De ce nu trebuie acceptată propunerea PD-L a Legii Educației Naționale

Probleme grave de ordin procedural:

 1. Guvernul își asumă o lege după ce aceasta fusese deja discutată în Camera Deputaților și se afla în dezbaterea Senatului. Se încalcă astfel Regulamentul Senatului [Art. 88, alin.(2) si 93, alin (2)].
 2. Guvernul își asumă a doua oară răspunderea pentru aceeași Lege. Să nu uităm că în urmă cu un an Curtea Constituțională a respins acest demers, considerându-l neconstitutional.
 3. La momentul asumării raspunderii, Guvernul a ignorat două aspecte majore:
  1. Președintele Senatului a solicitat Curții Constituționale un punct de vedere privind noua situație creată. Nu s-a dorit amânarea momenului asumării până după pronunțarea Curții;
  2. În momentul asumării nu a existat cvorum, conform Regulamentului /Legii de funționare a ședințelor comune a celor două camere.

Probleme legate de conţinut:

 1. Se desființează titularizarea, profesorii ajungând, astfel, la discreția directorului de școală (numit politic) și a primarului.
 2. Negarantarea finanțării școlilor prin modificarea procedurilor (primăriile și consiliile județene NU mai sunt obligate să asigure cu prioritate finanțarea școlilor, aşa cum este prevăzut în legislația actuală).
 3. Suspendarea finanțarii cu 6 % din PIB, deși Pactul pentru Educație și Legea educației nr. 84/1995, cu modificările ulterioare, statueaza acest lucru. Vor urma alte curbe de sacrificiu pentru cadrele didactice, respectiv reduceri de salariu și disponibilizări masive în anul școlar în curs. Aceste lucruri sunt confirmate de:
  1. Proiecţia bugetară pentru 2011;
  2. Declarațiile oficialilor FMI cu ocazia ultimei vizite la București.
 4. Schimbarea structurii ciclurilor de învățământ, contrar tradiției românești, prin trecerea grupei pregătitoare la ciclul primar și a clasei a IX-a la gimnaziu, ceea ce înseamnă:
  1. Reducerea șanselor copiiilor din mediul rural de a accede și finaliza studiile liceale;
  2. Amputarea cu un an, în dauna calității, a duratei liceului;
  3. Inexistența spațiilor de învățământ și a cadrelor didactice care să acopere aceste transformări.
 5. Modificarea tuturor medodologiilor de evaluare a elevilor, de finalizare a studiilor și admitere la liceu.
 6. Anularea autonomiei universitare prin creșterea puterilor ministrului de a decide inclusiv asupra structurii universitare și conținuturilor educaționale.
 7. Deși se enunță principiul descentralizării, de fapt, această lege definește cel mai centralizat sistem pe care școala românească l-a cunoscut în ultimii 150 de ani.
 8. Politizarea fără precedent a învățământului preuniversitar și superior.
 9. Se tratează cu lejeritate problema patrimoniului școlar și universitar, și așa diminuat în ultimii ani, prin deschiderea portițelor pentru închirieri, concesionări, înstrăinări. Acest demers vine în continuarea unei măsuri similare deja adoptate de Guvern în 30 iunie 2010 şi care vizează bazele şcolare sportive şi taberele pentru elevi şi studenţi.
 10. Noua lege calcă în picioare drepturile majorității. Astfel:
  1. Finanțarea per student pentru copiii aparținând minorităților naționale este, prin lege, mai mare decât cea pentru ceilalți copii;
  2. Se induce ideea că în România nu pot fi concepute manuale pentru minoritățile naționale, prin urmare este necesar să legalizăm “manualele de import”;
  3. Prin modul în care este predată la clasă, Limba Română devine oficial limbă străină pentru cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale;
  4. În timp ce regula de bază este aceea că se poate înfiinţa o şcoală dacă există 300 de copii pe raza unei localităţi, în cazul minorităţilor naţionale acest lucru se întâmplă decă există un singur copil.
 11. Proiectul de Lege a Educaţiei Naţionale prezentat de PD-L Parlamentului României încalcă drepturi fundamentale ale membrilor comunităţii şcolare şi academice.

77 Responses to “De ce nu trebuie acceptată propunerea PD-L a Legii Educației Naționale”


 1. 1 Marcus noiembrie 1, 2010 la 10:42 am

  @All; erata: ultimul vers se va citi: Azi prostia-n Romania urla-n English si-asta doare.Scuze!
  sa fiti iubiti
  marcus

 2. 2 pivniceru nicolae noiembrie 1, 2010 la 10:43 am

  Daca ar urma o demisie in grup a parlamentarilor opozitiei si a celor care vor mai dori acest lucru,nu s-ar declansa alegeri anticipate ?

 3. 3 virus noiembrie 1, 2010 la 10:56 am

  Fah Marie,fi-ti-ar catzaua a dracu,vezi ca maine plec la oras sa cumpar hamuri la cal,ca se rupsera cand trecui cu carutza prin hoaga…Se opinti calu-n glod si aia fu,da-re-ar boalili…
  -Un’ ti-o fi capu’ Marine,la clondir,ca-ti zisei io asara sa ocolesti pe la linie,ca omori pe saracu’ cal,da’ tu,ca cataru’…
  -Lasa fah,ca ne descurcam noi…Ia zi-mi ce sa-ti cumpar de la Craiova…
  -Pai ce i-a luat Gheorghe din Metro lu Ana lu Cotor…Ia-mi,ca ete imi scrisei pe hartie,un creion de ochi Vision Dynamic Duo Eyeliner..Cauta si Royal Velvet Softening Toning Gel,ca cica e bun la obraji si Optimals Time Relax Day Cream pentru sale…
  -Ce alea fah?
  ps/Stimati cititori,am o neclaritate..Cum se numeste solutia cu care se injecteaza buzele de sus?C-o vazui pe d-soara Elena la tv-eu si-mi placu cum arata din profil,mi se paru exotica.Daca nu e scump,ma gandesc sa-mi fac si io buza asa(cea de sus) ,ca nu se vede de mustatza…D- azinoapte ma tot gandesc…Da’ sa n-aiba efecte secundare,sa-mi creasca alte bazaconii…

 4. 4 Pali noiembrie 1, 2010 la 11:28 am

  Eu zic ca ne pierdem in „amanunte” ,…materialul prezentat este foarte pertinent insa cine vrea sa invete stie ce are de facut si ce limba de predare sa-si aleaga !.Am mai scris zilele trecute dar repet in ceea ce priveste pe maghiari in proportie de peste 50 % invata in lb. romana incepind chiar din clasa a V-a.( a fost prezentat un studiu de unde am preluat informatia chiar saptamina trecuta pe un portal de stiri in lb. maghiara http://www.erdely.ma ; ofer traducere gratuita celor interesati ) Prietenii stiu de ce…

 5. 5 Mishu noiembrie 1, 2010 la 11:31 am

  Sper ca politicienii de la toate partidele sa fi inteles in al 13-lea ceas jocul pervers practicat de UDMR (avantaje contra sustinere) si macar la acest subiect sa existe, la viitoarele alegeri parlamentare, un consens de ridicare a pragului parlamentar in asa fel incat jollyjoker-ul UDMR sa nu mai ajunga in postura de a influenta decizii majore privitoare la viitorul majoritatii romanilor.

 6. 6 Iepurele de Martie noiembrie 1, 2010 la 11:56 am

  @ Bah

  Imi scrii: ” Mai joci mult rolul victimei? ca vad ca-ti trec postarile … ”

  Nu vezi bine. In josul articolului precedent, i-am adresat Ayei o replica, in data de octombrie 31, 2010 la 12:26 p.m. Desi perfect decenta (aia cu muschii pubo-coccigieni era un citat din ea insasi), replica respectiva nu s-a postat decat intr-un tarziu. Eu am insistat pe langa Manuela s-o posteze, dar ea nu si nu. Si am convingerea ca n-o posta nici acum, daca nu era mesajul tau catre mine, prin care m-ai ajutat in mod involuntar, in sensul in care Manuela a realizat ca, vrea, nu vrea, cata vreme nu-mi posteaza comentariile, nici macar pe cele decente, chiar sunt o victima, iar plangerile repetate pe care i le adresez sunt perfect indreptatite.

  Si cazul citat nu este singular. Pentru fiecare replica pe care i-o dau Ayei sau lui LePrince, fie ea si decenta, trebuie sa duc o lupta crancena si obositoare cu Manuela. Mesajul ala al meu catre ea, din cauza caruia ai scris ca tu m-ai fi banat de mult, era expresia exasperarii la care ma adusese cenzura permanenta si irationala la care sunt supus, chiar si atunci cand comentariile mele sunt lipsite de vulgaritate.

  Asa ca de unde stii tu ca-mi trec postarile?! Eu trimit niste mesaje, iar acestea fie se posteaza-ntr-un tarziu, fie nu se posteaza deloc. Si nimeni nu-si poate da seama ca le-am trimis.

  Esti „destept” rau!!!

  P.S.: Catre Manuela: lasa si mesajul asta in spam, asa cum ti-e obiceiul!

 7. 7 Iepurele de Martie noiembrie 1, 2010 la 12:00 pm

  @ Bah

  Rectific: replica adresata Ayei in data de octombrie 31, 2010, la 12:26 p.m., este in josul articolului „Absurdul asumarii…”.

 8. 8 dlnimeni noiembrie 1, 2010 la 12:40 pm

  Comentariu legat de continut:
  1. Sugerez sa scoateti „(numit politic)”, directorii de scoala pot actiona asupra profesorilor nu doar din cauze politice; sugerez sa inlocuiti „primarilor” cu „primariilor”. Titularizarea inseamna si garantia, prin sistem national, unui nivel bun de pregatire a profesorilor, renuntarea la titularizare inseamna renuntarea la orice standard de calitate profesorala la nivel national si inlocuirea lui cu criterii locale arbitrare.
  2. Nu este suficient, aratati care ar putea fi sursele de finantare a invatamintului in conditiile in care atit la nivel national cit si la nivel comunitar finantarea nu mai este garantata (cersetorie, sustinere locala directa a parintilor,…). In conditiile lipsei finantarii stabile putem ajunge la forme de invatamint restrins cum ar fi scoala duminicala.
  3. Suspendare sau anulare?
  4. Inteleg ca trecem la invatamintul sovietic cu 11 clase. Pe de o parte, concediem cadre didactie, pe de alta parte avem nevoie de mai multe cadre didactice.
  5. Ce ar trebui sa ii deranjeze pe elevi si pe parinti in noile metode de evaluare? De ce sunt ele mai proaste decit cele vechi? Oricum, din punct de vedere al elevilor, daca ar putea primi direct diploma de bacalaureat din prima zi a clasei I, ar fi nemaipomenit. Diplome sa fie, alfabetizarea poate fi si ulterioara.
  6. Daca vrea subordonarea universitatilor, ministerul nu isi asuma si niste obligatii, doar drepturi?
  7. Unul-doua argumente, va rog.
  10. Manualele din import mai inseamna ceva: pregatirea minoritatilor nationale la standardele educationale din alte tari, considerate patrii-mama. Doriti sa mai dezvolt implicatiile?
  Nu avem regula de baza, va rog nu evitati situatia de fapt: populatia majoritara are nevoie de 300 de copii pentru o scoala, cea minoritara de un singur copil. O sesizare la consiliul pentru combaterea discriminarii? O sesizare la UE pentru discriminarea romanilor, prin aceasta lege, in propria tara?
  11. Si produce discriminarea populatiei majoritare.
  Cum ati caracteriza acest proiect de lege, in 2-3 fraze?

 9. 9 Vlad noiembrie 1, 2010 la 2:00 pm

  Cred totusi ca amanuntele sunt importante. De exemplu in cazul in care istoria se va preda in limba materna, si aceste manuale vor fi in limba materna, binenteles ca nu vor fi editate in romania iar programa va diferi complet, si nu se va baza pe adevaruri istorice in special in cazul maghiarilor.
  Poate ca iti este greu sa-ti imaginezi dar acest lucru se intampla si in acest moment la un nivel mai mic, ce se va intampla in momentul in care vor invata in scoala ca noi romanii suntem cotropitorii teritoriilor lor, si vor exista insitgatii la intoleranta, nu spune ca nu va fi asa ca nu ai dreptate?
  Si pe urma nu inteleg de ce trebuie sa invete in alta limba decat cea oficiala a tarii respective. Da sa-si invete limba materna, sunt deacord, dar de ce nu pot sa-si invete limba ca si o limba straina, de ce sa invete Romana ca pe o limba straina!

 10. 10 Ghita Bizonu' noiembrie 1, 2010 la 2:04 pm

  Toamna adanca , da nu frunzele nu prea cad. Da reincep sa acada Migurile …

 11. 11 Vlad noiembrie 1, 2010 la 2:09 pm

  @mishu:
  Daca vor este simplu de rezolvat. Sa permita intrarea in parlament doar a partidelor politice. UDMR nefiind un partid ci o uniune, care prin lege are reprezentanti prin reprezentantii minoritatilor.
  Dar nu cred ca vreun partid va dori sa propuna aceasta.

 12. 12 maria noiembrie 1, 2010 la 2:13 pm

  personal nu mi se par ff grave problemele acestea. schimbarea structurii ciclurilor de invatamant mi se pare chiar o idee ff buna.
  in privinta maghiarilor este firesc ca limba romana sa devina oficial limba straina din moment ce limba romana chiar este limba straina pentru etnicii magiari si nu numai. regula este valabila si pentru celelalte etnii. si pentru romani limba engleza este oficial limba straina.
  personal as prefera ca copilul meu sa invete intr-o scoala cu predare in limba engleza. limba romana poate sa o invete si acasa atat cat sa poata comunica in limba materna una sau doua generatii de acum inainte.
  etnicii magiari din punctul meu de vedere si complica existenta degeaba. dar daca asta vor de ce nu ar fi ajutati si de catre legislatie?
  oful meu este lipsa scolilor cu predare in limba engleza.
  cat priveste pierderea titularizarii aceasta este un lucru cu doua taisuri.
  ar fi binevenit poate acest punct dar nu inaintea depolitizarii sistemului si descentralizarii scolilor. cred ca sunt destui directori care nu vor renunta la oamenii valorosi dar sunt destui directori care vor gasi oameni valorosi in propriul partid pentru a-i inlocui pe ceilalti. astfel scoala se poate transforma intr-un nepotism de partid sau o cloaca politico- ideologica. acest lucru nu s-a intamplat in sistemul sanitar. nu vad care sunt argumentele pentru care titularizarea sa se piarda in sistemul de invatamant. profesorul nepotrivit pentru predarea la catedra de ce nu poate fi eliminat de catre sistem altfel decat prin pierderea titularizarii? sau poate ca se doreste lichidarea sistemului tocmai prin politizarea lui.
  este normal ca costul pe copil de etnie maghiara sa fie mai mare din moment ce el chiar asa si este. problema este ca dorinta maghiarilor de a-si complica existenta se face pe spinarea tuturor. dar daca nu vor exista fonduri suplimentare vor fi nevoiti sa-si finanteze prostia singuri. motiv pentru care votez pro si pentru punctul 2 din problemele de continut.
  Restul punctelor vin sa-mi confirme indeea nevoii de lichidare a invatamantului de stat, lucu care cred ca este binevenit. poate asa voi vedea mai multe autostrazi in romania.
  sigur ca noua lege a invatamantului cred ca va face multe victime in randul simpatizantilor psd-pc si pnl daca acestia isi vor mentine simpatia. cred ca va scadea mult electoratul psd-pc pnl pana cand poate se va dizolva complet.

 13. 13 Iepurele de Martie noiembrie 1, 2010 la 3:25 pm

  @ Manuela

  Pozitia ta, de moderator al acestui blog, este o insulta la adresa conceptului de obiectivitate. Nu ai nici inteligenta, nici obiectivitatea necesare pentru a fi moderator. Prin suprimarea sau intarzierea abuziva si irationala a tuturor comentariilor mele (si nu numai alor mele), chiar si a celor decente, in functie de umorile tale, aduci deservicii uriase acestui blog.

 14. 14 Dragos noiembrie 1, 2010 la 3:48 pm

  Doamna Manuela,

  va iubesc !

 15. 15 Bah noiembrie 1, 2010 la 3:52 pm

  @Iepurasul frustrat de aprilie

  1.Iti dai mai multa importanta decat ai … chiar iei in serios ceea ce scrii? eu te banam ca sa ma scutesti de lamentarile astea infinite si penibile… ce scrii nu ma prea intereseaza.

  2. Stiu ca-ti trec postarile PENTRU CA LE VAD SI EU CA TOATA LUMEA!!! inclusiv astea doua.

  3. Destept pot fi de la „mama” natura, daca afirmi tu ca sunt nu ma face nici mai destept nici mai prost decat sunt deja…nici una din informatiile „impartasite” de tine nu ma ajuta sa-mi ridic nivelul…cultural, asa ca ma lasa rece.

  4. Am sa ma adresez tie pe limba ta: daca tot esti asa chinuit, cenzurat, marginalizat DE CE DREAQ MAI POSTEZI MAI OMULE AICI? NU-TI PLACE…GO PLANET!!!…n-a inchis Chioru toate blogurile din Romania (…inca) si a ramas asta ultimul.

  5. Era o intrebare retorica…este evident ca asta e tema ta „de casa”… zau ca am senzatia ca esti ori Liga( ala e in direct la realitatea tv deja) ori retardul ala de popoviciu… ca nu-mi pot imagina ca pe acolo sunteti chiar toti atat de oligofreni.

  6. REPET: DACA MODERAM ACEST FORUM ERAI BANAT !!!

  7. Manuela, te rog eu sa ne curmi suferinta…m-am saturat de frustrarile iepurasului ca de mere padurete… baneaza-i ip-ul daca e static, daca nu baneaza toata clasa aia de Ip-uri… ASA CUM FACEAU AIA PE COTIDIANUL CAND ERA PORTOCALIU…sunt satul de prosti care se cred mari manipulatori.

 16. 16 Iepurele de Martie noiembrie 1, 2010 la 4:07 pm

  @ Bah

  In definitiv, ce te tot bagi in seama cu mine, cretinoidule???!!! DA, sunt cenzurat permanent, si DA, este dreptul meu sa ma plang Manuelei de acest lucru. Daca „ceea ce scriu nu te intereseaza”, taci dracului din gura, nu te mai baga in seama. Esti un biet tembel lipsit de idei si te agati cu disperare de comentariile mele, pentru a iesi in evidenta. Nu ma adresez tie, deci vezi-ti de treaba ta, prostalaule! Ti-ai ales perfect pseudonimul. De cate ori iti citesc bagarile in seama inepte, imi vine sa spun „bah!!!”. Mi-e scarba de atata prostie!

  P.S.: @ Manuela: Bah m-a tratat de „ratardat”, „oligofren”, „prost” si „manipulator”. In conditiile astea, daca nu-mi postezi replica pe motiv de insulte, chiar ca nu stii ce-i aia obiectivitate.

 17. 17 maria noiembrie 1, 2010 la 4:11 pm

  @dlnimeni :)) am ras de ma-m prapadit in timp ce citeam comentariul tau :)) si nu pot rade ca ma doare in partea dreapta :)))
  chestia cu diplome sa fie alfabetizarea poate fi ulterioara mi-a trecut si mie prin cap cand citeam articolul. :))))))))
  :)))))))))))))) :)))))))))))) acuma cred ca scot din mine tensiunea acumulata :))))))))))))))))
  :))))))))))))0 testele pisa :)))))))))))) cu ele se vor evalua elevii :))))))))))

 18. 18 Iepurele de Martie noiembrie 1, 2010 la 4:27 pm

  @ Bah

  Si inca ceva. Nu sunt deloc disperat ca, in cearta dintre noi, sa-njur eu ultimul. Chiar daca nu ti-o spun eu, tu tot imbecil ramai. Si bagarile tale in seama prostesti n-o sa-ti adauge nici macar un dram de inteligenta in plus.

 19. 19 Bah noiembrie 1, 2010 la 4:29 pm

  @Iepurash isteric de apriie

  1. Te agiti inutil… m-am adresat altui Iepurash…te simti ?

  2. Nici iepurasului pacalici de aprilie nu i-am adresat aceste cuvinte…citeste cu atentie… NIMENI NU ESTE ALTCEVA DECAT CEEA CE VREDE EL CA ESTE …SAU SE SIMTE A FI.

  3.IMI ASUM ROLUL DE A DA ZMETII PROSTILOR (TE SIMTI?).

  4. Nu te-am tratat nicicum…te-ai bagat singur in aceasta categorie…treaba ta cum te simti.

  5. Singurul inteligent de pe aici care arunca injurii esti tu…deci cu privire la inteligenta se pare ca am avut dreptate…iti dai seama ca daca te vanam sa te banez erai victima sigura…din pacat nu moderez eu.

  6. Realizezi penibilul situatiei (cred ca iar te crizezi) ? la fiecare postare te agiti cam ca Pepsi (e voie cu reclame?) ca nu ti se va aproba postarea…invariabil ea este aprobata.

  7. Daca esti de sex masculin (barbat nu poti fi) te invit sa discutam intre cati ochi vrei tu (convenabil si patru) ca sa stabilim niste amanunte legate de:

  „Esti un biet tembel lipsit de idei si te agati cu disperare de comentariile mele, pentru a iesi in evidenta. ” 😀

  8. Cu privire la „pseudonim”/nick… te-ai prins ca nu te-ai prins?…putem lamuri si asta la discutia aia intre cati ochi vrei tu. 😉

 20. 20 maria noiembrie 1, 2010 la 4:31 pm

  :))))))))))) nu stiu ce am dar nu ma mai pot opri din ras :)))))))))))))))) :)))))))))))))) @Bah „6. REPET: DACA MODERAM ACEST FORUM ERAI BANAT !!! ” :)))))))))))) semeni cu vadim :)))0cand zicea ca impusca ungurii in piata universitatii bahhhhhhhhhhhhhh opritima ca nu stiu ce–mi veni :))))))))))))0 nu mai pot. :)))))))))))))))))0

 21. 21 Bah noiembrie 1, 2010 la 4:36 pm

  @maria

  daca asta e ce ai inteles…iti urez succesuri multiple si maretze.

  @Iepurash

  Hai ca incepi sa-mi devii simpatic.
  Vrei sa ai ultimul cuvant nu-i asa? nebunaticule. 😉

 22. 22 Bah noiembrie 1, 2010 la 4:39 pm

  @Iepuras

  In cazul in care n-ai remarcat…esti singurul care injura. 😉
  …my last 2 cents.

 23. 23 Iepurele de Martie noiembrie 1, 2010 la 4:48 pm

  @ Bah

  Scrii: „Realizezi penibilul situatiei (cred ca iar te crizezi) ? la fiecare postare te agiti cam ca Pepsi (e voie cu reclame?) ca nu ti se va aproba postarea…invariabil ea este aprobata.”

  Chiar ca esti COMPLET CRETIN!!!!!!!!!!!!!! Postarile mele NU sunt aprobate invariabil. UNELE DIN ELE sunt aprobate INTR-UN TARZIU, dupa INDELUNGI INSISTENTE.

  In incheiere, nu pot decat sa citez din mine: „Nu sunt deloc disperat ca, in cearta dintre noi, sa-njur eu ultimul. Chiar daca nu ti-o spun eu, tu tot imbecil ramai. Si bagarile tale in seama prostesti n-o sa-ti adauge nici macar un dram de inteligenta in plus.”

  Acestea fiind zise, chiar ca te-am aruncat definitiv la gunoi.

  P.S.: Sunt perfect de acord sa ne intalnim oricand, ca sa ti-o trag peste bot. Recunosc, am avantajul varstei si ma voi folosi de el. Eu sunt bucurestean. Tu?

 24. 24 Bah noiembrie 1, 2010 la 5:13 pm

  @Iepurash

  1. Vad cum in ultimele 15-20 de minute ai cam 6 postari aprobate…oare trebuia ca ele sa fie aprobate inainte ca tu sa le scrii?… nu prea inteleg

  2. La ce limbaj folosesti fata de colegii de blog si la moderatori…MA MIR CA SUNT APROBATE!

  3. Nu ti-am adresat direct nici o jignire…un minimum de decenta s-ar fi impus.

  4. Am sa-ti spun ca atunci cand isi termina argumentele numai prostul recurge la pumni… argumentul Kalasnikov nu functioneaza.

  5. Ma gandeam la o intalnire in care sa ne folosim intelectul… eu nu ma bat din principiu…nu-mi place sa ma murdaresc/julesc pe maini din cauza unor fraieri…mai ales de cand s-a inventat praful de pusca… in acest caz nici varsta nu este un avantaj 😀

  6 In secolul vitezei nu conteaza de unde esti sau ce esti? 😉 I’m from arround dealing my own life. 😀

  7. By the way … securistii, tradatorii, cei care submineaza economia nationala, sau vand lucruri care nu au ce cauta in posesia lor ar trebui aruncati dupa gratii(securistii inca vii) sau la cosul de gunoi al istoriei (securistii morti)

 25. 25 maria noiembrie 1, 2010 la 5:14 pm

  @bah multumesc frumos. sa stii ca eu ma-m simtit. dar stii cum se spune: bah! ciocu mic ca acuma noi suntem la putere :))

 26. 26 Manuela noiembrie 1, 2010 la 5:24 pm

  @Iepurele de martie

  Mad as a March Hare.

 27. 27 Jr. noiembrie 1, 2010 la 5:27 pm

  Adrian Nastase, afirmă:
  11.Priectul de Lege a Educaţiei Naţionale prezentat de PDL Parlamentului României, INCALCĂ DREPTURILE FUNDAMENTALE ALE MEMBRILOR COMUNITĂŢII ŞCOLARE ŞI ACADEMICE.
  Emil Boc, răspude:
  ŞI CE DACĂ?!

 28. 28 dlnimeni noiembrie 1, 2010 la 5:29 pm

  Maria: ridem, dar nu e risul nostru, iar comentariile mele nu scad valoarea articolului dlui Nastase. Iar eu am scris acolo chestii ale naibii de serioase. Sa nu ajungem la rezonanta fiindca se darima podul.

 29. 29 MH noiembrie 1, 2010 la 5:32 pm

  In regulamentul camerei deputatilor si al camerelor reunite nu exista optiunea prezentei tacute si asezate la un vot secret. Participantii au posibilitatea sa se abtina, dar aceasta se face prin votul nul (ambele bile in urna neagra). Statul in banca si luarea in considerare la numarare a acelora ca prezenti, este de fapt transformarea unui vot, prevazut ca secret in regulament, intr-un vot deschis si colectiv. (este o modalitate a votului deschis tot prevazut in regulament – ridicatul in picioare, respectiv statul jos). Motiunea de cenzura nu a cazut, s-a facut impotriva regulamentului, nedemocratic si complet impotriva oricarei logici.

  Din regulamentul camerelor reunite:
  Art. 32. – Votul deputaţilor şi al senatorilor este personal. El poate fi deschis sau secret.Votul deschis se exprimă public (…), prin ridicare in picioare, ori prin apel nominal (…). Votul secret poate fi exprimat prin buletine de vot, prin bile sau electronic.
  Art. 34. – Acordarea votului de încredere Guvernului şi retragerea încrederii acordate Guvernului prin adoptarea unei motiuni de cenzura sunt supuse procedurii votului secret prin bile.

  Din regulamentul camerei deputatilor:
  Art. 126. – Votul prin bile se desfăşoară astfel: în faţa preşedintelui Camerei Deputaţilor se aşează o urnă albă şi una neagră. Deputaţii vin pe rând la urne, după ce primesc de la secretari câte două bile, una albă şi una neagră, pe care le introduc în cele două urne. Bila albă introdusă în urna albă şi bila neagră introdusă în urna neagră înseamnă vot „pentru”, iar bila neagră introdusă în urna albă şi bila albă introdusă în urna neagră înseamnă vot „contra”; pentru „vot nul”, ambele bile se introduc în urna neagră.

  Respectarea regulamentului camerelor este la rindul sau sustinuta de articolul 64 din Constitutie: Lucrarile camerelor se conduc dupa regulament, nu dupa fanteziile personale ale lui Anastase, Voinescu ori Oltean si nici dupa cele colective ale pdlistilor.

  Secret vine de la secretus, din participiul trecut al verbului secernere care inseamna a separa, a lua o parte dintr-un intreg, a individualiza. (cernere, a cerne a separa componentele unui amestec + se ca prefix, izoleaza componentul individual; ca sa nu fie nici un dubiu: nu este o separare pe grupuri ci separarea individului de grup). In acest sens vot secret nu este un vot ascuns, ci unul individual, separat de influenta colectivului. Ar trebui sa li se aduca la cunostinta celor care au stat jos si vor sta jos si la motiunea de cenzura pe educatie ca ceea ce fac nu este o „abtinere la colectiv”, ci o incalcare grava si a regulamentului camerelor si a unei modalitati democratice esentiale: votul secret este implicit un vot individual. Daca asta inteleg ei prin vot secret, nu vad ce i-ar opri in 2012 sa o aplice si la scara unei tari.

  Alegerile obisnuite, inclusiv cele prezidentiale se fac tot prin vot secret. Desigur si acolo sunt oameni care nu participa la vot, chiar cu milioanele. Dar acestia nu intra in calcul atunci cind se numara voturile, desi prezenti (cum ar putea fi dati afara din tara?), pe buna dreptate nu sunt socotiti. Deci care este logica votarii pe ultima motiune de cenzura? Se respecta regulamentul pe fragmentul convenabil – prezenta asigura cvorumul, dar principiile votului secret nu se respecta si jos statatorii sunt numarati?

  Au gasit o modalitate desucheata, si tipica lor, jumatatea de adevar, pe care ei o gindesc de mult timp – la motiunea din 2009 chiar domnul Oltean a racnit din adincul plaminilor ca ei vor vot deschis la motiunea de cenzura si multi pdlisti i-au tinut isonul – si pe care o prezinta in ultima secunda intr-o forma populista si adacadabranta ca sa nu te poti dezmetici la timp sa-i opresti. Poate de data asta ii opriti la timp, este totusi Parlamentul Romaniei, nu o arena de circ pentru iluzionisti inventivi.

 30. 30 Bah noiembrie 1, 2010 la 5:36 pm

  @Iepurash

  Iepurii de martie sunt nebuni???
  „In Anglia expresia „Nebun ca un iepure (de camp) de Martie” (Mad as a March Hare) este foarte cunoscuta si utilizata atunci cand cineva are, dintr-o data, un comportament neobisnuit, imprevizibil.”

 31. http://en.wikipedia.org/wiki/Mad_as_a_March_hare
 32. Mixomatoza şi sindromul hemoragic al IEPURELUI (O ALTA POSIBILA CAUZA?)

  Iepurele cu „cap de leu“! (ASTA SA FIE?)

  Perioada de incubaţie a virusului este de 4-10 zile, iar boala debutează prin hipertermie, abatere, congestia conjunctivei, edemul pleoapelor (blefaroconjunctivită) cu secreţii oculare care devin mucopurulente. Apoi are loc tumefierea capului, în special a botului, acesta căpătând aspect de „cap de leu“.

  SINDROMUL HEMORAGIC AL IEPURELUI (boala hemoragică virală a iepurilor) – SAU POATE ASTA???
  este o boală infecţioasă virală foarte contagioasă, cu evoluţie supraacută şi acută, caracterizată prin febră, sindrom hemoragic, morbiditate şi mortalitate ridicate.

  CONCLUZIE: STAPANUL TAU A UITAT UNA DINTRE VACCINARI SI ACUM E PREA TARZIU.

 • 31 Bah noiembrie 1, 2010 la 5:49 pm

  @maria

  slugile nu sunt nici la putere nici in opozitie in sistemul feudal basescian. 😉

 • 32 Doru Coarna noiembrie 1, 2010 la 6:56 pm

  Cel mai needucat partid, cu cei mai needucati politicieni, reformeaza educatia…

  Ce mama naibii nu intelege odata poporul asta ca este bataia de joc si distractia unor derbedei si a unor hoti?

  Deci astia conduc tara, iar poporul asteapta sa mearga candva si bine… de aici se vede despre ce fel de natiune tot vorbim noi aici.

 • 33 maria noiembrie 1, 2010 la 7:05 pm

  @bah
  nu stiu care e diferenta intre sluga si vasal cei doi termeni pentru una careia i se doreste succesuri sunt echivalentul asiatent manager= secretara si nici nu-l pot vedea pe basescu ca pe un rege ca sa imi pot macar imagina un sistem feudal basescian. concluzia: asai cum zici tu dar nu am inteles ce ai spus. :))))))))))))

 • 34 Iepurele de Martie noiembrie 1, 2010 la 7:25 pm

  @ Bah

  Hai, ma, las-o balta!!! Adica, intai imi scrii:

  Daca esti de sex masculin (barbat nu poti fi) te invit sa discutam intre cati ochi vrei tu (convenabil si patru) ca sa stabilim niste amanunte legate de:

  “Esti un biet tembel lipsit de idei si te agati cu disperare de comentariile mele, pentru a iesi in evidenta. ”

  si apoi:

  „Ma gandeam la o intalnire in care sa ne folosim intelectul… eu nu ma bat din principiu…”

  Ce le mai intorci!!!

  Bine, hai sa presupunem (prin reducere la absurd) ca am inteles eu gresit invitatia ta si te gandeai, intr-adevar, „la o intalnire in care sa ne folosim intelectul”. In cazul asta, te refuz. De ce? Simplu: din moment ce este absolut evident ca tu nu ai intelect, este clar ca, prin „sa ne folosim intelectul”, intentionezi sa ne intalnim si sa-l folosim amandoi pe al meu, in comun. Imi pare rau, dar nu sunt de acord. Daca n-ai un intelect, da un anunt in ziar: „Pierdut intelect. Il declar nul”. Eu pe-al meu nu ti-l dau.

  Si cu asta, basta. Prea mi-am pierdut timpul cu tine, acordandu-ti o importanta pe care nu o meriti. La gunoi cu tine! Pa!

 • 35 Iepurele de Martie noiembrie 1, 2010 la 7:27 pm

  @ Manuela

  Esti previzibila. Ma crezi sau nu, chiar ma intrebam cand iti va veni ideea sa bagi chestia asta cu „Mad as a March Hare”. Slabuta. Te-am pupat.

 • 36 Iepurele de Martie noiembrie 1, 2010 la 7:35 pm

  @ Bah

  Totusi, o ultima chestie. Imi scrii: ” Nu ti-am adresat direct nici o jignire…un minimum de decenta s-ar fi impus”.

  Cu alte cuvinte, admiti ca m-ai injurat indirect. Iar eu trebuia sa ma prefac ca nu-mi dau seama ca ma-njuri, altminteri, sunt lipsit de decenta. Profund!!!

 • 37 Iepurele de Martie noiembrie 1, 2010 la 7:39 pm

  @ Bah

  O dovada ca MINTI, atunci cand scrii: „Ma gandeam la o intalnire in care sa ne folosim intelectul… eu nu ma bat din principiu…”

  Ce ne impiedica sa ne folosim intelectul, intr-o discutie, aici, pe blog? De ce e nevoie „sa ne intalnim”? Q.E.D.: te-ai referit la o corectie corporala, pe care ai fi avut chef sa mi-o aplici, apoi, vazand ca accept propunerea ta, ai dat-o cotita.

 • 38 Plano10 noiembrie 1, 2010 la 8:22 pm

  Legea Educatiei asumata de Guvern nu este decat o mare pacaleala trasa ungurilor… ca sa-i mituiasca : sa nu voteze motiunea.
  Ca si anul trecut, legea va fi trimisa in Parlament de CCR, oricat de portocalie ar fi acum componenta Curtii. Sau… tocmai de-aia.

 • 39 Bah noiembrie 1, 2010 la 8:48 pm

  @Iepurele

  1. NU MINT… nu am de ce, nu am nevoie, nu am chef…mi-am castigat in ani dreptul de a spune oricui ceea ce cred fara sa-mi pese…adevarul doare allways.

  2. NUMAI oameni lipsiti de imaginatie/intelect se pot gandi la pumn ca ultim argument…desi varsta, kilogramele si antecedentele sportive m-ar califica…sau poate tocmai de aceea;)

  … think about it.

 • 40 Bah noiembrie 1, 2010 la 9:13 pm

  @Iepure

  Cam asa va dati voi, micii securisti tablagii, CU STANGUL IN DREPTUL, cand va bagati in seama ca musca in…fasole:

  „A PRICEPE CA NU POTI PRICEPE E CEVA INTERESANT, DAR A PRICEPE PENTRU CE NU POTI PRICEPE E FORMIDABIL!”
  …ia zi inteligenta cenusie cine o zis asta?

 • 41 Iepurele de Martie noiembrie 1, 2010 la 9:30 pm

  @ Bah

  La revedere!!!

 • 42 Iepurele de Martie noiembrie 1, 2010 la 9:40 pm

  @ Bah

  Scrii: „NUMAI oameni lipsiti de imaginatie/intelect se pot gandi la pumn ca ultim argument”. Adica tu te iluzionezi ca mi-ai adus argumente? Argumente CĂ CE???!!! Te-ai bagat in seama prosteste cu mine, injurandu-ma (indirect), fara sa stii nici tu de ce si fara sa demonstrezi nimic. Care este scopul atacurilor tale, ce sustii, ce vrei?! CE-AI ARGUMENTAT?! NIMIC!!! Sau ti se pare ca aia cu „voi, micii securisti tablagii” si altele asemenea sunt niste demonstratii sustinute cu argumente? N-ai facut decat sa demonstrezi ca, asa cum spunea cineva, „starea fundamentala a romanului este aceea de a se afla in treaba”. Cam asa se poate rezuma, in cateva cuvinte, activitatea ta pe blogul asta. Si mai vorbesti de „argumente”???!!! Haida de!

 • 43 Iepurele de Martie noiembrie 1, 2010 la 9:43 pm

  Petre Tutea a scris, cred, aia cu aflarea in treaba.

 • 44 Bah noiembrie 1, 2010 la 9:45 pm

  @Iepurele

  Mah, tu chiar vrei sa devii martir… chair crezi ca-ti merita carmaciul?
  Oare de ce-ti sta gandul numai la pumni?… cum mi-ar sta sa stalcesc in bataie un biet mosulica… nu m-ai „agatat” amice.
  …in rest…oare ai idee cat te supraevaluezi?

  DACA AI FI FOST POPOVICIU MI-AR FI PLACUT SA TE FAC DE RAHAT LIVE PE ORICE POST TV (INCLUSIV IUBITUL VOSTRU B1TV…vezi ca e campioana anticoruptiei Walking Monica acum), dar cum esti doar un biet mos ex-securica zic pas… nu dau in copii. debili si batrani. 🙂
  …apropos, cu ce dadeai dupa mine cu carjele sau cu butelia de oxigen? =))

 • 45 Bah noiembrie 1, 2010 la 9:53 pm

  @Iepurel

  ca sa ne revedem ar fi fost obligatoriu sa ne fi vazut 1 data pana acum…ceea ce e exclus…
  …mai potrivit era: „la buna vedere” 😛

 • 46 Bah noiembrie 1, 2010 la 9:55 pm

  @Iepurele

  Din amicitie iti atrag atentia ca te afli de partea gresita a…pubelei
  …my last 2 cents 😉

 • 47 Bah noiembrie 1, 2010 la 9:58 pm

  @Iepurele

  crezi-crezi, dar tu ceva sigur stii? 😀

 • 48 Iepurele de Martie noiembrie 1, 2010 la 10:24 pm

  @ Bah

  Doamne, ce aberatii debitezi!!! Deci, dupa parerea ta, eu sunt un „securist”, un „mosulica”, un basist (caci scrii „iubitul vostru B1 TV”)?! Delirezi! De fapt nu, nu delirezi. Esti pur si simplu prost. Te-am aruncat la gunoi. Pa!

 • 49 maria noiembrie 1, 2010 la 10:26 pm

  plano10 plasa crezi tu. ce aveti cu ungurii?????? eu traiesc aici printre ei. stau la bloc. deasupra mea locuiesc unguri. ne intelegem bine pana nu imi boncane in creier. :))))))))))))))
  stii ce spun cetatenii unguri din oradea? dau copilu la sectia romana pentru ca altminteri nu va invata in veci sa vb romaneste si oricat de destept ar fi copilul nu-si va gasi de lucru. altii care inca mai cred ca pamantu numit ardeal apartine vreunei natii isi trimit odraslele la fel de proaste ca si parintii la sectiile maghiare din scolile de cartier. sectii cu clase comasate si cu profesori ff slabi. sectii pe cale de disparitie. in oradea cred ca in final va ramane un liceu si o facultate cu predare in limba maghiara. dar tot asa sunt facultati licee si scoli apartinand cultelor crestine. personal pun semnul egal intre o facultate adventista si una cu predare in limba maghiara. toate vor da faliment daca nu dovedesc performanta. si atunci de ce sa nu se dea sanse ungurilor de a dovedi performanta? mie imi plac ungurii din guvern. sincer. si apreciez profesionalismul cu care m-au obisnuit cetatenii de etnie magiara de-a lungul timpului. apreciez la ei respectul cu care isi trateaza semenii. si romanii sunt politicosi dar ungurii fiind mai putini ma lovesc de mai multi unguri respectuosi decat de romani asemenea lor. sunt parolisti si oameni de cuvat. merg in ungaria cu buletinul peste ceva vreme voi ajunge in debrecen cum ajung la bunicamea la beius. fara nici o oprire. va agitati degeaba si scoateti fum din taratele arse in cap. mergeti si cumparati case in ungaria sa ocupati si voi teritoriul unguresc. sunt ieftine si sunt destule.

 • 50 maria noiembrie 1, 2010 la 10:43 pm

  un coleg de serviciu de etnie maghiara membru in udmr originar din jud. covasna mi-a spus asa: tot ceea ce imi doresc este sa-mi pastrez autenticitatea culturala. am intrebat ce il opreste si mi-a raspuns ca nimic. SI DA. LIMBA ROMANA PENTRU UNGUR ESTE LIMBA STRAINA. asa cum pentru romanii plecati in spania la munca limba spaniola este limba straina. punct. oficializarea limbii romane xca limba straina pentru toate etniile consider ca este o forma de respect pe care putem s-o aratam romanilor plecati la munca peste granita.

 • 51 Bah noiembrie 1, 2010 la 10:47 pm

  @Iepurash

  Oi fi eu mare, dar cate ore crezi ca-ti trebe sa ma arunci la gunoi, amice?
  NU E NUMAI PAREREA MEA, asa zic si sefii tai, cam satui de cat calci in strachini…apropos, vezi ca-s pe cale s-o coteasca…tu esti in directia gresita semnalizarii…la loc comanda PLOTONER… stiu-stiu, dupa rev. te-au avansat, dar tu tot la mentalitatea de tablagiu ai ramas.
  …pe loc repaus.

 • 52 Aya noiembrie 2, 2010 la 4:04 am

  @

  Pivniceru Nicolae

  Citez intrebarea ta din noiembrie 1, 2010 la 10:43 am:
  „Daca ar urma o demisie in grup a parlamentarilor opozitiei si a celor care vor mai dori acest lucru, nu s-ar declansa alegeri anticipate?”

  Nu s-ar ajunge la alegeri anticipate, pe aceasta cale.

  Daca parlamentarii opozitiei ar demisiona, prima consecinta ar fi ca reprezentantii puterii in Parlament (si cei care o sustin) chiar ar „zburda” cel putin o perioada adoptand, in liniste si fara probleme, toate mizeriile posibile pe care le-ar numi legi.
  Pentru a nu pierde momentul favorabil, criminalul Boc si-ar „asuma raspunderea” pentru cele mai mari aberatii cu putinta, fara teama de a trece prin vreo motiune de cenzura.

  In plan electoral, unica urmare ar fi organizarea de alegeri in colegiile unde au aparut locuri vacante in urma demisiei parlamentarilor opozitiei.
  Altfel spus, acestia ar trebui sa se bata, la jumatatea mandatului, pentru a obtine acelasi numar de locuri detinute, acum, in Parlament.

  Mecanismul declansarii alegerilor anticipate este STRICT reglementat prin Constitutie- si nu are legatura cu demisia parlamentarilor Opozitiei.

 • 53 Aya noiembrie 2, 2010 la 4:21 am

  @

  Iepurele de martie

  In replica la mesajul adresat Manuelei in noiembrie 1, 2010 la 3:25 pm, o parafraza:

  Pozitia ta, de comentator pe acest blog, este o insulta la adresa bunului simt.
  Nu ai nici inteligenta, nici coerenta necesare pentru a scrie, in general, ceva.
  Prin injuriile sau atacurile abjecte si irationale la adresa unor comentatori (si a moderatorului acestui blog), in functie de umorile generate de incontinenta ta scatologica demonstrata, te autodefinesti ca personaj dezgustator in acest spatiu.

 • 54 Aya noiembrie 2, 2010 la 4:32 am

  @

  Bah

  Citez din mesajul pe care i l-ai adresat Iepurelui de martie in noiembrie 1, 2010 la 10:47 pm:

  „stiu-stiu, dupa revolutie te-au avansat, dar tu tot la mentalitatea de tablagiu ai ramas.”

  Asa este!
  Dupa cum bine spunea cineva, aici, Iepurele de martie a fost facut colonel la apelul bocancilor.

  P.S.
  Nu stiam ce inseamna „apelul bocancilor”- am aflat dupa acea replica pe care a primit-o, binemeritat, penibilul personaj care isi spune „Iepure de martie”.

  Initial, doar ma amuzase foarte tare formularea „apelul bocancilor”.
  Cand i-am aflat semnificatia, am realizat ca defineste perfect situatia Iepurelui dezgustator, suferind de incontinenta scatologica.

 • 55 Aya noiembrie 2, 2010 la 4:43 am

  @

  Adrian Nastase

  VICIU DE PROCEDURA LA VOTAREA MOTIUNII DE CENZURA!

  In mesajul din noiembrie 1, 2010 la 5:32 pm, „MH” sesizeaza un amanunt foarte important, care arata ca, la votarea motiunii de cenzura, a existat un viciu de procedura care face ca rezultatul sa nu fie valabil.

  Citez fragmentul relevant din postarea respectiva:
  „Participantii au posibilitatea sa se abtina, dar aceasta se face prin votul nul (ambele bile in urna neagra). Statul in banca si luarea in considerare la numarare a acelora ca prezenti, este de fapt transformarea unui vot, prevazut ca secret in regulament, intr-un vot deschis si colectiv. (este o modalitate a votului deschis tot prevazut in regulament – ridicatul in picioare, respectiv statul jos). Motiunea de cenzura nu a cazut, s-a facut impotriva regulamentului, nedemocratic si complet impotriva oricarei logici.”

  Reformulez:
  La motiunea de cenzura s-a practicat un „tip de vot mixt” (unii parlamentari au votat cu bile- altii, prezenti la vot, s-au abtinut din banci) care contrazice procedurile regulamentare.
  Viciul de procedura duce la anularea rezultatului.

  Cred ca trebuie reluat votul pentru motiunea de cenzura.

 • 56 Aya noiembrie 2, 2010 la 5:04 am

  @

  Maria

  Crizele de isterie (rasul isteric intra in aceasta categorie- vezi postarile din noiembrie 1, 2010 la 4:11 pm si din noiembrie 1, 2010 la 4:31 pm) nu pot acoperi revoltatorul tau anti-romanism, dispretul fata de invatamantul romanesc si faptul ca sustii aruncarea in derizoriu a limbii romane (atitudini dovedite in noiembrie 1, 2010 la 2:13 pm).

  Dupa greselile gramaticale pe care le faci si dupa precaritatea exprimarii pot pune concluzia ca limba romana este, si pentru tine, un fel de limba straina- poate, acesta va fi fiind motivul pentru care evident o urasti.

  Adrian Nastase a fost cat se poate de clar in expunerea argumentelor pentru care legea „asumata” de criminalul Boc NU ARE VOIE sa poata fi pusa in opera.

  Pentru genocidul cultural si pentru dispretuirea limbrii romane, guvernul Boc TREBUIE sa cada.

  Mutilarea identitatii noastre, ca popor, nu trebuie nici tolerata, nici iertata!

 • 57 Vasile, noiembrie 2, 2010 la 7:37 am

  Bah,

  Glumesti, sefii lui sunt infirmierii , garderobierii care il imbraca din cind in cind cu halatul cu maneci foarte lungi!

 • 58 blogideologic noiembrie 2, 2010 la 7:55 am

  Actuala reformă a învăţământului propusă de PDL încearcă, –bănuiesc eu, pentru că ei n-au discurs, nici Traian Băsescu, nici Emil Boc, nici Daniel Funeriu–, să impună printr-o presiune instituţională şi coercitivă învăţământului românesc un izomorfism cu învăţământul din Occident (Res Publica Hesperiae Plague). De fapt nu este vorba despre o reformă autentică a învăţământului românesc, ci despre abaterea sa de la rosturi. În politica macroeconomică pe termen lung a PSD, destinată să furnizeze educaţie, competenţe, locuri de muncă în acord cu principiul „full employment”, este inclusă şi o evoluţie treptată a şcolii româneşti pe această linie. Peste tot în lume, organizarea învăţământului este supusă acum la presiuni pentru a furniza mituri care narează despre „varii structuri formale ca fiind mijloace raţionale pentru atingerea unor finalităţi dezirabile” (Meyer şi Rowan, 1991). Organizaţiile din învăţământ ce aderă la acest tip de mituri instituţionale sunt considerate a fi legitime, în vreme ce organizaţiile care nu furnizează mituri izomorfe acelora din Hesperia (cea calamitată de plăgi) devin automat ilegitime.

 • 59 Criticos noiembrie 2, 2010 la 8:04 am

  @Maria
  Serios?! Chiar aşa?! Aberantă analogie şi chiar mai aberantă concluzia! Singurul lucru notabil cu adevărat este recunoaşterea semnificaţiei absolut simbolice a „drepturilor” cerute cu tupeu de UDMR. N-ar fi oare mai firesc ca minoritarii să-şi manifeste loialitatea faţă de ţara ai cărei cetăţeni sunt prin însuşirea limbii oficiale?
  Poate ţi-a scăpat lozinca demonstranţilor între care se număra şi un ministru udemerist al Guvernului României : „Ţinutul secuiesc nu e România”!

 • 60 Ghita Bizonu' noiembrie 2, 2010 la 8:54 am

  maria

  da tu de ce ursti romanii ?!
  Si sa mai iti zic catesceva . In Oradea un copil provenind dintr-o familie ungureasca invata pronto romana . de pe terenul de joaca !!
  Apoi limba oficiala a statului nu are cum sa fie limba straina p0tr cetatenii sai … asa ca … minti .

 • 61 gheorghe noiembrie 2, 2010 la 9:00 am

  Foarte buna ideea eliminarii titularizarii pe post. Prin divarse metode si nu in urma cele politice foarte multe nulitati s-au titularizat pe posturi bune de unde nu la scoate doar pensia,asa sa ajuns la decaderea invatamintului rominesc.Profesorii si invatatorii de valoare nu cred ca au probleme din acest punct de vedere doar nulitatile titularizate care nu fac nimic in scoala dar sint foarte vocale in spatiul public,cadrele didactice de valoare se ocupa de scoala nu stau mai mult in greve si proteste.Ca UDMR-ul incearca cu disperare sa tina captiv electoratul maghiar nu mai este o noutate chiar si prin impiedicarea accesului copiilor la limba romina chiar daca prin aceasta limiteaza foarte mult posibilitatile de integrare a tinerilor in socitatea romineasca.Parintii care constientizeaza acest lucru,din ce in ce mai multi,i-si dau copii sa invete la scoli rominesti stiind ca viitorul lor este aici in Rominia unde s-au nascut si au crescut si careia ii apartin,putini sint cei ce-si gasesc de munca in Ungaria unde sint tratati ca venetici.Spunea ministrul Funeriu ,care sfideaza lagile si scoala romineasca prin neomologarea stdiilor sale in tara,omologare obligatorie pentru orice cetatean ce vrea un loc de munca in Rominia si trimiterea propriilor copii la scoli din strainatate neavind incredere in invatamintul pe care il conduce ,acum citeva zile ca face reforma invatamintului cu profesorii pentru profesori.Cu profesorii ar trebui sa faca reforma dar practica arata ca niciodata nu sa gindit la asa ceva,dar pentru profesori? nu ar trebui ca invatamintul sa fie pentru elevi?,sa le dea acestora cunostintele minime integrarii in societatea actuala?Asa sa ajuns sa vedem in scoli obiecte de studiu total inutile si manuale sau capitole din manuale inutile copiilor dar introduse pentru a asigura catedre unor profesori,titulari pe post, sau a introduce manuale scrise de anumiti profesori agreeati,manuale stufoase de valoare discutabila,la nevoile elevilor din generatia actuala sa se poata integra in actuala societate nu se gindeste nimeni De la un cetatean care nu a studiat in Rominia decit 11 clase si nu a lucrat nici o ora in invatamintul rominesc ajuns ministru nu se poate astepta mai mult

 • 62 florin m. noiembrie 2, 2010 la 9:18 am

  Dati vouchere pentru invatamant si lasati oamenii sa plateasca ce fel de invatamant vor. In cativa ani, invatamantul se va eficientiza fara bla bla si tam tam.

  Desigur, posibilitatea indoctrinarii scade vertiginos.

 • 63 Viorel Dobre noiembrie 2, 2010 la 9:30 am

  @ maria

  Ai dreptate. Viitorul este comun. Trecutul este segregationist. Cine priveste spre viitor, iti da dreptate. Cine priveste spre trecut, nu.

 • 64 Pepelea noiembrie 2, 2010 la 10:09 am

  ANTON PAN – 156 ANI DE…HODINĂ

  La casa-i de odihnă din Biserica Lucaci
  Unde Antonie Panteleon le doarme-n draci,
  Incognito, Băsescu Traian călare pe Micuţul,
  Preş.- trivial îi ciocăne la cruce (cu prepuţul).

  În hohote de râs, strunind pe demonii ogari,
  Nu-i vine-a crede cum se-nnodară doi măgari.
  Servindu-le amabil câte un braţ, osos, de paie,
  Gândeşte Anton Pan : curând o să vă ia o gaie !

 • 65 blogideologic noiembrie 2, 2010 la 10:57 am

  @ Viorel Dobre
  +Poate ţi-a scăpat lozinca demonstranţilor între care se număra şi un ministru udemerist al Guvernului României : “Ţinutul secuiesc nu e România”!+
  Deci prezentul este segregaţionist.

 • 66 Viorel Dobre noiembrie 2, 2010 la 12:15 pm

  @ blogideologic

  Probabil aveti dreptate. Dar hai sa schimbam viitorul. In bine. Impreuna.

 • 67 maria noiembrie 2, 2010 la 2:01 pm

  @aya multumesc pentru ca ti-ai etalat in scris perceptia proprie la comentariile mele si ca mi-ai acordat atentie. nu manifest anti-romanism nu manifest dispret fata de invatamantul romanesc nu arunc in derizoriu limba romana si nu urasc limbile straine. este perceptia ta care nu ma intereseaza. nu consider ca acest guvern practica un genocid cultural si manifesta dispret fata de limba romana. mie personal nimeni din afara nu-mi mutileaza propria identitate nici guvernul si nici tu. 🙂

  @criticos. traim in UE. acceptam sau nu suntem membri UE. personal ma consider cetatean european cu domiciliul in romania judetul bihor etc.
  asa cum politicienii romani hranesc iluziile electoratului romanesc tot asa si cei din UDMR au acest drept. daca tu crezi ca vreun politician din UDMR doreste constituirea unui stat in stat esti liber sa crezi ceea ce vrei. nu cunosc ceea ce gandesti si crezi tu. personal nu cred ca vreun poitician UDMR la aceasta data lupta pentru un c–t in ploaie asumandu-si riscuri si responsabilitati ff mari. daca vreodata iluzia ungurilor ce traiesc in „tinutul secuiesc” va fi materializata si transpusa in realitate nimeni din tinutul amintit nu va mai avea nevoie de ea. asta este parerea si convingerea mea legata de acest subiect.

  @gita bizonu. nu urasc romanii. ti-am raspuns la intrebare.
  daca limba engleza nu-i straina pentru romani atunci nici limba romana nu-i straina pentru unguri. ai perfecta dreptate.

  @viorel dobre bine se spune cand se spune ca cine se aseamana se aduna. si de unii si de altii este nevoie. si de oameni visatori si de oameni ce transpun visele in realitate. 🙂 si de oameni ce privesc in trecut. fara ei omenirea cred ca ar fi ca omul amezic care invata in fiecare moment ca obiectul mic rotund gol cu un maner se numeste cana si cu ajutorul ei poti bea apa. totusi nu stim daca viitorul este comun. aici ne dam doar cu pareeri si ne scriem vise.

 • 68 maria noiembrie 2, 2010 la 2:53 pm

  bunica mea al carui univers avea granitele depresiunii beius imi spunea mereu: fata ai grija ce faci si cui faci ca tot ce faci se poate introarce impotriva ta sau zicea: ce tie nu-ti place altuia nu face ca tat ce faci sau zici sau gandesti se poate intoarce impotriva ta.
  tocmai pentru ca am rude si frati romani adoptati de tari straine asa cum si noi am adoptat unguri tigani sasi turci ma face sa cred (eu cred- si ce cred eu nu este adevar absolut) ca oficializarea limbii romane ca limba straina pentru toate etniile este o dovada de respect fata de romanii din diaspora. daca in loc de tarate ati avea creier ati vedea cat de nationalista rasista si xenofoba sunt.

 • 69 Ghita Bizonu' noiembrie 2, 2010 la 3:01 pm

  maria

  personal nu stiu daca sa te consider o mincinoasa patologica ori cam ispsita total de inteigenta.
  Ce te consideri ? Cetatean european ? Iti elibereaza cumva Europa pasaport ?scrie pe el cetatetnia europeana ?! Voi astia sunteti cel putin ridicoli .
  Si orice ai zice tu urasti roamnii si Romania sau ai un mare dispret . Din toata lipsa ta de inteligenta si caracter !!!

 • 70 Ghita Bizonu' noiembrie 2, 2010 la 3:56 pm

  maria

  daca in loc de toval ai avea obraz ai tine cont ca rudile tale cele plecate pe alte meleaguri vorbesc limba tarii aciipiente . Adica aia care i-a primit .
  Si fiindca mintea si inima ta sunt prin atte parti ai dori ca copii tai sa invete engleza … limba tarii in care vrei sa-i trimiti presupun.
  La tine nerusinarea primeaza … si prostia din capul tau !!!

 • 71 Viorel Dobre noiembrie 2, 2010 la 4:11 pm

  @ maria

  Doamna Maria, ca tot suntem la categoria proverbe romanesti:”cainii latra, ursul trece” Lasati-i sa latre si treceti mai departe. Niste frustrati, le-a mai ramas doar ura. Pe care si-o revarsa la intamplare, pe oricine, fara ca macar sa inteleaga ce citesc. Si mai ales, simbol suprem al micimii, si-o varsa pe cei despre care cred ca nu se pot apara. Improasca atata ura in jur incat ajungi sa crezi ca doar acest lucru ii mai tine in viata. Cum spuneau strabunii nostri, „Doamne apara si pazeste” de astfel de persoane. Oare ce neimpliniri or fi avut in viata de au ajuns asa? Cat de mult sa-ti doresti sa moara capra vecinului, cea nemurioare, pentru ca sa ajungi asa?

  Cu consideratie, Doamna.

 • 72 Criticos noiembrie 2, 2010 la 5:05 pm

  @ Maria
  1. Pentru toţi cetăţenii unui stat – adoptaţi sau autohtoni – limba oficială a statului respectiv asta este: LIMBA OFICIALA. Nu străină.
  2. În legătură cu cetăţenia ta europeană am să-ţi scriu o anecdotă. Cică în Belgia un învăţător preia o clasă I şi la prima oră le cere valonilor să se aşeze în băncile din dreapta iar flamanzilor în cele din stânga. În toiul operaţiei un băieţel proaspăt „adoptat” îl întreabă pe învăţător: „Şi noi, noi belgienii, unde să ne aşezăm”?
  Te invit să faci o călătorie în Europa ca să înveţi pe piele proprie ce înseamnă şovinismul. În Germania, dacă vei vorbi englezeşte, s-ar putea să nu fii înjurată, în franceză nu ţi se va răspunde ostentativ, în altă limbă, îţi las plăcerea să descoperi singură. Vor fi ceva cuvinte dintre care primul va fi Schweine, următorul va fi Auslander în cazul în care respectivul „european” nu va şti în ce limbă vorbeşti.

 • 73 Ghita Bizonu' noiembrie 2, 2010 la 8:59 pm

  Viorel Dobre

  frustat esti tu si tac-tu care nu a stiut sa te educe . Scu care te-a educat in stil bolsevic . Tu crezi ca astfel te arati telep[tual. Nu astfel te arati bolsevic!

 • 74 Unu altu' noiembrie 9, 2010 la 1:33 pm

  Da’ de ce nu face nimeni nimic si pentru absolventii 2008-2009 ai universitatii Spiru Haret? De ce sunt lasati in aer si nu se solutioneaza situatia lor? De ce tot da atata din clont PSD-ul daca nu are nici macar o solutie plauzibila si CONSTITUTIONALA a multor dintre problemele cu care se confrunta actual guvern de 3 lei???

  Pentru ca toti sunt o apa si un pamant, stimabile Nastase! Faceti ceva si convingeti-ne ca meritati voturile – noi nu intelegem nimic din ceea ce vreti sa faceti in tara asta!

  Repet: toti sunteti o apa si un pamant: inclusiv dumneata… abramburita voastra (Ecaterina Andronescu), etc.

 • 75 Anti Green noiembrie 22, 2010 la 7:43 pm

  Da sa plece si..mama ungurilor de la guvernare ( fie vorba intre noi..pot pleca si din tara :)) ) ca astia nu au decat autonomie in cap..incurajati de ciumpalacii din BUDA’pesta!


  1. 1 Motiunea de cenzura – Legea Educaţiei Naţionale, o lege anti-educaţie şi anti-românească! – Textul « Dum spiro, spero Trackback pe noiembrie 1, 2010 la 3:01 pm
  2. 2 Motiunea de cenzura – Legea Educaţiei Naţionale, o lege anti-educaţie şi anti-românească! « ALIANTA DREPTEI Trackback pe noiembrie 1, 2010 la 5:04 pm

  Lasă un răspuns

  Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Google

  Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  Conectare la %s


  Categorii

  Arhiva

  Comentarii Recente

  diasporean la Anunt!
  fostă basarabeancă la Anunt!
  Ce scriam acum exact… la Anunt!
  De ce n-am criticat… la Anunt!
  Cum e posibil asa ce… la Anunt!

  Topul Articolelor


  %d blogeri au apreciat: