Consiliul National al PSD

Astazi, la Palatul Parlamentului, are loc sedinta Consilului National al Partidului Social Democrat, pe a carei ordine de zi se regasesc:

1. HOTĂRÂREA privind constituirea Alianţei Politice dintre Partidul Social Democrat şi Alianţa de Centru Dreapta PNL + PC (ACD)

2. REZOLUŢIA Consiliului Naţional al PSD pentru sprijinirea aleşilor locali împotriva abuzurilor actualei puteri

Puteti citi mai jos interventia mea in cadrul Consiliului National.

Doamnelor şi domnilor,

Dragi prieteni,

Ne aflăm în faţa unui moment important în viaţa partidului, în care trebuie să decidem, democratic şi în deplină cunoştinţă de cauză, asupra viitorului. Nu este o decizie uşoară, dar azi trebuie să facem o alegere care vizează sau influenteaza viitorul României dar şi pe cel al partidului nostru.

Pentru ca deciziile să fie corecte, opţiunile trebuie să fie clare.

Trebuie să avem înţelepciunea de a învăţa din lecţiile trecutului,

însă acelaşi timp, avem nevoie să privim cu realism prezentul şi viitorul.

Nu mai putem lua nicio decizie fără să înţelegem limpede că trăim o situaţie ieşită din comun. În România a mai existat sărăcie, a mai existat foamete, a mai existat disperare. Au mai fost conducători incompetenţi, care au făcut rău propriului popor. Dar cred ac sunteti de acord cand spun niciodată nu a mai existat, în 20 de ani de democraţie, un regim care să genereze, în aşa măsură, prin diferite metode, înfometare, descurajare şi frică. Lumea este, în zilele acestea, cu ochii către Egipt, dar trebuie să fim conştienţi că, şi în ţara noastră, tensiunile sociale se acumulează într-un ritm aproape exploziv.

Stimaţi colegi,

Proiectul opoziţiei unite nu se face în primul rând pentru prezent. El are in vedere drumul pe care va trebui să îl definim pentru următoarele generaţii, pentru următoarele decenii.

(1) România are nevoie de un proiect politic pe termen mediu şi lung, care să asigure stabilitatea guvernării şi prosperitatea societăţii. Românii au nevoie de revenirea la normalitate, iar unirea Opoziţiei este o ocazie pe care nu avem dreptul să o ratăm! Ţara noastră merită să fie guvernată de un guvern legitim, susţinut de cetăţeni, nu de o coaliţie toxică, menţinută prin şantaj şi prin cumpărarea voturilor cu banii românilor. Doar un guvern şi un preşedinte care se bucură de sprijinul cetăţenilor pot realiza acea necesară solidaritate în momentele de criză. Altfel, atunci când o guvernare s-a rupt de societate, există riscul revoltelor de stradă. Aşa s-a întâmplat în 1989 în România, aşa se întâmplă acum în Egipt. Pentru a evita riscul unor mişcări anarhice de protest, pentru a asigura stabilitate, încredere, şi mai ales credibilitate şi în faţa propriilor cetăţeni, dar şi în exterior, România are nevoie de o puternică forţă de opoziţie care să preia cât mai curând guvernarea ţării.

În al doilea rând, ca obiectiv principal şi ca argument principal al acestui acord politic, Trebuie să împiedicăm distrugerea Statului social, operaţiune la care lucrează zi de zi Traian Băsescu şi Emil Boc! NU putem permite amputarea în continuare a pensiilor, ciuntirea salariilor şi distrugerea oricăror măsuri de protecţie a celor mai vulnerabili şi mai dezavantajaţi dintre concetăţenii noştri. Am pus la punct diverse modalităţi prin care, în cadrul statului social, statul să îi ajute pe cei mai nevoiaşi, prin venitul minim garantat, diverse modalităţi prin acre am încercat să arătăm că, mai ales după o perioadă de tranziţie, cei care, uneori, poate pe nedrept, dar oricum capătă un anumit statut din puncte de vedere economic au datoria, împreună cu instituţiile statului, să îi ajute pe cei mai nevoiaşi. Aceastaa fost filizofia noastră şi este în continuare filozofia noastră. Aţi văzut că şi în agenda politică pe care v-a prezentat-o Liviu Dragnea, aceste idei reapar. NU putem accepta ca angajaţii să fie transformaţi în veritabili sclavi la locul de muncă. Vă reamintesc felul în care a fost adoptat Codul Muncii, în perioada guvernării noastre. Atunci, trebui să recunosc, un rol important l-a avut Marian Sârbu. Sunt curios cum se va poziţiona Marian Sârbu acum, în legătură cu modificările preconizate, în noul proiectd e cod al Muncii. NU putem accepta ca România să devină un poligon de încercare pentru diverse experimente economice şi sociale, acceptate de o putere ilegitimă şi coruptă.

Ţara noastră are nevoie de o schimbare radicală a politicilor în domeniul economic. Este ceea ce am încercat să arătăm prin proiectul nostru de guvernare, prin formulele combinate în plan economic, în plan social, prin ceea ce înseamnă, de fapt, sincronizarea proiectului nostru de guvernare şi de societate, cu evoluţiile din Uniunea Europeană. Faptul că înţelegerea cu liberalii are ca termen anul 2020, se leagă şi de Agenda 2020, a Uniunii Europene. Aceste lucruri nu sunt întâmplătoare, pentru că modernizarea şi evoluţia pe care noi le propunem este legată de faptul că România este membră a unui club important şi că sacrificiile pe care le+am făcut ar trebui, prin inteligenţă, să aducă beneficii pentru statul român. Obsesia dezastruoasă a tăierilor şi concedierilor trebuie înlocuită cu preocuparea pozitivă a creşterii economice şi a locurilor de muncă.

 

Stimaţi colegi,

În al treila rand, democraţia românească este în pericol şi ea trebuie, într-un fel poate folosesc un termen mai dur, ea trebuie salvată! Am spus de atâtea ori că procesul democratic în România este ireversibil. Iată că ne-am înşelat, iată că există un refulx democratic în ţară. Iată că ne îndreptăm spre un stat poliţienesc, iată că din punctul de vedere al funcţionării instituţiilor, lucrurile merg pe un făgaş greşit. Nicicând, de la Nicolae Ceauşescu încoace, un singur om nu a acumulat o aşa de mare putere:

 • Guvernul este o anexă a preşedintelui;
 • Parlamentul este umilit, ignorat şi decredibilizat, iar furtul voturilor în Parlament se face sub protecţia şefului statului;
 • Curtea Constituţională a fost transformată într-un veritabil „super-parlament” şi o „supra-justiţie”, în care 5 oameni ai lui Băsescu pot să blocheze orice decide Parlamentul, fără a răspunde pentru deciziile lor;
 • Televiziunea publică a devenit o porta-voce a preşedintelui, ieşind, complet, de sub controlul Parlamentului;
 • Justiţia românească este obligată să se transforme în „telejustiţie”, iar DNA-ul este controlat de fidelii lui Băsescu.

Adversarii politici sunt hărţuiţi cu aceste instrumente.

Unul dintre colegii noştri se află acum în spital pentru că Traian Băsescu a înţeles că nu poate intra în istorie făcând bine, aşa că vrea să intre făcând rău.

Am fost criticaţi că am ieşit în stradă, în număr mare, ca să-l susţinem pe Constantin Nicolescu.

Da, l-am susţinut pentru că niciun om nu trebuie să fie umilit şi tratat în felul acesta. L-am apărat pe Constantin Nicolescu apărând un principiu. Sigur, este colegul nostru, şi îl vom susţine pe el şi familia lui şi vom susţine colegii noştri din organizaţia Argeş, care este supusă unei presiuni extraordinare. Dar, dincolo de asta, trebuie să spunem că noi încercăm şi vom reuşi într-un număr mai mare, împreună, să ne opunem abuzurilor care devin marca acestui regim.

Trebuie să ne opunem deschis, cu voce tare, în stradă şi în număr din ce în ce mai mare.

În faţa unei situaţii de avarie a democraţiei, uniunea dintre PSD şi Alianţa de Centru-Dreapta nu este doar o „preocupare a politicienilor”, cum ar fi tentaţi unii cetăţeni să spună, ci este o decizie de interes naţional sau, cum ar spune un venerabil liberal, o expresie a „legitimei apărări”.

 

Doamnelor şi domnilor, stimaţi colegi,

În ultimii ani cinismul şi tupeul au devenit politică de stat. Statul trebuie redat cetăţenilor! România trebuie să redevină o societate corectă cu cetăţenii săi!

România sub Traian Băsescu se încovoaie sub povara datoriei, iar banii din împrumuturi sunt folosiţi nu atât pentru pensii şi salarii, pentru creştere economică, cât pentru hrănirea unei clientele portocalii care a devenit o adevărată caracatiţă, la nivelul ţării.

Traian Băsescu şi găştile din Modrogan nu doar că au distrus prezentul, dar au afectat profund şi şansele de dezvoltare economică în următoarele decenii..

Pentru prima dată în istoria unui stat democratic, Preşedintele Republicii a avut tupeul să le spună concetăţenilor săi „dacă nu vă convine aici, plecaţi în străinătate”. În acelaşi stil cinic se petrece şi aşa-numita „reformă a statului”: mii de şcoli sunt închise; sute de spitale sunt desfiinţate, iar medicii sunt încurajaţi să plece în alte ţări; posturile de poliţie sunt lichidate, iar poliţiştii urmează a fi concediaţi. Esenţa acestei „reforme a statului” este „statul fără stat”, adică distrugerea rolului social al acestuia şi amplificarea dimensiunii lui represive. Nu s-a auzit de concedieri în rândul procurorilor, deoarece ei contribuie la menţinerea unei puteri ilegitime. Dimpotrivă, acolo se fac angajări. Profesorii, medicii – care sunt utili în mod direct cetăţenilor – sunt concediaţi, jigniţi şi plătiţi cu salarii de mizerie.

Dragi prieteni,

Suntem obligaţi să scoatem România din izolarea internaţională. Doar la sfârşitul epocii Ceauşescu, România era atât de izolată în plan internaţional cum este acum. Amânarea aderării noastre la spaţiul Schengen – adică a dreptului românilor de a merge în Europa fără controlul paşapoartelor – are un singur responsabil: Traian Băsescu. El nu este primit nici de Obama, nici de Sarkozy, nici la Moscova, nici la Beijing. Traian Băsescu este primit doar în restaurantele din Sinaia şi din Neptun. Aceste lucruri, sigur, unele dintre reacţiile lui nervoase, unele dintre glumele pe care le face, unele dintre atacurile asupra unor vecini, poate că aparent îl ajută în relaţia cu unii dintre votanţii PDL-ului, dar, în plan extern, pentru toţi românii crează probleme care, iată, se răzbună în fiecare dintre deciziile pe acre colegii noştri de club, cei din Uniunea Europeană, cei din NATO, trebuie să le ia.

În fine, politica dezbinării şi învrăjbirii trebuie să înceteze! De şase ani România este lovită de blestemul războiului româno-român. Tinerii sunt învrăjbiţi împotriva celor în vârstă, lucrătorii din mediul privat împotriva celor din sectorul public, militarii împotriva profesorilor şi medicilor, angajaţii împotriva patronilor, săracii, între ei, iar lista poate continua.

România şi opoziţia au nevoie de unitate şi solidaritate. Avem nevoie de o societate în care fiecare să fie răsplătit pe măsura muncii sale. Avem nevoie de o singură Românie, Unită şi puternică!

Stimaţi colegi,

Este evident faptul că Traian Băsescu vrea să continue politica de dezbinare a partidelor, pentru a menţine PDL la putere şi după viitoarele alegeri parlamentare, sub orice formă şi cu orice preţ. Caracatiţa portocalie va încerca să rămână adânc înfiptă în resursele statului, pe care le folosesc până la secătuire.

Arestarea lui Constatin Nicolescu s-a dorit a fi un semnal de intimidare a opoziţiei. Reacţia noastră energică arată că nu ne lăsăm călcaţi în picioare. O să dăm ripostă energică statului poliţienesc şi oricăror încercări de intimidare.

Întrebarea la care trebuie să răspundem astăzi, prin decizia noastră de a realiza sau nu o coaliţie cu Alianţa de Centru-Dreapta este următoarea: putem împiedica în alt fel voinţa discreţionară a lui Traian Băsescu în condiţiile în care partidul nostru nu ar obţine mai mult de jumătate din mandate?

Doamnelor şi domnilor,

De azi începe „campania cea lungă”, al cărei rezultat trebuie să fie un guvern legitim şi competent, un parlament format din oameni de bună calitate şi un nou preşedinte al României.

România are nevoie de un proiect naţional, de o coaliţie naţională şi de o mişcare naţională! Putem spune, la fel ca strămoşii noştri, că „Unirea face puterea, împreună vom învinge!”

Persoane fals îngrijorate ne întreabă, în aceste zile, ce facem cu doctrinele. Răspunsul e simplu: fiecare dintre partidele noastre îşi păstrează doctrina. În plus, construim o uniune pentru apărarea democraţiei şi pentru prosperitate.

Victorie!


 

Puteti asculta aici inregistrarea discursului meu.

98 Responses to “Consiliul National al PSD”


 1. 1 Ghita Bizonu' februarie 5, 2011 la 1:27 pm

  Nitel – adica ult – pe din afara :

  En effet, il n’est pas rare pour un français d’assimiler et de généraliser le terme de Rom à l’ensemble du peuple roumain. Pour faire simple, tous les roumains ne sont pas Rom !! Ils représentent environ 10% de la population et sont considérés comme une minorité ethnique du pays.

 2. 2 Ghita Bizonu' februarie 5, 2011 la 1:30 pm

  si inca una :
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/educatie/romania-tara-intelectualilor-putini-si-palizi-215479.html
  Mircea Mihăieş crede că de vină pentru eşecul elevilor români la testele internaţionale este politica “tenace şi cinică” de sărăcire a profesorilor. “Când învăţătorii arată ca vai de lume, când banii nu le ajung de-o pereche de pantofi noi, darmite de cărţi, e limpede că modelul oferit elevului e, în cel mai bun caz, unul demn de dispreţ. Tot ce-ţi va spune acel profesor amărât nu valorează nici cât o ceapă degerată”, îşi exprimă dezamăgirea scriitorul
  Mihaies piinbasistu deplange …. peste 2 saptamani va deplange vina USL samd …. care au cupavit cu 25% lefurile profesorilor !!!

 3. 3 Socrate februarie 5, 2011 la 1:59 pm

  Cred ca, pentru eradicarea portocalismului, USL ar trebui sa sprijine si nu sa concureze cu candidatii altor partide, care, conform sondajelor, ar avea sanse mari sa fie alesi. Ma gandesc la PRM, PNG, si chiar PP. Acelasi lucru ar trebui sa fie acceptat si pentru candidatii independenti cu sanse reale.

 4. 4 Dragos februarie 5, 2011 la 2:21 pm

  „Persoane fals îngrijorate ne întreabă, în aceste zile, ce facem cu doctrinele”

  Va intreb simplu: ati mai auzit de vreo alianta stanga-dreapta pe 10ani ?

  ps: unde s-a mai pomenit asa ceva ?
  pps: ultimul cuvant este „Victorie!”. A cine contra cui ?

 5. 5 Victor februarie 5, 2011 la 2:29 pm

  Sigur. Nu este o alianta ideologica ci una politica.

 6. 6 Bah februarie 5, 2011 la 3:03 pm

  @Adrian Nastase

  Pentru toate cele de mai sus si pentru toate lucrurile bune care urmeaza, FELICITARI!!!
  HAITA DE OCUPANTI PORTOCALII TREBUIE ALUNGATA !!!

 7. 7 Pali februarie 5, 2011 la 3:09 pm

  ,…no avem si USL,…si ce folos. Marii semnatari zic ca erau la adunarea de la Mesteacan ( Horea,Closca si Crisan ),…vai de capu’ nostru !

 8. 8 Al februarie 5, 2011 la 3:40 pm

  SINCERE FELICITARI PENTRU „NOUA CONSTRUCTIE POLITICA_ASL!”S-auzim si de bine!Cu respect!Copilul.

 9. 9 Doru Coarna februarie 5, 2011 la 4:15 pm

  Basescu a spus ca nu-i baga in seama daca nu sunt uniti cu acte. Acum va spune la fel, pt ca s-au putut uni…

  In fapt s-a facut voia lui, serviciile nu mai trebuie sa-si bata capul cu 3 partide de opozitie, ci doar cu unul.

  Eu cred ca se poate sarbatori noua uniune, dar ar trebui si cate un parastas pt cele trei formatiuni; nicicand nu vor mai exista un partid serios de stanga si unul de dreapta, plus unul de remorcat.

  Clasa politica nu s-a desmintit: interesul sau politicianist primeaza in fata a orice! Mai ramane sa se uneasca si cu pdl si asta-i tot, seful Basescu este comun.

  Concret, parerea mea este ca s-a dus naibii totul, inclusiv tara. Felicitari viitorilor prim-ministri si presedinti romani (de la pdl)!

 10. 10 dlnimeni februarie 5, 2011 la 4:17 pm

  Consiliul PSD, semnarea (la ora 14:38) a marii aliante sunt momente politice importante, de referinta. Ramin insa la parerea mea ca un nume de tip doctrinar, USL ori un altul sunind la fel, nu este cel mai potrivit. Acest nume va crea contrajoc PDL-ului.

 11. 11 George Ban februarie 5, 2011 la 5:12 pm

  In sfarsit, in sfarsit…
  Sa fie intr-un ceas bun!
  Sa ajungeti cat mai rapid, chiar in acest an, la scopul nr. 1: inlaturarea lui Basescu.
  Dupa aceea, sa fiti inteligenti si sa tineti cu poporul!

 12. 12 blogideologic februarie 5, 2011 la 5:19 pm

  @ Dragos
  USL este o alianţă care face posibilă o reformă reală a statului pe „a treia cale”.

 13. 13 Plano10 februarie 5, 2011 la 5:19 pm

  USL-Ultima Speranta Libertatii

 14. 14 Bibliotecaru februarie 5, 2011 la 5:36 pm

  @ Adrian Năstase

  Eu vă spun direct, că nu are rost să o iau pe ocolite. Mie îmi este din ce în ce mai frică că acest USL n-are nici o treabă cu reforma mentalităţii civice şi partinice în România şi este un simplu pact de preluare a puterii din mâna lui Traian Băsescu şi PDL.

  Eu mi-aş dori ca puterea să fie la popor şi politica să aibă mentalitatea că slujeşte interesul naţional. Discursurile pe care le-am ascultat mi-au lăsat impresia că tot ce se întâmplă astăzi ca exerciţiu mediatic se învârteşte totuşi în jurul „câştigării alegerilor”. Dumneavoastră aţi pomenit de 7 ori numele lui Traian Băsescu, în timp ce pentru mine persoana niminală a preşedintelui nu este atât de importantă pe cât de important este ca Administraţia Prezidenţială să funcţioneaze instituţional corect.

  Domnule Adrian Năstase,
  Îmi daţi o speranţă că va exista un viitor în care România va funcţiona normal? Eu nu sunt ca alţii, nu cer lucruri grele, nu cer lucruri imposibile, nu-mi doresc să fiu un om bogat şi prosper. Vreau doar să trăiesc într-o societate normală în care să-mi placă să trăiesc. Vreau să am toate condiţiile afective pentru a-mi iubi ţara din toată inima, vreau să fiu mândru de faptul că sunt român, vreau să-mi iubesc concetăţeanul, vreau să fiu respectat şi să respect la rândul meu pe ceilalţi, vreau să nu mai simt că statul român mă duşmăneşte şi mă pândeşte la cotitură să-mi dea una în cap.

  Credeţi că am o şansă, în viitorul apropiat, ca aşa ceva să se întâmple în România? Dincolo de cine va fi premier sau preşedinte, dincolo de planuri de luptă împotriva „adversarului”, există o schimbare profundă a fiecăruia dintre noi, o schimbare profundă de mentalitate care să protejeze România, pe viitor, de orice formă de structură oligarhică?

 15. 15 Bah februarie 5, 2011 la 5:46 pm

  @Pali

  No, amu, ia zi matale ce sa faca oamenii astia sa fii complet multumit?
  Ca acuma, cu folosul, daca-ti pute chiar tot…poti ramane flamand cu strachina langa tine.

 16. 16 Un fan februarie 5, 2011 la 7:19 pm

  CRAI NOU

  Astăzi în timp ce Victor Ponta şi Crin Antonescu semnau protocolul de înfiinţare al Uniunii Social Liberale, alături fiind şi Daniel Constantin, la Radio România Actualităţi se difuza monumentalul Crai Nou de Ciprian Porumbescu.
  Am simţit că Cel de Sus ne iubeşte !
  Hai să ne rugăm Lui toţi cei 70%, precum o făcură ieri eroii din Tahrir pe care I-a ascultat, guvernul lor demisionând azi. Şi Soarele a fost generos !

 17. 17 nastase februarie 5, 2011 la 7:21 pm

  Bibliotecaru,

  sper cu putere lucrul asta. Inclusiv pentru mine…

 18. 18 Ghita Bizonu' februarie 5, 2011 la 7:49 pm

  Bibliotecare

  bine=nteles ca mentalitatea de pe aici nu7 are nici in maneca nici in clin cu civismu’ . Da intre noi fie vroba nici Alianta Civica nu e altceva decat o minciuna gogonata – orice altceva decat cetateneasca ! La noi prin „cetatenesc” se intelege cererea de privilegii si atat. A da era sas uit si negarea drepturilor celorlati .

 19. 19 MIO februarie 5, 2011 la 7:58 pm

  FELICITARI! Domnule Nastase, nu este o noutate ca va admir si va respect si va doresc in fruntea tarii. Chiar daca asta nu se va intampla, eu stiu ca-l veti sprijini pe V.Ponta care trebuie sa ajunga cel putin prim- ministru,in prima faza. El sta f.bine in sondaje, chiar daca Antonescu are cateva procente in fata lui. V.Ponta nu a trecut prin scrutinul pentru presedinte al tarii si totusi ii trebuie putin pentru a-l ajunge din urma pe C.Antonescu.
  USL este cea mai buna solutie pentru a scapa de acest dezastru numit basescu-boc.
  Motivele constituirii USL sunt clare pentru mine si sunt convinsa ca ne va ajuta in inlaturarea guvernului si a lui basescu. Intrebarea mea este: CAND?
  Nu trebuie sa asteptam f.mult,trebuie sa-l incoltim pe base la orice gresala si sa cerem referendum,sa cerem alegeri anticipate, nu stiu, dumneavoastra stiti si trebuie sa faceti tot ce se poate pentru a ne scapa din INFERN. Altfel ei vor imprumuta multi,f.multi bani de la FMI si-i vor CUMPARA pe cei slabi si saraci.
  Haideti sa-i castigam pe cei saraci si PDL sa ramana doar cu cei slabi.
  Spun aceasta cu mare increddere si speranta ca romanii nu se vor mai lasa pacaliti.Doamne ajuta!!! Cu respect si admiratie,un mic PSD-ist din Galati.

 20. 20 Bibliotecaru februarie 5, 2011 la 8:02 pm

  @ Adrian Năstase

  În perioada ce va urma se joacă istoria viitoare a României pentru întreg acest secol. Funcţie de cum o să-şi facă datoria astăzi politicienii români, peste o sută de ani România va fi sau nu va mai fi un stat suveran.

  Dacă vă doriţi o Românie normală, una aşa cum încă istoria nu a avut răgaz să cunoască, eu unul vă ţin pumnii. Sper din toată inima ca această nouă uniune să nu dezamăgească şi ea poporul român pentru că nu cred că mai este loc de alte dezamăgiri.

  Chiar dacă mai sus sunt enunţate cuvinte prea pompoase, chiar dacă folosesc prea mult termenul de „istorie”, chiar dacă ceea ce spun eu pare un fel de limbaj de lemn de esenţă putredă şi trecută în rezervă… să fie asta ultima dovadă de amintire a dictaturii şi statului totalitar pentru România. Eu sunt pregătit să încep un nou jurnal despre o Românie nouă. Aştept să-mi oferiţi prilejul de a scrie în el primul rând.

 21. 21 Gabriela Savitsky februarie 5, 2011 la 8:14 pm

  Sistemul etatist şi-a atins limitele în 1989; noi am reprezentat ultimul lui bastion. L-am dărâmat într-un mod convulsiv şi tragic. Capitalismul şi-a atins limitele, iată, în anul de graţie 2010 când a izbit valul crizei. „Laisser faire, laisser paser” s-a transformat dintr-un fetiş drag teoreticienilor capitalismul într-un balaur care înghite ca o gaură neagră economia mondială, vieţi, cetăţeni, ţări, sisteme.
  Speranţa vine dintr-o îmbinare inspirată a acestor două sisteme economice (dacă nu apare altul sau până apare altul). Capitalismul generează acumulare de capital iar socialismul (social-democraţia, să nu ni se strepezească dinţii) are grijă ca bogăţia să se distribuie echitabil, umanist, cu înţelepciune pentru a evita polarizarea socială extremă. Pe de o parte jmecherii-n Bugatti Veyron (5% din populaţie) şi pe de alta muritorii de foame, neo-sclavii care nu-şi pot asigura din truda lor nici măcar cele necesare traiului. O combinaţie cu un potenţial exploziv uriaş.
  Acest sistem bipolar reprezintă soluţia viitorului. Nu ştiu dacă ea s-a înfăptuit conştient în România, sau doar ca răspuns la presiunea teribilă a acestor impostori nepricepuţi – şi asasini – care ne guvernează.
  Oricum ar fi, este o gură de aer proaspăt şi un suflu nou al speranţei. Îi ţinem pumnii Alianţei social-liberale şi vrea să vedem zorii unei Românii normale în care se poate respira.

 22. 22 Cârcotaşu februarie 5, 2011 la 8:15 pm

  @ Dragoş,

  “Persoane fals îngrijorate ne întreabă, în aceste zile, ce facem cu doctrinele”

  Măgarul moare de drum lung şi p….. de grija….

  Va intreb simplu: ati mai auzit de vreo alianta stanga-dreapta pe 10ani ?

  ps: unde s-a mai pomenit asa ceva ?

  Păi DA nu era de stânga dreapta la constituire?
  Eşti rudă cu Dabija?

  …“Victorie!”. A cine contra cui ?

  Whaaaaaat??? 😯 😯 😯

 23. 23 exasperat februarie 5, 2011 la 8:20 pm

  Am fost azi acolo, am stat mult pe holuri, am vb cu mulţi primari.
  Nici nu ştiti cât e de lucru în teritoriu. Nici nu ştiti. Sau, mă rog, dacă aveti o idee, multiplicati-o de câteva ori. E foarte aiuritor în mintea multora dintre aleşii locali, în special ai PSD, ce va să fie şi cum. Sunt primari de comune alertaţi că va trebui să cedeze PNL câteva locuri de consilieri locali, că nu vor putea să se lupte cu contracandidaţii PNL pentru că “nu se cade, suntem într-o uniune…cum să dau în el”.
  Nu-mi spuneti că protocolul e limpede şi foarte explicit. Ştiu asta, l-am citit. Numai că trebuie ca liderii de la centru să profite de fiecare minut pe care-l au la dispoziţie când se exprimă, s-o facă într-atât de clar şi pe limba tuturor încât să spulbere orice confuzii. Şi dincolo de ei, liderii din teritoriu, parlamentarii, preşedinţii de filiale judeţene trebuie să meargă în fiecare comună din judeţ şi să le explice aleşilor locali că nimeni nu le impune consilieri PNL pe liste, că nimeni nu are reţineri în a se bate cu orice candidaţi, inclusiv PNL, pentru a-şi câştiga portofoliile etc etc.

  Altfel, mizând doar pe tema “am făcut alianţa asta ca să-l dăm jos pe Boc” (corectă şi ea, nu zic nu) vor fi alimentate confuziile. Inclusiv din partea PD-L.

  Petruţ Dumitru / Targoviste

 24. 24 Un fan februarie 5, 2011 la 8:43 pm

  ÎNCĂ CEVA DESPRE CRAI-NOU

  ” La câteva zile după Luna Nouă se poate observa pe cer o semilună care a primit denumirea de Crai Nou. El are o valoare deosebită, deoarece se asociază cu norocul, împlinirea dorinţelor, dragostea la prima vedere, jucăuşenia, inocenţa. Acesta este şi motivul pentru care în multe tradiţii populare se spune că atunci când observi prima dată (adică de fiecare dată după Luna Nouă) Craiul Nou, dacă îţi pui o dorinţă în gând, acea dorinţă se va împlini.”
  Luna Nouă din februarie 2011 a fost pe 03, odată cu Anul Nou chinezesc, aşa că între Crai-Nou şi USL există legătură astrală.
  Dorinţa noastră este să scăpăm de JON, Boc, Udrea şi toţi acoliţii lor. Nimic mai simplu. Azi şi mâine cu ochii spre Crai-Nou, ne rugăm şi…gata !

 25. 25 abc februarie 5, 2011 la 8:46 pm

  Felicitari pentru munca depusa, astfel incat aceasta constructie politica sa ia azi nastere!

 26. 26 cristofor. februarie 5, 2011 la 8:51 pm

  Felicitari D-ule Nastase,sun sigur ca sunteti principalul artizan al acestui pact (alianta) ,aveti o mare responsabilitate,trebue sa aveti taria morala ca sa ramaneti un moderator si sa va straduiti ca aceasta alianta sa functioneze,nu va lasati coplesit de cea ce posteaza ,uni,care chipurile plang de grija PSD-ului sa u a PNL-ului,astea sunt de fapt aia care se precipita(in pantaloni)pentru ca chiar daca sunt mai putin mobilati la mansarda,ceva ceava mai pricep ei,simt ca se apropie funia de par.Sa fie intrun ceas bun,cea ce sa intamplat astazi.Succes si vreau sa va vad Presedintele acestei tari,va spune asta un fost Taranist !!

 27. 27 marius februarie 5, 2011 la 9:18 pm

  Se intreba cineva aici pe blog ,declarandu-se ca avand convingeri de dreapta ,ce sa aleaga dintre partidele ce se declara de dreapta? Spunea ca va alege PDL ,fiindca a ramas singurul ce ocupa spatiul lasat liber de PNL care se imbratiseaza cu cei ce se declara de stanga ,adica– PSD .Cam asta era ideea din explicatia sa ,respectivul crezand si la ora actuala ca partidele la noi se impart dupa ideologie .
  Mircea Badea relata cam cum e si cum a fost mereu cu ideologiile la noi, comparandu-le cu pudra de zahar peste un maldar de rah..t. Si mai completa ca cei care se declara de dreapta “sunt prosti sau ceva de genul acesta daca voteaza PDL” numai fiindca acesta se declara de dreapta,si “nu tin cont de toate figurile destate ce formeaza acest partid.”
  Deci ,nu trebuie sa ne mai cantonam in ideologii care oricum nu exista,idee pe care o avansa si D-l Adrian Nastase la un moment dat.
  In acelasi mod,insa,ca o analogie , daca un om este de stanga,dar stanga este mai mult decat dezamagitoare ,daca promoveaza la fel personaje de tot rasul,are la fel, figuri detestate, daca principiile si valorile pe care le proclama sunt doar vorbe in vant,inseamna ca cei ce se declara de stanga si voteaza un astfel de partid cu asemenea personaje si asemeni atitudini ,doar fiindca acesta se declara de stanga ,ar fi la fel de prosti.
  In concluzie ,pana la urma ,cred ca au dreptate D-nii Adrian Nastase si Mircea Badea .Nu trebuie sa ne chioram asa insistent la ideologii ,mai ales ca nici nu prea exista ,asa ca daca suntem de stanga nu trebuie sa votam stanga ca vom da dovada de prostie,(nu?) punand stampila pe o serie de personaje incompetente ,oneroase si girandu-le ,printre foarte putinii care ar merita poate votati,aceia care nu si-au pierdut omenia,empatia ,au ceva scoala si par ceva mai sinceri.
  Personajele ce sunt azi la putere ,relele pe care le observam si pe care le relateaza si presa, sunt mult mai criticabile tocmai fiindca momentan ele detin puterea. Dar acelasi tip de personaje ,cu acelasi tip de comportament si cu aceleasi caractere si metehne detestabile se gasesc si de partea cealalta a baricadei ,si paradoxal si ei detin puterea,controland judetele sau diverse zone ,presa,etc…Trebuie sa-i privim cu ochi mai ingaduitori si sa-i giram pe plan local sau pentru planul central, parlament ?? Si vor deveni mai inteligenti,mai onesti,mai preocupati de problemele oamenilor cand vor fi in functii si mai inalte in locul acestora de acum?
  Dar nu mai corect si mai credibil ar fi fost ca schimbarea sa se produca si sa aduca oameni mai curati ,mai onesti? Din pacate nu acest lucru ii preocupa.Iar daca acum cand e in opozitie, PSD gireaza astfel de personaje si le promoveaza ,daca acum are tot felul de comportamente prin oamenii lor din teritoriu,daca acum cand e in opozitie nu-si respecta propriile principii si pe oamenii de buna credinta,atunci la ce comportament,empatie,onestitate,principialitate sa ne asteptam din partea lor daca vor veni la putere?
  Asa ca ne ramane fie sa servim ‘ciorba USL’ preparata de opozitie punand toate ingredientele in ea,fie supa subtire si rece oferita de putere.Daca servim supa rece fara calorii pe care ne-o ofera puterea o sa ne chioraie in continuare matele ,asa ca vom sari sa servim ciorba fierbinte si aparent apetisanta oferita de opozitie care dupa atata chiorait de mate pica tare bine,doar ca s-ar putea ca dupa prima inghititura sa ne inecam cu oasele ,zgarciurile si soricurile din ea!
  Ce sa faci,bucatarii ‘au uitat ‘sa le scoata!
  Daca s-a facut marea alianta pentru a veni la putere in 2012,liderii sau reprezentantii de seama n-o sa mai fie autisti,o sa se respecte principiile proclamate,o sa primeze competenta,o sa se infaptuiasca dreptatea,o sa fie interes real pentru cetatean,o sa se renunte la ipocrizie ? Ma indoiesc,doar gandindu-ma la atitudinea lor din prezent.
  Ma intreb or fi existand cu adevarat politicieni “vii” ,cu reactii,cu pragmatism,cu dorinta de a rezolva situatiile , de a face concret niste lucruri,de a lua decizii rapide si corecte ,atunci cand e vorba de situatii ale celorlalti si nu cand este vorba direct sau indirect de persoana proprie?
  Recunosc ca n-am zabovit prea mult (ca altadata ) la tv. sa vad stirile cu marea alianta. Dar asa pe fragmente am auzit cuvinte ,propozitii din diversele discursuri si am avut o senzatia de “déjà vu”,izvorata din zecile de sedinte,conferinte ,congrese,in care se spun aceleasi lucruri despre principii,meritocratie,competenta ,de preocupare,de reguli,corectitudine,etc…..Si raman doar vorbele frumos impaiate in discursuri care mai de care mai colorate .
  Si dincolo de discurs ,in spatele lui se afla de fapt realitatea urata si gregara .

 28. 28 Sami februarie 5, 2011 la 9:25 pm

  FELICITARI SI MULT SUCCES !!!
  Eu propun tuturora sa inceapa sa spere la ceva mai bun . Romanilor , din pacate, le sta in fire sa fie pesimisti, sa puna raul inainte si tot felul de alte suspiciuni negative . Inca o data spun ca nu este bine deloc ca cineva sa aiba o astfel de atitudine .
  Binele si gandurile bune atrag si mai mult bine , iar raul dimpotriva ( legea atractiei universale – care dupa cum spun cei care o studiaza este la fel de precisa in reguli ca si legea gravitatiei ) . Practic se materializeaza imaginile holografice ale gandurilor noastre . Daca gandurile sunt insumate efectul este amplificat pe masura . Gandurile rele insumate conduc inevitabil la un dezastru , la o mizerie de viata etc. Trebuie sa reinvatam sa gandim. Cu cat mai multe ganduri bune, cu atat mai multe reusite .

 29. 29 victoria februarie 5, 2011 la 9:33 pm

  Se naste o speranta.Si asta e un lucru mare.Crai nou,crai nou bine-ai venit!
  E timpul ca puterea actuala sa-si ia jucariile si papusile si sa joace in alte roluri in fata altor spectatori.

 30. 30 George Serban februarie 5, 2011 la 9:45 pm

  S-a realizat un lucru pe care il doream din 2008. A fost greu. Si, de acum, va fi si mai greu. As vrea sa spun mai multe dar nu acum. Cred, insa un lucru. Dupa acest discurs, dupa tot ceea ce s-a spus astazi, Basescu trebuie sa apara cat mai rar in discursul politic. Alianta social-liberala nu este indreptata impotriva cuiva. Oamenii, cei mai multi, stiu ca izgonirea lui Basescu si izolarea PD este o conditie dar cred ca ei asteapta altceva de la aceasta alianta. Ceva care sa insemne o schimbare in viata lor, in increderea in oamenii politici. Pentru asta Alianta social-liberala trebuie sa fie prima alianta care, prin increderea partenerilor intre ei, acum si in viitor cand se vor confrunta, trebuie sa-i determine pe oameni sa priveasca altfel politica si democratia.
  Deocamdata, sunt doar vorbe dar cred ca stiu cum se poate face asta.

 31. 31 Vasile Roaita februarie 5, 2011 la 9:52 pm

  Tragedie la Uricani…
  Este tot o sinucidere; una in grup. Pentru ca, atunci cand accepti sa lucrezi in aceste conditii este ca si cand ai juca „ruleta ruseasca”…

  Cand parasim, dimineata, caminul conjugal, ne asumam, intr-o masura considerabila, o mare probabilitate de a ne incadra pe drumul catre moarte!

  Sentimentele de compasiune, mila si rusine se impletesc cu rezonanta cuvintelor din editorialul din RL al lui Campeanu; mizeria slugilor sau imbecilitatea conducatorilor? Ce este mai grav!?

 32. 32 Pali februarie 5, 2011 la 9:58 pm

  @ Bah

  Apoi fatu’ meu sa luam pe dejte’…si anume 90 % din cei care fac parte din marea alianta sunt politicieni cu state vechi,…deci am cam vazut cam ce pot;mai bine zis ce nu pot. Iar o schimbare de proportii nu se intrevede prea curand ! Eu am renuntat sa mai sper la orice din partea politicului ,…de la cine sa astept schimbarea…de la Daniel Constantin un tanar politician cu un discurs demn de Garda de Fier ? De la Victor Ponta …plimbaret prin ograda lui nea Base’ impreuna cu tata socru’ sau de la Crin Antonescu cunoscut mai degraba prin casinouri decat cu treaba pe la Parlament ??? Ei ce zici boierule Bah ?

  Si sa fiu foarte sincer cu tine …ma pregatesc sa plec din tara si sa las toata cloaca asta in spate si dat uitarii ! Deci …nu cred ca,mai e cazul sa ma multumeasca pe mine niste vanatori de ciolane roase !

  P.S. ,…sau sa astept sa ma multumeasca un Marean Vanghelie un Radu Moldovan ( mare maestru de ceromonii azi …) sau D.na Minca cu ideile dansei demne de soimii patriei ? Cam acestia cei eterni pe liste;cam tot acestia aduc dulcea alinare ? Cam asa cum bate alizeul pe sub usa ! Gandeste-te cam cat o sa dureze ( presupunand ca,ajung si niste profesionisti la butoane pe langa oportunisti ) „reconstructia” de dupa Boc ,…hmmm ce zici ? Si sa te mai gandesti la un lucru,…cele trei formatiuni PSD,PNL si Partidul Televizor cei care s-au facut azi frati de cruce,cat de „lihniti” au ajuns de cand nu am mai prins un pic de banet de la buget,….poti sa-ti imaginez cam ce o sa urmeze daca ajung la guvernare ?????? Nu vreau sa acuz pe nimeni dar stiu in linii mari ce datorii au acumulat partidele in anii care au trecut,…

 33. 33 Rangă februarie 5, 2011 la 10:14 pm

  Motto : Noi suntem urmaşii lui Traian Băsescu
  (5 morţi la Uricani, azi…)

  ODA MINERILOR

  ……………………………………
  Cu-atâta jale şi nevoi
  Ne-ntoarcem iarăşi înapoi
  In lumea noastră fără cer
  C-aşa e viaţa de miner.

  Şi moartea vine tot mai des
  Să vadă ce-are de cules
  Din lumea noastră fără cer
  C-aşa e viaţa de miner.
  ……………………………………

 34. 34 Spiridus februarie 5, 2011 la 11:03 pm

  „…Suntem obligaţi să scoatem România din izolarea internaţională. Doar la sfârşitul epocii Ceauşescu, România era atât de izolată în plan internaţional cum este acum….”

  Primul pas in acest sens este pozitionarea noastra in raport cu evenimentele internationale actuale si, mai ales, cele previzibile.
  Apoi ne trebuie o expertiza care sa conteze. Ne este utila si noua, dar poate fi si o parghie de sprijin in relatiile internationale.
  In sfarsit, trebuie sa avem o politica externa predictibila, valabila dincolo de schimbarile de guvern sau de persoane. Avemasa ceva?
  De exemplu, stim ce se intampla realmente in Africa de Nord, Orinetul Mijlociu, Asia?

  Sa analizam putin situatia din Egipt si Tunisia.
  Noi bajbaim, iar Europa urmeaza pozitia SUA in Orientul Mijlociu. Insa SUA se afla in fata unei dileme mari, dupa evenimentele din Egipt, dilema care, in esenta, pune in balanta discursul (fals) de sustinere a democratiei, respectarea drepturilor omului, „axele bune” (ca sa folosesc un termen drag si unor politicieni romani, uite ca ma pun bine si cu lingaii portocaliilor!”) etc. si acceptarea democratiei pe care poporul egiptean o doreste realmente, chiar daca aceasta nu va mai favoriza acelasi tip de relatii Cairo – Washington.
  Anual, Egiptul cumpara din SUA arme in valoare de aproximativ doua miliarde USD. Cum nu avea capacitatea economica de a sustine acest efort militar, mai ales ca programele economice erau vizate sau intocmite integral de FMI, s-a indatorat… cui?, tot SUA. Periodic, pentru ca era un „bun elev”, Egiptul (citeste regimul Mubarak) era iertat de datorii sau acestea se „rostogoleau”. De exemplu, in 1990, Egiptul a fost iertat de o datorie de 7 miliarde USD (ah, Irakul!), in 2010 i s-a acordat un credit de 3,2 miliarde USD, pentru modernizarea tehnica a armatei etc.
  In afara de aceasta, Egiptul a mai primit si gratuit arme americane scoase din uz, (utile, dar care erau inlocuite in SUA cu altele de generatie recenta). Fortele speciale egiptene se pregateau, in mare parte, in SUA. Periodic, au avut loc manevre comune, in Egipt sau in apropierea tarmului acestuia.
  Paradoxul este ca armele cumparate pentru apararea regimului Mubarak trebuie sa fie folosite, mai devreme sau mai tarziu, pentru apararea unui regim democratic, posibil anti-SUA. Ce se va intampla daca acesta va adopta masuri nefavorabile Occidentului? Isi va pierde legitimitatea doar pentru ca nu mai e un regim „prieten”? Greu de raspuns… Raspuns care pune in evidenta ipocrizia politicii externe a SUA (pentru exactitate, nu numai a SUA, ci a tuturor statelor, in anumite conditii, dar la cu cat statul e mai puternic, cu atat e mai deranjanta duplicitatea sa). Este regimul Arabiei Saudite (cel mai la indemana exemplu, dar sunt si altele, cam multe) democratic (mar rog, cam ce se intelege in Europa prin democratie, ca daca intram in detalii…)? Daca nu, de ce este sustinut de Washington si de Occident, in general? Nu ca as dori sa fie altfel, nu am eu caderea de a cere o schimbare de fond tocmai la Washington, Paris sau Berlin…. Insa as prefera sa nu mai fiu mintit. Vreau prea mult?
  Vad la TV ca ordinea in Cairo se face cu tancuri nord-americane M1A1 Abrams. Si, culmea!, democratia o cere ( a cerut-o) strada, nu Casa Alba, nu Elysée-ul, nu Palatul Belvedere din Berlin (Londra ramane in politica externa, o anexa a Washingtonului)… Aceste „Palate” sunt defazate de evenimentele din Egipt. Raman anchilozate in tiparele de gandire al evolutiilor istorice occidentale, or in Orientul Apropiat este o alta cultura, alta civilizatie, diferita in fond, nu in forma…
  Interesant de vazut care va fi acum optiunea Occidentului fata de Nordul Africii si Orientul Mijlociu. Pentru ca a sosit momentul in care trebuie sa aleaga intre valorille democratice atat de mult clamate, osatura societatii, si interese majore directe /economice – energie, de securitate – controlul extremistilor, militare – vanzare de armament etc./. Si cum gruparile extremiste nu si-au facut auzita vocea (Fratii Musulmani au participat la manifestari anti-Mubarak, atat; nu lozinci anti-Israel, anti-SUA, anti-Occident..), iar crestinii au participat in aceeasi masura la insurgenta, marja de manevra propagandistica a Occidentului este foarte redusa.
  Occidentul considera, corect, ca „democratizarea nu poate avea loc (in statele arabe) daca unica alternativa la actualele elite de la putere sunt islamistii” (citat dintr-un analist „oficial”, expert al zonei). Insa acum se plateste factura sustinerii regimurilor autoritare. Acest lucru ar fi fost absolut normal, daca si alte tari – fara resurse petroliere sau de alta natura – ar fi fost tratate la fel. Dar nu s-a intamplat asa. Prin urmare, nu pozitia Occidentului, care poate avea argumente pentru complicitatea cu regimurile autoritare, este in discutie, ci ipocrizia cu care acesta politica a fost sustinuta pana acum. A venit vremea decontului …moral.
  Evolutiile din Africa de Nord, dar mai ales din Tunisia, marcheaza insa si o competitie intra-occidentala pentru influenta in regiune. SUA considera ca este un moment favorabil pentru diminuarea influentei Frantei asupra Tunisiei si, pe un plan mai larg, a Maghrebului (Egiptul este, oricum, un fel de „tara amanetata”, deci nu exista decat competitia cu fortele interne). In Maghreb meciul se joaca. Cine va „castiga”? Nu e locul sa intram in detalii, dar pentru cine urmareste cu atentie zona, detaliile subterane sau chiar cele vizibile sunt foarte interesante. Sa dam un exemplu public: primul demnitar occidental care a vizitat Tunisul, dupa caderea lui Ben Ali a fost trimisul special al SUA pentru Orientul Mijlociu, Jeffrey Feltman, care s-a oferit imediat sa sustina „programul de democratizare a tarii”; cum? Oferind expertiza („expertiza”) SUA in domeniu. Cum va muta Franta? Sarkozy s-a dovedit (cred eu) un bun strateg de politica externa. Ramane de vazut daca la prima confruntare reala cu SUA va sti sa joace cu albele.
  Nu mai lungesc comentariul, ca si asa e cam mare, dar evenimentele internationale actuale sunt extrem de interesante din perspectiva istorica, mai ales prin prisma repozitionarii polilor de putere globala si regionala. Si, din pacate, pe romani nu-i prea intereseaza. Cand vor dori sa participe la acest jos, partida se va fi incheiat. As dori sa ma insel!

 35. 35 Bah februarie 5, 2011 la 11:16 pm

  @Pali

  Atunci voteaza cu Chioru… in speranta ca e satul, dar eu iar pariez ca nu-i mai ajunge. Si plecatu’ asta are rostul lui. Si pe mine ma bate gandul de 7 ani, dar mai rezist pana in 2012.

 36. 36 george februarie 6, 2011 la 12:24 am

  Am ajuns la concluzia ca actuala putere considera conceptul de „stat al bunastarii” (sau „welfare state”) ca fiind unul desuet. Este de observat faptul ca in acest sens Basescu a spus ca statul nu mai este in masura sa asigure fondurile necesare fiecarui cetatean pentru propria-i existenta (deci se departeaza de doctina de stanga si implicit de conceptul de stat social), dar guvernul nici nu asigura un mediu economic propice pentru ca fiecare individ sa fie in stare sa-si procure mijloacele necesare de existenta singur (cu asta ar trebui sa se ocupe un guvern de dreapta propriu-zis). Poate ca au ei un plan maret care ne depaseste pe noi, dar si pe intreaga doctrina comunitara, in mijlocul careia statul bunastarii se afla la loc de cinste.

 37. 37 blogideologic februarie 6, 2011 la 12:27 am

  Dumnezeu să îi odihnească pe minerii morţi !

 38. 38 blogideologic februarie 6, 2011 la 12:59 am

  @ Pali
  În opinia mea, Daniel Constantin nu-i decât un clown. Problema principală este lipsa de soluţii. Dar asta se întâmplă peste tot în lume, nu doar în România ! Şi dacă pleci, de lipiţanul dumitale cine va avea grijă ?

 39. 39 blogideologic februarie 6, 2011 la 1:01 am

  @ Pali
  Dar împărtăşesc scepticismul dumitale.

 40. 40 rizoaicad.arges februarie 6, 2011 la 2:50 am

  Sa fie intr-un ceas bun! Pacat ca aceasta Uniune, ca si similarele ei anterioare, nu are darul de a oferi o sansa de schimbare in Bine si societatii romanesti! Vom obtine ca si in cazurile anterioare, satisfactia de a-i inlatura de la Putere pe cei ce si-au „facut plinul”, dupa care se va repeta ciclul (cu tot circul aferent), asa cum se intampla de 21 de ani! Pentru societatea romaneasca, schimbarea in Bine nu se produce odata cu schimbarea „domnilor”, ci doar atunci cand asupra „domnilor” se va produce o SCHIMBARE! Acest lucru este perfect posibil, chiar si astazi, dar TICALOSIA politicienilor se afla la o asemenea cota, incat nu pot accepta SOLUTIA care ar putea aduce o schimbare in Bine pentru Romania! Pentru cei de buna credinta, daca exista, SOLUTIA care poate schimba in Bine si DURABIL societatea romaneasca, se gaseste la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/. Aceasta SOLUTIE „imunizeaza” politicienii si functionarii publici, de la Presedinte pana la ultimul functionar (inclusiv Justitie, Politie, etc.), impotriva minciunii, lacomiei, hotiei, nesimtirii, iresponsabilitatii, etc. Deocamdata politicienii romani sunt interesati doar de „rocade”, si nu de schimbare in interesul societatii romanesti! Ne aflam inca la momentul cand alegatorii isi spun: „Pleaca-i nostri, vin ai nostri/ Noi ramanem tot ca prostii!” D.Rizoaica. Tel.0723966732.

 41. 41 Claudiu februarie 6, 2011 la 5:11 am

  Bai musiu Pali, crede-ma ca astept cu nerabdare sa pleci din tara, tu si cei de teapa(nu țeapa) ta. Nu meriti sa te numesc conationalul meu, iar in sprijinul celor spuse vin cu urmatoarele argumente:
  1. Daca abia astepti sa pleci din tara , sa-nteleg ca o duci foarte bine, ca iti oferi o vacanta prelungita in urma „succesurilor” pe care le-ai reportat in ultimii ani.Corect?:))
  2. Vorbesti desre Ponta, Antonescu si Constantin de parca ai fi cel mai bun prieten al lor. Mi te si imaginez brat la brat cu ei in momentele de care ai amintit in post-ul tau.Sau vorbesti ca sa te afli in treaba?
  3. Las’ ca te multumeste pe tine Udrea cu inaugurarile telegondolelor nefunctionale.;)
  4. Vorbesti de „lihniti” vad. Din cate stiu eu lihnit e unul care n-a mai chinuit de foame, iar eu nu vad niciun lider USL care sa nu aibe dupa ce bea apa.
  5. Ar trebui sa ti se revoce dreptul de vot in momentul in care ai pasit in afara granitei, pentru ca Romania nu are nevoie de voturile celor care de prea mult bine au plecat in tarile calde.
  CONCLUZIE:
  Cu toate ca, student la drept fiind plec de la prezumtia de nevinovatie in emiterea unei judecati, prefer sa vina la putere USL si sa fure, iar eu , familia mea, prietenii mei, poate si tu sa traim la fel de bine ca in perioada 2000-2008(pana la alegeri), decat sa ma rog, cum fac acum, cand ma conduce un alconaut agramat si prostituatele lui, ca dupa ce imi acopar cheltuielile obligatorii, sa imi ramana ceva si pentru ceva mai mult de o paine si-un kilogram de cartofi.

 42. 42 Doru Coarna februarie 6, 2011 la 5:32 am

  @ Copii,

  Daca dreapta s-ar putea uni cu stanga ar fi fost perfect, s-ar fi intamplat prin multe locuri, am fi fost obisnuiti. Superficial insa totul este posibil, se pot uni parafand o hartie in care nu vor crede nici ei peste vreo luna-doua.
  Ganditi-va ca daca functioneaza si-i scoate pe portocalii de la putere (never-ever, numai poporul o poate face, cu perspectiva violentei) basescu nu va nominaliza premier din USL, va fi propus pt suspendare dar nu-i majoritate in parlament pt referendum, pe care apropo, il vor organiza tot portocalii, asa ca…
  Trecand si peste asta, hai ca pleaca boc si se ajunge la guvernare: ce te faci cu clientela din teritoriu, cea a PSD si cea a PNL, cum vor putea ei fi infratiti pana la a renunta la capusarea bugetelor locale?

  Apoi perspectiva este si mai sinistra: partid unic in fapt, degeaba corul va aminti mereu ca sunt doua partide diferite la putere, cand oamenii vor plati impozite, transe la FMI si vor da de greu, vor intelege ca-i doar unul, adica partid-stat, atotincalecator.

  Si cine va sustine campaniile electorale, ai PSD-ului sau ai PNL-ului? Crede cineva ca merge cu „si-si”? Vor lasa toti cheltuiala pe ceilalti!

  Practic, eu nu vad nicio logica, in afara, dupa cum am spus, de reducerea cheltuielilor cu serviciile care vor trebui sa supravegheze doar o formatiune si nu trei, si extrema simplitate pt base ca sa-i bata pe toti deoadata si la un loc, adica unitar si exemplar. A mai facut-o.

  Ganditi-va ca despre aceasta USL orice ai spune o nimeresti: daca acuzi comunistii, ai nimerit-o, daca acuzi dezvoltarea pe imprumut si arieratele iar ai nimerit-o, daca ataci sarea si posta iar, si tot asa, tinta este mare cat roata carului si oricum o nimeresti. Atentie: …timp in care pdl va fi traversat o criza, va reface salariile si tot restul din imprumuturi, si poate va sarbatori intrarea in Schengen!

  Daca USL-ul nu va fi abandonat in scurt timp, eu cred ca puteti toti vorbi numai la timpul trecut despre guvernare, putere, ideologie si tot restul.

  Dar chiar daca USL rezista, va pierde electoral mult, si cum si asa stau mai prost decat ailalti la organizare, majoritate, resurse, coniventa, butoane, se intelege ca va face rahatu’ praf. Asta se intampla cand inhami doi manji baltati la doua carute grele legate alaturi, nici macar una dupa alta, nu s-a mai vazut asa ceva.

  Apoi, cine va fi strategul? Dl Nastase? Dar tacticianul, tot dl Nastase? Si coordonatorul, tot dansul? Si ceilalti ce vor fi, viitori premieri si presedinti? Cat va functiona asta?

  In concluzie, eu cred ca toata gluma asta cu USL nu arata altceva decat politicianism meschin, infantilism politic si deplina vasalitate fata de basescu a celor doi lideri, administreaza partide si platesc politic pt asta.

  Si asta ca sa va mai lase sa existati, deja singuri nu mai puteti, nici in USL nu veti rezista prea mult. Sa fiu sincer, nu cred ca USL va apuca sa participe la alegerile la termen, antagonismele inerente o vor distruge. Daca se putea, o faceau si altii de-a lungul istoriei, este prima idee ce-i vine in minte oricui. Simpluti baieti…

 43. 43 blogideologic februarie 6, 2011 la 8:04 am

  Atenţie ! Energia eoliană http://www.romanialibera.ro/actualitate/dobrogea/dobrogea-eoliana-4-miliarde-de-euro-in-bataia-vantului-215690.html este puternic subvenţionată de stat. Teoria economică elementară spune că subvenţiile distorsionează puternic funcţionarea economiei de piaţă. În consecinţă, preţul energiei electrice pentru populaţie va creşte mult. Apoi, în spatele multor firme de investiţii în energia eoliană se află de fapt Mafia, care încasează subvenţiile. Dar populaţia României este aceea care plăteşte în ultimă instanţă subvenţiile ! În chestiunea „liniilor de transport” pentru energia electrică de provenienţă eoliană, poate nu ştiţi că la nivelul UE se lucrează la un mare proiect european unic pentru transportul exclusiv al energiei electrice de provenienţă eoliană. Apoi, factorii meteorologici aleatorii privind prezenţa sau absenţa vântului provoacă variaţii mari de tensiune în reţeaua de transport care acceptă energia de provenienţă eoliană. În fine, impacul ambiental potenţial provocat de parcurile eoliene din Dobrogea nu a fost evaluat cu Life Cycle Analysis, unica metoda care spune adevărul. Cineva alertează, şi pe bună dreptate, privitor la impactul catastrofal asupra păsărilor din Deltă.

 44. 44 x februarie 6, 2011 la 8:21 am

  Desi eram sceptic,dumnezeu ne-a ajutat sa o vedem si pe aceasta.Constituirea aliantei USL este o victorie a ratiunii asupra intereselor si orgoliilor .Intotdeauna in momente de mare cumpana,ca si acum, s-au gasit oameni politici responsabili care au facut ca acest neam sa nu se risipeasca.Dumnezeu sa ne ajute

 45. 45 Criticos februarie 6, 2011 la 8:32 am

  @Pali
  Nu credeam să ajungi la un asemenea grad de pesimism. Peste tot în lume există o legătură ombilicală între finanţatori şi partide. Funcţionarea relativ decentă a acestor tandemuri lăsate în umbră depinde de mulţi factori din ambele părţi. Poate totuşi nu e chiar atât de rău.
  @Adrian Năstase
  Aşa cum cineva şi menţiona, greul adevărat acum începe: cu netezirea clivajelor între centru şi teritoriu, unde PSD are probleme cu lideri de la centru aflaţi în relaţii de încrângătură cu cei locali dar şi cu o reprezentare cam idilică a adevăratei situaţii a partidului în plan local; în al doilea rând a coagulării nemulţumirii generale într-o speranţă materializată în voturi pentru. Şi nu e deloc uşor. E un munte de urcat.

 46. 46 Bibliotecaru februarie 6, 2011 la 9:23 am

  @ Ghita Bizonu’

  Stimate domn,
  Păi tocmai de aceea. Dacă vă aduceţi aminte, Alianţa Civică a devenit, în scurt timp, un front de luptă împotriva domnului Iliescu şi împotriva „FSN, urmaşul comunismului”. Ea nu a apucat să clădească ceva, ci doar să contribuie la dărâmarea acelui ceva.
  Dar dacă citiţi declaraţia de principii de la înfiinţare, veţi descoperi câteva lucruri extrem de actuale şi extrem de legate de civism.

  De exemplu:
  „Alianţa Civică sprijină o reformă radicală şi realistă, ca singura ieşire din situaţia în care ne aflăm, dar şi luarea concomitent a tuturor măsurilor de protecţie socială, mai ales a păturilor sărace şi dezavantajate. Susţinem că reforma economiei româneşti nu se poate face decât în strânsă legătură cu democratizarea deplină a vieţii politice şi sociale.”

  Domnule Ghita Bizonu’,
  Cu toate acestea Alianţa Civică nu a reuşit să concentreze foarte mulţi cetăţeni, deşi, atunci în 1990, conţinea atât un număr important de intelectuali care defineau opinia publică cât şi un angajament programatic care, pe hârtie, era nu numai strălucit exprimat, dar şi necesar României.

  Cu toate acestea Alianţa Civică a trecut pragul spaţiului civic, social, de expertiză a inteligenţei sociale, de vector al poporului, şi s-a îndreptat, într-un mod partinic, nu spre impunerea principiilor, ci chiar spre vehicularea unui sistem pro şi contra partide politice, adică a unui interes partinic exprimat politic. A.C. nu avea dreptul să spună partidul X este cel care va impune ceea ce noi cerem.

  Prin 1994 Alianţa Civică continua să vadă lucrurile care mergeau greşit în România, dar nu puneau în loc un concept funcţional ci… „Indicaţii”.

  „Opinia publică, presa în particular, ultimele alegeri locale unde s-au prezentat circa 20 % din alegători arată o crescută neîncredere a cetăţeanului în viaţa politică. Acest nou fapt, manifestat mai ales după alegerile generale din septembrie – octombrie 1992, afectează viaţa noastră în totalitate. Nu poate exista o reală democraţie fără voinţa cetăţeanului de a-şi alege reprezentanţii care să-i apere interesele. Nu poţi crea o putere politică responsabilă dacă celor care trădează aşteptările alegătorilor nu li se retrage sprijinul politic sau nu li se aplică, atunci când este cazul, sancţiunile justiţiei.
  Plecând de la necesitatea absolută de a da o nouă credibilitate vieţii politice, ALIANŢA CIVICĂ propune cetăţenilor şi forţelor politice un Cod de deontologie politică.
  Aducând în dezbaterea publică următoarele principii, care depăşesc elementara cerinţă de respectare a democraţiei, Alianţa nu-şi arogă o prioritate morală. Ea nu face decât să amintească existenţa unor reguli elementare care leagă între ei membrii societăţii şi care trebuie respectate pentru ca mecanismele politice să poată funcţiona. Un astfel de cod se referă la contractul implicit dintre membrii unui partid care acceptă să militeze împreună în numele aceluiaşi proiect politic; între formaţiuni care au stabilit între ele un protocol de colaborare; şi, cel mai important, contractul dintre cetăţeni şi candidatul ales prin votul lor, care are datoria să-şi respecte promisiunile.”

  De ce nu au ecou astfel de documente programatice? Pentru că ele sunt defensive, pasive şi nu active. Ele ar trebui să conducă la o întâlnire a tuturor partidelor politice pentru a discuta o strategie de ducere la bun sfârşit a îndeplinirii acestor obiective, or reacţia partidelor politice a fost exact divergentă, unele au ignorat total (ba chiar au privit răuvoitor acest „atac la persoană”), altele au preluat mesajul numai ca slogan electoral, fără să intenţioneze real să-l pună în practică.

  În lipsa milioanelor de cetăţeni care să lege societatea, şi interesul social, de activitatea politică. Conceptul teoretic vs cel executiv (practicat) se despart şi se distanţează.

  În sfârşit, intrarea în CDR a consfinţit drumul Alianţei Civice dinspre calitatea de for al societăţii civile în cea de for politic al dreptei. Aici a fost finalul real al Alianţei Civice.

  Auto-suspendarea din CDR din 1998 a fost un semn de logică a normalităţii, dar un gest tardiv.

  Este bine că aţi adus în discuţie subiectul Alianţei Civice pentru că exact asta vreau şi eu să exprim. Dacă principiile USL nu vor avea primordialitate în activitatea uniunii, dacă scopul uniunii va fi acela de a da jos nişte oameni din funcţii şi nu instaurarea, pentru prima dată în istorie, democraţia reală în România, cetăţeanul este iarăşi victimă şi nimic nu se va schimba real… oligarhia politică va conduce în România şi după ce se va efectua transferul de autoritate dinspre PDL înspre USL, nici vorbă despre democraţie.

 47. 47 Viorica Buda februarie 6, 2011 la 10:03 am

  Eu am inteles perfect de ce este necesara aceasta alianta . Am incredere in bunele intentii ale liderilor nostri politici (adica PSD), si totodata si in inteligenta lor.
  Felicitari pentru eforturile celor implicati. Cred ca daca si noi ceilalti din toata tara vom avea cit de cit o mica contributie pozitiva la aceasta constructie si eu si Biblotecarul , si toti ceilalti ,vom putea trai cu drag in tara noastra.

 48. 48 ioana februarie 6, 2011 la 10:14 am

  FELICITARI,ELICITARI si inca o data FELICITARI celor ce au hotarit infaptuirea acestei UNIUNI singura noastra speranta , banuiesc ca va fi de folos acestei tari deoarece si Dumnezeu si-a intors ieri fata catre romani aducind acea vreme insorita si calduta de primarava timpurie.Doamne ajuta-le sa faca ceva pentru poporul acestei tari subjugate de tirania portocalie.

 49. 49 Draghi Puterity februarie 6, 2011 la 10:35 am

  E un pas important pentru Romania, in directia buna. Insa nu cred ca Basescu si clica mai pot fi inlocuiti prin mijloace democratice. Vor recurge la orice mijloace, oricat de murdare, pentru a ramane in functie. Ar fi bine sa va organizati si in acest sens chiar daca va repugna acest mod de a face politica. Poate „micutul Che” are mai putine retineri in acest sens.

  Nu supraestimati nemultumirea populara. Basescu va anuntza inainte de alegeri ca „Romania a iesit din criza” si va face niste cadouri electorale pe bani imprumutati, sau luati din viitor. La cultura politica din Romania, orice e posibil. Basescu mizeaza foarte mult pe „Radio Santz”, adica pe apetenta romanilor in a transmite si amplifica stiri negative, neverificate, de a face „dezvaluiri”. Va place sau nu, va trebui sa „emiteti” si pe aceasta lungime de unda. Nu uitati de grupul tinta, relativ mic dar influent, din internet. Nu ajunge sa invitati cativa blogheri si comentatori la evenimentele importante, va trebuie o echipa creativa pentru „virale” si una pentru guerilla virtuala. Nu uitati de Wikipedia, mai ales de paginile in limba engleza si alte limbi straine. Publicati informatiile corecte, urmariti si dezamorsati manipularile portocalii. Nu ar fi rau sa veniti si cu idei noi in acest domeniu.

  Pe concurentii pe care ii va considera periculosi Basescu ii va tine in procese politice si santaje. Va plati grupuri de influenta din afara tarii (gen FAZ) pentru a-si discredita adversarii, fara a-i pasa nici o secunda ca loveste si in imaginea tarii. Va accepta orice compromisuri strategice, cu oricine il va sustine. Folositi-va de relatiile pe care le aveti pentru a arata ca imparatul e gol. Riscul ca prin asta veti afecta si imaginea Romaniei, trebuie asumat, reprezinta raul cel mai mic in aceast caz. Folositi-va de platformele de internet din strainatate care sustin jurnalismul „alternativ” (spre deosebire de cel „mainstream” care e controlabil politic si financiar). In Germania de exemplu, vedeti http://www.telepolis.de.

  Nu neglijati „talibanismui” intelectualilor si intelectualoizilor de dreapta. Apelurile la solidaritate sau la interesul national sunt inutile pentru aceasta specie fundamentalista, indiferent de IQ. Probabil multi se vor incepe sa sustina si mai puternic monarhia. Faceti ca acest lucru sa fie cat mai vizibil, pentru ca astfel isi vor pierde sustinerea maselor.

  In fine, asigurati-va sprijinul unor oameni din structurile de fortza. Cu siguranta mai exista destui care au si inteligentza si caracterul pentru a face alegerea corecta.

 50. 50 Marcus februarie 6, 2011 la 10:50 am

  Bomba: Basescu O Decoreaza In Secret Pe Culcer

  Agentia de presa Erevan News isi informeaza din surse cititorii ca in cursul zilei de ieri 05.02.2011, la Vila Lac 2, a avut loc o ceremonie secreta si restransa, in cadrul careia tovarasul presedinte, Basescu Traian, a inaintat-o de la gradul de fost maior de securitate sub acoperire la cel de actual colonel SRI sub acoperire, pe fosta tovarasa, actuala doamna Culcer Rodica. In cadrul aceleeasi ceremonii la care au participat numai cativa fosti camarazi din Securitate, actualmente luptatori anticomunisti si antisecuristi, membrii de varf ai PDL, tovarasul presedinte i-a inmanat doamnei Culcer si o inalta distinctie de stat: “Ordinul Informatorul Poporului, in Grad de Turnator, clasa I, cu Spade si Diamante” pentru rezultatele minunate obinute in activitatea de manipulare, pe postul TV public, a electoratului roman, prin promovarea fara rusine a imaginii tovarasului presedinte si a guvernului Basescu-Boc, cat si pentru denigrarea prin atacuil la baioneta sustinut impotriva Opozitiei din Romania.
  Ceremonia s-a incheiat printr-un dineu oferit de tovarasul presedinte Basescu Traian.
  A consemnat pentru Dvs,
  Vartan Vosganian

 51. 51 Harabula februarie 6, 2011 la 10:59 am

  Ce va schimba alianta asta in Romania?

  Va schimba Constitutia?
  Va shimba organizarea administrariva?
  Va schimba Codul Penal?
  Legea invatamantului, Legea Capitalei, Codul fiscal, Legea alegerilor?

  Nu se stie nici daca se va mentine cota unica de impozitare.
  Tot ce a promis Alianta este ca va da: pensii speciale, bani la sanatae, bani la invatamant, va creste salariile, nu va reduce personalul din administratie, va realiza investitii, nu va mai aresta pe cei acuzati de coruptie, nu vor mai fi sinucideri nici accidente in mine etc. Este prea destul. De legi nici nu mai este nevoie la atâta belsug.

 52. 52 andrei februarie 6, 2011 la 11:26 am

  D-le Nastase,

  Observ o radicalizare crescinda a limbajului dvs.. In perioada in care ati fost la guvernare ati dat dovada de echilibru in exprimare si in manifestare. Erati un exemplu de om politic echilibrat, cerebral. Perioada relativ lunga pe care o petreceti in opozitie se pare ca va infierbinta discursul si sper sa nu va intunece si ratiunea. Sint sigur ca intelegeti si percepeti ingustarea electoratului traditional al PSD care explica si procentul de aprox 30 % pe care l-ati inregistrat la ultimele alegeri. Credeti ca radicalizarea discursului va va aduce mai multi votanti? Nu credeti ca ar trebui sa se faca ceva si pentru a aduce ceva moravuri vest europene si in politica provinciala din Romania?
  Ce idei de masuri aveti pentru a obiectiviza actul politico-administrativ, pentru ca acesta sa devina apolitic in functionarea statului? Ce idei aveti pentru a veni in intimpinarea criticilor uniunii europene cu privire la justitia romana? Credeti ca actuala organizare administrativa locala care permite formarea de fiefuri pentru politicieni locali permite transformarea Romaniei intr-o tara cu institutii si moravuri vest europene?

 53. 53 Pali februarie 6, 2011 la 11:38 am

  @ bah

  Nu am votat nicio data cu Betivu’ !!! Dar va garantez ca,nu ma mai duc la vot ,…pentru simplul fapt ca, nu am cu cine sa votez ! Da si plecatul are rostul lui mai ales cand oferta este una speciala.

  toate bune si sper sa poti rezista !

 54. 54 Pali februarie 6, 2011 la 11:43 am

  @ blogideologic

  Sunt de acord cu dvs.! In ceea ce priveste pe lipitanul meu s-ar putea sa vina cu mine avand in vedere faptul ca,o sa ma indrept catre tara de unde am cumparat superbul calut si anume Austria.

 55. 55 Marcus februarie 6, 2011 la 11:47 am

  Bravos, USL, Go For It, Victorie!

  Daca timp de mai bine de cinci ani de zile, m-am multumit ca in umilele mele ziceri facute atat pe blogul personal cat si pe diferite forumuri sa lupt impotriva lui chiombila si a clanului sau de mafioti, fara a incerca sa fac propaganda pro social-democratilor, chit ca simpatiile mele politice declarate se indreapta catre doctrina acestora, iata ca a venit vremea sa mai schimb registrul zicerilor anti-anticristului (sic!) in sensul de a milita pentru ca actuala alianta , cu acte in regula, dintre social-democrati si liberali sa aiba taria si puterea sa ne izbaveasca de cel rau si sa repuna Romania pe linia de plutire.
  Este adevarat ca le-a luat ceva timp celor doua partide sa realizeze faptul ca numai uniti pot dovedi aceasta gasca de termite portocaliii, care practic au ros din temelia Romaniei de au adus-o la nivelul la care oricand se poate darama peste locuitorii ei, in situatia in care chiombu’ si sleahta sa mai sunt lasati mult timp sa-si faca mendrele cu destinele romanilor, devalizand la greu banul public.
  Poate ca daca dupa ultimile alegeri parlamentare, un anumit domn Tariceanu n-ar fi umblat cu coada pe sus precum capra Irinucai, dorindu-se musai prim ministru la un scor de numai 15% din sufragiile electoratului, alta ar fi fost soarta Romaniei astazi si alta arie s-ar fi auzit dinspre Cotroceni si Palatul Victoria. Dar n-a fost sa fie, a trebuit sa ni se serveasca o lectie aspra si sa inghitim paharul umilintei si batjocurii nationale pana la fund pentru a intelege cu cine avem de a face cand rostim Basescu sau PDL.
  Faptul ca social democratii si liberalii pot guverna impreuna si cu rezultate foarte bune a fost deja dovedit in practica, in guvernarea trecuta atunci cand,0 sprijiniti in Parlament de social-democrati, liberalii, minoritari la guvernare, mai aveau putin si ne scapau de chiombila prin generarea unui atac de cord pe motiv de neputinta acestuia de a scapa de Tariceanu. Pe langa muhaielele portocaliii puse de chiombu’ la carma guvernarii, doar cu scopul ascultarii sale neconditionate si pretul banului public insusit fara rusine de aceste termite imputite, atat social democratii cat si liberaliii au dovedit in timp ca dispun de rezerve serioase in ceea ce priveste compatibilitatea politicienilor lor cu functiile ministerial-manageriale de pe care vor incerca scoaterea Romaniei din haznaua in care ne-a varat o mana de impotenti intelectuali in frunte cu Sarsaila.
  Cred ca si acum derbedeii basescului se ciupesc si se inteapa cu acul sa se convinga de faptul ca sunt treji si nu traiesc cosmarul acestei Uniuni infaptuite, a carei prezenta in spatiul politic dambovitean inseamna de fapt decesul politic al acestei adunaturi de lichele autointitulate in bajocura partid democrat liberal.
  Din portocaliii si bucalati, golanii basescului au devenit pamantii si trasi la fata ca magarul la invartosata, convinsi fiind ca a inceput numaratoarea inversa si ca oricat ar compara Videanu cresterea pdl in sondaje cu devenirea lui Fat Frumos in viata, intr-un an cat altii in sapte, sau oricat ar reusi ei sa fure in viitoarele alegeri, pdl-ul a inceput deja sa puta a hoit, iar sustinatorii lui incep sa-si caute de lucru prin alte parti. Declarativ intentiile membrilor noii Uniuni suna mai mult decat frumos, motiv pentru care ma rog la Dumnezeu sa-i tina la minte tot asa, sa lase ambitiile personale la o parte si sa se concentreze doar pe ideea de a ne scapa de chiomb si de a scoate Romania din mizeria in care ne aflam.
  Felicitari liberali, felicitari social democrati, tineti-o tot asa, pe ei, pe mama lor de borfasi si javre ordinare!

 56. 56 Pali februarie 6, 2011 la 11:57 am

  @ Claudiu

  „Studentule”…ai dat vreodata paine macar la un singur om pe planeta Terra ? Ei afla studentule ca, eu am dat la aproape 300 !!! Stiu despre ce ne vorbeste viata si nu numai,…

  In ceea ce priveste caracterizarea personajelor sus&numite nu cred ca, m=ar onora prietenia lor ! Imi sunt indiferenti DAR…te asigur de faptul ca am suficiente surse de informare si nu prea vorbesc pe langa subiect;am si ceva vechime in politica,…Cat priveste dreptul la vot …renunt eu benevol…poate preiei TU votul meu si il fructifici anul viitor;asta pentru linistea ta sufleteasca !

  Si in final cat priveste „cu ce ramii”dupa ce iti achiti datoriile …ce sa spun…astai’ nivelul national…daca te multumesti cu atit …atit sa ai…si nimic mai mult ! Stati acasa stimati conationali si rabdati….

  Succes in viitoarea cariera de jurist / avocat…insotit de „imbelsugatul” drept la VOT !

 57. 57 Maximmouse februarie 6, 2011 la 12:09 pm

  Stimate Domnule Prim Ministru,

  Sa spunem ca „s-a facut”. sa fie intr-un ceas bun!

  Sigur ca sunt sceptic, nu in privinta sanselor de reusita in actiunea de a scoate aceasta malformatie portoicalie din trupul tarii…ci, in privinta bunei guvernari care urmeaza.

  Multi spun, chiar aseara discutam, stai nitel ca nu i-ati vazut pe Ponta sau pe Crin cu toata puterea pe mana…corect!

  Este putin probabil ca tehnocratii sa-si mai gaseasca loc in structurile guvernamentale de conducere si pana in teritoriu ,din cauza faptului ca cei care erau odinioara in psd , si erau tehnocrati, deja sunt cam batrani, iar functiile se vor ocupa de copiii lor, nepotii lor, fini, cumnati, care au un singur atu: sunt ai psd, sau ai pnl…in nici un caz meritocratia… situatie in care ne-am aflat si noi la vremea noastra….la taranisti unde eram fondator n-a contat ce stiam sa fac, cum probabil nu a contat nici in pnl, nici in psds, nici in Ac, nicaieri nu ne-am gasit locul conform pregatirii…am pornit atunci ca niste lupi singuratici, in vesnic razboi cu guvernul lipsit de idei si interes dornic numai sa mistuie cat mai repede taxele noastre…ACEASTA ESTE ROMANIA cu clasa ei politica cu tot…PACAT!

  Asta in ceea ce ma priveste, dar nu inseamna ca nu urmaresc cu interes acest meci care incepe intre japitele portocalii si USL…:) 🙂 mai am o bucata de vreme de petrecut aici acasa, copiii mai au de invatat inca putin…cine stie, poate se va produce, atentie blogideologic :”bascularea”…:) 🙂 poate cu creierul lor putin fiii, nasii, finii, cumnatii, fratii, nepotii vor realiza ca nu este cale mai departe facand ceea ce au facut 20 de ani ….Dumnezeu e mare!

  Un sfat , daca imi permiteti : in negocierile cu udmr cred ca puteti sa-i asigurati ca daca merg cu voi la majoritate pentru daramat japitele le puteti GARANTA , nu guvernare, NU, ci o judecata dreapta…:) 🙂 🙂

  De ce sa mint, sigla mi-a dat de gandit, din punct de vedere grafic si eu am gandit-o tot asa…interesant….cine stie, poate chiar este o speranta…:)

  Victorie!

  Cu stima.

 58. 58 Maximmouse februarie 6, 2011 la 12:12 pm

  @claudiu,

  N-ai idee in ce masura ti-ai gresit atacul….ai o scuza , probabil esti nou pe blog….mata nu vezi disperarea din postarile lui Pali?este disperarea oricarui om cu scaun la cap, dezamagirea si gandirea limpede…sa speram ca nu avem dreptate…sa avem nadejde…

 59. 59 Pali februarie 6, 2011 la 12:14 pm

  @ Criticos

  Am toate motivele ! In ceea ce priveste legatura dintre finantatori si partide sunt de acord cu tine dar sa nu uitam faptul ca,mediul privat ( principala sursa de finantare a partidelor ) este lovit puternic de efectele crizei,si sunt ferm convins ca orice om de afaceri care ar scoate un ban din buzunar pentru campanie s-ar gandii de o suta de ori inainte sa dea banu’,

  Iti dau ca exemplu PSD Mures,….nici un om de afaceri apropiat mai de mult de PSD nu mai da nici un svant pentru partid pentru simplul fapt ca, NU au incredere in liderul judetean si cel „interimar” de la minicipiu…..astfel sediul org,judetene a ramas fara gaz,internet,telefon etc. de nenumarate ori.Arata sediul ala amarat ca,Mostar-ul dupa razboi,…in ciuda faptului ca se afla intr-o cladire superba din centrul istoric al municipiului Tg.Mures ! Pana si steagurile de pe fatada cladirii au fost cumparate de mine in anul 2008;inainte sa-mi dau demisia lasand in spate aceasta gasca de nestatutari si ilegitimi sustinuti si promovati de Geoana si ulterior de Ponta …marea speranta a lui Claudiu-coleg de blog si suferinta pe acilea’

 60. 60 Maximmouse februarie 6, 2011 la 12:16 pm

  @andrei!

  pai daca iti continuai rationamentul ajungeai la concluzia ca atunci nu era o situatie care sa reclame un limbaj radical, ceea ce acuma este…:) 🙂

 61. 61 Pali februarie 6, 2011 la 12:18 pm

  @ Claudiu

  P.S. Cand m-am referit la „lihniti” am avut in vizor partidele in ansamblul lor…dar nu fac abstractie nici de liderii formatiunilor,…intereseaza-te studentule care dintre ei nu isi plateste nici macar cotizatia la partid si are pretentia ca,organizatia din care privine sa-i sustina campania lui si nu numai !!! Astia crezi ca, te vor scoate la liman ??? Ma indoiesc !

 62. 62 Maximmouse februarie 6, 2011 la 12:18 pm

  @Harabula

  Pai da, nu stiu daca in ordinea pe care ai pus-o tu, dar cred ca da!:)

 63. 63 IU februarie 6, 2011 la 12:36 pm

  ALIANTA SOCIAL-DEMOCRATA- Nasterea unei sperante, aprinderea unei scantei palide in aprigul ger siberian politico-economic actual al Romaniei.Este un nou inceput teoretic, deoarece toate institutiile statului, toata averea statului, tot aparatul de manipulare si coordonare se afla in mainile PD-L-ului.
  Tot ce vor aclama acestia va fi reinstaurarea statului si sistemului social instaurat in anii ’90 de Ion Iliescu. HA HA HA HA HA !!!!!! Ce gogorita mai mare decat aceasta mai pot emana acesti ferecatori si distrugatori de destine umane, acesti pradatori de suflete romanesti si distrugatori a sanselor intregii natiuni???
  Cel mai asemanator sau diferit sistem politic si social-economic ca cel ce a fost in anii ’90 ar fi mai bun de milioane de ori decat dictatura asta infecta ce coordoneaza omul direct, ce submineaza personalitati si modeleaza negativ caractere !!!!!!!! Orice sistem s-ar instaura nu ar lovi asa crunt OMUL !!!
  Asta trebuie sa fie grija oricarui sistem de organizare ce coaguleaza si conduce: Ca cetatenii acelei categorii sa fie respectati, sa traiasca in demnitate, sa fie ocrotiti de eventuale dezastre economice globale si sa le fie –asa cum prevede si constitutia tarii–conditii decente de trai si asigurarea bunastarii fiecarei familii in parte.
  Alianta da o sansa romanilor sa-si indrepte greseala facuta in 2009 si sa inlature acest sistem de oprimare de manipulare, dictatorial, ce stie doar sa creeze parghii de control si manipulare distrugand demnitati si destine.

 64. 64 Maximmouse februarie 6, 2011 la 12:38 pm

  @Draghy,

  Din punctul de vedere pe care il prezinti, nu am grija….cine a folost prima data telefonul , ca noutate absoluta…ei? Iti amintesti?

  ….:) Da, ai si dreptate, jigosiile sunt foarte dibace la capitolul asta si pe deasupra burdusiti de Bani…chestie care vorba aia ; ors’cat da’ conteaza foarte mult! 🙂 🙂

  Bani „din viitor” pot cheltui si usl….asa-i? 🙂 🙂 🙂

 65. 65 santinela februarie 6, 2011 la 12:47 pm

  Frumos spus,frumos scris dar degeaba.Opozitia unita poate sa ia puterea „numai” in urma unor mari manifestatii de strada.In rest este poezie si vin alegerile normale. Ba mai este o cale.Cumparati senatori ori deputati si obtineti majoritatea in Parlament. Amindoua solutiile trebuiesc adoptate fara nici o jena sau retinere.PDL-ul poate fi batut numai prin forta si actiuni ferme.

 66. 66 marius februarie 6, 2011 la 1:10 pm

  @ Pali,
  te inteleg perfect .Oamenii care au avut tangenta cu politica,cei ce au fost sau sunt in interiorul partidelor ,(ex.PSD) care au vazut practicile din ele sunt si cei mai critici,mai vehementi ,fiindca ei cunosc cel mai bine realitatea din partide,ceea ce nu se vede la televizor .De asemenea ei sunt si cei mai dezamagiti,fiindca ei au foat implicati direct in lupta ,au fost in prima linie,ei au muncit pentru partidul respectiv,dar cel mai rau este ca au crezut in ceea ce proclama el. Nu poti fi in asemenea mod dezamagit decat de cei in care ai crezut, de la ei ai avut asteptari,de la ei ai asteptat un comportament corect,onest,preocupare,rezolvare,empatie,pragmatism. De la cei in care nu ti-ai pus speranta niciodata nu ai asteptari.
  Poate prin comparatie, aparent partidele din opozitie (ma refer la PSD ) par mai ‘de acceptat’ pentru electoratul care nu are tangenta cu interiorul lor,cu personajele pe care le adapostesc partidele.Dar ele fata de ele insele tot asa sunt,doar perceptia se schimba in comparatie cu altii/altele. Ponta este de fapt tot asa cum este fata de el insusi ,dar fata de Basescu in ochii electoratului acum, pare un adevarat cavaler al dreptatii . La fel si cu partidele.Prin comparatie,PSD pare ca e mai corect,mai bun,mai preocupant decat PDL in ochii electoratului,dar in ochii celor care ii cunosc practicile,mentalitatea,interiorul el pare destul de apropiat de acesta sub multe aspect.
  De aici se naste o dilema.In teritoriu de exemplu ce sa votezi pe cei ce sunt sau ce-i ce vor sa vina si pe care-i cunoastem la fel de bine.Sunt destui oameni care nu vor schimbarea doar de dragul schimbarii.Ci vor ca partidele care vor sa vina in locul celor de acum sa fii demonstrat ca merita ,ca sunt capabile sa judece situatiile corect,ca promoveaza competente,ca stiu sa respecte reguli,ca stiu sa respecte oamenii,etc..
  Impotriva PDL ,daca acesta nu s-a comportat pe masura asteptarilor celor ce l-au votat ,a existat acum sansa ca cineva sa-i se impotriveasca ,adica niste partide .Insa ,vom mai avea vreodata aceasta sansa (ce trebuie sa exista mereu intr-o tara democratica) daca aceasta alianta va dezamagi asteptarile(si n-am motive sa cred ca nu va fi asa cel putin in ce priveste PSD) sa mai existe vreun partid care sa ia atitudine daca va fi nevoie? Sau ne vom afla in fata unui partid stat mascat sub forma unei aliante care-si va intinde tentaculele peste tot si nu va mai exista nimeni (vreun partid)sa-i se opuna ?
  Problema e ca suntem nevoiti de 21 de ani sa dam doar voturi negative ,impotriva cuiva si nu pentru ceva ,daca acel ceva chiar ar fi altfel si ar merita.

 67. 67 Ioan februarie 6, 2011 la 1:20 pm

  @ Pali,

  neica. Mai ieri umblai prin batatura AN-eului, cu jalba-n protap. Ii ziceai boierului ca nu suporti verbu’ meu, ca uneori miroase asa de rau ca iti vine sa-ti iei lumea in cap. Atunci, ca sa te imbune, sa te retina prin preajma, a intervenind pe blog si a arbitrat in direct asa zisu’ diferend. Acum bag sama ca alta iti este supararea. De asta data insa iti dau dreptate. Intr-adevar, cele ptrei personaje merita cu prisosinta tusele oferite modelului din realitatea imediata. Numai ca la pesede alta cred ca v-a fi in viitorul apropiat distributia de baza. V Ponta a fost numai pionul de sacrificiu pentru crearea aceste aliante. Acum, vei vedea, el v-a face necesarul pas inapoi. Ai remarcat ca liberalul a plusat nepermis de mult, arogandu-si postura de lider al opozitiei. Ori statura sa (creatie principala a presei; parca ne aminteste de un alt politician, nu crezi?) este mult prea stearsa si neinsemnata si nivelul sau de instructie mult prea scazut, pentru a ramane acolo sus unde singur s-a cocotat. Si in plus: cred ca nu poate cineva sa bifeze o reusita a liberalului in asti 20 de ani. Poate, de ce nu, doar panda in care s-a complacut asteptand momentul prielnic sa iasa in fata. Ori asteptarile mari si drumrile desfundate (ce cuvinte mari) nu se bifeaza, nu se parcurg numai cu tupeu si cu hei-rup. E nevoie de ceva mult mai mult. Inainte de a culege aceste randuri aici, am recitit interventia An-eului din sedinta de ieri a CN. O recomand si de aici tuturor cu placere. De bine si ramai loc. E nevoie aici de fiecare dintre noi.

 68. 68 Victor februarie 6, 2011 la 1:22 pm

  Dupa tragedia de ieri din Valea Jiului am urmarit cateva interviuri cu rudele celor decedati. Oameni batrani, simpli, de la tara care au sintetizat extraordinar de bine intreaga situatie din Romania.

  La intrebarea reporterului “daca meseria era banoasa si merita riscul” unul dintre batrani a spus:

  “Ce meserie mai renteaza acum , cu banditii astia?”

  Iar un alt batran raspunzand intrebarii “daca aceasta tragedie ar fi putut fi evitata” a raspuns:

  “Daca nu ar face elena udrea atatea prostii care le face, ar putea sa faca ceva. Ea se plimba haihui pe dealuri in loc sa se intereseze de problemele astea.”

  Fratilor, pe mine m-au impresionat oamenii astia simpli, batrani care au aceasta intelepciune si capacitatea de a sintetiza in cateva cuvinte ceea ce politicienii nu reusesc prin milioane de vorbe. Scurt si la obiect. De aia le spune mereu Presedintele Iliescu sa nu piarda contactul DIRECT cu oamenii, sa nu se invete sa vorbeasca singuri la televizor…

  Altminteri oamenii mor in mine din cauza conditiilor precare de munca si noi facem telegondole…Prioritatea Udrei este distractia nu viata. Asta e Romania lui Basescu.

 69. 69 George Ban februarie 6, 2011 la 1:23 pm

  @Harabula 10:59am

  Iarasi esti plin de venin.
  „Tot ce a promis Alianta este ca va da: pensii speciale, bani la sanatae, bani la invatamant, va creste salariile, nu va reduce personalul din administratie, va realiza investitii, nu va mai aresta pe cei acuzati de coruptie, nu vor mai fi sinucideri nici accidente in mine etc.”
  In primul rand, Alianta (de fapt Uniunea) nu a promis ca va da, ci ca nu va mai LUA, asa cum fac hraparetii portocalii ai matale.
  Si sigur ca „nu va mai aresta pe cei acuzati de coruptie”. Vor fi arestati doar cei „vinovati”, nu cei „acuzati”. Dar pentru capatanile portocalii, daca esti acuzat, trebuie sa fi facut tu ceva. Asa zicea si Stalin.
  Mai sunt si alte minciuni, dar n-ai cu cine…

 70. 70 blogideologic februarie 6, 2011 la 1:26 pm

  @ Pali
  Dar ce s-a întâmplat cu lipiţanii din România, din Transilvania, care existau înainte de 1989 ? Când şi cum au dispărut? Am auzit că au murit neglijaţi în condiţii sinistre. Spun ca un franciscan : şi pe ei să-i odihnească bunul Dumnezeu !

 71. 71 Ioan februarie 6, 2011 la 1:31 pm

  @ erata

  Rogu-va: in finalul postarii cititi … „ramai pe loc”, in loc de „ramai loc” cum din greseala am expediat. Multumesc.

 72. 72 Bah februarie 6, 2011 la 1:55 pm

  @Pali

  NU TE PREZINTI LA VOT = VOT CU BASESCU SI PDL

 73. 73 blogideologic februarie 6, 2011 la 2:02 pm

  Personalismul şi cea de a doua modernitate / În ‘Personalismul energetic’, filosoful român Constantin Rădulescu – Motru se dovedeşte a fi hermeneutic inspirat de predicile Sfântului Părinte Ierarh Vasile cel Mare despre „energheia”. Reamintim, personalismul operează cu o distincţie netă între individ şi persoană (din distincţie se naşte adevărul eficient!). Chestiunea acestei distincţii devine esenţială la timpul prezent al crizelor economice şi al catastrofei ecologice produse de turboconsumerism şi „dezvoltarea economică” rău înţeleasă. „Individul” este poate definit cel mai bine de către economistul britanic John Maynard Keynes, individul fiind „omul care se realizează pe el însuşi prin consum”. Astfel, comportamentul turboconsumerist devine chiar esenţial şi central pentru „realizarea” plenară şi integrală a omului – individ! Consumerismul este strict asociat cu produsele industriilor. Produsul unei industrii, oferit şi cumpărat pe piaţa acelei industrii, are un cost privat descris de „funcţia de producţie” a industriei respective. Însă dincolo de costul privat al produsului, există şi un cost social al acestuia. Pentru „individ”, contează numai costul privat. Dar pentru „persoană”, contează costul social. Acesta este un cost de oportunitate care pe lângă costul privat include şi externalităţile în folosirea resurselor. Poluarea şi deteriorarea mediului înconjurător prin producţie şi consum intră la categoria acestor externalităţi. În teoria „agentului raţional” folosită de curentul principal al doctrinelor economice, „agentul raţional” este de fapt „individul”, nu „persoana”. Sursa profundă a crizelor actuale, crize economice şi ecologice, se află tocmai în accentul pus pe individul consumerist ca „agent raţional” în economie, „persoana” fiind uitată. Aceste neplăcute aspecte transpar din rolul acordat psihologiei hedonice în teoriile creşterii economice, precum şi din simplificarea extremă a psihologiei umane reale prin viziunea factice propusă de piramida lui Abraham Maslow. Accentul pus pe individul consumerist devine caracterizat paroxistic în timpul postmodern pe care-l trăim. “Postmodernismul este, aproape prin definiţie, un punct tranziţional unde se intersectează arcele istoriei ideologice, economice, culturale şi sociale, când principiile şi preocupările superioare ale modernismului au încetat să funcţioneze, dar aceasta s – a produs înainte ca ele să fi fost înlocuite de un sistem de valori cu totul nou. El reprezintă un moment de suspendare înainte ca bateriile să fi fost încărcate pentru noul mileniu, şi o menţionare că viitorul este precedat de un interregnum hibrid şi straniu, care poate fi denumit ultima noastră inspiraţie din trecut.”, spunea autorul scoţian Gilbert Adair (născut în 1944). „Modernismul” este de fapt numai „prima modernitate” în viziunea personalismului. Personalismul anunţă „cea de a doua modernitate” printr-o tranziţie a rolului raţional în economie de la individ la persoană.

 74. 74 Dragos februarie 6, 2011 la 2:05 pm

  Scopul USL este ca România să fie bine şi tot românul să prospere ?

  🙄

 75. 75 Cârcotaşu februarie 6, 2011 la 2:19 pm

  @ Harabula zise:

  Ce va schimba alianta asta in Romania?

  Va schimba Constitutia?
  Va shimba organizarea administrariva?
  Va schimba Codul Penal?
  Legea invatamantului, Legea Capitalei, Codul fiscal, Legea alegerilor?

  Bre, e greu să baţi câmpii la nivelu’ lu’ matale, că-n afară de „noua” lege a învăţământului în rest te f… grija pentru ceva ce nu există.
  Eşti comistic (de la comă), să dea dracu-n… schimbările lu’ matale.

 76. 76 Joanna februarie 6, 2011 la 2:25 pm

  @Dragoş
  „A cine contra cui?” Nu trebuie doar să vrei să spui ceva, e necesar chiar să spui. În ce limbă te-ai exprimat, stimabile?!

 77. 77 Dragos februarie 6, 2011 la 2:28 pm

  Scopul USL este ca România să fie bine şi tot românul să prospere ?

 78. 78 pivnicerunicolae februarie 6, 2011 la 2:46 pm

  Ideologia mea este ,,Hai sa scapam de astia si sa o ducem si noi mai bine ”.E ceva gresit in ideologia mea ?PDL are ideologia ,,Hai sa o ducem noi bine ,cit putem,si dupa ,mai vedem”.

 79. 79 Pali februarie 6, 2011 la 3:03 pm

  @ maximmouse

  Te salut …si merci pt.”sprijinul” acordat !

 80. 80 Pali februarie 6, 2011 la 3:05 pm

  @ marius

  Ai dreptate in tot ceea ce zici / scrii ! Insa eu unul m-am saturat sa tot dau votul pentru ratati ! Sa nu mai vorbesc de condus campanii pt.ei …

 81. 81 Pali februarie 6, 2011 la 3:08 pm

  @ Ioan

  Te salut confrate ! Imi pare foarte rau dar numai un miracol ma mai poate tine locului…..oferta primita este una „RARISIME” …deci trebuie sa profit de ocazia care poate se iveste o singura data in viata unui om,…

 82. 82 Pali februarie 6, 2011 la 3:27 pm

  @ blogideologic

  Iti pot da un exemplu sinistru depozitul de armasari de la Tg.Mures…o ruina azi…candva o STEA a Romaniei in domeniul echitatiei.Foarte multi cai au pierit la filmari ,sau efectiv au murit de foame.Eu personal impreuna cu cativa amici am salavat acum cinci ani saptesprezece pur sange englez de la moarte sigura;am apelat la un prieten din Yemen care a venit cu un om de afaceri si au luat caii cu ei,…acum sunt mandria unui club privat de echitatie ! Sa nu mai vorbim de armasarii din grupul respectiv patru la numar…ce urmasi au….!!!!!!

  Trist dar se pare ca si aici „excelam” NEGATIV ! Bine ca avem telegondole fara infrastructura necesara…

  P.S. Stiti,…avem si o statie de cercetare a taurinelor la Sg. de Mures…aflat tot in „moarte clinica” desi o inseminare artificiala costa o mica avere…dar nu la noi…la noi totul se duce de rapa ! Nu stim sa ne folosim specialistii si resursele !

  P.S. 2 Am primit oferta de 400 eu / monta doar sa duc armasarul meu la o anumita hergelie din Ungaria,…ganditi-va cati bani ai putea face cu o herghelie sau o statie ca cea de la Sg. de Mures care are si o reputatie foarte buna inclusiv peste hotare !Intrati pe facebook …ma gasiti dupa nume „Osvath Pal” si la fotografii o sa gasiti o poza cu armasarul meu,…navigare placuta !

 83. 83 Pali februarie 6, 2011 la 3:58 pm

  @ Bah

  TE prezinti la vot = Si ce daca ! Gandeste-te daca se introduce votul prin corespondenta marca Teodor Jacuzzi Baconsky ce se va intimpla ???

 84. 84 Pali februarie 6, 2011 la 4:03 pm

  @ Ioan

  P.S. cu jalba-n protap ? nici chiar asa frate..nu suntem pe podul Calicilor !

  toate bune,

 85. 85 teostanc februarie 6, 2011 la 4:12 pm

  Aceasta alianta este singura posibilitate de a face fata aliantei presedintelui tarii cu PDL si alte forte conexe acestuia. Ce se putea face altceva?! Va fi o politica concertata a opozitiei pana (sper) va castiga alegerile. Dupa aceea vom mai vedea. Sunt sigur ca vor incepe disensiunile, dar tot asa de sigur sunt ca se vor respecta regulile democrtatice si nu vom mai avea un presedinte jucator care sa faca politica de stat din atipatiile sale personale.
  P. S.
  Este ceva ciudat cu multi oameni politici de la noi. Cum ajung la putere incep sa faca reforme, probabil din lipsa de intelegere a sistemului existent, astfel incat, schimbare dupa schimbare numai se leaga nimic si traim o revolutie continua inloc sa EVOLUAM.

 86. 86 Bah februarie 6, 2011 la 4:51 pm

  @Pali
  M-am gandit si tot n-am de gand sa adopt atitudinea ciobanului mioritic…
  Noi pe unde dracu am fi cand ar vrea ei sa faca asta? N-om fi chiar toti plante resemnate.

 87. 87 Ioan februarie 6, 2011 la 6:24 pm

  @ Pali

  Mai analizeaza, mai chibzuieste. Poate, mai stii. Si, a propos de Podul Calicilor, corecta remarca. Eu trec frecvent pe podul de peste raul Colentina; ce separa candva doua cartiere din oras. Acum nu mai stie nimeni ce hram poarta acest rau si ce mai separa el. Cel mult, spun carcotasii, leaga cele doua maluri; dintre care pe cel drept vin la pescuit pusti din cartierul Tei. (cartierul copilariei AN-eului) Zona nu este buna si de scaldat din cauza unui stavilar aflat in amonte ce modifica periculos de frecvent adancimea apei. Un al Pod al Calicilor am intalnit si in satul Desesti, peste raul Mara, situat la cca 17 km de Sighetu Marmatiei. Aici, in apropierea lui, firma Taina Lemnului din Ocna Sugatag construieste o splendida biserica din lemn. O recomand cu caldura tuturor celor care stiu sa vada in astfel de lucrari, arta, maiestria inca neegalata a mesterilor lemnari din aceste tinuturi. Si daca ajungi prin zona da o fuga si pana in satul Breb. Si …, revenind, cine stie cate poduri de pe la noi poarta acest nume. De bine.

 88. 88 Pali februarie 6, 2011 la 6:30 pm

  @ Bah

  Romanul inghite orice,…din pacate ! Cred ca, se vede cu ochiul liber !

 89. 89 Vasile, februarie 7, 2011 la 8:46 am

  Carco…. ,
  In replica la intrebarea ta am facut niste precizari dar in democratia mereu noua a domnului Nastase „ca sa nu mearga nu intra!”
  Curios este faptul un mesaj adresat direct dl. Cristian Preda , cu aceeiasi idee a fost publicat de Cristiasn Preda nu si de „Nastase” desi acolo era ideea si nu si acuza!
  Dl. Nastase este modest cind aminteste doar de cele 4 milioane ….in realitate numarul este mult mai mare.

  Dl. Preda ,

  Daca ati fi un cetatean cinstit,altruist, si daca si partidul pe care-l reprezentati ar fi asisderea plin de bune intentie,atunci ati adera si dumneavoastra la aceasta conventie si fara sa mai aveti interese oculte,partinice ,oneroase ati propune un candidat la presedentie unic, independent , un adevarat presedinte reprezentativ si reprezentat de o majoritate reala si nu de una frauduloasa practicata si de pasrtidul dumneavoastra alaturi de celelalte partide , de la infiintare pina in prezent.
  Aveti altruism, aveti curaj,sunteti cu adevarat roman ???

 90. 90 Draghi Puterity februarie 7, 2011 la 11:57 am

  Inca ceva…

  Basescu va incerca sa lege nasterea USD de diversi moguli, oameni de afaceri si jurnalisti care i s-au opus, si pe care i-a discreditat in ochii opiniei publice (de ex. Felix, Patriciu si SRS). Radio shantz-ul deja are o emisiune pe tema asta. Va incerca de asemena sa induca sau sa accentueze conflicte in provincie intre reprezentantii PSD si PNL.

  Sper ca aveti un plan bun prin care sa contracarati aceste atacuri. Vad ca Basescu a si iesit la interval cu „Romania a iesit din criza – vesiunea 2011” (asa ca nu mai trebuie sa cautati alternative, PDL-ul a luat, PDL-ul va da, asa ca hai sa ne ocupam de temele voastre preferate cu can-can-uri, tele-arestari, si flacari violete).

  Basescu e atat de usor de prevazut… Daca USD nu reuseste sa il contracareze eficient, e doar vina ei. Nu va culcati pe lauri, auto-felicitandu-va ca ati castigat aceasta batalie! Razboiul abia incepe!

 91. 91 Salagian Nicolae februarie 9, 2011 la 8:05 pm

  Ma surprinde ca nu se vorbeste nimic de propunerea domnului Ioan Iliescu ca sa faca parte din Consiliul National PSD si domnul profesor Atanasiu, fostul presedinte al PSDR.
  Este regretabila uitarea care s-a asternut asupra miilor de PSDRisti si PS-isti care prin fuziuni au format acest mare partid, care daca isi va uita inaintasii isi va pierde si identitatea.


 1. 1 Consiliul National al PSD | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe februarie 5, 2011 la 3:44 pm
 2. 2 » LIVE REPORT! Victor Ponta: „Să facem ceva pentru cei mulți care mai au o speranță în noi” Online Report Trackback pe februarie 5, 2011 la 9:37 pm
 3. 3 Am participat la reuniunea Consiliului National Extraordinar al PSD si la ceremonia de infiintare al Uniunii Social Liberale (USL) « Hai ca se poate! Trackback pe februarie 7, 2011 la 1:07 am
 4. 4 Uniunea Social Liberala: conexiuni si provocari (II) « ALIANTA DREPTEI Trackback pe februarie 7, 2011 la 2:34 am
 5. 5 Personalismul şi cea de a doua modernitate « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe februarie 7, 2011 la 7:09 am
 6. 6 Consiliul Naţional pentru validarea Alianţei ACD – PSD : 5 Februarie 2011-blogging live « Sfinxul Trackback pe februarie 8, 2011 la 1:55 am
 7. 7 USL – favorită in sondaje! | Pensiuneaedenjibou's Blog Trackback pe februarie 11, 2011 la 2:19 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: