Conferinta la Fundatia Titulescu

Tema conferintei ce va fi organizata joi, 4 noiembrie 2010, ora 16.00, la Fundatia Europeană Titulescu, Centrul de Studii Strategice, este:

Aspecte ale cetateniei in dreptul international public.

Conferinta sustinuta de Asztalos Csaba Ferenc, Presedinte al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, va avea loc, ca de obicei, la Casa Titulescu, Sos. Kiseleff nr. 47.

n.b. Asztalos Csaba  a sustinut  astazi, la Facultatea de drept a Universitatii din Bucuresti, teza  de doctorat, obtinand titlul de doctor in drept. Timp de aproape sapte ani, am fost conducatorul sau stiintific si va asigur ca subiectul de joi de la FET va fi unul foarte interesant (legile de dubla cetatenie in Ungaria si Romania, cetatenia europeana, etc.)

Reclame

72 Responses to “Conferinta la Fundatia Titulescu”


 1. 1 maria noiembrie 2, 2010 la 3:19 pm

  poate inregistrati conferinta si o postati pe blog sa ne putem da si noi cu parerea :)))) la cat de interesanta a fost. 🙂

 2. 2 Ioan noiembrie 2, 2010 la 3:20 pm

  @ Aya

  Pe firul „Absurdul asumarii …” ai intervenit elegant cu o precizare. La ultima postare de la Ploiesti eu am tacut; acceptand tacit opinia lui Vasile. Cred ca si Vasile a citit randurile tale. Acum cred ca totul este clar. Multumesc pentru atentie.

 3. 3 maria noiembrie 2, 2010 la 5:08 pm

  :))))))))) László Tőkés doreste infiintarea unui nou partid maghiar care sa nu dezamageasca maghiarimea din romania. noul partid va fi unul autonomist :)))))))http://www.ziare.com/laszlo-tokes/stiri-laszlo-tokes/opinii-se-mai-naste-pe-harta-un-partid-autonomist-1046067 :)))))))
  ii doresc succes in acest demers si ii doresc ca noul lui partid sa-si atinga obiectivul 🙂

  satul mare avea in 2002 o populatie de 66.638 romani, 45.287 unguri si alte minoritati. primarul actual al municipiului satu mare este Iuliu Ilyés (UDMR)

  daca cineva are impresia ca romanul de etnie maghiara László Tőkés este un cretin si un imbecil care nu stie pe ce lume traieste atunci astept un val de tsunami cu hiduieli si insulte la adresaa mea sau a lui 🙂 de ce nu 🙂

 4. 4 Ghita Bizonu' noiembrie 2, 2010 la 5:38 pm

  maria

  eroil tau popa Sile Toaca nu este prost este in schimb un ticalos care doreste Nagorno Karabah si este si sovin . oar scopul sau este acelasi de peste 20 de ani . Cu acest mesaj insa ai aratat ca tot ce ai scris inainte este doar minciuna .

 5. 5 Ghita Bizonu' noiembrie 2, 2010 la 5:43 pm

  Discriminare europeana

  Aia de la UE se zdrumica de cum traiesc unii prin puscarii . Ca nu asiguram conditii europene .
  Ca cum discriminam cica minoritatile in frunce cu a tiganeasca .
  Atunci sa intelegem ca este bine ca majoritatea populatiei romanesti sa traga mata de coada ? Ca este ok ca unu care nu fura da munceste (pe bani putini) sa aive conditii mai nasoale decat puscariasu (nu io das sunt cazuri !!)? Ca mzieria este condamnabila cand atinge doar minoriatari si este tres Gutt cand loveste in romani ?

 6. 6 Doru Coarna noiembrie 2, 2010 la 5:48 pm

  @ Adrian Nastase

  Adevarul e ca numai asa se poate incepe repopularea dupa exterminarea practicata de Basescu, opera asta reprezentand reevaluarea marelui plan din ’89 care, in contextul aderarii Romaniei la UE si NATO si a disparitiei URSS si a Pactului, a anulat posibilitatea destramarii dar continua prin exterminarea nativilor si repopulare de la vest si est: o tara membra UE si NATO nu mai poate fi destramata, dar poate fi repopulata! Se acorda duble cetatenii si la est si la vest, romanii sunt indatorati, li se ia asistenta sociala si dreptul la asistenta medicala, la munca, la trai decent, sunt sfatuiti sa plece de pe aici, Boc face numiri de unguri sau in cel mai rau caz de ardeleni, moldovenii descind pe banda rulanta in Bucuresti, in timp ce rusi-rusi vor fi dizlocati in Moldova, iar peste zece ani vor vota pt CSI. Numai asa se explica toate!

  Cred ca gresiti, cred ca toti gresim. Observati ca sefii planetei au convenit sa plateasca cateva zeci de miliarde de Euro pt mizeria asta reincalzita cu gaze rusesti, caci numai un tampit poate crede ca Romania va putea face vreodata profit asa mare pt a plati aceste credite. Atat costa numai exterminarea, repopularea va mai inghiti alte miliarde bune pe care tot cei in curs de exterminare vor fi constransi sa-i plateasca…

  Un lucru e insa sigur-sigur: romanii nu vor pricepe niciodata ceea ce li se intampla. Sa nu le spuneti, dle Nastase!

 7. 7 Ghita Bizonu' noiembrie 2, 2010 la 6:16 pm

  maria

  ia uimeste-ma cu telijenta ta central europeana . Care este majoritatea populatiei din Satu Mare? Romanii nu au si ei niste drepturi ?
  Sau care este populatia judetului Satu Mare?
  Si apropos … Sile Toacanu este roman … este cetatean roman . Diferenta este ca daca zic cetatean roman inidica o apartenenta ne-etnica , civica si legala. Daca zic pur si simplu roman dragul de SIle ar putea sa ma acuze ca vreau sa-l asimilez . Adica ca contes etnicitatea sa ungureasca . Scuze nu doresc sa il asimilez

 8. 8 Viorel Dobre noiembrie 2, 2010 la 6:40 pm

  @ maria

  Doamna, ca ii urati succes cu infiintarea partidului, inteleg (daca UPC nu a reusit performanta de a impiedica intrarea UDMR si a UPC in parlament, poate reuseste Tokes). Dar de ce cu autonomia?

 9. 9 Viorel Dobre noiembrie 2, 2010 la 6:41 pm

  @ maria

  Erata. UCM in loc de UPC

 10. 10 Pali noiembrie 2, 2010 la 7:19 pm

  Felicitari pentru eveniment !

  P.S. In Interesul Public am gasit cate ceva despre Dl. Asztalos Csaba Ferenc. Va recomand tuturor !

 11. 11 Aurora Soare noiembrie 2, 2010 la 8:40 pm

  De ce nu faceti conferintele la ora 5? Ar fi mai util pt cei care nu pot pleca de la birou de la ora 3….

 12. 12 M.Voicu noiembrie 2, 2010 la 8:43 pm

  @AN: „n.b. Asztalos Csaba a sustinut astazi, la Facultatea de drept a Universitatii din Bucuresti, teza de doctorat, obtinand titlul de doctor in drept.”
  • * * Ce viatã, hei, ce viaţã hei, da’n tabãrã printre copii, e şi mai şi …
  Mi-aduc aminte cã dupã susţinerea tezei de doctorat, ca sã-mi fie acordat titlul de doctor în ştiinţe de la Comisia Superioarã de Diplome am aşteptat EXACT UN AN ! Asta ca sã ştim cum stãm. Când eram şef de serviciu la o „întreprindere de grad zero” aveam un salariu mai mic decât pensia socrului meu care fusese şef de serviciu – coleg cu Dl. Radu Câmpeanu…
  • * * Acu’ vãz cã Dl.Franks se bagã şi în PENSIILE PRIVATE – unde firmele protejate nu au fãcut marketiSm (decât, poate doar, behind the curtains), nu au fãcut promovare – cã le-a impus Guvernul (Nãstase, isn’t it?), nu au fãcut colectare de fonduri (cã o face tot sistemul de stat) şi doar stau a suge ţâţa pe decenii, pânã vor ajunge la platã primii lor pensionari când, …Dumnezeu cu mila sau, Christoşi sã fiţi…

 13. 13 bah2010 noiembrie 2, 2010 la 8:47 pm

  Partidele pe baze etnice trebuie interzise in toata Europa.

 14. 14 Viorel Dobre noiembrie 2, 2010 la 8:58 pm

  @ Pali

  Domnule Pali, am citit. Multumesc.

  Cu respect, domnule Pali.

 15. 15 Ispas noiembrie 2, 2010 la 9:10 pm

  Am participat astazi la sustinerea tezei de doctorat a lui Csaba si am fost impresionat de acuratetea informatiilor, de capacitatea de sinteza si de obiectivitatea discursului.
  Felicitari proaspatului doctor in drept si, evident, conducatorului de doctorat.

 16. 16 maria noiembrie 2, 2010 la 9:14 pm

  @viorel dobre am spus in alte comentarii ca imi plac ungurii din guvern.

 17. 17 alin noiembrie 2, 2010 la 9:17 pm

  avem acces si noi in cadrul acestei conferinte? va multumesc.

 18. 18 Viorel Dobre noiembrie 2, 2010 la 9:45 pm

  @ maria

  Doamna, am inteles ca va plac, dar de la asta pana la autonomie, e cale lunga. Autonomie culturala? Oricand. Autonomie teritoriala pe baze etnice?
  Chiar si pentru cineva tolerant ca mine, este putin cam mult.

 19. 19 Ghita Bizonu' noiembrie 2, 2010 la 10:10 pm

  M Voicu

  ma rog penzia privata nu ma intereseaza decat asa sa zicem ca exercitz mental . Si ma bucur ca proiectia lu mandel este ca juma nu vor primi decat prafu de pe toba (au cazut si in Amerlocia niste fonduri si insi de 70 de ani au inceput o noua cariera) si ceilalti mai baftoris vor primi cat au dat . Fara dobanzi si fara indexare la inflatie ..Un ciubuc amabil ptr banci (straine) …Da parca de la A DA (m la toti de la noi ca suntem bogati!)
  Oricum un amic mai carcotas imi aduse aminte ca ani de zile a cotizat si el – si io si amabila gazda si cam tot insu trecut de 50 – cu cu plus 2% penzie suplimentara ….Pesie suplimentara de neplatit azi prin confuzie si cumulare .

 20. 20 maria noiembrie 2, 2010 la 10:22 pm

  @viorel dobre autonomia teritoriala este o iluzie. :))))))) defapt sincera sa fiu nu stiu ce inseamna. ce inseamna? :))

 21. 21 Anonimul Venetian noiembrie 2, 2010 la 10:33 pm

  @Maria,

  maria spune:
  noiembrie 2, 2010 la 2:53 pm
  „bunica mea al carui univers”

  In loc sa muriti de grija ungurilor, si sa sustineti cu atata osardie „oficializarea limbii romane ca limba straina pentru unguri”, mai bine v-ati apleca dumneavoastra inseva asupra limbii romane si i-ati invata putin gramatica, sperand astfel, sa n-o mai batjocoriti asa cum, cu imensa prostie, o faceti.

 22. 22 maria noiembrie 2, 2010 la 10:39 pm

  cei de la rosia montana posteaza pe propriul site tot felul de scrisori din partea comunitatii locale pentru continuarea proiectului de exploatare a minei. scrisorile astea parca suna in urechile mele ca fiind un fel de autonomie teritoriala acolo. si felul in care raspund cei de la rosia montana „nu ne intereseaza cetatenii care nu sunt invecinati cu rosia montana” parca ma duce cu gandul la un fel de autonomie teritoriala. dar dorintele exprimate public de comunitatea maghiara nu ma duc cu gandul la asa ceva.

 23. 23 Octavian Radu noiembrie 3, 2010 la 1:29 am

  Voi fi prezent 🙂

 24. 24 Vasile, noiembrie 3, 2010 la 7:32 am

  Maria,

  Probabil traiesti frustrari nascute din dorinte neinplinite, ungurii din guvern sunt imtradevar mai inteligenti decit romanii din acelaleasi guverne.
  Romanilor din guverne , le-a crescut sau le-a scazut cota increderii in segmentul electoral in functie de hotiile,prostiile pe care lea- facut de-a lungul mandatului de la putere, ungurii insa si-au saracit conationalii romani sau unguri din zonele de influenta ,colegii, au lasat muntii golasi , drumurile fara asfalt, ceaiul fara zahar si sunt culpabili mai mult decit complici de dezastrul actual al tarii si totusi miliardarii lor de curbura au mereu la vot acelasi segment mereu cistigator,sub aceste auspicii
  sunt de acord cu tine. Despre Lazlo insa putem vorbi separat , el nu este duplicitar ca si colegii lui, el nu isi doreste averi colosale, el avind concursul si sprijinul direct al lui Traian Basescu a ajuns unde este doar pentru a-si indeplini dorintele,visele iredentiste de sorginte sovine maghiare, Ghita spunea cu ironie „eroul” da Ghita eroii romanilor au fost artizanii unirii , si in mod normal eroii ungurilor pot fi artizanii dezlipirii!

 25. 25 blogideologic noiembrie 3, 2010 la 8:02 am

  Citesc pe un forum : „Începând din 1990, aproximativ 7 milioane de cetăţeni români au luat drumul pribegiei”. Să fie adevărat ?

 26. 26 blogideologic noiembrie 3, 2010 la 8:05 am

  @ maria spune: „cei de la rosia montana posteaza pe propriul site tot felul de scrisori din partea comunitatii locale pentru continuarea proiectului de exploatare a minei.”
  Este un lobby plătit din exterior.

 27. 27 Mihnea Georgescu noiembrie 3, 2010 la 8:08 am

  Extrem de interesant pentru mine… Cine ştie, poate reuşesc, totuşi, să ajung!

 28. 28 M.Voicu noiembrie 3, 2010 la 8:26 am

  @ Ghita Bizonu’ noiembrie 2, 2010 la 10:10pm spune: „penzia privata nu ma intereseaza decat asa sa zicem ca exercitz mental”
  • * * Tocmai, dar pe cât de concis m-am exprimat eu, pe atât de convingãtor sunteţi Dumneavoastrã.
  • * * De multe decenii se discutã în toatã lumea acutizarea în domeniul pensiilor; unii au permis imigranţi (şi se întrebã, ca Doamna Merkel, ce se fac cu alt popor), Ceauşescu a interzis avorturile (şi nu ne-a fost uşor; ba ne-a fost chiar greu !), numai cã decreţeii au crezut komisarii, s-au eliberat de locurile de muncã şi cheltuie pe „mediu” mai mult decât în sectoarele economice (ca în bancul cu descãrcarea bateriei prin claxon).
  • * * Rãu este cã decidenţii au îndrãznit sã scadã contribuţiile la pensiile de Stat – COTÃ STABILITÃ ANTERIOR RIGUROS STATISTIC pentru pensionarii estimaţi a fi în platã acum (deja prea mulţi dupã bugetul re-consolidat (prin-diminuare !) şi Guvernul a cadorisit FIRMELE DE PENSII PRIVATE CARE NU AU NICI-O ACTIVITATE ECONOMICÃ (noiembrie 2, 2010 la 8:43pm), ci doar de depozit SRL sau SA – oricum, cu rãspundere… limitatã !

 29. 29 mumu noiembrie 3, 2010 la 8:36 am

  @maria

  Spui: „defapt sincera sa fiu nu stiu ce inseamna.”

  De fapt nu înseamnă mai nimic, sau înseamnă că habar n-ai să scrii corect româneşte. Poate că este firesc, având în vedere că limba română este pentru tine o limbă străină.

 30. 30 florin m. noiembrie 3, 2010 la 8:44 am

  Victor V.

  Exista posibilitatea sa iau legatura cu tine inafara acestui blog?
  Multumesc si toate cele bune.

 31. 31 Ghita Bizonu' noiembrie 3, 2010 la 8:47 am

  Vasile

  ori esti o clona a celui pe care il stiu ori incepi sa dai depasiri de virgula flotanta …
  Si eroarea aia numiat Sile Troaca este taman bun de pus alaturi de Cruciel cu Sagaeti si Garda Zdrentarosilor ….

 32. 32 c.radu noiembrie 3, 2010 la 8:53 am

  Doresc sa scriu aici despre un tip ce ma scarbest seara de seara pe ecranele TV. OAJDEA,sau cam asa ceva. Omul asta cu o figura jalnica a aparut din neant. Adus in primplan ca un opozant pe fata a PDL,a lui Boc,am crezut la inceput ca poate fi un ciot ce va rasturna carul mare,dar m-am inselat. Nu e in stare de nimic. E gretos cum incearca sa-si explice lasitatea.Critica tot ,dar sustine actuala putere cu votul lui,sau cu nevotul lui. Acest ratacit prin parlament ne e bagat pe gat seara de seara de televiziunile romanesti. Cu astfel de prapaditi vor sa-l inlature pe Basescu? Nici nu reusesc sa gasesc un loc ce i s-ar potrivi acestui comic. Nu am jignit comicii. Cred ca la o garderoba ,sa ia si sa restituie hainele clientilor,dupa ce a facut un control pe la buzunare,ar fi un loc potrivit. Doamne si uninominalul asta cu ce ne-a pricopsit!!!!!!!!
  Imi cer scuze ca am scris despre un prost aici ,unde de obicei se dezbat subiecte serioase,dar nu m-am putut abtine.

 33. 33 Socrate noiembrie 3, 2010 la 8:58 am

  @Pali * Multumesc de indicatia cu Interesul Public si Asztalos Csaba Ferenc. Am citit articolul. Inca un autonomist iredentist imbracat in piele de oaie internationalista. Ma asteptam, dupa interesul respectivului pentru cetatenie, citeste dubla cetatenie ( dupa mine ilustrarea zicalei “ mielul bland suge la doua oi “). Ar trebui ca si PSD-ul si AN sa citeasca bigrafia domnului Ferenc din Interesul Public. As reaminti PSD-ului ca a pierdut foarte multe voturi la alegerile parlamentare din 2004 pentru ca a anuntat in campanie intentia de guvernare cu UDMR-ul. As reaminti de asemenea ca alianta DA si TB au castigat foarte multe voturi preluand demagocic mesajul nationalist al PRM-ului ( vezi ecourile pana acum in numarul de voturi ale PD in Ardeal ). In final, as reaminti PSD-ului ca Legea Educatiei Nationale introduce o discriminare pozitiva a minoritatilor, ceea ce inseamna discriminare, slab combatuta si analizata in pozitia PSD-ului fata de LEN.

 34. 34 Pali noiembrie 3, 2010 la 9:54 am

  @ viorel dobe & socrate

  Intimplarea face ca, unele personaje din acel material imi sunt chiar cunoscuti ( Dl. „diplomat” Halasz de ex. )
  Pe Dl. Asztalos nu il cunosc personal doar din cotloanele udmr – lui dar imi ajunge si atit. Am scris de nenumarate ori ( in calitatea mea de membru PSD ) si continui sa scriu despre acesti baieti autonomi,incercand sa „sensibilizez” persoane cu putere de decizie din toate partidele romanesti sa NU mai faca nicio alianta cu udmr! Stiu,…este cam greu dar nu imposibil ! Acest visc politic numit UDMR este un cancer malign care afiseaza o forma de mutatie genetica ne mai intilnita pe planeta Terra ,

  Parerea mea : trebuie izolati acesti baieti – autonomi ;oricum crede ca, nu mai intra in 2012 in Parlament .Macar scapam de niste santajisti.

 35. 35 B.A. Răgan noiembrie 3, 2010 la 10:03 am

  #Blogideologic
  din 3,2010 la 8:02 am

  (R) AŞA-I LA NOI, AŞA E LA ROMÂNI

  Cu gândul la muierea dragă rămasă cu trei plozi,
  Fu ciuruit, fără scăpare, de plumbi, de la zăvozi.
  Avea muniţie de front în braţe şi la cingătore,
  Şi-un localizator divin cu scăpărici – o lumânare.

  Un cer de smoală fără stele fu traversat de Iele
  Ce-l căutau, să-l scape, de zile şi rănile-belele…
  Involuntar aprinse mucul sfânt (de lumânare) ;
  Pe loc veni Isus cu targa-cruce, ultima salvare !

  P.S. Păstreaz-o în biblioteca sufletului…

 36. 37 Viorel Dobre noiembrie 3, 2010 la 10:16 am

  @ maria

  AUTONOMÍE s. f. 1. Drept (al unui stat, al unei regiuni, al unei naționalități sau al unei minorități naționale etc.) de a se administra singur, în cadrul unui stat condus de o putere centrală. ♦ Situație a celui care nu depinde de nimeni, care are deplină libertate în acțiunile sale. 2. Distanța maximă până la care se poate deplasa un avion, o navă, un vehicul, fără a avea nevoie să se aprovizioneze cu combustibil. [Pr.: a-u-] – Din fr. autonomie, lat. autonomia.
  Sursa: DEX ’98

  Doamna, eu personal nu cred ca pe moment o eventuala „Regiune Autonoma Maghiara” ar putea asigura drepturile romanilor de pe teritoriul ei. De ce? Pentru ca nu le asigura nici acum cand nu au autonomie. Din acest motiv, chiar daca sunt de acord ca limba romana sa fie invatata ca limba straina de catre copii maghiari (vad ca si doctorandul d-lui Nastase a trecut-o la limbi straine vorbite) nu pot fi de acord cu autonomia pe baze etnice.

  Autonomia locala oricum va fi impusa de UE. Dar ea nu trebuie sa aiba la baza nici un fel de componenta etnica. Toti locuitorii din Tg Secuiesc trebuie sa aiba exact aceleasi drepturi si indatoriri fata de Statul Roman ca si cei din Caracal (carul poate lipsi, nu este o indatorire, poate pe alocuri, un drept)

  Am inteles ca acum in unele zone din Har-Cov, functionarii trebuie sa cunoasca obligatoriu limba maghiara. Credeti ca concetatenii nostri maghiari ar accepta la fel de usor ca noi ca toti functionarii sa cunoasca obligatoriu limba romana intr-o astfel de regiune autonoma? Credeti ca ar fi de acord sa plateasca o scoala romana acolo unde exista 2-3 elevi romani? Poate ar fi bine daca ar incepe respectarea drepturilor romanilor din Har-Cov inca de pe acum. Nu cred totusi sa se va intampla asta prea curand.
  Intrebari grele, carora trebuie sa le gasim impreuna raspuns.

  Iar raspunsul „asa vreau eu” nu este de natura sa inlature ura reciproca. „Asa dorim noi impreuna” s-ar putea sa fie o baza de discutie.

  O problema poate fi rezolvata doar daca este corect inteleasa. Iar problema noastra comuna este ura reciproca ce dureaza de sute de ani intre romani si unguri. Asta trebuie rezolvat. Poate va dura sute de ani. Sau poate nu.

 37. 38 Viban noiembrie 3, 2010 la 10:52 am

  Maria, am crezut cu sinceritate în dialogurile tale, mai mult ori mai puţin intelectuale, dar îţi distrugi firma şi bruma de încredere susţinând aserţiuni ce te depăşesc. Singură îţi faci un mare rău,discreditându-te cu filiaţia laszlotokes-istă. Iartă-mă nu sunt un antimaghiar, ci, dimpotrivă susţin afirmarea populaţiei maghiare dar nu pe baze separatiste ci în cadrul integrat al unei Românii moderne. Fă un recurs la istorie şi ai să-ţi vezi perenitatea traco-dacică şi lasă curentele meschin-separatiste pentru cei care se hrănesc cu ură împotriva pământului ce-i hrăneşte, patriei ce le dă neam şi nume. Nu Maria, din inconştienţă nu trebuie să facem „pârtie” celor care vin cu tăvălugul dezrădăcinării. Dacă eşti de naţie română şi trăieşti în România, fii român. Cu deferenţă.

 38. 39 Victor V. noiembrie 3, 2010 la 11:17 am

  @ florin m.

  Sigur că da. Poți să-mi dai o adresă de mail (temporară) unde să-ți trimit coordonatele mele?

 39. 40 Marcus noiembrie 3, 2010 la 11:39 am

  Badea & Ciutacu Versus CNA

  Suparat pe libertate si visand la dictatura
  Chiombu-si trase in ograda CNA pentru cenzura.
  O cenzura selectiva pentru Badea si Ciutacu
  Care-l bat zilnic cu vorba in speranta ca-l ia dracu.

  Organ bun, platit regeste, format numai din ratati,
  Jurnalisti respinsi de presa, erijati in mari jurati.
  Ploua cu amenzi, diluviu, cum deschide Badea gura
  Sau cand Victor, scriind Nuţica, foloseste tastatura.

  Fara noima sau rusine, pe modelul comunist,
  Vor tacere sa impuna pe-un scenariu securist.
  La cate amenzi platira Mircea Badea si Ciutacu
  Am putea iesi din criza far-a mai beli saracu’.

  CNA-u-n mare forma a-nvatat bancul cu sapca
  Urecheatu’ luand bataie, de golani fiind luat cu japca.
  Au, n-au treaba ceneistii si-au luat tinta in vizor
  Pe motiv de vorbe grele si pamflet la dictator.

  Numai ca de la o vreme fiind satui de chelfaneala
  Iepurii si-au luat o sapca si raspund dur la mardeala.
  Fani, puhoi in toata tara, si-au atras in timp cu sacu’
  Ce asteapta cu-ncordare un protest nasit de dracu’.

  De-au vrut circ, circ o sa aiba, cu actori unu’ si unu’
  De turbare, sus in dealu-i, va musca din pumni nebunu’.
  Poate asa ii va veni mintea sa-nteleaga ce-i cu presa
  Libera sa-si spuna of-ul, chit c-a lui este adresa.

 40. 41 Victor V. noiembrie 3, 2010 la 12:02 pm

  @ maria

  De ce îți place László Tőkés? Mie mi se pare că este în conflict cu toată lumea. Mie îmi place tot atât de mult cât îmi place și Corneliu Vadim Tudor. Adică deloc.

  Și cred că ajutorul pe care-l dă UDMR-ului este „neprețuit”. Până la urmă are toate șansele să-i lase fără minimul de voturi necesare intrării în Parlament. Ce n-au reușit naționaliștii „rrromâni” (desființarea UDMR) o să reușească Tőkés. Ce are de câștigat din asta minoritatea maghiară? Pun întrebarea din simpatie pentru aceștia – sunt fan declarat al Ungariei. Dar îmi displac excesele naționaliste de orice fel.

  Și nu înțeleg de ce ai fi de acord cu autonomia teritorială (despre care spui că nici nu o înțelegi) ? Nu crezi că întâi ar trebui să te lămurești ce înseamnă și abia apoi să te pronunți dacă ești de acord sau nu?

 41. 42 eficientaenerg noiembrie 3, 2010 la 12:07 pm

  Poate si..”Cerere privind viitoarea aplicare nediscriminatorie pentru Pensia anticipata partial
  1.Spre analiza si amendare art.65-alin.(4) la Legea privind sistemul unitar de pensii publice-trimisa spre reexaminare Parlamentului:
  “diminuarea a pensiei anticipate parţiale cu 0,75% pentru fiecare lună de anticipare!”.Adica 45%-oricare ar fi Stagiul de cotizare la Statul roman intre 35-43 ani! Unde Lucrez sau imi activeaza firma cu impozitul minim/etc-ca sa ma pensionez la 65 ani???.Si am platit la peniile altora- zeci de ani! Deci-exemplu:
  Pensionare anticipata partial –ca Barbat-la 60 ani/nascut in 1954 si trebuiesc intre 35-43 ani la stagiul complet de cotizare
  a.si am/aveti 42 ani /10 luni!
  Penalizare:5 ani(nu am 65 necesari)x12 luni/an x 0,75%/luna=45% valoare pensie calculata
  b.sau am/aveti 35 ani -aceiasi penalizare de 45%.
  2.Pe baza Legii nr. 19/2000-art.50-Tab.2:
  a.Penalizare-la 45-42/10=2/2 ani,adica 26 luni x0,15%=3,9%
  b.La 35 ,adica 12x 10 x 0,50%=60%.
  Conclusion preluare art.50 de Legea nr.19/2000-amendata si votata si de Naidin! ”
  Petitia nr.29098 Data: 02-11

  Domnule Petre Naidin,
  Am luat cunostinta din petitia adresata Administratiei Prezidentiale, despre solicitarea dumneavoastra.În vederea analizarii problemelor semnalate, petitia dumneavoastra a fost trimisa la Camera Deputatilor – Comisia pentru munca si protectie sociala.
  Urmeaza ca, în termenul legal, institutia sesizata sa comunice, Administratiei Prezidentiale si dumneavoastra, solutia adoptata.

  Consilier de Stat Gabriel-Cristian Piscociu

 42. 44 Vasile, noiembrie 3, 2010 la 12:49 pm

  Ghizoane, eu sunt eu!

  Greseti amarnic daca nu poti ingurgita faptul ca „Sile Troanca , poate fi un erou al maghiarimii cum tot asa romanii au eroii lor , oare nu cunoastem sau nu dorim sa
  realizam adica sa fim o clipa lucizi si sa ne amintim din istorie cine a fost Avram Iancu pentru romani si Lajos Kossuth pentru unguri?

 43. 45 Iepurele de Martie noiembrie 3, 2010 la 12:51 pm

  @ Dragos

  Pe 2 noiembrie 2010, la 10:44 am, in josul postarii „Dineu cu prosti”, ai scris:

  „Pe 18 noiembrie, la Sala Palatului, maestrul Tudor Gheorghe va darui publicului un regal muzical ce va cuprinde cele mai frumoase melodii din repertoriul a doua legende ale muzicii interbelice: Zavaidoc si Jean Moscopol – “Cavalerii felinarelor tarzii”.
  Imi inchipui ca-i un loc bun de agatat bagaboante de tip/gen intelectual-sensibil.”

  Referitor la ultima fraza citata, iti spun doar atat: TE ROG FOARTE MULT, LAS-O PE DOAMNA AYA IN PACE!!!

 44. 46 virus noiembrie 3, 2010 la 12:53 pm

  Toţi ştim că soarta a lovit greu Somalia. În aceste momente grele, ar fi creştineşte să ne ajutăm semenii aflaţi la necaz şi să le donăm ce nu ne mai trebuie: preşedintele şi guvernul.

 45. 47 Marcus noiembrie 3, 2010 la 1:17 pm

  @Maria: si cum iti plac ungurii de la guvern in gulas, afumati si cu palinka, sau inainte de a fi sacrificati la Ignat?
  @All: nu stiu de ce, dar cred ca sub nick-ul Maria se ascunde de fapt nick-ul Katrina, o jigodie stabilita in Canada, rusinea forumurilor romanesti, care prin postarile sale a reusit sa determine conducerea JN sa inchida Forum-ul acestui ziar.
  Doamna Manuela, va rog sa incercati sa-l banati si, daca am dreptate, veti vedea ca va intra cu alt nick si alt IP.
  sa fiti iubiti
  marcus

 46. 48 virus noiembrie 3, 2010 la 1:19 pm

  Cum pot io sa crez ca somnul prea mult omoara, cind noi, romanii, suntem singurul neam de pe aceasta planeta care are imnul national „Desteapta-te romane” .. Si de cate ori se intoneaza, nu vrem sa ne desteptam(sau sa ne trezim,cu voia d-voastra). Noua, romanilor, ne place sa dormim. Somnul e cel mai bun medicament. Somnul, ca sa fie un adevarat medicament, trebuie starnit… asa cum se cuvine. Adica ? Adica, inainte de ora somnului, se bea una… litra de tzuica. Tzuica este medicamentul, care aplicat cum se cuvine ,produce somnul de tip… bustean. Multi dintre somnolacii romani ,cand se culca ,nu o fac conform standardelor …. Somnolacii romani nu adorm, ci… baga cornu in perna. Mare diferenta. Somnul mai depinde si de regimul alimentar. Somnolacii romani, mari consumatori de vegetale bogate in proteine( cum este sfanta fasole) dorm si adorm cu …basini la tur(al izmenelor). Somnul la romani face parte si din ritualul religios. Dorinta romanului de a avea parte de un somn.. traznet, s-a transformat si intr-o expresie, intr-o urare de …bine. Cine nu cunoaste urarea : adormire-ai somnu’ de veci, nenorocitule !

 47. 49 maria noiembrie 3, 2010 la 1:41 pm

  @vasile paranoia ta este in afara cercului meu de interes. daca din biografia ungurului LT tu ai concluzionat ceea ce scrii imi este ff clar ca noi doi functionam pe paliere diferite iar palierul pe care tu functionezi nu are interes pentru mine. ai dreptul sa fii interesat de ceea ce scriu in comentarii si ai dreptul sa astepti replici care nu vor mai veni din partea mea pentru simplul fapt ca nu iti voi mai citi comentariile adresate mie deoarece parerile tale nu mai reprezinta interes pentru mine. comunicarea dintre noi doi am ales sa o blochez. cel putin pentru moment.
  @blogideologic am remarcat si eu intr-o emisiune a lui tatulici realizata la rosia montana faptul ca in emisiune au vb oameni din rosia montana care si-au vandut pamantul firmei canadiene si care spuneau ca sunt reprezentantii ong-urilor despre care am discutat anterior. nu imi scrii nimic nou.
  @anonimul venetian multumesc pentru remarca si sugestii. nu ma intereseaza. si simt nevoia sa ma explic si de ce. pentru simplul fapt ca vanatorii de greseli gramaticale sunt demult in afara cercului meu de interes. asta nu inseamna ca daca ei doresc prada voi fi egoista si nu le voi da. sunt genul de om careia ii face placere sa faca placere :)) fara sa astepte multumesc din partea lor. ma satisface simplul fapt ca le-am putut oferi ratiunea pentru care traiesc.
  oricum multumesc tuturor dca nu ati fi voi cu cine mi-as omori timpul? :))))))))))))) si voi cu cine? 🙂 in acest moment vizualizez un tablou: betivi in carciuma discutand probleme stringente ale tarii.

 48. 50 maria noiembrie 3, 2010 la 1:45 pm

  corectez. „betivi in carcima care CRED ca discuta probleme stringente ale tarii.

 49. 51 Ghita Bizonu' noiembrie 3, 2010 la 1:48 pm

  M.Voicu

  scuzati .. nu am vrut decat sa provoc pe careva – care stie ! – sa zica ceva despre pensia aia suplimentara .. Acu vreo 2 luni careva mi-a adus aminte ca ehe ! pe vremuri plateam 2% pe luna din total salariu . Sa zic asa am cotozata la pensie privata ….

 50. 52 cezar pesclevei noiembrie 3, 2010 la 1:51 pm

  Apropo, d-le Năstase, cum vi se pare măsura interzicerii înmormântării unei persoane de confesiune diferită decât cea ortodoxă, în cimitirul ortodox al unei comunităţi rurale, în contextul în care respectivul loc de veci a fost achiziţionat prin cumpărare de persoana în cauză? Aştept un răspuns, mulţumesc!

 51. 53 maria noiembrie 3, 2010 la 1:58 pm

  @viban mi-am sumat riscul :).
  stiu ce sunt si nu trebuie sa dovedesc nimanui si implicit nici tie ce sunt.

 52. 54 Ghita Bizonu' noiembrie 3, 2010 la 2:15 pm

  Vasile

  Sile Troca ma rog poa sta in galeria de erori alaturi de sa zicem … A da Horia Sima …
  Ce vrea el nu prea se potriveste (chiar parca nu este secui popa , secui e catolici el calvin) are niste famtezii romatice despre orasul Cluj care inainte era unguresc o populatie – insa uita sa zica care era populatia de pin zona si cati locutori avea Clujul si cati are acum , un romantism de aprtheid – romanii trebuiau sa ramana la sate nu sa se vara in orase (si asta o crez si unii taranisti regateni) … nici cu vremurile, nici cu geografia (faptul ca populatia ungrireasa este cm dispersata in zona de granita si concentrata exact in coltu de S-E ridica niste cestii … )
  Eroi din astia mai bine lipsa .. valabil ptr toate neamurile !

 53. 55 maria noiembrie 3, 2010 la 2:30 pm

  @viorel dobre prefer urmatoarea definitie data autonomiei: Distanța maximă până la care se poate deplasa un avion, o navă, un vehicul, fără a avea nevoie să se aprovizioneze cu combustibil. [Pr.: a-u-] – Din fr. autonomie, lat. autonomia.
  pornind de la aceasta definitie admit ca judetele din romania si tara numita romania va beneficia de autonomie locala.
  firesc ca judetele covasna si harghita vor intra in aceasta categorie.
  ura despre care vorbesti este polul opus al iubirii care dureaza de sute de ani :)). am glumit. ura de care scrii nu este a noastra ea este a regimului comunist mai bine zis a felului in care comunismul a fost aplicat in romania si a regimului de dinaintea lui. ura de care vb sunt bolovani pe spinarea noastra bolovani care nu sunt ai nostri ci ai unor doctrine si ideologii prost implementate si care nu ne apartine. au apartinut generatiilor trecute. cum ne debarasam de ei? pai intai trebuie sa constientizam bolovanii pe care ii purtam in spate. apoi fiecare va decide pentru sine daca admite sa ii duca sau nu mai departe. si nu exista o ura din partea ungurilor pentru romani cum nu este o ura din partea romanilor pentru unguri. romanii si ungurii urasc regimuri diferite. si ambele etnii urasc dar nu SE urasc reciproc. ungurul uraste comunismul din romania romanul uraste ocupatia austro-ungara. ambele tabere uram lucruri care nu mai exista. ambele tabere isi urasc trecutul comun. cam asa vad eu.
  si evreul uraste perioada nazista dar cred ca face diferenta intre ea si neamt.

 54. 56 maria noiembrie 3, 2010 la 2:37 pm

  romanul va admite ca nu uraste ungurul ci uraste ocupatia austo-ungara iar ungurul va admite ca nu uraste romanul ci uraste felul in care comunismul a fost implementat in romania. fiecare va decide ulterior ce are de facut mai departe. daca va ura in continuare ceva ce nu mai exista sau daca decide sa-si arunce ura jos si sa mearga mai departe.

 55. 57 maria noiembrie 3, 2010 la 2:47 pm

  la nivel politic lucrurile pentru mine sunt ff clare. dar la fel de clar imi este faptul ca romanul are nevoie sa se regaseasca in politicieni. iar acestia le satisface nevoia. sau invers. suntem oglinda unul pentru celalalt. si nu trebuie sa ne mire vehementa cu care unul sau altul dintre politicieni ataca „pretentiile” ungurilor si nici darjenia cu care „lupta” politicianul ungur sa-si „satisfaca pretentiile”. sunt oglinda noastra a electoratului si asta nu trebuie sa ne mire ci dor sa privim si ne vom vedea pe noi.

 56. 58 maria noiembrie 3, 2010 la 4:08 pm

  simt nevoia sa revin asupra numelui László Tőkés si sa spun ca indiferent din ce perspectiva privim evenimentele din decembrie 89, sfarsitul regimului comunist din romania se leaga inevitabil de acest nume.

 57. 59 Socrate noiembrie 3, 2010 la 4:27 pm

  @Maria* Nu ma pot abtine sa nu iti pun o intrebare cheie, a propos de “ungurul va admite ca nu uraste romanul ci uraste felul in care comunismul a fost implementat in romania. “. Da’ de Regiunea Autonoma Maghiara ce parere ai ? A fost un lucru bun ( DA )sau un lucru rau ( NU ) ? Astept un raspuns din doua litere – da sau nu.

 58. 60 Marcus noiembrie 3, 2010 la 4:52 pm

  @maria: ce are comunismul cu apartenenta Ardealului la patria mama? vrei sa spui ca ostasii romani care si-au dat sangele in cele doua razboaie mondiale au fost cumva condusi de comisari bolsevici si indoctrinati ca atare? Of, katrino, katrino nu te lasi de magariile cu care te-ai „consacrat” pe forum-uri. Sincer, vroiam sa te provoc spunand ceva despre Biserica Ortodoxa Romana si sa-si dea toata lumea seama in ce ape te scalzi atunci cand ai fi inceput sa faci spume la gura si sa injuri la greu si Biserica si pe credinciosii ortodocsi. N-am mai suportat insa. Ia mai bine povesteste distinsei audiente ce-ti mai face nevasta unguroaica pe care ai dat-o mita sexuala caraliului, sef de penitenciar, pentru a beneficia de vorbitor si pachete mai multe pe vremea cand te-au bagat comunistii la parnaie pe motiv de furt din avutul obstesc sau cum ti-ai perfectionat tehnica sexuala, avandu-i ca profesori (tu fiind o „eleva” docila) pe detinutii de drept comun francezi cu care ai impartit la un moment dat spatiul penitenciar din Franta.
  hai ca te las, ca nu vreau sa pangaresc acest forum cu „aventurile’ unui descreierat antiroman, antinational si antiortodox.
  ps Oameni buni, din ce il bagati mai mult in seama pe „maria” ak „katrina” si multe, multe alte nick-uri din aia va injura mai vartos tot ceea ce are radacini romanesti. lasati-l dracului in nebunia si ura sa viscerala cu adresa la Romania ca stat unitar si indepenent si la Biserica Ortodoxa Romana.

 59. 61 Vasile, noiembrie 3, 2010 la 6:04 pm

  Maria,

  Din exprimarile destul de coerente de altfel nu pot trage decit o concluzia , dumneata iti meriti presedintele, dar ce vina am eu ?

 60. 62 maria noiembrie 3, 2010 la 8:53 pm

  @socrate. tu si nu numai nu intelegeti un lucru. daca ungurii doreau autonomie o obtineau inca din 1990. incep sa cred ca politicienii romani au manipulat si speculat teama ungurilor de conflict civil. nu pricep inca care sunt resorturile interioare si motivatiile politicienilor romani pentru care nu-si asuma cinstit ororile comuniste dar si arhitectura si civilizatia de exceptie din perioada ocupatiei austroungare. acuma iarasi imi veti sari in cap si imi veti pune eticheta a ceea ce nu sunt dar imi asum riscul.
  ceea ce cer ungurii li se cuvine de drept.
  si eu ca roman am aceleasi drepturi in ungaria si in toata uniunea europeana. este vina mea daca nu le-am cerut.
  si am sa mai spun ceva si cu asta voi inchide discutia pe aceasta tema. in cazul unui conflict interetnic UE va fi de partea ungurillor. cititi discursul lui adrian nastase de la universitatea TM

 61. 63 maria noiembrie 3, 2010 la 9:01 pm

  daca ungurii doreau autonomie inca din 1990 ardealul sa-r fi transformat in kosovo. oamenii astia au un respect fata de sine pe care am impresia ca romanul nu il va invata nici deacum in 1000000000000000000000000 de ani. deja ma-m enervat.

 62. 64 M.Voicu noiembrie 4, 2010 la 7:08 am

  @ maria noiembrie 3, 2010 la 9:01pm spune: „oamenii astia au un respect fata de sine pe care am impresia ca romanul nu il va invata nici deacum in 1000000000000000000000000 de ani. deja ma-m enervat.”
  1) v’am citat cu scârbã
  2) O-bservaţie: Vã enervaţi cu vitezã mai mare decât învãţaţi
  3) Ei au respect faţã de ei, nu faţã de sine ; şi dumneavoastrã !
  4) Cred cã, dupã 1989, în temã, Ministerul de Externe trebuia întâi sã clarifice şi pentru maghiarii unguri cã în 1919 ROMÂNIA I-A SCÃPAT DE COMUNISM
  (nu sã punã „la cutie” eroii neamului).
  5) @ Socrate noiembrie 3, 2010 la 4:27pm spune: „Da’ de Regiunea Autonoma Maghiara ce parere ai ?” – o întrebare cu rãspuns inclus !
  6) Remarcam aici, altãdatã, cã media foloseşte denumire comunistã de „Piaţa Moghioroş”; ar fi prea puţin sã mã mai mir – decând se guverneazã la paritate.

 63. 65 Vasile, noiembrie 4, 2010 la 8:02 am

  Putem spune ca Maria este o Aya cu alta palarie? Imi permit sa raspund, nu!
  Maria este Iepurele de martie in rochita !

 64. 66 Pali noiembrie 4, 2010 la 10:26 am

  @ maria

  De acord,…perfect de acord cu dvs.

 65. 67 Viorel Dobre noiembrie 4, 2010 la 12:27 pm

  @ maria

  Doamna, avti dreptate cu arhitectura si civilizatia de exceptie din perioada ocupatiei austroungare. As remaca faptul ca s-au facut simtite mai ales orasele si zonele locuite in special de germani si evrei. Ceva mai putin in cele locuite majoritar de maghiari si evident mult mai putin in cele locuite de romani. Cu romanii a fost o chestie veche, „unio trio nationum”, etc. Pana prin sec. 19 nu aveau voie sa-si faca nici macar biserici din piatra, asa ca nu putem cere sa existe arhitectura monumentala romaneasca de secol 18-19 in Ardeal. Multumim si Imperiului Austro-Ungar pentru asta! Poate va aduceti aminte si de manastirile si bisericile din Ardeal bombardate de armatele austriece. Un exemplu este frumoasa manastire Sambata de Sus, ctitorie a lui Brancoveanu.

  In legatura cu eventualul conflict romano-ungar de care amintiti, UE va fi INTOTDEAUNA de partea celui de la care va avea mai mult de castigat.
  Amintiti-va de exemplu de Cehoslovacia, 1938. Poate le erau simpatici cehii englezilor, dar li se parea ca or sa castige mai mult de la germani.

  Credeti ca UE iubeste Kosovo? Nu, dar unde sa muti in Europa bazele americane din Germania si sa nu trebuiasca sa dai socoteala nimanui de nimic?

 66. 68 Viorel Dobre noiembrie 4, 2010 la 2:51 pm

  @ Pali

  Domnule Pali, ati pus-o!!! Sunteti de acord cu maria!!! Sa vedeti ce or sa sara la dv talibanii de pe blog.

  Multa bafta!!

 67. 69 M.Voicu noiembrie 4, 2010 la 9:29 pm

  Fui la conferinţa din temã. Cea mai importantã concluzie mi s-a pãrut a Domnului Adrian Nãstase, de felul: un brainstorming bun.
  @ Viorel Dobre noiembrie 3, 2010 la 10:16am spune: „limba româna… (vãd cã şi doctorandul d-lui Nastase a trecut-o la limbi strãine vorbite)”
  * * * Expunerea a fost consistentã în argumente. N-am întrebat, dar doctorandul, cu nume unguresc dar de cetãţenie românã (o avea şi dublã?), a vorbit într-o limbã românã de nativ ; eu îi mulţumesc Dumnealui şi-mi exprim admiraţia pentru pãrinţii sãi !
  * * * Sunt contrariat cã, probabil într-un CV, doctorandul în drept a putut confunda limba maternã, limba oficialã a ţãrii sale şi limbile strãine (all together) – sper sã nu afirme cã Giuliani când vorbeşte în american english sau Sarcozi când vorbeşte în francezã, fiecare, ar folosi „LIMBI STRÃINE” ! ? !

 68. 70 Vasile, noiembrie 5, 2010 la 8:51 am

  aMaria, (acrostih „epis”)

  Faptul ca sunteti ilogica sau ca nu acceptati o situatie de fapt nu ma deranjeaza
  indiferent de calitatea pe care interlocutorul si-o aroga.

  Onorabil ar fi ca o presupusa doamna sa nu intre in categoria scatofaga si in
  mod ieftin sa eticheteze oamenii dupa poftele sau propriile frustrari

  elementar de descoperit la o femeie predispusa precoce la tulburari de ciclu!

  Lumea acestei marii agatata de iubirea nestatornicului Lajos
  umple paharul nesfatului , si la refularea o observi precum delirul placut al usurari dupa o
  constipatie de durata,
  Rar am vazut o asemenea stare de exaltare declansata de cuvintul
  ungur.!

  Mare nu mi-a fost surpriza cind Nastase arata numele conferentiarului Astalos Csaba Ferenk , o gluma a societatii civile, sa-l pui pe diavol paznic la portile raiului, sa o vezi pe aceasta dama incinsa,
  radiind la ideea ca ar putea sa citeasca si ea din opera lupului pus la pazit oile baciului moldovan
  Este sau mai bine spus a fost un discurs precum toate mierea dupe buzele diabeticului!

  PS.Am inteles nickul este Maria, dar numele , numee este Ildico si sunteti casatorita Georgescu,Vasilescu,Bucuresteanu,…………………………si nu sunteti satisfacuta!


 1. 1 Majoritatile versus interesul national « Dum spiro, spero Trackback pe noiembrie 3, 2010 la 12:30 am
 2. 2 Nevoia de doftori a social-democraţiei mioritice « Sfinxul Trackback pe noiembrie 3, 2010 la 3:07 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: