V-am scris 2000 de scrisori pe internet

Conform datelor de la Institutul National de statistica, numarul total al articolelor scrise de mine pe blog a ajuns la 2000!

In acelasi timp, numarul total al comentariilor pe care voi le-ati facut a depasit 110000. E clar, in trimestrul asta, iesim din recesiune (sper sa nu intram in secesiune).

Succes in continuare!

62 Responses to “V-am scris 2000 de scrisori pe internet”


 1. 1 Dragos martie 4, 2011 la 1:06 pm

  Ca cantitate e multe comentarii. Ca calitate ?

 2. 2 Maria martie 4, 2011 la 1:21 pm

  buna ziua!

  Institutul National de Statistica va numara postarile pe blog?

 3. 3 Cornu martie 4, 2011 la 1:33 pm

  Un top 10 pe diverse sectiuni ar merita facut …

 4. 4 Socrate martie 4, 2011 la 1:35 pm

  @Dragos * Stiam ca sunteti portocaliu, nu stiam insa ca sunteti si coprofag ( dupa placerea perversa cu care va savurati cacofoniile ).

 5. 5 contele martie 4, 2011 la 2:50 pm

  Tare curios sunt câte dintre ele sunt mitocănii adresate lui Harabula… Ce frumos, ele se cheamă comentarii… Dacă nu era Manuela să le mai oprească cred că blogul era pe locul 1 în Zenlist.

  Pe de altă parte, ar trebui spus că au fost comentarii ce n-au fost publicate chiar dacă acestea nu conţineau injurii . Nu ale mele, la mine doar se întârzie apariţie câteodată. Oare acestea s-au numărat?
  În definitiv ce să mă bag, e casa d-lui Năstase, nu ne mai place, nu mai intrăm.

 6. 6 Harabula martie 4, 2011 la 2:54 pm

  Bravos natiune pesedista! Presedintele vostru de onoare si-a sarbatotit aniversarea si voi nici un cuvant de felicitare pe blog.
  Nici un cuvant! Liniste, liniste.
  Pe la tv. am vazut cativa sefuleti in jurul sau.
  Am impresia ca Iliescu priveste dinafara, pe geam, in interiorul partidului. In plus, scrie carti pe care nu le citeste nimeni.

 7. 7 contele martie 4, 2011 la 3:15 pm

  Şi dacă tot am văzut că Andrei Pleşu se bucură de popularitate pe acest blog consider potrivit să aduc în atenţie un scurt text care este on topic. Ne-ar putea da o idee despre cum ar trebui s-arate următoarele 110.000 de comentarii.

  ” Aş aminti, mai întîi, interlocutorilor mei că termenul „forum“, dincolo de istoria lui „electronică“, are o ereditate nobilă, grecească şi latină. Forumul roman, ca şi agora grecească, erau locuri publice axiale în viaţa cetăţii. Forumul era, deopotrivă, spaţiu al autorităţii, al instituţiilor politice, şi loc al adunărilor populare, al dezbaterilor comunitare sau al comerţului. Pe scurt, forumul era un loc al schimbului: de idei, de mărfuri, de opinii. Acolo se luau decizii, acolo se instituiau legi, acolo se desfăşurau „certurile“ între cetăţeni, fie ei reprezentanţi ai diferitelor facţiuni politice, filozofi, negustori, sau gură-cască. Forumul era un teritoriu civic şi ritual. Toate astea ar trebui să impună forumistului contemporan o anumită ţinută, o anumită responsabilitate. A fi prezent „pe forum“ înseamnă a asuma un rol social, un oficiu public. Forumul nu e un ring de box, în care intri pus pe mutilarea adversarului. El nu e, de fapt, un loc al adversităţii, chiar dacă e unul al dezbaterii, al părerilor contradictorii. Ceea ce urmăreşte forumistul nu e să brutalizeze, ci să convingă. Nu să spargă nasurile, ci să reorienteze minţile. Asta se face cu argumente, cu vervă (eventual ironică), nu însă cu injurii şi ghionturi. Şi încă ceva: în piaţa publică nu te duci dezbrăcat, sau în pijama, sau nespălat. Te duci îngrijit la vorbă şi la port, gata să contrezi, gata să îţi susţii fără concesii convingerile, dar niciodată preocupat să îţi înjoseşti propinenţii sau pe tine însuţi prin gesturi şi cuvinte de ocară. E recomandabil să ştii despre ce vorbeşti, să te exprimi corect şi limpede şi, mai ales, să fii la obiect. Să nu te laşi dominat de idei fixe, de obsesii private, de instincte nedomesticite. Să combaţi idei, nu oameni, să nu-ţi iei antipatiile personale drept „principii“, nici competenţa proprie drept cristal. Forumul nu e o anexă a dormitorului sau a closetului de-acasă. E o ieşire în lume, cu tot ceea ce o asemenea ieşire presupune, de la veşmînt la discurs. E un centru social, nu o berărie de cartier.Mulţi dintre forumişti sînt fie confiscaţi de o exaltată imagine de sine, fie obsedaţi de sîngeroase resentimente . Alţii se ceartă între ei, alţii fac paradă de cultură şi subtilitate, carenţi, în mod stingheritor, la amîndouă. Cei mai mulţi nu fac decît să se afle în treabă, cerşind un pic de atenţie, un pic de prestigiu, o ţîră de recunoaştere publică „.

  Trebuie să recunosc că şi eu mă cam cred câteodată dacă nu la berărie, măcar la restaurant.

 8. 8 Ghita Bizonu' martie 4, 2011 la 3:15 pm

  Barabula

  in cazul in care nu ai aflat , domnul Iliescu are blogul sau . ma rog ptr voi EBE lel este mai greu de intels ce si cum

 9. 9 Marcus martie 4, 2011 la 3:16 pm

  @Dragos: Ca calitate tu esti motu lu’ conte, harabuleo, lio prins, d-l goe si inca ceava portocaliii care conteaza ca cantitatate. Ceilalti suntem normali.
  sa fii luminat ca tare iesti dus pusior
  marcus

 10. 10 nastase martie 4, 2011 la 3:20 pm

  Maria,
  Nu, evident. Este vorba de statistica pusa la dispozitie de wordpress. Dar cred ca mai sunt si alte institutii ale statului care le numara si le analizeaza.

 11. 11 contele martie 4, 2011 la 3:34 pm

  @ Socrate
  Politeţea ta mă dărâmă… Ai un stil de a comunica reţinut, sobru, de lord englez. Foloseşti cu graţie formula de politeţe induse de persoana a II-a plural.
  Ce i-ai spus lui Dragoş sună cam aşa: Domnule Dragoş, cu respect vă informez că habar n-aveam că sunteţi un animal ( mă rog, o insectă ) care mănâncă câcat!

  Un lord beat la cârciumă…

 12. 12 blogideologic martie 4, 2011 la 3:42 pm

  „locuri publice axiale”
  Un comentator rămâne extaziat la citirea locurilor comune pe care le-a scris pe aiurea „culturnicul de elită” Andrei Pleşu. Criza intelectuală profundă a României de acum se datorează mediocrităţii crase infuzate de Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu în discursul promovat de GDS şi „societatea deschisă” a speculatorului globalizant pe nume George Soros.

 13. 13 Karakas martie 4, 2011 la 3:59 pm

  Exista citeva personaje care incearca in fel si chip sa divagheze de la subiectele abordate, sa transfere atentia de la subiect la calitatile si / sau defectele celor care poarta discutia, sa mai intinda coarda, ca mai e pina plesneste. Mai nou, cei care nu gindim „profund” ca Inteleptul Conducator, suntem ba primitivi, ba nu prea avem ce spune, ba nu parlim ca Plesu cu noi insine, ba ne lipseste „calitatea” pe care ei, evident au primit-o lumina de la Cotroceni. Si credeti-ma ca ma doare-n cot de galagia asta atita timp cit nu mi se raspunde la intrebari simple, dar relevente pe care am incercat sa le pun sefului portocaliilor pe acest blog, fost autodeclarat social-democrat cu pasaport diplomatic si actual ideolog al unui nou tip de curent de dreapta. Studiile sale profunde de antropologie revolutioneaza azi stiintele sociale si influenteaza politica de pensii a Guvernului astfel ca pensionarii cu fete rosii si maini si picioare mari vor fi trimisi pe ogoarele patriei sa munceasca pina cad lati. Fara pensie.

  Insist: „Harabula, esti de acord cu telul declarat al UDMR de a obtine autonomie teritoriala?” Nu te ingrijora „cucalitatea” raspunsului. Simplu, da sau nu? Scuza-mi te rog primitivismul intrebarii directe.

 14. 14 Vasile, martie 4, 2011 la 3:59 pm

  Contele,

  Penibil aparator al unui domn care poate sa se apara mai bine singur , tacand!
  Problema este ca Harabula are , atunci cind abordeaza subiecte „apropriate”
  de „meserie” ,dreptate , dar fiind generalist,de tip conte sau baron a ajuns si el ca piticul din Alba ca Zapada , piticul Plesu! ( Caracterizarea lui Pleasu nu-mi apartine)

 15. 15 Harabula martie 4, 2011 la 4:17 pm

  @contele
  Nu mi-am inchipuit ca unele comentarii, care mi-au fost adresate, ar fi putut fi cenzurate. Daca s-a intamplat asta, nu cred ca din simpatie pentru persoana mea sau pentru ideile mele. Judecand dupa atacurile care au aparut, nu prea vad la ce nivel ar mai fi putut cobori limbajul.
  Cred ca daca s-a cenzurat ceva, s-a facut pentru a pastra blogul la un anumit grad de civilizatie.
  Mie nu mi s-a cenzurat niciodat nimic pe acest blog. Poate or fi fost unele foarte, foarte rare incurcaturi.
  Stimate domn, asa cum am mai spus nu pot fi jignit. Dar sunt oripilat de modul in care este lezata demnitatea umana de unii comentatori. Ah, nici intr-un caz a adresantului, este vorba despre demnitatea celui care scrie.
  Nu-mi dau seama care poate fi valoarea mizei, dar unii postaci vor „sa castige” o disputa cu orice pret. Renunta la argumente, renunta la inteligenta (daca o au), si cuboara discutia in murdarie: scatologie, injuraturi, interjectii, sexisme etc. Se complac in murdarie.
  Singurul lucru pe care pot sa-l fac, este sa intorc capul de la un spectacol umilitor pentru orice fiinta umana. Uneori am mai intervenit. Am gresit.

 16. 16 Dragos martie 4, 2011 la 4:29 pm

  Harabula,

  ce rost ar mai fi avut ‘jdemii de „lamultianiuri” cand s-a vazut la TV ca nea Nelu arata de parca se hraneste cu Red Bull si Duracell ?
  Ascultati ce va spun eu: presedintele lor, de onoare, îi ingroapa pe toti.

 17. 17 Pali martie 4, 2011 la 4:31 pm

  @ Harabula

  Doare indiferenta ?

 18. 18 Bibliotecaru martie 4, 2011 la 4:56 pm

  @ Adrian Năstase
  🙂
  Cred că este cazul să trecem deja la alt nivel de subiect, după 2000 de subiecte.
  Eu aş propune unul… Haideţi să începem a dezbate cum vedem fiecare politicianul perfect şi partidul perfect. Apoi cum este societatea perfectă, apoi cum este cetăţeanul perfect…
  După 2000 de subiecte este cazul să începem un capitol de filosofie, discuţiile facile cred că s-au epuizat. 😀
  Ce ar fi de exemplu să începem o discuţie de 2000 de episoade legate de elemente doctrinare ale social-democraţiei româneşti.

 19. 19 Al martie 4, 2011 la 5:18 pm

  Va simtiti mai bine,romani?NU-I ASA CA,………….”simtiti zi de zi [din anul 2005 pana azi,dar mai cu seama din anul 2008 ,cum va creste” ni-ve-lul” de trai.Daca-i asa va urez si va doresc in continuare „succesuri portocalii cu oftaturi ros-galbene.”Sa traiti !

 20. 20 cristipetre martie 4, 2011 la 5:50 pm

  Se pare că temerea de secesiune este mai acută decât s-ar crede. Oricum, cifrele sunt impresionante, felicitări.

 21. 21 Ghita Bizonu' martie 4, 2011 la 5:56 pm

  hahha Plesu si Malotru de Mahalale .. arile spritzuri se inatalnesc .. intru ce?

  Cica unu Scipio a inainta in forumu agiatat strigand cu gas de comanda ca nu va tremura in fata celor pe care i-a adus legati la Roma !! Clodius Plucher si nu mai stioiu care cleint a lu Cicero obisnuiau sa introduca in forum gadiatori, bestiarii si chiar sclavi normali dotati cu bate …Parca si Grachii au avut ceva neplaceri de oridn fizic in for ..
  Agura ? Da las ca si ea deaga de ea a avut mometlele ei de „excesuri” ( ca sa res[ectma norma harabulica)
  Oricum Plesu ala ma face sa zic ca si el este un suplicant la atentia publica ..”cerşind un pic de atenţie, un pic de prestigiu, o ţîră de recunoaştere publică „. Hm .. candva in urma citirii facatirurii aleai cu Scriitori de internet chiar ma retrasesem un timp de www. Apoi tot o cestie pleseasca m-a intors ./
  Insa admiratoru lu cumatru lu Mondialu .. lasa=ma .

 22. 22 Ghita Bizonu' martie 4, 2011 la 6:21 pm

  Din ciclu dobiBocii comit „excesuri” de „succesuri” : ala .. Botis de la sinisteru Muncii a comis-o cu stil mergand pe urmele sefului sau care l-a pus pe un „stabiliment” de …
  Cica sistemul de pensii este o schema Ponzzi . Adica un Caritas . Si zice ca este un sistem piramidal. Se pare ca nu prea intelege termenii.
  Se plange ca sistemu de pensii nu poa fi functional ca nu sunt destui cotizanti si solutiile sale sunt sa se prelungeasca perioada de cotizare sau sa se ia un imprumut. INSA , insa ideea de a stimula locurile de munca ? Ete na noi (ei , PeDeRastii) suntem de dreapta, ptr stat minimal si sa facem ceva (ceva bun , de bine) este impotriva convingerile noastre religioase !!!

  Astia is portocalii , Niste .. niste handicapati care vorbesc fara sa inteleaga ce zic. Pana acu au avut incredibilu noroc ca cuvintele lor pareau o frazeologie de partid standardizata .. insa acu bafta s-a terminat si se pare ca de fapt habar nu au ce zic. Dimineata la RRA la 7:40 este o rubrica coltul copiilor . De multe ori comportamentu portocalac este idententic cu al acelor copii …

 23. 23 Doru Coarna martie 4, 2011 la 6:26 pm

  Deci primiti in medie 55 de raspunsuri sau puncte de vedere la una bucata scrisorica. E bine, desi nu stiu comparativ cu ce, dar e bine!

  Doua probleme insa: cine stie cati citesc, insa nu suntem 55 mereu, desi suntem cam aceiasi, plini de energie, nu? Si doi, totusi, dl Basescu sau dl Boc, sau chiar si tanti, scot mult mai multe raspunsuri dupa fiecare declaratie, in majoritatea lor covarsitoare injuraturi, e drept, insa scot!

  Asta vine sa arate un lucru important zic eu, si anume ca daca ati fi dorit cat mai multe raspunsuri, o baza larga, puteati copia mesajele celor rubricati mai sus. Dar nu, Dvs doriti -sau va amuzati cu- chestii originale, si pt asta aveti un mesaj propriu care primeste, din cate vad, raspunsuri proprii si prea putine improprii care sa conteze.

  Sincer sa fiu, eu n-am timp sa ma uit pe cel mai abordat blog din tara, o fi unul, nici nu stiu care este si cui ii apartine, dar din intreaga clasa politica sunteti unic prin abordarile Dvs si conduceti detasat.

  Ce se poate spune, este bine ca suntem destui impreuna, este meritul Dvs de a ne fi buna gazda, mentor pt unii, model pt altii, evident si adversar cateodata.

  De fapt, soldatii lupta cu vrajmasul, dar se antreneaza intre ei, nu?

 24. 24 neinfectat de comunism martie 4, 2011 la 6:38 pm

  @a.nastase
  si cate comentarii ati cenzurat? de curiozitate intreb, caci se pare ca libertatea de expresie exista doar in meandrele spatiului ezoteric pe acest blog…sper ca nu cenzurati si acest comentariu?

 25. 25 Gabriela Savitsky martie 4, 2011 la 7:55 pm

  Harabula,

  Te înşeli. Uite, eu am citit cărţile scrise de domnul Iliescu. Are un stil ingineresc, lipsit de arabescuri dar nu lipsit de nuanţe. Ca marcă personală, are o precizie de pirogravor experimentat în ce priveşte cuvintele – adică le pune exact ca locul lor, cu sensul exact, ca-ntr-un scrabble. Seamănă la stil cu Lester Brown.
  „Ci nu stăm de scrisori ci de griji şi suspinuri”…

 26. 26 Harabula martie 4, 2011 la 8:47 pm

  @Karakas
  Da!

 27. 27 marius martie 4, 2011 la 9:07 pm

  Nu stiu care e motivul cenzurarii unor comentarii.(indiferent daca acestea sunt pro sau contra).Eu ,sincer,pot sa zic ca cel putin pana acum nu mi-a fost cenzurat absolut niciun comentariu.
  Apreciez libertatea de expresie pe acest blog ,(vorbesc doar in numele meu)dar ,la fel de sincer pot sa zic ,ca nu exista un dialog.La problemele ,intrebarile,situatiile concrete pe care le pun diversi participanti ,raspunsurile sunt evitate.
  Sigur ,D-l Adrian Nastase nu este obligat sa raspunda .Poate sa ignore sau nu.Din acest motiv consider ca este mai mult un dialog intre participanti cu o gazda mai mult absenta .

 28. 29 Theodora martie 4, 2011 la 9:28 pm

  @Harabula
  Te inseli.
  Am cartile domnului presedinte Ion Iliescu (cu dedicatie) si le citesc.

 29. 30 marius martie 4, 2011 la 9:28 pm

  P.S.
  Dupa 4 luni de cand am pus pe acest blog niste intrebari,am prezentat niste realitati,situatii concrete,despre incalcarea statutul PSD,despre incalcarea drepturilor ,despre ceea ce se petrece in organizatii,despre ignorarea acestor lucruri,despre batjocura la adresa militantilor adevarati ai PSD,despre ce fel de oameni sustine PSD,etc,etc, eu astept in continuare raspunsurile PSD la toate aceste lucruri prezentate.

 30. 31 gabrielteodorescu martie 4, 2011 la 9:47 pm

  Asa cum multi am constat in ulimii ani mitocania, prostia, parvenismul ridicat la rang de mostenire, si de blazon afisat pe toate drumurile, se pare ca majoritatii le-a intrat in sange!.
  …dispretul unora fata de problemele zilnice ale unor comunitati, dezinteresul altora, fata de tot ce ii inconjoara dar nu ii afecteaza, false reactii de revolta a unora manipulati si prostiti la greu, de unii mai rasariti… ma fac sa ma gandesc mai atent la statutul meu social, fara a ma compara cu altii.
  … disparitia unei atitudini de bun cetatean si mai ales de bun roman ma intristeaza peste masura.
  …ca sa ai simt civic, trebuie mai ales sa pretuiesti valorilor autentice si sa fi trait in armonia legilor morale!
  Odata cu modificarea Codului muncii, Guvernul Boc va schimba si toata legislatia din domeniu.
  http://www.petitieonline.ro/petitie/spune_nu_formei_actuale_a_codului_al _muncii_si_hotararii_guvernului_boc_pentru_promovarea_si_asumarea_raspunderii_guvernului_in_regim_de_urgenta_prin_ordonanta-p12197050.html

  SEMNATI PETITIA AICI
  http://www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/spune_nu_formei_actuale_a_c odului_al_muncii_si_hotararii_guvernului_boc_pentru_promovarea_si_asumarea_raspunderii_guvernului_in_regim_de_urgenta_prin_ordonanta-p12197050.html

  pt a anula demersul in forta al guvernului Boc prin OUG cu care ne-a obisnuit…
  semneaza si promoveaza semnarea acestei petitii…LEGEA TREBUIE SA URMEZE CALEA LEGALA!!!

 31. 32 Pali martie 4, 2011 la 9:50 pm

  @ Maria

  Are Domnul Nastase de oferit spre numarare si altceva !!!

 32. 33 Cârcotaşu martie 4, 2011 la 10:04 pm

  @ Gabriela Savitsky,
  Dac-ar fi să-l bag în seamă pe Andrei Pleşu, n-ar trebui să mă formalizez, că e liber la agramatisme, spune domniasa (vechiul argument protocaliu, că nu contează cum spui, contează ce spui).
  Acu’ şi io, ca tot românu care-şi ia ipad, de unde-i citatu’ cela cu „ci nu stăm de scrisori ci de griji şi suspinuri„. Offf! S-a dat toată lumea cu EBA?

 33. 34 Fragmentarium Politic martie 4, 2011 la 10:12 pm

  La cei 81 de ani, Ion Iliescu isi priveste viata cu constiinta datoriei implinite. Mediul politic ostil in care a evoluat nu l-a impiedicat sa se impotriveasca cu sagacitate abaterilor de la normalitate si echilibru. Faptul ca sursele ostilitatii cu care s-a confruntat au venit din monopartidism, dar, paradoxal sau nu, si din pluralism, arata ca democratia este un lucru pentru care trebuie sa te bati zi de zi, precum in viata reala, unde nimic nu garanteaza nimic. Aceasta este una din marile sale lectii de viata pe care o impartaseste celor tineri cu o luciditate olimpiana. Cei care au crezut in el si l-au urmat au facut-o tocmai pentru simtul sau ascutit pentru dreptate sociala.
  Privindu-i magnetismul personal si sfatosenia politica din preajma aniversarii zilei de nastere, mi-am amintit de povestea despre funia de nisip pe care dusmanii o cereau, sub amenintarea razboiului, tinerilor conducatori ai unei cetati, pretextand ca o imprumutasera predecesorilor varstnici ai acestora, dupa ce aflasera ca fii, din lacomie pentru putere, isi suprimasera, fizic, parintii. Pana la urma cetatea avea sa fie salvata tot de un senior, ascuns de fiul sau, care, prin replica data i-a convins pe adversari ca experienta nu murise cu totul, din moment ce siretlicul le-a fost descoperit. Daca in literatura politologica occidentala (Vladimir Tismaneanu et alii) se spune, pe drept cuvant, ca Mihail Sergheevici Gorbaciov, care a implinit in aceste zile 80 de ani, este groparul totalitarismului stangist din Europa, despre Ion Iliescu se poate afirma, cu aceeasi certitudine, ca este parintele democratiei din Romania. La multi ani, Ion Iliescu!

 34. 35 Cârcotaşu martie 4, 2011 la 10:50 pm

  Da’ avem p-acilea un mare admirator al d-lui Pleşu, văz că se topeşte citându-l. Acu’, după faza cu găinile pe pajişte, ca să-şi motiveze agramatismu’ cu conture
  Acu’ şi Contele, îl citează pe Pleşu (autoritate incontestabilă zice el) ca să-i motiveze „excesurile” lu’ Harabula!! Să dea dracu’, Harabuleo, cu cât îl plăteşti?
  Da’ uite că acu-l citez şi io pe Pleşu, cu definiţia „imbecilului superior”. Imbecilu’ superior e ăla care are impresia că toţi cei care-l critică sunt imbecili.
  Trebuie acu’ să facem distincţia între subiectul definiţiei şi definiţia în sine, acolo-şa e loc pentru o precizare: ăla care are impresia! D’acilea concluzia că el e imbecilu’ superior dacă are impresia, da’ impresia lui e numai o simplă impresie, nu-nseamnă neapărat că cei ce-l critică sunt imbecili. Asta face diferenţa. 😯

 35. 36 Ghita Bizonu' martie 4, 2011 la 11:29 pm

  Cinei-i mic si da din mana s’are 4 la romana?

  Insa azi agramatismele Tutei Natzionale fata lu Tatutza Natzionalu devin standard ptr (b)elita teleptuala a Dambovitei …. Cica conture si cloşte si se pare ca a mai comis catesceva …. coşmare
  Insa mai este modul in care exilatu de la Tescani .. (ha era mai de cuand pomenita si o stical de votca care significa rezistenta prin simpatie culturala cu Solidarnosk!) comite un articol „cultural” ca se se apere . Si in care capo da galina basneste despre ceva cica ca cum „un grup de cercetători“ interesaţi de psihologia văzului. Ntz . Cestiunea in sine este „pa bune” da nu era un film de propaganda religioasa (parca despre Cristos) si repsonsabilii erau niste misonari. Si esteu este cam la fel de falsificat (au fost f entuzuiasmanti de gaina insa nu au zis ca doar ata au vazut). de uns se vede ca eu si dl Presu avem un fond de lecturi comun….da io is nitel ami onest. Deh cand morala este prea minima .. si ce este mai minim decat o valoare negativa ?!
  Ma trece asa o greata ceva intre Sartre si Tzapu …

 36. 37 Spiridus martie 5, 2011 la 12:38 am

  Un cetatean face o Declaratie referitoare la familie. Spune ca are cinci copii: Mihai, Grigore, Alina, Gina si Hu Wong.
  Functionarul noteaza, se mira si il pune sa repete ultimul nume.
  Cetateanul ii raspunde:
  – Ce tot va mirati atata? Nu stiti ca unul din cinci copii nascuti in lume e chinez?

  Concluzia: mare lucru sa stii statistica…

 37. 38 Dl.Goe martie 5, 2011 la 2:11 am

  @Nastase – 2000 de articole pe blog! Wow! Niste fapte abia intelese, pline de-ntelesuri. Parca nici n-ati avea alta treaba.

  Harabula zice ca nimeni nu-i citeste cartile d-lui Iliescu. Cineva contesta. De unde se poate deduce ca nimeni îi citeste intr-adevar cartile lui Ion Iliescu. Ii iese in stilul Lester Brown. Sunt sigur ca nimeni citeste si caiete filosofice care sigur îi aduc a Ion Iliescu. It’s a small world!

 38. 39 rizoaicad.arges martie 5, 2011 la 2:34 am

  Pe noi cetatenii nu trebuie sa ne intereseze “bucatariile” interne ale partidelor, ci DOAR modul cum actioneaza TOTI actorii politici in viata publica. Si pentru ca noi suportam cosecintele actiunilor lor, noi trebuie sa stabilim conditiile si limitele, intre care ei pot sa actioneze! De impotranta vitala si de maxima URGENTA este sa ne pronuntam, in cunostinta de cauza, ce dorim de la politicieni? Dorim ca ei sa actioneze in aceeasi democratie mazgoasa, CANCERIGENA pentru Romania, a ultimilor 21 de ani, pe care o cunoastem NEMIJLOCIT, traind-o, sau dorim sa o inlocuim cu democratia sanatoasa, purtatoare de RESPONSABILITATE pentru TOTI actorii politici, prezentata mai jos? Aceasta este intrebarea la care este dator sa raspunda orice roman, care gandeste si care este interesat de prezentul si viitorul tarii si al urmasilor sai!
  PENTRU O DEMOCRATIE RESPONSABILA IN ROMANIA!
  Romania are nevoie de un nou tip de democratie, una RESPONSABILA, care poate sa inlature toate neajunsurile, din societate si din Justitie, si care presupune indeplinirea a DOAR doua conditii, ABSOLUT POSIBILE:
  1. Trecerea printr-un filtru “IMUNIZATOR” a tuturor celor ce fac politica, astfel incat acestia sa devina imuni, adica sa nu se mai poata “imbolnavi” de minciuna, de lacomie, de hotie, de nesimtire, de iresponsabilitate, etc.
  2. Informatia MINIMA, necesara si suficienta, de care au nevoie alegatorii, trebuie sa fie aceea a constientizarii APARTENENTEI lor la o comunitate
  sociala (a saracilor sau a bogatilor) sau etnica!
  In acest fel campaniile electorale costisitoare de MANIPULARE a alegatorilor, vor deveni inutile, caci alegatorii vor trebui sa cunoasca DOAR partidele care reprezinta interesele comunitatii lor, dintre care vor alege pe unul dintre ele!
  Partidele ce reprezinta interesele celorlalte comunitati, NU VOR EXISTA PENTRU EI, oricat de “curate si uscate” ar fi ele, deoarece SUNT DIN ALT FILM!
  Iar pentru ca politicienii sunt trecuti prin filtrul “IMUNIZATOR” al SOLUTIEI ce se gaseste la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, acestia nu-si vor mai putea permite sa minta, sa fie lacomi, hoti, nesimtiti, iresponsabili, etc.
  Din combinarea alegatorilor, care vor vota partide ce reprezinta interesele comunitatii lor, cu politicienii “imunizati”, care le va reprezinta interesele in Parlament, REZULTA DEMOCRATIA VIITORULUI, care va fi una autentica, sanatoasa si promotoare de RESPONSABILITATE in viata publca, caci se va baza, atat pe VOTUL COMUNITAR social sau etnic, care nu mai poate fi manipulat sau fraudat, cat si pe politicieni imuni la mizeriile umane!
  Asa-zisa democratie de astazi — care rezulta din combinarea dintre politicienii verosi, nesimtiti, lipsiti de patriotism si iresponsabili, alesi pe baza votului bezmetic, in care optiunea pentru vot se datoreaza hazardului — este o insulta la adresa inteligentei romanilor, si serveste DOAR intereselor MAFIOTILOR si ticalosilor de toate categoriile! D.Rizoaica.Tel.0723966732.

 39. 40 Ion martie 5, 2011 la 2:50 am

  Numarul articolelor nu este asa important,calitatea primeaza.In era informatiei,atatea surse,vizitatori,comentarii…Nu sunt politic,dar am descoperit tarziu,cand nu mai credeam in politica actuala,ca se pot sa scrie articole de valoare politica zilnic.Trebuie sa fiti tare mandru,pe cronometrul lor, aveti locul 1.As vrea si altii sa poata intelectual,sa scrie ceva zilnic,sa nu se faca de „cacao”,sau sa macelareasca gramatica.

 40. 41 blogideologic martie 5, 2011 la 3:39 am

  „libertatea de expresie exista doar in meandrele spatiului ezoteric”
  Incomplet spus ; de fapt spaţiul „ezoteric şi exorcizant.”

 41. 42 Motanul Incaltat martie 5, 2011 la 4:09 am

  @Bibliotecaru
  Am remarcat faptul ca ati repetat destul de des cuvantul perfect. 🙂
  Eu as mai propune un subiect: care sa fie oare politica cea mai potrivita pentru Romania si pentru cetatenii ei?

 42. 43 Vasile, martie 5, 2011 la 8:05 am

  Gabriela,

  Contraziceti un atotcunoscator,un generalist , el precum medicul nespecializat , cunoaste cam tot despre pacient , dar are o mare problema , nu reuseste sa-si salveze pacientul!

 43. 44 Vasile, martie 5, 2011 la 8:13 am

  Neinfectat de inteligenta,

  Nu ccred ca exista blog sa nu fi cenzurat, sters dintr-un motiv sau altul , anumite comentarii , cum de partea cealalta nu exista nick sa nu fi fost frustrat de „pierderea” unui mesaj.
  Daca vreti unele mesaje pot fi idioate si nu merita citite si de altii,alte mesaje pot fi autocenzurate de o „cheie” a sistemului, altele pot fi dureros de adevarate , eu de exemplu nu doresc sa-l mai intreb pe domnul A. Nastase daca…………………….? deoarece imi va cenzura in mod sigur mesajul , nu neaparat dansul personal…….sau poate chiar el!
  Poate amicul Carcotas daca are timp si este in toane bune va poate explica aceasta tehnica, deoarece Manuela este in WE!

 44. 45 contele martie 5, 2011 la 8:38 am

  Cârcotaşu

  „contur”- CONTÚR, contururi, s.n. Linie închisă care mărgineşte o parte dintr-o suprafaţă, p.ext. un corp, un obiect. ♦ Reprezentare grafică a liniei care mărgineşte un obiect, un corp etc. [Pl. şi: conture] – Din fr. contour.

  După cum se vede pluralul de la contur este şi „conture”, deci Pleşu nu a avut nevoie să-şi motiveze agramatismul, această „găină” i s-a inventat.
  Dar asta-i o chestie secundară, subiectul e altul…
  De fapt mă obosesc degeaba, nu? Orice-ar spune el sau eu tu interpretezi în cheia ta, aia „adevărată” …

 45. 46 Cârcotaşu martie 5, 2011 la 9:05 am

  @ Ghiţă Bizonu’

  Cica conture si cloşte si se pare ca a mai comis catesceva …. coşmare

  Să nu fim nedrepţi, nu le poate lua el pe toate, „coşmare” e producţia celuilalt far călăuzitor intelectual, Gabi Liiceanu, 😯 pe când discutau ei în emisiunea aceea în care noi tre’ să căscăm gura la ei şi să ne minunăm de ce pot ei spune.
  Am avut o profesoară de Română în liceu, care ne spunea că cu cât vorbeşte cineva mai mult, cu atât mai mare este şansa să… scape şi prostii. Acu’ e şi normal, când vorbeşti o oră-ntreagă…

 46. 47 contele martie 5, 2011 la 9:06 am

  Vasile îmi turteşte fesul într-o postare. Printre altele îmi zice: ” Acum nu cred ca versificatia la deranjat…”
  Ce văd eu aici nu e o găină, e un ditamai curcan. Dacă ar fi să stau să culeg toate găinile de pe acest blog…
  Dar eu nici nu am pică pe Vasile sau pe alt coleg de blog şi nici nu ţin să corectez pe toţi şi în toate, sfătos şi scorţos.

 47. 49 Bibliotecaru martie 5, 2011 la 9:34 am

  @ Motanul Incaltat
  „Cel mai potrivit” şi „perfect” sunt similare, dar nu identice. Sunt similare, de exemplu, pentru că amândouă au ca ţintă lipsa contradicţiilor fundamentale. Numai că în timp ce „cel mai potrivit” este o funcţie de stare, „perfectul” este un scop ţintă, poate chiar de neatins. Cu alte cuvinte, spre „perfect” se poate înainta printr-o succesiune de „cel mai potrivit”.

 48. 50 ORASAN IOAN martie 5, 2011 la 9:36 am

  SA NE SPUNA GUVERNUL DESPRE ANUL TRECUT.
  La Ministerul Sanatatii ce buget a avut si cum la cheltuit,la Casa de Asigurari de Sanatate ce banuti au fost colectati si cum au fost cheltuiti?De ce locuitorii Romaniei cred ca inchiderea spitalelor este o actiune in favoarea mortalitatii si nu spre binele cetatenilor?Ca reforma din sanatate sa fie credibila,Basescu trebuie sa dea o lege prin care demnitarii puterii sa fie obligat sa se trateze numai in Romania.

  Ministerul Finantelor impreuna cu Ministerul Transporturilor sa ne spuna ce sume au fost colectate din acciza pe combustibil si din rovignieta si unde s-au dus toti banii astia?
  Ministerul Economiei trebuie sa ne explice de ce au fost prelungite contractele cu „baietii destepti” in domeniul energiei ieftine?In Romania se exploateaza din subsol petrol si gaze,de ce sunt preturile nejustificat de mari la combustibil si gaze naturale?De ce in deconcertate se continua numirile politice?cand se vede destul de clar ca aceasta metoda nu aduce eficienta in locurile respective si de ce nu se trece la depolitizarea institutiilor?
  Ministerul Muncii sa ne spuna cate locuri de munca au fost create anul trecut si cate vor aparea anul acesta?Faptul ca ministerul a modificat Codul Muncii la solicitarea necunoscutului Consiliu al Investitorilor Straini(ce nume pompos),a negociat cumva cu acestia ca in anul asta sa aduca pe piata cel putin un milion de locuri de munca?Ministerul Muncii impreuna cu Ministerul Finantelor sa ne explice care sunt mijloacele legale prin care unii oameni de afaceri,au profituri de la mii de euro,la milioane de euro,fara angajati sau cu un numar foarte mic de salariati?
  Ministerul MAI de ce nu la demis pentru management defectuos pe seful politiei de frontiera,ai carui subordonati au fost arestati in numar mare?La actiunea de restructurare se are in vedere eliminarea participantilor la mitinguri?sau a posesorilor in mod nejustificat a vilelor cu epoleti si masini scumpe,de fapt nu trebuiesc uitati nici cei cu legaturi stranse in lumea interlopa?
  La Ministerul Agriculturii nu sunt intrebari de pus,acest minister nu este de nici-un folos romanilor,este compus dintr-un aparat stufos si politizat si singura solutie buna este desfiintarea acestuia si trimiterea intregului personal in somaj.
  Ministerul Justitiei trebuie sa explice foarte clar,comform caror reglementari nationale si internationale,guvernul isi permite sa execute in rate sentintele judecatoresti?Si de ce justitia romana nu aplica legea la fel,pe principiul la situatii identice,solutii identice?
  Seful guvernului trebuie sa ne explice,comform carui principiu democratic isi permite sa interzica parlamentarilor puterii dreptul la vot in cazul motiunilor de cenzura si simple?In mod normal si parlamentarii respectivi ar trebui sa ne spuna de ce sunt lipsiti de demnitate si respect fata de alegatori?Gandesc ei cumva ca vor reusi din nou cu mita electorala?e bine sa stie ca foarte multi dintre noi suntem pregatiti sa-i filmam in flagrant si sa-i dam publicitatii,prea mult rau au facut in mandatul asta ca sa ramanem indiferenti la ceea ce au de gand sa faca,singura cale normala este ca dupa acest mandat sa ramana in afara parlamentului.

 49. 51 Ghita Bizonu' martie 5, 2011 la 9:41 am

  Neinfectat de inteligenta,

  in ultima ;una mi s-au taiat 3 … unu cam acid la un prsupus print mare paftritot elenic si combatanta al nationalismului romanesc, unu al adresa la Harabula si unu ref la politica expansionista ruseasca .
  Zici mai bine ?!

 50. 52 Bibliotecaru martie 5, 2011 la 9:47 am

  @ Motanul Incaltat
  Din păcate (pentru mine, cel puţin) trebuie să constat că prea puţini cetăţeni ai României sunt interesaţi de filosofie, doctrină, construcţia inteligentă, viitor, previziune… După cum puteţi constata, preocupările sunt un pic de altă natură.

 51. 53 Joanna martie 5, 2011 la 10:51 am

  @Neinfectatule de comunism, am constatat că cine a strigat în gura mare, după Revoluţie, : „Comunistule!”, „Informatorule!” se simţea cu musca pe căciulă! Aşa că… m-aş putea gândi la ipocrizie, oportunism…
  @Dragoş,
  Cât de înrăit eşti!… Nu ai obosit străduindu-te să pari altceva decât eşti?!… Calm, stimabile!…
  @Contele
  De ce s-ar bucura domnul Pleşu de popularitate pe blogul domnului Năstase? „Criticăm opera”, nu omul (mă rog, a rămas un deziderat în critica literară şi nu numai). În discuţia domnului Pleşu cu domnul Liiceanu, de la un post de televiziune, acesta din urmă este nu numai conştient, dar şi complexat de superioritatea interlocutorului său… şi iese un talmeş-balmeş… nu se mai exprimă nici cât ar putea să-l ajute intelectul…
  @Harabula,
  Nu mai există naţiunea română? Cine i-a împărţit pe români în „naţiune pesedistă”, penelistă, pedistă etc.?…
  Cât despre domnul Iliescu, vă rog să discutaţi fără patimă: sunt al naibii de acri strugurii, când nu ajungi la ei!
  Domnilor, vă străduiţi din răsputeri să vă atrageţi critici, pentru ca, apoi, să faceţi pe echilibraţii, să pozaţi în înţelepţii naţiunii. Ruşinică!…
  @Domnule A. N., chiar aşa, „Dar cu FLOTA , cum rămâne?”…
  @Tuturor: Sănătate !

 52. 54 Cârcotaşu martie 5, 2011 la 11:01 am

  @ Contele,

  După cum se vede pluralul de la contur este şi “conture”, deci Pleşu nu a avut nevoie să-şi motiveze agramatismul, această “găină” i s-a inventat.

  Este o formă de care n-a auzit nimeni până acum, iar argumentul cu existenţa ei în DEX e acelaşi cu cazul succesurilor. Sau nu ştiai că mai nou a apărut ca existând şi varianta succesuri? Să cred că există nişte oameni care, intenţionat, folosesc nişte variante de cuvinte nefolosite, pentru a contraria şi a provoca discuţii, pentru ca apoi să invoce faptul că sunt în drept s-o facă? Nu, nu pot crede asta, este vorba tot despre neglijenţă în exprimare, determinată de desconsiderarea auditoriului. Iar pe fond, imaginea cu găinile e jalnică dom’le, susţii o cauză pierdută.

  De fapt mă obosesc degeaba, nu? Orice-ar spune el sau eu tu interpretezi în cheia ta, aia “adevărată” …

  Păi asta cam sună a lamentare, nu ţi se pare? Lăsând la o parte faptul că-i neadevărată, cel puţin în ceea ce mă priveşte. Acum, dacă încerci să faci lumea să nu mai comenteze ceea ce spui, ca nu cumva să te nedreptăţească, sărmanu’ conte, n-ai să reuşeşti. Asta-i altă cauză pierdută.

 53. 55 contele martie 5, 2011 la 12:57 pm

  Cârcotaşu
  Mă aşteptam să ai fairplay. Acum o „dai cotită”. Se pare că eşti un bun judecător doar atunci când e vorba de alţii. Să susţii sus şi tare că acest ” conture” nu există pentru că nu ştiai că există iar apoi când ţi se demonstrează că există să te pierzi în tot felul de argumentaţii trase de coadă demonstrează că aroganţa ta de-acum proverbială îţi joacă feste. Dacă ai apucat să zici că unu cu unu fac trei ai ţine-o aşa până-n pânzele albe.
  Domnule, nu-i niciun meci aici de câştigat…
  Şi nici nu mă lamentez, constat. Şi am dreptate după câte se vede.
  P.S. Pluralul la copertă ştii care e? Hai, fără să te uiţi în DEX…

 54. 56 Cârcotaşu martie 5, 2011 la 2:50 pm

  @ Contele,
  De când ai declarat că un om n-avea dreptul să fie internat şi operat, pentru motivul c-aşa zisese un individ care, întâmplător, are o funcţie în stat, nu mai poţi cere înţelegere, poţi cel mult să te rogi să nu fii blestemat să ai parte de ceea ce-i doreşti altuia. De atunci a devenit absolut clar că eşti înregimentat portocaliu, iar eu nu sunt dispus să-ţi ofer nicio urmă de înţelegere.
  Ce-am spus e bun spus, da, „conture” este o chestie de negăsit în nicio exprimare, cu atât mai mult nu poate fi scuzat unul care se dă moţu’ intelectualităţii, iar faptu’ c-a ajuns să fie apărat de unul ca tine e tot jalnic.
  Altfel reciteşte ce ţi-am spus şi vezi să nu mai răspunzi selectiv, încearcă să citeşti totul.
  Că tu nu te vezi lamentabil n-are nicio importanţă, contează cum te văd ceilalţi, printre care mulţi nu se exprimă, dar devine din ce în ce mai evident că vrei să concurezi cu un nefericit, unu’ Vişan. Te măgulesc?

 55. 57 Vasile, martie 6, 2011 la 9:26 am

  Contele,

  adica dece doresti sa ma indopi cu curcani cind vivelul, „la deranjat” este tot o gaina?

 56. 58 Ghita Bizonu' martie 6, 2011 la 9:53 am

  ma „conte” du Ferentari und Nixgramatiken

  poti sa te dai cu ###ul de pamant si capu de zid cat vrei . Da „conture” ca p0lural de la contur nu se egzista decat ca :
  1)agramatism care se coreleaza cu „excesurile” de alte agramitsme – cloşte , coşmare si alte succesuri . Cestiune care ar putea deschide o dezbatere despre cum se drgardeaza limba, necesitatea disciplinei , noul piggin ce incepe a se raspandi , rolul mediei samd . Da nu are cine o deschide . na asa ca o cioaca : sunt satul cum limbajul copiilor a deveit norma : furaciuni ! Sau lu mama.. Lu tata. Si unii argumenteaza ca asa e normal. Uitand ca romana este flexioanre. Ma rog unii sustin ca deh norla ca romana e flexionara ca uimnfluenta slava , Moscova ortdodixia insa stii ce e interesant. Si latina era flexionara !
  2)licenta literara … sa zicem ca sa pastrezi ritmul ori sa obtii rima . Ipotenuza* asta cade prin isnasuis ar5ticolul cu gaina care arata o iritata suficienta (ham.. gras este .. puriu este … poa isi permite si cate un pahar de cabernet samd . S-ar recoamnda o verificare de HTA si regim rationa. . Asta ar fi o posibila explicatie .. da nu crez ca este altaceva decat cestia cu fudulia)
  * na un manierism . Stii ca stiu ce este ipotenuza si ce este ipoteza (oare chiar stii ? iti permiti sa tii mai mult decat Tuta Nationala?) insa deg de zemnez ca „bizonu'” trebe sa va dau oaresce satiwsfactii „cultilor”!

 57. 59 Gabriela Savitsky martie 6, 2011 la 10:14 am

  Cârcotaşu,

  În Predoslovie la „De neamul moldovenilor” – Miron Costin.

  Citatul exact este: „,,Ce sosiră asupra noastră cumplite aceste vremi, de nu stăm de scrisori, ce de griji şi suspinuri. Şi la acestu fel de scrisoare gându slobod şi fără valuri trebuieşte”.

  Dl.Goe.

  N-ai nepoţi, măi dragă? Dacă n-ai, pune mâna pe-o carte ceva. Popă, damă. Ştiam că securiştii ieşiţi la pensie sunt oameni cu scaun la cap şi preocupări oneste. Eşti o ruşine şi pentru sistemul tău şi pentru neam, aş zice. Transformă-ţi frustrările sau, în fine, depăşeşte-le. Nu ţi-a recunoscut Iliescu valoarea? Păi asta aşteptai? Înseamnă că n-ai.

 58. 60 Web Design martie 7, 2011 la 1:05 pm

  Sanatate, Adrian Nastase.


 1. 1 V-am scris 2000 de scrisori pe internet | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe martie 4, 2011 la 4:49 pm
 2. 2 O problema foarte serioasa: pensiile!! « Motanul Incaltat Trackback pe martie 5, 2011 la 4:02 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: