PSD dezavueaza discursul lui Traian Basescu la APCE

Astazi, la Strasbourg, Presedintele Romaniei, Traian Basescu, va tine un discurs si va raspunde unor intrebari.

Prezenta lui Traian Basescu la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, o institutie de promovare si de protectie a drepturilor omului, democratiei si statului de drept, este o expresie de cinism din partea celui care conduce, in Romania, un stat politienesc.

Arestarea ieri, la Pitesti, a presedintelui Consiliului judetean, Constantin Nicolescu, presedinte al filialei PSD Arges, pentru asa zise fapte penale de acum 5-6 ani, reprezinta inca o dovada in acest sens.

In aceste conditii, in semn de protest, membrii PSD, din delegatia Romaniei la APCE, nu vor participa la aceasta sedinta a Adunarii.

 

 

 

90 Răspunsuri to “PSD dezavueaza discursul lui Traian Basescu la APCE”


 1. 1 contele ianuarie 27, 2011 la 11:30 am

  Asta-mi aduce aminte de cazul Gabriel Bivolaru . Nu cred că v-a folosit la ceva să-l însoţiţi atunci din spirit de solidaritate . Din contră .
  Şi cred că nu dă bine nici pe plan european . Care-i diferenţa între Băsescu atunci când , preventiv , ţipa în gura mare că s-au furat alegerile şi acţiunea d-stră de acum ? Cred că niciuna , amândouă ne pun într-o situaţie penibilă .

 2. 2 Larisa ianuarie 27, 2011 la 11:35 am

  Cred ca Traian Basescu este primul presedinte al Romaniei care are demnitatea sa vorbeasca despre drepturile omului.

 3. 3 bravo dle nastase noi urim defoame si asta se plimba ianuarie 27, 2011 la 11:38 am

  Cum poate un belfer ca Dragnea să înțeleagă problemele celor care trăiesc de azi pe mâine, problemele pensionarilor sau ale simplilor muncitori? Din Brazilia viaţa se vede în roz, te simţi împlinit când participi la Carnavalul de la Rio

 4. 4 Pali ianuarie 27, 2011 la 11:38 am

  IPS Calinic …in direct la TV am fost sunat de catre Senatorul Mircea Andrei( PD-L ) care m-a amenintat……. asta suna a denunt in direct nu ? Alooo DNA ? Nu va autosesizati lacheilor ? D.na Kovesi ?

 5. 5 nastase ianuarie 27, 2011 la 11:45 am

  contele,

  diferenta este ca, din jocul asta, un om este acum in puscarie.

  In ceea ce-l priveste pe Bivolaru, s-a creat o legenda. Un an si jumatate a fost prezentat cazul lui la televizor fara ca el sau avocatul lui sa-l poata consulta. Noi am mers la Parchet nu pentru a afirma nevinovatia lui Bivolaru ci pentru a cere ca el sa-si poata vedea dosarul si pentru a-si exercita dreptul la aparare. Am obtinut acest lucru. Pe aceasta baza, s-a discutat in Parlament cererea de ridicare a imunitatjii lui GB (era nevoie atunci de o majoritate de 2/3 din deputati!) iar PSD (PDSR) a votat si el in favoarea ridicarii imunitatii.Asa s-au intamplat lucrurile.

 6. 6 Sibilla ianuarie 27, 2011 la 12:17 pm

  @Pali,
  Nu te-aude barbatuşa că+i pră la frunzesky in visit… cică pt declaraţii de presă…
  http://www.caon.ro/procurorul-general-al-romaniei-vine-la-resita/news-20110126-09420528

  @Larisa,
  Primul mârlan al ţării, netotul alcoolic SĂ TACĂ, arză-i-ar focul Gheenei limba de şarpe, AMIN !
  Despre care drepturi să hăhăiască zmintitul, despre cele pe care le încalcă el şi clica lui de bastarzi ? Poate că despre drepturile oamelor sale din dotare… odraslele-i de succesuri, pupila impertinentă, hoaţa aia de alma, etc… că numa de găini bolunde s-a înconjurat, în fine, şi-o cocoşică să-i rădice nevelul la… va să zică…
  Acest trădător de neam şi ţară, numitul bă-SECU Traian, NU e demn de ţărişoara pe umerii căreia s-a cocoţat prin furt el şi şobolanii săi de curte… pffff…
  Auzi ajentsky * larisa *: MARŞ, punct.

 7. 7 Draghi Puterity ianuarie 27, 2011 la 12:34 pm

  O atitudine corecta si necesara.

 8. 8 balbeck ianuarie 27, 2011 la 12:38 pm

  Inca se fac retineri,arestari preventive de tip stalinist.

 9. 9 Doru Coarna ianuarie 27, 2011 la 12:49 pm

  Dle Nastase,

  nu este bine ca plecati, mai bine ramaneti in sala si aplaudati vartos fiecare gogoasa. In felul acesta se pot puncta, fara reprosuri, abaterile de la adevar.
  Asta doar daca nu s-o fi deschis vreo expozitie pe care o va vizita si Harabula imediat, pe net.

  Numai noi fugeam la film cand se hotara Ceasca sa ne viziteze liceul, noroc ca nu vorbea ci inspecta incintele, cantina. Odata, la Reactor, ne-am dus la cei de la masina lui, un Jaguar pe vremea aia, si i-am rugat sa salte nitel capota ca „sa vedem motorul”. Au ras dar n-au saltat-o. La ora aia umbla dezinvolt printre noi pe aleei cu cate vreun rector sau cu prof. Ursu dupa el.

 10. 10 Pali ianuarie 27, 2011 la 12:51 pm

  @ Sibilla

  Ce faci colega ? ,…se plimba femeia-barbat…ce sa faca si ea ?

 11. 11 Pali ianuarie 27, 2011 la 12:52 pm

  @ Larisa

  Ce are ? Demnitaeeee ? Cine ? Betivu’National ? Glumesti,…nu ???

 12. 12 Vasile, ianuarie 27, 2011 la 1:25 pm

  Contele,

  Din nou aparent lipsit de logica , va faceti ca bateti campii.Arestul preventiv , de multe ori ,este deja un abuz , fie el chiar acoperit de lege!
  Ridicol sa dezgropati „mortii” din curtea PSDeului , si in general chiar si alti „morti”!

 13. 13 fragmentariumpolitic ianuarie 27, 2011 la 1:26 pm

  Tentatia de a califica gestul PSD ca aducand daune de imagine este mare, daca privim lucrurile prin prisma principiului ca rufele se spala in familie, dar ca orice principiu, si acesta ramane valabil pana la limita de la care se intoarce impotriva ta, recte a Romaniei. Cand tara a fost adusa pe margine prapastiei de catre un regim autoritar, nu poti sta in banca linistit sa-i asculti discursul fara riscul legitimarii acestuia si, pe cale de consecinta, si al prabusirii in haul economic si social. Dimpotriva. Cu siguranta, APCE nu va ramane oarba si surda la acest gest. Intr-un fel, se aseamana foarte mult cu scrisoarea celor sase, numai ca acum aceasta este semnata de un intreg partid din opozitie… Sa speram ca si urmarile vor fi aceleasi.

 14. 14 blogideologic ianuarie 27, 2011 la 1:55 pm

  @ Adrian Năstase
  Ceva privitor la politica noii Românii corporatiste. Profesorul universitar britanic şi publicist la RL, vorbesc despre domnul Tom Gallagher, sperie deja electoratul cu spectrul apocaliptic chemat „Politica noii Românii corporatiste”. Este foarte probabil că PDL-ul aripa Albă ca zăpada condusă de Cristian Preda, –universitar şi europarlamentar–, se va înarma cu această nouă balistă de luptă politică anti-PSD. Cum ar trebui să reacţioneze, de pe acum, PSD-ul la acest atac în perspectiva alegerilor care se apropie ? Cred că PSD-ul ar trebui să pregătească urgent, dar şi temeinic, primul proiect de lege concretă pentru politica noii Românii corporatiste. În treacăt fie spus, nu cred, –ori eu nu ştiu–, că ACD dispune realmente de specialişti capabili să pregătească un asemenea proiect de lege. Spuneam că USA este cel mai strălucit exemplu de stat modern corporatist. Proiectul românesc pentru noul cadru de legislaţie corporatistă trebuie să formuleze, în termenii organici româneşti, o lege care există deja în USA. Este un proiect de metrică pentru proiectele statului finanţate din bugetul public. Este vorba despre o lege care să măsoare (este metrică, nu-i aşa :-)?) fezabilitatea proiectelor propuse politic prin aplicarea consecventă a metodologiei de Analiză Costuri şi Beneficii. Niciun proiect viitor finanţat din bani publici să nu treacă dacă autoritatea de Analiză Costuri şi Beneficii găseşte că beneficiile aduse sunt mai mici decât costurile implicate! Repet, Analiza Costuri şi Beneficii nu este prea bine cunoscută în România. Văd de exemplu că ministrul Educaţiei şi Cercetării, domnul Daniel Funeriu, a aprobat acum sume imense pentru dotarea unui nou laborator foarte pompos intitulat MECATRONICĂ la Universitatea din Arad, fără a supune bizareria „laboratorul de MECATRONICĂ” unei Analize Costuri şi Beneficii. Nu vreau să afirm aici, Doamne fereşte!, preeminenţa Universităţii din Craiova faţă de Universitatea din Arad. Însă la Facultatea de Mecanică a Universităţii din Craiova avem de câţiva ani buni, în cadrul colectivului de ecologie industrială pe care l-am iniţiat împreună cu profesorul universitar Marin Bică, experienţa lucrului cu Analiza Costuri şi Beneficii. În anul 2005, am fost solicitaţi de Camera de Comerţ şi Industrie a României să prezentăm experienţa noastră ce arăta că ne încadrăm unui cod de practică european şi internaţional. Noi suntem gata să pregătim schiţa de legislaţie corporatistă pe această linie. Spun aici, –pentru cei care nu cunosc–, faptul că Analiza Costuri şi Beneficii implică o paletă conceptuală incluzând costurile de oportunitate, externalităţile, preţurile din umbră, beneficiile marginale determinate pe baza curbei de cerere.

 15. 15 blizzard ianuarie 27, 2011 la 2:08 pm

  Acum, la nivel de ansamblu, senzatia mea e ca in Romania sunt multe prea putine arestari.
  Dar desigur, perceptiile difera in functie de nivelul unde te afli :).

  Cred cu tarie (ca sa citez un prostanac in viata) ca Romania duce lipsa de locuri in puscarii si locatari pentru acestea.

 16. 16 demaGOGU ianuarie 27, 2011 la 2:12 pm

  sine ira et studio: consistent address-ul lui Zeus iar sesiunea Q&A cui raspunsuri la obiect si pe alocuri taioase acolo unde intrebarile erau vadit tendentioase (i.e. parlamentar francez:romi, rus:anexarea Moldovei si ungur: statutul secuilor
  nu ar trebui continuat jocul politic intern in APCE unde altele sunt mizele…

 17. 17 Viorica Buda ianuarie 27, 2011 la 2:40 pm

  Larisa,
  despre care drepturi ,despre care oameni ? , poate vorbi unul ca basescu ?

 18. 18 Iceflame ianuarie 27, 2011 la 2:42 pm

  @ Larisa

  Pentru dumneavoastra, Basescu e singurul presedinte roman indreptatit sa vorbesca despre drepturile omului.

  Ce parere aveti, pensionarii care s-au trezit peste noapte cu pensiile taiate si salariatii bugetari care se vad in imposibilitatea de a-si achita ratele la banci din cauza reducerii drastice a drepturilor salariale prin decizia guvernarii Basescu-Boc, sunt de aceeasi parere?

  Dar persoanele cu handicap care trebuie sa umble pe la 1000 de usi ca sa isi refaca dosarele, ei ce parere or fi avand?
  Nu sunti curioasa sa ii intrebati?

  Da, este demn domnul Basescu sa vorbeasca despre drepturile omului, ale omului portocaliu poate, cel caruia ii merge totul in plin in timp ce romanii de rand nu au o paine pe masa…

  Cat despre justitia romana, ce sa spun, incercati sa va amintiti despre cum numara voturile doamna Roberta…

  PSD are dreptate sa protesteze si bine face ca procedeaza asa.

  Sa stie domnul presedinte ca nu e buricul pamantului si ca lingusirile pisicesti ale celor care il inconjoara nu reprezinta pozitia romanului obisnuit si ca nu poate baga oameni in puscarie doar pentru ca asa intelege el sa isi dreaga imaginea, prin deturnarea atentiei opiniei publice de la huiduielile inca proaspete…

  Si, de ce nu? Sa stie si Europa cum se aplica legea in Romania.
  Alo, doamna Ritzi ???

 19. 19 Vasile, ianuarie 27, 2011 la 2:49 pm

  Contele , este contrariat (ca si Vasile de altfel), de juvenila repetare a bancului cu Basescu ,dupa ce in prealabil acesta a fost dat de carcotas!
  Un alt nick il critica intr-un fel pe carcotas ca a plasat un bank macabru.
  Eu cred ca cel mai bun banc macabru este discursul lui Traian Basescu la APCE!
  Daca bancurile despre Basescu au inceput sa circule avem cel putin doua explicatii:
  – O parte a serviciilor nu il mai sustine pe presedinte
  – Mizeria din viata noastra a egalato pe aceia din anii ceausisti,si ca sa nu faca contele vreo criza hai sa dam si alte bancuri:Un om moare si ajunge la Sf. Petru. Pe pereti vede numai ceasuri si il intreaba ce e cu ele. “Sunt ceasurile minciunii. Fiecare om are cate unul”, zice Sf. Petru. “Cand omul spune o minciuna, limba ceasului avanseaza cu o ora.” Omul intreaba: “Si ceasul acela care nu se misca?” “E de la Maica Tereza.” “Dar ceasul lui Basescu unde e?” “Este in camera lui Iisus. Îl tine pe post de ventilator”.

  ******************************************************************************************
  În peregrinarile sale prin satele patriei, Basescu vede o batrana inchinandu-se si batand matanii in fata unei troite cu Iisus rastignit. Sigur pe dragostea netarmuita pe care i-o poarta poporul si, oarecum contrariat, intreaba: “mamaie, de ce nu te inchini mata mai degraba la iubitul presedinte al tarii?” Raspunsul nu intarzie sa apara: “Tare as mai face-o, maica, daca l-as vedea si pe el rastignit…”

  ******************************************************************************************

  Antonescu, Geoana si Basescu naufragiaza pe o insula pustie. Pentru a gasi de mancare, cei trei se despart. Antonescu merge in stanga, Geoana inainte si Basescu in dreapta. Antonescu, mort de foame, il vede pe Geoana prajind ceva. Nestiind cum sa intre in vorba cu el, ii spune: “Auzi, mie nu prea imi place de Basescu asta.” La care Geoana ii zice, autoritar: “Nu-ti place, nu mananci!”

  ******************************************************************************************

  Se trezeste Basescu intr-o dimineata si iese pe balcon.Observa ca afara a nins in acea noapte cam 5 cm si iese pe balcon sa admire peisajul,cand vede scris pe zapada sub balcon cu urina “maine ai sa mori. Se anunta toate organele abilitate – SIE,DIE,SPP,SRI etc. – care incep sa analizeze cazul. Peste o ora apar si rezultatele. – Sefu, am facut toate cercetarile si avem doua vesti: una buna si una proasta.
  – Incepe cu cea proasta.
  – La analiza urinei a rezultat ca aceasta apartine lui Boc.
  – Nu se poate! Nu puteam primi o veste asa de proasta. Era ultima persoana la care ma puteam gandi. Si vestea buna? – La testul grafologic a iesit ca este scrisul lui Tariceanu.

  ******************************************************************************************

  La ultima intalnire a presedintelui Traian Basescu cu presa, un individ din randurile mai din spate se adreseaza unuia din fata: “Domnule, nu te dai un pic la o parte?” “Da, cum sa nu…”. Dupa 5 minute, acelasi individ: “Domnule, nu-ti dai sapca jos? Nu-l vad pe presedinte…” “Nu vrei sa-ti dau un binoclu?”, il intreaba, galant, acesta. “Nu, multumesc, am pusca cu luneta…”

  Cel mai bun ,mai concret care il reprezinta pe Traian ramane bancul cu papagalul
  dar nu-l mai spun sa nu intre contele in sevraj!!

 20. 20 Maximmouse ianuarie 27, 2011 la 2:55 pm

  @Larisa,

  Vad ca gandesti si remarci lucrurile asa cum se cuvine, te intreb, si sunt foarte interesat de raspuns:

  De ce satanail foloseste la cele mai scarbavnice fapte femei? De ce? in plus, nu numai ca le foloseste, dar ele isi fac cu brio faptele penale? ia spune tu LARISA , de ce?

 21. 21 Maximmouse ianuarie 27, 2011 la 3:01 pm

  Am observat ca majoritatea adunarii era in protest , de fapt…au fost macar 15% in sala? Nu cred din ce se vedea la tv….bine, ca oricum , nici eu nu am ascultat, ca acuma cum apare satana , cum dau pe mut, dar ne tine Larisa treji …am inteles , pe scurt ca a fost un discurs de mare demnitate…acuma incepe cu drepturile omului….ha, ha, ha! O sa vedem CARE din drepturile omului se vor asorta la activitatile lor…

 22. 22 Harabula ianuarie 27, 2011 la 3:18 pm

  Cred ca este intrebuintat gresit termanul „a dezavua”.
  Verbul se intrebuinteaza pentru un discurs sau o fapta care a avut loc, a fost comisa.
  Se putea intrebuinta termenul „a boicota”.
  Din nefericire sustinatorii domnului Nicolescu nu au nici un argument in favoarea sa inafara de coincidenta cu demonstratia de la Mioveni. Care nu posate sta serios ca proba.
  Nu exista nici un motiv sa-l consideram pe Nicolescu un om cinstit. Cum nu exista nici un motiv sa fie considerat vinovat.

  Eu cred ca ar trebui prevazut prin lege ca, toti cei care au ajuns sa gestioneze banul public sa urmeze un instructaj organizat de Ministerul Finantelor. Daca postul se ocupa prin concurs, n-ar trebui sa fie probleme.
  Este inadmisibil ca un profesor, de exemplu, sa ajunga sa gestioneze milioane de lei.

  Eu cred ca v-ati grabit in internationalizarea cazului. Pe la tv. se vorbeste de mita, fals si uz de fals in privinta fondurilor FARE. Deci cazul are deja conotatii internationale care s-ar putea sa nu fie in favoarea lui Nicolescu.

 23. 23 Socrate ianuarie 27, 2011 la 3:18 pm

  @Contele * V-am adresat acum cateva zile un post “ Credeam ca nobilii au sange albastru, nu ( discret, e adevarat ) portocaliu. Se mai inseala omul. “. Ati considerat cugetarea mea filozofica un afront ( raspunsul dvs. a fost “@ Socrate * Pe ce vă bazaţi , domnule filozof , când îmi aduceţi un asemenea afront “ ? ). V-am ramas dator cu un raspuns. Nu a fost un afront, a fost o constatare, analizand postarile dvs. pe acest site.
  Si la postarea dvs. de azi constat aceeasi nuanta portocalie. Reluati 100 % afirmatia portocaliilor, solidaritatea cu Bivolaru. Mi-e greu sa cred ca o persoana informata ca dvs. nu stia de raspunsul gazdei noastre, aparut de “n” ori in media in ultimii 10 ani ( acelasi cu raspunsul pe care vi l-a dat azi ). Ati omis sa mentionati, asa cum a facut si gazda noastra ( aici, scuzabil, din graba ), ca dl. Bivolaru a fost condamnat in timpul guvernarii Nastase. Si acest fapt a aparut in media de “n” ori. In fine, ati citat un detaliu mic pentru TB ( declaratia ca s-au furat alegerile ), in loc de ce incrimina gazda noastra – Romania, stat politienesc, conform tehnicii comunicatorilor portocalii ( schimbarea subiectului ) . Daca ma gandesc mai bine, intreaga dvs. postare este o schimbare de subiect, de la un protest fata de un stat politienesc la cazul Bivolaru. Orice comunicator portocaliu scolarizat in Modrogan ( de ex. Hoara, Visan, etc. ) ar fi postat la fel.

 24. 24 Joanna ianuarie 27, 2011 la 3:23 pm

  @ Larisa
  Oameni buni, suntem în toate minţile?!… Nu numai că Nenumitul (nu-i pronunţ numele, din nemeritare) „are demnitatea să vorbească despre drepturile omului”, dar mai este şi „primul preşedinte” care o poate face?!…
  N. are demnitatea să dea un dos de palmă unui ţânc, care, e drept, „a făcut ceva, a spus el ceva…mbă…, nu ştiu, mbî… să vedem…”; are demnitatea să spună rânjind că şcoala românească scoate tâmpiţi(evident că el şi clica lui sunt exceptaţi de la regulă); cu aceeaşi demnitate îi alungă pe medici din ţara lor, militarilor le recalculează recalcularea recalculării etc. Cu câtă demnitate reevaluează evaluarea unui fost evaluat e lucru mare!… Ce-mi place!… Cu cât sadism şi cu câtă aroganţă hăhăită a luat el la umilit fiecare categorie socială, cu câtă artă dezbină… Urmează Biserica şi regiunile, zonele geografice… Cu un plus de demnitate, mai nou, îşi expune părerea în legătură cu „treburile ţărişoarei dragi” ba dintr-o crâşmă, ba dintr-o parcare, ba împingând căruciorul cu legume şi cu apă; mai înşfacă un telefon, îi mai face o vizită lui Mondialu’…
  Dar aplaudacii Nenumitului au impresia, în micimea lor, că, declarându-se a fi de acord cu spusele lui, sunt „reevaluaţi”. Fiţi liniştiţi, vă vine rândul acuş-acuş.
  Larisa, vă respect opinia, chiar dacă nu sunt de acord cu ea; totuşi, spuneţi că aţi glumit, ori aduceţi argumente în sprijinul celor afirmate, rogu-vă.

 25. 25 Harabula ianuarie 27, 2011 la 3:27 pm

  Erata: Fonduri PHARE
  Recunosc ca nu stiu ce fel de fonduri sunt.

 26. 26 George Serban ianuarie 27, 2011 la 3:34 pm

  Nu cred ca grupul PSD a procedat corect. In primul rand pentru ca nu a invatat, inca, sa anticipeze reactiile lui Basescu, un personaj repetabil si previzibil. Cred ca grupul PSD trebuia sa ramana in sala si sa-i adreseze una doua intrebari inteligente. Daca prin iesirea din sala a fost „externalizata” o stare de spirit careia ma asociez, atunci aceasta externalizare trebuia facuta atacand si nu pasiv. Cred ca a fost o eroare.
  Semneaza
  Un coleg de Alianta care crede in ea 🙂

 27. 27 Constantin Răduţ ianuarie 27, 2011 la 3:36 pm

  Davos, mondializarea si…criza capitalismului
  In statiunea turistica din Alpii elvetieni, Davos, s-a deschis, la 26 ianuarie 2011, cea de-a 41-a reuniune a Forumului economic mondial (WEF). Ca de obicei, atmosfera este marcata nu doar de peisajul superb si fascinatia pârtiilor de schi, dar, deopotriva, de „figurile” si virtutile de „guru” ai economiei pe care patronii multinationalelor si numerosi sefi de state (majoritatea din G20) incearca sa le afiseze si sa le demonstreze in fata prestigioaselor canale de televiziune. Lipsesc doar presedintii Obama si Hu, pentru ca atat SUA cat si China si-au spus, recent, opinia vis-a-vis de problemele lumii.
  O lume aflata in plina schimbare, nu doar pentru ca revolutia IT este in plina revelatie, ci si pentru ca, iata, centrele de putere (economica si politica) isi deplaseaza punctele cardinale. De altfel, in tematica celor 4-5 zile ale forumului, America Latina detine o pozitie de prim plan, o parte dintre personalitatile de la Davos apreciind ca anii in care am intrat constituie „decada” Americii Latine. Fara indoiala, spunea PDG-ul Citibank „aceasta piata emergenta, impreuna cu Asia” isi va pune pecetea pe urmatorii 10 ani. Tendintele mondiale vor fi chiar mai nuantate, daca ne luam dupa cele ce a spus Azim Premji, presedintele grupului informatioc indian Wipro, anume ca asistam la „incetinirea dezvoltarii lumii occidentale si progrseul pietelor emergenete. Aceasta este o modificare completa a echilibrului puterilor” (!?-n.n.). In fata unei asemenea evaluari, fara indoiala ca discursurile domnului Sarkozy sau ale doamnei Merkel vor fulgui in deruta ce pune stapanire pe tarile dezvoltate, in general, si, in special, pe Europa.
  Gazda reuniunii, dl. Klaus Martin Schwab (un economist german care, in 1971, a creat acest ONG, devenit repede o mare afacere si locul de intalnire a „intelligentiei” internationale), este si el de parere ca redresarea economica internationala (a lumii vestice) se afla pe o cale destul de „ingusta” si ca este necesara gasirea, de urgenta, a unei alte cai, de echilibru intre doua forte antagonice: austeritatea pentru redresare (sinonima, in general, cu sacrificii populare si diminuarea consumului) si, pe de alta, masuri pentru stimularea cresterii economice.
  De altfel, asa cum se asteapta multi dintre cei prezenti, redresarea economiilor dezvoltate este indispensabila politicii de rigoare si reglementare a pietelor capitaliste. Aceasta pare a fi si substanta discursului lui Nicloas Sarkozy, presedintele in exercitiu al G8 si G20: sistemul capitalist a fost dereglementat si, consecinta fireasca, el va trebui pus pe caile regularizarii, asa cum ne invata odata domnul J.M. Keynes.
  Va exista aceasta vointa? Daca privim la efectele crizei din ultimii doi ani, atunci asa ar trebui sa se intample. Mai ales in Europa, unde, in aceste zile, PIB-ul Marii Britanii se prabuseste, Grecia si Irlanda sunt in recesiune, Spania are un somaj real de 25% (la fel ca in Algeria, Tunisia, Egipt), iar (un fapt de care nu se prea vorbeste) Ungaria, Bulgaria si Romania sunt in pragul falimentului (sau aproape), dupa cum speculeaza unele cercuri (poate FMI!?).
  Auspiciile, in general fastuoase ale deschiderii Davosului au fost „umbrite” in acest an de sondajul efectuat, la cererea unui cotidian catolic din Franta, in randul a 10 dintre cele mai importante state din lume (peste 6000 de repondenti, cca 600 din fiecare tara). Intrebarea, de esenta, a fost: Sunteti multumiti, voi cetateni ai Terrei, de capitalism? Surprizele socante nu erau asteptate cu atata vibratie intelectuala. La prima intrebare a chestionarului: privitor la economia de piata si capitalism, sunteti de parere ca acestea: a) sunt bune si trebuie pastrate/mentinute, b) sunte rele dar nu sunt cai mai bune si c) sunt rele si trebuie abandonate? Ei bine, cine credeti ca au cea mai mare incredere in virtutile capitalismului si ale economiei de piata? Acestia sunt cetatenii Pepublicii Populare Chineze, cu raspuns pozitiv in proportie de 65 %, urmati de australieni (63%), brazilieni (57%) si americanii din SUA (55%). Cei mai nefriciti sunt francezii, care ar dori ca economia de piata si sistemul capitalist sa fie abandonate (33%) pentru ca ele nu functioneaza bine (15%), urmati de italieni (22%, respectiv 26%) si olandezi (20%, respectiv 42%). O a doua intrebare care socheaza prin raspunsul popular este: „sunteti a) mai degraba de acord sau b) mai degraba in dezacord cu probabilitatea unei noi crize economice si financiare in urmatorii ani? Majoritatea absoluta din cele 10 tari sunt de parere ca aceasta criza va avea loc. Cei mai „convinsi” sunt francezii (91%), urmati de englezi, australieni si americani, cu, respectiv 88%, 83% si 82%. Doar olandezii si polonezii realizeaza un „scor” mai bun, respectiv 66 si 67%.
  Mesajul clar al acestui sondaj de opinie inedit este acela ca, deja, mondializarea este privita cu suspiciune, iar valorile capitalismului postbelic se afla sub tirul foarte critic al opiniei publice din marile economii ale lumii.
  Ar fi interesant un sondaj asemanator in tari subdezvoltate, carora li se promitea acum 30-40 de ani o „noua ordine internationala” si sprijin din partea tarilor puternice pentru a iesi din mizerie si saracie. Din pacate, intre timp, sunt multe semnale ca tarile dezvoltate sunt mai sarace. Polii ordinii globale vor fi reasezati pe noi axe.
  Va fi oare Romania aproape de vreuna dintre aceste axe ale bunastarii planetei?
  Constantin Radut
  http://accentedeconstantinradut.blogspot.com

 28. 28 Arestabilul Dragnea ianuarie 27, 2011 la 3:44 pm

  Dragnea ne-a adus judetul in ce mai amre saracie…a furat tot…acum se ocupa cu fondurile de vanatoare….cu teldrum fura toti banii judetului….in psd este un mediocru unde cu greu leaga doau vorbe si culmea ajus secret general…..va iubim d-le nastase dar pana cand va mai alsti calcat in picioare de hoti care fac concedii in brazilia pe abni publici?????????

 29. 29 diana ianuarie 27, 2011 la 4:53 pm

  este absolut inadmisibil ce se intampla in Romania. Eu am luat, acum multi ani, decizia sa plec din tara si nu regret, pentru ca omul ala, basescu, nu face decat sa distruga tara pentru care partintii si bunicii mei au muncit. acum au inceput sa aresteze pe toti cei care nu sunt de acord cu ei si nu ii sprijina? plecati, oameni buni!!! sau iesiti in strada, sa scapati de ei!

 30. 30 marius mocanu ianuarie 27, 2011 la 4:54 pm

  IESI AFARA, JAVRA ORDINARA!!!! afara cu basescu si clica lui de hoti din tara noastra!!!!!

 31. 31 laura xyz ianuarie 27, 2011 la 4:56 pm

  ce se intampla aici, in pitesti, e inadmisibil! Costica Nicolescu e un om exceptuional, care a avut grija sde toti oamenii din arges si nu doar de membrii de partid, cum fac altii. nu se poate ca un individ ca mircea andrei sa umble liber si sa ameninte pe toate lumea. noi, cei din arges si din jur stim ce poate omul asta. daca mergi pe strada auzi cat e de nemrnic.

 32. 32 bah2010 ianuarie 27, 2011 la 5:05 pm

  @Adrian Nastase
  Bineinteles ca arestarea presedintelui CJ Arges nu este deloc intamplatoare la 1 zi dupa ce o intreaga uzina (Dacia) a iesit in strada si si-a exprimat „recunostinta” faca de maretzul carmaci si partidul portocaliu care ne-a adus pe toti in sapa de lemn.
  Intrebarea care se pune este de ce PSD nu se mobilizeaza. Am inteles, dumneavoastra va aflati la Strassbourg si macar ati determinat ca grupul socialistilor europeni sa nu participe la sedinta in care aparea mascaricul din CArpati, dar BPN al PSD unde este? Membrii PSD ce fac? se lasa arestati unul cate unul de comisari portocalii de genul infractorilor semianalfabeti Andrei,violatorul Visan etc.? Dvs. va numara ouale si termopanele de 7 ani. Semnalul pe care trebuie sa-l dam este ca NU NE TEMEM SI CA REACTIONAM!!!
  Nu va puneti intrebarea de ce au inceput cu Nicolescu de la Arges? In mod cert pt. ca nu l-au putut cumpara in timp ce foarte guralivi sunt cei care deja au facut pactul cu diavolul.

 33. 33 Spiridus ianuarie 27, 2011 la 5:08 pm

  “Dominique Strauss-Kahn félicitait Ben Ali pour sa politique modèle…” (2008)
  “Le président Ben Ali a décoré M. Dominique Strauss-Khan des insignes de Grand officier de l’ordre de la République en considération pour ses qualités intellectuelles et ses contributions au renforcement du développement économique à l’échelle mondiale et notamment celles appelant à une meilleure intégration dans le bassin méditerranéen et la prise en compte des aspirations des peuples à la stabilité, la paix et la prospérité“. (2008) Source : InfoTunisie.com

  Aviz amatorilor. Sa se pregateasca medaliile…

 34. 34 barbie ianuarie 27, 2011 la 5:08 pm

  Domnule presedinte, lui basescu nu i-a placut ca a fost huiduit in judetul arges si a vrut sa dea o lectie noua, celor care il hulim…..ma intreb daca acum vor urma nichita sau orpisan, ca si pe acolo l-a injurat lumea? sau poate o sa urmam noi, cetatenii simpli, care nu mai putem decat pe la dumnevaostra pe aici si intre noi sa ne spunem ofurile si suferintele?

 35. 35 Ktistai ianuarie 27, 2011 la 5:14 pm

  Tactica Adunaturii lui Basescu este sa-i aresteze pe cei pe care nu-i poate invinge. Pe Cristian Anghel de la Baia Mare (primar liberal de prin 1992) l-au inchis pentru nu stiu ce, acum a urmat Constantin Nicolescu (presedinte de consiliu judetean de prin 1996) … Intrebarea mea este … cine urmeaza?

 36. 36 Baronul Munchhausen ianuarie 27, 2011 la 5:28 pm

  @ D-le Nastase,

  Nu cred ca externalizarea procedeelor dambovitene de la parlament(parasirea salii cand trebuie sa audieze o cuvantare a cuiva din tabara adversa) este ceva obisnuit si recomandabil. Chiar daca Basescu nu este apreciat sau agreat(spuneti-i cum vreti), replicile lui la interpelarile rusului si polonezului au fost brici.
  Banuiesc ca grupul psd afost la o cafea in timpul cand isi sustinea speech-ul marinerul, nu? In acest context, ati reusit sa-l interpelati pe Severin asupra pozitiei lui vizavi de cririca la adresa lui Sarkozy? Cred ca tot ati reusit, desi timpul a fost scurt, sa-l urecheati bine pe inventatorul apei toxice(66,66% hidrogen in apa !!!).
  Cam cati parlamentari au ascultat, totusi, cuvantarea lui Basescu? Membrii PSE au plecat si ei? Asta ar fi insemnat adevarata solidaritate cu PSD, nu?

 37. 37 contele ianuarie 27, 2011 la 6:36 pm

  Vasile

  Care banc , Vasile , ala in care se arata modul de a descoperi un papagal mascul dintr-o suta de femele ? Cu „sa traiti bine „?
  De douajdeori l-am auzit …Mai e si ala cu porcul …
  Da aia cu Geoana nu merge , dupa rezultatul alegerilor mi-e teama ca replica este : „

 38. 38 contele ianuarie 27, 2011 la 6:37 pm

  ” Auzi , nici mie nu-mi place de Geoana asta !” . La care Basescu raspunde : ” Nu-ti place , nu mananci ! „

 39. 39 Doru Coarna ianuarie 27, 2011 la 6:41 pm

  Eu cred ca raspunsurile alea brici in stil „ba pe-a ma-tii” nu spun nimic unui om echilibrat mintal, ci arata clar lipsa capacitatii de a raspunde coerent si tintit. Este exact clasica chestie cu soferii opriti de politie care spun ca „uite-l dom’le si p-ala ca nu da nici el prioritate”…fara a-si recunoaste vina: voturile moldovenilor, dubla cetatenie maghiara-romana, ambele au avut scop pur electoral. Ca in felul asta a facut ca sute de mii de moldoveni sa devina venetici prin UE si cateva milioane de romani-unguri vor fi reprezentati de Budapesta in fata autoritatii romane, asta n-are nicio importanta pt domnia sa. Bine ca si-a vazut interesul, al doilea mandat cu gasca pe gramada de bani!

  Singura lui problema este ca trebuie sa continue tot asa, precum criminalii in serie.

 40. 40 Doru Coarna ianuarie 27, 2011 la 6:43 pm

  @ Vasile mersi pt bancuri.

  Zi-l si p’ala cu papagalul, il resuscit eu pe conte.

  Ti-l spun si eu pe cel cu liliecii.

 41. 41 Ioan ianuarie 27, 2011 la 6:48 pm

  A murit tanara si din scaunul de inalt demnitar al statului roman. Acum ne zambeste tuturor din pozele oferite familiei, prietenilor, celor apropiati. In parlament a trimis-o comunitatea macedonienilor din Romania. Aici s-a intalnit si cu trmisul sau trimisa rusilor, a armenilor, a bulgarilor, a croatilor a altor astfel de nationalitati altele decat cea maghiara. Ei sunt deputati si senatori romani sositi de nicaieri in Camerele legiuitoare sa reprezinte, nici decum sa se vanda pe inca un mandat, sa se inhaiteze cu hienele portocalii, cu alti dusmani fatisi ai neamului. Ei, cei ramasi printre noi, trebuie sa mai stea o tura in recreatia mare pentru odihna; poate astfel isi amintesc chiar si in treacat de obligatiile fata de majoritari. Fata de cei aproape 80% dintre cetatenii romani carora regimul chiombului le-a luat si ultimul licar de speranta. Dumnezeu s-o odihneasca in pace.

 42. 42 Harabula ianuarie 27, 2011 la 6:59 pm

  Ciudat!
  Ciudat cum functioneaza memoria oamenilor.
  Domnul Nastase pare sa fi uitat ca in zilele in care domnia sa a fost la Parchet impreuna cu Bivolaru, Camera Deputatilor a respins anchetarea. Repet. Parlamentul nu a aprobat anchetarea. Stiu asta de la deputatul Sandu din Botosani care a si luat cuvantul la acea sedinta. Mi-a spus ca a fost aplaudat de d-l Nastase.
  Continuarea procedurilor iudiciare a fost aprobata mult mai tarziu in alta sedinta a Parlamentului.
  Intr-adevar PSD a aprobat anchetarea la a doua votare.
  De ce incerc sa restabilesc adevarul?
  Cred ca domnul Nastase se lasa antrenat de impulsuri romantice. Solidaritate de partid, incredera in comilitoni, victimizarea camarazilor.
  Memoria sa construieste amintiri pioase.

  Tot ciudata imi pare functionarea memoriei la @Pali.
  Am vazut si eu la Tv declaratia IPS Calinic. A spus clar: „NU pot spune ca m-a amenintat dar…”
  Vad ca Pali a memorat contrariul.
  Daca o face cu rea credinta, e in regula. Inseamna ca este un om normal care minte din interes.
  Daca el crede sincer ca asta a zis Calinic, ca a fost amenintat, are motive de ingrijorare. Este o chestie de medic.

 43. 43 Vasile Roaita ianuarie 27, 2011 la 7:05 pm

  Unele comentarii sunt, de-a dreptul,naucitoare;Basescu nu poate apara ceva ce calca in picioare…Drepturile celorlalti.

  Basescu are porniri comunistoide; nu suporta oamenii bogati; nici pe cei care i ae supun si ii finanteaza bunastarea, fiicele, campaniile, etc Desi isi crease, din asfalt, un grup de sponsori fideli, in campania din 2009 a inteles ca are nevoie de foarte multi bani pentru a-si pastra…imunitatea. Asa ca, prin negocieri, prin santaj, prin rugaminti, sau mai stiu eu cum, a cosvins foarte multi oameni puternici, financiar, politic sa-l abandoneze pe Geoana si sa treaca de partea sa.

  El a trecut dincolo de retorica permisa intre…oamenii politici; a spus lucruri care nu se spun si a facut lucruri care nu se fac.

  Aduna, in continuare, bani pentru sine si pentru partid si spera ca numarul acestora il va apara si atunci cand il vor parasii cei care l-au pus presedinte!

  Imi aduc aminte de un film cu Ian Richardson; un premier britanic care vroia sa puna mana si pe coroana UK; cred ca sfarsitul lui Basescu va fi unul la fel de tragic si de violent daca sistemul din Romania se va dovedi a nu fi suficient de democratic!

 44. 44 Ghita Bizonu' ianuarie 27, 2011 la 7:28 pm

  George Serban

  subscriu ….

 45. 45 Sami ianuarie 27, 2011 la 7:33 pm

  Mie-mi pare bine ca base s-a dus la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei , caci poate mai invata si el cate ceva despre drepturile omului ,despre democratie, ca de ceva timp a uitat de toate cele pentru care s-a luptat acest popor . Iar dupa cate s-au tot intamplat in tara noastra de cand e basescu cu asa zisii democrati liberali ai lui are ocazia si acest popor sa invete inca o lectie de istorie (din pacate pe propria piele si din proprie prostie ) si anume ca -DICTATURA NU ARE DE FAPT CULOARE POLITICA !

 46. 46 Ghita Bizonu' ianuarie 27, 2011 la 7:35 pm

  Larisa

  care om ?!

  Cica acu vreo 30 de ani intr-o scoala .. scoala lu Bula!
  Copii care este scopul politicii PCR si a tovarsaului Secretar General Presedintee tarii noastre ? Georgescu!
  Scopul politicii PCR si a tovarasului Secretar General tovarasul Nicolae Ceausescu personal este OMUL !
  Foarte bine Georgescu ! …Nula sta cu mana ridicata si extrem de nerabdator. Bula Georgescu a raspus f bine Tu ce mai vrei ?
  Sa zic cine este omul tovarasa !!

  Ptr pestinentialu tau favorit juma din populatia Romaniei nu prea se incadreaza la rubrica oameni …

 47. 47 Ioan ianuarie 27, 2011 la 7:38 pm

  V Ponta si-a etalat public si azi calitatile lui de baiat de comitet, dispus oricand sa lase de la el cu orice pret; dupa principiul cel mai destept cedeaza. Si astfel a ratat inca o sansa sa fie lider politic stand acasa, in loc sa fie la Strasburg. Aici, ar fi putut fi purtatotorul unei pancarde pe care sta scris un mesaj de bun venit adresat Basescu-lui, sau a unui mesaj de genul „lasa-ne, lasa-ne Basescu-le”. Sigur, eu nu m-am gandit o clipa ca tanarul politician ar fi trebuit sa-l astepte pe Chiomb stand singur cuc pe trotoar. Evident nu. Ci inconjurat de cca o suta de pesedisti de frunte (ma rog, eu nu sunt de frunte) cu care intr-o liniste mormantala, sa-l indemne pe presedinte la lectura particulara. Asa cum de altfel au procedat cetateni romani pe 24 ianuarie curent la Iasi, la Focsani, la Timisoara, la Cluj, la … la… Sigur, nu cred ca Locataru’ ar fi reusit sa citeasca taote pancardele noastre, dar fo treispe, paispe tot reusea el sa silabiseasca pasind vioi spre intrarea in sediul Paralmentului UE.

 48. 48 Ioan ianuarie 27, 2011 la 7:47 pm

  Lipseste un o; cu scuze. Maine promit sa pun mai multe, sa fie.

 49. 49 Ioan ianuarie 27, 2011 la 7:51 pm

  @ Barbie,

  Fi pe pace. Oprisan nu v-a urma in veac. El, Oprisan, daca ar fi fost ofiter in rezerva, era de mult general cu patru stele date tot de …; ca nu aduce nimic de acasa din Basarabi.

 50. 50 Bibliotecaru ianuarie 27, 2011 la 8:11 pm

  Asupra acestui discurs nu am avut puterea să comentez decât printr-o imagine simbol… aşa cum văd eu România de astăzi, adică o doamnă în vârstă cărând în spinare o greutate imensă.

  http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/01/in-fata-adunarii-parlamentare.html

 51. 51 Larisa ianuarie 27, 2011 la 8:24 pm

  @all
  Raspunsul e simplu. Daca scrieti de rau de Basescu nu vi se intampla nimic. Daca ii criticati pe PSD-isi s-ar putea sa nu mai aveti ocazia sa o mai faceti si a doua oara. Va invit sa incercati. Spuneti ceva rau de dl Iliescu sau Nastase sau Ponta. Eventual un blestem Sibilla. Vedeti ce se intampla.

 52. 52 George Ban ianuarie 27, 2011 la 9:44 pm

  Larisa spune:

  „Cred ca Traian Basescu este primul presedinte al Romaniei care are demnitatea sa vorbeasca despre drepturile omului.”

  Esti in una din zilele alea proaste?

 53. 53 dlnimeni ianuarie 27, 2011 la 9:48 pm

  George Serban, ma asociez parerii dumneavoastra: de mai mult timp sustin pe blog ca nu disparitia opozitiei din fata presedintelui este solutia.

 54. 54 i.nicolae ianuarie 27, 2011 la 9:52 pm

  In cazul Nicolescu, justitia trebuie lasata sa judece, asta e clar.Faptul ca toti „barosanii” se inbolnavesc subit dupa ce sunt arestati da de gandit .Parasirea sali la Strasbourg este o greseala ,pentru ca domnule Nastase rufele se spala in familie. Nu ajunge cat ne balacarim in tara trebuie sa facem acest lucru si afara ? Tipic si pur romanesc.

  Sa auzim de bine.

 55. 55 Motanul Incaltat ianuarie 27, 2011 la 11:04 pm

  Domnule Nastase, va rog sa-mi permiteti un scurt comentariu sau mai degraba exprimarea unei nelamuriri.
  Ca PSD reactioneaza este foarte bine, perfect. Nu asta e problema. Dar Dvs. afirmati ca :
  „Prezenta lui Traian Basescu la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, o institutie de promovare si de protectie a drepturilor omului, democratiei si statului de drept, este o expresie de cinism din partea celui care conduce, in Romania, un stat politienesc.

  Arestarea ieri, la Pitesti, a presedintelui Consiliului judetean, Constantin Nicolescu, presedinte al filialei PSD Arges, pentru asa zise fapte penale de acum 5-6 ani, reprezinta inca o dovada in acest sens.”

  Afirmatia ca Romania este un stat politienesc, condus de Traian Basescu, ar fi deci dovedita de arestarea presedintelui Consiliului Judetean Arges, Dl. Constatin Nicolescu. Nu discut aici practicile judiciare de la noi si legile care reglementeaza aceste practici. Dar cum dovediti ca aceasta arestare ar avea o legatura directa cu Traian Basescu? Lucrul acesta s-ar impune sa-l faceti data fiind gravitatea afirmatiei ca Romania este un stat politienesc (deci in care functioneaza politia politica!!) condus de Basescu. In cazul acesta Basescu si-ar depasi atributiile constitutionale, iar un asemenea abuz ar trebui sanctionat la modul cel mai drastic, daca asa stau lucrurile. Dar pentru asta trebuie sa si dovediti legatura intre presedinte si arestarile de tipul celei de la Arges. Altminteri oricine poate sa spuna ca Romania este un stat politienesc si sa dea ca exemplu o arestare care se face undeva in tara si sa-i spuna ca e din motive politice. Pentru ca, indiferent cate defecte ar avea Traian Basescu, totusi, acestea nu dovedesc clar implicarea presedintelui in actiuni de politie politica. Iar o arestare nu inseamna, neaparat, politie politica. Aceasta ar fi nelamurirea mea. Sper sa nu va suparati, dar asemenea lucruri ar trebui dovedite pentru ca intr-un stat democratic nu poate exista politie politica, cu atat mai mult intr-un stat de drept. Si nu ne este indiferent ce fel de stat avem.

  Exista o diferenta intre exactitate si o parere, care ar putea reprezenta o speculatie (mai mult sau mai putin subiectiva) asupra unei chestiuni. Dvs. ati afirmat: „se încearcă distrugerea unui fief al PSD” – http://www.gandul.info/news/ponta-facem-sedintele-la-dna-iliescu-abuz-nastase-daca-psd-nu-reactioneaza-e-un-partid-de-mamaliga-vanghelie-vor-mai-fi-arestati-inca-doi-inca-patru-7926206 . Lucru extrem de grav, daca este adevarat. Nu va contrazic, dar va rog sa-mi permiteti sa va intreb: cum putem depasi granita intre exactitate si speculatie, adica confuzia? Pentru ca, in conditiile in care lucrurile nu sunt dovedite riguros, domneste confuzia… Data fiind gravitatea pozitiei PSD in legatura cu aceste chestiuni, cred ca ar trebui depasita aceasta cotingenta, ce se traduce prin neclaritate si confuzie.

 56. 56 Sibilla ianuarie 28, 2011 la 2:17 am

  @Pali,
  Colegu… ce să fac, nema hodină… pe redute, numai că… de voie, de * nevoie * mă tăt trezesc ŞI în lupte cu-ai noştri.
  Cum scriu despre frunzesky, zbang, unul de-ai noştri mă ia la tocat, cum sar în apărarea vreunui jurnalist bătut de Poliţia de frontieră, zbang una bucată tută blondă invită ajenturilii în preajma dumneamea, la intimidare, cum tun şi fulger pe intelesul cărăşenilor cum că adică ce aduce bun Alianţa, cum că ce nelegiuiri fac pedelacheii prin teritoriu şi la nivel naţional, zbang, aceiaşi tută că de ce nu mă iau eu de penelişti c-o nervează pe mneaei şi cum adicătelea refuz eu să execut trăznăile ce i le fată * mintea * găinii, cum comentiraş eu că nije dobro să excluzi din ogradă oamenii cu vocaţie, rezultate, etc, zbang, tuta blondă că zbor şi dumneamea că dacă tot şi-a făcut lista că cică-i măcel p-acilea…. prin măcel înţelegându-se vendetele PERSONALE ale tutei blonde carele se visează deputată şi a cărei activitate e : ceva vizite pe la frunzesky, ceva ANL-uri dăruite cumnatei, pretenarelor din dotare, şi-n rest bârfe, intrigi, cam atât.
  Io-mi amintesc că zisă Ponta că cei care sunt împotriva Alianţei cu PNL zboară din PSD. Îmi mai amintesc că Ion Iliescu tăăăt invită la calm, Echilibru şi raţiune, îmi mai amintesc că AN-ul nostru a chiar insistat pe seriozitate în ce priveşte activitatea Departamentelor PSD inclusiv în teritoriu…. în fine, nisîmţîta de dumneame, lupte şi lupte pe tăti fronturile cu… PDL, nemernica ce sunt, cred în astă Alianţă cu ACD, ticăloasă şi năzdrăvană ce sunt, insist şi insist şi insist pe seriozitate şi responsabilizare… daaarr… dosta, că-i DEOCAMDATĂ numa vorbe… zic să scanez eu ceva acte doveditoare şi le postăm spre ştiinţa Centrului indus în eroare ( a se traduce minţit ca la uşa cortului ! ) şi spre informarea corectă a electoratului sătul de ceea ce vede, aude, constată, adicătelea de spectacolele oferite de tutele blonde care-şi rădică poalele-n cap şi cotcodăcesc pe la urechile şăfilor nume carele le nervează , etc, etc…
  Măi dragă, colegu…. poa îmi explicitează şi naivei de dumneamea , ca par egzamplă AN-ul, cum vine asta : să mă lovească, pună la colţ PDL-ul prin… pesedei, şi poa cu astă ocazie s-or dumirii şi mai mulţi din români că de ce-i Twin Peakse-ul natal portocaliu for ever şi de ce am dumneame impresia şi nu doar… că şi după ce-or veni la guvernare roş-falben-albaştrii, Alianţa – cum zisăi, în care cred şi-mi pusăi oareşce speranţe – la dumneame va fi tăt Frunzesky ayatollah şi trisferturi din organizaţia pesedelei aut, c-aşe vrea sufleţelul tutei şi-al unor tîmpiţei tîmpiţi de ce i-o ave la mînă tuta, că numa aşe s-ar explica încrâncenarea măturării din ogradă a * incomozilor * ( în traducere a celor ce au opinii, coloană vertebrală, rezultate )şi tolerarea prostiei şi incompetenţei ăleia căpuşă, sanchi deputată… că de-ar fi să ajungă, no tulvai, papă sibilino majkă coliva social-democraţiei… Aistea fiindcă neşte şăfi NU-s în stare să-şi potolească, ţie în frâie căţeaua-n călduri, fumuri şi vrăjitorii ( că-ncrede şi se dedă şi la d-aistea… ) şi în schimb se pretează la treburi după dictare, tuta dictează, ca să fie claro!
  Colegu… pe la voi câte procese se iegzistă între pesedinşti … ?
  Ştiai că miliţia politică DNA are concurenţă ? Se numeşte * comisia de arbitraj şi integritate morală * – între ghilimele, becouse numai cu integritatea n-are a face şi de morală…. se ocupă tuta şi hăi sanchi macho, ciuciu şăfi care-i ţin isonul… că şi d-aia e * ordine şi disciplină *, ihim, tooot între ghilimele – în ograda PSD de prin teritoriu, fiecare face legea după cum i se căşună pe principii cum ar fi….. nu glumesc Paliiiiii, că-mi vine să urluuuuu : * Iliescu e pe ducă, AN e cu dosarele, cu Ponta las că tratez… *…. evident, cei trei Politicieni la care pseudo pesedeii impricinaţi fac referire, habar NU au de tare multe şi diloc mărunte că-s f grave ( ! ) şi evident că PSD are de suferit, necum sibilele ori pesediştii care spre deosebire de tuta blondă şi bolundă , au priceput că lupta e cu PDL şi că nu luptele interne ori vendetele personale vor duce la victorii în alegeri, scoaterea ţărişoarei din criză, revenirea la normalitate.
  Aşadar, colegu, furnica sibilla rămâne pe redute, rezist, rezist şi insist că Bă-Secu şi clica de şobolani, ayatollahi, baroni, fufe şi impostori sunt duşmanii ţării şi insist să NU lovesc PNL chiar dacă face tuta blondă spume, insist că nije dobro ce constat şi insist că Twin_peaks-ul natal SE POA să devină ALTFEL decât orange, da dacă unii hăis, alţii cea… şi dacă unor şăfi şi tute blonde de ceea ce spune Centrul li se fix rupea…

  p.s. pe la voi, Pali, OFPSD, OTSD, ca par egzamplă, cetiră măcar Agenda de acţiuni pe 2011 ? Io săracu de moa studiai şi văzui şi ceva termene, responsabili, chestii… seriosno că pe felia mea mă străduiesc da cu câte-o floricea, nema primavera….
  hajde zdravo şi să sperăm că… s-o auzi undeva de careva măcar ceva , ceva… altfel, doar că zboară ŞI sibilina din peisaj, că dacă nu tăcea şi spunea şi-atunci rămâne doar : aşa, ŞI ???!!!
  Ştiu că-ţi sună şi ţie cunoscute ceva aspecte, tune buba-n ele … că turbez de nervi nervoşi că se prefac lumile că n-ar fi aşa şi n-ar exista, ŞI d-aia unul ca mârlanul prezident, ŞI d-aia fac pedelacheii lejea, că noi, nush, nu vrem, nu putem să ne disciplinăm, responsabilizăm, ce să mai pomenesc de seriozitate…

 57. 57 Sibilla ianuarie 28, 2011 la 2:21 am

  p.p.s. no las pe moa, Pali, că de nu i-oi face dumneame campanie electorală tutei…. cu armele mneaei, promit 😉

 58. 58 florin m. ianuarie 28, 2011 la 6:32 am

  Blog Ideologic

  Poate explici care a fost rezultatul analizei cost beneficiu in cazul razboaielor purtate de SUA in Iraq, Afganistan, Vietnam, Corea. Daca rezultatul este satisfacator, cred ca te poti autopropune consilier guvernamental, sau chiar sef al noii Autoritati pe care o sugerezi, pentru ca partidul de guvernamant sa poata plesni „stiintific” cu banii publici de podele.

  Apropos, stii ca toate finantarile europene cer astfel de analize? Sunt curios, in cazul in care EU se sfarama, daca va mai vorbi vreodata cineva despre sutele de miliarde de EUR cheltuite doar in scopul mentinerii ei laolalta. Cu analize in spate, desigur.

  Si iti mai spun ceva, nu te ingrijora in legatura cu cati romani care lucreaza in sectorul public, cunosc si utilizeaza astfel de analize: orice functionar o face inainte de a semna o cerere, un PV, o rezolutie, etc. Dupa cum au putut probabil observa cei care au avut de-a face cu ei in perioada de dupa taierea stimulentelor, parametrii analizei s-au modificat substantial… Ce vrei, s-au modificat si analiza de risc si cea de senzititivate…

 59. 59 Blizzard ianuarie 28, 2011 la 7:30 am

  @i.nicolae
  Pai chiar asa se si spala rufele in Romania, in familie.
  Doar ca familia cu pricina e de sorginte siciliana :).

 60. 60 Vasile, ianuarie 28, 2011 la 8:06 am

  Harabula intre bunele dumnealui intentii amorale si adevar!

  Dl. Nastase la insotit brat la brat , intr-o solidaritate mai mult decit partinica pe Bivolaru la parchet. Probabil parchetul ii estompeaza amintirile domnului Nastase , cine stie.

  Unde denatureaza adevarul , ca de obicei Harabula, este in partea doua a mesajului spune harabula citez Tot ciudata imi pare functionarea memoriei la @Pali.
  Am vazut si eu la Tv declaratia IPS Calinic. A spus clar: “NU pot spune ca m-a amenintat dar…”
  Vad ca Pali a memorat contrariul. inchei citatul.

  Si eu am auzit ce a spus Calinic, si fara sa ma laud cu memoria sau cu pensia dl. harabula cred ca pot reda mai corect ce a spus fata bisericeasca. citez .. Mircea Andrei mi-a dat telefon , fara sa ma ameninte mi-a spus ca daca nu-l pun pe Varul lui la loc va incepe un razboi, care pe care. inchei citatul daca nici asta nu este amenintare ce sa mai spun,sau ce trebuia sa mai spuna senatorul?
  Calinic insa a abordat amenintarea prin spiritul lui iertator de duhovnic si de aici „fara sa ma ameninte”.
  Am sa incerc sa nu-l mai caracterizez pe Harabula si nici memoria morala a acestuia dar am sa-i reproduc in continuare textul lui adresat tot lui Pali, text probabil dictat de subconstientul patat de mizeria in care este obligat sa se scalde.citez
  Daca o face cu rea credinta, e in regula. Inseamna ca este un om normal care minte din interes.
  Daca el crede sincer ca asta a zis Calinic, ca a fost amenintat, are motive de ingrijorare. Este o chestie de medic.

  inchei citatul

  Fara alte comentarii Harabula a spus totul!

 61. 61 Vasile, ianuarie 28, 2011 la 8:14 am

  Doru Coarna,

  Bancul cu papagalii, de fapt 1 papagal si 10000 de papagalite , ne indentifica pe noi o majporitate pe de o parte si de cealalta parte o minoritate care nu a crezut nici o data in cuvintele presedintelui. Bancul este deja arhivat de pe vremea lui Bush de catre CIA si FSB , deoarece s-a descoperit ca romanii i-au jignit intelectul presedintelui american si rus in detrimentul presedintlui roman.

  „La o întâlnire la vârf, Bush propune un concurs. Într-o camera sunt pusi 10000 de papagali d’aia meseriasi dintre care un singur mascul. Îi invita pe capii prezenti sa participe, adica sa intre în camera si sa-l dibuiasca pe mascul între cele 9999 de papagalite.
  Primul, se-ncumeta Putin. Intra, sta vreo 10 minute si iese cu o pasare: analizeaza veterinarii pasarea si verdictul e negativ.
  Pleaca Putin suparat, vine si Sarkozy. Dupa cinci minute iese din camera cu o pasare. Din nou, veterinarii spun ca pasarea e papagalita.
  Urmatorul e Basescu. Nici nu intra bine în camera ca iese cu o pasare. Cerceteaza veterinarii pasarea si dau aprobarea, Basescu identificase papagalul-mascul.
  – Cum ati reusit Mr. Basescu sa gasiti asa repede papagalul?
  – Am intrat în camera si am salutat: Sa traiti bine! Iar dintr-un colt mi s-a raspuns Da-te-n p*** mea!

 62. 62 Vasile, ianuarie 28, 2011 la 8:21 am

  Contele,

  Eu am spus ce bancul este vechi, dar atat de „adevarat”!Ala cu cosciugul , poate o fi bun, dar nu l-am gustat!

 63. 63 justitiaru ianuarie 28, 2011 la 8:23 am

  @AN
  Un lucru este sigur in fata represiunii vaicarelile nu ajuta.
  Gargara mediatica nesustinuta de actiuni politice si publice coerente pe fondul lipsei de coeziune si de coerenta a unei opozitii pur fictive au creeat terenul fertil pe care regimul actual a prins contur si forta.
  Un an 2010 critic pentru actuala putere si pt.populatie a fost irosit cu iresponsabilitate revoltatoare de politcienii autointitulati bombastic ai „opozitiei”spre disperarea celor care sperau la o schimbare.
  Politicienii”opozitiei” s-au remarcat in special de frictiuni „ideologice” goale de continut incapapili fiind de unitate elementara si actiuni coordonate. De la cine mai pot spera cetatenii tarii ?

 64. 64 blogideologic ianuarie 28, 2011 la 8:36 am

  @ florin m. spune: +Poate explici care a fost rezultatul analizei cost beneficiu in cazul razboaielor purtate de SUA in Iraq, Afganistan, Vietnam, Corea. Daca rezultatul este satisfacator, cred ca te poti autopropune consilier guvernamental, sau chiar sef al noii Autoritati pe care o sugerezi, pentru ca partidul de guvernamant sa poata plesni “stiintific” cu banii publici de podele. +
  Chiar nu are rost să mă jigneşti. Competenţa ta este dubioasă, ţi-am explicat de multe ori. Pe de altă parte, alerta foarte agresivă la intervenţiile mele spune multe privitor la prezenţa ta pe blogul AN. Credeam că numai domnul Adrian Năstase este ţintă pe blogul propriu. Sînt nevoit să constat acum că şi un biet rumân ca mine a devenit ţintă constantă !

 65. 65 ORASAN IOAN ianuarie 28, 2011 la 8:43 am

  A devenit un obicei ca in perioada alegerilor sa se practice sportul national numit pomana electorala,poate este de inteles pentru cei acoperiti de nenumarate nevoi si care traiesc de pe azi pe maine,dar sunt multi cu pretentii de gospodari si care au mijloacele unui trai normal care se lasa mituiti electoral.Se pare ca demnitatea a devenit o piesa rara in constiinta multor concetateni de-ai nostri,uitand ca de obicei pomana se da pentru sufletul mortilor,iar pomana electorala sa fie data pentru sufletele corupte?daca unii se cred gospodari si se mandresc cu asta,de ce intind mana sa primeasca pomana electorala?de ce nu au demnitatea sa refuze si sa protesteze impotriva corupatorilor?cei cativa banuti din traista lui Iuda si punga colorata politic ridica bariera spre coruptie si inavutirea unora din banul public si cand nu le mai ajung banii publici atunci gasesc metode sa-si insuseasca banii destinati vaduvelor,orfanilor,pensionarilor si salariatilor din tarisoara noastra,ei mint ca statul nu le mai poate sustine dreptul la viata,in schimb averea lor sporeste pe zi ce trece pe cai necunoscute si vor ca munca lucratorilor sa fie platita cu bani putini incat traiul sa fie un chin.Oamenii trebuie sa inteleaga ca nu pomana electorala rezolva problemele lor de zi cu zi,cel ce da o punga cu te miri ce,va cauta imediat mijloace sa castige necinstit insutit in defavoarea celor pacaliti,sansa pentru viitor incepe de acolo cand vom avea puterea sa-l alungam de la usa noastra pe cel cu vorbe multe insotite de pomana electorala,pomana sa ramana doar cea din vechime,pentru sufletul mortilor.

 66. 66 Doru Coarna ianuarie 28, 2011 la 9:17 am

  @ Harabula,

  vezi tu, e cuvant contra cuvant, dar tu pe cine crezi, o fata inalta bisericeasca sau un politian pdl?

  Probabil vei raspunde ca a sosit momentul modernizarii si a Bisericii Ortodoxe, si asta o va face un colectiv infiintat la Cotroceni…

 67. 67 Larisa ianuarie 28, 2011 la 9:20 am

  @ Sibilla,

  Multumesc anticipat pentru campania electorala. Vreti sa intrati in staful meu? Va primesc cu o singura conditie: fara blesteme.

 68. 68 Ioan ianuarie 28, 2011 la 9:25 am

  @ i.nicolae,

  Prefer sa ne lasi, ca si curca Achioarei din Sindrilita gandeste uneori. Adica, ce vrei sa zici: ca justitia asmutita ca haita de caini pe oameni judeca; ca cloaca portocalie face parte din familia mea. Mai bine lasa-ne, pleaca, pleaca si i-al cu tine si pe Chiomb; ca el face intr-adevar parte din familia ta.

 69. 69 Doru Coarna ianuarie 28, 2011 la 9:30 am

  @ Vasile,

  cum stau ziua liliecii aia mari prin jungla amazoniana, agatati de crengi cu ghearele si cu capetele in jos, zice unul: „Ba ce zi tampita, sa ne stricam toti la stomac…”.

 70. 70 Moş Ion Roată ianuarie 28, 2011 la 11:36 am

  Compensare prezidenţială şi guvernamentală

  Seniorii mioritici –milioane – le cer lui Preş. şi Boc
  ca pielea să le-o tragă spre abdomen (ce vesel troc!),
  cu două deşte, drept compensare pentru cassul eronat ;
  Atenţie Băsescu şi tu Emile!… s-o faceţi cât mai delicat.

 71. 71 Baronul Munchhausen ianuarie 28, 2011 la 1:50 pm

  @ Contele,

  Vezi, daca ai starnit stupul? Acum nu mai prididesti sa te aperi impotriva impunsaturilor! 😀 😀 😀
  si acum un banc cu d-na(pardon , cu DNA):

  „Ursul se intalneste cu melcul care alerga prin padure de-i sfaraiau calcaiele.
  – Unde fugi mai melcule si de ce?
  – Pai n-ai auzit? Vin astia de la DNA
  – Si?!
  – Pai eu casa, nevasta casa, copiii casa, asa ca…..
  Cum aude ursul, o taie si el la goana si se intalneste cu maimuta.
  – Unde alergi mai ursule si de ce?
  – N-ai auzit? Vin cei de la DNA si eu blana, nevasta blana, copiii toti cu blana.
  Auzind maimuta o rupe si ea la fuga dar dupa 100 de metri se opreste.
  – Stai asa! da eu nu inteleg de ce fug? Eu in fundul gol, barbatul meu in fundul gol, copiii toti in fundul gol”

  P.S. La mine vine doar vreo d-na, diindca DNA nu are ce sa-mi ia.

 72. 72 florin m. ianuarie 28, 2011 la 3:27 pm

  Blog Ideologic

  Sa te jignesc? Glumesti.

  Sa fie usoara ironie cu privire la autoapreciata capacitate rara de a furniza analiza de cost-beneficiu, (desi orice birou mai rasarit de consultanta cunoaste metodologia si chiar are experienta relevanta in asa ceva), cea care te-a determinat sa intelegi asta? Cred ca te iei prea in serios, nu a existat nici o intentie de asemenea gen din partea mea.

  Cu privire la obsesia ta legata de prezenta mea pe glob: nu te pot ajuta, trebuie sa o rezolvi singur.
  Ar trebui insa sa te simti flatat ca iti comentez mai des interventiile tale decat pe ale altora; desi nu reusesc de fiecare data sa citesc tot ce scrii, in general ma opresc asupra postarilor tale, intrucat am sesizat ca pot cuprinde si idei pe care eu le socotesc interesante, chiar daca in cantitate mai redusa. Extrem de subiectiv pentru un profesor, nu eziti sa aduci acuzatii din cele mai grave unor oameni pe care nu ii cunosti, numai pentru ca nu iti plac ideile lor ori pentru ca nu s-au lasat impresionati de pedanteria unui limbaj cautat pretios, pe care insisti sa-l folosesti. Mai curand acest comportament al tau ar trebui calificat drpet jignitor, insa atunci cand mi se adreseaza, nu ma deranjeaza, il consider un atribut al personajului pe care l-ai compus de-a lungul timpului si nu o iau deloc personal.

  De multe ori am incercat chiar sa ocolesc adresarea catre tine, cand am reluat din comentariile tale cate o idee cu care ma gaseam in profund dezacord, pentru a nu te simti direct contrazis. Ar fi trebuit sa apreciezi ambele aspecte, dar se pare ca esti doar iritat de contrazicere. Iar nu te pot ajuta.

  Te asigur inca o data ca nu exista nici un fel de ostilitate la adresa ta, din partea mea, chiar daca in continuare se va intampla sa nu fiu de acord cu unele din ideile ori concluziile tale, fie si in majoritatea lor. Dar asta nu inseamna ca nu mi-ar place sa ma convingi, din cand in cand.

 73. 73 Doru Coarna ianuarie 28, 2011 la 4:07 pm

  @ Motanu Incaltat

  Tu ce zici, Romania era stat politist sub Ceausescu? Sigur ca da. Dar exista dovezi ca ar fi ordonat el, in scris, persecutii prin pressing-ul sistemului? Nu, el cerea doar intarirea rolului conducator al partidului, sistemul insa actiona singur, din slugarnicie, exact ca acum, si desfasura vanatoarea politica. Era insa vinovat de crearea acelui sistem, ca si Basescu de cel de acum.

 74. 74 i.nicolae ianuarie 28, 2011 la 5:21 pm

  @ Ioan

  La Strasbourg era presedintele Romaniei ,faptul ca acesta este in persoana lui Basescu nu e vina mea ,nici eu nu l-am votat dar ce sa fac daca cei 5 milioane de romani l-au vrut presedinte.La asta a contribuit si Geoana care a dat cu stangu in dreptu batandusi joc de voturile noastre.Iar cu Nicolescu daca cumva ai fost in aceeasi barca cu el si e nevinovat spunene si noua ca sa stim.

  Sa auzim de bine

 75. 75 Vasile, ianuarie 28, 2011 la 5:47 pm

  Baroane,

  Cine este prost , puturos, nepriceput si nici nu nici are noroc ,ajunge sa te laude ca un exhibitionist ca este in fundul gol!

 76. 76 Motanul Incaltat ianuarie 28, 2011 la 9:49 pm

  @Doru Coarna
  In Romania, pe vremea lui Ceausescu, era un alt sistem socio-politic: cel comunist. Trebuie spus ca nu Ceausescu a creat sistemul comunist – care implica doar un singur partid, cel unic – si nici nu a inventat el Securitatea. Ca a fost un sistem politic – la cel comunist ma refer – adus cu tancurile de catre trupele sovietice dupa al doilea razboi mondial, cred ca e inutil de spus. Desigur, putem vorbi si despre Ialta, nu intru in detalii aici. Pe vremea aceea sistemul, sau daca vrei Securitatea, actiona nu numai din slugarnicie, ci pentru ca avea sarcini in acest sens. Un exemplu ar fi problema detinutilor politici. Evident, urmarea linia stalinista de distrugere a „ramasitelor burghezo-mosieresti”. Dar asta facea parte din ideologia, dominanta la acea vreme la noi, comunista: lupta de clasa, fara de care, dupa cum afirmau clasicii marxismului, nu putea sa existe comunismul.
  Or, acum situatia e alta. Nu se mai poate vorbi de partid unic, ca pe vremea aceea. Avem alta Constitutie, avem Parlament in care sunt reprezentate mai multe partide, nu Marea Adunare Nationala. Presedintele poate avea maxim doua mandate, foarte limitate in timp: 5 ani, nu ca atunci cand era pe viata. SRI, spre exemplu, are alte atributii decat fosta Securitate. Am dat numai cateva exemple. Totusi, nu cred ca se poate vorbi nici macar de similitudine, ca sa nu spun de congruenta intre cele doua sisteme: cel de atunci si cel de acum. Securitatea, in ultima instanta, ii era subordonata lui Ceausescu. Din cate am mai citit, cred ca spun corect ceea ce spun, a fost doar o singura perioada in care Securitatea a actionat ca un fel de „stat in stat”, ca sa zic asa: perioada Draghici. Dar, odata intarit rolul partidului, dupa cum spuneai, Securitatea ii era subordonata lui Ceausescu, care conducea PCR, partid unic. Or, asta vreau sa spun, realitatile de acum sunt cu totul altele. Din aceasta cauza problemele nu ar mai trebui sa fie aceleasi, ca atunci.
  Iar daca exista derapaje de la democratie, ar trebui si dovedite exact. Tocmai pentru a intari sistemul democratic de la noi din tara. Altminteri ne situam in zona ideilor vagi, creatoare de confuzie.
  Am sa dau si un alt exemplu. Poate ca nu cel mai potrivit, poate, pe de alta parte, sugestiv. Se vorbeste ca Romania este o tara corupta. Dar nu am vazut vreo evaluarea exacta (subliniez, exacta!) a nivelului coruptiei. Cat este de corupta aceasta tara? Ca bacsisuri se dau si prin alte parti, nu numai la noi. Se spune ca are probleme cu Justitia, deci ca exista coruptie. Dar este Romania o tara in care coruptia e mai mare decat in Italia? Exemplul Italiei este aleator, desigur. Puteam sa pun Franta, daca doresti sau alta tara. Eu cred ca nici nivelul evaziunii fiscale nu este evaluat exact. In felul asta ne situam in zona ideilor vagi: e cam asa, nu e cam asa… Pai cum e defapt? Eu asta am vrut sa spun.

 77. 77 Moş Ion Roată ianuarie 28, 2011 la 10:14 pm

  CE SPUNE CASA MORŢII JAVREI ORDINARE

  „ Moarte obscură sau în condiţii de izolare. Pericol de moarte în urma unor experienţe oculte. Factor de autodistrugere” Valabilă pentru persoana născută la 04.11.1951 la 2:15 în Basarabi, având casa VIII-a între 12° 36′ Berbec şi 12° 04′ Taur.
  Cugetaţi şi urmăriţi printre rânduri (pe unde – de regulă – stă discret adevărul)…

 78. 78 Sibilla ianuarie 29, 2011 la 12:05 am

  @Larisa,
  tălică scufunzi blerstemele cu promisiunile, campania cu * campania *, în fine la matăluţă ironia e… nah, dacă insistaşi s-o spun, aşa zisa-ţi ironie e numa prostie şi inche cu caru, că dacă-i mânat de boi portocalii…
  În rest, rămâne cum am stabilit. EU. TU, mucles, CIUTI !
  Va să zică : JOS mârlanul alcoolic trădător de neam şi ţară, securistul de la Anvers – Satanic Abuser ! JOS clica-i de tute ordinare şi ticăloşi din dotare ! Şi DAAAAAA… ducă-se pe pustii şi Satan Frunzesky carele geaba se dă altcumfel că-i istino el, tătucu, numa că n-au loc unul de altul la minţit, furat, manipulat, răzbunat, PUNCT.
  Că dacă insişti la virgulă…. pe dumneamea NU o impresionează nici purtătorii de şorţuleţe cu însemne caraghioase, autişti abuzaţi în copilărie, cu grave probleme inclusiv de percepţie, nici hăla cu mai mult decât porniri dictatoriale, ambii alcoolici notorii, da muritori, ambii, amândoi… başca nema stofă de slugă ca tălică… Cum zisăi. CIUTI !

 79. 79 Doru Coarna ianuarie 29, 2011 la 1:49 am

  @ Motanul Incaltat,

  inteleg prea bine ce vrei sa spui, eu insa am semnalat faptul ca orice dictator este deservit de un regim care i se ofera singur din slugarnicie si interese meschine, acest sistem exista intotdeauna, insa un lider democrat il dezavueaza sau il demonteaza, iar un nenorocit il ia in consideratie si-l pune la lucru.

  Un sistem din asta nu poate exista fara mama si fara tata, cum era si cel din perioada comunista, si n-are nicio legatura cu securitatea sau cu PCR ci cu meschinatatea saraciilor, si asta lesne de inteles. Atunci cand duci o politica de luat imbecili si pregatiti precar de oriunde si adus la capitala ca mari dregatori, asta se intampla, sistemul se formeaza imediat din meschinatate si trece la lucru, iti apara interesele, indiferent cat de legale sau nu sunt ele ori mijloacele.
  A cui e vina? Nu a sistemului, asta e normal sa apara, ci a celui care-l accepta si-l foloseste convenabil siesi si intereselor sale.

  Deci, Romania va deveni o tara normala atunci cand nu se vor mai aduce la conducere cadre de aiurea ci cand vor fi promovate ierarhic, pe merit si experienta, in mod natural.
  Treaba e foarte importanta, de ex daca vrei sa nenorocesti UK sau Franta ori Germania, n-ai decat sa plantezi in schema statului respectiv drept mari sefi cativa obscuri luati de prin targurile tarii si ai pus-o, i-ai nenorocit! Asta, a cui e vina?

  D-asta spuneam, nu exista dovezi scrise, ca de la asta am plecat, dar… lipseste flota, tara-i la pamant, e prost condusa, e datoare, populatia e saracita, demoralizata, condusa de nationalitati conlocuitoare dispuse la orice pact cu diavolul pentru sfartecarea tarii, iar averile portocalii cresc precum aluatul.

 80. 80 Iluminatu ianuarie 29, 2011 la 10:02 am

  Moto : „Doresc să inventez ceva de utilitate generală al cărui preţ de vânzare să nu depăşească 1,0 lei/bc, dar să aibă o piaţă internă de desfacere de 24 milioane de cumpărători ( atâţi eram în România când Academicianul…a răspuns unui ziarist la întrebarea : Ce aţi dori să inventaţi ?).

  Jos cu JON

  Henri Coandă revenise în România cu gândul să pună pe picioare naţionale „o mişcare a gândirii”(chiar un minister al gândirii) ştiind că aici, mai mult ca-n toată lumea, este materie cenuşie pură – berechet…
  Meditaţia ( o recomand tuturor, până la obsesie ) o acuplare participativă de bun simţ la creierul colectiv este fişa de pontaj a viilor !…Fă-ţi notaţii cu idei generate de propria unitate centrală, imediat după emiterea lor (altfel zboară la fel cum au venit).
  Omul este captivul propriei comodităţi sau neputinţe.
  Se confruntă cu temperaturi ridicate cam 3 luni/an, din ce în ce mai des cauzatoare de moarte, supravieţuind prin…recomandări medicale restrictive.
  Unde sunt echipamentele de supravieţuire simple şi practice tip „caschete protectoare” cu baterii solare şi miniventilatoare faciale sau minirucsacuri generatoare de aer condiţionat pentru respiraţie şi protecţie corporală ?
  Consumăm atâta timp cu JON (Jigodia Ordinară Naţională) şi egalii săi pedelişti – udemerişti, când soluţie este „ Greva Generală Naţională (GGN)” condusă de Armata Pensionarilor Militari, combinată cu nesupunerea civică !!!
  Rămâne cum a spus, şi deunăzi, Moş Ion Roată…

 81. 82 exasperat ianuarie 29, 2011 la 11:59 am

  Mai sunt şi parlamentari care iau poziţie:
  http://www.adriantutuianu.ro/

 82. 83 aurel ianuarie 29, 2011 la 2:01 pm

  Presupunand ca nu veti considera punctul meu de vedere o ofensa adusa pe teren propriu, incerc sa demonstrez, ca nu injurand si indemnand populatia sa iasa in strada pentru a debarca un regim(bun sau rau dar ales democratic) de la putere veti castiga simpatii .Ma consider un observator neutru in ce priveste simpatiile politice si ca multi altii asemeni mie ,fara patimi,urmarim cu regret ,,suburbanizarea”(sa fiu elegant) reactiilor liderilor politici. Nu este important cum este vazuta o persoana de propria familie ci de cum e perceputa de ceilalti,nereferindu-ma neaparat la opozanti.Satisfactia omului simplu, indiferent de simpatia politica ,este de a vedea preocuparea liderilor (din putere sau opozitie) de a proteja interesul general,integritatea patrimoniului public si cheltuirea taxelor platite de el eficient.In schimb in acest caz perceptia este una de protejare a unei ilegalitati si incalcare a separatiei puterii judecatoresti prin presiune mediatica si sociala.Nu cred ca se poate pune problema in acest caz de ce cred eu ,altcineva, sau membrii partidului ce-l reprezentati.
  Foarte simplu printr-o judecata a instantelor se poate demonstra nevinovatia sau vinovatia inculpatului,iar in cazul in care se dovedeste integritatea invinuitului,societatea cu siguranta ar fi taxat abuzul.In situatia creata, prin iesirile necontrolate, se transmite o senzatie apartanenta la un clan ce-si protejeaza membrul.Cetateanul alegator nedecis ,doreste ca hotii indiferent de ce parte se afla sa plateasca pentru faptele comise si va taxa orice abatere de la o linie morala corecta.Posibil ca o parere singulara sa nu va intereseze sau sa va afecteze in lupta pentru putere ,dar oare nu sunt din ce in ce mai multi ce gandesc ca mine?

 83. 84 Motanul Incaltat ianuarie 29, 2011 la 2:13 pm

  @Doru Coarna
  Absolut de acord: cadrele de conducere ar trebui selectate si promovate pe criterii de competenta. Deoarece conteaza foarte mult competenta, experienta si meritele celui care conduce pentru ca treburile sa mearga bine!
  Problema semnalata de Dvs. este intr-adevar importanta. Ceea ce as mai putea sa adaug ar fi ca acest deziderat ar trebui insusit de fiecare partid de la noi si, de ce nu, chiar de noi toti. Pentru ca cine ar putea garanta ca, in urma unei schimbari democratice, cand partidul X este inlocuit, democratic, de catre partidul Y, partidul Y nu va face exact la fel ca si partidul X? Adica sa promoveze tot slugarnicia, promovare pe criterii clientelare, etc. Si atunci sistemul, asa cum sustineti Dvs., s-ar forma din nou, dar sub o alta forma, sau, daca doriti, sub o alta culoare politica: aceasi Marie, cu alta palarie, cum spune o zicala din popor. In paranteze fie spus, mi se pare ca aceste ziceri populare nu sunt deloc intamplatoare pentru ca indica o constanta a vietii sociale si politice romanesti, o invarianta in timp a fenomenului. In felul acesta se perpetueaza, practic, acelasi sistem, dar cu alte personaje, iar sansele de progres si modernizare sunt ratate, cel putin pentru o perioada lunga de timp. Deoarece clientelismul politic, nepotismul, ca sa dau numai aceste exemple, se pare ca sunt tare vechi ale societatii romanesti. Ceea ce ma face sa cred ca inca traim in epoca lui Caragiale, ceva mai modernizata, ce-i drept, dar in care lantul slabiciunilor este inca foarte actual. Asta nu inseamna neaparat dictatura. Dar, tocmai pentru ca lucrurile nu merg bine (si sondaje mai vechi aratau ca in proportii majoritare oamenii considera ca Romania merge intr-o directie gresita), erodeaza increderea in democratie si in institutiile democratice.
  Va multumesc pentru raspunsul dat, un raspuns care puncteaza o chestiune nevralgica ce priveste societatea romaneasca. Si cred ca aceste lucruri ar trebui analizate mult mai serios si profund ca pana acum.

 84. 85 George Ban ianuarie 29, 2011 la 2:47 pm

  Foarte multa lume crede ca bascistii sunt nemaipomenit de „destepti”, de „smecheri”, pentru ca mereu ii prostesc pe prosti. Eu spun ca EI sunt prosti facuti gramada.
  E o dovada de inteligenta sa te inconjori numai cu pupincuristi?
  E o dovada de inteligenta sa renunti la Plesu si sa-i promovezi pe Ialomitianu, Botis, Boc, Udrea, Anastase?
  E o dovada de inteligenta sa spui ca „PSD face presiuni asupra justitiei” (citat dintr-un nefericit blogger)?
  E o dovada de inteligenta sa-l compari pe Nicolescu cu Ramaru (idem)?
  Toate aceste lucruri nici macar pe prosti nu-i pot prosti. Ele ii arata in adevarata lumina pe cei care fac aceste bazaconii.

 85. 86 Baronul Munchhausen ianuarie 29, 2011 la 4:18 pm

  @Vasile, vasile,

  Tu chiar n-ai inteles ce am vrut sa spun. In PS scriam ca DNA nu are ce sa-mi ia(fiindca nu am dobandit nimic in mod ilicit), adica sunt curat….
  Din bancul pe care l-am postat, tu ce ai inteles? Familia melcului, cu multe case(fara sa poata justifica de unde are atatea) sau a ursului(prea imblanita) ce iti sugereaza tie oare? De ce crezi ca fugeau din calea DNA?
  Maimutica nu avea ce sa-si reproseze, asa ca dupa o scurta meditatie a constatat ca nu avea de ce sa se teama….

  P.S.1 Iti mai postez 2 bancuri, special pentru tine:

  Itzic suna la DNA Goldstein :
  -Alo, saru’ mana, ce mai faceti?
  -Ce sa fac, sunt singura, sotul e pe teren de-o luna…
  -Atunci poate imi permiteti sa trec pe la dvs., bem o cafeluta, facem amor…
  -Vai, domnule Itzic, credeti ca sunt curva?
  -Da’ cine a pomenit de bani?

  P.S.2 sa vedem ce intelegi din asta:

  Titi sună la comisia de încorporare în armată.
  – Mă puteţi lua şi pe mine în armată?
  – Sigur, dar unde locuiţi?
  – La inchisoare.

 86. 87 Ghita Bizonu' ianuarie 30, 2011 la 9:52 am

  Bancu cu maimuta : n-are decat sa vina fiindca tot sunt in fundu gol !!

 87. 88 ORASAN IOAN ianuarie 30, 2011 la 10:04 am

  Faptul ca niste latrai portocalii,spun cu gura mare ca C.Nicolescu a simulat un infarct ca sa scape de arestul dispus,poate fi inteleasa prin faptul ca indivizii nu au perceptia milei fata de un om bolnav,indiferent in ce situatie s-ar afla acesta,dar atunci cand apare un medic care incearca sa conteste expertiza medicala a spitalului Floreasca si expertiza profesionala a profesorului Bradisteanu,se pun mari semne de intrebare daca un asemenea medic poate fi acceptat la targa bolnavului si nu stiu daca bolnavul sau ranitul se simt ajutorati de medicul respectiv.Regretabila mi se pare si nonatitudinea medicilor cu suflet pentru bolnavi in fata acestei magarii,de regula medicul se afla intr-o situatie speciala cu orice fel de pacient:bogat sau sarac,liber sau arestat,alb sau mai putin alb,crestin sau necrestin,medicul trebuie sa faca tot ce stie si tot ce poate din punct de vedere medical pentru a-i fi bine pacientului sau.


 1. 1 Politica noii Românii corporatiste « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe ianuarie 28, 2011 la 12:40 am
 2. 2 Despre acutizarea luptei politice dintre Putere si Opozitie « Motanul Incaltat Trackback pe ianuarie 29, 2011 la 2:05 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: