Raportul meu despre Raportul lor

Cine se mai îndoia că MCV este un instrument politic inventat de fostul procuror ceauşist, Monica Macovei, are astăzi dovada că reprezentanţii Comisiei Europene se pliază după cum cântă europarlamentarul Monica Macovei şi „independentul” ministru al justiţiei, Cătălin Predoiu, gazdele celor care scriu aceste texte.

Afirmaţiile mele, sper sa-i convinga pe cei care vor avea  răbdarea să citească in intregime  Raportul preliminar şi să constate că:

1.                     este lăudat ministrul justiţiei pentru adoptarea Codului Penal, Codului Civil, Codului de Procedură Civilă, Codului de Procedură Penală, modificarea legii Curţii Constituţionale, Legea micii reforme a justiţiei.

FALS –  Codul Penal, Codul Civil, Codul de Procedură Civilă, Codul de Procedură Penală au fost adoptate de Parlament în baza unui acord politic al tuturor partidelor parlamentare şi cu concursul organismelor profesionale ale magistraţilor care au modificat substanţial proiectele înaintate. Din păcate, nici până în prezent, Ministerul Justiţiei nu a finalizat studiul de impact şi nici legile de punere în aplicare:

2.                     hotărârea ministerului de justiţie de a desfiinţa 24 de instanţe şi parchete este lăudată, în condiţiile în care nici pentru aceasta decizie nu există un studiu de impact, nu au fost consultate asociaţiile profesionale ale magistraţilor şi nu există un Punct de vedere al ICCJ, iar instanţele judecătoreşti care funcţionează sunt suprasolicitate.

3.                    se critică –  nu ştim cine este vinovat – că bugetul ANI a fost redus. Nu mai revin asupra tezei că „draga ANI” este creaţia fostului procuror ceauşist, Monica Macovei, că este unică în UE, dar chiar să plângem că nu sunt suficienţi bani pentru funcţionarea acesteia este usor exagerat.

4.                     se laudă activitatea DNA – ştiţi cine o conduce, Daniel Morar – pentru că a efectuat acte de urmărire penală în dosare de mare corupţie. Vă rog să reţineţi însă că Parchetul General face ce i se spune: a dispus neînceperea urmăririi penale pentru Elena Udrea, deşi nu îi ceruse nimeni, refuză să dispună trimiterea în judecată a Robertei Anastase şi a altor lideri ai puterii.

5.                Este criticat, inca o data, Parlamentul ca isi „ingaduie” sa aprecieze, conform prerogativei acordata de Constitutie, deciziile DNA si ca nu accepta sa fie un fel de „registratura” a lui Daniel Morar in jocurile politice dictate de la Cotroceni.  Sa propuna Basescu modificarea acestor prerogative si eliminarea imunitatii pentru presedinte – pe care o foloseste acum- si vom discuta in alti termeni. 

                                                                       ***

Nimic însă în acest raport despre situaţia dezastruoasă în care se află, în prezent, instanţele judecătoreşti si care sunt obligate să lucreze în condiţii infernale, fără sedii adecvate, fără un sistem informatic performant, cu personal de specialitate şi auxiliar mult sub numărul necesar.

Nimic în raport despre  faptul că judecătorii sunt nevoiţi să acorde termene în anul 2012 şi în acest fel accesul la justiţie al cetăţeanului este împiedicat, practic.

Oare nu aceasta era reforma adevarata în justiţie? La ce ajută că, prin Legea micii reforme, se poate acorda termen „a doua zi”, dacă acest lucru este imposibil, din punct de vedere logistic? Poate doar pentru a „rezolva” unele probleme cu adversarii politici…

In conferinta de presa de astazi, Basescu vorbea de necesitatea ca dosarele de mare coruptie sa fie finalizate pana in vara, pentru raportul final. Banuiesc ca s-a referit, in primul rand, la Dosarul „Flota”. Credeti ca va renunta la imunitatea  acordata de Constitutie si nu va mai folosi Constitutia ca un scut pentru a nu se prezenta in fata justitiei?

Sintetic,  „Raportul” meu arata ca, in definitiv,   Raportul lor nu are nicio legătură cu reforma justiţiei si  că este doar un raport politic.

54 Responses to “Raportul meu despre Raportul lor”


 1. 1 Dragos februarie 21, 2011 la 6:57 pm

  „Credeti ca va renunta la imunitatea acordata de Constitutie si nu va mai folosi Constitutia ca un scut pentru a nu se prezenta in fata justitiei?”

  Ce-mi faceti domnule Nastase ? Cu ce v-am gresit de ma puneti, iarasi, in situatia de a fi acuzat de portocalism in urma prezentarii adevarului istoric:

  „Traian Basescu este singurul parlamentar, din istoria postdecembrista, care a demisionat din Legislativ pentru a se pune la dispozitia justitiei care cerceta cunoscutul dosar „Flota”.
  „Pentru a proba ca niciodata nu am facut din imunitatea parlamentara o pavaza pentru ilegalitati, cu deplina incredere in justitie, dar si in corectitudinea actelor mele din timpul guvernarii, astazi, 9 aprilie 1996, demisionez din Parlamentul Romaniei”, afirma in plenul Camerei Deputatilor actualul sef al statului. In declaratia sa, Basescu isi exprima convingerea ca cercetarea sa are implicatii politice, dar sublinia: „Nu doresc sa raman in politica sub apasatoarea suspiciune ca m-am refugiat la adapostul atotputernicului privilegiu al imunitatii parlamentare”.

 2. 2 Karakas februarie 21, 2011 la 7:02 pm

  Corect. UE nu este obiectiva si nu pare sa aiba interesul ca toate partile interesate sa se implice in discutia despre ce inseamna reforma justitiei in Romania. Sigur ca sunt importante cazurile de coruptie la nivel inalt, dar nimeni nu pare intersat de conditiile in care lucreaza judecatorii, inclusiv presiunile politice ce se fac asupra lor. Asta este si rezultatul „dialogului” lipsa al puterii cu opozitia. E clar ca justitia este „modernizata” dupa viziunea si in interesul puterii portocalii.

  In ce o proveste pe Monica Macovei, remarc aceiasi lipsa de dorinta de a dialog, si ideile fixe pe care nu oboseste sa le emita in media romaneasca.

 3. 3 George Serban februarie 21, 2011 la 7:33 pm

  Dupa votul uninominal care a umplut Parlamentul de Udre, de Pasati, de Prigoane, de Visani, de Voici, vot uninominal din care Basescu facuse o marota electorala, iata ca, acum, Basescu, impreuna cu sectia lui de propaganda politica in Justitie, au gasit alta smecherie. Mita unipersonala. Vedem cum in toate vamile exista mituiti fara mituitori. Ma intreb la ce au folosit microcamerele video, in afara filmelor erotice care, probabil, au facut deliciul procurorilor? Pe camerele acelea se vedea numai cine ia mita, nu se vedea si cine da mita? Cu siguranta ca se vede dar tinta politica sunt vamele, vamesii, nu coruptia nu darea si luarea de mita.

 4. 4 FLORIN februarie 21, 2011 la 8:33 pm

  Mai bine decat atat nu se putea comenta. Este doar un raport politic, o facatura nenorocita pe care doar niste creiere spalate in lesia asta portocalie, o mai pot inghiti
  Cu respect, va asteptam la guvernare, ca de prosti, ne-am saturat, de profesionisti ducem lipsa

 5. 5 Doru Coarna februarie 21, 2011 la 8:34 pm

  Mda, raport politic, numai ca este schitat de aici in modul cel mai convenabil astora si trimis acolo spre a fi adoptat, apoi impus.

  Asta arata insa ca n-au putere reala asupra justitiei si au nevoie de urs, iar cata vreme Monica asta i(s)i face temele, monitorizarea va exista sine die… in fond ea are o meserie minunata, isi castiga painea cu orice pret, chiar antinational.

  Nu inteleg de ce trebuie sa ajunga in puscarii fosti demnitari, asta deja a costat enorm pana acum si va mai costa, cu mult mai mult decat toate pixurile si caciulitele din Romania luate la un loc, iar beneficiile politice sunt nule, UE nu va scarpina pe nimeni pe crestet si chiar daca ar face-o, asta nu aduce dezvoltare. Cand ajungi sa aduci chinezii pt o amarata de autostrada Comarnic-Brasov si te gandesti ce fabrica Romania inainte de ’89, iti vine sa-i iei la palme. Iar a crede ca asiaticii nu au coruptie si nu vor impinge spagile, inseamna suprema naivitate. Vom avea ce invata de la ei si la capitolul asta…

  Altminteri, mai multe contradictii in Raportul lor, niciuna in al Dvs. Numai ca ei l-au trimis pe al lor la noi, pe al Dvs unde-l puteti trimite in afara de aici, pe blog?
  Totusi nu-i timp pierdut, chit ca pedelistii sunt, in marea lor majoritate, semianalfabeti si deci nu citesc, probabil si-au parcurs propria reforma din invatamant in avans, in frunte cu domnisoara. Citim noi, cei care votam. Vorba celor din „serviciuri”, nu suntem destui dar suntem gata.

 6. 6 ORASAN IOAN februarie 21, 2011 la 8:52 pm

  Este imbucurator faptul ca justitia se opune subordonarii politice,ramane de vazut daca pana la urma nu va fi invinsa,dar cel mai important lucru bun care se poate intampla este acela ca justitia sa functioneze pe baze corecte,nu in folosul celor cu bani multi si cu banuiala ca acestia au relatii si influenta in contradictie cu spiritul de dreptate.Justitia se contrazice singura in cazuri identice,de exemplu unele categorii profesionale s-au judecat in cauze comune in diferite tribunale din tara,nu sunt putine cazurile cand o curte de apel da castig de cauza,iar o alta curte de apel da o sentinta contrara,asta pentru ca mai sunt judecatori care cred ca trebuie sa dea dreptate statului sau angajatorului,indiferent de ce spune legea nationala si internationala.Un alt aspect deranjant este acela ca procesele dureaza foarte mult,multi cred ca de multe ori judecatorii lungesc procesele din cauze necunoscute,se pot produce imbunatatiri in sistem prin perfectionare profesionala si printr-o organizare mai eficienta,dar pentru asta nu sunt suficiente legile,este nevoie ca tribunalele sa aiba banii si personalul necesar ca sa-si imbunatateasca activitatea.

 7. 7 LePrince februarie 21, 2011 la 9:42 pm

  @Ghitz Bichon

  Spui:

  „Chiar asa de ce m-as obosi sa votez PSD ?!
  Explicati-mi .”

  In afara faptului ca nu meriti o explicatie pentru micile tale obraznicii, nu esti interesant ca votant, nimeni nu se va lupta pentru votul tau. Plangaciosii de blog nu sunt o tinta electorala pentru nimeni. Oricine isi poate da seama ca indiferent cine ar fi la putere, tu nu vei face altceva decat sa te smiorcai pe bloguri si forumuri. Bizonii nu mai sunt nici ei o tinta electorala inca din 2000. Specia lor e pe cale de disparitie. Nu mai prezinta interes pentru nici un partid, pe de o parte datorita numarului redus si raspindirii, pe de alta parte pentru ca indeparteaza , fugaresc, sperie, alte categorii de votanti mai numerosi, mai importanti si de viitor. Pentru tine, nici un partid nu mai are bomboane si tratatii. Esti un votant orfan. Fara de partid sau familie politica. Crud, dar adevarat.

  Asa ca nu te mai „obosi”, poti sa votezi tu cu tine in urna din bucatarie, sa numeri tot tu, sa te declari castigator in camera de zi, si sa te proclami imparat in dormitor.
  Sper ca asta te va scuti de cosmarul indeciziei si de cautarile disperate gen „cetateanul turmentat”.

 8. 8 rizoaicad.arges februarie 21, 2011 la 9:56 pm

  Pentru a depasi mizeriile ultimilor ani trebuie sa militam:

  PENTRU O DEMOCRATIE RESPONSABILA IN ROMANIA!
  Romania are nevoie de un nou tip de democratie, una RESPONSABILA, care poate sa inlature toate neajunsurile, din societate si din Justitie, si care presupune indeplinirea a DOAR doua conditii, ABSOLUT POSIBILE:
  1. Trecerea printr-un filtru “IMUNIZATOR” a tuturor celor ce fac politica, astfel incat acestia sa devina imuni, adica sa nu se mai poata “imbolnavi” de minciuna, de lacomie, de hotie, de nesimtire, de iresponsabilitate, etc.
  2. Informatia MINIMA, necesara si suficienta, de care au nevoie alegatorii, trebuie sa fie aceea a constientizarii APARTENENTEI lor la o comunitate sociala (a saracilor sau a bogatilor) sau etnica!
  In acest fel campaniile electorale costisitoare de MANIPULARE a alegatorilor, vor deveni inutile, caci alegatorii vor trebui sa cunoasca DOAR partidele care reprezinta interesele comunitatii lor, dintre care vor alege pe unul dintre ele!
  Partidele ce reprezinta interesele celorlalte comunitati, NU VOR EXISTA PENTRU EI, oricat de “curate si uscate” ar fi ele, deoarece SUNT DIN ALT FILM!
  Iar pentru ca politicienii au fost trecuti prin filtrul “IMUNIZATOR” al SOLUTIEI ce se gaseste la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, acestia nu-si vor mai putea permite sa minta, sa fie lacomi, hoti, nesimtiti, iresponsabili, etc.
  Din combinarea alegatorilor, care vor vota partide ce reprezinta interesele comunitatii lor, cu politicienii “imunizati”, care le va reprezinta interesele, REZULTA DEMOCRATIA VIITORULUI, care va fi una autentica si sanatoasa caci se va baza pe VOTUL COMUNITAR social sau etnic, care nu mai poate fi manipulat sau fraudat!
  Asa-zisa democratie de atazi — care rezulta din combinarea dintre politicienii verosi, nesimtiti, lipsiti de patriotism si iresponsabili, alesi pe baza votului bezmetic, in care optiunea pentru vot se datoreaza hazardului — este o insulta la adresa inteligentei romanilor, si serveste DOAR intereselor MAFIOTILOR si ticalosilor de toate categoriile! D.Rizoaica.Tel.0723966732.

 9. 9 Maximmouse februarie 21, 2011 la 10:37 pm

  Lamuririle acestea sunt necesare, chiar daca publicul larg nu beneficiaza de ele, beneficiaza insa acei care chiar unteleg si doresc sa fie lamuriti. 🙂

 10. 10 luc februarie 21, 2011 la 11:44 pm

  Se pare ca presupusele”laude”incluse in Raportul intermediar ii provoaca dlui Nastase o stare de iritare evidenta.
  Uneori iritarea nu se justifica.De exemplu,cine citeste integral Raportul,va vedea ca nicaieri,dar nicaieri,nu este „laudat”ministrul justitiei.Din contra,Comisia foloseste mereu formulari de tipul „Romania a facut,Romania a adoptat,Romania a dres…”.Sintagma”ministrul justitiei”lipseste cu desavarsire,iar sintagma”Ministerul Justitiei”apare o singura data,la pag6,intr-un context mai degraba critic.
  Alteori,iritarea se justifica.Din punct de vedere uman.Antipatia PSD si a dlui Nastase fata de Daniel Morar este eterna.
  Una peste alta,poate cea mai consistenta lauda din Raport este urmatoarea:
  „De la ultima evaluare efectuată de Comisie, România a răspuns în mod constructiv la recomandarile Comisiei”.
  Uite ca ne mai lauda si pe noi cineva,cu ceva.E chiar atat de rau?

 11. 11 Draghi Puterity februarie 22, 2011 la 12:31 am

  OK, e evident ca e asa cum spuneti, dar totusi, care e „the big picture”?

  De ce se pliaza CE pe fitzele unei procuroare ceausiste si a unui securist bisnitzar? Care sunt interesele strategice aici? Cine trage sforile in CE la comisia pt. justitie? Le e chiar atat de frica de o alianta centru-stanga in Romania? De ce? Sau le e frica ca Romania ar putea fi condusa de cineva care sa stie cum sa serveasca intereselor romanilor folosindu-se chiar de regulamentul „clubului”? Chiar are Uniunea Europeana nevoie doar de sclavi romani in Romania?

  Sau poate fi atitudinea CE explicata prin birocratie, prostie, superficialitate si incompetenta? Desi am experiente personale cu CE, experiente care mi-ar putea confirma si aceasta temere, in cazul de fatza cred ca e vorba totusi de o conspiratie.

  As fi recunoscator persoanei care ar putea sa imi clarifice aceste lucruri.

 12. 12 Andi februarie 22, 2011 la 1:10 am

  De ce nu faceti cunoscut pe cai oficiale si la nivel european aceste lucruri?

  De ce comunicati atata de prost in ultimul timp? V-a luat Manolea mintile?

  Astazi aveati ocazia sa probati ticalosia, neam-prostia si MINCIUNA ORDINARA a lui Basescu. Nu ati sesizat că a MINTIT cu TUPEU MAXIM in discurs. Zicea ca el NICIODATA, nici el si nici fratele !!!!, nu au apelat la ilegalitati (cam asa ceva). Asta in contextul vamilor si contrabandei si in legatura cu fratele …

  Or, ei au fost adevarati maestrii ai contrabandei inca de pe vremea lui Ceausecu. AU SI MARTURISIT-O !!!

  http://stareanatiunii.com/inregistrare-cu-traian-basescu-recunoscand-contrabanda-in-zone-de-razboi.html

  http://www.kamikazeonline.ro/2010/07/mircea-basescu-la-revolutie-aveam-in-jur-de-600-000-de-dolari/

  Dar, daca nu profitati de ocazii si pierdeti vremea cu explicatii mult prea intelectuale … veti ramane sa convingeti de nedreptate numai pe noi cei care suntem de mult convinsi! FACETI O MARE EROARE, CREDETI CA LUMEA GANDESTE SI FACE CONEXIUNI. NU_I ADEVARAT. MAJORITATEA INGHITE CE I SE DA DE-A GATA SI R E D U N D A N T !!! Pricepeti odata … si fara sa cheltuiti milioane de euro pentru tot felul de consultanti impotenti pe probleme de comunicare !!!!

 13. 13 cristi februarie 22, 2011 la 1:49 am

  Ce înseamnă justiţie pentru Monica Macovei s-a văzut cât se poate de clar cu ocazia dezbaterii finale de la alegerile prezidenţiale din 2009, atunci când se comporta ca o majoretă îndrăgostită şi a atras o încruntătură chiar din partea idolului ei că era prea de tot. Asta de la cineva care a fost magistrat şi prin natura meseriei ar fi trebuit măcar să pară echidistantă. Justiţia macoveiană se poate rezuma astfel: cei care ţin cu Băsescu sunt cinstiţi, cei neutri sunt suspecţi iar cei care-l critică sunt corupţi. Băsescu este centrul universului MM, măsura binelui şi răului. Şi este aşa din cauză că MM e o parvenită, dintr-un procuror incompetent cu rezultate profesionale jalnice a ajuns ministru. Tipic pentru regimul Băsescu!

 14. 14 blogideologic februarie 22, 2011 la 3:13 am

  @ Dragos
  Care “Flota” ? Care flotă ?

 15. 15 olivia februarie 22, 2011 la 4:46 am

  Mda…Nasoala situatie.Eu nu stiu exact ce sa cred: ca organismele europene nu aud si nu vad decat ce le toarna fosta procuroare in ureche sau ca stiu foarte bine care e situatia dar isi apara slugile…Inclin sa cred in a doua varianta, avand in vedere ca tot ei au incurajat politia politica in Romania, sprijinind modificarea modului de numire a procurorilor. Ceea ce mi se pare mai fascinant, nu e faptul ca institutiile europene nu sunt exact impartiale, ci ca in Romania, si chiar in cadrul actualei opozitii mai sunt oameni care cred in bunele intentii ale acestui personaj in mod evident loial presedintelui. Cat despre dosarele presedintelui, ala cu flota nu e decat unul. Parca mai era si ala cu Casuneanu. Si nici cu casa din Mihaileanu nu stiu ce s-a intamplat. Ca sa nu mai zicem despre declaratiile de avere ale familiei care nu prea coincid cu veniturile.Dar asa e la noi justutia…impartiala

 16. 16 marina februarie 22, 2011 la 4:46 am

  Traiesc in TARA LUI BASESCU MONDIALUL SI ASTA MA FACE SA-MI PIERD MINTILE!
  D-le.Nastase v-am urmarit aseara la emisiunea lui R.Dumitrescu si am observat ca sunteti f.racit,drept pentru care va doresc sanatate si insanatosire grabnica, va adresez deasemenea felicitari pentru faptul ca nu v-ati pierdut nici umorul,nici sarcasmul,nici ironia si ca in general ati ramas acelasi om de spirit pe care mi l-am dorit inca din 2005 sa ne fie presedinte.In alta ordine de idei va rog sa-i transmiteti presedintelui asimetric, poate dvs.aveti ocazia sa=l mai intalniti, ca noi nu, deoarece nu mai face bai de multime ci doar de alcool, spuneam deci, sa-i transmiteti din partea noastra ca nu ne prosteste cu circul pe care l-a declansat cu vamile.Stim si-i plangem de mila ca si-a sacrificat banii de buzunar pentru a juca teatrul asta ieftin cu coruptia din vami, nu stiu pentru cine-l joaca pentru noi sau pentru UE, poate aia sunt mai naivi dar nu cred ca pacaleste pe nimeni.Noi romanii nu-l mai credem,AAA poate daca vedeam tiruri cu tigari, cu fructe si legume, containere cu arme si droguri, nave cu grau, cisterne cu petrol, adevarata contrabanda cea din care ies bani multi f.multi, daca vedeam ceva din toate astea poate reusea sa mai convinga pe cineva, dar stiu sigur ca nu vom vedea niciodata pentru ca asta e una din importantele surse de imbogatire pentru el si portocalii lui si nu-i atat de prost incat sa-si inchida singur robinetul cu bani.Ce ma nedumereste si ma sperie pe mine este cum a reusit intr-un timp atat de scurt sa organizeze aceasta retea mafiota, care o depaseste cu mult pe cea siciliana si care va fi f,greu de demontat, pentru ca stim bine chioru nu se va da in laturi de la nimic, el si portocalii trebuie sa-si pastreze puterea cat mai mult timp posibil, pentru ca nu vor avea unde sa se ascunda sunt constienti de asta.Si mai stim ca impusca doi sau mai multi iepuri deodata cu acest circ, pentru ca toata presa se ocupa acum cu vamile, cu bercea si nu mai are nimeni timp pentru ce se intampla cu spitalele, cu pensiile, cu pensiile militare,cu preturile care au explodat si in general cu toate nenorocirile pe care trebuie sa le indure poporul asta amarat care are si el o vina pentru ce a votat.
  D-le Nastase , va rugam, va rog sa deveniti mai vocali , mai ofensivi,sa iesiti si sa-i acuzati public de ceea ce se intampla , am asteptat cu nerabdare si speranta constituirea USL-ului avem mari asteptari de la opazitie, vrem mitinguri organizate de opozitie cum se intampla pe vremuri, acum parca suntem toti morti de alaltaieri, imbalsamati si mirosim a formol eu nu stiu ce se intampla cu noi de stam asa in starea asta de prosteala tampa!
  Daca am fost cam incoerenta va rog sa ma scuzati, am nervii capului cam nervosi si mai sar de la una la alta ca am adunat atatea nemultumiri ca dau pe afara. Cu respect Marina

 17. 17 olimpiu februarie 22, 2011 la 5:52 am

  si cand te gandesti ca multi priveam institutiile din UE ca pe o mare speranta ca si in Romania se va ajunge la ,,normalitate”!!!
  de fapt dupa ispravile politice ale unor Negoita si USL va dezamagi electoratul….mai curand decat se credea

 18. 18 RAPORTORU` februarie 22, 2011 la 7:12 am

  Delegarea de competente care este la moda, s-ar putea sa ne arate intr-un raport care, poate, va aparea ca probabil, Regele este blonda ?! Tot ce se intampla in raportul lor este un fel de pisica aratata justitiei ! Dar oricum, ca intotdeauna, raportul „nostru” e mai bun decat al lor ! Cum isi poate inchipui cineva ca Traian Basescu a negociat zece zile cu Ungureanu ! Eu cred ca adevarul este urmatorul : nu a avut loc nicio negociere ! Base l-a sunat pur si simplu pe Boc si i-a ordonat sa-l cheme urgent pe prefectul de Giurgiu si de aici puteti intui toti sirul intamplarilor ! Cat despre MCV, s-ar potrivi mai tare ca si combinatie de litere la numarul de inmatriculare al masinii Monicai MaCoVei ! iar ANI inseamna cumva AGENTIA NOASTRA DE INTIMIDARE ?

 19. 19 Alex februarie 22, 2011 la 8:28 am

  Se poate, dar nu veti castiga alegerile fara un proiect adevarat, fara o alternativa la actuala guvernare.

 20. 20 Doru Coarna februarie 22, 2011 la 8:44 am

  @ RAPORTORU’,

  inteleg ca si DNA inseamna Dosare NeAdevarate, SRI Sefii Romaniei Ideale, SIE Serviciul de Intoxicare pt Excentrici, MAI Manarii si Apucaturi (I)eterne, MAN la fel dar Nationale, etc., ma rog, nu le am cu d-astea, dar cam pe aici… desi n-as fi deacord chiar cu toate.

 21. 21 Vlad februarie 22, 2011 la 9:01 am

  @Dragos,

  Desi a fost laudabila actiunea de atunci a D-lui Basescu, sa mergem sa ne gandim ce s-a intamplat cu flota pe timpul cat a fost Misitru al Transporturilor. Din cate stiu eu a reusit presupusul experiment Philadelphia, flota a disparut. Saracu’ nu a furat nimic, cel putin asa spune raportu’, dar atunci este unul dintre cei mai mari incompetenti ai Romaniei, din pacate nimeni nu i-a spus aceasta.

  @D-le Nastase
  va doresc sa reusiti sa treceti peste aceste hopuri, si sa puteti sa aveti un rol important in reconstructia Romaniei. Dar vreau totusi sa va spun ca nu ajunge sa avem un cod al muncii, sau legi bune daca nu se si aplica. Faceti va rog un studiu sa vedeti cate firme private restepecta ziua de 1 Decembrie si o sa va dati seama ca si daca exista reglemetare in acest punct multe firme decid sa nu o respecte invocand tot felul de motive.

 22. 22 Ghita Bizonu' februarie 22, 2011 la 10:23 am

  olimpiu

  institutiile europeen is cam fusereala . Iar comitiile alea …
  Hm imi aduc aminte ca acu vreo 19 ani a aparut una .de stanga Cathy Lalumiere si din bezna minti sale ne-a povatuit ca copii de tigani (e atunci nu se ziceas romi ci gypsi si gitani) sa nu fie chinuiti cu geometrie si gramataica in scoala ci sa aiba mai mulet ore de dans si cant .. pe potriva inclinatiilor natiurele ale neamului tiganesc . Nimeni nu a zis aleia ca are o opinei rasista erste Klasse cu parfum de Alabama 1930.
  Mai tarliu aparu aia baronesa NicioLae care ne0a invatat sqa facem o lege a adoptiilor europeana . Acu unii din verst cer sa relaxam legea sa fim mai eroopeni ….
  Adevarul este ca si institutiile alea ororpene is cam fuserite iar mulet comitii si comitete is pline de edecuri …..

 23. 23 Dragos februarie 22, 2011 la 10:24 am

  @blogideologic

  pai hai sa numaram steag…sa numaram navele: Biruinta (aici a se citi nava-vas-vapor) lui Basescu a fost casata dupa 23 de ani de activitate, conform normelor. Basescu a suspinat/plans melancolic la aflarea vestii.

  Carbunestiul lui nenea ala fabricantu’ de versuri stupide si plictisitoare (Marcus) dus a fost. A disparut, vorba aia, ca Marcus in ceata. Ar fi cazul ca institutiile statului sa-si faca treaba, sa-i trimita niste mascati acasa pentru o perchezitie ştas si sa-l zguduie pana spune ce-a facut cu mineralierul.

 24. 24 Marcus februarie 22, 2011 la 10:30 am

  “Si La Ce I-a Folosit ?”

  Au inceput sa rasara ghioceii saditi de chiombila in tiganime in campania pentru prezidentiale. Si nu rasar oricum ci cu clinchet de catuse si cu motivatii de hotarari judecatoresti in care familionu’ prezidential doar ca nu-i numit pe nume in calitate de protector al tiganimii infractionale mondiale de pe meleagurile mioritice.
  Ca deh, dupa ce i-a luat cocoseii si s-a pupat pe gingii cu alde Bercea Mondialu’, dantuind cu pirandele si glojdind cu gagii, lu’ chiombu , din pozitia de presedinte al Romaniei, i s-a facut si de-o incumetrire cu mantinela cu numitul infractor, drept pentru care l-a pus pe fraxu sa-i boteze puradeii lu’ nea Mondialu. Si adevarul este ca, daca nea Mondialu’ nu se apuca sa-i verifice grupa sanguina lu’ Mercedesu prin crestare cu suriu, treburile i-ar fi mers struna, nimeni nu s-ar fi luat de cumatru’ prezidential, care si-ar fi desfasurat in liniste “afacerile” din care isi permite daruri prezidentiale sub forma de cocosei.
  Dar asa, daca a fost iute la manie si l-a gaurit pe Mercedesu’, nici cumatru Basescu n-a mai acvut ce sa-i faca, decat sa intrebe retoric la ce i-a folosit inrudirea cu casa regala de Basarabi? Retoric, pe dracu, ca de folosit i-a folosit la greu si nimeni nu l-ar fi deranjat daca halimaiu’ n-ar fi fost prea mare si legat de tentativa de crima. Daca ar fi fost vorba doar de zvast la greu in caraiman, camatarie si alde d’alea nefacubile, numele lu’ fratele Mirciulica insotit de numele de familie Basescu a fost suficient pentru succesul comercial al tiganimii mondiale de cumetrie. Dar asa prea bate la ochi si prosti, prosti da’ nici romanii nu pot fi tradusi la nesfarsit.
  In acest caz, intr-adevar, cumetria lu’ Mondialu’ cu Mirciulica Basescu nu i-a folosit primului care a primit un bonus de arest preventiv in valoare de 29 de zile pentru tentativa de omor asa ca, chombu’ a putut sa raspunda la intrebarile legitime puse de presa ca “la ce i-a folosit mondialului cumetria cu famiglia Basescu ?”. Probleme ar fi fost daca ar fi fost intrebat la ce i-a folosit vamesului Teseleanu prietenia la catarama cu acelasi fratior “nepersoana publica”. Pentru ca acestuia i-a folosit si inca tare de tot aceasta relatie de prietenie si declaratiile belicoase ale mezinului basesc, care a sarit in ajutorul amicului vames cu amenintari directe la adresa procurorilor. Dar n-a fost sa fie intrebat tovarasul presedinte cum isi permite fraxu’ asemenea declaratii echivalente unor imixtiuni crase in actul de cercetare penala, asa ca ne multumim doar cu faptu’ ca lu’ Mondialu’ nu i-a folosit la nimic mult controversata relatie de cumetrie si cu concluziile ultimului Raport pe Justitie, in care iar suntem facuti de maro, pe motiv de Ridzi si halalalt pedelist penal, ca am uitat cum ii zice.

 25. 26 gica februarie 22, 2011 la 10:58 am

  nu te mai plange atat si puneti si voi mana, astia din opozitie, si demonstrati ca nu e asa cum spune monica macovei… parca te laudai ca ai relatii f bune cu cei din tarile civilizate sau le are macovei mai bune decat le ai tu!?… sunteti in PE, aveti toata libertatea de exprimare, de ce nu faceti nimik?… sa stai si sa te plangi ca o baba nu rezolva nimk

 26. 27 Walt Disney februarie 22, 2011 la 11:07 am

  TB a recunoscut ieri că ține justiția în mână. După ce i-a mai scuipat o dată pe idioții care l-au votat, susținând că fratele domniei sale nu este persoană publică (probabil că nici “dragă Stolo” nu este) și că nu-i nici o problemă că a botezat un nepot de infractor, TB a susținut că nu i-a folosit deloc lui Bercea că Mircea Băsescu i-a botezat nepotul. Deducem logic așadar că, dacă Mircea vroia să-l ajute, ar fi putut să o facă. Este practic dovada că mintea domnului TB funcționează de tip “mă bag/nu mă bag” și nicidecum pe tiparul “nu pot să mă bag”.

  Mentalitatea de șef al unui vas pe care una din cabine poartă numele de “Justiție” este exprimată mult mai clar de fratele președintelui. El spune că DNA lucrează binișor dar, dacă cineva de la DNA are curajul să scrie despre prietenul său (despre care știe el sigur că este curat ca o lacrimă de virgină) că este suspect de ceva, trebuie să-și dea demisia.

  Probabil că aceste aspecte vor avea rezonanță în viitorul MCV 🙂

 27. 28 Gabriela Savitsky februarie 22, 2011 la 11:17 am

  Pentru conformitate şi din comoditate, cred că l-a scris Monica Macovei (fiind „cotată” că s-ar pricepe) şi i l-a înmânat cucoanei care l-a citit.
  Sigur, nicio ţară din Uniunea Europeană (mă refer la cele puternice) nu-şi doreşte ca noi să reuşim să ne adunăm şi să ne consolidăm. Suntem buni de cobai şi de piaţă de desfacere pentru produsele lor artificiale, pentru trusturile de medicamente, pentru exportul (către ei) forţei de muncă valide. Urmează să „externalizăm” termocentralele, hidrocentralele, sarea, wolfram-ul de la Roşia Montană, apele, pădurile (care-au scăpat de securea secuilor). Nevolnicii vor fi internaţi cu forţa în azile (azilele lui Cseke) şi li se va administra câte o injecţie. Letală. De ce nu spune PSD-ul toate acestea? De ce staţi pe voi, mulţumiţi şi oarecum vinovaţi? Ce e cu tăcerea aceasta complice? Nu e şi ţara voastră? Nu e şi ţara copiilor voştri? Cum e posibil ca o mână de nenorociţi să fie lăsaţi să facă tot ce vor şi voi numai să vă plângeţi şi să miorlăiţi? De ce trebuie să înghiţim noi pe nemestecate tot ce vomită conţopiştii uniunii europene?
  E aşa de greu să închegăm un plan de relansare a României? Cât încă se mai poate, şi încă se mai poate. Chiar cu împovărarea asasinilor economici de la FMI. Să aruncăm afară sleahta de trădători de ţară şi vânzători de neam! Ce ţară e asta? Şi cum puteţi să tăceţi complice şi să respiraţi aerul României cu seninătate, acuzându-ne că noi am votat ca nişte cretini? Când ştiţi foarte bine că PSD-ul nu şi-a numit oameni în secţiile de votare, a mimat doar opoziţia) când ştiţi foarte bine că majoritatea PSD-iştilor – de frunte – sunt mâna-n mână în afaceri şi spolierea banului public cu pedelişti, udemerişti şi penelişti?
  Pentru ce v-am votat? Să ne duceţi ca pe nişte oi în prăpastie? Voi sunteţi legiuitorii? Mă mir că nu vă crapă obrazul de ruşine. Treziţi-vă!

 28. 29 Baronul Munchhausen februarie 22, 2011 la 11:39 am

  Am primit deunazi un memoriu din partea unui cunoscut: era nedumerit, cum e posibil ca el, un mare disident al regimului trecut, nu este rasplatit regeste acum. N-am prea priceput in ce consta disidenta lui si nici ce anume vroia. De aceea, va postez pe blog, jalba lui.

  „Am fost director la o mare intreprindere socialista. Cafeaua de dimineata era pregatita de o secretara sexy, mergeam la servici cu o limuzina neagra. Odata am fost intrebat daca fabrica mea nu vrea sa contribuie cu 10 mii de lei pentru inmormintarea unui tovaras din Comitetul Central. Am spus ca cu banii astia as inmorminta intregul Comitet. Din acest moment am devenit director la o intreprindere mai mica.

  Cafeaua zilnica era pregatita de o secretara mai in virsta, la servici mergeam cu furgoneta fabricii. Odata am fost apostrofat ca nu am fost la ultima sedinta de partid. Am raspuns ca daca stiam ca e ultima m-as fi dus sigur. Din acest moment am lucrat ca maistru.

  La servici mergeam cu masina proprie si eu faceam cafeaua de dimineata. In atelier aveam pe perete poza lui Ceausescu si a Lolobrigidei. Odata mi-au spus ca de ce nu dau jos poza curvei de pe perete. Am luat poza lui Ceausescu. Din acest moment am lucrat zilier la sapat santuri.

  Mergeam la lucru cu bicicleta si duceam cafeaua de acasa in termos. Odata, in timp ce sapam santul, au venit si mi-au spus sa-mi ascund bicicleta deoarece va trece pe acolo o delegatie sovietica Am raspuns sa nu-si faca probleme deoarece bicicleta este inchisa cu un lacat…din acest moment am ramas fara lucru…

  …o vreme am fost somer pina la schimbarea orinduirii…

  M-am reabilitat, am intrat in politica, am intrat in partid. Cafeaua imi este servita de o secretara sexy, la servici merg cu un Audi cu sofer personal. In rest, imi tin gura si din cind in cind ridic mina sa votez. Atfel imi crestea, mai anii trecuti, nivelul de trai si acoperirea tuturor cheltuielilor. Acum astept sa se deschida iar robinetul, fiindca de vreo 2-3 ani nu mai curge nimic”.

  P.S. Ghiciti in ce partid s-a inscris stimabilul?

 29. 30 Fragmentarium Politic februarie 22, 2011 la 11:39 am

  Off topic. Atras de titlu, care mi s-a parut promitator, am citit un articol semnat Vasile Ernu pe Contributors.ro, despre asa-zisa generatie „Zero” care si-ar face partid. Continutul dezamagitor m-a condus catre postarea urmatoarelor obiectii:

  1. Refuzul abordarilor tehnicist-manageriste a politicii este intemeiat, ceea ce nu inseamna ca va trebui sa intoarcem spatele teoriilor de management si leadership, pentru ca intotdeauna va exista o componenta a conducerii care tine de manual, care se invata.

  2. Discursul degaja o furie aproape macabeica impotriva tuturor constructiilor politice postdecembriste. Momentele de ruptura nu au fost insa productive, istoric, si nu intrevad ca in viitor ar putea fi altfel. Efectele negarii metafizice, o stim prea bine, sunt dizarmonia si dezechilibrul.

  3. Nu cred ca mai putem identifica un “agent”, precum altadata cel clasial, al transformarilor politice. Nici macar generational. In termenii de contrapunere pe care-i sugerati, generatiei “Zero” i s-ar putea opune foarte bine generatia “Plus”, dar cred ca mult mai benefica ar fi conjugarea acestora. Acesti lideri “Zero”, fara o istorie in spate, nu vor putea insemna prea mult in politica, unde vitalitatea trebuie sa se insumeze cu intelepciunea. Si, apropo de Filosofie, exista opinia ca adevarata filosofie incepe la varsta senectutii (cineva spunea chiar ca pana la saizeci de ani nu sunt filosofi, ci doar profesori de filosofie!). Ma gandesc ca si in Politica, adevarul ar putea fi pe undeva pe aproape…

  4. Mi se pare ca propuneti o politica retractila, facand abstractie de constructia europeana, din care facem parte si care ne-a dat o noua identitate. Din nou as observa ca echilibrul intre national, regional si european ar trebui sa prevaleze.

  5. Cred, deasemenea, ca n-ar trebui sa repornim cruciade impotriva apolitismului, de politizare fortata (tentative care au mai fost in acest loc!). Zone neutrale sau de centru exista nu numai in fizica, ci si in politica. Desigur, faptul ca suntem apolitici nu ar trebui sa insemne si lipsa spiritului civic, care este insa cu totul altceva.

  6. Veniti foarte bine cu argumentul ideologic in constructia politica, dar nu ar trebui ignorate marile familii doctrinar-ideologice europene (sa nu reinventam roata!).

  Cand am spus “dezamagitor”, am facut-o sub impresia ca as fi recitit Manifestul Partidului Comunist. In ciuda tentatiilor, oamenii uita ca nu pot controla legile cosmice si ca orice lucru facut impotriva lor nu rezista. Diavolul este revolutionar, ii plac schimbarile abrupte, tenebroase dar pana la urma legea actiunii si reactiunii universale reface orice echilibru tulburat…

 30. 31 Walt Disney februarie 22, 2011 la 12:16 pm

  Un aspect interesant exprimat ieri de TB este viziunea domniei sale asupra democrației. TB a acuzat judecătorii că își permit să dea hotărâri cu impact în bugetul de stat.

  Domnia sa n-a înțeles că el este reprezentatul satului, care nu conduce guvernul, dar care guvern administrează bugetul României pentru cetățenii români, în limitele trasate de legi românești, pe care, dacă guvernul nu le respectă, este datoria judecătorilor români să aplice acele legi românești și să readucă actul guvernamental în vadul legal.

  Abordarea de ieri trădează imaginea lui TB asupra statului. TB se crede șeful statului, jupânul, bulibașa sau nașul care prin câștigarea alegerilor și-a câștigat 5 ani de posesie asupra țării…5 ani România e moșia lui. Pe această moșie, și-a numit un guvern personal, un fel de vistiernic, să administreze bugetul său personal, adică bugetul statului. În acest buget bagă degetele câteva milioane de români ca să le mânjească de mierea lui TB sub formă de salarii, pensii, educație, sănătate, ș.a.m.d. Iar când bulibașa TB le dă peste degete, se găsesc niște judecători care vin să le dea mânuși, ceea ce-l supără enorm pe jupân.

  E bine că viitorul cod al muncii vine să-i pună la locul lor pe românii care s-au mânjit cu mierea lui TB. Românii care au votat ca niște iobagi, vor avea în sfârșit plăcerea de-a își „legaliza mentalitatea”.

  Oricare discurs al lui TB conține atât de multă mizerie încât un popor care își dorește un viitor european ar trebui să protesteze după fiecare frază.

 31. 32 Ghita Bizonu' februarie 22, 2011 la 12:26 pm

  Da lu baae ce i-a trebuit Mondial ?

  Base se da vioi la tembe : si la ce i-a folosit lu Bercea ? Nu l-am arestat ?
  Insa asa la mica barfa la ce i-a folosit lu Pestintialu incuscrirea cu Mondial ?
  Si este nr5oma ca Presu sa se incucreasca cu unu ca Bercea ? (pai ar fi ca cam asa – Marele Frate incuscrindu-se cu … Gambino .. un pres al Frantei cot a cote cu Carbone ori presu Rep Camoristice Italiene socializand in fata televizunii cu vreun Corleone ori Provenzzano ).

  Oricum cum bine zise Bolcas – si de-o teapa ! Si asta face sa ne intrebam de ce teapa o fi ala de scria ca daca se realage si daca nu se realaege tot aia e . Nu nu e de teapa cu Mondialu .. ci cu tanbalagiul Mondialului „sarut mana coane Bercea!”

  Ca asa la mica barfa un .. cum imi zicea ala Hatabula – „marginal” ca mine (hm .. se pare ii se pare normal ca Boc a pus Romania pe un „stabiliment” deh la fel de intelctual si din aceiasi ctgrie sociala) nu ar avea nici o sansa sa ajunga in preajama tovarasiei sale securistice…Insa stiti ce e mai interesant ? Chiar daca prin absurd as fi invitat sa „socializez” cu realesu … puilor da voi ce ma credeti un ####### sa ma incurc cu toate @@@@@@@@@@ ?!
  Puilor asta ne este societatea. Inclus belita GDSista .Ce mie- boc, ce mi-0e base, plesu ori Bercea ….toti o apa

 32. 33 teostanc februarie 22, 2011 la 12:49 pm

  Dle Nastase,
  Chiar asa de puternica sa fie Monica Macovei ca sa orienteze politica europeana1? Personal am o parere foarte proasta despre justitie, care a inceput prost si continua si mai prost dar parca nu poate Monica Macovei sa fie sursa tuturor relelor.
  Poate europarlamentarii romani ai opozitiei nu sunt in stare sa prezinte realitatea, pentru ca nu o cunosc sau au obosit de atata opozitie.

 33. 34 andrei februarie 22, 2011 la 1:36 pm

  Daca mai vin niste rapoarte favorabile de la comisiile astea de la UE pe care le „controleaza” monica macovei (iar textul din anii 90 cu interesele oculte ale strainilor care ne iau tarisoara mai putin Petromul), o acceptare in Schengen si o marire de salarii la bugetari in 2012(banii sint in asteptare la bnr) iar pierdeti alegerile.

 34. 35 Karakas februarie 22, 2011 la 1:39 pm

  @Draghi, citeva „clues”. Am gasit blogul doamnei Comiar pentru Home Affairs, Cecilia Malmstrom:

  http://blogs.ec.europa.eu/malmstrom/

  E cam sec, dar poate reusesti sa ii pui o intrebare. M-a mirat ca sunt atit de putini cititori si comentatori acolo. Ciudat.

  Daca citim site-ul oficial al CE, te cam apuca jalea.

  http://ec.europa.eu/atwork/index_en.htm

  La intrebarea „What has Europe done for me?” la URL de mai sus nu mai este nimic din 2008 incolo.

  Cred ca parlamentarii romani la UE sunt mai la curent cu atmosfera de la CE. Unii au blog.

 35. 36 Fault februarie 22, 2011 la 2:36 pm

  BINE LE-A ZIS *JON ÎN MAI

  1. « Nu vreau să aplaude nimeni,
  că nu are de ce ! »

  – S-aude Bercea Mondialu ?
  – Fără grijă coane ! sunt încătuşat…
  ––––––––––––––––

  2. « Oriunde pui degetul apar
  elemente de corupţie ! »

  – Pricepi Vântule ?
  – Daaa ! Pune deştul pe gâtul
  Mariei tale unde e colierul de
  10 uncii de aur, aninat în public
  de excelenţa sa Bercea…

  *Javra Ordinară Naţională

 36. 37 bobitza februarie 22, 2011 la 3:20 pm

  D-le A. Nastase, va rog sa-l „consiliati” pe dragos in legatura cu demisia lui basescu, despre care (demisie) stiu ca nu a avut vreo legatura cu dosarul „Flota”.

 37. 38 Harabula februarie 22, 2011 la 6:25 pm

  Nu cred ca exista vreo privatizare sa nu fi provocat discutii.
  Privatizarea societatilor care sunt gauri negre in economie nu s-a terminat. Pentru asemenea societati ar fi necesara privatizarea pe un euro.
  O societate care s-a dat aproape degeaba este, de exemplu, Phoenix Baia Mare.
  O astfel de privatizare a fost si cea a flotei. Era o un loc care consuma fonduri. Era statul roman capabil sa administreze o flota comerciala? La fel ca SIDEX Galati sau Petromidia. Sigur ca expertii au ajuns la concluzia ca prin vanzarea flotei nu s-a produs nici un prejudiciu din moment ce era un loc care inghitea bani.
  Toate societatile comerciale cu capital de stat sunt un cuib de hotii.
  Daca cineva ar lua CFR-ul cu un euro ar trebui dat imediat. Din nenorocire nu-l ia nimeni.

 38. 40 Doru Coarna februarie 22, 2011 la 6:33 pm

  @ Marcus

  Doamne Marcus, eliberez o lacrima sincera si nu-mi abtin un gand pios la adresa postarii tale…
  Sa-ti explic: eroarea generala e ca gandirea intaiului reprezentat mondial al casei regale de Basarabi sur mer, ar fi extrem de evoluata.
  Realitatea este prozaica, insa: el a inteles ca s-a dus dracu’ totul si ca incepe sa miroasa a pluton(iu), asa ca trebuie sa-si refaca preventiv increderea, el nu guvernul sau Boc, de care nu-i pasa. Si o face pe trei planuri:

  1. se distanteaza de Boc ca-i erodat de reforma (nu spune ca de reformele gandite si impuse de el personal, in contra societatii)

  2. se distanteaza de pdl ca-i erodat de guvernarea la vreme de criza (nu spune ca intreaga criza de la noi i se datoreaza -si speram, imputa- minim 99%, personal, din 1000 de motive incepand cu impunerea unor tampiti/marioneta pe marea scena)

  3. aresteaza tot ce misca, lupta neinfricat cu coruptii si coruptia lor, fara deosebire de nationalitate, sex, origine si rudenie ( nu spune ca e fara finalitate, ca e ca si cum s-ar lupta cu vremea).

  Scopul este unul asigurator, anume ca la proximul referendum de demitere sa poata juca si ultima carte, anume ca a luptat si a pierdut dar nu a cedat incercand sa reformeze statul, in intentia ca bizonii, miscati sincer, sa-l voteze iar pana in 2014.

  Asta-i tot. Unii il numeau animal politic, altii ziceau ca are fler, altii ca are flacara aia atarnata la gat, blondele ca e barbat…

  Eu zic ca e doar un alt proiect nereusit al alora, au curs banii dar de acum vor incepe sa curga si lacrimile, deh, exista o compensatie suverana in toate, adevarata fericire este aia ce duce pana la lacrimi, nu?

 39. 41 Harabula februarie 22, 2011 la 6:39 pm

  Inca ceva. Acuzatia domnului Nastase ca Basescu s-ar ascunde dupa imunitate in chestia dosarului Flota este o rautate gratuta.
  Este evident ca lui Basescu i-ar conveni mai mult sa fie judecat in timp ce este in functie decat dupa epuizarea mandatului. Prescrierea nu functioneaza pe perioada imunitatii. Dealtfel insusi Daniel Morar a declarat ca Presedintele i-a cerut sa dea drumul la dosar. Morar i-a spus clar ca prevederile Constitutiei sunt imperative si nu-l poate activa dosarul.

 40. 42 dlnimeni februarie 22, 2011 la 6:51 pm

  Harabula: ofer un euro pentru CFR.

 41. 43 demaGOGU februarie 22, 2011 la 7:19 pm

  imi e teama ca trufasa Ioropa doreste un peshte mare pana in luna lui cuptor…

 42. 44 Karakas februarie 22, 2011 la 7:28 pm

  @Harabula, eu nu cred in privatizara „in integrum”. Statul ar fi trebuit sa isi pastreze segmente industriale strategice, si sa investeasca in ele, nu sa stea pasiv si sa consemneze dezastrul.

 43. 45 Ghita Bizonu' februarie 22, 2011 la 7:31 pm

  Harabula intreaba „Era statul roman capabil sa administreze o flota comerciala?”
  Curis a facut asta ani de zile .
  Mai argumenteaa :” La fel ca SIDEX Galati sau Petromidia. Sigur ca expertii au ajuns la concluzia ca prin vanzarea flotei nu s-a produs nici un prejudiciu din moment ce era un loc care inghitea bani.”
  Cam multe locuri din astea inghiteau bani si apoi gainatau conturi de diversi particulari „intreprinzatori” . Care nu stiu cum nciodata da niciodata nu sunt trasi de atnetie si epediati in incofortabilele, sipraglomeratele si demodatele noastre puscarii …
  Asa sa lasm bancu su ctatu cel mai p[rst adtrator si sa observam complictatea cu hotia !

 44. 46 Karakas februarie 22, 2011 la 7:43 pm

  Boc, catre poporul portocaliu:

  „…niciodată nu m-am oprit din drum de frica unei moţiuni de cenzură, aşa încât e un drept al opoziţiei să depună o moţiune de cenzură”

  Deci, pentru ca el nu s-a oprit nicioadata din drum de frica unei motiuni de cenzura, atunci logic, rezulta ca opozitia are drept sa depuna motiunea de cenzura. Si daca s-ar fi oprit de frica din drum, ar rezulta, tot logic, ca opozitia nu are dreptul sa depuna o motiune de cenzura. Cel mai mult curaj il are Boc cind se exprima public…

  http://www.mediafax.ro/politic/boc-niciodata-nu-m-am-oprit-din-drum-de-frica-unei-motiuni-de-cenzura-8003940/

 45. 48 dlnimeni februarie 22, 2011 la 8:01 pm

  Continua a ma surprinde acest „politicianism fara frontiere” in care ceea ce se intimpla acum in tara noastra este luat extrem de usor la UE pentru simplul motiv ca „e populari de-ai nostri”. Nu cred ca este doar o senzatie ca in vremuri de acum citiva ani, socialistii europeni se purtau mult mai putin lejer cu social democratii romani aflati la guvernare atunci. Si ca sa o zic si mai pe sleau, mi se pare un document redactat si scris la Bucuresti si intors la Bucuresti via UE. Cred eu ( nici o masa fara un citat din dl presedinte!) contra tain.

 46. 49 NICU PT. DRAGOS. februarie 22, 2011 la 8:17 pm

  STIMATE DOMN, DRAGOS DUMNEATA ORI ESTI PROST ORI TE PREFACI CA ESTI PROST, SAU ESTE POSIBIL SA FIE SI AMANDOUA. M-AM SATURAT DE ACESTI 4,5 MILIOANE DE CUSCRI AI LUI BERCEA MONDIALUL CE AU VOTAT BASESCU SI VALORILE MORALE ALE AMBILOR BERCEA SI BASESCU. STIMATE DOMN PENTRU CULTURA DUMITALE SI A ALTOR IMBECILI CA SI DUMNETA TE ROG SA RETII URMATOARELE. CE A FACUT ACEST SARLATAN DE BASESCU CU RENUNTAREA LA UMUNITATEA PARLAMENTARA LA DATA RESPECTIVA NU A FOST ALTCEVA DECAT O MICA ESCROCHERIE PENTRU A ADORMI MANELISTI. ADICA LA DATA CU PRICINA NU EXISTA LEGEA RASPUNDERI MINISTERIALE IAR NICI UN FOST MINISTRU CUM A FOST CAZUL LUI BASESCU NU PUTEA FI CERCETAT DE CATRE DNA. FAPT CE SA SI INTAMPLAT. A FOST UN GEST DE IMAGINE PENTRU A IMBROBODI MANELISTI PATRIEI. AI INTELES STIMABILE DOMN. DACA ARE CURAJ SA RENUNTE ACUM LA IMUNITATE DE CARE SE BUCURA , DE FAPT ESTE SINGURUL CARE SE BUCURA DE IMUNITATE TOTALA. ASA CA DOMNULE MAI CITITI SI VOI CATE CEVA SI DUPA ACEA SA VA DATI CU PAREREA. ROG SA MA SCUZE CEILALTI FORUMISTI DE LIMBAJUL DUR. FOLOSIT.

 47. 50 Starea NATIUNII februarie 22, 2011 la 10:55 pm

  Proba AUDIO !!!
  Inregistrare audio cu Basescu recunoscand:
  FAPTA: Sechestrare de persoane!
  Traian Basescu este un individ care din orgoliu personal a sechestrat la bordul navei sale pe un pilot de port ( pilotul de port este cel care preia pilotarea unei nave atunci cand andocheaza sau pleaca dintr-un port) si inca 4 ajutoare ale sale.
  http://stareanatiunii.com/bravurile-comandantului-de-nava-traian-basescu-in-anii-80.html
  Atentie maxima mai ales dupa min. 1.15 al inregistrarii audio.

 48. 51 Doru Coarna februarie 23, 2011 la 6:27 am

  Mda, si eu cred ca ar trebui sa se foloseasca de influenta de care se bucura pe langa Daniel Morar pt ca acesta sa dea totusi drumul la dosarul Flota de care se face atata caz, gratuit.

  Mai ales ca nimeni pe globul asta nu a reusit sa faca o flota comerciala sa fie profitabila, nici macar flota de pescadoare care hranea populatia, nici vrachierele care alimentau industria si nici celelalte nave care transportau la export cam tot ceea ce producea Romania. Si pt ca aceste lucruri sa nu se mai intample niciodata, navele au trebuit vandute pe cate un dolar stiind ca exista legislatie care consfiintea ca ministrul transporturilor este automat si proprietarul lor. La fel cum primarul general este proprietarul intregului fond locativ precum si al domeniului public si de agrement. Sau la fel cum presedintele Romaniei este si proprietarul asteia, al Romaniei. Iar Romania include totul, de la inghetata si pui pana la aluminiu si energie.

  Observati ca mereu s-a aplicat un fel de restitutio in integrum, pe oriunde a trecut, saracu’. Dar asta e, mereu apar unii care mostenesc totul, in definitiv cineva trebuie sa se inhame la napasta asta si sa preia, nu?

 49. 52 contele februarie 23, 2011 la 8:00 am

  CONTELE PT. NICU

  STIMATE DOMN , NICU DUMNEATA ORI EŞTI PROST CRESCUT ORI TE PREFACI CĂ EŞTI PROST CRESCUT SAU ESTE POSIBIL SĂ FIE AMÂNDOUĂ . EU NU ÎŢI SCUZ LIMBAJUL .
  ŞI VEZI CE FACI CU GRAMATICA AIA CĂ SCRII CA BERCEA MONDIALU .

 50. 53 teostanc februarie 24, 2011 la 6:07 pm

  @Harabula s.a.,
  Vanzarea pe 1 Euro si restitutio in integrum au fost, sunt si vor fi sursele marii coruptii din romania. Cel mai usor este sa faci o entitate economoca sa intre pe pierderi si s-o vinzi marilor patrioti romani sau strainilor dezinteresati.
  Domnule sunteti fie credul fie rau intentionat.


 1. 1 Frunzăverde ş-un buldog, vă face bă-SECU zob ? « Sfinxul Trackback pe februarie 22, 2011 la 1:58 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: