La ce a dus politizarea vamilor din ultimii ani

Chestia asta cu vamile, ca numai asa pot sa-i spun, miroase de la o posta a conflict deschis in PDL. Baietii au inceput sa se faulteze dur si o fac, asa cum ii sta bine unui partid care debordeaza de democratie, folosind institutiile statului. Lupta anti-coruptie este doar un joc de imagine. In spatele ei se desfasoara o confruntare acerba pentru controlul partidului. La suprafata insa avem o perdea de fum, pe care Traian Basescu o creeaza de zor. Acesta se afla intr-o evidenta pierdere de aderenta politica, fapt care il face sa devina incoerent. Observatia pe care Cristian Tudor Popescu o face intr-unul din editorialele sale este corecta si utila. Ea dezvaluie odata in plus minciuna, ticalosia si duplicitatea actualului presedinte: Daca Traian Basescu stia din vara anului trecut despre ceea ce se intampla la vami, de ce i-a mai mustruluit pe Nicolas Sarkozy si Angela Merkel, atragand astfel antipatia celor doua puteri din UE? A facut-o pentru imagine, cu gandul ca da bine la populatie si a sacrificat interesele Romaniei la nivel european.

In toata chestia asta cu vamile a surprins numarul mare de vamesi si politisti retinuti, precum si nivelul aiuritor al spagilor. Nimeni insa nu se intreaba cat de mare este evaziunea fiscala. Nimeni nu spune nimic despre gaura pe care au creat-o in buget marfurile nefiscalizare, gaura pentru care au fost taiate salariile, a fost majorata TVA si s-au diminuat pensiile.

Adevarul care trebuie spus este urmatorul: In vreme ce clientela PDL isi umplea buzunarele, bugetul statului a devenit tot mai sarac!! Peticirea acestui buget pradat de clientela portocalie s-a facut cu banii pensionarilor, a bugetarilor si a romanilor simpli, care acum se chinuie sa supravietuiasca.

Daca banii intrati in buzunarele PDL ar fi intrat la bugetul statului, n-ar fi fost nevoie de taieri de salarii si de pensii sau de marirea TVA! Acesta este marele adevar, pe care  Basescu nu vrea sa il spuna. Daca ar fi combatut evaziunea cu adevarat, am fi avut un plus de 2% din PIB la buget, care ar fi rezolvat o parte din problema. Daca ar fi avut, cum era in ultima parte a guvernarii PSD, cand eram premier, asistenta externa la vami, din partea Marii Britanii, ar fi fost mai simplu. Dar la acea asistenta  s-a renuntat dupa 2005!

Mintind cu nerusinare, Traian Basescu afirma la RRA ca operatiunea din vami este expresia unui mecanism institutional ce nu are nicio miza politica.

Oare il mai crede cineva? Avand in vedere evaziunea fiscala pe care o tolereaza de aproape 7 ani, poate  Basescu sa spuna ca a facut  ceea ce era necesar pentru a nu taia pensiile si salariile? Cu siguranta poate. Ticalosia si lipsa de caracter ii permit sa minta fara sa clipeasca.

64 Responses to “La ce a dus politizarea vamilor din ultimii ani”


 1. 1 contele februarie 10, 2011 la 7:19 pm

  Criticos

  Am zis ca da , sunt dosare făcute de procurori în vederea unor negocieri ulterioare dar multe dintre ele chiar sunt „ pe bune „ adică există infracţiunea şi , ce este mai important , inculpaţii sunt politicieni „ mai grei „ . Cu alte cuvinte , omul greşeşte , procurorii se sesizează , dosarul este finalizat şi apoi se poate aştepta niţel vreo comandă politică . Cine ştie , poate exact asta s-a întâmplat şi cu Nicolescu , supranumit „ Vecinul „ …se spune că are atâtea terenuri din retrocedări că-i vecin cu toţi . Dar poate sunt doar vorbe răutăcioase …
  Plevuşca asta de la vamă nu ştiu cât va fi menajată , poate doar cei care conlucrează cu procuratura .
  Este foarte posibil să fie fabricate dosare şi la comandă , nu neg acest lucru , dar a crede că NUMAI din acestea apar , mi se pare prea mult .
  Nici mie nu-mi plac arestările astea cu tam-tam . Nu cred totuşi că-i numai vina procurorilor şi poliţiştilor, mai există şi fuga după senzaţional al televiziunilor , ratingul ,nu ?
  Foarte posibil ca dintr-o sută de vameşi să rămână mult mai puţini prin arest . Nu ştiu ce să zic . Eu zic să vedem ce se mai întâmplă . Dacă procurorii s-au grăbit şi au greşit , în mod normal ar trebui traşi la răspundere . De ce au loc acum aceste arestări şi nu mai devreme ( doar nu suntem copii , traficul se întâmplă de 20 de ani , eu însumi am experienţă în privinţa asta ) , cred că este foarte posibil ca în lipsă de rezultate palpabile economice să ni se servească un pic de anticorupţie . Dar pe mine nu mă deranjează asta . Ar fi fost excelent să le-avem pe amândouă , nu mă mulţumeşte doar una dar asta e , fie primit .

 2. 2 Ionel Sebastian Corcescu februarie 10, 2011 la 7:21 pm

  Spune cineva ca nelinistea unora este linistea altora… Eu dorm linistit de cand FNI nu mai lucreaza pentru mine. La fel si cand vamesii sunt trasi acum la raspundere. Toate au un inceput, si faptul ca unii se agita, pe mine ma linisteste. Atat am avut de spus. O seara buna.

 3. 3 Blizzard februarie 10, 2011 la 7:31 pm

  La vami e problema ca sunt multi bani. Foarte multi.
  Dar fenomenul politizarii are manifestari ce prezinta aspecte comune in multe alte domenii unde statul conduce.

  Poate ca au scos unii din PDL sabiile din teaca dar si PSD-ul latra peste gard cu ochii cat cepele la ciolan :).

 4. 4 Pali februarie 10, 2011 la 7:45 pm

  La ce a dus ? La averi fara numar, fara numar pentru unii si mai mult ca sigur o „mica amanare”in ceea ce priveste aderarea la saptiul Schengen !In rest o mascarada ieftina,

 5. 5 Bibliotecaru februarie 10, 2011 la 8:16 pm

  Citesc „Nimeni nu spune nimic despre gaura pe care au creat-o in buget marfurile nefiscalizare” şi nu pot fi de acord că acest punct de vedere, este ca şi când cineva ar vinde pielea ursului din pădure. Mărfurile nefiscalizate se vând pentru că preţul lor este sensibil mai mic. Dacă preţul lor ar fi la fel de mare, atunci probabil că s-ar putea vorbi despre o cuantificare a pagubelor. Cum ele se vând mai ieftin tocmai pentru că nu sunt afectate de taxe, nu cred că am putea să considerăm că oamenii ar fi cumpărat aceleaşi mărfuri şi dacă erau mai scumpe.

  De exemplu, traficul cu ţigarete „nefiscalizate” în România este atât de mare pentru că nu mai există nici un fel de ţigară ieftină. Ca un făcut, fabricile de ţigarete ieftine s-au închis. Cine fumează trei pachete de ţigări pe zi, nu poate trece de la Carpaţi sau Mărăşeşti la alte ţigări de peste 100 de mii pachetul. Din câte am auzit şi eu, accizele şi TVA-ul reprezinta 80% din preţul unui pachet. Şi acciza va creşte iarăşi. Preţul fiscalizat al ţigărilor va fi atât de mare încât ţigareta va deveni un produs de lux. Este normal ca oamenii săraci, mai ales în condiţiile în care sunt loviţi din toate părţile, să caute aceste ţigări de contrabandă care sunt cu 25-50% mai ieftine.

  Norocul meu că m-am lăsat de fumat… Dacă aş fi fumat astăzi cum fumam acum 10 ani, ţigările m-ar fi costat cam 8-9 milioane de lei pe lună.

  Eu cred că atâta timp cât taxele şi impozitele percepute de stat sunt foarte mari, oricâte descinderi se vor face prin vămi, un trafic ilicit de mărfuri tot va exista. Soluţia pentru evitarea contrabandei este scăderea fiscalităţii la un nivel la care contrabanda nu mai este rentabilă.

 6. 6 Harabula februarie 10, 2011 la 8:20 pm

  Politizarea a facut rau in toate domeniile. Deci si in vami.
  Mie imi pare curioasa abordarea temei de catre domnii postaci. Nimeni nu vorbeste de experienta sa personala de la vama. Sa nu fi calatorit deloc in strainatate comentatorii de pe acest blog?

  Cu vamesii comunisti nu prea am avut treaba. O singura data, la o intoarcere din URSS mi-au oprit doua dintre cutiile cu icre negre si o punga de cafea. Trebuie sa recunosc si eu ca nu eram prea corect. Dar nu exageram in calatoriile mele. Ceva de blana…o bijuterie…In rest discuri si albume de arta.
  Dupa revolutie am avut pasaport de serviciu apoi diplomatic si apoi n-am mai calatorit.
  Deci n-am avut probleme cu vama.

  O nepoata, pe cand era studenta la Sorbona, calatorind cu autobuzul spre Paris, la granita a venit soferul la ea sa contribuie pentru vames. A refuzat. A mai refuzat un francez.A trebuit sa suporte invectivele celorlalti pasageri. Era in timpul guvernarii Nastase.

  Pe cand, noi social-democratii, cautam candidati de primari, in comuna Dersca, ne-am oprit asupra unuia Romanescu. Lucra la vama. Nu era salariat. Trecea in Ucraina, lua ciubucul, se suia in cabina soferului si trecea granita in Romania. La sfarsitul zilei dadea cota.

  Mergand odata la Chisinau cu un om de afaceri, acesta voia sa aduca niste tabla in Romania. Nu erau probleme in vama romana. Dar, pentru a trece de vama moldoveneasca, a trebuit sa asteptam intr-un sat, Cioara, o anumita tura. Acolo acasa la vamesi cine mai astepta? Directorul adjunct al finantelor din Botosani, unul Turcanu.

  Cam la atat se rezuma experienta mea personala in privinta vamilor.
  Dar nu pot sa inchei fara a va aminti de cazurile „Tigareta”

 7. 7 Ioan februarie 10, 2011 la 8:23 pm

  Azi am stat la volan cca 4 ore; am condus nu gluma. Suficient sa pot sculta pe indelete facatura Nenumitu-ului de la RRA. (@ Joanna, sper ca nu imi deschizi o fisa de debit in evidentele tale) Aici, printre multe alte perle unice de marlanie pura scoase pe gura, s-a definit in premiera ca fiind el insusi o javra ordinara; asa ca de acum nu stiu de ce l-ar deranja acest renume rostit de o alta persoana, fie chiar si in gluma. Premiera s-a consemnat in momentul in care s-a referit la invitatii unor emisii tv, care, desi cunosc destinatia unor sume de bani, nu-i nominalizeaza pe destinatari; ei, invitatii, fiind in acceptia lui nici mai mult si nici mai putin decat niste javre ordinare. A fost si momentul cand am trantit o frana de toata frumusetea, ca sa evit un alt accident. Si apoi, fara voia mea, mi-am amintit de multitudinea de situatii de acest gen in care el Chiombu, pardon Nenumitu’ (Joanna, observi ca nearticulat e mai sic) si-a permis sa lanseze in viata publica „n” diversiuni. Si iata acum, peste timp, ecrocheria, hotia, sarlatanismul, minciuna si diversiunea, ca arme apartinand Casei Basescu, sunt expuse pe o imensa panoplie in piata publica. Este si reusita de azi a postului public de radio ce primeste in sfarsit, dupa o lunga perioada de anonimat difuz, un 5 chinuit din partea mea si alor mei.

  PS

  Am acultat si reactia partidelor la spusele insului pe postul public de radio. Vorbe, vorbe si nimic mai mult; daca asteapta anul 2012, geaba unire. Acum este un moment prielnic pentru o demonstratie publica de amploare. Daca nu acum, cand. Astept invitatia cu mare nerabdare. Si tot de la radio, aflu in ca in aceste clipe Hosni Mubarak se pregateste pentru predarea fraielor. Asa dar, se poate.

 8. 8 Victor februarie 10, 2011 la 8:47 pm

  Actiunea echipelor interinstitutionale din ultimele zile este fara dubii laudabila. Putem sa carcotim ca doar asa suntem noi romanii, realitatea este una singura: s-a facut ceva. Si asta pentru prima oara in ultimii 20 de ani. Mult putin, asta este o chestiune care tine de subiectivismul fiecaruia. Parerea mea. Personala 🙂

 9. 9 fragmentariumpolitic februarie 10, 2011 la 8:48 pm

  Adrian Nastase spune: „Nimeni nu spune nimic despre gaura pe care au creat-o in buget marfurile nefiscalizare, gaura pentru care au fost taiate salariile, a fost majorata TVA si s-au diminuat pensiile. Adevarul care trebuie spus este urmatorul: In vreme ce clientela PDL isi umplea buzunarele, bugetul statului a devenit tot mai sarac!!” Acesta-i adevarul dur si neiertator, care a adus Romania in sapa de lemn!

 10. 10 Doru Coarna februarie 10, 2011 la 8:57 pm

  N-ar fi singurul capabil sa minta fara sa clipeasca. Si daca ar clipi, care ar fi diferenta? Sau altfel, ce-ar avea de castigat? E rutinat, are meciuri mari in picioare…

  In fapt, acum ar trebui sa schimbe iar scena si decorul aruncand alt subiect pe retina publica, iata armele de la Ciorogarla. Nu de alta, dar cam toti i-au demontat-o pe ultima, cea cu vamile, si a iesit cam prost pt el ca stia sau ca abia aflase, s-ar putea sa piarda controlul in pdl si aici s-ar sfarsi totul, pe la Pasti.

  Interesant cum alterneaza el planurile, adica toate au legatura cu furtul si coruptia, si noi intelegem ca putem neglija restul treburilor care sunt pe maini bune, ale lui Boc.

  Probabil ca deja au facut amandoi ceva atat de grav incat se chinuie sa acopere cu vamesi si cu orice pret…or mai fi dat ceva ungurilor, or fi trecut chestii nasoale prin Codul Muncii, or proiecta noua Constitutie prezidentiala sau nominalizeaza noul parlament? Ca de stat, cei doi pitici chelbosi nu stau deloc.

  Oricum, odata eradicati acesti vamesi si coruptia lor, noi asteptam ca veniturile la buget sa creasca si noi sa incepem sa traim si mai bine!

 11. 11 Annay februarie 10, 2011 la 9:06 pm

  Și-a creat și adus sub comandă, întreg aparatul de represiune cu care să ”atace” tot ce nu-i convine! Senzația pe care o am și eu este aceea de reglare de conturi în pdl și în afară, amenințare și discreditare a adversarilor, s-ar putea și arestare, manipulare, joc de imagine și nicidecum ”campanie anti-corupție”! Dacă ar fi dorit acest lucru, o făcea din 2005 cînd, după spusele lui Claudiu Săftoiu, avea vrafuri de rapoarte despre marea corupție din vămi!? De ce nu a făcut-o? Oare era nevoie de bani pt. campanie? De ce i-au trebuit 7 ani? Oare să lași 7 ani ca țara să fie furată, nu se încadrează la subminarea economiei naționale, trădarea intereselor țării și favorizarea infractorilor? Oare toate acestea nu constituie suficiente elemente pt. suspendare și demitere prin referendum și acuzare într-un proces penal? Este străvezie această ”campanie anti-corupție”! În spatele ei este lupta meschină pt. putere în interes personal și nu interesul poporului și al țării! Toate acțiunile lui nu au adus decît deservicii țării (vezi reacțiile umorale avute în cazul Franței și Germaniei!), haos, sărăcie, drame și corupție de proporții!

 12. 12 i.nicolae februarie 10, 2011 la 9:11 pm

  Credeti ca pe timpul guvernarii Nastase era altfel ?Va inselati, ori nu vreti sa vedeti adevarul ,acela adevarat. In tara asta e totul putred, si nu numai Basescu este vinovat.Vad ca la dvs. e rau si asa si asa.V-am mai scris, in Romania trebuie sa aducem totul din alta parte de la presedinte si pana la ultimul slujbas de la stat, altfel nu facem nimic.Suntem o tara de hoti iar cine nu vede acest lucru e si orb .

  Sa auzim de bine.

 13. 13 Spiridus februarie 10, 2011 la 9:39 pm

  „Basescu afirma la RRA ca operatiunea din vami este expresia unui mecanism institutional ce nu are nicio miza politica.”
  Intr-un ziar scrie ca a mai zis ca „nu are culoare politica”.
  Adica, zice el, s-a intamplat sa mearga acum catre PDL firele actiunii. Putea merge catre oricine altcineva.
  Mai cred ca direct si concret vizati sunt cei care se opun ca Nutzi & Co. sa mai faca parte din conducerea partidului (in primul rand, Blaga). Si fiind ei mai informati (castigarea alegerilor, banii pentru partid, redirectionarea bugetului catre buzunarele portocalii etc. etc. etc.), trebuie sa li se arate o pisica mai mare.
  Cat despre efectele pe plan extern ale declaratiilor celor responsabili (sic!) cu politica in domeniu, de mult nu mai am sperante ca astia chiar se gandesc la asa ceva. Diletantism cras, dublat de ipocrizie si suficienta. Cand nu te pricepi, macar intreaba. Dar… prostul, fudulia…
  Cine-si imagineaza ca reparatiile in politica externa sunt usoare se inseala amarnic. Costa al naibii de scump – bani, timp, munca. Aici si PSD-ul mai are de invatat (pe alocuri chiar mult), macar ca nu se compara cu ageamnii PDL (ar fi greu sa mai fie multi la asa sub-nivel, ca sa fim corecti).

  PS. Vad pe pagina de internet a Camerei Deputatilor prezentarea presedintei. Zice acolo despre Alma: „Implicarea sa politică datează din 1991 când, la vârsta de 15 ani, a devenit membru al Partidului Democrat.”
  Sa nu va mai luati de Ceausescu, ca la 15 ani nu putea intra in politica.

 14. 14 Gabriela Savitsky februarie 10, 2011 la 9:51 pm

  Dacă faci monitorizare în vămi cu ajutorul unor agenţi infiltraţi timp de 6 luni, ar trebui să descoperi şi regina, şi trântorul şi chiar să identifici toate albinele. Să te deconspiri după 6 luni (sau 7, în fine) şi să arestezi câţiva prăpădiţi cu 5 euro sau 20 dosiţi în ciorapi, miroase a prosteală.
  Efectul? Am avut trei zile de circ. Televiziunile (media, în genere) a(u) avut de mâncare. Avem şi voievodul pe calul alb – creierul operaţiunii – în persoana d-lui „Brejnev” (cum îi zice la mişto Marica). Deci, putem fi mulţumiţi. În vămi se va instaura totala neîncredere. Pentru că fiecare îl va suspecta pe fiecare cum c-ar fi agent acoperit.
  A vrut Băsescu să-l fezandeze pe Blaga? (Pe Frunzăverde nu se pune, că operaţiunea a sccedat-o pe cea de la Siret, deci „agenţii acoperiţi erau avertizaţi, pe Vest). Vrea Băsescu s-o impună pe distinsa şi fermecătoarea doamnă Elena Udrea Regină peste PD-L? Peste un PD-L cu 8% în sondaje? La ce bun? Ori vrea să compromită (şi) PD-L-ul pentru a ţâşni în fruntea unui alt partid, nou-nouţ? De exemplu, unul de extremă dreaptă. Spunând că el a vrut să facă ordine şi curăţenie dar nu l-au lăsat corupţii din partide…

 15. 15 exasperat februarie 10, 2011 la 10:22 pm

  Aţi văzut emisiunea din seara asta cu procurorul Daniel Morar, apărat până la sacrificiu de către Rodica Culcer la fiecare întrebare?

 16. 16 Ion februarie 10, 2011 la 11:08 pm

  Politzarea la orice functie in afara Parlamentului sau Guvernului inseamna negarea competentelor,omul,potrivit la locul potrivit.Este o ciuma sociala care duce la moarte o societate.Politizarea insemna un job nesigur pe durata unui mandat.Formele hidoase de acum nu sunt decat acest rezultat,o tara fara competenti in conducere si dezastrul actual.
  Practic creeaza lantul coruptiei,control,bani pentrut partid.

 17. 17 catalin februarie 11, 2011 la 12:56 am

  Intr-adevar, emisiunea de la TVR a Rodicai Culcer, pt cei care au fost atenti la intrebari si raspunsuri, pt mine cel putin, a fost de-a dreptul amuzanta. Nu are rost sa mai spun ce stiti cu totii deja, si anume carui partid/personaj tineau partea si nici de ce.
  Lasand ironiile la o parte (desi adevarate), o intrebare adresata de „domnisoara” Culcer (scuze, era sa zic NF) lui D.Morar legat de motivul pt care actiunile din vamile romanesti au vizat doar frontiera cu Ucraina si cea cu Serbia, si nu si alte zone, mi-a confirmat inca odata (daca mai era nevoie), faptul ca tvr-istii nu sunt in stare sa duca pana la capat intrebarea. Raspunsul lui Morar a fost total pe langa subiect, insa „multumitor” pt organizatorii emisiunii. Asadar, nu pot sa nu ma intreb de ce nu au fost vizate si actiuni anti-coruptie pe frontiera cu Rep. Moldova. Raspunsul il banuim cu totii. Nu se doreste deranjarea cetateanului cu pasaport moldavo-roman si drept de vot dublu, micul si marele trafic de frontiera in zonele Radauti-Prut, Stanca-Costesti, Ungheni, Sculeni, Albita, Falciu, Oancea, Giurgiulesti trebuind sa merga la fel ca inainte. Prin urmare, o actiune de genul Siret-Naidas-Stamora in punctele de trecere a frontierei cu Moldova ar fi insaprit cu siguranta vigilenta celor doua institutii, vama si politie de frontiera, iar lucrurile ar fi luat o turnura nefavorabila. Dar deh, sunt fratii nostri si nu trebuie deranjati, ca doar ……
  Schimband putin ideea, cu siguranta ca procesele celor retinuti sau anchetati vor dura ani buni (vezi cazul cu 47 de invinuiti de la Petea din 2006, nefinalizat), insa nu stiu cati cunosc faptul ca in vamile Stamora si Naidas, majoritatea lucratorilor si sefilor sunt detasati sau mutati cu acceptul semnat al Bucurestiului (vama si politie de frontiera) din vamile aradene, imediat dupa intrarea in UE din ianuarie 2007. Despre cei care au aprobat permutarile inter-judetene, nu se vorbeste nimic si toti ii arata cu degetul pe asa-zisii „pioni”.
  Un alt exemplu (incredibil pt cei care au vazut loco despre ce e vorba) este vama Cimpulung la Tisa din Maramures unde jumatate din vamesi sunt transferati tot din 2007 de la vamile Varsand, Bors, Salonta sau Valea lui Mihai. Chiar si 4 insi intr-o masina, sa faci naveta la fiecare 12 ore (se lucreaza in acelasi sistem clasic 12/24 si 12/48 ore) de la aceste vami catre domiciliul din Arad sau Bihor, mi se pare ca nu acopera nici salariul net combustibilul consumat. Lucrurile astea au fost si cu siguranta ca vor mai fi, locurile lasate libere azi creand maine un fel de „licitatie” de care nu sunt deloc straini cadristii de la resurse umane, cat si cei cu drept de semnatura.

 18. 18 Doru Coarna februarie 11, 2011 la 6:41 am

  @ All,

  mai degraba au fost arestati numai acei vamesi ce si-au ridicat vile, adica cei ce au deturnat banii pt pdl, maurii trebuiau doar sa-si faca datoria si sa colecteze, nu sa agoniseasca, are cine agonisi… pt tara, evident.

 19. 19 blizzard februarie 11, 2011 la 9:16 am

  Cică era ziua de naştere a unui vameş şi colegii lui nu ştiau ce cadou să-i facă.
  Zice unul: “Hai să-i cumpărăm un Ferrari!”
  Ceilalţi protestează: “E prea puţin, mă, ce naiba!?”
  Altul: “Hai să-i luăm o vilă în Elveţia!”
  Ceilalţi: “E prea puţin, să fim serioşi, e colegul nostru de atîţia ani!”
  Altul: “Hai să-l lăsăm singur pe tură într-o zi.”
  Ceilalţi: “E prea mult, mă…”

  Ar vrea pesedistii sa ramana ei singuri pe tura… 🙂

 20. 20 astralro februarie 11, 2011 la 9:17 am

  D-l ales ,stau si te urmaresc de la o vreme si nu pot sa inteleg cand minti si cand manipulezi , dumneata vrei sa spui ca nu stiai de mafia din vami ? ce masuri au fost luate in acest sens in mandatul dumitale ? spune o masura luata in mandatul dumitale.

 21. 21 Harabula februarie 11, 2011 la 9:17 am

  Din toata vorbaraia asta, eu cred ca domnul Nastase a spus un singur lucru interesant: asistenta Marii Britanii pentru vamile romanesti.

  Dar eu cred ca problema s-ar rezolva altfel. Granitele Uniunii Europene sa fie asigurate de un organism de la Bruxelles. Granicerii si vamesii sa fie angajati si platiti de UE.
  Desigur asta nu rezolva problema coruptiei in Romania.

 22. 22 contele februarie 11, 2011 la 9:49 am

  @ Cârcotaşu

  Văd că trebuie să fiu mai explicit …şi n-aş fi vrut .
  Domnule , eu îţi las libertatea să crezi că Băsescu a ordonat procurorilor DNA să-l aresteze abuziv , fără probe , pe domnul Nicolescu iar acesta , din cauza stresului , a avut nevoie DE URGENŢĂ de CÂTEVA ( nu unul , mai multe !! ) by-passuri . Dacă acesta este adevărul atunci sunt vinovaţi Băsescu , procurorul …şi eu . Dacă ACESTA este adevărul îmi cer scuze .
  Dar mă laşi să fiu şi eu puţin sceptic şi CINIC , cam aşa cum este viaţa noastră politică ?
  În primul rând o suferinţă apărută în urma unei arestări preventive nu înseamnă nimic din punct de vedere al vinovăţiei : nu înseamnă nici că eşti vinovat , nici că nu eşti . În acest caz suferinţa d-lui Nicolescu se ia ca o dovadă de nevinovăţie .
  În al doilea rând aş putea să mă joc cu imaginaţia , de exemplu să presupun că dosarul este justificat iar procurorii au încercat să-l aresteze preventiv pe baza acestor probe ( trecem peste faptul că dosarul o fi stat sau nu la „ dospit „ o perioadă ) . Pot mai departe să presupun că d-ul Nicolescu chiar ARE probleme cu inima dar nu de o aşa mare anvergură . Pot să presupun că domnul Nicolescu a făcut o operaţie dar nu de o aşa mare complexitate precum se insinuează . Pot să presupun că nu a făcut nicio operaţie . În ochii unui adversar al lui Băsescu ceea ce spun eu aici înseamnă blasfemie , nesimţire dusă la extrem .
  Tu , Cârcotaşule , ai o certitudine : omul a trebuit să fie operat de urgenţă şi dacă s-a nimerit să fie un medic pesedist ( pardon , doi : Beuran şi Brădişteanu ) , asta e , a fost o întâmplare .
  Eu nu mai am de mult certitudini …Şi de ce te miră şi te indignează ? E vina mea că : Patriciu se îmbolnăveşte, Cătălin Voicu face infarct, Monica Iacob Ridzi, se îmbolnăveşte grav şi brusc , Corneliu Vadim Tudor îşi rupe mâna . Ce să mai spun de Vântu care are probleme de inimă certificate de un ginecolog şi probleme acute de picioare certificate de un cardiolog … E vina mea că în oceanul acesta de neîncredere mi se pare dubios ca doi colegi de partid Sorin Brădişteanu şi Mircea Beuran să-i găsească afecţiuni cardiace atât de grave încât necesită câteva by-passuri la urgenţă ? Repet , CÂTEVA by-passuri …adică brusc , de la şoc , s-au blocat nu una , ci câteva vase de sânge …
  Cârcotaşule , eu nu mai cred nimic dacă nu pipăi eu cu mâinile mele …mai ales în politică .
  Nu prea am vrut să intru în aceste explicaţii . Acum , dacă le-am spus , să mă ierte Adrian Năstase şi colegii dacă greşesc .

 23. 23 Ghita Bizonu' februarie 11, 2011 la 9:53 am

  Sunt sigur ca preacinstitii vamesi cu vile mari si Audi uri A6 noi noutze nu prea le au din salarii …..
  Insa , insa am asa o intrebare : da ce ceontrabanda MARE de ce nu se ocupa putin ? ca cica legumele din pietele din Bucale is din import. SI parca nevamuite…Ca auz de contrabanda cu petrol – ori asta nu se traficheaza cu plasa !!!
  Si tare m-as mira ca in portu Constanta sa se vamuiasca tot …..(ar fi chiar scandalos nu ?)
  Foarte bine ca-i tunz pre aia de la micu trafica – da de ce sa scape aia mari ?

 24. 24 contele februarie 11, 2011 la 9:59 am

  @ Harabula

  Cu exemple poţi demonstra orice …parcă aşa ai zis cuiva . 🙂

 25. 25 Ghita Bizonu' februarie 11, 2011 la 10:02 am

  Am asa o impresie ca de data asta propaganda PeDeLasata s-a cam fript cu …. Tigareta Nx.
  Ca prea s-au repezit Baselu si Boc sa conteste – ce? Adica Baselu si-a cam pus mana pe cap ….
  Ca de data asta „prostimea” (si sunt multi prosti , vorba lu de Gaule „Vast program domnule”) avea cateva idei fixe. Printre care ca se da „dreptu” la superiori – si PDLacheii is in pozitia de a primi „dreptu” . SI ca vames = corupt (ca si profii si medicii ) insa care om politic este celebru ca a fost vames ? Blaga ! Pai daca procuroru ala a zis ca este implicat un partid lumea s-a gandiut „care e porcu care ia ?” si s-a aprins beculetzu: vames = Blaga !! Poa sa fie Blaga si PeDeLeul precum nuferii – lumea „stie” mai bine n-are rost sa ii mai explici!!!!
  Pana acu PDL a fost maestru la a manevra lumea care „stie”. De data asta lumea „stie” ca ei !!! Si stiti ce este mai frumos ? Ca atunci cand lumea „stie” orice explicatie este respinsa in mod superior „esti prost!” , „esti bizon!” ori „vrei sa ma manipulezi securistule!”.

 26. 26 Draghi Puterity februarie 11, 2011 la 10:08 am

  Basescu a spus-o cu subiect si predicat. Acei corupti care dau in gat pe cine trebuie vor avea parte de gratia divina (pardon, prezidentiala). Daca ii reuseste chestia, nu cred ca se va opri la Balga si gasca. Cu siguranta va lovi si in membrii PSD. Pregatirea de artilerie de la TV indica clar acest lucru.

 27. 27 Ghita Bizonu' februarie 11, 2011 la 10:09 am

  Bibliotecare

  acu c\vreo 2 saptamani am mai vazut Marasesti la „oficial” timbrate , fiscalizate (desi mai usor gasesti niste heroina!) . 8.90 snopu – Moore costa 9,50 , Winston 10,50 , Kentu 10,90 .
  Ma rog politica europeana . Aia care te amendeaza daca fumezi tiutun da zice scuzati ca v-am deranjat daca fumezi marijuana …

 28. 28 Gabriela Savitsky februarie 11, 2011 la 11:16 am

  Aţi putea să cereţi anchetatorilor (în calitate de deputat) să respecte măcar drepturile elementare ale omului în cazul acestor amărâţi folosiţi în răzbunările lor scabroase. Măcar aparenţa statului de drept. Un om care nu primeşte apă şi hrană 72 de ore semnează orice şi declară orice.
  Este înfricoşător. Suntem în anii ’50.

 29. 29 Marcus februarie 11, 2011 la 11:20 am

  Dom’Nica, Iesi Dom’le Pe Sticla Si Da Tot Din Matale!

  Ce e a lu’ chiombu, e a lu’ chiombu’, trebuie s-o recunoastem! Cu ultimul scenariu de filme cu prosti si pentru prosti a reusit sa bage dracii in vuvuzelele deontoloage, care se dau de ceasul mortii sa descopere alde pioni, cai, nebuni, ture, regine si regi care s-au dedat la borcanul cu miere al spagilor din vamile din Romania. Si asta in timp ce purtatorul de vorbe, argatul de serviciu a lu’ chiombila, Boc Cel Mic Si Fara Minte, a iesit imediat dupa stapan pe posturile tv sa ne anunte triumfalist ca lupta cu coruptia din vami a fost un succes memorabil si total al partidului de guveramant, care dintr-o lovitura a rezolvat ce n-au rezolvat altii in ani buni de zile. In concluzie, ca sa citam un mare ganditor nemtean, pe numele lui Soric: “case closed, oameni buni!”, nu va mai dati cu presupusu’, oamenii rai si iute primitori de spaga au fost retinuti de politia politica a chiombului si cu asta basta!
  Totusi, in toata aceasta vanzoleala care ne tine cu sufletul la gura de cateva zile, mai ceva decat mult indragitul serial cu “Tom si Jerry”, absolut toti comentatorii au ratat o intrebare de bun simt si anume de ce actiunea autoritatilor a fost indreptata numai impotriva “coruptilor” din vami, nu si impotriva contrabandistilor propriu-zisi? In afara de ceva miscare pe la Pitesti, n-am auzit de niciun mare contrabandist retinut sau cine stie ce captura impresionanta de marfa. Ori, in opinia mea, beneficiarul principal al acestui trafic, regele lu’ peste prajit de pe tabla de sah a jurnalistilor, nimeni altul decat iubitul nostru prezidel, in toata aceasta megacontrabanda a supt si de la mama si de la tata. De la mama, pe filiera Blaga, si-a asigurat banii pentru campanie din spaga luata din vami, iar de la tata, in mod direct de la contrabandisti pentru a-si rotunji foloasele personale.
  Fara niciun fel de gluma, stiu din sursa sigura (un amic belgian care contribuie la asigurarea securitatii si a pazei personale cand se afla la Bruxelles) faptul ca dragul si stimatul nostru presedinte, dupa ce reuseste sa ne faca de cacat cu prezenta sa la diferite formuri, summit-uri etc. europene, in timp ce alti insotitori de-ai lui in astfel de deplasari se duc la cumparaturi, curve sau aiurea in tramvai prin Bruxelles, el are de fiecare data drum la vreo trei banci belgiene, aceleasi mereu. Ori, din cate stie tot romanul, noi am fost indatorati pe viata de el la FMI si la alte orgaisme financiar bancare internationale, in niciun caz la trei banci obscure din Bruxelles. Si atunci se naste intrebarea fireasca: ce cauta un om, care din salariul modest de 1.100 de Euro pe care il ia ca presedinte al Romaniei si din care nici sa se imbrace cat de cat ca lumea nu reuseste, deci ce cauta acel om la bancile belgiene?
  Pana sa aflam raspunsul la aceasta intrebare si la cea legata de unde sunt marii contrabandisti de tigari (fie vorba intre noi, este imposibil ca ofiterii sub acoperire care i-au urmarit pe vamesi sa nu fi aflat si de la cine luau acestia spaga) ramane sa concluzionam faptul ca lui chiombila nu prea i-a iesit scenariul cu compromiterea totala a lui Blaga si nici n-a mai reusit de niciun fel sa fraiereasca puletele cu drept de vot cu asa-zisa lupta anticoruptie in care este angajat cu trup si suflet.
  In ceea ce priveste cine este persoana politica cea mai importanta din spatele acestei afaceri, cu riscul de a ma repeta, revin la declaratiile d-lui Nica, date imediat dupa demiterea sa de la Ministerul de Interne si in care spunea cu subiect si predicat, sustinut chiar de cifre, catre cine sunt dirijati o parte din banii luati din spaga din vami. Ar fi culmea, zic eu, sa asteptam sa iasa Blaga pe sticla si sa ne povesteasca cat a costat materialul electoral din campaniile de anul trecut si sa ne indice sursa si modul in care acea abundenta de promovare de candidati portocaliii in frunte cu chiombu’ a fost platita.
  In schimb d-l Nica ar putea s-o faca. Chiar asa, de ce nu ieşi dom’le, spre linistirea vuvuzelelor sa spui poporenilor si acum, ceea ce ai spus acum un an si ceva in legatura cu cele ce vedem ca se intampla in aceste zile? Si poate ne spui si cine sunt capii acestor retele de contrabanda cu tigari, ca anul trecut pareai bine informat si la zi cu subiectul in dezbatere. Ca doar n-ai fost ministru de interne degeaba!

 30. 30 Ghita Bizonu' februarie 11, 2011 la 12:19 pm

  Alooo ! Dom tov Nastase mneavoastra prin Palabrament , da?
  Da in loc sa bloguiti ori sa cârcotaşiti la Antena 3 nu ar fi mai bine sa reinodati cu traditia dezbaterilor parlamentare si sa ii trageti niste interpelari ?
  Io-te ca daca io as avea posibilitatea crez ca zilili astea as zice ceva despre:
  – soseaua de centura a Clujului. Cu pret muult, muult marit . Si cu defecte. Cu indicarea directa a Boc ciului slujnicean si a Berceanului ! Si apoi la A3 sa ii dau dumu la „populisme” – d’aia nu sunt bani ptr fiindca B eurile ii risipesc prosteste ! DACA ii risipesc pur si simplu .. daca .
  – la uzina militara explozie. uzina este in lichidare. Ce s eintampla cu industruia de armament a Romaniei ? Vrem neaparat sa dam satisfactie lu gaspdin polcovnicu care e sucarit ca vindem armament de conceptie sovietica luandu-le din clienti ?!
  As zice-o in palabrament .
  Dom’le sa cârcotaşim pe net putem si noi…. Dvoastra puteti sa faceti interpelari – noi nu !!!
  Asa ca basta !

 31. 31 Catalin Cindea februarie 11, 2011 la 1:04 pm

  Recunosc ca mi-ar placea sa cred ca va inselati si ca ce se intampla acum este un lucru bun. Din pacate, sunt constient ca nu-i asa. Din cateva motive.

  1. Lucrurile sunt asa cum ne sunt prezentate. In punctele de frontiera se fac bani. Cine a locuit catusi de putin intr-o localitate de frontiera cu vama stie ca angajatii vamilor si cei ai politiei de frontiera sunt printre cei mai instariti oameni din oras: case si masini scumpe, si toate lucrurile care vin odata cu banii in cazul noilor imbogatiti (putere, influenta, aroganta, tupeu). Inutil sa spun ca acest lucru se intampla de cand lumea post-decembrista (inclusiv guvernarea PSD).

  2. Banii nu raman decat in proportie mica la angajatii mici. Ei urca in piramida ierarhica, iar sumele care ajung la varf sunt fabuloase. De aceea, faptul ca sunt arestati 10 sau 100 de vamesi nu poate bucura pe nimeni. Pentru ca asta nu schimba nimic.

  3. Basescu a castigat in 2004 a fost acela ca a convins lumea ca lucrurile se vor schimba, ca va elimina coruptia la toate nivelele ei. Ne amintim de Coalitii pentru un Parlament Curat (stiu, era un ONG atat de independent) si de liste cu intusabili. 7 ani mai tarziu, nu s-a intamplat nimic.

 32. 32 fragmentariumpolitic februarie 11, 2011 la 1:20 pm

  Armata, necunoscuta revolutiei egiptene

  de Fragmentarium Politic, Ideas.ro/International

  In contextul exploziv din Egipt, refuzul lui Hosni Mubarak de a demisiona, facut cunoscut ieri noapte, va reprezenta, fara indoiala, un moment de declic al revolutiei egiptene.

  Accentele paternaliste si pe alocuri chiar patetice ale discursului lui Mubarak au fost intampinate cu furie de catre protestatari, care i-au strigat: “Pleaca, noi nu plecam!”, in timp ce agitau pantofi, care in cultura musulmana sunt un simbol al insultei extreme. Astfel de scene au indicat limpede disolutia totala a autoritatii regimului, pentru care nu mai exista cale de intoarcere sau jumatati de masura, fiind practic un cadavru politic.

  Strategia prezidentiala a promisiunilor si transferului unor prerogative catre vicepresedintele Omar Suleiman nu a functionat. Resaparea mesajului de tip autoritarist si nationalist, cu care Mubarak s-a mentinut treizeci de ani la putere, nu a mai dat rezultatele scontate, deoarece a venit de pe o pozitie devenita ilegitima, in urma tentativelor de represiune a revoltelor populare, semanand pana la identificare cu cea a unui ins care se agata in extremis de putere, desi aceasta nu-i mai apartine.

  Reactia sociala a fost una foarte virulenta si hotarata, a unor oameni care-si revendica libertatea si nimic mai mult, desfasurate intr-un registru absolut laic. S-a vazut clar ca mesajele antiamericane si islamiste, de care s-a tot facut caz, nu au nicio acoperire in cele protestatare, care au tinte exclusiv social-politice. Ori acest lucru arata ca pericolele unui stat islamist si ale unor dezechilibre geopolitice nu au o baza reala, fiind mult supraevaluate. In contextul actual, Fratia Musulmana nu este preponderenta, neavand nici pe departe influenta cu care a fost creditata.

  Singura primejdie cu adevarat serioasa pentru laicitatea revolutiei ar putea veni din prelungirea si radicalizarea protestelor sociale, ca urmare a cramponarii irationale de putere a regimului Mubarak, ceea ce ar oferi conditii propice insinuarii si proliferarii mesajului de tip islamist.

  In aceste momente critice, in care pandesc haosul si confuzia, toate privirile se indreapta catre Armata, careia Mohamed ElBaradei, principalul reprezentant al Opozitiei, ii cere sa salveze tara, iar protestatarii ii cer sa aleaga intre regim si popor. Raspunsul la intrebarea care va fi reactia militarilor in noua situatie creata de refuzul lui Mubarak de a demisiona va fi in acelasi timp si unul privind soarta revolutiei.

 33. 33 Socrate februarie 11, 2011 la 1:33 pm

  Portocalizarea vamilor a insemnat pentru portocalii, intr-adevar, una dintre sursele de bani negri, in cel mai pur stil mafiot. Arestarile televizate ale plevustii din vama sunt ca o racheta balistica cu mai multe capete, care au ca tinte aratarea pisicii lui Blaga, aburirea electoratului cu lupta anticoruptie in care este angajat acelasi partid-stat care a patronat si capusat pana acum plevusca, abaterea atentiei de la alte actiuni nocive ale aceluiasi guvern cum ar fi imprumuturile, scrisoarea de intentie catre FMI, distrugerea sistematica si programata a invatamantului prin LEN, desfiintarea de spitale, noile privatizari paguboase si cu siguranta frauduloase ( Tarom, Oltchim, CFR Marfa, etc ), vinderea participatiilor minore ale statului la companiile mixte ( Petrom, Romtelecom, etc )., si nu in ultimul rand atacul la opozitie si generalizarea – asa a fost de 20 ani, numai noi, etc, etc. Veniturile negre din vami, de la plevusca, reprezinta insa numai o picatura dintr-un ocean si doar o piscatura pentru sistemul mafiot. Culmea perversitatii lui TB mi se pare insa faptul ca a lansat tema finantarii partidelor politice de la buget, cu sume evident minime, in timp pe partidul-stat beneficiaza pentru campania electorala de bani negri in cantitati uriase. Ar mai fi multe de spus, dar ma opresc aici.

 34. 34 Karakas februarie 11, 2011 la 1:41 pm

  Discursul lui Basescu despre medicul „genicolog” care ar scapa inculpatii de justitia noastra flaminda de dreptate, arata – in afara de faptul ca Presedintele inventeaza specialitati in materie de medicina (fapt ce tine tot de o patologie medicala) – obtuzitatea si primitivismul gindirii sale. Adica, daca Niculescu si-a permis sa regizeze un atac de cord si doctorul care l-a operat si-a permis sa puna in scena o operatie pe cord deschis, concluzia lui este ca e normal sa avem o justitie subreda. Asta nu mai este doar un rateu de logica. Prin repetitie, devine el insusi un caz patologic. Cu un asemenea tip de rationament, in curind medicii vor mai putea practica doar daca sunt membri supusi ai PDL, si doar cu pistolul in spate in timp ce opereaza un justitiabil.

  CTP mai are o replica buna astazi pentru acest om scrintit la cap care conduce Romania.

  http://www.gandul.info/puterea-gandului/a-doua-revolutie-basescu-in-medicina-7974382

 35. 35 Bogdan februarie 11, 2011 la 1:43 pm

  Daca judecam pe fapte lucrurile stau asa:

  – niciodata, nici chiar pe vremea lui Ceausescu, nu s-a luat nimeni de vamesi.

  – dupa „revolutie” (sau mai degraba lovitura de stat din ’89) toate partidele au folosit vamile ca surse de venit pentru campaniile electorale

  – a trebuit sa vina Basescu si anul 2011 ca sa se miste ceva

  – daca s-a facut pentru imagine, daca e o lupta in PDL, daca s-a facut prea tarziu … e foarte putin interesant pentru cetateni. Important e ca s-a facut ceva care e mai mult decat nimic. Adica ceva ce ar trebui sa aduca mai multi bani din economia subterana la buget

  – ramane de vazut daca a fost doar o vanatoare de guvizi sau daca se merge pana sus. Daca lucrurile se opresc aici atunci n-am facut mai nimic. Daca se merge pana sus atunci nu cred ca mai are nimeni ce comenta…

 36. 36 Harabula februarie 11, 2011 la 2:09 pm

  Domnul Nastase observa pe buna dreptate, in treaba asta cu vamile, importanta sumelor cu care a fost pagubit bugetul statului.
  Totusi ei consider ca alta e chestiunea importanta.
  Nu stiu daca ati observat, dar avocatii apararii vor sa minimalizeze vina clientilor lor prin insignifianta sumelor percepute. Cativa euro. Ce atata scandal pentru cativa euro?
  Pe de alta parte procurorii acentueaza pe sumele mari adunate intr-un schimb.
  Conchidem ca numarul celor care dadeau spaga este urias. Si acestia nu erau vanzatori directi. Ei la randul lor ventilau marfa la mii de distribuitori. Eu cred ca nu exagerez daca zic mii. La doua-trei sute de vamesi corupti sunt trei mii de traficanti (daca socotim cate 1 de fiecare)
  Daca fiecare traficant are 10 distribuitori ajungem la uriasul numar de 30.000 de persoane implicate.

  Nimeni, cred eu, nu poate spune ca n-a incalcat niciodata legea. Eu insumi, de multe ori. Dar in acest caz nu este vorba de fapte izolate, este vorba de un adevarat cancer al societatii.

  „N-a stiut pana acum Basescu nimic despre spaga din vami?” – intreaba retoric domnul Nastase. Pe buna dreptate.
  Dar, intreb eu, nu stia domnul Nastase, in timpul guvernarii sale, nimic despre spaga din spitale?
  Nu stia nimic domnul Nastase despre spaga din scoli, sub forma de meditatii?
  Nu stia, sau nu stie, despre spaga de la organele financiare, protectia consumatorului, politie, primarii si oriunde este prezent statul.

  Domnul Nastase are dreptate cand insinueaza sau chiar spune direct ca toata treaba asta cu vamile este un foc de paie.
  Din nefericire lucrurile vor continua si dupa venirea Aliantei la putere.
  Cei trei cavaleri ai Apocalipsei, Ponta, Antonescu si Voiculescu, nu par a voi sa schimbe situatia. Comportamentul, limbajul, activitatea lor arata ca tot ce doresc este sa conserve actuala stare de fapt cu alti beneficiari.

 37. 37 Harabula februarie 11, 2011 la 2:22 pm

  Erata: (daca socoim cate 10 de fiecare) in loc de (daca socotim 1 de fiecare)

 38. 38 blogideologic februarie 11, 2011 la 2:33 pm

  Sînt de acord cu Thomas Carlyle atunci când spune că Economia politică este Ştiinţa zilelor nefaste (Dismal Science). Trăim acum zile faste ? Cred că nu. Cum ieşim din aceste zile nefaste? Cred că numai prin Economia politică aplicată. Toată lumea de bună credinţă cere un proiect fezabil pentru ieşirea din criză. În primul rând, trebuie să acceptăm cu toţii termenii economiei de piaţă pentru discuţii. Numai în aceşti termeni putem construi proiectul pentru ieşirea din criză. Un proiect românesc, insist. Un proiect în care sunt incorporate valori şi judecăţi de valoare. Şi oricare proiect viabil nu trebuie încopciat din bla, bla, bla.., ci alcătuit din termeni noi. Noţiunea centrală în Economia politică neoclasică este legea cererii şi ofertei. Iar noi vrem un proiect fezabil pentru ieşirea ţării din criză. Cum se leagă cele două ? Domnul Adrian Năstase a trasat ţinta în politica macroeconomică pe care o va duce : Construirea statului social. Se află această lege a cererii şi ofertei, împreună cu proiectul fezabil pentru ieşirea ţării din criză, sub umbrela politicii macroeconomice de stat social ? Cred că da. Abordarea propusă de domnul Adrian Năstase promite că va pune un accent special pe costurile sociale şi beneficiile sociale (aşa interpretez eu). Să ne înţelegem : acestea includ totodată costurile private şi beneficiile private (profituri şi satisfacţii aduse de economia de piaţă). Iar orice proiect fezabil este evaluat prin analiza cost-beneficii. Care, într-adevăr, se leagă de legea cererii şi ofertei. Curba de cerere poate fi aproximată în diagrama ei marshalliană printr-un segment de linie dreaptă cu pantă coborâtoare. Ei bine, reamintesc, aria de sub curba de cerere este interpretată ca un beneficiu social. În echilibrul de piaţă competitivă, o parte din aria pe care am interpretat-o deja ca beneficiu, vorbesc despre aria aflată dincolo, mai sus de nivelul punctului de echilibru, se numeşte „surplusul consumatorului”. Şi această noţiune este esenţială pentru abordarea corectă a temelor de lucru prin analiza cost- beneficii. Nu am spus până acum nimic despre aria aflată sub curba de ofertă : acea arie este interpretată ca un cost social. În fine, unde se află societatea cunoaşterii (care se bazează destul de mult pe IT, spun destul de mult pentru că IT nu propune valori morale, şi nu facilitează absolut deloc elaborarea unor judecăţi de valoare) în acest cadru intens cyborghizat ? În legătura sa cu surplusul cognitiv, dată fiind lipsa de costuri individuale pentru informaţie universală în cadrul cyborghizat. Or, la acest moment vedem că aceasta aduce proiectul românesc, discutat aici pe blog, în spaţiul peren al universalismului.

 39. 39 blogideologic februarie 11, 2011 la 3:00 pm

  Este interesant că sfidarea mulţimii de manifestanţi egipteni de către preşedintele Hosni Mubarak a dus imediat la creşterea dolarului american http://www.nytimes.com/aponline/2011/02/10/business/global/AP-World-Markets.html?hpw

 40. 40 George Ban februarie 11, 2011 la 5:28 pm

  Comunistul anticomunist Harabula se corecteaza:

  „Erata: (daca socoim (sic) cate 10 de fiecare) in loc de (daca socotim 1 de fiecare)”
  Pai asa da!

  De ce Ponta, Antonescu si Voiculescu sunt „cei trei cavaleri ai Apocalipsei”? Se poate Apocalipsa mai mare decat acum? Poate stie nepoata care a studiat la Sorbona, din pricina careia nu mi-a fost aprobat mesajul.

 41. 41 Spiridus februarie 11, 2011 la 5:31 pm

  AN: „Nu sunt un aparator al PD-L, dar CA SI (subl.mea) comentator politic pot spune ca Traian Basescu si DNA au intins o cursa parlamentarilor PD-L….”

  Nu mai spuneti CA SI, desi s-a incetatenit, ca e gresit gramatical.
  Ce mare lucru sa fi zis IN CALITATE DE…

 42. 42 Maximmouse februarie 11, 2011 la 6:33 pm

  @Fraaaatilor! 🙂

  Ia’, simtiti ce vant vine dinspre piramide?….

  Viiiiij, Viiiiij , Viiiij….:) 🙂 🙂

 43. 43 Maximmouse februarie 11, 2011 la 6:35 pm

  @Fraaaatiloooor! 🙂

  Ia’ simtiti ce vant vine dimspre piramide ? 🙂 🙂

  Vaaaajjjj , Vaaaaaj , Vaaaaaaaaaj …..:) 🙂 🙂

 44. 44 Doru Coarna februarie 11, 2011 la 6:46 pm

  @ All

  Eu n-am sa inteleg niciodata de ce spaga romaneasca ridica atat de multe probleme. In fapt, daca omul este prost platit, este normal ca sa-si rotunjeasca veniturile din spaga. Daca nu-i convine cuiva, n-are decat sa presteze el acea activitate, fara sa ia spaga. Nu?
  Cine impune disparitia spagii, civilizatia occidentala? Pai acolo este mai multa coruptie decat oriunde, doar nu suntem nascuti ieri.

  Nu, este doar moftul unor copii intarziati aflati in cautarea vesnica a unei lumi perfecte. Sa fim seriosi, daca meseria lor le-ar permite sa ia spaga, ar face-o in cea mai deplina liniste si pace sufleteasca. Omu-i om.

  Daca statul percepe taxe, accize, impozite uriase, cu mult peste pretul de fabricatie al unor produse, ca si cum le-ar fabrica el insusi, de ce nu s-ar regla problema la pret de trafic? Doar suntem intr-o economie de piata, statul ar trebui sa inteleaga ca a sarit calul cu taxele si ca piata il obliga sa-si scada pretentiile, nu? Sau doar noi suntem in economia de piata, statul este in alt univers…

  Problema grava nu e spaga, ci abordarea neprofesionista a spagii, adica de jos in sus si de la dreapta la stanga pe harta. De aici se vede ca afacerea nu prezenta mare-mare risc pt bugetul lui Boc, ci s-au impuscat doi iepuri:

  Primul, Basescu a descoperit vinovatii pt nereusita Schengen, nu el.

  Al doilea, trebuia iarasi sa acopere un rahat enorm, asa ca au gasit si armele de la Ciorogarla: acest rahat special a fost azi dezvaluit de un reprezentant al UDMR. Este vorba de un santaj cu retragerea UDMR de la guvernare, si de aici prabusirea portocaliilor si a lui Basescu, daca „guvernul roman nu intelege sa se apropie de partidul de guvernamant din Ungaria”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Cu alte cuvinte, sub santaj, politicile lui Basescu&Boc ar trebui cuplate cu cele maghiare, adica un arc politic si contra naturii peste Romania, un fel de USL Bucuresti-Budapesta. Si toate astea in timp ce Sarkozy declara ca „cine sta prin Franta, sa faca precum francezii sau sa plece”, sau cam asa ceva.

  OK, o noua lovitura este frumos impachetata in arestari cu elicoptere, desscoperiri de cadavre si de arme, iar prapadita asta de Romanie va mai ceda ceva din suveranitatea sa, si asa aproape complet pierduta. Si asta catre un stat pe jumatate mai mic, dar condus de catre oameni inteligenti, nu de catre imbecilii natiunii.

  Ce face unul din liderii USL in acest timp? Pai face reclama unei publicatii economice (???) si declara ca „guvernul Boc nu va pune economia pe crestere anul acesta”, adica niciun gand de lupta, de daramare a jogodiilor, de ajungere la guvernare…nimic din ceea ce asteapta romanii, partidul, diaspora, cancelariile occidentale ramase fara partener normal in Romania.

  Sincer, incep sa-i dau dreptate lui Basescu, Ponta se arata a fi complet imatur. Nu sariti pe mine, sariti pe el!

  Dle Nastase, inteleg abia acum de unde pasul in lateral de la alegerile din PSD, baiatu’ era impus de presedinte al carui ministru a fost si n-ati avut loc de manevra… PSD-ul se arata a fi complet ciuruit si functioneaza doar ca protectie in cadrul clasei conducatoare. Ma insel?

 45. 45 Joanna februarie 11, 2011 la 7:01 pm

  @Ioan
  Când este, este, dom’le! În acel context, sună mai bine „Nenumitu'”, deci nearticulat. Precizare: se numeşte aşa, „din nemeritare”.

 46. 46 Harabula februarie 11, 2011 la 7:02 pm

  Iata inceputul unui artiol al lui Plesu din „Dilema veche”

  Ură și șah-mat
  Poftă de anihilare a celuilalt, organizare ideologică a furiei (eventual cu corolarul crimei), invidie, antipatie viscerală etc., ura este, privită atent, şi un atentat la libertatea celui pe care îl urăşti. Îl condamni, prin ură, la un statut din care nu mai are nici o ieşire. Orice face, orice spune, orice invocă, în apărarea sa, lasă ura neatinsă. Sau o amplifică. I se refuză tot, pînă şi căinţa (dacă a greşit), pînă şi iertarea. E, în eternitate, o sursă de afecte negative. Nu poate decît să greşească. Cu alte cuvinte, cel care are ghinionul să stîrnească ura cuiva este într-o situaţie de şah-mat. Nu-i rămîne decît să dispară. Pot da, mai ales din lumea politică, exemple multiple. Dacă guvernul urăşte opoziţia sau pe reprezentanţii ei, nimic din ceea ce vine ca propunere sau ca analiză critică, din partea opoziţiei, nu e luat în seamă. Opoziţia nu poate fi decît arbitrară, parşivă, avidă de putere, coruptă. La fel, dacă opoziţia urăşte guvernul, toate măsurile guvernului sînt socotite inepte şi vinovate: e grav dacă nu face arestări, dar şi dacă le face, e grav şi dacă ripostează demn Uniunii Europene şi dacă e prea acomodant, e grav şi dacă zice „hăis“ şi dacă zice „cea“. Ura nu lasă loc pentru dialog şi pentru construcţie; n-are decît filozofia suprimării celuilalt.

 47. 47 virusverbalis februarie 11, 2011 la 7:34 pm

  Vara trecuta, la Dunare, era sa prind captura vietii mele.Am pus in carligu lansetei gandac de scoarta, tinut doua zile la soare domol si hranit cu rumegus de mesteacan dat prin sita cu ochiu mic.Gandacu mi l-a dat un localnic, pescar si el.Asa de tare a tras ca, pana sa-i dau intepatura, imi luase deja doi km. de fir iar din mulineta ieseau aburi de la frecare.Cand sa pun piedica, era aproape de malu’ bulgaresc.Ma credeti? Sa nu uit un amanunt.La pescuitu’ pe Dunare , am in permaneta pe mine (chiar cand dorm) vesta de salvare, din motive de securitate. Ca asta m-a salvat, acum nu mai postam pe blog.Sa va si explic ,de ce. Noaptea, spre exemplu, bantuie pe langa corturi mistreti in cautare de stiuleti de porumb.Cel putin, imbracat asa , imi apar partile senzitive si vitale ale corpului.Uite, ca sar de la una la alta, nu am continuitate.Odata, in cort, cand aveam io somnu al mai dulce, am surprins un mistret (cre ca era scroafa) in timp ce incerca sa rame cu ratu’-n zona mea rusinoasa (intima ,ca sa ma-ntelegeti). Nu mai spui , ce fiori m-au cuprins.Domle’, era sa fac soc anafilactic de frica.Noroc cu instinctu de te conserva, c-am auzit cand imi rontaia nasturii de la slit.Revin la peste sau ce reac a fost.Practic, n-a fost dril, ca acum incepe partea palpitanta (uite, si-acu dup un an , ma ia cu transpiratii reci).Dupe ce s-a termenat firu, m-a tras in apa , pan la linia mediana a Dunarii, intre ape, cum s-ar spune.Acolo, m-a lasat in deriva, da nu mult. Dup ce-a facut o rotire in ac de par, a schimbat subit directia si a luat-o-n amonte , spre malu romanesc , cu mine cu tot.A depasit chiar si o barja iugoslava, am vazut pavilionu’.Au facut sarbii fotografii, filmari, m-am cautat pe you tube , da nu m-am gasit.Ziceau ” barzo,barzo, rumanski, bravo, dobro,dobro” atat am auzit, ca-mi intrase apa-n urechi.Nu i-am vazut decat coada.Cand a plescait o data, a facut valuri asa de mari, ca am fost azvarlit in zona unor creci,la mal, unde am si ramas intepenit, ca s-a rupt si firu de la mulineta.Nici in ziua de azi, nu stiu ce peste fu, da cu certitudine ,unu mare…

 48. 48 Bibliotecaru februarie 11, 2011 la 7:55 pm

  @ Ghita Bizonu’

  Din câte ştiu eu, Fabrică de Ţigarete din Sfântu Gheorghe (care fabrica Carpaţi, Mărăşeşti şi Snagov) şi-a pierdut licenţa prin martie anul trecut. Celelalte fabrici ale Societăţii Naţionale Tutunul Românesc s-au transformat în Galaxy Tobacco şi s-au închis. După revoluţie, o perioadă de timp Carpaţiul fără filtru era o ţigară la fel de bună precum Lucky Strike. Cu o mişcare inteligentă, ţigările Carpaţi putea să devină o adevărată marcă românească. Dacă se adăuga un tutun de calitate lipsit de nervuri (prin Carpaţi mai găseai „beţe”) dar lipsit şi de chimicale, se putea ajunge la o ţigară fără filtru europeană „de nişă” cum erau în Europa Gitanes sau Gauloises.

 49. 49 Socrate februarie 11, 2011 la 9:58 pm

  Ieri ( 10.02.2011 ), seara, la ora 21 de la cabinetul ministrului Funeriu s-a transmis, catre toate institutiile de invatamant superior, ordinul ca acele cadre didactice care au implinit 65 de ani a fie scoase la pensie imediat ( adica in mijlocul anului universitar ), conform LEN care a intrat in vigoare la data de 9 februarie.
  Astfel, intre 1500 si 2000 de profesori universitari sunt scosi fortat la pensie, decizie care li s-a comunicat astazi. Parca vad ca faptul va trece aproape neobservat, temele zilei si zilelor fiind fixate de TB si de portocalii ( subiectul fierbine – arestarile din vami, are evident prioritate in fata invatamantului ). Poate doar doamna Andronescu sa mai aminteasca ceva despre acest lucru.

 50. 50 blogideologic februarie 12, 2011 la 12:21 am

  @ Harabula
  „dialog” 🙂 şi „construcţie” 🙂 la Andrei Pleşu ?

 51. 51 Dragos februarie 12, 2011 la 1:25 am

  Maximmouse: „Vaaaajjjj , Vaaaaaj , Vaaaaaaaaaj …”

  Vaaaajjjj-ul 1 a fost pe aici, pe aceste plaiuri de dor. S-a numit Frontul Salvarii Nationale.

  Vaaaaaj-ul 2 fuse si asta. I s-a multumit cu „Va multumesc pentru tot ceea ce ati facut in aceste zile, in general pentru toata atitudinea dumneavoastra de inalta constiinta civica”. Daca va amintiti sadirea de panselute din fata Teatrului National…

  Vaaaaaaaaaj-ul 3 putea sa ne ocoleasca ? Putea, dar n-a facut-o. A fost preferatul lu’ doamna poeta Blandiana la alternativa Vaaaaaj-cucu-bau-Vaaaaaj-diririm-dilimache-diriram-marcus-iuhuuuuu.

 52. 52 Karakas februarie 12, 2011 la 1:57 am

  @Harabula, am citit articolul intreg al lui Plesu, cel din care ai citat. Ce bine ar fi fost daca ar fi scris despre ura la adresa lui Ion Iliescu atunci cind era urit gen „sah-mat” de grupurile isteroide de dreapta, ca sa imprumut expresia lui Plesu. Acum e cumva tardiv. Dar ii inteleg strategia, pentru ca ii este usor sa traga aceleasi concluzii despre ura fata de Basescu. Totusi, filozoful se fereste sa decojeasca toata ceapa care-l face sa lacrimeze pentru Basescu. Pentru ca, daca Ion Iliescu a fost un om echilibrat, care a stiut sa lucreze in echipa si care si-a reprezentat cu cinste tara din pozitia de Presedinte, respectind Constitutia si institutiile democratice, Basescu este arhe-tipul instigarii la ura, a dezbinarii intre diverse grupuri, un tip ne-democrat, si un amator. Multi spun ca ar fi un bun „animal politic”. Cred ca tocmai in asta consta forta lui distructiva pentru natiune. Sigur, e foarte bun sa isi bage coada in toate, dar machiavelismul sau evident imbinat cu lipsa de educatie si mirlania constanta nu are cum sa faca bine natiunii. O bruta care se comporta ca o bruta „alpha” si care da semne constante de afectiune psihica. Nici asta nu are cum sa ajute tara.

  Articolul lui Plesu: http://www.dilemaveche.ro/sectiune/situatiunea/articol/ura-i-ah-mat

 53. 53 Vasile, februarie 12, 2011 la 7:29 am

  Despre mizerie,mizerabili,duplicitar si dupliciTARI,

  Regasindu-se in eul lui harabula un vinator de titluri false spune,”
  Cu exemple poţi demonstra orice …parcă aşa ai zis cuiva . ” asa este , Basescu,Berceanu,Blaga,Boc,Boureanu…..si cind te gandesti ca in ordine alfabetica pina ajungi la X sau Y romanii ar regasi nu numai iliziile pierdute,cornul abundentei…si chiar pestera lui Ali Baba!

 54. 54 Maximmouse februarie 12, 2011 la 8:47 am

  @Contele

  Cooonte, ai probleme, ia spune-ne tu noua un nume de chirurg pentru cardi care este pdl ist? pai de aia l-au diagnosticat si operat Bradisteanu si Beuran, veeezi?

  Norocul este ca acestia, nu aleg la bolnavi ca altfel ar ramane toti cretinii portocalii neoperati, ca vezi, nu chiar toti dintre ei au bani de Viena….mai corect, primesc aprobare pt. tratament la Viena…:)

  Salta si te bucura, tratamentele de la Viena , tot noi le platim! 🙂 numai ca aparobarile le da ceke…politic , de data asta…:) 🙂

 55. 55 Doru Coarna februarie 12, 2011 la 9:06 am

  @ virusverbalis,

  cred c-ai postat cel mai interesant subiect de pe acest fir, probabil ai agatat un submarin din cele care fac trafic pe sub Dunare, cum au aia prin america latina… bine ca n-ai reusit sa-l scoti pe mal, ce te faceai cu atata marfa de contrabanda in tara noastra unde asa ceva nu exista? Si tine minte, crecile alea de pe malul apei se numesc „mangrove”.

  Ca intre mincinosi, in Dunare nu prinzi decat balosi din aia mici cu lanseta: ori prin balti daca vrei lanseta, ori la fix pe Dunare dupa obleti.

 56. 56 Maximmouse februarie 12, 2011 la 9:06 am

  @Bibliotecarul,

  Pai stimate Biblio de ce sa mai faca tigari la Sf.Gheorghe, acuma fac politica mare la Bucuresti…:) si apoi, Lucky Strike ce mai facea daca noi continuam sa fumam Carpati? 🙂

  Lasand glumele deoparte, daca ai sa te uiti putin pe google, asa dupa cum iti recomanada presedintele , ai sa vezi ca regia tutunului era pana acuma 10 ani o soc. cu frumoase rezultate economice, dupa ce a fost privatizata, proces inceput de conventia demo, au inceput si scartaielile si chiar „tu- tunurile”…vezi, totul se leaga…sau ar fi de legat….:)

 57. 57 Ghita Bizonu' februarie 12, 2011 la 12:13 pm

  Bibliotecare

  este chiar f curios cum la noi nici tigarile si nice alcoolu (ma refer la Zarea) nu merg …
  Personal as dori o verificare profesionista ca pe „vremuri”

 58. 58 Cârcotaşu februarie 13, 2011 la 12:07 pm

  @ Conte,
  Crede-mă, nu era nevoie să fii mai explicit, eu eram în întregime lămurit. Ce-i drept, sunt convins că acum s-or mai convinge şi alţii.
  Păi dacă mă laşi să cred ceea ce cred eu, mulţumindu-ţi pentru generozitate, eu plusez şi spun că nu există om, cu un IQ acceptabil, şi care e conectat la ceea ce se petrece azi în România, care să-şi permită să mai fie atât de naiv încât să mai poată crede că DNA-ul nu execută ordinele Băsescului. Ar fi deci cazul să-ţi accept scuzele, doar că nimeni n-are niciun folos din asta.
  Sigur că o pneumonie sau cancer (suferinţe şi ele) nu pot avea nicio legătură cu stresul provocat de o arestare, dar o afecţiune a inimii poate fi declanşată de un asemenea stres. Că e percepută ca o dovadă de nevinovăţie e normal pentru cineva familiarizat cu noţiuni elementare de psihologie. Actul arestării e perceput într-un fel de către un subiect vinovat, în cunoştinţă de cauză cu riscurile pe care şi le-a asumat, şi, cu totul altfel de către unul nevinovat, nepregătit, pentru care arestarea înseamnă o pedeapsă nemeritată, o nedreptate. De aceea consideră lumea că accidentul suferit de Nicolescu e dovadă de nevinovăţie.
  *
  În cele ce urmează te joci într-adevăr cu imaginaţia. Nu se discută dosarul. Pentru asta sunt judecători. La fel, nu se discută diagnosticul, pentru asta sunt medici.
  Înainte de a te pronunţa şi a presupune că…

  Pot să presupun că domnul Nicolescu a făcut o operaţie dar nu de o aşa mare complexitate precum se insinuează . Pot să presupun că nu a făcut nicio operaţie . În ochii unui adversar al lui Băsescu ceea ce spun eu aici înseamnă blasfemie , nesimţire dusă la extrem .

  Aş fi de acord cu concluzia la care ai ajuns, doar că nu-i nevoie să fii un adversar al lui Băsescu ca să apreciez cum spui cele spuse de tine, ci doar unul care-a trecut printr-o asemenea experienţă şi vii tu şi-i spui că de fapt n-a făcut nici-o operaţie.
  *

  Tu , Cârcotaşule , ai o certitudine : omul a trebuit să fie operat de urgenţă şi dacă s-a nimerit să fie un medic pesedist ( pardon , doi : Beuran şi Brădişteanu ) , asta e , a fost o întâmplare .

  Păi n-am nevoie eu să am vreo certitudine din moment ce n-am nicio competenţă în cazul în discuţie. Gradul de urgenţă a fost apreciat din momentul în care din instanţă a ajuns la urgenţă în Piteşti, iar de acolo, tot de urgenţă, a fost adus la Urgenţă-Bucureşti.
  Prof. Dr. M. Beuran, chirurg generalist, n-a avut niciun amestec în această intervenţie. I se poate reproşa faptul că figurează pe schema spitalului de urgenţă.
  Dr. S. Brădişteanu este la rândul lui şeful secţiei Cardiologie, considerat o somitate în chirurgia cardio, pe mâna căruia, într-o asemenea situaţie, şi eu m-aş da, or omului nu i se permitea să meargă la Viena, dar chiar să nu i se permită nici în România să opteze pentru medicul cel mai bun?
  *
  Îmi pare rău pentru tine, dar diagnosticul pentru care a fost operat dl. Nicolescu nu a fost pus de dr. Brădişteanu ci de un alt medic, al cărui nume nu apare, cel care a efectuat CORONAROGRAFIA, examen fără de care nu se pune un asemenea diagnostic. Acest examen se înregistrează şi oricând poate constitui probă în susţinerea argumentelor pro sau contra unei intervenţii chirurgicale.
  *
  Am cam lungit răspunsul, dar am vrut să nu las nimic trecut cu vederea. Înţeleg că eşti neîncrezător, dar nu cumva asta seamănă cu credinţa hoţului că nu există oameni cinstiţi?
  Ideea e că totuşi eşti sigur de un lucru: anume acela că pe tine nu te pot atinge chestii din astea. Ştiu eu destui care cred că numai alţii pot suferi accidente de genul ăsta. Dac-ai sta numai 10 zile într-o clinică de cardiologie ai putea constata că ce nu-ţi vine să crezi acum poate fi ceva frecvent.
  A, şi mai apare o certitudine, anume că mergi total pe mâna lui Băse, nu mai încape nicio îndoială, ce să mai…

 59. 59 Cârcotaşu februarie 13, 2011 la 12:14 pm

  @ Conte,
  PS – Trebuie neapărat să te duci cu un miel la dr. Şerban Brădişteanu, nu de alta dar l-ai „altoit” cu Sorin de la Oprescu.
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/beuran-nu-l-am-operat-eu-pe-nicolescu-216189.html

 60. 60 contele februarie 13, 2011 la 9:34 pm

  Carcotasu

  Mda , tu ai numai certitudini …”Ideea e că totuşi eşti sigur de un lucru: anume acela că pe tine nu te pot atinge chestii din astea. ” , „A, şi mai apare o certitudine, anume că mergi total pe mâna lui Băse, nu mai încape nicio îndoială, ce să mai…” ,”si spun că nu există om, cu un IQ acceptabil, şi care e conectat la ceea ce se petrece azi în România, care să-şi permită să mai fie atât de naiv încât să mai poată crede că DNA-ul nu execută ordinele Băsescului.”
  Nu mai am nimic de adaugat , cred ca te-ai lamurit acum ca sunt ori idiot ori naiv ori mercenar ori monstru .

 61. 61 Gabriela Savitsky februarie 14, 2011 la 9:51 am

  „Chestia asta cu vămile” poate fi sintetizată astfel: . 😀
  În 2007, când am vizitat Parlamentul, am observat că fiecare parlamentar are o cutie poştală. Ca să le facă (şi) vânzare, PSD-ul ar putea să pună în fiecare căsuţă poştală a celor care formează majoritatea un pliculeţ de etno-botanice împreună cu fotografiile copiilor care au murit până acum din cauza acestor otrăvuri legale. Să aibă şi ei cu ce se lăuda în familie şi la prieteni.

 62. 62 Gabriela Savitsky februarie 14, 2011 la 9:52 am

  Scuze. După „două puncte” urmează: „Buldogul i-a rupt Falca lui Flutur”.


 1. 1 Ce vrea sa insemne arestarea vamesilor? « Popateapa's Blog Trackback pe februarie 10, 2011 la 8:46 pm
 2. 2 USL – favorită in sondaje! | Pensiuneaedenjibou's Blog Trackback pe februarie 11, 2011 la 2:19 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: