie, la un Open organizat „Sub Patronajul Excelentei sale Elena Udrea”, aceiasi organizatori nu au platit nici un leu din uriasele premii promise, la festivitatea de premiere, onorandusi totusi promisiunile dupa mai multe luni de zile.

 32. 33 lupi martie 15, 2011 la 1:25 am

  @ Harabula – Dumneata ori esti senil , ori esti senil !!! Eu , da , ma rog la Dzeu sa-mi dea PUTERE sa pot munci cat am de lucru , de ex. saptamana asta min. 10 ore pe zi , la care mai adauga vreo 3 de circulat cu autobuzele. Si puterea de-a ma abtine sa nu dau de pamant cu laptopul cand citesc cretinismele debitate de haita basista ce s-a oplosit [si ] pe acest blog !!! Bine ca ai vazut la mine ,, sete de putere”- da la madarfackaru’ pe care-l slugaresti ce vezi ??? In ce priveste ,, intimitatzile” , sireac de tine , tzigana chiar vopsita blonda tot tzigana ramane , odihnitzi-ai mintea intre tzitzele ei !!!!!

 33. 34 Maximmouse martie 15, 2011 la 1:26 am

  P.S.

  Fratiloor!

  care pui pariu ca satanail vrea cel putin inca un mandat?

  Alta explicatie pentru chestia cu mandatul de 4 ani , nu exista.isi da demisia, nu si-a indeplinit mandatul , deci are dreptul la un nou mandat…he , he, precedent, Iliescu…corect?

  Singura nelamurire este : la tupeul lui de borfas , de ce nu zice 4 ani si 11 luni? 🙂 🙂 ca in fond ne are pe toti la degetul cel mic…

 34. 35 Argusdre martie 15, 2011 la 7:21 am

  D-le Nastase,
  Cred ca ati gresit cand ati presuspus ca Scrisoarea atribuita lui Radu Marginean ar fi scrisa chiar de catre Blejnar in persoana.Trebuie avut in vedere ca in epistola sunt acuzatii grave la adresa acestuia, iar in al doilea rand trebuie analizat foarte atent finalul :
  „Nu voi semna olograf această scrisoare pentru că nu-mi doresc ca ea să declanşeze represalii asupra mea, în condiţiile în care, aşa cum spuneam, S.B. beneficiază de o protecţie care îl face foarte periculos şi temut, mai ales faţă de mine, un biet urmărit penal. Dar aş vrea ca aceasta să reprezinte o piesă importantă în investigaţia dvs. jurnalistică şi laţul să se strângă. Dacă eu personal voi fi întrebat în cursul urmăririi penale sau voi fi citat ca martor într-un alt dosar penal, voi declara însă sub jurământ fiecare informaţie ce face obiectul acestei scrisori ori al memoriului mai sus amintit, precum şi al oricăror fapte despre care am cunoştinţă.
  Al dumneavoastră,
  Radu Mărginean
  fost şef al vămilor”

  Asa ca pe undeva pare foarte logic comportamentul lui Marginean de a nega deocamdata paternitatea scrisorii.

 35. 36 Vasile, martie 15, 2011 la 7:48 am

  Harabula,

  a) Nu ati inteles pe deplin aprecierea mea.
  b) Este inacceptabil pentru un presedinte ca in cinci ani sa i se numere pe degetele unei maini amputate iesirile in public pozitive .
  In naivitatea de care vorbeati ,naivitate pe care eu mi-am manifestato ca un crez in viata as fi dorito majoritatii romanilor!

 36. 37 Vasile, martie 15, 2011 la 7:58 am

  Harabula,

  Am uitat/omis PSeul

  „In naivitatea dumneavoastra credeti ca despre Traian s-a auzit-scris-declarat tot adevarul?

 37. 38 Argusdre martie 15, 2011 la 8:20 am

  „Basescu renunta la un an din mandatul de presedinte…”
  este foarte posibil si foarte probabil.Si cine n-ar renunta pentru a indeplini o dorinta arzatoare a dragostei sale ?Ca atare „Incrucisatorul” este dispus sa faca doar patru ani din mandatul de cinci numai si numai pentru a putea, in cele mai optime conditii, sa lase tronul mostenire celei care-i aducea prajiturele la spitalul din Viena si-l mangaia duios pe chelia-i denivelata, ca sa nu mai simta of-ul din coloana vertebrala.In definitiv duduia merita toate sacrificiile de pe lume pentru ca-i fiinta muncitoare, in special pe micile ecrane, aratand umanitatii cum se da cu mopul, cum se manevreaza andrelele, cum se pun muraturile, cum se calareste saua calului ori a bicicletei, cum se face instructia cu salvamarii si cum se joaca Alunelul,Alugica,Alutraian, Zarzareaua, etc.In plus tara ar avea de castigat in fruntea ei : decat un individ tiran si zbanghiu, mai bine o mahalagioaica aratoasa.
  Desigur ca daca actualul prezident ar incerca manevra aceasta la sfarsitul anului 5 din mandat, s-ar putea sa nu mai fie ascultat de prea multi, spiritul de razvratire sa incolteasca si socotelile sa i se incalceasca.Si ce trist este atunci cand nu poti sa-ti satisfaci marea iubire….

 38. 39 marius martie 15, 2011 la 9:26 am

  Pana la urma ,diversitatea asta de opinii si libertatea de expresie fac farmecul acestui blog.De aceea il si urmaresc. Ca suntem de acord unii cu altii,ca nu,nu-i asa important. Daca as vrea sa vad puncte de vedere identice ,sau aplauze,felicitari,as urmari alte bloguri,printre care si cel al sefului PSD.In plus ca-s pareri pro ,ca -s contra,neutre sau mai putin neutre ,ironice sau amuzante,multe sunt de calitate.
  Fara multe din personajele ce frecventeaza acest blog,ar fi un blog comun ,insipid! Asa ca nu trebuie sa ne dam neaparat in cap daca avem pareri diferite,dar putem avea replici mai ‘dure’ daca este cazul!

 39. 40 Draghi Puterity martie 15, 2011 la 9:57 am

  @Aya

  Perfect de acord, mai ales cu a doua fraza.

  Apropos, bine ai revenit. Aici cadoul meu pentru tine. 🙂

 40. 41 blogideologic martie 15, 2011 la 10:00 am

  Catastrofa japoneză este, prin consecinţe, la fel de gravă ca şi evitatul al III-lea război mondial.

 41. 42 teostanc martie 15, 2011 la 10:14 am

  Florea Dumitrescu,
  Stimate domn m-a impresionat postarea dvs. foarte documentata dar nu cunosc grupul de initiativa din partea caruia ati scris. Spectrul politic este acoperit astazi suficient de bine de fortele politice actuale. V-as ramanne indatorat daca ati explica necesitatea si sorgintea acestui grup.
  Numele dvs. imi aduce aminte de un fost ministru de finante al Romaniei

 42. 43 Marcus martie 15, 2011 la 10:38 am

  Virusul BT Mai Letal Pentru Romani Decat Ebola!

  Ma simt dator sa detaliez putin comentariul despre noul conflict in care chiombu’ l-a antrenat total aiurea pe presedintele Frantei, in conditiile in care si asa relatiile noastre cu aceasta tara tind vertiginos catre un zero absolut, cu consecinte dezastruoase pentru noi, ca popor european.
  Daca mandatele lui Basescu au adus pana acum romanilor numai distrugeri si nenorociri cu ceva creativ trebuie totusi sa-l creditam pe chiomb si anume cu faptul ca atat el cat si fixa au contribuit masiv la imbogatirea limbii romane, fixa din punct de vedere al inovatiilor gramaticale, iar tatane-su prin noile valente semantice impuse unor adjective si/sau substantive, care prin prestatia acestuia au atins culmi inimaginabile ale superlativului. Astfel cuvinte sau sintagme cum ar fi nesimtire, tupeu, cei sapte ani de acasa, umori ale unui orgoliu egocentric lovit de paranoia, aroganta paguboasa (vezi capra raioasa si calul care-si da flatulente in loc de aere) , razbunare meschina, vorbit gura cand nu trebuie (vezi, gura bate curu’) etc. ar fi ramas poate seci si golite de continut daca pe lume nu s-ar fi inventat Basescu.
  Daca luam doar relatia acestuia cu Sarkozy si putem demonstra contributia adusa de presedintele Romaniei la reformarea limbii romane in sensul celor aratate mai sus.
  Dar sa pornim de la fapte: in mod oficial relatiile chiombului cu omologul sau francez au inceput sa se deterioreze grav la momentul in care frantuzul ne-a cam trimis sub forma de desant aeropurtat tiganimea acasa pe motiv de cioarda si comportament neadecvat al acestora in relatiile cu buzunarele si pretentiile francezilor. In urma acestei raciri se inregistreaza episodul vazut de o lume intreaga si de care chiombu’, sanchi, nu-si mai aduce aminte, intrebat fiind laTVR1, in care Sarkozy nu numai ca-l trateaza cu curu, dar se si debaraseaza de el mai ceva ca de o eventuala contaminare cu Ebola. Urmarea o stim, in loc sa intram in Spatiul Schengen, inghitim in sec si spunem pas. Urmatoarea faza se consuma recent, la Consiliul Europei, unde razbunatoru’ visceral ot Basarabi, crezand ca are de-a face cu pensionarii sau politaii Romaniei pe care s-a razbunat taindu-le pensiile sau dandu-i afara din politie, se apuca si tam-nisam ii pune ungro-frantuzului o talpa de-i ridica acestuia tensiunea arteriala la nivel de apoplexie, fiind nevoie de interventia rapida a doamnei Merkel pentru ca lucrurile sa nu duca la declararea starii de beligeranta intre noi si Coana Franta.
  Acestea sunt faptele si atata timp cat va fi chiombu la Putere doar o minune, in opinia mea, ar putea interveni pentru a repune lucrurile in fagasul lor normal in relatiile dintre cele doua tari.
  Acum ar fi intersant de vazut cam ce ar fi trebuit chiombu sa faca pentru a evita aceasta noua palma incasata de romani. Ei bine, culmea este, ca n-ar f trebuit sa faca nimic.
  Faultarea lui Sarkozy in plin Consiliu pe motiv de Gadafi, din punct de vedere al unui eventual castig al diplomatiei romane are valoarea zero, ba mai mult trebuie inscrisa in manualele diplomatiei la capitolul “Asa, nu!”, chiombu nefacand altceva decat sa-si satisfaca una din multele si meschinele satisfactii personale pe principiul luptelor de strada. Daca la asta adaugam faptul ca el chipurile a reprezentat acolo vointa si pozitia Romaniei intr-o situatie internationala delicata, fara a consulta insa niciun orgaism sau institutie abilitata si imputernicita constitutional (Parlament, CSAT, Ministerul de EXterne) sa emita pozitia oficiala a tarii noastre in astfel de cazuri, putem sa realizam dimensiunile noii gafe prezidentiale in materie de politica externa, domeniu in care conform Constitutiei ar trebui sa reprezinte tara cu cat mai multe foloase. Numai ca inteventiile sale atrag multe, dar foarte multe ponoase pentru noi ca popor si natiune europeana.
  Nu sunt in masura sa emit judecati in ceea ce priveste cum ar fi mai bine sa se procedeze la nivel international vis a vis de situatia din Libia. Daca ar fi dupa mine, care am simtit timp de cinci zile si cinci nopti, cat a durat traversarea Marii Rosii in anii 80, mare minata de teroristii lui Gadafi, apai nu numai ca as fi total de acord cu propunerile Frantei de a oferi un scut aerian impotriva aviatiei dictatorului care mitraliaza si bombardeaza de voie, ca la nunta, populatia civila satula de prezenta lui in capul statului, dar l-as scoate personal din barlogul in care se ascunde si l-as deferi Justitiei.
  Ceea ce vreau sa spun este insa ca la intrunirea respectiva la care chiombu a simtit nevoia sa-si arate muschii in fata lui Sarkozy, batand in acest fel probabil un nou cui la sicriul relatiilor romano-franceze, doar pentru a se razbuna el pe presedintele francez, erau multi alti reprezentanti de marca europeni care sa se opuna propunerii francezului fara a-si atrage furia acestuia asa cum in mod inutil a facut-o presdintele pedele Basescu Traian.
  Inca doua, trei intreventii de acest gen si dupa “pas Schengen”, s-ar putea sa spunem si “Adio, Europa!”.

 43. 44 anna martie 15, 2011 la 11:03 am

  D-le Nastase,am fost extrem de surprinsa cand am vazut reluarile Antenei3 in care singurul care v-avorbit de bine a fostMircea Geoana,impotriva caruia ati dezlantuit prin smecherasul grivitean Ponta,un razboi nuclear.Din spusa dv am inteles ca sa nu mai vorbeasca!!!Pai,ce partid e asta si prin ce se deosebeste de pdl?Ba inca pedeleii isi apara membrii,chiar penali.Psd-ul se face ocr?Cum poti sa interzici cuiva sa vorbeasca?Nu vedeti pe cine trimiteti la tv?Cineva,pe blog ,zice de nu stiu ce platforma a d-lui MIRCEa geoana .Noi,votantii pe care mizati de ce nu stim?Vreti votul nostru…dar pe ce ???Cititi parerile noastre ,va intereseaza sau va linisteste doar corul de laudatori ,care are acelasi rol din cele mai vechi timpuri.Unii zic ca d-l GEOANA ar pleca sau il dati afara .Nucredeti ca pleaca cu o mare parte din PSD??Noi va asiguram ca da.In atatia ani de opozitie n-ati gasit o persoana mai carismatica ,mai convingatoare decat pe POnta.E cea mai proasta alegere pentru ca ,dincolo de comportamentul de smecheras obraznic si parvenit,toata lumea vorbeste de „gasca”Ponta,ceea ce e foarte gravpentru partid.Ar fi bine sa mai ascultati si pe cei care,de buna credinta fiind,nu sunt de acord cu ceea ce se face la varf ar fi ,de exemplu alianta USL,din care PSD o sa iasa injumatatit.Si,inca o data ,lasati liber la exprimarea ideilor,informati-ne si pe noi,pe ale caror voturi va urcati inParlament.Daca nu,avem si noi o solutie;nu va mai votam sau nu mai votam in general.

 44. 45 anna martie 15, 2011 la 11:09 am

  Scuzati-ma ca revin.In loc sa-l tot forfecati pe base despre care stim tot si d-abia mai suportam,mai bine cereti-ne parerea,aranjati lucrurile in PSD ,ca pare a fi o vraiste generala,in care pe fiecare il intereseaza numai de sine insusi.

 45. 46 dlnimeni martie 15, 2011 la 11:13 am

  Maximmouse: cam de multisor a scris lumea aici pe blog ca mai vrea mandate, sunt ani de ziel de atunci. Secretul nu sta in mandatul incomplet, demisia inseamna renuntarea la mandat, pa. Secretul sta in revizuirea constitutiei, care ar fi prezentata ca una noua. O noua constitutie ar insemna ceva de genul unui restart, in care ceea ce a fost (neconvenabil ) in constitutia veche s-ar sterge. Renuntarea la mandat pentru a prinde o noua constitutie ar folosi altfel: nu ar intra ca presedinte pentru un an in noua constitutie fiindca si-ar minca un mandat; daca dureaza un an fara sa candideze (si nesincron cu partidele) atunci nu va mai fi ales. De fapt nici asa nu ar fi ales, dar nu ar avea aparatul necesar pentru influentarea rezultatului.

 46. 47 contele martie 15, 2011 la 11:13 am

  @ Adrian Năstase

  În legătură cu intenţia lui Băsescu de a recupla alegerile parlamentare de cele prezidenţiale aş avea o propunere. Înainte să apuce V.Ponta să mai scoată vreun”spirit de glumă” staţi toţi liderii din Opoziţie la sfat( PSD şi PNL) şi, cu retorica „anti” de rigoare,… sprijiniţi propunerea!
  Am mai spus pe acest blog că decalarea alegerilor a fost o mare greşeală. Nu numai că „locomotiva” în alegeri există oricum, nu numai că se cheltuie foarte mulţi bani cu organizarea lor dar, cel mai grav, în toţi anii electorali ritmul reformelor se încetineşte iar măsurile populiste şi antieconomice sunt inerente. Tentaţia de a face aceste lucruri este mare pentru orice guvern de aceea cel mai inteligent lucru ar fi să să micşorăm măcar numărul de ani electorali.
  Nu-l luaţi pe „NU” în braţe doar pentru că propunerea vine de la Băsescu. Trec cu vederea anul în plus pe care-l câştigaţi…
  Vă rog frumos, opriţi-l pe Ponta să-şi dea cu părerea înainte să vă sfătuiţi!

  P.S. Spuneţi-i din partea mea, totuşi, că dacă V.Orban e minte îngustă pentru că vrea să propună în Constituţie un deficit de trei la sută atunci şi Germania are conducători la fel de înguşti la minte pentru că de la ei a plecat ideea.

 47. 48 dlnimeni martie 15, 2011 la 11:20 am

  Aya, tu ce crezi, ce vor face intelectualii apropiati de Franta dupa recenta enervare a dlui Sarkozy pe gloriosul presedinte in chestiunea libiana?

 48. 49 Socrate martie 15, 2011 la 12:00 pm

  @anna * Parerea mea despre Geoana este exact opusa. Nu pot sa-i uit vizita la Vantu, care a dus la victoria lui TB, si nici explicatiile penibile pe care le-a dat foarte tarziu. Nu pot sa uit ca a lasat balta contestarea alegerilor. Cred ca Geoana este manevrat de TB si are ceva dosare in coasta. Sa ne amintim ca TB a recunoscut ca are o caseta compromitatoare pentru Geoana, pe care a promis ca i-o va da dupa alegeri. Nu s-a mai spus nimic daca i-a dat-o, dar chiar daca i-a dat-o, a facut o copie. Ce se urmareste este fie dezorganizarea PSD-ului din interior ( platforma anti-Ponta ) sau chiar ruperea partidului ( sa ne amintim de APR ). Nu cred ca la Geoana este numai ambitie si frustrarea ca a pierdut alegerile la presedentia PSD-ului. Sa nu uitam ca TB si PD au renunta sa ceara schimbarea presedintelui senatului, desi ar putea s-o faca cu usurinta ( grupul care l-a propus, alianta PSD-PC nu mai exista, prin ruperea aliantei de catre PC ). Sa nu uitam ca dl. Toma cel demisionat ( din grupul Geoana ) a sfatuit un parlamentar PDL sa nu treaca la PSD, intrucat nu ete oportun. Spritzul de la Ramada a fost mai mult decat un spritz, intrucat s-a trecut deja la masuri organizatorice, formulare de completat de cei nemultumiti. Cred ca dl Geoana a devenit deja un factor dizolvant in PSD. Conducerea PSD va lua masurile ce se impun ( au mai multe informatii decat avem noi ), si nu i-as condamna chiar daca l-ar exclude din PSD. Raul trebuie taiat de la radacina.

 49. 50 Maximmouse martie 15, 2011 la 12:15 pm

  @dlnimeni,

  Corect , asa m-am gandit si eu, tocmai modificarea constitutiei este clu-ul.
  La sfarsit , am glumit, in ideea ca este hulpav…si infricosat…da’ vorba din batrani o stim cu totii…:) 🙂
  Vom vedea tupeul borfasilor…abia stept…:)

 50. 51 Maximmouse martie 15, 2011 la 12:23 pm

  @Fratiloor!

  Sa observam, indata ce situatia incepe sa se albastreasca, iese cu spume la bot si mascariciul de limba maghiara al neamului, bietul nenea lotzi….:)

  Bre , nea’ lotzi, daca citesti iti spun doar atat: Mohacs!

 51. 52 Maximmouse martie 15, 2011 la 12:33 pm

  @blogideologic.

  Domnule Filipas, asa este , dar ocupati cu motiunea, cu divorturile, cu sfidarile secuiesti, maririle de preturi, etc, etc, etc…:) si desigur cu evolutiile mascariciului national pe la postul public, poporanii chiar nu -si dau seama ce i-a lovit…. lovitura este colosala , dupa parerea mea in plan psihic…acuma depinde foarte mult daca e de bine sau de rau, functie de cum esti pozitionat pe scara …sa zicem Richter…:) 🙂 As spune ca va aparea o filosofie a disperarii…care va duce la progres ….dar cu mult sange…:(

 52. 53 Florin martie 15, 2011 la 12:41 pm

  Sa vorbiti si de privatizarea SIDEX-GL

 53. 54 Draghi Puterity martie 15, 2011 la 12:48 pm

  Episodul cu Gaddafi arata clar ca Basescu isi trage seva mai mult din Germania decat din Franta. De acolo ii vine si sustinerea pentru politizarea justitiei, si acolo exista mult interes de a avea o Romanie in haos (industrializarea facuta de Ceausescu, cu accentul pe industria grea si constructoare de masini, ar fi concurat in primul rand Germania).

  Germania, desi se situeaza oficial de partea rebelilor libanezi si impotriva lui Gaddafi, blocheaza de facto eforturile Frantei si a Angliei de a-l inlatura de la putere (de ex. cere mandat ONU pentru o interventie). Gaddafi a investit mult in economia Germaniei in ultima perioada, mai putin vizibil, mai ales in produse ale IMM-urilor germane. Si banuiesc ca si Desertec-ul il prefera pe Gaddafi unei „perioade de tranzitie”.

 54. 55 Draghi Puterity martie 15, 2011 la 12:53 pm

  @anna

  Vad ca folosesti des pluralul „noi va asiguram”, „noi votam”, etc. In numele cui vorbesti?

 55. 57 Vasile, martie 15, 2011 la 1:20 pm

  Deloc off-topic,

  Daca valurile provocate de cutremurul din Japonia au afectat ca o briza usoara Marea Neagra , ecoul devastator al acestui cutremur la salvat pe Gaddafi redirectionind mas media si politicul mondial pe cea mai recenta nenorocire,un joc strengaresc , un fenomen pina la urma natural!
  Acum ar trebui sa urmarim cu ce beneficii s-a ales Romania prin implicarea directa
  identica cu pozitia de aliat al Serbiei impotriva demersului majoritar european!
  Cica cistigatorii primesc laurii dar aliatii?

 56. 58 Ioan martie 15, 2011 la 1:22 pm

  @ Maximmouse,

  Acea spinoasa problema a minoritatilor, a neamurilor cum inspirat o numesti, a fost abordata frecvent aici pe blog. Este regretabil, insa, ca tema nu a fost retinuta pana acum de opozitie desi bambuccienii formeaza, alaturi de ceilalti, patrulaterul nociv creat de Chiomb pentru faradelegile ce au urmat. Dar cine s-o retina, Jioana care in mandatul sau a dovedit cu varf si ndesat ca se afla in slujba unor cercuri concentrice interesului national; dornice sa subtieze pe orice cai partidul, tara. Sau azi, V Ponta, care a inceput sa creada si el ca poate fi o solutie pentru functia de prim ministru. Vezi, si asta este tot o manifestarea a basismului pur in zona politicului, chiar daca copilotul nu este membru al gruparii portocalii. El saracu’, comparandu-se seara in fata oglinzii cu alde Botis, Ialomitianu, Ariton, Udrea si altii asemenea lor, se crede apt pentru functia de premier ca doar i-a spus-o liderul liberal; un alt sosit conjunctural la varful politicii dambovitene. Ei bine, dupa opinia mea, acestui V Ponta ii lipseste cel putin unul dintre simturile cu care ne nastem, altfel ar fi obseravat prezenta in coasta lui a AN-eului; al carui nume l-a prezentat si I Iliescu zilele trecute, ca fiind azi solutia optima. De altfel aseara R Dumitrescu, de la A3, a transmis, pentru cine a avut ochi sa vada, un mesaj clar celor interesati. Caci asta a fost, pentru cateva clipe, prezenta AN-eului si pe imensul ecran din studioul emisiunii.

 57. 59 Argusdre martie 15, 2011 la 1:31 pm

  „anna spune:
  martie 15, 2011 la 11:03 am

  D-le Nastase,am fost extrem de surprinsa cand am vazut reluarile Antenei3 in care singurul care v-avorbit de bine a fostMircea Geoana,impotriva caruia ati dezlantuit prin smecherasul grivitean Ponta,un razboi nuclear….”
  Stimata Annutza, oare de ce poti fi atat de naiva incat sa crezi ca daca Geoana n-a zis „la camere”ca-l spinteca pe Nastase, chiar a si gandit-o.Caracterul sau de coada de topor si avid de putere a fost demonstrat cu varf si indesat atunci cand Iliescu pierduse alegerile prezidentiale, iar „nea Geana”, fara sa clipeasca, l-a si felicitat pe Constantinescu direct de la Washington, pentru victoria sa impotriva comunismului(desi fusese trimis acolo taman de catre Iliescu).Mai apoi si-a dat in petec prin atitudinea de cocota lacoma si intriganta atunci cand „a aranjat” cu grupul de la Cluj demolarea lui Iliescu de la conducerea PSD-ului, dar si prin pozitia de copartas la uneltirile mizerabile (alaturi de Evanghelie) pentru subminarea totala a puterii si statului lui Nastase.Cu alte cuvinte acest „Geana pe ochi”nu prezinta niciun fel de incredere si in contnuare vedem ca nu se dezice prin ceea ce face. Ca atare, inocenta Annutza nu mai plange mormantul tradatorilor.
  Garantez cu pletele blonde ale Elenei din Troica Buzaului ca acest Geoana nu se va invata minte niciodata, ramanand un calcai al lui Achile in PSD…

 58. 60 ORASAN IOAN martie 15, 2011 la 2:00 pm

  Alianta portocalie nu poate si nici nu are sprijin popular pentru a scoate tara din criza,pentru ca banii sunt risipiti pe clientela politica,afacerile sunt sufocate de taxe si impozite si mai ales sunt fortate indirect sa sponsorizeze partidele de la putere,tinerii au plecat si pleaca din tara,cei mai buni profesionisti au plecat si pleaca din tara.Noi nu putem vorbi de o calitate superioara a produselor,noi nu mai putem cere o crestere a productivitatii muncii,nu putem lucra eficient cu oameni stresati care nu-si pot plati ratele si utilitatile,ca nu pot asigura strictul necesar familiei si nu in ultimul rand nu putem lucra cu oameni care se hranesc prost,fiind predispusi destul de des la imbolnaviri.Tara nu iese din criza avand in functii de conducere tot felul de lipitori de afise,in timp ce bunii specialisti au plecat sau sunt pe picior de plecare,putem ajunge pe drumul cel bun prin depolitizarea societatilor si institutiilor statului,trebuie redusa la maxim hotia banului public si mai ales trebuie eliminata cumetria politica si in afaceri cu banii statului.Pentru ca romanii sa nu traiasca multa vreme in saracie,trebuie sa scapam cat de repede se poate de puterea portocalie,care nu au nici o treaba cu interesele romanilor,ei vor sa se mentina la putere doar pentru a-si spori averile din banul public.Toti cei care nu se vor sclavi in tara lor,care nu mai vor ca banul public sa dispara in conturile portocalii,care vor ca batranii nostrii sa aiba o batranete linistita,care vor ca scolile si spitalele sa nu fie desfiintate si mai ales cei care vor ca strazile sa nu treaca sub comanda delicventilor si sa ramana sub controlul fortelor de ordine,toti acestia pe 16 martie trebuie sa protesteze in strada alaturi de toti nemultumitii tarii.

 59. 61 Karakas martie 15, 2011 la 4:42 pm

  @Argusdre, nu e exclus ca atita timp cit a fost sol la Washington sa fi dat din pleoape des cind i s-au propus si alte „e-misiuni”, ca tot o rupem in pretenie cu americanii. Stii cum e, pretenii se au ca fratii… De altfel, primadonul a aterizat in politica romaneasca cu un box de parfum ‘Democratie, Reforma si Libertate Pentru Baroni’ pentru PSD.

 60. 62 Vasile, martie 15, 2011 la 5:43 pm

  Nu neaparat ptr. Harabula.Acu ceti si eu textul. Printre altele l-a in loc de ………..

 61. 63 Maximmouse martie 15, 2011 la 6:49 pm

  @ AAAAAAYAAA!

  Draghy are dreptate, si eu doream sa-ti dedic o melodie , aceasta, care iti arata tie in ce masura imi sugerezi eternul feminin…iarta-ma ca viata asta urata vine peste noi si uitam esentialul…

 62. 64 Aya martie 15, 2011 la 7:58 pm

  @

  Anna

  Am citit aberatiile pe care le-ai scris despre Prostanacul.
  Mai corect ar fi sa spun, minciunile sfruntate pe care ai indraznit sa le formulezi, jignind inteligenta tuturor celor prezenti pe acest blog.

  Prostanacul a fost port- stindarul celor care au organizat miscarea de tip mafiot, din martie 2006, de la Hotel Confort, impotriva lui Adrian Nastase.
  Acum, Prostanacul a intrat, cu vioisie, in complotul (din fericire, dezvaluit la timp) anti- PSD.

  Prostanacul nu merita doar dispret, dar si o pedeapsa faptica, exemplara.

  Este evident ca ai fost trimisa aici de Prostanacul pentru a incerca sa maschezi realitatea in privinta lui.
  D-te si spune-i ca ti-am transmis asa: sigur ai multa treaba iar noi te retinem aici.

 63. 65 Aya martie 15, 2011 la 8:09 pm

  @

  Maximmouse

  Touchee!

  „You are the one for me, for me, formidable”

 64. 66 Aya martie 15, 2011 la 8:28 pm

  @

  Draghi

  Multumesc pentru darul muzical.

  „Il you stay, I’ll make you a day…

  …like no day has been, or will be again”

 65. 67 Aya martie 15, 2011 la 8:33 pm

  @

  DlNimeni

  Nu cred ca intelectualii apropiati de Franta se vor inflama prea tare data fiind „valoarea” lui Sarkozi si „pretuirea” pe care i-o acorda.

 66. 68 Maximmouse martie 15, 2011 la 9:01 pm

  @ AAAAYAAA! 🙂 🙂

  Multumesc, sunt VOIOS! 🙂 🙂

 67. 69 Aya martie 15, 2011 la 9:04 pm

  @

  DlNimeni

  @

  Maximmouse

  M-am referit pe blog, cu ceva timp in urma (mai in gluma, mai in serios) la cum ar putea proceda Traian Basescu pentru a incerca sa mai obtina un mandat.
  Problema nu tine de modificarea Constitutiei, in sensul reducerii mandatului prezidential. Admitand ca ar aparea o astfel de modificare, ea s-ar aplica DUPA expirarea actualului mandat prezidential, care este de cinci ani (sigru nu trebuie sa detaliez, de ce).
  Ca atare, reducerea mandatului inainte de alegerile prezidentiale nu i-ar da lui Traian Basescu posibilitatea de a mai candida o data (si, teoretic, de a mai obtine un mandat).

  In schimb, daca si-ar da demisia inainte de expirarea mandatului (sau daca ar fi destituit) ar avea acasta posibilitate. Solutia rezida in aplicarea textului constitutional -coroborarea art. 81 (4) cu art. 83(1) si (2)+ art. 97 (1).
  Citez:

  Art. 81 (4): „Nici o persoana nu poate indeplini functia de presedinte al Romaniei decat pentru cel mult doua mandate. Acestea pot fi si succesive”

  Art. 83 (1): „Mandatul presedintelui Romaniei este de cinci ani si se exercita de la data depunerii juramantului.
  Art. 83 (2): ” Presedintele Romaniei isi exercita mandatul pana la depunerea juramantului de presedintele nou ales.

  Art. 97 (1): „Vacanta functiei de presedinte al Romaniei intervine in caz de demisie, de demitere din functie, de imposibilitatea definitiva de exercitare a atributiilor sau de deces”.

  Este evident ca vacanta functiei intervine in conditiile in care mandatul nu a fost dus pana la capat .
  In aceasta situatie- si tinand cont de faptul ca are dreptul la doua mandate (complete, asta este clar)- daca isi da demisia poate candida inca o data.
  (Nu iau in discutie ce sanse ar avea sa castige alegerile, dar modul in care ar putea proceda pentru a avea dreptul de a incerca sa mai obtina unul).

  Legat de posibilitatea suprapunerea alegerilor generale si prezidentiale: ESTE O ABERATIE- un calcul elementar arata acest lucru.

  Admitand ca s-ar modifica textul Constitutiei, iar mandatul prezidential ar reveni la durata de patru ani, suprapunerea celor doua alegeri ar fi imposibila (exceptand un joc al alegerilor anticipate).
  Atat mandatul Parlamentului cat si cel al presedintelui ar fi supuse (pana la expirare) actualelor prevederi constitutionale.
  Or, in acest caz, alegerile generale ar avea loc in 2012 iar cele prezidentiale in 2014.
  In urma schimbarii textului Constitutiei, urmatoarele alegeri generale ar avea loc in 2016 iar cele prezidentiale (in urma revenirii la mandatul de patru ani) in 2018.
  Deci, decalajul s-ar mentine si nu s-ar atinge himericul „obiectiv declarat” de Traian Basescu de a nu mai avea (citez din memorie) „alegeri atat de des”.

  Unica posibilitate ca alegerile prezidentiale si cele generale sa fie suprapuse (in cazul modificarii Constitutiei) ar fi ca Traian Basescu sa-si de demisia in 2012.

 68. 70 Maximmouse martie 15, 2011 la 9:20 pm

  @Ioan!

  Stimate prieten, permite-mi sa iti spun asa,

  ce crezi, eu il iubesc pe joanna?Imi este el , macar, agreabil? Nu stiu eu ce a facut? Nu stiu eu cine sunt Ponta, Van Gelle, daciana, Ilie sarbu…s.a….?

  STIU!

  Astia’s oamenii , astia defileaza…daca, in loc sa ne straduim sa ne umplem buzunarele, ne-am fi apucat serios de politica, la vremea cuvenita, probabil ca am fi fost si noi acolo….Lumea politica este o lume…in mic, cu toate mizeriile ei.

  Ceea ce am dorit sa spun este ca NU A SOSIT ACUMA TIMPUL RAFUIELII! va fi, cand apele se vor linisti…unii vor pleca de voie, altii de nevoie, si , clar, numai ei, acolo, in partidul lor stiu ce au de facut. Nu fac, ii va costa si pe viitor.

  Lectia pe care boborul o primeste acum, o primeste in egala masura si lumea politica…oooo si vor invata din ea sunt convins…vor realiza cu totii ca somnul ratiunii zamisleste MONSTRI.

  Acuma despre emisiunea aceasta…am senzatia ca , iarasi, nu am vazut aceeasi emisiune. Modul in care , asa cum zici, moderatorul a incercat sa le arate, „celor care au ochi sa vada” , ca AN este speranta , a fost de-a dreptul jignitor. Mie asa mi s-a parut, anume , ca nu scoti in evidenta un om pe care il pretuiesti , invartindu-i , cu deliciu, impreuna cu asistenta personala, cutitul in rana.

  Ba chiar , eu am inteles urmatoarele: Acesta este stimati telespectatori AN, cel care acum cinci ani a fost „facut” de urmatorii, etc. Este asta o dovada de pretuire, sau dorinta de a-l minimaliza ca personalitate politica ?.

  Norocul stii care este, ca de atata smecherie, a pierdut din vedere esentialul :boborul telespecator NU ARE NICI TIMP, NICI CHEF ACUMA de subtilitatile manipularii …moderatorului…hmm, nu-i mai dau numele ca fac urticarie….:) 🙂

  Cu stima.

 69. 71 nastase martie 15, 2011 la 9:31 pm

  Aya,

  ma bucur mult ca ai revenit.

 70. 72 dlnimeni martie 15, 2011 la 9:44 pm

  Aya, art. 81 din Constitutie nu scrie de mandate complete. Iar demisia din mandat inseamna renuntarea la mandat. Si nici nu e bine sa se subinteleaga mandate complete, ar fi posibile tot soiul de minuni.

 71. 73 dlnimeni martie 15, 2011 la 9:45 pm

  Aya, prea s-a obisnuit lumea ca interpretarea constitutiei sa fie cea a gloriosului presedinte. Ajunge.

 72. 75 Aya martie 16, 2011 la 1:08 am

  @

  Adrian Nastase

  Multumesc pentru calda intampinare.
  Si eu ma bucur ca m-am intors acasa, as putea spune.

 73. 76 Aya martie 16, 2011 la 1:21 am

  @

  DlNimeni

  Nu este nevoie sa se faca precizare „mandate complete” (in Constitutie).
  Este implicit faptul ca, referindu-se la „mandat”, legiuitorul a avut in vedere intreaga perioada a sa, asa cum este explicit precizata.

  Demisia presupune „neconsumarea” mandatului.
  Conform spiritului si literei Constitutiei, o persoana are dreptul la doua mandate (complete- fac completarea desi nu era necesara).
  Daca al doilea mandat nu a fost „consumat”, respectiva persoana se afla (constitutional) in situatia in care, exercitand un singur mandat (complet) are dreptul la al doilea (complet).

  Facand un exercitiu teretic, o persoana care a exercitat un mandat (complet) de presedinte si a castigat din nou alegerile (cazul lui Basescu), daca demisioneaza in timpul acestuia are dreptul sa candideze din nou la alegerile prezidentiale.
  Daca le castiga se considera ca exercita al doilea mandat prezidential.
  In timpul acestuia (inainte de „consumarea” lui) poate demisiona din nou- situatie in care se considera, de asemenea, ca a exercitat un singur mandat. Deci, are din nou dreptul sa candideze.
  Admitand ca ar castiga din nou alegerile, poate repeta situatia. S.a.m.d.

 74. 77 Aya martie 16, 2011 la 3:10 am

  @

  Lupi

  Pentru maniera inadmisibila in care i-ai abordat pe Harabula si pe Dragos: sa-ti fie rusine!

 75. 78 Aya martie 16, 2011 la 3:19 am

  @

  Draghi

  Citez din postarea ta (martie 15, 2011 la 12:48 pm):
  „Episodul cu Gaddafi arata clar ca Basescu isi trage seva mai mult din Germania decat din Franta.”

  Subiectul a fost detaliat, de-a lungul vremii.
  Mai aveai nevoie de „episodul cu Gadaffi” pentru a ajunge la acea concluzie?

  P.S.
  Referitor la afirmatia ta (citez) „Germania blocheaza de facto eforturile Frantei si a Angliei de a-l inlatura de la putere (de ex. cere mandat ONU pentru o interventie)”: argumentul (exemplul) nu este deloc bine ales de tine si nu srveste ideea.
  Indiferent de cauzele ascunse, Germania procedeaza corect.
  Interventia (se subintelege, NATO) este in conformitate cu dreptul international DOAR daca se obtine avizul Consiliului de Securitate (ONU).

  Iti amintesti, desigur, de sinistrul din Iugoslavia (1999) cand interventia armata a fost facuta fara acceptul Consiliului de Securitate. Atunci, totul s-a produs in cea mai neagra si cinica lipsa de legalitate.

 76. 79 dlnimeni martie 16, 2011 la 9:00 am

  Aya, am o alta parere, eu unul inteleg prin „mandat”, „mandat complet” sau „mandat incomplet” („sau” ca simbol al operatiei de reuniune a doua multimi).
  Dar decit sa ne certam, mai bine un cintec vesel sa cintam: ceea ce noi comentam ca pe o actiune ofensiva a gloriosului presedinte pare de fapt una defensiva. Conform a ceea ce a devenit deja un obicei al dlui Ponta (stii cum e la noi, ceea ce se intimpla a doua oara este deja traditional), acesta si-a lansat – ca inaintea fiecarei motiuni – fraza care sa entuziasmeze parlamentarii puterii. Daca data trecuta a fost fraza care anunta, pe scurt, ca parlamentarii puterii sunt rugati sa voteze motiunea ca sa plece acasa petru noi alegeri, acum dl Ponta a zis o chestie legata de ideea ca, dupa schimbarea puterii, profitorii guvernamintului de acum nu vor fi lasati sa-si rontaie banii adunati pe linga gloriosul presedinte. Care glorios presedinte s-a simtit si cum pe linga flota poate ca ar mai avea ceva de digerat – iar madam Codruta ar putea repede sa nu mai vada in el decit un individ dubios numai bun de bagat la mititica pentru a astupa o pofta europeana – a iesit repede cu doua idei: una ca dl Ponta nu ar fi decit un prapadit de copilot, de unde concluzia ca pentru gloriosul presedinte cei mai buni premieri sunt soferii fiindca ei conduc masinile, iar dl Ponta ar face bine sa-si prezinte diploma de la facultatea de copiloti si sursele de finantare a copilotajului, iar a doua cum ca el va demisiona ca sa mai candideze a treia oara fiindca, vezi doamne, un mandat din care lipseste un an (ori doi) prin demisie nu s-ar pune deloc. Adica, Aya, a fi presedinte patru ani din cinci inseamna a nu fi deloc, iar un cetatean ar putea fi presedinte toata viata fara a fi fost vreodata prin mandate de n-1 ani. Ma intereseaza si pe mine sa fiu presedinte fara sa fiu presedinte. E deja o glosolanie, o cacealma, iar noi in loc sa o denuntam ca atare stam si o descoasem de-a fir a par. Dar ca sa nu fiu numai destructiv ci si constructiv, am in incheiere doua propuneri pentru militantii pesedisti si pedelisti din virtual: sa inunde blogurile si forumurile cu incurajari entuziaste si sutineri ale ideilor prezidentiale de a lasa naibii pedeleul si a-si face alt partid si de a-si da imediat demisia ca sa mai prinda un mandat. Idei politicie mai proaste nici ca am mai vazut dinspre partea gloriosului.

 77. 80 Aya martie 16, 2011 la 9:51 pm

  @

  DlNimeni

  Am oscilat puternic intre a face o subliniere si a ma abtine, pentru a nu te necaji, contrazicandu-te. Sper sa nu te necajesc chiar daca afirm: legal (constitutional, in sperta), prin „mandat” se intelege doar unul complet.
  Intr-o replica am subliniat exact posibilitatea (teoretica) de a se ajunge la acea situatie pe care ai prezentat-o- cea grotesca, asa cum bine ai definit-o.

  Dar, mai bine un cantec vesel sa cantam, asa cum ai propus: fiind asa cum ai afirmat in final, nu crezi ca ar trebui incurajat?

  Intr-o alta ordine de idei: ti-am lasat un mesaj legat de Adriana Saftoiu (oarecum in replica la comentariul tau in care punctai ideea unei posibile „platforme” SI in PNL) la sectiunea „Daca e martie, sunt porti deschise la departamentele PSD”.
  As vrea sa aflu ce parere ai.

 78. 81 BOIAN CORNEL aprilie 18, 2011 la 8:13 pm

  DECLARATIILE PREMIERULUI PRIVIN NEPLATA DREPTURIOR SALARIALE CASTIGATE IN INSTANTA DE CADRELE DIDACTICE REPREZINTA CONFIRMAREA CA ACESTA SE CA….A IN CAPUL PRESEDINTEUI BASESCU CARE A PROMULGAT LEGEA


 1. 1 Cutremurul din Japonia. Influente imediate asupra economiei mondiale! « Popateapa's Blog Trackback pe martie 15, 2011 la 10:02 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: