Despre Frica si altele -discurs la Consililul National PSD din 22.02.2008

In urma cu trei ani, tema centrala a discursului meu la alegerile pentru functia de presedinte al Consiliului National, a fost FRICA. Instaurarea fricii, prin dictatura, prin institutiile  statului, prin transformarea statului in stat politienesc, prin arestari „preventive”, prin”tele-justitie”, prin amenintarea cu MCV-ul de la Bruxelles, construit insa la Bucuresti, de procurorul ceausist Monica Macovei, impotriva adversarilor politici, prin utilizarea interceptarilor telefonice, distribuite prin agentii de presa partizane, prin transformarea DNA-ului in instrument de acuzare enkavendista a celor care nu fac parte din clientela mafiota a lui Traian Basescu (sau nu sunt protejati in vederea un proiecte viitoare de conservare a puterii).

Va rog sa (re)cititi principalele fragmente din acel discurs, repet, rostit acum trei ani:

„Doamnelor si domnilor,

Dragi colegi,

Ne-am intalnit in repetate randuri, ma cunoasteti, destul de bine dar am impresia ca nu ma cunosc eu atat de bine pe cat ma cunoasteti voi , va cunosc si eu , nu suficient de bine pe cat as vrea. Cred insa ca aceste cuvinet pe care vreau sa vi le spun acum cel putin din punctul meu de vedere luare de cuvant are o semnificatie speciala. O semnificatie speciala pentru ca el se adreseaza si viitorului dar au si radacini puternice in trecutul nostru comun. Impreuna am castigat numeroase batalii, am alergat impreuna prin tara , am cautat sa convingem pe unii pe altii, ca ideile noastre, ca proiectele noastre sunt cele corecte . A existat o chimie a campaniei electorale pe care am regasit-o astazi , stand de vorba in pauza sau inainte de inceperea acestor lucrari, intalnindu-ma cu multi printre cei pe care de-a lungul anilor i-am cunoscut.

Nu vreau sa credeti ca ma refugiez intr-un trecut caldut. Vreau insa sa cred ca acesta este un loc unde putem sa realizam un obiectiv destul de important  – sa reafirmam cine suntem. Si cred ca este, acum, dupa trei ani, pentru mine , o ocazie de a iesi purgatoriu iar pentru noi toti o sansa  sa depasim definitiv acea perioada in care paream rusinati sau speriati de partidul din care facem parte.Nu era pentru prima data, pentru cei mai vechi in partid , va aduceti aminte formulele „criptocomunisti”, „neocomunisti”, „dinozauri” sau „pui de dinozauri” sau „parinti” de dinozauri . Toate formulele pe care puteau sa le inventeze cu o propaganda extrem de agresiva a dreptei impotriva noastra.

Ni s-a spus, si ni se spune in continuare, se ca suntem demodati. Am incercat uneori, si ma intreb daca a fost bine,am incercat sa ne croim alte haine, chiar daca nu cadeau bine pe noi. Ni se spunea ca suntem rai, necinstiti si nepriceputi si incepuseram sa ne privim noi insine cu suspiciune, ca si cum am trait o vreme un  vis in care se adunau, ca intr-un cosmar, greselile.

Uitam atunci, sau ni se sugerase sa uitam, ca un partid inseamna mereu doua lucruri: un grup de oameni cu anumite idei si un electorat care se regaseste in acele idei.

Pe parcursul ultimilor ani, dragi colegi, electoratul nostru ne-a asteptat si cred ca ne asteapta, in continuare, la o nouă intalnire, cu si mai multe problemele ce asteapta solutii.Partidul nostru nu a fost intotdeauna foarte iubit, dar el a fost respectat.  A fost respectat pentru solutiile pe care le-a adus la problemele tarii, pentru proiectele care le-a lansat si pe care a stiut sa le duca la indeplinire,  pentru oamenii sai – cel mai adesea profesionisti, oameni serioasi, oameni respectabili.Tara asteapta de la noi, din nou, aceeasi atitudine.  Este important de aceea sa reincepem sa vorbim cu ei, sa gandim campania electorala care va urma in termenii unui dialog care sa puna accentul pe solutii.Pentru ca am vorbit despre perceptia noastra, uneori mai buna,  alteori mai putin buna,  despre perceptia la televiziuni sau in mass media as vrea sa va spun ca in ciuda aparentelor, presa scrie uneori, poate chiar indirect – sau direct in anumite situatii –  numeroase lucruri  bune despre noi.

Iata, la Bucuresti se fac pregatiri febrile pentru un summit NATO, un summit de importanta istorica. Acest summit este azi posibil pentru ca noi am reusit, e adevarat, nu singuri, cu putini ani in urma, aderarea Romaniei la NATO.Daca astazi putem sa vorbim despre Kosovo,cu o anumita liniste, chiar daca cu enervare,stiind ca avem o umbrela de securitate, acest lucru ni se datoreaza, as spune,  in primul rand,  noua.

Iata, stim ca peste granitele tarii muncesc astazi milioane de romani care trimit in tara anual miliarde de euro. Acest proces a inceput din momentul in care noi am reusit eliminarea vizelor pentru spatiul Schengen si circulatia acestor oameni a devenit libera. Oricare dintre proiecte are parti bune si parti rele. Vedem acum si partile rele ale acestui proiect, pe care insa,  in urma cu sapte- opt ani, toti romanii il asteptau cu infrigurare. Sa incercam sa vedem mai departe – a doua faza -, care este solutia pentru ca romanii sa aibe si salarii decente dar sa poata sa aibe si grija de copiii lor, acasa la ei.

Vorbim astazi cu ingrijorare despre cresterea inflatiei la peste 7% sau peste 7%. Va reamintesc ca noi suntem cei care, dupa 1990, am reusit sa reducem inflatia de la 40% in 2000 si sa lasam mostenire actualului guvern, o inflatie cu o singura cifra. Mie teama ca daca lucrurile nu merg cum trebuie riscam sa ne regasim intr-o perioada in care vom prelua din nou guvernarea de la o inflatie cu doua cifre . Noi am introdus alimentele gratuite pentru elevi . Mai tineti minte aceste proiecte? Am reusit numeroase lucruri, ne putem sprijini pe ele, acum cand privim spre electorat, in perspectiva alegerilor.

Dragi colegi,

Daca exista, totusi, un motiv pentru care unii dintre noi mai stau cu privirea in pamant si cauta solutii acolo unde nu exista,  acest motiv este frica. Si vreau sa va vorbesc astazi despre ceea ce cred eu ca, in momentul de fata, marcheaza viata publica si viata partidului dar si viata personala a romanilor,  in tara. Din pacate, frica tinde sa devina o institutie distincta in Romania. Ea tinde sa devina o fantoma cu drept de decizie in partide, cu drept de vot in parlament sau la urne.

Sa incep cu inceputul, frica din PSD. Frica din PSD are la baza frica de PSD. Daca am fi devenit cu adevarat un partid mort, fara viitor, nimeni nu s-ar mai fi straduit macar sa ne spuna asta. Am fi constatat-o probabil si singuri. Dar ni s-a spus, trei ani, ca am iesit din istorie pentru ca eram cel mai mare partid si toti adversarii nostri, separat sau impreuna, au o anumita caracteristica: sunt incapabili sa conduca. Ei pot deveni cu adevarat importanti doar daca noi am deveni cu adevarat o amintire.

Asa s-a nascut, la inceputul lui 2005, conceptul de “partid blastemat”, partidul din care nu e bine sa faci parte iar daca faci, totusi, parte  din el, e bine sa te straduiesti sa-l rupi in bucati. Ni s-a sugerat sa ne fie frica de apartenenta noastra, de colegii nostri, de trecutul nostru, de ideile noastre, de guvernarea noastra.

Mai presus de orice, ni s-a sugerat sa ne gasim solutii individuale, fiecare pentru el, negociind cu unii si cu altii diverse formule cetoase, indaratul unor usi inchise.  De frica.  Daca exista intr-adevar o formula prin care acest partid poate fi distrus, atunci aceasta este. PSD a depasit mereu perioadele dificile prin unitate. Si tot prin unitate a reusit perioadele lui bune. Cei care ne-au studiat, stiu lucrul asta. Nici noi nu ar trebui sa-l  uitam. Să fim, din nou, o echipă unită!

N-ar trebui sa uitam ca suntem principalul partid de stanga, ca asta inseamna forta si ca daca chiar trebuie sa existe frica in legatura cu PSD, nu noi suntem cei care ar trebui sa ne temem. Cu o conditie: sa fim un partid si nu o asociatie de grupulete usor de cucerit, una dupa alta.

Frica din PSD nu e decat o parte din frica generala care tinde sa se instaureze in viata publica din Romania. Exista fara indoiala si frici politice sanatoase. Teama de electorat spre exemplu. Teama ca un proiect nu e suficient de bine construit.Teama ca relatia noastra cu cetatenii nu este pe frecventa cea mai buna. Dar noi nu vedem aceste lucruri. Noi vedem de fapt, astazi, teama de DNA, teama de propriii parteneri, teama de propriii colegi, teama de dimineata urmatoare in care nu se stie ce vom mai citi in ziare.

Hai sa spunem lucrurilor pe nume: scena politica e dominata de teama de Traian Basescu. Presedintele Romaniei nu e un mare om politic. Dar un proverb suedez observa ceva interesant si real: frica e cea care da unui lucru mic o umbra enorma. Traian Basescu guverneaza prin frica. Traian Basescu guverneaza prin frica tocmai ca sa obtina aceasta umbra uriasa care sa  acopere micimea personajului real. Din frica noastra creste el. Dar tot prin ea se distruge tot ce s-a construit in aceasta tara. Daca e adevarat ca frica pazeste pepenii, atunci Traian Basescu e cel mai mare pepene din Romania de azi!

Proiectele stau pentru ca nu isi asuma nimeni raspunderi. De frica. Institutiile stau pentru ca nu mai stiu cine le conduce cu adevarat. Stau de frica. Guvernul actual e sprijinit, de fapt, de frica. Aceasta este majoritatea lui parlamentara. Basescu l-a numit pe Tariceanu premier din incapatanare si il mentine la putere fara sa vrea, din frica pe care a generat-o. Pentru ca nimeni nu vrea ca presedintele sa capete brusc toate parghiile, sa conduca tot, sa dicteze tot. In conditiile de acum, logica explicabila a clasei politice tine de instinctul de supravietuire. Dar la o scara politica mai ampla e ceva cu totul nesanatos, ar trebui sa judecam un guvern, asa cum stiti, dupa cu totul alte criterii. Iar pentru o tara care abia incearca sa se integreze in UE, este o sinucidere.

Pentru multi romani, situatia actuala nu mai poate continua. Integrarea europeana si cresterea economica ar fi trebuit sa fie sansa tuturor pentru o viata mai buna. Ar fi trebuit sa creeze mai multe sanse si sa schimbe in bine perspectivele fiecaruia pentru viitor. Din pacate, dezordinea actuala a anulat aceste sanse. Cresc preturile, banii europeni nu se vad in tara, locurile de munca se imputineaza, iar sansele de a-ti face o viata linistita si prospera acasa la tine sunt tot mai putine. Prea multi oameni sunt speriati de ce se intampla. Noi, cu experienta pe care o avem, trebuie sa le aratam oamenilor ca exista o alternativa. Una care sa insemne mai multa ordine, mai multa disciplina din partea institutiilor, mai mult respect pentru cetateni, mai multe sanse in viata pentru tineri, batrani, pentru cei dezavantajati, de la oras sau de la sat. O astfel de alternativa este bazata pe incredere si pe bun-simt. Calitati pe care, din pacate, actualul presedinte nu le cunoaste.

Bertrand Russel –  au fost multe citate astazi aici si mai adaug si eu unul -, spunea ca frica e cea care creeaza instinctul de haita si tinde sa nasca intoleranta si violenta impotriva celor care nu fac parte din haita respectiva. E ceea ce s-a incercat, cu buna stiinta, in Romania acestor ultimi ani. Scrierea unei alte istorii, a unei alte realitati. Noi , va readuc aminte acest lucru si n-am sa-mi schimb niciodata parerea , noi am castigat alegerile si s-a dezbatut indelung de ce le-am pierdut.Poate ca INCA nu stim. Guvernele au stat pe loc, economia a stat pe loc, dar  s-a vorbit mai mult despre alegeri anticipate, in vreme ce noi eram acuzati de necinste, in baza unor dosare televizate in care nu se afla nimic.

Regizorii acestui spectacol au incercat sa defineasca partide bune din nastere si partide rele din nastere. Ce reprezinta asta daca nu acel instinct de haita? Uitati-va la ce s-a petrecut in Bucuresti in ultimii ani, cum zburda terenurile din domeniul public, cum infloresc bordurile an de an, cum nu se pune in aplicare niciunul din proiectele de sute de milioane de euro pe care le descrie generos primarul general. Consecinta? Tot mai multi dintre adversarii lui Basescu bat drumurile anchetelor in vreme ce vinovatii dezastrului din capitala stau linistiti in vacantele lor continue.

Frica de pe scena politica , dragi prieteni ,transmite frica in societate. Pare aproape absurd sa mai vorbim de frica in Romania lui 2008, la 18 ani de la o revolutie impotriva fricii. Si totusi acest absurd s-a produs, chiar daca parametrii lui sunt schimbati fata de comunism.

Exista in Romania, in primul rand, frica de viitor. Nimeni nu mai vorbeste cu adevarat cu asociatiile civile, multe dintre temele care se dezbat indelung sunt fie false sau departate de interesele cetateanului obisnuit. Iar cetateanul nu stie nimic despre ziua de maine si umple acest gol cu frica. Apar fenomene noi si reguli noi, telefoane noi, cu sisteme tot mai sofisticate de ascultare, oportunitati adevarate sau false, pericole reale sau nu. Lumea globalizată a evoluat, dezbaterea publica a ramas mult în urmă. Comparati subiectele de prima pagina din ziarele romanesti si din cele occidentale!

Mai mult, oamenii buni si capabili nu se mai implica in proiecte, in plan local sau national, pentru ca le e frica.Frica de a semna, frica de a se angaja. Ei nu stiu cine conduce aceasta tara si, hai sa fim cinstiti, nici noi nu prea stim. Or, traim un moment in care dezvoltarea este strans legata de ideea de implicare si de incredere. Oricum am lua-o, frica este cel mai mare dusman al Romaniei de azi pentru ca o impiedica sa scape definitiv de dezordine si de saracie.

Daca vrem sa castigam alegerile, va trebui sa luptam impotriva fricilor care ne inconjoara, pe noi sau pe romanii care ne sustin. Fara orgolii, fara pasiuni personale, fara obiective nerealiste. Pasii sunt simpli, i-am mai facut impreuna pana acum. In 2000, cand am cucerit puterea, propunand oamenilor o alternativa de bun-simt la ceea ce fusese inainte , inainte de 2000, un regim bazat pe haos, dezordine, panica si amatorism si care, iata, se repeta.

In 2004, am obtinut un rezultat foarte bun, luptand cu partide cu discurs isteric, la fel de amatorist si, dupa cum acesti trei ani au dovedit, la fel de haotic si de periculos. Acum, in 2008,dragi prieteni, avem datoria fata de electoratul nostru, dar si fata de noi insine, sa venim cu o oferta clara si simpla. O oferta in care solutiile economice sa reduca diferenta dintre bogati si saraci; in care solutiile sociale sa duca la imbunatatirea serviciilor de sanatate, educatie si cultura; in care solutiile de politica externa sa scoata Romania din izolare si sa ii redea anvergura de stat european, demn si important.

Doamnelor si domnilor, stimati colegi,

Poate ca acets discurs pare prea departe de temele mult mai militante, mai pline de adrenalina pe care le-ati ascultat. Ceea ce vreau sa va ofer ca mesaj, ceea ce vreau sa va transmit ca emotie nu este neaparat un text filosofic. Dar, pentru a construi, avem nevoie de fundament, avem nevoie sa regasim valorile social-democratice, avem nevoie sa invatam, in permanenta,  de la altii. Uitati-va de exemplu, Franta – o tara dezvoltata -, presedintele ei a solicitat unei comisii,  conduse de domnul Jacques Attali, 300 de propuneri de modernizare a economiei si solutii pentru inbunatatirea randamentelor economice, in timp ce la noi suntem inca blocati intr-o economie de tranzitie care  nu reuseste sa intre in zona economiei performante. Am construit o economie functionala de piata,  pentru ca alte tari sa-si vinda, pe piata noastra, produsele lor. Este momentul sa ajungem la o reindustrializare care sa ne permita si noua sa producem si sa exportam mai multe produse …

Dragi prieteni,

Bolile…, bolile sociale, bolile pe care uneori le simtim in viata comunitatilor, au medicamentelor iar atunci cand vorbim despre frica exista un remediu. Il stim. Se cheama curaj. In cazul nostru , in politica, curaj inseamna sa ne asumam din nou , sa ne asumam cu putere ceea ce suntem, sa spunem raspicat ceea ce vrem si sa nu acceptam ideea vreunei „cardasii”… Ma refer la jocuri obscure facute special sa ne rupa in bucati si sa ne faca mai usor de mestecat. Pentru ca PSD s-a dovedit mereu greu de digerat pentru oricare adversar. Noi nu reprezentam PSD, dragi prieteni, decat impreuna. Umarul colegului de langa noi ne va face sa suportam usor orice fel de presiune pe propriul nostru umar.

Un PSD care a invins frica din propriile randuri este, la randul lui, medicamentul pentru frica de pe scena politica, in general. Lumea romaneasca e in mare cautare de solutii. Sa fim noi solutia, pentru ca putem. Sa deconectam pepenele cel mare de la vrej! Ni se cere sa colaboram cu unul sau cu altul pentru ca sa facem posibil un joc sau altul. Nu in interesul nostru. Doar pentru moment si doar de frica. In ultimii ani, am fost arbitrii multor asemenea jocuri. Noi nu suntem insa arbitri, noi suntem si vrem sa fim incontinuare, parte a jocului. Arbitrii sunt niste oameni minunati dar ei au un mare pacat: ei nu castiga niciodata pe teren.

Lepadand frica, sa lasam arbitrajul acolo unde e el in mod normal intr-o democratie: la electorat. A venit momentul sa intram pe teren si sa jucam un joc la care am dovedit ca ne pricepem.

Partidul nostru are o istorie la fel de indelungata ca si democratia romaneasca postrevoluţionară. Si, de-a lungul acestei istorii, a trait multe “morti anunţate”. De atatea ori ni s-a spus ca suntem anacronici, ca suntem nepotriviti, ca suntem terminati, ca suntem depasiti. Ca n-avem ce cauta intr-o societate moderna – desi cei mai mari pasi catre modernizare noi i-am facut. Ca apartinem trecutului, desi viitorul european noi l-am facut posibil.

De atatea ori ni s-a prezis sfarsitul. Si de tot atatea ori am renascut. Nu numai fiindca ne-am dovedit mai puternici decat adversarii nostri. Nu numai fiindca am fost mai priceputi, mai intelepti, mai experimentati, iar oamenii au vazut lucrul asta. Nu numai fiindca neadevarurile care se atasasera numelui nostru au iesit la lumina. Am renascut fiindca ne-am privit frica in ochi si am sfidat-o. Si, invingandu-ne propria frica, n-am mai avut adversari. Nimeni si nimic din afara noastra nu ne poate paraliza in aceeasi masura in care a facut-o, in toti acesti ultimi ani, intr-o anumita proportie pe care nu as vrea s-o mai dezvolt, frica.

Daca anul 2008 va consemna pentru noi o infrangere, va fi doar un semn ca suntem in continuare controlati de frica si sunt convins ca acest lucru nu se va  intampla . Pentru PSD, adevarata victorie nu inseamna un procent in plus fata de unii sau altii, un post sau doua in guvernul altora sau cateva bancnote in plus la un buget comunal. Pentru PSD, victoria inseamna a fi, din nou, cel mai mare, cel mai puternic si cel mai respectat partid din Romania. Iar aceasta victorie este posibila si trebuie sa credem in ea. Cu exceptia fricii, nimic nu ne poate impiedica sa castigam!…”


PS   Sper ca ati inteles de ce am revenit cu acest text…


119 Responses to “Despre Frica si altele -discurs la Consililul National PSD din 22.02.2008”


 1. 1 Horia ianuarie 30, 2011 la 3:38 pm

  asteptam discursul acesta, unul dintre cele mai bune

 2. 2 Mariana ianuarie 30, 2011 la 3:55 pm

  Ce inseamna frica?Eu zic sa ne unim toti,pentruca nu avem de cine sa ne fie frica;de niste tradatori care nu stiu sa tina nici macar un discurs liber,de niste agramati cu mari dificultati in cunoasterea istoriei si geografiei,precum Boa..u Anca,Oare de ce naiba ne temem?
  Ar trebui sa iesim toti in strada,in frunte cu opozitia ,sa strangem randurile si astia sa plece.Si miine as merge la Bucuresti,daca ar fi necesar.A ajuns cutitul la os.
  D-le AN,este sansa dvs.de a deveni presedinte,daca nu o stiti valorifica ACUM,nu mai aveti cand. Uneori in viata intalnesti doar o singura data oportunitatea,daca gresesti,s-ar putea sa regreti toata viata.Mai bine sa regreti ce ai facut, decat ce nu ai facut

 3. 3 cititorul ianuarie 30, 2011 la 5:04 pm

  „I must not fear.
  Fear is the mind-killer.
  Fear is the little-death that brings total obliteration.
  I will face my fear.
  I will permit it to pass over me and through me.
  And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
  Where the fear has gone there will be nothing.
  Only I will remain.”

  Frank Herbert, Dune.

 4. 4 Florea Dumitrescu ianuarie 30, 2011 la 5:07 pm

  GHILOTINA EXTERNĂ

  1. RESPECTUL

  Pentru eşecul, mai demult anunţat, constând în amânarea aderării României la Spaţiul Schengen, Preşedintele ţării, Traian Băsescu – în mod nepoliticos, chiar brutal, a acuzat Franţa şi Germania de lipsă de respect pentru cei 22 milioane de români.
  Aşa o fi? Nu cumva acele ţări s-au referit la guvernanţii români, la politicile lor greşite, la angajamentele lor neonorate şi nicidecum la cei 22 milioane de români, cum în mod abuziv şi denaturat afirmă domnul Băsescu?
  Este cazul să ne plângem sau să ne autoanalizăm cu obiectivitate, cerinţă absolut necesară în relaţiile internaţionale?
  În cei 6 ani ai regimului Băsescu, în România, de la cel mai înalt nivel s-a cultivat lipsa de respect, de multe ori dusă la extrem, faţă de valorile democraţiei şi faţă de valorile constituţionale.
  Înainte de toate se constată lipsa de respect din partea guvernanţilor faţă de Constituţia ţării, faţă de statul de drept, faţă de drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului. Abuzurile şi ilegalităţile au fost şi sunt prea numeroase în viaţa politică, socială şi economică.
  Principiul constituţional al separării puterilor în stat a fost grav violat. Preşedintele ţării şi-a subordonat total Guvernul, şi-a subordonat Parlamentul printr-o falsă majoritate constituită prin corupţie, şi-a subordonat o mare parte a Justiţiei, încalcă frecvent independenţa puterii judecătoreşti. Ne apropiem intens de un regim dictatorial absolut, despotic, care înăbuşe şi sufocă valorile democraţiei, statul de drept.
  În această ţară şi sub acest regim, corupţia şi criminalitatea s-au amplificat extraordinar, relaţiile de tip mafiot s-au extins în toate instituţiile de stat centrale şi locale. Devine evident că partenerii din UE sunt tot mai îngrijoraţi de aceste fenomene extrem de periculoase.
  În aceşti ani de criză cumplită se constată dureros lipsa de respect din partea milionarilor–guvernanţi faţă de cei care trăiesc din muncă, faţă de drepturile câştigate, faţă de cei 5,5 milioane de bătrâni-pensionari (neputincioşi, striviţi de boală şi de foame şi lipsiţi de apărare), faţă de mame şi bebeluşi, faţă de cei cu handicap şi faţă de şomeri. Milionarii–guvernanţi au declanşat un război total împotriva Statului Social consacrat de Constituţia ţării, împotriva politicilor sociale.
  În mod total abuziv, milionarii-guvernanţi taie pensii, salarii, alocaţii sociale, alocaţiile pentru sănătate publică, pentru învăţământ, măresc şi extind impozitele pentru cei mulţi şi săraci, au iniţiat majorarea nebunească a preţurilor (prin TVA şi accize). Pe de altă parte, milionarii-guvernanţi – organizează jefuirea banilor publici din buget şi de la companiile de stat – zeci de miliarde de euro – prin evaziune fiscală, prin cota unică, prin cheltuielile bugetare neraţionale şi inutile pentru bunuri şi servicii, pentru investiţii neproductive – care umplu seifurile şi buzunarele clientelei politice, prin cheltuieli extravagante şi excentrice.
  Non-respectul milionarilor-guvernanţi, politicile de dezbinare socială, asmuţirea unor categorii socio-profesionale împotriva altora, au căpătat o mare extindere în ultimii ani; non-respectul faţă de învăţători şi profesori şi de şcoala românească (care ar produce numai „filozofi neîncadrabili”, adică „tâmpiţi”); non respectul faţă de medici şi de şcoala medicală românească (care ar pune diagnostice greşite în proporţie de 40%, „mai bine mergem la Viena şi în altă parte”, cum fac guvernanţii); non-respectul faţă de militarii români (care ar avea salarii şi pensii nesimţite); non respectul faţă de toţi judecătorii (care ar face cel mai rău românilor şi României), non respectul faţă de diplomaţi, faţă de aviatori etc.
  Milionarii-guvernanţi au făcut o regulă din non respectul faţă de valorile umane în toate domeniile de activitate; se promovează non-valorile, mediocrităţile şi submediocrităţile în conducerea şi administrarea treburilor publice; politizarea tuturor funcţiilor în instituţiile de stat centrale şi locale, promovarea pe scară largă a incompetenţilor reprezintă o adevărată calamitate socială.
  La cel mai înalt nivel politic se cultivă non-respectul pentru adevăr, minciunile oficialilor poluează groaznic viaţa politică şi socială, generează neîncrederea oamenilor în guvernanţi şi pierderea speranţei; România a devenit ţara mincinoşilor oficiali cu ştaif; este contagios non-respectul înalţilor demnitari faţă de sine, faţă de cuvântul dat în probleme esenţiale economice şi sociale; non-respectul faţă de valorile morale creştine – îmbracă tot mai mult proporţiile unei crize morale generalizate în societatea românească; în discursurile Preşedintelui ţării sunt numeroase atacurile nefondate la adresa unor adversari politici, a unor oameni de afaceri, a unor profesori universitari etc. – într-un limbaj total neadecvat, de mahala.
  Ce fel de ţară este România în stadiul actual?
  A. Este ţara unde abuzurile Preşedintelui ţării şi ale guvernului depăşesc orice limite constituţionale:
  1. guvernul Băsescu-Boc conduce prin numeroase ordonanţe de urgenţă dând la o parte puterea legislativă;
  2. la ordinul Preşedintelui ţării, legi de bază – ca legea privind salarizarea, legea educaţiei, legea pensiilor – nu sunt supuse dezbaterii şi aprobării normale de către Parlament, ci sunt promovate în mod total abuziv, prin ocolirea acestuia, pe calea „asumării răspunderii guvernului”, prin violarea gravă a Constituţiei, neexistând nicio urgenţă;
  3. legi aprobate de Parlament – sunt suspendate şi neaplicate de guvern;
  4. hotărârile judecătoreşti nu sunt respectate şi aplicate de către guvern;
  5. două legi adoptate de Parlament – una privind neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei şi alta privind reducerea TVA la produse alimentare – zac în sertare şi nu sunt trimise la promulgare;
  6. criminalitatea politică ia amploare prin legi nedrepte adoptate de falsa majoritate din Parlament împotriva celor mulţi, a celor săraci, prin violarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.
  B. Este ţara unde încălcarea valorilor constituţionale a devenit o practică a guvernanţilor:
  1. o falsă majoritate parlamentară s-a constituit – prin traseismul politic, dezertarea politică, a deputaţilor şi senatorilor (aşa zişi independenţi) susţinuţi de Preşedintele ţării şi PDL prin corupţie politică, prin care s-a denaturat total rezultatul votului din alegerile parlamentare din noiembrie 2009;
  2. crearea în Parlament – în mod abuziv – de grupuri parlamentare pentru un partid neparlamentar (UNPR), care nu a participat la alegeri, prin încălcarea regulamentelor şi prin corupţie politică, cu sprijinul nelimitat al Preşedintelui ţării;
  3. menţinerea ca prim ministru a domnului Emil Boc, demis prin moţiune de cenzură, prin abuzul săvârşit de Preşedintele ţării;
  4. contrar Constituţiei, Preşedintele ţării încalcă principiul separării puterilor în stat şi acţionează ca un prim ministru de facto; dă dispoziţii şi ordine în problemele economice de bază ale ţării;
  5. primul-ministrul al ţării Emil Boc, nu-şi îndeplineşte corespunzător misiunea, conform Constituţiei, pentru care este plătit cu bani publici;
  6. preşedintele Camerei Deputaţilor (doamna Roberta Anastase) a fraudat voturile în Parlament la Legea pensiilor şi a rămas nesancţionată pentru această infracţiune, datorită Preşedintelui ţării care „nu veghează” conform Constituţiei;
  7. preşedintele Camerei Deputaţilor împreună cu parlamentarii PDL şi cu sprijinul Preşedintelui ţării au manipulat şi au muşamalizat anchetele pornite împotriva doamnelor Monica Ridzi şi Elena Udrea privind risipa şi cheltuirea neraţională a unor bani publici de la buget;
  8. contrar Constituţiei, Preşedintele ţării a devenit purtător de cuvânt al Guvernului în probleme economice.

  CONCLUZIA Nu se poate cere „respect” din partea democraţiilor din UE pentru ce se întâmplă în România: pentru milionarii – guvernanţi, pentru jefuitorii de bani publici şi prăduitorii de avuţie naţională; pentru amplificarea corupţiei şi criminalităţii şi a relaţiilor de tip mafiot; pentru violarea gravă a Constituţiei, pentru tendinţele dictatoriale şi autoritariste, pentru încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.
  Nu se poate confunda poporul român, cei 22 milioane de cetăţeni români, cu guvernanţii iresponsabili, cu instituţiile de stat care nu-şi îndeplinesc îndatoririle interne şi angajamentele externe, care au carenţe grave în activitatea lor.
  Întrebarea este – de ce au fost sesizate aşa de târziu aceste fenomene extrem de negative din ultimii 6 ani?
  Criticile externe pot îndeplini funcţia unei ghilotine pentru curmarea din rădăcini a acestor fenomene negative generate de guvernanţii iresponsabili, de politicile lor defectuoase.

  2. DIPLOMAŢIA

  În patria marelui diplomat Nicolae Titulescu, în ciuda vitregiei vremurilor, valorile diplomaţiei au fost cultivate, din necesităţi profunde. Apărarea intereselor ţării – oricât de dificile şi complexe au fost situaţiile, conjuncturile, s-a sprijinit pe recursul la valorile diplomatice, cu flexibilitate dar şi cu fermitate, după caz – prin gândurile şi acţiunile unor oameni de valoare, culţi şi talentaţi, cu mult profesionalism, dăruire şi devotament.
  Amatorismul unor politicieni a dăunat întotdeauna în relaţiile internaţionale, atunci când aceştia au crezut că este permis orice comportament.
  Nu exagerăm cu nimic dacă afirmăm că există o şcoală a diplomaţiei româneşti, există experienţe şi tradiţii pozitive, există încă diplomaţi de mare valoare, care pot fi consultaţi.
  Problemele de mare complexitate în relaţiile internaţionale trebuie tratate cu diplomaţia necesară, cu tact şi echilibru.
  CONCLUZIA Domnul Băsescu şi adepţii săi, cu mult amatorism, au ales altă cale, calea confruntării politice, total inadecvată în cazul aderării ţării la Spaţiul Schengen.
  Confruntarea politică dusă cu mijloace nediplomatice, cu ameninţări şi încercări de şantaj, cu comportamente de mahala preluate din viaţa politică internă – poate avea numai efecte regretabile, costuri foarte mari şi de durată pentru ţară. Deci, pur şi simplu ne putem referi la nişte erori grave în politica externă.

  3. RĂSPUNDEREA. DEMISIILE
  Eşecul aderării la spaţiul Schengen trebuie asumat de guvernanţi, dar nu în mod formal, pentru a da cu praf în ochi cetăţenilor noştri, în ochii „prostimii române” (cum ne consideră dictatorul Băsescu şi adepţii săi).
  Asumarea trebuie făcută pe fondul lucrurilor, pentru a corecta politicile greşite şi a ieşi din criza relaţiilor României cu Uniunea Europeană, păstrând măsura şi echilibrul, fără exagerări dăunătoare.
  „Discriminarea” evocată furios şi nediplomatic de domnul Băsescu are o bază reală? Cancelariile occidentale au respins în mod categoric această interpretare.
  În loc să se trateze pe căi diplomatice, în mod adecvat, se aruncă multe vorbe în vânt, iresponsabile, care influenţează în mod nejustificat situaţia.
  „Politica de maidan” – aplicată în interior timp de 6 ani de regimul dictatorial Băsescu – se dovedeşte extrem de nocivă ţării, când se extinde în relaţiile internaţionale.
  Oficialii noştri trebuie să facă lucruri echilibrate, în forme acceptabile, pe căi potrivite, în raporturile externe.
  În fapt, conform dispoziţiilor constituţionale, este o problemă de politică externă care cade total în răspunderea Preşedintelui ţării. În acest sens, dacă Preşedintele îşi asumă eşecul nu în mod formal, ci pe fond, atunci trebuie să-şi dea demisia pentru a dovedi responsabilitate şi pentru a da exemplu şi celorlalţi politicieni guvernanţi portocalii, după cum analizăm mai departe.
  Afirmaţia – bombă prezidenţială. În şedinţa de Guvern din 5 ianuarie 2011, domnul Băsescu a făcut următoarea declaraţie oficială:
  „Încep cu Schengen, care prefigurează un eşec şi eu îl consider, în primul rând, un eşec al meu. Deci, mi-l asum din punct de vedere politic.”
  „Ce mi se pare grav este că e o propunere de amânare sine-die, fără vreun termen stabilit.”
  Într-adevăr, conform Constituţiei, această problemă externă importantă intră în „fişa postului” Preşedintelui ţării.
  Asumarea răspunderii pentru un eşec – nu poate fi numai un lucru formal, declarativ, este un lucru serios; ideea trebuie dusă până la capăt.
  Demisia, Domnule Preşedinte al ţării!
  În cazul Preşedintelui ţării acest eşec se adaugă la multe altele în politica externă şi totodată la starea de dezastru economic şi social, în care a fost adusă ţara de politicile profund greşite ale regimului dictatorial Băsescu. De aceea, reiterăm cererea care stă în minţile, inimile şi pe buzele milioanelor de cetăţeni români – ca unică soluţie politică pentru ieşirea României din criza cumplită în care se află – demisia imediată a domnului Preşedinte al ţării.
  Noi, recent, făcându-ne ecoul voinţei şi suferinţei poporului – am chemat toţi cetăţenii la marea mişcare naţională pentru demisia grabnică a Preşedintelui ţării şi ieşirea din criză.
  Aceasta este schimbarea radicală mult aşteptată de poporul român. Este timpul ca omul politic Traian Băsescu să înţeleagă această necesitate imperioasă – de a se renunţa în mod hotărât la politicile greşite ale regimului dictatorial care au blocat ţara, au condamnat-o la declin, la cădere economică şi socială, la mizerie şi sărăcie, aşezând-o pe ultimul loc în Uniunea Europeană.
  Confruntarea politică cu Franţa şi Germania, cu alte ţări din Uniunea Europeană, războiul politic declanşat de politicianul Băsescu – provoacă imense prejudicii României.
  Corupţia şi criminalitatea s-au amplificat considerabil şi periculos în regimul dictatorial Băsescu. Aceasta este o realitate cruntă, care nu poate fi negată şi este reflectată chiar în discursurile publice ale domnului Băsescu, cum pe bună dreptate şi cu deplin temei remarca recent ambasadorul Franţei la Bucureşti.
  Confruntarea politică declanşată de domnul Băsescu personal – prin politicile şi acţiunile sale – nu poate duce decât la izolarea ţării, la necolaborare, la încetinirea procesului de ieşire din criză a ţării.
  Avertizăm că acuzaţiile nefondate, ameninţările, încercările de şantaj, comportamentul şi vorbele de mahala sunt sortite eşecului lamentabil în relaţiile internaţionale.
  Este timpul ca politicianul Băsescu şi adepţii săi obedienţi să se trezească, să devină raţionali.
  „Politica de maidan” – aplicată timp de 6 ani de politicianul Băsescu şi adepţii săi se va lovi de un zid de netrecut în cadrul Uniunii Europene.
  În primul rând, politicianul Băsescu a greşit profund când a vorbit de „discriminare” şi de „lipsă de respect faţă de 22 milioane de români” din partea Franţei şi a Germaniei.
  În al doilea rând, politicianul Băsescu a greşit profund când a lansat „teoria râmelor” (după ce cu ani în urmă „lansase teoria licuriciului mare şi a licuricilor mici”, „teoria suptului” etc.).
  Cităm: „Nu putem tolera, pentru că dacă acum stăm ca râmele, cum recomandă foarte mulţi – staţi, să stăm liniştiţi, că sunt marile puteri ale U.E.
  Da, sunt marile state, dar cei 22 milioane de români au dreptul la respect.” Este evident o teorie halucinantă.
  În al treilea rând, politicianul Băsescu a greşit profund, când în toiul polemicilor provocate în acest caz – a afirmat (făcând aluzii periculoase) că actuala guvernare Băsescu-Boc a abandonat practicile din vremea guvernărilor precedente şi „nu a vrut să cumpere fregate vechi”, „nici să mai inventeze vreun contract tip Bechtel”. În felul acesta, îi antrenează în scandal şi pe englezi şi pe americani, iar la acest îndemn aluziv unii adepţi ai săi au trecut la alte exemplificări şi concretizări, care inflamează tot mai mult disputele deja prea fierbinţi.
  La aceasta, ambasadorul Franţei la Bucureşti a dat o replic categorică, tăioasă: „Franţa nu stă la târguială.”
  În al patrulea rând, politicianul Băsescu a greşit profund, când în şedinţa de Guvern a afirmat ca „va trebui să privim cu reţinere cheltuirea celor 270 de milioane de euro (prevăzute în buget pentru continuarea programelor de securizare a frontierelor), aceşti bani pot fi îndreptaţi către întreprinderile mici şi mijlocii, nu neapărat către EADS, pentru a stimula întreprinderile mici şi mijlocii, decât să cheltuim fără să ştim când România va putea fi admisă în Spaţiul Schengen.” E o ameninţare total neinspirată.
  În al cincilea rând, politicianul Băsescu a greşit profund şi a procedat complet neprotocolar, când a făcut reproşuri „colegilor” conducători din Franţa şi Germania.
  Cităm: „Peste noapte şi fără avertisment, măcar mă aşteptam la unul din colegii mei de la Consiliu, ori domnul preşedinte Sarkozy, ori doamna cancelar Mercrel să spună: „Uite, domnule preşedinte, noi vom fi împotrivă”. Nici măcar nu au făcut-o.”
  Reamintim – în ce priveşte avertismentul – că alţi demnitari au făcut-o mult mai devreme, ca de exemplu Secretarul de Stat francez pentru afaceri europene (P. Lellouche), care la 28 iulie a.c. a declarat că „aderarea României la Spaţiul Schengen nu se poate face în stadiul actual”. Cum de nu a aflat domnul Băsescu de acest avertisment dat cu câteva luni înainte şi acum se miră că vestea a venit „peste noapte”?
  În al şaselea rând, politicianul Băsescu a greşit profund, când a permis ministrului de externe şi parlamentarilor din PDL – să lanseze public ameninţări şi încercări de şantaj, fapte inacceptabile în relaţiile internaţionale; şi nici nu le-a cerut acestor politicieni să-şi dea demisia imediat (după cum vom analiza mai departe).
  În al şaptelea rând, politicianul Băsescu a greşit profund, când a vrut să închidă ochii – faţă de corupţia şi criminalitatea din România, care s-a amplificat înspăimântător în cei 6 ani de regim dictatorial. În această problemă, de o gravitate excepţională, societatea civilă din România are de spus mult mai mult decât cei din exterior, a căror îngrijorare este pe deplin justificată. Noi vom analiza pe larg – în capitolul următor – aceste fenomene, care se află şi în atenţia Uniunii Europene.

  DEMISIILE MINIŞTRILOR IMPLICAŢI
  Dacă Preşedintele ţării, de această dată, tratează cu seriozitate situaţia (şi nu în stil propriu dâmboviţean şi portocaliu), atunci să dea conţinut „asumării” eşecului şi să determine demisiile imediate ale celor direct implicaţi, după cum urmează.
  1. Demisia imediată a ministrului de externe. Conform „fişei postului” – aici este o neîndeplinire a atribuţiilor de serviciu. Acesta trebuia să facă toate demersurile diplomatice la UE, în Franţă, în Germania, în celelalte ţări care urmează să-şi dea acordul. Ceea ce au exprimat ca poziţie miniştrii de interne din Franţa şi Germania, trebuia să se cunoască mai din timp pe căi diplomatice şi să se informeze corect şi la timp Preşedinţia şi Guvernul, pentru a nu se ajunge la teoria absurdă a „discriminării” în relaţiile cu partenerii din UE.
  Această teorie nu ajută cu nimic ţara, ci înveninează raporturile, expune ţara la critici suplimentare nedorite.
  Deci, aici este o neîndeplinire de sarcini de serviciu cu consecinţe de o gravitate excepţională.
  Vina este şi mai mare, deoarece ministrul de externe – responsabil cu diplomaţia a turnat gaz peste foc, în mod inadmisibil şi s-a dedat la atacuri aberante, total nediplomatice, care dăunează ţării.
  Ministrul de externe s-a lansat public cu idei absurde, care-l descalifică total, deoarece au făcut un mare rău ţării.
  În primul rând, a făcut declaraţie publică că ar putea bloca accesul Croaţiei la UE.
  În al doilea rând, a afirmat că România poate denunţa în mod unilateral mecanismul de cooperare şi verificare în domeniul justiţiei (MCV) în semn de răspuns la amânarea aderării României la Spaţiul Schengen.
  Pe bună dreptate, a primit replica din partea Comisiei Europene – că decizia privind încetarea mecanismului de cooperare şi verificare (MCV) în domeniul justiţiei se ia la Bruxelles şi nu la Bucureşti în mod unilateral.
  În al treilea rând, a continuat să facă tot felul de declaraţii la televiziuni şi în presă de natură să intensifice confruntarea politică cu partenerii din UE.
  Pe aceeaşi linie greşită se situează şi ideea aberantă a unor parlamentari PDL – de a nu aviza derogarea privind menţinerea numărului de deputaţi germani în Parlamentul European de 99 în loc de 96 (măsură prevăzută în Tratatul de la Lisabona, care necesită avizul consultativ al legislativelor statelor membre).
  Întâmplător, numele acestui ministru este Teodor Baconschi (fost ambasador în Franţa), care în loc să-şi asume răspunderea, cum formal i-a cerut chiar domnul Băsescu, face tot felul de declaraţii pe la televiziuni şi în presă, care inflamează situaţia (încercând totodată să arunce vina pe alţii). În Societatea civilă s-au exprimat păreri critice multiple, fiind considerat un ministru total inactiv în politica externă.
  Domnia sa a devenit celebru prin fraudarea alegerilor prezidenţiale la Paris, unde s-a votat cu „viteza luminii”, astfel încât s-a putut ajunge la numărul acela fals raportat ca voturi date şi mult contestat de opoziţie.
  Acesta a fost meritul său principal pentru numirea sa ca ministru de externe (evident că autorităţile franceze au cunoştinţă de această „viteză” extraordinară de votare în care s-a angajat ambasada din Paris).
  2. Demisia imediată a ministrului Administraţiei şi Internelor, care poartă răspunderea directă pentru întreaga acţiune, pentru necolaborarea cu omologii săi din Franţa şi Germania şi din alte ţări, pentru neinformarea la timp şi complet a Preşedintelui ţării şi a Guvernului asupra problemelor reale din sistem şi în ce priveşte îndoielile ţărilor din UE, privind corupţia, siguranţa frontierelor, controlul la vamă, contrabanda şi alte temeri ale partenerilor din UE.
  Întâmplător, ministru în acest domeniu este domnul Traian Igaş. Despre acest domn şi pregătirea sa acum în presă se prezintă aspecte grave şi tulburătoare, dar cel mai important este faptul că nu este un jurist de valoare cum l-a prezentat domnul Băsescu şi nici nu are experienţa necesară în administraţie.
  Desigur, o sancţiune politică trebuie aplicată şi domnului Vasile Blaga, pentru aceleaşi motive, pentru perioada cât a fost ministru de interne.
  3. Demisia imediată a ministrului Justiţiei pentru neîndeplinirea cerinţelor în domeniul justiţiei, la care se referă partenerii din UE. Aşa este natural, să se aplice o sancţiune acestui membru al guvernului.
  Întâmplător, în această funcţie este domnul Cătălin Predoiu, un traseist politic iresponsabil, care a fugit din PNL şi care nu a reuşit în niciun fel să colaboreze rodnic cu cei din Justiţie pentru a realiza reformele necesare.
  Desigur, sancţiunile trebuie extinse la toate componentele din sistemul judiciar, dar numai după o analiză serioasă – făcută de specialiştii din sistem şi nu de factorul politic – care a încălcat grav independenţa puterii judecătoreşti şi nu a creat condiţiile materiale şi financiare necesare.
  Şi de această dată, domnul Băsescu în stilul său caracteristic a aruncat vorbe goale, de blam, asupra judecătoarelor Pivniceru şi Costiniu; este cunoscut că acestea au îndrăznit să critice amestecul grosolan al politicului în Justiţie, încălcarea independenţei puterii judecătoreşti şi nerezolvarea problemelor materiale, financiare, de personal care împiedică buna desfăşurare a activităţii Justiţiei.
  4. Demisia primului ministru Emil Boc, care – conform Constituţiei – are îndatoriri mari în aceste probleme, care au deteriorat relaţiile internaţionale ale României.

  Dacă nu se produc imediat aceste demisii – rămân nişte vorbe în vânt „vorbe goale”, aruncate de dictatorul Băsescu – cu privire la „asumarea răspunderii” pentru eşecul aderării la Spaţiul Schengen. Rămân marile prejudicii aduse ţării de aceşti politicieni iresponsabili.
  Rămâne neîncrederea din Partea Franţei şi a Germaniei şi a celorlalte ţări care li s-au alăturat – în acest demers păgubos pentru România.
  Cetăţenii români, „prostimea română” (cum o consideră politicienii portocalii, milionarii guvernanţi), rămân cu un gust amar pentru politica externă greşită şi consecinţele ei nefaste pentru ţară.

  *
  * *

  Dezertorul politic, traseistul iresponsabil, Cristian Diaconescu scoate limbi de foc şi „critică” de pe margine, pe la televiziuni, unele „teribilisme” ale ministrului de externe. Ne întrebăm: dar de ce nu i-a sfătuit la timp pe Traian Băsescu şi pe colegii de coaliţie să adopte un comportament adecvat şi profesionist, astfel încât să nu dăuneze ţării în această problemă de politică externă? De aceea, noi revenim şi cerem din nou demisia domnului Cristian Diaconescu din Parlament pentru călcarea în picioare a voinţei celor care l-au ales pentru alt program (şi pe care i-a înşelat), nu pentru programul lui Băsescu şi al PDL, devenind un susţinător înfocat şi votant al măsurilor criminale împotriva celor mulţi, a celor săraci.
  Europarlamentarul Adrian Severin a devenit vocal, în stil Băsescu, a emis unele acuzaţii care au deranjat cancelariile occidentale. Să ia notă de recomandarea ce i-a fost făcută de ambasadorul Franţei la Bucureşti şi să fie mai atent la limbajul folosit.
  *
  * *
  Dacă nu se prezintă urgent demisiile de mai sus, politicile greşite în relaţiile internaţionale vor continua şi vor produce noi prejudicii incalculabile României
  Suntem obligaţi ca în continuare, noi, cei din Societatea civilă să ne aplecăm asupra situaţiei corupţiei şi criminalităţii, care s-a amplificat înspăimântător în regimul dictatorial Băsescu – timp de 6 ani (oricât le-ar displace politicienilor portocalii această recunoaştere).
  Păstrăm speranţa că ghilotina externă este destinată să cadă peste guvernanţii corupţi, peste îmbogăţiţii prin politică ai tranziţiei, peste milionarii-guvernanţi care au nume. Avem convingerea că în cancelariile occidentale se cunosc milioanele şi averile importante pe care unii guvernanţi români le-au pus la adăpost în ţările vestice, ceea ce explică presiunile ce se fac în direcţia combaterii corupţiei şi criminalităţii în România.

  Va urma

  30 ianuarie 2011

  Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”
  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 5. 5 Iepurele de Martie ianuarie 30, 2011 la 5:09 pm

  @ LePrince

  Răspuns modest. „Dezvăluiri” de identitate dublă şi „recomandări” medicale răsuflate. Am impresia (ca să nu scriu „convingerea”) că prezenţa mea pe acest blog îţi paralizează cvasitotalitatea resurselor intelectuale (atâtea câte ai). Chiar nu poţi mai mult?

 6. 6 Larisa ianuarie 30, 2011 la 5:09 pm

  Eu am inteles perfect. Din pacate remarc faptul ca in loc sa cautati adevarata problema dati vina unii pe altii, si ma refer la politicieni. Aveti in randurile dvs oameni de aceeasi factura care prin simpla achizitionare a unui breloc ce emite frecvente foarte joase creaza starea de frica si de panica in randul tuturor. Inca de acu 10 ani aceste dispozitive s-au comercializat in romania si sunt folosite de infractori. E mai greu pana iti dai seama ce se intampla. Un simplu copil poate sa creeze din joaca o stare de panica sociala. Problema este foarte simplu de contracarat. Folositi un emitator de frecvente pe 5.8. Scapati si de frica si veti avea un tonus intelectual excelent. Ma surprinde insa ca un fost maestru mason nu are cunostinta de aceste forme de manipulare.

  Mai scrieti pe blog si ce probleme aveti ca mai sunt si altii trecuti prin aceleasi situatii.

  Daca stau bine si ma gandesc printr-o stare generalizata de panica se fac revolutiile.

 7. 7 Iepurele de Martie ianuarie 30, 2011 la 5:14 pm

  @ Toată lumea

  Doamnelor şi domnilor comentatori ai blogului, v-am rugat aseară să vă uniţi cu toţii într-o operă de binefacere care nu vă costă nimic şi care ar putea face fericiţi doi amărâţi. Cu alte cuvinte, să-i adresaţi fiecare lui LePrince câte un mesaj laudativ (îl cerşeşte zilnic) şi să intraţi pe blogul lui bah2010, pentru a-i elogia şi, uneori, spre a-i da impresia că-i irită pe postacii portocalii, pentru a-i contrazice analizele. Constat astăzi că apelul meu a rămas fără urmări. Ce cruzime, doamnelor şi domnilor, ce cruzime!!! Chiar este nevoie să vă reamintesc că şi ei sunt ai noştri?!

 8. 8 Iepurele de Martie ianuarie 30, 2011 la 5:17 pm

  @ Manuela

  Sper că vei lăsa deoparte orice reacţii umorale şi că te vei dovedi, măcar o dată, un moderator adevărat (adică echidistant şi obiectiv), postându-mi mesajele precedente, şi încă din prima, fără să mai fiu nevoit să duc lupte seculare cu tine, draga mea.

 9. 9 Harabula ianuarie 30, 2011 la 5:18 pm

  Ce s-ar intampla daca as auzi ca unul unuia dintre amicii mei i-au fost supravegheate convorbirile telefonice cateva luni? Oricat de cinstit m-as sti, m-as ingrijora. Cate nu zice omul la manie? Am discutat cu el de zeci de ori. Sa nu-mi fi scapat vreo prostie?
  Iata ca acum se descopera ca un membru marcant al PSD a fost supravegheat total: nu numai convorbirile telefonice dar si relatiile cotidiene.
  Asta trezeste o stare de neliniste fireasca.

  Am incercat sa ma lamuresc cum este cu arestarea asta. De fapt exista „retinere” si „arestare”. Apoi exista „invinuit” si „inculpat”.
  Articolele 143-148 din Codul de procedura penala se ocupa de asta.
  O conditie suficienta a arestarii este si existenta „circumstantelor agravante”(daca am citit Codul care trebuie).
  Chestia cu arestarea a fost discutata in media romanesti si in cazul lui Voicu. Sa nu fie deochi, face puscarie bine-mersi si nu se mai agita nimeni.

 10. 10 Larisa ianuarie 30, 2011 la 5:26 pm

  @Sibilla,

  As fi vrut sa mai continui discutia cu dvs dar elocinta vocabularului dvs ma determina sa recunosc ca nu cunosc sensul cuvintelor pe care le folositi si nu as vrea sa va dau din start un raspuns fals.

 11. 11 blogideologic ianuarie 30, 2011 la 5:49 pm

  S-a trezit Sever Voinescu : „Instigarea la violenţă, parte dintr-un plan care să-i aducă la putere pe Ponta şi Năstase” http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/voinescu-instigarea-la-violenta-parte-dintr-un-plan-care-sa-i-aduca-la-putere-pe-ponta-si-nastase-215058.html

 12. 12 Sami ianuarie 30, 2011 la 5:52 pm

  TREBUIE SA FACEM CUMVA SE LE FIE FRICA CELOR DIN PDL . Se poate raspunde si cu aceeasi moneda . Cu siguranta sunt multi cei care le cunosc punctele (PDL-istilor)slabe si ii pot ataca cu acestea . De ce sa nu le fie lor frica ???

  Frica indeparteaza reusita si dpdv energetic , daca privim putin la studiile facute in fizica cuantica , prin urmare frica de orice fel trebuie invinsa , fiind un element perturbator . In ultimul timp am citit o serie de carti pe tema asta si mi-am analizat putin toate evenimentele din trecut , si cand am reusit si cand am inregistrat esecuri si am contatat ca intr-adevar cand am esuat intr-o chestiune , undeva in sufletul meu imi era frica , prin urmare am generat o energie perturbatoare si desi puteam obtine ceea ce doream m-am indepartat de reusita . Dimpotriva, atunci cand am fost foarte linistita toate au iesit foarte bine si fara prea mult efort, desi circumstantele nu aratau prea promitator .
  Frica este cunoscuta din toate timpurile , chiar si in religii este mentionata , ca fiind paralizanta in actiuni si reusite . De aceea a fost foarte mult utilizata si de dictatori.
  Unul dintre modurile eficiente de a invinge frica este sa- ti imaginezi ca-ti este indiferent de ceea ce ti se intampla si astfel sa actionezi cumva detasat . Asta este un exercitiu care se realizeaza treptat, insa cei care au avut ocazia sa vorbeasca public sau sa evolueze public ( actori, sportivi etc.) au deja un antrenament in acest tip de detasare . Singurul efort pe care trebuie sa-l faca este acela de a-si extinde antrenamentul si la alte situatii. Eu as preda in scoli metodele de stapanire si invingere a fricii . Probabil atunci nu am mai intalni nici atatea persoane adulte lase, viclene, mincinoase , pentru ca aceste insusiri au si ele o stransa legatura cu frica .

 13. 13 bah2010 ianuarie 30, 2011 la 5:52 pm

  @alexandru beldiman (the march hare)Iepurele de Martie

  Mah tablagica, te-a bunghit omu’ asa ca las-o dreaq de prostie si n-o mai da de gard. Lasati-va dreaq de meserie ca sunteti si tampiti…pana si un copil de 10-12 ani se ascund mai bine ca voi, ‘ratzi ai dreaq de tablagii ratatzi.

 14. 14 Doru Coarna ianuarie 30, 2011 la 6:18 pm

  Sa perfectionam mesajul:

  „Fara frica? Nu esti om daca nu stii ce-i frica!”

  „Curaj? Curaj are si Basescu…un curaj nebun as zice, da-l are!”

  „Unitate? Dintre cine si cine, dintre saraci si bogati, dintre privat si bugetar, dintre pensionari pe puncte si speciali, dintre ramasi si plecati, dintre vanzatori si cumparatori, dintre truditori si profitori? Care unitate? Poate dintre servicii!”

  LA ORA ACTUALA, ROMANII SUNT ATAT DE SARACI INCAT TOT CEEA CE MAI AU ESTE TARA.
  DAR SI PE ACEASTA TREBUIE S-O RECUPEREZE IN BUNA MASURA!
  TARA ESTE PAMANTUL PE CARE AVEM GOSPODARIILE, PE CARE NE CRESTEM COPIII SI CARE NE HRANESTE.

  SE ANUNTA MULT TUMULT SI VA TREBUI SA LUPTAM IAR, LA RANDUL NOSTRU, PENTRU CONTINUITATEA NATIEI ROMANE SI PENTRU LOCUL NOSTRU SUB SOARE, CE-L MOSTENIM DE MILENII.

  ABANDONATI-I PE PANGLICARII DE TOT FELUL CU IDEILE LOR PERFIDE, DACA-I CREDEM VOM PIERDE ABSOLUT TOT!

  SA ALEGEM UN LIDER SI SA-L URMAM DEMOCRATIC, TIMP NU PREA MAI E.

  SA NE RECONSTRUIM VALORILE, MORALA SI OBIECTIVELE, SI PRIN ELE, TARA!

  TREBUIE DOAR SA VREM IN MOD HOTARAT, SA AVEM TOTI O VOINTA!

  Stiu ca-i nostim, poate suna nostalgic in vreun fel, poate pare utopic sa se poata infaptui asa ceva, dar ASTA-I COARDA LA CARE MAI VIBREAZA, DACA MAI VIBREAZA, SUFLETUL OMULUI SIMPLU, ADICA SUFLETELE CELOR MAI MULTI.

  Vorbiti-le de credite externe, de relansare, de pace sociala, de unitate, de modernizare, de credibilitate si alte asemenea chestii intens pervertite in anii din urma in fel si chip, SI EI NU VOR INTELEGE NIMIC! Nu vor „cupla”.

  *
  Trebuie construit un soi de echilibru intre adevarurile fundamentale recunoscute, simtite inca, si abordarea laica, totul specific romanilor. Vor simti ca le vine manusa si vor „cupla”. Altminteri, teatru si circ ca pana acum, chestii de import ce nu functioneaza la noi caci romanul este un soi de om foarte concret, ca sa nu-i zic pragmatic caci n-as mai sti cum sa-i definesc pe nemti.
  *
  Amintiti-va povestea cu Mos Ion Roata din anii copilariei, am inteles-o abia in fata imaginii cu bolovanul, ceva cat se poate de concret, asa s-a facut Unirea si s-a creat vointa comuna.
  *
  Cand oamenii simt la fel, nimeni si nimic nu-i poate opri.
  *

  Acum, daca opozitia tinteste ceva serios, cam asta-i abordarea. Daca vrea doar puterea, poate o va obtine insa numai pe hartie, populatia nu va „cupla” si astfel nu se va putea construi nimic serios si nu se vor putea rezolva niciuna dintre problemele create de inconstientii astia portocalii si de scorpionul din fruntea lor.

 15. 15 Doru Coarna ianuarie 30, 2011 la 6:27 pm

  @ Harabula,

  acum ca te-ai mai lamurit, ar trebui sa retragi usor mare parte din cele deja postate.
  Mai ai un element de corectat: nu confunda niciodata media cu mesajele partidelor politice.

 16. 16 Doru Coarna ianuarie 30, 2011 la 6:37 pm

  @ LePrince,

  Iepurele nostru ridica o problema justa, iti ofer intreaga mea apreciere daca ne cadorisesti cat mai rar cu subtilitatile matale apreciative dar naive, intelege ca nu se poate trai nici macar tandru din mirosit de flori si dedicatii muzicale. Cu nimeni.

 17. 17 Alexandru Beldiman ianuarie 30, 2011 la 7:00 pm

  @ LePrince

  Nu e chiar asa cum spui. E-adevarat, imi place sa te provoc. Apoi, nu fac altceva decit sa raspund la replicile tale. Intr-un cuvint, incerc sa imit maniera ta de a dialoga, care mi se pare nesuferita, ca sa vezi si tu cum e. (Nu mi-a placut niciodata obraznicia. Cea deghizata in ironie cu atit mai putin.)

  Spui ca sint obositor. Ma bucur. Insemna ca mi-am atins scopul. Acum ai inteles ce simt cei pe care ii „ironizezi” tu permanent.

  Oricum, spre deosebire de tine, nu am avut niciodata ambitia infantila de a avea ultimul cuvint. Nu gasesc nici o satisfactie in asa ceva. Dovada: asta este ultimul meu mesaj catre tine. Pentru moment, cel putin.

 18. 18 Pali ianuarie 30, 2011 la 7:30 pm

  Discursul este OK ! Dar totusi ce ne facem cu portocalii ??? Cu dansul pinguinului nu prea a mers,huiduielile nu prea ajuta,opozitia sta FOARTE CONFORTABIL in continuoare in fotoliile captusite facand business cu pedelacheii,…apropo stie cineva din zona Brasovului despre increngaturile Nita Costica ( cica vicepresedinte PSD ) – PD-L ? Deci despre ce vorbim noi aici ?

 19. 19 DanM ianuarie 30, 2011 la 8:04 pm

  @Harabula
  Credeti ca intereseaza pe cineva de cate ori injuram guvernul sau pe Basescu la telefon intr-o discutie privata?Poate pe timpul lui guvernului Nastase era mai multa teama, dar astazi nu cred.
  Mai tineti minte la arestarea lui Voicu cat tam-tam s-a facut, cata inversunare din partea PSD a existat!

 20. 20 LePrince ianuarie 30, 2011 la 8:12 pm

  @Alexandru, simpatic iepurash,

  Noi doi nu vorbim aceeasi limba. Cand vei avea proprietatea termenilor, poti incepe din nou sa mi te adresezi. Sunt sigur ca nu ma vei uita.

 21. 21 LePrince ianuarie 30, 2011 la 8:15 pm

  @ Doru Coarna

  Iar te plictisesti. Pentru ca subtilitatile mele vor continua sa te „trezeasca” din cand in cand din starea letargica in care te complaci (dar desi somnolent, nu te poti opri sa scoti cuvinte), te sfatuiesc sa-ti retragi aprecierile. Aprecieri care sunt oricum redundante, mi-ai mai spus de multe ori cat de mult ma pretuiesti.

 22. 22 Iepurele de Martie ianuarie 30, 2011 la 8:17 pm

  @ bah2010

  Şi încă ceva: nu eşti doar cumplit de idiot, ci şi nerecunoscător. Eu îndemn pe toată lumea să-ţi dea ceea ce-ţi doreşti tu cel mai tare (pentru că-ţi lipseşte cu desăvârşire) – atenţie, băgare în seamă! -, iar tu mă iei la rost. De fapt, de ce mă mir? Ingratitudinea este una din trăsăturile definitorii ale spiritelor înguste…

 23. 23 LePrince ianuarie 30, 2011 la 8:42 pm

  @Doru Coarna

  Spui:

  „Acum, daca opozitia tinteste ceva serios, cam asta-i abordarea. ”

  Iti multumim Doru pentru iluminare, pentru calea dreapta si sigura pe care ne-o arati. Prin postarea cu majuscule ai deschis un drum nou, larg prin care opozitia va ajunge la putere in toate catunele Romaniei. Si de acolo se va ridica, va cuceri comunele si targurile, ca intr-un tarziu, valul de entuziasm popular, sanatos, sa ajunga in centrele urbane, unde muncitori, intelectuali, tarani, toti oamenii muncii, se vor ridica pentru propasirea si dezvoltarea unei Romanii moderne si industrializate,sub luminata conducere a partidelor, unite intr-un singur glas.
  Natia recunoscatoare.

  Doru, eu stiu ca e frig afara, dar un dus scotian ti-ar mai pune sangele in miscare. Cand ai scris, probabil erai obnubilat de la temepratura scazuta. Ischemia poate da si astfel de stari, precum cea din majusculele tale. Daca se repeta e grav, necesar consult urgent.

 24. 24 Harabula ianuarie 30, 2011 la 8:42 pm

  @Sibilla
  Colectvitatile refuza tragicul si adopta ludicul. Blogul domnului Nastase nu face exceptie.

  Ca membra a acestui bog, refuzand tragicul, normal sa presupui ca ma alint.
  Iubita Sibilla, imi imaginez intalnirea dintre noi, care nu va avea loc, pe alte tarâmuri decat politica.
  Pana cand te vei lasa de politica (daca asta se va intampla in timpul vietii mele), prefer sa ma uit la tine prin fereastra, asa cum am facut pana acuma.

 25. 25 Alexandru Beldiman ianuarie 30, 2011 la 9:17 pm

  @ bah2010

  Daca ai vreo cearta cu Iepurele de Martie, n-ai decit. Dar nu ma mai baga pe mine in cearta dintre voi.

  Eu nu sint Iepurele de Martie.

  Daca vrei sa crezi, bine. Daca nu, iarasi bine. Nu ma deranjeaza.

  Este prima si ultima oara cind iti raspund.

 26. 26 Sibilla ianuarie 30, 2011 la 10:20 pm

  @Larisa,
  NU am timp de tine, punct.

 27. 27 Sibilla ianuarie 30, 2011 la 10:30 pm

  D-le AN,

  Ieri am semnalat un aspect, odele intonate de catre pesedei ayatollahului frunzesky, si de-ar fi doar aistea…
  Azi, semnalez si … :

  „Voi menţine alianţa cu liberalii”

  Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, afirmă că PDL va menţine alianţa cu liberalii la nivelul judeţului Caraş-Severin. Acesta a precizat însă că noua alianţă a opoziţiei nu poate să bucure Partidul Democrat Liberal, ci reprezintă chiar un pericol pentru actuala guvernare. „Nu este o bucurie să asistăm la o coagulare a celorlalte forţe politice principale din Parlamentul României. E un pericol, iar dreapta trece printr-o criză profundă în această perioadă, în România”, a mai declarat Sorin Frunzăverde. Vicepreşedintele PDL susţine însă că alianţa cu PNL din Consiliul Judeţean Caraş-Severin reprezintă „o oportunitate regională locală şi nu are nicio relevanţă atunci când facem o comparaţie cu ceea ce se întâmplă la nivel naţional. Voi menţine alianţa cu liberalii”, a subliniat Frunzăverde.
  http://www.ziuadevest.ro/politic/16788-frunzverde-vrea-s-ingroape-pd-l.html

  AN,
  În Caras-Severino e … hora unirii, frunză(PDL)+PNL+PSD+PRM+UNPR+UCR=love… E claro cine e Şăfu, daaaa…
  Io-s mic… da cei mari, aud, ştiu, sau cred numai ceea ce li se spune ?
  Nije dobro !!

 28. 28 LePrince ianuarie 30, 2011 la 10:32 pm

  @Doru Coarna

  Cugetarea asta:

  „TARA ESTE PAMANTUL PE CARE AVEM GOSPODARIILE, PE CARE NE CRESTEM COPIII SI CARE NE HRANESTE.”

  mi se pare de-a dreptul abisala.
  Doru, uneori am impresia ca scrii ca si cum ai da teza la Romana, clasa aVa. Oare involuezi?

 29. 29 Walt Disney ianuarie 30, 2011 la 10:38 pm

  Domnule Premier,

  Privesc consternat o emisiune la Antena 3 pe subiectul Nicolescu. Ideea de-al suna din partea familiei pe ginerele domnului Nicolescu, întâmplător parlamentar PSD, este extrem de neinspirată. Faptul că Victor Ponta girează cu prezența o astfel de strategie de comunicare este și mai trist. Când vă întrebați de ce poporul nu se coagulează în jurul PSD sau de ce peste 50% dintre români nu se prezintă la vot trebuie să luați în calcul și aceste erori de comunicare ale partidului. Sunt susținător 100% al PSD din anii 90 și acest gen de prezentare îmi repugnă, oare ce efect poate avea asupra nehotărâților? Este oare posibil ca populația României, sărăcită de mafia portocalie, să “facă scut împotriva statului polițienesc” al lui TB, în jurul unui șef de consiliu, la invitația ginerelui parlamentar?

  Principial aveți dreptate, arestul preventiv nejustificat este un abuz și o dovadă de totalitarism care trebuie să intereseze și alarmeze fiecare cetățean român. Dar ideea trebuie comunicată cu totul altfel și de alți comunicatori.

  Strategia votului negativ a fost îmbrățișată cu mult drag de Geoană și rezultatele s-au văzut. Sper că PSD poate produce o strategie de comunicare mai eficientă pentru viitorul apropiat.

 30. 30 Sibilla ianuarie 30, 2011 la 10:40 pm

  @nea Hara,
  Am pretenţii la un răspuns pe măsura… ce buba !!
  Răspunsul pe care l-aţi şutat, aşa, să fie ceva… nu-i nici tragi-comedie, nici nema nişa, e o încruntare şi nu e destinată mie…
  Vă zisăi io că nu aţi încheiat socotelile. Cu … nea Hara, of course.
  Cât priveşte soarta dumneamea pe miriştile politichiei, nu vă stresaţi, nea Hara, se ocupă săptămâna aceasta de aripile mele, nicio grijă… vă ţin la curent 🙂

 31. 31 Sibilla ianuarie 30, 2011 la 10:47 pm

  Ciuvica: „Sa-i vorbesti de rau pe betivi in tara condusa de Traian Basescu…e lovitura de stat” :))

  Mă arestează că zisăi şi de Frunzesky şi de mârlanul de la Cotroceni că-s alcoolici, că io numa zisăi, dar ei chiar sunt… Ai di penele dumneameeee… :)))
  AN, AN… cer azil politic la Cornu !!

 32. 32 LePrince ianuarie 30, 2011 la 10:47 pm

  @Alexandru Beldiman

  Ii spui lui bah: „Eu nu sunt Iepurele de Martie”.

  Desigur, nici nu te banuiam. Tu esti Tweedledee, Iepurele de Martie fiind Tweedledum.

 33. 33 Fragmentarium Politic ianuarie 30, 2011 la 10:53 pm

  Un discurs excelent, foarte dens si percutant. Din pacate, cu o floare nu se face primavara. In schimb, puterea dispune de cateva duzini bune, sa le spunem cum vrem, de oratori, retori sau limbuti, majoritatea tineri intelectuali, care au o mare capacitate de a intoarce discursul adversarului. Ei nu au strategii, ci doar contraactiune, pe cand opozitia sta invers, dar ce folos cand dupa ce-si lanseaza strategiile, se flescaie, scuzati neacademismul, la primele reactii ale puterii. Nu mai departe de cazul Nicolescu, opozitia a pornit in tromba, dar a inceput sa se clatine la primele coontraatacuri ale puterii. Problema care s-ar pune ar fi ca fiecare strategie ofensiva sa fie insotita si de masuri de raspuns la contraatacurile adverse, mergand pe variante, prin anticiparea miscarilor adversarului. Am vazut ca puterea a reactionat prin intermediul unor institutii ale statului, de ce nu ar facea-o si opozitia cu puzderia de ONG-uri, asociatii, uniuni si multe alte organizatii de utilitate publica ?! De ce tac intelectualii de stanga ?!

 34. 34 LePrince ianuarie 30, 2011 la 10:59 pm

  @Alexandru Beldiman(iepurele de martie)

  Watch!(yourself):

 35. 35 Maximmouse ianuarie 30, 2011 la 11:13 pm

  @Larisa,

  ce bine ca te revad, cred ca nu ai citit ultima mea postare catre mata, inca o data :

  @Larisa,

  Vad ca gandesti si remarci lucrurile asa cum se cuvine, te intreb, si sunt foarte interesat de raspuns:

  De ce satanail foloseste la cele mai scarbavnice fapte femei? De ce? in plus, nu numai ca le foloseste, dar ele isi fac cu brio faptele penale? ia spune tu LARISA , de ce?

 36. 36 blogideologic ianuarie 31, 2011 la 3:24 am

  @ LePrince spune: +Cugetarea asta: “TARA ESTE PAMANTUL PE CARE AVEM GOSPODARIILE, PE CARE NE CRESTEM COPIII SI CARE NE HRANESTE.” mi se pare de-a dreptul abisala.+
  Mai ales că „prietenii poporului român”, Lioncik Tismineţki şi fiul său Volodea ne învaţă dispreţul faţă de ţară !

 37. 37 blogideologic ianuarie 31, 2011 la 3:30 am

  @ Harabula spunea, pe ianuarie 30, 2011, la orele 10 şi :44 am : „Incerc sa-mi intaresc relatiile precare cu Marele Arhitect al Universului.”
  Ce fel de Dumnezeu ai tu ?

 38. 38 Doru Coarna ianuarie 31, 2011 la 5:29 am

  @ LePrince,

  sigur ca ma asteptam ca mesajul postat sa atraga surasuri (ieftine), insa citeste pana la capat, am prevazut aceasta atitudine.
  N-ar rezona toata populatia, de ex tu nu, dar cei multi, care sunt si sinceri in felul lor, da. Am explicat ca „naturaletea” romaneasca cere foarte mult concret, nu teorii din import in care n-ar mai crede nimeni deoarece n-au functionat cam pe nicaieri, dar sub umbrela carora se pierde in mod constant, tot. In timp ce emitentii castiga, tot asa, tot.

  Daca matale vrei sa-ti petreci zilele intr-o cocina morala si materiala, n-ai decat. Eu parca n-as vrea. Parca as vrea o tara d-aia, autentica. OK? Nu trebuie sa fii protestant ca sa vrei asa ceva… e suficient sa fii clar si concret in ceea ce faci si spui. La un moment dat toti se satura si se scutura de gargauni, viata ti-o impune. Tu ce-ai vrea, ca politicienii sa minta de fiecare data generatia cea mai credula? Nu vezi unde se ajunge?

 39. 39 Doru Coarna ianuarie 31, 2011 la 5:37 am

  @ blogideologic,

  intelectuaalii de stanga tac deoarece le-au refuzat sansa de a performa in viata si de avea un cuvant greu de spus, in beneficiul baronilor de tot felul. Ei spun ca acum, cu ei ati ajuns aici, cu ei sa iesiti (din rahat, sau din opozitie). Sigur, vad ca vor sa iasa cu liberalii, care si ei sunt fix in aceeasi situatie cu intelectualii lor. Si uite asa, singurii intelectuali raman cei pendinte puterii, care te rog sa observi, ii foloseste in felul ei.

 40. 40 Aurelio texanu ianuarie 31, 2011 la 5:50 am

  Domnule Adrian Nastase,
  Extraordinara expunere un adevar adevarat despe FRICA, dar Biblia care este cuvintul lui Dumnezeu spune clar ca FRICA este o unealta a diavolui de intimidare sa nu crezi un adevar ,, CINE LUPTA PENTRU DREPTATE LUPTA PENTRU DUMNEZEU…CINE LUPTA IMPOTRIVA DREPTATI LUPTA IMPOTRIVA LUIDUMNEZEU si asta este cel mai grav

  Mie nu mi-a fost frica de securitatea lui ceausescu declaratia lui UDREA CU PRESEDINTELE EI DEMOCRAT LE-A INTRAT DEMOCRATIA IN CAP?
  31 ianuarie, 05:45. aurelio texanuCe intelege tuta asta prin Democratie? cind mor oamenii si copii din cauza voastra? criminalii ordinarii ce sunteti asculta ce i-ti spune Texanu o sa platesti cu capul stimata doamna de moarte fiului meu pe care la-i omorit de stress din cauza ca i sa cerut mita sa i se repartizeze o casa am martorii si am sa vin in Romania sa te dau in judecata criminalo ce esti si tu si Basescu asta care ia intrat democratia in cap a-ti omorit mii de copii si tineret care au murit din cauza voastra prin spitale arsii de vii si toate sinuciderile tinerilor si batrinilor si oamenilor care i-ti adus in stare de sacrificiu dar vine ziua judecati criminalior ce sunteti credti ca va va i mai indura Dumnezeu? pina cind? TUTA PAMINTULUI CE ESTI PRESUL LUI BASESCU CE ESTI

  AUZI LA EA BOC CE-L MAI CURAJOS PRIM MINISTRU.SI BASESCU CEL MAI DEMOCRAT LIBERTATEA DE EXPRIMARE.CA IL HUIDUIE O TARA INTREAGA SA NU PATEASCA SA DEA DUMNEZEU CE PATESTE MUBARAK ACUMA MAI RAU

 41. 41 bah2010 ianuarie 31, 2011 la 7:30 am

  @alexandru beldiman (the march hare)Iepurele de Martie

  Nu stiu care dintre voi sufera de personalitate multipla, dar, oricare ar fi acela, sunt convins ca e suficient ca unul singur sa se prezinte la urgente la 7+2 si problemele se vor rezolva pt. amandoi. Succesuri maretze si multiple.

 42. 42 Larisa ianuarie 31, 2011 la 9:31 am

  @Maximmouse

  Din prisma cetateanului de rand care este interesat de politica si este informat de presa, nu am idee despre ce face Satanail oricine ar fi el.

  In alta paleta coloristica, prefer taramul ingerilor.

 43. 43 Marcus ianuarie 31, 2011 la 10:03 am

  “Resuscitat” Cu Viagra Boc Se “Cocoseste” La Opozitie

  Dupa ce a mai dat un cap in gura atat justitiei romane cat si Constitutiei, prin emiterea unuei Ordonante de Urgenta in vederea “recalcularii” pensiilor militarilor, gelatina nationala (eufemism pentru căcat), modelul international de slugarnicie scabroasa si obedienta necuvantatoare vecina cu imbeclismul, numitul Bob Emil, si-a gasit timp sa-si aduca aminte ca de fapt dumnealui, pe langa Prim Ministru, mai e si sef de partid, asa ca a iesit la rampa cu muschii gatului umflati sa tipe catre Opozitie, acuzand-o ca obstructioneaza desfasurarea actului de justitie in Romania.
  Si asta deoarece, pe buna dreptate, lumea s-a saturat de circul oferit in scopuri cucubatice de chiomb pe sticla si prin media scrisa, cu arestarile de opereta bulevardiera, 99% fara nicio finalitate in Justitie, arestari facute de politia politica a mascariciului si prin care isi realizeaza doua scopuri: pe de-o parte praf in ochii romanilor pentru a distrage atentia de la haosul generat de el si de banda lui de hoti in tara, haos la adapostul caruia ‘mnealor fura nestingheriti, in draci, iar pe de alta parte chiombila isi arata muschii umflati cu pompa de DNA si incearca sa bage teroarea in adversari.
  Ori premierul gelatina s-a apucat sa certe Opozitia pe motiv de luat atitudine impotriva unor astfel de practici staliniste. Taman el care a desfiintat pur si simplu Constitutia tarii, iar mai nou interpreteaza dupa urechea a bleaga a femeii adulterine Udrea hotarari definitive si irevocabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, bagandu-si pur si simplu piciarele in ea de lege, care stipuleaza clar ca asa ceva nu se face.
  Dar Dobibocu’ n-ar mai fi dobitoc daca nu s-ar indigna pe posturile de televiziune la actiunile marsavului si ticalositului de Ponta, care pur si simplu si-a bagat sula in coastele justitiei romane si n-o lasa dom’le in pace ceere, prin judecatorii fosti procurori DNA, sa aresteze pe capete preventiv lumea, pentru ca apoi sa se dovedeasca faptul ca totul n-a fost nimicuta altceva decat o noua manevra basista de imbarligare a mintilor de romani mai saracuti cu duhul sau mai iubitori de manele.
  Si iaca asa, pe langa circul oferit de mascati, procurori DNA, judecatori, fosti procurori DNA, care lasa violatori si criminali in libertate, dar aresteaza preventiv fara numar la comanda basista (mai nou se pare ca si uniii portocaliii ceva mai rasariti au inceput sa ordone arestari, in vederea reglarii de conturi personale) ne-am pricopsit si cu spumele de la gura bocului, produse ale furiei acestuia pe motiv de imixtiune Opozitie in actul de justitie din tarisoara noastra (sic!).
  La asa o magarie parca nici nu-ti mai vine sa zici “ia uite cine vorbeste”, ci sa emigrezi dracului, cu singurul regret ca nu stii cine va stinge lumina.

 44. 44 eficientaenerg ianuarie 31, 2011 la 10:27 am

  Bravos!Te pricepi..la Toate!

 45. 45 Al ianuarie 31, 2011 la 10:31 am

  ROMANIA=AUTISM

 46. 46 aurel b. ianuarie 31, 2011 la 11:32 am

  Mare mahnire si perspectiva din ce in ce mai indepartata de normalizare a unei situatii perpetue, neclare si conflictuale,alimentate de constiinte meschine si dusmanoase,este starea de spirit ce-i incearca pe cei ce spera la liniste si bunastare.Intelepciunea nu este conditionata neaparat de o educatie ,,aleasa” ,o demonstreaza atitudinea majoritatii comentatorilor ce au pretentia detinerii adevarului absolut ,ba dimpotriva.Dupa douazeci de ani de ,,antrenament”democratic sunt prea multe ,,minti luminate”ce indeamna la iesit in strada,la rasturnarea guvernelor prin revolutie,injurand si invectivand pe cei ce cred ei ca sunt responsabili de nerealizari si frustrari.Sunt persoane ,printre care ma numar si eu ,carora le este relativ indiferent cine guverneaza intrucat in orice guvernare vom avea aceasi activitate,vom plati taxe, sustinand si statul si lenesii.Aceasta categorie de cetateni ce nu urla la mitinguri si manifestatii este cea mai afectata de ura si inversunarea celor ce ,ciclic vor injura o guvernare sau alta.Cu certitudine cei ce injura acum ,au injurat si alta data, indiferent cine a avut fraiele puterii,ei fiind vejnic nemultumitii ce vor cauta vinovatii in alta parte decat in ograda lor.Exagerarea pina la absurd a anumitor stari ce ar domina societatea,de la frica generala pana la instaurarea dictaturii ,nu au rolul de a stabiliza mersul unui stat si personal nici nu cred ca acesta este scopul,dimpotriva.Chiar daca in acest moment personal nu sustin ca fiind cea mai buna conducere ,sustin in schimb , ca un exercitiu de democratie ,acceptarea unor masuri, care vom vedea daca sunt bune sau rele la expirarea mandatului pe care l-au castigat.Neincadrandu-ma in linia personala a proprietarului acestui blog si sustinatorilor sai se poate sa nu fie afisat comentul meu ,insa acesta este punctul meu de vedere.

 47. 47 Vasile, ianuarie 31, 2011 la 11:53 am

  Printul il ataca pe Doru Coarna ,acuzindu-i fraza patriotarda , ca infantila, tot ce se poate! Daca insa avea la final „…….ne da de mancare si in care ne c..cam cu totii” si era semnata de patapievici horia atunci ar fi fost itelectual abisala!
  „Dulce et decorum est pro patria mori” invata printule de la morti ca geaba esti fanariot printre cei vii!!

 48. 48 Fragmentarium Politic ianuarie 31, 2011 la 11:59 am

  […] Conditionarea absoluta a libertatii de nesepararea gandirii de actiune, un pericol de inspiratie totalitara […] Simbioza dintre libertatea proprie si libertatea celorlalti. Cand egoismul poate face din libertate un inger cazut […] Politizarea apolitismului, o tentativa a politicii de a trage de mintile carturarilor ca de o franghie […]
  https://fragmentariumpolitic.wordpress.com/2011/01/31/echilibrul-caii-de-mijloc/

 49. 49 Iepurele de Martie ianuarie 31, 2011 la 12:10 pm

  @ Toti

  Domnule prim-ministru Adrian Nastase,

  doamnelor si domnilor comentatori ai blogului,

  avem printre noi un geniu al detectivisticii. El posteaza pe acest blog sub pseudonimul de bah 2010. Omul acesta este atat de perspicace, atat de intuitiv, atat de genial, incat, inca de la prima noastra intalnire in acest spatiu, m-a citit imediat: sunt un „postac portocaliu” si un „tablagiu” (cu varianta „tablagica”). E drept, unii dintre dvs., adusi la saturatie de aceste doua calificative, care, alaturi de „dreaq”, par a constitui tot vocabularul lui, l-ar putea lua pe bah2010 drept un biet cretinoid, care, in saracia-i crunta de idei, nu poate scoate mai mult din capul sau sec decat cuvintele mai sus mentionate.

  Si totusi, domnule Adrian Nastase, si totusi, doamnelor si domnilor comentatori, trebuie sa va marturisesc, astazi, adevarul. Nu mai am de ales, bah2010 m-a incoltit. Da, sunt un „tablagiu” (uneori, un „tablagica”), da, sunt un „postac portocaliu”. Si, da, am fost trimis pe acest blog cu misiuni specifice. Ceea ce n-a banuit, insa, nimeni, nici macar insusi bah2010, este ca misiunea mea consta exclusiv in supravegherea acestuia din urma. Pentru ca bah2010 este individul de care Traian Basescu se teme cel mai tare-n tara asta. Este suficient sa posteze bah2010, pe blogul sau, o noua „analiza” antbasista, că marele coţcar (presedintele republicii) se si scapa-n pantaloni. Asa stand lucrurile, altfel spus, data fiind importanta covarsitoare pe care seful statului i-o acorda lui bah2010, am fost autorizat sa sar peste toate treptele ierarhice si sa-i raportez direct lui Basescu. Tin minte si acum ca, la un moment dat, cand i-am raportat ca bah2010 a postat pe blogul lui un nou text devastator pentru regim, Traian Basescu si-a dus mana la inima, si-a schimonosit toata fata intr-un rictus de ura inumana si a conchis: „Iar vor iesi in strada romanii, mobilizati de cuvintele lui bah2010. Pana la urma, asta o sa-mi vina de hac!”. Apoi, a fost nevoie de interventia medicului prezidential personal, care i-a facut javrei ordinare o injectie calmanta…

  Ce-as putea sa mai spun? Poate doar atat: deconspirat de bah2010, eu mi-am pierdut slujba de postac portocaliu cu care ma trimisese pe acest blog Traian Basescu. Si totusi, dvs., doamnelor si domnilor, aveti toate motivele sa sperati la o schimbare apropiata in bine. Cu bah2010 in blogosfera, zilele regimului sunt numarate.

 50. 50 Sincerosu ianuarie 31, 2011 la 12:22 pm

  „Sibilla spune:
  ianuarie 30, 2011 la 10:30 pm

  D-le AN,

  Ieri am semnalat un aspect, odele intonate de catre pesedei ayatollahului frunzesky, si de-ar fi doar aistea…
  Azi, semnalez si … :

  „Voi menţine alianţa cu liberalii”

  Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, afirmă însă că …… „Nu este o bucurie să asistăm la o coagulare a celorlalte forţe politice principale din Parlamentul României. E un pericol, iar dreapta trece printr-o criză profundă în această perioadă, în România”, a mai declarat Sorin Frunzăverde. …..”
  Mare greseala, deoarece „NU DREAPTA TRECE PRINTR-O CRIZA PROFUNDA” ci doar „HOARDA DE DEMENTI PORTOCALII CARE A REUSIT SA PUNA MANA PE TARA”.

 51. 51 Socrate ianuarie 31, 2011 la 1:31 pm

  Fata de atitudinea liberalilor ( membri ai ACDsi viitori membri ai aliantei PSD-ACD (! ), care dezavueaza reactia PSD la actul de politie si justitie politica din Arges, avand aceeasi pozitie ca si dl. Boc – sa lasam justitia sa lucreze -, opinie exprimata prin Chiliman, Fenechiu ) ), cred ca raspunsul PSD ar trebui sa sune cam asa “ Incepand de acum, vom protesta in acelasi mod la orice acte abuzive, de politie politica, ale puterii, ale DNA sau ale unor judecatori care raspund la comenzi politice, indiferent daca este vorba de un membru al PSD, al PNL, al PC, al PRM, al PNG sau al oricarui alt partid politic, cu exceptia partidelor aflate la guvernare. In cazul partidelor aflate la guvernare consideram ca este vorba de simple reglari de conturi intre partide sau intre diferite grupuri de interese dintr-un partid. “. Dixit.

 52. 52 Vasile, ianuarie 31, 2011 la 1:37 pm

  Texanule,

  La noi se spune „i-au murit laudatorii” si in Texas „Facts speak louder than words”.

 53. 53 Don ianuarie 31, 2011 la 2:59 pm

  Nu v-ati obisnuit sa se zica si sa nu se faca nimic ?

 54. 54 popateapa ianuarie 31, 2011 la 3:20 pm

  Cer scuze pentru lungimea comentariului si promit sa nu mai cad in greseala altadata!
  Iata ce am scris despre subiect!
  Şi Dacă?!
  Şi dacă Băsescu şi haita lui îşi “trag” o lege beton care vor controla şi presa şi blogurile şi cei ca noi care încă mai criticam, dar fără folos se pare, vor ajunge să plătească fie amenzi usturătoare, fie cu libertatea! Daca Băsescu a dat semnalul a venit şi ţoapa de Udrea după el. Auzi tu, să ameninţe un ziar prestigios ca îl da in judecata! Totuşi ea este mai tânără şi n-ar fi trebuit să aibă idei totalitariste,dar tătucu…. De fapt lipsa de inteligenţa şi dorinţa de parvenire, sunt susţinute de aroganta fără margini. Un om inteligent ascultă şi părerea celorlalţi!
  ŞI DACĂ!
  COD ROŞU PENTRU ROMÂNIA
  Cu cîțiva ani in urma nu exista aceasta sintagmă. Acum este des folosita in previziunile meteo!
  “COD ROŞU!” pentru România! Treziți-vă domnilor politicieni ai României ce încă mai iubiți această ţară și acest popor! Noi v-am ales, chiar de v-am votat sau nu! Nu am putut în mod logic să îl votez și pe dl Ponta și pe dl Antonescu. În calitate de lideri ai opoziției faceți orice este posibil să înlăturați hidra cu două capete Băsesciano-PDL-ista! Poate și pentru dumneavoastră va fi prea târziu să mai acționați la întoarcerea din vacanţă!
  Nu înlăturarea lui Boc și a guvernului este prioritară, ci însăși păstrarea democrației încă fragile. Dacă vă rezumați numai la declarații sforăitoare, fără a întreprinde nimic concret nu sunteți cu nimic mai buni ca ei. În calitate de lideri trebuie să vă asumați niște riscuri, trebuie să îi mobilizați pe cei ce v-au votat. Puteți declanșa sistemul de promovare a unei legi cu strîngerea a 100.000.de semnături din toată țara, puteți declanșa alegeri anticipate etc. Timpul cu joaca de-a moțiune de cenzura,cade nu cade,etc a trecut. Nu numărătoarea de voturi necesare, făcută de domnul Năstase, (ca numărătoarea de oua) este prioritară acum.Acest malefic Traian Băsescu este foarte răzbunător,după cum vedeți! N-a putut să reducă pensiile cu 15% vrea să le impoziteze cu 16%; abureala cu tva-ul este de adormit copiii! Dacă domnul Geoana a candidat împotriva sa, și totuși n-a putut să îl învingă in ţară, ci doar prin frauda și din străinătate, a încercat să îl dea jos de la conducerea senatului! Am mai emis avertismentul ca poate ;la întoarcerea din vacantele dvstra exotice ne veți găsi pe cei ce nu am putut pleca, cu tancuri pe străzi,politia înarmata pana in dinți pe strada,iar partidele dvstra dizolvate. Cine știe cîți dintre noi vor fi in pușcăriile noului președinte Băsescu ales pe viata. Aceasta imagine apocaliptica mi se pare totuși foarte reala! Ajutați-ne ca să va ajutam! Cititi si “Lehamite” pe acelasi Blog lehamite

  Publicat de Popa Ţeapă la 8:09:00 /12 iulie 2010
  Numai pentru cei interesati
  Din păcate ultimele mele postări nu le-am putut împărtăși cu dvstra din lipsa de timp și datorita faptului ca lungimea lor este mare , este foarte greu sa dai pinguri . Acum încerc sa va înștiințez cu ce am scris postând link-uri la dvstra.
  Cu mulțumiri,Popateapa
  http://popateapa.wordpress.com/2011/01/31/pilotii-marinari-carmaci-cosasi-nota-dn-orbi-%E2%80%93-m-eliade-%E2%80%93-1937-fragment/
  http://popateapa.wordpress.com/2011/01/29/bravo-canon-canon-preservatif-jetablesbravo-canon-imprimante-canonprezervativunica-folosinta/
  http://popateapa.wordpress.com/2011/01/24/admiratie-pentru-orban/

 55. 55 marius ianuarie 31, 2011 la 3:44 pm

  Nu stiu daca e vorba de frica ca justificare pentru inactiune,sau absenta ‘vocii poporului’ pentru sustinerea unor principii , sau este vorba mai degraba de lehamite, de o lamurire generala cu privire la ceea ce declara politicienii…adica ‘una spun ,dar alta fumeaza de fapt’.
  Cred ca destui oameni simpli din tara s-au lamurit si cum e cu dreptatea,si cu principiile si cu toate.Nu mai au incredere in clasa politica,si toate sondajele arata acest lucru. Nu cred ca frica este motivul principal.Daca s-ar face un sondaj in care sa se intrebe omul simplu de ce nu iese spontan in strada (sa apere principii ,care pentru el nu se aplica niciodata oricum …)nu cred ca va raspunde in mod predominant ca… ‘de frica’ ,ci mai degraba va da din mana a lehamite saturat de toti,de tot si de toate.

 56. 56 Manuela ianuarie 31, 2011 la 3:49 pm

  @Baronul mincinos

  habar n-am la ce mesaj va referiti… by the way google translate e mereu o solutie:)

 57. 57 Karakas ianuarie 31, 2011 la 4:02 pm

  Nu stiu daca va mai amintiti de faimoasele raportari ce se faceau pe vremea lui Ceausescu. Se rotunjeau numerele si se pronuntau cifrele cu mindrie patriotica. Cam asa mi se par si noile „dari de seama” in cadru politic portocaliu. Rezultatele colectarii TVA sunt bune. Ialomiteanu ne incurajeaza ca avem bani suficienti si ca anul asta ii vor imperechea sa se inmulteasca pentru investitii. S-a creat deja cadrul iesirii din criza. Rama o avem mai trebuie pictat tabloul. Comisia Europeana ne bate pe umar cu satisfactie. FMI ne imbratiseaza cu drag. Se pregatesc pupaturile. Doamna Udrea ne informeaza ca ea nu a mai vazut presedinte mai democrat ca Basescu. Nici Democratia nu a mai vazut asa ceva. S-a aciut la pieptul Presedintelui unde toarce linistita ca are cine sa o administreze poporului. Citeva injectii mici si dureroase duc repede la modernizare. Si eventual la faurirea omului de tip nou, capitalist care stie cind sa se arunce in fata metroului, fara sa ceara ajutor de la stat. Pentru ca statul l-a impins deja de la spate.

 58. 58 Doru Coarna ianuarie 31, 2011 la 4:23 pm

  @ Vasile,

  nu pot spune ca nu-s de acord cu completarea, asa-i!
  Dar gandul ma duce, azi cand sunt, se pare, excesiv de patriot, la faptul deloc marunt ca s-ar putea prea-bine sa ajungem intr-un punct din care sa nu mai avem unde ne c-ca… De asta mi-e frica, iar Printul ala mancator de iaurt cu menta nu vrea sa ne spuna unde am putea-o face, totusi.

  Toti trebuie sa simtim la fel si sa recuperam, sa salvam si apoi sa reconstruim, fie si numai din motivul asta de mai sus. Dar inainte de astea, ar trebui sa ne revenim.

 59. 59 Harabula ianuarie 31, 2011 la 4:33 pm

  Daca din o suta de variante exista una care l-ar mentine pe Nicolescu in puscarie, judecatorii vor alege-o. Demonstratiile pesediste ar ambitiona orice lucrator din justitie sa se arate maret.
  Asta nu deranjeaza pe protestatari. Nu interesul lui Nicolescu îl urmaresc.

  Deja sunt anchetati si niste primari. Daca sunt implicate mai mult de trei persoane sunt circumstante agravante. Conform codului de procedura penala, circumstantele agravante justifica arestarea. Art 143, 148

 60. 60 Dragos ianuarie 31, 2011 la 4:44 pm

  @doamna Manuela

  in primul si primul rand va spun: saru’manusiiiteleee !
  In al 2-lea rand va rog sa observati cat de cuminte m-am facut in ultima vreme. N-am mai scris:

  Traiasca Basescu !

  ps: atat de des.

 61. 61 Observator ianuarie 31, 2011 la 4:57 pm

  Frica ucide mintea, cum cita un coleg nitel mai sus, dar pe de alta parte tot frica pazeste bostanaria. Frica e o stare normala pana la urma, important e sa nu se ajunga la frica simptomatica, la teroare, la acea teama neconstructiva care nu face nimic altceva decat sa franeze, sa inhibe progresul.

  Un pic de prudenta nu strica, si nici un pic de ordine in frica (ca sa-l amintesc si pe Paler), o ierarhie.

 62. 62 blogideologic ianuarie 31, 2011 la 5:10 pm

  @ Karakas
  Bun !

 63. 63 bah2010 ianuarie 31, 2011 la 5:21 pm

  @alexandru beldiman (the march hare)Iepurele de Martie

  Privind numarul si frecventa postarilor(Manuela e de gashka maxima caci inteleg ca sunteti platiti la postare) si ar fi suficient sa-ti dai seama cam din ce tagma faci parte…”facator” de valuri in cada.

  In alta ordine de idei, daca si tu esti de acord, i-as solicita Manuelei(inteleg de la tine ca ea este cea care modereaza acest blog) sa ne spuna cine si cu cate nick-uri posteaza+ numar de postari in medie pe zi.

  Poate ca pt. nivelul tau de cunoastere/intelegere trebuie sa fie genial cel ce descopera „personalitatile blogeristice multiple”, in practica si pt. un om cu nivel minim de cunoastere este extrem de simplu.
  Eu ti-am mai atras atentia in trecut ca posesorul blogului afla multe, repede si fara efort, iar tu, din nestiinta, tot ii dai inainte cu tupeu. Ca sa-ti intre bine in cap: nu trebuie sa fii nici genial si nici detectiv sa descoperi un postac cu personalitate multipla. Cum te vad nestiutor, prefer sa te pastrez in aceasta stare tocmai ca tampeniile tale sa fie mai usor vizibile.
  Cat despre vocabular, ce sa-ti zic? Incerc sa folosesc cuvinte simple si putina in speranta ca vei reusi sa intelegi si sa retii parte din ele. Din cele expuse mai sus, reiese clar ca am folosit prea multe si prea complicate. Imi pare rau, dar mai jos de atat nu pot cobora nivelul discutiei asa ca am rugamintea sa faci un efort urias si sa incerci sa-ti ridici tu nivelul pt. ca tentativa de comunicare sa poata continua.
  Habar nu am care este efectul a ceea ce scriu pe blogul personal si nici nu ma intereseaza. E doar un hobby, n-are scop comercial(asa cum se mai practica), insa si daca ar fi mai mult, crede-ma ca opinia ta ar fi ultima care m-ar interesa. Obisnuiesc sa cer opinia oamenilor cu suficiente circumvolutiuni dezvoltate si complet alfabetizati si care au si proprietatea termenilor.

  Sigur nu este deloc intamplatoare prezenta ta si a altor „prieteni” de-i tai atat de activa si de virulenta, tentativele voastre de a cobora nivelul discutiilor la standardele voastre de majuri obositi. FRICA este cea care va impinge acum mai mult de la spate mai mult chiar si decat maretzul vostru carmaci. Funia se apropie amenintator de par, iar ziua socotelilor se apropie cu pasi repezi si mereu te vei intreba daca cel care ti-a tras presul de sub picioare am fost eu sau unul care mi-a citit blogul sau altul care a citit alt blog, mai bun sau mai prost decat al meu. Stiu ca v-ar conveni de minune sa bagam toti capul in nisip, sa va lasam sa va faceti treaba, sa fiti multumiti si fericiti cu lenutzele si bocii vostri… doar ca vestea trista pt. tine/voi este ca n-o sa aveti parte.
  Va urez aterizare usoara.

 64. 64 Baronul Munchhausen ianuarie 31, 2011 la 5:32 pm

  @manuela (”Dragostea mea” vorba cuiva :D),

  Nu stiu daca a fost o simpla coincidenta sau nu, dar mesajul adresat lui dlnimeni a fost lasat in asteptare, in timp ce altul, al altvuiva, postat la vreo ora dupa al meu, primise unda verde. Vazand asta si aducandu-mi aminte ca si in alte ocazii cand s-a mai intamplat asemenea „omiteri”, daca nu am protestat, in scris, binenteles, mesajul meu a ramas neaprobat….sine die….
  De aceea, am postat in ruseste, gandindu-ma ca, probabil, nu ati inteles ce scrisesem in mesajul anterior. Am tradus si in romana, pentru cei care n-au facut rusa in scoala… 😀 😀 😀
  Si acum marea mea revelatie: cum am postat al doilea mesaj, cum ai dat unda verde primului, cu mult mai devreme decat termenul solicitat de mine…
  Nu sunt mincinos, am fost doar prevazator sau, daca vreti, nerabdator sa-i parvina raspunsul meu lui dlnimeni.
  Acesta este purul adevar, cine spune altceva, chiar ca e mincinos 😀 😀
  Semneaza in alb,
  Baronul Munchhausen 😀 😀 😀 😀 😀 :))

 65. 65 Ioan ianuarie 31, 2011 la 5:36 pm

  @ toti

  De cateva zile ma uit capiu pe langa mine si nu stiu ce sa mai cred. Ori eu sunt nebun de balamuc, si trebuie sa vina un om de bine sa ma lege fedeles, ori toate intamplarile din ultimile zile nu sunt reale. Se petrec intr-o lume paralala cu mine, unde eu nu am acces. Sau, de ce nu, unii lideri din partidul numit pesede, in ciuda evidentei strigatoare la cer, mimeaza inca si azi lupta politica. Auziti oameni buni si cruciti-va: cica raul absolut in Romania ultimilor 6 (sase) ani nu este este t basescu ci pedele. Care v-a sa zica eu sunt orb si surdo-mut si ca mine (Doamne fereste) alte mil de catateni romani (pana la 8-9 mil) dar pedele trebuie pichetat. Europa toata il ocoleste nonsalant pe musteriu ori unde calca, ca pe un ciumat, si pedele trebuie pichetat. El fura si tradeaza tara la lumina zilei si in vazul lumii, si pedele trebuie pichetat. Prin fapte unice, neintalnite pana la el in Europa ultimilor 20 de ani, el aduce Romania la sapa de lemn, si pedeleul trebuie picheta. Nu, eu nu pot intra intr-un astfel de joc; sa intre in el V Ponta si adeptii lui. Eu stept sa fiu chemat in Dealul Cotrocenilor. Acolo am sa vin cu pumnii stransi. De bine.

 66. 66 Baronul Munchhausen ianuarie 31, 2011 la 6:00 pm

  @ despre frica unora,

  Parodie dupa o poezie de Ioan Untaru:

  „Cei cu steagul rosu, ce-nvârteau odată lumea,
  Au pierdut puterea, dar cad mereu tot în picioare!
  Banul, Norocul(Fortuna) sau cum se mai numea
  I-a imunizat in contra legii si-acum se simt in stare

  Sa faca averi necushere, calcand peste cadavre
  Şi ne râd in fata, sfidandu-ne, stiind ca, la o adică,
  Desi traiesc ca regii, iar noi, ca niste biete larve
  Ei doar de ochii lumii, mai tremura de frică!”

 67. 67 aurel b. ianuarie 31, 2011 la 6:02 pm

  Pe un alt subiect, in cautarile mele intru iluminare,cu stupefactie am dat peste un comentariu, ce cred eu face cinste sustinatorilor stangii si nu numai.Este cred eu o mostra de inteligenta,curaj,abnegatie si devotament.Rar a-ti e dat sa vezi asa ceva.Minunativa.

  Monitorizare Mediafax STS

  ieri am fost intrun bar din Bucuresti. Un tip beat vorbea cu barmana. Ma asez la tejghea si imi comand o bere. Tipu la un moment se baga in seama cu mine , desi nu aveam chef de stat de vorba cu nimeni. Ma provoaca in fel si chip. Devenea tot mai agresiv si in final ma injura repetat. Ma gandeam sa il bat . Observasem ca era asteptat de 3 tipi la o masa. Deci erau 4. Puteam sa il bat si sa plec. Am calculat. Am decis sa il descos si sa il umilesc din vorbe. Am aflat ca terminase dreptul la Titu Maiorescu . Particulara.
  Dar nu isi daduse licenta pentru ca faculltatea nu e acreditata dar el a luat toate examenele mai putin licenta. Doar Claudiu varul lui a carui mama e judecatoare la cea mai inalta instanta din Romania a reusit acest lucru. Dar ca el ar vrea sa isi dea licenta altundeva si la orice ar vrea el chiar si electronica. Interesant. L-am intrebat cu pile ? A zis ca Nuuuuuuuuu.
  L-am intrebat ce natie e pentru ca arata dubios. Mi-a zis ca ai lui spun ca sunt ceva greci. Era urat de un blond cacaniu cu fire de par groase si grase cu un mijloc de femeie.
  Avea mutra de basist. Ii mirosea gura a alcool ieftin. Putea. Vroiam sa il bat pentru ca merita. Dar am continuat cu intrebarile.
  L-am intrebat ce lucreaza. Am aflat ca la Mediafax. L-am intrebat ce functie are si cu ce se ocupa.La inceput nu a vru sa se divulget. Era mort de beat. Pana la urma a cedat insistentelor mele si a spus tot.
  E sef peste o echipa de 20 de oameni care monitorizeaza toata media inclusiv twitter, bloguri. Ultima luna a lucrat pentru Vodafone sa le dea un rezumat zilnic a imaginii lor peste tot ce inseamna media. A marait si ceva de PSD la un moment dat cu o vadita ura.
  L-am intrebat daca sunt monitorizate blogurile si paginile de socializare pe diverse teme. Mi-a confirmat ca da. L-am intrebat daca monitorizarele se concentreaza si pe cei care comenteaza pe bloguri cu nick , nume, ip etc. Mi-a confirmat din nou ca da . Am reintrebat si mi-a reconfirmat. M-a intrebat daca am un blog ca sa ma bage si pe mine la monitorizari. I-am zis ca nu am.
  L-am intrebat daca sunt monitorizate si publicatile online care sunt impotriva lui traian basescu. MI-a confirmat si de data asta ca da.
  L-am intrebat daca lucreaza si pentru STS. A zis ca da. Apoi sa uitat cam ciudat. Poate isi daduse seama ca a vorbit prea mult.

  De cand a fost ales basescu sunt supus la tot felul de porcarii si provocari de genul asta. Poate de aia trebuia sa il bat pe acest porc neosecurist. La un moment imi voi controla dosarul si voi trage tot sistemu lor la raspundere pentru toate calomniile si harturilile impotriva mea.
  Gasca asta de mancatori din curu lu basescu trebe bagata acolo unde le e locul.

  Domnule Adrian Nastase ce spune-ti dumneavoastra acum , am scris si eu de un an doi aici pe blog. Nu trebuia sa se ajunga aici. Scrie-ti bine si nu doar de acum. Asta e cel mai hotarat mesaj al dumneavoastra si il salut.
  Lupta incepe cu cei din preajma dumneavastra pe care trebe sa fiiti sigur ca nu dau cu papagalu unde nu trebe. Sa nu mai comunicati atat de liber si increzator prin telefoane si pe internet fara sa luati masuri de securitate.
  Si sa nu il mai vad pe vreunu din PSD sarind sus de bucurie pentru o victorie de etapa. Basescu e invins doar cand va fi condamnat la peste 20 de ani de puscarie cu izolare totala. Nu mai devreme si nici mai tarziu. No mercy. El greseste din de cand a deschis ochsorii pe planeta asta din viata in viata. Unii sunt de parere ca menirea vietii lui e de natura spirituala. Deci sa ii dam sansa sa devina spiritual. Ca un yoghin in totala izolare.

  Problema politicienilor in general e ca se trag din fostele structuri ale securitati chiar si doar ca informatori. De nu au avut tupeu sa sara cu adevarat la basescu.
  Mai oameni ala era sistemu atunci, daca el nu are jena cu voi, voi de ce sa aveti. Ce el nu a facut ilegalitati ? Pai le face la vedere si toti stim asta.
  Un vapor nu se poate compara niciodata cu un termopan.
  Sper ca pe viitor sa patrunda mai putini securisti in politica. Cu cadrele de partid nu am treaba pentru ca ei stiu meserie si daca sunt si oameni deschisi cu atat mai bine.
  Securismul stolojanist, basist, stoichist trebuie sa dispara definitiv.

 68. 68 Bah ianuarie 31, 2011 la 6:18 pm

  @Manuela
  Am rugamintea de a citi postarea de mai sus cu privire la ajutorul solicitat cu privire la identificarea identitatilor multiple.

 69. 69 Bah ianuarie 31, 2011 la 6:21 pm

  @ALL
  Mi-am schimbat doar diaplay name de la Gravatar din bah2010 in Bah ca sa-i fie Iepurelui/Alexandru Beldiman mai usor sa-mi scrie numele cand elucubreaza, imaginandu-mi cat de greu ii poate fi sa trebuiasca sa scrie atatea cifre.

 70. 70 mbconsulting ianuarie 31, 2011 la 6:28 pm

  Fara frica??? Dar atunci de ce nu apar unele mici postari.

  Un exemplu de fara frica este explicatia pe care desigur, mai devreme sau mai tarziu se va gasi pentru urmatoarea stire:
  „In cazul lui Adrian Nastase, aceeasi firma, Zeus SA, apare in rechizitoriul din dosarul Trofeul Calitatii. Firma din Arges este una din firmele care au dat bani pentru campania liderului PSD din 2004.

  Zeus SA este compania detinuta de omul de afaceri pitestean Gheorghe Dobre, care a fost si el audiat de DNA in cazul presedintelui CJ Constantin Nicolescu. Unul din capetele de acuzare formulate de DNA in cazul Nicolescu este legat de compania Zeus SA si de Gheorghe Dobre.”

  Multumesc pentru inteleger si notez data si ora postarii: 31.01.2011 – ora 18.30.

  Cu multumiri pentru gazduire!

 71. 71 Karakas ianuarie 31, 2011 la 6:54 pm

  Mi-a atras atentia urmatoarea stire care imi confirma cit de adinca va fi democratia pe care o pregateste regimul lui Basescu romanilor:

  Jandarmeria Română a publicat un anunţ de intenţie anunţând că vrea să cumpere „echipamente de reprimare a revoltelor„, respectiv căşti de protecţie, pulverizatoare, pistoale mitralieră, puşti, grenade fumigene, grenade lacrimogene şi altele, estimând preţul de achiziţie la 42 de milioane de lei.”

  http://www.mediafax.ro/social/jandarmeria-vrea-sa-cumpere-echipamente-de-reprimare-a-revoltelor-7936743

  Reprimarea revoltelor se face cu pusca mitraliera?

 72. 72 contele ianuarie 31, 2011 la 7:43 pm

  Observator

  Ce mai faci ? Postezi cam rar . Dar eşti acolo , da ? , am încredere că cineva , acolo sus , mă observă şi mă apreciază . Domnul Năstase şi-aşa nu ia în seamă sfaturile mele , mi-a fost desconspirată şi misiunea mea pe-aici ( din cauza lui LePrince care se ceartă cu iepurele ăla …fie vorba între noi , şeful l-a tăiat de la primă , a zis că n-a păstrat linia ordonată ) , acum scriu doar de plăcere .
  Ţi-a plăcut bancul ăla al meu cu pompierii şi clădirea guvernului ? Ăla cu vrăjitoarea şi Băsescu e naşpa rău … Cum , nu-l ştii ?! Nuuu , nu ţi-l spun , nu insista …

 73. 73 Iepurele de Martie ianuarie 31, 2011 la 7:50 pm

  @ bah

  Nu te mai agita, tataie! Crezi sau nu, nici n-am avut răbdare să-ţi citesc postarea kilometrică. La modul serios, noi doi n-avem ce discuta. „Războiul” dintre noi a început atunci când tu m-ai acuzat aiurea că sunt „postac portocaliu” şi „tablagiu” şi ai ţinut-o langa până la saturaţie. Toate mesajele tale către mine se reduc la „postac portocaliu”, „tablagiu” („tablagică”) şi „dreaq”, plus câteva cuvinte de legătură şi câteva insulte. Şi totuşi, n-ai nici o şansă: eu sunt mult mai vechi pe blogul ăsta decât tine şi am postat nenumărate mesaje antibăsiste şi antibăsişti. Şi, tot sub pseudonimul de Iepurele de Martie, am postat mesaje similare pe multe alte bloguri. Cu cât susţii mai mult contrariul, cu atât te faci de râs în faţa comentatorilor mai vechi, care ştiu că am perfectă dreptate. Aşa stând lucrurile, înverşunarea ta împotriva mea este nemotivată, ineptă şi maladivă. Nici măcar n-ai avut prevederea de a-mi citi câteva postări mai vechi, înainte de-a te lansa în afirmaţii fără nici un fel de acoperire. Caută-ţi un doctor de cap. Restul e gargară.

 74. 74 LePrince ianuarie 31, 2011 la 7:52 pm

  @Doru Coarna

  Este evident ca ii dispretuiesti pe romani, tot atat de evident ca imaginea unei vaci care rumega. La tine se citeste dispretul (de la inaltimea unui ego umflat care are impresia ca are „cheia”) , la vaca se citeste placerea de a ingurgita.
  Spui:
  „Am explicat ca “naturaletea” romaneasca cere foarte mult concret”
  Concretul de care vorbesti a fost utilizat de legionari, de national-comunisti, de PRM, mai nou va fi utilizat si de PP. Si s-a ajuns undeva unde nu place nimanui, dupa spusele tale intr-o „cocina morala si materiala”. Pe parcurs, s-au distrus elitele, au existat crime si distrugeri, Romania fiind tolerata dupa eforturi si sacrificii mari in organizatii unde nu stim sa fim parteneri egali si demni, nestiind sa utilizam in propriul beneficiu apartenenta la aceste organizatii, sa ne facem auziti, respectati si ascultati. Tocmai datorita acestui tip de discurs, extrem de periculos, s-a ajuns in aceasta situatie.
  Mai spui:
  „N-ar rezona toata populatia, de ex tu nu, dar cei multi, care sunt si sinceri in felul lor, da. „
  Nu ma deranjeaza acuza de nesinceritate, dar sa crezi ca cineva care nu are toate elementele pentru a decide ar putea fi sincer mi se pare o dovada de naivitate, ca sa nu spun altceva.
  Spui:
  „Nu trebuie sa fii protestant ca sa vrei asa ceva…”
  Faci o confuzie grava crezand ca acest tip de mesaj este de tip protestant. Structura romanilor nu are nimic de a face cu protestantismul. Acolo individul este cel important si tot individul este responsabil si pentru propria persoana, familie, pentru propria bunastare, onoare, cinste, curatenie, mersul la biserica, etc. Romanii sunt altfel, ei asteapta pe cineva sa-i miste, este si ceva religios la mijloc, ei isi pun soarta in mainile cuiva, sunt invatati de mici ca individul este mic si oricand divinitatea(inclusiv autoritatea) ii poate ridica, cobora, supune, influenta, poate sa le ia, sau poate sa le dea. Pe acest teren, altoiul de tip protestant poate merge doar individual.
  Politicienii nu ar trebui sa minta, desi nu poti vinde nici macar ceva de extrema calitate fara un ambalaj, ar trebui sa le spuna exact asta: ca depinde de fiecare dintre noi.
  Dar nici nu putem sa traim intr-o Romanie a trecutului ca cea propovaduita de tine, cu mesaje de tipul:
  „SE ANUNTA MULT TUMULT SI VA TREBUI SA LUPTAM IAR, LA RANDUL NOSTRU, PENTRU CONTINUITATEA NATIEI ROMANE SI PENTRU LOCUL NOSTRU SUB SOARE, CE-L MOSTENIM DE MILENII.”
  Ceea ce se pare ca nu intelegi este ca lumea s-a schimbat, Romania odata cu ea. Astea nu sunt mesaje patriotarde, cum iti place sa spui, e doar demagogie ieftina, copiata dupa adjunctii lui Zelea-Codreanu si Emil Bobu.
  Du-te cu aceste mesaje la cei de 20 de ani. Vor rade. Du-te cu acest mesaj la cei adulti, ocupati si preocupati. Vor fi sceptici. D-te cu mesajul la cei de 70 de ani. Iti vor spune ca l-au mai auzit si ca nu le-a adus nimic bun.
  Doru, traim in sec.XXI, in UE si avem pretentii. Tu jignesti pe romani. Ii vezi pe toti ca pe cei din imaginile urmatoare, mesajul tau merge la aceasta tipologie, chiar si acolo cu o conditie:

  Conditia este sa-i platesti bine.

 75. 75 Iepurele de Martie ianuarie 31, 2011 la 7:52 pm

  @ Manuela

  Inainte de a-mi opri in spam, din instinct, ultimul mesaj catre bah, te rog sa remarci ca m-am abtinut de la orice insulta, cat de mica. Iti jur ca scopul mesajului nu este altul decat acela de a restabili adevarul. Te rog, deci, cu tot respectul si cu toata seriozitatea, sa-l postezi.

 76. 76 LePrince ianuarie 31, 2011 la 7:53 pm

  @Doru Coarna

  Uite cui te adresezi:

 77. 77 Iepurele de Martie ianuarie 31, 2011 la 8:00 pm

  @ bah2010

  Şi încă ceva: dincolo de părerea terţelor persoane, pe care te străduieşti cu disperare să le convingi ca aş fi băsist, nici nu ştii ce penibil eşti când mă asiguri pe mine, personal, că sunt „postac portocaliu”, „tablagiu”, „majur” etc. şi te tot aştepţi să mă declar convins. Modul în care perseverezi în greşeală este lamentabil!

 78. 78 LePrince ianuarie 31, 2011 la 8:00 pm

  @the march hare (alexandru beldiman)

  Nu stiu ce impact au textele de pe blogul lui bah, dar te asigur ca sunt mult mai aerisite, mai importante si mai cu greutate decat oricare din secretiile lasate aici sau in alta parte de tine. Plus ca omul e la inceput, ceea ce poate da orice perspectiva blogului sau.
  Ti-am mai spus si eu mai demult ca esti reprezentantul unei aripi din PDL care are interese proprii. Nu mai nega, s-a prins toata lumea.

 79. 79 Manuela ianuarie 31, 2011 la 9:05 pm

  @iepurele

  Sigur, insulte imi sunt adresate si raman nepublicate.

 80. 80 Manuela ianuarie 31, 2011 la 9:06 pm

  @Le Prince, Bah, iepurele(sub diverse nickuri)

  Va rog sa considerati subiectul inchis. Nu o sa mai accept atacuri personale.

 81. 81 Bah ianuarie 31, 2011 la 9:08 pm

  @Alexandru Beldiman (the march hare)Iepurele de Martie

  O vreme mi s-a parut relativ fun sa ma iau in bete cu tine, insa, tinand cont de faptul ca am si viata personala si nici macar ca studiu de caz de tablagica orange nu mai esti interesant ci doar subiect de spitalul 7+2 pt tratarea cazurilor de personalitate multipla si psihiatru nefiind eu, declar inchise orice discutie cu tine…i’m borred. 😀

 82. 82 Iepurele de Martie ianuarie 31, 2011 la 9:09 pm

  @ LePrince

  Imi scrii: „Ti-am mai spus si eu mai demult ca esti reprezentantul unei aripi din PDL care are interese proprii”.

  Ei, daca mi-ai spus tu, asa trebuie sa fie…

 83. 83 Bah ianuarie 31, 2011 la 9:18 pm

  Puterea stalinista portocalie incearca sa inarmeze singura structura militarizata care pare sa-i mai asculte ordinele-Jandarmeria. Armata si politia s-au pronuntat deja si, de cand au scandat “Iesi afara, Javra Ordinara” la usa chiorului. S-au pozitionat atat de clar incat Basescu-Udrea-Boc-Anastase incearca cu disperare sa se pastreze la putere prin forta armelor pe care vor sa le cumpere jandarmeriei. Te-ai fi asteptat sa mai cumpere ceva casti si bulane, dar se pare ca si-au dat seama ca vor fi prea usoare pentru nivelul de furie populara asa ca au trecut la mitraliere. Frica de miscari de strada pare sa-i fi cuprins atat de tare incat au trecut peste orice prudenta si au postat anuntul cu pricina.

  Aceasta postare are dublu scop: sa ne arate ca stiu ca suntem nemultumiti si pe cale sa ne manifestam furia in strada si, nu in ultimul rand. s-a vrut un avertisment pentru toti cei care sunt tentati sa faca asta. Cu alte cuvinte, aveti grija ca noi de la putere nu plecam fara varsare de sange si, daca vreti sa ne dati jos, pregatiti-va sa sangerati. Degeaba ati luat voi in calcul arestari si cucuie de la bulanele jandarmeriei ca noi va pregatim mitraliere. Nu le ajunge ca tot bugetul consolidat se varsa direct in conturile lor, acum vor sa cumpere si mitraliere pe care sa le foloseasca impotriva noastra daca vom indrazni sa ne revoltam si, culmea, tot cu banii din taxele si impozitele noastre.

  Nu, nu va mai platesc taxe, nu ma mai supun aparatului opresiv pe care la-ti construit in jurul vostru mai rau si mai numeros decat cel al lui Ceausescu si, asa cum am facut-o si in decembrie 1989, va vom infrunta in strada si atunci vom vedea daca isi va risca cineva pielea pentru a va mentine pe voi la putere, sa vedem daca aveti destule pusti si gloante pentru a ne opri… B.U.B.A. trebuie sparta!!!

 84. 84 Doru Coarna ianuarie 31, 2011 la 9:50 pm

  @ LePrince,

  cred ca te-a iritat suficient de mult chestia cu iaurtul, vad ca ai trecut la analize serioase pe text. Tampite, desigur.

  Eu spun „nu trebuie sa fii protestant…” iar tu ma corectezi: „structura romanilor nu are nimic de-a face cu protestantismul…”. Pai asta am spus si eu, cata vreme eu sunt roman si nu protestant. Insa ceea ce nu-ti convine eviti: poti avea aceleasi idealuri ca protestantii fara a fi protestant. In definitiv, ei (protestantii) n-au pus stapanire pe aceste notiuni iar D-zeu nu le-a rezervat, din cate stiu. Insa o faci tu.

  In fine, nu-ti demontez intreaga analiza, e cam tot asa, nu tii arma de partea care trebuie iar eu nu vreau sa te opresc.

  Probabil tu nu realizezi ca orice adversar al Romaniei ar spune exact ceea ce ai insiruit tu mai sus…si ar persifla patriotismul. D-asta-ti spun, nu vreau sa te opresc.

 85. 85 Karakas ianuarie 31, 2011 la 9:50 pm

  Emil Boc a facut astazi o declaratie despre dosarele care se „afla in Parlament”, amintind – sigur, fara sa vrea, doar doua nume – Adrian Nastase si Pasat. Eu cred ca daca s-ar fi vrut impartial din punct de vedere politic, nu ar fi trebuit sa rosteasca nici un nume legat de vreun partid. Mai mult, din cite stiu, domnul Nastase s-a pus singur la dispozitia justitiei si a renuntat la imunitatea parlamentara. Afirmatia domnului Boc insa imi intareste convingerea despre cazul „special” care il obsedeaza: Adrian Nastase. Si cum profilul domnului Nastase se albeste de la sine, cu sau fara ajutorul justitiei, pentru ca dl. Nastase dovedeste in fiecare zi ca este un politician de mare clasa care are un proiect diferit pentru Romania, normal ca puterea B&B nu scapa ocazia de a ii mai pune o „ghiulea” de picior, chiar de la virful Guvernului. Doar ca ghiuleaua pare foarte grea pentru micutul, dar „curajosul” domn Boc (conf doamnei Udrea), si mi se taie respiratia cind face cascadorii de genul asta, dupa ce l-am vazut plonjind, fara ghiulea, intr-un studiou TV:

  „În PDL am spus un lucru de la început: problemele de justiţie şi le rezolvă fiecare în parte în justiţie, cu probe şi respectând decizia justiţiei, oricare ar fi ea. De aceea, şi din perspectiva dosarelor care se află în Parlament, fie că este vorba de Adrian Năstase sau de Păsat, Parlamentul trebuie să aibă aceeaşi atitudine: justiţia nu trebuie oprită să-şi facă datoria, iar cursul anchetelor trebuie să meargă mai departe şi PDL va susţine acest demers în perioada următoare”, a afirmat Emil Boc

  http://www.mediafax.ro/politic/boc-pdl-vrea-ca-dosare-de-la-parlament-fie-ca-e-vorba-de-nastase-sau-de-pasat-sa-mearga-in-justitie-7937380/

 86. 86 dlnimeni ianuarie 31, 2011 la 10:18 pm

  Aurel B. Povestea nu e rea, desi chestia cu „mutra de basist” lasa loc de speculatii: de exemplu, citva basisti de marca (Udrea, Boc, Videanu, Blaga, Berceanu,…) nu seamana deloc la mutre intre ei – si ar trebui sa aiba cu totii mutra de basist. Asta ar insemna ca doar unul dintre ei, poate nici unul, este basist adevarat iar restul sunt niste prefacuti, dar o problema ar fi ca nu stim care deoarece nu stim cum arata mutra de basist.
  Acuma, chestiunea supravegherii blogurilor noastre e prea serioasa ca sa fie lamurita printr-o activitate de bodega. Fiindca tot aveam de gind in urmatoarele zile sa scriu cite ceva despre asta pe blogul propriu, sa pun aici citeva constatari personale, in avanpremiera. Serviciile romane ( findca am senzatia ca mai multe servicii se ocupa cu asta) fac activitatea de supraveghere a blogurilor pe trei planuri. Supraveghere fac si strainii, fiindca e globalizare, dar mai lax: daca va veti apuca sa scrieti mai des despre Chisinau, de exemplu, atunci veti incepe sa aveti pe blog vizite cam multe de pe domenii terminate in .ru. Nici cei care sunt vizitati din Occident nu trebuie sa fie foarte optimisti, cred ca o parte dintre vizite sunt ale onor serviciilor de pe acolo, globalizare am vrut, globalizare avem. Sa revenim la subiect: cele trei planuri sunt urmatoarele. 1. Planul informatorilor. Acestia se dau drept vizitatori obisnuiti si fac doua activitati: a) triaza articolele si semnaleaza serviciilor astfel incit acestea vin direct la articolele „interesante” b) incearca, daca si unde este cazul, spargerea anonimatului blogerilor si aflarea identitatii lor reale. Dupa bune obiceiuri ale informatorilor, prefacatoria este unul dintre atuuri, cel care pare cel mai bun amic virtual al unui comentator putind fi exact informatorul care incearca sa i se bage pe sub piele. La nevoie, informatorii pot afisa in comentarii si mesaje un antibasism feroce, cu atit mai mult cu cit ei au „imunitate” datorita colaborarii cu serviciile. 2. Serviciile insele, care de obicei vin direct la articolele semnalate de informatori. Uneori ele viziteaza blogurile in mod deliberat neglijent, in ideea ca, in cazul in care va observa vizitele, blogerul va fi mai grijuliu si mai retinut. 3. Provocatorii. Acestia au, dupa observatiile mele, tot doua treburi principale: a) dialoguri cu blogeri sau cu alti comentatori, in scopul a ceea ce americanii ar numi determinarea profilului – uneori, daca statutul de colaborator al serviciilor este suprapus cu cel de militant politic, provocatorul poate incerca si intimidari, de exemplu, si b) determinarea blogerului ori comentatorului tinta sa scrie lucruri pe care le-ar putea regreta peste un timp. De asemeni, provocatorii isi pot deschide bloguri – capcane pentru IP-uri si adrese de e-mail. Si asta fara a vorbi de contraactiune, dar cred ca pe bloguri contractiunile vin (poate doar deocamdata) doar din zona politica.

 87. 87 Observator ianuarie 31, 2011 la 10:22 pm

  @contele- bine te-am regasit. Bune bancuri :-). Apropo, le-am primit si pe email. Cat despre sfaturi, zic sa nu disperi. Iar despre cearta Printului cu Iepure, stii doar ca-i veche. Am observat ca si tu ai ramas in relatii de amicitie atat cu nea Ghita, cat si cu vechiul tau prieten Paul.

  Numai bine

 88. 88 dlnimeni ianuarie 31, 2011 la 10:51 pm

  Aurel B. Si am remarcat faptul ca ne-ati adus acel comentariu in atentie, adica v-am remarcat insistenta pe subiect. Ati obtinut o reactie. Sa mai adaug ca cred ca nu toate vizitele serviciilor pe bloguri se leaga de un partizanat politic.

 89. 89 Bah ianuarie 31, 2011 la 11:16 pm

  Intr-o marturisire in exclusivitate pt. un post local din Neamt, creatorul curentului „NU STIU” a dezvaluit simpatiile sale politice, iar mie mi-a reamintit de ce-i „iubesc” eu pe portocalii si postacii lor atat de mult, dar nu mai mult decat pe maretzul lor carmaci, Basescu:

  Imi e mila de saracul omuletz(vazui ca fuse pe la scoli speciale…), dar cum dreaq(asta ca sa-i fac placere Iepurelui) sa le dai astora drept de vot si apoi sa te intrebi cum de ajung sa ne conduca toti retardatii.

 90. 90 Barbie ianuarie 31, 2011 la 11:27 pm

  @ Bah: ce e grav e ca nu e singurul de tipul asta….si, bietii aomeni, care nu au nicio vina, dupa ce i-au votat, sunt cei care au cel mai mult de suferit, pentru ca le taie ajutoarele sociale, pensiile si veniturile…in inocenta lui, baiatul asta sigur a crezut in minciunile lui basescu, sigur a crezut-o p`aia cu sa traiti bine…

 91. 91 meme stoica ianuarie 31, 2011 la 11:29 pm

  tovarasi care faceti legile, sa nu aiba drept de vot decat cei cu diplome de liceu cel putin, ca altfel dracii ne iau … astia voteaza, si ne mai miram apoi de ce ajung toti analfabetii ca eba in paralmentul european sau toate fufele ca udrea sa fie ministre!

 92. 92 papagal portocaliu ianuarie 31, 2011 la 11:31 pm

  io propun sa il luam pe baiatul asta postac la noi in echipa, sa intre pe forumuri si sa scrie!!!!e mult mai tare ca noi!!!!

 93. 93 LePrince ianuarie 31, 2011 la 11:32 pm

  @ Manuela

  Ok. Va dau dreptate. :))

 94. 94 anna ianuarie 31, 2011 la 11:34 pm

  @ Bah: E unul dintre intelectualii din grupul de sustinatori ai lui Basescu?!

 95. 95 cititorul ianuarie 31, 2011 la 11:35 pm

  @meme stoica

  Nici asta cu diplomele de liceu nu e o garantie, ca uite unul cu liceul terminat la 24 de ani il facu partidu ministru si isi mai lua si doctoratul.

 96. 96 Bah ianuarie 31, 2011 la 11:41 pm

  @Barbie
  Eu am indoieli sincere ca a priceput ceva, dar cred ca a fost suficient sa-i dea un balonas ceva, sau o poza cu o gagica. 😀

 97. 97 Bah ianuarie 31, 2011 la 11:43 pm

  @anna

  Nu vad cu ce ar fi mai prejos decat Liiceanu, Tismaneanu etc? Doar au ajuns la aceeasi concluzie, nu?…aceea de a vota sa traiasca bineeeee…… 😀

 98. 98 Bah ianuarie 31, 2011 la 11:49 pm

  @meme stoica&cititorul
  sau ajungea ministru educatiei daca isi dadea doctoratul in sushi si sake precum ala mic cu pixelu albastru…mereu uit cum se numeste.

 99. 99 meme stoica ianuarie 31, 2011 la 11:58 pm

  @Bah: ala mic cu pixelu`a primit cadoul de la organizatorii olimpiadei nationale de chimie un spectacol cu majorete imbracate in albastru si portocaliu…de maxima inspiratie, zic :))

  @cititorul: si asta e adevarat, ca diplomele nu mai sunt criteriu de selectie..eu zic ca, odata cu buletinul de vot, sa li se dea si un set de intrebari de teste de inteligenta…cine raspunde corect, i se valideaza votul…cine nu, nexam 😛

 100. 100 Sibilla februarie 1, 2011 la 2:43 am

  @Dragos,

  Măi dragă, Dragoş… concentrează-te, ţi-am găsit linişte, firişirea , tinere talntsky, ia d-acilea, cu majka :

  OptimalMedia Redactia
  Elena Udrea cauta purtator de cuvant, consilier si sef de cabinet. Inscrierile se fac prin telefon (0726. 345. 541) http://bit.ly/

  Carele va să zică, măi dragă Dragoşică : poţi s-o faci, des… să trăiască şi gura lu duduia, şi să-ţi astâmperi şi tălică ofurile, pozonarele… Dă-i bice! Succesuri !

  P.S. o sunai pe duduie şi zisă * ah, ăla cu juma de normă… *, tu mă ştii că-s suflet paşnic şi inofensiv, insistai pe lângă madame şi-ţi pusăi o pilă… zisă să te duci. No DU-TE !
  Ierea să mă zăuit, nah… mai zisă şi că rămâne stabilit apropo de concediile celea, ştii tu care, vă trimite pe toţi tot acolo…

 101. 101 Spiridus februarie 1, 2011 la 4:47 am

  Cum explică DNA pericolul social în cazul arestării lui Constantin Nicolescu (citate preluate dupa Realitatea TV)
  1. “Pericol concret pentru ordinea publică constă şi în aceea că faptele săvârşite de inculpat au o mare rezonanţă atât asupra opiniei publice, cât şi asupra celor care ne monitorizează – se ştie că ţara noastră este monitorizată pe probleme de corupţie, ori dacă tocmai o persoană care este preşedinte al Consiliului Judeţean săvârşeşte astfel de fapte – rezultă cât de bine este privită ţara noastră pe plan extern….”

  Cum adica justitia in Romania se face pentru ca ne monitorizeaza unii? Nu se face pentru ca Legea sa fie respectata, aplicata? Daca aia renunta la monitorizare, nu se mai aplica Legea?

  2. “Pericolul social concret pentru ordinea publică rezultă şi din atitudinea inculpatului de necunoaştere a infracţiunilor…”

  Total neclar. Cum adica “nu cunoaste”, poate “nu recunoaste…”. Ce-i aia “nu cunoaste”, ca argument juridic. Legea trebuie facuta ca s-o respecti chiar si atunci cand nu o stii (cata lume stie legile pe dinafara?), dar se presupune ca daca nu stii legea, aplici bunul simt si nu poti gresi; sau daca e ceva mai complicat, te documentezi.

  3. „Trebuie să se ţină seama şi de faptul că opinia publică a reacţionat – o mare parte a acesteia – pentru inculpatul N.C… etc,”

  Alt argument „juridic” de mare valoare. Cica „opinia publica a reactionat…”.
  Ce-are a face ca „a reactionat opinia publica”? Legea trebuie respectata si cand reactioneaza si cand nu reactioneaza opinia publica. Ba chiar independent de aceasta.

  4. „Reacţia a fost deosebită la nivelul opiniei publice, şi în aceasta constă pericolul social concret pentru ordinea publică.”

  Deci daca opinia publica nu reactiona, nu exista pericol social.

  5. „Pericolul social pentru ordinea publică constă şi în aceea că faptele săvârşite de inculpatul N.C creează o stare de insecuritate în rândul opiniei publice, iar DACA JUSTITIA NU VA RASPUNDE PROMPT (subl, mea. Intrbare: cui?) şi va lua măsurile energice, respectiv să dispună măsuri ferme cu privirea la sâvârşirea unor asemenea fapte, s-ar încuraja săvârşirea de către alte persoane a unor asemenea fapte. Considerăm că luarea măsurii arestării preventive ar descuraja alte persoane care sunt tentate să săvârşească astfel de infracţiuni.”

  Pai, argumentele comiterii infractiunii sunt inregistrari telefonice de 3-5 ani. Cum mai ramane cu promptitudinea? Ma rog, daca promptitudinea nu se refera la alte „indicatii pretioase”…

  Dar, in afara de „argumentele” justitiei, din care am citat, mai exista multe, foarte multe semne de intrebare, mai ales in ceea ce priveste componentele „tehnice (juridice) ale cazului. Nu sunt specialist, deci nu ma pronunt (in paranteza fie spus, de exemplu cum naiba e mita un transfer de bani in contul Consiliului Judetean?).
  Constat, insa, ca PSD nu stie sa reactioneze la astfel de cazuri. Pai, un jurist cat de cat pregatit ar demola simplu acuzele, daca nu exista alte argumente decat cele facute publice. Un Comunicat clar, ferm, cu toate hibele cazului, cu trimiteri inteligente (de ex. lobby pe langa unul cu stare, pentru ca pensionarii afectati de regimul.. sa li se mai aline suferintele, ce e atat de criminal in asta? etc.etc.) la ceea ce inseamna, de fapt, arestarea „preventiva” a lui C.N. ar fi facut mult mai mult decat insistenta publica pe „politia politica” a lui Basescu, venita mai ales de mesageri neconvingatori. Ce sa inteleaga lumea? Ca o fi ceva, ceva, nu se poate. Nu prea clar, ma rog, de-ale lor, politicienii…
  PSD-ul nu evalueaza corect starea de spirit a populatiei. Raul pe care-l simbolizeaza Basescu nu va fi inlocuit simplu de oferta PSD+PNL.

 102. 102 blogideologic februarie 1, 2011 la 4:59 am

  @ Adrian Năstase
  Iată un argument că opoziţia preşedintelui Calvin Coolidge faţă de impozitarea progresivă a condus la Marea Criză din 1929 : „I am convinced that the larger incomes of the country would actually yield more revenue to the government if the basis of taxation were scientifically revised downward.” (excerpt din Mesajul despre starea Uniunii pronunţat de preşedintele Calvin Coolidge pe 3 decembrie 1924)

 103. 103 popateapa februarie 1, 2011 la 6:43 am

  @Ioan pedele a devenit unealta maleficului. De fapt a fost dintotdeauna!

 104. 104 Ghita Bizonu' februarie 1, 2011 la 9:26 am

  Bah

  ref la creatorul curentului “NU STIU” a dezvaluit simpatiile sale politice ce propui ? Sa interzicem drepturile politioce si lu Liiceanu si lu Plesu si lu Mungioaica? Sau otr faptu ca vorbesc mai elevat au o scuza ca au aceleasi opinii cu niste retardati ?

 105. 105 Ghita Bizonu' februarie 1, 2011 la 9:31 am

  Dinimeni si nu numai

  ref la supravehere. Nu stiu daca ati citit dar primii care supravegeaza NET ul is aia de peste balta. Crez ca multi din Romania is pe lista neagra datorita unor postari din 2001 … si este bine sa fii mai circumspect cand adresezi urarari de bine locatarului de la Cocioaba Varuita (poa chiar si cocioaba a ajuns in „dictionarul” racit cu azot lichid !). S-ar putea a unii sa fie f mirati ca li s-a refuzat viza …

 106. 106 Maximmouse februarie 1, 2011 la 1:01 pm

  @dlnimeni.

  ….asa….si ce propui? 🙂 🙂 , mi se pare mie sau postarea ta are ca scop descurajarea?…ai sa spui avertizarea….dar iti dai seama ca nimic din ceea ce spui nu ne este necunoscut,acelora carora le este necunoscut, se vor si inspaimanta…sa zicem ca ar fi „punct lovit” ?

 107. 107 Maximmouse februarie 1, 2011 la 1:08 pm

  @dlnimeni si @ Larisa! 🙂 🙂

  fata de ce – ti spuneam mai sus iata o mostra de la o forumista a carei culoare politica este usor de vazut:

  @Maximmouse

  Din prisma cetateanului de rand care este interesat de politica si este informat de presa, nu am idee despre ce face Satanail oricine ar fi el.

  In alta paleta coloristica, prefer taramul ingerilor.

  Da, Larisa , asta credeam si eu, ca nu ai nici o idee, dar am dorit sa aud din gura ta, cu subiect si predicat….de ce te mai foiesti pe aici, nu te supara ca te intreb? 🙂 :)….nu-ti ascund ca totusi am sperat sa primesc un raspuns din partea ta, ca una pe care eu o consider dinlautrul „sistemului” de femei…in fine, nu se poate, nu se poate….:) 🙂

 108. 108 Maximmouse februarie 1, 2011 la 1:26 pm

  @dlnimeni!

  …uite, postarea de pe site ul jandarmeriei, este foarte aplicata….:) 🙂 si iti spun , si-a atins tinta ….:) 🙂

 109. 109 dlnimeni februarie 1, 2011 la 4:48 pm

  Maximmouse: a fost, cum puteti vedea, o mica sinteza personala si subiectiva, poate eronata, scrisa ca raspuns pentru mesajul unui coleg comentator care a insistat pe tema respectiva. Ideea fiind aceea ca supravegherea blogurilor, blogerilor, comentariilor si comentatorilor este o chestiune mai serioasa decit a aratat-o captivanta sa povestire din bar. Nimic mai mult.

 110. 110 dlnimeni februarie 1, 2011 la 4:52 pm

  Ghita Bizonul: Traiasca si infloreasca scumpa noastra patrie, Statele Unite ale Americii! Unde ziceati ca e americanul cu monitorizarea, sa citeasca?

 111. 111 dlnimeni februarie 1, 2011 la 5:00 pm

  Maximmouse: care, aceea cu „suna la 0800806806…”?

 112. 112 Draghi Puterity februarie 2, 2011 la 11:56 am

  @dlnimeni

  For the record, ai uitat sa mentionezi clonele, adica persoane care fura (mimeaza) identitatea unui participant postand lucruri compromitatoare in numele acestuia, pe alte bloguri. Uneori acestia creaza pana si bloguri clonate, in care poarta conversatii virtuale cu ei insisi pentru a-si denigra astfel „tinta”.

 113. 113 Ghita Bizonu' februarie 2, 2011 la 7:09 pm

  dinimeni

  cica is cateva Cray uri care cauta dupa cuvinte cheie gen numele locatarului momentan si alte asemenea …si care „citesc” cam tot traficu.

 114. 114 baciu februarie 3, 2011 la 5:34 pm

  Cand vizitati sibiul?

 115. 115 dlnimeni februarie 3, 2011 la 7:29 pm

  Draghi, chiar vreti sa puneti totul in spinarea serviciilor?

 116. 116 dlnimeni februarie 3, 2011 la 7:30 pm

  Ghita, or fi. Stiu eu?


 1. 1 BLOG DE BLOG – cele mai bune bloguri din 2010 « Hai ca se poate! Trackback pe ianuarie 31, 2011 la 1:27 am
 2. 2 Nominalizarile continua : Alex Mazilu – Daily Photo Blog / Photo Blogging Trackback pe ianuarie 31, 2011 la 4:07 pm
 3. 3 Clasament bloguri 2010 « Popateapa's Blog Trackback pe februarie 1, 2011 la 11:51 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat asta: