B1 Tv – ora 19.00

Adrian Nastase este astazi invitatul  Ioanei Lupea si a lui Mircea Marian  la emisiunea „2+1”B1Tv, ora 19.00.

Emisiunea poate fi urmarita live aici.

Echipa AN

119 Responses to “B1 Tv – ora 19.00”


 1. 1 Pali noiembrie 10, 2010 la 1:43 pm

  Mult succes la televiziunea mogulului bun !

 2. 2 Mihnea Georgescu noiembrie 10, 2010 la 1:57 pm

  Dacă aţi intrat în Viziuna Lupului 😉 A Lupei, adică, multe succese! LOL… 🙂

 3. 3 Marcus noiembrie 10, 2010 la 2:01 pm

  Limba Romana, Te Halesc, Da’ N-am Cuvinte!

  Faptul ca preapretuitul nostru presedinte, Excelenta Sa, d-l Basescu Traian, este un sfertodoct, un semianalfabet de talie intrernationala, o stie orice elev mai bunicel la invatatura care a depasit nivelul gimnazial. Dar ca, in ignoranta sa, ‘mnealui, dupa ce s-a inhaitat cu gasca de asa zisi intelectuali ai neamului, in fapt niste “paturici” pupincuristi, incearca sa epateze in discursul politic, dandu-si aere “teleptuale” (vorba unui bun amic de-al meu), precum calul flatulente in ideea odorizarii arealului, o putem constata numai atunci cand isi convoaca portocaliii pentru o sedinta PDL, folosindu-se pentru aceasta de cladirea si interioarele Parlamentului.
  Dupa ce a reformat cam tot ce era de reformat in spatiul carpato-danubian prin metoda boccie a ciomizarii, iata ca a venit si randul reformarii si modernizarii Limbii Romane, fara acordul Academiei, ci doar pe principiul ca d-lui presedinte ii suna frumos la ureche un anumit cuvant pe care il foloseste fara sa-i cunoasca sensul. De-a lungul timpului, ne-a oferit numeroase exemple de creativitate si inspiratie lingvistica, de la moguli si oligarhi pana la tonomate de presa si tiganci imputite.
  Ultima gaselnita in materie de reformare a limbii romane o constituie cuvantul “moratoriu” actiune prin care domnia sa vrea sa instaureze pentru o perioada “pax basescu” la nivel de lupta politica, Putere vs. Opozitie, pace care sa-l ajute sa-si duca la bun sfarsit initiativa de punere definitiva pe butuci a societatii romanesti prin adoptarea unor legi si unor masuri total, dar total aiurea, nedorite de popor, dar izvorate din viziunea sa mesianica referitoare la destinul natiei romane.
  Pentru a nu-l acuza pe d-l presedinte pe nedrept am cautat definitia cuvantului moratoriu in DEX si iata ce am gasit: “MORATÓRIU, -IE, moratorii, s. n., adj. 1. S. n. Amânare pe o anumită perioadă a plății datoriilor unui debitor, acordată de o instanță judecătorească înainte sau după ajungerea lui în stare de faliment; amânare a plății datoriilor publice și particulare scadente, stabilită prin lege, pe un anumit timp. 2. Adj. Care ține de moratoriu (1), privitor la un moratoriu; care acordă un termen de plată (amânat). ◊ Dobânzi moratorii = dobânzile pe care urmează să le plătească cineva de la data acordării moratoriului până la achitarea datoriilor. Daune moratorii = despăgubiri care se acordă creditorului în caz de întârziere de plată a unei obligații și care se calculează din momentul trimiterii somației. – Din it. moratorio, lat. moratorium, germ. Moratorium.”
  Stiindu-l pe d-l presedinte un fin cunoscator al limbii engleze (vezi Sulaina Cenal), m-am gandit ca poate domnul presedinte a conceput discursul in engleza si poate ca aceasta limba este mai generoasa decat limba romana, dand si alte intelesuri, care sa se apropie cat de cat de nazuintele politice prezidentiale.
  Pe dracu, am cautat in “Webster’s Encyclopedic Unabridged Dictionary” si am gasit o definitie asemanatoare pe care, din motive de rigoare a argumentatiei, o redau pentru cititorii acestor randuri: “a legal authorization to delay payment of money due or of performance of some other legal obloigation, asa an emergency. 2. the period during which such authorization is in effect. 3. a temporarary cessation of activity esp. an activity considered hostile or dangerous: a moratorium on the testing of atomic bomb.”
  Ori stiind ca Opozitia nu are de gand sa testeze bombardele atomice in Atolul Portocaliu, ci doar s-o indeparteze pe hoata de Anastase de la sefia Camerei Deputatilor, moment in care va debloca lucrarile acesteia si ca pana cand acest deziderat nu va fi indeplinit, am putea vorbi despre o anumita stare de beligeranta intre Opozitie si Putere, cuvantul pe care nu-l stie d-l presedinte si pe care-l inlocuieste pe principiul “sulii si a prefecturiii’ este de fapt altul:”ARMISTÍȚIU, armistiții, s. n. Suspendare temporară a acțiunilor militare în urma unui acord încheiat între părțile beligerante. – Din fr. armistice.”
  Asa ca domnule presedinte, inapoi la scoala si lasa-ne dracu in pace ca, poate condusi de altcineva , om reusi pana la urma sa iesim din butoiul de rahat in care ne-ai bagat.

 4. 4 blogideologic noiembrie 10, 2010 la 2:28 pm

  @ Marcus
  “LEONIDA: Şi al treilea, că se face şi lege de murături./EFIMIŢA: Cum lege de murături ?/LEONIDA: Adicătele că nimini să nu mai aibă drept să-şi plătească datoriile.”

 5. 5 Vasile, noiembrie 10, 2010 la 2:46 pm

  Marcus,

  Lasa-ma domnule in pace cu dexurile , nu ai vazut ca dl. presedinte vorbea chiar si
  ‘ghlish’ cu dl. Barosso…..adfica este ‘poligot’!

  Mihnea G.

  Bine ca nu intra in anagrama ziaristei!

  Dl. A. Nastase ,

  As fi bucuros daca ati presta si din punctul de vedere a lui VBasile in fata acestui mizerabil campion al pupincursmului al slugarniciei si al nemerniciei cu care , jigneste in lipsa diferite personalitati.Ati inregistrat, ca un remember, jignirile care aduse de aceasta jigodie la adresa dumneavoastra, repet jigniri aduse in lipsa dumneavoastra?
  Singurul care a avut o prestatie demna a fost ….tot Crin Antonescu,prostul ramas perplex citeva secunde de replica dura a pnlistului a dat in bilbiiala!

 6. 6 Jr. noiembrie 10, 2010 la 2:58 pm

  @ Marcus,
  D-le Marcus, chiar credeţi că Trăian Băsescu va înţelege explicaţiile dvs. cu citate din DEX în două limbi atâta vreme cât nu stăpâneşte niciuna foarte bine? Ş-apoi, cine ne garantează că textul este producţia sa personală şi nu e un surogat al „telectualilor” din Cotroceni numiţi generic CONSILIERI?!
  Am dorit să vă cunosc personal la Congresul PSD, dar nu am reuşit să vă identific printre bloggări. Poate altă dată.
  Aşi fi dorit să ştiu care este părerea dvs. cu privire la faptul că în ziua când 5000 de români conducea pe ultimul drum pe Adrian Păunescu, la TVR1 un anonim denigra viaţa şi opera poetului, iar în ziua următoare la B1tv, Ion Cristoiu făcea acelaşi lucru; Să fie vorba de o frustrare a mediocrităţii care a mucegăit în umbra corolei de diamante ale poetului naţional Adrian Păunescu?! Merită un pamflet. Succes.

 7. 9 Vasile, noiembrie 10, 2010 la 3:53 pm

  Domnule A. Nastase ,

  chemat-iva cateii inapoi! Sunt chiar foarte serios ..cutu cutu cutzu cutu!

 8. 10 Maria M. noiembrie 10, 2010 la 3:58 pm

  Vom fi la tv!

 9. 11 alice noiembrie 10, 2010 la 4:16 pm

  Asteptam sa vedem si sa dati raspunsurile care ar trebui sa-l tempereze putin pe Crin Antonescu.

 10. 12 Mihnea Georgescu noiembrie 10, 2010 la 4:16 pm

  V-aţi băgat Google AdSense? Merită?

 11. 13 Marcus noiembrie 10, 2010 la 4:17 pm

  @Blogideologic si Don Basil: realizez faptul ca pot parea „ridichiulos” citand ca argumente din dictionare de limba engleza, dar marturisesc faptul ca sunt de-a dreptul fascinat de engleza lui chiombila care oferea in loc de planuri avioane ucrainienilor, transforma Piata Aviatorilor in targ de verdeturi sau si mai si, ca mare Comandant de nava amiral, dadea radacini pur englezesti actualului semnal de ajutor maritim „May Day”, atata timp cat el, etimologic vine din frantuzescul m’aider. Promit sa nu mai fac 🙂
  sa fiti iubiti
  marcus

 12. 14 blogideologic noiembrie 10, 2010 la 4:18 pm

  Revin la chestiunea foarte critică a modelelor economice pentru România. Lipsa de imaginaţie economică a ‚capitaliştilor autohtoni’ precum şi de sprijin de tip ‚venture capital’ pentru start-ups, sprijin care să amortizeze riscul de începere a unui nou IMM, sunt factori de notorietate. Chiar şi un celebru căpitan de industrie, vorbesc despre domnul Dan Voiculescu, cere de urgenţă condiţii în România care să atragă investiţii străine cu modelele economice aferente. Degringolada Nokia, cu filială la Cluj, demonstrează că nici măcar modelul economic adus de un investitor străin nu funcţionează totdeauna. Cât despre implantarea firmei Ford la Craiova, unii spun că guvernul Tăriceanu ar fi girat cu bonitatea României îndatorările acestei firme. Parcă şi aici, pe blog, un coleg vorbea la un moment dat despre aşa ceva. Alţi căpitani de industrie români, –pe blogul acesta erau lăudaţi Ion Ţiriac şi Dinu Patriciu–, sunt de fapt nişte capitalişti-făcături. Ion Ţiriac îşi trage seva dinainte de 1989, unii vorbesc despre nişte afaceri foarte dubioase pe atunci, iar faptul că după 1989 a locuit (nu ştiu dacă mai locuieşte) într-o locuinţă de protocol întreţinută din banii publici este revelator pentru bonitatea lui reală. În fine, Dinu Patriciu – ARLUS a speculat modelul capitalismului postbelic finlandez în relaţiile cu URSS/Rusia, pe linia vechilor relaţii ale socrului său, fost director la ARLUS.

 13. 15 Marcus noiembrie 10, 2010 la 4:26 pm

  @Jr; la prima dvs. intrebare raspunsul este nu 🙂 . In ceea ce priveste dorinta dvs. de a ma cunoaste, din pacate starea sanatatii mele, nu-mi permite asemenea performante. In ceea ce priveste atitudinea unor lepre fata de trecerea in eternitate a Nemuritorului, acest fapt nu merita un pamflet, ci cel mult o flegma. Totusi eu mi-am exprimat parerea, chiar si pe acest blog si in versuri si intr-o postare cu dedicatie pentru aceste lichele. Cu scuze pentru faptul ca ma repet, repostez poezia intitulata Impotentilor si detractorilor care este! :

  Rar sunt daruite neamuri, cam o data la un secol,
  Cu prunc haruit cu geniu printr-o nastere miracol.
  Ingeri canta in biserici la cristelnita sfintita’
  Cand e crestinat odorul ‘nobilat cu-asa ursita.

  Anii trec, copilul creste si prin faptele-i marete
  El natiunea o trezeste si da neamului noblete.
  Cand cuvantul il atinge si in stih il foloseste
  Chiar si piatra fara suflet prinde aripi si traieste.

  Alchimist apus in veacuri, azi vazut ca desuet,
  Realizeaza din mormantu-i a sa munca in desert.
  Cand vede cum vorba simpla in aur e transformata
  De o minte minunata de la Dumnezeu lasata.

  Tot ce-atinge cu penita marele poet ales
  Se transforma in comoara dupa ce versu-i cules.
  Miliarde de carate, diamante si rubine
  Lasa-n urma mostenire vrajitor lucrand cu rime.

  Mai exista insa-n lume si jigodii de doi bani
  Ce-n invidie si ura isi duc traiul de golani.
  Impotenti, cu mintea seaca, dar in grai veleitari
  Ei veninul si-l descarca, mai ales ca-s demnitari.

  Scarna au in loc de inimi si mocirla drept constiinta
  Pentru ei genialitatea nu merita recunostinta.
  Respirand doar rautatea ce-i arde la lingurica
  Terfelesc ce-are valoare, ca de viitor li-e frică.

  Si la ura ce-i hraneste cand vad Zeu pe catafalc
  Vin pentru-a se convinge sa-l intepe cu un ac.
  Pedeapsa pentru-asa o fapta nu exista in penal
  Vor fi pedepsiti in moarte la eternul infernal.

  Iar Eroul de poveste, Nascatorul de Minune
  Cu-a lui lirica va umple gol himeric din genune.
  Generatii viitoare din nectar sfintit vor bea
  Citind opera-i maiastra orizont nou vor avea.

  Pentru celalalt material va invit la mine pe blog unde va rog, daca se poate, sa intrati cu o adresa de e-mail, deoarece as dori sa va rog ceva personal.
  sa fiti iubit
  marcus

 14. 16 Mariana noiembrie 10, 2010 la 4:45 pm

  Eu va doresc mult succes ,acolo,insa sunteti dator sa explicati tuturor,de ce va este frica de guvernare,de cine va este cel mai frica?Ne-am saturat de vorbe ,dorim fapte.Nu mai intereseaza pe nimeni, cine a fost si ce a facut in trecut,deoarece tara este in colaps.Se tot vehiculeaza ca se vor mari salariile din ianuarie,prin care procedeu,le va plati Boc sau Basescu cu bani de-acasa?

 15. 17 Vasile, noiembrie 10, 2010 la 5:04 pm

  Stimata doamna/domnisoara moderator,

  Ce ati cenzurat dumneavoastra lui Vasile pe threadul „supravietuitorii” nu este
  nicidecum o strofa din poezia „sugubeata” a lui Eminescu catre G.Cosbuc nici respunsul acestuia.
  Este ultima strofa din poezia scrisa de A.Paunescu pe patul de moarte inainte de a fi conectat la aparate, , deja cenzurati poezia lui Paunescu parca trebuia sa-l cinstim?

 16. 18 eficientaenerg noiembrie 10, 2010 la 5:37 pm

  De comentat-„Numărul absolvenţilor de studii superioare care primesc ajutor de şomaj a ajuns la aproape 53.000 în luna septembrie, nivel record înregistrat în ultimii 20 de ani, în condiţiile în care, anual, aproximativ 100.000 de români termină o facultate”-Ziarul Financiar.

 17. 19 Covăsneanul noiembrie 10, 2010 la 5:59 pm

  Un sfat: luaţi, preventiv, căteva felii de lămâie!

 18. 20 Pali noiembrie 10, 2010 la 7:51 pm

  Domnule Presedinte Nastase sunteti senzational ! Si ma bucur ca, m-ati citat impreuna cu Mircea Marian ref. la venirea dvs. la televiziunea „mogulului bun”

  P.S. Min. de Finante Lucian Croitoru …neaparat,…i-ati terminat pe moderatori !

 19. 21 maria noiembrie 10, 2010 la 8:02 pm

  pai nu aveti specialisti oameni in partid??? :))))))))))
  ba da avem cu sutele mergem saptamana asta sa ne intalnim cu ei :))))))))))))))))))
  :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 20. 22 conumishu noiembrie 10, 2010 la 8:17 pm

  Nu vreau să devin mai catolic decît papa, mai ales că actualul pontif pare destul de hotărît, aveți grijă, totuși, să vă spălați bine pe mâini după ce plecați de acolo.

 21. 23 lisa noiembrie 10, 2010 la 8:26 pm

  nu sperie pe nimeni articolul din ev.zilei la care face referire Ghita Bizonu’?
  incredibil PDL-ul, chiar ca e „curva pe care pe care o scuipi in ochi si ea zice ca ploua”

 22. 24 lisa noiembrie 10, 2010 la 8:30 pm

  unde o fi invatat Videanu expresia „interes national”, ca nu da impresia ca i-ar cunoaste semnificatia?!

 23. 25 maria noiembrie 10, 2010 la 8:33 pm

  :)))))))))) vai deci nu mai pot de la emisiune rad :)))))))) prin casa intr-o veselie nu ma mai pot opri. :))))))
  pai ce specialisti aveti? :))))))))))
  aia care au facut programele de pe site :)))))))))))))))))))))))

 24. 26 Viorica Buda noiembrie 10, 2010 la 8:36 pm

  V-am urmarit. Ati fost la maaarrree inaltime . I-ati incurcat rau pe cei doi din studiou.Concluzia cred ca este clara.Psd-ul nu are nici un fel de mogul, cred ca v-ati convins ca e mai important sa ai un partid puternic cit tine tara asta ,cinstit corect ,cu profesionisti si oameni model .E mai important decit toate trocurile , aliantele si televiziunile.Si dusmanii recunosc ca sinteti bun.
  -umblind in adevar vom gasi lumina care sa fie benefica pentru toti oamenii din tara noastra.
  Tare mult m-i ati placut . FELICITARI,d-l presedinte.

 25. 27 maria noiembrie 10, 2010 la 8:46 pm

  :))))))))))))) vai dragii de ei. cand eram micuta am dat unor baietei de la gradi gumita donald mestecata bine de mine acasa si pusa inapoi in hartie. :)))))))

 26. 28 maria noiembrie 10, 2010 la 9:28 pm

  s-ar putea supara pe dumneavoastra specialistii din partid

 27. 29 Sibilla noiembrie 10, 2010 la 11:00 pm

  Mariana spune:
  noiembrie 10, 2010 la 4:45 pm
  întreabă, cică :
  * Se tot vehiculeaza ca se vor mari salariile din ianuarie,prin care procedeu,le va plati Boc sau Basescu cu bani de-acasa? *
  De ce NU îi întrebaţi pe inculpaţi, Muc şi mârlanul de la Cotroceni ?? Sunt convinsă că vă va răspunde. Popoviciu : )

 28. 30 blogideologic noiembrie 11, 2010 la 1:16 am

  @ Mrcus
  N-am vrut să spun că n-ai avea dreptate.

 29. 31 maria noiembrie 11, 2010 la 1:46 am

  nu sunt de acord cu stimulentele. pentru ce le trebuie stimulente? pentru ca isi fac treaba? este un absurd. ce atata tamtam pentru o absurditate? salar imi trebuie nu stimulent. nu am nevoie de el ca sa-mi fac treaba.

 30. 32 maria noiembrie 11, 2010 la 1:54 am

  adica cum? eu ce sa inteleg? ca cel care nu primeste stimulent nu-si face treaba si cel ce primeste stimulent isi face treaba? ce stimulent ii asta? iar legea salarizarii unice eu am citit-o mai demult prin primavara vara nu stiu daca despre aia este vorba. dar multi romani dupa acea lege ar avea aproape triplu decat acuma.

 31. 33 Mariana noiembrie 11, 2010 la 5:02 am

  @Sibilla.Daca cele cateva mii de protestanti sau grevisti care s-au dus degeaba la Bucuresti,pentru asta,nu s-au trezit cu nimic ,ce anume sa fac eu? Poate ce a facut Ana Ipatescu,pentruca altceva nu intrevad Cat despre POPOVICIU nu vezi de cate ori isi da dingur cu stangul in dreptul ca uneori nici nu mai stie ce sa zica ,de ajunge sa se contrazica singur,saracul.Dupa parerea mea daca la BNR nu exista o persoana forte ca d-nul Isarescu,ne-am fi prabusit mai demult,dar a ajuns si el la fundul sacului.
  Sa fim sinceri,nu erau la inceput PSD cu PDL,la guvernare si ce au reusit?NIMIC pentruca nu mai era ciolan de ros pentru doi.

 32. 34 Mariana noiembrie 11, 2010 la 5:13 am

  Daca doriti sa vedeti ceva deosebit,va invit sa vedeti cu ochii dvs.trenul si linia ferata ale caror actionar majoritar este EBA.Curatenie ,nas in uniforma speciala,scaune deosebite de veti avea impresia ca va aflati in Orient Express 2.Doar are FMI,bani pentru „fata lui tata”,pe care sa ii plateasca vreo 3-4 generatii de la noi incolo.Acolo sunt o parte din banii dumneavoastra si prin asta aveti tot dreptul din lume sa il vedeti.

 33. 35 Aya noiembrie 11, 2010 la 7:25 am

  @

  Adrian Nastase

  Postez si aici (aduc „la zi”) o analiza- puternic semnal de alarma!

  CE FEL DE “MORATORIU”- CE “DATORII” SI CATRE CINE SE PLATESC?
  ATENTIE LA TERMENUL-LIMITA DE “REFORMAREA STATULUI” (DECLANSAREA PRELIMINARIILOR DEZMEMBRARII)- “30- 40 DE ZILE”!

  1. Semnal („greseala’)

  Adresandu-se Parlamentului (dupa ce insistase asupra acestui lucru), Traian Basescu a folosit, aparent inadecvat, cuvantul moratoriu.
  Contextul se referea la solicitarea unui termen de (citez din memorie) “30-40 de zile- nu mai mult” in care- asa se desprindea din discurs- ar trebui ca opozitia da nu mai puna frane pentru trei legi sinistre: salarizarea unica, pensiile si ruinarea invatamantului romanesc (desigur, Traian Basescu nu a prezentat astfel lucrurile). Si bugetul.

  Cei care- din varii motive!- nu sunt “dispusi” sa analizeze “amanuntele” (si ii iau in derandere pe cei care fac acest lucru) s-au grabit sa arate cu degetul catre “greseala” cu precizarea (corecta) ca Basescu a folosit cuvantul moratoriu in loc de “armistitiu”.

  Experienta m-a invatat ca, in pofida unei instruiri mai putin riguroase, Traian Basescu nu foloseste cuvintele in alt sens decat cel real.
  Pe de alta parte, dat fiind trecutul sau (inclusiv cel recent) este imposibil ca Basescu sa nu cunoasca, foarte exact, ce inseamna “moratoriu” (pentru a nu mai discuta de faptul ca termenul care ar fi parut corect in context- “armistitiu”- chiar intra in limbajul militar, care ii e familiar).

  Asum toate riscurile unor posibile atacuri si afirm: prin folosirea cuvantului “moratoriu”- in sensul unei perioade “de 30-40 de zile” timp in care sa devina realitate acele legi- Basescu a lansat un semnal “scapand”, in acelasi timp, o informatie.

  Conform DEX, moratoriu are doua semnificatii, cu acelasi fond (citez):
  1. Amânare pe o anumită perioadă a plății datoriilor unui debitor, acordată de o instanță judecătorească înainte sau după ajungerea lui în stare de faliment;
  2. amânare a plății datoriilor publice și particulare scadente, stabilită prin lege, pe un anumit timp.

  Toate “semnele” de pana acum indica faptul ca de referinta este prima acceptiune.

  Fiind vorba de legi esentiale pentru statul roman (si de obsesiva repetare a formulei “reforma statului”) acel “moratoriu” inseamna perioada premergatoare “falimentului” statului roman.

  Dar, intrucat Romania NU are “datorii” (oficiale!) de platit “in 30-40 de zile” inseamna ca “moratoriu” este un semnificaNt- semnificat fiind un TERMEN- LIMITA pentru faliment!
  Aici, evident, cuvantul “faliment” semnifica prabusire, ruinare (ca stat in sine, ca structura).

  Privind in ansamblu “anuntul” lui Traian Basescu, decriptarea lui este:
  Exista UN SCENARIU care vizeaza Romania, a carui declansare ar trebui sa aiba loc CEL TARZIU in 30- 40 de zile (termen- limita dupa care NU s-ar mai putea declansa- sau, ar fi mult prea greu sau eficienta lui ar fi scazuta, putand fi usor de contracarat).
  Scenariul vizeaza prabusirea statului roman ca structura coerenta- stat unitar- si dezmembrarea lui. Cum asa ceva nu se poate realiza intr-o zi, este clar ca pana la acel termen- limita (sau, la el) ar urma sa fie declansate actiuni care ar avea, clar, inevitabil, acea finaltate.

  ANUNTUL MAI INSEAMNA, insa, evident ca acele actiuni care ar avea ca finalitate dezmembrarea Romaniei NU SE POT declansa fara ca legea salarizarii unitare, legea pensiilor si legea invatamantului sa devina realitate IN VARIANTA AVANSATA DE BOC (abia acum devine perfect explicabila graba lui Boc de “a-si asuma raspunderea” pe Lege invatamantului, care se afla in dezbaterea Senatului- si furia teribila cand Curtea a anuntat ca acel demers este neconstitutional, oprindu-i avantul).

  Desigur, putem cauta- si gasi- explicatii logice pentru aceasta conditionalitate. Dar nu cred ca, in acest moment (vreau sa spun, acum, cand scriu- astazo, maine) acesta este cel mai important lucru.
  Cred ca foarte importanta este rezolvarea “ecuatiei greselii anuntului” lui Traian Basescu- in contextul aparent inexplicabilei grabe a lui Boc de a-si “asuma raspunderea”.

  Devine extrem de explicabila si graba UDMR- altminteri, nefireasca (udemeristii au aplicat totdeauna tehnica pasilor marunti- firesc, pentru atitudinea lor obisnuita, ar fi fost sa se multumeasca, acum, cu un “amanunt” modificat in lege, care sa fie piesa de baza pentru o alta modificare si asa mai departe).

  Devine explicabila si CIUDATA presiune pe care UDMR o face asupra guvernului (amenintarea cu parasirea guvernarii!)- fiind evident ca guvernul, via Boc (de exemplu) ar trebui sa faca presiuni asupra parlamentarilor PD-L pentru a trece legea!

  Dar, este clar ca doar cu sustinerea PD-L ar fi foarte posibil ca legea sa nu treaca (si nu e sigur ca toti parlamentarii acestui partid ar sustine-o). Pe de alta parte, data fiind CORECTA atitudine a parlamentarilor opozitiei (refuzul de a participa la lucrari cata vreme autoarea acelui furt flagrant conduce Camera Deputatilor) acea lege nu are sanse de a ajunge sa fie votata.
  Astfel devine perfect explicabila si imensa presiune- materializata intr-o miscare dezordonata!- pentru modificarea Regulamentului Camerei, astfel incat legile sa se adopte PRINTR-UN VOT NECONSTITUTIONAL (in acest caz, Constitutiia este foarte clara- iar presiunea guvernantilor denota, fara dubiu, disperare!).

  Totul se imbina perfect, sensul este clar, intentia este evidenta- se cunoaste si termenul- limita (dincolo de care chiar nu mai conteaza, pentru respectivii, daca acele legi oribile devin- sau nu- realitate!)- totul pornind de la o “greseala” de exprimare a lui Traian Basescu (probabil, a fost vorba despre o scapare psihanalitica).

  Avem, astfel, si solutia- una de avarie dar, totusi, o solutie pentru ca scopul scenaristilor sa nu fie atins: perpetuarea actualei stari de fapt, din Parlament, astfel incat lucrarile sa fie blocate si acele legi sa nu poata deveni realitate.

  DIN PACATE, LA FEL VA TREBUI PROCEDAT CU BUGETUL.
  Acel “moratoriu” se referea si la buget. Acum, cand tabloul a devenit clar, este evident de ce se doreste adoptarea unui Buget mutlat si mutilant pentru Romania!
  Dar, sa nu uitam ca si bugetul pe 2010 a fost adoptat foarte tarziu (ar fi trebuit sa fie adoptat in octombrie- cel tarziu noiembrie 2009- a fost adoptat in februarie 2010, daca nu ma insel). Se poate la fel si acum!

  2. DIVERSIUNEA REPETITIVA HAYSSAM!!!!!
  A aparut iarasi, cu insistenta, diversiunea “Hayssam vine in Romania”.
  Atrage atentia in mod deosebit faptul ca, de aceasta data, a fost lansata si intarita prin vocea lui Maior (SRI). Stiut fiind ca, in mod normal, sefii serviciilor secrete sunt extrem de discreti (mai ales in chestiuni atat de sensibile cum ar fi presupusa extradare a unui terorist) felul “guraliv” al lui Maior apare ca de-a dreptul nefiresc (spun si acum: identificarea nefirescului furnizeaza informatii esentiale pentru depistarea adevarului).

  O ureche mai putin atenta ar considera ca iesirea la rampa a lui Marior este doar o incercare de sporire a zgomotului sau de atragerea atentiei asupra lui (cu scop de diversiune) celelalte “voci” nemaiproducand efect.
  O minte mai sofisticata ar vedea, insa, in aparitia lui Marior-SRI sub reflector cu o repetitiva “stire” (STIUTA deja ca diversiune) un mesaj la distanta.
  Pentru ce?
  Raspuns: ce a cerut Traian Basescu in Parlament DUPA ce PRIN vocea lui Maior s-a lansat repetitiva”diversiune Hayssam”?
  Un moratoriu de 30-40 de zile!
  Bref, urata meserie au ajuns sa aiba unele servicii romanesti, daca dau semnale la distanta pentru ceea ce semnifica acel moratoriu!
  (Din nou, unica speranta e in serviciile Armatei!).

  Diversiunea Hayssam a mai fost lansata LA INCEPUTUL lui ianuarie 2010.

  Ce se cerea, atunci, sustinut, public (pe diverse voci)?
  1. Se repeta, obsesiv (din anunite directii PD-L- cu “extensii” cunoscute in PSD) o expresie (care suna a gol!) preluata din 2005 “PSD trebuie reformat”;
  2. Din aceleasi directii se auzea “trebuie facuta reforma statului”!

  Citez (de fapt, preiau cu copy/paste) din Jurnalul national – editorialul pe care l-ai publicat in 6 ianurie 2010!!!:

  “Anul reformelor fara fond

  “Săptămâna trecută, spuneam că 2009 a fost un an al realităţii trucate. Această caracteristică tinde să se menţină din anumite puncte de vedere şi în anul în care am intrat.
  (…)
  În spaţiul restrâns al acestui comentariu, vreau să scot în lumină doar două dintre fenomenele care pot apărea în 2010 în acest spaţiu al realităţii trucate.
  (…)
  Primul se referă chiar la partidul din care fac parte. Aţi observat că în aceste săptămâni se repetă aproape identic un scenariu şi un discurs din 2005? “PSD trebuie reformat!” Există voci care ridică din ce în ce mai incisiv această temă. Nu voci care au votat sau vor vota vreodată stânga. Din motive politice, financiare sau aviatice. Oricum, după enunţul în sine al nevoii de “reformă”, nu mai urmează decât o listă de nume ce ar trebui să plece din zona de leadership a partidului. Şi cam atât.
  (…)
  Am menţionat anul 2005, pentru că şi atunci s-a petrecut acelaşi lucru. După ce a câştigat alegerile parlamentare, PSD-ul a fost “stimulat” intens să analizeze sever de ce le-a “pierdut”. Din acel moment a apărut o rană care nu s-a cicatrizat până azi, acel gen de rană care poate apărea când te tratezi de boli pe care nu le ai în timp ce nu le iei în seamă pe cele reale. Astăzi se urmăreşte adâncirea acestei răni, adică slăbirea pe mai departe a influenţei, coeziunii şi capacităţii de mobilizare din cel care a fost, o lungă perioadă de timp, cel mai mare partid românesc. Şi care poate să redevină cel mai puternic partid dacă îşi va reporni motoarele de la bază.

  Celălalt fenomen pe care îl am în vedere e reprezentat de gargara privind “reforma statului”, fetişul politic pe care Traian Băsescu l-a afişat ca obiectiv fundamental al celui de-al doilea mandat. În 2010, obiectivul României ar trebui să fie, evident, ieşirea din criza economică şi combaterea efectelor ei sociale.
  (…)
  La capătul lui 2010 ne putem aştepta la un eşec al luptei cu criza, situaţie în care Băsescu va ridica senin din umeri: nu ştiu, nu era treaba mea, eu mă ocupam cu reforma statului…
  (…)
  Oricum, primul pas de “reformare a statului” a fost făcut: legea pensiilor pentru agricultori, o lege modernă, în conformitate cu standardele europene şi aprobată în unanimitate de Parlamentul cu două camere şi care trebuia să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2010, a fost amânată cu un an sau, cine ştie? Poate că, după ce se desfiinţează Parlamentul, se desfiinţează şi pensionarii…”

  CE AVEA SA SE INTAMPLE “la 30-40 de zile” de la lansarea “diversiunii Hayssam” in ianuarie 2010?
  Congresul PSD!
  Atunci chiar a fost o inclestare teribila intre cei care au “relatii stranse” cu PD-L (printre care si cei de la PSD care au vandut victoria, la prezindetiale, in 2004, aducandu-l pe Basescu la Cotroceni!) si ceea ce ai sustinut, impreuna cu cei grupati in jurul tau.
  Victor Ponta a devenit presedintele PSD (si e foarte bine ca e asa!)- iar “extensiile” lui Basescu au pierdut partida.
  Au existat si victime (deloc colaterale): Cristian Diaconescu a fost obligat de situatie sa-si “arate insemnele” si sa treaca “de partea cealalta”, explicit.

  Iata ca tot ce ai scris in acel editorial se adevareste matematic (ca semnal!).
  Pentru ca NU le-a reusit “reforma PSD”- si presedinte a fost ales Victor Ponta (am spus a caror forte e victoria!) au trebuit sa amane “reforma statului” (in sensul ruinarii, destramarii!).
  (Interesanta relatie: daca nu au putut “reforma PSD” in sensul mentinerii echipei prostanacesti la conducere, nu au putut “reforma statul” in primavara-vara, in sensul destramarii! E nevoie sa spun ca toate aceste ‘imposibilitati” au drept cauza un singur nume, Adrian Nastase? Banuiesc ca nu mai este nevoie sa spun cine trebuia “reformat” din PSD!).

  Au crezut ca pot atinge, totusi, acest sinistru scop (initial intarziat- au sperat aceia- doar cateva luni) inainte de termenul limita.
  Care era acel termen- limita?
  Am aflat acum, cand s-a RELANSAT “diversiunea Hayssam” (care, se observa, a fost si este un mesaj la distanta cu “tinta” clara, de fiecare data):
  MIJLOCUL lunii decembrie- ceea ce, pentru ca totdeauna exista inertie, poate insemna sfarsitul anului 2010- cel tarziu sfarsitul sarbatorilor de iarna, deci 7 ianurie 2011 (Sfantul Ion).

  Cu ce “coincide” acea perioada in care se afla termenul- limita?
  Cu perioada de mare efervescenta si “tensiune”- as spune, recurenta- a “retrairii” momentelor revolutiei (de la Timisoara- 16 decembrie- pana la Bucuresti- 21-22 decembrie).

  Scriai in finalul “Micului tratat de dezinformare” (post publicat pe blog in 8 ianurie 2010- pe care l-am citat integral in mesajul meu pentru cel care semneaza “Intrecere”)- citez:
  “acest story este esential pentru a declansa din nou temele pentru dezbaterea publica, semne de intrebare, “baietii Rai” de la Revolutie, “baietii Rai” din politica, etc.”

  q.e.d.

 34. 36 Aya noiembrie 11, 2010 la 7:30 am

  @

  Adrian Nastase

  Atrag si aici atentia asupra corectitudinii si luciditatii celor semnalate in comentariul din noiembrie 9, 2010 la 10:44 pm (la sectiunea „Analiza: UDMR si criza generata de legea educatiei”) semnat “Intrecere”- citez un fragment important:

  “Obositoarea repetiție cu “reforma statului” sună foarte îngrijorător.

  După masacrarea parlamentului prin votul uninominal și prin pseudo-referendumul de modificare a structurii sale, după lichidarea contractului social vechi (legea pensiilor și a salarizării), după lovitura dată caracterului național al statului prin legea învățămîntului, “reforma statului” nu se mai poate referi decît la împărțirea administrativă. Care va corespunde cu euro-regiunile otrăvite de dezvoltare (ha, ha), calate perfect pe pretențiile separatiste ungurești. Nu cred că schimbarea poate fi evitată, mă întreb însă pe ce se bazează străinii și aliații lor interni cînd cred că nu va urma o reacție violentă?

  Toate cedările dureroase de pînă acum au ocolit esența organismului politic al națiunii. Sîngerăm din greu, economic sîntem sufocați, dar acum ne este atacată inima. Toate cedările au fost acceptate tocmai pentru a păstra esența, chiar sacrificînd pînă la desfigurare forma.

  Nu vă supărați dacă întreb direct, ăștia din străinătate sînt nebuni? Pentru că o minte normală nu se joacă cu lucruri atît de grave. (…) Pentru că nu au văzut pînă acum ce înseamnă reacția unei națiuni, doar a unor state slabe.”

 35. 37 Aya noiembrie 11, 2010 la 7:34 am

  @

  Mariana

  Citez din textul tau (noiembrie 11, 2010 la 5:02 am):

  „Dupa parerea mea daca la BNR nu exista o persoana forte ca d-nul Isarescu, ne-am fi prabusit”.

  Subscriu!

 36. 38 blogideologic noiembrie 11, 2010 la 7:56 am

  „Fiul unor militanţi comunişti din elita PCR”, spune doamna Sabina Fati http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/moratoriul-paunescu-pentru-romania-205506.html despre Vladimir Tismăneanu. PCR înseamnă Partidul Comunist Român. Numele a fost instituit de Nicolae Ceauşescu în perioada comunismului naţionalist românesc. Dar Nicolae Ceauşescu ajunge la conducerea supremă a României abia după moartea lui Gheorghe Georghiu-Dej, în anul 1965. Până atunci n-a fost comunism ? Comunismul în România a fost adus de tancurile sovietice pe care călăreau militanţii alogeno-cominternişti care luptaseră în Spania. Unul dintre acei alogeno-cominternişti a fost tatăl lui Petre Roman, surprise!, surprise!, acesta fiind instalat prim ministru după „revoluţia din 1989” (istoria se repetă). Tatăl lui Vladimir Tismăneanu (iartă-mă, Sfinte Nicodim de la Tismana!) se chema Lioncik Tismineţki, era născut la Soroca (şi eu sînt refugiat sorocean din 1944), şi era de asemenea un alogeno-cominternist care luptase mai întâi pentru instaurarea comunismului în Spania. În perioada ocupaţiei sovietice a Basarabiei din 1940-1941, tatăl lui Vladimir Tismăneanu s-a distins prin 1/coordonarea alcătuirii listelor de români care au fost urcaţi în bou-vagon şi trimişi la moarte sigură în Siberia, 2/prin dezrădăcinarea naţionalismului românesc în Basarabia, 3/prin arderea cărţilor româneşti din bibliotecile publice şi din bibliotecile şcolilor din Basarabia, 4/ prin deformarea intenţionată a Limbii Române şi înlocuirea ei cu un canular chemat „limba maldavinească”. Zelul tavarişciului Lioncik Tismineţki în aceste activităţi anti- româneşti a fost stopat de Armata Română în perioada 1941- martie 1944. Din 1944 şi până la începutul lui1948, acest Lioncik Tismineţki (tatăl lui Vladimir Tismăneanu) s-a ocupat cu etnogeneza stalinistă a “poporului maldavinesc”, luptând împotriva naţionalismului românesc cu toate cele patru mijloace înainte menţionate. După schimbarea formei de stat în România la 30 decembrie 1947, militantul alogeno-cominternist Lioncik Tismineţki a fost trimis de Stalin în Republia Populară Română pentru dezrădăcinarea naţionalismului românesc prin mijloacele deja bine probate în Basarabia. În primul rând atacurile alogeno-cominternistului Lioncik Tismineţki vizau o ţintă etnică şi o ţintă culturală. Ţinta etnică erau refugiaţii basarabeni şi bucovineni de etnie română care erau vânaţi cu ajutorul brigăzilor muncitoreşti (pseudo-dizidentul anti-român Vasile Paraschiv a fost un exemplar din acele sinistre brigăzi muncitoreşti) pentru a fi trimişi în Siberia . Pot să povestesc cum ne ascundeam, eram copil atunci, dar erau scene cu nimic mai prejos în groază şi în durere decât acelea descrise în Jurnalul Annei Frank ! Familiile de refugiaţi basarabeni erau despărţite, copiii de mamă, de tată. Copiii refugiaţilor basarabeni de etnie română erau trimişi la Casele de copii din URSS, acolo căpătau identitate rusească şi erau rusificaţi forţat. Mamele erau trimise să lucreze în fabrici, unde erau obligate de ruşi să se prostitueze. Taţii erau trimişi la tăiat copaci în taigaua siberiană. De ce nu se spune absolut nimic despre toate aceste vechi suferinţe ale ale românilor ? A scos cumva editura Humanitas vreo carte şi nu ştiu eu ? În fine, chiar activitatea lui Vladimir Tismăneanu incorporată în Raportul Tismăneanu continuă şi amplifică până la paroxism activitatea anti-românească a tatălui său pe linie culturală. Astfel, în celebrul Raport, Vladimir Tismăneanu condamnă ideologia naţionalismului românesc fără să spună nimic, dar absolut nimic, despre faptul că ideologia naţionalismului românesc a fost construită în prima jumătate a secolului XIX de către romanticii români şi se baza pe un acquis european, pe ideologia primară a lui Destutt de Tracy. Lucrurile acestea erau explicate foarte clar pe româneşte copiilor noştri, în cărţi aflate în bibliotecile publice din România în general, şi în bibliotecile liceelor în special, până la 1948. La venirea sa în RPR în 1948, tatăl lui Vladimir Tismăneanu trasează sarcina moscovită şi alogeno-cominternistă : arderea cărţilor din bibliotecile publice şi din bibliotecile liceelor. Cei care au fost martori la acel autodafe mi-au spus. În Capitalul, Karl Marx scrie blamant despre Destutt de Tracy că a fost „zelatorul rece al doctrinei burgheze”. Or, dacă Vladimir Tismăneanu lupta realmente împotriva anti-comunismului, trebuia să spună despre influenţa extraordinară jucată de ideologia lui Destutt de Tracy în geneza ideologică a naţionalismului românesc.

 37. 39 Ioan noiembrie 11, 2010 la 8:16 am

  @ Mariana,

  va rog „mai incet cu pianul pe scari” cand va referiti la rolul bnr in acesti ultimi douazeci de ani, ca doar omul nostru nu a fost singur acolo. Si apoi sa nu uitam pozitia bancii centrale in ani de trista amintire pentru sistemul bancar de pe la noi si nici costul celor doua mandate arvunite chiar in anul de gratie ’09. Si, a propos de trenul celei mici. Daca aveti niscaiva poze cu trenul lu’ aia mica, de ce nu le postati pe undeva?, sa le vedem si noi. Va multumesc anticipat.

 38. 40 lisa noiembrie 11, 2010 la 8:54 am

  Buna dimineata! Sa aveti cu totii o zi buna si sa nu va pierdeti speranta!

 39. 41 Barbar noiembrie 11, 2010 la 9:01 am

  1. Aţi fost bun şi convingător.

  2.Declaraţia procurorului de gaz:
  În cercetările Negoiţă vs fetele TSD, procurorul n-a depistat UUP ale suspectului deoarece copilele aveau PHP.

 40. 42 Ghita Bizonu' noiembrie 11, 2010 la 10:33 am

  Preşedintele României, Traian Băsescu, şi guvernatorul general al Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, se arată a fi pe aceeaşi lungime de undă în chestiuni care ţin de politică pură dar şi de economie. La fel de pură ! Guvernatorul, privit ca o personalitate cu o expertiză incontesabilă în domeniul său dar şi extrem de rezervată în declaraţii publice, şi şeful statului român, asociat îndeosebi cu abordări instinctuale şi agresiv-populiste, au ajuns să se afle pe aceeaşi lungime de undă. De parcă s-ar fi vorbit, măcar în patru teme fierbinţi ale acestor zile. Precum se va vedea din alăturarea declaraţiilor, Mugur Isărescu şi Traian Băsescu se înţeleg de minune pe tema influenţelor nocive pentru economie din media, pe cea a excesului de drepturi ale salariaţilor în comparaţie cu patronii, în chestiunea ordonanţei creditelor bancare şi în cea a viitorului economic mai mult decât luminos al României. Amândoi, au văuzut, aşa, dintr-un foc, reapariţia luminiţei la capătul tunelului revenirii României din criza economică, anul viitor. Şi când te gândeşti că Traian Băsescu a dat vina pe Mugur Isărescu şi pe expertizele sale atunci când la începutul crizei economice a spus că în România nu va lovi recesiunea … Să se pregătească oare guvernatorul de intrarea în politică ? Mai ales în politica PDL sau a lui Traian Băsescu ?
  http://www.cotidianul.ro/129072-Guvernatorul-BNR-gandeste-ca-Traian-Basescu-Sau-invers

 41. 43 Marcus noiembrie 11, 2010 la 11:03 am

  De La Violetu’ Aliodorian La Portocaliu’ Basist

  Scena descrisa in continuare face parte dintr-o emisiune a postului Antena 3, 100 de Minute, realizatoare A. Stoicescu.
  Protagonisti: el, papagalul portocaliu, deputat de serviciu la purtat vorbe basiste pe la teveuri, ea, realizatoarea emisiunii, ele, trei stancute, lafaite pe o ditai plasma, absolvente “magna cum laudae” ale cursurilor de vrajitorie aplicata tinute de Harry Potter si Vrajitorul din Oz, pe un suport bazic oferit de Invataturile Mamei Omida Catre Urmase.
  In dialogul vioi si debordand de inteligenta infiripat pe tema trecerii tacite prin Parlament a Legii Vrajitoriei (sic!), in urma careia aceasta meserie devine oficiala in Romania europeana a sec. XXI, oferindu-le practicantelor posibilitatea ca, in urma taxelor platite sa-si poata deschide cabinete de lux, la un moment dat ia cuvantul deputatul portocaliu Popoviciu (sper ca i-am retinut bine numele) care face urmatoarea afirmatie (citat cat de cat fidel): “in acest fel doamnelor (adica vrajitoarele), in baza acestei legi vom avea posibilitatea sa stim si noi care sunt vrajitoare adevarate si care nu“.
  Soc de atac de acord, audienta amutita, moderatoarea cu mana la gura pentru a nu izbucni intr-un ras taxabil de amicii de la CNA, pe motiv de comportament indecent fata de reprezentant basist.
  Cu alte cuvinte, pe deja binecunoscutul model basist de moguli buni si rai, oligarhi buni si rai, securisti buni si rai, ziaristi buni si rai etc de acum incolo vom avea si vrajitoare bune si rele.
  Saraca moderatoare, inca sub impresia socului si cu mana la gura, duce dialogul investigational mai departe, dorind sa stie ce avantaje decurg din aceasta.
  Imbecilul portocaliu, pe un ton doct si foarte serios isi continua pledoaria explicand cum clientii, fericiti posesori ai unor chitante cu care pot dovedi ca au platit pentru serviciul prestat, in caz ca, par examplu, persoana iubita si plecata de acasa aiurea nu raspunde la incantatiile vrajitoresti si nu se intoarece la termenul mutual convenit intre client si vrajitoare in domiciliul conjugal, sau daca tot intr-un astfel de termen clientul nu-si satisface dezideratele de prosperitate prin castigarea marelui premiu la 6 din 49 dupa cum a fost asigurat de prestatoarea de servicii, se poate adresa justitiei sau Oficiului Pentru Protectia Consumatorilor in vederea recuperarii banilor si/sau pedepsirii paratei pentru escrocherie.
  Oameni buni, Dvs. realizati cine face legile in aceasta tara si cam ce legi pot iesi din aceste minti bolnave, da’ bolnave rau de tot?
  Si unde mai pui ca, in baza acestei legi, chiombu’ ar putea oficializa prezenta Aliodorului la curtea cotrocenista, in calitate de consilier prezidential pe probleme de elixiruri, potiuni si flacari violet!
  Ca in Romania, ca de altfel in toata lumea, mai exista fraieri dispusi sa-si cheltuiasca banii aiurea pentru ridicarea de turnulete la palatele tiganesti de mahala, mai treaca-mearga, dar ca un parlamentar sa aiba un discurs bazat pe gogomaniile expuse mai sus, asta tine de casacadorii rasului si de productiile hollywood-iene cu prosti si pentru prosti.
  Ori eu, unul, m-am saturat pana in gat sa fiu tinut de prost de o gasca de trogloditi in frunte cu mentorul si binefacatorul lor, Basescu Traian!

 42. 44 octaaa noiembrie 11, 2010 la 12:01 pm

  Azi se implinesc 15 ani de la moartea seniorului Corneliu Coposu!
  Dumnezeu sa-l odihneasca!

 43. 45 Doru Coarna noiembrie 11, 2010 la 12:16 pm

  @ Aya, Mariana,

  asa nu ne-am prabusit… ce baftosi putem fi noi, romanii, cu asemenea ingeri deasupra capetelor noastre…

  Daca-l privesc atent si din profil pe Boc, si el ar cam avea alura de inger. Ingerii sunt asexuati? Ca ma gandeam si la Roberta, si la Nutzi… iar daca stau bine sa ma gandesc… ar mai fi un inger demn de luat in seama si mai bine in raspar. La capitolul asta evident ca suntem in fruntea oricarui top al Uniunii Europene, asa, ca numar de ingeri pe cap de zombi.

  Ceea ce va intreb eu, doamnele mele, este ca de ce mama naibii toate se prabusesc pe sub ingerii astia? O devalorizare de 1/10000 ar putea insemna ceva oare? Sa fie cetatenii de vina ca sunt puturosi, mincinosi, simpluti si hoti? Pai nu tot astia luau medalii de aur pe la te miri ce competii olimpice, construiau, exportau, inventau, cultivau si plateau datorii externe? Sa fi furat Basescu 9999 de parti din cele 10000? Chiar asa, fara sa se prinda nimeni? Nici BNR-ul? Nici FMI-ul?

  Eu v-as sugera sa meditati cu atentie in ce clenci mortal au putut baga toti astia mustaria in nici doi anisori, si apoi sa dati drumul la aplauze… desi in cazul lor ar trebui sa va folositi altfel palmele. Nu? Sau „nu inca”?

 44. 46 Socrate noiembrie 11, 2010 la 12:18 pm

  Felicitari dupa meciul cu cei doi moderatori ostili si fitilisti. Nu le-a mers.

 45. 47 Ioan noiembrie 11, 2010 la 12:54 pm

  @ Moderator

  Pe cine deranjez cu textul de mai jos; ca e’ de o nevinovaie ce aduce pe ici pe colo cu textul unui psalm. Va rog.

  Ioan spune:
  noiembrie 11, 2010 la 8:16

  @ Mariana,

  va rog “mai incet cu pianul pe scari” cand va referiti la rolul bnr in acesti ultimi douazeci de ani, ca doar omul nostru nu a fost singur acolo. Si apoi sa nu uitam pozitia bancii centrale in ani de trista amintire pentru sistemul bancar de pe la noi si nici costul celor doua mandate arvunite chiar in anul de gratie ’09. Si, a propos de trenul celei mici. Daca aveti niscaiva poze cu trenul lu’ aia mica, de ce nu le postati pe undeva?, sa le vedem si noi. Va multumesc anticipat

 46. 48 florin m. noiembrie 11, 2010 la 2:29 pm

  Este evident ca cei 20 de ani de dezvoltare economica postdecembrista se caracterizeaza prin orice, numai prin modelare economica nu. Mai precis, mai rar asa o pozitie stupida precum cea a statului roman. Nici nu stie sa faca, nici nu lasa sa se faca. Acesta este statul slab si bagacios, incapabil sa te protejeze sau sa te conduca, dar dornic sa te oblige sa-l vizitezi pentru orice miscare. Acest mod de a opera este condamnabil si pagubitor. Statului caruia nu-i pasa de tine decat daca nu ti-ai platit taxele, asta daca nu cumva esti intre privilegiati, bineinteles, care nu platesc niciodata ci se infrupta din ele.

  Cu toate astea, nu i-as plasa pe Patriciu ori Tiriac in aceasta categorie. Despre Voiculescu nu stiu nimic, decat ca si-a formulat o pozitie care sa-l faca suficient de periculos incat sa fie lasat in pace.

  In general cred ca putem vorbi despre doua modele economice care s-au structurat in aceasta perioada:

  1. Modelul generat de posibilitatea oferita tuturor prin lege de a deveni antreprenori. Acestea au fost in general business urile pornite de jos, avand drept principal capital munca, personalitatea si capacitatea antreprenorului. Multe au murit, unele au crescut frumos si s-au dezvoltat, devenind modele de succes antreprenorial. Faptul ca ele nu sunt de o suta de ori mai multe cauzeaza dimensiunea general scazuta a economiei romanesti si exprima cadrul extrem de dificil in care aceste firme au trebuit sa se dezvolte, care poate fi descris in fel si chip, dar care este in special rezultatul unei birocratii incredibile in toate fazele si domeniile de operare, precum si a unei legislatii straine de obiective mediului de afaceri, schimbatoare, clientelara de multe ori, (sa ne amintim nenumaratele ordonante de scutire sau prin care se introduceau criterii special tintite).
  Tot aici ar intra si business urile deschise in urma intrarilor de capital strain, respectiv importul de business prin extinderea operatiunilor in Romania a jucatorilor internationali, ca greenfield, prin achizitii, ca urmare a unor privatizari de succes, etc.
  (Blog zicea ceva despre „degringolada” Nokia, eu nu am auzit de asa ceva. Stiu ca Nokia creste constant investitia de la Dej si ca doreste sa dezvolte in viitorul apropiat cercetarea in acest centru.)

  2. Modelul business ului infiintat si crescut, sau doar crescut pe modelul acordurilor cu statul, fie ca si client, fie ca si furnizor – cazul firmelor de stat mulse prin intermediul preturilor speciale, sau decuplate de la piata pe care oricum o servea prin interpunerea unei firme private „capusa”. Daca modelul capusa a cam pierit prin decesul sau disparitia gazdei, (il mai vedem azi in special in domeniul energetic, unde traderii de energie fac afaceri uluitoare datorita exploatarii unei diferente de neinteles intre preturile de achizitie si cele de vanzare), celalalt este inca bine, mersi.
  Aceste business uri sunt in fapt semimonopoluri si expresia vie a coruptiei, intrucat nu numai ca impun bariere de intrare, dar multe dintre ele sunt invizibile. Sunt marturia existentei unei piete viciate de interventia statului si intr-un mod relativ nesofisticat.

  De fapt, modelul al doilea il cam inghesuie si pe primul, intrucat transferul de resurse creat in acest fel, (prin spoliere), impiedica concurenta corecta, dar creaza si o acumulare de capital care nu se datoreaza inteligentei antreprenoriale exercitate pe piata libera ci exploatarii sistemului de relatii consacrat si sustinut de statul roman.

  Eu as recomanda un singur lucru statului si noua, tuturor: concentrati-va pe dezvoltarea spiritului antreprenorial, luati mainile de pe economie, taiati legaturile care fac posibile modelul nr 2 si deja este foarte mult.

 47. 49 Karakas noiembrie 11, 2010 la 2:37 pm

  Romania a scazut economic cu 0.7% in trimestrul al 3-lea, si prognoza e cam de -2% in acest an.

  Daca nu e paine, sa dam poporului circ ca sa-i distragem atentia de la ghiortzaiala burtii. Si ce poate fi mai picant decit o poveste mioritica despre pesedisti si sex (ca doara astia nu au voie sex ca-s comunisti, remember?). Aflam cu stupefactie ca exista totusi pesedisti carora le plac mult fetele, si fetelor de ei si banii lor. Deh, daca nu le-au placut baietii in uniforma…Dar, putem sa ne mindrim, apartinem aliantei trans-atlantice cu trup si suflet. Avem si noi clintonii nostri.

 48. 50 blogideologic noiembrie 11, 2010 la 3:45 pm

  @ Ghita Bizonu’
  Ştii ceva despre „colonelul PANTAREANU care se retragea in august 1940 (cu trăsura) din Basarabia”?

 49. 51 Vasile, noiembrie 11, 2010 la 4:12 pm

  Lisa,
  Treaba cu „se face ca ploua, nu este o chestie noua, mai grav este faptul ca desi preseteaza pe centura, te da in judecata , si reuseste cu acte in regula sda dovedeasca ca este si „fata mare”, paradoxul insa este cu totul altul cerfificatul medico legal este autentic!

 50. 52 dlnimeni noiembrie 11, 2010 la 5:13 pm

  Raspunsurile pe subiectul Negoita nu mi-au placut. Insa accept ideea, dupa ce am vazut vreo doua sondaje pe alte subiecte in niste ziare, ca ele ar putea fi pe placul unui segment electoral.

 51. 53 Karakas noiembrie 11, 2010 la 6:10 pm

  Iata o statistica interesanta din SUA, care arata ca barbatii care sunt acoperiti de Social Security, nascuti in 1941, si care sunt in topul celor care cistiga cel mai bine, au o expectativa de viata in continua crestere fata de barbatii din grupa celor care cistiga prost si sunt nascuti in acelasi an. Se confirma statistic legatura intre venituri si speranta de viata.

  http://www.ssa.gov/policy/docs/workingpapers/wp108.html

 52. 54 Marcus noiembrie 11, 2010 la 7:02 pm

  @aya: iar vii cu scenari „SiFi” si-l inobilezi pe chiomb cu exercitiul gandirii, ba mai mult il crezi in stare de subtilitati lingvistice. Dupa aproape sase ani de gangavisme si gafe impardonabile folosite in varii ocazii in care si-a folosit oralul nu doar pentrui a trage pe goarna, vii si-i atribui un cearceaf intreg pentru a-i scuza grava incultura de care da dovada. Nu, aya, nu-i subtil pur si simplu este imbecil, un sfertodoct ajuns printr-o ironie a sortii sa dea oamenilor ca tine teme de savantlacuri „ifosate” folosite in apararea lui.
  sa fii iubita si mai lasa scenariile „SiFi”-vezi ca si termenul asta tot el l-a lansat pe piata, dar probabil si la asta a avut un gand abscons si subtil intru umilirea contestatarilor lui. Noroc cu d’alde prinsi, conti etc secondati de tine ca-l mai scoateti la vopsea pe acest derbedeu nartional
  marcus

 53. 55 Marcus noiembrie 11, 2010 la 7:03 pm

  erata: a se citi „si-l innobilezi” in loc de „inobilezi”. Scuze !
  sa fiti iubiti
  marcus

 54. 56 Dl.Goe noiembrie 11, 2010 la 8:02 pm

  trec, trec, da’ nu petrec. in trecere pe aci, prin aceasta suburbie neluminata de lampe gazoase, un loc al nimanui, pe care nu se intampla niciodata nimic, da’ chiar nimic, vad o pargina si-o patina de-mi dau lacrimile (ca oameni suntem). dupa abandonul vinovat al unicului harabula si dupa retragerea iepureasca a comicului sau invingator ce l-a rapus inNobilat in odåjdii violete (pentru fapte, pentru fete), s-a ales praful de blogul asta. In zadar suspin si sufar, si vin si revin, ca sa vad ca nu vad. Nimic. Pe trenul gol au ramas câmpii pe care-i bate cu pas egal, profesionsit, marele Marcus, secondat de de ideologicul tii Titus… Dar tot domnisoara Cucu e mai tare decat ambii in combinari de doi loate cate trei sin fluvialitati de rutina. Haide mai harabula revino la sentimente mai bune si ca si-n ziua cea dintâi lumina ti-o revarsa ca se duce dracului sandramaua fara necesarul contrapunct. Parca pe 22 se face luna…

 55. 57 Dl.Goe noiembrie 11, 2010 la 9:41 pm

  @Marcus viteazule, pentru greseala asta Harabula s-a auto-suspendat o luna de pe blogul AN. Dar ma rog, Harabula e intelectual. Totusi… crezi ca pentru tine sunt suficiente scuze? Si eu cred la fel. Nici nu erau necesare. Esti cunoscut, ai notorietate. Totusi, de ochii lumii macar, ar trebui sa te suspandezi si tu acolo o saptamana, doua, eventual cu suspendare. Ah! Unde este iepurele se mi te vazå?… Si sa-i vad impartialitatea vizavi de confratii scriitori.

 56. 58 florin m. noiembrie 11, 2010 la 9:59 pm

  Dl Goe

  orice produse are o perioada de crestere, una de stagnare si una de declin…

 57. 59 maria noiembrie 11, 2010 la 10:39 pm

  orice somer are dreptul sa dea statul in judecata si sa-l oblige sa-i crezee postul pe care si-l doreste.

 58. 60 Sibilla noiembrie 11, 2010 la 10:47 pm

  @

  Mariana

  Citez din textul tau (noiembrie 11, 2010 la 5:02 am):

  “Dupa parerea mea daca la BNR nu exista o persoana forte ca d-nul Isarescu, ne-am fi prabusit”.

  NU SUBSCRIU NEVER EVER!!
  Că vorba aia, forte în folosul cui…
  Pe mine una să mă scutească toată suflarea cu mitul Mugurel I, PUNCT.

 59. 61 maria noiembrie 11, 2010 la 10:50 pm

  orice persoana are dreptul sa se exprime liber sa dea si sa primeasca informatii (nu sa le cumpere). orice persoana are dreptul sa-si exprime religia chiar si in public. asa ca elvetienii au incalcat drepturile omului cand au votat impotriva minaretelor. musulmanii pot da statul elvetian in judecata pentru asta.

 60. 62 maria noiembrie 12, 2010 la 12:29 am

  si daca stau bine si ma gandesc daca am dreptul gratuit la informatie atunci cum se face ca trebuie sa-mi platesc toate cursuile? asta este o problema mare pentru mine. daca stie cineva astept raspuns. eu nu vreau sa platesc nici un curs. este legal ca cei care tin cursuri sa perceapa taxe? in drepturile omului scrie ca am dreptul sa primesc informatie nu specifica daca gratuit sau cu plata. scrie ca prin orice mijloace. deci si cu plata si fara. eu vreau sa merg la cele cu plata dar gratis. :))))))))00

 61. 63 maria noiembrie 12, 2010 la 12:47 am

  @mariana orasul meu este din ce in ce mai frumos si plin de verdeata. scara blocului meu este mereu curata si totul functioneaza ff bine.

 62. 64 maria noiembrie 12, 2010 la 12:50 am

  @in tot haosul daca vrei sa cauti sii sa veizi ceva frumos si lucruri care merg in ordine cu siguranta vei gasi. daca as vedea numai haos in jur as inebuni:) am intrat azi pe blogul unui mogul si am gasit numai haos. si haosul este tot in ochii nostri.

 63. 65 blogideologic noiembrie 12, 2010 la 1:17 am

  „Programul anticriză al PSD, by Mihai Giurgea. Victor Ponta a prezentat programul partidului lui de ieșire din criza. Pentru mine a fost o surpriza. In primul rând – prezentarea. M-am obișnuit sa aud politrucii români lătrând. Iar lătraturile sunt mereu pe aceeași tema: Traian Băsescu e nemernic. O fi, dar nemernicia lui n-are nici o legătura cu ieșirea din criza economica! Așa ca politrucii sunt niște haite de câini turbați, si singura diferența dintre ei este ca unii țin ciolanul in bot, in timp ce alții sunt disperați sa-l înhațe. In ce-l privește pe Ponta, cu bluzele lui roșii cu Che Guevara și cu discursurile semi-isterice, părea pana acum cam zăbăuc. Cam mititel pentru șefia unui partid atât de mare. In seara asta însa, Victor Ponta n-a lătrat. A vorbit calm, ironic si foarte limpede. Si e destul de greu sa prezinți in limbaj accesibil, probleme economice. Marea majoritate cad intr-un limbaj savant si nu-i mai urmărește nimeni. El însa se vedea clar că înțelegea ce spune. A venit si cu o prezentare in PowerPoint, iar echipa lui l-a sprijinit foarte profesionist. Parca era prezentarea echipei de vânzări a unei companii multinaționale. Care sunt soluțiile PSD? Aici, a venit a doua surpriza. Nu doar prezentarea era bine făcuta, dar si problemele României au fost identificate perfect: cheltuielile uriașe ale statului, taxarea excesiva a locurilor de munca si faptul ca s-a stimulat consumul mărfurilor de import. Iar soluțiile au fost incredibil de occidentale: sa se ofere oamenilor posibilitatea sa iasă complet din sistemul de pensii de stat si sa nu mai contribuie la Casa Naționala de Pensii, ci sa își facă singuri pensie. La fel cu asigurările de sănătate. Asta înseamnă practic privatizarea sistemului de pensii și a sistemului sanitar, si introducerea competiției intre stat si privat! Bineînțeles, n-a lipsit ideea fixă a PSD – eliminarea cotei unice. Dar sincer, asta nu mi se pare important. Toate partidele se cearta acum pe doua teme: cota unica si Roberta Anastase. Dar România se va prăbuși si cu cota unică si fără cota unică. Si cu Roberta Anastase si fără Roberta Anastase. In plus, chiar si eu am propus scutirea de impozit a firmelor mici, cu cifra de afaceri sub 2000 de euro pe luna (vezi articolul Inversați impozitul forfetar! Scutiți de impozite firmele mici!), idee inspirata din programul de guvernare al lui Margaret Thatcher. Or, cota unică ar presupune sa nu existe nici un fel de scutire (ca de aia e unica). De asemenea, Victor Ponta a ocolit punctul cel mai sensibil: concedierea bugetarilor. A sugerat ca e inevitabila, dar le-a dat si lor speranțe, zicând ca ar trebui mai degrabă mărite veniturile statului (ceea ce, pentru România in următorii 15 ani, înseamnă visare de cai verzi pe pereți). Ar ieși România din criză cu programul PSD? Probabil.” Sursa http://capitalismpepaine.wordpress.com/2010/11/11/programul-anticriza-al-psd/

 64. 66 Mariana noiembrie 12, 2010 la 1:21 am

  Cand m-am referit la d-nul Isarescu am avut in vedere faptul ca, daca nu conducea BNR cu mana forte,tara ar fi intrat de mult in imposibilitate de plati.
  Ceausescu cand a murit a lasat tara fara datorii externe,dar asta nu inseamna ca am fost de acord cu ceea ce a facut

 65. 67 Aya noiembrie 12, 2010 la 1:35 am

  @

  Octaaa

  „Azi se implinesc 15 ani de la moartea seniorului Corneliu Coposu!”- amintesti.

  Dumnezeu sa-l odihneasca!

 66. 68 Aya noiembrie 12, 2010 la 1:39 am

  @

  Doru Coarna

  Faptul ca nu „ai un dinte” impotriva geniului finantelor care este Mugur Isarescu nu il face pe acesta mai putin valoros.

  Mugur Isarescu a reusit sa salveze Romania de la prabusire de cel putin doua ori (situatie in care fusese adusese tara de „buna credinta” a oameni politici).

 67. 69 blogideologic noiembrie 12, 2010 la 8:19 am

  Comentând cedările teritoriale continue ale României din 1940, cedări care au urmat ultimatumului sovietic din 28 iunie 1940, @LePrince spunea, în aprilie 2, 2010 la 1:45 pm: +Ceea ce eu regret este că nu ne-am opus armat atunci. Ce s-ar fi putut întâmpla? Ne atacau toţi, şi probabil în 2 luni pierdeam războiul. Un guvern în exil şi o retragere controlată spre Constanţa (şi de acolo în Egipt la Comandamentul britanic) ar fi făcut din România un beligerant continuu în război chiar dacă aveam unul sau doi soldaţi pe front.+ Nu am obiceiul să jignesc, dar comentariul meu natural a fost : “Eşti cretin!” Iar sicofantul @Victor V spunea în aprilie 2, 2010 la 6:34 pm : +@LePrince Sărbatori fericite! Discuția cu blogideologic a deraiat complet. Chiar trecând peste comentariul de azi la 1:45 pm (care este complet suburban și ar trebui ignorat)+. Reamintesc că @LePrince a condamnat ca fiind “periculos” faptul că amintesc mereu consecinţele nefaste pentru România ale tratatului de la Kuciuk Kainargi din 1774. Spun din nou că un lobby pro-Rusia organizat în Occident de ilustrissimul Voltaire (care nu era în stare să citească o hartă, vezi celebra expresie « Quelques arpents de neige », însă era suficient de cupid ca să primească bani de la ţarina Caterina cea Mare) a jucat un rol capital pentru asmuţirea Rusiei împotriva drepturilor noastre istorice, drepturi legitimate prin teologia politică. Chiar dacă “academicianul român” Keith Hitchins, în cartea ‘The Romanians, 1774-1866’ nu aminteşte nimic despre consecinţele nefaste pentru români ale tratatului de la Kuciuk Kainargi din 1774, trebuie să reamintesc faptul că acesta a însemnat suspendarea Capitulaţiunii de la 1740 prin care se garanta frontiera pe rîul Bug (Bugul pontic) pentru principatul moldovenesc. Abia în cel în cel de al doilea război mondial, Anglia prinWinston Churchill admite că frontiera răsăriteană pe rîul Bug ar fi o frontieră legitimă pentru România, vezi Memoriile lui Winston Churchill. Capitulaţiunea de la 1740, semnată şi de Imperiul Otoman şi de Franţa, a fost gerată din partea Franţei de cardinalul André Hercule de Fleury (1653 – 1743), cel care a chivernisit foarte bine pentru interesele Franţei o bună parte din ‘pacea de treizeci de ani’ (1653 – 1743). În 1783, Rusia fondează în peninsula Crimea, –dobândită prin tratatul injust din anul 1774–, baza navală de la Sevastopol (Oraşul Stăpânului). Care în 1940 era comparabilă în forţa ei de disuasiune cu baza navală engleză din Gibraltar. La 1940, o “retragere controlată spre Constanţa şi de acolo în Egipt la Comandamentul britanic ar fi făcut din România un beligerant continuu în război chiar dacă aveam unul sau doi soldaţi pe front.” ar fi dus la scufundarea guvernului şi înecarea trupelor româneşti prin atacuri masive sovietice, căci URSS controla în mod absolut toate mişcările din Marea Neagră, prin forţele sale navala immense de la Sevastopol. Dar evaluarea lui @LePrince, cum că ar fi scăpat doar vreo “doi soldaţi” români, este foarte corectă. Este totodată şi mărturisirea sinceră a lui @LePrince despre “Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”. @Victor V subscrie totalmente.

 68. 70 blogideologic noiembrie 12, 2010 la 8:26 am

  @ Aya, @Octaaa
  “Azi se implinesc 15 ani de la moartea seniorului Corneliu Coposu!, Dumnezeu sa-l odihneasca!”, dar, mai ales, Dumnezeu să-l ierte!, adaug eu, pentru câte rele a făcut României după 22 decembrie 1989. Pentru mine, interesele României trec înaintea cultului exagerat al seniorilor.

 69. 71 florin m. noiembrie 12, 2010 la 9:17 am

  dl Goe

  Produs, nu produse. Scuze, n-am mai verificat

 70. 72 florin m. noiembrie 12, 2010 la 9:23 am

  Blog Ideologic

  Multumesc pentru publicarea sursei, un articol interesant.

  Nici eu nu cred in posibilitatea ca un astfel de program sa fie aplicat, desi ar fi benefic. Poporul roman inca viseaza la mese gratis, iar clasa politica este de un ciocoism fara pereche, cu putin exceptii.

 71. 73 florin m. noiembrie 12, 2010 la 9:28 am

  maria spune:

  „noiembrie 11, 2010 la 10:39 pm
  orice somer are dreptul sa dea statul in judecata si sa-l oblige sa-i crezee postul pe care si-l doreste.”

  De unde vine asta?
  Cred ca de data asta impetuozitatea ti-a jucat o festa, adica te-a luat gura pe dinainte

 72. 74 Socrate noiembrie 12, 2010 la 10:06 am

  Dupa episodul Negoita-Banicioiu este clar cum s-a constituit majoritatea frauduloasa a portocaliilor in Parlamentul Romaniei. In majoritatea cazurilor, prin santaj – vezi cazul Cristian Diaconescu si dezvaluirile care n-au mai aparut in presa. Cei doi fie au fost considerati PSD-isti incoruptibili si executati mediatic ( fara sa fie caz penal ), fie au refuzat sa tradeze, asa cum au facut multi UNPR-isti.
  Ma mir de ce PSD-ul nu contraataca pe aceasta tema.

 73. 75 Maria noiembrie 12, 2010 la 10:15 am

  Domnule Adrian Nastase
  Stim cu totii ca tara este intr-o situatie aproape de colaps. Va rog sa pastrati o relatie civilizata cu PNL-ul si sa va mentineti pe pozitie, pana ce fotomodelul de R. Anastase va avea o bruma de bun simt si va demisiona. Daca veti ceda, noi ne pierdem speranta ca mai exista cineva sa ne scoata din haos. Va doresc succes

 74. 76 blogideologic noiembrie 12, 2010 la 11:05 am

  De ce folosim sintagma ‘ideologie primară’ când caracterizăm ideologia lui Destutt de Tracy ? Ne bazăm pe aforismul filosofului francez Jean Baudrillard (1929–2007): “Grâce à M. de Tracy, l’idéologie a eu aussi son Archimède.”

 75. 77 blogideologic noiembrie 12, 2010 la 11:12 am

  Destutt de Tracy avea strămoşi scoţieni din clanul Stutt, veniţi în Franţa pe vremea războiului de o sută de ani pentru a lupta împotriva englezilor în armata franco-scoţiană comandată de mareşalul Gilbert de Lafayette. Ca simplă analogie ori paralelă istorică, este interesant că în Adunarea Constituantă, deputatul Destutt de Tracy stătea în grupul generalului La Fayette. Istoria se repetă ?

 76. 78 Marcus noiembrie 12, 2010 la 11:20 am

  Recunostinta Lu’ “N-are Mama, N-are Tata”

  Cred ca singura categorie de romani, care a scapat pana acum de veninul acuzator al balelor pline de ura si visceralitate ale realesului, este reprezentata de pruncii aflati in faza de proiect matrimonial, in scrisori de dragoste. Restul societatii de la vladica si pana la opinca, mai putin el si ai lui, a fost de-a lungul timpului, functie de toanele, pohtele sau starea bahica in care se afla la momentul respectiv, tinta mahalagismelor si badaranismelor ilustrului sfertodoct din capul statului care se viseaza dictator.
  Gaozarii, tigancile imputite, tonomatele, tampitii absolventi ai oricaror forme de invatamant din tara, mogulii, oligarhii, politicieni ticalositi ai Opozitiei, candidati cu schelete in dulap, medici, profesori, finantisti pomanagii, tarani lenesi care nu muncesc campul, asistati social, pensionari nesimtiti, militari, politisti, sinistrati, judecatori etc, absolut tot ce i-a deranjat lui chelia la un anumit moment dat a fost bestelit si umilit ca la usa cortului lu’ Mondialu’ de acest accident politic mioritic.
  Ieri a venit si randul judecatorilor de la Curtea Constitutionala, in mare parte produse prezidential-portocaliii si de cele mai multe ori, pana de curand, slugi umile ale chiombului de a li se servi papara cotrocenista a umilintei nationale. A fost suficient ca o singura data acestia sa dea o hotarare contrara indicatiilor sale pretioase si brusc deciziile lor, nu numai ca sunt contestate iresponsabil de seful statului, in fapt garantul si aparatorul de drept al acestei institutii, ci ele devin pur si simplu penibile in viziunea prezidentiala.
  Cu o incrancenare ce tine deja de patologic, frizand de-a dreptul dementa, chiombu’ a atacat dur si fara precedent Curtea Constitutionala, facand trimitere la judecatorii acesteia, decredibilizand si trimitand in derizoriu aceasta ultima reduta care teoretic si legal s-ar mai putea opune nazuintelor sale tiranocrate de instaurare a dictaturii in Romania.
  Pe undeva, ca sa fiu sincer, cam asta merita distinsii judecatori desemnati sa apere prin judecata lor spiritul si litera Constitutiei, deoarece de-a lungul celor doua mandate ale chiombului, ori de cate ori acesta a calcat stramb, facand praf legea mamă si transformand-o practic in hartie igienica, domniile lor au avut grija sa nu care cumva sa-l deranjeze prin hotararile lor din marsul triumfal de desfiintare a statului de drept, netezindu-i astfel calea spre un regim totalitar.
  Cand treaba a devenit groasa insa si chiombu’ a atacat si la drepturile lor s-au trezit din letargie, au intors foaia si au indraznit sa-i trimita aberatiile inapoi in Parlament.
  Motiv de turbare, pur si simplu, si de blamare publica colectiva a distinsilor judecatori.
  Basescu nu s-a dezis nici de aceasta data si a dat cat a putut de tare in cei care, prin decizia lor in cazul suspendarii, au indus prostimii cu drept de vot, la nivel subliminal, ideea ca presdintele nu a incalcat Constitutia, fapt care l-a ajutat sa-si mentina scaunul prin votul popular.
  Caci asa stie “n-are mama, n-are tata” sa multumeasca celor care de-a lungul timpului l-au ajutat in parvenitismul lui politic.
  Stau si ma intreb, acum, ca a reusit decridibilzarea si ridiculizarea si a acestei institutii de top a Justitiei romane si a statului de drept, oare cine a mai ramas sa fie batjocorit in acesta tara, functie de toanele sale de moment?
  Ca pana si mortii ilustri ai acestui neam au avut parte de acest tratament.
  Tot eu imi spun ca nu-i nicio graba, mai avem teoretic si legal inca patru ani pentru aflarea raspunsului, asta daca n-o intra intr-o buna zi cu tancurile in Parlamentul tarii, ocazie cu care se va decreta ales pe viata.

  Nourat si tras la fata, dup-o noapte de betie,
  Chiombu’ a tunat spre Curte, facand-o de bacanie.
  Javra noastra nationala a latrat ca apucatu’
  Spre juratii zisi penibili pe motiv de stricat blatu’,

  Arvunit cu maghiarimea, marfa, limba stramoseasca,
  Ca din scoli sa iasa-afara, ungurii sa n-o vorbeasca.
  Tratand Curtea drept otreapa a spalat cu ea pe jos
  El uitand ca altadata i-a fost pavaza la dos.

  Asta-i chiombu’, de-i faci bine, te injunghie in spate
  Un ingrat de trei parale, mai misel nici ca se poate.
  Cat despre juratii nostri ce nu l-au vrut suspendat
  Li s-a dat cu nod papara, improscati fiind cu rahat.

  Sa le fie-nvatatura ca la stramba judecata
  De dau chiombului dreptate pentru cauza nedreapta
  Sus in cer e-o alta Curte ce repara cateodata
  Si restabilind egalul, ea invarte-a morii roata.

 77. 79 mumu noiembrie 12, 2010 la 11:42 am

  @Socrate

  Dragă domnule, cazul despre care aminteşti, „dovedeşte” o evidenţă. Adică, cei doi tineri becheri, Negoiţă şi Bănicioiu nu sunt impotenţi. Ar fi fost foarte greu, chiar imposibil, să credem despre ei contrariu. În rest,
  Să auzim şi de bine!

 78. 80 Vasile, noiembrie 12, 2010 la 12:14 pm

  O simpla gagatele,
  Hai sa recunoastem ca daca nu ar fi bagatela aya ,presedintele Basescu ar avea pentru prima oara dreptate atunci cind caracterizeaza Curtea Constitutionala ca ridicola!!

  “Bagatela aya” este insusi Constitutia Romaniei, ingerinta insitutiei prezidentiale a presedintelui tarii personal in legea suprema a tari , ma gandesc deloc cu humor cam ce ar urma , ce magarie ce prostie, ce alte incalcari ale putinelor drepturi care le-au pierdut romanii in ultimii cinci ani ar fi pe agenda de lucru a aceluia care ne-a fericit cu sloganul “sa traiti bine”!

 79. 81 Dragos noiembrie 12, 2010 la 12:17 pm

  blogideologic: „Dumnezeu să-l ierte!, adaug eu, pentru câte rele a făcut României după 22 decembrie 1989”.

  „gluma” extrem de proasta.

 80. 82 Blizzard noiembrie 12, 2010 la 1:00 pm

  @Socrate

  Si care-i problema daca afla si poporul ce hobby-uri are piticania aia?

  Pai maine-poimaine te pomenesti ca acel individ voia sa iasa si mai in fata, si la cati flamanzi sunt intr-un partid ca PSD-ul te pomenesti ca si reusea.
  Atunci era problema si mai mare, ca ajunge in prima linie un individ santajabil de dimineata pana seara.
  Lasa ca e bine ce se intampla, democratia romaneasca ascunde si efecte perverse pentru aia care se cred pe moment smecherii smecherilor.

  Mai bine statea naibii pe turta lui ca Irinel Columbeanu, ca la ce fata are putea sa devina chiar simpatic pentru copii si parinti, pe Cartoon Network.

 81. 83 maria noiembrie 12, 2010 la 1:35 pm

  @mariana nu mi se pare normal ca intr-o lume care este din ce in ce mai mica sa existe decalaje atat de mari. banii de la FMI ni se cuvin. si tu ai fi dat bani tarilor mai sarace daca ai fi avut. sunt convinsa de asta. drama lor te-ar fi afectat si pe tine. vom vedea ce va fi cu imprumutul. nu ma simt separta americii. ce nu mi se pare normal este tabloul in care un mogul satisfacut in nevoia de siguranta si statut social de sute de mii de oameni pe care ii exploateaza prin mecanismul compensarii si decompensarii promoveaza „tinere talente” (elena udrea) mergand chiar pana la incest (vezi vasile voiculescu cu cele 10 talente promovate) sau construind 10 case dupa ce a exploatat zeci de mii. asta este modelul promovat de specialistii psd. toata stima pentru yunus care a reusit performanta de a uni doua ideologii. insa imaginea mogulilor care pe rand joaca rolul salvatorului al victimei si al agresorului nu este una care sa-mi displaca sau sa-mi placa. si in contextul in care vorbim din ce in ce mai mult in termeni de performanta nu consider ca acest tablou este performant. scolile romaniei sunt pline de copii cu abilitati sociale care asteapta sa fie dezvoltate si suflete care tanjesc dupa autorealizare. daca considerati ca mogulul indiferent care ia-r fi numele poate face treaba mai buna decat copilul cu aptitudini sociale atunci stiti ca sunteti liber sa promovati si sa implementati acest model. daca credeti ca mogulul nu va exploata aceste abilitati in interes propriu stirbind intregul mepamond de creatie si creativitate in acest domeniu atunci promovati acest model. eu nu doresc sa mai am aceasta experienta.

 82. 84 maria noiembrie 12, 2010 la 1:43 pm

  FMI a investit aici. FMI pe termen lung nu va pierde. puterea noastra de consum va creste is FMI va castiga.

 83. 85 maria noiembrie 12, 2010 la 1:44 pm

  pe de alta parte nu simt ca acei bani sunt ai cuiva anume ca sa-i restitui inapoi cu dobanda.

 84. 86 maria noiembrie 12, 2010 la 2:11 pm

  eu voi restitui banii FMI cu dobanda dra asta nu -i un motiv de jale pentru mine ci unul de bucurie. inseamna ca voi avea putere de consum. ceusescu nu prezinte importanta pentru mine. si nici mijloacele prin care el s-a achitat de imprumut.

 85. 87 blogideologic noiembrie 12, 2010 la 2:51 pm

  Comicul Glenn Beck îl atacă pe speculatorul financiar George Soros (un om care a transformat viaţa altora în tragedie). Glenn Beck îl descrie pe George Soros ca fiind un “maestru păpuşar […] cunoscut pentru provocarea prăbuşirii economiilor naţionale şi a regimurilor politice peste tot în lume.” Gazda de la Fox News mai afirmă că următoarea ţintă pe care o vizează George Soros ar fi USA, şi subliniază că [George Soros] “nu doar că vrea să pună America în genunchi, dar vrea de asemenea să obţină profituri obscene de pe urma faptului.” În ceea ce priveşte descrierea modului în care George Soros şi-a început acumularea de bogăţie, alegaţiile lui Glenn Beck sunt atât de dure, încât au provocat reacţia Ligii împotriva Defăimării din America. Sursa : articolul din The New York Times ‘Glenn Beck’s Attacks on George Soros Draw Heat’ By BRIAN STELTER Published: November 11, 2010. Adresa URL http://www.nytimes.com/2010/11/12/us/12beck.html?_r=1&hp (s-ar putea să nu mai lucreze).

 86. 88 blogideologic noiembrie 12, 2010 la 3:26 pm

  În ceea ce priveşte rezervele de aur tezaurizat, România ocupă poziţia 31 în lume : „WGC посчитал золото Румынии / Румыния заняла 31 место в мировом рейтинге стран с официальным золотым резервом. Золото Румынии весит 103,7 тонны, сообщает Международный совет по золоту (WGC). США занимают первое место – 8 113,5 тонн, за ними следует Германия – 3 406.8 тонн, МВФ – 2 996.8 тонн, Италия – 2 451.8 тонн, Франция – 2 435.4 тонн. В классификации, представленной WGC, Греция располагает большим количеством золота по сравнению с Румынией. Золотые запасы Греции составляют 112.2 тонны. Польша занимает 32 место – 103 тонны золота. В этом году цена на золото выросла на 10 процентов, и 2010 год стал десятым годом, с тех пор как начался подъем на соответствующем рынке. Цена на золото достигла исторического максимума 21 июня – тогда золото стоило 1265,3 доллара за унцию.Дата публикации: Пнд 19 Июл 2010” Sursa http://asymetria-anticariat.blogspot.com/2010/11/rezervele-de-aur-ale-romaniei-wgc.html

 87. 89 Karakas noiembrie 12, 2010 la 3:56 pm

  Cele mai grele provocari ramin cele globale, care influenteaza major Romania. Unul din specialistii de la BNR, Lazea cred, a spus foarte corect ca in momentul de fata Romania mai mult are de patimit pentru ca este membru UE, decit de tras avantaje, in sensul ca Europa nu mai atrage investitiii suficiente, si evident, asta are o influenta negativa mai ales in tari ca Romania, dependenta de capital strain (investitiile au scazut cu 40% in ultimele 9 luni). Asta insa nu inseamna ca Romania stie sa beneficieze de fondurile europene. E doar un factor agravant.

  Sigur ca birocratia e inca enorma in Romania, in special cea de colectat taxele. Este incredibil ca exista 113 taxe care se colecteaza de la romani, si ca acesti inca stau la nenumarate ghisee, pe cind in tarile dezvoltate cetateanul nu interactioneaza cu reprezentantii statului decit prin telefon, sau direct, prin aplicatii online. Un raport neoficial al Bancii Mondiale arata ca Romania este pe locul 149 in lume din 183 de tari, in ceea ce priveste birocratia si timpul pierdut cu plata taxelor. Eu asta inteleg printr-un stat mai mic: un stat mai eficient, in care cetatenii au parte de servicii de calitate din partea statului. Un stat capabil sa colecteze taxe, bani care vor merge atit in programe publice (sanatate, educatie), cit si in programe de stimulare-dezvoltare a economiei (de stat si private).

  Incapacitatea guvernantilor de a asigura colectarea eficienta a taxelor este unul din motivele serioase care mentin impotenta economica a Romaniei.

 88. 90 Observator noiembrie 12, 2010 la 4:28 pm

  @Adrian Nastase – multumesc pentru raspuns.

  @All – am fost tinuta departe de net cateva zile bune. Incerc sa recuperez citind cat mai mult din ce s-a postat in ultima perioada. Sper sa merite :-).

  Cu bine,

 89. 91 florin m. noiembrie 12, 2010 la 4:42 pm

  Blog Ideologic

  Si care ar fi acel rau pe care l-a facut Corneliu Coposu Romaniei dupa 1989?

  Sa alegi din toata sleahta de politicieni de dupa 1989 unul dintre putinii care sa merite respect si sa il acuzi de raul facut tarii fata de care a aratat un atasement pe care cel mai multi dintre noi ramane sa il demonstram, mi se pare cel putin deplasat.

 90. 92 maria b. noiembrie 12, 2010 la 5:32 pm

  domnule Nastase la emisiunea 100 min.( A3 ) este invitat un tinar care a facut studiile cu bursa in America si nu prea are de lucru . Am inteles ca mai sunt si altii in aceasi situatie .Cred ca ar trebui sa angajati in cadru partidului astfel de tineri specialisti nu neaparat cu carnet rosu .

 91. 93 Karakas noiembrie 12, 2010 la 5:43 pm

  Filmul „The Fifth Element” exemplifica amuzant paradigma razboiului in ideologia dreptei: crearea artificiala a haosului prin distrugere intr-o societate ar ajuta la dezvoltarea ulterioara, prin efortul de a instaura o noua ordine.

  In acelasi film, industriasul Zorg intruchipeaza perfect omul cu puteri discretionare, aflat deasupra milioanelor de furnici umane. Intrebat de un subaltern daca poate sa dea afara 500,000 angajati, pentru ca economia nu merge bine, Zorg raspunde fara sa gindeasca: „Fire 1 million!”.

 92. 94 maria noiembrie 12, 2010 la 6:14 pm

  va rog sa-mi postati comentariile legate de voiculescu. ce am scris aici am scris mult mai acid pe blogul dansului. si eu sunt responsabila pentru ce am scris nu sunteti nici dumneavoastra nici nimeni altcineva.

 93. 95 maria noiembrie 12, 2010 la 6:25 pm

  nu arunc cu venin in stanga si-n dreapta si nu ma simt afectata de aceste atitudini insa am spus ce am simtit.

 94. 96 maria noiembrie 12, 2010 la 6:47 pm

  pot crede ca dan voiculescu se vede pe sine ca un dresor si considera pe altii niste catei. nu ma afecteaza sincer pentru ca asta nu-i problema mea. e problema dumnealui. imi doresc ca oamenii sa fie educati de asa maniera ca domnul dan voiculescu sa ramana fara obiectul dresajului.

 95. 97 Mariana noiembrie 12, 2010 la 6:55 pm

  @Maria.D-nul AN ar accepta dar conducatorul adevarat al PNL si-a schimbat planurile

 96. 98 nimrod noiembrie 12, 2010 la 7:11 pm

  @blogideologic

  Vă rog, două exemple de rău făcut României de Corneliu Coposu…

 97. 99 nastase noiembrie 12, 2010 la 8:41 pm

  maria,

  rugamintea mea este sa transmiteti, in continuare, opiniile pe care le aveti in legatura cu domnul Voiculescu pe blogul dansului.

 98. 100 Socrate noiembrie 12, 2010 la 9:40 pm

  Asta seara la A3 Gelu Visan a spus ca o parte din raspunderea pe care o avea Robeta Anastase pentru fraudarea votului la LEN a trecut si asupra coalitiei, care a votat cu 166 de voturi nerepetarea votului. Gura pacatosului adevar grait-a. Pai atunci, de ce sa nu completeze PSD-ul reclamatia penala impotriva Robertei cu reclamatie penala impotriva tuturor acestor 166 de parlamentari-infractori, in fapt co-autori ai fraudarii votului ? Daca-i bal, bal sa fie, nu-i asa ?.

 99. 101 Blizzard noiembrie 12, 2010 la 10:06 pm

  @Karakas

  Rapoartele BM le poti gasi pe http://www.doingbusiness.org/
  Referitor la metodologie si partenerii implicati in colectarea si procesarea datelor, tot acolo se gasesc informatiile. Treaba e serioasa, platita, nu e vrajeala facuta pe genunchi de functionari publici.
  E foarte interesant site-ul.

  Ajuta sa vedem situatia de la un nivel de ansamblu, dincolo de problemele de zi cu zi sau de perdeaua permanenta de fum a politicienilor.
  Cand te uiti acolo, iti dai seama cate porcarii ne arunca-n ochi politicienii romani si asta nu de ieri de azi…

 100. 102 mumu noiembrie 13, 2010 la 11:22 am

  @maria b.

  Ceea ce spuneţi este fără logică. Partidele, deci şi PSD-ul, nu fac angajări, dimpotrivă, membrii lor plătesc cotizaţii iar simpatizanţii cu posibilităţi fac donaţii. Cei retribuiţi de către partide sunt activiştii partidului şi un număr foarte redus de experţi, care, in principiu, împărtăşesc docrtina partidului.
  Doar statul şi mediul privat sunt cele care pot şi ar trebui să facă angajări în limitele necesarului şi ale competenţelor solicitanţilor. Doar partidele la putere, dacă sunt democratice, au posibilitatea să facă în limite unanim acceptate angajări în anumite funcţii politice şi doar pe perioada cât deţin puterea. Abuzul în domeniu se numeşte politizare şi este antidemocratic şi totalitar.

 101. 103 blogideologic noiembrie 13, 2010 la 11:54 am

  Comunicarea Proiectului lor către societate devenea un obiectiv major pentru Ideologii primari. În nişte termeni româneşti frecvent vehiculaţi, ei realizează că lipsa de comunicare a Proiectului este echivalentă „încremenirii în Proiect”. Din cauza aceasta, inima mişcării Ideologilor primari o constituie formarea individului pentru societate prin şcoală, construirea sau re-construirea învăţământului. Iar axioma rămâne valabilă în oricare ţară. Mişcarea Ideologilor este atât de legată de problema dezvoltării învăţământului la începutul secolului al XIX-lea, încât putem spune că în România cei doi fondatori de şcoală, Gheorghe Lazăr şi Ioan Eliade Rădulescu, gândeau la fel ca Ideologii, mai mult, că au fost primii noştri Ideologi. Data de 3 brumar anul IV, adică 25 octombrie 1795, marca în Franţa o etapă importantă în realizarea planurilor pedagogice ale Ideologilor. Atunci a fost decretată crearea Şcolilor Centrale, „les Écoles Centrales”. Ele erau destinate să înlocuiască vechile colegii, şcoli cu fundament clerical. Pe lângă supunerea faţă de Biserică, acuzaţia „ideologilor brumarişti”, -sau a Ideologilor Şcolilor Centrale, cum le vom spune noi-, era aceea că în colegii se practica îndeobşte învăţarea mecanică. Spre deosebire de vinovata învăţare „par coeur” din colegii, Ideologii hotărăsc că în Şcolile Centrale învăţătura se va face urmând maxima pedagogică a „înlănţuirii cunoştinţelor”, „l’enchaînement des connaissances”, ceea ce însemna chiar mai mult decât o „serializare” sistematică. Aşa cum scria în circulara ministerială din 20 fructidor anul V, adică 6 septembrie 1797, adresată profesorilor, Şcolile Centrale aveau menirea să transmită noilor generaţii „l’héritage de Lumières”, adică „moştenirea Epocii Luminilor”. Moştenire ce era în primul rând raţionalismul, discursivitatea. Înţelegem aşadar motivul pentru care disciplina principală de învăţământ în Şcolile Centrale era destinată formării discursului prin Gramatica generală. Căci obiectul gramaticii generale este analiza tuturor formelor de discurs. Chiar Destutt de Tracy oferă acestor şcoli un fel de text-canava pentru construirea discursului, adică un text de comentat, divizat în patru volume :
  Éléments d’idéologie I – l’Idéologie proprement dit, 1801
  Éléments d’idéologie II – Grammaire, 1803
  Éléments d’idéologie III – Logique, 1805
  Éléments d’idéologie IV & V: Traité de la volonté et de ses effets, 1815.
  Cum observă Jean Baudrillard, tratatele de „Gramatică generală şi de Logică sunt capodopere de analiză ingenioasă, dicţiune fermă şi raţionament riguros.” După Gramatică şi Logică, Destutt de Tracy îşi propunea să scrie un ‚Tratat despre voinţă şi efectele sale’. Nu a reuşit să termine decât prima parte, intitulată Traité d’Économie politique. Din felul cum era formulată intenţia, putem deduce că Destutt de Tracy căuta motivaţiile pentru actele decizionale în economie. Aceasta îl atrage probabil şi pe Karl Marx să îi citeze intens cartea. Karl Marx îl considera pe Destutt de Tracy a fi doctrinarul burghez quintesenţial deoarece lega ideea burgheză de proprietate cu ideea psihologică de personalitate. Într-adevăr, Destutt de Tracy scria în mod expres în textul său de economie politică : “Ideea de proprietate şi de proprietate exclusivă se naşte în mod necesar la fiinţa sensibilă [omul descris cu ajutorul modelului senzualist, n.n.] prin unicul fapt că omul este capabil de pasiune şi de acţiune.” În primul rând din cauza discursului psihologic despre natura proprietăţii izbucneşte Karl Marx împotriva „doctrinarului burghez” Destutt de Tracy. Pentru că acesta spunea : „A fi supusă gândirii solemne a unui judecător de instrucţie proprietatea, a fi aduse argumente pentru şi contra proprietăţii, este ca şi cum ar fi dependentă de subiectivitatea noastră a face să existe, ori să nu existe, proprietatea pe lume ; ar însemna că nu cunoaştem natura noastră ca oameni.” În secolul XX, Jean Baudrillard expune sintetic nucleul cărţii Traité d’Économie politique: “Destutt de Tracy a surprins şi marcat perfect caracterul filosofic al Economiei politice. Omul este punctul de plecare în Tratat, centrul şi scopul cărţii sale. […] Pentru Destutt de Tracy, Economia politică este aproape o aplicaţie a moralei la un gen particular de fapte reunite prin ideea generală, morală ea însăşi, de Valoare.” În ideologia din Economia sa politică, Destutt de Tracy lega în modul cel mai intim ideea de voinţă cu aceea de dorinţă : „Putem să privim toate propensiunile omului, chiar pe cele mai subite şi negândite [‚ireflexive’ spunea Destutt de Tracy, n.n. ] ca aparţinând facultăţii sale de a vrea. A iubi şi a urî sunt termeni relativi numai la această facultate de a vrea, cele două verbe enunţate împreună n-ar avea vreo semnificaţie în sine dacă facultatea omului de a vrea nu ar exista, şi acţiunea omului are loc ori de câte ori sensibilitatea lui este încercată de vreo atracţie sau repulsie. A vrea nu înseamnă decât a dori ceva şi totodată a te teme de contrariul. ” Din Ideologia lui Destutt de Tracy emerge şi existenţialismul francez. Filosoful Jean Paul Sartre (1905 – 1980) extrăgea sursa Valorii din Dorinţă. Iar Le Désir (Dorinţa), era definită de Sartre ca «lipsa de fiinţă». Uneori această “dorinţă” antrenează în tehnologie şi economie transformări care conduc la crearea de « existenţă » şi chiar la crearea de “valoare comercială”. Frazări de tipul “Doresc…”, ale unor consumatori potenţiali, conduc la inventarea unor artefacte noi, de exemplu aşa s-a întâmplat cu telefonia mobila 3G, dar pot fi propuse şi alte exemple. Existenţialismul este considerat acum drept filosofia de bază în orice ‘Business School’. La Harvard University, de exemplu, R.L. Keeney defineşte Valorile în acord cu filosoful existenţialist francez Jean Paul Sartre. Adică defineşte Valorile ca ‚principii pentru evaluarea dezirabilităţii’ (‚principles for evaluating the desirability’, vezi lucrarea “Value-Focused Thinking”, Harvard University Press, Cambridge, MA, 1992, pagina 6). Oricum, discursul privind definiţia calităţii ontice a produsului industrial nu se poate face decât în contextul filosofiei existenţialiste. De altminteri principalul filosof al tehnologiei a fost existenţialistul german Martin Heidegger. Rolul existenţialismului în industrie şi afaceri este intensificat de contextul economiei digitale globalizate, unde frontiera dintre organizaţia gestionabilă şi univers (văzut ca ‘restul lumii antropice’) este tot mai greu de trasat.

 102. 104 Victor V. noiembrie 13, 2010 la 3:07 pm

  @ Karakas

  Excelent comentariul din 12 noiembrie, 2010 la 3:56 pm. Atât apartenența la UE cât și birocrația sunt handicapuri majore în procesul de atragere a investițiilor.

  În schimb, comentariul referitor la „The Fifth Element” m-a lăsat cu gura căscată. Zorg nu era „industriaș”, era pur și simplu „bad guy”. Credeți că personajul s-ar fi putut ocupa ajutorarea văduvelor și orfanilor?

  Și acum că tot discutăm: Superman era de „dreapta” sau de „stânga”? Cu Omul Păianjen (seria nouă) lucrurile sunt mai simple: băiat sărac, orfan, nici nu mai încape discuție – era de „stânga”. Și cu Batman e simplu – orfan, dar cu bani, e evident de „dreapta”.

  La Pacală și Thyl Ulenspiegel e mult mai complicat – eu unul nu am nicio idee.

 103. 105 Aya noiembrie 14, 2010 la 2:20 am

  @

  Maria

  Cred ca ai abuzat nepermis de mult de rabdarea si amabilitatea tuturor.

 104. 106 Ghita Bizonu' noiembrie 14, 2010 la 9:43 am

  Victor V

  Inteligenta ta ma uimeste. Ca cum asa atât apartenența la UE cât și birocrația sunt handicapuri majore în procesul de atragere a investițiilor.
  Adica apartenenta la piata cea mai bogata din lume este un impediment ptr investitori ?
  Ma rog cu birocratia de acord , desi observ ca in Somalia ultimu birocrat a murit de foame iar RPC se “lauda” cu cea mai veche birocratie din lume si se uita la epoca de acu 2000 de ani ca la o epoca de aur cu birocratie limitata (desi is unicii din lume care pot sa se “laude” cu o birocratie atat de veche !)
  Daca nu reusim nici aum sa atragem investitii – nici macar fondurile structurale ale UE – explicatia trebuie cautata in alte parti. Unii de pe aici – si nu io ca is prea marunt ca sa citez – aveti buba pe creieri de atat citit mises . Fiindca draCul meu Dumnezeu da da nu baga in traista . Voi asteptati sa va bage in straita …
  Si mai ai o perla perlissima supra extra samd : “Zorg nu era “industriaș”, era pur și simplu “bad guy”. Credeți că personajul s-ar fi putut ocupa ajutorarea văduvelor și orfanilor?” Deci industrias este ala care se ocupa de ajutorarea “văduvelor și orfanilor?” si nu ala care FACE industrie . Asa ca sa inteleg aia e la IG Farben nu erau industriasi ? Ori Ziklon B ajuta vaduvele si orfanii ?
  Ori adanca cugetare Superman era de “dreapta” sau de “stânga”? Cu Omul Păianjen .. apropos Organizatiile umanitare SA si SS erau cumva de stanga ? Puiutz mic si neajutorat si slab pregatit “supraomu” (si ce sa fie mai supraom decat Superman si restu eorilor super supra umani ?) cam fac parte din imaginaru fascismului .. ma rog astia is soft asa ca mai merg .. insa asta este si motivu ptr care URSS nu a fabricat un supererou sovietic (desi in alte domenii s-a straduit sa dea replica. La cestii gen Empire State Building ori Chrysler Tower au opus caldirile gen Lomonosov , au incercat sa faca si ei masini mari – insa deh nu prea aveau pita asa ca aici fas – , la filele holywoodiene au opus – cam rar – Volga Volga, Toata lumea rade canta si danseaza , Raidul Vargat , Alexandr Nesvki si Crucicsatorul Potemkim . Si in domeniul literaturii SF inca in anii 50 era scoala americana si scoala rusa si restu lumii- desi toti citeau cu nesat pe Welss , Verne si Poe ).

  Apropos nu te insult. Observ insa modul in care te insulti tu .. stil limba plimba limba-n gura ,, fara sa ai nici scuza unor distilate ….Pari a te apropia de aia care rastoarna prezumtia science sans consience si ajungeti in conscience sans science pour la ruine de l’ame …
  Tine minte a trop vouloire demontrer on ne demontre rien …

 105. 107 maria noiembrie 14, 2010 la 2:03 pm

  @

  Aya

  Iti multumesc pentru rabdarea si amabilitatea care te caracterizeaza.

 106. 108 maria noiembrie 14, 2010 la 2:06 pm

  @

  Aya,

  Iti multumesc si pentru ca imi citesti comentariile:).

 107. 109 Karakas noiembrie 14, 2010 la 3:00 pm

  @Victor V, Zorg era un „bad-guy” care vindea arme, patent personal (nu vedem insa linia de productie in film). Si care avea puterea sa dea afara un milion de furnicute umane. Zorg nu pare marxist-leninist 🙂 Ceea ce spune el in film insa despre distrugere coincide cred in punctele cardinale cu filozofia anturajului lui Bush.

  Superman cred ca a fost consilier de imagine la PDL, dupa ce l-au parasit puterile. Oricum mi se pare un populist de dreapta.

 108. 110 M.Voicu noiembrie 14, 2010 la 8:48 pm

  @ blogideologic noiembrie 12, 2010 la 1:17am spune:
  1) în „Programul anticriză al PSD… soluțiile au fost incredibil de occidentale: sã se ofere oamenilor posibilitatea sã iasă complet din sistemul de pensii de stat şi sã nu mai contribuie la Casa Naţionalã de Pensii, ci sã îşi facă singuri pensie… problemele României au fost identificate perfect: cheltuielile uriaşe ale statului, taxarea excesivã a locurilor de muncã şi faptul ca s-a stimulat consumul mărfurilor de import. La fel cu asigurările de sănătate. Asta înseamnă practic privatizarea sistemului de pensii şi a sistemului sanitar, şi introducerea competiţiei între stat şi privat!”
  1) * * * blogideologic noiembrie 13, 2010 la 11:54am spune: „Chiar Destutt de Tracy oferă… un text de comentat, divizat în patru volume”, ultimul fiind Traité de la volonté et de ses effets
  2) * * * CHELTUIELILE URIAŞE ALE STATULUI sunt o realitate; rãmâne de asanat inundaţia cu cheltuieli sociale care nu aduc beneficii sociale; cum ? Eliminând cheltuielile care aduc numai beneficii individuale. Mã refer întâi la un exemplu marginal: „programul rabla” şi „reabilitarea termicã a locuinţelor”, prin care venituri ale statului, colectate de la întreaga populaţie, sunt redistribuite doar unor privaţi. Un exemplu major este gãselniţa încurajãrii economiei – prin care s-a ajuns ca toţi cetãţenii sã contribuie prin bugetul de stat la „ventures” private (un fel de PARTENERIAT PUBLIC-PRIVAT-INVERS ! ), sau pentru susţinerea unitãţilor economice de stat jefuite prin managementul lor – NEAMENDAT DE SISTEMUL JUDICIAR.
  3) * * * „Soluţia” cu posibilitatea oamenilor de a se asigura singuri (pentru boalã şi senectute) nu poate fi verificatã: a)-ar necesita modificarea Constituţiei; b)-ar priva pensionarii care şi-au fãcut datoria pentru generaţia acum în activitate (cât încã nu poate elimina necontributorii); c)-ar depinde de votul din diaspora – care oricum nu contribuie.
  …Şi dacã aceia care n-au copii nu ar mai contribui la sistemul de învãţãmânt, nici la facilitãţile pentru studenţi – veţi avea… d’autres effets de la volonté vilain

 109. 111 Victor V. noiembrie 14, 2010 la 9:56 pm

  @ Ghiță Bizonu’

  A încerca să transformi un personaj negativ (în plus, colectat dintr-o parodie) într-un exponent al unei ideologii (de „stânga” sau de „dreapta”) este un exercițiu dificil (mai corect spus, discutabil). Totuși sunt nevoit să recunosc că și Dick Cheney, dacă nu ar fi un individ real ar părea un personaj nerealist și de prost gust ca și Zorg.

  Oare ce nu ai înțeles din ce spunea Karakas (de fapt dl. Lazea, de la BNR) de spre UE și investiții?

 110. 112 Ghita Bizonu' noiembrie 15, 2010 la 5:28 pm

  Victor V

  oare se poate discuta logic cu unu ce sustine cva un industrias personajul s-ar fi putut ocupa ajutorarea văduvelor și orfanilor?” .
  SI Lazea se pare ca da semne de acelasi reductionism mintal ca si tine. Numa semnu difera …
  Ina cu Dick te inseli .. e mult mai rau ca nu este o parodie si a lasat o doctrina ,Naspa rau .

 111. 113 Ghita Bizonu' noiembrie 15, 2010 la 7:25 pm

  Victor V

  sa recapitulam :
  Ca cum asa atât apartenența la UE cât și birocrația sunt handicapuri majore în procesul de atragere a investițiilor.
  Adica apartenenta la piata cea mai bogata din lume este un impediment ptr investitori ?

  Ma rog cu birocratia de acord , desi observ ca in Somalia ultimu birocrat a murit de foame iar RPC se “lauda” cu cea mai veche birocratie din lume si se uita la epoca de acu 2000 de ani ca la o epoca de aur cu birocratie limitata (desi is unicii din lume care pot sa se “laude” cu o birocratie atat de veche !)

  Deci ai de raspuns la o intrebare directa si una indirecta .
  1) De ce apartenenta la UE ar fi un handicap in atragerea unor investitii ? Motivare . Si te rog cu aplicatie la cum Polonia, Cehia si Ungaria nu au tars investit8i ca urmare a aprtenentie la UE !!!
  2)indirecta. Cu ramificatii
  a)Cum se face ca Somalia unde ultimu birocrat ori a murit de foame
  ori s-a apucat de pascut capre nu atrage investitii straine ?
  b)cum se face ca RPC, tara cu vasta birocratie si cu o traditie birocratica bimilenara , condusa de un Partid Comunist a atras investitii.
  Si te rog un raspuns ca ptr mine nu ca ptr Mises.ro !
  Fiindca daca ai uitat , desi imi displace ca trebuie sa o zic asa pe sleau , se pare ca sunt unicu care a scos o explicatie nebazata pe religie, rasa , lupta de clasa samd privitoare la seculara inapoiere a Romaniei . Adica ceva mai mult decat fostu meu coleg Pambuccian si al sau „plan” si cam tot ce facura aia de pe Mises oricate masterate si doctorate au ei …
  Ai facut o afirmatie . Acum justific-o . Fara bad guy’s (gun’s men pre vremea cand westernu era rege)

 112. 114 Aya noiembrie 17, 2010 la 1:19 am

  @

  Maria

  Continui sa cred ca ai abuzat nepermis de mult de rabdarea si amabilitatea tuturor.


 1. 1 Economia bulgara in recesiune creaza locuri de munca! « Popateapa's Blog Trackback pe noiembrie 10, 2010 la 7:03 pm
 2. 2 DEUS EX MACHINA « Popateapa's Blog Trackback pe noiembrie 10, 2010 la 8:11 pm
 3. 3 Pârogramă « Sfinxul Trackback pe noiembrie 11, 2010 la 4:03 am
 4. 4 Basescu vrea sa o recompenseze pe Anastase pentru ca a FURAT BINE « Dum spiro, spero Trackback pe noiembrie 11, 2010 la 11:28 am
 5. 5 Noua stângă şi noua Românie | Pensiuneaedenjibou's Blog Trackback pe noiembrie 11, 2010 la 10:12 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: