Propaganda

Marti, TVR  a transmis in direct o dezbatere initiata de Institutul de Studii Populare, dezbatere la care participa si Traian Basescu. Tema dezbaterii: Reforma institutionala a Statului Roman. Statul asistential, statul minimal sau statul eficient?

TVR isi asuma, din acest moment, aproape fara niciun fel de nuanta, transformarea in masina de propaganda a Puterii, a lui Basescu, promovand ideea unei singure parti, pe o tema extrem de importanta. Este pentru prima oara de foarte multi ani cand TVR se pune in slujba unui partid transmitand in direct un eveniment organizat de Institutul acestuia. Nu de casa, nu apropiat de PDL, ci pur si simplu al PDL. De acum incolo, ne putem astepta sa fie transmise in direct sedintele conducerii PDL, daca Boc&Co considera ca trebuie sa transmita ceva din birourile Modroganului.

Pacat ca nu mai exista Golden Blitz, pentru ca TVR si-ar fi trimis probabil corespondent permanent la poarta acelei carciumi.

Daca cineva sa mai indoia de slugarnicia Rodicai Culcer si de ce este pe cale sa devina TVR, acum poate renunta la indoiala. Cel mai mare „mogul” al Romaniei este Basescu, care a luat Televiziunea Romana pe gratis.

Poate nu as fi reactionat, daca aceasta dezbatere nu ar fi fost construita cu scopul de a manipula in mod jenant. O dezbatere implica existenta mai multor puncte de vedere. Acolo nu era nimeni care sa ii reprezinte pe cei care nu vor un stat precum cel propovaduit de Basescu: adica mincinos, dezinteresat de oameni si care le mai ia si banii din buzunar.

PS Ma intorc si intreb : de ce e nevoie ca toti cetatenii Romaniei sa-si plateasca singuri portia de propaganda primita de la PDL? De ce este nevoie  ca noi toti sa platim pentru ca Televiziunea publica sa functioneze ca o oficina de propaganda a lui Basescu?

57 Responses to “Propaganda”


 1. 1 Rasputin ianuarie 20, 2011 la 8:58 am

  Comentariul meu este „off topic”, dar, de mult am vrut să spun ceva.

  Domnule Năstase,
  Vreţi ca PSD să fie votat? Vreţi să cîştigaţi alegerile?
  Dacă da, atunci FĂRĂ UNGURI LA GUVERNARE!

  Aruncaţi la gunoi orice alianţă cu UDMR sau altă formaţiune etnic-ungurească.

  Nu cred că trebuie să aduc justificări la cele spuse.
  Le cunoaşteti şi dvs foarte bine.

 2. 2 Vasile, ianuarie 20, 2011 la 8:59 am

  Postacul Vasile , a scris mai de mult despre Culcer,cel mai mare mogul!Totul dl. Nastase este o propaganda.Se trage vertical, napoleonian , cu tunurile de ambele tabere!

 3. 3 Isabelle ianuarie 20, 2011 la 9:02 am

  TVR, B1 TV si Postul nou RDS&RCS vor intra in forta, din februarie. OTV-ul execrabil nu poate fi ignorat, chiar daca iti este jena si ca treci cu telecomanda peste el. Cei care il vizioneaza sunt tot popor. Ziarul lui Vadim este terminat momentan, reputatia lui mai de demult. Puterea s-ar putea coagula mai repede decat opozitia, raul prinde mai repede, este stiut. Sesiunea parlamentara incepe tot cu Anastase, deci tot cu plecarea opozitiei, care nu s-a prea unit si nici n-a mai atras pe nimeni. Sunt semnale dezolante. Pare ca nimic nu se schimba, doar masurile de constrangere, aplicate constant si perseverent slabesc din ce in ce mai mult speranta si forta populatiei, gata sa se resemneze obosita, sleita si epuizata. Am auzit un pensionar cu pensia taiata, consolandu-l pe altul, ca totul va dura pana in martie, cand opozitia vine la putere. Cred ca ati transmis un mesaj gresit.

 4. 4 Bibliotecaru ianuarie 20, 2011 la 9:13 am

  @ Adrian Năstase

  Exageraţi, cred eu…

  Transmisie în direct au avut şi cei de la Realitatea TV şi cei de la Antena 3.

  Problema nu cred că este că TVR a transmis această manifestare.
  Nu cred că problema este localizată nici în faptul că preşedintele Traian Băsescu a ţinut un discurs în clădirea ISP.

  Problema, din punctul meu de vedere, este că preşedintele Traian Băsescu îşi expune punctul de vedere, unul oficial al preşedintelui României, în probleme care nu-l privesc pe preşedintele României. Problema este că nimeni nu-i spun preşedintelui că nu domnia sa (şi nici premierul) nu are căderea să reformeze ceva. Instituţia care trebuie să preia voinţa politică a poporului şi să o transpună în proiecte ce trebuie ALESE de către popor… este PARLAMENTUL („Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman şi unica autoritate legiuitoare a ţării.”). Ce părere are preşedintele că ar trebui să fie prin România, nu ar trebui să fie consemnat oficial pe nicăieri, ce părere are premierul, executantul politicii definite de Parlament în urma definirii voinţei politice populare, iar nu contează.

  http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/01/domnule-presedinte-dumneavoastra-chiar.html

  Întrebarea mea este, de ce mecanismele democratice nu funcţionează şi nimeni nu-i spune preşedintelui… Vezi-ţi domnule de treaba domniei voastre!

  După părerea mea, problema nu este în ograda TVR, ci tocmai în faptul că preşedintele vorbeşte despre astfel de lucruri în calitate oficială şi Guvernul plus PDL îl ia în seama…

  Eu unul mă mir că absolut nimeni nu observă că Preşedintele uzurpă rolul Parlamentului şi nu ia poziţie publică pentru a condamna depăşirea atribuţiilor instituţionale.
  Se aude tot mai tare o prostioară… „Preşedintele tuturor românilor”. Preşedintele nu este al românilor, preşedintele este al României. ROMÂNII NU POT AVEA UN ŞEF, UN PREŞEDINTE, pentru că nu ar mai putea fi suverani. Nu poţi să ai calitatea de suveran şi de condus în acelaşi timp. În România, conform Constituţiei, „şeful” este poporul. Statul Român poate avea însă o instituţie care îl angajează oficial autoritatea prin semnătura preşedintelui, în numele poporului, asta este altceva.

  Chiar şi dumneavoastră, domnule Năstase, reacţionaţi ca şi cum preşedintele este îndreptăţit să aibă astfel de aserţiuni publice în calitate de preşedinte. Nu ne comunicaţi că preşedintele nu are dreptul să ne spună nouă „care este drumul drept” şi ce reforme sunt necesare în România, de parcă nu poporul român ar trebui să hotărască acest lucru, vă deranjează doar că TVR, televiziunea publică, a transmis un mesaj al preşedintelui (şi este obligată să facă asta, nu poate să controleze ce fel de mesaj are preşedintele şi nici de unde îl transmite). Constituţia spune foarte clar că preşedintele nu este o Putere în stat, ci un liant între puterile statului. El nu poate îndeplini rolul nici unei Puteri, nu se poate substitui nici unei Puteri, nu poate impune unei Puteri să facă ceva. De aceea mă întreb, de ce nimeni nu reacţionează în momentul în care domnul Băsescu îşi inventează noi atribuţii prezidenţiale?

  Desigur, dacă domnia sa ţinea aceste conferinţe în altă calitate decât cea de preşedinte, de exemplu ca profesor, filosof, intelectual de seamă al României, lider de opinie…, era altceva… dar nici atunci instituţiile României nu ar fi trebuit să-i dea atenţie, pentru că discursul ar fi fost privat şi nu public.

  Domnule Năstase,
  Nu credeţi că am dreptate? Dacă nu credeţi că am dreptate, aş vrea să ştiu care este părerea domniei voastre asupra celor ce le-am spus.

 5. 5 pivnicerunicolae ianuarie 20, 2011 la 9:19 am

  De ce exista obligativitatea abonamentului Tv ?Eu platesc societatii de cablu.Acum asta se intoarce impotriva celor care au promovat-o.De ce nu este amendata de CNA ,pentru ca celelalte televiziuni ,daca faceau asa erau cel putin atentionate .

 6. 6 ITU ianuarie 20, 2011 la 9:20 am

  Se pare ca popularii chiar sunt in criza de idei. atunci cand nu reusesc sa fie originali. Ca si conceptualizare, statul asistential nu exista in literatura de specialitate (teoretic, o asumptie imposibila), iar ca realitate, nici pomeneala, dar se incearca, propagandistic, o lovitura prin ricoseu in statul social. Statul „eficient” este un plagiat al celui optimal, de care vorbesc social-democratii (portocalii chiar citesc acest site !), dar nu este decat o tinta falsa, singurul obiectiv in materie pentru dreapta fiind cel ideologic numit statul minimal. (Cat priveste tema dezbaterii, prima propozitie mi se pare a fi usor redundanta, intre reforma institutionala a statului si reforma institutiilor statului fiind niste diferente de nuante).

 7. 7 eficientaenerg ianuarie 20, 2011 la 9:23 am

  De ce NU vin la Actiunile-Fundatia Europeana Titulescu si Asociatia de Drept International si Relatii Internationale – ADIRI ?????

 8. 8 K. Riciu ianuarie 20, 2011 la 9:45 am

  OPREA oprea ruşinea

  În sufletul spurcat are un ulcer
  Baba Cloanţa – Rondela Culcer.
  Se vede bine pe ecran, că e cu nişă
  (la tvr); bt din când în câd se chişă
  prin institutul de studii populare
  (as în tot ce are titlul de măscare).

 9. 9 Cornu ianuarie 20, 2011 la 10:03 am

  Ar trebui anulata obligativitatea platii abonamentului radio-tv prin lege. Eu nu ma uit la TVR si nici nu ascult radioul public, dar platesc abonament, adica imi sunt luati banii cu japca.

 10. 10 Mihai ianuarie 20, 2011 la 11:13 am

  De ” cel mai mare mogul ” din Romania nu mai scapam noi asa usor. Cred ca o sa scapam atunci cind o sa se sature el de noi. Deocamdata doar speram ca o sa fie mai bine, desi nu este corect nici asa. In ultimii ani noi am tot sperat ca o sa ne fie odata si odata si noua bine, dar… mai avem de asteptat.

 11. 11 Doru Coarna ianuarie 20, 2011 la 12:03 pm

  Ha! Pai nu exista institutie publica in Romania care sa nu faca partizanat puterii, oricare ar fi ambele. As cere contraexemple, dar nu-s! Problema insa, in cazul TVR, este ca o face strict unilateral, ei acum nu vad decat Basescu si nu-l privesc la nivelul ochilor…

  Ceea ce trebuie retinut este ca prin toamna, pt ca vezi Doamne urmeaza an electoral si TVR este echidistanta, se vor lansa invitatii generale, si atunci ar fi bine ca toti oamenii opozitiei sa-si aminteasca aceste zile si sa nu calce prin acele studiouri. Dar nu va veti putea abtine, in fond pt un politician, iesirea pe sticla este a doua sa natura. De fapt menire.

  Oricum, dupa ce veti castiga alegerile, va rugam sa treceti prin parlament o lege de privatizare sau de desfiintare a acestei oficine portocalii deoarece populatia nu vrea sa plateasca circul lor mediatic: au audienta aproape nula, pana si babele de la tara sunt scufundate in telenovele. Ce daca ramane tara fara televiziune nationala, in fond a ramas si fara flota, si fara fabrici, si fara agricultura… si slava Domnului nu s-a intamplat nimic grav (?) si n-a patit-o nimeni.

  Si in context mai larg, va trebui sa reproiectati intregul stat roman si institutiile sale caci toate s-au rascroit mimetic pe apucaturile carmaciului. Sau nu le mai platim, dupa cum nu vom mai plati nici asigurarile de sanatate si restul darilor care nu-si mai au sens. Nu de alta, dar populatia plateste asigurari de sanatate cand nu sunt medici iar banii ajung pe la Jandarmerie… care apropo, cui mama-naibii i-a venit ideea infiintarii unei asemenea institutii, n-avea Romania destui batausi? Avea, sigur ca avea alde USLA, scutieri, dar aia aparau statul, nu partidul de guvernamant. Despre servicii nici nu mai vorbesc. „Aici sunt banii vostri!”. Colonelul ala, si furat si batut pe banii lui, o fi priceput? Dar ceilalti, colegii lui? Aiurea, n-au priceput nimic, educatia lor militara le cere s-o ia tacit pe carca de la comandantul suprem ori de cate ori el sau regimul sau au chef sa-i chelfaneasca daca rumega in post.

  Eu insa prevad, deie Domnu’ sa ma-nsel, ca echipajul asta de nesanatosi nu va putea reporni economia dar va risipi toate pozitiile bugetare in investii de casa si ca prin toamna vom asista la noi taieri, de data aceea fara explicatii, „nu-s bani, nu si nu!” va fi lait-motivul de la toamna, alaturi de „atat isi permite Romania!”, alt slogan care le face cinste pe veci, in timp ce tristii partidelor se vor incaiera pe sticla cu criza mondiala precum porcul cu dovleacul.

  Bai, cand absolut nimica-nimicuta nu se face serios p-aicea, cum mama naibii sa iasa vreodata ceva bun? Nici din intamplare nu poate iesi astfel!

 12. 12 blogideologic ianuarie 20, 2011 la 12:07 pm

  Este bine că puneţi problema aşa.

 13. 13 matilda ianuarie 20, 2011 la 12:32 pm

  Televiziunea Română nu mai este de mult publică, este băsesciană pînă la penibil.
  Iar întrebarea dvs. deşi este de foarte mult bun-simţ, este, din păcate, retorică….

  Cine „eliberează” TVR ? Poate se întîmplă minunea după 2012….

 14. 14 Iepurele de Martie ianuarie 20, 2011 la 12:37 pm

  @ Le Prince des Imbeciles

  Vezi ca ti-am raspuns in josul articolului precedent.

 15. 15 Ioan ianuarie 20, 2011 la 12:47 pm

  Corecta si pe faza remarca. Intr-adevar tvr isi asuma transformarea in masina de propaganda a puterii. Ceea ce insa trebuie precizat nu este actiunea ca atare, ca problema este de mult transata, ci momentul in care acesta s-a produs si cu ce urmari. Ori acest detaliu s-ar putea sa provoace unele controverse intre analisti; indiferent de care parte a esicherului s-ar afla. Nici unele oengheuri nu cred ca vor sta de-o parte in fata unei teme atat de interesante; caci niciunuia dintre ele nu-i este indiferent durata timpului de antena atribuit intr-un interval dat. Curios este ca cei intrituiti, i-am numit pe functionarii statului de la cenea, stau de-o parte si tac malc. Tac ca locul lor acolo este caldut si prea bine retribuit. Ca vedeti dv si ei, cei de la cenea, fac parte din aparatul de opresiune portocaliu. Si ca sa fiu ma exact, chiar daca-i zgarii nitel urechile lui @ Pali, aia de acolo, indiferent de sex, nationalitate, sint niste hoti, niste nemernici, niste golani, care fenteaza nonsalant si legea si munca. Interesant este ca azi, iata, portocalii platesc nemunca, espectativa. Pentru ca, isi ichipuie in nemernicia lor funciara, ca odata cu transarea pe bucati a Parlamentului au transat tot. Si ajungem din nou, si fara sa vrem, unde am ramas mai ieri; la opozitie. Fiind in zona activitatii comisiilor de cultura parlamentare, se cuvine sa amintim fie si in treacat de radioul romanesc. Un alt cuib de viespi, unde convietuiesc intr-o dulce armonie cetateni romani de diferite nationalitati; fara sa-i deranjeze graiul diferit, traditiile, obiceiurile proprii. Caci si acolo venitul este dupa nevoi, si munca tot dupa nevoi se fenteaza. Ca asa-i jocul pe la noi. A propos: cand se reiau la radio si la tv publice emisiunile interactive; ca au cam diparut in ceata ca magarii Arion-ului din Sindrilita.

 16. 16 LePrince ianuarie 20, 2011 la 1:35 pm

  @ the march hare

  Sigur, poti confunda casa princiara des Bavards cu des Imbeciles. Din ignoranta sau din greseala. Ambele sunt onorabile.
  Iti multumesc pentru stersatura, nu a fost o greseala de tastare, probabil pur si simplu am gresit. Apreciez sinceritatea ta si grija pe care o porti fata de exprimarea mea corecta.
  Totusi, nu crezi ca te agiti prea mult? Prezenta mea poate fi tulburatoare, am acest effect uneori asupra celorlalti, dar manifestarile tale sunt iesite din comun. Esti sigur ca te simti bine?
  Nu mi-ai spus nimic de blazon?!
  Fara a te ruga sa pui link-ul, iti dedic aceste imagini, astfel te vad eu reactionand la mica mea momeala. Atentie insa, firul nu este comestibil.

 17. 17 Ghita Bizonu' ianuarie 20, 2011 la 1:43 pm

  Basescu, la intalnirea cu ambasadorii: Cerem respectarea tratatului Schengen !

  Hm .. cestia cu tractatele si dicriminarea ia de aici neamule :

  La législation fiscale grecque qui exonère les seuls résidents en Grèce de la taxe due sur l’achat d‘un premier logement est contraire aux principes de l’Union européenne .Elle comporte un effet dissuasif à l’égard des personnes ne résidant pas en Grèce et limite ainsi leur droit de libre circulation dans l’Union

  Greek tax legislation which grants exemption from the tax payable on the purchase of a first residential property only to persons residing in Greece is contrary to European Union principles .It acts as a deterrent with regard to persons who are not resident in Greece and thus restricts their right to freedom of movement within the European Union

  Die griechische Steuervorschrift, nach der ausschliesslich Personen, die in Griechenland ansässig sind, beim Erwerb einer ersten Wohnung von der Grunderwerbsteuer befreit werden, verstösst gegen die Grundsätze der Union
  Sie hat auf nicht in Griechenland ansässige Personen eine abschreckende Wirkung und beschränkt damit ihr Recht auf Freizügigkeit innerhalb der Union

  Da as intreba io cu dreptu romanului de a circula cum ramane ? Ca daca sentinta aia zice ca libre circulation des travailleurs / freedom of movement of workees/ Freizügigkeit ar fi incalcata de faptu ca Grecia nu acorda acelesi scutiri de taxe pensionarilor germani atunci cum stam cu interdictiile la care sunt supusi cetatenii romani ?
  Auz ?!

  Eu voi democratie
  Da nu prentru catei

  romani si alte specii inferioare….

 18. 18 Ioan ianuarie 20, 2011 la 2:13 pm

  Am in fata factura Renel. Pe verso-ul ei in chenarul DETALII FACTURA la pozitia 4 figureaza TAXA RADIO si la pozitia 5 TAXA TV. Este de prisos sa mai precizez ca suma se plateste lunar odata cu plata consumul de energie electrica. Gaselnita de a cupla cele doua prestatii total diferite este de sorginte postdecembrista; nu stiu si carei guvernari i se poate atribui. Daca nu ma insel celel cederiste. Ma rog, si dac ar fi celei pesediste tot un drac e’; vrerea fiind fara spatiu de intors. Oricum, ca asta este important, toti cetatenii romani platesc aceste taxe. Pentru ce?; vedem si auzim zilnic. O tema mostra de mare bataie de joc mare; de care politicienii isi amintesc din cand in cand si in preajma alegerilor de orice fel. Cand v-a fi televiziunea si radioul libere. Nu stiu, poate niciodata; atat timp cat intereseul general, cel public, a fost deturnat iremediabli.

 19. 19 Socrate ianuarie 20, 2011 la 2:16 pm

  Cred ca atat PSD cat si PNL ar trebui sa solicite TVR, in mod repetat, transmiterea in direct a unor simpozioane cu teme asemanatoare, organizate de institutele de studii proprii. Sunt convins ca TVR va refuza, dar refuzul poate fi mediatizat in avantajul celor doua partide. As fi foarte curios sa vad motivarile refuzurilor.

 20. 20 Karakas ianuarie 20, 2011 la 2:42 pm

  Lui Dumitru Prunariu i s-a taiat pensia cu 70%. Portocalii susotesc ca nu i s-ar fi gasit documente justificative ca ar fi lucrat in spatiul cosmic. Mai ales ca statia spatiala era pe „model sovietic”, nemodernizata conform cerintelor Guvernului Boc. Ia sa fi zburat cu NASA, cu un space shuttle, lua pensie nesimtita si de americani si de la aliatul strategic al americanilor, Basescu.

  Avem si noi un erou, singurul roman care a ajuns in spatiul cosmic, si pe asta il jupuim si ne batem joc de el. 70% taiere de pensie, 100% bataie de joc!

  http://www.gandul.info/news/cum-a-ajuns-in-aer-70-la-suta-din-pensia-singurului-roman-in-spatiu-lui-dumitru-prunariu-nu-i-s-au-gasit-documentele-justificative-pentru-perioada-din-cosmos-7904581

 21. 21 Ghita Bizonu' ianuarie 20, 2011 la 2:54 pm

  Propaganda , propaganda da de ce?

  Ma rog la asta se pricep cel mai bine … Si sa dam cezaruluyi ce-I al cerzarului, arta dramatica a pierdut enorm ca Base nu a i9ncercat sa se faca actor- mama ca frumos isi zice discursurile ! Atata sinceritate !!! ma rog daca il iei la bani marunti .. vezi ca totu este comedia Cum sa fraierim (din nou) fazanii .. da tine !
  Dar daca se cam gandesc a niste anticipate ? Ca motive ar fi ..
  Ca cum nu stiu cum sa zic semne parca ar fi – discursurile de inestimabila valoare a delui mai iubit fiu al poporului , aparitia TVBasescu , ploia de “rememorari” acu 21 de ani , cestia aia cu Valentin de ce nu candidezi (ziceti ce vreti – ala este articol scris de un roman !), procesele lui AN demarate asa cum au fost incepute (ceestia cu progamarea si apoi amenda ) , planul Udrea , arata ca baietii isi umfla muschii ….
  Adica arata ca ei sunt in stare sa .. sa ce nu prea sti dar sunt in stare !
  Si votu se da si ffindca esti perceput ca esti in stare .. ca daca esti perceput ca poa ca ai stii insa nu esti in stare …
  Si ca sa-l citez pe Bibliotecar ” Chiar şi dumneavoastră, domnule Năstase, reacţionaţi ca şi cum preşedintele este îndreptăţit să aibă astfel de aserţiuni publice în calitate de preşedinte” . De cam prea multe ori se pare ca PSD achieseaza .. deci “daca totusi are basescu dreptate?” isi vor zice destui. Findca nu uitati : cine tace consimte !!!

 22. 22 eugenius ianuarie 20, 2011 la 2:58 pm

  Propagandistii TVR au o problema majora, si anume, ca cei care le urmaresc programele sunt doar aceia care n-au alternativa…ca sa nu mai spun ca si dintre acestia, din urma, doar o parte nesemnificativa este interesata de dezbateri ideologice. As fi fost curios ce rating au avut…daca a putut fi cuantificat !

  PS
  In ceea ce priveste disponibilitatea mea pt. programul 1 al TVR aceasta este zero. Chiar ma intreb daca nu e cazul sa-l scot definitiv…

 23. 23 LePrince ianuarie 20, 2011 la 3:02 pm

  @the march hare

  Ti-a luat cam mult sa te documentezi in privinta gramaticii. Dar ai muncit, vad. Esti preocupat. Vazusem „imperfectiunea” , dar nu am obiceiul sa ma „agat” de greselile de acest gen. Te cred ca ai scris in graba. Iepurii se grabesc de obicei…. si de aici…. tot felul de greseli.
  Oricum , esti deosebit. Mi-ar face placere sa-mi mai dedici o poezea.

 24. 24 Harabula ianuarie 20, 2011 la 3:04 pm

  Nu am stiut ca exista un „Institut de Studii Populare”. Denumirea mi se pare usor peiorativa. De ce „populare”? Probabil ca face legatura cu „popularii” europeni. Mie imi suna ca si cum s-ar spune „Institutul de studii vulgare”.
  Dar se pare ca este de drepta din moment ce are legaturi cu Fundatia „Konrad Adenauer”.

  Daca a existat o dezbatere veritabila sau nu, domnul Nastase nu poate emite pretentii. E fel cum se intampla la Institutul „Ovidiu Sincai” si Fundatia „Friedrich Eberth”.
  Dreapta-i dreapta si stanga-i stanga. Ficare cu mana lui.

  Domnul Nastase pare suparat mai mult pe TV1. N-am vazut relatarile. Daca s-au redat lucrarile fara sa se consulte si alte pareri, este normal.
  Daca TV1 pare ca si-a insusit tezele formulate la lucrari. atunci este inadmisibil.

  Curioasa imi pare notiunea de stat eficient. „Stat” este un cuvant care suporta aproape orice adjectiv: bun, roşu, mort, democratic, accesibil etc.
  „Eficient” presupune un scop determinat. Un stat poate fi asistenţial si eficient dar si minimal si eficient.
  Un om poate fi eficient ca parlamentar, eficient cand are 15 copii,
  eficient cand consuma 10 litri de vin, iar daca-l topesc si-i scot seul, este eficient daca fac multe lumanari din el.

 25. 25 Harabula ianuarie 20, 2011 la 3:12 pm

  @Karakas
  Nu-ti mai biciui indignarea. Pensia lui Prunaru a scazut cu 30% si nu cu 70% cum zici dumneata.
  Omul va dovedi timpul lucrat in Rusia si isi va primi drepturile. Inclusiv din urma.

 26. 26 vasile cj ianuarie 20, 2011 la 3:12 pm

  @d-lui Nastase Adrian
  „O femeie din comuna Chinteni o acuza pe primarul comunei, Magdalena-Lucia Suciu, fost vicepresedinte al PSD Cluj, de abuz in serviciu si fals in declaratii. Femeia sustine ca primarita din Chinteni refuza sa ii acorde peste 8.000 de lei, bani reprezentand cheltuieli de judecata dintr-un proces pe care primaria l-a intentat si l-a pierdut.

  Florica Cadar, o femeie din localitatea Deus, comuna Chinteni, este in „razboi” cu primarita Magdalena Lucia Suciu. Femeia sustine ca, in 2008, primarita a inregistrat inregistrat un dosar in care cerea anularea unui titlu de proprietate pe numele tatalui Floricai Cadar. „Tatal meu a decedat si actiunea a fost indreptata impotriva noastra, a copiilor”, a explicat aceasta.

  De unde a inceput conflictul

  Potrivit plangerii primariei Chinteni, terenul in cauza, in suprafata de 0,58 de hectare, compus din doua parcele de 0,28 de hectare a fost retrocedat in mod gresit catre tatal femeii in 1998. De fapt, doar jumatate din teren ar fi trebuit retrocedat batranului. Florica Cadar a aratat in fata judecatorilor ca intreg terenul a fost cumparat de tatal ei, iar dintotdeauna acesta a fost prelucrat de catre familia sa si au fost platite toate taxele si impozitele.

  „Jumatate din teren apartinea surorii tatalui meu, de la care a cumparat terenul. Practic, cele 0,58 de hectare apartin familiei noastre”, a explicat Cadar. Femeia spune ca primaria nu a avut nicio problema cu terenul respectiv pana in 2008. „In 2005, consateana noastra Veronica Rotar a facut o cerere de retrocedare a unui teren. Comisia locala de stabilire a dreptului de proprietate a hotarat sa ii restituie si acesteia un teren care s-ar afla intre terenul nostru si al vecinului nostru Mihaiu Nemes. Expertiza topografica a fost insa realizata gresit deoarece intre terenul nostru si al vecinului Nemes nu exista o alta parcela”, a explicat Cadar.

  Judecatoria Cluj-Napoca a sesizat acest lucru si i-a dat castig de cauza Floricai Cadar, in 22 iulie 2009. Nemultumita de aceasta decizie, primarita comunei Chinteni a facut recurs. Tribunalul Cluj a respins insa recursul, iar decizia a ramas definitiva, prununtata la sfarsitul anului 2009.”
  Acesta este doar un exemplu de abuz a acestei psudoprimarite din Chinteni, psd cluj.
  Pentru amanunte vedeti linkul:http://www.citynews.ro/cluj/eveniment-29/primarita-din-chinteni-acuzata-de-abuz-in-serviciu-si-fals-105840/

 27. 27 LePrince ianuarie 20, 2011 la 3:23 pm

  @the march hare

  Intr-un text anterior de la articolul precedent, am scris la un moment dat „insezizabil” in loc de insesizabil.
  Asta ai scapat-o.
  Voi mai corecta, si iti voi mai aduce la cunostinta si alte greseli. Vreau sa-ti dau „material” si ocupatie. S-ar putea sa fac si greseli voite, sa vad daca citesti cu atentie. In urma corecturilor pe care le vei face iti voi da note. Pentru astazi doar 6.

 28. 28 Walt Disney ianuarie 20, 2011 la 3:34 pm

  Cu tot respectul, greșiți domnule Năstase! PDL nu mai are nevoie de propagandă sau campanie electorală. Ei elaborează acum o nouă lege electorală, votul prin corespondență și cheltuiesc banii mai eficient pe furtul alegerilor decât pe campanie. Aceste noi reforme, precum și banii economisiți din salarii și pensii vor asigura succesul PD-L în alegerile viitoare, până în 2080.

  Orice cămilă de pe o moșie, aparține stăpânului moșiei. Până când TVR nu se mută cu sediul în Bulgaria, ea este pe moșia Băsescu, deci spune ce vrea Băsescu (că doar, vorba lui Boc, TVR nu e Antena 3). Noi plătim pentru a afla ce ni se va întâmpla, nu pentru campanie. Mie chiar îmi place titlul: Reforma instituțională a Statului Român. Statul asistențial, statul minimal sau statul eficient? Statul asistențial e o rușine (ne-a explicat deja filozoful neamului), statul minimal nu e bun pentru că n-ar interveni suficient de hotărât în buzunarul nostru, așadar, rămâne de ales statul eficient. Trebuie doar să stabilim pentru cine ar fi eficient statul lui TB. Este probabil vorba despre noul concept de mafie a lui TB, o mafie care nu mai intersectează statul, ci se identifică superb cu statul.

  Apropos, credeți că o societate de dreapta are ceva de-a face cu predictibilitatea și depolitizarea? Ar trebui oare ca un astfel de stat să își respecte contractele cu cetățenii săi, ca de exemplu pensionarii militari? Ar trebui oare ca un stat de dreapta să asigure predictibilitate mediului de afaceri? Ar trebui oare ca un stat fundamentat de principii de dreapta să fie depolitizat și să asigure cetățenilor șansa de-a ocupa poziția pentru care s-a pregătit? Presupunând că statul reformat al lui TB va respecta aceste principii de dreapta, pot fi adoptate reformele statului prin asumarea răspunderii sau ar trebui susținute și de opoziție pentru a nu reforma reforma după viitoarele alegeri?

  Eu nu înțeleg însă ce-l recomandă pe TB drept mintea luminată care poate reforma fundamental statul român de pe-o zi pe alta. Aștept un semn de inteligență, bun simț sau un proiect început si finalizat…orice. După 20 de ani de eșecuri în a finaliza orice proiect, orice propunere de reformă din partea lui TB este doar consecința nesimțirii și tupeului.

 29. 29 Harabula ianuarie 20, 2011 la 3:34 pm

  @Karakas
  Am reciti in ziare stirea. Intr-adevar i-au taiat 70%.
  Totusi imi pare putin plauzibil ca pentru trei ani, sa-i taie atat de mult.

 30. 30 Iepurele de Martie ianuarie 20, 2011 la 3:36 pm

  @ Le Prince des Imbeciles

  Scrii: „Sigur, poti confunda casa princiara des Bavards cu des Imbeciles. Din ignoranta sau din greseala. Ambele sunt onorabile.”

  N-ai inteles: cele doua case sunt, de fapt, una singura. Cea mai buna dovada in acest sens este ca tu, „printul” des Bavards, raspunzi la mesajele adresate „printului” des Imbeciles.

  Scrii: „Iti multumesc pentru stersatura, nu a fost o greseala de tastare, probabil pur si simplu am gresit.”

  Deci recunosti ca habar n-ai limba romana. Cum altfel poti gresi ceva ce stii?

  Scrii: „Apreciez sinceritatea ta si grija pe care o porti fata de exprimarea mea corecta.”

  Da, ignoranta ta imi face mila si am decis sa ma ocup, din cand in cand, de educatia ta, gratis. Ma bucur ca apreciezi acest lucru. Asta ar mai lipsi, ca, pe langa snob, infantil, ingamfat, incult si imbecil, sa fii si ingrat.

  Scrii: „Totusi, nu crezi ca te agiti prea mult? Prezenta mea poate fi tulburatoare, am acest effect uneori asupra celorlalti, dar manifestarile tale sunt iesite din comun. Esti sigur ca te simti bine?”

  Inversezi rolurile. EU ma agit in prezenta ta?! Pai TU esti cel care, DE CATE ORI postez ceva pe acest blog, imi adresezi tot felul de mesaje, fara ca eu sa te fi bagat in seama in prealabil, SUB NICI O FORMA. Este, deci, EVIDENT ca TU esti cel tulburat de prezenta mea, si NU invers, caci TU te bagi non-stop in seama cu mine, NU EU cu tine. Singura explicatie posibila pentru acest comportament deviant este ca-mi faci curte. In cazul asta, sunt nevoit sa te dezamagesc: nu m-au interesat niciodata barbatii (daca, intr-adevar, esti barbat, lucru de care ma indoiesc). Incearca sa-i agati pe altii (ce zici de Harabula?).

  Scrii: „Nu mi-ai spus nimic de blazon?!”

  Cu cateva luni in urma, am precizat foarte clar ca sunt posesorul unuia din acele blazoane care, in heraldica, se numesc „vorbitoare”, in sensul in care, o data rostite numele elementelor ce le alcatuiesc, rezulta numele posesorului. Astfel, pe blazonul meu figureaza un iepure si un calendar de perete deschis la luna martie.

  Scrii: „Fara a te ruga sa pui link-ul, iti dedic aceste imagini, astfel te vad eu reactionand la mica mea momeala. Atentie insa, firul nu este comestibil.”

  Nici macar nu voi da click pe imaginile tale. Nu pentru ca n-as vrea sa le urmaresc, ci, crezi sau nu, pentru ca, realmente, nu am timp de prostiile tale. Spre deosebire de tine, eu nu-mi pot pierde tot timpul pe blogul lui Adrian Nastase, caci nu constituie centrul vietii mele.

  Linkul, te rog!

  S-auzim de bine.

 31. 31 Iepurele de Martie ianuarie 20, 2011 la 3:38 pm

  @ Le Prince des Imbeciles

  Abia adineauri am vazut ultimul tau mesaj. Scrii: „Oricum, esti deosebit. Mi-ar face placere sa-mi mai dedici o poezea.”

  Acum sunt 100% sigur. Tu chiar incerci sa ma agati.

 32. 32 Pali ianuarie 20, 2011 la 3:41 pm

  @ Rasputin

  Va sustin in totalitate !!!

 33. 33 Karakas ianuarie 20, 2011 la 3:55 pm

  @Harabula, apreciez ca apelezi la instrumentele preferate puterii: biciul. Pentru ca daca e cineva aici care se auto-flageleaza mai mult ca tine pentru a apara o putere bolnava, as vrea sa mi-l numesti.

  >>”Pensia lui Prunaru a scazut cu 30% si nu cu 70% cum zici dumneata.”

  Articolul il citeaza pe Prunariu afirmind ca: „pensia mi-a venit 30 la sută din valoarea pe care am avut-o în decembrie”. Deci, i s-a taiat 70%, nu 30%.

  De ce trebuie „omul” sa dovedeasca din nou statului ca a lucrat undeva cind i se recalculeaza pensia?

  Ce-ti place matale sa ii scoti pe astia cu camasa curata.

 34. 34 Socrate ianuarie 20, 2011 la 3:57 pm

  @Harabula * Domnu’ Harabula, dumneavoastra trebuie sa stiti. Se zvoneste ca indemnizatia postacilor portocalii, asimilati bugetarilor ( intrucat sunt platiti, e adevarat ca indirect, tot de la buget ), a scazut cu 25 %. In compensatie, pentru munca periculoasa depusa, ei vor avea pensii ocupationale, acesta fiind adevaratul motiv pentru care militarii in rezerva au trecut de la pensii ocupationale la asistati sociali. O fi adevarat ?

 35. 35 blizzard ianuarie 20, 2011 la 4:05 pm

  @Harabula
  Conteaza simbolul situatiei d-lui Prunariu.
  El este un simbol (si un individ extrem de dotat psihic de la natura) si nu se pune problema pensiei domniei sale.

  Eu ma ingrozesc la gandul ca pensia oamenilor sta in mainile politicienilor si functionarilor publici romani din ziua de azi. E o chestie care ar trebui sa dea fiori tuturor celor care contribuie in prezent.

  Personal nu le-as da pe mana decat un cablu de inalta tensiune, conectat la retea 🙂 .

 36. 36 Maximmouse ianuarie 20, 2011 la 4:15 pm

  Stimate Domnule Prim Ministru,

  madama culcer este , nu-i asa un biet brontozaur, care asta a invatat, asta face, ca si satanail….dupa cum spunea un prieten , astia nu stiu decat de batatie…inutil sa strigam, ei vor face tot ceea ce stiu. Asa ca , se poate incerca o constientizare , cumva , a boborului ca ceea ce vad nu este adevarat…sunt sceptic…:(

  M-am gandit cateva zile la o problema foarte importanta, nu as fi vorbit de ea daca nu era presanta.

  Azi , am avut neplacuta ocazie sa-l aud pe crin cum face pnl rabat la staiful,imaginea sa, si intra in combinatie paritara cu psd, care, vezi Doamne , trebuie sa faca un pic de rabat la procente, dar, ar trebui sa-i fie recunoscatori pnl ca il ia in carutza.

  Stimata gazda, ce DRAKU mai faceti acuma?

  Ca Ponta se incanta ca un copil la balci, nu ma mira, dar voi, greii partidului, chiar sunteti hotarati sa o luati iar pe cocoasa…pardon , dar deja este ceva de vise rele !

  In primul rand o coalitie este necesara DUPA alegeri, nu inainte.

  De ce D U P A ?

  1) este neproductiv pentru toti sa candideze si stanga si dreapta sub aceeasi sigla. Eu votez stanga, sa zicem, altul voteaza dreapta, ei bine , paritar inseamna ca oricat de multi voteaza dreapta , sau stanga, guvernarea va fi la fel impartita.Pai, e drept asta?

  Daca pnl iese cu 40%? Sau daca psd iese cu 23%? Sau invers? aceste realitati ale alegerilor sunt la fel? paritare? PROSTII! In plus, in aceasta situatie se descurajeaza prezenta la urne, logic, ce sa ma mai duc ca tot aia e , paritate…sa-i dau dreak…cam asa…:(

  2. Este de asteptat, fara indoiala , o opozitie consistenta din partea teritoriului, mai ales la psd, dar posibil si la liberali…he , he , cu „imaginea” lor..care draku imagine, nu stiu, da’ in fine, poate sunt unii care chiar mai cred in pnl…bine.

  3. Coalitia asta , de fapt, ce trebuie sa demonstreze ea? CA INDIFERENT DE REZULTATUL ALEGERILOR, PSD SI PNL , NU VOR MAI FACE FRATIE CU DRAKU!ci vor face coalitie la guvernare pe un program asumat si agreat, functie de rezultatul alegerilor, mai de dreapta, mai de stanga, etc.

  4.Rostul intocmirii acestei coalitii ACUM este sa dea electoratului certitudinea ca , indiferent ca voteaza pnl sau psd, DUPA alegeri, dorinta le va fi repsectata si se va pune in practica un program de guvernare ale carui linii sunt bine trasate inca dinainte de alegeri si convenite de cele doaua forte principale ale democratiei romanesti. Tonurile de stanga sau de dreapta vor fi date clar de rezultatul alegerilor, nu de crin, nu de ponta , de nimeni, ci de electorat.

  5. pervertirea dorintei electoratului, nu poate decat sa cauzeze confuzie si revolta, posibil sa incurajeze votarea unui partid surpriza..asta cred ca ar fi un motiv plauzibil pentru care satanail va tot mana la tribunal…ok , dar sa fie cum vrem noi, nu cum vrea el!

  Asa-i?

  spre final punctul 6! 🙂 🙂 🙂

  Capitol special, pentru cazul ca una dintre semnatare castiga peste 50% AFERIM! 🙂 🙂 🙂 ma gandesc desigur la cazul cand liberalii , datorita „imaginii” vor castiga covarsitor alegerile…hai ca e foarte taaaare..:) 🙂

  si chiar , la final : 7) Pot sa stiu si eu de ce se va desemna automat crinul ca si candidat la presedentie? oare, s-a schimbat ceva in tehnologia alegerilor prezidentiale? oare nu mai sunt 2 tururi de scrutin? Ce, ii este frica tinarului Ponta, sau care candidat psd va fi , de o lupta dreapta cu canditatul dreptei? da’ de cand asta? Ia bataie ? Foooarte bine, vine crinul din urma…:) 🙂 🙂

  De unde pana unde se desemneaza de acuma postul de PM? da ce , rezultatul alegerilor , nu conteaza? va temeti de ceva? sa fim seriosi, crin va face cadou ceea ce vi se cuvine…hai ca-i taaaare! 🙂 🙂 🙂

  Am sa-l pun si pe blogul lui Ve Ponta…desi ma tem ca este cam degeaba…incerc,

  Cu stima.

 37. 37 Maximmouse ianuarie 20, 2011 la 4:41 pm

  P.S. sau nu care cumva l-a muscat sarpele pe crin sa va santajeze cu o coalitie la guvernare cu pdl? la o adica? daca nu vreti paritate? Sper ca nuuuuuuu…he , he, desi , desigur nu ma mira..sau socrul este deja in tratative cu….ha, ha , ha…:) 🙂 🙂 Dumnezeu actioneaza pe cai misterioase…:) 🙂 🙂

 38. 38 Ghita Bizonu' ianuarie 20, 2011 la 4:53 pm

  blizzard

  da’le dom’le cablul ala da ai grija sa le fii prea aproape ….. ca esti baiat simpatic…

 39. 39 Harabula ianuarie 20, 2011 la 4:54 pm

  @Socrate
  Este adevarat. Apreciez perspicacitatea d-tale.

 40. 40 Vasile, ianuarie 20, 2011 la 5:37 pm

  Profesorulul de gramatica ar trebui sa stie ca un Caesar/Print est supra grammaticos!

 41. 41 exasperat ianuarie 20, 2011 la 6:07 pm

  Carevasăzică…toată răţoiala preşedintelui şi a PD-L înspre mogulii răi e dictată de insuportabilitatea faptului că nu existe, domnule, unanimitate portocalie la televiziunile existente. Sunt 30-40 bune şi 2 rele. Ori asta e strigător la cer. Cum adică mai există 2 contra?

 42. 42 Ioan ianuarie 20, 2011 la 9:00 pm

  @ Maximmouse,

  Dle. Si eu l-am intrebat zilele trecute pe AN-eu exact aceleasi lucruri. Ba, l-am rugat sa dea chiar si un comunicat de presa la tema. Sa stim si noi ce mandat are baiatu’ asta, ce negociaza el cu liberalii. Ca circula niste chestii de m-au pus pe jaratec. Azi insa, am citit cateva comentarii pe ziare.com care m-au linistit cat de cat. De bine

 43. 43 Andone Marius ianuarie 20, 2011 la 9:01 pm

  Problema nu este ca ei au un anumit discurs iar voi PSD-istii aveti altul. Pai daca sunteti socialisti nu e cam dubios sa detineti averile pe care le detineti? Pai ori sunteti proletari si ii reprezentati pe cei care traiesc din salariu, vanzandu-si munca, ori sunteti sarlatani? E fain sa fii socialist cu cateva milioane de euro in banca. D-aia nici nu va mai voteaza nimeni, pentru ca de fapt nu sunteti socialisti. Si nici atunci cand ati guvernat procentul alocat din PIB pentru cheltuieli sociale nu a fost prea mare – ba chiar a fost unul dintre cele mai mici din Europa.

 44. 44 Maximmouse ianuarie 20, 2011 la 10:08 pm

  @Andone Marius !

  Esti fooooarte tare nenica…JUST!

  Da’ de unde ti-a ramas tie in cap ca socialistii sunt sarantoci , neaparat.Sau , cum crezi tu ca numai un defavorizat poate sa fac politica pentru oamenii necajiti?

  Fii atent, verifica, cel mai bogat om al planetei , este un om de stanga mai omule….vezi, numai independeta materiala iti poate acorda ragazul sa te gandesti si la binele altora, daca esti normal la cap, si daca socotim ca mananci cu o singura gura si caci cu un singur fund…etc..

  Nu te supara ca te intreb , tu esti Andone acela din videoclipul cu …iesi acasa?:) 🙂 🙂

 45. 45 Maximmouse ianuarie 20, 2011 la 10:10 pm

  @ Ioan,

  Multumesc stimate coleg, eu ma grabesc sa vad ziare.com cum zici….oricum, nu ma linistesc usor , pentru ca atunci nu iesea azi LP crin sa ma faca la portofel asa de chiaun….:( 😦 😦

 46. 46 Maximmouse ianuarie 20, 2011 la 10:20 pm

  @Fratiloooor!

  Hoopa,! doktoru concesioneaza RADETUL….misto, iaca , ce pofta pofteste duduia, magistral , este….atentiune!:) 🙂 🙂

 47. 47 Laurentiu ianuarie 20, 2011 la 10:35 pm

  Câteodată mi-e ciudă că Bisericii nu i se dă voie (încă!) să facă politică… Domnul să se îndure de noi şi de ţara noastră!

 48. 48 Blizzard ianuarie 20, 2011 la 11:29 pm

  @Ghitza Bizonu’
  Multumesc asemenea 🙂

 49. 49 Vasile, ianuarie 21, 2011 la 7:43 am

  Andone,

  Da si nu, socialistii si chiar comunistii europeni nu mai sunt de mult proletarii pe care dumneata ii confunzi cu carnea de tun , membrul de partid , proletarul instrics in PCR !
  Si cei de stanga si cei de dreapta indiferent de ideologie sunt….politicieni.In cadrul ideologiei si disciplinei de partid ei ar trebui a reprezinte o anume optiune a mea sau a dumitale.
  Averismul este pina la urma o trasatura umana , moralitatea insa din pacate nu mai este si o trasatura a politicianului roman.
  Eronat spuneti ca „d’aia nici nu va voteaza nimeni” , dumneavoastra chiar credeti ca toti oamenii, romanii sunt asa de tampiti ? Si mai faceti o „eroare” manipulativa , spuneti ceva cheltuielile sociale alocate PIBului de valoarera lor sub europeana,fara sa comparati valoare totala a PIBului cu media europeana ,in strategia economica a PSDeului este deja probat ,acestia mai scapa si nevoiasului cite ceva dar in nici un caz nu avea strategia actuala ,mizerabila de decimare a acestei natii!

 50. 50 Doru Coarna ianuarie 21, 2011 la 10:11 am

  @ Andone,

  tu si oligofrenii aia circulati pe dreapta, noi semnalizam si va depasim pe stanga…

  Este absolut natural, nu? Problema e ca voi conduceti cu mana stanga, vezi biografiile sefilor vostri, dar aveti volanul pe dreapta, nu puteti schimba vitezele, asa ca aveti mari probleme cu condusul pe aicea…asta-i contra naturii. Deci, ori masina nu-i pt voi, ori ati mutat volanul pe partea gresita, ori sunteti (sin)ucigasi!

 51. 51 Mircea Prodan ianuarie 21, 2011 la 1:14 pm

  Sunt curios daca in 2004 ati fi ramas la putere cum ati fi fost perceput astazi? Mi-amintesc doar ca singurele entitati de presa de unde puteam sa culeg informatii cat de cat valabile ramasesera Evenimentul Zilei si BBC parca… Din nefericire toti cei care ajung in varful piramidei se comporta de parca si-ar fi cumparat o tara si nu s-ar afla in slujba ei.
  Oricum ar fi, trebuie facut ceva pentru ca icompetenta agresiv-aroganta a PDL-ului sa fie cat mai rapid trimisa-n uitare…

 52. 52 M.Voicu ianuarie 21, 2011 la 2:29 pm

  Ca un “ÎNDURERAT DE PATRIE”, opinez cã toate situaţiile din economie pentru care a fost invocat Art.53 din Constituţie: “Restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertãţi”, în fapt nu s-au impus pentru apãrarea drepturilor şi libertãţilor cetãţenilor (cum se formuleazã exemplificativ în alin.1), ci pentru apãrarea doar a drepturilor şi libertãţilor ”aleşilor” – prin împovãrarea cetãţenilor cu angarale pe care autoritãţiile nu le-au evitat sau chiar le-au angajat cu încãlcarea Legii şi/sau chiar a Constituţiei. La obiect :
  a) mi-a crescut prelevarea pentru CAS – deşi nu-mi mai aduc aminte decând eu aş fi ocazionat sistemului cheltuieli şi, în acest caz, la orice sistem de asigurãri se fac deduceri. Între altele eu plãtesc pentru cei “spintecaţi” de clanuri ceea ce nu se imputã fãptuitorilor – ca şi cum justiţia n-ar exista !
  b) din impozitul meu se plãteşte “reHabilitarea” locuinţelor private şi “rable” ale altora – în cel mai strict stil comunist – deci degeaba cheltuie statul cu studierea crimelor… care a creat sinecure propagandiştilor, în dispreţul muncii oneste a angajaţiulor cu impact direct asupra vieţii sociale de astãzi
  c) … ş.a.
  d) Am oferit ţãrii soluţia valorificãrii resurselor naturale prãduite, la care legile minelor şi petrolului din România au stabilit scandalos 0 redevenţã la nivel MAI MIC CHIAR DECÂT RATA DOBÂNZII ; demonstraţia matematică şi juridică în : Proprietatea publicã – inalienabilã prin Constituţie, alienatã prin lege…, la http://matachevoicu.blogspot.com/
  ! FALIMENTUL E SCADENŢA RÃSPUNDERII !

 53. 53 rizoaicad.arges ianuarie 21, 2011 la 3:09 pm

  Materialul de mai jos a fost transmis, in 20-01-2011, la cele trei partide de opozitie astfel: la PSD cu Nr.26; la PNL cu Nr.21; la PC cu Nr.64.
  ///1. Daca mamelucii din opozitie nu vor pune “botul” la SOLUTIA de mai jos, pe care le-o voi transmite in urmatoarele zile, iar diabolicul Basescu, din instinct propriu, sau indemnat de pupinii sai, va deveni portdrapelul acestei SOLUTII, impreuna cu partidul pe care il pastoreste, sa nu se mire nimeni ca vor “bate” tot ce li se impotriveste!
  2. Daca detestatul de azi, Basescu, va avea inspiratia sa sustina SOLUTIA de mai jos, acest lucru il va face din nou invingatoar, caci poporul doreste cinste si responsabilitate in politica!

  “MAMA VOASTRA LA VOI TOTI/ TARA DE TAMPITI SI HOTI!”
  Titlul este dat de un distih din piesa ”Viitorul e maculatura”, de Vlad Zograffi, care are urmatorul text: “Mama noastra la noi toti/ Tara de tampiti si hoti!” Am inlocuit, in titlu, “noastra” si “noi”, cu “voastra” si “voi”, pentru ca eu nu fac parte nici dintre “tampiti” si nici dintre “hoti”. Nici voi, dragi compatrioti, care cunoscand si verificand pe proria voastra persoana si familie SOLUTIA ce se gaseste la adresa, http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, si care veti adopta un punct de vedere rational si transant fata de aceasta SOLUTIE, NU VETI FACE PARTE dintre “tampiti” si “hoti”! Dar pentru asta, trebuie ORI sa acceptati sa va aflati sub incidenta acestei SOLUTII, fiind si promotorii ei, ORI sa afirmati, fara echivoc, ca pe voi, aceasta SOLUTIE, sub a carei incidenta v-ati afla – in cazul cand ati indeplini o functie publica, intre cea de Presedinte si de ultim functionar – nu v-ar putea opri sa va incalcati atributiile asumate prin juramant! De ce “tampiti” sau “hoti”? Pentru ca numai “tampitii” nu sunt capabili, sa se pronunte, fara echivoc asupra unei SOLUTII, si doar “hotii” nu sunt interesati sa le fie afectata “activitatea”! Sunt MIZERABILE comentariile “microbistilor” unor personaje politice detestabile! Caci toate aceste personaje, Ponta, Crin, Voiculescu, Basescu, Macovei, Preda, Udrea, etc., sunt la fel de abjecte, daca nu le intereseaza promovarea Binelui in societate! Iar TESTUL EDIFICATOR, in acest sens, este ATITUDINEA lor fata de SOLUTIA indicata mai sus. Voi, compatrioti , care aveti inteligenta peste medie, prezentati “idolilor” vostri, de la Putere sau din Opozitie, SOLUTIA indicata mai sus, si cereti-le punctul de vedere, fara echivoc, fata de aceasta, pentru a vedea DACA SUNT, sau NU, interesati de promovarea Binelui in societate! Daca veti face aceasta experienta, veti vedea ca “idolii” vostri fug, ca dracul de tamaie, de o SOLUTIE care poate lichida minciuna, lacomia, hotia, nesimtirea si iresponsabilitatea sociala si nationala la politicieni! De aici veti intelege, de ce majoritatea dintre noi ii detestam pe cei de la Putere, care si-au “facut plinul”, si ajutam opozitia sa-i inlature, dupa care ciclul (cu tot circul) se repeta, de 21 de ani! Am ajuns atat de IRATIONALI incat am intrat in “pielea” microbistilor de stadioane? Daca suntem atasati Romaniei, sa spunem NU, atasamentelor “microbiste”, fata de persoane sau partide, iar pe politicieni sa-i impartim in CINSTITI si TICALOSI, dupa cum ACCEPTA, sau NU, sa se afle sub incidenta SOLUTIEI, care ii trece prin filtrul ei exorcizator, si nu de trecutul lor de dincolo de exorcizare ! APELEZ LA TOTI CEI INTELIGENTI, SA RENUNTE LA POSTARI DE FELUL: “ba pe-a ….”, si sa cautam solutii care sa ne scoata din infernul in care ne-am impotmolit! D.Rizoaica. Tel.0723966732.///

 54. 54 Sami ianuarie 21, 2011 la 4:58 pm

  Am urmarit si eu emisiunea si am constatat ca in mod repetat si intentionat erau prezentati impreuna termenii asistati sociali cu stat social ca si cand cei doi termeni ar fi fost sinonimi si din nou am vazut cum in mod tendentios erau amestecati si pensionarii in categoria asstatilor sociali . Pentru ca manipularea si confuzia sa fie complete se facea referire si la faptul ca cetatenii romani s-au invatat sa fie asistati sociali puturosi si cu mana intinsa din vremea comunistilor adica mai precis cu referire la cei de stanga. Intrebarea pe care mi-am pus-o imediat a fost : cand au platit ajutoare sociale comunistii???si cui??? caci eu tin minte ca ii adunau pe cei fara capatai si ii trimiteau la munca , dar nu inainte de a le crea acele locuri de munca(bune,rele cum erau) -locuri de munca la care am ajuns sa tanjim astazi cu asa zisa nostalgie.

  Oricum, TVR este o televiziune execrabila si plina de fosti lingai , iar ca tabloul sa fie complet si tovarasii din TVR sa stea linistiti si in capitalism (cum au stat de altfel si in comunism)-pe langa taxa aberanta impusa tuturora mai baga si reclame cat cuprinde ca sa abuzeze si mai tare de noi toti, adica in bataie de joc la adresa noastra a tuturora,care dupa cum reiese nici nu prea mai contam ( ba suntem nesimtiti, ba suntem asistati si puturosi si alte astfel de epitete , de parca piata ar abunda de locuri de munca si romanii intorc spatele ca sa stea si sa primeasca pomana de la Basescu-probabil din banii de la bugetul statului deveniti intre timp banii „elitei” agramate a PDL si ai clanurilor Basescu-Udrea)

 55. 55 sorin ianuarie 22, 2011 la 12:51 pm

  Nu stiu exact cand a fost introdusa taxa TV + radio dar parca de prin timpul mandatelor PSD (s-ar putea sa ma insel).
  In orice caz folositi demagogic si doar demagogic afirmatia cum ca „platim sa aiba unde face propaganda X”.
  Atata timp cat cifra de audienta adunata toata luna TVR1 + TVR2 + B1 TV nu face cat o singura emisiune „Te pui cu blondele” mi se pare chiar deplasata discutia cand stim cu totii domnule Nastase ca unul din vesnicii dvs aliati / parteneri politici detine „Blondele de la TV”. Daca SOV si Realitatea lui se ascunde bine de ce tabara apartine, trustul Intact e aproape participant direct la alegeri.
  Cu toata simpatia care v-o port ca om politic, candidatura Intact la parlament mi se pare indefinit mai nesimtita si mai imorala decat aparitia relativ rara a presedintelui Romaniei la un post unde doar angajatii TVR se uita ocazional si se pare dvs.


 1. 1 Cum pierdem investitorii,ca urmare a birocratiei basesciene « Popateapa's Blog Trackback pe ianuarie 20, 2011 la 10:18 am
 2. 2 Dragi cititori « Popateapa's Blog Trackback pe ianuarie 20, 2011 la 10:18 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat asta: