Sa iubim ramele, licuricii sau trandafirii?

„Noi vrem respect”.” Noi nu vrem sa ne purtam ca niste rame dar nici nu suntem de acord ca toti licuricii sa fie tratati la fel. Spre exemplu, licuriciul francez si cel german au devenit cam obraznici, asa ca vom actiona in consecinta. Il vom pedepsi. Si ca sa simta lucrul asta si mai tare, vom pedepsi si licuriciul croat” (variatiuni pe o tema data).

Am citit transcrierea mesajului de Anul Nou (pe rit vechi)  al lui Traian Basescu, de  aseara (6 ianuarie) de la televiziunea doamnei Culcer. Concluzia mea este aceea ca Basescu citeste editorialele mele din Jurnalul National. Miercuri, scriam ca, din ianuarie, Traian Basescu va iesi cu urmatorul mesaj :”cine sunt vinovatii pentru situatia in care ne gasim? Adrian Nastase si mogulii. Veti spune ca e o smecherie. Stiu, dar nu am castigat cu ea toate alegerile din ultimii sase ani?”

Basescu cere respect pentru cei 22 de milioane de romani. Corect. Dar, probabil, ca nu i-a inclus in acest numar si pe sefii opozitiei, care sunt botezati, de seful statului, „maimutica”, „porumbel”, „Felix”. In conditiile astea, el cat respect merita?

In legatura cu o previzibila amanare a intrarii in spatiul Schengen, poate ca are dreptate si ziaristul francez care imi spunea: „Domnule, in definitiv, tara voastra e condusa de un infractor ce a modificat legea pe care ati negociat-o cu noi ca sa numeasca direct procurorul care sa-i <rezolve> dosarul cu disparitia flotei. El este cel care se ascunde in spatele imunitatii  pentru a nu fi judecat. Si pe omul asta sa-l ascultam cand e vorba de credibilitatea justitiei voastre? Poate el sa dea lectii de morala liderilor nostri? Cu ce autoritate?” In fine…

Fara a face prea multe comentarii in legatura cu discursul din seara trecuta, cateva observatii, totusi, referitoare la „practicile din timpul Guvernului Nastase”:

1. „In 2-3 ani trebuie sa ajungem cu un aparat de stat care sa se situeze in jurul a 900.000 de salariati platiti de la buget”.  Pai, atatia erau in 2004! De ce a trebuit sa suportam „modernizarea” statului cu Basescu, ca sa ajungem, dupa 10 ani, la acelasi numar de bugetari?

2. Achizitionarea celor doua fregate a fost importanta pentru intrarea Romaniei in NATO, in special tinand seama de frontiera maritima a Romaniei. Pentru proiectele la Marea Neagra, de care tot vorbeste Basescu. Ea s-a realizat prin consultarea NATO si a Armatei romane. Oricum, ele s-au ADAUGAT flotei militare romanesti.  Stiu ca ele nu pot inlocui intreaga flota comerciala, disparuta in timpul mandatelor lui Basescu. Stiu, si imi asum responsabilitatea pentru asta.

3. Contractul cu firma Bechtel s-a incheiat cu credinta ca firma care construise autostrada din Croatia, pana la Dubrovnik, va asigura finantarea acestui proiect, care era important pentru a asigura un coridor de transport de la portul de containere de la Constanta, la Bucuresti si apoi, prin Transilvania, avand o intelegere cu premierul Ungariei, care a asigurat constructia tronsonului de legatura pana la Bors. N-aveam de unde sa stiu  ca acest proiect va fi sabotat prin relatia speciala a lui Basescu cu un vicepresedinte al BEI (primul oaspete strain al lui Basescu, in 2005, la Cotroceni), care dorea un alt traseu pentru autostrada si nici ca Basescu va bloca acest proiect timp de aproape doi ani, in 2005-2006, pentru a verifica daca nu s-au dat comisioane  membrilor guvernului PSD. Nu s-au gasit nereguli, dar in felul asta costurile au crescut de trei ori.

Poate insa ca ar fi util ca o comisie de ancheta parlamentara sa verifice de ce contractul cu firmele Vinci si Aktor, pentru construirea autostrazii Comarnic-Brasov, nu a mai fost incheiat…

3.In ceea ce priveste privatizarea PETROM, acest mare sarlatan care este Basescu, se preface ca nu-si mai aduce aminte  de faptul ca angajamentul de privatizare, cu peste 50%, a Petrom, la fel ca si a sistemului bancar romanesc, a distributiilor de gaze si de energie, a fost semnat de EL INSUSI, in calitate de  ministru, coordonator al programului PSAL, cu Banca Mondiala, in 1998-2000 (Vezi HG 202/1998,  HG 362/1998, HG 363/1998, HG 374/1999, HG 456/2000). Angajament care a devenit si o conditionalitate in relatia cu UE.  Tot repeta povestea asta, si el si unele din slugile lui de la PDL. Mi-as dori sa-i dau fiecaruia dintre ei cu cate un exemplar, din  Memorandumul care cuprinde acest angajament, peste ochi.

4.Dosarele mele „de mare coruptie” sunt deja la Inalta Curte. Saptamana viitoare, toate cele trei (bideuri din China, afise, Melinescu) vor fi pe rol, dupa ce chiar eu am solicitat Parlamentului sa-si dea avizul in acest sens. Desi ele au caracter politic, fiind pornite din instructiunile lui Traian Basescu. Stiu foarte bine ca „mica reforma in justitie” a fost conceputa, in principal, pentru mine. Altfel, ce sens ar fi avut adoptarea acestei legi cand codurile penal si de procedura penala intra in vigoare in septembrie?

Dar, ma intreb si se intreaba multa lume, cand oare se va judeca dosarul „privatizarii”, prin disparitie, a flotei romanesti?

5. Cine a vorbit cu Sarkozy despre noi centrale nucleare? Eu? Si, oricum, cele doua unitati de la Cernavoda au fost finantate in timpul guvernelor Vacaroiu si Nastase (cate un miliard de dolari). Ce a facut Basescu, ca ministru, intre 1997-2000 sau, ca presedinte, dupa 2004 pentru a incuraja investitii in energia nucleara? Gargara…

6.Basescu vrea sa schimbe, prin Boc, „institutiile lui Iliescu”. A inceput. Spre exemplu, prin OU din domeniul sanatatii, prin care se are in vedere „eficientizarea” unor institutii din domeniul sanatatii, cum ar fi Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate, care avea un Consiliu de administratie. format din 17 membri (5 de la stat, 5 patronate, 5 sindicate, 2 numiti din partea CN al persoanelor varstnice). Ca sa  „modernizeze” institutia, Boc a stabilit un Consiliu format din 7 membri (4 de la stat, 1 de la patronate, 1 de la sindicate, 1 de la  CN al persoanelor varstnice). Va place, nu?  Urmeaza Constitutia. Si credeti ca „baietii”  aia , de pe la Paris, Berlin etc nu-si dau seama de ce se intampla in Romania?

7.In 2001, prin OU 79 din 31 mai, guvernul pe care l-am condus  hotarase ca salariul  directorilor de regii si societati de stat  ” nu poate depasi indemnizatia lunara pentru functia de secretar de stat prevazuta de lege”. In timpul regimului Basescu, salariile acestora au atins niveluri astronomice. Cine a stabilit  sau a permis „salariile nesimtite”? Pe care acum, Emil Boc le „modernizeaza” prin „memorandum”.

Santajul politic impotriva unora din membrii importanti ai Uniunii Europene nu poate aduce beneficii politice decat in mintea iresponsabila a lui Basescu. Ponoasele le vor trage insa toti romanii. Politica externa a Romaniei s-a bazat, intotdeauna,  pe inteligenta si nu pe muschi. In felul asta ne-am atins, in toate perioadele, obiectivele politice.

Pentru interese marunte, pentru a actiona impotriva adversarilor politici, Basescu  a folosit MCV-ul ca element de presiune prin Bruxelles. Dupa ce i-a convins pe cei de la Bruxelles ca justitia merge rau, cei de acolo au inceput sa se uite mai atent si au vazut si cine face numirile de judecatori si de procurori, au vazut problemele legate de lipsa de sedii, de lipsa de finantare, de lipsa de dialog, de imixtiunile politicului in justitie.

In acest moment, singura solutie pentru a convinge  UE ca Romania lupta serios impotriva coruptiei si ca justitia este impartiala, ar fi ca Basescu, dupa sase ani de mandat catastrofal, sa-si dea demisia si sa mearga in instanta pentru a-si dovedi  nevinovatia in dosarul Flota. Cu smecherii, nu mai tine.

Reclame

172 Responses to “Sa iubim ramele, licuricii sau trandafirii?”


 1. 1 RHS ianuarie 7, 2011 la 8:51 am

  Dar ramele sunt simpatice…

 2. 2 Pali ianuarie 7, 2011 la 9:12 am

  Cu smecherii nu mai tine si cred ca, in fata UE si nu numai nici pana acuma nu a tinut ( rezultatele se vad ) insa ce e de facut pentru ca Basescu nu o sa-si dea demisia ?

  ,…Domnule Adrian Nastase…sunteti generos…doar Flota ? Casa din Mihaileanu,EBA,Hayssam ( interesant este faptul ca, pe data de 21.01.a.c.pleaca un avocat roman in Siria la Meij-Dur loc. de nastere a lui Hayssam…oare de ce ? ), vanzari anterioare,fratiorul traficant ???

  Citat din Adrian Sobaru ” Basescu este DIABOLIC in tot ceea ce face” !!!

 3. 3 Fragmentarium Politic ianuarie 7, 2011 la 9:19 am

  Urmaresc un film 100% politic in care unul dintre personaje spune la un moment dat ca daca incerci sa te pui in pielea adversarului ai toate sansele sa gresesti… Nu stiu cat adevar e in aceste cuvinte, probabil ca uneori se poate intampla si asa ceva, stiu insa cu certitudine ca in acest moment pe ecranul mental al lui Traian Basescu exista un singur nume, care-i da fiori: Adrian Nastase… Bun articolul, cred ca TB isi va da seama ca nu mai tine cu smecherii. In sfarsit, PSD-ului i-au coborat c… in scrot…

 4. 4 Garcia Muerte ianuarie 7, 2011 la 9:51 am

  Ba va mai tine, d-le Nastase, smecheria a devenit o a doua natura umana pentru acest individ. Dl. Basescu nu este niciodata vinovat, totdeauna in culpa sunt CEILALTI: mogulii, opozitia, romanii ca popor de mana a doua, Merkel, Sarkozy si enumerarea ar putea continua deoarece prededintele are darul de a vedea dusmanii acolo unde ochiul uman nu poate patrunde.

  Dansul intelege sa isi asume raspunderea politica pentru un esec previzibil precum aderarea la Schengen, declarativ, fara nici o consecinta reala in distributia puterii. In conditiile in care dl.Basescu cuantifica atatia dusmani, nu putem sa nu decelam in personalitatea dansului fazele incipiente ale unei boli teribile:schizofrenia. ori in conditiile in care un asemenea om ocupa functia suprema in statul roman, nu trebuie sa ne mai intrebam de ce suntem unde suntem.

 5. 5 blizzard ianuarie 7, 2011 la 10:06 am

  Un articol plin de pasiune…

 6. 6 Cezar ianuarie 7, 2011 la 10:07 am

  O mica observatie: vinovatia lui Basescu in dosarul Flota trebuie dovedita la fel cum vinovatia lui Adrian Nastase pentru presupuse fapte de coruptie trebuie si ea dovedita… evident daca aucuzatorii pot face acest lucru.

 7. 7 blogideologic ianuarie 7, 2011 la 10:23 am

  Succesul industrial de acum se bazează pe produsele geek şi eco-geek. Toate folosesc elementele rare a căror exploatare poluează nepermis de mult. Însă efectele de poluare pe care le produc nu intră în costurile private ale firmelor care fabrică obiectele geek şi eco-geek, ci în costurile sociale.

 8. 8 Costin ianuarie 7, 2011 la 10:31 am

  Ar fi fost bune şi nişte diacritice, doar suntem Români. Dar deh….acuzări în limbaj de internet.

 9. 9 contele ianuarie 7, 2011 la 10:41 am

  Orice bărbat are nevoie de o femeie , fiindcă sunt totuşi o grămadă de lucruri pentru care nu poţi să-l faci pe Băsescu vinovat .

 10. 10 contele ianuarie 7, 2011 la 10:48 am

  Adrian Năstase

  ” Mi-as dori sa-i dau fiecaruia dintre ei cu cate un exemplar, din Memorandumul care cuprinde acest angajament, peste ochi. ”

  La propriu ?! Din ce material este confecţionat exemplarul ? Dacă nu-i un material dur , eu zic să nu vă complicaţi .

 11. 11 Dan ianuarie 7, 2011 la 11:21 am

  *basescu l-a depasit pe Ceausescu.A invoca „demnitatea romanilor”in incercarea lui de a-si justifica izolarea de catre liderii importanti ai lumii este un act de hotie.Pacat ca Romania a ajuns dupa 21 de ani ,din nou,la o dictatura si ca romanii nu sunt capabili sa-si scuture singuri jugul .Vom fi din nou „beneficiarii”ünei revolutii televizate initiata si realizata de pueri straine?

 12. 12 nimrod ianuarie 7, 2011 la 11:29 am

  Eu nu cred că România riscă ceva în momentul de faţă în raport cu principalele cancelarii occidentale. Asta e propagandă anti-UE. Pur şi simplu băieţii şi-au dat seama că Băsescu flotează (ca să folosesc o expresie decentă din lumea curselor de cai) sau mai are puţin şi e groggy, ca să fiu mai explicit. Cine n-ar lovi în plin şi continuu un adversar căruia nu-i aruncă nimeni prosopul şi nu-l ajută nici gongul nici arbitrul… Într-un fel, mi-e milă… Nu ţara, deci, e ţinta. Noi ne putem vedea liniştiţi de treabă. Omul.

 13. 13 Cornu ianuarie 7, 2011 la 11:33 am

  Schizofrenia este o denumire a unui grup de boli mintale care au ca si caracteristică apariţia unor manifestări psihopatologice majore, cum sunt halucinaţiile, deliruri, tulburări formale de gândire, tulburări afective, tulburări de comportament, dezorganizarea personalităţii.
  Schizofrenia este una din cele mai severe afecţiuni psihiatrice, cu repercusiuni grave atât pentru bolnav, cât şi pentru soarta tarii, mai ales că nu se poate prevedea niciodată care va fi evoluţia bolii.

  Manifestarile clinice ale unui schizofrenic sunt:

  Tulburări formale de gândire sunt caracteristice: argumentaţia este lipsită de logică (Paralogism), noţiunile abstracte sunt concretizate (Concretism), elemente heterogene se identifică unele cu altele (Contaminare a ideilor), se construieşte un vocabular propriu din cuvinte create de bolnav (Neologisme, Porumbacu, Felix), gândirea pierde orice legătură, apar confuzii de idei, bolnavul „vorbeşte alături” sau se blochează complet.

  Tulburări afective. Bolnavul pierde contactul emoţional cu alte persoane, devine obtuz, reacţiile afective sunt neadecvate (bolnavul râde la auzirea unei veşti triste sau la anuntarea taierii salariilor), uneori se constată o ambivalenţă afectivă (expresia concomitentă a unor emoţii contrare).

  Preoblema este ca Basescu nu este singurul schizofrenic, trebuie suspectate si slugile acestuia, ca o vorba din popor spune ca „cine se aseamana se aduna”

 14. 14 Fault ianuarie 7, 2011 la 11:36 am

  Motto : Dă-mi chiloţii să ţi-i pup, Angela !
  Romanţă compuă şi cântată printre craci (de brad)
  de d-l T.Băsescu.

  SALTELE CU PROMISIUNI ELECTORALE

  AGIR (Asociaţia Ginitorilor Integraţi din România) l-a iordănit pe d-l Traian Băsescu în această dimineaţă, informându-l în calitate de membru vechi, că s-a infiinţat PZP (Partidul Zburătorilor din Parlament) cu 23 milioane membrii care vor acţiona, exclusv, de la balcoane, individual sau în grupuri organizate.
  Reacţia Preşedintelui a fost promptă, garantând că imediat se vor lua următoarele măsuri în incinta Parlamentului : 1. Asigurarea zonei de securitate a zborului prin dezafectarea primelor rânduri de fotolii, urmare reducerii numărului de parlamentari ; 2. Instalarea de saltele protectoare umplute la refuz cu promisiunile electorale şi nu numai ale liotei conducătoare pdl-udmr.
  Eee! Aşa mai merge !…

 15. 15 Covăsneanul ianuarie 7, 2011 la 11:36 am

  Un dos de palmă, peste ochi, ajunge! Nu scrieţi prea mult, Încrucişătorul oboseşte şi nu prinde finalul!

 16. 17 Doru Coarna ianuarie 7, 2011 la 11:51 am

  Mi se pare mie sau a inceput sa se faca totalul? Notele de plata incep sa curga din toate directiile laolalta cu intrebarile, retorice desigur.

  M-a uluit insa tupeul cu care cere el respect pt cei 22 de milioane de romani. Pai el respecta acesti 22 de milioane de romani, considerati de el a fi de mana a doua? Conducand un vapor de pe care vrea sa scape doar marinarii, unde, cui si pe cat l-a asigurat?

  Tenebrele regimului Basescu, nu le enumar, sunt stiute inca in mica parte, arata cat de costisitor este sa fii jucator. Nu flota, nu casele, nu averile, nu comertul clanului intereseaza, desi sper ca intr-o zi sa le regasesc pe primele pagini, ci modul abject in care a violat un stat si un popor prea obisnuit cu jegul ca sa vada anormalul: a jucat abject „la jegul” societatii bercenizand tot, inclusiv Ardealul, a speculat tot ce se poate gasi mai rau in acest popor. Merita un zece, nimeni n-a avut ideea asta „populara”, dar si o nota cumulata de plata pe masura.

  Cat de smecher sa fii cu tine insuti ca sa-ti inchipui ca spoiala asta legislativa pacaleste oamenii si ca in secunda 2, nu va fi anulata in intregime pt eliberarea din patologic si revenirea in matca normalului?
  Ar trebui sa stie ca poporul innebuneste inaintea liderilor, ori…

 17. 18 bah2010 ianuarie 7, 2011 la 12:05 pm

  Un „co-blogger”, Cezar ne spune: „vinovatia lui Basescu in dosarul Flota trebuie dovedita la fel cum vinovatia lui Adrian Nastase pentru presupuse fapte de coruptie trebuie si ea dovedita… evident daca aucuzatorii pot face acest lucru.” Cezar, prima dovada la care ar trebui sa te uiti ar fi aceea ca FLOTA ROMANIEI NU MAI EXISTA!!!

  Din peste 300 de nave in serviciu, acum Romania mai are 2 nave de tip ferryboat CARE SUNT IN CONSERVARE, cu actele expirate si in imposibilitatea financiara de a le reinnoi. Mai „avem” 2 nave bulkcarrier(sub pavilioane de complezenta) si un impingator fluvial. Asta a mai ramas din FLOTA NATIONALA!!! Si ai tupeul sa spui ca-ti mai trebuie dovezi???

  Gainarul infect, cu trecut de mancator de ca*at la securitatea lui ceausescu nu face altceva de 20 de ani decat sa jecmaneasca statul roman. Prima lui mare lovitura a fost FLOTA, fie ca va convine sa auziti asta sau nu. Toate porcariile, toate contractele defavorabile societatilor care detineau nave, toate conducerile care n-au facut altceva decat sa faca disparute sute de vapoare sunt numite de el in calitate, de subsecretar de stat, ministru etc.

  Si pt. asta, acest infractor si-a pregatit terenul extrem de bine. A fost reprezentantul navromului la Anvers, a calatorit mult si nu poate face pe prostul pretinzand ca nu cunostea practicile internationale din shipping.

  In primul rand, si asta este o chestiune care n-a fost abordata de nimeni pana acum(nici macar de catre anchetatori), desi avand cunostinta de practicile si uzantele internationale din industria shippingului( Norvegia, Olanda, Franta, Malta, Cipru, Grecia etc…si am dat exemplu numai state europene) in calitatea sa de ministru, director, secretar de stat etc. a foacut tot posibilul ca legislatia romaneasca sa faca imposibila pastrarea celor peste 300 de nave active sub pavilion romanesc.

  Desi cunostea suficiente exemple de practici de succes, in perioada post”revolutionara” n-a miscat un deget pentru a crea un cadru legal cu privire la taxare, impozitare etc a companiilor care apartineau statului roman. A creat haosul care sa-i permita impreuna cu grupul infractional pe care l-a creat si condus pentru a justifica scoaterea navelor de sub jurisdictie romaneasca si inregistrarea lorsub pavilioane de complezenta.

  1. A creat companii subsidiare de unica nava pe care a inregistrat aceste vapoare.

  2. Navele ies astfel de sub jurisdictia legii romanesti.

  3. Banii rezultati din exploatarea navelor n-au fost niciodata justificati in fata companiei-mama (fie ea Navrom, Petromin sau Romline).

  4. Iesind de sub legea romaneasca, pe subsidiare au facut cu banii fix ce a vrut muschiul lor: reparatii fictive sau umflate caci, nu-i asa, nu mai aveau nevoie de licitatii si alte impedimente .Subsidiarele erau astfel companii private supuse legilor tarii in care au fost inregistrate.

  5. Si-au permis chiar ca banii rezultati din operare sa nici nu mai fie pretinsi de catre compania detinatoare a navei ci virati direct in conturile asa-zisilor parteneri, care mai apoi au executat(pur si simplu au pastrat sau vandut navele) pentru neplata unor datorii.

  6. Pentru reparatiile efectuate la o singura nava au fost atat de hoti incat sa gajeze sumele imprumutate cu cate 2 alte nave, desi suma imprumutata nu reprezenta mai mult de 25% din valoarea navei reparate…cu alte cuvinte au gajat o suma cu bunuri care valorau de 8-10 ori mai mult decat suma imprumutata… „FRUMOS” CARITAS NAVAL , NU? La asemenea stupizenie de „intelegere” si daca ar fi fost pe bune si ala care a semnat-o era un idiot nu un hot care a facut asta cu premeditare si tot te-ai fi rugat ca imprumutatul sa nu fie capabil sa-ti restituie datoriile si sa-l poti executa.

  7.Cedand banii obtinuti din exploatare(bani a caror urma n-a mai gasit-o nimeni…nu sunt convins nici ca a fost cautata), evident ca imprumuturile n-au mai putut fi returnate si asa se pierdeau 2-3 nave dintr-un singur foc.

  8. In conditiile in care, oriunde in lume, in orice companie privata de shipping, o nava aflata in exploatare este capabila ca in 5-6-7 ani sa produca profituri echivalente cu valoarea sa (cu alte cuvinte sa faca un „pui” de aceeasi categorie), nu numai ca navele noastre, „magistral” manageriate de Chioru si haita lui de hiene flamande n-au mai produs profituri cu care mai apoi sa inlocuiesti navele imbatranite si trimise la taiat, dar au facut pierdute si „batranicile” alea care existau . „Batranicile” au navigat(si unele dintre ele inca mai naviga) si au produs profituri frumusele in companii private, dupa ce in administrarea lui Basescu si a cetei lui de escroci erau mereu in „pierdere”…in pierdere pt. compania romaneasca, pt. statul roman, dar nu si pt. ei care din angajati ai lui ceausescu cu 5-6000 de lei lunar acum sunt nababi.

  9. Toate aceste fapte n-au facut altceva decat sa submineze economia nationala, distrugand o intreaga industrie impreuna cu toate ramurile ei pe verticala si orizontala, shipping, comert exterior, constructie si reparatii de nave, subansamble etc.

  SUNT MULT MAI MULTE DE SPUS, DAR VAD CA M-AM LUNGIT CAM TARE.

  Oriunde in lume, pentru asemenea fapte de subminare a economiei nationale si prejudicierea statului cu sume imposibil de calculat, Chioru si haita lui de hoti ar fi privit in gaurile tevilor unui pluton de executie!!!

  N-AM SA INCHEI DOMNULE PRESEDINTE ADRIAN NASTASE PANA CAND N-AM SA VA REPROSEZ TOTUSI CEVA DUMNEAVOASTRA SI DOMNULUI ION ILIESCU: IN 2000-2004 IN LOC SA-I LEGATI DEFINITIV(DUPA PAREREA MEA MERITAU SI INCA MERITA EXECUTATI…PT ASTA AS REINTRODUCE PEDEAPSA CU MOARTE) I-ATI FACUT SCAPATI, PARTE LA INTERVENTIA D=LUI ILIESCU PROBABIL(SI MA BUCUR CA-L BALACARESTE ACUM SA VADA PE CINE A SALVAT), PARTE DIN CAUZA CA SE ANUNTASE CONTRACANDIDATUL DVS. LEGEA AR FI TREBUIT SA PRIMEZE SI NU POLITICA. ACUM, ACESTE EZITARI LE PLATIM NOI TOTI, IAR ROMANIA SE AFLA IN COLAPS.

  SUNTETI ASADAR DATOR SA NE AJUTATI SA RASTURNAM ACEST REGIM DE JAF SI TEROARE CARE STAPANESTE ASTAZI ROMANIA!!!

   

 18. 19 Marin ianuarie 7, 2011 la 12:13 pm

  Trist dar adevarat!
  Basescu cere respect de la straini pentru romani.
  Pentru aceiasi romani pe care el nu i-a respectat, nu ii respecta si pe care nu ii va respecta niciodata, ba mai mult, ii dispretuieste.

 19. 20 eugenius ianuarie 7, 2011 la 12:26 pm

  De cate ori va vad la televizor ma enerveaza faptul ca nu spuneti aceste lucruri. Unele dintre ele le-ati spus, e drept, partial si rar. Mi-as dori sa le spuneti,in mod repetat, pana la saturatie, sa interveniti in emisiuni,direct, telefonic, de cate ori vi se pomeneste numele , in „formulele consacrate de Basescu” . Va readuc aminte, fara placere, ca nici colegii dvs nu se grabesc sa raspunda cu argumente in apararea dvs. Chiar ieri domnul pedelici Visan, repeta obsesiv, ca un contra argument numele dvs iar d-l Cornatean se limita sa asculte…Deci, e nevoie de o „informare” in scris, a colegilor din partid , si, in special , a celor care ies in mass media, asupra unei argumentatii scurte si eficiente, pentru a pune adevarul in drepturi….

  Va doresc LA MULTI ANI, dvs, celor pe care ii iubiti si va iubesc !

 20. 21 Doru Coarna ianuarie 7, 2011 la 12:28 pm

  @ HARABULA-SIMTITORUL-DE-ARTA

  Treci pe la nea Nelu, ureaza-i „La multi Ani” si interpreteaza-mi si mie acel minunat DaVinci -ulei pe ceva- altfel decat din perspectiva saxona.
  Sa fii iubit!

 21. 22 Iluminatu ianuarie 7, 2011 la 12:35 pm

  (R) Românii nu vor sta ca râmele a ameninţat, cu muie pe UE, Râmaru’ din Cotroceni !…

 22. 23 virusverbalis ianuarie 7, 2011 la 12:43 pm

  In brumar,de dimineata,
  Iesii ,ca omu’, la piata…
  De ce,uite-acu’ va spui,
  Sa cumpar si io gutui..
  Gutuile ,fiind prea scumpe,
  Renuntai la aste fructe…
  Si dadui, cu pas domol,
  La tarabe ,un ocol….
  Dup-o raita, la iesire,
  Ma luara unii-n primire…
  Ca sa-mi dea pe nemancate
  Calendare si pliante…
  Ziceau ei, macar o data,
  Sa le-ncerc o… candidata…
  C-ar fi rumena, frumoasa
  Si la miez, negaunoasa….
  Pai asa mi-o dai, nepoata,
  Pe furis si …negustata,
  Dac’ o fi naiba …stricata?
  Si plecai acas’ agale,
  Nici gutui ,nici… calendare

 23. 24 Ionescu Iulian ianuarie 7, 2011 la 1:01 pm

  Impactul „dosarul flota”deja e trecut,nu mai are efect,sunt atat de multe vulnerabilitati pe care le puteti pune pe „masa”!!
  Fiind un fost ministru al externelor de ce:
  1)nu spuneti direct esecul poticii externe-ce fac cei din „baza”externelor,fac apel la ei sa intervina,e un strigattt!
  2)Nu i cereti demisia pe toate „canalele”
  3)Nu faceti apel la cei din SIE sa mai reglezee putin situatia!
  Fiind un fost prim-ministru de ce:
  …….NU SUNTETI MAI „RAU” CU CEI CARE NE CONDUC!!!
  (stiindu va mai direct si „rau”in timpul guvernarii PSD)?!

 24. 25 Candea ianuarie 7, 2011 la 1:04 pm

  De ce nu veniti la televizor sa spuneti raspicat toate aceste lucruri? Am impresia ca opozitia prea il lasati pe Basescu sa spuna ce vrea. Desi aveti contrargumente si dovezi ca minte, nu subliniati acest lucru.
  E drept ca sunt multi care il cred, dar, asa cum el tot repeta aceleasi minciuni, repetati si dv., opozitia, adevarurile si poate, pana la urma, vor incepe unii sa se indoiasca de ,,adevarurile„ lui Basescu.

 25. 26 Ionescu Iulian ianuarie 7, 2011 la 1:11 pm

  Exact asta am spuss si eu…am aticipat sa zic asa comentariul tau!

 26. 27 didi ianuarie 7, 2011 la 1:12 pm

  Cumva autostrada Behtel a fost incredintata firmei cu acelasi nume de catre guvernul DVS ca rasplata pt SUA ca ne-au bagat in NATO? Dar petromul dat Austriecilor pentru UE? Dar Alrom dat rusilor sa ne lase in pace si sa ne dea voie sa intram in NATO?

 27. 28 dlnimeni ianuarie 7, 2011 la 1:12 pm

  Cezar: cred ca e mai bine sa lasati lucrurile asa cum au cazut, peste citiva ani s-ar putea sa regretati ca intretineti subiectul.

 28. 29 nimrod ianuarie 7, 2011 la 2:10 pm

  @didi,

  Eu nu ţin partea PSD-ului sau a domnului Năstase da’ dacă dai în Bechtel dai în mine. Pariez că la cum scrii n-o să-ţi dea nimeni bani, niciodată, să te duci până în Asia de Sud-Est să vezi cum arată exploatarea aia minieră din vârf de munte realizată de Bechtel ca să-nţelegi cam pe unde eşti, da poate până în Croaţia ţi-o da tac-tu din pensia lui nişte roni să te duci măcar cu RATA, să vezi cu ochii matale ce-i aia Bechtel şi pe viitor să-ţi muşti limba şi degetele înainte de a scrie despre ceva de care habar n-ai.

 29. 30 Karakas ianuarie 7, 2011 la 2:59 pm

  Toate dezbaterea asta scoate din nou la suprafata un subiect deosebit de important: are oricine dreptul de a candida la functia suprema in stat? Raspunsul meu ar fi :da, insa prin filtrare.

  Pentru orice pozitie cind esti angajat trebuie sa treci printr-un proces: minime cerinte, interviu, referinte, perioada de proba. Cred ca a venit momentul sa punem in disctutie necesitatea crearii unui proces aparte pentru candidatii la functia de Presedinte, si in general, pentru toti candidatii care pot accede la posturi de demnitar.

  Eu cred ca este necesara o modificare a Legii Electorale, astfel incit toti candidatii sa fie obligati sa treaca un test medical, inclusiv unul psihologic. Doar candidatii validati de o comisie de specialitate, independenta, pot trece la etapa urmatoare: validarea gradului de educatie si certificare profesionala (de management). Un interviu ulterior ar trebui sa determine si capacitatea de leader a candidatilor (comunicare, reactie la situatii de stress, experienta dovedita de gestionare a unor situatii complexe, referinte).

  Ce credeti?

 30. 31 Moraru ianuarie 7, 2011 la 3:01 pm

  Felicitari, dle Nastase, pentru modul in care scrieti!
  Ma delectez de fiecare data cand va citesc.
  Dvs., cu ceva timp in urma, ati mentionat un lucru foarte interesant, si anume ca, cei mai multi dintre noi usor intram in jocul lui T.B., si asta ne costa pe fiecare dintre noi.
  Vreau sa-ma gandesc, pe de o parte ca nu se afla pe fata planetei T.B., si apoi cata satisfactie sadica, poate avea acest om, atunci cand el afirma ceva (o aberatie/tampenie de cele mai multe ori) si mii de oameni incearca sa gaseasca o noima la ceea ce a spus.
  Deci, personal, eu nu dau nici o atentie nici persoanei, nici mesajului, nici posturilor TV care il lauda/critica, pentru ca am mult mai multe lucruri utile de facut.
  Ce s-ar intampla daca ziarele, posturile de radio si TV, nu l-ar mai mediatiza 1 – 2 zile?
  Lumea toata ar gandi altfel, institutiile ar functiona altfel, economia si-ar reveni, pesimismul s-ar reduce in randul cetatenilor, lucrurile ar intra intr-o normalitate previzibila, si dorita de catre toti romanii.
  Dar, …

 31. 32 M.Voicu ianuarie 7, 2011 la 3:03 pm

  @Cezar ianuarie 7, 2011 la 10:07am spune: „vinovatia lui Basescu in dosarul Flota trebuie dovedita la fel cum vinovatia lui Adrian Nastase pentru presupuse fapte de coruptie trebuie si ea dovedita…”.
  @bah2010 ianuarie 7, 2011 la 12:05pm
  * * * „Paznicul juridic are obligaţia de a feri pe celelalte persoane de orice prejudiciu, iar dacã acesta s-a produs, prin aceasta s-a fãcut dovada culpei” (Acad.Prof.Dr.Docent Ion P.Filipescu, „DREPT CIVIL, Teoria generalã a obligaţiilor”, Ed.Actami, Bucureşti, 1994, pag.159). Asta trebuie sã ştie ORICE JURIST spre a avea dreptul de liberã practicã. Dacã nu, NU !

 32. 33 Cezar ianuarie 7, 2011 la 3:19 pm

  @bah2010

  Era vorba de un principiu juridic: prezumtia de nevinovatie! Romania nu mai trebuie sa repete cu Traian Basescu greseala facuta cu Ceausescu adica un proces de fatada. Procuratura din Romania trebuie sa demonstreze transparent cu probe clare vinovatia lui Basescu in dosarul Flota si in multe alte dosare in care ar trebui sa se autosesizeze.

  Regulile trebuie sa ramana reguli chiar si atunci cand pentru multi lucrurile par evidente.

  P.S. Nu mie imi sunt necesare dovezile ci acelora care vor veni dupa noi si care nu vor avea contextul la indemana pentru a putea intelege judecata noastra.

 33. 34 Rodica ianuarie 7, 2011 la 3:46 pm

  Domnule Nastase , N-ar fi interesanta o intalnire televizata intre Guvernul A Nastase si Guvernul Boc ?Astfel si-ar da multi seama de incultii si incompetentii bocisti.

 34. 35 dlnimeni ianuarie 7, 2011 la 3:49 pm

  O posibila cheie a furiei gloriosului: transportatorii.

 35. 36 fury ianuarie 7, 2011 la 3:59 pm

  In legatura cu o previzibila amanare a intrarii in spatiul Schengen, poate ca are dreptate si ziaristul francez care imi spunea: “Domnule, in definitiv, tara voastra e condusa de un infractor ce a modificat legea pe care ati negociat-o cu noi ca sa numeasca direct procurorul care sa-i dosarul cu disparitia flotei. El este cel care se ascunde in spatele imunitatii pentru a nu fi judecat. Si pe omul asta sa-l ascultam cand e vorba de credibilitatea justitiei voastre? Poate el sa dea lectii de morala liderilor nostri? Cu ce autoritate?” In fine…degeaba cu restul postului dvs sunt de acord…..

 36. 37 victoria ianuarie 7, 2011 la 4:04 pm

  La pierderea flotei maritime comerciale adaugati si pierderea flotei de pescuit a apelor teritoriale pe care le aveam inainte de 1989 a intregului lant de comercializare si procesare a pestelui.Sunt tari dezvoltate care traiesc bine de pe urma acestor activitati.Sa nu uitam ca inainte de 1989
  pestele era mancarea saracului,iar acum…

 37. 38 cazacu ianuarie 7, 2011 la 4:16 pm

  1/ « “In 2-3 ani trebuie sa ajungem cu un aparat de stat care sa se situeze in jurul a 900.000 de salariati platiti de la buget”. Pai, atatia erau in 2004! De ce a trebuit sa suportam “modernizarea” statului cu Basescu, ca sa ajungem, dupa 10 ani, la acelasi numar de bugetari? »

  In 2007 si 2008 nu cred ca un om rational il va putea acuza pe Basescu ca a influentat catusi de putin politica guvernului. Asa ca hai sa vedem cum stateau lucrurile atunci in privinta functionarilor din administratie, dupa datele INSSE : in ian 007, erau 184 mii functionari. In ian 2009, dupa 2 ani de guvernare Tariceanu (+ PSD in background), erau cca 220 mii, adica o crestere de 19%.
  In oct 2010, dupa aproape 2 ani de guvernare Boc, ramasesera 207 mii, adica o reducere de 6%.

  Asa ca aceasta acuzatie adusa lui Basescu este in mare parte gratuita.

  2/ « Achizitionarea celor doua fregate … »
  Raspunsul pe care il dati nu raspunde problemei puse de Basescu, si anume : aceste fregate sunt vechi si scumpe.
  Si probabil ca va amintiti si de acuzatiile de mita aduse in Marea Britanie, in legatura cu aceasta afacere, firmei de la care s-a facut achizitia. Acuzatii ramase in coada de peste pana la urma, pentru ca nu numai la noi multe afaceri de coruptie sunt ingropate mai mult sau mai putin discret.

  3/ « privatizarea PETROM »
  Si de aceasta data raspunsul este pe langa, dar de fapt aici avem de-a face in mod clar cu o tentativa clasica de manipulare – problemele evocate de Basescu sunt :
  a/ pretul la care s-a facut vanzarea,
  b/ cedarea la pachet, odata cu Petrom, a rezervelor de petrol.

  Raspunsul nu atinge nici una dintre aceste probleme, dar aduce in discutie un alt subiect, irelevant in context, insa in legatura cu care Basescu ar putea fi atacat.

  In general, este bine sa va hotarati : fie Basescu, ca presedinte, are legal dreptul sa intervina in diverse mecanisme de functionare ale statului si atunci aveti tot dreptul sa-l criticati daca nu a intervenit sau daca nu a facut-o eficient, dar devine absurd sa-l criticati pentru ca se amesteca ; fie el nu are dreptul sa intervina si atunci nu aveti de ce sa criticati neinterventia lui, dar nici nu este normal sa-i puneti in carca esecurile altora.

 38. 39 Rodica ianuarie 7, 2011 la 4:19 pm

  A.NASTASE-D.I.POPESCU-M.TANASESCU-M.MITREA-I.RUS-V.DANCU-V.PUSCAS-E.ANDRONESCU-C.DIACONESCU-I.M.PASCU-M.GEOANA-M.SARBU-I.SARBU- valori inainte de mandat – competenti in timpul mandatului––––––––––––––––––––––––-e.boc-ariton-ialomitianu-boagiu-igas-vreme-udrea-funeriu-predoiu-oprea-baconschi-botis-tabara ce gasca de incompetenti Nu stiu ce vrea de fapt BNR-ul.Vasilescu e suparat ca unii interlocutori fac politica , dar el face politica guvernului pe fata .Nici macar nu se mai fereste.

 39. 40 nic ianuarie 7, 2011 la 4:49 pm

  @Cezar
  Procuratura? Adica institutiile conduse de Kovesi si Morar? Ce sa dovedeasca astia despre flota?
  Pe ce lume traiesti draga Cezar?
  @ Adrian Nastase
  Subscriu si eu la indemnul altor colegi. Nu il mai lasati sa bata campii fara sa-i contracarati imediat.
  Faceti imediat o conferinta de presa si demontati toate aberatiile pe care le sustine. Altfel oamenii il cred doar pe el. Acum este un moment foarte dur. Basescu are deja in mana cele mai importante institutii. Daca o sa intarziati sa va uniti si sa folositi nemultumirea oamenilor, o sa modifice si Constitutia si o sa facem alegeri degeaba.
  Starea de spirit in randul oamenilor este deja descurajanta. Nimeni nu se mai asteapta la nimic bun. Daca pierdeti momentul asta nu cred ca veti mai avea sustinerea de acum niciodata. Si oricum nu va mai conta.

 40. 41 Jr. ianuarie 7, 2011 la 4:58 pm

  Iubitul nostru preşedinte Trăian Băsescu are o calitate nativă cu care nu mulţi se pot lăuda: NESIMŢIREA. Nesimţirea nu se poate dobândi prin educaţie, dar se poate croniciza din lipsă de informaţii.
  O parte a presei încearcă să ne arate comportamentul cel puţin neelegant al preşedintelui în relaţiile cu forţele politice interne, dar mai ales cu conducătorii ţărilor din UE.
  În toată lumea nimeni nu-l ia în serios, dovadă că România nu a mai fost vizitată de şefi de stat de multă vreme.
  Vine pe la televiziunile cumpărate şi îşi bate joc pur şi simplu de propriu popor: După alegerile prezidenţiale se lăuda că „i-am ciuruit”; a spus că demisionează în cinci secunde, s-a răzgândit. Mai nou, spune seara că îşi asumă eşecul aderării la spaţiul Shengen, dimineaţa a găsit alţi vinovaţi.
  Foloseşte un vocabular demn de cea mai spurcată mahala, nu de un şef de stat. Cum nu are replică, cum pune etichete: „tonomate”, „ţigancă împuţită”, „găozar”, ” întinde-te pe masă să-ţi fac eu masaj” şi câte alte expresii groteşti de te miri de unde le mai scoate.
  Mai nou, a trecut la botezat oameni politici care-l zgândără la psihic: „maimuţică”, „porumbel”, Felix motanul” şi mai vrea să fie respectat. Poliţiştii protestanţi l-au „respectat” cu epitetul „Javră ordinară” şi s-a supărat! Cică toţi se află pe o listă neagră, pasibili de pedepse.
  În aceste condiţii, cum să nu aplauzi iniţiativa OPOZIŢIEI de a crea o forţă politică puternică, majoritară pe termen mediu, cu misiunea de a schimba guvernul schizofrenic a lui Boc şi SUSPENDAREA uzurpatorului de Tron la Cotroceni?! Doamne ajută!

 41. 42 ionescu iulian ianuarie 7, 2011 la 5:03 pm

  Guvernul „BOC”?!Bunaa glumaaa!!!:)))))

 42. 43 Iluminatu ianuarie 7, 2011 la 5:17 pm

  Motto : La început de an
  Dreptate vrem, şi moarte de tiran !…

  SONETUL MORŢII

  Frigurile morţii sunt cumplite
  Iar clipa răzbunării a sosit,
  Traian bolboriseşte a tâmpit
  În corul lui boc(ciu) de vite !…

  Înjură cerul, viaţa, pe dreptate…
  Ameninţând pe Ziditor cu barda,
  Uitând ce iute îl trădează garda,
  Simţind a flori de crin curate;

  Semn că se-nvârte roata vieţii
  Pe muzică de-nvingători
  Interpretată de viteji feciori

  În madrigal divin, al tinereţii.
  Se-nalţă cu cravată, eşafodul
  TB eşti mort ! strigă norodul…

 43. 44 adrian ianuarie 7, 2011 la 5:18 pm

  Domnule Nastase,duceti va in justitie,rezolvati va toate problemele in vazul presei si in vazul tari cat mai curand!Apoi veniti si conduceti tara asta pt.ca sunteti fara indoiala cel mai competent!

  Imi pare foarte rau ca nu mai candidati la presedentie..acolo e locul Dvs.

 44. 45 Baronul Munchhausen ianuarie 7, 2011 la 5:34 pm

  @ Nastase,

  Noi iubim trandafirii inca dinainte sa ascultam melodia lui Bogardo. Dar acei trandafiri nu erau in nici un caz, cei de pe sigla psd sau pdl. Ca sa va lamuriti, sa recitim impreuna versurile acestei drumoase melodii:

  Sa nu uitam nicicind, sa iubim trandafirii,
  Ei sunt pe-acest pamint, un simbol al iubirii,
  Si totusi de-om uita sa iubim trandafirii,
  Ei nu ne vor ierta, clipele ratacirii.
  Si pentru asta, nu, destinul nu e vinovat,
  De vina suntem numai noi, noi amindoi.

  Cei care au tradat, juramintul iubirii,
  Si-o clipa am uitat, sa iubim trandafirii,
  Nu este adevarat, ca sunt flori trecatoare,
  Surisul lor curat, niciodata nu moare.

  Sa nu uitam nicicind, sa iubim trandafirii,
  Ei sunt pe-acest pamint, un simbol al iubirii,
  Nu este adevarat, ca sunt flori trecatoare,
  Surisul lor curat, niciodata nu moare.

  Deci, daca am fi pescari, am iubi poate si ramele fiindca asa am putea prinde pestii cei mari care au scapat din navod. Cu licuricii nu am avut ocazia sa ma intalnesc…
  Faptul ca psd si pdl au pe sigla trandafiri, nu ma impiedica sa iubesc trandafirii, chiar daca nu sunt partizanul celor 2 partide. Pozitia mea pe blog vrea sa insemne ca nu sunt aplaudac ci, dimpotriva, vreau sa contribui la o dezbatere animata.
  P.S. De ce avem impresia, uneori, ca unele pisici sunt mai negre decat in realitate?

 45. 46 Karakas ianuarie 7, 2011 la 5:43 pm

  Ah, da, inca o duma (ptiu drace, alt cuvint rusesc): ce are Basescu cu rimele? Rimele, desi provoaca unora repulsie, au un rol extrem de pozitiv pentru ingrasarea si decontaminarea solului, asigurindu-i fertilitatea in fiecare an. Plus ca fac cu ochiul din navod. Asa ca, Traiasca Rimele!

 46. 47 M.Voicu ianuarie 7, 2011 la 5:51 pm

  @Karakas, ianuarie 7, 2011 la 2:59pm spune: „Pentru orice poziţie când eşti angajat trebuie sã treci printr-un proces: minime cerinţe, …”
  * * * M-am exprimat ARGUMENTAT, cred eu, la ianuarie 2, 2011 la 2:57pm; dacã v-a scãpat, see it, please !
  @Cezar, ianuarie 7, 2011 la 3:19pm spune: „Era vorba de un principiu juridic: prezumţia de nevinovãţie!”.
  * * * În cauza deschisã de Dumneavoastrã se potriveşte ceeace am redat la ianuarie 7, 2011 la 3:03pm : PREJUDICIUL ESTE DOVADA CULPEI ! Prima treabã a justiţiei este sã o individualizeze ; „Paznicul juridic” este reprezentat totdeauna prin „CAPUL AUTORITÃŢII”.
  …Codul Civil a fost modificat monstruos la puncte din art.304, anulând şi dreptul atacãrii cu recurs la eludarea de “dovezi determinante pentru soluţionarea pricinii”, ş.a, ş.a, ş.a. !

 47. 48 Ghita Bizonu' ianuarie 7, 2011 la 6:27 pm

  Cezar

  fara a-i ura ceva similar Basescului am ceva a-ti zice depre procestu lu Nae si Codoi:
  1) era stare exceptionala declarata. Adica contitutia era suspendata !
  2)se interzisesra grupurile > 3 persoane. Asta inseamna deja stare de asediu !
  3)starea de asediu se introdusese de „organili” abiliate cf lu legea . Ca zisele organi erau fam BPEx al CC si Consigliul de Stat al RSR in frunte cu multstimatu nu arata decat ca cf legii unica lege care guverna in acel moment Romania era
  LEGEA MARTIALA ! Ori in caz de lege martiala tribunalu normal este curtea martiala cu iesirea la zidu clasic (de cand s-a renunat la funie!).
  Asa ca tov Secretar General al PCR , auxiliar Presdinte al RSR a fost ciuruit cf legii martiale introduse de tovarasia sai codului penal din iepoca.
  Restu palavragelii despre iregularitatea procestului, „nerespectarea” legilor suspendate de Ciuruitu ori a legii americane asa cum o invata tot teleptualu din serialele si filmele amerloce este .. inutila ori lucru manual de sorginte stangista .
  A fost proces de curte martiala , in timpul starii de asediu legal instituite , in timp de grave tulburari. Nimeni nu poa cere mai mult (decat tampitii si stangistii).
  Nu urez nimanui asa ceva ca nu mai am chef (nici atunci nu am avut chef) de stare de asediu ….

 48. 49 Cornu ianuarie 7, 2011 la 6:28 pm

  Va propun o analiza la rece si foarte corecta a timpurilor pe care le traim:

  Enciclică a Sfîntului Sinod al Bisericii Greciei

  CĂTRE POPORUL GREC (la fel de valabil si pentru poporul roman)

  Sinodul Bisericii Greciei, întrunit în şedinţă ordinară pe 5-8 octombrie 2010, simte nevoia să se adreseze creştinilor săi, poporului lui Dumnezeu, dar şi fiecărui om bine intenţionat, vorbind pe limba adevărului şi a dragostei.
  Zilele pe care le trăim sînt grele şi decisive. Trecem, ca ţară, printr-o criză economică cumplită, care le creează multora nesiguranţă şi teamă. Nu ştim ce ne aşteaptă în ziua de mîine. Se pare că ţara noastră nu mai este liberă, ci este administrată în fapt de creditorii noştri. Ştim că mulţi dintre voi aşteptaţi de la Biserica de care sînteţi păstoriţi să vă vorbească şi să-şi spună cuvîntul despre criza la care sîntem martori.
  Este adevărat că evenimentele actuale din patria noastră sînt inedite şi cutremurătoare. Criza duhovnicească, socială şi economică este o consecinţă firească a răsturnării întregii firi. Se încearcă dezrădăcinarea şi distrugerea temeiurilor multor tradiţii care pînă acum erau considerate ca făcînd firesc şi organic parte din viaţa spaţiului nostru elen. Din punct de vedere social, se urmăreşte o uzurpare a predaniilor şi a drepturilor noastre, desigur cu un argument evident: măsurile acestea le cer creditorii noştri. Declarăm de aceea că suntem o ţară sub ocupaţie şi că executăm poruncile conducătorilor-debitorilor noştri. Întrebarea care se naşte este dacă solicitările lor privesc doar chestiunile economice şi de asigurări, sau vizează şi fizionomia duhovnicească şi culturală a patriei noastre.
  În faţa acestei situaţii, orice om raţional se întreabă: de ce nu am luat mai devreme toate aceste măsuri drastice, care astăzi sînt caracterizate drept necesare? De ce nu am tratat la timpul lor toate aceste simptome ale crizei societăţii şi economiei, pe care azi le trăim în mod brutal? Persoanele de pe scena politică din ţara noastră sînt, de decenii, aceleaşi. Oare cum au socotit atunci costurile politice, cu toate că ştiau că duc ţara la catastrofă, iar azi se cred la adăpost, acţionînd tot de pe poziţia celor care dau porunci? Sîntem martorii unor răsturnări radicale pentru care altădată se revolta întreaga Grecie, iar azi sînt impuse aproape fără nici o împotrivire.
  În cuvinte foarte simple, criza noastră economică este cauzată de diferenţa dintre producţie şi consum, mai exact dintre ritmul lent al producţiei pe care îl atingem şi nivelul ridicat de confort cu care ne-am învăţat să trăim. Cînd ceea ce se consumă este mult mai mult decât ceea ce se produce, atunci balanţa economică înclină spre partea cheltuielilor. Ţara noastră, pentru a face faţă, este nevoită să se împrumute, sperînd că balanţa dezechilibrată se va restabili. Însă, atunci când acest lucru nu se mai întîmplă, iar debitorii cer returnarea împrumuturilor, plus dobîndă, se ajunge la criză şi la faliment.
  Criza economică care chinuie şi domină ţara noastră nu este însă decît vîrful aisbergului. Este urmarea, rodul unei alte crize: a celei duhovniceşti. Disproporţia dintre producţie şi consum nu are doar o dimensiune economică, ci, în primul rînd, este un fapt duhovnicesc. Este indiciul crizei duhovniceşti, care priveşte atît conducerea ţării, cît şi poporul. O conducere care nu a putut să aibă o atitudine responsabilă faţă de popor, care nu a putut sau nu a vrut să vorbească pe limba adevărului, care a promovat modele eronate, care a cultivat relaţiile clientelare, numai şi numai pentru că a avut ca scop deţinerea puterii. O conducere care, în fapt, se vădeşte că a subminat interesele reale ale ţării şi ale poporului. Şi, pe de altă parte, un popor, adică noi, care ne-am purtat iresponsabil. Ne-am lăsat pradă bunăstării, îmbogăţirii facile şi traiului bun, ne-am dedat cîştigului uşor şi înşelăciunii, fără a ne mai pune problema adevărului lucrurilor. Revendicarea arbitrară a drepturilor de către bresle şi grupuri sociale, cu o desăvîrşită nepăsare faţă de coeziunea socială, au contribuit în mare măsură la situaţia de astăzi.
  Esenţa crizei duhovniceşti este absenţa sensului vieţii şi închiderea omului într-un prezent rectiliniu, adică în instinctul lui egoist. Un prezent fără viitor, fără perspectivă. Un prezent condamnat la plictis şi monotonie. Viaţa a ajuns doar un interval de timp nedeterminat între două date: a naşterii şi a îngropării.
  Într-o asemenea perspectivă, deşertăciunea se ia la întrecere cu absurdul, iar lupta o cîştigă totdeauna tragicul. Cînd te adresezi tinerilor şi îi întrebi: De ce iei droguri, fiule?, iar ei îţi răspund: Spuneţi-mi dumneavoastră de ce să nu iau? Nu sper nimic, nu aştept nimic, singura mea bucurie este atunci cînd înfig injecţia şi călătoresc (în alte lumi); sau cînd atragi atenţia unui tînăr că luînd droguri va muri, iar el îţi răspunde cu un zîmbet tragic: Nu înţelegeţi că eu iau droguri ca să trăiesc?, atunci înţelegi cît de incredibil de adevărate şi de potrivite în tragismul lor sînt cuvintele de mai sus. În loc de sens al vieţii, noi am urmărit deci bunăstarea, traiul bun, puterea economică. Cînd însă nu există altă perspectivă de viaţă în afară de consum, cînd puterea economică şi demonstrarea ei ostentativă devine singurul mod al recunoaşterii sociale, atunci imoralitatea ajunge singura cale de viaţă, pentru că altfel, dacă eşti moral, eşti prost. Aşa au gîndit şi au făptuit mulţi, aşa am ajuns la diferenţierea şi de putere, dar şi de poziţie în poporul nostru.
  Întrebarea – dilema lui Dostoievski – libertate sau fericire? o trăim în tot tragicul ei. Am ales bunăstarea contrafăcută şi am pierdut Libertatea persoanei noastre, am pierdut Libertatea ţării noastre. Astăzi, în mod justificat, omul tremură mai degrabă pentru micşorarea veniturilor, dar nu se nelinişteşte pentru deficienţele educaţiei care îi privesc pe copiii săi şi nu se îngrijorează de înjosirea persoanei umane. Aceasta este deci esenţa adevăratei crize şi sursa crizei economice pe care atît de nemilos o exploatează actualii „negustori de popoare”.
  Noi, părinţii voştri duhovniceşti, ne-am făcut autocritica, am dorit să cercetăm care este partea noastră de vină în prezenta criză, confruntîndu-ne în Sinodul Ierarhiei cu responsabilităţile noastre. Ştim că uneori v-am mîhnit, v-am smintit chiar. Nu am reacţionat direct şi la momentul potrivit faţă de atitudini care v-au rănit. Distrugerea relaţiei dintre popor şi Biserica de care este păstorit a ajuns obiect de neguţătorie, exploatat în mod pragmatic prin scandalurile fabricate, ţintindu-se destrămarea încrederii voastre în Biserică.
  Vă spunem că Biserica are antidotul modului de viaţă consumerist şi acesta este asceza. Şi dacă consumul este sfîrşitul, pentru că este o viaţă fără sens, asceza este drumul, pentru că duce la o viaţă cu sens. Asceza nu este privarea de plăcere, ci îmbogăţirea vieţii cu sens. Este antrenamentul atletului care îl conduce la competiţie şi la medalie, iar această medalie este viaţa care biruieşte moartea, viaţa care se îmbogăţeşte cu dragoste. Asceza este drumul libertăţii, ieşirea din sclavia inutilului care astăzi ne înjoseşte.
  Ne nelinişteşte situaţia Educaţiei noastre, pentru că sistemul educaţional actual se raportează la elev nu ca la o persoană, ci ca la un calculator electronic, şi singurul lucru pe care îl face este să îl „încarce” cu materie, neinteresîndu-se de întreaga sa personalitate, şi de aceea copiii noştri cu îndreptăţire se împotrivesc. De aceea sîntem neliniştiţi în privinţa proiectului Noului Liceu care se pregăteşte. Manualele şcolare se scriu, într-adevăr, cu răspunderea guvernului, dar conţinutul lor îl vizează şi pe ultimul cetăţean grec, care aşteaptă de la Biserica sa să îi facă cunoscut cu putere şi glasul său smerit.
  Înţelegem că toate parohiile noastre trebuie să devină spaţii ospitaliere pentru tinerii noştri, aşa cum sînt deja destule dintre ele, în care mulţi tineri găsesc refugiu în căutarea lor de sens şi de speranţă.
  Ştim că cereţi de la noi, păstorii voştri, o Biserică eroică, plină de vigoare, care să aibă cuvînt profetic, şi mai ales cuvînt pentru tînărul contemporan. Nu o Biserică secularizată, ci una sfinţită şi sfinţitoare, o Biserică liberă, păstorind cu putere poporul său, fără a se teme să ia poziţie faţă de sistemul viclean al acestei lumi, chiar dacă împotrivirea ar conduce la prigoană şi martiriu.
  Biserica este singurul organism care poate să stea nemijlocit alături de om şi să îl sprijine. Biserică însă sîntem cu toţii – şi aceasta este puterea noastră şi puterea ei. La unitatea dintre păstori şi popor ţintesc negustorii de popoare, încercând să o submineze. Ei ştiu că dacă vor „pierde” păstorul, cu uşurinţă se vor risipi oile şi le vor putea supune. Istoria ne învaţă că acolo unde s-a luptat împotriva lui Dumnezeu, de fapt înjosirea omului era scopul final.
  Întruparea lui Dumnezeu este cea mai mare recunoaştere a persoanei umane. Biserica nu se opune guvernării, ci acelora care, profitînd de guvernare şi ascunzîndu-se în spatele puterii, lucrează să vă fure nădejdea. Aduceţi-vă aminte că, pentru mulţi specialişti în economie, prezenta criză este fabricată, urmărindu-se de către anumite forţe doar controlul mondial, nu şi iubirea de oameni.
  Biserica lui Hristos are cuvînt pentru actuala situaţie, pentru că nu a încetat să fie parte a lumii şi parte a istoriei. Nu poate îngădui nici un fel de nedreptate, fiind în acelaşi timp datoare să fie gata pentru mărturisire şi martiriu. Ştim că oamenii de lîngă noi suferă de foame, se află în sărăcie, se sufocă economic, deznădejdea de multe ori stăpîneşte inima lor. Cunoaştem acest lucru, pentru că prima lor oprire în căutarea speranţei este Biserica de lîngă casă, parohia lor. Scopul şi lupta noastră este ca fiecare parohie să devină centrul de unde activitatea pastorală să îmbrăţişeze întreaga societate locală respectivă.
  Intenţia noastră este să ţinem sub observaţie problemele sociale, cu scopul de a urmări îndeaproape şi de a preîntîmpina metodic problemele pe care le creează prezenta criză. Scopul nostru este să dezvoltăm lucrarea de asistenţă socială a fiecărei parohii, în aşa fel încît să nu mai existe nici măcar un om care să nu aibă o farfurie de mîncare. Cunoaşteţi şi dumneavoastră că în această privinţă Biserica realizează o lucrare uriaşă. Cunoaşteţi acest lucru, pentru că mulţi dintre dumneavoastră sprijiniţi voluntar acest efort al parohiilor voastre şi îl susţineţi economic. Vă chemăm să staţi aproape fiecare de parohia voastră, ca să ne confruntăm împreună cu aceste momente grele.
  Poporul nostru a trecut şi altădată prin sărăcie şi foame, dar a îndurat şi a biruit, pentru că atunci avea alte perspective. Mulţi dintre noi putem să ajutăm pe unul şi unul pe mulţi. Dumnezeu nu ne-a dat duh de frică, ci de putere şi de dragoste. Cu acest duh, adunaţi în jurul Bisericii, care este marea noastră familie, vom scoate la iveală greşelile noastre, vom căuta sensul vieţii în dragoste şi astfel vom ieşi din acest ceas greu.

 49. 50 Ghita Bizonu' ianuarie 7, 2011 la 6:34 pm

  cazacu

  uiti micul amanunt ca Base este cel care a fosttat constituirea guvernului Tariceanu. In momentu ala presedentia ambelor camere era detinuta de membrii PSD , cestie ce arata constituirea unei majoritati functionale in Parlament. In mod normal trebuia sa fie invitata PSD la 3coceni si la cafeluta protocolara Pestinentialu sa fi intrebat : ba Adi9 si pe cine vreti voi premier ? Apoi sa fi iesit (Pestyinentalu) ope stecla si sa fi zis :Am hotarat sa desemnez ca premier pe tovaras.. pardon domnu X !!
  In aceste conditii ar fi avut tot dreptu sa se specle pre labe cf modelu Pilat spalandu-se pe maini .
  Insa a preferat sa fie „jucator” si sa dribleze Constitutoa. Asa ca acu trebe4 sa raspunda . Rezultatele sunt urmarea vointei sale expres exprimate !!

 50. 51 contele ianuarie 7, 2011 la 6:39 pm

  @ Baronul Munchhausen

  Ai plecat de la ” Racul , broasca şi cu ştiuca ” şi ai ajuns la trandafiri . Putem continua cu lumea insectelor : ” Greierele şi furnica ” , unde greierele stă la talk show pe la televizoare toată vara . Putem continua în forţă cu ” Bivolul şi coţofana ” . Acuma , cine-i bivolul , cine-i coţofana şi cine-i căţelul …bivolul ar putea fi Europa , căţelul ar putea fi România …
  Dar cel mai mult şi mai mult îmi place ” Vulpea şi corbul ” . Avem cele trei personaje principale : politicianul , electoratul şi … caşcavalul .

 51. 52 Ghita Bizonu' ianuarie 7, 2011 la 6:39 pm

  O da uitasem cazace

  fregatele. O nava militara englezeasca nu prea are cum sa fie veche dupa 20 de ani (mai are inca cam toti atatia inainte. Daca nu da peste vreo mina!). O da, ca englezii le scimba … pai ce vrei sa trraca in somaj santoerele de specialitate ? si peste 20 de ani sa fie nevoit ALbionu sa cumpere din India sau China? Nu, asa ca le schimba !!]
  Scumpe ? Hm .. ai verificat dotarile de pe ele ? Ca dotarile noi sunt al dracului de scumpe .. rosca sa depaseasca costul navei in sine … Ma rog Chile a cumparat mai ieftin … insa ei nu sunt in Marea Neagra si vecinii lor is cam ca ei … asa ca nu aveau nevoie de dotari cine stie ce (Sea Sparow samd)

 52. 53 Cristinel Virgilius Degeratu ianuarie 7, 2011 la 7:18 pm

  Pe rit vechi s-a sarbatorit Craciunul. Anul Nou peste o saptamana.

 53. 54 Pali ianuarie 7, 2011 la 7:21 pm

  Domnule Presedinte Adrian Nastase cu tot respectul am o intrebare …am inteles ca, Victor Ponta si Daciana Sarbu au fost la Basescu cu o problema personala ( mi-e cam greu sa cred dar asta e, ) dar aflu azi ca, intre Craciun si Anul Nou a fost si tata -socru Senatoru Ilie Sarbu la Zeus !!! Ce se intimpla ? Tot cu o problema personala ? A devenit Base’ consilier matrimonial sau unii ne pregatesc o „surpriza” ?

 54. 55 marius ianuarie 7, 2011 la 9:38 pm

  D-le presedinte Adrian Nastase raman uimit de reactia de catelus de plus a PSD-ului, de modul absolut lipsit de orice coerenta in actiune,de comportamentul umil care nu-i sta deloc bine unui partid cu pretentii de prima vioara pe scena politica (din pacate e o vioara care nu mai canta).In timp ce milionarii semianalfabeti cu caractere nedefinite si vagi si cu care mai nou PSD-ul se mandreste si –i propune ca alternativa social-democrata , erau inca la chef,cu Whisky –ul si caltabosul in gura ,(obicei perpetuat din campaniile electorale),PNL-ul punea rapid de o alianta ,luand fata PSD-ului atat ca si comunicare politica , dar si ca initiativa. In ultimii ani PSD –ul e un partid tot mai greoi ,tot mai inchistat,cu un interior din ce in ce mai urat la nivelul organizatiilor de baza ,tot mai lipsit de credibilitate(in multe locuri) si reactie ,in timp ce PNL_ul mult mai agil ,mai dornic de performanta , a reusit ca de la procente de 12-15% sa ajunga la procente de 27-30 % ,dar ceea ce este si mai important, sa-i ia locul PSD-ului din punctul de vedere al perceptiei publice. Cheia succesului acestui partid?de buzunar la un moment dat ,focusandu-se pe electoratul mai elitist , cheia este nu doar locomotiva Crin Antonescu ci ceea ce este in spatele lui ,adica toate organizatilile care au fost curatate ,multa munca ,seriozitate si orientarea spre oameni competenti si de imagine. ,actiune.
  Sunt convins ca daca se vor realiza acum sondaje , se va dovedi ca oamenii acum percep PNL_ul ca principala forta a opozitiei chiar daca PSD-ul beneficiaza de un procent mai mare.Si asta o spun cu tristete, deoarece cei 14 ani pierduti luptand ,crezand si aparand PSD ii consider irositi,deoarece motivul pentru care PSD se afla in aceasta situatie este un motiv derizoriu.,-adica nu din cauze externe ci din cauze interne, din cauza lui ,din cauza comoditatii,lenei,compromisurilor facile ,vorbariei goale de multe ori si a discrepantei intre discurs si ceea ce este in realitate in teritoriu..De altfel daca ati reusit sa parcurgeti materialele ce vi le-am trimis impreuna cu colajul si doc. respective , poate ati observat ca eu, acest lucru (printre multe altele) l-am sustinut de mult timp, ca PNL-ul va lua fata PSD-ului si s-ar putea ca dreapta sa mai conduca inca timp de doua cicluri electorale aceasta tara si sa nu fie deranjata de nimeni, cu atat mai putin de un partid de stanga ca PSD-ul ,care nu mai inteleg ce vrea de fapt ,ce valorizeaza si pe cine sau ce mai reprezinta.
  Nereveniti inca de la gustul sampaniei scumpe, frantuzesti si a mancarurilor exotice pe care si le permit acesti social –democrati semianalfabeti de prin teritoriu ,caractere dezgustatoare, taranoi parveniti in cele mai multe cazuri ,reprezentanti ai social-democratiei ,aparatori ai celor multi si saraci , si care in spatele usilor inchise ii dispretuiesc din toti rarunchii si pe cei saraci si pe intelectuali si pe cei multi ,deci nereveniti inca de la gustul bun (banuiesc) al sampaniei frantuzesti, s-au trezit buimaciti din nou de o lovitura –adica aceasta alianta PNL-PC care acum in aceasta perioada este perceputa ca adevarata si credibila alternativa la ce este acum, dar si subtil ,care a ocupat spatiul mediatic doua zile ,in timp ce PSD-ul inca motaia cu burta plina in autosuficienta data de cele 36-37 de procente din sondaje. Din experienta mea ,cunoscand stilul PSD din ultimii ani ,dar si alte motive,sunt convins ca acele procente nu vor ramane asa cum sunt acum ci vor fi mult mai mici in cazul campaniei efective ,dar problema mare nu este ca ar pierde cateva procente ci ca PSD pierde ‘terenul ‘si veti gasi o mica parte din explicatii(din punctul meu de vedere) daca ati citit materialele trimise .Iar in plus oamenii s-au fript de prea multe ori cu politicienii ca sa ma creada in vorbele lor si sa mai fie manati de entuziasmul de alta data ca sa iasa buluc la vot .
  De ce credeti ca PC-ul a plecat de langa un partid – PSD-ul care este pe primul loc in sondaje catre un partid mai mic ca procente,adica PNL? Fiindca acolo au simtit ei ca se afla puterea, nu procentul face puterea ,ci modul in care ea se manifesta si se arata .Problema e ca si cetatenii percep lucrurile cam in acelasi mod.In teritoriu in ultima vreme PNL-ul a luat bine fata PSD-ului ca si credibilitate,oameni,forta,actiune,reactii..Aruncati o privire si faceti o comparatie intre cum se misca organizatiile PNL in teritoriu ce oameni au ,ce oameni scot in fata ,ce colaborare exista ,ce dorinta de lupta pentru performanta au …si organizatiile PSD ce se mentin in starea de inchistare , ce oameni au ,cine le conduc, stare care irita electoratul. Asta v-o spun cu amaraciunea unui fost militant PSD .
  Sa nu uitam ca este – alianta PNL-PC (ca ei au avut initiativa ) si eventual cu PSD ..(in coada) .
  Eu am mai spus ca PSD ,demult si-a pierdut mentalitatea de invingator si multi simt asta(cauza principala – lipsa dorintei de a schimba lucrurile rele si profunde din PSD si din ce in ce mai putini oameni de caracter).
  Sigur ca daca mergem pe ideea ca nu mai conteaza asa mult ideologiile,dreapta /stanga , putem accepta(nu?) ca opozitia sa fie reprezentata de Crin Antonescu ,de un om de dreapta de altfel un om destul de onorabil, intelectual ,destul de credibil ca discurs urmat insa si de actiune,si implicit de PNL ca partid. Dar Crin Antonescu si PNL vor mai mult ,de fapt vor totul. Si la un moment dat(moment nu prea indepartat) vor actiona in consecinta.Vor performanta ,vor coronita,locul I ,si Crin Antonescu stie ca poate sa obtina acest lucru ,e o oportunitate pe care doreste sa nu o piarda.Si nu va uita acest lucru ,(chiar fiind alaturi formal de PSD .,)de acest obiectiv ambitios (dar deloc imposibil) al partidului sau.
  Apropo de ce spuneati la un moment dat in editorial,ca Basescu dupa sase ani de mandat catastrofal trebuie sa demisioneze…Basescu nu o sa demisioneze.Stie el de ce.Are destui prieteni in PSD ,la fel cum are si partidul sau-PDL.
  P.S. V-am trimis un material impreuna cu un colaj +doc. si doresc sa stiu opinia dvs. cu privire la situatiile expuse si ce modalitati concrete si aplicate de rezolvare se gasesc pentru un militant care timp de 14 ani a aparat acest partid si pe toti reprezentantii sai.(mai mici sau mai mari).
  Exista niste raspunsuri sau nu ?

 55. 56 dlnimeni ianuarie 7, 2011 la 9:41 pm

  Cazacu: imi pareti a fi un demn urmas al lui Traian – in sensul specificat nu de mult de dna Udrea avind dumneavoastra proprietatea de a face cu seninatate niste afirmatii fara a cunoaste daca si cum au fost dezbatute pe blogul dlui Nastase problematicile la care va referiti.
  1. nu vad de ce plasati anii 2007 si 2008 in viitor si probabil ca atunci cind va referiti la oameni rationali ii aveti in vedere pe cei care pot fi scrisi sub forma de fractie. Gloriosul autointitulindu-se, din capul locului, presedinte jucator, poarta responsabilitate si pentru faptele guvernarii Tariceanu, in care s-a amestecat cit a putut de mult: daca nu credeti, luati arhivele de presa si cititi, aveti destule de citit. La fel de bine puteti citi istoricul blogului.
  2. Afacerea frégatelor a fost discutata pe blogul dlui Nastase, beneficiind de mai multe zeci de comentarii, ca si de interventii ale dlui Nastase. Intimplarea face sa tin minte bine discutiile de atunci, eu nefiind un partizan al acelui model de fregate britanice. Concluzia a fost aceea ca, in achizitionarea celor doua fregate, dl Nastase a respectat optiunea militarilor, considerind ca ei, ca militari, cunosc mai bine lucrurile. Rusinea, in esenta, pentru suspectatele nereguli apartine companiei BAE. Dupa cum poate cunoasteti, serviciile noastre de informatii externe nu mai au voie sa culeaga informatii din tarile aliate, asa incit ele nu au putut informa autoritatile romane, iar serviciile care ar fi trebuit sa cunoasca istoria, cele britanice, fie ca au fost suficient de proaste ca sa nu afle, fie ca nu au gasit cu cale sa ne informeze si pe noi, ca intre aliati. Cred ca ati putea adresa o scrisoare de protest serviciilor britanice de informatii, ce ziceti, o scrieti?
  3. Dupa cum poate cunoasteti, vinzarea Petrom a fost supusa de catre guvernul de atunci analizei parlamentare si votului parlamentar. Singurul partid care s-a opus legii prin care fost oficializat contractul de vinzare a fost PRM, atit in comisie cit si in plen, in timp ce PD si seful sau de atunci, gloriosul, au votat ghiciti cum? Pentru, ei fiind pe deplin de acord cu conditiile de vinzare. Explicabil deoarece, prin angajamentele semnate, gloriosul a obligat Romania sa vinda Petrom si, existind obligatia, a obligat Romania sa vinda in conditii dezavantajoase.
  In incheiere, va fac sugestia ca dumneavoastra sa va documentati mai bine inainte de a comenta pe blogul dlui Nastase, ca sa nu ne consumam nici noi timpul de pomana.

 56. 57 Harabula ianuarie 7, 2011 la 9:43 pm

  @Off topic
  Pe vremea comunismului, aveam un coleg de serviciu cam nebun, pe care l-am auzit zicand:
  „Aseara l-am vazut la televizor pe Tampitu (Ceausescu). Am inchis sonorul si i-am zis: „Vorbeste si acum, idiotule”. Imi venea sa rad cum vorbea si nu-l auzea nimeni”
  Amuzat i-am povestit asta unui prieten. Om cult, a tradus pe Cioran la Humanitas. Mi zis: „Nu te mira deloc. Si eu fac uneori asta.”
  Acum si eu am televizorul deschis la Realitatea fara sonor. Se perinda Gusa, Basescu, Tudor Octavian si Dragostescu.
  Ce as auzi daca as deschide si le-as auzi vocile?
  Nu sunt deloc curios.

 57. 59 Ioan ianuarie 7, 2011 la 10:12 pm

  Ghita Bizonu’

  Uitati-va o clipa pe firul cu Ioanele, Ioanii si Ionii. Va rog.

 58. 60 balbeck ianuarie 7, 2011 la 10:25 pm

  Trebuie sa ni-i facem aliati pe cei mai puternici.Dar parca nu ma intereseaza Schengen chiar asa de mult.
  Romania absoarbe doar 1% din fondurile europene.
  Ce cautam in UE?Noi contribuim cu mult mai mult decat primim.

 59. 61 Geo Atlantul ianuarie 7, 2011 la 10:47 pm

  Acest „Inger Decazut-Rama-Sarpe Malefic” ca si Pdl-ul dealtfel isi permit sa jigneasca un Popor Ales de Dumnezeu findca nu-l baga-nseama Mama Europa.Este o rusine aceasta Ras malefic.

 60. 62 Geo Atlantul ianuarie 7, 2011 la 10:55 pm

  Acest „Inger Decazut-Rama-Sarpe Malefic” ca si Pdl-ul dealtfel isi permit sa jigneasca un Popor Ales de Dumnezeu findca nu-l baga-nseama Mama Europa.Este o rusine aceast Ras malefic.Dumnezeu va face Dreptate in privinta Romaniei.Tatal Nostru Care Esti In CERURI.Am zis in Ceruri ,adica mai multe civilizatii extraterestre care vegheaza asupra Noastra.Dracii se vor duce pe Marte.Acolo le este locul sau in Focul ghenei.Amin

 61. 63 Spiridus ianuarie 7, 2011 la 11:56 pm

  „Alianţa lui Crin Antonescu cu Felix Motanul, cu turnătorul Securităţii, cu gestionarul firmei Crescent, cu proprietarul Antenelor cele mizerabil famate ar trebui să deschidă ochii, acum, în ceasul al doisprezecelea, şi ultimilor suporteri liberali oneşti. Adică al celor ce cred în doctrina liberală, TRADATA ABJECT DE BIDONUL GOL ANTONESCU” (subl. mea), afirma intelectualul de referinta al Cotrocenilor, Mircea Cartarescu, in Evenimentul Zilei.

  Daca asta e reperul Cotrocenilor in materie de cultura, nu prea ma mai mir de expresiile „stilate” ale lui Basescu sau Catalin Avramescu. Asta-i nivelul. Sa nu ne mai prefacem ca „intelectualii” lingai ai Cotrocenilor au un nivel frecventabil intr-o institutie europeana cu minima decenta. Fac parte din alta lume, fara legatura cu civilizatia, respectiv cu ceea ce europenii inteleg prin aceasta.
  De aici pana la expresii diplomatice gen „tainul pentru un demnitar francez”, „rama”, „licurici” etc., inovatii de mare valoare patriotico-diplomatica, nu e decat un pas. Trecut deja si asta.
  Iar locul Romaniei in Europa nici nu merita sa fie altul, ca s-o spunem clar si corect. Cel putin nu cu asemenea guvernanti.
  Pentru exactitate – nici cu unii din opozitie.

 62. 64 M.Voicu ianuarie 8, 2011 la 12:08 am

  @dlnimeni spune: ianuarie 7, 2011 la 9:41 pm „vinzarea Petrom a fost supusa de catre guvernul de atunci analizei parlamentare si votului parlamentar.”
  • * * Dar ţiţeiul şi gazele, dintre «Bogăţiile de interes public ale subsolului… FAC OBIECTUL EXCLUSIV AL PROPRIETĂŢII PUBLICE.». (Constituţia, Art.136 alin.3). «Bunurile proprietate publică sunt inalienabile.» (Art.136 alin.4).
  • Votul parlamentar nu poate schimba regimul juridic al proprietãţii publice exclusive; în 2003, când s-a modificat Constituţia, nu a putut schimba aceste dispoziţii IMPERATIVE .
  • Şi-atunci…
  • Dar de atunci…

 63. 65 peromaneste ianuarie 8, 2011 la 12:37 am

  La niste declaratii recente facute de dl. Isarescu, cum ca oamenii au indatorat Romania, nu bancile, m-am intrebat pe blogul unui alt PSD-ist pentru care as vota (http://www.gabrielacretu.ro/ipohondrie-si-confort-sporit.html ), de ce tace PSD-ul daca vrea sa fie un partid credibil de stanga.

  In alte cuvinte, as vrea sa stiu ca avem stanga autentica, nu fripturisti care se insira in spatele oricarui steag ce flutura la Victoria sau Cotroceni.

  Citirea unui paragraf de aici este de natura sa indice autenticitate social-democrata la PSD:

  „6.Basescu vrea sa schimbe, prin Boc, “institutiile lui Iliescu”. A inceput. Spre exemplu, prin OU din domeniul sanatatii, prin care se are in vedere “eficientizarea” unor institutii din domeniul sanatatii, cum ar fi Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate, care avea un Consiliu de administratie. format din 17 membri (5 de la stat, 5 patronate, 5 sindicate, 2 numiti din partea CN al persoanelor varstnice). Ca sa ”modernizeze” institutia, Boc a stabilit un Consiliu format din 7 membri (4 de la stat, 1 de la patronate, 1 de la sindicate, 1 de la CN al persoanelor varstnice).”

  Oamenii fie nu inteleg, fie nu stiu ce inseamna asta. Cine stie iese in strada la o asemenea manevra. Iata de ce:

  1) Componenta Consiliilor de administratie germane (cam pe modelul PSD) este parte din miracolul german!
  2) Componenta Consiliilor de administratie americane (cam pe modelul lui Basescu) este mare parte din esecul capitalismului american!

  In SUA, Board of Directors (echivalent al Consiliului de administratie) este cel care decide compensatia sefilor de companie. Sefii de companie le populeaza cu prieteni, iar eficienta economica sufera–lucru demonstrat, nu inventat peromaneste.

  Consiliile de administratie balansate sunt una din necesitatile si garantiile bunei functionari a economiei pe termen lung. Sindicatele ar trebui sa inteleaga ca pierzand reprezentarea in acestea, pierd cele mai multe sanse pe care le au.

  Dinica peromaneste
  –––––––

  P.S. Daca presedintele Basescu l-a mentionat pe Adrian Nastase de asa multe ori in discursului lui, inseamna ca cel din urma are sansele cele mai mari sa ajunga cel dintai. Presedintele Basescu vrea sa-si acopere urmele prin propulsarea d-lui Boc; nici el nu crede in Boc, altfel n-ar lovi asa tare in cel care nu mai e la putere de atata vreme.

  A-i atribui lui Nastase starea economiei dupa ce din 2007 pana in 2009 ai avut boom economic este un delict. Cei care au fost la carma sunt responsabili, ei trebuiau sa puna casa si bugetul in ordine: Isarescu, Basescu, Tariceanu!
  Dp

 64. 66 boni ianuarie 8, 2011 la 12:50 am

  bun!mai ales descarcarea;exprimarea… de la punctul 3,excelent!

 65. 67 Maximmouse ianuarie 8, 2011 la 2:00 am

  Stimate Domnule Prim Ministru,

  Circula pe net o scrisoare catre satanail adresata de ctp…hmmm….

  Nu ma refer la continut, este corect, dar cel care si-o asuma este ultima persoana care sa o faca…in fine, pe scurt mi-am amintit de memorabila intalnire intre candidati in 2004, parca…va amintiti intrbarea cu vanatoarea?

  care era raspunsul potrivit atunci? Acuma , dupa atata vreme , l-ati gasit? cred ca nu gresesc cand zic:

  VANATORUL TINE IN FRAU PRADATORII, indiferent ca sunt mici sau mari…cred ca asta era raspunsul, asa-i? 🙂 🙂 🙂

  Acuma , la interes, daca imi permiteti.

  Felicitari ca ati scapat de „cocoasa” pc…Ii sta mai bine lui crin cu ea..:) 🙂 🙂

  Problema care se pune este media…poate ar fi cazul ca prietenia lui Joanna cu vantu sa isi arate roadele , la o adica…

  Marea alianta a opozitiei…hmm…sa nu ne pacalim singuri…nu uitati ca pnl a mai facut odata o socoteala , atunci cand a mers cu satanail la alegeri … sa nu uitam ca ei nu s-au certat cu japitele neamului pentru vreo chestie morala sau doctrinara, NU, s-au certat pe foloase ca ultimii mafioti, altfel nu s-ar fi stricat de loc carutza se intelegeau pe spinarea poporului , parca erau facuti de o mama….acuma ochii mari si gura mica….atentie, atentie, atentie…Daca altceva nu se poate…cum zice evreul, daca trebuie , cu placere…dar ATENTIE!

  Ca reusiti, ca nu reusiti sa-i dizlocati pe cacanari, in nici un caz nu faceti fratie cu draku…ma refer la udmr sau nationalitati…de toate culorile…

  Va rog sa ma scuzati, dar chiar doream sa ma exprim , acum , in pragul noului an , care va fi un an greu…greu…dar, nu aduce anul ce aduce clipa, NOROC!: 🙂

  Cu stima.

 66. 68 Maximmouse ianuarie 8, 2011 la 2:06 am

  @Geo Atlantul!

  AAAAooleeeu!:) 🙂 🙂

 67. 69 Maximmouse ianuarie 8, 2011 la 2:10 am

  @Marcus!

  Marcusica, La Multi Ani, dar cred ca exagerezi…ia mai gandeste-te putin…:) 🙂 🙂 porumbacu iti zice ceva…? 🙂

 68. 70 blogideologic ianuarie 8, 2011 la 5:13 am

  @ nimrod
  De ce te erijezi mereu în avocatul diavolului ? Argumentaţia lui @didi mi s-a părut impecabil înlănţuită : constrângeri externe au impus în România decizii prejudiciabile, care au încălcat flagrant principiul alocaţiei de resurse. Iar tema companiei Bechtel este principial sensibilă de foarte demult, după ce Comisia Truman stabilea că în al doilea răboi mondial Bechtel a făcut mai mult rău Americii decât un act de sabotaj inamic http://en.wikipedia.org/wiki/Bechtel Lista de transgresări Bechtel pernicioase pentru alte economii este mai lungă. Avocaţi fervenţi ai transgresării principiului alocaţiei corecte de resurse au fost în România după 1989 seniorii Corneliu Coposu şi Radu Câmpeanu. Occidentul îi aprecia enorm! Iar pentru a fi acceptat de Occident, primul ministru român Adrian Năstase a fost forţat să meargă pe linia de “politică mare” trasată pentru evoluţia europeană şi atlantică a României de către seniorii partidelor istorice.

 69. 71 bah2010 ianuarie 8, 2011 la 6:55 am

  @Cezar
  Procuratura din Romania si-a propus sa esueze lamentabil asa cum ne-a obisnuit. In expertiza initiala s-a constatat un prejudiciu(prea mic dupa parerea mea), apoi, cand a devenit Basescu smecher, s-au gasit alti experti sa ne spuna ca nu exista prejudiciu. PRICEPI? NU EXISTA PREJUDICIU! FLOTA NU MAI EXISTA, DAR NICI PREJUDICIU NU SE CONSTATA!
  Aberatia asta cu lipsa prejudiciului te lasa fara grai caci si in cazul in care Moby Dick papa 300 de vapoare si prejudiciu tot exista. Edrept ca Basescu, stiind pe unde a dosit vapoarele, cui le-a cedat mimand prostia etc. se arata surprins caci el le vede tot asa cum a vazut si profiturile…problema e a noastra ca de cand escrocul s-a catarat in ierarhia Ministerului Transporturilor a papat si bani si vapoare precum si o intreaga industrie.
  Dupa ce au lamurit ca Moby Dick a halit Flota, procurorii de care zici tu s-au apucat de lucruri serioase fluturasii de campanie+termopanele lui Adrian Nastase. Si banuiesc ca vorbesti tot de procurorii ai caror sefi ne-au explicat ca infractorul cu pricina ar beneficia de imunitate totala pe perioada mandatelor de presedinte, nu? Presedintele asta al vostru, pe care nici presedintele din Congo n-ar vrea sa-l primeasca si in compania caruia nu ar vrea sa fie vazut nici presedintele Albaniei, ar fi bine , cu banii pe care de zeci de ani ni-i fura, ar fi cel mai bine sa cumpere o oaza in Sahara , sa va incoloneze si sa va duceti dreaq acolo toti cu el sa mai respire si Romanika un pic…asta daca nu va convine mai bine varianta cu plutonul de executie.
  …my last 2 cents.

 70. 72 Ioan ianuarie 8, 2011 la 8:06 am

  Ce perioada neagra pentru omu’ din jacuzi, ce lovitura i se pregateste intelectualului declarat mai ieri rasat. Si unde mai pui ca asta i se trage de la unul dintre obiecte muncii, putine la numar, avute pana acum in lunga lui cariera diplomatica; o munca in care voturile pariziene stranse bob cu bob, pana la peste 3.000, au inclinat un pic o balanta ruginita mult dezechilibrata. Unii spun ca procedand astfel Theo a intrat in conflict chiar cu Sarko; de atunci suparat foc ca romanu’ nu i-a platit drepturile de autor. Acum, afirma mai ieri un confrate, o sa ajunga iar popa; daca a fost hirotonit vreodata. Ca rasatului nu stiu daca i-a placut vreodata sultana si Casa Domnului. Ceea ce stim azi cu certitudine este adevarul indeajuns demonstrat ca omului meu din Aleea Alexandru i-au placut de cand a deschis ochii in lume nevestele; nevestele altora. Or astora li s-a spus la noi usuratici, fustangii, chiar curvari daca nu ma insel. Mai sus, ca sa-i ridice putin cota botita, un domn din acest spatiu incearca o apropiere intre actualul ministru de la externe si dl Adrain Nastase. Eu nu ma incumet la o astfel de intreprindere, nu-i cunosc la fel de bine ca dl Harabula. Stiu insa ca zilele acestea protejatul sau a oferit lumii interesate dimensiunea prezentei lui printre muritori.

 71. 73 Intre imbecilitate de carcotas filozofie portocalie si rea credinta de "necreestin"! ianuarie 8, 2011 la 8:06 am

  Draghi,

  Ramele sunt rame , pe sub pamant hranindu-se cu „roadele pamantului” o similitudine intra oameni si rame!
  Nu orice vierme este parazit decit acela care ajuns la putere devine limbric!

 72. 74 blogideologic ianuarie 8, 2011 la 8:38 am

  Am mai dat excerpte din articolele scrise de ziaristul Horaţiu Pepine, un personaj cu atitudine anti-românească tipică pentru persoanele din barca unde “mare cârmaci” este Traian Băsescu. Pe un fir anterior am pus link spre un articol unde Horaţiu Pepine părea că transmite totuşi semnale că ar fi dispus să treacă de la o atitudine pro-Traian Băsescu, la o atitudine pro-Adrian Năstase. Întrucât Horaţiu Pepine lucrează în România pentru Deutsche Welle, este posibil ca domnul Horaţiu Pepine să fie vital tentat de schimbarea de atitudine, după ce foarte probabil a simţit că în Germania se creează un curent de politică externă favorabilă revenirii unei conduceri Adrian Năstase în România. Ultimul articol scris de Horaţiu Pepine pune problema regionalizării României, invocând în favoarea ei faptul că tema ar fi fost iniţiată în timpul guvernării domnului Năstase. Redau integral articolul, previn că ideologia lui anti-românească este abia camuflată : +„Corectitudinea naţională”/ Preşedintele Traian Băsescu a sugerat la ultima şedinţă de guvern reîmpărţirea administrativă a ţării pe regiuni, dar ideea sa a părut să treacă neobservată. Despre o nouă împărţire teritorială se vorbeşte cu intermitenţe de ani de zile, dar puţini par să ia ideea în serios. Cu aproximativ 10 ani în urmă, în cursul unei reuniuni cu Michel Barnier, pe atunci comisar european însărcinat cu politica regională şi reforma insitituţiilor, primul ministru Adrian Năstase făcuse aluzie la posibilitatea unei noi împărţiri administrative, una de natură să confere regiunilor de dezvoltare un conţinut real. Un grup de ardeleni unguri şi români, asociaţi în jurul ideii politico-culturale de „Europă centrală”, au întrevăzut în declaraţia primului ministru o bună ocazie şi au lansat un manifest în cîteva puncte în care prezentau avantajele practice ale descentralizării. Manifestul a fost însă prost primit mai ales în cercurile guvernamentale, care, întrevăzînd, pesemne, un plan revizionist maghiar, i-au ameninţat pe semnatari cu închisoarea. Regionalizarea a redevenit un tabu. În forme atenuate, ideea a reieşit la suprafaţă datorită UDMR în 2005, atunci cînd Guvernul Alianţei DA asuma oficial un program care conţinea şi o redefinire a regiunilor de dezvoltare. Despre o reîmpărţire adminstrativă a ţării, una care să ofere regiunilor de dezvoltare personalitate juridică şi capacitatea de a funcţiona autonom va vorbi însă din nou preşedintele Traian Băsescu în momentul în care se afla la apogeul popularităţii sale şi când îşi permitea să sfideze tabuurile „corectitudinii naţionale”. Aflat pe valul cel mai înalt al încrederii publice, Traian Băsescu a vorbit nu doar despre o nouă Constituţie, dar şi despre regionalizarea ţării şi despre descentralizarea reală a administraţiei. Atâta doar că preşedintele s-a dovedit el însuşi foarte nehotărât. Subiectul atât de neguros şi ameninţător al autonomiei secuieşti l-a determinat pe preşedinte să revoce propunerea şi chiar să pledeze împotriva ei, pentru ca mai târziu să o reia din nou, aluziv, şi aşa mai departe. În tot acest timp argumentele majore care pledau în favoarea regionalizării au rămas nediscutate. Eşecul dramatic al eforturilor de atragere a fondurilor structurale nu a reprezentat nici el un imbold pentru reevaluarea ideii. Chiar dacă a devenit limpede că actualele regiuni de dezvoltare, simple ficţiuni cartografice, nu pot substitui o reală iniţiativă regională, politica românească a rămas blocată în vechile sale tabuuri. Nici măcar noul curent creştin democrat iniţiat în cadrul PDL nu pare pregătit să preia ideea, cu toate că s-ar potrivi de minune principiului afişat al subsidiarităţii. Miercuri, la şedinţa de guvern, preşedintele a sugerat miniştrilor să ia în calcul regionalizarea în cadrul aşa numitei reforme a statului cu scopul de astfel Dar propunerea a rămas izolată. Nimeni nu a venit în întîmpinarea ei şi nici măcar nu a comentat-o. Guvernul nu pare să aibă curajul iniţiativei, iar preşedintele pare el însuşi prea schimbător.+ Sursa http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6389100,00.html?maca=rum-rss_ro_romanialibera_headlines-5324-html-cb Perdeaua de fum pentru regionalizarea României este pretextul firav că astfel „ar spori puterea de absorbţie a fondurilor europene”. Dar absorbţia fondurilor europene nu este împiedicată de absenţa regionalizării, şi nici nu are cum să fie facilitată de regionalizare, ci pur şi simplu absorbţia este împiedicată de faptul că românii de acum nu mai ştiu să întocmească proiecte. Nu „regionalizarea României” aduce Viziunea pentru România, nu „regionalizarea României” este soluţia problemei profund lacunare a întocmirii proiectelor pentru dezvoltare, ci absenţa deprinderii lucrului în comunităţi epistemice româneşti. Horaţiu Pepine a subliniat în articol faptul că „un grup de ardeleni unguri şi români, asociaţi în jurul ideii politico-culturale de Europă centrală” doresc regionalizarea României. Ei doresc nefiresc de fervent, ei doresc chiar extrem de agresiv pe planul pseudo-intelectual MittelEuropean, o regionalizare urgentă a României, observ eu. Agresivitatea lor pseudo-intelectuală „asociată ideii politico-culturale de Europă centrală” ne determină să reacţionăm apropriat. Cu excepţia câtorva mari intelectuali ardeleni, –cu toţii etnici români–, în Transilvania nu se înţelege nici măcar acum ideologia regăţeană, adică ideologia Partidei Naţionale forjată în prima jumătate a secolului XIX prin achiziţionarea unui acquis cultural european. Un acquis denumit alternativ ideologia brumaristă, Ideologia Şcolilor Centrale, ideologia primară sau ideologia lui Destutt de Tracy. Complet uitată acum în România. Până la momentul când alogeno-cominterniştii, aburcaţi în cârca bieţilor români de către puterea de ocupaţie sovietică, au pus cărţile româneşti pe foc, bibliotecile publice din România şi bibliotecile şcolilor erau pline de cărţi care expuneau faptele despre felul în care a fost creată în secolul XIX ideologia naţionalismului românesc sub influenţa cărţilor lui Condillac şi Destutt de Tracy. Spun iar, ideologia lui Destutt de Tracy a fost asimilată şi de curentul jeffersonian din filosofia politică americană. Se cuvine să amintim cine au fost alogeno-cominterniştii care au trasat linia şi obligat politica dură pentru arderea cărţilor de învăţătură româneşti. În primul rând Walter Roman, tatăl lui Petre Roman devenit prim ministru al României după lovitura de stat din decembrie 1989. Apoi, însă de fapt cu o putere şi mai mare pentru că era raportor direct pentru Moskova al mersului situaţiei privind distrugerea şi bolşevizarea României, se cuvine amintit Lioncik Tismineţki, tatăl lui Vladimir Tismăneanu, autorul infamului Raport care se studiază acum în şcoli pentru îndoctrinarea profund anti-românească a copiilor. Ca fost deţinut politic, am preluat pe cont propriu programul de reamintire sub unghi favorabil –aşa cum merită în fond!–, a ideologiei naţionalismului românesc, şi de prezentare a primelor noastre cărţi de învăţătură europeană. Am mai spus, în filosofia lui Destutt de Tracy proiectul are o latură voluntaristă şi o latură intelectualistă. Această structură primară a proiectului nu a fost modificată nici acum, fiind preluată în toate societăţile de succes. O comunitate epistemică pentru metodologia absorbţiei fondurilor epistemice este obligată să plece de la această structură. Restul este know how, coduri de practică inventate în alte părţi, ce trebuie numai transpuse pe româneşte sub forma unor proiecte de absorbţie foarte concrete.

 73. 75 blogideologic ianuarie 8, 2011 la 9:57 am

  „O escrocherie : Încă un balon care se va umfla în aşa-zisa Bursă din România, o locaţie de spălare a banilor care funcţionează pentru câştigători pe bază de Inside Trading. Administratorul de Fond primeşte cel mai mare comision practicat pe orice piaţă din lume.” Comentariu la ştirea http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/bursa/ce-trebuie-stiut-despre-listarea-la-bursa-a-fondului-proprietatea-la-ce-pret-ne-putem-astepta-212379.html

 74. 76 Marcus ianuarie 8, 2011 la 10:05 am

  Decat Sarac Da’ Cinstit Ca Iliescu, Mai Bine Imbecil Da’ Fudul Ca Basescu!

  Dupa cei sase ani de mandat basist oricine isi poate da seama ca acesta, la momentul castigarii alegerilor in fata lui Adrian Nastase, nu a fost altceva decat un produs tipic al media, care i-a transformat comportamentul de badaran mahalagiu in charisma omului hatru din popor si pentru popor. Aceasta mare manipulare grosolana a presei sustinuta demential de pupinbasisti o simtim acum cu varf si indesat pe pielea noastra atunci cand pe langa faptul ca suntem umiliti si furati la greu de chiomb si de gasca sa de derbedei oligofreni in propria noasta tara, am ajuns sa fim ostracizati si de noii parteneri de convietuire intr-o Europa unita.
  In planul politicii exteterne, apanaj strict costitutional al presedintelui republicii, Basescu a reusit contraperformanta ca abordand aceeasi maniera golaneasca si imbecila de tratare a problemelor sa transforme tara intr-un lazaret european, aflat daca nu in izolare totala cel putin in carantina temporara, nefrecventabil de nicio culoare de lumea cu obraz fin din aceasta parte a lumii sau de aiurea.
  Si nu i-a fost suficient imbecilului ca a dat-o cu oistea-n gard de nu s-a vazut in cazul primirii noastre in spatiul Schengen ci, precum capra raioasa si secondat de un popa bun doar de emis “libidinele” tomnatice, ocazie de scapat in izmene in fata nurilor plescoiti, acum o mai tine si langa-talanga, dandu-se la gatul Frantei si Germaniei pe motiv ca de data asta n-au mai acceptat fofarleaua cu “intai ne primiti si p’orma mai vedem noi cum o rezolvam”.
  La cultura, sau mai bine zis la incultura acestui troglodit, tipul a pus-o de sfada taman cu Franta, sustinator traditional si secular al romanilor si intereselor lor, stricand niste relatii care in Istorie au adus tarii noastre numai beneficii si care ne-au ajutat sa ne formam ca natiune iar apoi in devenirea noastra europeana.
  Nu zice nimeni sa nu ne batem pana in ultimul moment pentru acceptarea noastra la termenul prevazut in spatiul Schengen, dar atata timp cat esti cu cacatul la cur, fa-o domnule de pe aceasta pozitie, nu te ratoi si-ti arata muschii cu amenintari de “perversa de la Targu Ocna” la adresa unor lideri europeni care au foarte, dar foarte mult de spus in politica Uniunii.
  Daca in politica interna iti poti permite orice golanii iti trec prin minte, fara ca cineva sa te poata sanctiona altfel decat printr-o evocare strigata a “calitatii de javra ordinara” care te caracterizeaza, atunci cand vine vorba de relatiile europene, poarta-te neamule civilizat ca altfel o iei in bot de n-o poti duce. Si cu tine o ia si poporul pe care din nefericire ai ajuns sa-l conduci.
  Faptul ca anumiti cetateni romani, de formatie neanderthaliana cu tine, te-au aclamat cand te-ai dat la rus si ai pus pe butuci pe temen nedefinit relatiile Romaniei cu Federatia Rusa, in timp ce partenerii europeni se fac luntre si punte pentru a avea relatii normale cu aceasta, in beneficiu mutual, nu-ti da dreptul de a-ti bate joc de relatii traditionale bilaterale cu Franta, sau cu orice alta tara ti se pune tie pe chelie.
  Nu incerca sa arunci acum imensul esec in problema Schengen nici in spatele Justitiei, nici in spatele Parlamentului, nici in spatee mai stiu eu cui, deoarece acesta iti apartine in totalitate si daca ai avea o bruma de constinta sau macar doi-trei din cei sapte ani d-acasa ti-ai da urgent demisia. Dar n-ai!
  Ai vrut voturi pe cetatenie de la moldoveni, le-ai avut si impreuna cu ce ai mai furat la greu ai reusit sa-l invingi pe Geoana la mustata. Acum asuma-ti magaria facuta si pentru care ai fost avertizat la timp si public de partenerii europeni si nu mai incerca, in stilu-ti caracteristic sa gasesti vinovati in alta parte decat in propria ograda, ca nu mai poti pacali pe nimeni.
  Lasa atitudinea belicoasa adoptata la spartul targului si pentru audienta pupinbasista nationala la o parte si daca mai ai un pic de minte in cap lasa-i pe profesionistii acestei tari sa repare ce ai stricat, demite-l pe popa, pune-ti un ministru de externe competent, iar tu fa ciocu’ mic, tine capul la fund ca atunci cand vorbesti, miroase, Basescule !
  Ca altfel in loc de integrare in Spatiul Schengen cu o astfel de politica dusa de talica o sa avem parte de “dezintegrare” europeana si cand va veni ceasul judecatii (poti fi sigur ca va veni si acesta) vei fi judecat si pentru tradarea intereselui national pe care il invoci atat de des, dar despre care habar nu ai ce inseamna.

 75. 77 ORASAN IOAN ianuarie 8, 2011 la 10:43 am

  Basescu afirma ca romanii au dreptul la respect din partea liderilor europeni,de fapt el simte simte nevoia acestui respect,dar el si guvernul lui de ce nu vor sa-i respecte pe romani?de ce nu-si respecta partenerii de dialog social?de ce toata lumea se plange ca nu-si respecta cuvantul dat?de ce promisiunile lor nu se implinesc niciodata?Sa fie foarte clar ca puterile de dreapta din Europa s-au dezis de asa zisa putere de dreapta din Romania la accesul in spatiul Schengen si asta ca nu cumva in cazul in care romanii se revolta pentru traiul insuportabil si democratia in deriva,ei sa nu fie considerati sustinatori ai politicilor dezastruoase din Romania.Ostilitatea liderilor europeni fata de Traian Basescu se aseamana cu cea fata de Ceausescu in ultima lui perioada de domnie,cred ca si Ceausescu stia ca va fi rasturnat,dar el avea iluzia ca poporul este alaturi de el,pe cand Traian Basescu stie ca poporul nu-i mai este alaturi.Pe langa toti cei dati afara din slujba in 2010,acum se anunta 18 000 politisti,8 000 ceferisti,o alta cifra indusa din cele spuse de Basescu ar fi cam 100 000 de oameni pe an de acum incolo urmeaza sa fie dati afara din campul muncii,dar daca toti acesti oameni nu mai accepta sa fie sacrificati si se hotarasc sa se revolte pe termen nelimitat in fata guvernului sau a palatului Cotroceni si nu pleaca de acolo pana la schimbarea puterii?Ceea ce trebuie sa inteleaga Traian Basescu si portocalii lui,este ca respectul si sustinerea populara se castiga si nu se pot obtine la comanda printr-o ordonanta de urgenta.

 76. 78 nimrod ianuarie 8, 2011 la 11:24 am

  @blogideologic,

  Pagina de wikipedia la care faceţi trimitere conţine şi un capitol intitulat Major Projects. Evit să vă spun câte dintre aceste realizări ale Bechtel le-am văzut cu ochii mei (nu toată lumea merge afară să schieze sau shopping) că sigur o să spuneţi că am fost finanţat de iudeo-masonerie. Din punctul meu de vedere ideea e că nu te angajezi în contracte majore cu asemenea coloşi dacă n-ai sânge în instalaţie sau dacă ai alte ţinte financiare decât cele din contract. De aia la alţii da şi la noi nu, fiindcă nu peste tot poate fi aplicat principiul bugetarului român, recte dacă nu curge, pică. Din aceleaşi considerente o să rămânem în doi ani fără aviaţie de luptă fiindcă nu s-a putut stabili în timp util din ce parte o să pice mai mult. Cît priveşte mofturile europenilor pe variantă, văd că la Stuttgart încă n-au scos-o la capăt cu dărâmarea garii…

 77. 79 George Ban ianuarie 8, 2011 la 11:26 am

  Pentru Basescu:

  Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!

 78. 80 Vasile, ianuarie 8, 2011 la 11:37 am

  Draghi,

  Ramele sunt rame , pe sub pamant hranindu-se cu “roadele pamantului” o similitudine intra oameni si rame!
  Nu orice vierme este parazit decit acela care ajuns la putere devine limbric,culmea ca mai toti parazitii au sange albastru!

  Dl. A. Nastase,

  Presedintele a mai spus „cind o sa dispare prostia”, se referea probabi la mine dar si la bumneavoastra si in niciun caz la Harabula la Conte,Baron.Printz,Harabula etc. acestia sunt probabil „oameni de bine”, crema , desteptii aceia pina la urma i-a adus la sapa de lemn pe prosti!

  Harabula,
  Tot amintiti de dl. Cunescu. O faceti fara niciun fel de rusine.Cred ca daca printr-o minune dl. Cunescu ar invia si v-ar vedea ar mai muri inca o data!

 79. 81 contele ianuarie 8, 2011 la 12:23 pm

  @ Intre imbecilitate de carcotas filozofie portocalie si rea credinta de „necreestin ”

  Îmi e mai simplu să-ţi spun Vasile dar dacă dumneata preferi să-ţi spui aşa …eu îţi respect dorinţa .
  Îmi pare rău că te-am deconspirat , nu mi-am dat seama că eşti sub acoperire .

  Văzându-ţi adresarea plină de venin de pe alt post am ajuns să nu mai fiu sigur de sentimentele tale faţă de mine : tu mă iubeşti sau mă urăşti ?
  Chiar acum ascult la radio un şlagăr unde solista are mari contradicţii existenţiale , zice ” …am ajuns să te urăsc pentru că te iubesc ” !?! Poate asta ţi se-ntâmplă şi ţie în ce mă priveşte .

 80. 82 Marcus ianuarie 8, 2011 la 12:38 pm

  @La Multi Ani, Maxi ! Pai ce sa-mi zica altceva decat alta gaselnita tipic securistica a Basescului? Chiar de-ar fi adevarat, nu-i el ala in masura sa arunce cu piatra. Cel putin el e detinator de certificat de colaborator cu acte in regula, mai putin ca n-a putut fi dovedit de politie politica. Tie iti zice ceva chestia cu :”dati-mi dosarul de securitate si-l fac public!” ? 🙂
  sa fii iubit
  marcus

 81. 83 Maximmouse ianuarie 8, 2011 la 2:07 pm

  @Marcus!

  daaa, crinul dezminte,,,bine:) 🙂 eu inclin sa-l cred, si totusi tot nu sunt de acord ca au castigat mari puncte cu alianta respectiva…:)

 82. 84 basescul ianuarie 8, 2011 la 2:48 pm

  Ramele… marlania basescului…
  Da, noi, poporul suntem ramele care ne taram sa supravietuim, cat mai putem…

 83. 85 Baronul Munchhausen ianuarie 8, 2011 la 2:56 pm

  @Contele,

  Stiu ca ai inteles trecerea de la una la alta: situatia o impunea. In cazul fabulei, asa am gasit eu modalitatea de a asemui noua alianta, care va „salta” iar Romania pe piscurili inalte. 😀 😀
  Chestia cu trandafirii e mai delicata: multora ne placea sa oferim trandafiri iubitelor(sotii, prietene, amante, fiice)dar de cand cu confiscarea acestora pe cele doua sigle de partid, am renuntat la trandfiri si ofer altceva. Cand am oferit, totusi, cuiva trandafiri, acum multi ani, persoana respectiva m-a intrebat mai in gluma, mai in serios daca sunt simpatizant psd/pd sau daca cred, cumva, ca ea este simpatizanta a unuia dintre cele doua partide…
  Daca exista motivatie, in contextul dezbaterii, sunt convins ca vulpea si corbul poate fi invocata cu destula acoperire motivationala…

  P.S. Mi-am gasit un job nou si cred ca nu voi mai avea timp de postat pe blog sau, in orice caz, voi fi mult mai rar prezent. Cred ca mai repede de Pasti nu voi mai posta. La revedere si mult succes in confruntarile cu alde vasile/bizonu/s.a./ forumisti de talia 5 intr-unul, ca la produsele din magazine: 3 in 1 si unul gratis… 😀 😀 😀

 84. 86 Ghepardu ianuarie 8, 2011 la 2:58 pm

  Moto : Bă ce-mi place !!!

  „SERVITOARE PROASTĂ sau MAHALAGIOAICĂ
  este TRAIAN BĂSESCU”

  a spus-o cu alese cuvinte Crin Antonescu acum 55′ pe sticlă, ca replică la măgăriile debitate la adresa lui de către Javra Ordinară, turbată de când cu alianţa PSD-PNL-PC.

 85. 87 the other side of the moon ianuarie 8, 2011 la 3:19 pm

  Era Craciunul pe rit vechi. Ar fi frumos sa respectati traditiile si sarbatorile altora si sa nu le amestecati cu mizeria din politica.

 86. 88 blogideologic ianuarie 8, 2011 la 3:37 pm

  @ nimrod spune : “am fost la skiing, la shopping”
  Şi ce-ai învăţat de fapt ? Altfel ce spui rămâne pură etalare de snobism. Vorbind despre “marile proiecte” să începem cu Hoover Dam. Au existat şi alte foarte mari proiecte contemporane cu Hoover Dam, la care Bechtel n-a participat.

 87. 89 ramaru ianuarie 8, 2011 la 4:02 pm

  La multi ani!Aceasta rama pe care am votat-o nu poate fi trasa la raspundere pentru halul in care a adus tara in doi ani de conducere totalitara?Ce trebuie facut ,sa iesim in stada cu furci si topoare si sa ne facem singuri dreptate?Mobilizativa si terminati odata cu otravele astea care ne extermina in fiecare zi cu prezenta si dintii lor.

 88. 90 blogideologic ianuarie 8, 2011 la 4:05 pm

  +Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, azi, că subscrie la argumentele uzate de liderul PSD, Victor Ponta, în propunerea intitulată „Agenda 2019”, el apreciind că aceasta nu înseamnă şi o alianţă electorală PSD-PNL-PC până la acea dată, 2016 fiind suficient, potrivit Mediafax.” http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/antonescu-agenda-2019-nu-inseamna-o-alianta-electorala-pana-atunci-2016-e-suficient-212428.html „Agenda 2019” :-)?!

 89. 91 Ghepardu ianuarie 8, 2011 la 4:05 pm

  UN NOU SEMN DE PUNCTUAŢIE [ ٩ ]

  Limba Română agresată peste poate de chiar T.Băsescu prin exprimări fără acoperire (mincinoase) se află în situaţia istorică de a adopta un nou semn de punctuţie care să fie corelat cu voinţa populară suverană în materie. Este arhicunoscut că românul care ia la cunotinţă de minciunile Preşedintelui şi ale Guvernului Boc le taxează instantaneu, pe fiecare în parte, cu simbolul neâncrederii populare [organul genital masculin] . Pentru reglementare şi estetizare s-a cerut Academiei Române să aprobe acest nou semn de punctuaţie de forma unui băţ cu cap [ ٩ ] Ex : Preşedintele Traian Băsescu va decapita pe Boc, Baconschi şi alţi vinovaţi „fără cap” de neintrarea în Schengen a României٩
  Se va reveni cu detalii.

 90. 92 Lucian Bureriu ianuarie 8, 2011 la 4:24 pm

  IMPERATORUL TRAIAN BĂSESCU amenință Occidentul cu deschiderea la rgă a porților spre Est. Prin imigrarea basarabenilor spre Regatul Unit, se reface Imperiul Roman, de la Nistru la Tamisa. Așa-zisul Șpațiu Schengen (sau cum zic, mai în glumă ungurii, Segem) e un moft pe lângă această imensă circulație a urmașilor Romei. Iaca, se vede că ginta latină se poate extinde, ex toto orbe, mai abitir decât anglo-saxonii. La mai mare, marinare! Vom fi urmașii lui Traian Băsescu. BĂI, FACEȚI LINIȘTE, CE DRACU` !

 91. 94 Harabula ianuarie 8, 2011 la 5:25 pm

  @Adrian Nastase
  Eu consider ca pentru alegerile care urmeaza (locale), PSD se pregateste necorespunzator.
  In alegerile locale, votul politic are o pondere mica. Conteaza oamenii.
  Din cate se vede, toate actiunile conducerii centrale se indreapta spre alegerile parlamentare: aliante, abandonuri ideologice, asezari de persoane etc.
  O greseala imensa ar fi prezentarea de liste unice la alegeri locale. Nici nu-mi pot inchipui ca s-ar face asemenea prostie.
  Probabilitatea arata ca fiind numai doua forte politice (PDL si Opozitia) fiecare va obtine cam cate 40% iar celelalte impreuna cam 20%. Asta presupunand ca toti candidatii au valoare egala.
  In scimb, daca vor fi trei forte politice (PNL, PDL si PSD) fiecare va abtine cam 27%.
  Eu vreau sa spun ca, in alegerile locale, cele doua partide separate vor obtine mai mult decat luate impreuna.
  Sa mai spun ca alegerile locale sunt determinante pentru cele parlamentare.

  Deci: PSD trebuie sa pregateasca alegerile in teritoriu. Fiecare membru al conducerii sa aiba repartizata o zona din tara. Consilierii sa se documenteze din presa locala sa diagnosticheze atmosfera din judete.
  Impartiti numarul de judete la numarul de luni ramase pana la alegeri. Veti vedea ca timpul fuge.
  Activitatea in teritoriu va este necesara si dv. personal. Ce fel de baza electorala aveti in partid? Profitati de functia de presedinte al Consiliului National si activati in toata tara.
  Dv. cei de la Bucuresti va comportati in partid asa cum va comportati si fata de electoratul tarii. Activi, populari, duiosi in campanii si apoi îi uitati.
  Vorba lui Ceausescu: la munca, tovarasi!

 92. 95 Al ianuarie 8, 2011 la 6:16 pm

  De ce dati importanta „IMPOSTORILOR”?Nu v-ati plictisit si saturat de „cotiturile”acestui „INS”?De ce va da mereu „teme de lucru”,ori „teme pentru acasa”???Ati gresit din anul 2005,cand in loc sa-l ignorati[toata mass-media],l-ati pus in prim-plansi……vedeti undea s-a ajuns!!!????????????OARE A MERITAT???

 93. 96 Al ianuarie 8, 2011 la 6:18 pm

  Erata:-in loc de undea,trebia scris unde.S-auzim si de……..bineeeeeeeeeee!

 94. 97 Al ianuarie 8, 2011 la 6:19 pm

  trebuia[nu trebia]

 95. 98 nimrod ianuarie 8, 2011 la 6:26 pm

  @blogideologic,

  Mă puneţi pe gânduri. Eu am scris „…nu toată lumea merge afară să schieze sau shopping…” şi nu: @ nimrod spune : “am fost la skiing, la shopping” cum în mod deliberat mi-aţi deformat dumneavoastră afirmaţia. Aveţi grijă să nu deveniţi un soi de Pristanda al blogosferei. Altfel, eu zic să vă întoarceţi la urmările păcii de la Kuciuk-Kainargi şi să nu mai umblaţi cu şopârle dintr-astea. Aveţi o vârstă… Riscaţi să vă faceţi de râs.

  PS. Cer scuze gazdei, moderatorului şi celorlalţi comentatori pentru consumul de timp şi spaţiu generat de faptul că trebuie totuşi să răspund chiar şi la prostioare dintr-astea…

 96. 99 nastase ianuarie 8, 2011 la 7:00 pm

  Harabula,
  nu stiu daca este corecta premisa impotriva listelor unice.
  In rest, de acord cu comentariul…

 97. 100 popateapa ianuarie 8, 2011 la 8:21 pm

  Dle Năstase ,am o întrebare pentru dumneavoastră și pentru cine mai îmi acorda atenție și vrea sa îmi răspundă!
  De ce este Traian Băsescu disperat? Din cauza dosarului Flota? Din cauza contrabandei cu armament? Nu cumva va reuși sa fuga înainte de expirarea mandatului ca și Omar Hayssam undeva de unde sa nu-l mai poate aduce nimeni înapoi sa răspundă pentru tot ce a făcut? Cred ca americanii îl vor ajuta ni acest sens!

 98. 101 Viorica Buda ianuarie 8, 2011 la 9:02 pm

  Liste unice la locale nu aduc avantaje ,nici psedeului,nici peneleului,doar pedepeului.
  Nu-i greu de evalaluat.Intr-o comuna ,listele candidatilor si cei din sectiile de votare cu neamurilr lor sint jumatate din cei prezenti la vot.

 99. 102 Viorica Buda ianuarie 8, 2011 la 9:04 pm

  Sinteti de acord ,d-l presedinte?

 100. 103 Cornu ianuarie 8, 2011 la 9:43 pm

  @popateapa
  Basescu e disperat ca s-a facut de cacao in fata lumii si nu stie cum sa dreaga busuiocu, e disperat ca limbricii din jurul lui se reorienteaza, e disperat ca imbatraneste, e disperat ca nu mai are timp sa „reformeze” statul, e disperat ca-l considera populatia o „javra ordinara”, e disperat ca incet incet devine un impotent politic, e disperat ca se apropie sorocul si americanii nu o sa-l salveze, ca au si ei prioritati.

 101. 104 exasperat ianuarie 8, 2011 la 11:20 pm

  @ Adrian Nastase,

  Referitor la comentariul lui Harabula privind alegerile locale:

  1. Eu cred că e corect punctul său de vedere privind listele unice la locale. Pt Parlament se poate discuta, dar în iunie sper să iasă din calcul.

  2. Documnetarea privind activitatea din teritoriu. Dumneavoastră ştiţi cine este candidatul PSD pentru Primăria Târgovişte? Sau, mă rog, cu şansele cele mai mari să fie desemnat candidat? Este domnul Victor Sanda, fost deputat, fost prefect etc, etc. Inimos, om de treabă dacă ajungi să-l cunoşti. Dumneavoastră îl cunoaşteţi. Numai că imaginea dumnealui în municipiu este de loser absolut. Şi dacă, în 2008, a pierdut fără drept de apel alegerile pentru deputăţie în faţa unui no-name ca Gheorghe Albu, şansele dumnealui să-l bată pe actualul primar Gabriel Boriga sunt apropiate de zero.
  Explicaţi-mi şi mie, de ce ar vrea PSD cu tot dinadinsul să piardă din nou municipiul Târgovişte?

  Petruţ

 102. 105 Fragmentarium Politic ianuarie 9, 2011 la 12:36 am

  „[…] Anuntul facut de liderul social-democrat Victor Ponta pe blogul sau despre iminenta constituire pe baze juridice a unei platforme comune pe termen lung, Agenda 2019, coagulate in jurul polilor democratici ai opozitiei, de stanga (PSD) si de dreapta (PNL-PC), reinvie speranta in inlaturarea strambatatii regimului neoliberalist si readucerea Romaniei pe fagasul bunului simt si corectitudinii sociale […]”.
  http://fragmentariumpolitic.wordpress.com/2011/01/08/agenda-politica-a-sfintei-treimi-psd-pnl-pc/

 103. 107 Cri ianuarie 9, 2011 la 7:51 am

  @Blogeri
  Va propun ca postarile sa fie mai scurte si mai concise. Puterea ideilor nu are legatura cu multimea cuvintelor, nu? Bla-bla – doar la pdl.

 104. 108 blogideologic ianuarie 9, 2011 la 8:57 am

  @ nimrod
  Ce interese am lovit ?

 105. 109 Vasile, ianuarie 9, 2011 la 8:59 am

  Hai sa invatam noi ce politici electorale ar trebui sa aplica PSDeul.

  PSDeul ar trebui sa aplice cu oameni noi politicia PDL-eului, ” Compromiterea adeversarului cu sau fara dovezi”!
  Ce spune manipulatorul Harabula sau sincerul exasperat sunt principii care merg sau nu merg la electorat!

 106. 110 Vasile, ianuarie 9, 2011 la 9:02 am

  Conte,

  Nickul nu era nick , era doar o capcana .adica nimic de deconspirat , faptul ca ai cazut singur in capcana iti arata si lungimea si latimea , din pacate a unei insecte!

 107. 111 Fault ianuarie 9, 2011 la 10:01 am

  TRIBOLOGIE

  – Micuţule, cum stai cu involuţia ?
  – Conform graficului pdl-udmr, Şefu. Am reinstaurat viaţa tribală pe tot teritoriul grelei moşteniri.
  – Tribală ziseşi ? Ia fă-mi rost de un „Tratat de Tribologie”, s-o facem mai ştiinţific (sic!)…
  Micuţul o sună pe Nuţica şi aceasta soseşte, în aburi, cu ultima ediţie a Tratatului de Tribologie, adresându-i-se Preşedintelui :
  – Vânzătoarea de la librărie care m-a servit, recunoscându-mă, mi-a zis că sunt prea tânără şi frumoasă pentru a apela la tribologie !!! De ce oare ?
  – Ignoranţa, Nuţico!…S-a instalat în viaţa tribală mioritică, de timpuriu.. Noua Lege a educaţiei va rezolva şi problma tribologiei ca politică de stat fu(turistă), replică TB.
  – Aşa-i Şefu ! îl aprobă Micuţul universitar.
  – Ciudat dragilor ! Vânzătoarea era o femeie coaptă… ca soţia Preşedintelui Norvegiei !…

 108. 112 Ghita Bizonu' ianuarie 9, 2011 la 10:44 am

  Asa la mica barfa .. ca cam care era prestatia lu Licurici ?
  Si cam in ce pozitie se face ?
  Ca sa zic asa , ramele au scuza ca nu au genunchi ….

 109. 113 blogideologic ianuarie 9, 2011 la 12:24 pm

  Ce „acţiune civică” se pregăteşte ? Blogul Politeía, unde lucrează o echipă dar toţi semnează Theophyle, ne anunţa prin decembrie 2010 că va fi o mare acţiune în România pe la mijlocul lunii ianuarie 2011, fără să precizeze. Acum este un dialog (termenul înseamnă de fapt trecere prin subiect, nu discuţie între două persoane) amplu, dar aproape la fel de nebulos. Primul comentator : „am inteles ca se trece de la vorbe la fapte dupa nastere . Cam peste 15 zile”/ Theophyle : +Fiecare lucru la timpul lui. In orice caz mi-as dori cativa asa cum esti tu si locuiesc langa tine. Important este de facut ceea ce autoritatile noastre nu fac – sa tina legatura cu cei care sunt acolo unde esti si sa-i intrebe de “sanatate”.+/Alt comentator : „Iti dau CNP-ul si ce vrei tu prietene. Deci mai sunt 15 zile.” Şi aşa mai departe. Sursa http://theophylepoliteia.wordpress.com/2011/01/08/memento-intelectualii-in-politica/

 110. 114 Fault ianuarie 9, 2011 la 12:25 pm

  BĂSESCU ŞI RUGBYUL

  TraianBăsescu abordând un antrenor al unei echipe de rugby :
  – Aş vrea să joc şi eu rugby. Tot zice lumea că sunt maidanez !…
  – Cu regret, nu, neândeplinind criteriul principal ! Rugbyul este într-adevăr un joc de maidan, dar practicat, în exclusivitate, de jucători nobili – inteligenţi !…
  – Şti, eu conduc o „grămadă deschisă”, portocalie…
  – Poate, unde sunteţi făcut grămadă !…
  – Măcar pe un post de „pilier”. Hâc! Hâc!
  – Regret, pilierul la rugby este o minte permanent trează. Nu e cazul dv.!…
  – Mai bine mă duc la fotbal. Măcar ăla e un joc nobil…
  – Da! Practicat de maidanezi !…Încercaţi.

 111. 115 Harabula ianuarie 9, 2011 la 12:38 pm

  @Vasile
  M-ai demascat! Eu voiam sa manipulez pe blogul domnului Nastase distrugerea PSD-ului, dar datorita dumitale, nu mi-a mers.
  Crede-ma, eu vreau sa fiu un om bun: sa iubesc PSD-ul si PDL-ul atunci cand guverneaza impreuna cu PSD-ul, PNL-ul si chiar UDMR-ul atunci cand se aliaza cu acelasi PSD. Dar nu ma lasa instinctele mele josnice, gandirea diavoleasca si dragostea pentru Basescu.
  Dumneata, om destept, cu liceu seral la baza, m-ai demascat.

 112. 116 Marcus ianuarie 9, 2011 la 12:46 pm

  Rama Si Cocosul Galic

  O rama cu portavoce, chelioasa si zbanghie
  Scoase capul in ograda si grai ca sa se stie:
  Cum ca ea desi-i stiuta drept o biata taratoare
  Vrea sa fie respectata de distinsa Adunare,
  A suratelor din curte ce-n consiliu hotarasc
  Rangul celor ce cu ravna hotarele tarii pazesc.
  Desi ea, ca taratoare, are grija-n subteran
  Totusi cum e scris in lege are dreptul suveran
  De a sta la-aceeasi masa cu cocosu si magaru
  Care-acum ii gasesc vina ca nu a pazit hotaru’.
  Iar prin gaurile sale pot patrunde in ograda
  Animale nedorite ce tot graul o sa-l roada.
  Ba mai mult, le zise rama pornita pe taraboi
  Ca de nu va fi ca dansa sa se teama de razboi,
  Razbunarea-i va fi crunta, iar pedeapsa pe masura
  Pentru ca desi-i doar rama, toata e venin si ura.
  Auzind-o cum graieste cu grav ton de-amenintare
  Dobitoacele din curte, cam fricoase din nascare,
  Hotarara, ca rasplata, s-o aseze-n cap de masa
  La dreapta avand cocosu’, iar in rest lume aleasa.
  Numai ca-ncepand ospatul, cocosul fiind cam distrat
  Crezu ca-i din farfurie si-o-nghiţi nemestecat!
  Morala:
  De esti rama si-ai si vina, nu te da mare surioara
  Ca risti a sfarsi cu viata ca desert pe farfurioara.

 113. 117 Vasile, ianuarie 9, 2011 la 4:01 pm

  Dl. Harabula ,
  faptul ca esti manipulator nu inseeamna ca esti si inteligent,sclipitor!
  Dumneata poti si un Cartarescu, un Pastapievici, un Liiceanu ,dar sa aveti respect fata de voi insiva!Orice partipri,pro putere in sensul manipulare a cetateanului cinstit , este cel mai detastabil si imoral act al nemerniciei umane din cetateanului care se pretinde cult !
  Degeaba incearca Nastase sa va cumpere , timpul dumneavoastra va expira cind nu va mai fi Basescu si atunci va veti vinde din nou ca niste prostituate.
  Eu nu prea sunt PSDist si nu am indemnat pe cineva sa fie invre-un fel anume spun nimanui ca a fi „pro Patria” nu inseamna sa fi PSDist PNList sau orice , eu cer de la oameni ca dumneavoastra sa respecte mereu opozitia indiferent de moment!

 114. 118 Karakas ianuarie 9, 2011 la 5:04 pm

  Politcile de dreapta, de austeritate, se bazeaza pe mitul ca economia va creste in final, dupa ce se vor fi realizat echilibrele macro-economice. Dar nimeni nu stie exact prin ce miracol. Toti sustinatorii dreptei se bazeaza pe experienta sub Ronald Reagan, care a creat un trend politico-economic numit Reaganomics. Oricine poate cauta pe Google si afla mai multe, si se poate lamuri ca presupusa crestere a avut alte consecinte nefaste (a crescut datoria publica enorm in perioada lui). Aplaudacii republicani in SUA(dar si dintre democrati) au insistat ca masurile lui Reagan ar fi fost unice, si ca ar fi dus la o prosperitate nemaiintilnita in SUA. Dar alti analisti considera cresterea normala dupa o lunga perioada de depresie, si atribuie succesul nu lui Reagan, ci politicilor lui Paul Volker, Chairman la Federal Reserve sub Carter si Reagan.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Reaganomics

  Romania insa se confrunta cu probleme si mai dificile decit SUA in perioada lui Reagan, pentru ca taxele ramin relativ mari, statul avind nevoie de venituri suficiente, care sa compenseze problemele de colectare. Deci nu se stimuleaza economia prin scaderea taxelor, asa cum a facut Reagan.

  Asa ca, dpdv politic, atentie la propaganda guvernului ca lucrurile intra sub control si ca asistam iarasi la o perioada de dezvoltare. Pentru ca meritele nu sunt legate de politicile de austeritate, ci mult mai probabil de faptul ca, odata relaxate aceste politici, se produce iminent o anumita crestere care nu are legatura cu mitul statului minimal.

 115. 119 eficientaenerg ianuarie 9, 2011 la 5:23 pm

  Partidul-Singur !In 2012-vot masiv..cu 35%;si cautat in Coalitie de altii..evaluati ca Seriosi;in 2001-2004-ai condus un Guvern cu sustinere identica; Nu cu 51%.Si ai Rezistat-ai stiut sa tii la Romania;Nu la…Brazilia…!

 116. 120 Ghita Bizonu' ianuarie 9, 2011 la 5:36 pm

  Brabula

  nu stiu cum se face da 85 dintre postarile tale sunt prostari comforma propagandei potocarcalace . Acu la alegere: necinstea funciara , prtostia patenta, etilismu cronic oricare dintre ele ar putea fi motivu. Eu as paria pe prima ipotenuza

 117. 121 virusverbalis ianuarie 9, 2011 la 6:07 pm

  Haoarde,ca e cu noi,
  Ca si Mircea,Base doi..
  Puneti,vere,la protap,
  Frigeti,mielu’,ca va fac…

  Pa o data vine-aici,
  Vreau sa fie totu’ brici…
  Puneta-va ghiulurile,
  Aprindeti lulelele…

  Fah,pirandooo,Mercedesa,
  Trage-ti haine de printesa…
  Pardailane, ando mui,
  Ce te uiti la mine sui?

  Baga, mah, in ceasca ness-uri,
  Vine aia cu succesuri…
  Fah,Zorzoano,toarna sucuri
  Si pune-ti pa haine ciucuri…

  Nu ma faceti da ocara,
  Ca-i eur-parlamentara…
  Ce conteaza, cat e costu’,
  Ca e fata lu’ al nostu’…

 118. 122 DuDu ianuarie 9, 2011 la 8:21 pm

  Stimate D-le Nastase,
  Nu stiu daca veti mai citi si comentariul meu, dar daca o veti face, va rog sa-l puneti putin la punct pe dl. Ponta – care dupa parerea multor membrii PSD, a luat-o putin razna, cu chestiuta asta de a participa la alegeri pe liste comune cu PNL, care bulverseaza organizatiile, in special pe cele puternice!
  Rumorile impotriva infantilismului politic manifestat de mult prea tanarul nostru lider, se amplifica pe zi ce trece si, poate el doreste sa fie premier sacrificand functia de presedinte, dar noi nu dorim treaba asta sub nici o forma!
  TIGRUL PSD – 45%, nu poate face o alianta pe picior de egalitatea cu vulpita penelista – 25%!
  Daca va mai continua in acest mod, inca vreo luna de zile, cred ca trebuie sa pregatim rapid un Congres Extraordinar!
  Suntem extrem de suparati ca se continua gafele lui Geoana, de catre Micul procuror!
  Trebuie urgent sa va rezolvati problemele judiciare si sa va asumati DE URGENTA conducerea partidului si candidatura la presedintia Romaniei!
  Comunicati-i d-lui Ponta, acest punct de vedere, care reprezinta, in esenta, punctul de vedere al majoritatii membrilor de partid, pentru a nu se trezi d-l Ponta, ca la alegerile urmatoare, nu prea o sa ne dam jos din pat, pentru a-l sustine pe domnia sa, pentru functia de PRIM-MINISTRU (sic)!
  Succes!

 119. 123 Daniel ianuarie 9, 2011 la 8:35 pm

  @marius
  Putem imparti oamenii in mai multe categorii in functie de nivelul de constiinta avand ca extrema idealismul in sens pozitiv si de nivelul de intuitie avand ca extrema cinismul pragmatic.
  In prima categorie i-am putea inlude pe cei care nu isi fac nici probleme de constiinta si nu au nici simtul realitatii. Este cei mai greu de lucrat cu acestia deoarece le lipseste si buna-vointa si instinctul de conservare care ar putea suplini cat de cat busola constiintei. Evident ca acestia au un nivel redus de inteligenta. Daca vrei un exemplu din politica cred ca Tariceanu este reprezentantul acestei categorii.
  In a doua categorie i-am putea include pe cei care nu isi fac probleme de constiinta dar sunt capabili sa interpreteze foarte bine mediul in care supravietuiesc. Instinctele lor sunt de reptila, nu neaparat foarte inteligenti, dar eficienti, stiu cand adversarul e slab si stiu cand sa se retraga sau sa nu atace. Sunt adversari puternici mai ales atunci cand oponentul este slab si de multe ori este. Cu timpul, acumuland experienta isi pot dezvolta si o constiinta care sa ii ajute, dar ia timp. Basescu este exemplul perfect.
  In a treia categorie i-am putea include pe cei cu un simt inalt al constiintei, poate chiar scrupulosi, dar fara experienta de viata – naivii. Sansa acestora ar putea fi sa gaseasa sprijinul cuiva din a patra categorie. O buna parte din electoratul cinstit dar naiv se incadreaza in aceasta categorie.
  In a patra categorie ii putem include pe cei care au cristalizate si intelese bine principiile morale, la un nivel funtional, dar reusesc sa interpreteze corect mesajele celorlalti si sa raspunda sau sa se pozitioneze adecvat. Nu stiu daca exista vreo persoana publica din politica in aceasta categorie. Este categoria catre care trebuie sa tindem cu totii si de care cred ca esti cel mai apropiat.
  In a cincea categorie i-am putea include pe cei care au un oareare ghid al constiintei, au si o anumita experienta (de obicei supraestimata) dar au prea putina orientare pentru a nu cadea victime si prea putina constiinta pentru a reusi sa atraga si sa mentina ajutorul celor din categoria a patra. In aceasta categorie cred ca se afla PSD si o buna parte din electorat.
  Atunci cand te bati cu un ticalos bine orientat si te afli in categoria a cincea, ajutorul nu iti poate veni de la naivi caci acestia nu sunt in stare sa se apere nici pe ei, nu iti poate veni de la categoria a doua, care va fi atrasa de partea mai puternica in acel moment, fiind pragmatica, nu iti poate veni de la cei ca tine si, in mod evident, nu iti poate veni de la cei din prima categorie care sunt prosti si indiferenti.
  Singurul ajutor atunci cand nu ai puterea iti poate veni de la cei din categoria a patra, dar pentru asta trebuie sa fii destul de orientat sa iti dai seama de chestiunea asta si sa ai un rol macar pasiv si nu defensiv, dar preferabil activ, si mai trebuie sa ai destula constiinta incat sa inchegi o echipa pentru care sa lupti si care sa lupte pentru tine. Problema este ca neavand un nivel suficient de constiinta si supraapreciindu-te si ca nivel de orientare pragmatica, vei tinde sa le dai teapa atunci cand momentul ti se pare oportun. Deci in afara primei categorii aeasta este cea mai dezavantajoasa categorie in care poti sa te afli deoarece nu permite evolutia, decat autoamagirea. Categoria cincilor isi poate da seama din propriile greseli ca are nevoie si de o constiinta, naivii pot gasi persoane corecte, dar orientate, care sa ii ajute, dar cei care nu au nicio caracteristica bine acoperita pot spera doar la ajutorul ticalosilor, cu conditia sa aibe puterea.
  Nu tu ai nevoie de PSD ci PSD-ul de tine. Sigur ca poti sa prostesti lumea un timp, chiar un timp foarte indelungat, dar in final balonul se va sparge si atuci se va vedea daca are continut sau doar aer cald. Nu am mai vorbit cu prietenii din PNL, dar daca reforma e pe bune – bravo lor, daca va fi iar o cosmetizare de prostire a oamenilor, s-ar putea sa mai reuseasca o data. E o greseala sa vezi un partid ca pe un scop. Un partid este un mijloc. Pentru unii este un mijloc de a fura cat mai mult, pentru altii de a face o schimbare benefica. Mijloace sunt multe, dar oameni de valoare sunt putini. Valoarea nu necesita recunoastere. Ea exista independent de constientizarea tertelor parti. Atunci cand e recunoscuta e bine, dar te poti astepta la un raspuns pozitiv de la cei cinstiti, cei necintiti si prosti (merg mana in mana) vor vedea in valoare fie o amenintare, fie ceva care trebuie obtinut, dar nu vor vedea in ea o posibilitate de dezvoltare.
  Spre deosebire de multi sustinatori declarati ai stangii vad ca faci bine diferentierea intre avere si mijloacele de obtinere a acesteia. Problema este a mijloacelor nu a rezultatului, dar intretinerea confuziei este benefica celor care doresc sa traga foloase din ignoranta electoratului, fie ei politicieni sau afaceristi care nu dorm noaptea de grija poporului. Sigur ca ar fi de discutat si ce inseamna avere, dar nu avem loc acum.

 120. 124 dlnimeni ianuarie 9, 2011 la 8:46 pm

  O intrebare pentru cei preocupati de Constitutia Romaniei: „Preşedintele României reprezintă statul român” (constitutia) = „preşedintele, ca şef al statului, reprezintă toate puterile statului” (Tr. Basescu)?
  O alta intrebare: unde scrie ca presedintele Romaniei este seful statului?
  Si o lamurire prezidentiala a ceea ce inseamna asumarea raspunderii ca presedinte, citat de pe site-ul TVR: „- dacă vom fi amânaţi, va fi un eşec, un eşec pe care preşedintele şi-l asumă politic; acest lucru înseamnă că preşedintele, ca şef al statului, reprezintă toate puterile statului; „. „acest lucru” ar putea fi: faptul ca vom fi aminati, faptul ca va fi un esec, faptul ca presedintele si-l asuma. Oricare ar fi acest lucru din cele trei, concluzia prezidentiala ar fi aceea ca presedintele reprezinta toate puterile in stat si ca este seful statului.

 121. 125 florin m. ianuarie 9, 2011 la 8:48 pm

  Exista doua feluri de a face afaceri: prima este calea corecta a antreprenorului care incearca sa ghiceasca modul in care poate satisface cerintele consumatorilor si apoi sa riste capital in intreprinderea destinata acestui scop. Cei care o fac bine, reusesc, cei care o fac mai putin bine, esueaza.
  Apoi, exista calea conexiunilor politice inalte, prin intermediul carora capeti contracte cu beneficiu garantat. Nu se mai pune problema concurentei sau nereusitei, cel putin din punct de vedere financiar. Costurile vor fi intotdeauna acoperite, chiar daca ele se vor dovedi ruinatoare pentru contributorii al carui Guvern le-a contractat. In aceasta categorie putem inscrie si pe Bechtel, fara nici o indoiala.

  Exista o cale la indemana, pe care insa Guvernele o evita de cele mai multe ori sau o tin sub strict control: calea ofertei private de infrastructura. Ar trebui sa fie posibil ca o firma sa poata realiza un proiect de autostrada pe speze proprii, fara sa intrebe pe nimeni, decat pe proprietarii de terenuri cu care sa faca intelegerea cu privire la punerea acestora la dispozitie. Sa fie o afacere ca oricare alta, in care aceasta firma isi risca banii pentru a crea o autostrada pe care apoi sa o ofere spre utilizare contra unui cost pe care il va considera acceptabil de catre piata.
  Politicul are insa grija sa ne tina la distanta de astfel de posibilitati. Este pur si simplu prea rentabil atat pentru politicieni, cat si pentru acele companii care segasesc in joc si care ating dimensiuni si influente ametitoare pe aceasta cale. Aceste corporatii nu au nimic de-a face cu piata libera, iar forta lor nu le vine din piata libera. Consumatorii produselor lor nu le pot intoarce spatele, atunci cand nu le convin costurile sau calitatea. Sunt condamnati sa plateasca, direct sau mascat, pretul unui monopol nemilos.

  Nici un politician roman nu a vorbit vreodata deschis despre contractele de infrastructura, nici macar in termeni aproximativi. De ce oare?

 122. 126 dlnimeni ianuarie 9, 2011 la 9:41 pm

  300 sau întâlneşte-i pe cei 300? Doi într-o barcă, trei pe două biciclete, 300 într-o cameră.

  Cred că dacă Jerome K. Jerome ar fi trăit astăzi, atunci nu s-ar fi putut abţine să scrie cartea “300 într-o cameră”.
  “- nu intenţionez să mă duc cu o revizuire foarte amplă, care să schimbe sistemul, ci să mă limitez strict la atingerea obiectivului pe care l-au avut românii: o singură cameră şi 300 de parlamentari;” – ar fi declarat gloriosul nostru preşedinte, conform site-ului tvr; nu m-am putut convinge deoarece video-ul tvr nu a pornit când am facut click pe “video”, merg pe convingerea ca dna Culcer nu a cutezat să schimbe vorbele prezidenţiale. Atletul antisistem nu mai doreşte schimbarea sistemului, sistemul fiind acum chiar el. Aduce puţin cu “să se revizuiască, primesc, dar să nu se schimbe nimic”, ştiţi dumneavoastră din ce piesă de teatru. Nu românii au avut ca obiectiv 300 de parlamentari într-o cameră, ci preşedintele a avut obiectivul, aprobat prin referendum, cu majoritate relativa în condiţiile unei prezenţe mizere la vot şi nicidecum cu majoritate absolută. Iar, oricum, a aproba nu înseamnă a însuşi; poate doar în accepţiunea gloriosului nostru preşedinte, dacă acesta are obiceiul de a-şi însuşi din ceea ce aprobă.
  Să nu ne întrebăm de ce oamenii preşedintelui ajunşi europarlamentari, cu dl Preda şi TRU în frunte, cu dra EBA, nu au cerut micşorarea în aceeaşi măsură a numarul eurodeputaţilor: criză este şi în Europa, iar salariile europarlamentarilor sunt nesimţite din moment de ele, conform cu ceea ce stiu eu – dacă ştiu corect – sunt platite mai nou din bugetele nationale, eurobugetul acoperind acum celelalte costuri decât salariile.
  Stiu însă cum va arăta anul politic 2011: gloriosul presedinte va forţa schimbarea constituţiei profitând de acest punct în care are aprobarea prin referendum, după care modificările vor fi mai ample decât cele anunţate în citatul de mai sus – vezi şi un alt citat din aceeaşi emisiune ” – sunt anumite inadvertenţe pe care voi încerca să le limpezesc fără să intru în fondul articolelor, cum ar fi: modalitatea de funcţionare a instituţiilor, relaţia preşedinte – Parlament.” După care va zice, cred eu, că având România o nouă constituţie are şi el dreptul de a mai candida, conform constituţiei noi. Va fi probabil o gălăgie propagandistică legată de cetăţenii care sunt concediaţi şi cu lefuri micsorate la vreme de criză în timp ce parlamentarii consumă o groază de bani: propagandă axată în esenţă pe faptul că puterea îi va acuza pe ceilalţi pentru lucruri rele pe care ea, puterea, le-a facut şi nu ceilalţi.
  Va încerca deturnarea sensului normal al următoarelor alegeri locale şî poate şi al celor parlamentare. Va încerca noi referendumuri în zile de alegeri: cu siguranţă referendumul de aprobare a constituţiei în ziua de vot la locale ori parlamentare.
  Un punct slab va fi găsirea de plasamente pentru parlamentarii pedelişti care vor fi concediaţi.
  Este pregătită opoziţia să lupte şi să învingă? Vom vedea.

 123. 127 Anton Vasile ianuarie 9, 2011 la 9:41 pm

  Ploaia de aur

  Ploaia de aur cade mereu
  din palatul Cotroceni
  peste câmpiile mioritice
  duşuri aurii
  se revarsă-n cascade
  portocalii cu gurile căscate
  sorb nestemate…

  Conducătorul
  ţine cu poporul

  să nu stăm ca râmele!
  stăm…
  stăm…
  stăm…
  şi preşedintele stă
  bine mersi pe scaunul prezidenţial
  cumpărat cu doi peşti şi-o pungă de mălai

  la Cotroceni
  whisky-ul curge în valuri
  vai
  ce culoare portocalie
  e plină România de aur

  spaţiul Schenghen ne aşteaptă
  să-l luăm cu asalt
  românii sunt peste tot
  romani uber alles
  români , români , români
  peste tot numai români
  căpşunari
  sobari

  O râmă
  se aruncă de la balcon
  andrei sobaru
  e omul avion
  un avion de hârtie
  vai, e o prostie
  zice un prim
  continuându-şi discursul
  divin

  Guvernul dansează
  în România e revelion
  râma vine de la
  Râmaru
  mai bine plec
  să prind ultimul avion
  sunt anglofon

  la Cotroceni
  conducătorul jubilează
  i-am ciuruit, strigă
  opoziţia s-a trezit din somn
  oh, e abia amiază!
  încă mai dormitează

  ploaia de aur cade mereu
  din palatul Cotroceni
  peste câmpiile mioritice
  duşuri aurii
  se revarsă-n cascade
  portocalii cu gurile căscate
  sorb nestemate…

  ploaia de aur cade mereu
  whisky cade peste sate
  românii se spală de păcate
  e cel mai bun panaceu
  şi anul acesta o ducem
  greu
  dar ne-ncălzim cu alcool
  pe stomacul gol

  Conducătorul poporu-şi veghează
  să trăiţi bine!
  să trăiţi!
  mai trăiţi?
  da, răspunseră doi, trei
  cu mintea trează
  conducătorul jubilează.

 124. 128 dlnimeni ianuarie 9, 2011 la 9:46 pm

  Jerome K. Jerome a scris „Trei într-o barca”.

 125. 129 Cârcotaşu ianuarie 10, 2011 la 1:10 am

  @ Florin M.
  Mişto perspectivă. Te rog dă un exemplu de asemenea companie, privată (nu ştiu ce crezi despre Bechtel), care „ia” licitaţia, face autostrada pe „speze proprii” şi p-ormă urmează…. . Care-ar fi aia, că altfel te pot acuza că baţi câmpii dom’le. Care-a fost aia de-a oferit asemenea condiţii şi a fost refuzată? Hai, concret, că prea totul e teoretic, virtual! 😯
  Ce frumos sună!
  😯

 126. 130 blogideologic ianuarie 10, 2011 la 2:53 am

  Alianţele politice ţin de tactică, nu de strategie. Alianţele politice sunt conjuncturale, utile în cadrul parlamentelor deja formate, de exemplu pentru susţinerea legislaţiei unor proiecte utile pentru România. Chiar a doua zi după victorie, asemenea alianţe conjuncturale trebuie să se destrame. „Agenda 2019” după anvergura de timp înseamnă o strategie, ceea ce este absurd. Ştiam că domnul Adrian Năstase anunţase deja o strategie a PSD, anume o politică macroeconomică de ofertă agregată pe termen lung, politica unor nenumărate reforme structurale pentru România. Prioritatea de politică internă pentru PSD ar fi să rafineze acest program, să îl detalieze coerent, apoi să îl divulge publicului. Deja a renunţat PSD la această strategie raţională?

 127. 131 marina ianuarie 10, 2011 la 4:44 am

  Bosneaga Costica Says:
  September 8th, 2010 at 8:33 pm
  Scrisoare deschisă către preşedintele Traian Băsescu
  Domnule Băsescu , te-am privit şi voi continua să te privesc cu statornică scârbă. Însă, dincolo de scârba mea, un concurs de împrejurări care conţine prostia unora, ticăloşia altora şi indiferenţa celor mai mulţi a făcut să devii preşedinte al ţării mele. Nu m-am aşteptat nicio clipă ca, ajuns în această demnitate, să poţi deveni altceva decât eşti, dar am vrut să sper că măcar vei încerca să pari. Mă felicit că nu am investit prea mult în această speranţă. Ex nihilo nihil. Dispreţul pe care ţi-l port e lesne de argumentat: reprezinţi suma a tot ce are mai detestabil poporul român. Fără a avea măcar una din însuşirile admirabile ale acestui popor.
  Vreme de şase ani am trăit o neîncetată stupoare, colorată când şi când cu indignări sterile ori revărsări gastrice provocate de conduita ta.
  Vreme de şase ani, mulţi dintre noi am încetat să fim doar cetăţeni ai acestei ţări şi am devenit victime ale tulburărilor tale de personalitate, ale crizelor tale de nervi, ale sevrajelor tale, ale revărsărilor tale de ură, ale ticăloşiei tale, ale incompetenţei tale.
  Nu ştiu dacă în istoria modernă există şef de stat care să fi insultat atât de mulţi dintre propriii cetăţeni, cu atâta nesimţită uşurinţă. Observi că nu folosesc pluralul politeţii. Pentru că tu însuţi, în dialogul cu ceilalţi, ai răul obicei de a nu-l folosi. Şi voi refuza să îl folosesc doar formal, demonstrativ, numai pentru a vădi că sunt mai bine crescut decât tine.
  Vremea convenţiilor şi demonstraţiilor de tipul acesta a trecut. Am privit cu îngrijoarare, în aceşti şase ani, obsesia ta maladivă pentru puterea absolută. Au fost concetăţeni de ai mei care au crezut că poate ţi se cuvine, că poate, atunci când o vei avea, vei face din ea instrumentul schimbării în bine al ţării.
  Se înşelau. Ai folosit puterea doar pentru a revărsa urâţenia dinlăuntru-ţi asupra noastră, a tuturor. Iar ţara e astăzi mai schimonosită ca niciodată. Sărăcită, desfigurată, doar un contur înlăuntrul căruia cei mai mulţi sunt prinşi ca într-o capcană, prizonieri ai unui rău destin. Precum în cel mai întunecat fanariotism, ai folosit demnităţile publice ori resursele statului pentru a-ţi căftăni apropiaţii, pe cei care ţi se închinau cu ipocrită smerenie, într-un detestabil qui pro quo. Astfel au ajuns cele mai multe demnităţi ale statului să fie ocupate de incompetenţi, imbecili şi neamuri proaste, personaje lipsite de orice merit, dar cu prea-plin de obedienţă faţă de tine, despotul. Şi când ţara e rânduită după legea aceasta, nu e de mirare că astăzi am ajuns la această mizerie, promiscuitate şi decădere a instituţiilor.
  Ţi-ai făcut din minciună un crez politic. Şi unii găsesc asta scuzabil. Peste cei care au îndrăznit să spună altfel decât crezi tu că se cuvine spus ai revărsat diluvii de ură. Ai inventat categorii generice peste care să îţi reverşi ura şi insultele primitive. 322, moguli, tonomate, reprezentau categorii încăpătoare în care mizeria ta să poată fi eficient distribuită. Toţi cei care nu acceptau fanariotul qui pro quo erau detestabili, maculabili, expulzabili. Rar mi-a fost dat să văd atât risipă de resurse ( ale statului, ale instituţiilor publice ori ale unor dubioase instituţii private) menită unui singur scop: împroşcatul cu mizerie.
  Au fost şase ani urâţi. Iar rezultatul lor e reaua stare de azi a ţării. Prea mult şi prea des am vorbit despre toate cele care au fost pentru a le mai repeta acum. Altul e motivul pentru care scriu astăzi.
  Afirmi, domnule Băsescu, fără să roşeşti, cu o nesimţire prietenă cu iresponsabilitatea că ţara mea e o ţară de mâna a doua. Iar când îndrăzneşti să spui aşa ceva vremea pamfletelor şi a indignărilor din laringe a trecut. O ţară care cere bani cu împrumut, o ţară care nu poate plăti pensiile este o ţară de mâna a doua – spui tu cu o nesimţire care sfidează orice stupoare. Nu ţara a cerut bani cu împrumut, domnule Băsescu, ci tu. Împotriva tuturor acelor voci care se opuneau acestui demers. Nu suntem toţi amnezici şi încă ne amintim cum predicai nevoia acelui credit de la FMI , deşi nu puţini erau cei care strigau că e o cale greşită. Şi i-ai potopit cu insulte. Aşa cum ştii să faci. Ai susţinut acel credit nu pentru că ţara avea nevoie de el, ci pentru că tu, deprins cu logica licuricească, ai încercat să cumperi bunăvoinţa unor stăpâni pe care noi nu-i vedem. Şi ai fost gata să plăteşti acea bunăvoinţă cu sărăcirea, umilirea şi nenorocirea noastră a tuturor. Iar dacă ţara nu poate plăti pensiile este pentru că tu ai adus-o aici. Nu mogulii, nu tonomatele, nu noi. Noi doar trudim, îndurăm şi plătim biruri.
  Nici nu ar trebui să mai spun lucrurile acestea. Sunt deja ştiute. Şi nu ar trebui să accept logica rudimentară după care funcţionezi, aceea care măsoară demnitatea, înălţimea ori măreţia după grosimea pungii. Doar judecând cu maţul poţi ajunge să spui despre ţara mea că este o ţară de mâna a doua. Iar dacă punga ţării nu e azi îndeajuns de plină pentru gustul tău, asta nu se întâmplă pentru că eu şi cei asemeni mie nu trudim îndeajuns pentru a o umple, ci pentru că tu şi cei din jurul tău sunteţi prea hămesiţi, prea nesimţiţi şi prea necinstiţi pentru a şti să o chivernisiţi.
  Dar ţara asta încă are bani să îşi plătească preşedintele şi imbecilii deveniţi miniştri, are bani să îşi plătească nulităţile devenite europarlamentari, are bani să te trimită la reuniuni internaţionale unde să ne umileşti pe toţi respirând dispreţul cu care eşti tratat de ceilalţi, are bani pentru a plăti pentru capriciile neroade ale favoritei tale, are bani pentru a îngrăşa guşile lăudătorilor şi numeroşilor tăi servitori. Are încă bani din care să plătească sinecuri pentru cei care ştiu să îşi manifeste îneajuns de zgomotos şi fără ruşine obedienţa faţă de tine.Are bani să îmbogăţească afacerişti suspecţi, dar cunoscători ai conturilor de partid. Să ierţi, atunci, biata ţara dacă nu mai are îndeajuns pentru a plăti şi pensiile acelea.
  În aceeaşi zi când eu scriam: Pentru că eu nu accept că România e o ţară de mâna a doua în UE. Nici că eu aş fi un cetăţean de măna a doua. Dar admit că avem politicieni de mâna a şaişpea. Mai pe seară, preşedintele României spunea că ţara mea este o ţară de mâna a doua. Iar asta nu mai poate fi îngăduit. Pentru aşa ceva nu mai este de ajuns să ne revoltăm pamfletar, să respirăm vocalele indignării la televizor ori să risipim cerneala stupefacţiei în gazete.
  Atunci când mizeria ta nu mai încape în hârdăul categoriilor generice şi nu se mai revarsă doar asupra tonomatelor, parlamentarilor, mogulilor, ci asupra ţării înseşi, atunci e vremea să fii trimis definitiv acolo unde îţi e locul. Atunci când, nu are rost să ne mai ascundem după cuvinte, îţi îndemni cetăţenii să îşi părăsească ţara, tu trebuie să pleci, nu ei. E timpul!
  Asta e tot ce am avut să îţi spun, domnule Băsescu. Aşa cum ţi-am promis, îţi sunt pe mai departe dator cu întreg dispreţul. Şi îţi promit că mă voi achita de această obligaţie. Dar vreau că de acum să te dispreţuiesc ca pe un ticălos oarecare şi nu ca pe preşedintele ţării mele. Du-te!
  Rândurile care urmează nu îţi mai sunt adresate, deşi te privesc. Vreau să sper că prieteni şi neprieteni din blogosferă mi se vor alătura. Pentru că este o limită care nu trebuie trecută. Şi aşa, prea multă vreme, prea multe am îngăduit. Şi mai vreau să sper că, mai ales, politicieni, cu şi fără blog, vor prelua revolta mea şi îi vor da cuvenită îndreptare. Acelor politicieni le cer, neîntârziat, iniţierea procedurii de suspendare a lui Traian Băsescu. Dincolo de meschinăria calculului politic de conjunctură, dincolo de laşitatea cu care ne-au obişnuit, dincolo de indolenţa pe care le-am tolerat-o. Sau puteţi cu toţii tăcea, prudent, vascularizaţi de precauţia pe care o putem numi şi laşitate. Şi atunci am să-i cer scuze lui Traian Băsescu. Şi am să admit că trăiesc într-o ţară de mâna a doua

 128. 132 Jhon Smith ianuarie 10, 2011 la 5:09 am

  Nea Florine, respect. Ar trebui ca toti culegatorii de scame de pe gulerul domnului Nastase sa citeasca cu multa atentie comentariul tau si sa inteleaga ca, capitalismul in Romania nu a inceput in 2005. Aferim bre. daca intrebarea din final ii este adresata d-lui Nastase astept cu nerabdare un raspuns. Dar nu unul ironic. Apropo. Daca ii spui primului ministru, in plenul parlamentului, ca este cazut in cap, se numeste respect fata de institutiile statului? Astfel de abordari nu aduc voturi decat de la cei care au ramas fara ulei si zahar.Domnului Nastase la multi ani pe bancile parlamentului.

 129. 133 marina ianuarie 10, 2011 la 5:10 am

  D-le Nastase, pe mine m-a uns pe suflet scrisoarea acestui OM, este ceea ce gandesc si spun zilnic, ca mine sunt multi, trebuie sa faceti ceve, sa fiti mai vocali, sa fiti zilnic pe sticla, sa apareti in toate emisiunile, dar cu lideri marcanti, care vorbesc raspicat, clar si la obiect.Cati din cetatenii acestei tari cunosc amanuntele afacerilor amintite de dvs.mai sus, va asigur ca un procent f.mic, trebuie sa iesiti de fiecare data cand sunteti atacati si sa le dati „peste ochi” cu argumente, dovezi, documente.Nu va mai bazati nici pe memoria acestui popor si nici pe inteligenta lui, ca s-a vazut la ageri cat este de inteligent,mi-as dori sa fiti cosmarul pedeleilor, sa se culce cu opzitia in gand sa se scoale cu opozitia pe ecran.Va mai amintiti cand erau ei in opozitie cum facea boculet ca”tamba’pe la televizoare?Trebuie sa procedati la fel, sa-i disperati.Va cer iertare daca am sarit calul sa stiti ca nu-mi permit sa va dau sfaturi, am scris doar ce mi-as dori, eu cetateanul ac.tari, cetateanul GOGU sa vad in urmatoarea perioada de timp de la opozitie, asa poate ar mai miji un licar de speranta si pentru noi.Tacerea opozitiei ne afunda si mai mult in oceanul de deprimare si disperare in care ne-au auncat portocalii.Va mai rog ceva, amintiti-va de rezervisti, in aceste momente sunt in situatia de a li se sterge trecutul, traiesc clipe grele si uitandu-ma in jur vad cat sunt de singuri, cat suntem de singuri, in afara de cateva firave luari de pozitie prin media, de la opozitie nu am vazut nimic.Nu va afecteaza, nu va intereseaza?V-ati facut treaba cu ei la intrarea in NATO, in teatrele de razboi, in lupta cu infractorii, etc, acum sunt buni de aruncat la groapa de gunoi a istoriei! Cu respect MARINA rezervist MAI)

 130. 134 Radu ianuarie 10, 2011 la 7:59 am

  Domnule Nastase ,
  Va rog sa-mi permiteti sa va reamintesc un moment din lupta politica , cea la vedere , pe care o urmaream la un moment dat cu pasiune , pe vremea cand la putere se afla CD din care o perioada a facut parte si PD-ul lui TB . Erati invitati amandoi , cred , de Tuca , la una din emisiunile lui .
  Si atunci , personajul TB ce se afla in fata dumneavoastra , se plangea ca guvernul din care facea parte , a demarat foarte greu din pricina ca guvernul PDSR-ist condus de domnul Vacaroiu , parca , le lasase o mostenire grea ….Cred ca se vaita …ceea ce nu prea face el de obicei ….hehehe (?) …..Si va spunea asa : ” sa va vad pe voi , ce o sa faceti cu ce va lasam noi ….” Cred ca intuia ca sunt pe faras si alternanta la putere nu va putea aduce decat un guvern social democrat in fruntea tarii . Dar acum , dupa ce l-am ascultat pe Adrian Sobaru pe Antena 3 , realizez pentru a nu stiu cata oara , ca am rationat corect atunci …si eu l-am pus in acelasi raft ca Sobaru : omul este diabolic .
  Vreau sa cred ca mai putem avea o sansa . Vreau sa cred ca neamul asta nu este chiar ceea ce spunea Brucan in ’90 . Cat de stupid poate fi un popor ? Am ajuns sa-mi fie rusine cand plec pe afara . Fac comparatii cu ce vad pe la noi si ma doare sufletul pentru ca am pus mult suflet in ceea ce am facut . Vad ca se naruie o lume in jurul meu .Se adanceste criza morala in care nu eram in ’89…. suntem acum !
  Eu …mai am cativa ani si ma duc acolo unde ne ducem cu totii …Dar nu vreau sa plec din lumea asta la fel de indurerat ca tatal meu …As vrea sa fiu si eu mandru ca sunt roman . Nu mai pot astepta ….Nu pot delega pe nimeni sa-mi traiasca viata …Trebuie sa-mi duc crucea pana la capat , dar vreau s-o fac cu demnitate ! Acum …mi-e scarba si mi-e rusine …Tara mea a ajuns ultima din Europa …Oare in Africa unde o fi ? Hai s-o mutam de-aici !
  Urmeaza ziua lui Eminescu , peste cateva zile !
  Am recitit niste consideratii de-ale Luceafarului dintr-un volum de publicistica -Opere-volumul XII-Edituara Academiei RSR
  -pagina 173 :
  ” TRAIM INTR_O TARA CIUDATA …”
  ” Traim intr-o tara ciudata si nu e zi in care sa nu putem repeta , cand cu mahnire , cand cu indignare : Ca la noi , la nimeni .” ….si spune Eminescu , in continuare despre o cuvantare a primului ministru din mai 1881, domnul Bratianu , citandul-l : ” In tara aceasta nu se gasesc oameni cinstiti „. Si continua Eminescu : ” Lucru firesc intr-adevar . Acei oameni asa mult s-au obicinuit a striga ca ei sant tara si numai ei incat in cele din urma au inceput s-o creaza si cautand imaginea natiunii in acea oglinda mincinoasa in care nu se vad decat diurne , ghesefturi , recompense reversibile si capitalizate ,Warsawschy,rechizitiuni, misiuni,cumul , etc stiga cu mirare : ” In tara aceasta nu sant oameni cinstiti „!
  Cred ca a fost ieri , cand a scris Eminescu aceste ganduri ale sale …De ce oare ?
  La multi ani , Eminescu ! Cat poti fi de actual ! Ca si amicul Caragiale !

 131. 135 Alex ianuarie 10, 2011 la 8:47 am

  Fiindca pomeniti de licurici, iata un nou episod din telenovela Gelli, seful Lojei Propaganda Due, profesor asociat la Universitatea din Oradea.

  Dupa ce v-am informat, in exclusivitate , asupra activitatii a doi “frati” masoni, Bartolomeu Savoiu si Nestorescu Balcesti, care s-au intalnit luna trecuta cu “Nasul” Propaganda Due, contele Licio Gelli, revenim cu detalii despre viata tumultoasa a sefului celebrei Loje P2 si cateva dintre legaturile sale cu Romania. Serialul e abia la inceput!

  Pe 23 mai 1941 Licio Gelli primeşte carnetul de membru al Partidului Naţional Fascist, cu numărul 23.375-P-D.

  În 1949, acelaşi “tânăr” se pensionează. chiar şi aşa, aceasta nu înseamnă că va renunţa la afaceri. De fapt, totul fusese doar o pregatire pentru ceea ce urma, iar viaţa lui abia acum începea să fie trăită cu adevărat.

  În 2002 a fost personificat de actorul italian Camillo Milli în filmul I banchieri di Dio, de Giuseppe Ferrara (filmul prezintă scandalul Băncii Ambrosiano). De asemenea, Licio Gelli va fi interpretat şi de actorul american George Clooney într-o producţie a Sony scrisă de David Black şi regizată de Oliver Dahan. Condiţia lui Gelli a fost aceea de a citi şi aproba înainte scenariul filmului.

  Licio Gelli a primit şi numeroase distincţii printre care amintesc: Cavaler în grad de Mare Cruce a Ordinului Libertadorului San Martin, Mare Oficial al Ordinului San Silvestro Papa, Comandor al Ordinului de Merit al Republicii Italiene, Comandor al Ordinului Ecvestru al Sfântului Mormânt din Ierusalim, Medalia Comemorativă a Războiului din Spania şi Medalia Comemorativă a Diviziei de Voluntari del Littorio.

  Gelli este şi posesorul a mai multor titluri (unele deţinute în trecut), printre care trebuiesc amintite următoarele: Maestru Venerabil din Trecut al Lojii Propaganda Due (P2), Academician de Onoare al Academiei “Artişti Europeni”, Academician al Academiei Internaţionale “Pontzen”, Preşedinte de Onoare al Academiei “Il Tetradramma”, Academician al Academiei “Il Richiamo”, Membru Honoris Causa ad vitam al “Uniunii Operatorilor Artiştilor Culturali”, Academician Emerit al Academiei “Cita Eterna”, Cetăţean de Onoare al oraşului Kudjianda (din Tadjikistan), Doctor Honoris Causa în Ştiinţe Financiare la Universitatea Pro Deo din New York, Ataşat pe lângă Ambasada Argentinei în Italia pentru consiliere economică şi Ministru Plenipotenţiar pentru Afaceri Culturale, titlul de Conte (prin decretul Majestăţii Sale, regele Umberto al II-lea) şi… ŞOC (sau nu?!): Profesor Asociat al Universităţii din Oradea, România.

  În anul 1995, acelaşi Licio Gelli a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Literatură, inclusiv cu o recomandare de la Senatul Universitatii din Oradea.

  http://www.ziaristionline.ro/2011/01/08/licio-gelli-seful-lojei-propaganda-due-profesor-asociat-la-universitatea-din-oradea-si-fascist-sadea-fotoinfo/

 132. 136 ORASAN IOAN ianuarie 10, 2011 la 9:06 am

  Pentru a deturna atentia opiniei publice de la problemele reale din viata romanilor si mai ales pentru a pune in umbra actiunile opozitiei,Traian Basescu va pune in discutie modificarea Constitutiei,daca luam in calcul varianta cu 300 parlamentari intr-o singura camera si ne luam dupa ultimele sondaje,situatia in viitorul parlament ar fi urmatoarea:PDL ar avea in jur de 40 de parlamentari,PSD 120 parlamentari,PNL 75 parlamentari,UDMR daca intra in parlament,intre 15-20 parlamentari,UNPR nu intra in parlament si nici nu cred sa faca alianta cu cineva,nici macar PDL nu-i va accepta in alianta cu ei,iar restul locurilor se vor redistribui.Cred ca de aici ar trebui incepute negocierile pentru racolarea parlamentarilor puterii,pentru a putea realiza o noua majoritate,cu care sa fie inlaturat guvernul Boc si Traian Basescu,nu cred ca UDMR dupa alegerile interne va parasi alianta portocalie si mai cred ca acestia se vor sfasia intre ei,in urma dorintei lui Tokes de a avea propriul partid,fapt benefic ce va conduce la neintrarea maghiarilor in viitorul parlament.

 133. 137 blogideologic ianuarie 10, 2011 la 10:18 am

  @ dlnimeni
  “Trei într-o barca, to say nothing of the dog :-)”.

 134. 138 dlnimeni ianuarie 10, 2011 la 11:50 am

  Blogideologic: nu am gasit inca o semnificatie pentru ciine.

 135. 139 M.Voicu ianuarie 10, 2011 la 1:50 pm

  @dlnimeni, ianuarie 9, 2011 la 9:41pm spune, citând preşedintele: “- nu intenţionez să mă duc cu o revizuire foarte amplă, care să schimbe sistemul, ci să mă limitez strict la atingerea obiectivului pe care l-au avut românii: o singură cameră şi 300 de parlamentari;”
  @ORASAN IOAN ianuarie 10, 2011 la 9:06am spune: „Traian Basescu va pune în discuţie modificarea Constituţiei, dacã luãm în calcul varianta cu 300 parlamentari într-o singurã camerã”
  • * * Pentru numãrul de parlamentari existã numai proporţia definitã doar prin legea electoralã – care trebuie raportatã la numãrul de cetãţeni contributori – SINGURII CARE SUPORTÃ CHELTUIELILE POLITICILOR AUTORITÃŢILOR DELEGATE, şi referenţialul calitativ, de substanţã: „Non multa, sed multum”. Cât despre parlamentul unicameral, atâta timp cât atâţia parlamentari, guvernamentali şi prezidenţiabili fac apel la corectare prin dezbatere „în cealaltã Camerã”, NU E CAZUL, mãcar ca sã nu iasã cã-s mincinoşi !
  • Autoritatea Electoralã a primit majorare de buget – discrepantã dupã ce a validat legea electoralã prin care au fost „aleşi”x (-1) şi candidaţi de pe locurile inferioare în locul primului ALES PRIN VOT DIRECT – şi nevalidat, în dispreţul chiar al TITLULUI LEGII ; iar nu plãteşte „niminea pentru eroare ci, chiar sunt recompensaţi !
  @dlnimeni, ianuarie 7, 2011 la 9:41pm spune:
  1) „serviciile noastre de informaţii externe nu mai au voie sa culeagã informaţii din ţãrile aliate”
  • * * Însã, nu au fost scãzute cheltuielile lor pentru ce NU MAI FAC, şi nici nu se regãsesc în documentarea fraudelor din mediul economic (ceea ce serviciile britanice de informaţii fac) !
  2) „La vânzarea Petrom … Singurul partid care s-a opus legii prin care fost oficializat contractul de vânzare a fost PRM”
  • * * Avem, pânã acum, exemplificarea a ce consecinţe poate suporta.
  • * * La ianuarie 8, 2011 la 12:08am am reluat din Constituţie: ţiţeiul şi gazele, dintre «Bogăţiile de interes public ale subsolului… FAC OBIECTUL EXCLUSIV AL PROPRIETĂŢII PUBLICE.» (Constituţia, Art.136 alin.3). «Bunurile proprietate publică sunt inalienabile.» (Art.136 alin.4). Nimic nu este dubitativ aici. Votul parlamentar nu poate schimba regimul juridic al proprietãţii publice exclusive; în 2003, când s-a modificat Constituţia, nu a putut schimba aceste dispoziţii IMPERATIVE.
  • De atunci, proprietatea publicã – INALIENABILÃ PRIN CONSTITUŢIE este ALIENATÃ PRIN LEGE (http://matachevoicu.blogspot.com/) !

  • Ce sondaje asupra viitorului parlament? Scadenţa se va mãsura în monedele cu care tinerii protesteazã la plata combustibilului, pânã vor afla de unde li s-a tras, de fapt !

 136. 140 Ghita Bizonu' ianuarie 10, 2011 la 2:32 pm

  florin m.

  uiti o alta cale de a face sa zicem autostrada …
  Iti faci plamul m cumperi pamantu care iti trebuie si poi faci autostrada ! Nu cred ca daca ai grija de toate cele – prtectia biodiversitatii, descarcari de sarcina arheologica samd – vreun guvern ar putea sa interfereze cu constructia ta pe pamantu tau …
  Asa ca nu integ ce rost au atatea discutii … Voi astia libertarienii sunteti destepti, priceputi, muncitori asa ca nu vaz ce impedimente aveti sa faceti un metrou de la Bucuresti la Mangalia ori vreo 12.000 km de autostrazi ….

 137. 141 Velisar Iancu ianuarie 10, 2011 la 2:53 pm

  @dlnimeni: 1) as fi vrut sa scriu eu despre „seful statului” si despre constructia diabolica destinata prostirii natiei si la viitoarele alegeri, constructie in care includ trecerea pe … linie moarta!!! a lui videanu si blaga – 2 organizatori de forta.
  2) sunteti solicitat de leo pe un alt blog, pote-l gasiti

 138. 142 grigore ianuarie 10, 2011 la 6:03 pm

  Sa fiti iubit de” clasa muncitoare” .Bah 2010 are dreptate ,trebuia sa il pedepsiti atunci si acum nu ajungea presedinte de sufera o lume intreaga de pe urma lui a ciracilor lui. Niciodata nu e tirziu.”Onoare muncii”.

 139. 143 teostanc ianuarie 10, 2011 la 6:49 pm

  Dle, Nastase, sunt de acord cu cele spuse de dvs., cu urmatoarele comentarii si precizari:
  Dl Basescu este indemn pentru functia de presedinte. Era foarte nimerit pentru secretar de partid pe flota, s-o spuna pe-a dreapta, dar cu cu lipsa sa de comprehensiune si aprehensiune dar mai ales cu suprficialitatea si narcisismul sau, nici „tovarasul” nu-i dadea o functie mai mare. Imi amintesc ca a spus, fiind in primele sale sale alegeri prezidentiale, despre prim ministrul francez, sosit la Bucuresti, ca a venit sa-si ia tainul. Si multe alte marlanii. Cum sa ne mai fie Franta o tara sustinatoare?!
  Dar, dle prim ministru Nastase, de ce a trebuit sa privatizam exploatarile petrolifere, gazele naturale, producerea de energie electrica si bancile. Cum sa mai intervina statul in economie? Fac o paranteza: in anii 90, la TVR, dl Iliescu incereca sa dea exemplul Chinei privind dezvoltarea econoica. Dl Patriciu i-a taiat-o scurt si a spus ca prefera UE. Dar acest domn a uitat ideologia cand a incheiat contracte cu Karghistanul sau Uzbechistanul, imi cer scuze pentru imprecizie. Acum, se pare ca singura tara neatinsa de criza mondiala este China. Oricum, aici s-au construit capodopere de arta inginereasca in timp ce la noi se clama ca statul este un prost administrator si ca trebuie sa privatizam totul. si am facut cativa centimetrii de autostrada. In incheiere doresc sa precizez, cu toate observatiile de mai sus, ca sunt sigur ca un guvern Nastase sau inspirat de el este mai bun decat orice guvern Basescu sau inspirat de el. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 140. 144 marius ianuarie 10, 2011 la 7:49 pm

  D-le Daniel,
  incep sa cred ca in PSD exista o singura categorie (si nici gand sa fie categoria a IV-a din pacate)si doar pe ici ,pe colo niste razleti din alt ‘aluat’.Acest partid consider ca a fost confiscat in teritoriu de tot felul de figuri rapace de ‘afaceristi’ sau tot felul de gasti si nu stiu cum se face ca de acest partid se lipesc si din aceasta ‘categorie’ chiar cei de cea mai joasa speta ,dar mai important este ca ei si altii asemeni lor sunt incurajati si sustinuti in dauna celor cu convingeri sau care au inteles ca menirea , daca esti intr-o functie politica sau administrativa este sa-i reprezinti cu onestitate,competenta si seriozitate pe oamenii care si-au pus increderea in acel partid. Si se lipesc ,fiindca li se permite si stiu ca numai aici gasesc oportunitati care le sunt inchise la alte partide.
  Intr-adevar nu am o problema cu oamenii bogati sau foarte bogati care si-au dobandit averea in mod cinstit ,dispunand de abilitati specifice pe care nu toti dintre noi le avem,si la randul lor ajuta intr-un fel sau altul societatea ,si nu pot decat sa apreciez astfel de oameni,in schimb am o problema doar cand ei se baga in partide pentru a-si spori averea si a acapara totul ,am o problema cand sunt semianalfabeti si sfidatori , cand incearca sa exploateze partidele exclusiv in avantajul lor si am o problema cand ma gandesc ca acesti oameni sustinuti si promovati de partid ,pe brandul lui vor ajunge sa conduca comunitati sau sa faca parte din clasa politica la cel mai inalt nivel care se imbogateste cu astfel de figuri si de la care asteptam ….marea schimbare.
  Inainte de a fi un militant PSD ,sunt un cetatean al acestei tari.Dar daca acesta este comportamentul unui partid de stanga fata de militantii sai, putem deduce ca acesta este de fapt comportamentul si fata de cetatenii sai.Daca in propriul partid exista o viziune atat de gresita,daca in interiorul lui se pun in acest mod problemele si se valorizeaza astfel de oameni si comportamente,daca nu se pot rezolva sau gestiona anumite situatii anormale ,daca nu se respecta niste reguli,daca nu exista o functionalitate normala ,ce schimbare sa asteptam noi cetatenii ca va aduce PSD?
  Ce e interesant este faptul ca PSD-ul n-a avut de impartit cu nimeni nimic ,nici macar cu adversarii politici( in mod real), in schimb s-a rafuit cu proprii militanti ,.nu avut nimic de impartit cu infiltratii din el,nu avut nimic de impartit cu tot felul de batrani aproape senili din el care sunt promovati in diverse functii administrative si de conducere acum in sec 21. in timp ce concomitent cu aceste actiuni practice auzim teoria reprezentantilor PSD la T.V. despre progres,competitivitate,viziune,proiecte, vorbe goale fara sens (nu?) ,deci n-a avut nimic de impartit cu tot felul de astfel de specimene dar a avut ceva de impartit cu proprii militanti.
  In alta ordine de idei mi se pare fireasca orientarea PSD-ului de acum spre Alianta de Dreapta,este un pas firesc daca ne gandim la toti milionarii in euro,patroni mai mici sau mai mari pripasiti prin PSD pentru diverse avantaje fie in functii de presedinti de organizatii ,fie prin Birourile de Conducere Judetene sau locale care agreeaza la urma urmei o politica in favoarea lor si mai putin a milioanelor de angajati de care nu-i interesat nimeni in mod real,dar si fiindca stiu ca PSD-ul ii va apara in mod practic(si nu la nivel declarativ) pe ei,adica pe cei bogati cu interese personale si nu pe cei multi si vulnerabili care se gasesc in partid sau in afara lui,muncitori,someri,profesori,functionari,cadre medicale,etc….
  Nu mi-am inchipuit ca partidul pentru care am luptat 14 ani ,va ajunge in anul 2011 sa zgaraie timid la usa Aliantei de Centru Dreapta,sa se bage si el in seama da de ,da de l-or lua si pe el acolo la masa ca pe a cincea roata la caruta.(si dupa unele declaratii recente nici macar nu e prea binevenit)
  Astfel, PSD in loc sa-si schimbe prin teritoriu toate caricaturile pe care le sustine si sa-i repuna la locul lor pe militanti reusind in acelasi timp sa atraga pe fondul dezastrului pe care-l traim ,oameni de imagine,competenti si de caracter , prefera sa pastreze aceeasi mascarada ,a ales sa-si schimbe ideologia sau sa si-o disipeze intr-una ‘ centristo de dreapta’ , invocand motivul ca trebuie sa scapam de PDL. Dar PDL se distruge singur dupa cum arata si sondajele de opinie, nu trebuie sa se mai oboseasca cineva sa –l ‘distruga’ .Oricum in mod practic PSD nu se mai comporta demult ca un partid de stanga.
  Sunt convins ca daca acum s-ar crea un Partid Socialist serios format din fostii militanti inlaturati de-a lungul timpului din PSD,ce-i care cunosc greul luptelor electorale ,din intelectuali,profesori,medici,muncitori,etc,din oameni cinstiti capabili sa lupte pentru un interes colectiv si nu pentru interese personale ,acest partid pana la urmatoarele alegeri ar reusi sa trimita PSD-ul la 5% intr-o pozite de partid de salon de ceai dansant politic unde va fi scutit de’ povara’ de a-i reprezenta si apara pe oamenii cinstiti, pe cei vulnerabili,pe cei multi, pe intelectuali,etc si unde nu va mai trebui sa se reprezinta decat pe sine -pe cei cativa privilegiati.

 141. 145 Liberalul ianuarie 10, 2011 la 7:58 pm

  Tu nu esti nici ca Ponta, nici ca Voiculescu, nici ca pirpiriul liberal-intamplator-conducator-de-partid-istoric. Spre demnitatea ta ti-ar sta mai bine retras, e o mare mizerie ce se intampla si stii si tu bine asta. Daca-ti mai pasa de dramul de stima cu care te crediteaza un liberal…

 142. 146 mircea ianuarie 10, 2011 la 9:05 pm

  Revin la o postare anterioara in care ma refeream la calitatile pe care sa le aiba comunicatorii PSD-ului in special la TV. Astazi, la Antena 3, Victor Socaciu(un om admirabil,de altfel)a sustinut ca privatizarea PETROM a fost facuta cand Basescu era ministru,in 1998 sau 1999,contrar adevarului aratat de Dumneavoastra. Prin lipsa de informare a sa,V.S. a adus deservicii,desi nu a urmarit aceasta. A fost imediat tamponat de unul din talibanii portocalii,Murg,care a punctat foarte facil.

 143. 147 florin m. ianuarie 10, 2011 la 10:40 pm

  Ghita Bizonu

  Ar fi multe impedimente, dar toate sunt create si nu tin de intreprinderea in sine, (fezabilitate economica).

  Carcotasu

  Eu n-am zis nimic de nici o licitatie. Nu pot da exemple, intrucat acest domeniu este unul in care legile pietei libere au fost demult eradicate, dupa cum am crezut ca am lasat sa se deduca din comentariul meu. Dar in sine, ideea unei autostrazi 100% private nu este imposibila, odata ce s-ar elimina piedicile administrativ-politice.

  In contextul obisnuit azi, in care se realizeaza astfel de proiecte, costurile de executie au ajuns la nivele ametitoare. Mecanismele concurentei sunt ca si inexistente in acest domeniu, sau mai precis, concurenta este una a celor mai bune conexiuni. Care are tromful mai mare. Nu pretul cel mai bun, nici poveste. Sunt absolut convins ca daca s-ar realiza conditiile unor oferte private de produs final, am fi uimiti sa vedem cat de mult s-ar reduce costurile de utilizare pentru cel care foloseste autostrada. Astazi, esti chemat la casa de cateva ori pentru drumuri: cand platesti benzina, cand platesti vigneta, cand platesti impozitul pe masina, etc. Cineva care circula, de exemplu, 50.000 km pe an plateste cateva mii de EUR/an cu acest prilej, cea mai mare parte in taxele pe combustibil, TVA, etc. Se ajunge la peste 0,60 eurocenti/km parcurs, respectiv 6 EUR/10 km, doar in taxe!!!. Si asta fara macar a beneficia de serviciile unor autostrazi, cu exceptia a 400 km amarati… In conditiile liberei concurente si eliminand monopolul de stat si obligatia de a plati taxele pe combustibili, oferta privata LIBERA de influenta statului, (deci nici o legatura cu licitatii de stat), ar cobori aceste costuri in 20 de ani la o fractie. Odata creat precedentul, piata ar adopta cu entuziasm astfel de solutii, cum o face intotdeauna cand consumatorul este in avantaj.

 144. 148 Cârcotaşu ianuarie 11, 2011 la 9:40 am

  @ Florin M,
  Comentariul la care m-am referit este acesta:

  Exista o cale la indemana, pe care insa Guvernele o evita de cele mai multe ori sau o tin sub strict control: calea ofertei private de infrastructura. Ar trebui sa fie posibil ca o firma sa poata realiza un proiect de autostrada pe speze proprii, fara sa intrebe pe nimeni, decat pe proprietarii de terenuri cu care sa faca intelegerea cu privire la punerea acestora la dispozitie. Sa fie o afacere ca oricare alta, in care aceasta firma isi risca banii pentru a crea o autostrada pe care apoi sa o ofere spre utilizare contra unui cost pe care il va considera acceptabil de catre piata.
  Politicul are insa grija sa ne tina la distanta de astfel de posibilitati. Este pur si simplu prea rentabil atat pentru politicieni, cat si pentru acele companii care segasesc in joc si care ating dimensiuni si influente ametitoare pe aceasta cale.

  De aici se înţelege că există oferte gârlă, da’ că guvernele refuză sistematic această cale. Să-nţeleg că Bechtel nu e companie privată? Din câte ştiu eu proiectul (contractul) din 2004 avea şi finanţarea asigurată dar a fost oprit în 2005, de onor guvernul „DA” pe motiv de preţ prea mare. Că ulterior au revenit, la un preţ mult mai mare, ce mai contează?
  De fapt posibilitatea pe care o evoci e ceva ce nu se poate, care n-a existat şi nu există nicăieri dar dă bine s-o pomeneşti ca să dovedeşti cât de mult eşti deschis către „iniţiativa privată”, că dă bine. Dar haide să vedem ce e de nevăzut!

 145. 149 Jean Maurer ianuarie 11, 2011 la 10:01 am

  Din pacate, in Romania (si nu numai), avem un electorat semnificativ atipic fata de tarile vestice mai dezvoltate, pe care atat PSD cat si PNL, fie nu l-a inteles, fie nu a stiut sa-l convinga. Un exemplu simplu ar fi cumpararea voturilor cu o sacosa cu alimente, lucru care in Germania nu ar fi dat rezultate.
  Lasand tradarile din interiorul partidelor si oportunismul dus pana la absurd deoparte, un alt element semnificativ este nivelul intelectual foarte scazut al majoritatii oamenilor. Acestia nu reactioneaza la programe politice sau economice pentru ca nu le inteleg. Ei reactioneaza la enunturi simple de tipul „ii ard pe moguli”, „jos pensiile nesimtite”, etc.
  Emblematic mi se pare afirmatia: „l-am ales pe Basescu pentru ca este de-al nostru”. Basescu risca sa ramana simpatic si atunci cand in mod evident face porcarii majore. In curand va incepe sa lucreze la transferul sau de imagine catre PDL sau grupuri/persoane din PDL. Se va repeta sloganul: „garantat Basescu”. Directia majora de campanie va fi din nou lupta contra coruptiei mari, care are sanse de reusita pentru ca PSD-ul este departe de a fi imaculat.
  Dl. Ponta si dl. Antonescu sunt perceputi ca fiind persoane slabe si necarismatice, dl. Iliescu este indisolubuil legat de comunism, deci nu mai are putere de garant, dvs. sunteti asociat cu marea coruptie si prin umorul fin pe care-l aveti ati fost percept ca arogant si cum voturile in Romania se dau celui mai simpatic, nici unul din persoanele de mai sus nu poate sa mai fie motor electoral.
  Basescu a reusit sa creeze mituri despre fiecare adversar in parte, presa le-a consfintit fie si prin reactie negativa si va fi greu de a le darama.
  Putina imbunatatire financiara in buzunarul fiecaruia inainte de alegerile parlamentare si totul va fi uitat si se va serba iesirea din criza datorita politicii bune a guvernului actual si a lui Basescu. Ce poate face opozitia mai bine decat actuala putere ?
  Cheia „succesurilor” se afla in teritoriu, in contactul direct cu alegatorul. Imaginea si propaganda centralizata a fost deja capturata de PDL. Teoria ca o alianta PSD-PNL-PC-UDMR-etc. va reuni nucleele dure si constante ale partilor impotriva nucleului dur PDL s-a dovedit ca neadevarata. Majoritarii indecisi vor vota pe cel mai simpatic. Deci cine este cel mai simpatic ? (ca de nepatat nici nu poate fi vorba)

 146. 150 Cârcotaşu ianuarie 11, 2011 la 10:12 am

  @ Florin M,
  Păi cum să fie posibil altfel decât în varianta propusă de Bizonu’, aia făcută pe proprietatea ta, de la poartă la uşa de intrare, eventual cu o bretea spre buda din fundul curţii. Altfel nu rentează să te apuci să faci un proiect până n-ai terenul, dar fără intervenţia statului (care-i câh) n-o să ai terenul nici într-o mie de ani. Da’ hai să zicem că ai făcut rost de teren pe tot traseul. Faci proiectul, da-l faci de capul tău, că deh, e treaba ta în curtea ta. Hai să zicem că trebuie să fii o firmă, ce spun eu firmă, o mare companie, pentru care miliardele de dolari sau euro (mă rog), tre’ să nu-nsemne nimic important din moment ce bagi banii cu ghiotura da-i vei recupera-n 15 ani din taxa de exploatare! 😯
  Hai c-ai făcut şi proiectul şi te-apuci de execuţie, tot în curtea ta, tot pe banii tăi. Şi să mai ardem nişte etape, ai ajuns la final, ai tăiat panglica şi te-apuci de exploatare. Bine, bine, dar exploatarea e o activitate pe care o poate asigura o firmuliţă, nu-i nevoie de ditamai compania, cu ateliere de proiectare, utilaje de construcţii, mii de ingineri, muncitori constructori etc. Te-ai apuca tu de o altă autostradă, da’ până nu-ţi recuperezi banu’ pe asta de unde-atâţia bani?
  Şi să zicem că ai cheltuit 5 miliarde cu autostrada asta. Taxa, la 0,5 E/maşină/km (de-a dreptu’ enormă, da’ asta e). Câte maşini şi câţi km vor trebui parcurşi ca să recuperezi cei 5 miliarde? Wow!
  Este momentul în care începi să realizezi că de fapt statul nu-i chiar aşa de câh cum ţi se părea şi că ai reuşit performanţa extremă de a cheltui o groază de bani pentru privilegiul de a avea parte de un faliment grandios. A meritat? 😯

 147. 151 florin m. ianuarie 11, 2011 la 10:58 am

  Carcotasu

  Ceea ce spui nu sta in picioare.
  Acele firme de care spui exista si azi, deosebirea fata de scenariul imaginat de mine fiind ca fac autostrazi in cardasie cu statul la preturi care nu sufera nici o discutie. Ce le-ar opri pe aceleasi firme sa faca acelasi business, dar in conditie de concurenta? Sau pe altele? Apoi, tu faci confuzie intre EXECUTANT si ANTREPRENOR. Acesta din urma are ca scop realizarea proiectului si exploatarea lui, folosind in vederea executiei serviciile unor firme de constructii specializate. Deci nu e nevoie sa faci o firma de construit autostrazi pentru cei 1000 km de autostrada pe care vrei sa o detii si exploatezi, altul este business ul tau.

  Apoi, apropos de calcule: sa presupunem ca intr-adevar constructia unei autostrazi este 50 mil/km, in medie, desi sunt convins ca acest cost ar scadea vertiginos in conditii de concurenta. La un pret de utilizare 0,25 E/km, (jumatate fata de azi), ar trebui ca 200.000 de masini sa parcurga 10.000 km/an pentru a amortiza acest cost in 10 ani, de exemplu. Absolut realist. La asta s-ar adauga probabil un 0,05 E/km pentru intretinere si reparatii.
  Cum spuneam, nu fezabilitatea intreprinderii dpdv economic este in discutie…

 148. 152 altruist ianuarie 11, 2011 la 12:11 pm

  Stimate Domnule Adrian Nastase,
  Este surprinzator ca o afacere in care Romania a pierdut cateva zeci de miliarde de dolari a devenit o joaca in care fiecare il arata cu degetul pe celalalt.
  In toate aceste randuri scrise pe blogul dvs ati uitat de marele perdant al acestei afaceri : POPORUL ROMAN.
  Vinovata este toata clasa politica romaneasca nu dvs sau d-l Basescu .
  Aceasta privatizare a fost aprobata prin lege , deci nu mai poate fi acuzat un singur politician sau doar Guvernul.
  Cred ca ar trebui sa lamuriti cel putin urmatoarele aspecte :
  – cum se face ca in loc sa incaseze bani pentru privatizarea Petrom statul roman a ajuns sa plateasca aprox 100 mil usd pentru aceasta privatizare . S-au incasat 600 mil si conform obligatiilor contractuale statul roman a platit 700 mil pentru ecologizarea unor terenuri . Mai simplu am platit OMV sa primeasca Petromul gratuit. Nu se putea vinde Petromul asa cum era ?
  – prin contract OMV trebuia sa faca o majorare de capital social pentru a ajunge la o cota de 51 %. Normal era ca acest lucru sa fie facut prin investitii care sa asigure noi locuri de munca , impozite platite la bugetul de stat etc. In schimb s-a acceptat ca OMV sa introduca in capitatul social al Petrom statiile OMV deja construite. Asa au aparut statiile PETROMV. Buna strategie de negociere.
  – In conditiile in care pretul barilului ajunsese la 140 usd redeventa platita de OMV este si acum plafonata la o suma mult mai mica . A cui este vina ca s-a acceptat asa ceva?
  – De ce odata cu compania Petrom s-au vandut si zacamintele de titei?
  – Ati demonstrat , prin aceasta vanzare, ca statul roman nu este un bun administrator al averii nationale. De ce ? Pentru ca ati vandut compania statului austriac si nu unei companii private.
  – Cine v-a dat dreptul sa secretizati contractul ? De ce este important ca noi (pulimea cum elegant ne-ati numit dvs) sa nu putem citi acest contract? Are prevederi care pot fi interpretate?
  Normal ar fi ca d-l Vacaroiu , ca Presedinte al Curtii de conturi, sa faca o evaluare a pagubelor suferite de statul roman iar suma sa fie imputata celor vinovati.
  Bineinteles ca nu se va intampla nimic in afara de jocuri de imagine ale dvs si celorlati politicieni.
  Cu stima,
  Altruist

 149. 153 Daniel ianuarie 11, 2011 la 1:48 pm

  @marius
  Ca doresti sa ii pacalesti pe bogati sau pe saraci sau pe oricine vrei tu, se cheama ca esti necinstit. Te iluzionezi daca crezi ca exista o slabiciune pentru vreuna din categorii. Exista interese de conjunctura. Vreau sa iti mai spun ca asa cum orice inceput e greu, fie pentru un copil sau un tanar, fie pentru cineva care isi schimba profesia, la fel este greu si pentru o afacere. Si aceasta trebuie protejata. Problema e ca in Romania aproape ca nu exista deloc afaceri pe bune, toata economia fiind parazitata de fosti securisti care traiesc din furtul averii publice. Aici trebuie facuta diferenta. Pentru stiu ca poti percepe bine nuantele, iti mai semnalez un lucru. Propaganda PSD este sa ii ajutam pe saraci, grosier vorbind. Cred ca este un principiu cu care orice om poate fi de acord intr-o forma sau alta. Problema e partea a doua: sa moara bogatii, si aia actuali si aia care ar vrea sa devina, asta daca nu sunt de la noi. Daca sunt de la noi sunt social-democrati care muncind la protectia sociala s-au trezit milionari, nici ei nu stiu cum. In momentul asta devine evident ca propaganda impotriva bogatilor si a proprietatii nu este decat invidie, de ce ei si nu noi? Prostia asta cu intoarcerea armelor impotriva propriilor sustinaori au facut-o toate partidele. Din pacate nu e un joc pe sentimente ci pe negocieri dure. Cand negociezi trebuie sa ai si cu ce. Ori toate partidele si-ar dori sa nu ai nimic care sa te sustina in negociere. Poate ca vreodata vom avea ca parteneri oameni de buna credinta, categoria a 4-a daca vrei, sau macar aspiranti. Pana atunci regula este a celui mai puternic. E un joc al iluziilor si al volatilitatii, nu al principiilor si al sentimentelor. Daca intelegem acest lucru vom avea un avantaj consistent. Tu esti un tip cu convingeri de stanga, eu nu cred in doctrinele fluturate de partide. Ceea ce conteaza insa este buna credinta. Cand ai bune intentii, indiferent de convingeri este posibila intelegerea. Observa te rog ca toti ideologii de la partidele de stanga si de dreapta, afirma sus si tare ce solutii ideologice au ei, cand ei habar nu au de capul lor, nu mai zic de intelegerea economiei. Cam asta e nivelul de seriozitate. Cred ca nu te astepti sa pun botul la asa ceva.
  Singura delimitare pe care o consider relevanta acum este intre oameni cinstiti si oameni fara caracter. Apoi putem discuta si doctrine. Daca doctrina inseamna sa furi (de la oricine) sau sa inseli, iti dai seama cu cine ai de-a face.
  Spre deosebire de multi asa-zisi sustinatori ai stangii tu esti un intelectual si pari un tip echilibrat, deci putem merge si mai departe cu discutia.
  Crearea unui sistem care sa nu dezavantajeze oamenii (de obicei cei saraci sunt dezavantajati, dar nu ca urmare a starii lor, ci ca urmare a unei nedreptati, de cele mai multe ori) presupune aplecarea cu seriozitate asupra problemei. Daca tu esti sensibil la suferinta oamenilor bolnavi si vrei sa ii ajuti, dar nu ai deschide o carte de medicina, nu ai studia, ci ai actiona doar asa cum ti se pare, as putea eu sa te cred ca intr-adevar iti pasa de cei suferinzi? La fel e si cu doctrina, de stanga daca vrei, pe ce se bazeaza ea, pe ce viseaza unul noaptea sau pe cercetari si observatii? Intra in contradictie cu principiile morale sau nu? Este realizabila, ce riscuri implica? Nu ai vrea sa creezi o societate utopica ce are vulnerabilitati in sensul in care vine un dictator siret si preia toata munca fraierilor. Aici trebuie sa fii atent, ce implementezi, nu preluarea pe nemestecate a unor invataturi care pot suna bine.
  Felicitari pentru munca depusa in politica pana acum! Esti unul dintre putinii care discuta fapte, nu mesteca vorbe. Daca ma intrebi pe mine, tocmai aceasta competenta neta a ta te poate face indezirabil pentru ca esti periculos, iti pot veni idei, cum ar fi preluarea organizatiei, chiar daca nu te tenteaza acest lucru. Orice ai face trebuie sa pastrezi oamenii in centrul preocuparilor tale, doctrina o vei scrie tu apoi si va fi mai buna decat maculatura celor care nu isi urmaresc decat propriul interes meschin.

 150. 154 Ghita Bizonu' ianuarie 11, 2011 la 1:51 pm

  Jean Maurer

  pana la atipica atu face mai bine sa comparti puterea economica a populatiei din Romania cu cea a celei din Frnatsm Germania samd . Fiindca daca populatia saracita din Romania nu ar5 fi intr-o nevoie disperata nu s-ar putea cumpara voturi … ci alegatoru cel incult ar aavea unele pretentii : podu de peste raul ala sa dea in drum expres pri autostrada . Care pod ? Ala pe care o sa-l faci si nu uita ca trebe si canalizare ca ar fi frumos ca pe paraul din spatele curtilor noastre sa prindem tipari nu rahati~!
  Cat despre Ponta .. pare mai mpusti si mai ametit , Nu este vina mea !
  Si tot electoratu merge si pe iodeea e de-al nostru , Ca ori alege un catindat pe care il intelege (de-al nostru) sau crede ca-l intelege (de ex Bush 2 o minune de simulare !! ) ori alege un ins care desi nu il reprezinta (adica nu il intelege) are totusi unele calitati indubitabile care il fac recunoscut (de ex Paderewski ori ala cu piesa despre cacanari . Ca oar nu marea sete de cultura a acestor 2 popoare mai celebre ptr setea de distilate a prop[ulsat cariera politica a celor 2 ! Scuze stiu ce zi plus adauga ca cehoaicele … mama doamne parca erau sparte !!)
  Ramane valabilsa observatia cu munca in teritoriu . Insa ca sa faci asta trebe sa risti sa fii considerat „al nostru”

 151. 155 Ghita Bizonu' ianuarie 11, 2011 la 1:59 pm

  florin m.

  deci daca este fezabila ce ar fi sa te apuci de munca ? Adica ca tu si agentii Mises sa puneti de o autostrada ? (timpurile ar fi bune ,,, pretul terenurilor scade!) Si nu uitati – un metrou pana la Neptun!
  Si iti mai suflu o idee – pe baza descarcarilor de sarcini arheologice ati putea sa puneti bazele uni muzeu paricular . Sa aratati ca ser piare si fara ICR !!!
  Caty despre contructie is sigur ca Vinci , Strasbag ori Bechtel se vor inghesui sa preia in antrepriza proectu vost .
  Hai aratati ce puteti. Ca nice io nici Cracotasu nu am zis ceva de fezabiliate samd . Da s-ati zic ceva – autostrada este cestia aia pe care gonesti cu masina nu toci vorbe despre daca si cu parca poate …

 152. 156 Daniel ianuarie 11, 2011 la 2:38 pm

  @Bizon
  Eu lucrez cu materialul clientului. Pe logica raspunsului catre florin m. pot sa te intreb si eu de ce in loc sa ii injuri pe intelectuali nu te apuci sa studiezi si tu, de ce in loc sa ii injuri pe cei care au afaceri sau proprietati nu te apuci si tu sa iti faci propria afacere sau investitie? Cere efort, cere seriozitate, te impiedica cumva statul prin politici de monopol, nerespectarea regimului proprietatii prin practici ilegale sau la limita legii? Pare ca nu, daca e sa ma iau dupa ceea ce scrii. Atunci de ce nu te apuci de treaba in loc sa te plangi? Ai fi si tu bogat, macar sufleteste daca nu si material. Sau e mai simplu sa ii injuri pe cei care fac ceva decat sa te apuci si tu sa faci la fel? Daca te deranjeaza conditiile in care muncesc oameni de ce nu creezi tu locuri de munca? Eu unul, daca as fi in locul tau as lua niste contracte de asfaltare de la stat. E cel mai rentabil. Numai prostii fac reinvestirea capitalului si realocarea acestuia in functie de oportunitati. Inteleg, nu e o piata libera. Nashpa!

 153. 157 florin m. ianuarie 11, 2011 la 4:40 pm

  Ghita Bizonu

  eu cred ca am fost destul de clar.
  Cateodata sugerezi ca ai fi in masura sa emiti mai mult decat etichetari stangace. Pacat ca doar sugerezi. Nu prea am vazut motive, din cele ce am citit de la tine pana acum, sa dai lectii cu privire la ce inseamna „a face”. Care in acceptiunea mea nu este forma prescurtata a lui „a face pe desteptul”.

 154. 158 Ghita Bizonu' ianuarie 11, 2011 la 5:16 pm

  florin m

  asa la mica barfa nice tu nu esti mai breaz decat mine … ma rog altaceav decta sa reproduci diferitele evanghelii inchinate sf Mises.
  Cu mica difernta ca io fa pe prostu iar tu pe desteptu si potentu. Cum am avut placerea sa iti zic o itreprindere privata 100% este posibila (teoretic) si in constructia autostrazilor. Fara licitatii organizate de Stat samd .
  Acu trebe tu sa justifici de ce voi astia libertarienii nu construiti autostrazi – vreo 7 pana la Brasov ca sa fie concurenta : meg pe autsotrada lu Florin fiindca are pret mai mic ! Moprocu tau ca fi-miu de 5 ani prfera autostrada lu Daniel ca are desenele alea incorportate in beton !!!

 155. 159 Ghita Bizonu' ianuarie 11, 2011 la 5:32 pm

  Daniel

  pana una alta nu stiu de ce un ins destept ca tine nu ia el contracte de asfaltare de la stat …ca io recunosc ca sunt asa cum m-ai descris !
  Astept ca voi marii teleptuali sa luati premii Nobel si sa faceti mari concerne capitaliste asa dupa putirintele voastre multiple si geniale .
  Cat despre studiu … ce sa-i faci asa nu sunt io in stare decat sa ma plang .
  Ca daca as fi teleptual m-as vaicari toata ziua : vei de mine ce ma fgac m-am nascut langa Carpati intr-un popor neinsatre de nimic, mioritic samd si as intreba in mod inteligent : nemtii pot noi de ce nu ? Noi de ce nu am vaut imperiu ci am fost posedati de imperii ? samd .
  Oricum ia de aici o mostra a incapacitatii mele funciare :

  Recunosc ca fata de o aparitie din vara trecuta nu am consultat o bibliografie vasta , specializata , nu am pregatirea lui Bogadan Murgescu.
  Scuza-i te rog forma cam usoara – in definitiv a fost scrisa din amuzament (si m-am amuzat copios in timp ce o scriam !). Insa este oricum cam prima lucrare care trateaza subectu altfel decat „de ce oare”.
  Adica intectualii intreaba Bizonu’ raspunde ! ca daca as fi fost intectual m-as fi mutumit cu recitirea radiografiei fecalei
  Insa tu pe ce te bazezi cand ma trimiti pe mine la studiu ?! Pe vaicareala ca nu ti se face tie dreptate si ignorarea practicii europene ?
  Daca esti asa grozav pe cat te doresti demonstreaza ! Nu mai astepta ca io sa iti creez conditii fiindca, chiar daca as putea , nu ti le-as crea!

 156. 160 Cârcotaşu ianuarie 11, 2011 la 7:59 pm

  @Florin M,
  Te citez ca să nu am surpriza să spui că n-ai spus un anume lucru:

  Ceea ce spui nu sta in picioare.
  Acele firme de care spui exista si azi, deosebirea fata de scenariul imaginat de mine fiind ca fac autostrazi in cardasie cu statul la preturi care nu sufera nici o discutie. Ce le-ar opri pe aceleasi firme sa faca acelasi business, dar in conditie de concurenta? Sau pe altele? Apoi, tu faci confuzie intre EXECUTANT si ANTREPRENOR. Acesta din urma are ca scop realizarea proiectului si exploatarea lui, folosind in vederea executiei serviciile unor firme de constructii specializate.

  Că altfel îmi vine greu să cred că vorbeşti serios când argumentezi la fel cum, cu ani în urmă, se găseau destui să argumenteze „necesitatea” externalizării unor anumite activităţi. Cică nu rentează să plăteşti un salariu pentru o femeie de serviciu, renunţi şi cumperi serviciu’ ăsta de la o firmă specializată. Şi aşa s-a ajuns ca cutare întreprindere de stat să plătească o firmă să-i facă curăţenie, plătind acum pe lângă salariile personalului care face curăţenia şi salariile de funcţionare a firmei prestatoare, ba şi profitul patronului acestuia. Băi ce afacere!
  Deci nu mai plăteşte statu’, plăteşte „antreprenoru'”, iar executantu-i tot Bechtel, care-acu’ o să-şi reducă preţu’, că vezi Doamne, cu privatu’ nu poţi face cârdăşie, o să lucreze de pomană…
  Antreprenoru’, la rândul lui, o să zică bogda proste să-şi recupereze banu’ după 10-15 ani şi o să vrea nişte taxe miiici, mici, cum n-a văzut nimeni pân-acu’. Ce profit? Nici n-are nevoie. Concurenţa-i atât de mare că sunt 100 care stau cu banu’ să le sară, să-i sufle investiţia.
  Şi culmea, să nu ne dăm pe mâna statului da’ s-avem toată-ncrederea-n antreprenoru’ ăsta care are bani cât bujetu’ a 10 judeţe. El n-are gânduri să pună mâna pe cât mai mult, nuuu, el e frate cu Maica Tereza, face caritate.
  Dom’le, io credeam că putem fi serioşi.

 157. 161 Daniel ianuarie 11, 2011 la 8:45 pm

  Bizon,
  Iti scapa esentele. Tocmai asta spuneam ca eu nu as fi in stare vreodata sa iau contracte de la stat. Tu, in schimb, te califici.
  Premiul Nobel cred ca nu il vom lua, dar in privinta crearii de afaceri poti conta pe noi.
  Ti-am rasfoit mai demult lucrarea cu pricina. Nu inteleg de fapt ce vrei. Ii injuri pe intelectuali, dar de fapt te consideri intelectual si ca urmare te injuri pe tine insuti. Esti evaziv. Daca te deranjeaza ce fac anumite personaje asta e una, dar tu te legi de faptul ca acestea sunt sau nu intelectuale. Am presupus ca tu nu te consideri intelectual, dar ai vrea sa devii, sau poate ai vrea ca nimeni sa nu mai presteze activitate intelectuala ca sa te simti tu bine. Poate ca nici tu nu stii ce ai vrea de fapt.
  Vezi, gluma e gluma, dar cand vorbim de dreptate si nedreptate nu mai glumim. Acelea sunt chestii serioase. Poate daca ai fi intelectual ai intelege sau daca nu ai avea amortit bunul-simt.
  Demult il criticam pe Harabula, pana in momentul in care am observat ca destule dintre observatiile sale, desi facute cu cinism, erau valoroase. In cazul tau nu am retinut nici macar una idee valoroasa scrisa pe acest blog.
  Cat despre conditii, fii pe pace! Pe tine nu m-as baza nici sa iei sifoane din colt. Cred ca daca as muri de sete tu nu mi-ai da un pahar cu apa. Deci nu astept nimic bun venind de la tine. Iata ca nu ma poti dezamagi oricat te-ai stradui! In schimb o chestie pozitiva venita din partea ta – asta chiar ar fi o surpriza!

 158. 162 Ghita Bizonu' ianuarie 11, 2011 la 9:11 pm

  Daniel

  eu cam am reputatia ca nu este bine sa ma trimiti sa-ti caut moartea (daca stii vorba aia den batrani) . Adica daca pot face ceva fac
  Insa tu iti supraestimezi capcitatea de intelegere.
  Dlorin este un adept al satului minimal, daca se poa zero. Asa ca am dat o solutie despre cum se pa face o autostrada in mod privat bagand zisu stat undeva. Acu voi a auzi de ce dracu toata gasca libertariana, liber schimista samd nu aplica ideaa mea (pesemne ca nu se poa . Eu as gasi motive da is curios daca libertarieanu poa gandi si singur)
  Apoi ai o intelegere scazut si in materii ptr care io zic salava domnului ca nu sunt intelctual . Exact motivele alea ptr care tu te crezi mare scula intelectuala – adica ceva scoala (de parca am mai fi la 1900 ! Azi diploma de facultate a devenit banala .. si o multime de insi plin de succesuri isi zic intelectuali !) si adeziunea la linia politica „corecta” . Multam mai bine lipsa .
  Iar despre dreptate mediteaza la zicala : summa justitita maxima inuria si mergi si cere socoteala Poloniei ori Ungariei care nu sunt destul de oiropene. Sau nu mai indrazni sa zici ca CEDO impune altaceva decat respectarea legilor tarii (chiar si cand nu iti convin!) Ca nu stiu cum se face ca mereu aceiasi sunt indreptatiti sa li se faca dreptate si mereu in detrimentu majoritatii . Oricum ma indoi profund vcca cei care au murit in dec 89 au murit ca sa iti faca tie dreptate si ca familia lor sa traga matza de coada … Ma rog io nu-s intelctual dupa cum zic sa crez ca alti tebuie sa se sacrifice ptr binele meu . Fiindca bun simtu dupa d’alde voi este sa vi se faca , sa vi se dea ca voi meritati totu ptr marele efort de a va fi nascut (remediabil ) sau de a fi invatat nitelus (da cine naiba v-a pus sa va extrenuati atata ?)
  Adica narisimu, autolatria , vaicareala ptr mine nu sunt semne de „intectualism” . Pricepi ?

 159. 163 Daniel ianuarie 11, 2011 la 10:10 pm

  Bizon,
  Pricep ca decat sa studiezi mai bine dai cu gura, cat mai tare, si mai cu spume ca sa fii „convingator”. Pricep ca starea materiala precara pe care o afirmi se datoreaza incapacitatii de a lua decizii constructive. Pricep ca ti-ai ratat viata desi ai fi avut calitatile necesare pentru a reusi. Iar pentru a reusi nu trebuie sa stai intre ratati ci intre invingatori. Cam ce invataturi ai pentru noi ne-teleptualule? Cum sa iti ratezi viata avand toate conditiile? Veniti dupa mine ca sa ajungeti ca mine! Ceva de genul asta, nu? Sau poate efectele negative ale educatiei moral-religioase asupra caracterului. Hai doctore, baga!

 160. 164 Ghita Bizonu' ianuarie 12, 2011 la 12:41 pm

  Daniel

  fiindca traiesc intr-o societate care promoveaza pe cei ca tine ! Uite d’aia!
  Oricum sa zic asa eu am dat o masrua a celor stiute de mine si a capacitatii mele de intelegere. Tu ?
  Nu stii dacat sa pretinzi ! si sa amentin cas nu stii cu cine ma pun . Iti raspund eu : cu o rama !! O rama intelctuala ,,,

 161. 165 Daniel ianuarie 12, 2011 la 1:14 pm

  @Bizon
  Perfect! Acum ca am lamurit lucrurile cred ca putem sa depasim momentul.
  PS: Stii care e diferenta dintre rama si porc? Porcul rama dar rama nu porc.
  😉

 162. 166 marius ianuarie 12, 2011 la 8:36 pm

  D-le Daniel,
  Multumesc pentru aprecieri .‘Insa,sunteti cam in urma’ cu stirile in ce ma priveste.De vreo doua luni am facut un mare pas inapoi din PSD.Fiindca organizatia nu era reprezentata deloc corespunzator si din foarte multe motive pe care nu le mai dezvolt acum ,chiar m-am gandit sa schimb ceva in ce-o priveste si mi-am anuntat intentia de a candida la presedentia ei.N-am mai apucat sa-mi depun efectiv candidatura ,ca in mai putin de o saptamana am fost propus spre excluderea din partid si retragerea sprijinului politic din functia de consilier .Daca am vazut ca s-a permis si de’ mai sus’ o asemenea mascarada,ca se tolereaza toate specimenele in organizatie si toate situatiile care n-aveau nicio legatura cu preocuparea reala pentru oameni ci doar cu tot felul de interese personale si sunt sustinuti exact acesti oameni , mi-am anuntat demisia . Care ar fi rolul meu in acea gasca,ca de o organizatie nu poate fi vorba. Sa ma fac ca ploua,sa fiu si eu parte la o mascarada si un surogat de organizatie ,daca nu se doreste sa se schimbe nimic ?
  Eu spun despre multe lucruri rele ce erau evidente in PSD demult timp,de cel putin doi ani si am dorit ca macar din organizatia din care faceam parte sa schimb lucrurile in sensul de a o transforma intr-o organizatie care sa lucreze pentru oameni .Eu ,cel putin ca om ,nu cred m-am facut de rusine. Eu n-am mimat nici social –democratia ,nici preocuparea pentru oameni,pentru dezvoltarea comunitatii ,am privit lucrurile si problemele cu seriozitate ,fiind de altfel si singurul consilier care am pus problema unei strategii de dezvoltare a orasului ,a comunitatii si care am realizat proiecte din toti ceilalti consilieri . Ca fapt divers ,va pot spune ca cei din PSD nici macar n-au bagat in seama ,n-a interesat pe nimeni si n-am avut niciun sprijin in activitatea din Consiliu in nimic ,dar in schimb au avut cuvinte de apreciere ,favorabile cei din alte partide (UDMR) care in ziarul lor local au laudat proiectul realizat de mine . Si sunt multe alte lucruri de spus in acest sens..
  Spuneati la un moment dat ca solutiile trebuie sa aibe la baza o cunoastere profunda a fenomenelor sociale . Vreau sa va spun in acest sens ,ca in calitate de sociolog ,am realizat diagnoze sociale a comunitatii,sondaje de opinie , cercetari pe diferite teme , sociale,politice,am studiat dinamica agentilor economici din oras si situatia ocuparii fortei de munca,precum si alte cercetari si analize sociale,politice,electorale tocmai in ideea de a putea propune acest partid un program politic aplicat care presupune insa si oameni credibili ,competent care-l pot indeplini .Nu prea au existat in organizatie astfel de oameni nici credibili ,nici competenti,nici specialisti in ceva ,nici macar gargaragii, ca nu erau in stare sa scoata nici doua vorbe coerente .
  Toate acele cercetari sondaje diagnoze,analize sociale si politice ale comunitatii ,binenteles le-am facut ca munca patriotica pt. PSD ,dar nu asta e problema ci faptul ca niciunul din mai marii social-democrati care vorbesc de probleme sociale ,nevoile oamenilor n-a fost interesat de nimic din toate astea .De aceea zic ca e multa gargara. Asa ca eu ,cel putin ,vorbesc in cunostinta deplina de cauza despre nevoile reale sociale si multe alte lucruri bazandu-ma si pe niste cercetari stintifice, pe observatia participativa si altele..

  Ce e trist si amuzant in toata situatia este ca peste vreo doua saptamani ,PSD-ul se pregateste sa trimite in Consiliul Local reprezentantul social-democratiei -un vasnic batran de vreo 72 de ani , cred cu debut de Alzheimer , dupa parerea mea senil bine,fost secretar cu propaganda al PCR ,care este reprezentul perfect al meschinariei situatiei .Asta este deci PSD-ul modern ,european de stanga ce promoveaza din gura la TV. valorile,tinerii,oamenii cinstiti,ce valorizeaza competenta,etc..si de la care asteptam sa schimbe profund mersul gresit al lucrurilor din tara asta,numa’ ca nu prea reuseste sa schimbe nimic in interiorul lui..
  E o poveste foarte lunga despre cum functioneaza de fapt PSD-ul in interiorul lui,ce oameni exista in el si cum promoveaza pe banda rulanta niste personaje de tot rasul in functii extrem de importante,functii din care vor decide soarta noastra sau a comunitatilor din care facem parte ,despre tot felul de lucruri si mi-ar trebui sute de pagini sa pot sa descriu toate aceste lucruri toxice si nici nu vreau sa va plictisesc prea mult.
  In alta ordine de idei ,va felicit ca n-ati pus botul la doctrinele partidelor sau la ce proclama ele sau indeosebi unele din ele (nu ma pot pronunta ,fiindca nu cunosc bine decat unul din ele).Din pacate ,eu am pus botul acum 14 ani .Sunt un om de stanga intr-adevar, fiindca eu consider ca cei mai vulnerabili sunt cei saraci,cei care poate si-au pierdut locul de munca,situatiile monoparentale,cei care n-au avut oportunitatea sa urmeze nu stiu cate scoli si lucreaza din greu pentru un salar mizer,intelectualii care traiesc dintr-o leafa mizera si nici n-au abilitati antreprenoriale si alte categorii.Si cei care sunt mai avuti ,sa zicem intreprinzatorii cu o afacere au problemele lor,si pe cei cinstiti chiar ii apreciez atat pentru spiritul lor antreprenorial,curajul de a risca si de a realiza ceva nou. Chiar daca se confrunta si ei cu probleme, acestea nu sunt atat de acute si dramatice ca si in cazul cateoriilor defavorizate. Cand vorbim chiar despre supravietuirea fizica a lor.Deci nu ei in societate sunt cei mai vulnerabili , iar eu consider ca pe cei mai slabi trebuie sa-i ajutam cu prioritate.Eu insa am o problema foarte mare cu cei parveniti si cu caractere ordinare ,care nu prin mintea lor si-au facut averile ci prin tot felul de manareli si cai necinstite ,intrand in partide pentru a-si spori averile .„Singura delimitare pe care o consider relevanta acum este intre oameni cinstiti si oameni fara caracter.”-este ceea ce proclam si eu demulta vreme,deci perfect de acord cu dvs.
  Eu n-am cunoscurt foarte multi oameni de afaceri,dar pe cei care i-am cunoscut mi-au lasat o impresie execrabila.Exista un mit al omului de afaceri care este perceput ca un om cu prestanta,cu un caracter puternic,cu niste convingeri ferme,oameni de baza,oameni de cuvant,oameni puternici etc.Cunoscand cativa ,s-a darmat rapid mitul.Eu am ramas cu o impresie proasta despre aceasta categorie(impresie poate nemeritata aplicata tuturor) ,fiindca am avut nesansa cred sa cunosc doar astfel de oameni din aceasta categorie.
  Din punctul meu de vedere ,dupa 14 ani in care am activat,militat,luptat pentru acest partid,in acest moment mi se pare ca PSD este un partid de opereta care mimeaza ideologia de stanga dar si preocuparea pentru nevoile oamenilor,dorinta de a face dreptate celor care au nevoie,etc
  In cele doua luni de cand nu mai sunt asa implicat ,m-am gandit ,desi nu prea am abilitati antreprenoriale , sa-mi deschid o firma de consultanta politica si sondaje electorale,de diagnoza ,cercetari sociale,anchete sociale/sociologice .Daca experienta politica si studiile in domeniu n-au fost folosite de PSD in folosul organizatiei si in final al oamenilor ,macar sa incerc sa le folosesc in alt mod.
  In alta ordine de idei ,ce solutii are la indemana un om care este de stanga si care e dezamagit de PSD care cel putin la nivel declarativ zice ca-i de stanga? Nu exista niciun partid serios de stanga pe scena politica si atunci ce sa aleaga? Probabil ca se va uita atent la oameni si nu la partide sau ce proclama ele. Mai sunt multe de discutat si multe alte teme…si poate mai avem ocazia
  Vreau sa remarc ca daca in partid nu e prea multa democratie ,e de apreciat ca d-l Nastase da liber la dezbateri pe blogul sau macar . Si cel putin mai schimbam intre noi idei.

 163. 167 DORIAN ianuarie 16, 2011 la 4:55 pm

  In Romanica noastra nu mai poate face nimeni nimic,singura scapare CORADO CATANI SI SILVIA CONTI ,mafia siciliana ar trebuii sa vina la Bucuresti macar de doua ori pe luna la pregatire si schimb de experienta. Va multumesc! intelegeti ce vreti.


 1. 1 În România lui Băsescu orice este posibil! « Popateapa's Blog Trackback pe ianuarie 7, 2011 la 8:27 pm
 2. 2 Vinovaţi de moartea păsarilor şi peştilor în America,şi în lume!/Guilty of death of birds and fish in America, and the world! « Popateapa's Blog Trackback pe ianuarie 8, 2011 la 8:23 pm
 3. 3 Uite cine hăhăie…. * Piratul *! « Sfinxul Trackback pe ianuarie 9, 2011 la 4:44 am
 4. 4 Raspunsuri « ministru >> prim-ministru >> blogger Trackback pe septembrie 26, 2011 la 9:32 am
 5. 5 Raspunsuri « ministru >> prim-ministru >> blogger Trackback pe ianuarie 15, 2012 la 6:23 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: