Am aflat cine este “Alba ca Zapada”!

Nu va mai chinuiti sa aflati cine este Alba ca Zapada, cea profetita de Sebastian Lazaroiu.  Informatia momentului este ca Alba ca Zapada este chiar Sebastian Lazaroiu! Nu mai am nici o indoiala, dupa ce am citit declaratia sa despre Emil Boc, despre guvernare si despre ultimii doi ani. Din punctul lui de vedere, tot ce a facut aceasta guvernare este “alb ca zapada”. Guvernarea este alba ca zapada. Emil Boc este alb ca zapada. Situatia pensiilor este alba ca zapada. La fel, situatia din educatie sau din salarizarea unitara. Nu mai vorbesc de cele pe care Sebastian Lazaroiu nu le-a mentionat – banuiesc ca si vamile sunt albe ca zapada.

Cel care trebuia sa vina, sa ne salveze, sa ne prezinte solutia minune, s-a infatisat. Este Sebastian Lazaroiu – Omul Minune, Stapanul Sondajelor, Deus ex Machina, Marele Arhitect, Vocea Adevarului si a Dreptatii. Un om de care avem cu totii nevoie, fiindca daca nu era el am fi crezut, ca prostii, pana acum, ca salariile, anul trecut, chiar s-au taiat, ca pensiile sunt tot mai slabe in ceea ce priveste puterea de cumparare, ca oamenii chiar au fost dati afara si ca economia este in colaps.

Domnul Lazaroiu ar trebui sa lucreze in reclamele comerciale la produse de inalbit, fiindca pare ca are o vocatie in acest sens. Poate fi imaginea ideala de reclama pentru  Vanish sau pentru Calgon – care se lauda ca ia toate mizeriile de pe masinaria guvernamentala! Mi-ar placea sa il vad intr-o reclama la televizor, in locul unei gospodine care incearca sa inalbeasca fete de masa, sau care incearca sa scoata calcarul din motoarele masinilor de spalat. Sigur ca mesajul meu reprezinta o acuzatie gratuita si ca avem, de fapt,  un guvern cu o performanta mult peste ceea ce meritam. Si sigur ca Sebastian Lazaroiu va continua sa lucreze la inalbirea celui mai murdar guvern din istoria Romaniei, guvernul de cumetrie al lui Boc,  pe ideea care i-a adus succes si lui Basescu: nu conteaza ce raspunderi ai, important este ca mereu sa dai vina pe cei de dinainte. Chiar si cand are putere absoluta, Alba ca Zapada se comporta ca si cum ar fi moarta intr-un sicriu de clestar.

39 Responses to “Am aflat cine este “Alba ca Zapada”!”


 1. 1 m martie 10, 2011 la 1:43 pm

  sunteti extraordinar!

 2. 2 AS martie 10, 2011 la 1:45 pm

  cred ca reclama cu cilit i se potriveste cel mai bine. e singurul inalbitor care dupa ce-l folosesti poti sa tragi apa 🙂

 3. 3 matilda martie 10, 2011 la 2:22 pm

  Este vidanjorul de serviciu !

 4. 4 Ioan martie 10, 2011 la 2:44 pm

  Dle, va rog frumos. Alba ca Zapada nu apartine acestor caricaturi ai timpului nostru; sa faca ei la nevoie si bici din ea. Ea a apartinut numai pentru putin timp lui Wilhelm Grimm. De atunci, de pe la 1860, ea a apartinut si apartine copiilor din lumea larga. Da, este devarat, de-a lungul timpului au existat si cateva tentative de rapire. Dar, toate au esuat lamentabil. Asa ca nu vad nici un motiv de ingrjorare vazand ca un ratacit printre oameni a incercat sa-i atinga obrajorul. Si, fiti pe pace, eroina noastra v-a strabate si pe mai departe timpul, fara sa priveasca in urma. Pe cand omul nostru, omu’ detergent cum inspirat il numiti, v-a sfarsi negresit in penibil; desi, in speta noastra, tind sa-i dau dreptate lui V Ponta. Cel care a pledat nu odata la televizor pentru judecarea si condamnarea celor vinovati, de toate relele ce ni se intampla.

 5. 5 Pali martie 10, 2011 la 3:05 pm

  Sper sa ne ajutati sa aflam si cine este Regina !

 6. 6 teostanc martie 10, 2011 la 3:50 pm

  Dle Nastase,
  Din cate stiu, dl Lazaroiu conducea firma care a realizat programul de numarare a voturilor, la alegerile din 2004. El a fost acuzat de TB, alaturi de dvs., ca ati furat voturi prin programul de numarare.
  Probabil ca dl Lazaroiu a sarutat mana intinsa de dl TB si nu l-a mai cautat DNA la termopane si pixuri, aproape 2 legislaturi, ca pe dvs.

 7. 8 Draghi Puterity martie 10, 2011 la 3:56 pm

  Sunt curios cati dintre spalatorii astia de cadavre politice vor declara dupa disparitia lui Basescu ceea ce a declarat Tudor Postelnicu la proces…

 8. 9 Raluca martie 10, 2011 la 3:59 pm

  Da, toti sunt Alba ca Zapada, dupa ce a inghitit marul otravit! As vrea sa identificam, asadar, cine sunt piticii, cine a otravit marul si cine se risca sa pupe fata, ca sa-o invie!

 9. 10 contele martie 10, 2011 la 4:02 pm

  Draghi Puterity

  Postarea ta e amuzantă… m-a binedispus. Ai dreptate cu cimpanzeul şi, în plus, amintesc aici că asemănarea dintre un om şi-un şoarece este de 90%. La o asemănare de 80% ai fi surprins ce găsim. Printre fanii PSD umblă vorba c-am putea găsi chiar şi un taliban portocaliu. Unde-i găsim pe ăia roşii este o altă discuţie.

  Dar legătura cu Codul Muncii e forţată. Eu ţi-am arătat diferenţele majore şi cred că în niciun caz nu sunt atât de radicale precum clamezi. Ca să nu mai spun că articolul ce ţine de liderii de sindicat este o concesie făcută acestora din motive mai mult sau mai puţin electorale. Din punctul meu de vedere acum liderii de sindicat au o ” imunitate” mai mare chiar decât o au parlamentarii . Mi se pare normal ca această imunitate să fie strict legată de mandatul pe care-l îndeplinesc şi nu de alte condiţii extra-reprezentativitate, aşa cum un parlamentar dă socoteală pentru ce face în activităţi extra-parlamentare, mai puţin pentru activitatea politică. Dacă la o firmă care face creioane se opreşte activitatea din lipsă de comenzi şi patronul prinde un contract de bătut cuie iar liderul de sindicat zice că el nu bate cuie, ce se întâmplă? Stă doi ani în firmă de florile mărului numai pentru că a fost lider de sindicat? De acord, pot exista abuzuri şi din partea patronatului dar să nu transformăm povestea într-una cu drob de sare.

  Chestia cu stat neo-sclavagist e tare:” Fugiţi, vine sclavagismu’!”. Exagerezi… Retorica asta îmi aduce aminte de alte vremuri…
  Arată-mi tu acele „minuscule” diferenţe care par atât de primejdioase. Eu n-am atâta imaginaţie. Cred că noul Cod rămâne încă destul de ” social-democrat”.

  Aici nu e vorba, la urma urmei, de diferenţa dintre cimpanzeu şi om. Mie îmi inspiră altceva. Dintr-o excesivă prudenţă şi grijă punem tot felul de restricţii de viteză şi uite-aşa ajung alţii înaintea noastră la destinaţie. Îmi aduc aminte că pe o şosea pe unde treceam destul de des era un semn la o curbă ce mă anunţa că nu trebuie să depăşesc acolo 20km/h… 20km/h??! Unghiul acelei curbe era obtuz, vizibilitatea era bună, nicio trecere de pietoni, nicio casă apropiată. De prisos să spun că puteai negocia virajul şi cu 60-70km/h. Dar acel semn pus de cineva „responsabil ” a stat ani întregi acolo, dacă n-o sta şi acum.

 10. 11 Ghita Bizonu' martie 10, 2011 la 4:04 pm

  International Republican Institute gavareste prin gura aluia si ecplica cine face politichia in Romania basheascva

 11. 12 blogideologic martie 10, 2011 la 4:29 pm

  Ford în negocieri pentru firma AmeriLithium. Aceasta arată că Ford a făcut progrese mari în realizarea unor baterii cu litiu mai eficiente pentru automobilul electric.

 12. 13 Karakas martie 10, 2011 la 5:01 pm

  L-as complimenta pe Lazaroiu daca l-as numi machiavelic. Nu e nici macar atit.

  „…ei (Boc, nota mea) au luat România de la un deficit de aproape 10% în ianuarie 2010 şi au adus-o la un deficit de 6,5%, iar anul acesta ne îndreptăm spre un 4,4..”

  Bravo Patratzel! Cine a dus Romania pe culmi de glorii cu 10% deficit in 2010? Dl. Nastase, nu? Cine n-a scos un cuvintel in 2009 despre criza care exista deja in Romania de luni bune, doar ca sa-i mai pacaleasca pe romani odata sa fie reales Basescu?

  http://www.gandul.info/news/consilierul-prezidential-sebastian-lazaroiu-la-interviurile-gandul-emil-boc-ar-trebui-declarat-erou-8048651

 13. 14 Draghi Puterity martie 10, 2011 la 5:13 pm

  @contele

  Dintr-o excesivă prudenţă şi grijă punem tot felul de restricţii de viteză şi uite-aşa ajung alţii înaintea noastră la destinaţie.

  Depinde din ce perspectiva vezi lucrurile. Daca esti cel care trage ricsha sau cel care sta in ea. Asta e evident pentru toata lumea.

  La o privire mai atenta insa chiar si pentru un angajator, nu e convenabil sa lucreze cu scalvi lipsiti de motivatie. Stii bancul ala din vremea lui Ceausescu – nu dori moartea shefului, lucreaza in asa fel incat sa si-o doreasca el? Exact asta o sa se intample.

  In ziua de azi majoritatea joburilor care produc bani si progres sunt cele in care e nevoie de creativitate si inteligenta. Ori aceste calitati nu se impaca prea bine cu biciul. Nu poti fi creativ cand ti-e frica. Nu poti avea trei idei bune pe zi la ordin.

  Sistemul de valori care a stat in spatele codului muncii produs de PD-L e unul extraordinar de nociv pentru Romania. El nu doar ii va aduce pe angajatii din Romania la conditia de scalvi, luptand in permanenta pentru subzistentza, dar, in conditiile globalizarii va si distruge toate „joburile bune” din Romania. Probabil aceasta a fost si intentia legiutorului, a celui real, nu a executantului ignorant care si-a asumat raspunderea pe aceasta monstruozitate.

  P.S. Partea comuna dintre genomul unui om si un soarece e de 20-30%, nu 90%. Uite aici un grafic care ilustreaza acest lucru. Teoretic aceste procente ar trebui sa fie valabile si pentru „omul nou portocaliu” dar daca tu ai date care demonstraza contrariul te rog sa le prezinti.

 14. 15 Vasile, martie 10, 2011 la 5:27 pm

  Dar stiti si cine sunt cei sapte pitici?

 15. 16 Gabriela Savitsky martie 10, 2011 la 6:02 pm

  Superbă postare.
  Ca o salvă de tunuri.

 16. 17 Harabula martie 10, 2011 la 6:26 pm

  A fi sclav, presupune o legatura foarte stransă, uneori pe viaţă, cu stapânul. Toate demersurile sindicaliste merg in direcţia întăririi acestor legaturi. Lucrurile stau cam pe dos.
  Dorinţa contestatarilor actualului Cod al Muncii este de a face din salariat un angajat, daca e posibil, pe viaţă si in acelaşi timp pe patron sclavul acestuia.
  Atat forţa de munca, cât si angajatorii trebuie sa se bucure de libertatea pieţii.
  Este greu sa se depaşească logica absurdă a locului de muncă bugetar, pentru toată viaţa. De fapt asta este sclavie.

 17. 18 Ghita Bizonu' martie 10, 2011 la 6:39 pm

  Draghi Puterity
  nu exista om nou portocaliu..
  Este doar catelu de intreprindere (javra de activist zelos da imbecil care oricat se dadea cu fundu de pamant si oricate caramizi spargea de pieptu-i partinic nu era avansat intr-un comitet mai „inalt” dpv adtiv ) care printr-un noroc* super si supraporcesc a reusit ca in numele „dimacratei” sa ajunga sus .. sus unde nici nu indraznea sa viseze !
  Apopos si stii de ce „atunci” nu depasea satdiu de catel de intreprindere ? Fiindca inteligenta , priceperea , pregatirea si caracteru infect nu il recomandau ! Ca se zice ca attunci era mediocratie insa ei sunt submediocri! Asa ca azi am ajuns la idiotcratie .. (v se insailarea sexulao-rivolutionera a Lazaroiului , soci8olgu care nicie un recensamant nu stoe sa citeasca !!)

  * noroc ptr ei Ptr noi nenoroc si blestem!!!

 18. 19 contele martie 10, 2011 la 6:57 pm

  Draghi Puterity
  Nu-ţi împărtăşesc pesimismul. Iar diferenţele dintre Codul PDL şi Codul PSD+PNL nu mi se par de substanţă.
  Chiar aş îndrăzni să spun că aici a mai cedat PSD-ul din pretenţii numai pentru a fi pe placul aliaţilor.
  Nu mi-ai spus care sunt totuşi acele diferenţe atât de primejdioase.

  P.S. Paralela cu ricsa mi se pare o mare eroare… Ar mai trebui imaginea unui dolofan îmbrăcat în steagul Americii ce stă în ricşă şi dă foc la trabuce cu dolari pe post de chibrit, cel care trage ricşa fiind un slăbănog prost îmbrăcat.
  Nu prea cunosc patroni gen Becali. Se şi vede că nu ştie că construiască nimic. Bineînţeles că există dar vor fi din ce în ce mai puţini. Eu ştiu din ăilalţi, oameni care pleacă ultimii din firmă şi care se simt responsabili pentru angajaţi.

 19. 20 contele martie 10, 2011 la 7:06 pm

  Mona Muscă a fost găsită incompatibilă cu înaltele standarde de onoare ale PNL-ului.
  Lui Dan Voiculescu îi reperează onoarea televiziunile lui. Care sunt şi ele pe post de Alba ca Zăpada. Sau, ca să fim mai exacţi, pe post de Nufărul ( spălătorie şi curăţătorie).
  După asta se va face şi Revoluţia Bunului Simţ.

 20. 21 Argusdre martie 10, 2011 la 7:09 pm

  Lazaroiu asta, inainte de a intra in gasca marinareasca parea un om serios si la locul sau.Imi poate explica cineva cum se face ca toti cei care sunt atrasi in camarila basista o iau razna rau de tot pe perioada mandatului? Si am in vedere aici pe unii fosti (Saftoii, Andrei Plesu, Renate Weber, etc) si pe altii actuali (lazaroiu et co).Are matrozul ceva diavolesc in cutia sa ucraineana ?

 21. 22 Doru Coarna martie 10, 2011 la 7:32 pm

  Lazaroiu asta este cam neinspirat de felul lui, in aceste momente a te prezenta drept Alba-ca-Zapada este extrem de riscant pt ca unii se cam pregatesc de zor sa-i ia la tinta pe astia imbracati in alb de prin nordul Africii… pe dictatorii de leat ceausist.

  Si uite asa, noi cu basme si ailalti ce apara pacea cu arma in mana, avem toti ocazia sa descoperim si formula iesirii mondiale din criza: crestem pretul la petrol, provocam probleme in tarile producatoare, noi contracte cu noii sefi din zona, dar la noile preturi!!! Si cum avioanele de lupta, navele de razboi si tancurile merg toate cu petrol, relansam si pe consum! Ura! Si pe democratie! Ura! Si pe antiterorism! Ura!

  Dupa cum se vede, toti iepurii cad dintr-un foc de maestru inventiv, laolalta cu dictatorii expirati; se mai intreaba cineva daca globalistii sunt rau intentionati sau doar lacomi? Am mai spus-o, astia sunt sansa planetei. Singura.

  Acum la noi, sa copiem dupa model direct de la maestri: ce-ar trebui sa tintim noi ca sa iesim din criza si din dictatura, deodata? Marim preturile la potol, aducem balamucul la producatorii agricoli, falimenteaza speculantii si incheiem noi contracte cu adevaratii agricultori la noile preturi! Practic, ii bugeteaza cumparatorii. Daca privim atent, treaba e ca si facuta, mai trebuie doar sa falimentam cu amenzi speculantii si sa contractam taranii la preturi cu ridicata, o companie nationala de achizitii agricole care sa dea si-n tara, si la export. Dar cum cade dictatura? Marim averile pedelistilor, lasam zazania sa-i intarate, arestam coruptii… (pana aici seamana perfect si cade dictatura din lipsa de resurse la viitoarele alegeri) apoi dam un rol mai sigur noilor pedelisti purificati, ceva departe de dosare, DNA si puscarii, doar in registrul democratiei.

  Sa presupunem ca un producator de oua se hotaraste sa devina miliardar de top: intai isi sparge toate ouale (bifati va rog), ele dispar deci pretul creste (adica asteapta ca prostia sa faca ravagii), intre timp aranjeaza cu gainile sa oua mai mult (adica activitate intensa pe multiple planuri), apoi iese pe piata cu multe oua la pretul cel mare… nu ca proiect politic ci ca o unica si ultima certitudine!

 22. 23 Ghita Bizonu' martie 10, 2011 la 7:40 pm

  Hm … ca sa priceapa si cei care nu vor …
  Acest proiect de cod are marele „merit” de a acorda preferinta muncii slab platite. Cu adaosul ca slabe sperante ptr o crestere in schema ori macar in venituri .
  Adica ce zicea bashescu : chelneri, tinichigii, zilieri agricoli si tapinari. Cu adaosul ca dezvoltare de activititai de genuy asta :
  http://www.ziare.com/mediu/verde/inconstienta-romaneasca-ne-am-distrus-padurile-acum-ce-facem-interviu-galerie-foto-1080509. Si custorese in lohn.
  Ca proiectie se urmareste obtinera unei societati gen Pakistan (cativa bogati si restu .. sa-i manace cainii!)
  Si sa devenim negri ptr chinezi (Victor V se lauda ca el este uneori si sucontractant ptr chinezi. Daca si chinezii ajung al concluzia ca e mai ieftin sa angajeze romani …. )
  Cu rezultanta ca romanii (cetatenii romani indiferent de origine etinica) vor fi siliti sa pribegeasca (majoritatea cei etnic romani. Ca deh is majoritari!) si posibila punere in discutie a integritatii teritoriale .
  Si favorizarea emigrarii din zone magrebiene, asiatice ,sau Afica Neagra (Somalia, Sudan). O astfel de emigrare masiva va crea cateva probleme :
  1) de integrare (culturala)
  2) etnice – risca sa se ia la cafteala aici ptr cetiunuile de acasa!
  3) sociale . Inclus prin slaba calificare medie a acestor populatii .
  Inlocuind vreo 2-3 milioane de activi romani cu vreo 2 milioane de insi cam slab scolarizati samd din zone defavorizate ale lumii (inclus fara closete din iepoca de scandura!) vom avea o scadere a nivelului tarii . Cu distugerea sistemuluyi de invatamant samd .
  Plus tensiuni etnico-sociale.
  nu intamplator prima constitutie romaneasca prevedea ca nu se vor coloniza elemete straine . Asta nu ne-a scutit de grave probleme motivate nu de rasism , bigotism ori nastionalism excesiv ci de o foarte maltusiana co9ncurenta ptr resurse ! mai adaug ca in Bucovina austriecii au favorizat penetrarea populatiei slave din Rutenia si astfel in N Bucovinei elementul romanesc a devenit minoritar (de fapt intre 1800 – 1880 populatia romana a ajuns sa fie sub 50% la nivelul intregii provincii). Se plaica si in zona Buceagului. (In Basarabia co0lonizarea a fost o politica etnica de rusificare . in Bucovina si Buceag modificare proportiei etnice a fost urmarea unei politici economice de obtinere a unei forte de munca mai ieftine).
  Nu zic ca astea din urma sunt scopurile urmarite de camera de comert romanao-americana ori asociatqa investitorilor straini urmareste expres astfel de rezulate , insa pe ei ii intereseaza doar profitul imediat . Din aprtea guvernului roman am insa a;te pretentii !!
  Insa din partea unor prostaci de pe la noi nu am nici o pretentie . Sunt incapabili sa inteleaga!
  In late locuri – sunt voci care jubileaza …vovi „romanesti”

 23. 24 Ghita Bizonu' martie 10, 2011 la 7:42 pm

  comesene du malotru de ferentari

  Voiculescu nu face parte din PNL .
  Si Muca a fost mazilita mai ales ptr amoru ei bashesc.

 24. 25 Joanna martie 10, 2011 la 7:59 pm

  Lăzăroiu nu e Albă ca Zăpada! Este Negru’ ca Zmoala! Ăsta-i Nea Satanail!
  Omu’ e în firea lui? Când l-am auzit spunând care-i sunt eroii, am crezut că e beat ori bolând. M-a revoltat.
  Ştiam că România are o grădină mare, dar Satanail întrece măsura.

 25. 26 Karakas martie 10, 2011 la 8:02 pm

  Cred ca Boc e cam zguduit la etajele superioare. Azi a vorbit despre PSD ca fiind „stinga comunista”. Oame mai sunt multi prosti in Romania sa creada ce vorbeste Boc?

  „Un partid important s-a diluat definitiv în stânga comunistă, dar este bine că s-au separat apele”, a spus Boc.

  http://www.mediafax.ro/politic/boc-pnl-a-incetat-sa-mai-fie-de-dreapta-s-a-pierdut-definitiv-in-bratele-stangii-comuniste-8051600/

 26. 27 Ghita Bizonu' martie 10, 2011 la 8:30 pm

  Scuze da entuziasmu ma copleste.
  Au aflat si aia de la A3 ca la benzina s eplateste TVA pe acciza ! Adica acciza produce valoare adagata? Cestia asta ma face sa ma stric de ras de pe vremea cand premieru era dat de taranisti ! (nu mai tin minte daca Ciorbea sau Vasile. referinta ptr Victor ca asta cam seamana atrditie fanariota!).
  Insa a aflat si Blanculescu – fost minsitru in domeniu ..halal sa ne fie si aferim!!

  In alta ordine de idei as zice ca micuta aia Olguta Vasilescu este o achizitie buna – desi nu a „pozat” . As zice ca unica presenta cu testosteron din PSD …Poa ar fi bine sa fie bagata la „inaintare”sa se vaza ca are si PSD .. barbati !!

 27. 28 Harabula martie 10, 2011 la 9:36 pm

  Orice s-ar spune, treaba cu Voiculescu este murdară.
  De fapt Alianta a facut un calcul cinic: cate voturi pierdem prin alianta cu Voiculescu comparat cu numarul voturilor castigate prin Antene.
  Ca Voiculescu nu era un tip frecventabil, o stia toata lumea. Sentinta de azi nu a adus nimic nou.
  Aici este vorba despre acea componenta intrinseca securista a partidelor noastre politice.

  Chestia asta cu turnatorii este foarte ciudata. Am fost printre primii patru membri ai PSDR (Cunescu) din judet. Ei bine, carnetul cu nr.3 a apartinut unui profesor de istorie care a fost turnator al securitatii. Mi-a marturisit el insusi. A plecat la PSD (Iliescu)
  Primul primar social-democrat (nu e vorba de PSD de acum)din judet
  a aparut in Monitorul Oficial ca turnator.
  In Monitorul Oficial a aparut si primarul Botosanilor, Florin Egner, PSD (Iliescu).
  In conducerea actuala a PSD Botosani, mai face parte securistul Mihai Darie care a facut cariera si in PD.

  Interesant este ca, in ochii unora, prezenta securistilor si turnatorilor confera seriozitate oricarei intreprinderi. Cineva incerca sa ma convinga sa depun bani la FNI intrucat toti salariatii de acolo sunt fosti securisti. Degeaba îi spuneam eu ca un castig atat de mare nu este sanatos.

  Atitudinea asta relaxata fata de trecut, eu nu mi-o pot insuşi.
  Cei care iarta, fara sa aiba dreptul sa ierte, imi devin instrainati precum imi sunt talharii, pedofilii, alienatii mintal si turnatorii inşişi.

 28. 29 Draghi Puterity martie 10, 2011 la 9:46 pm

  @Ghiza Bizonu’

  Ce nu pot/vor sa priceapa contele & co e ca o societate e un sistem viu, care reactioneaz atunci cand este atacata. Care e reactia romanilor atunci cand sunt confruntati cu totalitarismului, stim deja: complicitate si servilism, „ei se fac ca ne platesc, noi de facem ca muncim”, hotie si coruptie generalizata, doublespeak, piatza neagra, contrabanda si economia paralela, soimii patriei si odele iubitului conducator si a tovarasei sale de viatza, s.a.m.d. Le-am trait pe toate pe vremea lui Ceausescu (daca a fost si cazul lui Edmond Dantes, nu stiu, probabil el s-a crezut atunci cumva privilegiat). Daca pe vremea aia mai erau cativa care spuneau „bine ca macar ca se construieste ceva in tara” acum ce avem? Pentru ce sa accepte lumea regimuri de austeritate si neo-sclavagism? Pentru posetele lui Udrea si plimbarile cu elicopteru ale lui Basescu? Pentru ca sheful IKEA sa mai faca inca un miliard? Chiar nu e evident care va fi reactia unui popor care accepta orice, chiar si o forma lenta de sinucidere, ca sa i-o traga celui pe care il uraste (capra vecinului).

  Care va fi reactia arendasilor de la putere, stim si asta. Vor strange si mai tare surubul, vor inaspri cenzura, vor intari aparatul opresiv, vor promova cultul personalitatii, vor batjocori in ultimul hal si ultimele urme de demnitate umana.

  De fapt de ce ma mir eu ca nu pricep? Ajunge sa ma uit cine ii conduce. Un fost securist-bisnitzar vicios si semiagramat (convingerea mea ferma e ca a fost si tradator), un pitic hidrocefal care e fericit ca il vad cei din sat ca exista, diversi penali si palamide insamantzate in functii cheie in stat, „patrioti” si „intelectuali” cu staif, semianalfabeti frustrati cu caractere jegoase si IQ-uri mai mici decat temperatura corpului, sinecuristi si latratori lipsiti de simtul ridicolului, veleitari si semidocti vanitosi, s.a.m.d. De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere. Nici caracterul si nici inteligenta nu le permita sa intelega consecintele actiunlor lor.

  Orice statistica a UE din ultimii 20 de ani arata ca romanii muncesc cel mai mult in Europa. Period. Si atunci de ce nu nu se reflecta asta in bunastare? Pentru ca romanii lucreaza prost spun trogloditzii portocalii. FALS! Daca ar fi asa nu ar exista atatea povesti de succes ale romanilor in strainatate. Pentru ca au un mangement slab? Posibil. Pentru ca elita economica e in marea eui majoritate una care s-a ajuns prin frauda? Probabil. Sau mai ales pentru ca prin masuri de genul codului muncii portocaliu majoritatea joburilor rezervate pentru romani sunt cele cu calificare redusa si prost platita?

  Iar acesta e numai inceputul. In aceste conditii economia nu va face presiuni asupra sistemului educational pentru a pregati oameni calificati si capabili de decizii corecte. Fara o educatie serioasa se va ajunge inevitabil la o inversiune valorica, si la o decadere culturala din ce in ce mai accentuata. Tot mai putinii care vor fi inca valorosi vor fugi mancand pamantul iar spirala adancirii noastre in rahat se va invarti din ce in ce mai repede.

  Acesta e realitatea din spatele textelor populiste a la „sa traiti bine!”.

  @contele

  Ti-am mai spus, eu as avea timp… stii tu restu.

 29. 30 Draghi Puterity martie 10, 2011 la 9:58 pm

  Completare…

  cat se lucreaza in Europa:

  Cu verde, media europeana. Cu violet, Romania.

 30. 31 Sibilla martie 11, 2011 la 1:38 am

  @Draghi Puterity spune:
  martie 10, 2011 la 3:56 pm

  Sunt curios cati dintre spalatorii astia de cadavre politice vor declara dupa disparitia lui Basescu ceea ce a declarat Tudor Postelnicu la proces…

  SUPERB !! :)))
  Răspuns: cu siguranţă că unul ca Volodea T, nu… Păi să fii domn e întâmplare, să fii OM – un lucru mare… şobolan ca Volodea… cărare… aia e !

  @contesky,
  Măi dragă, ţara arde, sărăcia şi foametea bântuie România sub bă-SECU şi tălică insişti pe trecuturi care NU rezolvă nik… Grija noastră e trecutul glorios al Voiculescului, măi dragă, sau SE IMPUNE să scăpăm de jugul infractorilor la putere, mafioţii pedelachei şi mârlanul alcoolic care s-a ales prezident, măi dragă, măi… ?
  Da de ce nu subliniezi tălică aspecte din trtecutul şi prezentul infractorului Dorin Cocoş şi-a impertinentei soaţe-n actii, aud… ?? Arză-le-ar focul Gheenei viitorul, să le arză !
  Ai putea în * mărinimia * haristocraţiei mătăluţă să-l corectezi pe d-l AN şi să-i explicitezi că Albă ca Zăpada estem Helena – Nutzi Cocoş Udrea du Pleşcoi care n-a pregetat nicio secundo să-i dea indicaţii preţioase toarăşului Muc cel Mic şi carele a fluturat frunza de-am rămasără cu izul de sub frunză, să-mi fie scuzat, rogu-vă….
  Ai putea să insişti pe subiecte cum ar fi : UNDE NAIBA SUNT TOŢI BANII DE LA FMI ????? PE CÂND BUBA STOPAREA EVAZIUNII FISCALE PE LA CONSTANŢA ??? CE SE MAI AUDE CU FLOTA…. MARINARUL CRESTAT TACE…. POVESTEŞTE-NE DESPRE LEGĂTURILE PRIMA-DONEI DONULUI SECURIST DE LA ANVERS, ALEA CU ARABII ŞI CU OAREŞCE EVREI… NIK DESPRE TUNURILE DATE DE PEDELACHEI, MĂI DRAGĂ ??? DE CE, NU ??? HMMMM… ???
  Vezi tu, contesky, altele-s întrebările FĂRĂ răspuns şi Dictatorul băsescu în continuare basma curată, că se găsesc mereu mânuitori de săpun, de proastă calitate dar în cantitateee…

 31. 32 Iluminatu martie 11, 2011 la 7:47 am

  EROU A LA SEBASTIAN

  Pe un ou de pui un R, lesne-l faci pe Boc „erou”
  Dar de scri un B pe el, anagramă-i pentru bou.
  Cum românii mirosiră. că cel ou este clocit,
  Propagară adevărul : personajul e… tâmpit !

 32. 33 Vasile, martie 11, 2011 la 7:55 am

  Contele,

  Ramane acelasi activist de sorgine comunista .Citindu-l imi este citeodata greu sa-l separ pe activistul cu facultate muncitoreasca de activistul tip Hrebenciuc, Mihailescu,Basescu,Voiculescu , aceia care dupa cum vedeti ii avem mereu printre noi.
  Indocrinat precum vechiul activist sau arivist si manipulator inteligent precum ultimii sunt ipostazele in care insista sa se autodefineasca , trege cu la foc automat intro tinta aflata in afara poligonului cu speranta ca si ceilalti concurenti ar putea vedea intr-un graur adevarata rau spre care romanii ar trebui sa priveasca.O greseala strategica de partid pe care a contele a primito de la partid la pachet, ,nu Voiculescu este tina oamenilor cinstiti, „raul si amoralul Viculescu|” deocamdata serveste o cauza dreapta, daca nu in cadrul unui paradox cel putin dintr-un interes imediat!
  Problema contelui apare din dotare, a primit arme noi dar neperformante care nu-l prea ajuta ,as spune in ciuda anumitor momente in care se situeaza pe palierul untimilor activisti de partid cu o anume doza de inteligenta ,adoarea pentru cauza pe care o serveste in freclaseaza in randul primilor activisti ai anilor 60.
  Doar un copil nu intelege ca Musca a zburat prea mullt pe deasupra presedintelui!

  Harabula este si dansul, in ciuda lui Esop, in aceiasi ipostaza,

  Inverseaza fie si metaforic dar nepermis moral niste concepte dupa o idee pe care a preluata de la Print , „concedierile sunt beneficie” plasindu-i pe patroni pe alt palier decit acela pe care noul cod al muncii o face! Si el a primit la pachet arme neperformante.

  Intrebarea mea ar fi ,este acest presedinte si acest guvern atat de performant incit sa nu-i incite zi de zi , pe acesti doi inteligenti ai acestui forum?

 33. 34 Felix martie 11, 2011 la 8:27 am

  Stimate AN,, iubiti con-bloggeri,

  Am luat „copy-paste” acest manifest al lui Sabin Gherman. Stiu ca pot parea nesimtit, snob, idiot, mai ales ca AN s-a straduit sa faca ceva pentru biata tarisoara a noastra! Totusi, mesajul lui SG nu pierde din acuitate; noi (voi), natzia asta fantastica pierde(m) viteza, gravitand pe orbita unor decepticoni politici, a unor hamesiti cu mercedesuri si butoni la camasi, a unor gnomi, pentru care numaratul primelor o suta de milioane este singurul tzel in viatza! Va iubesc si va respect, ministru>>prim-ministru>>blogger>>si-pe-voi-cititori! Scxhimbati ceva, rogu-va! Refaceti „terra mirabilis” pe ruinele fumegande ale „terrae desertis”….! Va multumesc pentru ca rezistati, AN si iubiti con-bloggeri!

  „Un text de acum zece ani, care a creat o furtuna de polemici pro si contra in presa romaneasca a acelor vremuri. Oare cat de mult s-a schimbat viata din Romania de atunci incoace? O intrebare la care va invitam sa va exprimati opiniile.

  Sabin GHERMAN

  M-am saturat de Mitica, de smechereala si tigania pe care le lasa in urma acest nume de tara, Romania. Vorbesc cu diversi politicieni, aflati la putere, si toti imi spun: “nu mai avem nici o sansa”. Citesc prin ziare ca Bucurestiului guvernul a avut grija sa-i aloce de la bugetul ‘98 o suma mai mare decit a intregului Ardeal. Calatoresc cu masina prin sud si est si vad diferenta: acolo sint drumuri mai bune, se fac mereu investitii. Stau la coada la finante, la CEC, la orice apartine Statului si peste tot se da spaga. Ciubuc. Pesches. Turcisme fara de care nu se poate.

  Si atunci? Eu nu vreau sa emigrez numai pentru ca de 10 ani nu se face nimic. Doar ca m-am saturat de Romania. De sinonimele ei. De eroismele ei, scoase din orice context istoric. Altii se lauda cu Michelangelo sau Da Vinci si mie mi se arata scrisoarea lui Neacsu din Cimpulung. Fantastica realizare, delatiunea!… Daca regret ceva, acum la treizeci de ani, e ca m-am nascut aici, ca fac parte din cei ce au invatat pe la scoli ca poporul asta, boborul, domnilor, a fost intr-o erectie continua in fata istoriei. Care popor? Noi, cei care n-am facut nici macar o data dovada virilitatii, noi, care in timpul invaziilor ne ridicam poalele in cap si fugeam in paduri, noi, care lesinam prin salile unde se hotara istoria, noi, care astazi ne scremem pentru o bucata de piine si nu mai stim ce smechereli sa mai inventam.

  Ä‚stia sintem, peticiti in cur, rupti in coate; intram in istorie ca-ntr-o infecta crisma de cartier. intre doua ghioraituri si-o injuratura, poporul (boborul, domnilor), vorbeste batos despre Posada, despre Mihai Viteazu, despre “traiasca si-nfloreasca Moldova, Ardealul si Å¢ara Romaneasca”. Si – iarasi – un ghiorait victorios. M-am saturat sa-mi fie rusine. De aceea, prietenilor mei din vest le spun ca sint din Transilvania. Alta tara. Altra paese. Other country. L’autre pays. M-am saturat sa-mi spuna toti neardelenii ca aici, in Ardeal, am probleme cu ungurii. Ca daca n-ar fi ei… Ca foamea este mama intelepciunii… Ca federalizarea este cel mai mare pericol care ma paste, ma pindeste de dupa coltul blocului odata cu borfasul pentru care platesc impozit. Ca musai, trebuie sa string cureaua, ca magarul lui Nastratin. in numele “unitatii”, “propasirii” neamului rrromanesc. Si eu, care astept de 10 ani o unire adevarata, una a parlamentarilor ardeleni pentru Ardeal, o ofensiva civica pentru salvarea putinului ramas.”

 34. 35 Draghi Puterity martie 11, 2011 la 10:16 am

  @Felix

  Daca nu ai trait pe luna in ultimii ani, poate ai observat ca majoritatea marsaviilor din ultima perioada sunt implementate cu ardeleni, nu cu mitici. In rest sunt profund surprins ca exact atunci cand UDMR-ul se crede pe cai mari si tzara e intr-o pozitie extrem de vulnerabila se reincalzeste supa lui d’alde German cu secesionismul.

  Eu inteleg ce vrei tu sa semnalezi, iti intelg frustrarea, dar cred ca e nevoie de ceva mai mult discernamant in alegerea metodei si a cadrului de referintza.

 35. 36 blogideologic martie 11, 2011 la 12:40 pm

  Sabin Gherman şi-a făcut studiile superioare la Universitatea din Craiova. Biblioteca Universităţii din Craiova avea/are o mulţime de cărţi remarcabile. Domnul Sabin Gherman n-a scris vreodată că ar fi citit măcar una.

 36. 37 Doru Coarna martie 11, 2011 la 8:08 pm

  @ Felix,

  Kennedy zicea ca sa nu ne intrebam ce face tara pt noi, ci ce facem noi pt ea. Deh, ii convenea lui chestia asta.

  In realitate, ce face Romania pt romani? Adica puterea pt populatie? Daca nu face nimic, atunci nici populatia nu va face nimic. Daca ii face rau, si aceasta ii va face rau puterii, intr-un final. Scurt. Restul e umplutura.

 37. 38 Marcel martie 13, 2011 la 3:55 pm

  „In ziua de azi majoritatea joburilor care produc bani si progres sunt cele in care e nevoie de creativitate si inteligenta. Ori aceste calitati nu se impaca prea bine cu biciul. ” – in principiu asa este, cel putin in ceea ce priveste progresul. Dar, dezechilibrul comercial intre tarile din Asia si tarile occidentale este in mare parte creat de exporturile ieftine de bunuri de consum. Daca in balanta, inovatia si inalta tehnologie ar cantari mai mult decat munca indarjita, companile europene nu s-ar simti tentate sa isi delocalizeze productia – deoarece castigul din vanzarea unui produs competitiv ar acoperi pierderea cu diferenta din costul manoperei. Inovatia poate marca diferenta intre un smartphone si un telefon clasic sau intre un televizor cu HD si unul cu rezolutie scazuta, dar este mai greu pentru client sa sesizeze o deosebire semnificativa intre doua tricouri sau paste de dinti, desi reclamele incearca, uneori in mod savant, sa le evidentieze. O parte semnificativa din ceea ce cheltuim merge spre asemenea produse, cu caracteristici banale, dar care ne sunt necesare.

  „Pentru ca au un mangement slab? –. Pentru ca elita economica e in marea eui majoritate una care s-a ajuns prin frauda? –.” – Cred ca aici ati dat raspunsul.

  „economia nu va face presiuni asupra sistemului educational pentru a pregati oameni calificati si capabili de decizii corecte.” – economia nu poate face presiuni asupra sistemului educational din motivele de mai sus. Probabil ca statul este cel care ar putea sa preia initiativa educatiei pentru o economie moderna, in particular pentru educatia dupa absolvire si cea in domeniul afacerilor, si ar fi bine daca toate fortele politice importante ar conveni asupra unei stategii pe termen lung.

 38. 39 gigi giorgiana martie 13, 2011 la 7:28 pm

  eu am fost mereu ceea ce se cheama un apolitic,am suferit destul sub ceausescu si nu am vrut sa ma implic nici dupa…
  dar situatia dezastruoasa in care se afla tare si populatia-vrei nu vrei-te face sa ai o opinie…
  de la caderea lui ceausescu romania nu a dus-o maI RAU CA ACUM DECAT PE VREMEA TARANISTILOR,CARE AU APLICAT ACEEASI METODA CA CEI DE ACUM…ceea ce nu pricep este cum a reusit basescu si acolitii sai sa pacaleasca poporul la al doilea mandat?
  indiferent cum se numesc cei din sleahta lui basescu,sant egali toti….si sant o rusine pt tara DAR S-AR PAREA CA PRIN INFOMETARE ISI ATING SCOPURILE…
  tot asa a facut si ceausescu,nu?
  asa ca––basescu-pdl–traiasca….
  basescu reales la al n-lea congres…..


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat asta: