Suspendăm suspendarea sau nu?

Este titlul editorialului meu de miercuri din Jurnalul National. Editorialul poate fi citit aici.

59 Responses to “Suspendăm suspendarea sau nu?”


 1. 1 contele ianuarie 26, 2011 la 9:31 am

  Să nu uităm totuşi că însăşi Justiţia nu are credibilitate . Ce poţi să spui altceva după recenta desfiinţare a C.S.M. de către Curtea Constituţională ?
  Mandatul lui Băsescu se va termina , problemele din justiţie vor rămâne . Sunt tare curios cum s-ar putea rezolva acestea din moment ce nu există nicio presiune asupra lor . Sunt o castă închisă ce nu dă socoteală la nimeni . Au fost cazuri în care verdictul s-a dat pur şi simplu pe motive subiective : pensiile magistraţilor erau în pericol , un judecător îşi pierdea funcţia din învăţământ .
  Cum pe o scară a moralităţii , într-o ţară oarecare , nu pot exista salturi calitative importante între structurile de putere ale statului , este evident că la cât de deplorabilă este politica ( mai puţin gazda noastră , evident !! ) şi mass media , la fel este şi justiţia . Dacă la primele două aş putea spera , în câteva decenii , la un mic salt calitativ ( datorat unei presiuni a electoratului şi a consumatorului de informaţie ) , în ce priveşte justiţia nu văd la ora actuală vreo pârghie , vreun punct de sprijin , să mişcăm acest colos ruginit , încremenit în timp .

  P.S. Văd că Opoziţia reclamă ingerinţa lui Băsescu in acest verdict al C.C. . Şi nici măcar nu s-a publicat motivarea deciziei instanţei . Câteodată am impresia că privesc la nişte indivizi care picotesc , legaţi de mână cu o sfoară şi care atunci când sunt atenţionaţi , trezindu-se brusc din visare , repetă ca un papagal : bineînţeles , după cum bine avertizam , Băsescu este de vină …ingerinţa lui Băsescu …şi poate întrebarea era din ce cauză are apa atâta hidrogen în ea .
  Modul ăsta de a face Opoziţie este ridicol . Mă gândesc şi la V. Ponta .

 2. 2 nastyb0y ianuarie 26, 2011 la 9:48 am

  Domnule Năstase, nu suspendaţi nimic. A trecut vremea suspendării suspendărilor. Vă solicit ajutorul într-o problemă apropiată şi preocupărilor dvs. Anul trecut, în preajma Sărbătorilor de Iarnă, Guvernul a dat o ordonanţă criminală, în opinia mea. Este vorba despre transferul fondului cinegetic din administrarea AGVPS în cea a proprietarilor de terenuri. Vă rog să nu lăsaţi lucrurile aşa, neştiute, şi să faceţi tot ceea ce vă stă în putinţă pentru a nu se putea aplica acest act normativ, cu toate implicaţiile sale. La revedere, domnule Năstase! E timpul să treceţi la suspendare.

 3. 3 Pali ianuarie 26, 2011 la 9:53 am

  Opozitia ? Gaz baieti,gaz…!!!

 4. 4 Iluminatu ianuarie 26, 2011 la 9:53 am

  (R) Moartea nu se hrăneşte cu hoituri !…[Unica speranţă a lui Traian Băsescu].

 5. 5 Cârcotaşu ianuarie 26, 2011 la 9:54 am

  @ contele,

  după cum bine avertizam , Băsescu este de vină …ingerinţa lui Băsescu …şi poate întrebarea era din ce cauză are apa atâta hidrogen în ea .
  Modul ăsta de a face Opoziţie este ridicol. Mă gândesc şi la V. Ponta .

  Câtă dreptate poţi avea! Sigur, Băsescu nu are nici-o vină. De vină e Iliescu dom’le, ştie toată lumea! 😯 😆

 6. 6 Cârcotaşu ianuarie 26, 2011 la 9:58 am

  Băsescu merge să “consulte” o clarvăzătoare. Clarvăzătoarea, foarte concentrată, închide ochii şi îi spune:

  – Vă văd trecând pe un bulevard foarte mare, într-o maşină
  decapotabilă şi lumea strigând de bucurie.

  Băsescu zâmbeşte şi o întreabă:
  – Deci, mulţimea este fericită?
  – Da, ca niciodată!
  – Şi oamenii aleargă după maşină?
  – Da, alearga în jurul maşinii, ca nebunii. Poliţiei îi este foarte
  dificil să facă loc maşinii.
  – Sunt şi oameni care poartă drapele?
  – Da, drapele şi bannere cu cuvinte de speranţă pentru un viitor mai bun.
  – Chiar aşa? Şi oamenii strigă, cântă?
  – Da, oamenii strigă fraze de speranţă: “Oh! De-acum încolo totul va
  fi mai bine!!! Poporul este în sărbătoare.
  – Şi eu, eu cum reacţionez la toate astea?
  – Nu pot să văd!
  – Nu? De ce?
  – Coşciugul este închis.

 7. 7 Harabula ianuarie 26, 2011 la 10:03 am

  Realitatea este ca democratia romaneasca este in constructie, dar la nivelul invatarii principiilor.
  Noi nu avem juristi, avem niste analfabeti care invata limba romana si limbajul juridic.
  Ce dovada mai buna poate fi decat modul in care Consiliul Suprem al Magistraturii interpreteaza hotararea Curtii Constitutionale privind alegerea de noi membri.
  „Hotararile Curtii actioneaza pentru viitor!”
  Asa este, dar n-are legatura cu acest caz.
  Conform acestei interpretari, eu n-as putea fi condamnat azi pentru crima comisa ieri. Hotararea functioneaza pentru viitor deci este vlabila numai daca voi comite o crima de aici inainte.
  Consiliul Superior al Magistraturii a incalcat prevederile statutare ieri. Repet, a INCALCAT o prevedere statutara. Nu era in situatia unui gol legislativ.
  Incerc sa fiu mai clar:
  Legea functioneaza numai pentru viitor intrucat nu poti sanctiona o fapta, daca nu exista o lege care s-o incrimineze.
  In cazul alegerilor in Consiliul Superior al Magistraturii exista prevederi statutatre care n-au fost respectate.
  Eu ma indoiesc ca cea care trebuia sa rezolve problema era Curtea Constitutionala. De fapt, CC a fost transformata intr-o instanta de judecata obisnuita.
  Dupa cum se vede, intr-adevar justitia romana trece printr-o criza. Cine îi opreste pe cei din sistemul judiciar sa-si ofere avantaje banesti? Cine sanctioneaza erorile judiciare? Cine îi poate obliga pe cei din CSM sa nu incalce legea?

 8. 8 Harabula ianuarie 26, 2011 la 10:16 am

  @contele
  Stii de unde vine vorba „Turcu’ plateste”?
  Intr-un divan de judecata din Tara Romanesca, se judeca un proces intre un crestin si un turc. Unul dintre membrii divanului a adormit in timpul procesului. Turcul avea evident dreptate. Dar la pronuntare, boierul nostru se trezeste si spune: „Turcu’ plăteşte”.

  Cam asa faci si dumneata in chestia asta cu alegerile la CSM. „Basescu plateste”.
  Este un caz evident de incalcare a prevederilor legale. Unul dintre alesi este incompatibil iar altii au fost realesi, desi numarul mandatelor este limitat.

 9. 9 Marcus ianuarie 26, 2011 la 10:32 am

  Cod Meteo Rosu: Peste Romania Se Va Abate Uragan Tunisian, Cu Intensificari Albaneze Si Consecinte Mioritice Decembriste

  Daca chiombila a reusit sa amane oarecum confruntarea cu masele de bucuresteni de Ziua Nationala, plecand sa dormiteze aiurea-n tramvai pe la summit-uri islamice si lasandu-l pe Boc sa incaseze suturile in cur, in locul lui, iata ca de Ziua Unirii, serviciile nu prea si-au facut datoria si l-au lasat de izbeliste pentru a incasa cu varf si indesat rasplata pentru politica nationala de genocid prin care incearca sa se razbune pe propriul sau popor.
  Si si-a luat-o, frate, de nu s-a vazut chit ca tovarasa maior (probabil) de securitate Rodica Culcer a dat ordin televiziunii care functioneaza pe banii nostri sa ne minta in cel mai pur stil ceausit cu putinta ca de fapt contestatarii de la Iasi huiduiau Opozitia.
  Dar huiduielile de la Iasi si apoi de la Focsani nu prin ineditul lor s-au facut remarcate ci, in opinia mea, prin semnificatia lor. Ele reprezinta inceputul unui lung sir de astfel de “dovezi de iubire” de care se va bucura onor prezidelu’ penal Basescu Traian din partea romanilor, ori de cate ori va mai avea proasta inspiratie de a se iti in mijlocul vreunei adunari de mai mult de trei romani, altii decat portocaliii sai, in dorinta de a spune minciunele si de a se adresa poporului suveran. Traienel, al nostru, trebuie sa fie constient ca pentru el mandatul inseamna de acum incolo retragere strategica in incaperile palatului Cotroceni, departe de lumea dezlantuita, singurele iesiri care i se mai permit fiind cele la televiziunile lui Culcer si labeunu teve, de unde sa incerce sa lanseze fumigene si gogonate la greu destinate unui auditoriu care pune din ce in ce mai greu botu’ la manipularile sale securistice, sau pe dealurile bucovinene pe care Flutur sa-i aranjeze o audienta formata din oite obediente, care la sfarsit de spici prezidential sa behaie fericite, ca doar de aia sunt oi.
  In rest, nexam, exista toate premizele ca traditionalele huiduieli si fluieraturi sa fie insotite si de concursuri de tragere cu oua sau cu varza stricata, deoarece lumea a inceput deja sa se antreneze cu bulgari de zapada.
  Stau si ma intreb, ca sef de stat, ce trebuie sa ai, sau mai bine zis sa n-ai in tartacuta pentru a te infige cu dintii in Putere cu orice pret, indiferent la cat de nedorit esti in scaunul respectiv de boboreni si fortand destinul spre un sfarsit ca al lui Ceausescu?
  Oricum, mult nu mai este, pana se va coace si la noi de o tunisiada cu aroma albaneza, daca altfel nu se poate sa scapam de anticrist si de gasca sa de mafioti.
  N-as vrea sa inchei fara cateva cuvinte si pentru Opozitie, care a reusit sa se faca fara nicio vina obiectul acuzatiilor termitelor portocaliii, cum ca ea ar fi regizat momentele moldovenesti (asta in timp ce Culcer o tragea cu fluieraturi adresate de fapt ei), si sa-i adresez rugamintea de a-si face rost de calendarul deplasarilor cotroceniste pentru a-i organiza intr-adevar receptii fastuoase chiombului si a-si merita astfel acuzatiile aduse de o Putere debusolata si ramasa fara prea mult spatiu de manevra sau raspuns cat de cat inteligent sau credibil.

 10. 10 eficientaenerg ianuarie 26, 2011 la 10:34 am

  Sa NU se mai dea cu Gura/pana la alegerile din 2012…ci la Actiuni Publice-necesare Poporului!

 11. 11 teostanc ianuarie 26, 2011 la 10:39 am

  Carcotasu esti macabru!

 12. 12 Ioan ianuarie 26, 2011 la 10:46 am

  Nu stiu sa existe o istorie scrisa a administratiei moderne, negresit exista insa o istorie a acestei administratii; desi mass-media scrisa cu asta se ocupa zi de zi. La noi acest codice este scris, in ciuda dispretului general, de alde T Morar, A Pora si mai nou de comisari publici ce combat de la RRA si RTV. Ce este si mai agravant, si cu asta iata-ma din nou indignat, ei sapa la temelia statului national unitar platiti de mine; comtribuabilul roman. Ati vazut doara, ziua de 24 ianuarie a fost ignorata de conducerea maghiara a radioului public, fara ca honvedu’ sa fie interpelat in Parlament. Si cu acest fapt de netolerat la Targu Mures si la Budapesta s-a dat inca un berbece statului aflat sum regimul tradator al Basescu-lui. Acum, consemneaza cronicarul pe blogul sau, …” cetăţenii, şi investitorii români sau străini ajung să trăiască un adevărat coşmar. Pensionarii habar nu au cum o să le arate pensia într-o lună sau cinci. Nimeni nu mai ştie ce taxe va avea de plătit şi pentru ce. Întreprinderile nu pot face nici un plan sau o proiecţie pe termen lung ”…. Si, chiar daca dv nu luati in calcul ca prima urgenta suspendarea canaliei, clipa a venit. Ea a fost ceruta de Ziua Unirii si la Iasi si la Focsani si de aici prin cronicari anonimi de luni si ani de zile. Va amintiti doara: s-a cerut cu mult timp in urma organizarea manifestatiilor de orice fel in Dealu Cotrocenilor si nu in Piata Victoriei. Si tot aici s-a scris prima data ca liderii sindicali sunt vanduti. Si totusi dle Vicepresedinte (sincere felicitari) prima lucrare este eliberarea terenului. Abia dupa aceia se fac primele masuratori pe terenul proaspat eliberat de balarii si si moloz.

  PS

  Mai sus un ins, respectabil dealtfel, zice ca „ Realitatea este ca democratia romaneasca este in constructie” … Citind astfel de pafarisme mai ca iti vine sa te uiti in jur dupa niscaiva pietre de caldaram; caci vorba argumentul nu fac doi bani in fata agresiunii lor, a pafarismelor.

 13. 13 Fault ianuarie 26, 2011 la 10:56 am

  ® 1. Când ţarcul este ultima măsură spp de protejare a lui Traian Băsescu (vezi hora-n ţarc de la Iaşi din 24 01 2011) se cheamă că Javra Ordinară trebuie, musai, înţărcată… de la suptul vânei poporului…

  ® 2. Traian Băsescu stând în picioare pe ghebul lui Emil, având gâtul suspendat de putreda încastrare pdl-udmr, cugetă a ducă : „- Dacă pe tâmpul ăsta îl lasă nervii şi fuge, sunt ca şi mort !…”

 14. 14 Doru Coarna ianuarie 26, 2011 la 11:04 am

  @ AN

  De ce cand ii vad pe astia imi aduc aminte de bunica, Dumnezeu s-o odihneasca, care datorita unui diabet si de aici a unei cataracte, se chinuia inutil prin anii ’60 sa bage cate o ata pe ac din elan gospodaresc caci nu nimerea? Mereu chema copilul, pe mine, nu pt ca as fi stiut sa cos, dar aveam acuitate vizuala. Toti am trecut prin asta, si vom trece si prin cealalta.

  Rasucirea in regimul Basescu poarta un nume, reevaluare. Dar luati-o la figurat, rasucirea este de fapt o indreptare! Incepand cu nedreptatea numararii voturilor din 2004 care a fost indreptata prin vehementa, nedreptatea sistemului de salarizare, indreptat, nedreptatea sistemului de pensii, indreptat, a sistemului bicameral, indreptat, a invatamantului, indreptat, mai de mult nedreptatile pricinuite de cainii din Bucuresti unor japonezi, indreptate definitiv, cele din flota, cele din domeniul imobiliar, apoi din transporturi, toate indreptate definitiv, nedreptatile din justitie, indreptate, nedreptatea suspendarii, indreptata, nedreptatea demisiei in 5 minute, indreptata, nedreptatea bugetara, indreptata, cea constutionala, propusa acum spre a fi indreptata, si multe altele, sar la ultima, nedreptatea prin care UE ne amana pentru Schengen. Si asta trebuie indreptata!
  Tipicul este distrugerea nedreptatii prin distrugerea sistemului respectiv. E ca si cum ai trata cu injectii letale. Va fi distrusa UE? Da, trebuie reformata de catre cel ce reformeaza mai bine.

  Trista nu e indreptarea permanenta a cate ceva, ci modul aiurea, simplist, grosier, violent, incoerent si dezbinator in care se face mereu, vizand niste obiective ce nu preocupau anterior pe nimeni. Dar preocupa pana la moarte indreptarea lor.

  Intr-un roman binecunoscut, un personaj simplu spunea ca „daca nedreptatea ar fi o sarma, ar indrepta-o el”. Cam pe la acest nivel suntem, adica sunt, adica e.

  Societatea s-a saturat sa tot asiste si sa astepte pana la indreptarea tuturor sarmelor, vor gasi mereu o alta, tot asa cum se saturase sa tot munceasca pt victoria comunismului ce nu mai venea, aparea mereu un nou obiectiv, iar nerabdarea incepe sa se manifeste vehement iar in curand poate si violent.

  Societatea vrea schimbarea, si asta se va petrece mai repede sau mai tarziu, cu un pret sau cu altul. Cat de naiv sa fii ca sa nu intelegi ca schimbarea unanim dorita nu-i totuna cu reformarea statului democratic intr-unul pur prezidential?

  Daca dl Basescu si ceilalti mateloti ar avea cat de cat simt politic si iubire de neam si tara, sau macar respect, ar trebui sa reevalueze si sa-si prezinte singuri demisiile in 4 minute!

  Sau, de ce Dumnezeu nu-i folosesc pe cei din UNPR fosti PSD si chiar PNL? Aia stiu sa bage ata pe ac, au experienta guvernarilor reusite. Si ei stiu sa fure, si ei stiu sa fure voturi. Atunci de ce? De ce i-a mai luat? Poate a uitat de ei, dar de ce nu-i solicita ei intaiului cetatean asta? Un guvern Nutzi-UNPR este tot ceea ce (ne) mai trebuie.

  Vremuri nedrepte…

 15. 15 Ghita Bizonu' ianuarie 26, 2011 la 11:20 am

  Pe marginea unei aliante transideologice
  Mors tua vita mea adicatelea „moartea ta este viata mea” („moartea ta este conditia vietii mele” ori mai brutal „mori tu ca sa traiesc io!” a ajuns chintesenta necesara a politicii romanesti mai ales datorita Basescului …
  Sub a sa conducere (parsiva la superlativ) PD a incercat sa practice politica puiului de cuc (adica sa zvarle din cuib pre fratii vitregi da aflati de drept in cuib!). Sa ne amintim ca el a fost unicu si adevaratu partid socialist european … nu „istoricu” PSD Cunescu si cu atat mai putin FDSN-PDS ….
  A devenit peste noapte de dreapta si imediat a incercat sa fagociteze – in numele principiilor de dreapta ! – PNL cf princpiului „pestele mic inghite pestele mare” ! La mica barfa PD tocmai ce fusese salvat de la destructurare de .. ei da PNL ! (asta dupa ce daduse destul de bine la gioalele PNTcd care PNTcd ii daduse acolada unei „legitimitati” reformiste. Ma rog acolada interesata dar pricipiu de baza a PD este „nici o facere de bine nu ramane nepedepsita!”). In urma tentativei a adaugat L si pretentia ca el , PD cel crestin democrat este si unicu partid liberal urmas al Bratienilor !
  S-a ajuns si cu voturile PRM iste . Este nationalist (in declaratii) cand ii cade bine UDMRist cu juma de norma ca sa se agate la putere ,si pe sest favorabil intereselor fraudatizatorilor rusi care s-au incolonat la comanda putiniana .
  Si-a pus in in statut paragrafu ca nu va coopera niciodat cu PSD … Urmarea ? In 2009 s-a format guvernu celor 4 roze . Asta da consecventa !!
  Isi proclama dorinta – pana la un punct fireasca- de a se perpetua la putere ca o “necesitate” national-istorica (de fapt isterica).
  Desi trepiedul , treimea , triumviratu, troica este cea mai dinamica (instabila) configuratie politica totusi sunt tari in care se practica. Insa acolo nu exista partide agresive care tind sa se substituie partenerilor lor si sa ii preia .
  La noi insa PD devenit PD-L azi PDL da dovada de o agresivitate iesita din comun incercand sa se substituie altora. Incontineta sa este patologica si este un pericol ptr orice partid indiferent de orientare .
  Desi in vorbe face mare caz de puritatea dooctrinara a ideologiei sale inconsecventa sa ideologica cuplata cu prea marea pofta de a ramane partid unic duce la o ofensiva la 360 grade in care aliatul de azi este sacrificatul de .. astazi !!! ( a se observa: aliat cu UDMR …. Basescu cocheteaza cu partidu lu Sile Toaca … ori o impartire a voturilor ar lasa UDMR in afara parlamentului !).
  Pana acum PDL a practicat cu succes parazitismul aliantelor si “omorarea” partenerului in numele principiului “mori tu ca sa iti iau capra !”
  De acum insa se vede constituirea unui front comun antiPDL pe baza aceluiasi mors tua vita mea sau mai bine zis “decat sa planga mama mai bine sa planga ma-ta!”.
  O serie condeie si voci inocente (sau multe cente?) ii dau cu puritatea ideologica care este incalcata de uniunea ce rasare . Se fac apeluri patetice cu privre la unitatea dreptei (insa in 2005 asta ar fi insemnat absortia PNL de catre PD !) in favoarea celor care au prilejuit guvernul celor 4 roze . Scuze dar astia ori sunt imbecili ori basesti . Mai ales ca cativa au inceput sa identifice in Basescu si Boc pre urmasii legitimi ai lui Coposu si Ratiu si PDL ca urmasul contestaiei din ian-iunie 1990 ….
  Acu ma rog se poa pune o intrebare : insa acea alianta “contra naturii” , “monstruoasa coalitie” ar fi functionala?
  Eu zic asa :
  1) oare o alianta cu PDL ar fi una functionala ?! A fost vreodata functionala o alianta cu PDL ?! Guvernele CDR + PD au fost prea functionale ? Guvernu ADA cat a tinut ? Dar Boc 1 PDL–PSD ?
  2) Prin ce a fost mai putin contra naturii guvernul PDL–PSD ? Auz ?!
  3) Data fiind situatia nu vad de ce criza nu ar oputea fi gestionata responsabil de un guvern de alianta pe baza unei conventii prealabile ? Chiar cu sacrificarea cotei unice (daca tot vorbim de solidaritate si venituri mari … solidaritatea de jos in sus si-a cam epuizat resursele . Se cere si ceva de sus in jos .. ca este bun si un BMW Z4 nu este musai numa Ferrari !). Principii ? Pai cam iese asa : am o fleica pana sambata … Pot sa o fac gratar si sa o mananc azi pe baza principiului ca barbatii mananca numa gratare .. ori o fierb si am si o zeama si apoi o bag in cratita cu niste cartofi si o lingura de bulion …si mananc pana sambata !. Deci principiu sau eficienta ?!

  Binenteles se vor gasi cativa care in numele moralei imanente samd o sa sustina ca un om moral nu va zice niciodat mors tua vita mea. Insa ce te faci cand celalt este chitit sa te omoare ? Il “educi” in timp ce iti taie gatu ori ii dai in cap ?! Adica morala consta in a te lasa omorat ?!
  http://vremea.forumgratuit.ro/t258-pe-marginea-unei-aliante-transideologice#612

 16. 16 Fragmentarium Politic ianuarie 26, 2011 la 11:33 am

  Intr-un mediu cu un grad inalt de entropie, cum a fost cel romanesc in ultimii douazeci de ani, „suspendarea” poate fi un instrument de corectie. Cred insa ca pretul Razboiului Rece, ca al oricarui razboi pierdut, a trebuit platit, iar noi, romanii, am facut-o cu varf si indesat. Asa ca a cam venit vremea sa construim si pentru noi insine, dar daca vrem ca zidirile noastre sa fie durabile, va trebui sa incetam a mai umbla la temelii sau a mai scoate pietre din zid. Cu alte cuvinte, sa suspendam „suspendarea”, cum bine ziceti, inclusiv sau mai ales in acceptiune politica si juridica. Instabilitatea este surupatoare.

 17. 18 Ghita Bizonu' ianuarie 26, 2011 la 11:39 am

  Gura pacatoasei Lupea adevar graieste :

  Sunt două explicaţii pentru care, şi în al 12-lea ceas, PSD ignoră proiectul de Cod al Muncii propus de guvern şi acuzat de sindicate că ar restrânge drepturile angajaţilor, supunându- i cererilor, chiar şi imorale prin anularea clauzei de conştiinţă, ale angajatorilor. Prima ar fi aceea că PSD, un partid oportunist pentru care beneficiul în voturi este mai important decât identitatea de stânga, nu crede în potenţialul electoral al temei. E posibil să nu se înşele dacă pornim de la ipoteza, verificabilă pe muncitorii migranţi care au acceptat să lucreze în orice condiţii, că angajatul român este dispus să consimtă la contracte precare, sarcini imorale sau remuneraţii umilitoare pentru o slujbă, cu alte cuvinte să se subordoneze necondiţionat angajatorului.

  O a doua explicaţie ţine de identitatea oamenilor care susţin financiar PSD şi care-l împing într-un proiect politic cu liberalii. Aceştia sunt patroni locali transideologici care susţin principiile noului Cod al Muncii şi care s-au trezit acum în tabăra sindicatelor doar din orgoliu, reproşând guvernului că n-au fost ei cei chemaţi la consultări, ci investitorii străini. Aceeaşi patroni care, potrivit ultimului barometru de incluziune socială, nu prea sunt dispuşi să angajeze persoane de peste 40 de ani, cu un aspect fizic mai puţin plăcut, cu alte opinii politice ori să promoveze femei cu copii mici în întreţinere.

  Politicienii români se duc în fabrici doar în vizite electorale, iar partidul ce se pretinde de stânga nu face excepţie. Codul Muncii ar fi fost o oportunitate pentru PSD să-şi întâlnească electoratul activ, urban, industrial, să se întoarcă la rădăcinile stângii. Pentru asta ar fi fost însă necesar ca liderul PSD să se închidă câteva zile într-o cameră, dar nu cu patronul Sebastian Ghiţă într-un hotel de lux din Dubai, ci cu câteva cărţi care să-l limpezească ideologic. Pe blogul Kiselleff.ro am iniţiat deja dezbaterea „ce-i recomandaţi lui Victor Ponta să citească”.

 18. 19 Fragmentarium Politic ianuarie 26, 2011 la 11:57 am

  Si romanii au nevoie de un moment „Sputnik”, precum americanii, care sa aibe la baza aceleasi resurse de unitate si inovatie, iar alianta PSD-ACD ar putea foarte bine sa fie reprezentativa pentru astfel de scopuri politice. Cei care resping o alianta bipartizana ideologic continua sa se amageasca cu aberatia ca Unu ar fi mai mult decat Multiplu (!). „Vom progresa impreuna sau deloc”, spunea presedintele american in discursul recent despre Starea Natiunii, idee pentru care nu vad niciun motiv sa fie subscrisa si de catre romani.

 19. 20 Dragos ianuarie 26, 2011 la 12:13 pm

  Buna postarea lui @Harabula. Foarte buna !
  Pentru a infrumuseta articolul dansului propun sa condimentam articolul dansului cu: Rodica Stanoiu, Lidia Barbulescu, Maria Huza, Mona Pivniceru, Viorica Costiniu, Florica Bejinariu.

  Doar pentru frumusetea demonstratiei…

 20. 21 Marcus ianuarie 26, 2011 la 12:19 pm

  @Carcotasu: din fericire pentru chiombila poporu’ roman este marinimos si i-a comandat sicriu cu feretre si pe dreapta si pe stanga, sa se poata bucura si el de spectacol 🙂
  sa fii iubit
  marcus

 21. 22 contele ianuarie 26, 2011 la 12:25 pm

  Vasile
  Şeful meu s-a luat de mine , cică eu pe blogul ăsta , în loc să lucrez serios ( citeşte „ în loc să dezinformez profesionist „ ) mă ţin de glume cu voi . Cică ajunge cu distracţia . Drept urmare o să încetez o perioadă cu entertainmentul ( acesta-i cuvânt românesc sau englez ?! trebuie să mă interesez , poate mai adaug un cuvânt la micul meu vocabular de campanie) .
  Ţin totuşi să-ţi spun în încheiere singurele cuvinte pe care le mai ştiu în engleză ( mai ştiu de fapt şi my name is…dar n-am vrut să mă laud ) : I am not so easy to outwit . Iar tu , în raport cu mine , vei fi întotdeauna the biter bit . Nu-mi fac griji că nu ştii ce-nseamnă pentru că , după cum spunea T. Băsescu , Preşedintele tuturor marinarilor , fie ei şi pensionaţi , trebuie să ştii engleză pe mare deoarece te-ajută să supravieţuieşti .
  Hai pa , că trebuie să mă-ntorc la muncă . No offense , da ?

 22. 23 contele ianuarie 26, 2011 la 12:33 pm

  Cârcotaşu

  Mulţam pentru imparţialitate . Ai fi fost un bun judecător . 🙂

  Cât despre vina lui Iliescu , hmmm , mai în glumă , mai în serios , îmi aduc aminte că pe vremea lui judecătorii au primit inamovibilitate . Ceea ce în principiu nu a fost un lucru tocmai rău …Totuşi ceva e greşit în România . Cred că singura soluţie ( pe termen scurt ) este tot politică dar o soluţie la care să participe întreaga clasă politică , în consens . Nu mă întreba care-ar putea fi , nu-mi trece acum prin cap .

 23. 24 Socrate ianuarie 26, 2011 la 12:37 pm

  @Harabula * La fel cu Basescu, aplici un dublu standard, cu cele doua mandate. Citez: “La doar o zi dupa ce Petre Lazaroiu a depus juramantul de judecator la Curtea Constitutionala, Fundatia Horia Rusu a cerut presedintelui Traian Basescu sa il revoce pe acesta din functie.
  Conform unui comunicat remis Ziare.com, specialistii fundatiei sustin ca Petre Lazaroiu a exercitat un mandat de judecator la Curtea Constitutionala, din 2008 pana in 2010, iar prin Decretul 553/2010 a fost numit de catre Traian Basescu pentru al doilea mandat.
  „Decretul 553/2010 contravine prevederilor art. 142 alin. (2) din Constitutia Romaniei, conform caruia mandatul judecatorilor Curtii Constitutionale nu poate fi prelungit sau innoit. Textul constitutional nu permite nicio exceptie si nu face nicio distinctie in raport cu durata mandatului judecatorilor Curtii Constitutionale”, se mai arata in comunicatul citat. ( Joi, 10 Iunie 2010, ora 18:54 Sursa: Ziare.com ) “
  Nota bene : Numitul Lazaroiu Petre a votat probabil in cazul CSM. Nu crezi ca ar fi trebuit sa aiba bunul simt sa se recuze ?

 24. 25 contele ianuarie 26, 2011 la 12:40 pm

  Paul

  Sper că se contabilizează undeva încercările mele de a deveni mai bun , mai competent pentru slujba de şef pe care o voi primi . Voi deveni un cadru de nădejde pentru guvernarea socialliberalăconservatoare ce va veni .
  Oare de ce-mi sună de parc-aş spune struţocămilăcameleonică ?!

 25. 26 Dragos ianuarie 26, 2011 la 12:40 pm

  Doamna Manuela,

  stiti cumva-ceva de doamna @Aya ?
  unde este / ce-ati facut cu dansa ?

 26. 27 Paul ianuarie 26, 2011 la 12:55 pm

  Domnule Nastase,

  Tot amatorismul („provizorat” ii spuneti dumneavoastra – caracterizand eufemistic productiile din perioada lui Traian Basescu), ei bine, tot acest diletantism politic ar fi putut fi evitat daca nu ar fost protejat de incropelile legislative ale acestei tari. De altfel, ce mirare sa mai ai cand pana si Presedintele isi considera IMUNITATEA drept o foarte confortabila IMPUNITATE…
  De aceea consider ca vina pentru starea de provizorat in care se gaseste Romania este o vina comuna , iar „politicienii” perindati pe la guvernare in tot acest timp – si uitati in functiile prea mari pentru capacitatile lor intelectuale unicelulare – ar trebui sa-si dea demisia in bloc si sa se ocupe in continuare de cresterea… viermilor de matase (adica, sa inceapa sa taie frunze cu un minim folos, nu ca si pana acum) .
  Oricum rezolvarea situatiei nu se va putea face asteptand ca guvernantii de la noi sa ajunga peste noapte, si prin forte proprii, la nivelul de moralitate al guvernantilor din democratiile evoluate; adica, sa fie capabili sa cedeze locul altcuiva, la aparitia celei mai mici umbre de neprofesionalism (sau egoism) care s-ar fixa pe imaginea lor publica.

  In alta ordine de idei, atasati statului modern arma impozitului diferentiat. Spuneti ca: „Dacă s-ar fi aplicat un sistem de impozitare diferenţiată la nivelul pensiilor din sistemul militar, de pildă, am fi putut elimina elegant consecinţele unor abuzuri”.
  Probabil ca s-ar fi evitat consecintele unor abuzuri, dar ar fi ramas abuzul in sine, pentru a provoca alte consecinte.
  Adica, ce alta definitie poti da impozitului diferentiat, daca nu cea de „discriminare pe temei de avere”? (interzisa de legea penala si de la noi si de aiurea). Si apoi, sa te mai miri de reconstructia sociala actuala care se face pe baza de apartenenta la cutare sau cutare clasa sociala. Adica, nu stiu cum s-ar mai putea avea pretentia construirii (sau a consolidarii) unor valori universale (care sa sintetizeze valorile provenite din grupurile sociale existente la un moment dat), cand toate „armele” statului modern par destinate favorizarii refugiului indivizilor in tot felul de grupuri formate pe baza celor mai diverse criterii (de la religie la avere), grupuri din ce in ce mai putin dispuse la intercomunicare.

 27. 28 Harabula ianuarie 26, 2011 la 1:13 pm

  @Socrate
  Cand am sustinut eu ca este legal mandatul acestui Lazaroiu.
  Habar n-am cine este si nici Horia Rusu nu prea stiu cine este.
  M-am uitat pe internet si m-am lamurit oarecum.
  Treaba asta cu mandatele partiale si mandate intregi imi aminteste de cele ale lui Iliescu.

  Daca aplicarea hotararilor Curtii Constitutionale ar fi consecventa, in conformitate cu acelasi principiu, „Hotararile Curtii actioneaza pentru viitor”, ar fi trebuit reduse pensiile magistratilor.
  Pensiile acestora ar fi trebuit sa ramana reduse, tot asa cum alegerile la Consiliul Superior al Magistraturii raman valabile.

 28. 29 andrei ianuarie 26, 2011 la 1:46 pm

  Total de acord cu articolul prezentat. Pana nu pleaca Basescu (pardon pana nu scapam de el) nu avem nicio sansa.

 29. 30 contele ianuarie 26, 2011 la 1:50 pm

  Marcus

  Pentru că ai dat dovadă de fair play o să fac câteva secunde echipă cu tine .

  „Seful pompierilor intra in remiza de pompieri, incet, relaxat, cu mainile in buzunare, fredonand usor o melodie vesela:
  – Baieti, echipati-va incet, sistematic, spalati masina, luati ceva apa, daca mai ramane, fiti atenti la stopuri, la trafic si mergeti la incendiu… arde
  cladirea guvernului.. „

 30. 31 Socrate ianuarie 26, 2011 la 2:05 pm

  Domnule PM AN , portocaliii trec la ofensiva dezlantuita pe internet. PSD ce face in privinta internetului ? Am impresia ca v-ar trebui cateva sute de Cozmanci si ca ar trebui sa incepeti si cu munca de la om la om, in afara internetului, pentru cei fara acces la internet ( foarte multi ).
  http://www.agentia.org/culise/pdl-vrea-sa-puna-mana-pe-onlineul-romanesc-cu-100-de-milioane-de-euro-707.html
  PDL vrea sa puna mana pe onlineul romanesc cu 100 de milioane de euro
  Marţi, 25 ianuarie 2011 18:46 ( Culise ) http://www.agentia.org
  Ca mare strateg electoral al PDL, Cristian Preda a explicat ca alegerile viitoare fara Internet sunt egale cu zero, iar cota de popularitate a partidului se va prabusi vertiginos daca „nu pune mana pe Net”. Ca atare, de acord cu expunerea de motive, Preda, alaturi de alti „tineri” ai PDL au primit dispozitie de la seful Traian Basescu sa pregateasca o ofensiva fara precedent pe Internet, inca de pe acum. Si sa caute, de asta data „pe bune”, o firma de afara care sa puna in aplicare planul.
  Daca televiziunile sunt ale mogulilor, Internetul poate reprezenta un puternic camp de lupta care sa surmonteze diferenta mare de audienta pe care o ofera televiziunile. PDL vrea sa aiaba de partea-i TVR plus Internet. Atat pentru locale, unde se preconizeaza campania Elenei Udrea, cat si pentru parlamentarele din 2012.
  Fondurile sunt nelimitate si vor fi puse la dispozitie, se spune, de un investitor surpriza: Adriean Videanu. „Echipa Internet” are la dispozitie mai putin de doua luni pentru a elabora un plan strategic de acaparare a on-lineului romanesc, inclusiv prin achizitionarea de site-uri prin interpusi. Se vorbeste, spun sursele noastre politice, despre o suma fantastica aruncata in aceasta lupta, de 100 de milioane de euro, mai mult decat toate afacerile de Internet din Romania luate la un loc.
  Conceptul pare a fi total diferit de ceea ce s-a folosit pana acum, iar de aceasta strategie de campanie se va ocupa o mare firma specializata din strainatate, care ar urma sa puna in aplicare strategia, sub coordonarea „lupilor tineri” ai PDL, condusi de Preda. Fireste, o firma care sa accepte astfel de manareli (se zice ca ar fi cautata pe piata din SUA). Daca insa afacerea va fi la fel ca „brandul de tara”, sau „softul de la asigurarile de sanatate”, ne e tare teama de ce se va alege din campania PDL. (R.N.)

 31. 32 florin ianuarie 26, 2011 la 2:13 pm

  Domnule NASTASE de la domnul PONTA inteleg ,e varsta dar dvs. ……..CUM PUTETI SA VA ALIATI SA FACETI CE …. AVETI RABDARE … ASTA VA NENOROCIT SI IN 2009 ALIANTA .. si acum sa inteleg ca va aliati cu unu care a rupt alianta cu noi p.c si VO SPUN EU UN MEMBRU P.S.D . IN 2012 VINE SFARSITUL ……… PDL DACA IL LASATI VOI …. DACA NU O SA AVETI SOARTA DE LA PREZIDENTIALE …… CEI CARE SE VAITA SI INJURA LAU VOTAT LASATII SA SUFERE CHIAR DACA SUFERIM SI NOI … RABDAREA E CHEIA MINTII

 32. 33 ORASAN IOAN ianuarie 26, 2011 la 2:54 pm

  Noul concept politic si strategic de conducere a structurilor statului,se vede cam asa:armata si politia fara generali si colonei,vapoare(de fapt unde-s vapoarele?)fara capitani si timonieri,avioane fara piloti si mecanici,scoli fara profesori si invatatori,spitale fara medici si asistente,agricultura fara tarani si veterinari,asta pentru ca statul nu-si „permite” sa sustina aceste structuri profesionale,esentiale oricarui stat existent in lumea asta.Tot dintr-o asa zisa lipsa de fonduri se vrea desfiintarea posturilor de politie rurala,prin mediul rural sunt unii care fura orice,alimente,bautura ,recolte,pomi,copaci,etc.De fapt acei 2-3 politisti din comuna de la tara,cunosc foarte bine situatia din zona respectiva,stiu foarte bine care sunt oamenii cinstiti care-si vad de viata si gospodaria lor,dar ii stiu destul de bine si pe cei care lucreaza dincolo de limitele legii,luindu-i pe acesti lucratori in mentinerea ordinii publice si combaterea infractionalitatii din mediul in care sunt respectati si apreciati de locuitori,sunt lasate satele in majoritate locuite de batrani la cheremul hotilor si scandalagiilor.Ma mira faptul ca primarii comunelor,deputatii si senatorii nu au o reactie de impotrivire la aceste masuri aberante,oricum daca se intampla asa ceva,politicienii vor fi taxati urat la vot,sper ca cel putin parlamentarii opozitiei sa se trezeasca la realitate.

 33. 34 Cârcotaşu ianuarie 26, 2011 la 3:04 pm

  @ Teostanc zice:

  Carcotasu esti macabru!

  Eu dansez în jurul maşinii, une-i cestia macabră în veselia asta?

 34. 35 alex ianuarie 26, 2011 la 3:11 pm

  off topic >> cum se face ca domnul Lazaroiu care este platit din bani publici face campanie de imagine pentru omul presedinte? acest angajat nu are o fisa a postului, nu are niste atributii de serviciu…nu le depaseste? cine trebuie sesizat ?

 35. 36 Joanna ianuarie 26, 2011 la 3:21 pm

  Domnule Prim-Ministru,

  În era guvernării portocalii a Nenumitului, suspendăm suspendarea, deformăm şi mai mult deformarea, revizuim revizuirea, recalculăm recalcularea, reevaluăm reevaluarea, dar mie-mi place mult, mult…. cum, zi de zi, fără odihnă, fără preget, ce mai!…, conducătorii bietei mele Românii reformează reformarea şi, mai ales, mai ales…, „formează” reforma , reformează reforma, nu „de-a proasta-n târg!”, nu, ci pentru modernizarea ţării!
  (cor antic) Ura!, Uraaaaa!…; „Nenumitul Pe Ce(R) E!…
  Cum nu ştie un Important portocaliu despre ce să mai bălmăjească şi ce să mai facă, domnule, se agaţă de reformarea statului! Şi dă-i, şi dă-i, cu reforma. Cum poţi să faci Ceva, dacă nu ştii nici ce e acel ceva şi nici cum să faci. Ăştia anihilează valorile. Au promovat mediocritatea, nonvaloarea. Cuvântul „reformă” a devenit sinonim cu „tăiere”, „reducere”, „distrugere”, „anulare”, „anihilare”.
  Şi de vină este poporul- l-am auzit spunând pe Nenumit. Aici îi dau ceva dreptate, dar nu în sensul în care i-ar plăcea dumnealui.
  Am răbdare şi aştept cu încredere să iasă la TV cineva care să ne prostească pe proşti explicându-ne „mbî…, ă…, îmbî…, î…, mbă…” cum de vină pentru toate netrebniciile este…”Mioriţa”.

 36. 37 Ioan ianuarie 26, 2011 la 3:24 pm

  @ Ghita Bizonu’

  Despre „alianta transideologica” numai de bine, ca deocamdata nu exista alta solutie mai operativa pentru izolarea chiombului pe esicher. Sau mai stii, poate exista si nu am vazut-o eu orbit fiind de cele zilnice. Vezi, luni dimineta am deschis cu emotie crescanda cutia postala. Acum la cei aproape 400 de lei retinere lunara s-au adaugat inca 120 de lei, cca 1/2 dintr-un plin de motorina; etalonul cu care-mi masor inca nivelul miscarii. Spui despre cota unica ca sacrificarea ei se poate face in numele solidaritatii de sus in jos. Frumoasa idee numai ca pentru liberal eu cred ca si-a pierdut partial din continut odata cu intrarea lui in cursa dementa pentru jiltul cantacuzin; cel inobilat de un cismar. Si ideea cu bmw Z4 pare multumitoare pentru un calic (calici) dornic sa ajunga pe orice cai la bucate. In schimb eu luat izolat, credeti-ma, nu pot lasa pe gratar friptura de porc putin arsa pentru o ciorba, chiar si cu cativa cartofi in plus ce baltesc in supa rosiatica cu bulion de casa; chiar si de dragul prelucrarii superioare, eficiente a materiei prime Si totusi, revenind, eu cred ca aceasta cota unica usurata de inca doua trei procente poate fi si ultima tradare a liberalului; cel care este gata sa renunte oricand la orice principiu daca miscarea ii aduce un oarece confort personal. Ei bine acest mare luptator pe frontul anticomunist, (nu, nu sunt vorbe-n vant) pare acum omul momentului gratie conjuncturii, pozitiei in care se situiaza fata de tema zilei. Si de aici, ca profitor sadea, el spera ca ajutat de antene (ultimile lui Iubiri) si moguli sa puna mana pe fraieele puterii. Da, pana la alegeri tara poate fi guvernata de un guvern al Aliantei. Intre timp cred ca se v-a face auzit mai clar si galsul socialistilor europeni. Si de ce nu al Marii Frante, care se pregateste cu portile de la Elysee larg deschise pentru intimpinarea altui presedinte socialist. Numai ca, vedeti dv, la ei mai exista de la o presedentie la alta si ceva continuitate in politica externa.

  PS

  Nu cred ca e cazul sa ne facem griji in plus pentru pofta de lectura a liderului pesedist. Caci, dupa cum constat eu, V Ponta nu s-a dat in vant nici dupa lectura obligatorie din gimnaziu si liceu; cu atat mai mult acum pentru lectura recamdata de dna A Pora.

 37. 38 ORASAN IOAN ianuarie 26, 2011 la 3:28 pm

  EU UNUL NU INTELEG,POATE MA LAMURESTE CINEVA!
  De ce trebuiesc discutate cu FMI,modificarile aduse Codului Muncii,continutul unor legi si a unor ordonante guvernamentale? de exemplu modificarile ce vrea guvernul sa le aduca Codului Muncii,nu prea respecta reglementarile internationale privind drepturile castigate de salariatii lumii.Cu toate ca in regimul Basescu,rolul parlamentului a fost redus la minim si asta datorita faptului ca parlamentarii puterii au acceptat sa fie marionete papusate de la Cotroceni,de aceea nu cred ca acest FMI are dreptul sa impuna forma si continutul legilor si nu mai cred ca le da cineva dreptul ca ei sa vina cu propuneri contrare prevederilor internationale,normal ar fi ca cel putin parlamentarii opozitiei sa riposteze si sa ceara inlocuirea membrilor delegatiei FMI care nu tin cont de legislatia internationala.Eu unul nu vreau sa fiu sclav in tara mea,pe legi impuse de guvernul portocaliu si FMI si ca mine nu sunt putini,de aceea politicianule,care o sa-mi ceri votul,trebuie sa ma convingi ca lupti pentru drepturile mele recunoscute in plan national si international si nu vreau o lupta din umbra,vreau o lupta deschisa si cunoscuta in spatiul public.

 38. 40 Dragos ianuarie 26, 2011 la 3:52 pm

  ORASAN IOAN: „Eu unul nu vreau sa fiu sclav in tara mea”
  Mai, draga Kunta Kinte:

 39. 41 ORASAN IOAN ianuarie 26, 2011 la 3:56 pm

  Pentru ca astazi este 26 ianuarie,trebuie remarcat faptul ca Basescu si partidul lui de marionete a intarit imaginea lui Ceause(s)cu,ultimele cereri din partea poporului catre Presedintele RSR,au fost ca sa-l cheme la el pe Basescu,daca se poate chiar cu elicopterul.

 40. 42 Ghita Bizonu' ianuarie 26, 2011 la 3:59 pm

  Paul
  Esti sigur ce scrii cand scrii ” Adica, ce alta definitie poti da impozitului diferentiat, daca nu cea de “discriminare pe temei de avere”? (interzisa de legea penala si de la noi si de aiurea).”
  Ca care lege penala ? Ca care de la noi si unde de aiurea ?
  Pai ia de la Bizonu’:
  http://www.ato.gov.au/individuals/content.asp?doc=/content/12333.htm
  Australia :
  0 – $6,000 : Nil
  $6,001 – $35,000 :15c for each $1 over $6,000
  $35,001 – $80,000 : $4,350 plus 30c for each $1 over $35,000
  $80,001 – $180,000 $17,850 plus 38c for each $1 over $80,000 $180,001 and over $55,850 plus 45c for each $1 over $180,000.
  Curat disciminare dupa avere adica de ce ala cu pana la 6000 sa plateasca un mare zero ?
  Crezi ca SUA este altfel ? Cota unica ? Ei bine te inseli – ia de la Bizonu’:
  Sau mai bine ia vezi matale la http://www.worldwide-tax.com/ si ia de vezi cate state cica ca cum praftica de “discriminare pe temei de avere”.
  Si o sa vezi cca pratica comuna este ca pana la un anume nivel sa fie excepata taxarea sarantocilor (in genral si a salariului minim!)

  Astept scuzele tale ptr impertinenta incercare de manipulare !!! Ce naiba crezi ca io-s prost pe gratis ?!

 41. 43 Socrate ianuarie 26, 2011 la 4:09 pm

  @ORASAN IOAN * Dupa parerea mea modificarea Codului Muncii a fost initiata si ceruta, direct sau indirect, chiar de FMI, si constituie un experiment asupra gradului de suportabilitate al maselor salariale ( Romania din nou pe post de cobai ). Nu cred ca este o coincidenta faptul ca si in Grecia s-a modificat Codul Muncii, modificare care a scos in strada sute de mii de salariati.
  PS „Am o veste buna si una proasta. Operatia a fost un succes, dar pacientul a murit”, a spus, miercuri, reprezentantul FMI Jeffrey Franks, referindu-se la situatia actuala in care se afla Romania. ( ziare.com ).

 42. 44 Vasile, ianuarie 26, 2011 la 4:12 pm

  Teostank,

  Precum celalalt personaj portocaliu care se da albastru si dumneata esti jalnic.
  Pai carcotasu a inventat acest banc care dumneata spui ca este macabru,intr-o perioada cind groparii si-au triplat veniturile!
  Dumneata cine crezi ca a facut acest bank, Carcotasu, Nastase,Iliescu, Ponta,Crin sau amaratii de pensionari care mor in ultima vreme ca mustele?

 43. 45 Karakas ianuarie 26, 2011 la 4:13 pm

  Dl Nastase ne explica cum am ajuns la „statul de drepti”. Pe mine ma ingrijoreaza consecintele acestui fapt, anume fluxurile de romani care pleaca din tara care nu le mai ofera nimic mai mult decit un indemn prezidential de a mentine un pas vioi in drum spre granita. In 2010 oferta de joburi in strainatate a crescut de 3 ori. Mana cereasca pentru B&B. Flexibilitate maxima pe piata muncii! Hai ca-u modernizat-o si p-asta repede!

  http://www.mediafax.ro/social/oferta-de-joburi-in-strainatate-pentru-romani-a-crescut-in-2010-de-aproape-trei-ori-7921799/

 44. 46 lupi ianuarie 26, 2011 la 5:23 pm

  Salutare , morocarilor !!!!!! Daca o mai frecatzi mult pe bloguri, n-o sa mai scapatzi in vecii-vecilor, amin , de madarfacaru chior ot Cotroceni si de tzucalarii lui !!! Saluturi din U.K. !!! And , of course , fuck you , chiombule !!!!

 45. 47 Ghita Bizonu' ianuarie 26, 2011 la 5:47 pm

  Socrate

  ia vezi asta :”
  Financial Times: România pare un experiment controlat al măsurilor dure de criză

  România şi Letonia par a fi experimente controlate ale teoriei politicii dure de austeritate, cazul României fiind relevant pentru o eventuală introducere a unor măsuri mai severe de ajustare în Portugalia sau Grecia, potrivit unui comentariu din prestigioasa publicaţie britanică Financial Times (FT).”
  http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Financial-Times-Romania-experiment-austeritate_0_395960591.html
  Si am mai zis si io nu cu mult timp in urma ca codul muncii a fost modificat la cerea „investitirilor” straini.
  Si ia de vei prostu lu Paul … Mises curat .

 46. 48 Marcus ianuarie 26, 2011 la 5:49 pm

  @Ave lupi, how are you ! La multi Ani!
  Sa fii iubit
  marcus

 47. 49 Doru Coarna ianuarie 26, 2011 la 6:08 pm

  @ Ghita Bizonu’

  asa-i, dar atentie la un fapt: in Australia, cu 6,000 de dolari australieni pe an esti de fapt mort de foame fara acte…n-ai ce sa le ceri astora. Nivelul de trai decent incepe acolo de pe la 60-70,000 net in sus, adica tata-mama-2kinderi-1,2parinti pe cap-casa(proprietate)-2masini-barca/ elicopter. 2% au asa ceva, restul nu-s proprietari.

  De USA nu mai zic, poate stiti si voi, asa se vede diferenta intre o tara bogata si una saraca: min. 80,000$ net/familie/an ca sa ai curaj cand pasesti pe strada.

 48. 50 Doru Coarna ianuarie 26, 2011 la 6:29 pm

  @ Harabula,

  confunzi instantele ordinare cu cele superioare precum CSM si CCR. Astea superioare nu incadreaza fapte in lege ci legi si situatii in legislatie, adica armonizeaza legislatia si cutumele. Eroarea ta provine din faptul ca ambele „judeca” si „hotarasc”, insa obiectul muncii lor este diferit.

  Ca sa-ti fie mai clar, poti comite oricate crime vrei tu, de orice fel, niciodata nu te va judeca CSM sau CCR.

  Invers, texte de lege pot fi interpretate diferit de instantele ordinare si aplicate sau nu, dar niciodata nu pot fi modificate la acest nivel.

  Ca sa-ti fie iar clar, o lege tembela poate fi aplicata sau se poate respinge incadrarea, in instantele ordinare, dar nu poate fi afectata in niciun fel, ea ramanand buna de aplicat in alte instante ordinare, dupa caz. In general d’aia se tot transmuta, neglijand evident existenta micilor interese sau conivente.

  Ar trebui sa cunosti faptul ca pe la acel nivel, CSM, CCR, lumea stie si multa carte, si multe lucruri. Concret, te miri de cate o chestie tot asa cum te miri de ce nu paseaza cutare jucator altuia gata degajat pe o aripa; nu cunosti faptul ca poate ala nu stie sa finalizeze…

 49. 51 Cârcotaşu ianuarie 26, 2011 la 7:15 pm

  ‘Ai că bancu’ nu-i făcut de mine, circulă pe net. Nu vă certaţi că-i bun!

 50. 52 Ghita Bizonu' ianuarie 26, 2011 la 7:33 pm

  Doru Coarna

  crez ca in Amerlocia is multi care pasesc pe strada fara sa aiba chiar 80.000 pe an si se multumescv cu Hyunday …la mana a 2a ! ma rog de frica lr nu prea pasesc aia cu 100.000! Merg numa cu masina

 51. 53 Cârcotaşu ianuarie 26, 2011 la 7:58 pm

  Harabula bate câmpii:

  “Hotararile Curtii actioneaza pentru viitor!”
  Asa este, dar n-are legatura cu acest caz.
  Conform acestei interpretari, eu n-as putea fi condamnat azi pentru crima comisa ieri. Hotararea functioneaza pentru viitor deci este vlabila numai daca voi comite o crima de aici inainte.

  Cujetare numită de cineva „pafarism”. Mă rog, io aş ortografia altfel, p’afarism, da’ ideea e valabilă.
  Păi dear Harabula, da’ ieri când ai comis crima, legea care te bagă azi la pârnaie nu exista? Exista. Păi vezi, tu ştiai da’ te-a durut în pix. Ei, acu’ se cheamă că nu acţionează retroactiv.
  Ceva probleme cu priceputu’? Ăla care ţine de intelectu’ ce ţi-a permis să comiţi asemenea aberaţii?

 52. 54 Marcus ianuarie 26, 2011 la 7:59 pm

  @Conte: ca sa faci echipa cu mine, chiar si pentru cateva minute, iti trebuie o gramada de simt al umorului care sa-ti dea discernamantul necesar in alegerea poantelor reproduse. By the way, imi amintesc o faza cu nemuritorul Dan Spataru cand, rugat de o cantareata (nu-mi amintesc numele, ca in cadrul unui concert sustinut la Moscova sa interpreteze slagare italiene -erau la modape vremea respectiva-), Dan i-a raspuns:”- Mai fata, eu lansez slagare, nu interpretez asa ceva!” Esti baiat destept, ma bazez pe tine sa intelegi siingur mesajul 🙂
  sa fii iubit
  marcus

 53. 55 contele ianuarie 26, 2011 la 8:43 pm

  Marcus

  Hai sa n-o luam prea repede …am zis secunde , nu minute …Ar fi trebuit totusi sa apreciezi cadoul . Cat despre simtul umorului …si despre Eistein spuneau ca nu stie fizica . Esti baiat destept , ma bazez pe tine sa intelegi singur mesajul .

 54. 56 Cârcotaşu ianuarie 27, 2011 la 1:29 am

  @ Contele,
  Ce e drept nu stă-ntr-o parte. 😆

 55. 57 Cârcotaşu ianuarie 27, 2011 la 1:33 am

  @ Contele,
  Aia cu inamovabilitatea dată pe timpu’ lu’ Iliescu face parte din categoria: Tre’ să am ultimu’ cuvânt, hai s-o bag p-asta! Poate ţine.
  – Ntţ!

 56. 59 Ghita Bizonu' ianuarie 27, 2011 la 9:19 am

  Dupa o mica scociorare prin wwweb am gasit una bucata informatie buna :
  legea CSM a fost modificata in 2005…. deci absolut „intamplator” de data asta PDL eaua a fost pe faza juridica .
  INSA de aici 2 :
  1) sucarul PDL a izbucnit ca nu era de acord cu persoanele in cauza. Asta da principialitate si obectivitate si respect al legilor !!!
  2) dragutii in cauza is cam in defect … desi ar trebui sa fie primii care sa se fereasca de asa ceva.

  Cam asa stam cu statu de drept . E bun doar cat ne satisface interesele.
  In rest Dumnezeu cu mila !!!
  Si alaturat cestiei asteia „reprezentatntu” „societatii civile” … Un bun exemplu al acestei societati in civil ce se drapeaza in flamura moraliatii absolute . In primul rand nu stiu ce il indreptateste ptr a avea un loc in CSM – e ca si cum io as fi parasutat intr-un consiliu profesional al inginerilor electronisti … Si cu mentiune ptr imoralitatea sa , apartamentu de pe strada Atena …. cam abuz in functie .
  Ca asa zic asa abuzul devenit norma de conducere a societatii …


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: