Interviu Jurnalul National

Puteti citi aici inteviul pe care l-am acordat zilele trecute cotidianului Jurnalul National.

91 Responses to “Interviu Jurnalul National”


 1. 1 Păcală ianuarie 24, 2011 la 8:57 am

  BĂSESCU LA RĂSCRUCE DE VÂNTURI

  Azi la Focşani prins în horă între un moldovean şi un muntean sincronizaţi în flatulenţă, Traian Băsescu miroase că e la răscruce de vânturi cariera sa politică. Variate sunt manifestările de indignare mioritică.

 2. 2 N. Suceveanu ianuarie 24, 2011 la 9:35 am

  Da! Alianta extinsa e buna, eu v-am propus Miscarea Nationala Pentru Stoparea Crizei, pentru atragerea populatiei stupefiate de prabusirea metodica a Romaniei, fara pretentii electorale. Uniti-va romani, azi, de ziua Unirii. NUMAI IN UNIRE E PUTERE !

 3. 3 Pali ianuarie 24, 2011 la 9:54 am

  ,…dar precum slugile sunt in numar mult mai mare ca DOMNII nici Base’ nu o sa ramina fara slugi….mai ales cand poate sa le si ofere cate ceva;un directoras pe la TVR,un consul,un eurodeputat etc.

 4. 4 pivnicerunicolae ianuarie 24, 2011 la 10:50 am

  Cred ca se apropie momentul.

 5. 5 Doru Coarna ianuarie 24, 2011 la 11:12 am

  Ma tem ca nu prea merge asa: trebuie un nume clar, un lider ce va fi presedinte, un altul ce va fi premier, sa stie lumea incotro, si, ceea ce este cel mai important dle Nastase, lipsesc din mesajele opozitiei MASURILE REPARATORII SI RECUPERATORII ce ar trebui sa survina odata cu incheierea tragediei. Fara aceste chestii precizate cristal, lumea s-ar putea sa aleaga iarasi calea spre pufoaicele electorale, sau cea imediata spre Elodia.

  Daca opozitia vine doar cu intelegeri si programe oricand discutabile de catre puterea reunita, plus derutele create in laboratoarele alea, plus mita electorala, plus furtul voturilor, plus coniventa si tradarea, plus actiunea penala concertata, plus revenirea temporara la pensiile si salariile initiale, plus Schengen-ul productiv in an electoral, ma tem -de fapt eu nu ma tem, nu-s „in carti”- opozitia ar trebui sa se teama de tot ce poate fi mai rau.

  Cred ca cei doi lideri PSD si PNL plus echipele lor, ar trebui sa inteleaga ca nu e vorba de un meci in curtea scolii intre echipa de golani si cea de tocilari, nu vad atitudine, forta, curaj, barbati de stat, ci doar bezele ce promit pupici din aceeia, din varful buzelor, ca sa nu se ia totusi vreo molima idelogica dinspre partener.

  Un alt aspect: dupa eventuala reusita, batalia va fi intre familiile reunite, intelegeti nu-i asa? Curatenia dupa bal s-ar putea sa strice tot, vezi CDR-ul in ’96-’97.

  Sincer sa fiu, eu nu vad atata elan, pricepere si devotament prin alianta asta, doar intentii lesne de inteles si lesne de tintit de catre putere.

 6. 6 Ghita Bizonu' ianuarie 24, 2011 la 11:26 am

  Sa ne aducem aminte…
  Exact acu 6 ani cand diversi Ghibutzii , Mihaieisi , Tismaneni et caeteri ejusdem farinae sarbatoreau eliberarea de sub jugul de 16 ani a lu Ilici (ca Constatinescu CDR nu se pune !) Providentialu Basescu s-a dus la Focsani de unde a fost extras rapid de SPP fiindca se descoperise o bomba in prefectura ascunsa in lacasul unui furtun de incendiu . Pe bomba sau pe langa era si ampenta fostei secretare a nu stiu carui bastan PSD ,azi onorabil PDL . Sinistra descoperire consta dintr-una bucata teava metalica (schtutzu furtunului ?) , doua baterii electrice si un ceas . Lipsea doar capsa pirotehnica si explozibilu’. Bateriile erau epuizate iar ceasu defect. In rest bomba era f periculoasa si ar fi putut distruge toata prefectura .. Nu ma credeti ? Consultati arhiva EvZ!!!

 7. 7 Mihai ianuarie 24, 2011 la 11:50 am

  Totusi, domnule Adrian Nastase trebuie sa aveti in vedere, ca un jurist renumit ce sunteti, odata cu reusita „Aliantei largite” la guvernare ( ceea ce si speram multi in tara asta ) si RASPUNDEREA ( fie civila, fie penala ) a unor indivizi care si-au depasit „atributiile prevazute in fisa postului” din actuala guvernare.

 8. 8 Dragos ianuarie 24, 2011 la 12:53 pm

  Doru Coarna: „Sincer sa fiu, eu nu vad atata elan, pricepere si devotament prin alianta asta (psd-pnl-sinteza zilei* n.m.), doar intentii lesne de inteles si lesne de tintit de catre putere”

  Eu, Dragos, vad alianta * ca Griveiu’ de mai jos:
  Un catel se tot linge pe putulica. La un moment dat se opreste si gandeste: – Bai frate, eu ce naiba fac aici, dau sau iau ?

  (apropo, Marcus ce mai „gandeste” ?)

 9. 9 Fragmentarium Politic ianuarie 24, 2011 la 1:55 pm

  @Adrian Nastase:
  1. Nu cred ca alianta despre care se vorbeste ca despre un panaceu se va si naste. Si asta, precizez, nu din vina PSD. Mult mai probabil este ca va fi un nou surogat de consum electoral, care se va intinde, tematic, pe tot anul (ca si insuccesele motiunilor de cenzura). Si acest lucru, o spun din nou, nu din cauza PSD. Sebastian Lazaroiu a spus cu o siguranta dezarmanta: nu va fi nicio alianta PSD-ACD ! Nu spun ca va trebui sa-l si credem, ci doar as vrea sa afirm ca puterea nu ar trebui subestimata. Diavolul, cum am spus-o si pe firul anterior, are resurse nesecate de imaginatie. In al doilea rand, doresc sa subliniez nevoia unei alternative la alianta, asul din maneca ce ar trebui jucat la momentul oportun.
  2. Spuneti ca „Impresia în prezent este că statul este pentru unii mumă, pentru alţii ciumă”, o evaluare corecta, pentru ca este vorba de fapt despre un tip ireconciliabil de contradictie intre ceea ce as numi „statul PDL” si „poporul PSD.”

 10. 10 Fragmentarium Politic ianuarie 24, 2011 la 2:09 pm

  In completarea comentariului anterior, as adauga ca elementul de indoiala privind infaptuirea aliantei PSD-ACD rezida in supralicitarea unor conditii care nu au nicio baza reala (paritatea). Nu poti sta la tribuna cand tu nu ai bani decat pentru peluza…

 11. 11 pivnicerunicolae ianuarie 24, 2011 la 2:21 pm

  Un basescu fara slugi =un basescu mort[din punct de vedere politic ,sau nu numai]

 12. 12 contele ianuarie 24, 2011 la 2:47 pm

  Ups ! Din grabă am încurcat postările ! Am făcut reclamă lui Liiceanu şi Pleşu pe blogul A.N.ului , l-am apărat pe acelaşi A.N. pe blogul E.Udrea , am râs de falimentul cotei unice pe blogul liberalului Voicu . Numai gafe …O să-mi editez de-acum mesajele să nu mai greşesc .
  Au avut dreptate cei de la A.N să se enerveze pe mine …Pe Liiceanu şi Pleşu îi mai citesc băsiştii , aristocraţii degeneraţi şi precupeţele . Lumea bună citeşte Adrian Păunescu . În original .
  Băsescu a fost astăzi huiduit , spre satisfacţia opoziţiei . Nu asta mă miră , era pe undeva de aşteptat , mă surprinde doar că huiduielile au continuat şi pe durata Imnului Naţional . Interesant este că erau şi mulţi pensionari militari . Dacă aş fi cinic aş face observaţia că , pe la televizor , sunt gata să-şi dea viaţa pentru ţară , mă-nţelegi , dar dacă e să-şi dea o parte din pensie , dacă e să sângereze puţin portofelul asta nu se poate , e vorba de onoare , e atât de grav încât nu se mai poate respecta nici Imnul Naţional .
  Mă aştept de la militari la marşuri de protest decente , demne , pichetări , forme de protest în concordanţă cu statutul de militar . Dacă-i confunzi cu o galerie de fotbal …
  Astăzi , Crin si Victoraş au anunţat o alianţă , ca să mă „ esprim „ ca domnu Van Ghelle , foarte excepţională . Parcă-i o nuntă la care aproape toţi nuntaşii plâng ca la mort . Până în 2016 e alianţa ?! Pică numai bine cu pomana de 7 ani .

  Să fiu atent unde postez , în niciun caz pe blogul lui A.N. .
  Ahh …s-a duuus …

 13. 13 Marcus ianuarie 24, 2011 la 3:11 pm

  @dragos: iar te bagi in seama si atragi atentia asupra ta, lingandu-ma pe putulica? In situatia asta raspunsul n-ar trebui sa-ti dea probleme, e clar ca ti-o iei, n’asa?

 14. 14 contele ianuarie 24, 2011 la 3:33 pm

  @ Marcus

  Mi-a venit o idee genială . În loc să scrii cărti despre Băsescu ( pe care spui că nu ţi le cumpără nimeni … apropo , sper că lui A.N. i-ai făcut reducere ) , scrie şi tu cărţi XXX , ai face ceva avere …Şi am impresia că şi Hustler caută colaboratori .
  P.S. Poezia este super …

  Să ai digestia bună pe 2011

 15. 15 Socrate ianuarie 24, 2011 la 3:43 pm

  @Contele * Credeam ca nobilii au sange albastru, nu ( discret, e adevarat ) portocaliu. Se mai inseala omul.

 16. 16 Alexandru Beldiman ianuarie 24, 2011 la 3:56 pm

  @ LePrince

  Ii scrii lui Harabula: „Eu am 42 (de ani, nota mea), hotaraste singur daca sunt tanar sau batran.”

  Pai bine, frate, cum se impaca asta cu ceea ce i-ai spus, pe 25 mai 2010, lui Ghita Bizonu’, care te-a facut derbedeu? Am cautat in arhiva si iata ce-am gasit:

  LePrince spune:
  mai 25, 2010 la 11:11 pm

  @Ghitz Bichon

  Desi am avut perioade de lipsa de sobrietate (ca sa fiu indulgent cu mine), ca orice adolescent sau tanar, chiar derbedeu nu m-a considerat nimeni, am ramas in limite “normale”, daca vrei. Dar ma bucur ca remarci ca sunt destept , venit din partea ta, este un mare compliment.
  “Bunatatea” mea se pastreaza in limitele bunului simt, nu sunt nici “paine calda”, nici “Grinch”. Totusi, ceea ce ma bucura, este ca am o oarecare influenta asupra ta, ultimele tale postari sunt mai “moi”, mai civilizate si mai lipsite de insulte. Deci nu e chiar inutil.Catre Observator esti chiar aproape elegant. Desi nu ma astept sa continui stilul, bizonii sunt imprevizibili, nu-I asa?, felicitari pentru effort!
  Acelasi print, fanariot.

  Asadar, la vremea respectiva, spuneai ca esti un „adolescent sau tanar”. Cind cineva spune ca este „adolescent sau tanar”, eu trag concluzia ca are undeva intre 18 si 25 de ani, nu 42. Deci, in ultimele opt luni, ai imbatrinit cu vreo 20 de ani.

  Acum, sa nu zici ca, prin expresia „Desi am avut perioade de lipsa de sobrietate (ca sa fiu indulgent cu mine), ca orice adolescent sau tanar, chiar derbedeu nu m-a considerat nimeni…”, vrei sa spui ca, la un moment dat, in tinerete, ai avut perioade de lipsa de sobrietate. Eu cred ca te referi la perioadele de lipsa de sobrietate pe care le-ai manifestat in trecutul foarte apropiat, inclusiv pe acest blog, nu la perioadele de lipsa de sobrietate din tinerete.

  Desigur, ai putea spune ca, in loc de 22, ai gresit si ai scris 42. Dar, iarasi, e greu de crezut.

  Oricum, eu, dupa infantilismul tau, ti-as da mai degraba 22 de ani (cel mult), in loc de 42. Sau poate esti un adolescent intirziat. Numai asa se explica comportamentul tau. Un om care, de la bun inceput, s-a bagat in seama cu toata lumea (desi, initial, ceilalti l-au ignorat), a contrazis si a corectat pe toata lumea („Toti gresesc tot timpul, numai eu am dreptate.”), pentru a iesi in evidenta si a arata ca este cel mai inteligent, un om care s-a certat cu toata lumea (sau aproape), un om care a tutuit, a tratat cu superioritate si a „ironizat” pe toata lumea, indiferent de virsta (folosesc ghilimelele pentru ca asta numai ironie nu se poate chema, este vorba, pur si simplu, de tupeu, nesimtire, proasta crestere, ingimfare, infantilism si mitocanie), un om care incearca, cu disperare, sa aiba, de fiecare data, indiferent cu cine dialogheaza, ultimul cuvint, si intra in criza cind nu reuseste, un om care isi da aere puerile de la primul cuvint al mesajului (care, de fapt, este un pseudonim care denota infatuare si infantilism) si pina la de asemenea infantila „semnatura” „S-auzim de bine!”, un om care denota, prin comentariile sale, o imaturitate evidenta in idei (care, totusi, se vor profunde), glumitele tale inepte, modul in care te faci, involuntar, de ris, felul in care iti expui „vastele” cunostinte cultural – lingvistice, pentru a atrage, cu orice pret, atentia, faptul ca ai foarte mult timp liber, in care postezi o mie de mesaje pe zi (am impresia ca nici n-ai terminat facultatea, cred ca n-ai nici o slujba), histrionismul tau, cabotinismul de care dai dovada, greselile de limba franceza si de cultura generala pe care le faci (de exemplu, te iei dupa Nastase, care, cu siguranta, greseste din neatentie, si scrii gresit „Daniel Bendit-Cohn”, in loc sa te iei dupa mine si sa scrii corect „Daniel Cohn-Bendit”, ceea ce arata ca, practic, nici nu ai auzit de acest om, dar asta nu te impiedica sa-ti dai cu presupusul in legatura cu evenimentele din mai ’68), faptul ca dialogul cu tine se reduce la „Ba tu, ba tu!” (cind ti-am spus ca obisnuiesti sa contrazici pe toata lumea, singurul raspuns pe care ai putut sa-l dai a fost ca eu fac acest lucru – de unde si pina unde?) – un astfel de om fie este, realmente, un adolescent, fie este un adolescent intirziat. De altfel, gusturile tale in materie de muzica si film, pe care, nu o data, ni le-ai comunicat, te arata ca pe un adolescent.

  Deci chiar esti un adolescent, cum spuneai in mesajul catre Ghita Bizonu’, sau ai 42 de ani si esti un adolescent intirziat?

  Acum, sper ca nu te vei isteriza in ceea ce ma priveste, asa cum faci cu toti cei care au alte pareri decit tine, doar pentru ca ti-am pus, din pura curiozitate, o intrebare inofensiva.

  S-auzim de bine!

 17. 17 Karakas ianuarie 24, 2011 la 4:04 pm

  Felicitari pentru alegerea ca VP al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

  http://www.realitatea.net/adrian-nastase-ales-vicepresedinte-al-grupului-socialist-din-apce_795153.html

 18. 18 contele ianuarie 24, 2011 la 4:20 pm

  @ Socrate

  Pe ce vă bazaţi , domnule filozof , când îmi aduceţi un asemenea afront ?

 19. 19 Ghita Bizonu' ianuarie 24, 2011 la 4:38 pm

  Ba
  „conte” de la crasse du malotru

  manifestarile cele mai „in concordanţă cu statutul de militar” se numec in termeni militari : ambuscada, dubla invalurie , intoarcerea flancului …..restu is erezii ! Asa ca vzi ce ii doresti

 20. 20 Harabula ianuarie 24, 2011 la 4:54 pm

  Botosanii au fost domeniu pesdist. Cam pe la 70% sau chiar mai mult.
  Pana cand a ajuns Contac presedinte al Consiliului Judetean si Egner primar. Primul un Vanghelie de mana a doua, indiscret la furat datorita primitivismului, al doilea fost ofiter de securitate acoperit si corupt pana in maduva oaselor au adus PSD pe la 30%.
  Ei bine cat de pesedist erau botosnenii tot se mai gasea un grup de huiduiala.
  La o vizita a domnului Iliescu un grup de marginalizati (inafara politicii), in timpul discursului din fata Prefecturii, a inceput sa-l huiduiasca. Imediat un grup de haidamaci i-au luat la pumni pe sub coaste. Le-a pierit cheful de a mai protesta.
  M-a mirat foarte mult repiziciunea cu care a fost localizat si anihilat grupul.

  Domnul Nastase a fost huiduit si el la Botosani. Dar organizat. Sufletul actiunii au fost liberalii locali. Domnia sa a tratat chestiunea cu humor. I-a salutat zambitor pe contestatari.

  Am tinut adunari electorale in sali ostile. Dar niciodata n-am fost huiduit. Desigur pentru ca n-am fost un om poltic important. Cred ca este greu de suportat sa vezi ochi orbiti de ura, fete crispate, pumni stransi, gesturi isterice si toate acestea impotriva ta.
  Domnul Ilieascu si-a pierdut rabdarea: „De ce strigi, mai animalule?”.
  Huiduit a fost si Coposu si Ratiu. Chiar si regele, de niste asistente medicale.

  Dragostea maselor este capricioasa. La moartea lui Ratiu o gospodina a rezumat genial filozofia poporului roman: „Degeaba a fost un mare patriot, daca nu mi-a dat macar un ou!”

 21. 21 contele ianuarie 24, 2011 la 5:05 pm

  @ Ghiţă Telectualu

  You talkin’ to me? You talkin’ to me?

  Dacă-mi spui de unde-i replica , fără să dai pe goagăl , te iert pentru impoliteţe .

 22. 22 Baronul Munchhausen ianuarie 24, 2011 la 5:28 pm

  @ Harabula,

  Cred ca iti mai amintesti faza cand cancelarul Kohl a fost bombardat cu oua si huiduit de manifestanti, majoritatea din DDR. Daca si Kohl, care a fost un mare om de stat si i-a scos pe DDR-isti din foame si saracie, i-a trimis pe rusi acasa si a contribuit la sfarsitul razboiului rece a fost huiduit, nu ar trebui sa consideram un mare eveniment cele intamplate la Iasi si Focsani. Cred ca acei romani au vrut sa-i contrazica pe cei de pe acest blog care ii tot dau inainte cu dictatura basesciana: uite ca se poate huidui si nu ii ia nimeni pe sus si sa-i bage la zdup, cum ar trebui sa se intample intr-o dictatura. 😀 😀 😀
  Si apropo, de Iliescu, am fost si eu martor la o scena similara cu cea amintita de tine aici. Se petrecea in toamna lui 1992. Presedintele de atunci a venit in turneu in orasul X in campania prezidentiala, cand cativa tineri au inceput sa strige:”Iliescu judecat pentru….”, „Iliescu, asta seara, te vedem ultima oara!” Nici n-au apucat sa repete lozincile ca au si fost rostogoliti pe trotuar si s-au auzit niste icnete infundate…..plus gemete…..
  N-ai spus-o, dar ai lasat sa se inteleaga ca trebuie intai sa vedem cine huiduie si de abia apoi sa tragem concluziile. Oricum, Basescu e deja invatat cu asemenea manifestari si nu cred ca s-a speriat. Pe undeva, nu trebuie sa traiasca cu impresia ca este cel mai iubit …..
  Ce e curios si mai greu de acceptat e chestia cu huiduirea imnului national: asta denota lipse serioase la cantarul celor 7 ani de acasa…

 23. 23 Doru Coarna ianuarie 24, 2011 la 5:37 pm

  @ Dragos,

  n-o stiam, am ras cu pofta, mersi!

 24. 24 ion adrian ianuarie 24, 2011 la 5:40 pm

  Daca nu se dezonorase destul in 1989 la Timisoara sau in toamna asta aruncandu-si cascheta, azi, Armia Romana si-a completat scaparea, finalizand autodezonorarea prin huiduelile unor ofiteri rezervisti, probabil cu foste grade inalte, huiduieli pe ritmul Imnului de stat al Romaniei spre fericirea posturilor media antinationale.
  Cred ca de fapt tot cam aia de la Timisoara huiduiau si azi la Iasi.
  Rusine, rusine , rusine

 25. 25 Doru Coarna ianuarie 24, 2011 la 5:46 pm

  @ contele,

  ceva cu de Niro, taxidriver? Oricum, era „Are you…?”. Am memorie vizuala, scena era parca in fata unei oglinzi, nu?

 26. 26 Vasile, ianuarie 24, 2011 la 5:49 pm

  Fara a fi curatate unitatile din P(I)Curile armatei portocalii , automat sau printr-un simplu ENTER au fost rectivate/reactivati.Aparent neutrele sau aparent echilibratele unitati sub acoperire si ale acestui blog , de fapt fantomele gramofoanelor anilor 2004, 7,8 …..vecinii de bloc de alta data care ne fotografiau sacosele la intrarea in bloc,au inceput in asfirsit sa atace fatis!
  Observ insa si in randurile PSDistilor ,in randurile simpantizantilor si a acestui blog chiar si a lui Adrian Nastase , o amnezie subita privind vechea alianta PSD-PC ,prin culpabilizarea liberalilor de pasul facut in coalizarea fortelor democratice ale opozitiei.
  In mod decent nu vad ca opozitia sa fi facut pasi inspre Diaconescu sau Vadim , pasi pe care PDLeul , in mod reprezentativ aspiratiilor, il va face cu sau fara Traian Basescu cit de curind, aducindul pe conte si pe harabula in sediul evacuat a lui Vadim !

 27. 27 Vasile, ianuarie 24, 2011 la 5:57 pm

  Harabula si puterea dansului de perceptie sau lipsa acesteia!

  Meritat sau nemeritat, organizat sau neorganizat, spaguti,cumparati sau manipulati sunt sintagme parca totat diferite de exprimarea spontana ,sincera
  a cetatenilor!
  Adica nitzica decenta Harabula cint amintiti de domnul Coposu, de Ratiu sau dl. Cunescu pe care observ ca ati uitat cva si dansul a fost huiduit!
  La dl. Iliescu reactia de atunci a fost tot atat de spontana,sincera ca si la dl. Basescu!

 28. 28 Harabula ianuarie 24, 2011 la 6:14 pm

  Simirad si Nichita se cearta de la organizarea primirii lui Basescu la Iasi. Realitatea este ca nuţi usor de organizat asemenea evenimente.
  Am fost nevoit sa organizez un turneu electoral al lui Petre Roman impreuna cu cei de la PD. Candidat de primar al USD-ului (Uniunea Social Democrata)era unul din partea noastra, a PSDR-ului. In sala sindicatelor unde s-a organizat intrunirea electorala erau si insi ostili. Roman. impreuna cu candidatul nostru au stapanit destul de bine sala. E adevarat ca si noi am fost bine organizati.
  Petre Roman era pupat mereu de femei. La iesire i-au iesit in cale doua babe. S.au repezit sa-l sarute. Roman:
  -Ce fericit sunt sa vad niste doamne atat de…(in gandul meu:hait! perversul asta o sa zica ca sunt frumoase)… buuune!

  PSDR la Botosani era numit Partidul lui Sandu si al lui Danuta din Romania. Ei taiau si spanzurau in partid.
  La vizita electorala a lui Cunescu, impreuna cu Babiuc, aveam intalnire electorala la Bucecea. Noi PSDR eram mai tari decat PD. Aveam presedinte pe unul Duţa fost maistru pe la fabrica de zahar. Cand ajungem la locul adunarii, sala goala. Imi zic:am dat de dracu’.
  Deodata s-a umplut toata sala. Duţă era nun mare si a venit cu toata nunta la adunare. In cuvantul sau Duţă a zis: domnule Cunescu, va asigur ca la Bucecea va castiga Partidul lui Sandu si lui Danuţă. Bietul nostru presedinte de organizatie nici nu stia din ce partid face parte.

  Nostim a fost la constituirea organizatiei PSDR din Mihalaseni.
  Am gasit un candidat de primar si in jurul lui am mers sa constituim organizatia. Omul, schiop de un picior, dar om gospodar prezenta incredere. La Caminul Cultural, oameni destui.
  -Domnul X, veniti va rog sa scrieti procesul verbal.
  Cand colo, ce sa vezi. Un ins cu niste clesti de fier in loc de maini, incepe sa clămpăne si sa-si aranjeze hartiile. Ne uitam mai bine in sala si vedem ca nici un participant nu era intreg. Candidatul nostru fiind handicapat si-a adus toata organizatia s-o faca social democrata.

  Candidatul nostru a iesit primar. Dupa alegeri ne-a spus cum. Cu urna volanta. Au organizat o ambuscada cu bautura si mancare dupa un deal unde au votat in urna volanta trimisa prin sate.

 29. 29 Pali ianuarie 24, 2011 la 6:24 pm

  Marian Oprisan,…o mare „valoare” a P(D-L)SD-lui ,…rusinos,…o reactie ceva ?

 30. 30 ion adrian ianuarie 24, 2011 la 6:28 pm

  Traiasca Armata Romana! 🙂

 31. 31 Paul ianuarie 24, 2011 la 6:32 pm

  Harabula,

  nu pot sa nu-ti multumesc pentru copilariile din amintire (sic!) pe care le postezi in scop de „episod pilot” la Memoriile tale. Deci: Multumesc! 🙂

 32. 32 Paul ianuarie 24, 2011 la 6:59 pm

  Domnule Nastase,

  La intrebarea referitoare la incercarile pe care le va avea de infruntat alianta largita ati raspuns prin: ” […] Mă bazez însă pe experienţa politicienilor din PSD şi ACD pentru a nu ne împiedica în detalii […]”.
  Adica, va bazati pe experienta care nu doar a cantonat PSD in opozitie, ci a mai repozitionat si PNL (de la guvernare!) in bancile „creatorilor de motiuni de cenzura reusite sub linie” ?, daca-mi permiteti… indoiala.
  Nu cumva a va baza pe acest tip de experienta, a politicienilor (?) amintiti, ar fi ca si cum Apple s-ar baza pe indelungata experienta a unor profesorilor de aritmetica, in interesul de a castiga competitia cu Microsoft?

 33. 33 contele ianuarie 24, 2011 la 7:05 pm

  Doru Coarna

  Corect . ” Are you…” ar fi intrebat unul ca noi , din Romania , care invata engleza dupa manual . Soferul de taxi american are alta exprimare .

 34. 34 Paul ianuarie 24, 2011 la 7:11 pm

  Contele,

  iti dau o veste buna! Nu mi se mai pare in regula renuntarea la cota unica de impozitare (in favoarea impozitarii discriminatorii, pardon: diferentiate :), in functie de avere )! Stii de ce? Pentru ca presimt, in urma acestei reforme, germenii unei intregi serii de probleme legate de viitoare lupte de clasa intretinute de discriminari fundamentate pe avere.
  Sper ca acum esti multumit !
  🙂

 35. 35 Marcus ianuarie 24, 2011 la 7:13 pm

  @Conte, ocserv ca atat oxiurii cat si linsu’ putulicii mele, sunt transmisibile si, pe de-o parte nu-ti dau pace, iar pe de alta iti dau ganduri XXX. Tin sa te anunt ca, par exampl, cartea a fost refuzata (cenzurata) in librarii pe criteriu de basescu vs. flota, banuiesc motiv de mandrie pentru ipochimene ca talica, prinsu’, alde dragos, ma rog gasca voastra, dupa cum plastic se exprima Dragosu’ entuziasmat la revenirea prinsului pe blog. In alta ordine de idei, domnului Nastase i-am facut-o cadou si am sperat, daca nu la un e-mail de „multumesc”, macar la un „multumesc” pe blog, da’ n-a fost sa fie, m-am ales doar cu semnatura de confirmare de primire, buna si asta uneori, nu-i bai, chestie de caracter. Esti multumit pe tema asta? Bre, conte, io in locu’ lu’ alde voi mi-as trage dracului fermoaru’ la zotca, macar in ultimu’ ceas, voi in schimb sunteti precum Geobbels, rusnacu’ era cu Katiusa la curu’ lu’ Hitler, iar ministru lui punea berlinezilor discuri care prezentau in putinele difuzoare stradale „neimpuscate” de sovietici gloroasele fapte de arme ale nemtalailor iubitori de Fuhrer. La Nurenberg au zis ca ei au executat ordine si n-au stiut ce se intampla in lagare. Voi ce-o sa ziceti in ziua judecatii? Caci va veni conte si va trebui sa dati socoteala pentru ultimul banut pe care acum il furati acum cu atata nonsalanta, bazandu-va pe protectia de neam proost a chiombului. Sa va vaz atunci, coane, pe unde veti scoate camesa.
  Pana atunci tine-ti ciocu’ mic, deoarece faci curent si s-ar putea sa te traga tot pe tine, si Doamne Feri! de o cistita.

 36. 36 LePrince ianuarie 24, 2011 la 7:19 pm

  @florin m

  Lipsa de congruenta doctrinara, si de aici dificultatea ca o astfel de alianta sa multumeasca baza electorala a fiecarui partener in parte, este unul din motivele enumerate in textul meu pentru care alianta va fi fragila si greoaie. Iar intentia declarata de a schimba puterea actuala se putea face si separat, chiar mai bine si mai sigur decat intr-o alianta oficiala. In Romania insa, ai observat bine, doctrinele nu sunt importante. Nu e doar un fenomen romanesc. Se intampla oriunde in Europa.
  In privinta statului social, nu cred ca trebuie sa ne fie frica de revenirea unui stat paternalist si obez. Orice putere ar veni este constransa sa se miste astazi in niste limite de asistenta si politici sociale. Era normal ca unele conflicte intre categorii sociale sa apara. Ceea ce spui poate fi sinetizat in lipsa de incerdere intre partenerii sociali . Fiecare categorie are impresia ca celealta o duce mai bine.
  Imi place ideea de „gentleman ageement” cu sinele. Problema este de unde sa incepi. Cred ca fiecare dintre noi trebuie sa ne dam seama la un moment dat ca trebuie sa facem acest pact cu sinele. In momentul cand tot mai multe individualitati vor fi facut acest pas, se va crea si masa critica. Cred ca fenomenul a inceput deja. Solidaritatea si comunitarismul vin apoi de la sine.
  S-auzim de bine.

 37. 37 LePrince ianuarie 24, 2011 la 7:19 pm

  @George Ban

  Multumec (ca ma citesti). S-auzim de bine.

 38. 38 LePrince ianuarie 24, 2011 la 7:20 pm

  @Bling-bling ideologic, pe care de acum il voi numi si dresorul de soparle ideologice

  Ii spui lui George Ban, referindu-te la presupunerea sa:
  „Cred că va deveni o certitudine ipoteza dumneavoastră.”
  In ultimul timp te-ai apucat de dresat soparle, inclusiv ideologice.

 39. 39 LePrince ianuarie 24, 2011 la 7:21 pm

  @dlnimeni

  Multumesc. Imi face placere oricand sa dialogam.
  S-auzim de bine.

 40. 40 LePrince ianuarie 24, 2011 la 7:25 pm

  @Alexandru Beldiman

  Sa-ti explic cu varsta:
  Cand am inceput sa scriu pe acest blog, aveam 78 de ani. In scurt timp insa, am hotarat ca e prea mult si am ajuns la 19. Dupa o vreme, stresul si concentrarea scrisului pe blog m-au maturizat brusc si am ajuns la 30. Ieri ma simteam de 42 , eram energetic intre „medium” si „high”. Ghici cat am astazi?
  Draga Alexandre,
  In 31 martie, 2010, 12:10pm, la „Raspunsuri” imi scriai:

  https://nastase.wordpress.com/2010/03/29/raspunsuri-101/#comment-88396

  Sa inteleg ca nu ma mai iubesti? Si eu care as fi avut nevoie dimineata sa dezapezesc intrarea in curte, si am vrut sa te sun. Imi declarai ca esti un prieten bun si saritor.
  Postarea ta m-a fascinat.Ti-am provocat o expulzia unui comentariu foarte lung. Iti multumesc pentru timpul acordat. Ai mai aparut o data pe blog cred ,cand tot astfel, erai foarte preocupat de comentariile mele si de prezenta mea aici. Mi-am dat seama cat de urmarit, cat de citit , cat de disputat sunt pe acest blog. I am a star! Ca urmare imi voi face un fan-club. Iti promit ca vei fi primul care va afla coordonatele, daca bineinteles nu doresti sa preiei initiativa.
  In rest, iti respect parerile, probabil sunt formate in urma unui studiu aprofundat.
  S-auzim de bine.

 41. 41 pivnicerunicolae ianuarie 24, 2011 la 7:27 pm

  Un sprit pentru manifestanti ?Educatie sumara ?

 42. 42 Marcus ianuarie 24, 2011 la 7:28 pm

  Unde Sunteti Voi Moldovenii Mei De Altadata ?
  Filed under: D’ale politichiei mioritice — Marcus @ 17:44 Modifică

  Cu bucurie si nostalgie in suflet imi amintesc cum era intampinat odinioara mult iubitul nostru conducator, tovarasul Basescu Traian, in capitala Moldovei sau la Focsani cu ocazia sarbatoririi Unirii Principatelor. Iata o relatare a unui astfel de eveniment din 24 Ianuarie 2006:

  “Totul a început miercuri seara, în timpul programelor TV de Actualitati. Prezenta d-lui presedinte la Iasi, televizata pe fondul unor comentarii isterico-erotice de trista amintire, a dus în final la starea în care ma aflu acum. Dar sa lasam faptele sa vorbeasca! Dupa ce El Lider Maximo se adreseaza multimii, pe post de urmas direct al lui AL. I. Cuza, el coboara în mijlocul multimii, chipurile pentru a se încinge în traditionala si istorica Hora a Unirii. Televiziunile dau tonul la balamucul obisnuit, cînd multimea isterizata apoteotic sfideaza toate mijloacele de protectie si se repede spre salvatorul natiunii, fie pentru a face deja intratele în programul vizitelor poze de grup si album, fie macar pentru a-si atinge liderul iubit. Unii mai practici flutura niste dosare cu petitii. “Aici, domnule presedinte. Sînt blonda, asa cum va place dvs.”, se aude din multime o voce umeda la subsol, titrata de televiziuni (oare cum s-o simti Prima Doamna, care numai blonda nu este), la auzul unor asemenea dovezi electorale de iubire? Si presedintele, pentru a ajunge la blonda, îsi smulge într-un gest deja cunoscut paltonul (oare cîte paltoane au presedintii?), pe care-l arunca SPP-istilor înnebuniti (sic!), si, printre pupaturi (o doamna îmbrobodita, trecuta de vîrsta a doua, tradeaza pe chip trairea unui orgasm intelectual – sic! – întîrziat la atingerea prezidentiala), strîngeri de mîini si colectare de petitii, ajunge în final la blonda. Apoi îi este prezentat un Mos Ion Roata, în embrion, imberb si cu glas pitigaiat, marcat de perioada caracteristica pubertatii, care îi relateaza “spontan” si neregizat presedintelui ce si cum a fost scuipat pe obraz de scîrnavia de boier. Presedintele, cu un gest divin, îl mîngîie pe Mos Ion Roata Jr., pe obrazul traumatizat, îndepartînd astfel insulta adusa de ticalosit. Alte poze, alte pupaturi si El Prezidente pleaca la Focsani. Aici, alt reporter, suspect de devastat erotic, ne spune la început ca circa 1.000 de persoane l-au asteptat pe Divin, ca apoi, cu nonsalanta, sa supraliciteze si sa ne anunte ca un ocean de oameni se calca sinucigas în picioare, pentru a urma exemplul comoldovenilor din Iasi întru contactul fizic prezidential.

  Nu mai suport, iau un ciocan si sparg televizorul. Apoi, cu toate ca mi-am propus mai demult sa fiu prudent în folosirea mijloacelor electro-casnice, dotate cu ecrane de vizita, merg în bucatarie si încerc sa folosesc cuptorul aragazului pentru a-mi încalzi varza. De pe ecranul acestuia îmi zîmbeste dl. presedinte. Îl sparg si pornesc cuptorul cu microunde cu acelasi efect. Îl sparg si pe asta. Merg apoi în baie sa ma spal putin pentru a ma racori, dar n-am noroc. Fereastra de vizita a masinii de spalat îmi prezinta aceleasi imagini. O rezolv dintr-o singura lovitura. Ma spal cu apa rece si încerc sa ma calmez, citind ceva. Tocmai cînd ma pregateam sa sparg vitrina bibliotecii, apare sotia însotita de doi vecini noi, pe care n-am apucat sa-i cunosc, îmbracati în alb, care ma roaga sa le împrumut ciocanul. Cu parere de rau, renunt la el, iar vecinii, drept multumire, îmi fac cadou o camasa, ultima moda. Deoarece nu reusesc sa o îmbrac singur (se încheie la spate), simpaticii mei vecini ma ajuta sa o îmbrac, dupa care ma invita politicos la o plimbare cu masina. Acum sînt linistit. Stau în camera cu Napoleon al III-lea, venit în vizita pentru marea sarbatoare a Unirii, cu unchiul lui, cu ducele de Wellington, cu Iosefina (desi este o camera pentru barbati), cu Hitler, cu Stalin si cu Ceausescu. În general, este liniste. Doar din cînd în cînd Napoleon se mai ia la harta cu ducele, dar îi desparte prompt Iosefina, acelasi lucru facîndu-l Ceausescu în disputele dintre Hitler si Stalin. Cînd nu reusesc cei doi, intervin îndatoritor gazdele noastre si cu jeturi puternice de apa, cînd rece, cînd fierbinte, sau cu injectii intravenoase, readuc pacea în mica noastra colectivitate. Managerul hotelului spune ca am toate sansele ca în doua-trei luni sa ma întorc în sînul familiei, cu conditia ca din gospodaria noastra sa dispara cu desavîrsire aparatura generatoare de asemenea manifestari. Asta nu este greu de realizat. Dl. director m-a asigurat ca, în urma sejurului, voi fi lecuit si de naravul de a visa, pentru a preîntîmpina anumite surprize. Cu speranta ca dl. director stie ce face, închei aici dorindu-va tuturor: “Sa traiti bine!”. “

  Ei bine, modul in care a fost astazi huiduit, fluierat, strigat pe nume “javra ordinara” de aceeasi oameni care altadata se calcau in picioare sa faca poze cu maimutica pentru a se lauda in mahala de onoarea pe care le-a aordat-o primul mahalagiu al tarii, desi pe mine pesonal m-a uns pe suflet si m-a determinat sa renunt la tratamentul medicamentos si la cel cu vagoane de lamai intru taiere de senzatie de voma la auzul numelui sau vazutul meclei strambe a incrimnatului, consider ca este prea mult pentru un presedinte atat de iubit si cu atat de multe realizari pe drumul propasirii neamului romanesc. Deoarece orice relatare a momentelor respective ar intoarce cutitul in rana deschisa, prefer sa dau link pentru cine nu ma crede pe cuvant:

 43. 43 LePrince ianuarie 24, 2011 la 7:35 pm

  @Doru Coarna

  Iar te plictisesti. Si vorbesti cascand. Iti cad vorbele ca margelele. Doru, afara e zapada, natura minunata, ce-ar fi sa-l inviti pe Vanghelie la o plimbare-n parc? Mai schimbati si voi o parere ceva, va fi o intalnire „foarte excelenta”.

 44. 44 lisa ianuarie 24, 2011 la 7:42 pm

  contelui
  domnule, pe acest blog discuta oameni cu orientare de stanga, dumneata daca vrei sa.ti tii rangul de conte du.te pe blogurile celor de dreapta.

 45. 45 Viorel Dobre ianuarie 24, 2011 la 7:43 pm

  24 Ianuarie. La multi ani tuturor!

 46. 46 lisa ianuarie 24, 2011 la 7:56 pm

  astazi imnul de stat a fost Hora Unirii ( are rezonanta in sufletul oricarui roman)

 47. 47 lisa ianuarie 24, 2011 la 7:57 pm

  p.s: unde e AYA ?!

 48. 48 Sami ianuarie 24, 2011 la 7:59 pm

  Ideea este – cine are majoritate in parlament? Asta este ! Caci aliante se pot face in fel si fel de variante ,insa daca tot cei de la putere detin majoritatea … . Trebuie sa gasiti o cale de a-i atrage pe UDMR-isti intr-o coalitie ca sa-si retraga sprijinul de la actuala guvernare aberanta . Nu pricep! UDMR-ul se complace sa fure impreuna cu PDL-ul? Este chiar rusinos pentru ei sa se compromita asa ! PDL-ul a devenit mama tuturor mafiilor ce au existat vreodata in Romania – ceilalti fiind dulci copii cu ce au facut comparativ cu ce fac PDL-istii .

 49. 49 Ghita Bizonu' ianuarie 24, 2011 la 8:13 pm

  Hai mai bine sa ne tinem si de o cestiune mai serioasa ….
  Evolutia PNB roman dupa
  http://data.worldbank.org/indicator/NY.GNP.PCAP.PP.CD/countries?page=4

  Valorile sunt date in USD /

  1989: 5.320 1990: 5.170 – 150
  Inceputul Reformelor :
  1991: 4.690
  1992: 4.440 – 730
  Nea Vacaroiu
  1993: 4.600
  1994: 4.890
  1995: 5.350
  1996: 5.690 + 1250
  Reforma cu spatele la romani (si romanii cu spatele la prapastie!!) sau lumanarea de la captul tunelului :
  1997: 5.460
  1998: 5.290
  1999: 5.280 – 180
  Mugur Isarescu
  2000: 5.610 + 150
  Restauratia Iliesciana (a bunului simt !)
  2001: 6.370
  2002: 6.940
  2003: 7.590
  2004: 8.550 + 1.940
  A – Da !
  2005: 9.280
  2006:10.880
  2007:12.650
  2008:15.040 + 6.990
  Si am facut Boc !!! Cu ajutoru lu Jeoana
  2009:14.460 – 580

  Nu stiu cum sa zic dar de cate ori fu baselu prin ministere a fost cam nashpa .
  Caderi mari avem in 1991 si 92 – s-ar cam lega de “reforma” inceputa de Petre Roman si continuata de Stolojan….
  Apoi veni nea Vacaroiu 93-96 care nereformist fiind a reusit sa ridice economia.(multam nea Nelu. In timpu lu matale am mai apucat sa merg si io la Felix. Ba cu economii din ultimele luni am apucat si in primu an al Zodiei Tapului .. )
  A urmat inca odata “reforma” – si iar Nutzu Basescu in guvern ! si iar scadere …(eu nu am mai mers in concediu de atunci ..Ba am ramas si fara banii economisti inainte ca sa Platesc intretinerea!). Da ia priviti mneavoastra la acel – 180 repartizat cam polarizat si o sa intelegeti de ce a fost ultima mineriada .. nu pe motiv de securitate ci de austeritate!
  Urmeaza amabila noastra gazda si creste economia !
  II urmeaza Tariceanu , la inceput discuta ca ar trebui temperata cresterea economica, insa se cearta cu Baselu si cresterea continua ! Da afara pederastiii din guvern si incepem sa traim o tara mai bine! Insa Baselu zice ca a fost rau ….
  Iar PD la guvern si iar scadere …

  Alte tablele alte surse aratau ca de abia prin 2002-2003 noi am fi reusit sa egalam scorul din 1989 (polonezii si ungurii prin 85 dar cehii prin 93!)

  Deci morala-i imorala .
  Guvernele care au obtinut crestere economica au fost penalizate la vot … Cresterea economica obtinuta de Mugur Isarescu este contabilizata in favoarea celor care au produs dezastrul in numele reformei , desi el era exterior lor .. in rest cresterea este denigrata in numele “reformei”…

  http://vremea.forumgratuit.ro/t257-evolutia-pnb-roman-si-rezultatu-electoral#611

  Caci la baza este indignarea !!! aia pe care o cerea gazda .
  Apropos dom tov Nastase pe mine nu ma sucare ca io am facut expunerea asta …
  Da am o curiozitate : pe la dvoastra pe la cabinet, partid nu aveti consilieri sau asa ceva care sa faca unu mai bun si niste grafice frums coloarate ? Numa impresie artistica ? Discutii despre literatura si arta ?! Sectia intelectuala a PDL ?!!?

 50. 50 Baronul Munchhausen ianuarie 24, 2011 la 8:26 pm

  @ Mar cu s (are ce o fi oare?),

  Daca te asteptai sa fii laudat pentru capodopera ta, e clar ca ai fost dezamagit. I-ai trimis cartea pe e_mail sau in format hard, cu coperti de aur? Cred ca nu era formatul potrivit, adica nu se asorta cu celelalte carti din biblioteca domniei sale(Dupa cate am inteles dintr-un interviu mai vechi, d-l Nastase prefera formatul standard(Format carte A4 – 20x27cm, cu oglinda maximă a paginii, 18x26cm). Tu cred ca ai realizat-o in format B5, nu-i asa?
  Pe de alta parte, daca ai scris-o in stilul bolovanos in care compui si mesajele pe blog, este cat se poate de evident ca d-l Nastase n-a citit mai mult de o pagina: nu gusta stilul tau prea acid/bazic cu gust de amoniac din surse menajere si trebuie sa recunosti ca un iubitor al artei(pictura/grafica/sculptura )nu digera asemenea productii cu care ne tratezi tu zilnic.
  P.S. Cum ai avut „inspiratia”/tupeul sa-ti bati joc de poezia lui Alecsandri si sa calchiezi dupa versurile din Hora Unirii, niste aiureli(eufemistic vorbind)??? Asteptai, cumva, aplauze la scaena deschisa pentru aceasta noua dovada de lipsa de talent?

 51. 52 Ghita Bizonu' ianuarie 24, 2011 la 8:34 pm

  florin m.
  si nu numai.
  Recomandare de lectura :Capitalism contra capitalism de MIhcel Albert .
  Sa vezi ca in afara modelului galitian mai exista si un model renan . Adica aia care fabrica Mercedesuri si BMW uri …( O da eu am citit-o cu ceva timp inainte. inainte de 2000 Insa ii uitasem titlul) Se gaseste pe net ….

 52. 53 Doru Coarna ianuarie 24, 2011 la 8:40 pm

  @ LePrince,

  nu o fac (plimbarea cu Vanghelie), s-au mai plimbat doi odata printr-un parc si apoi cica-se au dat un fel de lovitura de stat…

  Glumesc, baietii se stiau de la editura, Politehnica nu prea avea hartie sa publice si Petrica vroia, apoi s-au laudat ca erau mari conspiratori.

  Oricum, daca n-a reusit nici Nutzi sa-l dizloce pe Marean, nu va reusi nimeni. Imi pare rau pt voi, sincer. Eu mare sufletist, sufar pt toti.

 53. 54 lisa ianuarie 24, 2011 la 8:44 pm

  Ghita Bizonu
  de unde ai luat cifrele ca nu se potrivesc deloc cu realitatea istorica? acum 2-3 ani cand mr.Gates venea in Romania, titrau ziarele: „50 de miliarde au venit in vizita la 80 de miliarde” ; fa impartirile si vezi ce venituri iti rezulta pe cap de locuitor.

 54. 55 Doru Coarna ianuarie 24, 2011 la 8:48 pm

  @ contele,

  ei si tu, daca pui accent pe you merge ca taximetrist, numai ca revezi filmul si scena, zice foarte clar in cele cateva randuri „are”, m-a surprins si pe mine.

  PS Am trait spre 10 ani printre ei, universitari e drept, nu taximetristi, n-am invatat din carti atat cat am invatat printre ei. Limba vorbita. Altele le stiam mai bine ca ei.

 55. 56 Doru Coarna ianuarie 24, 2011 la 9:03 pm

  @ Marcus,

  supararea e mare nu pt huiduieli, ci pt ca ‘mnealui a incercat sa profite de un eveniment exceptional din istoria poporului roman, aniversarea Zilei Nationale a Marii Uniri, ca sa-si refaca imaginea. Si n-a tinut! Nu de alta, dar aceea era conjunctura in care tocmai el n-ar fi trebuit sa apara, dupa ce a dezbinat cat a putut si la stanga si la dreapta, si in sus si in jos. Iar acum sa te cocoti ca ultimul profitor pe o imprejurare ca sa pozezi in campion al unitatii romanilor, mi se pare cam prea mult si pt el. Ma uitam ca era cam bosumflat, si pe buna dreptate: probabil i se spusese altceva si a iesit taman pi’dos.

 56. 57 Daniel Pavel ianuarie 24, 2011 la 9:49 pm

  Felicitari!
  Asta inseamna recunoasterea unor merite si, prin urmare, nu aveti de ce sa va coborati la nivelul comportamentului golanesc al unui anumit individ malefic, instalat vremelnic „presedinte” al Romaniei.

 57. 58 Maximmouse ianuarie 24, 2011 la 10:03 pm

  @Baietii portocalii, aprig basicati de huiduirea imnului.

  Citesc postarile voastre si imi dau seama ca nu intreceti in dibacie o midineta ….pai bine mai, scrieti cu A armata si in final va basicati ca a fost huiduit imnul de catre rezervisti(parca erau tarani adusi de Nechita, hm?)…pai bine mai baieti , cand le-a calcat demnitatea in picioare rezervistilor , nu mai era armata cu A mare? cand ii face pe toti pensionarii asistati pisandu-se pe viata lor , atunci cum e ? cand reprezentatul „cel mai ales ” al poporului se caca pe popor , atunci statul pe care il reprezinta , mai merita el respect? sau exprimarea protestului , non stop , nu numai pe imn ci pe intreaga mascarada prezidentiala, este sau nu legitima?

  Retineti: cand nu respecti, nu primesti respect!

  Dupa opinia mea, inca, sunt foarte ponderati, se cunosc „lectii” in istorie , cand pentru mult mai putin oameni de stat au patit mult mai rau…acuma acele state sant privite cu apa in gura de voi si date de exemplu…:) 🙂 🙂

 58. 59 Alexandru Beldiman ianuarie 24, 2011 la 10:04 pm

  @ LePrince

  „Cand am inceput sa scriu pe acest blog, aveam 78 de ani. In scurt timp insa, am hotarat ca e prea mult si am ajuns la 19. Dupa o vreme, stresul si concentrarea scrisului pe blog m-au maturizat brusc si am ajuns la 30. Ieri ma simteam de 42 , eram energetic intre „medium” si „high”. Ghici cat am astazi?”

  Ca deobicei, esti „amuzant”, „spiritual” si „ironic”. Dar asta nu e un raspuns. Eu cred ca un om care declara, o data, ca e adolescent, apoi ca are 42 de ani (probabil pentru a parea mai matur in idei si a diminua impresia puerila si ridicola pe care a facut-o majoritatii), e un pic mitoman. Sau poate chiar ai 42 de ani, caz in care, cum spuneam, esti un adolescent intirziat. Pentru ca asa te comporti.

  „Draga Alexandre,
  In 31 martie, 2010, 12:10pm, la „Raspunsuri” imi scriai:

  https://nastase.wordpress.com/2010/03/29/raspunsuri-101/#comment-88396

  Sa inteleg ca nu ma mai iubesti? Si eu care as fi avut nevoie dimineata sa dezapezesc intrarea in curte, si am vrut sa te sun. Imi declarai ca esti un prieten bun si saritor.”

  Te rog sa-mi dai voie sa restabilesc adevarul. La vremea respectiva, mi-ai scris, mai intii: „Cu timpul…. probabil, vei ajunge sa ma iubesti.” Apoi: ” Spuneam ca poate, cu timpul, ma vei iubi.”

  In concluzie, ti-ai exprimat, si inca de doua ori, dorinta de a fi iubit de mine (lucru care, la vremea respectiva, mi s-a parut cel putin bizar; si mi se pare si acum). La care eu ti-am raspuns:

  „Nu te-ai inselat. Deja te iubesc. La modul platonic, bineinteles. La modul platonic, prietenesc, fratesc, colegial. Imi iubesc aproapele. Si, ca sa-ti demonstrez ca vorbesc serios, iti spun ca te poti baza pe mine oricind: daca nu reusesti sa schimbi roata, la masina; daca te injura cineva, in curtea scolii; daca vrei sa-ti zugravesti apartamentul etc. etc. Daca ai nevoie de ajutor, nu ezita sa ma suni, la orice ora din zi sau din noapte. Eu sint genul de prieten adevarat. Din ala care se cunoaste la nevoie.”

  Apoi, citind din tine (ce speriat erai!), am adaugat:

  „Acum, pune-ma la punct. Fa-ma praf! Abia astept. Ma voi amuza.” Nu vreau sa te fac praf. Nu ti-am spus ca te iubesc?

  Acum, nu te mai preface ca nu ti-ai dat seama ca te-am luat la misto, ca nu te crede nimeni.

  „Postarea ta m-a fascinat.Ti-am provocat o expulzia unui comentariu foarte lung. Iti multumesc pentru timpul acordat. Ai mai aparut o data pe blog cred ,cand tot astfel, erai foarte preocupat de comentariile mele si de prezenta mea aici. Mi-am dat seama cat de urmarit, cat de citit , cat de disputat sunt pe acest blog. I am a star! Ca urmare imi voi face un fan-club. Iti promit ca vei fi primul care va afla coordonatele, daca bineinteles nu doresti sa preiei initiativa.”

  Iti spun sincer, eu chiar nu inteleg de ce te agiti. Stai calm, ca s-ar putea sa-ti creasca tensiunea, si e periculos. S-ar putea sa fie nevoie sa te ia cu salvarea. In primul rind, comentariul meu nu e mai lung decit foarte multe din comentariile tale. In al doilea rind, nu sint mai preocupat de comentariile tale, decit esti tu de ale altora, pe care le diseci cu „ironie”, fiind disperat sa demonstrezi ca esti cel mai inteligent si cel mai spiritual. In definitiv, ce nu-ti convine? Ca ma port cu tine asa cum te porti tu cu toata lumea? Cineva trebuie s-o faca (si nu sint singurul, am observat c-o mai iei in barba si de la altii). Asa ca va trebui sa te obisnuiesti.

  Sfatul meu este sa incerci sa ramii calm. Stii bine unde se poate ajunge cind o iei razna.

 59. 60 contele ianuarie 24, 2011 la 10:07 pm

  lisa

  N-am avut placerea sa facem cunostinta . Dumneata de cand scrii pe aici ? Si zici sa plec ? As pleca dar as intrista o gramada de lume . N-o sa-ti vina sa crezi ce iubit sunt eu pe aici .

 60. 61 contele ianuarie 24, 2011 la 10:08 pm

  Maxi

  Nu tin minte ca Imnul National sa fi jignit pe cineva .

 61. 62 LePrince ianuarie 24, 2011 la 10:12 pm

  @Alexandru Beldiman

  Alexandre, tu chiar te iei in serios. Oricum, esti dragut. Multumesc.

 62. 63 LePrince ianuarie 24, 2011 la 10:14 pm

  @Doru Coarna

  Ma bucur ca ai atat de multa incredere in Nutzi a ta. Voteaz-o!
  Oricum nu conteaza, nu stii ca e de coniventa cu Marean almanahe?

 63. 64 contele ianuarie 24, 2011 la 10:20 pm

  Marcus

  Draguta , nu trebuie sa te enervezi pe mine . In fond am vrut sa fac un bine , sa castigi si tu un ban . Chiar ma gandeam la un 5% pentru idee . Bine cu forta nu merge . Pacat de talentul tau , totusi …Ma uitam cu admiratie si la raspunsul tau pentru mine …E un talent nativ sa vorbesti asa porcos sau se invata ? Ce are o pondere mai mare : ereditatea sau mediu ?

  Dar cu A.N. ul ce-ai avut ? Cum adica : ” chestie de caracter ” ?!

 64. 65 contele ianuarie 24, 2011 la 10:25 pm

  Paul

  Am stiut ca ma pot baza pe tine . Dar ma duci cu vorba .Sunt apolitic , sunt capabil si tu stiu sigur ca esti piesa grea la PSD , deci : functia de sef , unde-i viitoarea mea functie de sef ? Ati spus ca depolitizati institutiile .

 65. 66 Maximmouse ianuarie 24, 2011 la 11:15 pm

  @contele!

  ti-a suflat Hara in gura mai? te faci ca nu pricepi?

  Oamenii aceia nu au huiduit IMNUL, clar, au huiduit non stop pe parcursul intregii prezente a lui satanail….ce el credea ca daca se canta IMNUL nu si-o ia? Ce, IMNUL este scut pentru satana, de cand asta?

 66. 67 blogideologic ianuarie 25, 2011 la 7:09 am

  Anecdotica anti-românească se pare că a devenit parte a discuţiilor pe oricare forum RL http://www.romanialibera.ro/opinii/aldine/cum-i-a-deportat-stalin-pe-sasii-ardeleni-213979.html . Este mostră de cultură ori de subcultură ? Dacă nu am vorbit de retorică, numai de anecdotică, este limpede că aceasta nu se încadrează în Trivium imho. Există totuşi, constat, o formă de cultură populară inevitabilă pe Internet-ul cu expresie în Limba Română. Eu nu mă pot opune acestei forme de cultură populară foarte gustată acum. Totuşi, vedeţi şi textele de filosofie a istoriei scrise de Will Durrant (Constantin Noica recomanda lectura din Will Durrant discipolilor Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu, nu cred că aceştia i-au urmat sfatul). În compania textelor canadianului de suşă franceză Will Durrant, veţi avea bucuria spirituală oferită de prezenţa unui filosof al istoriei cu atitudine pronunţat anti-Gibbon (iluministul englez care îmbrăţişase ideologia anti-Romania construită de Montesquieu şi Voltaire). Această ideologie anti-Romania a împins Britania să susţină la anul 1774 încheierea tratatului de la Kuciuk Kainargi, un tratat care a servit ca bază de legitimare pentru construcţia geopolitică chemată NovoRossiia ori Rusia Meridională. Mai recomand celor interesaţi de abordarea în Trivium, –iar nu în anecdotica simplificatoare–, studiul profesorului E.H. Carr intitulat What is History? (bazat pe conferinţele ţinute de profesorul E.H. Carr la Universitatea din Cambridge în cadrul ciclului Trevelyan). Lucrarea „What is History?” tratează în mod specific despre semnificaţia cauzalităţii în istorie. Problema aceasta e veche. Dintre autorii moderni cel mai bine o antamează iluministul scoţian David Hume. Recunosc deschis, în Limba Română de calitate această problemă a fost pusă abia peste vreo două sute de ani în Prelegerile foarte didactice ale metafizicianului Nae Ionescu la Universitatea din Bucureşti. Căci fusese o adevărată hecatombă a învăţătorilor şi profesorilor români în primul război mondial. Trebuia creată rapid o nouă Dăscălime Română de cea mai bună calitate intelectuală. Ceea ce presupune un discurs despre realitate construit prin identificarea relaţiilor de cauzalitate. În anul 1926, domnul Nae Ionescu a răspuns acelui imperativ al timpului românesc după Hecatombă.

 67. 68 contele ianuarie 25, 2011 la 7:29 am

  Maxi

  Părerea mea este că tu nu pricepi ce vreau eu să zic dar nu mai insist .Dacă te duci în biserică şi nu-ţi place preotul faci scandal ? Nu , respecţi biserica şi când iese preotul afară îi spui de la obraz ce crezi despre el .

 68. 69 Vasile, ianuarie 25, 2011 la 7:44 am

  Harabula puterea sau lipsai de perceptie !

  Meritat sau nemeritat, organizat sau neorganizat, spaguti,cumparati sau manipulati sunt sintagme parca totat diferite de exprimarea spontana ,sincera
  a cetatenilor!
  Adica nitzica decenta Harabula cint amintiti de domnul Coposu, de Ratiu sau dl. Cunescu pe care observ ca ati uitat ca si dansul a fost huiduit!
  La dl. Iliescu reactia de atunci a fost tot atat de spontana,eram doar in perioada in care inca mai aveam sperante, parca nitzel aranjament „spontan” a fost la Constantinesc dar intradevar meritat parca numai un singur presedinte este merituos cu adevarat si el nu figureaza printre cei enumerati mai sus!!

 69. 70 Criticos ianuarie 25, 2011 la 8:07 am

  @Maximmouse
  Salut! Sî zicem că aştept o zi – nu cred c-o voi mai apuca – în care vor exista adversari politici, şi nu duşmani, iar la zi de sărbătoare naţională vom chiar sărbători. În ce-l priveşte pe beţivul maximus, ai dreptate. A lucrat din greu la dezbinare . Acum, cel puţin în zona politică – dar nu numai – există unii care-i pupă mâna şi alţii care nu dau mâna cu el. E umilitor la culme să vezi o jigodie ordinară în fruntea ţării. Mânjeşte tot ce atinge şi răspândeşte în jur un aer pestilenţial de hazna.

 70. 71 blogideologic ianuarie 25, 2011 la 8:28 am

  Totuşi Franţa preşedintelui Sarkozy este în mod evident neprietenoasă faţă de România. Nu mă refer aici la opoziţia sa formală faţă de o liberă circulaţie a cetăţenilor români prin Europa zonelor de afluenţă, ci la conivenţa sa de acum cu duşmanul nostru peren începând de la anul 1774, anume Rusia. Nu sînt temperat în opinii, chiar admit că mă bucur, de faptul că Rusia actuală se adânceşte tot mai mult în maladia batavă. Partea preponderentă din PIB-ul Rusiei în prezent se bazează prea puţin sau chiar deloc pe înalta tehnologie. Partea preponderentă din PIB este de fapt constituită din exportul masiv de materii prime brute provenind din Siberia. Maladia batavă spune că în aceste condiţii interesul naţiunii pentru dezvoltarea tehnologiei scade foarte mult. Dar nu-i nimic, iată cum Franţa lui Sarkozy sare prompt ca să ajute Rusia fostului kaghebist Putin ! Problema este aceea că acţiunea preşedintelui francez este foarte detrimentală României. Se anunţă că tehnologia militară franceză de vîrf va contribui la dotarea cu două nave ultramoderne Mistral, de comandă şi de intervenţie, pentru extrem de puternica bază navală rusească de la Sevastopol. Reamintim că baza navală rusească de la Sevastopol începea să fie construită abia după tratatul de la Kuciuk Kainargi din leatul 1774 prin care fuseseră complet anulate străvechile drepturi româneşti în spaţiul nord-pontic care datau cel puţin de pe vremea lui Alexandru cel Bun!

 71. 72 George Ban ianuarie 25, 2011 la 8:50 am

  Da, a fost o mica greseala ca s-a huiduit in timpul imnului. Bascistii se agata cu disperare de ea pentru a distrage atentia de la esenta: furia impotriva dictatorului. Si atunci cand furia e mare, oamenii nu mai respecta codul manierelor elegante. Mi-a placut tare mult replica unei doamne la intrebarea „Ati venit sa-l huiduiti pe presedinte?”. Raspunsul a fost „Da, si ce-i cu asta, nu am voie?” Se pare ca poporul incepe sa iasa din coma indusa de dictator. Doamne ajuta!

 72. 73 N. Suceveanu ianuarie 25, 2011 la 9:44 am

  Daca se intoneaza imnul in lipsa lui Basescu sigur nu mai huiduieste cineva. Ha- halitul lui basescu ,acest imn al maleficului a fos huiduit.

 73. 74 Marcus ianuarie 25, 2011 la 9:53 am

  @Baroane: se pare ca de cand cu alianta Opozitiei si cu huiduitu’ idolului de fecale pe ritm de imn national a intrat dracu-n voi, de trei zile-ncoace gura nu va mai tace si nici iarba nu va mai place, la schimb insa, nestiinnd ce sa va faceti cu oxiurii care nu va dau pace nici zi, nici noapte, obligandu-va sa lucrati in ture pe blogul d-lui Nastase, va luati aiurea de oameni. Baroane, atunci cand ti-am spus ca bubui in prostie mai tare decat artileria nemteasca la asediul Leningradului, nu ai vrut sa ma crezi si vad ca de incapatanat ce esti, daca pana acum slobozeai imbecilitatile la foc cu foc, mai nou te-ai setat la foc automat. Bref, ca deja imi produce senzatie de disconfort stomacal un eventual dialog cu asemenea japite portocaliii, se pare ca habar n-ai de notiunea de parodie, ca de altfel nici de pamflet sau de genul satiric, asa ca pune dracu’ mana pe carte inainte de a lansa tampenii din tastatura. Doi, nu te antepronunta cu privire la o carte pe care n-ai citit-o, doar asa ca sa (in mintea ta mononeurala) ironizezi autorul, deoarece risti sa te faci de maro.
  Over and out
  marcus

 74. 75 Marcus ianuarie 25, 2011 la 10:04 am

  @Conte: cu enervatu’, in your dreams (oops, am uitat ca nu le ai cu engleza), dovada tampenia sustinuta in cazul deja celebrei faze cu „are you talking to me?”, cand lasasi propozitia fara predicat (or abuza englezii si mai ales americanii de formele contrase, dar nici chiar asa!). Nu, draguta, cel mult „ma rad” de tine, dar de enervat sau suparat, nici vorba, man (oops, I did it again!). In ceea ce priveste cum si ce vorbesc, cred ca va repet a enspea mia oara, bre, vorbesc functie de interlocutor, cand am de-a face cu portocaliii indobitociti, brusc ma loveste sindromul Tourette, asa ca blame the disease, not me !(na, ca iar m-am produs!). In ceea ce-l priveste pe d-l Nastase, daca citeste toate mesajee, intelege ce-am vrut sa-i transmit, nu e cazul sa-ti chinui tu unicul neuron intru intelegerea textului.
  sa fii iubit
  marcus

 75. 76 Ghita Bizonu' ianuarie 25, 2011 la 10:10 am

  lisa

  chiar de la inceput am indicat sursa : Evolutia PNB roman dupa
  http://data.worldbank.org/indicator/NY.GNP.PCAP.PP.CD/countries?page=4

  Deci orice sucar adreseaza-l alora si trage-i de urechi ca ziarele romanesti ii contrazic.
  Si mai cauta in Wiki List of countries by GDP (nominal) per capita
  si jumuleste-i ca dau urmatoarele date : dupa FMI in 2010 : 7,390, dupa Banca Mondiala 2009: 7,500 , dupa CIA World Fcatbook esrtimare 2010 : 7,200.
  Acu nu stiu care is mai neprofesionisti – aia de la WIKI, aia de la banca Mondiala (sursa tabelului meu ) ori ziaristii romani ca io nu sunt profesionist …
  Dovada ca nu sunt profesionist este si faptu – scuze – ca am zis PNB in loc sa zic venit national brut calculat pe baza puteri de cumparare „GNI per capita based on purchasing power parity (PPP). PPP GNI is gross national income (GNI) converted to international dollars using purchasing power parity rates. :(scuze da nu le am cu tiganeasca) Oricum nu prea are importanta daca dupa ce dau un link care apare cu litere albastre (adica alta culoare !) sunt intrebat de unde am luat datele ….
  A da . Acu esti avertizata : sunt o scarba si ma incadrez in definitia canaliei – unu care gandeste altfel !!!!

 76. 77 Marcus ianuarie 25, 2011 la 10:12 am

  Injura-i Si Tu, Traiane, Nu Fi Prost!

  Huiduie-i si tu Traiane, nu-i lasa nepedepsiti,
  P’ai veniti sa-ti strice spiciul, pensionari nenorociti,
  Ce-ti contesta autoritatea si te fluiera la greu,
  Ba mai mult iti zic pe nume: javra , os de derbedeu.

  Scuipa-i, arde-i peste zotca, da-le cate-un cap in gura
  Asmuteste-ti caralii sa-i pocneasca in figura,
  Sa le scoata cu pulanu’ visu’ de democratie,
  Sa-ti accepte fara vorbe dictatura-n anarhie.

  Cine-s ei sa aiba dreptul de-a dori ca legea-n tara
  Sa domneasca linistita, nealterata de o fiara
  Care vrea drept lege pofta-i, vis de mare dictator,
  Dar in fapt caricatura de fost mare turnator?

  Da-le-n ochi lacrimogene, stropeste-i cu-autotunu’,
  Ia-i in duba si snopeste-i, sa-nvete cine-i jupanu’,
  Fericiti sa-ti multumeasca, ode-n veci sa iti dedice
  Luandu-le din cur izmana i-ai facut popor ferice.

  Asa ca, draga Traiane, nu fugi ca nen-tu Nicu
  Ci stai ferm in capu’ tarii, si-arde-l tare pe bunicu’,
  Care azi iesit in strada te vrea iute suspendat
  Nu de cvorum, ci de-o barna, chiar la tine in palat.

 77. 78 Ghita Bizonu' ianuarie 25, 2011 la 10:18 am

  Ref Franta, Sarkopitecu , Rusia …..

  Blogideologic cam are dreptate …. In ultimul timp Franta face ochi dulci Rusiei si deci in mod necesar ne cam da la spate .
  Detaliez.
  Franta are oaresce interese traditionale in legatura cu Rusia. Interese politice de pe vremea Ecaterinei celei Mari . Cand Ecaterina era cat pe ce sa scoata Prusia din ecuatia puterilor europene (atunci interesul Frantei se justifica prin faptul ca de la cardinalul de Richeliu Franta juca rolul de protector al principatelor gwermane protestante. Rol pus in discutie de noua putere emergenta tasnita ca un obuz pe teava tunului (imaginea este de la Voltaire cetire). Si amintirea lui Alexandru I le zice ca este mai bine sa fie aliati cu Rusia…..
  Franta in virtutea inertiei se cam percepe eronat ca marea putere continentala din V Europei (sau ca ea putere europeana si Rusia ca .. ma rog altceva sa zicem euroasiana) si este cam geloasa pe Uncle Sam Shilock. Ori proamericanismu nost impisn pana la stupiditate ne targe antipatia Frantei . Mai tineti minte acreala aia cu Romania a pierdut ocazia sa taca zisa de unu cam legat de aventura lu Hissen Habre ? Ma rog nici aia nu era dovada de inteligenta insa deh Franta isi permite sa fie ilustrarea zicalei “prost ca un daymio” si sa pretinza altora o fidelitate tip bushido.
  Iar complementaritatea economiilor – adica exportu masiv de materii prime si energetice plus mirajul Siberiei fac din Rusia o partenera ultradorita .
  Sa nu uitam si mana lunga a manipularii rusesti … Democratie democratura sau cum i-o zice da interesele geopolituice raman aceleasi si “antenele” raman .
  Sa nu uitam posibila idiosincrazie a lu Sarkozzy . Ca de aia a lu Soros suntem siguri. Nu credeti ia priviti la Ilie Witzelu nobelizat – “Romania a ucis , a ucis , a ucis” da nici o soapta spre Budapesta care i-a asigurat biletu catre Auschwitz ….
  Si as mai adauga oscilatiile Frantei sub asaltu ideologiilor “korect”e … In anii 90 in incantatiile stangiste “sa nu repetam Munchenu” l-au repetat si l-au depasit sacrificandu-si un vechi aliat in favoarea blocului german in favoare visului noului imperiu carloman si a facerii de politie in Balcani (mai bine si-ar vedea des banlieux!). Plus ar trebui sa ne amintim de anii 90 . Franta avea picioru bine pus in RSR : uzina Oltcit era 49% proprietatea Citroen , Dacia se folosea de licenta si tehnologie Renault , elicopterele erau Alouette , ba chiar si in materie de calculatoare inca aveau ceva legaturi si in plus sefii din grupa de varsta 40-60 ani vorbeau franceza . Ce mai incolo si-ncoa o situatie exceptional de favorabila . Si ? Sa zic asa au alegat de unii singuri si au iesit pe locu 3, daca nu 4 (atentie PSD !! risti si tu un dezonorabil loc 3 !). Camd dubios nu ?

  Si despre Mistral – 21.300 tone incarcata .Nava portelicopter de asalt : 16 in hangare … Elicoptere “grele” sau 35 “usoare” . Transporta 59 vehicule dintre care 13 tancuri grele Leclerc ori 40 de Leclerc .. sau tot atatea T94 ale RKKA ! Si dracii de ucrainieni au fopst loviti de amoc si au dragat bratul Chilia ca sa poata ajunge pana langa galati exacat nave de 20.000 tone …. Ca sa dezvolte “marile” porturi Reni si Chilia – ca saraci nu au destule porturi maritime si Cetatea Alba are o activitate …. cam ca ochii mortului .

 78. 79 eficientaenerg ianuarie 25, 2011 la 10:25 am

  Yes-le stii pe Toate…nea Adrian Cotrocelu!

 79. 80 virusverbalis ianuarie 25, 2011 la 10:42 am

  Si stai pe balta si esti abatut
  Si te gandesti la clipele de fala,
  Cand drilu’ tau nu se lasa pierdut
  Si pestii saltareti dadeau navala…

  Acum gandesti in gol si-astepti sa traga,
  Privirea ta-i surprinzator de bleaga..
  Gandesti difuz,nimica nu se leaga,
  Momeala ta din ac e tot intreaga…

  Offf, dulce chin pe-al luciului de ape
  De s-ar putea, ai vrea si pestele sa-ti scape…
  Sa te mai scoata reacu din a stare
  Si-al mic sa dea si-ar fi o mare desfatare..

  Pe firu tau paianjenii tes punte
  Si struna ta a incetat de mult sa cante…
  Ai strange tot si ai pleca acasa,
  Dar rana ta din suflet nu te lasa….

 80. 81 Maximmouse ianuarie 25, 2011 la 11:10 am

  @contele!

  fara legatura postarea ta….ritul religios ti-l alegi, consimti la el….tara in care te nasti ,nu…iar pe satanail il huidui pe unde apuci si CAND apuci, deoarece se cam fereste de contactul cu „boborul”…asa ca intinzi rationamentele in mod manipula(tor, tiv, cum va place:) 🙂 )…cu tenacitate, nu te dezminti…hai mai bine zi-ne de intelectualii momentului, elitele tflor sau tfle elitelor…:) 🙂 🙂 si cu aceasta ocazie iti poti trece o realizare…:) 🙂 🙂

 81. 82 andrei alexandru ianuarie 25, 2011 la 12:51 pm

  Alianta electorala cu ACD e necesara acum. Nu inteleg insa, pentru ce trebuie fixat asa devreme raportul de reprezentare pe listele comune de candidati pentru Parlament. Mai sunt doi ani pina la alegeri. Avem tot timpul pentru a determina corect acest raport. Sau poate nici nu va mai fi nevoie daca raminem pina atunci fara Basescu.

 82. 83 Alexandru Beldiman ianuarie 25, 2011 la 1:37 pm

  @ LePrince

  „Alexandre, tu chiar te iei in serios.”

  Ei, asi! Nu mai mult decit tine. Cred ca nu exista, pe acest blog, cineva care sa se ia mai in serios decit tine, judecind atit dupa numarul comentariilor postate, cit si dupa „calitatea” lor.

 83. 84 Paul ianuarie 25, 2011 la 5:22 pm

  Contele, Doru Coarna,

  nu mai stiu care era cu „You…” si care cu „Are You…”, dar Robert De Niro este cu:

  Hai, sa nu ne pierdem in detalii cinematografice 🙂

 84. 85 Baronul Munchhausen ianuarie 25, 2011 la 8:42 pm

  @marcus,

  Ma acuzi pe mine ca n-am simtul umorului ca nu stiu ce e aceea ironia, etc.??? Dar vad ca tu chiar nu suporti ironia, deci, esti mai breaz?Uite mai am o explicatie pentru intamplarea relatata de tine: D-l Nastase nu ti-a multumit in scris pentru cartea oferita si nici macar nu a apreciat-o din cu totul alte motive: fiind un colectionar de arta, domnia sa stie ca o opera valoroasa costa, nu gluma. Deci, ceea ce obtine gratis de la un autor necunoscut / nerecunoscut, nu prezinta garantia valorii. In plus, cred ca era prea ocupat cu altceva si n-a avut timp sa o citeasca: obisnuit cu stilul tau de pe blog, nu cred ca s-a simtit atras de lectura ei: in masura in care cele relatate de tine ar putea fi speculate in viitoarea campanie electorala, e posibil sa primesti, fie si cu intarziere, anumite multumiri. 😀 😀
  Daca de asta duci lipsa in prezent! 😀 😀 😀
  P.S. Cred ca stii ce semnifica proverbul „lauda de sine nu miroase bine”, dar sa nu ma intelegi gresit: nu se refera taman la tine fiindca am mai vazut pe cineva care isi facea singur, aici pe blog, reclama la cartea lui. Ba chiar era atat de increzator incat o recomanda ca alternativa la o carte scrisa de un celebru autor de peste hotare!!! Zici oltean si spui modest, nu? 😀 😀
  Candva citeam cu placere cartea lui Victor Duda despre aventurile in productie a unui tanar absolvent de studii universitare: la vremea aceea, o apreciam pentru umorul si realismul ei….

  Si eu as avea ocazia sa-mi promovez cartile, pe acest blog, dar nu mi se pare normal, pe undeva. Asa cu un singur neuron, cum ai avut tu „gentiletea” sa mi-o spui, am 2 carti ce pot fi citite in bibliotecile universitare, dar care nu se bazeaza pe promovarea umorilor personale, nici pe amintirile din copilarie sau adolescenta…. 😀 😀 😀
  In schimb, am constatat ca este cautata de studenti la bibliotecile unde au fost repartizate…
  Asta ma bucura mai mult decat orice …….

 85. 86 Baronul Munchhausen ianuarie 25, 2011 la 8:45 pm

  Erata: am scris de doua carti , dar cu un rand mai jos am stricat acordul intre subiect si predicat. scuze, graba strica treaba.

 86. 87 Doru Coarna ianuarie 26, 2011 la 9:25 am

  @ Paul,

  just, asta am spus si eu pe undeva pe aici.

  @ LePrince,

  n-as putea spune ca sunt satul de blonde dar mi-am cam facut suma, te las deci pe matale s-o votezi, s-o tot votezi, iar si iar, in loc de reviste.

 87. 88 Marcus ianuarie 26, 2011 la 9:30 am

  @Baroane reseteaza-te la foc cu foc, daca nu poti renunta de tot la a emite stupiditati, altfel se duce dracului credibilitatea.


 1. 1 Deşteptarea României!! « Sfinxul Trackback pe ianuarie 24, 2011 la 3:11 pm
 2. 2 Admiratie pentru Orban « Popateapa's Blog Trackback pe ianuarie 24, 2011 la 4:42 pm
 3. 3 Anecdotica anti-românească « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe ianuarie 25, 2011 la 2:19 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat asta: